Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan!"

Transcriptie

1 Schooljaar ZEKER ONTHOUDEN Wieltjesdag : Dinsdag 18 november! Omdat het risico voor vallen hoog is, adviseren we een helm en/of knie/elleboogbeschermers te dragen. Nieuwsbrief November 2014 TAALPRIK Van televisie kan je taal leren! Vooral educatieve programma s vb. op Ketnet en KZoom helpen je kind bij het leren van Nederlands. Het Nederlands in deze programma s is dikwijls van hoge kwaliteit. Bovendien bevatten deze programma s veel herhaling. Aanbeveling : Kleine handen in een grote oorlog (Wekelijks op Ketnet, ook op youtube te vinden) gaat over de belevenissen van kinderen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De oorlog wordt in deze reeks weer tot leven gebracht door kinderendagboeken, gedichten, brieven, archiefbeelden,.en animatie. Boekentashesje aan, zo ben je goed zichtbaar op de baan! De wind om je oren, de bladeren van de bomen De dagen worden korter en van dikke truien worden we grote supporter Je hebt het al gemerkt: de herfst is in het land! En als we jou niet meer goed zien in het verkeer, dan worden wij héél ambetant Maar geen nood, dankzij het boekentashesje kan je ook door wind en weer als een heer of dame in het verkeer: met onze blitse boekentashesjes val je super hard op in het donker. Chill toch? Wij houden prikacties. Op geregelde tijdstippen staan enthousiaste fluospotters aan de schoolpoort met gekleurde kaartjes. En als je dan een fluohesje draagt, krijg je zo n kaartje waarop jij je naam kan schrijven en in de fluodoos kan gooien. Een onschuldige hand bepaalt op het einde van de maand enkele winnaars. BESTE JONGENS EN MEISJES, BLIJF FLUO DRAGEN WANT JULLIE ZIJN ONZE VIPS! Indien het boekentashesje stuk is, kan je het gratis inruilen voor een nieuw hesje. Als je geen fluohesje meer hebt, kan je een nieuw hesje kopen voor slechts 1 op het secretariaat. Door aan de tennis voor de ingang te parkeren breng je kinderen die op weg zijn naar de kleuterschool of De Droomboom in gevaar. Daarom vragen we jou om de auto NIET voor de ingang te parkeren.

2 Oktober door de ogen van Meester Bert over de turn- en zwemlessen Tijdens de eerste lessen van het schooljaar staan de turnlessen voor het grootste deel in het teken van de scholenveldloop. Elke les wordt er aan de conditie van de leerlingen gewerkt zodat ze goed voorbereid zijn voor de veldloop. Dit kan gebeuren d.m.v. een duurloop, intervaltraining, loopspelen, e.d.. Voor sommige leerlingen zijn dit niet de meest fijne lessen, maar je merkt toch dat iedereen zijn best doet om het vol te houden. En dat is toch waar het in de eerste plaats om draait. Tijdens de maand oktober wordt er vooral gewerkt rond basketbal. In de eerste graad draait het vooral om balvaardigheden en wordt er gestart met dribbelen, in de 2 de graad komt het samenspelen (passen geven) al wat meer naar voren en in het 5 de en 6 de leerjaar worden de echte basketbaltechnieken (set-shot, lay-up, ) aangeleerd. De echte bedoeling is natuurlijk om leerlingen kennis te laten maken en te laten proeven van allerlei sporten, zodat ze ook buiten school zin krijgen om te sporten. In oktober zijn ook de zwemlessen gestart voor het vijfde leerjaar. Zoals geweten, gaan we dit jaar samen met 3 andere scholen uit Heusden-Zolder zwemmen in Sportoase Beringen. Niet alleen voor de leerlingen is dit een aanpassing, ook voor de leerkrachten is dit in het begin een beetje zoeken. Het zwembad in Beringen bestaat uit 2 baden : een instructiebad voor de niet-zwemmers (te vergelijken met het zwembad in Zolder) en een groot zwembad (25m). Door het grote aantal leerlingen in het grote zwembad zal er natuurlijk minder aandacht besteed kunnen worden aan de zwemtechniek; de nadruk zal dan ook vooral liggen op de uithouding. In het instructiebad wordt er dan wel heel hard aan de techniek gewerkt, zodat deze jongens en meisjes zo snel mogelijk de overstap kunnen maken naar het grote zwembad. Ceyda Demirel over het leerlingenparlement Daar zijn we dan weer met het leerlingenparlement! In het leerlingenparlement zitten de verkozen leerlingen als vertegenwoordigers van de klas. Tijdens het leerlingenparlement mogen wij praten over verschillende onderwerpen. Wij moeten goed luisteren naar wat er leeft in de klas en op de speelplaats. Zaken die sommige kinderen storen of waar een andere aanpak voor noodzakelijk is worden besproken. We weten zeker dat jullie de nieuwe dingen op school al hebben gezien : een mooi afdak om onder te spelen tijdens de regendagen, Vertegenwoordigers van het leerlingenparlement. 4K : Samed Cay en Stef Reynders 4S : Linne Houben en Tijl Leenaers 5A : Efe Dogru en Emre Ciftci 5L : Diete Wouters en Ceyda Demirel 6M: Goele Vaes en Humeyra Konak een nieuwe fietsenstalling en een mooi avonturenpark in het bos. Wij zijn daar heel blij mee. Het maakt het naar school gaan fijner. En wat hebben we nog besproken tijdens de startvergadering van het leerlingenparlement!

3 Jullie weten het wel Als je de wc s binnengaat, dan hangt daar niet altijd een even leuk geurtje! Maar daar hebben we een oplossing voor! Een luchtverfrisser! Vorig jaar waren de wc s soms vies, daarom komen er misschien verantwoordelijke kinderen op de wc s die een oogje in het zeil houden. We willen de wc s ook opsmukken met tekeningen, schilderijtjes, Als je dag op wieltjes leuk vindt, mag je blij zijn, want we willen dit vaker laten doorgaan. Samen met de leerlingen van het leerlingenparlement gaan we er een leuk schooljaar van maken! Een leesmoeke over het niveaulezen Het staat steevast in mijn agenda: elke dinsdag- en donderdagmiddag: LEESMOEKE! Dan lezen we over stoere helden, over saaie regendagen die plots heel spannend worden, over de kleine avonturen van dappere muisjes, over heftige sneeuwstormen die de kabouters tot wanhoop drijven. Die leesmomenten zijn al net zo boeiend als de verhalen die we lezen, want elk kind is toch zo anders. Krullende neusjes, haren die over het boekje hangen, ernstige gezichtjes, luide stemmetjes, bedeesde stemmetjes, wriemelend met de leeskaartjes. Er zijn er die van lange, ingewikkelde zinnen houden, anderen houden dan weer van korte, luchtige dialogen. En de ene keer hebben ze wat meer zin dan de andere keer. Maar ze lezen! Ze zoeken naar woorden, ze oefenen op de juiste intonatie, ze praten over het verhaal en leren nieuwe begrippen. Maar het allerfijnst is de vriendschap die de kinderen geven : hoe ze al van ver naar me zwaaien of een beetje verlegen lachen. Af en toe een knuffel, of een flinke por. Daaraan merk ik dat ze al even hard genieten van ons leesmoment als ik! Vergeet-me-nietjes - nuttige informatie SCHOOLTOELAGE Wie de schooltoelage nog niet heeft aangevraagd, gelieve dit zo snel mogelijk nog te doen! U helpt de school er mee door dit formulier in te vullen! Heb je hulp nodig, spring dan even binnen bij de directie of maak een afspraak. CLB-zitdagen 1 ste trimester : van uur tot uur. De volgende zitdagen van onze CLB-medewerker zullen doorgaan op donderdag 6 november en donderdag 20 november. U kan hiervoor een afspraak maken via de juf of meester van uw kind, via juf Lilli (de zorgcoördinator) of via de directeur.

4 INFOAVOND rond SPLITSEN : do 20 november van tot voor de ouders van het 1 ste leerjaar. Wij nodigen de ouders van het 1 ste leerjaar uit op een infoavond rond splitsen. Hoe splits ik een getal? Welk materiaal gebruik ik hiervoor? Hoe verwoord ik dat? Waarvoor is dit nodig? Tijdens deze avond trachten juf Sonja, juf Annemie en juf Lissa hierop een antwoord te geven door jullie zelf aan het werk te zetten en de nodige tips te geven. Noteer de datum alvast in je agenda. SPONSORLOOP t.v.v. BEDNET : vrijdag 14 november De kinderen kregen al info over de sponsorloop en mochten al op zoek gaan naar sponsors. Op vrijdag 14 november wordt er een parcours uitgezet waarbij de kinderen en enkele leerkrachten een kwartier in de voormiddag en één in de namiddag zoveel mogelijk rondjes gaan lopen. Voor iedere ronde mogen kinderen gesponsord worden door familie, vrienden en bekenden. Ook kunnen sponsors vooraf een vast bedrag sponsoren. De opbrengst van deze loop gaat integraal naar BEDNET. De kinderen zullen ongetwijfeld rennen voor wat ze waard zijn! FAMILIEBERICHT Wij betuigen onze deelneming aan de familie bij het overlijden van leesmoeke Madeleine. Meer dan dertig jaar kwam zij tot 2x per week als leesmoeke de kinderen bijstaan tijdens het niveaulezen. Wij hebben Madeleine altijd ervaren als een opgewekte en aangename medewerker. Zij gaf de kinderen telkens veel leesplezier. Naschoolse activiteiten in kaart In het kader van de vrijetijdsbeurs is er in de maand september een bevraging geweest omtrent de vrijetijdsbesteding van de kinderen. 83 % van de formulieren werden ingevuld terugbezorgd. Dit is de top 5 van de activiteiten na school of tijdens de vakantie. 1) Huiswerk maken 2) Buiten spelen 3) Tv kijken 4) Vrienden bezoeken 5) Op computer spelen Sport na de school. De meeste kinderen doen graag aan sport. Slechts enkele kinderen, zowel in het laagste als hoogste klassen, doen niet graag aan sport.

5 38 % van de kinderen gaat niet naar een sportclub. Favoriete sportactiviteiten zijn voetbal en turnen, evenals dansen. Een klein deel van de kinderen volgt naschools tennis-/ badmintonlessen of zwemlessen. Enkele kinderen doen aan atletiek, volgen paardrijlessen of doen een gevechtssport. Zij zijn lid van een jeugdbeweging : 34 % een tekenacademie : 31 % een muziekacademie/musicalschool : 17 % Enkele kinderen zijn aangesloten bij de kinderkrant en/of de babbeldoos. Leuke uitstapjes gaan hoofdzakelijk naar een zwembad, pretpark of speeltuin, een film of naar de bibliotheek. Ook wordt er vaak gewinkeld of boswandelingen gemaakt. Enkele leerlingen brengen een theater- of museumbezoek. AGENDA ACTIVITEITEN November 2014 Ma 3 nov. Middagpauze Start trefbaltornooi voor 2 de en 3 de graad. Do 6 nov CLB-zitdag Vr 7 nov Samenspeeldag 5-jarige kleuters en 1 ste leerjaar. Ma 10 nov. LOKALE VERLOFDAG! Di 11 nov. Vr 14 nov. Tijdens de speeltijden WAPENSTILSTAND. Sponsorloop t.v.v. BEDNET. Za 15 nov. NM Uitstap met het oudercomité (zie bijlage) Ma 17 nov Interculturele oudergroep met als thema Kleine handen in een grote oorlog. Ma 17 nov Oudercomité Di 18 nov. WIELTJESDAG! Do 20 nov Infoavond rond splitsen voor de ouders van het 1 ste leerjaar. Vr 21 nov. VM Medisch schooltoezicht voor het 1 ste leerjaar. Vr 21 nov. VM TOBO chemie in 4S Vr 21 nov DAS-beurs in Bilzen voor 6M (bijdrage 2,5). Vr 21 nov Samenkomst taalgroep (school en ouders) Di 25 nov Leerlingenparlement Do 27 nov. Ganse dag Meester op de fiets voor de leerlingen van het 2 de, 3 de en 4 de Vr 28 nov. VM TOBO chemie in 4K leerjaar. Deze kinderen komen met de fiets naar school!!! Zo 30 nov Kinderviering in de parochiekerk met als thema Zeker en vast! Noteer ook deze data : Vrijdag 23 januari 2015 naschools : in vuur en vlam

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Kalender: 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 28 mei Verjaardag juf Mascha 28 mei Hercontrole hoofdluis

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Januari 2015 Jaargang 20, nummer 1

Januari 2015 Jaargang 20, nummer 1 Nieuwsbrief Januari 2015 Jaargang 20, nummer 1 Beste ouders, verzorgers, vrienden en vriendinnen van De Globe, beste leerkrachten, beste Ib-ers, conciërges, administratieve krachten en vrijwilligers, beste

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 28. Geld lenen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met een bank over geld lenen. Woorden en zinnen gebruiken die gaan over het

Nadere informatie

PASEN, feest van de verwondering

PASEN, feest van de verwondering PASEN, feest van de verwondering DE SCHOOL Ze hoort thuis in dat rijtje van een wereld die onze verwondering waard is. Omdat er, in het dagelijks leven, wonderen gebeuren. Wonderen zijn ook de schoolwereld

Nadere informatie

DE ANDER EN IK: SOCIALE VAARDIGHEDEN BIJ KINDEREN

DE ANDER EN IK: SOCIALE VAARDIGHEDEN BIJ KINDEREN DE ANDER EN IK: SOCIALE VAARDIGHEDEN BIJ KINDEREN 1. Inleiding Overal waar we gaan en staan in de wereld, gaan we om met andere mensen. Het begint al heel vroeg in het kinderdagverblijf, daarna op de school,

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind?

Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? De AVI-niveaus zijn veranderd. Wat nu? Informatie voor ouders 2013 Lieven Coppens Versie VL 1.2 Nieuw, maar niet slechter! De leesniveaus op de boekjes worden

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

> VERSLAG INSPRAAKDAG DEBAT Vlaams Parlement 2010-03-05 (15u15 15u45)

> VERSLAG INSPRAAKDAG DEBAT Vlaams Parlement 2010-03-05 (15u15 15u45) > VERSLAG INSPRAAKDAG DEBAT Vlaams Parlement 2010-03-05 (15u15 15u45) < verwijder geen elementen boven deze lijn; ze bevatten sjabloon-instellingen - deze lijn wordt niet afgedrukt > 1. Inleiding Inleidend

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie