Belangrijke data. Herfst op De Springplank

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangrijke data. Herfst op De Springplank"

Transcriptie

1 Schooljaar Jaargang 20, nummer 10 Van harte gefeliciteerd! 26 oktober David van Hoek groep 4 26 oktober Jens de Kort groep 8 28 oktober Sem el Ghaffar groep 5 29 oktober Rosalie Kappen groep 1-2a 29 oktober Guusje Vonk groep 1-2b Belangrijke data 29 oktober workshop groep 7 en 8 videoclip en animatiefilm 31 oktober workshop groep 1-2 a en b Foto Bob ( Springplank in Beeld) 31 oktober workshop groep 5 en 6 1 november Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther (gr.6) 2 november Eerste rapport 4 november Jeugdprinsenverkiezingen 5 t/m 8 november Oudergesprekken 13 november Fietskeuring groep 5 t/m 8 13 november Leerling-bespreking Herfst op De Springplank De herfst is begonnen en dat is op de speelplaats goed te merken. De mooi gekleurde bladeren vallen van de bomen. De kinderen zijn er ook heel erg blij mee en bedenken allerlei speelmogelijkheden. Je ziet meteen dat de kinderen van De Springplank creatief zijn! Dat is erg leuk om te zien!

2 Project: Springplank in beeld In week 44 en 45 vindt bij ons op school het project "De Springplank in Beeld" plaats. In het kader van dit project krijgt iedere groep één of meerdere workshops aangeboden. Het project "De Springplank in beeld" sluit aan bij het thema van Kunstbalie: film/fotografie/animatie. Maandag, 29 oktober, komt Erik van Vliet voor groep 7 en 8 een workshop verzorgen. groep 8 workshop "videoclip maken" van uur tot uur. Informatie van Erik: "Leerlingen gaan zelf filmen en ik monteer dit ter plekke tot een clip. Aan het eind van de ws is de clip klaar en bekijken we het eindresutaat." groep 7 workshop "animatie" van uur tot uur. Informatie van Erik: "Animatie: kinderen leren kennismaken met animatie. Na het zien van een voorbeeld ga ik met de hele groep in een kale ruimte een filmpje opnemen met stopmotion techniek. De hele groep komt in dit filmpje voor. Tijdens het renderen van het filmpje gaan de leerlingen een flipboekje maken. Afsluiting met tonen filmpje." Op woensdag 31 oktober krijgt groep 5 en 6 een fotoworkshop aangeboden van 1,5 uur, verzorgd door fotograaf/kunstenares Anne-Marie Vossen. Tijdens deze workshop gaan de kinderen praktisch aan de slag, dus de kinderen gaan zelf fotograferen. Informatie over de workshop en de voorbereiding staat onder deze beschreven.

3 groep 5 woensdag 31 oktober 2012, 8.30 tot uur. groep 6 woensdag 31 oktober 2012, tot uur De inhoud van de workshop bestaat uit een korte inleiding met fotovoorbeelden, een fotoopdracht die de leerlingen samen in kleine groepjes gaan maken en we bekijken en bespreken in de les samen de foto s die gemaakt zijn. Het thema is het 100-jarige jubileum van de Springplank en de foto s worden gebruikt bij de viering van het jubileum in de vorm van afgedrukte foto s en/of een diapresentatie etc. Ik zal alle foto s die door de leerlingen gemaakt zijn op CD zetten zodat de school zelf kan bepalen wat ermee gedaan kan worden De leerlingen gaan zelf fotograferen in groepjes van 3 of 4 leerlingen. Ze krijgen een duidelijke foto-opdracht. Op 31 oktober wordt de workshop "Foto Bob" aan de groepen 1/2 aangeboden. De workshop duurt één uur. Foto-Bob komt op bezoek: fotografie les voor kleuters Foto-Bob is een kartonnen doos met een vrolijk gezicht. Zijn neus is een lens waar je doorheen kunt kijken. Kruip je in de doos dan kijk je zoals een camera kijkt: door een kleine opening, de lens. Met behulp van foto-bob vertelt de fotograaf hoe decamera werkt. Een paar kinderen mogen in foto-bob kijken en ervaren hoe het is om door de camera te kijken. (Later in het programma komt iedereen aan de beurt) groep 1/2a van tot uur door docent Hella Martens groep 1/2b van tot uur door docent Hella Martens

4 Op 1 en 6 november krijgt groep 3 en 4 een fotoworkshop aangeboden (2 x 1 uur). Tijdens deze workshop gaan de kinderen praktisch aan de slag, dus de kinderen gaan zelf fotograferen. workshop 1 Na een korte introductie over fotografie gaan de kinderen buiten en in school fotograferen. Tijdens de workshop moeten de foto's gedownload kunnen worden op een computer. workshop 2 In de tweede workshop worden de foto s (waarvan een gedeelte bewerkt is om belangrijke aandachtspunten te verduidelijken) besproken. Daarna gaan de kinderen nog een half uurtje fotograferen. Ook deze foto s moeten worden gedownload tijdens de workshop. groep 3 donderdag 1 november, uur tot uur, workshop 1 dinsdag 6 november, uur tot uur, workshop 2 groep 4 donderdag 1 november, uur tot uur, workshop 1 dinsdag 6 november, uur tot uur, workshop Catechese thema periode herfst t/m kerst: Herder Over enkele weken worden in veel huizen en kerken de kerststalletjes weer van zolder gehaald. Voor veel mensen een jaarlijks ritueel om blij van te worden. Ook kinderen helpen graag een handje mee. Het stalletje roept in alle eenvoud gevoelens op van geborgenheid en nostalgie. Meestal worden de beeldjes aandachtig geschikt, de schaapjes en de herders met zorg neergezet. De herder staat de komende weken centraal in de lessen godsdienst/levensbeschouwing. In de tijd en omgeving van de Bijbel was herder een belangrijk beroep. Op het platteland leefden de mensen van schapenmelk en vlees en in de steden was wol belangrijke handelswaar. In zowel het christendom als in andere religies is de herder een belangrijk symbool. Een herder moet beschikken over zorgzame leiderschapskwaliteiten wil hij de kudde kunnen leiden. De herder vormt een eenheid met de natuur. Daarom wordt hem wijsheid toegedacht.

5 Het is vanwege deze kenmerken dat God vaak bezongen wordt als een goede herder, die zorgzaam en wijs de mensen door het leven leidt. Ook is het opvallend dat in de Bijbel, in de Koran en in de geschriften van het Hindoeïsme, belangrijke leiders vaak begonnen zijn als herder. Koning David of Dawoed was een eenvoudige herder, zo ook Mohammed en Krishna. Jezus vergelijkt zichzelf graag met een goede herder. De kinderen onderzoeken welke eigenschappen en vaardigheden een herder toen en nu moet hebben om het werk te doen. Ze maken kennis met bekende herders als David, Jezus en Mohammed. Er wordt gevraagd naar hun eigen beleving: wie zorgt er voor jou? Loop jij met de kudde mee of breek je ook wel eens uit? Door wie word jij geleid? Ze mogen ontdekken aan wie zij zich toevertrouwen en met wie zij zich verbonden weten. Maar ook mogen ze uitvinden wanneer het voor hen goed is hun eigen weg te gaan. In de aanloop naar het kerstfeest worden de kinderen meegenomen in verhalen van een zorgzame herdersfamilie in de omgeving van Bethlehem. Ze dromen en zingen van een koning die als een goede herder zal zijn voor de mensen. Ze vinden die koning in het Christuskind. Ze begroeten Hem als hun collega in een stal vol licht. Namens het team, Meneer Martin Een gezonde traktatie.. griezelig lekker Sem uit groep 5 had samen met mama een mooie gezonde traktatie bedacht en gemaakt!

6 Groep 3 naar de gym! Op woensdag 24 oktober was het zover! Groep 3 ging voor de eerste keer gymmen in Ouwerkerk. De kinderen waren door het dolle heen...wat een grote gymzaal! Voorafgaand was het een flink geregel, maar er is een rooster voor het hele schooljaar gemaakt waarbij elke keer twee ouders meelopen naar de gymzaal én zelfs één ouder speciaal komt helpen met aan- en uitkleden! Erg fijn! Bedankt allemaal! Groep drie geniet in ieder geval volop! Namens groep drie, Juf Simone Nieuws groep 3 en 4: Voorstelling: Victor en de Goed Gevoel Machine Op dinsdag 23 oktober hebben de groepen 3 en 4 bezoek gehad van Victor met de Goed Gevoel Machine. Deze voorstelling was in het kader van Een school zonder pesten. De kinderen hebben genoten van deze leerzame en grappige voorstelling. De hoofdpersoon Victor had een machine bedacht die aangaf wanneer hij een goed (groene lamp) of een minder goed (rode lamp) gevoel kreeg bij een situatie.

7 Aan het einde kregen alle kinderen een mini Goed Gevoel Machine (een liniaal met een rode en groene kant). Ook mag Victor (handpop) in de groep verblijven om samen met de kinderen situaties te bespreken! U zult vast nog eens over Victor horen! Museumschatjes groep 5 Bij het boerderijmuseum We gingen met de auto naar het museum. Toen werden we in groepjes verdeeld. Er waren 3 groepen. De eerste groep ging naar de stal. De tweede groep ging naar de keuken en de huiskamer en de meiden kamer. De derde groep ging naar een soort stal. En om kwart over tien gingen we fruit eten. En we moesten museumschatjes zoeken iets duurs, iets moois, en iets oud. En we moesten een tekeningen van het museum maken. En toen gingen we weer naar school. Groetjes Noah Bij het boerderijmuseum We gingen eerst naar de plek waar we moesten verzamelen. Toen gingen we in groepjes rond kijken en de meneren vertelde er over. Toen gingen we naar ons verzamelplek en daar gingen we fruit eten. En toen daarna gingen iedereen iets moois en iets ouds en iets duurs zoeken. En als iedereen daar mee klaar was Gingen we weer terug naar school.

8 Groetjes Merel We kregen uitleg over de boerderij uit 1910 Daarna mochten we even spelen Offerfeest Vandaag 25 oktober dan is het voor moslims Offerfeest. Graag wil ik u vertellen wat het Offerfeest voor Moslims inhoud. Dit verhaal heb ik vandaag ook verteld aan de kinderen van groep 4 in traditionele kleding

9 Afgelopen weken zijn er weer heel wat moslims op bedevaart gegaan naar Mekka; één van de 5 plichten van een moslim binnen de Islam, mits hij/zij het kan betalen. Ongeveer 2 miljoen gelovigen bevinden zich nu in Mekka om hun plichten te vervullen. De Hadj (Bedevaart naar Mekka) wordt afgesloten met het Offerfeest (ook wel schapenfeest of slachtfeest genoemd); in het Arabisch Eid ul Adha of ook wel Aïd el Kabir (het grote feest), dit laatste omdat het 't belangrijkste feest is binnen de Islam. Elk gezinshoofd die zich het maar enigszins kan veroorloven slacht op die dag een schaap terwijl hij een gedeelte daarvan schenkt aan de armen in zijn omgeving, een ander deel schenkt aan buren en vrienden en het derde deel is voor hemzelf en zijn gezin en familie. Dit jaar zijn talloze moslims/moskeeën van plan om een deel van het vlees aan verschillende voedselbanken te schenken. Met het vieren van het offerfeest herinnert men zich dat Ibrahim (Abraham) gevraagd werd om zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah. In de Koran staat het verhaal dat Allah vroeg aan Ibrahim (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen. In Nederland gebeurt het rituele slachten in door de gemeente aangewezen plekken, meestal in het stedelijk slachthuis. In de Islamitische landen zijn bedrijven en scholen dicht. Het feest duurt drie dagen en mensen komen bij elkaar op bezoek om het feest te vieren. Ze dragen hun mooiste kleren en de kinderen worden verwend met nieuwe kleding en cadeautjes. Als afsluiter allemaal Eid Mabrouk (fijn Offerfeest toegewenst) Met vriendelijke groet, Dounia Sadek, moeder van Souraya groep 4

10 Ouders gevraagd voor de verkeerscommissie Tot op heden hebben zich al 2 ouders aangemeld, namelijk Cees van de Burg ( vader van Kas, groep 5, en Sarah, groep 3)) en Marleen Radstake ( moeder van Joosje, groep 1-2 a). Waarvoor onze dank. We zien graag dat de verkeerscommissie nog met 2 ouders versterkt wordt. Wilt u werken aan een verkeersveilige school- en woonomgeving voor alle kinderen? Maak dan een verschil door u als ouder aan te melden. Als lid van de commissie maakt u een belangrijk verschil in de verkeersveiligheid rondom de school en maakt u sterk voor: een veilige schoolomgeving; het betrekken van ouders bij de verbetering van de verkeersveiligheid van hun kinderen; goed verkeersonderwijs; veilige school-thuisroutes. Heeft u interesse dan kunt u zich opgeven bij meneer Martin. Hij informeert u nader over de diverse activiteiten. Vergadertijd: 4 à 5 keer per schooljaar. Namens Pieter Vermunt (verkeersouder Basisschool De Springplank), Meneer Martin Informatie Tussenschoolse Opvang t Kasteeltje Springplank POSTADRES: Stichting T.S.O. t Kasteeltje Kempenlandstraat GK VUGHT tsospringplank@t-kasteeltje.nl Even voorstellen. 8. Miranda 1-2 a: Marjon 4. Chantal 7. Lucienne. 1-2 b Yvonne 5. Ashley Helen 3. Manon 6. Areande

11 Begeleidster per groep 1-2 a: Marjon b Yvonne - 3. Manon - 4. Chantal - 5. Ashley - 6. Areande - 7. Lucienne Miranda In groep wordt Helen flexibel ingedeeld. Zij zorgt dat de vaste begeleidsters van de groep zo min mogelijk van tafel weg hoeven. Mocht er iets te kort komen of hulp nodig zijn, dan kan zij hiervoor zorgen. Op maandag heeft Miranda groep 7+8. Contact, inschrijven, aan- of afmelden en tarieven Alle contacten rondom het overblijven verlopen via TSO t Kasteeltje. Het kantoor is het best bereikbaar op werkdagen tussen 09.00u en 11.30u op [2] of per mail: tsospringplank@t-kasteeltje.nl. Alle berichten worden in ieder geval dagelijks voor 11.15u gelezen en doorgegeven aan de TSO coördinator op de Springplank. U ontvangt altijd een bevestiging als uw bericht gelezen en verwerkt is. Het aan- of afmelden van uw kind kan per mail op tsospringplank@t-kasteeltje.nl of op de lijst die bij de conciërge ligt. Vast contract Als u uw kind wilt inschrijven kan dat op vaste dagen ( 3.00 per keer) of via een flexibel contract ( 3,50 per keer). Bij een vast contract geeft u aan op welke dag(-en) uw kind naar de TSO komt. Uw kind wordt dan iedere schoolweek op de TSO verwacht, en u hoeft alleen af te melden als uw kind een keer niet komt. U betaalt een vast bedrag per kwartaal. Flexibel contract Als u uw kind in wilt schrijven, maar niet voor vaste dagen gedurende het hele schooljaar, kiest u voor een flexibel contract. Uw gegevens staan geregistreerd en u geeft per keer door wanneer uw kind over mag blijven. Dit kan ook voor een langere periode in 1 keer. U betaald per maand alleen voor de dagen dat u TSO gebruikt heeft. Aan- en afmelden gaat het beste via tsospringlank@t-kasteeltje.nl. U ontvangt altijd een bericht wanneer uw mail gelezen en verwerkt is. Het inschrijfformulier vindt ook op bij formulieren, overblijven. Contact opnemen met de TSO-coördinator op de Springplank Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u op een andere manier even contact met de coordinator over het overblijven, dan kunt u contact opnemen met; Yvonne Kindercentrum 't Kasteeltje tsospringplank@t-kasteeltje.nl [2] (administratie KDV) Wat bieden wij u in dit lunch-uurtje

12 De kinderen worden bij de klas opgehaald. De groepen 1 en 2 eten in de klas naast de kleutergroepen. Groep 3, 4 en 5 eten in de aula en groep 6, 7 en 8 in de middenruimte. De lunch bestaat uit tarwebrood, twee soorten vleeswaren, kaas, smeerkaas, paté, sandwichspread, pindakaas, chocoladepasta, appelstroop en jam. Er wordt melk, thee of water aangeboden. Tevens wordt er rond gegaan met fruit en rauwkost, welke soorten is afhankelijk van het seizoen. Daarna kunnen kinderen als afsluiting een plakje peperkoek of beschuit kiezen. We beginnen altijd met een boterham met hartig. Daarna kunnen de kinderen zelf zoet beleg of nog iets hartigs kiezen. We stimuleren dat kinderen minimaal 1 sneetje brood eten en maximaal 3. Het maximale aantal sneetjes brood staat er omdat wij willen voorkomen dat kinderen tegen elkaar opeten. Indien uw kind meer nodig heeft kunt u dit aangeven bij de TSO leiding. We beginnen de maaltijd gelijktijdig en we sluiten deze ook gezamenlijk af. Indien de kleinsten meer tijd nodig hebben krijgen zij deze ook om de maaltijd rustig af te maken. Indien uw kind net op school is en er aandachtspunten zijn, kunt u natuurlijk altijd contact met ons op nemen. We kunnen dan de mogelijkheden bespreken. Na de maaltijd gaan we buiten spelen. Bij slecht weer krijgen de kinderen spelmogelijkheden binnen aangeboden. Lightwise: fietskeuring 13 november Zo is een fiets goed verlicht In het najaar wordt het steeds vroeger donker. En dus ook als kinderen van huis naar school fietsen en andersom. Als kinderen geen licht op hun fiets hebben en hun fiets niet voldoende is voorzien van reflectoren, kunnen ze bij politiecontroles een flinke boete oplopen. Erger nog: ze lopen onnodig veel risico op een ongeluk. Per jaar zijn zo n fietsers bij een verkeersongeval betrokken. Wat is verplicht Lampen: Vóór een witte lamp, achter een rode. De lampen moeten aan de fiets zitten, of aan kleding, tas of rugzak. Ze moeten goed zichtbaar zijn en recht vooruit en achteruit schijnen. De lampjes moeten continu branden en mogen niet knipperen. Reflectoren: Achterop de fiets moet een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord bevestigd zijn. Ook de pedalen moeten aan de voor- en achterkant gele reflectoren hebben. Op de wielen moet een witte of gele reflecterende band zitten.

13 Ouders en kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor veilige verlichting op hun fiets. Je kunt bij elke fietsenmaker je fiets veilig laten maken. Of natuurlijk samen met de leerlingen tijdens de acties van Lightwise. Op dinsdag 13 november staat de fietskeuring gepland. In de volgende nieuwsbrief krijgt u hierover meer informatie. Tennisworkshop groep 6 Workshop Tennis groep 5 en 6 Op donderdag 25 oktober reden we goedgemutst richting sportcomplex Bergenshuizen. We zouden daar een tennisles krijgen. We werden in drie groepen verdeeld. Elke groep deed allerlei baloefeningen met het racket. Het was gezellig en we hebben veel geleerd. We kunnen nu zo aan een tennistoernooi deelnemen,bijvoorbeeld The US Open. Ingrid, Birgit, Astrid, Angela en Annemarie willen we hartelijk bedanken voor de prima begeleiding. Tennisworkshop groep 5 Ik ben met de klas naar een tennisworkshop geweest. We leerde van een meneer. Er waren8 banen. Eerst leerden we bekend en voorend. Daarna gingen we tennis spelen. De meester sloeg ballen en wij moesten ze raken. Toen we dat gedaan hadden gingen we pauze houden. Na de pauze gingen we wedstrijden

14 houden. Daarna gingen we weer naar school. Van Lara We zijn met de klas naar de tennisworkshop geweest. En we hebben groepjes gemaakt en toen zijn we gaan tennissen. En we hebben wedstrijden gespeeld en ik had gelijk gespeeld met Merel want het stond 7 7. Het was dus heel leuk. en na al die wedstrijden hebben we eindelijk pauze gekregen. En daarna hebben we bekend en voorend gedaan. En toen zijn we weer naar school gegaan. Van Nina CJG: Theateravond: Heerlijk,helder puber! Theater avond voor ouders en verzorgers op 6 november 2012 HEERLIJK, HELDER PUBER! Pubers. Ze kunnen eigenwijs, enthousiast, laks, ontdekkend, snel afgeleid en grenzeloos zijn. Ze ontdekken een nieuwe wereld waarin een hoop leuke dingen te vinden te zijn. Maar

15 waarin ze ook van alles tegenkomen waar ze moeten oppassen. Logisch dat je als ouder soms onzeker bent of vragen hebt. Tijdens de thema-avond 'Heerlijk, helder puber!' komen onderwerpen als groepsdruk, alcohol en partydrugs aan de orde. Onderwerpen die belangrijk zijn om over in gesprek te blijven met je zoon of dochter. Want het gaat over het stellen van grenzen, het leren omgaan met de omgeving, het verwerken van teleurstellingen en het aangaan van uitdagingen. U bepaalt de inhoud van de avond Aan het begin van de avond kunt u uw vragen inleveren. Vervolgens vertaalt het interactieve Helder Theater deze in korte sketches. Zowel professionals als ouders nemen deel aan het interactieve theater. U krijgt vanuit diverse invalshoeken van lokale en regionale professionals feiten, informatie en adviezen. Onder andere van medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin: GGD, Novadic-Kentron, jongerenwerk en politie. Wanneer? Dinsdag 6 november van uur Waar? CJG Vught in de bibliotheek Dorpsstraat 28 Kosten? De toegang is gratis, Aanmelden? Stuur een mail naar infocjg@vught.nl svp vermeld aantal personen Voor meer informatie kijk op volg ons ook op

Van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Schooljaar 2012-2013 Jaargang 21, nummer 23 Van harte gefeliciteerd! 22 februari David Bettonvil groep 1-2b 22 februari Merel Cevaal groep 5 22 februari Nikita van Kuik groep 6 25 februari Nathan Fokkema

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

ayoub Hadith Vasten tijdens de maand Muharram

ayoub Hadith Vasten tijdens de maand Muharram ayoub Islamitische basisschool Ayoub 26-09 - 2016 Nieuwsbrief 1 Buisweg 9, 1222 EZ Hilversum Telefoon: 035 6468899 E-mail: Ayoub.basisschool@gmail.com Eid feest Op vrijdag 16 september hebben wij feest

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

LES 1 OFFERFEEST, RITUELEN EN DE FILM GODS LAM

LES 1 OFFERFEEST, RITUELEN EN DE FILM GODS LAM LES 1 OFFERFEEST, RITUELEN EN DE FILM GODS LAM Algemene opzet van de les Doelen: " Kinderen kunnen verwoorden hoe het offerfeest gevierd wordt. " Kinderen kunnen zich inleven in de personen uit de film

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Nieuwsbrief Donderdag, 14 april 2016 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 15 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Ik weet wat! Naomi en Ruth zijn op weg gegaan naar de

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 1 / 4 september 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda -

Nadere informatie

MIK aanbod onderwijsteam. MIKspecials Nieuwe Media - In onze cultuur neemt de communicatie via beelden een steeds

MIK aanbod onderwijsteam. MIKspecials Nieuwe Media - In onze cultuur neemt de communicatie via beelden een steeds MIK aanbod onderwijsteam /20 MIKspecials Nieuwe Media - In onze cultuur neemt de communicatie via beelden een steeds onderwijsteam MIKspecials NIUEWE MEDIA belangrijkere plaats in. In deze MIKspecials

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang nummer 4 09 november 2012

NIEUWSBRIEF. Jaargang nummer 4 09 november 2012 NIEUWSBRIEF Jaargang 2012-2013 nummer 4 09 november 2012 Van de directie Zoals u in de nieuwsbrief kunt lezen hebben we een aantal leuke activiteiten achter de rug. Nu gaan we met z n allen richting Sinterklaas.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof.

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof. Islam 1. Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is Islam? 3. Het dagelijkse leven 4. Enkele rituelen 5. De dood 6. Feesten 7. Bibliografie 2. Wat is Islam? De Islam is één van de vijf wereldgodsdiensten. Hij is niet

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016.

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Prot. Chr. Basisschool t Haimstee Linge 24 9642 HW Veendam www.cbs-haimstee.picto.nl Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Kind op Maandag. Het thema van deze week is: Er komt een tijd.. Jesaja 9:1-6; 11:1-10;

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jozefschool

Nieuwsbrief Jozefschool November 2015 Belangrijke data 30 november: Algemene ledenvergadering OV 4 december: Sinterklaasviering. Let op de brief die u hierover nog krijgt. 17 december: De kinderen zijn allemaal om 12.00 uur uit.

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

Update nieuwbouw Op dit moment is er geen nieuws te melden.

Update nieuwbouw Op dit moment is er geen nieuws te melden. Mmmmm In dit nummer: - Jarigen - Update nieuwbouw - Groep 1-2 - Nieuwsbrief - Schoolfotograaf - Fietscontrole - Even voorstellen - Hulpouders - Septemberfeest - Agenda Elke eerste maandag van de maand

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 10. Weekbrief 06-11-2015

Paulus-Weekbrief 10. Weekbrief 06-11-2015 Paulus-Weekbrief 10 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 45 Weekbrief 06-11-2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten NIEUWSBRIEF NUMMER 7 4 december 2015 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Kerstvieringen Opening schoolplein Personele zaken Andere schooltijden Kindcentrum Julianaschool Wijziging in de jaarplanning

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

19 april 2017 nummer 10

19 april 2017 nummer 10 19 april 2017 nummer 10 Pauze Na de meivakantie gaan we de pauze in de ochtend iets anders inrichten. Vanaf dan eten we om 10 uur ons meegenomen fruit in de klas, terwijl de meester of juffrouw voorleest.

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Vanuit de directie Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Schoolmaatschappelijk werk De spreekuren van schoolmaatschappelijk werk zijn verzet. Het spreekuur van donderdag 21 mei wordt verzet naar dinsdag 19

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

7 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

7 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar 2018-2019, nummer 1 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Docentenhandleiding Cultuurmenules. Haags Historisch Museum. Help de grote Den Haag Man Groennie Gele

Docentenhandleiding Cultuurmenules. Haags Historisch Museum. Help de grote Den Haag Man Groennie Gele Docentenhandleiding Cultuurmenules Haags Historisch Museum Help de grote Den Haag Man Groennie Gele 1 Beste Leerkracht, Binnenkort bezoekt u met uw leerlingen van groep 3 het Haags Historisch Museum. De

Nadere informatie

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015

Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Klassenkrant Kleutergroepen april 2015 Bouwen We werken over het thema bouwen. Dat is leuk! Want wij kunnen zelf ook heel erg goed bouwen. Met kapla, blokken of blokjes, met lego of duplo, met sponsjes,

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Letter Speelgoedmiddag Verjaardag Juf Pors Verjaardagen Gezond eten TAAL - THUIS Bijlage: Jarig Voor alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend WereldNieuws Jaargang 4 Nr. 8 23-10-2015 Beste ouders Na een leerzame studiedag; talentontwikkeling, start nu ook voor de medewerkers van het dagarrangement de herfstvakantie. In de bijlage treft u informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Koningsspelen SO: Thema afsluiting: gezondheid SO: Bezoek van juf Bernice en Noud VSO: Gym VSO: OZG VSO VSO: Perspectief gesprekken VSO: Paaskantine VSO: Koningsspelen

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7 Groep 8 16 Benjamin 16 Sander 21 Anne-Tjitske. 29 Jeltsje 14 Nynke 15 Steven

Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7 Groep 8 16 Benjamin 16 Sander 21 Anne-Tjitske. 29 Jeltsje 14 Nynke 15 Steven DE BASISKRANT 9 oktober 2015 Jaargang 18 Nummer 4 Agenda. 16-10-2015 Speurtocht (groep 1-2) & Vossenjacht (groep3-8) 19/23-10-2015 Herfstvakantie 27-10-2015 LOT van 14.00 t/m 15.00 uur 29-10-2015 Gastlessen

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

Samenvattingen Geloof ABC

Samenvattingen Geloof ABC Samenvattingen Geloof ABC Info 1ABC: Wat is geloof? Het gaat in dit project om de belangrijkste wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten geven antwoorden

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd! Belangrijke data. Playbackshow De Springplank

Van harte gefeliciteerd! Belangrijke data. Playbackshow De Springplank Schooljaar 2012-2013 Jaargang 20, nummer 8 Van harte gefeliciteerd! 6 oktober Sarah van der Burg groep 3 8 oktober Stijn van den Bosch groep 8 Belangrijke data 8 oktober Voorronde playbackshow 12 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Editie 10, jaargang 3, 17 december 2014

NIEUWSBRIEF Editie 10, jaargang 3, 17 december 2014 Agenda 17 december Kerstdiner 19 december Compensatiemiddag, de kerstvakantie start om 12.00 uur! 05 januari Kerstvakantie voorbij, school start weer! Kerst Beide gebouwen zijn door de ouderraad met hulp

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015 Zeilen 1 mei 2015 Na de vakantie, op maandag 11 mei, gaat groep 6B zeilen, groep 6A gaat op woensdag 13 mei zeilen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf school, de kinderen moeten gewoon om 8.30 uur op school

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt.

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt. Nieuwsbrief 5 13-11-2015 Directienieuws We zijn alweer enige tijd bezig dit schooljaar en we willen u graag informeren over wat er dit schooljaar aan onderwijsontwikkelingen op de planning staat. Een uitgebreide

Nadere informatie

De jaarlijkse AWBR-lezing Een actueel verhaal over de versnelde ontwikkelingen in het onderwijs en de rol van ouders en leerkrachten daarin.

De jaarlijkse AWBR-lezing Een actueel verhaal over de versnelde ontwikkelingen in het onderwijs en de rol van ouders en leerkrachten daarin. Nieuwsbrief van Openbare Basisschool Rosa Boekdrukker en peuterspeelzaal Pioenroos. Nummer 4; 16 oktober 2015 Vancouverstraat 3 1056 DT Amsterdam 020 6128000 directie@rosaboekdrukker.net www.rosaboekdrukker.nl

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie