Epifanie de verschijning van het mysterie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Epifanie de verschijning van het mysterie"

Transcriptie

1 ORDE VAN DIENST Epifanie de verschijning van het mysterie Voorganger: ds. Stella Muns Zondag 6 januari 2019 Protestantse Gemeente de Graankorrel, s-graveland

2 2 Zondag 6 januari 2019 Epifanie Aan deze dienst werken mee: Voorganger: ds. Stella Muns Gastvrouw: Truus Leene Lector: Mia Forma Diaken: Tine Gardenier Organist: Hugo de Graaff Koster: Henk de Vries Protestantse Gemeente De Graankorrel te s-graveland

3 3 Welkom en mededelingen Allen gaan zo mogelijk staan Moment van Stilte VOORBEREIDING Groet, bemoediging en drempelgebed V De Heer zij met u. G Ook met u zij de Heer. V Onze hulp is de naam van de Heer G die hemel en aarde gemaakt heeft. V Licht uit de hoge G omstraal en verwarm ons. V Liefde uit de eeuwigheid G wek in ons de nieuwe mens. V Immanuël God met ons G wees onze reisgenoot. Amen. Lied 72 :1, 4 1 Geef, Heer, de koning uwe rechten en uw gerechtigheid aan s konings zoon, om uwe knechten te richten met beleid. Dan ruist op alle bergen vrede, heil op der heuvelen top. Hij zal geweldenaars vertreden, maar armen richt hij op.

4 4 Hij zal de redder zijn der armen, hij hoort hun hulpgeschrei. Hij is met koninklijk erbarmen hun eenzaamheid nabij. Hij helpt, met hun bestaan bewogen, die zijn in vrees verward. Hun bloed is kostbaar in zijn ogen. Hij draagt hen in zijn hart. Allen gaan zitten Kyriëgebed Gezongen kyrië: Lied 301a 4 Glorialied 72: 6 6 Bloeie zijn naam in alle streken, zolang de zon verrijst. Zijn koningschap zij ons een teken dat naar Gods toekomst wijst. Dat opgetogen allerwegen de volken komen saam, elkander groetend met de zegen van zijn doorluchte naam.

5 5 DIENST VAN HET WOORD Gebed bij de opening van de Schrift Eerste lezing: Efeziërs 3:1-7 en Daarom is het dat ik, Paulus, gevangene omwille van Christus Jezus, voor u, heidenen, bid. 2 U moet toch wel gehoord hebben dat God mij de taak heeft toevertrouwd om de genade door te geven die mij met het oog op u geschonken is. 3 Mij is in een openbaring het mysterie onthuld waarover ik hiervoor in het kort heb geschreven. 4 Aan de hand daarvan kunt u zich, wanneer u dat leest, een beeld vormen van mijn inzicht in dit mysterie van Christus. 5 Het is onder vorige generaties niet aan de mensen onthuld, maar nu door de Geest geopenbaard aan zijn heilige apostelen en profeten: 6 de heidenen delen door Christus Jezus ook in de erfenis, maken deel uit van hetzelfde lichaam en hebben ook deel aan de belofte, op grond van het evangelie. 7 Van dat evangelie ben ik een dienaar geworden door de gave van Gods genade, die ik ontvangen heb door zijn kracht die in mij werkt. 14 Daarom buig ik mijn knieën voor de Vader, 15 die de vader is van elke gemeenschap in de hemelsferen en op aarde. 16 Moge hij vanuit zijn rijke luister uw innerlijke wezen kracht en sterkte schenken door zijn Geest, 17 zodat door uw geloof Christus kan gaan wonen in uw hart, en u geworteld en gegrondvest blijft in de liefde. 18 Dan zult u met alle heiligen de lengte en de breedte, de hoogte en de diepte kunnen begrijpen, 19 ja de liefde van Christus kennen die alle kennis te boven gaat, opdat u zult volstromen met Gods volkomenheid. 20 Aan hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, 21 aan hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen.

6 6 Lied 500:1, 2, 4 1 Uit uw verborgenheid voorbij aan onze grenzen, straalt lichte eeuwigheid als daglicht voor de mensen. Uw wijde hemel welft zich rond over de aarde. Gij zult op vaste grond ons voor het donker sparen. 2 Uit uw verborgenheid hebt Gij ons aangesproken, de weerstand van de nacht met heilig vuur gebroken. Gij brandt uw eigen naam voorgoed in onze dagen en schrijft in ons bestaan uw woord van welbehagen. 4 Uit uw verborgenheid ons zo te na gekomen, deelt Gij in onze nacht en zaait er nieuwe dromen. Zolang het donker duurt, de moed ons wordt ontnomen, voed ons dan met de hoop dat Gij voorgoed zult komen. Tweede lezing: Matteüs 2: Toen Jezus geboren was in Betlehem in Judea, tijdens de regering van Herodes, kwamen er magiërs uit het Oosten in Jeruzalem aan. 2 Ze vroegen: Waar is de pasgeboren koning van de Joden? Wij hebben namelijk zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om hem eer te bewijzen. 3 Koning Herodes schrok hevig toen hij dit hoorde, en heel Jeruzalem met hem. 4 Hij riep alle hogepriesters

7 7 en schriftgeleerden van het volk samen om aan hen te vragen waar de messias geboren zou worden. 5 In Betlehem in Judea, zeiden ze tegen hem, want zo staat het geschreven bij de profeet: 6 En jij, Betlehem in het land van Juda, bent zeker niet de minste onder de leiders van Juda, want uit jou komt een leider voort die mijn volk Israël zal hoeden. 7 Daarop riep Herodes in het geheim de magiërs bij zich; hij wilde precies van hen weten wanneer de ster zichtbaar geworden was, 8 en stuurde hen vervolgens naar Betlehem met de woorden: Stel een nauwkeurig onderzoek in naar het kind. Stuur mij bericht zodra u het gevonden hebt, zodat ook ik erheen kan gaan om het eer te bewijzen. 9 Nadat ze geluisterd hadden naar wat de koning hun opdroeg, gingen ze op weg, en nu ging de ster die ze hadden zien opgaan voor hen uit, totdat hij stil bleef staan boven de plaats waar het kind was. 10 Toen ze dat zagen, werden ze vervuld van diepe vreugde. 11 Ze gingen het huis binnen en vonden het kind met Maria, zijn moeder. Ze wierpen zich neer om het eer te bewijzen. Daarna openden ze hun kistjes met kostbaarheden en boden het kind geschenken aan: goud en wierook en mirre. 12 Nadat ze in een droom waren gewaarschuwd om niet naar Herodes terug te gaan, reisden ze via een andere route terug naar hun land. Zingen : Uit het duister hier gekomen (GvL 637) (tekst: Huub Oosterhuis; muziek: Henry J. Gaunlett) Uit het duister hier gekomen Mensen van de wereldnacht Onbestemd verward in dromen Niet vermoedend wie hen wacht Zoekend of een woord opgaat Als een ster van dageraad. Nacht waarin zou zijn geboren Die de naam heeft dat Gij redt Morgentaal in onze oren Hemel op ons hoofd gezet Ogenwenkend woord van u Nieuw getijde dat is nu.

8 8 Gij die nieuw zijt alle dagen Bron en hartslag van de tijd Kunt Gij een moment verdragen Dat Gij niet mijn toekomst zijt Die gezegd hebt Ik zal zijn En de dood zal niet meer zijn. Zeg ons dat Gij niet zult slapen Eerste stem die nimmer zweeg Zie de mens door U geschapen Waarom zijn wij woest en leeg Als de dood zo zwaar en dicht Spreek ons open naar uw licht. Verkondiging Lied 468: 1 t/m 4 1 Prijs de Heer die herders prijzen, die in s hemels paradijzen alle engelen eer bewijzen, hier op aarde daalt Hij neer. 2 Geef de Koning van uw leven wat de koningen Hem geven, breng uw schatten de verheven in de stal geboren Heer. 3 Laat uw loflied samenvallen met het lied der heiligen allen, dat de hemelen weerschallen van die jubelende wijs. 4 Aan de koning uitverkoren, uit een maagd voor ons geboren moet ons hele hart behoren onze lof en eer en prijs.

9 Drie geschenken geven de Wijzen uit het Oosten aan het kind Ik geef goud, zegt de eerste, want goud staat voor een rijkelijk gevuld leven, voor bloei en groei, glans en bovenal de macht van de liefde. Dat jouw leven daarvan vervuld zal zijn, wens ik jou toe. 9 Ik geef wierook, zegt de tweede, want wierook staat voor overgave en gebed, voor het zoeken en luisteren naar ons diepste verlangen, naar God. Dat jouw leven daarmee gevuld mag zijn, wens ik jou toe. Ik geef mirre, zegt de derde. Geurende olie waarmee een door pijn gefolterd lichaam of een door pijn verkrampte ziel kan worden ingewreven en verzacht. Dat de pijn in jouw leven verzacht mag worden, wens ik jou toe. Drie geschenken, drie wensen, voor het kind in de kribbe, maar ook voor ons. Dat wij anderen laten delen in onze liefde, in ons diepste verlangen en in onze pijn. Steeds weer, dag in dag uit. We hebben er een heel nieuw jaar voor!

10 10 GEBEDEN EN GAVEN Dankgebed, Voorbeden. Stil gebed Onze Vader Collecte De eerste collecte is vandaag bestemd voor het Liliane Fonds. Voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden is armoede dikwijls de grootste belemmering voor een gelukkig bestaan. Het ontbreekt hun omgeving aan geld voor revalidatie. Ze blijven daardoor verstoken van hulpmiddelen om hun leven te vergemakkelijken en ze krijgen niet de kans om zich te ontplooien tot volwassenen met een eigen, volwaardige plek in de maatschappij. Het Liliane Fonds streeft naar verbetering van de levenskwaliteit van deze kinderen en jongeren, zodat ze meetellen en meedoen in de samenleving. Wij steunen met deze collecte het werk van het Liliane Fonds. De tweede collecte is bestemd voor de kerk. Vanaf 1 januari 2019 is de opbrengst van de collecte aan de uitgangen van de kerk bestemd voor een nieuw project van Kerk in Actie: kinderarbeid in India. Slotlied 526: 1, 4 1 Juich voor de koning van de Joden, buig voor geen dove wereldmacht, kniel voor de knecht die Gods geboden beluisterd heeft en wel geacht. Drie vreemden zochten Hem van verre, Herodes hebben zij bespot, met goud, met wierook en met mirre aanbaden zij de Zoon van God.

11 11 4 Juich voor de koning van de volken buig voor zijn opperheerschappij, zing halleluja! Uit de wolken komt ons zijn heerlijkheid nabij. Bouw dan ootmoedig aan de aarde, leg vrede in elkanders hand: Hij die de beste wijn bewaarde roept ons ter bruiloft in zijn land! Zegen

12 12 Nieuwjaarsreceptie Na deze dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en een gelukkig Nieuwjaar toe te wensen. Koffie en thee, en natuurlijk een drankje, staan klaar in het honk.

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen

Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen Zondag 6 januari 2019 Waar koers je op in het nieuwe jaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke Jansen 1 2 Orgelspel Welkom Bemoediging v. Onze hulp is in de naam van de Heer g. die hemel

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling-Voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling-Voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling-Voorzitter Lied 985 vers 1, 2 en 3 Lied 985 vers 1, 2 en 3 Lied 985 vers 1, 2 en 3 Lied 985 1, 2 en 3 Lied 8b 1, 4 en 5 Lied 139 11 Lied

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Psalm 72: 1, 2 en 3

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Psalm 72: 1, 2 en 3 DUINZICHTKERK, zondag 6 januari 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: De grote dag breekt weldra aan. ( Melodie: Gezang 463)

Wij zingen voor de dienst: De grote dag breekt weldra aan. ( Melodie: Gezang 463) Wij zingen voor de dienst: De grote dag breekt weldra aan ( Melodie: Gezang 463) Gezang 463:1 Aangepaste tekst 1. De gro - te dag breekt wel dra aan het ein - de van de tijd Wees nuch - ter hier in uw

Nadere informatie

Liturgie. 6 januari e zondag van Epifanie

Liturgie. 6 januari e zondag van Epifanie Liturgie 6 januari 2019 1e zondag van Epifanie Afscheid en bevestiging van ambtsdragers en medewerkers In deze dienst nemen we afscheid van: Judith Ton (kerkrentmeester) Jan Roest (pastoraal medewerker)

Nadere informatie

zondag 1 januari 2017

zondag 1 januari 2017 zondag 1 januari 2017 Voorganger: ds. R.F.J. Beltman Ouderling: Otto Scholten Lector: Otto Scholten Diaken: Wijny Braamskamp Organist: Hugo de Graaff Koster: Bruin Wallenburg Inleidend orgelspel Verwelkoming

Nadere informatie

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen Dia Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek: instrumentale kerst cd 1 Inleiding:

Nadere informatie

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG!

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! (Dietrich Bonhoeffer) Orde van dienst op zondag 4 januari 2015 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp Organist: Hans Jacobi

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018 Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Wim van Assenbergh Lector: Riet Fopma Organist: Terry Hamberg Welkom en mededelingen De gemeente gaat staan

Nadere informatie

Wij vieren het Nieuwe Jaar met de Drie Koningen

Wij vieren het Nieuwe Jaar met de Drie Koningen Zondag 7 januari 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger: ds. Corrie van Duinen ouderling: Rein Willems diaken: Niek de Graaf orgel: Gert Boersma Wij vieren het Nieuwe Jaar met de Drie Koningen

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Holy zondag 8 februari 2017

Protestantse Wijkgemeente Holy zondag 8 februari 2017 Protestantse Wijkgemeente Holy zondag 8 februari 2017 Zondag : Epifanie (verschijning van onze Heer Jezus Christus) Kleur : wit Voorganger : ds. Erwin de Fouw Lector : Rosalie Hendriks Organist : Piet

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Jij bent mijn geliefde zoon, in jou vind ik vreugde (Matteüs 3) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster

Nadere informatie

LITURGIE VAN DE KERSTDIENST VOOR JONG EN OUD op 25 december 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: KIND VAN DE HOOP

LITURGIE VAN DE KERSTDIENST VOOR JONG EN OUD op 25 december 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: KIND VAN DE HOOP LITURGIE VAN DE KERSTDIENST VOOR JONG EN OUD op 25 december 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: KIND VAN DE HOOP - voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor Schallend Koper Muziek van

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 27 december :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 27 december 2015 Voorganger : Ds. J. Reehorst uit Stavenisse Organist : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door diaken

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2016 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Miep Bakker Lector: Corrie Poelakker-Voogd 1 De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari Voorganger: pastor Fred van der Louw Organist: Sybren Boukes m.m.v. Chr. Gem. Koor Con Amore 2 Orgelspel bij binnenkomst

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Het wordt licht Voorganger: ds Marco. Schut Organist: Johan Hoeve M.m.v. CMV Excelsior uit Oostendorp Afbeelding 1 Lied voor de dienst: 476: 1, 3, 4 1. Nu zijt wellekome, Jesu,

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse

Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse Bij de bloemschikking: dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten goede God in Jezus heeft u een nieuw

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij

Orde van dienst zondag 5 januari In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij Orde van dienst zondag 5 januari 2014. In deze dienst wordt Finn van den Broek gedoopt. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Sander Booij *** WE KOMEN BIJ ELKAAR Binnenkomst kerkenraad, stilte, orgelspel

Nadere informatie

VIERING van de KERSTMORGEN

VIERING van de KERSTMORGEN VIERING van de KERSTMORGEN Met de herders in Betlehem 25 december 2016, 10.00 uur ds. Reinier F.J. Beltman, voorganger Jantie de Vries, gastvrouw en lector Wijny Braamskamp, diaken Jacqueline Valkonet,

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 1 januari 2017 in de Dorpskerk aanvang: uur. : Ds. Rinze Marten Witteveen

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 1 januari 2017 in de Dorpskerk aanvang: uur. : Ds. Rinze Marten Witteveen ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 1 januari 2017 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ Nieuwjaarsmorgen ~ Voorganger Ouderling van dienst Diaken Lector Organist : Ds. Rinze Marten Witteveen : Ton

Nadere informatie

Openingswoorden. Zingen: Uit het duister hier gekomen Tussentijds: 137: 1,2 en 4 Melodie: Henry John Gauntlett, Once in royal Davids city.

Openingswoorden. Zingen: Uit het duister hier gekomen Tussentijds: 137: 1,2 en 4 Melodie: Henry John Gauntlett, Once in royal Davids city. Kerstavond 2018 Oudleusen Een verhaaltje voor het slapen gaan. Aanvang: 21.30 u. voorganger ds Hans Schipper Organist: Cor Akkerman Medewerking: Inge Koggel en Marieke Jongbloed Openingswoorden. Zingen:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist:

Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist: Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist: DIENST VAN DE VOORBEREIDING welkom en mededelingen ps. 72:1,4 1. Geef,

Nadere informatie

Drie wegen naar Bethlehem.

Drie wegen naar Bethlehem. Gezamenlijke Dienst op tweede Kerstdag Dinsdag 26 december Drie wegen naar Bethlehem. Voorganger: ds. J.F. Tanghé uit Maassluis Muzikale medewerking: muzikanten van Jeduthun In de stad van koning David

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtendgebedsdienst op zondag 26 mei 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de ochtendgebedsdienst op zondag 26 mei 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de ochtendgebedsdienst op zondag 26 mei 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking: Ds. G. de Goeijen Jenny Valk Bram Jaspers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie protestantse wijkgemeente De Kern te Spijkenisse voor de viering op zondag 6 januari 2019

Liturgie protestantse wijkgemeente De Kern te Spijkenisse voor de viering op zondag 6 januari 2019 Liturgie protestantse wijkgemeente De Kern te Spijkenisse voor de viering op zondag 6 januari 2019 2 Wiens heerschappij geen einde kent, geen einde kent, Hij daalde neer om onze ellend. 3 De koningen uit

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2018 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Eduard van Maanen Lector: Christine Poelakker-Voogd De Paaskaars brandt VOORBEREIDING

Nadere informatie

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond > om zegen < Dorpskerk Heemskerk Dienst van woord en gebed op oudejaarsavond 2017 > om zegen < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Sophia Verbaan 1 Muziek voor de dienst

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

De wijzen. Dienst op donderdag 1 januari 2015 om 10.30 uur in de Ontmoetingskerk. Voorganger: Ds. Peter van der Schans Organist: Arie Metaal

De wijzen. Dienst op donderdag 1 januari 2015 om 10.30 uur in de Ontmoetingskerk. Voorganger: Ds. Peter van der Schans Organist: Arie Metaal De wijzen Dienst op donderdag 1 januari 2015 om 10.30 uur in de Ontmoetingskerk Voorganger: Ds. Peter van der Schans Organist: Arie Metaal Protestantse gemeente te IJsselstein 2 De paaskaars brandt Orgelspel

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST OP

ORDE VAN DIENST OP Welkom en mededelingen Votum, groet, drempelgebed Lied 90: 1, 3, 6 ORDE VAN DIENST OP 30-12-2018 Voorganger: ds. Stella Muns Ouderling: Otto Scholten Lector: Otto Scholten Diaken: Willy Hoekstra Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: 22.00 uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Albert van Eldik lector: Tineke Nijhuis koster:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering op zondag 3 januari 2016 om uur in de De Kern te Spijkenisse

Orde van dienst voor de viering op zondag 3 januari 2016 om uur in de De Kern te Spijkenisse Orde van dienst voor de viering op zondag 3 januari 2016 om 10.00 uur in de De Kern te Spijkenisse Voorganger: Hans van der Linden Organist: Kees Heinen * zingen vóór de dienst: lied 476 en lied 453 1.

Nadere informatie

Zondag 7 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 7 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 7 januari 2018 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Carry Kamerbeek-Stuij Organist: Jan Ebeltjes Lector: Dieneke van Hoegee Koster: Dirk Slooijer Week van gebed

Nadere informatie

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n Kerstmorgen 2018 Walburgiskerk P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n 1 2 mededelingen Opening Kaarsen aansteken Stilte Orgelkoraal Lied 477 : 1, 2, 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worsteling van Jakob, 1941, Jacob Epstein Tate Collection, Engeland. 4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de zomer 6 juli 2014 Matteüs 11: 28: Kom naar mij dan zal ik rust geven. Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Dienst van gebed en overweging op oudejaarsavond 2012 Protestantse Gemeente Heemskerk Dorpskerk DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging o. Onze hulp

Nadere informatie

30 december uur A Rienks orgel: Piet Noort schriftlezing: Roel Hagg

30 december uur A Rienks orgel: Piet Noort schriftlezing: Roel Hagg 30 december 2018 17.00 uur A Rienks orgel: Piet Noort schriftlezing: Roel Hagg introlied: LB 474 (LvdK 147): 1, 3, 4, 5 Loof God, gij christenen, maak Hem groot welkom, mededelingen votum, groet amen:

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Moderne schilderij van de zwangere Elizabeth en Maria, met op de achtergrond Zacharias en Jozef (maker onbekend) 4 e zondag van Advent 20 december 2015 Voorganger

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE VIERING OP 1 E KERSTDAG 2017

LITURGIE VOOR DE VIERING OP 1 E KERSTDAG 2017 LITURGIE VOOR DE VIERING OP 1 E KERSTDAG 2017 voorganger: organist: koster: ds. Gert Kwakkel dhr. Michiel de Leeuw van Weenen dhr. Peter Stravers 1 SAMENZANG voor de dienst In Bethlehems dreven 1. 't Was

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. J. de Haan : dhr. J. v.d. Leij : dhr. P. de Jong : dhr. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Lied 351: 1, 2 en 3 Lied voor

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B. de Leede (Amersfoort)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B. de Leede (Amersfoort) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. B. de Leede (Amersfoort) Schriftlezingen: Jesaja 60 vers 1 t/m 16 Mattheüs 2 vers 1 t/m 38 Psalm 149 vers 1 en 2 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

VOORBEREIDING. Zondag 3 januari 2010. Welkom

VOORBEREIDING. Zondag 3 januari 2010. Welkom Zondag 3 januari 2010 VOORBEREIDING Welkom Tijdens het aansteken van de kaars: uit Alles wordt Nieuw, deel I. nr. 17 Tekst: Hanna Lam; melodie: Wim ter Burg O koning, wil horen: er is een prins geboren,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Graankorrels in de aarde 5 e zondag van de veertigdagentijd ( "zondag "Schaf mij recht" - 1 e passiezondag) 22 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organist: Līga

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

22 januari uur A Rienks orgel: Geert Burgler. Tekst: Mattheus 2: Van Betlehem naar Nazareth: de weg van de vernedering

22 januari uur A Rienks orgel: Geert Burgler. Tekst: Mattheus 2: Van Betlehem naar Nazareth: de weg van de vernedering 22 januari 10.00 uur A Rienks orgel: Geert Burgler Tekst: Mattheus 2: 13-20 Van Betlehem naar Nazareth: de weg van de vernedering votum: GK palm 67: 1 de Here God zij ons genadig vredegroet : (gemeente):

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Pauluskerk

Protestantse wijkgemeente Pauluskerk Protestantse wijkgemeente Pauluskerk Pauluskerk 20 december 2015 aanvang: 10.00 uur 4 e Zondag van Advent kleur: paars Voorganger : ds. H.H. Schorren Ouderlingen : A. van Gijn; C. Vervat Diakenen : M.

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK EPIFANIE: OPENBARING VAN DE HEER 6 januari 2019 kleur: wit, de kleur van het licht dat God is en schenkt, kleur van de hemel, van de hoop. aanvangstijd: 10.00

Nadere informatie

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel ORDE VAN DIENST Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel vandaag. Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: F. Beumer Sr.; diaken

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Oudejaarsavonddienst 31 december 2018 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Zingen Psalm 90: 1, 6 en 8 1. Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen de zekerheid van allen die U vrezen.

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Kananese vrouw, Adriaen Collaert Antwerpen, ±1560-1618 Rijksmuseum Amsterdam 9 e zondag van de zomer 17 augustus 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 4 e zondag van de zomer 13 juli 2014 Matteüs 13: 3: Iemand ging eens naar zijn land om te zaaien. Afscheid van Mia Drenth als ambtsdrager Voorganger Ouderling Diaken

Nadere informatie

S TA R T D I E N S T

S TA R T D I E N S T Je leven delen S TA R T D I E N S T thema: Je leven delen zondag 11 september 2016 10.00 uur De Graankorrel Protestantse gemeente s-graveland-ankeveen-kortenhoef Startzondag 2016 Binnenkomst in de kerkzaal

Nadere informatie

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Welkom Opwekking 720 In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist/cantrix: Marion Röber M.m.v.: de cantorij Lector: Jannie de Greef Samenzang vooraf: Komt

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek Voorganger: Heidi Ebbers M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten Muziek: Young Company en Cantorij Voor de dienst muziek (Harry en Johan) Welkom Gebed Samenzang

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 december 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 december 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 29 december 2013 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk te Vlaardingen voorganger : ds. Laura van Weijen orgel : Kees van den Berg 1 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum

zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum zondag 10 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: mvr. Gera den Dikken uit Wageningen Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

De doop van de Heer in de Jordaan

De doop van de Heer in de Jordaan Orde van dienst Zondag 8 januari 2017, 10.00 uur 1 e Zondag van Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Hij zal bevrijden wie arm is en om hulp roept, wie zwak is en geen helper heeft. Psalm 72:12 Kleur:

Nadere informatie

> wachter in de nacht <

> wachter in de nacht < Dienst van Woord en gebed op oudejaarsavond 2016 > wachter in de nacht < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Sybren Boukes ouderling: Dick Slofstra diaken: Nico Otte voorlezer: Niek

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Diaconale zondag 25 oktober 2015 Dorpskerk

ORDE VAN DIENST Diaconale zondag 25 oktober 2015 Dorpskerk ORDE VAN DIENST Diaconale zondag 25 oktober 2015 Dorpskerk Voorganger: ds. Roelof van Dijk Organist: Hans Vis M.m.v.: Orchestre Partout - 12 - - 2 - - 11 - Welkom Aansteken van de kaarsen Zingen Intochtspsalm:

Nadere informatie

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER op donderdag 31 december 2015 Thema: Omzien in verwondering Voorgangers: Pastores Marieke Feuth, Hans Vossenaar en Christien Crouwel m.m.v. de werkgroep oecumenische vieringen

Nadere informatie

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom Orde van Dienst zondag 3 januari 2016 In De Hoeksteen te Hillegom In- en na afloop van deze dienst nemen we afscheid van onze kosteres Gerrie Spuybroek Voorganger: Maurits de Ridder Organist: Marcel den

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Orde van Dienst. in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u. Andries de Kramer. voor zondag, 1 juli In deze dienst zal.

Orde van Dienst. in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u. Andries de Kramer. voor zondag, 1 juli In deze dienst zal. Orde van Dienst voor zondag, 1 juli 2018 in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u In deze dienst zal Andries de Kramer worden gedoopt Organist: Dhr. Johan van Broekhoven Voorganger: Ds. Dick ter Horst Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

LITURGIE voor de 1 e Kerstdag 2017

LITURGIE voor de 1 e Kerstdag 2017 LITURGIE voor de 1 e Kerstdag 2017 Johanneskerk Leersum Gerhard Richter/Museum Frieder Burda, Baden-Baden Voorganger: Organist: Lector: Ouderling: Diaken: Kindernevendienst: ds. Evelyn Noltus Jan Spoel

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur.

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman koster: Marianne Schipper lector: Siewert Steenwijk.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie