SPONSORS ZEVENDONK VOOR MUCO ZOEKT MET EEN HART VOOR MENSEN. zondag 20 september 15 Sport voor Muco

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPONSORS ZEVENDONK VOOR MUCO ZOEKT MET EEN HART VOOR MENSEN. zondag 20 september 15 Sport voor Muco"

Transcriptie

1 ZEVENDONK VOOR MUCO ZOEKT SPONSORS MET EEN HART VOOR MENSEN vzw ZEVENDONK VOOR MUCO Kapelweg Turnhout en zoek ons op Facebook: Zevendonk voor Muco Rekeningnummer: BE BIC: KREDBEBB zondag 20 september 15 Sport voor Muco met o.a. een halve marathonloop, jogging, de muco-wielertour, een motorrit, nordic walking en flink wat animatie

2

3 OVER MUCO ERFELIJK EN TOT NU TOE ONGENEESLIJK Muco is in België de vaakst voorkomende ernstige erfelijke ziekte. Muco ontstaat zo: naar schatting is zo n half miljoen Belgen drager van het muco-gen, zonder dat ze zelf ziek zijn. Dat is omgerekend 1 persoon op 20. Ieder van ons heeft van elk gen twee exemplaren. Het ene komt van je moeder, het andere van je vader. Mucoviscidose is het schoolvoorbeeld van een ziekte die wordt veroorzaakt door een defect in één enkel gen. Iemand met één defect genexemplaar voor muco en één normaal exemplaar, is gezond. Hij is wel drager en kan het defecte gen doorgeven aan zijn nakomelingen. Als een kind wordt geboren waarvan beide ouders drager zijn, is er een kans van 1 op 4 dat het kind ook daadwerkelijk muco heeft. Zowat 1500 kinderen en jongvolwassenen lijden er aan. Muco zorgt ervoor dat sommige klieren abnormaal taai en kleverig slijm produceren. Dat slijm tast vooral het ademhalings- en spijsverteringsstelsel aan. Zo krijg je een uitputtende chronische hoest, een lastige slijmproductie, spijsverteringsproblemen, buikloop, groeiachterstand, De behandeling van muco vergt veel tijd en lijkt vaak uitzichtloos: uitgebreide kinesitherapiesessies (1 tot 2 uur per dag), aërosolsessies, enzymen- en vitaminepreparaten innemen bij elke maaltijd, antibioticakuren, herhaalde ziekenhuisopnames, Met onze acties steunen we de Belgische MucoVereniging. Meer weten daarover? Surf naar Die zware behandeling verlicht de symptomen. Met muco kan je al langer en gezonder leven, maar de lichamelijke aftakeling blijft tot nu toe onvermijdelijk. Het wetenschappelijk onderzoek vormt de enige reële hoop op genezing.

4 WAT WE DOEN INFORMATIE EN SENSIBILISERING We voeren telkens ook politiek actie: hier voeren onze schoolkinderen een gesprek met de toenmalige minister Frank Vandenbroucke - Bezoek aan ministers en staatssecretarissen De strijd tegen muco moet voor een groot deel politiek gevoerd worden. Daarvoor bezoeken we met Zevendonk voor Muco, een afgevaardigde van de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose én de hoogste klassen van het Sint-Pietersinstituut regelmatig de bevoegde ministers en staatssecretarissen of hun kabinet. We leggen hen dan concrete problemen en onze meest dringende eisen voor. Zo bezochten we al o.a. het kabinet van Jean-Luc Dehaene, dhr. Van den Brande, mevr. Vogels, dhr. Vandenbroucke, Unizo, We zijn trots op enkele maatregelen die ons bezoek opleverden. - Infotentoonstellingen, petities, muco-krantjes In de Turnhoutse regio pakken we regelmatig uit met onze infostand. We koppelen die informatie over muco vaak aan geldinzamelingsacties. We houden mensen die ons vroeger steunden ook regelmatig op de hoogte met ons krantje. ANIMATIE VOOR FONDSEN Om de twee jaar organiseren we een light-versie van Zevendonk voor Muco waarbij de deelnemers kunnen wandelen of lopen, zo ook in Elke keer wordt er ook een kidsrun georganiseerd - Sport voor Muco ( full-versie Zevendonk voor Muco) Om de twee jaar, op de derde zondag van september, organiseren we Sport voor Muco : een happening met sport en animatie. Op onze editie in 2010 hadden we meer dan 4000 mensen op bezoek. Een flink aantal daarvan nam deel aan onze Muco-familietour, een fietstocht van 50 of 90 kilometer. - Lopen voor Muco ( light-versie Zevendonk voor Muco) Jaarlijks organiseren we met medewerking van de sportdienst van de stad een loop in het kader van de Noordloper. De opbrengst gaat naar Zevendonk voor Muco.

5 BEZETTINGS- & GYPROCWERKEN NIEUWBOUW RENOVATIE SPUITPLAMUREN Tel./Fax Gsm Hendrickxstraat Oud-Turnhout Gsm Fax Hendrickxstraat Oud-Turnhout Zevendonk voor muco ZEVENDONK VOOR MUCO editie 2015 WAT MET DE OPBRENGST? ZEVENDONK SPORT VOOR MUCO ZO 21 SEPTEMBER 2014 WANDELEN & LOPEN TVV. MUCOVISCIDOSE PLACE 2 BE: PC DEN DONK, KAPELWEG, ZEVENDONK, VANAF 9U Ver. uitg. Tonnie Steeman, Kapelweg 205, 2300 Turnhout vrij van zegel art Jaamann Yannick LIGHT VERSIE METER EVENEMENT NASRIEN CNOPS de affiche van onze editie 2014 De strijd tegen muco moet niet enkel in Zevendonk gevoerd worden. Onze fondsenwerving deden we dan ook vanaf het begin voor de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose. Die vereniging gebruikt haar fondsen o.a. voor steun aan de families (50%), voor informatie over mucoviscidose (30%) en voor het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose (20%). Zo schonken we in 1998 een aan Prof. Cassiman, voorzitter van de BVSM. Die startte een genetische databank op waardoor genetische gegevens kunnen uitgewisseld worden tussen de 8 Belgische en een aantal Europese centra. De opbrengst in het jaar 2000 bedroeg De BVSM gebruikte deze som om infoboekjes over mucoviscidose aan te maken voor de kleuter- en de lagere school. In 2002 schonken we de BVSM Dat geld werd vooral besteed aan de opmaak en de verspreiding van de Mucokit: een lespakket voor de lagere school. Dat pakket zorgt ervoor dat muco bespreekbaar wordt, en dat patiëntjes begrepen en aanvaard worden in de klas. In 2004 bracht onze actie op. Dit bedrag werd gebruikt om lespakketten over muco te ontwikkelen voor de kleuterschool. In 2006 konden we overhandigen. Die werden gebruikt om longkoffers aan te laten maken voor de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Muco. Die gebruiken de koffers als een educatieve kit voor de mucocentra (gespecialiseerde ziekenhuizen en preventoria) en scholen. In 2008 overhandigden we samen met Jo Lemaire aan de Mucovereniging. Met dat geld kon de Mucovereniging een project opzetten om de levenskwaliteit van elke mucopatiënt te bevorderen. Mucopatiënten worden steeds ouder, en dat schept specifieke problemen. In 2010 verzamelden we die besteed werd aan een interactief project om kinderen met muco te helpen omgaan met hun ziekte. Op onze laatste grote editie in 2013 verzamelden we maar liefst voor het mucojovosportfonds.

6 WAARVOOR WE IN 2015 WILLEN GAAN Het MucoJOVO*LEEFfonds Geef energie en hoop aan jongeren en jongvolwassenen met muco Bouw mee aan ons MucoJOVO*LEEFfonds Jongeren en volwassenen met mucoviscidose hebben muco, maar ze zijn geen muco. Er is meer dan de ziekte en behandeling in hun leven. Zij willen leven, sporten, studeren, werken, alleen of samen gaan wonen: een eigen leven opbouwen zoals hun leeftijdgenoten. Maar de behandeling kost veel geld en tijd (gemiddeld 4 uur per dag!) zodat gewoon leven en genieten van dat leven niet altijd even gemakkelijk is. De droom van huisje-tuintjekeukentje realiseren is extra moeilijk voor jongeren en jongvolwassenen met muco. Het MucoJOVO*LEEFfonds geeft jongeren of jongvolwassenen met muco de kans een gezonde en veilige woonomgeving en een eigen stekje te creëren waar ze zich thuis kunnen voelen. Elke mens heeft recht op een eigen woning, een veilige en gezonde plek waar men zich thuis kan voelen. Na hun studies kijken de meeste jongeren uit naar een plekje waar ze hun eigen leven kunnen opbouwen. Toch is dit voor mensen met muco niet zo vanzelfsprekend. Doordat ze vaak minder kunnen werken en dus verdienen en meer uitgaven hebben, omwille van hun gezondheidsproblemen en intensieve behandeling, is een appartement of huis huren, laat staan kopen, voor velen een moeilijk bereikbare droom. Jongeren met muco willen graag werken, beschikken ook over heel wat capaciteiten en vaak meer inzet en discipline dan gezonde leeftijdsgenoten. Omwille van hun gezondheidsproblemen en intensieve behandeling kunnen ze vaak echter minder en soms ook helemaal niet werken. Met een vervangingsinkomen is het moeilijk rondkomen. Daarenboven kan ook de gezondheid spelbreker spelen omdat het in ziekteperiodes moeilijk kan zijn om alleen voor je huis en jezelf te kunnen zorgen. Met het fonds willen we mensen bij wie muco te zwaar doorweegt op het gezinsbudget een financieel duwtje in de rug geven om een aantal zaken aan te kopen of basiswerken uit te voeren die het wonen gezonder, veiliger en leefbaarder maken en hen de kans geven om van hun huis een thuis te maken. We steunen dit project vanuit Zevendonk voor Muco en hopen ons steentje bij te kunnen dragen.

7 NASRIEN CNOPS IS METER Zevendonk voor Muco is trots om te mogen zeggen dat niemand minder dan Nasrien Cnops de meter van onze actie is. Je kent haar misschien het best als voormalige ochtendstewardess van Peter Van de Veire in de ochtendshow van MNM of van haar eigen programma s op deze radiozender. Maar Nasrien heeft veel meer kwaliteiten. Ze zingt in De Bende, een partyband voor kinderen die vooral populair is op de kinderzender VTM Kzoom. Deze jonge, goed uitziende dame is dus een veelbelovende ster aan het mediafirmament en we zullen van haar de volgende jaren nog veel horen. Nasrien heeft zich de voorbije tijd enorm ingezet voor de strijd tegen mucoviscidose, denken we maar aan haar deelname aan Stars for life, waar ze zong voor muco en de finale bereikte. We hopen dat we haar mogen verwelkomen op onze events, als deelneemster, zangeres of gewoon met haar opgewekte aanwezigheid.

8 KUNNEN WE OP UW STEUN REKENEN? Events organiseren kost, zoals u ongetwijfeld weet, veel tijd en moeite. Zevendonk voor Muco is trots te mogen zeggen dat we over een grote achterban vrijwilligers beschikken die de organisatie van het jaarlijkse evenement op zich neemt en er telkens voor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Naast vrijwilligers staat en valt een event ook met de hulp en ondersteuning van sponsors. Zonder inkomsten om iets op poten te zetten, is een evenement zoals Zevendonk voor Muco gedoemd om te mislukken. Daarom deze warme oproep naar u toe: ondersteuning door u als bedrijf ondersteunt ons bij de organisatie van ons jaarlijks event. Spreekt ons evenement u aan en kunt u zich vinden in het door ons gekozen initiatief voor de editie van 2015? Dan willen we u graag onze sponsormogelijkheden voorleggen. Alles is uiteraard te bespreken, maar we willen u graag enkele mogelijkheden/voorstellen doen. DE SPONSORMOGELIJKHEDEN Als sponsor hebt u de keuze tussen drie verschillende pakketten. - Muco-supersponsor - Muco-sponsor - Muco-steunsponsor Deze verschillende mogelijkheden worden hierna verder uitgelegd. Dank bij voorbaat voor uw gewaardeerde ondersteuning!

9 1 MUCO-SUPERSPONSOR Zevendonk voor Muco zet u als supersponsor op alle mogelijke manieren centraal. TARIEF U sponsort Zevendonk voor Muco jaarlijks voor 750 IN 2015 RETURN: OPVALLEND, OVERAL Uw logo zetten we groot op een centrale plaats: - op onze affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - in ons programmaboekje - op de website - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-jogging - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour - we zorgen dat een spandoek, een bord of een vlag van uw bedrijf centraal op het evenement bevestigd wordt (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren) - mogelijkheid voor een infostandje (3 x 3) tijdens het evenement IN 2016 We gebruiken enkel de logo s van onze Muco-supersponsors in de communicatie over de light-versie van ons evenement: - op de website - op de aankondigingsflyers - we zorgen dat een spandoek, een bord of een vlag van uw bedrijf centraal op het evenement bevestigd wordt (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren). GEEN CONCURRENTIE Als u Muco-supersponsor wordt, nemen we - zo u dit wenst - geen logo s op van andere bedrijven uit uw branche: noch op onze affiche, noch op de website.

10 2 MUCO-SPONSOR Zevendonk voor Muco wilt u als sponsor op alle mogelijke manieren in de watten leggen. TARIEF U sponsort Zevendonk voor Muco in 2015 voor 400 RETURN: OPVALLEND, OVERAL Uw logo krijgt een plaats (kleiner dan de supersponsors): - op onze affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - in ons programmaboekje - op het startscherm van de website - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-jogging - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour - we zorgen dat een spandoek, een bord of een vlag van uw bedrijf centraal op het evenement bevestigd wordt (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren).

11 3 MUCO-STEUNSPONSOR Als muco-steunsponsor kiest u waar u specifiek uw bedrijf in de aandacht wilt brengen. TARIEF U sponsort Zevendonk voor Muco voor min. 150 euro RETURN OP MAAT Uw logo plaatsen we in ons programmaboekje en daarenboven ofwel - op de aankondigingsflyer voor de muco-jogging, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour, of U kan zo zelf uw doelgroep bepalen. Daarnaast kan u ook een spandoek, bord of vlag van uw bedrijf laten ophangen (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren), of één (max. A2-) affiche.

12 voornaam naam firma BTW-nummer straat nummer bus postcode gemeente tel. fax 1 WIJ WORDEN SUPERSPONSOR Wij willen Zevendonk voor Muco als supersponsor steunen. Daarvoor storten we in 2015 én in op rekeningnummer BE ; BIC: KREDBEBB. In ruil daarvoor staat in 2015 ons logo groot op - de affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - de cover van het programmaboekje - de website - de cover van de flyer voor de muco-jogging, -wielertour en de biketour in 2016 enkel ons logo en onze bedrijfsnaam samen met dat van andere supersponsors op de promotiematerialen (affiches, folders, flyers, website) van de lightversie van het evenement. Daarnaast wordt in 2015 een spandoek, een bord of een vlag van mijn bedrijf op de manifestatie centraal bevestigd lever ik promotiemateriaal (bedrijfsfolders) dat op 20 september 15 verdeeld wordt Handtekening: 2 WIJ WORDEN SPONSOR Wij willen Zevendonk voor Muco als sponsor steunen. Daarvoor storten we 400 op rekeningnummer BE ; BIC: KREDBEBB. In ruil daarvoor staat ons logo - op de affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - in het programmaboekje - de cover van de flyer voor de muco-jogging, -wielertour en de bikertour Daarnaast wordt een spandoek, een bord of een vlag van mijn bedrijf op de manifestatie centraal bevestigd Handtekening:

13 3 WIJ WORDEN STEUNSPONSOR Wij willen Zevendonk voor Muco als steunsponsor steunen. Daarvoor storten we 150 op rekeningnummer BE ; BIC: KREDBEBB. In ruil daarvoor staat ons logo - in het programmaboekje van de manifestatie - op de aankondigingsflyer voor de muco-jogging, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour ik bezorg een bedrijfsvlag die tijdens de manifestatie wordt opgehangen, of ik bezorg een affiche die tijdens de manifestatie wordt opgehangen (max. A2-formaat) Handtekening: PRAKTISCH Bezorg ons dit ingevuld exemplaar uiterlijk terug op 15 mei Dit kan ingescand per mail op onderstaand adres of per post naar onderstaand adres. Daartegen bezorgt u ons ook best uw bedrijfslogo. Liefst digitaal (in.eps-formaat of hoge resolutie.jpg) af te leveren op dit adres: vzw ZEVENDONK VOOR MUCO (tav Nancy Smets, sponsorcel) Gierlebaan 36 bus Tielen Tel.: GSM: Rekeningnummer: BE ; BIC: KREDBEBB

FLASH Nieuwsberichten voor families

FLASH Nieuwsberichten voor families V.U.: Mucovereniging vzw Joseph Borlélaan 12-1160 Brussel Tel 02/675.57.69 - Fax 02/675.58.99 info@muco.be - www.muco.be België PB 1160 Brussel 16 PP 003712-1/4463 FLASH Nieuwsberichten voor families Januari

Nadere informatie

Ook na uw dood kunt u nog veel betekenen

Ook na uw dood kunt u nog veel betekenen Ook na uw dood kunt u nog veel betekenen Maak de strijd tegen kanker tot uw erfgenaam Infobrochure over schenkingen, legaten en nalatenschappen 2 Inhoud Voorwoord 4 De strijd van Kom op tegen Kanker 6

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Elk kind heeft het recht om...

Elk kind heeft het recht om... Elk kind heeft het recht om... Rechten is hetgeen je mag doen en mag hebben. Je hoeft er niet eerst iets anders voor te doen. Rechten heb je gewoon. Ook jij hebt rechten. Iedereen heeft ze. Kinderrechten

Nadere informatie

SOL handreiking voor een menswaardig burgerschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg

SOL handreiking voor een menswaardig burgerschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg Net als ieder ander, meetellen en meedoen in onze gemeente! SOL handreiking voor een menswaardig burgerschap voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg Praktische handreiking In deze handreiking

Nadere informatie

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf September 2014 Jongeren & geld De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen Anna van der Schors Minou van der Werf SAMENVATTING EN CONCLUSIE... 5 De financiële situatie en de beleving

Nadere informatie

BELEIDSNOTA ARMOEDEBESTRIJDING

BELEIDSNOTA ARMOEDEBESTRIJDING BELEIDSNOTA ARMOEDEBESTRIJDING INGRID LIETEN Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding foto s: Layla Aerts VLAAMSE

Nadere informatie

Uw pensioenbulletin juli 2011. Beleggingsbeleid doorgelicht. Algemeen Mijnwerkersfonds

Uw pensioenbulletin juli 2011. Beleggingsbeleid doorgelicht. Algemeen Mijnwerkersfonds Uw pensioenbulletin juli 2011 Beleggingsbeleid doorgelicht Algemeen Mijnwerkersfonds Externe deskundigen hebben in opdracht van het bestuur een zogenaamde ALM-studie (Asset Liability Management) uitgevoerd.

Nadere informatie

Alcohol Drugs Gokken Medicijnen. netwerk voor verslavingszorg

Alcohol Drugs Gokken Medicijnen. netwerk voor verslavingszorg Alcohol Drugs Gokken Medicijnen netwerk voor verslavingszorg Ik ben verslaafd aan... Hoe erg is het als u af en toe iets gebruikt? Wat is verslaafd? Wanneer bent u eigenlijk verslaafd? Welke middelen zijn

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

lesbrief internet WWW.VOORKOM.NL @VOORKOM.NL

lesbrief internet WWW.VOORKOM.NL @VOORKOM.NL WWW.VOORKOM.NL @VOORKOM.NL inhoud KENNISMAKING MET INTERNET JOUW PC PERSOONSGEGEVENS DINGEN DIE JE OP DE PC KUNT DOEN MSN HET GEVAAR VAN DE WEBCAM ONLINE PESTEN GAMEN E MAILEN OP INTERNET SURFEN PROFIELSITES

Nadere informatie

De boer op met vrije tijd

De boer op met vrije tijd De boer op met vrije tijd Houvast voor vrijwilligers in armoedeorganisaties FONDS VRIJETIJDSPARTICIPATIE voor mensen die in armoede leven Wat is vrijetijdsparticipatie en waarom is het belangrijk? Colofon

Nadere informatie

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid een handreiking voor risicodragers en hun partners Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 1 Wat kan aanleiding zijn om

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

De zorg: hoeveel extra is het ons waard?

De zorg: hoeveel extra is het ons waard? De zorg: hoeveel extra is het ons waard? Ieder jaar geven we meer geld uit aan zorg Waarom? Wat zijn de gevolgen? Is dat erg? Wat kunnen we hieraan doen? Een doorsnee gezin betaalt ruim 11.000 euro per

Nadere informatie

WEER EEN FLASH VOL NIEUWS!

WEER EEN FLASH VOL NIEUWS! V.U.: Mucovereniging vzw Joseph Borlélaan 12-1160 Brussel Tel 02/675.57.69 - Fax 02/675.58.99 info@muco.be - www.muco.be België PB 1160 Brussel 16 PP 003712-1/4463 FLASH Nieuwsberichten voor families Januari

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering 2012 Inleiding Deze inleiding hoort zelf niet bij de voorwaarden. De voorwaarden beginnen dus bij de inhoudsopgave. Waarvoor zijn deze voorwaarden? U hebt

Nadere informatie

CM 2012. Diensten en voordelen CM regio Mechelen-Turnhout. www.cm.be

CM 2012. Diensten en voordelen CM regio Mechelen-Turnhout. www.cm.be CM 2012 Diensten en voordelen CM regio Mechelen-Turnhout www.cm.be Voorwoord Een handige CM-gids Deze brochure geeft je een overzicht van de dienstverlening en de voordelen van CM regio Mechelen-Turnhout.

Nadere informatie

HET PLAN. tegen armoede. Werken, het beste middel. Samen met de armen. Meten om te weten. Een inkomen om goed te leven. voor een goede gezondheid

HET PLAN. tegen armoede. Werken, het beste middel. Samen met de armen. Meten om te weten. Een inkomen om goed te leven. voor een goede gezondheid Meten om te weten Samen met de armen Een inkomen om goed te leven Werken, het beste middel bladzijde 2 bladzijde 4-5 bladzijde 6-7 bladzijde 9 HET PLAN tegen armoede 'Iedereen heeft het recht op een menswaardig

Nadere informatie

Kanker en dan... Omgaan met de emotionele gevolgen

Kanker en dan... Omgaan met de emotionele gevolgen Kanker en dan... Omgaan met de emotionele gevolgen Voor wie is deze brochure bedoeld? Deze brochure is voor mensen bij wie de diagnose kanker is gesteld. Ook is het raadzaam de mensen in uw naaste omgeving,

Nadere informatie

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be In alle comfort thuis wonen CARE - voor mantelzorgers & zorgbehoevenden... die genieten van hun moment Bel 078 15 50 10 Surf www.citycareplus.be City Care Plus is een eigentijdse, onafhankelijke organisatie

Nadere informatie

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Begeleid Zelfstandig Wonen In deze brochure leggen we uit wat jij van het BZW -team

Nadere informatie

Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015 2018

Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015 2018 Meer voor wie minder heeft! Minimabeleid 2015 2018 2 Voorwoord wethouder van der Zanden Zo n 10% van de Helmonders leeft op of onder de grens van het sociaal minimum. Zo n inkomensgrens is een hard, meetbaar

Nadere informatie

LEVEN MET DOWNSYNDROOM

LEVEN MET DOWNSYNDROOM LEVEN MET DOWNSYNDROOM BROCHURE VOOR OUDERS VAN KINDEREN MET DOWNSYNDROOM INHOUD Wat leest u in deze brochure? 2 Wat kunnen jongeren met Downsyndroom als ze 18 jaar zijn? 3 Welke sociale en gedragsproblemen

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Fit in joen ooft. Inspiratie om de geestelijke gezondheid te bevorderen bij mensen met een lage sociaal-economische status

Fit in joen ooft. Inspiratie om de geestelijke gezondheid te bevorderen bij mensen met een lage sociaal-economische status ( ( Fit in joen ooft Inspiratie om de geestelijke gezondheid te bevorderen bij mensen met een lage sociaal-economische status (2) i Inhoudstafel (3) 1. Ontstaan van deze inspiratiekit 5 1.1. Inleiding

Nadere informatie

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Reglement Allianz Beleggersrekening

Reglement Allianz Beleggersrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Beleggersrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Beleggersrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

MAGAZINE VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN NUMMER 3 / OKTOBER 2014. Campagne 'Stop Werken Zonder Loon' van start

MAGAZINE VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN NUMMER 3 / OKTOBER 2014. Campagne 'Stop Werken Zonder Loon' van start INspraak MAGAZINE VOOR UITKERINGSGERECHTIGDEN NUMMER 3 / OKTOBER 2014 Campagne 'Stop Werken Zonder Loon' van start INSPRAAK COLUMN Wat doen we met Wouter? Een goede vriendin van mij heeft een zoon. Hij

Nadere informatie