Sponsor-informatie. Seizoen 2009 (rev. 09) Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks, Emmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sponsor-informatie. Seizoen 2009 (rev. 09) Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks, Emmen http://www.bedrocks.nl"

Transcriptie

1 Sponsor-informatie Seizoen 2009 (rev. 09) Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks, Emmen

2 Wie zijn de Bedrocks? De Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks bestaat sinds 17 maart Eerst als SHE, maar sinds een aantal jaren met de naam Bedrocks, die een link legt naar de grote stenen van de Hunebedden in Drenthe. Wij zijn aangesloten bij het KNBSB, wat staat voor Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. We zijn ingedeeld in District Noord. Hierin spelen 11 verenigingen met in totaal ongeveer 1000 leden. Onze vereniging telt ongeveer 90 leden. Onze sport is een echte zomersport, dat wil zeggen dat ons seizoen loopt van begin april tot eind september. In de winter trainen we in gymzalen. Op de Meerdijk hebben wij een van de mooiste honkbalvelden van het noorden. Sinds kort hebben we ook een softbalveld. Meer en actuele informatie over onze vereniging kunt u vinden op onze homepage.

3 Wat zijn onze plannen? Het is onze ambitie om de vereniging te laten groeien, in ledenaantal, in bekendheid bij het publiek en op het sportieve vlak. Doelstelling is 100 leden in 2009 en onze heren 1 team speelt in de landelijke klasse. Om dit te verwezenlijken is een beleidsplan en stappenplan ontwikkeld in samenwerking met Sport Drenthe. Een opleidingsbeleid voor een breder technisch kader staat hoog op de agenda, en de eerste cursussen zijn inmiddels gestart met hulp van de KNBSB. Nieuwe leden werven kan je pas doen als de opvang goed geregeld is. Ledenwervingscampagnes moeten zowel leden opleveren en ook de bewoners van Emmen en omgeving bewust maken van het bestaan van onze vereniging. Huis aan huis flyers, persberichten en informatie op scholen moeten hier op korte termijn een eerste aanzet toe geven. Verder is de saamhorigheid binnen de vereniging een belangrijk onderwerp, en verschillende activiteiten zijn er op gericht dit te behouden en te vergroten. Het blijven organiseren van ons jaarlijks internationale paastoernooi, waarmee de uitstraling van onze sport wordt vergroot, en mensen op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met de sport. Welke activiteiten hebben uw steun nodig? Ledenwerving, opleiding en activiteiten zoals ons internationale toernooi, sportinstuiven, scholentoernooien e.d. Ook ons website en nieuwsbrief horen daarbij. Deze vormen natuurlijk een kostenpost op de begroting maar onontbeerlijk voor de interne en externe communicatie binnen een goed geoliede vereniging. Wat kost het u en ons? Of beter gezegd, wat kunnen we voor elkaar betekenen. Onze vereniging kent een aantal mogelijkheden voor sponsoring. Hieronder worden de verschillende mogelijkheden benoemt. Het spreekt voor zich dat genoemde sponsormogelijkheden en de genoemde bedragen richtlijnen zijn, waarbij alle creatieve mogelijkheden en combinaties besproken kunnen worden. Donateur of Vriend van de Bedrocks. Voor 20 euro per jaar bent u al donateur en ontvangt u alle nieuwsbrieven en clubbladen die verspreid worden, verder wordt u op de hoogte gehouden wat er zich binnen de vereniging afspeelt.

4 De overige sponsoringmogelijkheden Binnen de sponsoringmogelijkheden is er een verdeling gemaakt in drie groepen; algemene clubsponsoring, evenementensponsoring en teamsponsoring. Binnen deze drie hoofdgroepen is er ook een verdeling gemaakt in subgroepen. De hoofdgroepen en de subgroepen zullen hierna allen worden benoemd. Algemene clubsponsoring De algemene clubsponsoring houdt in dat de sponsor Honk- en Softbalvereniging Bedrocks te Emmen voor een periode financieel bijstaat. Binnen de algemene clubsponsoring hebben we de volgende onderdeling gemaakt; Hoofdsponsor De Bedrocks kan het volgende aanbieden aan de hoofdsponsor. - Een reclamebord op de backstop van het honkbalveld en het softbalveld. De sponsor heeft als mogelijkheid om een reclamebord te plaatsen op de beide backstoppen van de beide velden. Hierbij is het de bedoeling dat de sponsor de borden aanlevert, wanneer er borden door de vereniging gemaakt moeten worden zullen deze kosten gefactureerd worden naar de sponsor als bijkomende kosten. - Bij elk uitgegeven clubnieuwsbrief of clubblad zal er een advertentie worden geplaatst van de hoofdsponsor. Zowel in de nieuwsbrief als clubblad wordt er een tekst geplaatst; Bedrocks wordt gesponsord door (sponsor). In de nieuwsbrief zal dit geplaatst worden aan de onderkant als voettekst. In het clubblad zal dit geplaatst worden op één pagina. - De hoofdsponsor heeft het recht om te weten wat er zoal gebeurd binnen de vereniging daarom krijgt de hoofdsponsor elke uitgave van de nieuwsbrief en clubblad opgestuurd. Hiernaast zal de hoofdsponsor ook uitnodigingen ontvangen van verschillende evenementen die georganiseerd worden door de Bedrocks. - Op de website van de Bedrocks (www.bedrocks.nl) zal er een logo met link worden geplaatst op de home pagina van de website. Het logo van de hoofdsponsor zal groter zijn dan de andere website sponsoren. Tevens wordt de hoofdsponsor ook als eerste worden genoemd. Wanneer er geen logo is zal er een tekst komen op de home pagina; Bedrocks wordt gesponsord door (naam sponsor). Onder de bedrijfsnaam wordt dan een hyperlink gemaakt die gekoppeld is aan de website van de sponsor. - Bij elke schriftelijke persberichten zal er als onderschrift worden geplaatst dat de Bedrocks gesponsord wordt door (sponsor) Hierbij doelen we op persberichten voor Emmen.nu, Dagblad van het Noorden en de lokale huis aan huisbladen en andere media die wij regelmatig informeren voor extra publiciteit. - Bij algemene ledenwervingsacties wordt het logo van de hoofdsponsor op zowel poster als flyers gezet, het zal hier gaan om algemene ledenwervinguitingen. Wanneer er geen logo is zal alleen de naam worden genoemd, met de tekst; Bedrocks wordt gesponsord door (sponsor). Zowel de posters als de flyers zullen pas na goedkeuring van de sponsor worden gedrukt. De hoofdsponsor heeft als enige inspraak op het ontwerp van de posters en flyers.

5 Subsponsor Als subsponsor of cosponsor bent u medeverantwoordelijk voor de financiële bijdrage aan de club. De hoofdsponsor blijft de grootste geldverschaffer. Als subsponsor kunnen we als vereniging het volgende bieden aan de subsponsor; - Bij elk uitgegeven clubnieuwsblad of clubblad zal er een advertentie worden geplaatst van de sub sponsor. Het logo van de subsponsor zal een slag kleiner zijn dan die van de hoofdsponsor, verder wordt het logo van de subsponsor geplaatst na het logo van de hoofdsponsor. - Ook de subsponsor heeft het recht om te weten wat er zoal gebeurd binnen de vereniging daarom krijgt de subsponsor elke uitgave van de nieuwsbrief en clubblad opgestuurd. Hiernaast zal de subsponsor ook uitnodigingen ontvangen van verschillende evenementen en ledenvergaderingen die georganiseerd worden door de Bedrocks. - Op de website van de Bedrocks (www.bedrocks.nl) zal er een logo met link worden geplaatst op de home pagina van de website. Wanneer er geen logo is zal er een tekst komen op de home pagina; Bedrocks wordt gesponsord door (naam subsponsor). Onder de bedrijfsnaam wordt dan een hyperlink gemaakt die gekoppeld is aan de website van de sponsor. Het logo van de subsponsor wordt na de hoofdsponsor geplaatst, verder zal het logo een slag kleiner zijn.

6 Adverteerder Binnen de vereniging zijn er een aantal mogelijkheden wat betreft adverteren. Aan de adverteerder kan de Bedrocks het volgende aanbieden; - Adverteren op de website Bij het adverteren op de website zal er een logo of uw bedrijfsnaam worden geplaatst. Als adverteerder wordt u genoemd na de hoofdsponsor en de subsponsor. Ook het logo zal kleiner zijn als die van deze sponsoren. Als een logo of uw bedrijfsnaam wordt geplaatst op de website zal deze gelinkt worden naar uw eigen website. - Adverteren in de nieuwsbrief Wanneer er gekozen wordt om in de nieuwsbrief te adverteren zal het logo dan wel de bedrijfsnaam als laatste, na de hoofdsponsor en de subsponsor, genoemd worden. - Adverteren in het kader van club van 100 Als club van 100 adverteerder zal u advertentie, dan wel logo of bedrijfsnaam op de muur van de kantine geplaatst worden. Binnen het adverteren zullen er verschillende tarieven zijn omdat de duur van uiting kan verschillen. Zo kunt u beslissen om tijdens het seizoen uw advertentie één week, twee weken of drie weken te laten hangen in onze kantine. - Adverteren op een reclamebord Als bedrijf kunt u ook adverteren met behulp van een reclamebord. Het bord wordt opgehangen aan de backstop van het honkbalveld en of het softbalveld. Wanneer er gekozen wordt om op deze manier te adverteren vraagt de vereniging wel of de adverteerder zelf een reclamebord kan aanleveren. Wanneer het niet mogelijk is om zelf een bord aan te leveren wordt er geacht dat de adverteerder digitaal de advertentie opstuurt naar de publiciteitsfunctionaris. De vereniging zal dan het bord maken, de kosten zullen wel gefactureerd worden naar de adverteerder. Evenementen sponsoring Naast algemene sponsoring kan er ook gekozen worden om specifiek te sponsoren. Als vereniging zijn er een aantal evenementen die we organiseren. Zo is er het jaarlijkse paastoernooi en het familietoernooi. Binnen het evenementen sponsoring zijn er ook verschillende categorieën van sponsoring mogelijk. Dit zijn ondermeer mogelijkheden voor evenementen sponsoring: Evenementen Website Elk evenement heeft haar eigen pagina binnen de Bedrocks website. Wanneer er een hoofdsponsor is bij een evenement zal er op de pagina komen te staan dat het evenement gesponsord wordt door (naam sponsor). Als hoofdsponsor wordt de evenementensponsor als eerste genoemd en is dus nadrukkelijk aanwezig op de pagina van het evenement. Op de pagina van het evenement wordt dan een logo of alleen de bedrijfsnaam geplaatst met een link naar de website van de sponsor. - Posters en flyers De sponsor wordt zowel op de poster en flyer genoemd. Het is mogelijk als sponsor om haar naam aan het evenement te verbinden. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Wanneer er geen sponsornaam verbintenis is zal er op de poster en flyer gezet wordt dat het evenement mede mogelijk gemaakt wordt door (sponsor). Bij een nieuw ontwerp van de poster en flyer zal het in samenspraak gaan met de sponsor.

7 - Schriftelijke persuitingen specifiek voor een evenement Voor evenementen zoals het jaarlijkse paastoernooi zullen de lokale en regionale media benaderd worden voor extra publiciteit. Als hoofdsponsor heeft de sponsor het recht om dan genoemd te worden in de persberichten. Wanneer de sponsor haar naam verbonden heeft aan het evenement zal de naam van het evenement een combinatie worden van twee namen (voorbeeld Bedrocks-(sponsornaam) toernooi, hierbij zal dan ook nadrukkelijk de naam van het evenement in persberichten komen te staan. Zonder naam verbintenis aan het evenement zal in het onderschrift komen dat het evenement mede mogelijk gemaakt wordt door..(sponsor). - Reclame borden die alleen tijdens het evenement worden geplaatst Tijdens evenementen bieden we aan de evenementensponsor de mogelijkheid aan om reclameborden te plaatsen op het terrein van de vereniging. Deze reclameborden zullen alleen te zien zijn tijdens het evenement. Wanneer het evenement afgelopen is zullen de reclameborden terug worden gegeven aan de sponsor. Hiervoor is het belangrijk dat de sponsor zelf reclameborden heeft en ze voor het evenement beschikbaar wil stellen. - Uitnodiging voor het evenement Als vereniging vinden we het belangrijk om de sponsoren op de hoogte te houden, daarom zal de commissie van de evenementen de sponsor een persoonlijke uitnodiging sturen. - Paastoernooi blad Met Pasen wordt het Paastoernooi georganiseerd. Bij het toernooi hoort een programmaboekje. Ook hier zal de sponsor in terug te vinden zijn. Bij naamsverbintenis zal de naam van de sponsor ook op de voorkant van het boekje te vinden zijn. Wanneer er geen naamsverbintenis is zal er in de binnenkant van het boekje gezet worden dat het Paastoernooi gesponsord of mede mogelijk gemaakt wordt door (sponsor) Evenementen subsponsor - Evenementen Website (klein) De evenementen-subsponsor wordt naast de hoofdsponsor genoemd op de website pagina van het evenement dat wordt gesponsord. De subsponsor zal dan niet als eerste genoemd worden maar er zal een logo met link van de sponsor worden geplaatst op de pagina. - Posters en flyers (klein) Als subsponsor krijgt de sponsor de kans om ook op de posters en flyers te komen staan. Het logo wordt dan klein afgebeeld op de poster naast het logo van de hoofdsponsor. - Schriftelijke persuitingen voor een evenement (klein) In de schriftelijke persberichten zal de subsponsor ook genoemd worden als sponsor naast de hoofdsponsor. De hoofdsponsor zal in dit geval als eerste worden genoemd. - Uitnodiging voor het evenement Elke sponsor krijgt van de vereniging een persoonlijke uitnodiging om het evenement te komen bezoeken. - Paastoernooi blad (klein) De subsponsor zal ook in het Paastoernooi boekje worden genoemd naast de hoofdsponsor. De subsponsor zal dan wel na de hoofdsponsor benoemd worden, verder zal het logo ook een slag kleiner zijn dan die van de hoofdsponsor.

8 Evenementen adverteerder - Paastoernooi programmaboekje Als adverteerder kan de advertentie in het boekje worden geplaatst. In het paastoernooi boekje zijn er een aantal plekken die aangeboden worden aan een adverteerder. Er is een prijsverschil in afmetingen van de logo s. Zo kan de adverteerder kiezen voor een hele pagina, halve pagina of een kwart pagina om te adverteren. De prijzen zullen per afmeting verschillen. - Website Op de website is er ook een mogelijkheid om te adverteren. Op de pagina van het evenement wordt het logo van de adverteerder geplaatst naast de logo s van de hoofdsponsor en de subsponsor. Het logo van de adverteerder zal minder snel opvallen omdat het logo van de adverteerder kleiner is dan die van de hoofdsponsor en subsponsor. Ook bij de adverteerder zal er een link naar eigen website gelegd worden. - Reclameborden De adverteerder kan er voor kiezen om alleen reclame te maken doormiddel van het plaatsen van reclameborden tijdens het evenement. De borden zullen dan wel gemaakt worden door de adverteerder zelf, in dit geval zal de vereniging geen reclamebord maken. De reclameborden zullen gedurende het evenement blijven staan. Ze zullen verwijderd en teruggebracht worden naar de sponsor na afloop van het evenement. - Vlaggen De adverteerder kan er ook voor kiezen om alleen vlaggen op te hangen. De vlaggen zullen op willekeurige plekken komen te hangen en dan alleen tijdens het evenement. Na het evenement zullen de vlaggen verwijderd en teruggebracht worden naar de adverteerder. Voor de vlaggen geldt ook dat de vlaggen geleverd worden door de adverteerder. De vereniging zal geen vlaggen maken voor de adverteerder.

9 Team sponsoring De vereniging heeft momenteel 7 teams; pupillen (honkbal) aspiranten (honkbal) junioren (honkbal) heren 1 (honkbal) heren 2 (honkbal) dames (softbal) recreanten (softbal) Het pupillenteam bestaat uit kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. De aspiranten zijn jongeren vanaf 12 jaar tot en met 16 jaar, junioren vanaf 16 tot 21 jaar. Meiden vanaf 16 jaar zullen ingedeeld worden bij de senioren dames softbal team of junioren honkbal. Voor de mannen en vrouwen die niet veel tijd hebben maar toch nog leuk vinden om af en toe een balletje te slaan en te gooien hebben we een sterk recreanten team. Doordat we veel teams hebben is er ook een mogelijkheid om de teams afzonderlijk te sponsoren. Hieronder staan de mogelijkheden voor de teamsponsor. - Website Elke team heeft op de Bedrocks website een eigen pagina. Het logo of bedrijfsnaam wordt dus geplaatst op de pagina van de desbetreffende team. Het logo wordt dan gelinkt naar de website van de sponsor. Ook zal de volgende tekst komen te staan; het (team) wordt gesponsord door.(sponsor) - Jas sponsor Aan de sponsor biedt de vereniging de sponsor een mogelijkheid aan om het logo of bedrijfsnaam op de achterkant van de clubjas van het team te zetten. - Pet sponsor Op de petten kan het logo of bedrijfsnaam van de sponsor of op de achterkant of aan de zijkant van de pet van het team worden gestikt. - Reclamebord Als sponsor kunt u ook een reclamebord plaatsen waarop het logo en de volgende tekst komt te staan; sponsor van het (team). Het bord zal dan wel geleverd moeten worden door de sponsor maar de tekst die er boven of onder komt te staan zal de vereniging zelf plaatsen. De sponsor kan kiezen om het bord te plaatsen op de backstop van het honkbalveld of softbalveld. Wij benaderen de pers actief, met resultaat!!

10 Algemene voorwaarden sponsor: - Het logo wordt door de sponsor digitaal aangeleverd aan de webmaster en aan de publiciteitsfunctionaris van de honkbal en softbal verenging de Bedrocks. - De duur van de overeenkomst wordt kort gesloten tussen het bestuur en de sponsor. - Als hoofdsponsor heeft de hoofdsponsor het recht om groter in beeld te komen dan de adverteerders of sub sponsoren. - Bij nieuwe ontwerpen van posters en flyers heeft de sponsor recht op het bekijken van de posters en flyers voordat ze worden gedrukt. Alleen de hoofdsponsor heeft als enige het recht op inspraak bij het ontwerpen van de posters en flyers. Algemene voorwaarden Bedrocks: - - De vereniging is bij overeenkomst met de sponsor verplicht zich aan alle hierboven staande acties te houden, dus er voor te zorgen dat de sponsor genoemd wordt. - De vereniging is verplicht een onderscheid te maken in hoofdsponsor, sub sponsor en adverteerder. De hoofdsponsor zal altijd als eerste genoemd worden, verder zal ook het logo dan wel bedrijfsnaam groter op poster, flyers en website geplaatst worden. Hetzelfde geldt voor het logo dan wel bedrijfsnaam die in de nieuwsbrief en clubblad geplaatst wordt. - De vereniging is verplicht om de sponsoren te informeren bij het ontwerpen van posters en flyers. De sponsor heeft recht om de posters en flyers te zien. Verder zal bij goedkeuring van de hoofdsponsor de posters en flyers pas worden gedrukt. - Al hoewel wij bij het opstellen van persberichten namen van sponsoren etc. zullen opnemen hebben wij geen invloed op de uiteindelijke vermelding in de media Bijlage: Tarieven voor verschillende vormen van sponsoring Informatie: Voor meer informatie kunt u zich wenden tot ons bestuur. Voorzitter : W.E. Boonstra, Secretaris: K. ten Hoor, Voor informatie over facturering: Penningmeester : R. Meppelink, Rekening Postbank : t.n.v. SHE Bedrocks KvK :

11 Tarieven Sponsoring 2009 Soft- en Honkbalvereniging BEDROCKS Emmen Banner/vermelding op de website Tarief per jaar: 50,-- Tarief per 3 jaar (betaling ineens vooraf): 125,-- Bal met uw naam op de club van Honderd/Vijftig, in de kantine Tarief per jaar: 100,-- / 50,-- (vanaf zomer 2009) Reclamebord hoofdveld honkbal of softbal Tarief per jaar bij 3-jaarscontract: Bord ca 3,00 meter x.0,8 meter 250,-- (Honkbalveld) Bord ca 3,50 meter x.0,8 meter 200,-- (Softbalveld) 2 Borden samen 400,-- (2 velden) Bord gevel gebouw in overleg Plaatsing goed zichtbaar aan de backstop, levering bord door en voor rekening adverteerder. Wij kunnen het maken van het bord wel voor u verzorgen en houden het ook schoon. Shirtreclame teams Tarief per jaar bij 3-jaarscontract inclusief kosten 15 shirts en opdruk: 1 e Herenteam Honkbal, 1000,-- (4 e klasse) Ambitie promotie 3 e klasse e Herenteam Honkbal 750,-- (4 e klasse) 1 e Damesteam Softbal 750,-- Recreantenteam 500,-- Aspirantenteams 500,-- Pupillen 500,-- Combinaties zijn in overleg mogelijk!!! Wordt bijvoorbeeld: Club HOOFDSPONSOR voor 3 jaar met naamsverbinding Tarief per jaar bij een 3-jaarscontract inclusief bondsafdracht (ca 300,-per jaar ), bijdrage in kosten van pakken (5 teams) en opdrukken: Daarvoor krijgt u: Uw naam gekoppeld aan de clubnaam, de clubnaam staat op ons clubgebouw. Reclameborden op het hoofdveld honkbal en softbal, De grootste banner op de website Een vermelding in iedere nieuwsbrief en/of persbericht Een advertentie in het jaarboek en het paastoernooiboekje Uitnodigingen voor vergaderingen en andere bijeenkomsten Het recht om een bedrijfsteam (recreanten) met te laten spelen bij het paastoernooi en het familietoernooi Uw naam op shirts en petten. Uw naam prominent in de kantine, boven de prijzenkast en de club van vijftig.

12 Of SUB SPONSOR voor 3 jaar met naamsverbinding aan 1 team Tarief per jaar bij een 3-jaarscontract, bijdrage in de kosten van pakken (15 pakken) inclusief bondsafdracht (ca 300,-per jaar ) en opdrukken : 1 e Herenteam Honkbal 2000,-- (4 e klasse) Ambitie promotie 3 e klasse e Herenteam Honkbal 1500,-- (4 e klasse) 1 e Damesteam Softbal 1500,-- Aspirantenteam 1300,-- Pupillen 1300,-- Recreantenteam 1300,-- Daarvoor krijgt u: Uw naam gekoppeld aan het betreffende team. Uw naam op shirts en petten van dat team. Reclameborden op het hoofdveld honkbal en softbal, De een-na- grootste banner op de website Een vermelding in iedere nieuwsbrief samen met andere sponsoren Een advertentie in het jaarboek en het paastoernooiboekje Uitnodigingen voor vergaderingen en andere bijeenkomsten Het recht om een bedrijfsteam (recreanten) met te laten spelen bij het familietoernooi Uw naam wordt goed zichtbaar in de kantine vermeld. Als subsponsor of cosponsor bent u medeverantwoordelijk voor de financiële bijdrage aan de club. De hoofdsponsor blijft de grootste geldverschaffer. Naamsverbinding is daarom alleen mogelijk als er geen hoofdsponsor is. Als er een hoofdsponsor is/komt wordt het bedrag per jaar met 300 verlaagd, uw naam komt wel op de rugzijde van de shirts. Op de voorzijde staat de hoofdsponsor met clubnaam. Advertentie Nieuwsbrief Tarief per jaar: Tarief per 3 jaar (betaling ineens vooraf): 1/8 pagina (logo) 35,-- 100,-- 1/4 pagina 55,-- 150,-- 1/2 pagina 100,-- 275,-- 1 pagina 180,-- 500,-- Scorebord Onze vereniging heeft nog geen scorebord, wij willen deze graag aanschaffen, u kunt daar voor zorgen! Voor eenmalig 4500 euro staat uw naam gegarandeerd 5 jaar lang op het digitale scorebord bovenop onze materiaalcontainer. Het is goed zichtbaar voor iedereen. Het contract kan daarna in overleg worden verlengd. Evenementensponsoring Veel mogelijkheden (internationaal paastoernooi, jeugdclinics enz.) Tarieven in overleg Informatie Wim Boonstra Voorzitter Koos ten Hoor Secretaris en

Succesvol een financiële administratie opzetten en bijhouden. Handboek Financiële administratie

Succesvol een financiële administratie opzetten en bijhouden. Handboek Financiële administratie Succesvol een financiële administratie opzetten en bijhouden Handboek Financiële administratie 1 Inleiding... 3 Stap 1: Organisatie... 5 Stap 2: Begroting... 6 2.1 Doel van de begroting... 6 2.2 Opbrengsten...

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 24 maart 2015

Notulen jaarvergadering 24 maart 2015 30 aanwezigen Notulen jaarvergadering 24 maart 2015 1. Opening Mark opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Mededeling vooraf -> Het financieel verslag dat verzorgt wordt door Miranda zal

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

strijd en karakter Sponsorpartners OnTstaan van UVV

strijd en karakter Sponsorpartners OnTstaan van UVV 2 3 Nederland kent veel enthousiaste beoefenaars van de honk- en softbalsport. Ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking speelt regelmatig honk- en/of softbal en vrijwel iedereen heeft het wel eens gespeeld

Nadere informatie

Verenigingshandboek Bowlingvereniging OSS

Verenigingshandboek Bowlingvereniging OSS Verenigingshandboek Bowlingvereniging OSS Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Omschrijving voortgang beleidszaken... 3 2. Bestuurssamenstelling... 6 3. Bestuursfuncties... 7 3.1. De voorzitter... 7 3.1.1.

Nadere informatie

Sponsorportfolio. http://www.ttvbreda.nl. TafelTennisVereniging Breda

Sponsorportfolio. http://www.ttvbreda.nl. TafelTennisVereniging Breda Sponsorportfolio http://www.ttvbreda.nl TafelTennisVereniging Breda Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 2 van 15 Inhoudsopgave: Wie is tafeltennisvereniging Breda... 3 De Speelzaal... 4 Adresgegevens...

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

Fusie voorstel vv Bedum CVVB Fusie begeleidingscommissie Februari 2013

Fusie voorstel vv Bedum CVVB Fusie begeleidingscommissie Februari 2013 Fusie voorstel vv Bedum CVVB Fusie begeleidingscommissie Februari 2013 Pagina 1 van 45 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Aanleiding fusie... 3 2.1 Wat is de reden om samen verder te gaan?... 3 2.2 Missie,

Nadere informatie

Beleidsplan S.V. RealTime

Beleidsplan S.V. RealTime Beleidsplan S.V. RealTime Bestuur 2014-2015 Versienummer: Publicatiedatum: 6-10-2014 Bestuursjaar: 2014-2015 Auteur: Vincent Hummel Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van het vijftiende bestuur, oftewel

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden.

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. Sociologisch Epicentrum - beleidsplan - 2013-2014 Beleidsplan studievereniging SEC 2014/2015 In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. 1 Beste

Nadere informatie

Informatiegids Honk- en Softbalclub De Sittard Condors

Informatiegids Honk- en Softbalclub De Sittard Condors 1 Informatiegids Honk- en Softbalclub De Sittard Condors 2 Voorwoord Via deze info-gids willen nieuwe leden wegwijs maken binnen onze vereniging. Natuurlijk is het ook een handige gids voor bestaande leden,

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Basiscursus public relations voor kleine. en middelgrote musea

Basiscursus public relations voor kleine. en middelgrote musea Basiscursus public relations voor kleine en middelgrote musea Auteur: Ank Lambers, Zutphen, 2004 Docent: Evelien Masselink Cursus op 7 en 14 november 2011 bij KCO Overijssel 2 Inhoudsopgave 3. Inleiding

Nadere informatie

Het Handboek voor Vrijwilligersorganisaties

Het Handboek voor Vrijwilligersorganisaties Het Handboek voor Vrijwilligersorganisaties BDI-2250-17501146R5 Handboek voor Vrijwilligersorganisaties - 7 - Samen werken aan een sociaal en cultureel sterk Brabant. Daar is het beleid van de provincie

Nadere informatie

Beleidsplan Volley Oudenburg Gistel 2014-06-15

Beleidsplan Volley Oudenburg Gistel 2014-06-15 Beleidsplan Volley Oudenburg Gistel 2014-06-15 Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 4 2 Strategie... 5 2.1 Missie... 5 2.2 Visie... 5 2.3 Doelstelling... 5 3 Organisatiestructuur... 6 3.1 Inleiding... 6 3.2 Bestuur...

Nadere informatie

Wij hopen dat uw contact met Scouting prettig zal zijn en wensen u, uw zoon(s)/dochter(s) een fijne tijd toe bij de Buys Ballotgroep.

Wij hopen dat uw contact met Scouting prettig zal zijn en wensen u, uw zoon(s)/dochter(s) een fijne tijd toe bij de Buys Ballotgroep. Juni 2015. Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 3 2 Wat geschiedenis... 4 3 Organisatiestructuur... 5 4 Taken binnen de groep... 6 5 Proefperiode en lidmaatschap... 7 6 Speltakken en leeftijden... 8 7 Opkomsttijden...

Nadere informatie

Samen op weg naar 2008. Beleidsplan NBF 2004 2008

Samen op weg naar 2008. Beleidsplan NBF 2004 2008 Samen op weg naar 2008 Beleidsplan NBF 2004 2008 Nederlandse Bowling Federatie Schiedam, november 2003 2 Inhoud Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Samenvatting 4 Voorwoord 7 1. Ontwikkelingen 8 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Duidelijk in beeld. Uw project en het Europees Sociaal Fonds

Duidelijk in beeld. Uw project en het Europees Sociaal Fonds Duidelijk in beeld Uw project en het Europees Sociaal Fonds Duidelijk in beeld Uw project en het Europees Sociaal Fonds Een plek op de arbeidsmarkt en kansen voor iedereen. Daaraan draagt de Europese Unie

Nadere informatie

Bedrijven Investering Zone Plan 2015-2019. Stichting BIZ Centrum Barendrecht

Bedrijven Investering Zone Plan 2015-2019. Stichting BIZ Centrum Barendrecht Bedrijven Investering Zone Plan 2015-2019 Stichting BIZ Centrum Barendrecht INHOUDSOPGAVE. INLEIDING. 3 1. CENTRUMMANAGEMENT IN HET CENTRUM VAN BARENDRECHT. 4 2. DE BIZ IN HET CENTRUM VAN BARENDRECHT.

Nadere informatie

VERENIGINGSPLAN V.V. VROOMSHOOPSE BOYS

VERENIGINGSPLAN V.V. VROOMSHOOPSE BOYS VERENIGINGSPLAN V.V. VROOMSHOOPSE BOYS Handboek 2010-2014 VERSIE 0.9 - Concept DATUM 1 maart 2010 WERKGROEP VERENIGINGSPLAN Dave Dubbink Reinier de Jong Johan Klaren Anne Visserman AANLEIDING In het recente

Nadere informatie

Jeugdsportmarketing. Een elftal goede voorbeelden. Een elftal goede voorbeelden

Jeugdsportmarketing. Een elftal goede voorbeelden. Een elftal goede voorbeelden Jeugdsportmarketing Een elftal goede voorbeelden Jeugdsportmarketing In deze uitgave van Meedoen Alle Jeugd door Sport vindt u een elftal aan voorbeelden hoe sportbonden marketing ingezet hebben om meer

Nadere informatie

Je doelgroep ontmoet je op Socy s

Je doelgroep ontmoet je op Socy s Je doelgroep ontmoet je op Socy s Socy advertising. Adverteren met hoog rendement www.socys.com Adverteren krijgt een nieuwe dimensie bij Socy s In deze brochure leggen we haarfijn uit wat Socy s is, hoe

Nadere informatie

Hoe richt je een stichting op? Handboek voor beginnende wereldverbeteraars

Hoe richt je een stichting op? Handboek voor beginnende wereldverbeteraars Hoe richt je een stichting op? Handboek voor beginnende wereldverbeteraars Hoe richt je een stichting op. Handboek voor beginnende wereldverbeteraars. Hoe richt je een stichting op? Handboek voor beginnende

Nadere informatie

Gelderse Masters. I.C.F. Remmers Studentnummer 387283 16 augustus 2011 Hogeschool NCOI

Gelderse Masters. I.C.F. Remmers Studentnummer 387283 16 augustus 2011 Hogeschool NCOI Gelderse Masters I.C.F. Remmers Studentnummer 387283 16 augustus 2011 Hogeschool NCOI HBO Communicatie, Module Communicatieplanning Docent: Mevrouw De Kroon Voorwoord Voor u ligt het communicatieplan in

Nadere informatie

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina

Inhoudsopgave Pagina NTFU JAARPLAN 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 2.1. Missie & visie 4 2.2. Zes pijlers en bijbehorende thema s 4 3. Marktpositie binnen de (wieler)sport vergroten 6 3.1. Wielersportevenementen

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Op weg naar een duurzame sportvereniging Op weg naar een duurzame sportvereniging 1 Inhoud Inleiding... 4 De fasen op een rij... 10 1. Dromen... 11 1.1 Het begint met een droom... 11 1.2 Mandaat van bestuur en leden... 12 1.3 Wijs verantwoordelijke(n)

Nadere informatie

RKVV Roosendaal afspraken elftal

RKVV Roosendaal afspraken elftal pag 1 Hallo spelers, ouders en supporters van RKVV Roosendaal, Elftal Inhoudsopgave 1) namen leiders/trainers, adreslijst spelers... 2 2) informatie en communicatie, website beheer... 2 3) sportiviteit,

Nadere informatie

PR en COMMUNICATIE (datum: 8-5-2014)

PR en COMMUNICATIE (datum: 8-5-2014) PR en COMMUNICATIE (datum: 8-5-2014) Doelstelling IVN is een educatieve vereniging: Alle activiteiten, die we organiseren, zijn bedoeld voor educatie aan het publiek. Dat publiek zal op de hoogte gesteld

Nadere informatie