Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing"

Transcriptie

1 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming tot gouden sociale gemeente. We willen onze visie verder ontwikkelen. Een belangrijke uitdaging zien we in het verder uitbouwen van de samenwerking tussen onze partners en dan met name tussen informele en professionele aanbieders. Om dit thema te agenderen, organiseren we een netwerkbijeenkomst voor onze partners in het sociale domein. Tijdens deze bijeenkomst nodigen we partners uit om tot nieuwe verbindingen en samenwerkingsvormen te komen. 1. Een netwerkbijeenkomst te organiseren voor relaties in het sociale domein. 2. Als thema verbinding tussen informele en professionele ondersteuning centraal te stellen. 3. De kosten ad 5.000,00 ten laste te brengen van het Wmo-budget (50%) en het innovatiebudget sociaal domein (50%). 2. VVH Inrichtingenbestand basistaakbedrijven De deelnemersbijdragen van deelnemers van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) zijn sinds oprichting gebaseerd op historische inbreng. Deze vorm wordt niet meer als passend gezien. De nieuwe basis voor de deelnemersbijdrage is het aangepaste inrichtingenstand dat ter controle naar de gemeente Goirle is verstuurd. 1. Akkoord gaan met het overzicht van alle basistaakbedrijven binnen de gemeente Goirle.

2 3. ONT Boerderijwinkel De Walhoeve Goirle Aan de Hoge Wal is Boerderijwinkel De Walhoeve gelegen. De boerderij behorende bij deze winkel is verplaatst naar het Boterpad. Bij de gemeente Tilburg is een aanvraag ingediend om de tijdelijk goedgekeurde boerderijwinkel nog 5 jaar toe te staan met het oog op een positieve bestemming in Goirle. De gemeente Tilburg heeft deze aanvraag niet af kunnen handelen, omdat dit gebied per 1 januari 2018 is overgegaan naar de gemeente Goirle en deze nu bevoegd gezag is. Binnenkort zullen de opstallen en verharding behorende bij de voormalige boerderij gesloopt worden. De eigenaar van de Boerderijwinkel heeft gevraagd een deel van de verharding ten behoeve van het parkeren in stand te houden. 1. In te stemmen met een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan voor Boerderijwinkel De Walhoeve voor een periode van maximaal 3 jaar. 2. In te stemmen met het behoud en tijdelijk gebruik van de bestaande verharding voor een periode van maximaal 3 jaar, mits dit geen negatieve financiële consequenties voor de gemeente heeft en daarover een overeenkomst gebruiker gesloten wordt.

3 4. VVH Aanvraag omgevingsvergunning Hoogeindseweg 5 te Goirle VH Er een aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) ingediend voor het uitbreiden van de woning op het perceel Hoogeindseweg 5 te Goirle. Het pand is een beschermd Rijksmonument. De aanvraag is ter beoordeling en advies zowel voorgelegd aan de gemeentelijke welstand/monumentencommissie als mede de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De gemeentelijke welstand/monumentencommissie kan instemmen met het plan, de Rijksdienst niet. a. Kennis te nemen van de adviezen van de Rijksdienst en de gemeentelijke welstands- / monumentencommissie betreffende het monument gelegen aan de Hoogeindseweg 5 te Goirle; b. Het negatieve advies van de "Rijksdienst" niet over te nemen en het positieve advies van de gemeentelijke welstands- / monumentencommissie wel over te nemen c. Het voornemen in het ontwerp-besluit (beschikking) om de aangevraagde deeltoestemming "het slopen, verstoren, verplaatsen of in enig opzicht wijzigen, dan wel herstellen, gebruiken of laten gebruiken van een beschermd (Rijks)monument" gemotiveerd toe te kennen, ondanks het niet overnemen van het advies van de Rijksdienst. d. Het ontwerp-besluit (beschikking) van de aanvraag om omgevingsvergunning aan de Hoogeindseweg 5 te Goirle, voor het uitbreiden van de woning voor 6 weken ter inzage te leggen en deze ook toe te sturen aan de Rijksdienst.

4 5. VVH Aanvraag omgevingsvergunning Oude - Tilburgsebaan 3c te Riel VH Op 22 mei 2017 is door BSO (buiten schoolse opvang) de Koningsbeer er een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een buitenschoolse opvang in het clubgebouw van voetbalvereniging Riel op het perceel Oude - Tilburgsebaan 3c te Riel. In de B en W nota van (28 november 2017, , bijlage 1) heeft het college ingestemd met het voornemen om de aangevraagde deeltoestemming "planologisch strijdig gebruik" te weigeren en de deeltoestemming "brandveilig gebruik" toe te kennen en het ontwerp-besluit (beschikking) voor 6 weken ter inzage te leggen. Er is een zienswijze (bijlage 2) ingediend. Wij zien na beoordeling van de ingediende zienswijzen en bijbehorende argumenten geen aanleiding om de gevraagde vergunning te weigeren. De beoordeling van de zienswijze zal worden opgenomen in de geweigerde aanvraag omgevingsvergunning. De aangevraagde omgevingsvergunning wordt echter geweigerd op basis van de aanwezigheid van de gasleiding. Deze geeft aanleiding om een toevoeging van een "kwetsbaar object" (BSO) niet te moeten toestaan, hierdoor wordt dan ook geen medewerking verleend aan het afwijken van de voorschriften van het bestemmingsplan. 1. Omgevingsvergunning voor de aangevraagde deeltoestemming planologisch strijdig gebruik te weigeren en de deeltoestemming brandveilig gebruik toe te kennen, voor het realiseren van een buitenschoolse opvang in het clubgebouw van voetbalvereniging Riel op het perceel Oude - Tilburgsebaan 3c te Riel. 2. De ingediende zienswijze opnemen in de overwegingen van de geweigerde aanvraag omgevingsvergunning. De indiener van de zienswijze wijzen op de beroep mogelijkheden nadat de omgevingsvergunnig is verleend, door een afschrift van de verleende omgevingsvergunning toe te zenden.

5 6. ONT Stand van zaken Laaggeletterdheid / Inrichting lokaal Taalhuis Laaggeletterdheid is een groot maatschappelijk probleem. Er zijn in Nederland veel laaggeletterden, maar we kunnen de doelgroep onvoldoende bereiken. Hiervoor moet actie worden ondernomen. In de bij dit advies gevoegde notitie wordt uw college nader over de problematiek geïnformeerd. Daarbij wordt ruim aandacht geschonken aan de stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen op dit beleidsterrein, waaronder het (vervolg van het) in november 2017 ondertekende regionale Taalakkoord en de opening van het lokale Taalhuis. 1. De 'Notitie laaggeletterdheid gemeente Goirle/periode ' vast te stellen. 2. Ambtelijke medewerking te verlenen aan de voorbereiding van het Regionaal uitvoeringsplan laaggeletterdheid. 3. In te stemmen met de fysieke inrichting van het Taalhuis laaggeletterdheid in de plaatselijke bibliotheek. 4. Akkoord te gaan met de ontvangen aanbieding van de coördinatiefunctie van het Taalhuis voor de periode en het bestuur van de Stichting Bibliotheek Midden- Brabant (SBMB) verzoeken deze functie in te vullen via de benoeming van 0,28 FTE (10 uur p/w). 5. De kosten van de coördinatiefunctie ad ,00 voor het kalenderjaar 2018 te declareren bij de projectleider het Taalnetwerk Midden-Brabant, met de opdracht deze kosten te betalen aan het onder ad 4 vermelde bestuur. 6. De in de begroting 2018 vrijvallende middelen ad ,00 op de post Onderwijsondersteunende voorzieningen/nieuw beleid (kostenplaats /kostensoort ) te verwerken in de BURAP 2018.

6 7. ONT Programma Nu Niet Zwanger (NNZ) De GGD Hart voor Brabant voert sinds 2014 in de Regio Hart van Brabant het programma Nu Niet Zwanger(NNZ) uit. Hierbij wordt pro actief anticonceptie aangeboden aan kwetsbare (potentiële) ouders die in een situatie zitten waarin ouderschap (tijdelijk) tekort schiet. Doel van Nu Niet Zwanger is het voorkomen van zwangerschappen waaruit mogelijk (zware) problematiek voor ouder(s) en/of kind ontstaan. Kwetsbare ouders zijn vrouwen (soms ook mannen) met psychische problemen, een verstandelijke beperking, armoede, dakloosheid, illegaliteit en/of een verslaving. 1. In te stemmen met het voortzetten van het programma Nu Niet Zwanger in Hiervoor een bedrag van 6.961,00 beschikbaar te stellen. 3. Het benodigde bedrag ten laste te brengen van de preventieve basis structuur jeugd en directe lasten wijkteams. 8. ONT Inzet formatie Jeugdbescherming Brabant 't Loket Sinds de decentralisatie Jeugdhulp ligt de verantwoordelijkheid van de toegang tot de vrijwillige jeugdhulp bij 't Loket. Jeugdbescherming Brabant (JBB) is verantwoordelijk voor het toezicht en de begeleiding bij niet-vrijwillige jeugdhulp. Er is een nauwe samenwerking tussen JBB en 't Loket ontstaan bij de situaties die zich op dit snijvlak bevinden. In 2017 is in de regio Hart van Brabant door de bestuurscommissie besloten om medewerkers van JBB te positioneren in de toegangsteams om zo de samenwerking vorm te geven. Vanaf 2018 kunnen de gemeenten zelf besluiten of ze deze vorm van samenwerken willen continueren. JBB heeft op 15 december 2017 een offerte hiervoor ingediend bij de gemeente Goirle. 1. In te stemmen met de inzet van extra expertise voor complexe jeugdhulp casuïstiek in 't Loket. 2. Deze expertise in te kopen bij Jeugd Bescherming Brabant door middel van een enkelvoudige onderhandse aanbesteding. 3. In te stemmen met de offerte van Jeugdbescherming Brabant voor 2018.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie

1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 29 mei 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. ONT Pilot logeerwoningen voor huishoudens in een crisissituatie Inleiding Er is in

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 18 september 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

Nadere informatie

Gemeente Arnhem De heer E.C. van Pruissen Postbus EL ARNHEM. Geachte heer Van Pruissen,

Gemeente Arnhem De heer E.C. van Pruissen Postbus EL ARNHEM. Geachte heer Van Pruissen, Retouradres: Postbus 3066, 6802 DB Arnhem Gemeente Arnhem De heer E.C. van Pruissen Postbus 5465 6802 EL ARNHEM Onderwerp Ontwerpbesluit vergunningaanvraag Geachte heer Van Pruissen, Op 30 maart 2017 ontvingen

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld en Zienswijzerapportage behorend bij bouwplan Teckop 11 (dossiernummer:

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Datum : 13 februari 2013 Nummer : CUO-4054197 Aanvrager : NV Stadsherstel II t.a.v. M. Boswinkel Postbus 842 3800 AV AMERSFOORT Omgevingsvergunning voor Plaatselijk

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten) vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde monumenten) vervangen van het balkonhek en de trapleuning (handelingen met gevolgen voor beschermde

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2026458/2827646 op de op 3 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Autosloperij W. Broeren, om vergunning krachtens

Nadere informatie

omgevingsvergunning: Kamergewijze verhuur aan 8 arbeidsmigranten, Laageinde 20 te Waalwijk

omgevingsvergunning: Kamergewijze verhuur aan 8 arbeidsmigranten, Laageinde 20 te Waalwijk B01.OOT Weigeren omgevingsvergunnin g verbouwen gemeentelijk monument Mr. van Coothstraat 41 te Op 26 november 2018 is een omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van een gemeentelijk monument

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2016.0018 Documentnummer: 201600260 Locatie: Badweg 67B 1 t/m 9 Besluitdatum: 31-05-2016 OLO-nummer: 2298933 Wij hebben op 31-05-2016 besloten om de aangevraagde

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare Besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare Besluitenlijst Collegevergadering 22-12-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 19-01-2016. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 19-01-2016. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Besluit Wmo en jeugdhulp gemeente Goirle 2016 2. ONT Burgerinitiatieven 3. Control Normenkader 2015 Vaststellen Besluit maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Goirle 2016. a. Het Besluit

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Nummer: 022527779 Burgemeester en wethouders van Druten; voorgenomen de aanvraag om een omgevingsvergunning van Talander en Pandora B.V., ingekomen op 17 september 2012, voor

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17148 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17148 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 367433 Dossier: OV17148 Documentnummer: 367433BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 26 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: XXX adres: XXX postcode en woonplaats: XXX ingekomen op: 25-03-2013 geregistreerd

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

tsmgevingsdiensri Midden- en West-Brabant

tsmgevingsdiensri Midden- en West-Brabant tsmgevingsdiensri Midden- en West-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2124115/3457589 op de op 28 juni 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Nyrstar

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 mei 2012 bij hen ingekomen aanvraag Vlemminx varkens, om vergunning krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het

Nadere informatie

* *

* * ontwerp omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een school brandveilig gebruiken van een school Beschikking 265718 *16.151899* 16.151899 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 265718 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1449021 1. Inleiding Op 13 juni 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een raamkozijn op de eerste verdieping aan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: adres: postcode en woonplaats: ingekomen op: 27-12-2012 geregistreerd onder

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410086 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410086 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp Ontwerpbestemmmingsplan Breukelsestraat 93-95 Samenvatting Ontvangen is een ontwerp voor het bestemmingsplan, waarin de vigerende bestemming

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 mei 2019

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 28 mei 2019 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 28 mei 2019 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Henk Mensink, gemeentesecretaris Frank den Brok, wethouder Kees van Geffen,

Nadere informatie

1 VVH Beslissing op bezwaar tegen weigering verzoek opleggen bouwstop

1 VVH Beslissing op bezwaar tegen weigering verzoek opleggen bouwstop Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 22-05-2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Beslissing op bezwaar tegen weigering verzoek opleggen bouwstop Bij brief van 23

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanwijzing toezichthouder Per 1 februari 2016 is X in dienst gekomen bij gemeente Goirle in de functie van toezichthoudster milieu op de afdeling Veiligheid, vergunningverlener en handhaving. Om

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 485964 1. Inleiding Op 28 mei 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel Sandtlaan 6

Nadere informatie

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 13 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Op grond

Nadere informatie

Erfgoedverordening Amsterdam

Erfgoedverordening Amsterdam Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. archeologisch monument: monument, als bedoeld in onderdeel r, onder 2; b. archeologisch onderzoek: werkzaamheden

Nadere informatie

1. ONT Regiovisie spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg in de regio Hart van Brabant

1. ONT Regiovisie spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg in de regio Hart van Brabant 1. ONT Regiovisie spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg in de regio Hart van Brabant De Rijksoverheid heeft het voornemen om per 1 januari 2021 de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L20120260 Grietenij 22 verplaatsen van 24 spaceboxen (tijdelijk) en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (tijdelijk) Sjoerd van

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kinderopvang Hildebrandlaan 2 BBVnr: 2016/176044

Raadsstuk. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kinderopvang Hildebrandlaan 2 BBVnr: 2016/176044 Haarlem Raadsstuk Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kinderopvang Hildebrandlaan 2 BBVnr: 2016/176044 1. Inleiding Aan de Hildebrandlaan 2 ligt een kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang (hierna

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Uitgebreide voorbereidingsprocedure en een verklaring van geen bedenkingen Angelique Braams Afdeling Vergunningen & Uitvoering 10 maart 2011 voor 1 oktober

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

ONTWERP Omgevingsvergunning UV ONTWERP Omgevingsvergunning UV 42868. Burgemeester en Wethouders hebben op 6 maart 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van het gebruik van een loods. De aanvraag

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

OPENBARE B&W-BESLUITEN n.a.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42)

OPENBARE B&W-BESLUITEN n.a.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42) OPENBARE B&W-BESLUITEN n.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42) Nr. O Interne controleplan gemeente Veenendaal 2015. O Subsidieregeling Rijden op groen gas Veenendaal. O Wijziging CAR/UWO

Nadere informatie

b e s l u i t : vast te stellen de eerste wijziging van de Tarieventabel behorende bij de Legesverordening 2012 :

b e s l u i t : vast te stellen de eerste wijziging van de Tarieventabel behorende bij de Legesverordening 2012 : De gemeenteraad van Heusden in zijn openbare vergadering van 15 mei ; gezien het voorstel van het college van 3 april gezien het memorandum naar aanleiding van de informatievergadering gelet op Artikel

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17174 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17174 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning . Zaak: 598950 Dossier: OV17174 Documentnummer: 598950BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 6 oktober 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Bij de aanvraag om vrijstelling heeft het MFB een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. In aanvulling hierop melden wij u het volgende:

Bij de aanvraag om vrijstelling heeft het MFB een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. In aanvulling hierop melden wij u het volgende: Inleiding: Het Monumenten Fonds Brabant NV (MFB) is eigenaar van de monumentale boerderij aan de. Voor het behoud op langere termijn is een economisch verantwoorde vorm van hergebruik van de boerderij

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Midden- eti West-lirabant H Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2121950/3464480 op de op 7 juni 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Nyrstar Budel BV, om

Nadere informatie

weigering Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

weigering Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) weigering Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: XXXX adres: XXXX postcode en woonplaats: XXXX ingekomen op: 23-01-2012

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.36208 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 16 september genomen besluiten 8 t/m 12 september 2014 door parafen

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT BescthiDkking van Gedeputeerde SftcsriNeiri WOOD Weerd-irabmir- Op een aanwaag voor een omgevingsvergunning ex artikel 2.1, lid 1, onder a (bouw), een vergunning ex artikel

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

Nr Houten, 1 november 2005

Nr Houten, 1 november 2005 Nr. 2005-185 Houten, 1 november 2005 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Aanpassing Monumentenverordening Beslispunten: 1. Vast te stellen de Monumentenverordening 2006. Inleiding: In de nota Gekoesterd Erfgoed

Nadere informatie

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning?

Inleiding. 1.1 Wat is de omgevingsvergunning? 1 Inleiding Dit hoofdstuk bevat deel met een korte bespreking wat een omgevingsvergunning is en wat vergunningsvrij bouwen is. De achtergrond en doelstellingen van de belangrijkste regelingen (de Wet algemene

Nadere informatie

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING

Sector Klantcontactcentrum. Ons kenmerk Behandeld door de heer W. van Pijkeren OMGEVINGSVERGUNNING 4 é Gemeente H Almelo II Sector Klantcontactcentrum Postadres: Gemeente Almelo Postbus 5100 7600 GC Almelo Doek 19 Ter attentie van de heer J.W. Holtmaat Haven Noordzijde 19 7607 ER ALMELO Bezoekadres:

Nadere informatie

zaak die van algemeen belang is wegens zijn schoonheid, betekenis voor de wetenschap of cultuurhistorische

zaak die van algemeen belang is wegens zijn schoonheid, betekenis voor de wetenschap of cultuurhistorische GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 18715 3 april 2014 Erfgoedverordening Stadsdeel Zuidoost 2013 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Omgevingsvergunning

Hoofdstuk 3 Omgevingsvergunning Hoofdstuk 3 Omgevingsvergunning 2.3 Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een omgevingsvergunning voor een project: de som van de verschuldigde leges voor de verschillende

Nadere informatie

Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus AD Leiden. Geachte heer Roodhart,

Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus AD Leiden. Geachte heer Roodhart, Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus 190 2300 AD Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Een principeverzoek houdt in, dat u een plan voor een omgevingsvergunningplichtig bouwwerk of werkzaamheid voorlegt aan de gemeente om te achterhalen hoe groot

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning nummer 17ZK06343

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning nummer 17ZK06343 Baarle-Nassau Ontwerpbesluit omgevingsvergunning nummer 17ZK06343 Burgemeester en wethouders van gemeente Baarle-Nassau hebben op 11 december 2017 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag

Nadere informatie

Uitrol in Waalwijk Het project beoogt zowel op de korte als de lange termijn

Uitrol in Waalwijk Het project beoogt zowel op de korte als de lange termijn B01 Project wijk-ggd'er Personen met verward gedrag Als reactie op een toename van incidenten en problematiek rondom personen met verward gedrag is een landelijk aanjaagteam verwarde personen opgericht,

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

1. In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze op 21 augustus 2018 naar de raad sturen

1. In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze op 21 augustus 2018 naar de raad sturen enlijst B&W-vergadering d.d. 21 augustus 2018 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder drs. A. Uijlenhoet Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder drs. L.I. Smit-Volkers Wethouder

Nadere informatie

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken. Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Gemeentehuis Venray wonende/gevestigd : Postbus 500 5800 AM Venray

Nadere informatie

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen Project: nr. W 25130 Olo nr: 2720817 TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 22 december 2016 van het St. Sebastiaan Gilde, Kromstraat

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Collectieve festiviteiten 2016 Op grond van artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening moeten jaarlijks collectieve festiviteiten worden vastgesteld. De volgende dagen voor 2016 vast te

Nadere informatie

bijlage vast te stellen; 2 BKWI in te lichten.

bijlage vast te stellen; 2 BKWI in te lichten. Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 3 juli 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. MDV Vaststelling Beveiligingsplan Suwinet 2018 Op 27 juni 2017 heeft uw college het

Nadere informatie

Verleende omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor het project Nassaukade 161, te Amsterdam.

Verleende omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor het project Nassaukade 161, te Amsterdam. Verleende omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor het project Nassaukade 161, te Amsterdam. Dossiernummer: OLO 355249 IMRO-nummer: NL.IMRO.0363.E1215PBSTD-VG01 Het dagelijks bestuur van stadsdeel

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

Nr.: Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg

Nr.: Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg Agendapuntnr.: 10 Nr.: 151990 Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting: Het

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Emphasis T.a.v. de heer P.J.A. Engelvaart Eendekooi 19 5151 RL Drunen Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2014-0611/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 1 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Gemeente Boxtel, p/a Postbus 10000 te Boxtel voor het gebruik van de voormalige paardenwei

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: Kernmerk: Dossiernummer (OLO): 2114755 Op 19 december 2015 hebben wij een verzoek ontvangen van Stichting Werk-Leerboerderij

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders. : Beleid - S. van Dam. : Burgemeester en wethouders

Aan burgemeester en wethouders. : Beleid - S. van Dam. : Burgemeester en wethouders Portefeuillehouder Afdeling Taakveld Subtaakveld Onderwerp : wethouder T. van Rijnberk : Beleid - S. van Dam : 001. Bestuur Aan burgemeester en wethouders : 001001. Burgemeester en wethouders : Elswoutslaan

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning Beschikking 262791 *17.195803* 17.195803 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 262791 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Interne verbouwing en gebruik van Drachtster Heawei 16 De Veenhoop als zorginstelling. Ruimtelijke onderbouwing voor interne verbouwing en gebruik van Drachtster Heawei 16 De Veenhoop

Nadere informatie

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld.

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld. Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 12 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een woning.

Nadere informatie

Leges omgevingsvergunningen 2018

Leges omgevingsvergunningen 2018 Leges omgevingsvergunningen 2018 Hoofdstuk 2 Vooroverleg/beoordeling conceptaanvraag 2.2 Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag: 2.2.1 om beoordeling van een schetsplan in verband

Nadere informatie

Gemeente Kollumerland c.a.

Gemeente Kollumerland c.a. ONTWERP (DEFINITIEVE) BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (vergunning) Aanvraag Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Adres Postcode en plaats Gegevens locatie Adres Postcode

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 10403 OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 3 november 2014 van A.A. de Groot, Batterijstraat 23A, 5396 NT te Lithoijen een aanvraag

Nadere informatie

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT

OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT OMGEVINGSDIENST ZUIDOOST-BRABANT Keizer Karel V Singel 8 Postbus 803 601 AK Eindhoven I: www.odzob.nl Beschikking van Cedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 maart 2014 ingediende aanvraag van

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 328749 Dossier: OV16100 Documentnummer: 328749BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 18 juli 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Stichting Wallon t.a.v. M. Stolker Nieuwe Uitleg 28 2514 BR 'S-GRAVENHAGE Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant ^OMGEVINGSDIENST Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op de op 31 mei 2012 bij hen ingekomen aanvraag Viemminx varkens, om vergunning krachtens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Gemeentewet 2. Algemene wet bestuursrecht 3. Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

de heer J.W.M. De Wit Voorstraat AT AMMERZODEN Geachte heer De Wit,

de heer J.W.M. De Wit Voorstraat AT AMMERZODEN Geachte heer De Wit, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel de heer J.W.M. De Wit Voorstraat 9 5324 AT AMMERZODEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte heer De Wit, Op 29 augustus 2016 ontvingen wij uw uitgebreide

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: adres: postcode en woonplaats: ingekomen op: 10-11-2012 geregistreerd onder

Nadere informatie

: 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie

: 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel Sb loonto :133583 : 1/6 datum nota ; 27-11-2017 : 6: Kunst en Cultuur en Erfgoed : 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie onderwerp :

Nadere informatie

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9.

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. 7. Raadsvoorstel Gemeente Aalten AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de splitsing van de hoofdbouwmassa op het perceel Beunkdijk 13 te Aalten in twee zelfstandige

Nadere informatie

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering

ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Project Locatie ONTWERP- UITGEBREIDE PROCEDURE OMGEVINGSVERGUNNING met gedeeltelijke verlening en gedeeltelijke weigering Nummer : OU 2017011 Verzonden : : bouwen van een vleesvarkensstal en een berging/bijgebouw

Nadere informatie