Belangrijke data. Herfst op De Springplank

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangrijke data. Herfst op De Springplank"

Transcriptie

1 Schooljaar Jaargang 20, nummer 10 Van harte gefeliciteerd! 26 oktober David van Hoek groep 4 26 oktober Jens de Kort groep 8 28 oktober Sem el Ghaffar groep 5 29 oktober Rosalie Kappen groep 1-2a 29 oktober Guusje Vonk groep 1-2b Belangrijke data 29 oktober workshop groep 7 en 8 videoclip en animatiefilm 31 oktober workshop groep 1-2 a en b Foto Bob ( Springplank in Beeld) 31 oktober workshop groep 5 en 6 1 november Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther (gr.6) 2 november Eerste rapport 4 november Jeugdprinsenverkiezingen 5 t/m 8 november Oudergesprekken 13 november Fietskeuring groep 5 t/m 8 13 november Leerling-bespreking Herfst op De Springplank De herfst is begonnen en dat is op de speelplaats goed te merken. De mooi gekleurde bladeren vallen van de bomen. De kinderen zijn er ook heel erg blij mee en bedenken allerlei speelmogelijkheden. Je ziet meteen dat de kinderen van De Springplank creatief zijn! Dat is erg leuk om te zien!

2 Project: Springplank in beeld In week 44 en 45 vindt bij ons op school het project "De Springplank in Beeld" plaats. In het kader van dit project krijgt iedere groep één of meerdere workshops aangeboden. Het project "De Springplank in beeld" sluit aan bij het thema van Kunstbalie: film/fotografie/animatie. Maandag, 29 oktober, komt Erik van Vliet voor groep 7 en 8 een workshop verzorgen. groep 8 workshop "videoclip maken" van uur tot uur. Informatie van Erik: "Leerlingen gaan zelf filmen en ik monteer dit ter plekke tot een clip. Aan het eind van de ws is de clip klaar en bekijken we het eindresutaat." groep 7 workshop "animatie" van uur tot uur. Informatie van Erik: "Animatie: kinderen leren kennismaken met animatie. Na het zien van een voorbeeld ga ik met de hele groep in een kale ruimte een filmpje opnemen met stopmotion techniek. De hele groep komt in dit filmpje voor. Tijdens het renderen van het filmpje gaan de leerlingen een flipboekje maken. Afsluiting met tonen filmpje." Op woensdag 31 oktober krijgt groep 5 en 6 een fotoworkshop aangeboden van 1,5 uur, verzorgd door fotograaf/kunstenares Anne-Marie Vossen. Tijdens deze workshop gaan de kinderen praktisch aan de slag, dus de kinderen gaan zelf fotograferen. Informatie over de workshop en de voorbereiding staat onder deze beschreven.

3 groep 5 woensdag 31 oktober 2012, 8.30 tot uur. groep 6 woensdag 31 oktober 2012, tot uur De inhoud van de workshop bestaat uit een korte inleiding met fotovoorbeelden, een fotoopdracht die de leerlingen samen in kleine groepjes gaan maken en we bekijken en bespreken in de les samen de foto s die gemaakt zijn. Het thema is het 100-jarige jubileum van de Springplank en de foto s worden gebruikt bij de viering van het jubileum in de vorm van afgedrukte foto s en/of een diapresentatie etc. Ik zal alle foto s die door de leerlingen gemaakt zijn op CD zetten zodat de school zelf kan bepalen wat ermee gedaan kan worden De leerlingen gaan zelf fotograferen in groepjes van 3 of 4 leerlingen. Ze krijgen een duidelijke foto-opdracht. Op 31 oktober wordt de workshop "Foto Bob" aan de groepen 1/2 aangeboden. De workshop duurt één uur. Foto-Bob komt op bezoek: fotografie les voor kleuters Foto-Bob is een kartonnen doos met een vrolijk gezicht. Zijn neus is een lens waar je doorheen kunt kijken. Kruip je in de doos dan kijk je zoals een camera kijkt: door een kleine opening, de lens. Met behulp van foto-bob vertelt de fotograaf hoe decamera werkt. Een paar kinderen mogen in foto-bob kijken en ervaren hoe het is om door de camera te kijken. (Later in het programma komt iedereen aan de beurt) groep 1/2a van tot uur door docent Hella Martens groep 1/2b van tot uur door docent Hella Martens

4 Op 1 en 6 november krijgt groep 3 en 4 een fotoworkshop aangeboden (2 x 1 uur). Tijdens deze workshop gaan de kinderen praktisch aan de slag, dus de kinderen gaan zelf fotograferen. workshop 1 Na een korte introductie over fotografie gaan de kinderen buiten en in school fotograferen. Tijdens de workshop moeten de foto's gedownload kunnen worden op een computer. workshop 2 In de tweede workshop worden de foto s (waarvan een gedeelte bewerkt is om belangrijke aandachtspunten te verduidelijken) besproken. Daarna gaan de kinderen nog een half uurtje fotograferen. Ook deze foto s moeten worden gedownload tijdens de workshop. groep 3 donderdag 1 november, uur tot uur, workshop 1 dinsdag 6 november, uur tot uur, workshop 2 groep 4 donderdag 1 november, uur tot uur, workshop 1 dinsdag 6 november, uur tot uur, workshop Catechese thema periode herfst t/m kerst: Herder Over enkele weken worden in veel huizen en kerken de kerststalletjes weer van zolder gehaald. Voor veel mensen een jaarlijks ritueel om blij van te worden. Ook kinderen helpen graag een handje mee. Het stalletje roept in alle eenvoud gevoelens op van geborgenheid en nostalgie. Meestal worden de beeldjes aandachtig geschikt, de schaapjes en de herders met zorg neergezet. De herder staat de komende weken centraal in de lessen godsdienst/levensbeschouwing. In de tijd en omgeving van de Bijbel was herder een belangrijk beroep. Op het platteland leefden de mensen van schapenmelk en vlees en in de steden was wol belangrijke handelswaar. In zowel het christendom als in andere religies is de herder een belangrijk symbool. Een herder moet beschikken over zorgzame leiderschapskwaliteiten wil hij de kudde kunnen leiden. De herder vormt een eenheid met de natuur. Daarom wordt hem wijsheid toegedacht.

5 Het is vanwege deze kenmerken dat God vaak bezongen wordt als een goede herder, die zorgzaam en wijs de mensen door het leven leidt. Ook is het opvallend dat in de Bijbel, in de Koran en in de geschriften van het Hindoeïsme, belangrijke leiders vaak begonnen zijn als herder. Koning David of Dawoed was een eenvoudige herder, zo ook Mohammed en Krishna. Jezus vergelijkt zichzelf graag met een goede herder. De kinderen onderzoeken welke eigenschappen en vaardigheden een herder toen en nu moet hebben om het werk te doen. Ze maken kennis met bekende herders als David, Jezus en Mohammed. Er wordt gevraagd naar hun eigen beleving: wie zorgt er voor jou? Loop jij met de kudde mee of breek je ook wel eens uit? Door wie word jij geleid? Ze mogen ontdekken aan wie zij zich toevertrouwen en met wie zij zich verbonden weten. Maar ook mogen ze uitvinden wanneer het voor hen goed is hun eigen weg te gaan. In de aanloop naar het kerstfeest worden de kinderen meegenomen in verhalen van een zorgzame herdersfamilie in de omgeving van Bethlehem. Ze dromen en zingen van een koning die als een goede herder zal zijn voor de mensen. Ze vinden die koning in het Christuskind. Ze begroeten Hem als hun collega in een stal vol licht. Namens het team, Meneer Martin Een gezonde traktatie.. griezelig lekker Sem uit groep 5 had samen met mama een mooie gezonde traktatie bedacht en gemaakt!

6 Groep 3 naar de gym! Op woensdag 24 oktober was het zover! Groep 3 ging voor de eerste keer gymmen in Ouwerkerk. De kinderen waren door het dolle heen...wat een grote gymzaal! Voorafgaand was het een flink geregel, maar er is een rooster voor het hele schooljaar gemaakt waarbij elke keer twee ouders meelopen naar de gymzaal én zelfs één ouder speciaal komt helpen met aan- en uitkleden! Erg fijn! Bedankt allemaal! Groep drie geniet in ieder geval volop! Namens groep drie, Juf Simone Nieuws groep 3 en 4: Voorstelling: Victor en de Goed Gevoel Machine Op dinsdag 23 oktober hebben de groepen 3 en 4 bezoek gehad van Victor met de Goed Gevoel Machine. Deze voorstelling was in het kader van Een school zonder pesten. De kinderen hebben genoten van deze leerzame en grappige voorstelling. De hoofdpersoon Victor had een machine bedacht die aangaf wanneer hij een goed (groene lamp) of een minder goed (rode lamp) gevoel kreeg bij een situatie.

7 Aan het einde kregen alle kinderen een mini Goed Gevoel Machine (een liniaal met een rode en groene kant). Ook mag Victor (handpop) in de groep verblijven om samen met de kinderen situaties te bespreken! U zult vast nog eens over Victor horen! Museumschatjes groep 5 Bij het boerderijmuseum We gingen met de auto naar het museum. Toen werden we in groepjes verdeeld. Er waren 3 groepen. De eerste groep ging naar de stal. De tweede groep ging naar de keuken en de huiskamer en de meiden kamer. De derde groep ging naar een soort stal. En om kwart over tien gingen we fruit eten. En we moesten museumschatjes zoeken iets duurs, iets moois, en iets oud. En we moesten een tekeningen van het museum maken. En toen gingen we weer naar school. Groetjes Noah Bij het boerderijmuseum We gingen eerst naar de plek waar we moesten verzamelen. Toen gingen we in groepjes rond kijken en de meneren vertelde er over. Toen gingen we naar ons verzamelplek en daar gingen we fruit eten. En toen daarna gingen iedereen iets moois en iets ouds en iets duurs zoeken. En als iedereen daar mee klaar was Gingen we weer terug naar school.

8 Groetjes Merel We kregen uitleg over de boerderij uit 1910 Daarna mochten we even spelen Offerfeest Vandaag 25 oktober dan is het voor moslims Offerfeest. Graag wil ik u vertellen wat het Offerfeest voor Moslims inhoud. Dit verhaal heb ik vandaag ook verteld aan de kinderen van groep 4 in traditionele kleding

9 Afgelopen weken zijn er weer heel wat moslims op bedevaart gegaan naar Mekka; één van de 5 plichten van een moslim binnen de Islam, mits hij/zij het kan betalen. Ongeveer 2 miljoen gelovigen bevinden zich nu in Mekka om hun plichten te vervullen. De Hadj (Bedevaart naar Mekka) wordt afgesloten met het Offerfeest (ook wel schapenfeest of slachtfeest genoemd); in het Arabisch Eid ul Adha of ook wel Aïd el Kabir (het grote feest), dit laatste omdat het 't belangrijkste feest is binnen de Islam. Elk gezinshoofd die zich het maar enigszins kan veroorloven slacht op die dag een schaap terwijl hij een gedeelte daarvan schenkt aan de armen in zijn omgeving, een ander deel schenkt aan buren en vrienden en het derde deel is voor hemzelf en zijn gezin en familie. Dit jaar zijn talloze moslims/moskeeën van plan om een deel van het vlees aan verschillende voedselbanken te schenken. Met het vieren van het offerfeest herinnert men zich dat Ibrahim (Abraham) gevraagd werd om zijn zoon Ismaël te offeren aan Allah. In de Koran staat het verhaal dat Allah vroeg aan Ibrahim (Abraham) om zijn zoon Ismaël te offeren om te laten zien dat hij trouw en gelovig was. Toen Ibrahim zijn zoon met een mes wilde doodsteken, kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van Ismaël mocht innemen. In Nederland gebeurt het rituele slachten in door de gemeente aangewezen plekken, meestal in het stedelijk slachthuis. In de Islamitische landen zijn bedrijven en scholen dicht. Het feest duurt drie dagen en mensen komen bij elkaar op bezoek om het feest te vieren. Ze dragen hun mooiste kleren en de kinderen worden verwend met nieuwe kleding en cadeautjes. Als afsluiter allemaal Eid Mabrouk (fijn Offerfeest toegewenst) Met vriendelijke groet, Dounia Sadek, moeder van Souraya groep 4

10 Ouders gevraagd voor de verkeerscommissie Tot op heden hebben zich al 2 ouders aangemeld, namelijk Cees van de Burg ( vader van Kas, groep 5, en Sarah, groep 3)) en Marleen Radstake ( moeder van Joosje, groep 1-2 a). Waarvoor onze dank. We zien graag dat de verkeerscommissie nog met 2 ouders versterkt wordt. Wilt u werken aan een verkeersveilige school- en woonomgeving voor alle kinderen? Maak dan een verschil door u als ouder aan te melden. Als lid van de commissie maakt u een belangrijk verschil in de verkeersveiligheid rondom de school en maakt u sterk voor: een veilige schoolomgeving; het betrekken van ouders bij de verbetering van de verkeersveiligheid van hun kinderen; goed verkeersonderwijs; veilige school-thuisroutes. Heeft u interesse dan kunt u zich opgeven bij meneer Martin. Hij informeert u nader over de diverse activiteiten. Vergadertijd: 4 à 5 keer per schooljaar. Namens Pieter Vermunt (verkeersouder Basisschool De Springplank), Meneer Martin Informatie Tussenschoolse Opvang t Kasteeltje Springplank POSTADRES: Stichting T.S.O. t Kasteeltje Kempenlandstraat GK VUGHT Even voorstellen. 8. Miranda 1-2 a: Marjon 4. Chantal 7. Lucienne. 1-2 b Yvonne 5. Ashley Helen 3. Manon 6. Areande

11 Begeleidster per groep 1-2 a: Marjon b Yvonne - 3. Manon - 4. Chantal - 5. Ashley - 6. Areande - 7. Lucienne Miranda In groep wordt Helen flexibel ingedeeld. Zij zorgt dat de vaste begeleidsters van de groep zo min mogelijk van tafel weg hoeven. Mocht er iets te kort komen of hulp nodig zijn, dan kan zij hiervoor zorgen. Op maandag heeft Miranda groep 7+8. Contact, inschrijven, aan- of afmelden en tarieven Alle contacten rondom het overblijven verlopen via TSO t Kasteeltje. Het kantoor is het best bereikbaar op werkdagen tussen 09.00u en 11.30u op [2] of per mail: Alle berichten worden in ieder geval dagelijks voor 11.15u gelezen en doorgegeven aan de TSO coördinator op de Springplank. U ontvangt altijd een bevestiging als uw bericht gelezen en verwerkt is. Het aan- of afmelden van uw kind kan per mail op of op de lijst die bij de conciërge ligt. Vast contract Als u uw kind wilt inschrijven kan dat op vaste dagen ( 3.00 per keer) of via een flexibel contract ( 3,50 per keer). Bij een vast contract geeft u aan op welke dag(-en) uw kind naar de TSO komt. Uw kind wordt dan iedere schoolweek op de TSO verwacht, en u hoeft alleen af te melden als uw kind een keer niet komt. U betaalt een vast bedrag per kwartaal. Flexibel contract Als u uw kind in wilt schrijven, maar niet voor vaste dagen gedurende het hele schooljaar, kiest u voor een flexibel contract. Uw gegevens staan geregistreerd en u geeft per keer door wanneer uw kind over mag blijven. Dit kan ook voor een langere periode in 1 keer. U betaald per maand alleen voor de dagen dat u TSO gebruikt heeft. Aan- en afmelden gaat het beste via U ontvangt altijd een bericht wanneer uw mail gelezen en verwerkt is. Het inschrijfformulier vindt ook op bij formulieren, overblijven. Contact opnemen met de TSO-coördinator op de Springplank Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u op een andere manier even contact met de coordinator over het overblijven, dan kunt u contact opnemen met; Yvonne Kindercentrum 't Kasteeltje [2] (administratie KDV) Wat bieden wij u in dit lunch-uurtje

12 De kinderen worden bij de klas opgehaald. De groepen 1 en 2 eten in de klas naast de kleutergroepen. Groep 3, 4 en 5 eten in de aula en groep 6, 7 en 8 in de middenruimte. De lunch bestaat uit tarwebrood, twee soorten vleeswaren, kaas, smeerkaas, paté, sandwichspread, pindakaas, chocoladepasta, appelstroop en jam. Er wordt melk, thee of water aangeboden. Tevens wordt er rond gegaan met fruit en rauwkost, welke soorten is afhankelijk van het seizoen. Daarna kunnen kinderen als afsluiting een plakje peperkoek of beschuit kiezen. We beginnen altijd met een boterham met hartig. Daarna kunnen de kinderen zelf zoet beleg of nog iets hartigs kiezen. We stimuleren dat kinderen minimaal 1 sneetje brood eten en maximaal 3. Het maximale aantal sneetjes brood staat er omdat wij willen voorkomen dat kinderen tegen elkaar opeten. Indien uw kind meer nodig heeft kunt u dit aangeven bij de TSO leiding. We beginnen de maaltijd gelijktijdig en we sluiten deze ook gezamenlijk af. Indien de kleinsten meer tijd nodig hebben krijgen zij deze ook om de maaltijd rustig af te maken. Indien uw kind net op school is en er aandachtspunten zijn, kunt u natuurlijk altijd contact met ons op nemen. We kunnen dan de mogelijkheden bespreken. Na de maaltijd gaan we buiten spelen. Bij slecht weer krijgen de kinderen spelmogelijkheden binnen aangeboden. Lightwise: fietskeuring 13 november Zo is een fiets goed verlicht In het najaar wordt het steeds vroeger donker. En dus ook als kinderen van huis naar school fietsen en andersom. Als kinderen geen licht op hun fiets hebben en hun fiets niet voldoende is voorzien van reflectoren, kunnen ze bij politiecontroles een flinke boete oplopen. Erger nog: ze lopen onnodig veel risico op een ongeluk. Per jaar zijn zo n fietsers bij een verkeersongeval betrokken. Wat is verplicht Lampen: Vóór een witte lamp, achter een rode. De lampen moeten aan de fiets zitten, of aan kleding, tas of rugzak. Ze moeten goed zichtbaar zijn en recht vooruit en achteruit schijnen. De lampjes moeten continu branden en mogen niet knipperen. Reflectoren: Achterop de fiets moet een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord bevestigd zijn. Ook de pedalen moeten aan de voor- en achterkant gele reflectoren hebben. Op de wielen moet een witte of gele reflecterende band zitten.

13 Ouders en kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor veilige verlichting op hun fiets. Je kunt bij elke fietsenmaker je fiets veilig laten maken. Of natuurlijk samen met de leerlingen tijdens de acties van Lightwise. Op dinsdag 13 november staat de fietskeuring gepland. In de volgende nieuwsbrief krijgt u hierover meer informatie. Tennisworkshop groep 6 Workshop Tennis groep 5 en 6 Op donderdag 25 oktober reden we goedgemutst richting sportcomplex Bergenshuizen. We zouden daar een tennisles krijgen. We werden in drie groepen verdeeld. Elke groep deed allerlei baloefeningen met het racket. Het was gezellig en we hebben veel geleerd. We kunnen nu zo aan een tennistoernooi deelnemen,bijvoorbeeld The US Open. Ingrid, Birgit, Astrid, Angela en Annemarie willen we hartelijk bedanken voor de prima begeleiding. Tennisworkshop groep 5 Ik ben met de klas naar een tennisworkshop geweest. We leerde van een meneer. Er waren8 banen. Eerst leerden we bekend en voorend. Daarna gingen we tennis spelen. De meester sloeg ballen en wij moesten ze raken. Toen we dat gedaan hadden gingen we pauze houden. Na de pauze gingen we wedstrijden

14 houden. Daarna gingen we weer naar school. Van Lara We zijn met de klas naar de tennisworkshop geweest. En we hebben groepjes gemaakt en toen zijn we gaan tennissen. En we hebben wedstrijden gespeeld en ik had gelijk gespeeld met Merel want het stond 7 7. Het was dus heel leuk. en na al die wedstrijden hebben we eindelijk pauze gekregen. En daarna hebben we bekend en voorend gedaan. En toen zijn we weer naar school gegaan. Van Nina CJG: Theateravond: Heerlijk,helder puber! Theater avond voor ouders en verzorgers op 6 november 2012 HEERLIJK, HELDER PUBER! Pubers. Ze kunnen eigenwijs, enthousiast, laks, ontdekkend, snel afgeleid en grenzeloos zijn. Ze ontdekken een nieuwe wereld waarin een hoop leuke dingen te vinden te zijn. Maar

15 waarin ze ook van alles tegenkomen waar ze moeten oppassen. Logisch dat je als ouder soms onzeker bent of vragen hebt. Tijdens de thema-avond 'Heerlijk, helder puber!' komen onderwerpen als groepsdruk, alcohol en partydrugs aan de orde. Onderwerpen die belangrijk zijn om over in gesprek te blijven met je zoon of dochter. Want het gaat over het stellen van grenzen, het leren omgaan met de omgeving, het verwerken van teleurstellingen en het aangaan van uitdagingen. U bepaalt de inhoud van de avond Aan het begin van de avond kunt u uw vragen inleveren. Vervolgens vertaalt het interactieve Helder Theater deze in korte sketches. Zowel professionals als ouders nemen deel aan het interactieve theater. U krijgt vanuit diverse invalshoeken van lokale en regionale professionals feiten, informatie en adviezen. Onder andere van medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin: GGD, Novadic-Kentron, jongerenwerk en politie. Wanneer? Dinsdag 6 november van uur Waar? CJG Vught in de bibliotheek Dorpsstraat 28 Kosten? De toegang is gratis, Aanmelden? Stuur een mail naar svp vermeld aantal personen Voor meer informatie kijk op volg ons ook op

INHOUDSOPGAVE. 1. Voorwoord blz. 3

INHOUDSOPGAVE. 1. Voorwoord blz. 3 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord blz. 3 2. De School blz. 4 Situering Waar komt onze naam vandaan? Het bestuur Het team Gezonde school Scholing leerkrachten Compensatieverlof 3. Waar de school voor staat blz.

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

Met open armen. WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens. Handleiding eerste leerjaar

Met open armen. WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens. Handleiding eerste leerjaar Met open armen WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens Handleiding eerste leerjaar Inhoud Inleiding..................................................................................................

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

hoe dit boek te gebruiken? inleiding

hoe dit boek te gebruiken? inleiding hoe dit boek te gebruiken? inleiding Brood op school hoe dit boek te gebruiken? Brood op school gaat over diverse vormen van tussenschoolse opvang (oftewel de overblijf). Het is een werkboek met drie verschillende

Nadere informatie

Mijn school onder de loep

Mijn school onder de loep Mijn school onder de loep Leerlingen doen onderzoek naar veiligheid op de Sint Janschool te Amsterdam Mijn school onder de loep Leerlingen doen onderzoek naar veiligheid op de Sint Janschool te Amsterdam

Nadere informatie

De Dromenvanger. Schoolgids. Basisschool. - Durven dromen - Dromen najagen - Dromen verwezenlijken

De Dromenvanger. Schoolgids. Basisschool. - Durven dromen - Dromen najagen - Dromen verwezenlijken 1 Schoolgids Basisschool De Dromenvanger - Durven dromen - Dromen najagen - Dromen verwezenlijken Als je een droom hebt, en je wilt dat hij uitkomt, ga er dan voor. Doe je uiterste best en geef niet op.

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2-3

Informatieboekje groep 1-2-3 Informatieboekje groep 1-2-3 Welkom op de Vlieger! De basisschool is een stukje van je leven. Voor de kinderen en ouders. Jarenlang is er diezelfde weg, van huis naar school en weer terug. In de loop van

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie

Wie heeft er een leuk idee voor de introductieles?

Wie heeft er een leuk idee voor de introductieles? Wie heeft er een leuk idee voor de introductieles? Sitz-im-Leben Begin schooljaar 2006-2007 vroeg collega Koppejan via de community levensbeschouwing aan collegae om tips en ervaringen met betrekking tot

Nadere informatie

Zeg het voort. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers. Niveau 1. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers

Zeg het voort. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers. Niveau 1. Handleiding mentortraining voor docenten en trainers Zeg het voort Handleiding mentortraining voor docenten en trainers Niveau 1 Handleiding mentortraining voor docenten en trainers 1 2 Zeg het voort Zeg het voort Handleiding mentortraining voor docenten

Nadere informatie

24Hanteren van het groepsproces

24Hanteren van het groepsproces DC 24Hanteren van het groepsproces 1 Inleiding Het leven en/of participeren in groepen is waardevol. Je leeft en deelt met elkaar, oefent sociale vaardigheden, hebt samen plezier, leert van elkaar en steunt

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

Inleiding lesbrief Snoep & Snacks

Inleiding lesbrief Snoep & Snacks Lesbrief Lesvorm : workshop Doelgroep : vmbo GL/TL klas 2 havo en vwo klas 2 mbo niveau 1 en 2, studiejaar 1 Duur : 90-100 minuten Gastdocent : mogelijk Inleiding lesbrief Snoep & Snacks De workshop Snoep

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 11 Helpen verwerken 17 Thuis en in het ziekenhuis

Nadere informatie

Naschools Aanbod Pieterskerkhof

Naschools Aanbod Pieterskerkhof Naschools Aanbod Pieterskerkhof Herfst 2012 Kerst 2012 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de tweede brochure van het Naschools Aanbod Pieterskerkhof. Diverse instanties bieden hun diensten aan. Het aanbod

Nadere informatie