Beste ouders en kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders en kinderen"

Transcriptie

1 Beste ouders en kinderen Schooljaar nr oktober 2013 deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website Grootouderfeest op woensdag 9 oktober Op woensdag 9 oktober hebben vele grootouders kunnen genieten van ons grootouderfeest. In de lagere school werden de grootouders uitgenodigd voor een spel, een quiz, een lied, een reis rond de wereld, hoekenwerk, Het werd een fijn uurtje voor klein en groot. Tijdens de speeltijd was er een moment van elkaar ontmoeten tijdens een tasje koffie of thee en een heerlijk stukje cake. Om 11 uur waren alle ogen gericht op het gordijn waarachter alle kleine helden stonden te wachten om hun dansje te mogen opvoeren. Plots was het zo ver: onder het thema Onze kleuterschool brengt haar verhaal dansten en zongen onze kleuters dat het een lieve lust was en zo veroverden ze de harten van alle grootouders. Handkusjes, een warm applaus en fotogeflits vulden Berkenhof na dit schitterende optreden. Proficiat aan al onze kinderen en hun leerkrachten en bedankt aan alle vrijwillige helpers en ouderraad. Meer foto s zijn via de website te bekijken.

2 NIEUWS UIT DE OUDERRAAD AGENDA Dinsdag 26 en woensdag 27 november Donderdag 28 november Zaterdag 30 november vrijdag 13 december verdelen van wafels en truffels oudercontact met oudercafé karweidag op school kerstcafé op school DAG VAN DE LEERKRACHT Op vrijdag 4 oktober werden we weer heerlijk in de bloemetjes gezet door onze ouderraad. Naast een boekenlegger met logo van de school mochten we ook genieten van een heerlijke feesttafel. De kinderen én ouders genoten van de speeltijd die dit keer extra lang duurde. Hartelijk dank lieve ouders! KARWEIDAG zaterdag 19 oktober Op zaterdag 19 oktober hielden we onze eerste karweidag. Deze hadden we speciaal gereserveerd om de aanleg van de terrasjes voor de kleuterschool voor te bereiden. Op deze manier konden we de prijs een beetje drukken. We hebben enkele planten verplant, we haalden alle versleten dalstenen eruit, we snoeiden de uitgegroeide haag en hadden vooral heel veel plezier. Tijdens de herfstvakantie worden de werken vervolgd. We zijn benieuwd! KARWEIDAG zaterdag 30 november Op onze school kan uw kind genieten van een prachtige, unieke ruimte buiten. Dit vraagt uiteraard ook heel wat aan onderhoud. Naast de wekelijkse klusjes waar Ludo en Walter een paar uurtjes voor zorgen, doen wij naar goede traditie ook beroep op vrijwillige en handige Harry s en Harriettes. Wat op het programma staat, krijgt u na de vakantie binnenkort via een helpersbriefje mee. Ook kinderen mogen een handje helpen met het proper houden van het domein. Samen met leerkrachten, ouders en kinderen hebben we jaarlijks een flinke groep vrijwilligers. We duimen alvast voor droog weer. Zoals gewoonlijk zorgt de ouderraad voor koffie en een koffiekoek. Hartelijk dank voor jullie enthousiasme! Wat betreft de datum: we kregen de vraag om ook eens een karweidag op een zondag te organiseren. Wij vinden dit zeker een goed idee, maar omwille van de planning die nu reeds vaststaat, nemen wij dit mee naar volgend schooljaar.

3 Het kinderparlement Dit zijn onze 12 nieuwe leden van het kinderparlement. Drie keer per jaar zitten wij samen om te luisteren naar de wensen van de kinderen op onze school. Om de vrede in het bos te bewaren, hebben ze de oude waterput uitgeroepen tot ons vredesputje. Ruzies kunnen voortaan daar uitgepraat worden, een gemeende sorry en een uitgereikte hand horen er natuurlijk ook bij. Tijdens het tweede trimester steken we samen een fietsparcours in elkaar om eens tijdens een middag uit te proberen. Alle klassen kregen nog een nieuwe bal zodat er weer naar hartenlust gespeeld kan worden! We houden het graag veilig Al onze leerkrachten hebben ondertussen de opleiding voor gemachtigd opzichter gevolgd. Hiermee zijn zij bevoegd om kinderen zonder begeleiding te helpen op hun weg naar en van school. De gemachtigd opzichter kan het verkeer stilleggen om deze groepen te laten oversteken kan hen ook verbieden om over te steken, zolang de verkeersomstandigheden niet optimaal zijn mag 'aanwijzingen' geven, suggesties om iets te doen of niet te doen. Deze aanwijzingen moeten in overeenstemming zijn met de geldende verkeertekens en hebben nooit de waarde of bindende kracht van een bevel kunnen geen proces-verbaal opstellen of identiteitscontroles uitvoeren kan een overtreding aangeven bij de politie of formeel klacht indienen Verplichtingen voor andere weggebruikers De aanwezigheid van gemachtigde opzichters brengt in bepaalde gevallen verplichtingen mee voor de andere weggebruikers: Het verkeersreglement verbiedt weggebruikers te breken door de groep die de rijbaan oversteekt onder de controle van een gemachtigd opzichter. Het verkeersreglement verplicht weggebruikers om de aanwijzingen op de volgen die, ter beveiliging van het oversteken van de groep, door daartoe gemachtigde opzichters wordt gegeven. Aan de oversteekplaatsen van de Lage Kaart en Middelkaart helpen wij op bepaalde uren (8.10 u u u.) de leerlingen correct over te steken. Daarnaast leren wij via onze verkeerslessen onze kinderen de schoolomgeving kennen en leren wij hen ook de nodige praktijk aan om zich veilig in het verkeer te begeven. Het kan gebeuren dat de leerlingen zelf oversteken zonder dat de leerkracht er is (bv. voor 8.10 uur of tijdens de middag). Dit ligt dan ook buiten de verantwoordelijkheid van de gemachtigd opzichter. Indien uw kind reeds alleen naar school komt of naar huis gaat, wil u dan zeker op het hart drukken het zebrapad en de lichten te gebruiken en tijdens de voorziene uren te wachten tot de begeleidende leerkracht aanwezig is? Daarnaast doen wij nogmaals een warme oproep naar alle autobestuurders om de wagen reglementair te parkeren: door uw haast ontstaan er dagelijks gevaarlijke situaties voor onze kinderen! Achter de voormalige post zijn er voldoende beschikbare parkeerplaatsen en aan de oversteek van de Lage Kaart staan lichten zodat u deze drukke straat veilig kan oversteken. 1 ste fluoactie start op 18 nov.

4 Joepie, een volle ton batterijen! Via de organisatie BEBAT verzamelen wij gebruikte batterijen. Elke volle ton levert ons een aantal punten op die wij kunnen omzetten in allerhande materiaal: klein sportmateriaal, spellen, muziekmateriaal, een kleuterdriewieler, een DVD-speler, Tijdens de maand september mochten wij reeds een volle ton laten ophalen. Niet aarzelen dus en deponeer uw gebruikte batterijen in onze ton aan het secretariaat. Deze maand is uw batterij dubbele punten waard!! Het milieu EN de school danken u!! Leerlingenrekeningen Na de vakantie zal u de leerlingenrekening van september-oktober ontvangen. Mogen wij vragen deze zo spoedig mogelijk te betalen zodat ook de school kan voldoen aan haar financiële verplichtingen. Alvast hartelijk dank hiervoor. De wafeltjes en truffelslag De verkoop van wafels en truffels is gestart. De overzichtsformulieren en het gepast geld worden tussen 4 en 8 november mee naar school gebracht in een gesloten envelop met daarop naam + klas. De verdeling gebeurt in de school op dinsdag 26 en woensdag 27 november. De verkoper bezorgt de bestelling aan zijn/haar klanten op donderdag, vrijdag of zaterdag. Zorg best zelf voor dozen of zakken om de bestelling te vervoeren indien je veel verkocht. Wie voor zeker 60 euro verkoopt, ontvangt een kleine verrassing. Wie voor 100 of meer verkoopt, mag uitkijken naar een grotere verrassing. U mag er zeker van zijn: de opbrengst wordt goed besteed! nieuwe kasten in LS ( ) nieuw speeltuig en speelpleintje voor de lagere school ( ) nieuwe kasten in KS 1 ( ) nieuwe terrasjes KS2 en KS3 ( ) Soep of thee tijdens de kille wintermaanden Na de herfstvakantie tot aan de paasvakantie mogen de kinderen van de lagere school opnieuw een theezakje of een zakje soep in de brooddoos meebrengen. In de refter kunnen zij dan warm water en een lepel krijgen.

5 Openschooldag 20 november Iedereen welkom voor een kijkje in al onze klassen tussen uur en 12 uur Kies voor kwaliteit, kies voor Lage Kaart 266 Advent Kerstmis welzijnszorg De Advent begint op zondag 1 december. Tijdens de Advent wordt extra inzet gevraagd voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Welzijnszorg, drager van deze boodschap, focust telkens op een ander armoedefacet van mensen die uit de boot vallen. De geur van vers gemaaid gras en pas geoogst koren. Genieten van mooie landschappen en vergezichten. Een toevluchtsoord van rust uit het drukke stadsleven. Gemoedelijkheid en persoonlijke contacten. Het platteland op zijn mooist. Het platteland als een idyllische plaats. Onzichtbaar en verborgen in dit plaatje is de harde realiteit van een leven in armoede. Armoede op het platteland is minder zichtbaar. Veel plattelandsbewoners durven niet met hun problemen naar buiten komen uit schaamte. In een kleinere dorpsgemeenschap is er minder anonimiteit en mensen zetten er niet snel de stap naar de formele hulpverlening. Dit maakt dat armoede er minder meetbaar is, en daardoor ook minder zichtbaar en vaak vergeten Op school komen we regelmatig met de kinderen van de kleuterschool en lagere school samen om te bezinnen en te vieren. Als mascotte van vele armoedeprojecten hoort Robby, een klaspop, er onmiskenbaar bij. Hij neemt de kinderen mee op weg langs tal van gebeurtenissen en wordt zo ieders vriend. Hij laat de kinderen voelen dat anders zijn best oké is. Op vrijdag 20 december sluit de lagere school het eerste trimester af met een kerstviering om 9 uur in de kerk H. Familie. Iedereen welkom. De kleuters nodigen alle ouders uit op vrijdag 23 december om 15 uur om het eerste trimester af te sluiten. START KERSTVAKANTIE = VRIJDAGMIDDAG VANAF UUR

6 donderdag 28 november tijdens het oudercontact

7 . m 4 november 2013 instappertjes KS 1: welkom Rohan, Chiel, Thibo, Céline, Rowand, Louise, Paulien, Oliver Deze week geld wafels en truffels binnenbrengen + overzichtsformulier d 5 Juf Inge en juf Karlien nascholing uur ( juf Karen en juf Annelies vervangen) LS56, VM, bezoek drugshonden in opleiding, prijs gratis w 6 LS3, VM, medisch onderzoek op school d 7 v 8 z 9 z 10 zw LS 135 m 11 Wapenstilstand d 12 PV KS Juf Michèle nascholing 9-12 uur ( juf Evelien vervangt) w uur, infoavond ouders eerste communie, Middelheem MDO LS 1 d 14 NM KS en LS BOEKENRUILBEURS (brief volgt) KS3, VM, Rollebolle, vervoer auto s Brecht, prijs 2,50 PV LS v zw LS 246 KS 3 15 z 16 Start voorleesweek: deze week worden voorlees(groot)ouders uitgenodigd in de kleuterschool en het 6 de leest voor in het 1 ste en in de kleuterklas Feest van het brood, workshops en slotviering Centrum St.-Antonius z 17 fluoactie 1 m 18 LS12, 14 uur,cc Brasschaat, radio Oorwoud, vervoer auto s, prijs 3 d 19 16u. WKGR schoolfeest Juf Katrijn nascholing 9-12 uur (juf Evelien vervangt) KS3, 9 uur, theatervoorstelling in de bib, vervoer auto s, prijs = gratis w uur OPENSCHOOLDAG KS/LS d 21 MDO LS 6 + MDO KS LS2, sportnamiddag, Peerdsbos, vervoer auto s, prijs 4,50 v 22 z 23 z 24 m 25 d zw LS Ophalen wafels uur in de eetzaal van de LS w 27 Ophalen wafels uur in de eetzaal van de LS d 28 v 29 z 30 OUDERCONTACT MET OUDERCAFE juf Katrijn nascholing 9-12 uur ( juf Uschi + directie Debby vervangen) zw LS 246 KS 3 KS: onze kleuters koken samen iets lekkers voor de winnaars van de fluoactie 9-12 uur KARWEIDAG 2 18 uur adventsviering - gezinsviering

8 december 2013 z 1 1 ste zondag van de Advent SAMEN ADVENT VIEREN OP SCHOOL m 2 Drempelverlagende activiteit: KS3 en LS1 kijken samen poppenkast rond Sint en Piet d 3 16u.preventieteam w 4 ped.studiedag KS/LS: geen school voor de kinderen Naschoolse sportactiviteit met juf Sim voor LS56: netbal d 5 MDO LS: opvolging zw LS 356 Sint en Piet v 6 Drempelverlagende activiteit: KS 3 en LS1 doen het speelliedje Zwarte Pietje z 7 z 8 2 de zondag van de Advent m 9 SAMEN ADVENT VIEREN OP SCHOOL d 10 w u.de directeur is afwezig wegens regiovergadering 9-12u. raad van directeurs d 12 zw LS 124 KS 3 Drempelverlagende activiteit: KS3 en LS1 knutselen samen voor kerst v uur KERSTCAFE OUDERRAAD z 14 z 15 3 de zondag van de Advent m 16 SAMEN ADVENT VIEREN OP SCHOOL d 17 w 18 d 19 rapport 2 v 20 KIJKDAG KABOUTERKLASJE VOOR INSTAPPERS u. 9u. eucharistie Heilige Familie: welkom! 15 u. : afsluitende activiteit met (groot)ouders in de kleuterschool: welkom! z 21 een fijne kerstvakantie voor iedereen! z 22 4 de zondag van de Advent m 23 d uur kerstviering gezinsviering Heilige Familie ZALIG KERSTFEEST w 25

Beste ouders en kinderen

Beste ouders en kinderen Beste ouders en kinderen Schooljaar 2014-2015 nr. 3 24 oktober 2014 deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Grootouderfeest op woensdag 15 oktober Iedereen

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen

Beste ouders en kinderen Beste ouders en kinderen Schooljaar 2015-2016 nr. 3 30 oktober 2015 deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Grootouderfeest op woensdag 28 oktober Iedereen

Nadere informatie

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website Schooljaar 2016-2017 nr. 3 (november-december) 7 november 2016 Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be NIEUW!!! Ons PEPERBOEKENHUISJE Er

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Aanpassing bijdrage studie en opvang

Aanpassing bijdrage studie en opvang Schooljaar 2013-2014 nr. 4 20 december 2013 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Wensen De oudsten krijgen, samen met hun

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2015-2016 nr. 4 18 december 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Wensen De oudsten krijgen, samen met hun

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

Echo november - december 2015

Echo november - december 2015 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo november - december 2015 Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

P.S. niet vergeten: 30 april én 1 mei zijn vrije dagen!!!

P.S. niet vergeten: 30 april én 1 mei zijn vrije dagen!!! 1 Beste ouder(s), Het derde trimester is nog maar pas van start gegaan en daar zijn wel al opnieuw met een nieuwsbrief. Inderdaad de meimaand staat voor de deur En zoals steeds is de meimaand een drukke,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2016

Nieuwsbrief. december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Beste ouders Na het afhalen van het rapport, na de kerstfeestjes in de klas en het afwerken van de knutselwerkjes staat een welverdiende vakantie voor de deur. Wij maken als Bieske-team

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be SINTERKLAAS op bezoek in DE VLINDER Zwarte Piet had een zak met speelgoed en lekkers

Nadere informatie

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Nieuwsbrief December 2015 Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Advent...kerstmis...welzijnszorg. Advent betekent komst. De komst van Jezus.

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe.

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Info nr.2 december 2014 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Fluohesjes. Het is leuk om te zien dat de meeste kinderen dagelijks hun fluojasje dragen! Proficiat!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand.

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand. Beste ouders, Sinterklaas is in het land! Kinderen hebben overal hun schoentjes klaargezet voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Joepie!!! Na 6 december nemen we onze aanloop naar de eindejaarsfeesten. Een

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 23 december 2016 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei NI E U W S B R I E F 1 5 / 1 1-1 2 Hier brandt de lamp! De kleuterschool geeft ook op maandag 7 mei de aftrap van de techniekweek. Zij gaan de hele week werken rond bouwen. Bob de bouwer, kunnen we het

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2016 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2016 Twee maanden Net geen negen weken 62 dagen, 1488 uren, 89 280

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 21 december 2018 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 6/2015-2016 Sinterklaas is langs geweest! Op woensdag, 2 december, is Sinterklaas samen met zijn zwarte pieten langs geweest in onze school! Na enkele videoboodschappen, de dagen

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 22 december 2017 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar

NIEUWSBRIEF december 6/ In deze nieuwsbrief: Sint en Piet waren op bezoek. Kerstkaartjes. De ooievaar NIEUWSBRIEF december 6/ 2018-19 Sint en Piet waren op bezoek en onze kinderen hebben weer genoten van dit fijne kinderfeest! We waren dan ook super content dat ze ons dit jaar niet vergeten waren. Ze brachten

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

nieuwsbrief 2 - oktober 2017

nieuwsbrief 2 - oktober 2017 Stedelijke Basisschool Fruithof Flor Alpaertsstraat 45 2600 Berchem tel. 03 440 44 78 fax. 03 448 26 41 fruithof@so.antwerpen.be www.fruithof.be nieuwsbrief 2 - oktober 2017 Op onze school staat alles

Nadere informatie

Schoolnieuws Een blik vooruit Schooljaar

Schoolnieuws Een blik vooruit Schooljaar Schoolnieuws Een blik vooruit Schooljaar 2019-2020 Ons team! Ook volgend schooljaar zetten onze juffen en meesters zich met volle goesting in om elk kind de gepaste begeleiding te geven en te doen groeien.

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be

Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Nieuwsbrief 1 december 2013 Schooljaar 2013-2014 Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 1 december

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

DANK U- MERCI- THANK YOU- DANKE- GRACIAS- GRAZIE

DANK U- MERCI- THANK YOU- DANKE- GRACIAS- GRAZIE Schooljaar 2015-2016 nr. 8 30 juni 2016 Beste ouders en kinderen deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Een nieuwe weg Op woensdag 22 juni namen we feestelijk

Nadere informatie

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering Activiteitenkalender De Klimtoren Oktober 2013 Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : klimtoren@scarlet.be Website : www.vks-klimtoren.be

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact

Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact 13/2018-2019 Nieuwsbrief Schooluren Oudercontact Op woensdag 3 april houden wij een oudercontact voor iedereen. Je kan dan samen met de leerkracht de evolutie van uw kind(eren) bespreken. Gelieve via smartschool

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Voorwoord. Editie Kleuterschool. Beste ouders,

Voorwoord. Editie Kleuterschool. Beste ouders, OUDERRAAD infobrochure Editie Kleuterschool Voorwoord Beste ouders, Elk jaar krijgen jullie allerhande informatie van de school. Via het schoolreglement kunnen jullie kennis maken met het reilen en zeilen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Een fijne start

Nieuwsbrief Een fijne start 14/2018-2019 Nieuwsbrief Een fijne start Graag willen we iedereen een fijne start wensen van het laatste trimester! Voor sommigen onder jullie is dit het afsluiten van enkele jaren kleuterschool, voor

Nadere informatie

Overstekers. Communicatie met de ouderraad

Overstekers. Communicatie met de ouderraad Beste ouders, Bijgaand vindt u een enquête met de vraag of u deze wil invullen en aan ons wil terug bezorgen voor 2 april. Wij zijn als ouderraad het contact tussen alle ouders (leerlingen) en de school.

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Workshops 2de leerjaar rond thema De Sint! ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te

Nadere informatie

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht.

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook

Nadere informatie

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1

Allerheiligen. het schoolteam. Basisschool Zilverenhoek - contactblad 1 Allerheiligen Beste ouders, Mogen wij in de herfstvakantie met zijn allen ook toekomen aan stilstaan en daarbij verwijlen bij wat en wie voor ons altijd wezenlijk blijven hun namen bewaard als een lied

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Zuidergekte. Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Zuidergekte. Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 5/2014-2015 Zuidergekte In dit nummer: Zuidergekte 1 Nieuws vanuit de leerlingenraad 1 Belangrijk nieuws! 2 Dankjewel! 2 Op dinsdag 25 november maken we op de lagere

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

PROFICIAT en DANKJEWEL!

PROFICIAT en DANKJEWEL! Hallo Robby, hier onze opbrengsten voor de actie Welzijnszorg! Opbrengst 3000,- (frietjes verkoop, hotdogs, soep, kerstbabbel, ) Verdeling SOCIAAL FONDS SCHOOL 1000,Albe vzw (via de Warmste Week ) 1000,De

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 zondag 11

Nadere informatie

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor!

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! Ekeren, 3 juni 2018 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! We richten onze aandacht extra op RESPECT. RESPECT voor de natuur RESPECT voor het speelgoed RESPECT

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 4/017-018 Helm op, fluo top! Maand oktober Branta: kracht In dit nummer: Helm op, fluo top! 1 Rapporten 1 Personeelsnieuws 1 Huiswerkklasje Nieuws vanuit de OR Een kijkje verder

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

September Ma 3 Begin van het nieuwe schooljaar Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Fietsdag Ma 10 Di 11 Wo 12

September Ma 3 Begin van het nieuwe schooljaar Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Fietsdag Ma 10 Di 11 Wo 12 September 2018 Ma 3 Begin van het nieuwe schooljaar Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Fietsdag Ma 10 Di 11 Wo 12 Do 13 Vr 14 Ma 17 Di 18 Klassenfoto s Wo 19 Looiven 19.30 uur : Infoavond Do 20 Boslaan 19.30 uur : Infoavond

Nadere informatie