SPONSORS ZEVENDONK VOOR MUCO ZOEKT MET EEN HART VOOR MENSEN. zondag 20 september 15 Sport voor Muco

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPONSORS ZEVENDONK VOOR MUCO ZOEKT MET EEN HART VOOR MENSEN. zondag 20 september 15 Sport voor Muco"

Transcriptie

1 ZEVENDONK VOOR MUCO ZOEKT SPONSORS MET EEN HART VOOR MENSEN vzw ZEVENDONK VOOR MUCO Kapelweg Turnhout en zoek ons op Facebook: Zevendonk voor Muco Rekeningnummer: BE BIC: KREDBEBB zondag 20 september 15 Sport voor Muco met o.a. een halve marathonloop, jogging, de muco-wielertour, een motorrit, nordic walking en flink wat animatie

2

3 OVER MUCO ERFELIJK EN TOT NU TOE ONGENEESLIJK Muco is in België de vaakst voorkomende ernstige erfelijke ziekte. Muco ontstaat zo: naar schatting is zo n half miljoen Belgen drager van het muco-gen, zonder dat ze zelf ziek zijn. Dat is omgerekend 1 persoon op 20. Ieder van ons heeft van elk gen twee exemplaren. Het ene komt van je moeder, het andere van je vader. Mucoviscidose is het schoolvoorbeeld van een ziekte die wordt veroorzaakt door een defect in één enkel gen. Iemand met één defect genexemplaar voor muco en één normaal exemplaar, is gezond. Hij is wel drager en kan het defecte gen doorgeven aan zijn nakomelingen. Als een kind wordt geboren waarvan beide ouders drager zijn, is er een kans van 1 op 4 dat het kind ook daadwerkelijk muco heeft. Zowat 1500 kinderen en jongvolwassenen lijden er aan. Muco zorgt ervoor dat sommige klieren abnormaal taai en kleverig slijm produceren. Dat slijm tast vooral het ademhalings- en spijsverteringsstelsel aan. Zo krijg je een uitputtende chronische hoest, een lastige slijmproductie, spijsverteringsproblemen, buikloop, groeiachterstand, De behandeling van muco vergt veel tijd en lijkt vaak uitzichtloos: uitgebreide kinesitherapiesessies (1 tot 2 uur per dag), aërosolsessies, enzymen- en vitaminepreparaten innemen bij elke maaltijd, antibioticakuren, herhaalde ziekenhuisopnames, Met onze acties steunen we de Belgische MucoVereniging. Meer weten daarover? Surf naar Die zware behandeling verlicht de symptomen. Met muco kan je al langer en gezonder leven, maar de lichamelijke aftakeling blijft tot nu toe onvermijdelijk. Het wetenschappelijk onderzoek vormt de enige reële hoop op genezing.

4 WAT WE DOEN INFORMATIE EN SENSIBILISERING We voeren telkens ook politiek actie: hier voeren onze schoolkinderen een gesprek met de toenmalige minister Frank Vandenbroucke - Bezoek aan ministers en staatssecretarissen De strijd tegen muco moet voor een groot deel politiek gevoerd worden. Daarvoor bezoeken we met Zevendonk voor Muco, een afgevaardigde van de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Mucoviscidose én de hoogste klassen van het Sint-Pietersinstituut regelmatig de bevoegde ministers en staatssecretarissen of hun kabinet. We leggen hen dan concrete problemen en onze meest dringende eisen voor. Zo bezochten we al o.a. het kabinet van Jean-Luc Dehaene, dhr. Van den Brande, mevr. Vogels, dhr. Vandenbroucke, Unizo, We zijn trots op enkele maatregelen die ons bezoek opleverden. - Infotentoonstellingen, petities, muco-krantjes In de Turnhoutse regio pakken we regelmatig uit met onze infostand. We koppelen die informatie over muco vaak aan geldinzamelingsacties. We houden mensen die ons vroeger steunden ook regelmatig op de hoogte met ons krantje. ANIMATIE VOOR FONDSEN Om de twee jaar organiseren we een light-versie van Zevendonk voor Muco waarbij de deelnemers kunnen wandelen of lopen, zo ook in Elke keer wordt er ook een kidsrun georganiseerd - Sport voor Muco ( full-versie Zevendonk voor Muco) Om de twee jaar, op de derde zondag van september, organiseren we Sport voor Muco : een happening met sport en animatie. Op onze editie in 2010 hadden we meer dan 4000 mensen op bezoek. Een flink aantal daarvan nam deel aan onze Muco-familietour, een fietstocht van 50 of 90 kilometer. - Lopen voor Muco ( light-versie Zevendonk voor Muco) Jaarlijks organiseren we met medewerking van de sportdienst van de stad een loop in het kader van de Noordloper. De opbrengst gaat naar Zevendonk voor Muco.

5 BEZETTINGS- & GYPROCWERKEN NIEUWBOUW RENOVATIE SPUITPLAMUREN Tel./Fax Gsm Hendrickxstraat Oud-Turnhout Gsm Fax Hendrickxstraat Oud-Turnhout Zevendonk voor muco ZEVENDONK VOOR MUCO editie 2015 WAT MET DE OPBRENGST? ZEVENDONK SPORT VOOR MUCO ZO 21 SEPTEMBER 2014 WANDELEN & LOPEN TVV. MUCOVISCIDOSE PLACE 2 BE: PC DEN DONK, KAPELWEG, ZEVENDONK, VANAF 9U Ver. uitg. Tonnie Steeman, Kapelweg 205, 2300 Turnhout vrij van zegel art Jaamann Yannick LIGHT VERSIE METER EVENEMENT NASRIEN CNOPS de affiche van onze editie 2014 De strijd tegen muco moet niet enkel in Zevendonk gevoerd worden. Onze fondsenwerving deden we dan ook vanaf het begin voor de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose. Die vereniging gebruikt haar fondsen o.a. voor steun aan de families (50%), voor informatie over mucoviscidose (30%) en voor het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose (20%). Zo schonken we in 1998 een aan Prof. Cassiman, voorzitter van de BVSM. Die startte een genetische databank op waardoor genetische gegevens kunnen uitgewisseld worden tussen de 8 Belgische en een aantal Europese centra. De opbrengst in het jaar 2000 bedroeg De BVSM gebruikte deze som om infoboekjes over mucoviscidose aan te maken voor de kleuter- en de lagere school. In 2002 schonken we de BVSM Dat geld werd vooral besteed aan de opmaak en de verspreiding van de Mucokit: een lespakket voor de lagere school. Dat pakket zorgt ervoor dat muco bespreekbaar wordt, en dat patiëntjes begrepen en aanvaard worden in de klas. In 2004 bracht onze actie op. Dit bedrag werd gebruikt om lespakketten over muco te ontwikkelen voor de kleuterschool. In 2006 konden we overhandigen. Die werden gebruikt om longkoffers aan te laten maken voor de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen Muco. Die gebruiken de koffers als een educatieve kit voor de mucocentra (gespecialiseerde ziekenhuizen en preventoria) en scholen. In 2008 overhandigden we samen met Jo Lemaire aan de Mucovereniging. Met dat geld kon de Mucovereniging een project opzetten om de levenskwaliteit van elke mucopatiënt te bevorderen. Mucopatiënten worden steeds ouder, en dat schept specifieke problemen. In 2010 verzamelden we die besteed werd aan een interactief project om kinderen met muco te helpen omgaan met hun ziekte. Op onze laatste grote editie in 2013 verzamelden we maar liefst voor het mucojovosportfonds.

6 WAARVOOR WE IN 2015 WILLEN GAAN Het MucoJOVO*LEEFfonds Geef energie en hoop aan jongeren en jongvolwassenen met muco Bouw mee aan ons MucoJOVO*LEEFfonds Jongeren en volwassenen met mucoviscidose hebben muco, maar ze zijn geen muco. Er is meer dan de ziekte en behandeling in hun leven. Zij willen leven, sporten, studeren, werken, alleen of samen gaan wonen: een eigen leven opbouwen zoals hun leeftijdgenoten. Maar de behandeling kost veel geld en tijd (gemiddeld 4 uur per dag!) zodat gewoon leven en genieten van dat leven niet altijd even gemakkelijk is. De droom van huisje-tuintjekeukentje realiseren is extra moeilijk voor jongeren en jongvolwassenen met muco. Het MucoJOVO*LEEFfonds geeft jongeren of jongvolwassenen met muco de kans een gezonde en veilige woonomgeving en een eigen stekje te creëren waar ze zich thuis kunnen voelen. Elke mens heeft recht op een eigen woning, een veilige en gezonde plek waar men zich thuis kan voelen. Na hun studies kijken de meeste jongeren uit naar een plekje waar ze hun eigen leven kunnen opbouwen. Toch is dit voor mensen met muco niet zo vanzelfsprekend. Doordat ze vaak minder kunnen werken en dus verdienen en meer uitgaven hebben, omwille van hun gezondheidsproblemen en intensieve behandeling, is een appartement of huis huren, laat staan kopen, voor velen een moeilijk bereikbare droom. Jongeren met muco willen graag werken, beschikken ook over heel wat capaciteiten en vaak meer inzet en discipline dan gezonde leeftijdsgenoten. Omwille van hun gezondheidsproblemen en intensieve behandeling kunnen ze vaak echter minder en soms ook helemaal niet werken. Met een vervangingsinkomen is het moeilijk rondkomen. Daarenboven kan ook de gezondheid spelbreker spelen omdat het in ziekteperiodes moeilijk kan zijn om alleen voor je huis en jezelf te kunnen zorgen. Met het fonds willen we mensen bij wie muco te zwaar doorweegt op het gezinsbudget een financieel duwtje in de rug geven om een aantal zaken aan te kopen of basiswerken uit te voeren die het wonen gezonder, veiliger en leefbaarder maken en hen de kans geven om van hun huis een thuis te maken. We steunen dit project vanuit Zevendonk voor Muco en hopen ons steentje bij te kunnen dragen.

7 NASRIEN CNOPS IS METER Zevendonk voor Muco is trots om te mogen zeggen dat niemand minder dan Nasrien Cnops de meter van onze actie is. Je kent haar misschien het best als voormalige ochtendstewardess van Peter Van de Veire in de ochtendshow van MNM of van haar eigen programma s op deze radiozender. Maar Nasrien heeft veel meer kwaliteiten. Ze zingt in De Bende, een partyband voor kinderen die vooral populair is op de kinderzender VTM Kzoom. Deze jonge, goed uitziende dame is dus een veelbelovende ster aan het mediafirmament en we zullen van haar de volgende jaren nog veel horen. Nasrien heeft zich de voorbije tijd enorm ingezet voor de strijd tegen mucoviscidose, denken we maar aan haar deelname aan Stars for life, waar ze zong voor muco en de finale bereikte. We hopen dat we haar mogen verwelkomen op onze events, als deelneemster, zangeres of gewoon met haar opgewekte aanwezigheid.

8 KUNNEN WE OP UW STEUN REKENEN? Events organiseren kost, zoals u ongetwijfeld weet, veel tijd en moeite. Zevendonk voor Muco is trots te mogen zeggen dat we over een grote achterban vrijwilligers beschikken die de organisatie van het jaarlijkse evenement op zich neemt en er telkens voor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Naast vrijwilligers staat en valt een event ook met de hulp en ondersteuning van sponsors. Zonder inkomsten om iets op poten te zetten, is een evenement zoals Zevendonk voor Muco gedoemd om te mislukken. Daarom deze warme oproep naar u toe: ondersteuning door u als bedrijf ondersteunt ons bij de organisatie van ons jaarlijks event. Spreekt ons evenement u aan en kunt u zich vinden in het door ons gekozen initiatief voor de editie van 2015? Dan willen we u graag onze sponsormogelijkheden voorleggen. Alles is uiteraard te bespreken, maar we willen u graag enkele mogelijkheden/voorstellen doen. DE SPONSORMOGELIJKHEDEN Als sponsor hebt u de keuze tussen drie verschillende pakketten. - Muco-supersponsor - Muco-sponsor - Muco-steunsponsor Deze verschillende mogelijkheden worden hierna verder uitgelegd. Dank bij voorbaat voor uw gewaardeerde ondersteuning!

9 1 MUCO-SUPERSPONSOR Zevendonk voor Muco zet u als supersponsor op alle mogelijke manieren centraal. TARIEF U sponsort Zevendonk voor Muco jaarlijks voor 750 IN 2015 RETURN: OPVALLEND, OVERAL Uw logo zetten we groot op een centrale plaats: - op onze affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - in ons programmaboekje - op de website - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-jogging - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour - we zorgen dat een spandoek, een bord of een vlag van uw bedrijf centraal op het evenement bevestigd wordt (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren) - mogelijkheid voor een infostandje (3 x 3) tijdens het evenement IN 2016 We gebruiken enkel de logo s van onze Muco-supersponsors in de communicatie over de light-versie van ons evenement: - op de website - op de aankondigingsflyers - we zorgen dat een spandoek, een bord of een vlag van uw bedrijf centraal op het evenement bevestigd wordt (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren). GEEN CONCURRENTIE Als u Muco-supersponsor wordt, nemen we - zo u dit wenst - geen logo s op van andere bedrijven uit uw branche: noch op onze affiche, noch op de website.

10 2 MUCO-SPONSOR Zevendonk voor Muco wilt u als sponsor op alle mogelijke manieren in de watten leggen. TARIEF U sponsort Zevendonk voor Muco in 2015 voor 400 RETURN: OPVALLEND, OVERAL Uw logo krijgt een plaats (kleiner dan de supersponsors): - op onze affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - in ons programmaboekje - op het startscherm van de website - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-jogging - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour - op de cover van de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour - we zorgen dat een spandoek, een bord of een vlag van uw bedrijf centraal op het evenement bevestigd wordt (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren).

11 3 MUCO-STEUNSPONSOR Als muco-steunsponsor kiest u waar u specifiek uw bedrijf in de aandacht wilt brengen. TARIEF U sponsort Zevendonk voor Muco voor min. 150 euro RETURN OP MAAT Uw logo plaatsen we in ons programmaboekje en daarenboven ofwel - op de aankondigingsflyer voor de muco-jogging, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour, of U kan zo zelf uw doelgroep bepalen. Daarnaast kan u ook een spandoek, bord of vlag van uw bedrijf laten ophangen (spandoek, bord of vlag door u aan te leveren), of één (max. A2-) affiche.

12 voornaam naam firma BTW-nummer straat nummer bus postcode gemeente tel. fax 1 WIJ WORDEN SUPERSPONSOR Wij willen Zevendonk voor Muco als supersponsor steunen. Daarvoor storten we in 2015 én in op rekeningnummer BE ; BIC: KREDBEBB. In ruil daarvoor staat in 2015 ons logo groot op - de affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - de cover van het programmaboekje - de website - de cover van de flyer voor de muco-jogging, -wielertour en de biketour in 2016 enkel ons logo en onze bedrijfsnaam samen met dat van andere supersponsors op de promotiematerialen (affiches, folders, flyers, website) van de lightversie van het evenement. Daarnaast wordt in 2015 een spandoek, een bord of een vlag van mijn bedrijf op de manifestatie centraal bevestigd lever ik promotiemateriaal (bedrijfsfolders) dat op 20 september 15 verdeeld wordt Handtekening: 2 WIJ WORDEN SPONSOR Wij willen Zevendonk voor Muco als sponsor steunen. Daarvoor storten we 400 op rekeningnummer BE ; BIC: KREDBEBB. In ruil daarvoor staat ons logo - op de affiche (quadri, A2-formaat, 600 exemplaren) - in het programmaboekje - de cover van de flyer voor de muco-jogging, -wielertour en de bikertour Daarnaast wordt een spandoek, een bord of een vlag van mijn bedrijf op de manifestatie centraal bevestigd Handtekening:

13 3 WIJ WORDEN STEUNSPONSOR Wij willen Zevendonk voor Muco als steunsponsor steunen. Daarvoor storten we 150 op rekeningnummer BE ; BIC: KREDBEBB. In ruil daarvoor staat ons logo - in het programmaboekje van de manifestatie - op de aankondigingsflyer voor de muco-jogging, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-wielertour, of - op de aankondigingsflyer voor de muco-bikertour ik bezorg een bedrijfsvlag die tijdens de manifestatie wordt opgehangen, of ik bezorg een affiche die tijdens de manifestatie wordt opgehangen (max. A2-formaat) Handtekening: PRAKTISCH Bezorg ons dit ingevuld exemplaar uiterlijk terug op 15 mei Dit kan ingescand per mail op onderstaand adres of per post naar onderstaand adres. Daartegen bezorgt u ons ook best uw bedrijfslogo. Liefst digitaal (in.eps-formaat of hoge resolutie.jpg) af te leveren op dit adres: vzw ZEVENDONK VOOR MUCO (tav Nancy Smets, sponsorcel) Gierlebaan 36 bus Tielen Tel.: GSM: Rekeningnummer: BE ; BIC: KREDBEBB

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

We kijken er al naar uit! U ook?

We kijken er al naar uit! U ook? SPONSOR DOSSIER We kijken er al naar uit! U ook? Toon uw hart voor Run to Rock De Materrunners, een recreatieve loopclub die 3x per week samenkomt aan de molen te Mater. Als we allen aanwezig zijn, passeren

Nadere informatie

Een veilig gevoel op school met een chronische longziekte

Een veilig gevoel op school met een chronische longziekte Een veilig gevoel op school met een chronische longziekte Kinderpneumologie Dr. Marleen Moens 53 6 Een veilig gevoel op school met een chronische longziekte: mucoviscidose. 6.1. Inleiding 6.1.1. Definitie

Nadere informatie

DE UITDAGING: MUCO + LEVEN = TOPSPORT = ELBRUS HET DOEL: MUCO + GEZOND LEVEN = LANG LEVEN!

DE UITDAGING: MUCO + LEVEN = TOPSPORT = ELBRUS HET DOEL: MUCO + GEZOND LEVEN = LANG LEVEN! EXPEDITIE2015 Mucoviscidose Mucoviscidose is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Taai slijm blokkeert de longen en de spijsvertering. Mucoviscidose, of kortweg muco, wordt

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 Stadhuis Botermarkt

Nadere informatie

Dit document bevat informatie voor u als eventuele sponsor van de 18e Bananenfuif van KLJ-Stekene.

Dit document bevat informatie voor u als eventuele sponsor van de 18e Bananenfuif van KLJ-Stekene. Dit document bevat informatie voor u als eventuele sponsor van de 18e Bananenfuif van KLJ-Stekene. Reeds voor de achttiende maal staan het bestuur en de leden van KLJ- Stekene in voor de organisatie van

Nadere informatie

Vriendtjes Tegen Kanker vzw ten voordele van Fonds Vriendtjes Tegen Kanker

Vriendtjes Tegen Kanker vzw ten voordele van Fonds Vriendtjes Tegen Kanker Vriendtjes Tegen Kanker vzw ten voordele van Fonds Vriendtjes Tegen Kanker Sponsordossier Vriendtjes Quiz en Fuif 7 oktober 2014 INHOUDSTABEL 1 VOORSTELLING VRIENDTJES TEGEN KANKER... 3 2 VRIENDTJES QUIZ

Nadere informatie

Beknopt financieel rapport Belgische Mucovereniging, boekjaar 2012-2013

Beknopt financieel rapport Belgische Mucovereniging, boekjaar 2012-2013 Beknopt financieel rapport Belgische Mucovereniging, boekjaar 2012-2013 Gebruikte kostenplaatsen: info In onze analytische resultatenrekening wordt tot op heden geen onderscheid gemaakt voor de kosten

Nadere informatie

Hasta Bañana. 5 augustus Sparrenhofdreef 25a, 9190 Stekene

Hasta Bañana. 5 augustus Sparrenhofdreef 25a, 9190 Stekene Hasta Bañana 5 augustus 2017 www.kljstekene.be Sparrenhofdreef 25a, 9190 Stekene 1 Dit document bevat informatie voor u als eventuele sponsor van de de tweede editie van Hasta Bañana van KLJ-Stekene. Reeds

Nadere informatie

LEUVEN - ZATERDAG 23 AUGUSTUS 2014 SPONSORDOSSIER

LEUVEN - ZATERDAG 23 AUGUSTUS 2014 SPONSORDOSSIER LEUVEN - ZATERDAG 23 AUGUSTUS 2014 SPONSORDOSSIER Wat is écouter? écouter is een buurtfestival met live muziek en originele animatie voor jong en oud in de buurt van de Pieter Coutereelstraat in Leuven.

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van internationale G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Sponsordossier Transplantoux 2013

Sponsordossier Transplantoux 2013 Sponsordossier Transplantoux 2013 Mont Ventoux + Transplantatie =Transplantoux Elk jaar krijgen meer dan duizend mensen in België te horen dat ze een nieuw orgaan nodig hebben. Een orgaantransplantatie

Nadere informatie

Wat is Cystic Fibrosis? Hoe krijg je Cystic Fibrosis? Hoeveel mensen hebben Cystic Fibrosis? Hoe ontdekken ze Cystic Fibrosis? Cystic Fibrosis in het

Wat is Cystic Fibrosis? Hoe krijg je Cystic Fibrosis? Hoeveel mensen hebben Cystic Fibrosis? Hoe ontdekken ze Cystic Fibrosis? Cystic Fibrosis in het 1 Wat is Cystic Fibrosis? Hoe krijg je Cystic Fibrosis? Hoeveel mensen hebben Cystic Fibrosis? Hoe ontdekken ze Cystic Fibrosis? Cystic Fibrosis in het kort 2 Cystic Fibrosis = CF = Taaislijmziekte Cystic

Nadere informatie

FEEST BURGEMEESTER BRASSCHAAT JAN & ALLEMAN

FEEST BURGEMEESTER BRASSCHAAT JAN & ALLEMAN FEEST BURGEMEESTER BRASSCHAAT JAN & ALLEMAN Persmap 2014 1. Vanwaar Jan & Alleman? Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 heeft de gemeente Brasschaat een nieuwe burgemeester, namelijk Jan Jambon.

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van laagdrempelige G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

LEUVEN - ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2015 SPONSORDOSSIER

LEUVEN - ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2015 SPONSORDOSSIER LEUVEN - ZATERDAG 15 AUGUSTUS 2015 SPONSORDOSSIER Wat is écouter? buurtfestival Pieter Coutereelstraat Leuven live muziek van Leuvense topartiesten originele animatie voor jong en oud lekker en betaalbaar

Nadere informatie

Een indoor fesitval met enkel rock- en metalbands. De presentatie zal normaal gezien gebeuren door Dirk Peeters ( Funeral Dress ).

Een indoor fesitval met enkel rock- en metalbands. De presentatie zal normaal gezien gebeuren door Dirk Peeters ( Funeral Dress ). SPONSORDOSSIER P a g i n a 2 WIE ZIJN WIJ Mijn naam is Moons Stefan en woon in Noorderwijk. Al enkele jaren liep ik met het idee om iets te doen voor het goede doel tijdens Music For Life. Begin 2017 heb

Nadere informatie

Masters@rock 2013? Wij willen zowel sponsors en muziekliefhebbers een onvergetelijke ervaring bezorgen.

Masters@rock 2013? Wij willen zowel sponsors en muziekliefhebbers een onvergetelijke ervaring bezorgen. Masters@rock 2013? Na het verdwijnen van rock torhout in 1998 leek het er even op alsof Torhout voorgoed van de muziekkaart zou verdwijnen. Kiwanis Torhout Houtland nam in 2009 het initiatief om nog eens

Nadere informatie

Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012

Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012 Aanvraagformulier Ondersteuning internationale sportevenementen 2012 in te dienen voor 1 oktober 2011 Autonoom ProvincieBedrijf SPORT, tav Van Hauwaert Valerie, Boomgaardstraat 22 bus 1 2600 Berchem subsidies@apbsport.provant.be

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 80 00 sportdienst@stad.gent t.a.v. Sportdienst

Nadere informatie

OP ZONDAG 10 JULI 2016

OP ZONDAG 10 JULI 2016 ORGANISEERT OP ZONDAG 10 JULI 2016 NATIONALE EVENTING KLASSE B L M - Z PAARDEN NATIONALE EVENTING KLASSE PL PM PZ PONY S BELGISCH KAMPIOENSCHAP PONY S BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIOREN Wat is eventing? Eventing

Nadere informatie

K. Vlijtingen VV. AllewijFeesten. 29 30 31 mei 2015. VIP wordt VIPKulinair SPONSORMAP

K. Vlijtingen VV. AllewijFeesten. 29 30 31 mei 2015. VIP wordt VIPKulinair SPONSORMAP 29 30 31 mei 2015 VIP wordt VIPKulinair SPONSORMAP Voorwoord Beste Sportvrienden, Eind mei organiseren wij weer onze jaarlijkse. Zoals u inmiddels wel weet hebben wij voor deze naam gekozen omdat de club

Nadere informatie

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015

Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 interieur, mode, lifestyle Sponsordossier Karamblas 19 en 20 september 2015 Historiek Budafabriek, Budatoren Karamblas is reeds aan haar 4e editie toe. Steeds weer slaagden we erin om beleving, ondernemen

Nadere informatie

Levensloop Lommel 19 & 20 september 2015

Levensloop Lommel 19 & 20 september 2015 SPONSORDOSSIER Levensloop Lommel 19 & 20 september 2015 Sportpark De Soeverein in Lommel Wat is Levensloop? Met de steun van: Levensloop is een 24-uur durende solidariteits- en fondsenwervende estafetteloop

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland

AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland AANVRAAGFORMULIER PROJECTSUBSIDIES Erfgoedcel Denderland Met dit formulier kun je bij erfgoedcel Denderland een subsidie aanvragen voor een cultureelerfgoedproject. De voorwaarden en criteria om voor deze

Nadere informatie

L R V S I N T - P A U L U S H E R E N T H O U T. 25 jaar Ponyclub - 50 jaar Ruitervereniging. Provinciaal en Nationaal Ponytornooi 2013

L R V S I N T - P A U L U S H E R E N T H O U T. 25 jaar Ponyclub - 50 jaar Ruitervereniging. Provinciaal en Nationaal Ponytornooi 2013 L R V S I N T - P A U L U S H E R E N T H O U T 25 jaar Ponyclub - 50 jaar Ruitervereniging Provinciaal en Nationaal Ponytornooi 2013 Sponsorpakketten R I J V E R E N I G I N G S I N T - P A U L U S H

Nadere informatie

Sponsormap. Over Meldert Leeft!

Sponsormap. Over Meldert Leeft! Sponsormap Over Meldert Leeft! Medio 2010 schonken enkele enthousiaste inwijkelingen en authentieke dorpsgenoten van Meldert (Hoegaarden) het leven aan Meldert Leeft! Met als doel het kermisgebeuren tijdens

Nadere informatie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie

Draaiboek De organisatie van een beweegactie Draaiboek De organisatie van een beweegactie Door regelmatig te bewegen kunnen de ademhalingsklachten verminderen en raak je minder vermoeid. Getrainde spieren hebben namelijk minder zuurstof nodig dan

Nadere informatie

Dienstverleningscentrum voor personen. Bewogen Bewegen. gebruiksvriendelijk praktijkboek

Dienstverleningscentrum voor personen. Bewogen Bewegen. gebruiksvriendelijk praktijkboek vzw Heilig Hart Dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen Bewogen Bewegen gebruiksvriendelijk praktijkboek Uniek boek onmisbaar voor al wie met personen met een handicap werkt

Nadere informatie

Alkense Oogstfeesten: voor wie ons nog niet kent

Alkense Oogstfeesten: voor wie ons nog niet kent voor wie ons nog niet kent De Alkense Oogstfeesten is een prachtig plattelandsevenement dat de laatste jaren uit zijn voegen barst. Wat ooit startte als een trekpaardkeuring met één wedstrijdring is nu

Nadere informatie

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL Heroes, in het bijzonder voor onze Mathijs, Mike, Koen en Henke. Zolang als het nodig is. Team MMKH DUCHENNE SPIERDYSTROFIE

Nadere informatie

GO! Basisschool Klim-Op Heybleukenstraat Sint-Antonius-Zoersel Tel. 03/ Fax. 03/ GSM 0492/33.73.

GO! Basisschool Klim-Op Heybleukenstraat Sint-Antonius-Zoersel Tel. 03/ Fax. 03/ GSM 0492/33.73. Beste kandidaat-sponsor, Klim-Op is een basisschool in het midden van Sint-Antonius. In Klim-Op vinden we het welbevinden van elk kind heel belangrijk. Naast een kindvriendelijke aanpak durven we best

Nadere informatie

UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN. Volwassen worden met mucoviscidose: De stap van kindergeneeskunde naar volwassenen geneeskunde

UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN. Volwassen worden met mucoviscidose: De stap van kindergeneeskunde naar volwassenen geneeskunde UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN Volwassen worden met mucoviscidose: De stap van kindergeneeskunde naar volwassenen geneeskunde Volwassen worden met Mucoviscidose De behandeling van mucoviscidose is de

Nadere informatie

19 t/m 23 juli Borger. Sponsorbrochure Oostermoer

19 t/m 23 juli Borger. Sponsorbrochure Oostermoer 19 t/m 23 juli 2017 - Borger Sponsorbrochure Oostermoer 2017 www.oostermoerfeest.nl 19 t/m 23 juli 2017 - Borger Een feest om elkaar op te zoeken, samen dingen te doen, elkaar beter te leren kennen. Vijf

Nadere informatie

SAMEN SPORTEN VOOR HET GOEDE DOEL

SAMEN SPORTEN VOOR HET GOEDE DOEL SAMEN SPORTEN VOOR HET GOEDE DOEL Bedankt dat u even de tijd neemt voor Sporters in Actie. Door middel van deze prospectus willen wij u graag laten zien dat wij meer zijn dan organisator van sportieve

Nadere informatie

ROPARUN WIJ LOPEN NON-STOP VAN PARIJS NAAR ROTTERDAM! EN U.. U STEUNT HET GOEDE DOEL TOCH ZEKER? stichting. het goede doel:

ROPARUN WIJ LOPEN NON-STOP VAN PARIJS NAAR ROTTERDAM! EN U.. U STEUNT HET GOEDE DOEL TOCH ZEKER? stichting. het goede doel: ROPARUN WIJ LOPEN NON-STOP VAN PARIJS NAAR ROTTERDAM! EN U.. U STEUNT HET GOEDE DOEL TOCH ZEKER? stichting het goede doel: LEVEN TOEVOEGEN AAN DE DAGEN, WAAR GEEN DAGEN MEER KUNNEN WORDEN TOEGEVOEGD AAN

Nadere informatie

5e Internationaal Jeugdtornooi 2015

5e Internationaal Jeugdtornooi 2015 5e Internationaal Jeugdtornooi 2015 16 & 17 mei - 30 & 31 mei 2015 BROCHURE VOORWOORD G eachte mevrouw, eachte heer, De VZW FCV DENDER EH JEUGD organiseert tussen 16 mei en 31 mei 2015 de 5e editie van

Nadere informatie

Kinderen in armoede aan het woord

Kinderen in armoede aan het woord Kinderen in armoede aan het woord INHOUD VAN HET KANDIDAATSDOSSIER ON LINE IN TE DIENEN De velden met een * moet u verplicht invullen. Enkele vragen over uw organisatie Contactgegevens Uw organisatie:

Nadere informatie

- Sponsor Brochure -

- Sponsor Brochure - - Sponsor Brochure - INTERNATIONAAL CONGRES Craniosacraal Therapie CROWNE PLAZA ANTWERPEN 22 en 23 juni 2013 0 ALGEMENE INFORMATIE Congresdata dag 1: zaterdag 22 juni 2013 dag 2: zondag 23 juni 2013 Locatie

Nadere informatie

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 Artikel 1: kader Voor zover de kredieten voorzien zijn in het budget op actie 'straatfeesten (1.3 organiseren en/of ondersteunen van laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten)

Nadere informatie

dommelcross DE VERRASSENDE CROSSLOOP VAN DE MEIERIJ

dommelcross DE VERRASSENDE CROSSLOOP VAN DE MEIERIJ dommelcross DE VERRASSENDE CROSSLOOP VAN DE MEIERIJ De Dommelcross is een nieuw hardloopevenement in de mooie natuur van de Meijerij. Met een uitgebreid programma aan cross-lopen dwars door het mooie,

Nadere informatie

Sponsordossier Thaibox gala Naksu Axion Geel 21/11/2015. NAKSU GEEL No fear, no surrender

Sponsordossier Thaibox gala Naksu Axion Geel 21/11/2015. NAKSU GEEL No fear, no surrender Sponsordossier Thaibox gala Naksu Axion Geel 21/11/2015 Inleiding Elk jaar organiseren wij met onze Club een Internationaal kick- en thaiboxing event, dat jaarlijks toch een 1200 bezoekers lokt. Wat houdt

Nadere informatie

ZA 29/10 EN ZO 30/10 MARKT PARTY. Zondag 30/10 Van 10 tot 18u Met kinderanimatie

ZA 29/10 EN ZO 30/10 MARKT PARTY.  Zondag 30/10 Van 10 tot 18u Met kinderanimatie ZA 29/10 EN ZO 30/10 PARTY Zaterdag 29/10 Vanaf 21u Optreden C-duction Inkom 15,00 MARKT Zondag 30/10 Van 10 tot 18u Met kinderanimatie www.halloweenevent.be HET LIONS HALLOWEEN-EVENT SPONSEREN... dat

Nadere informatie

SPONSOR BROCHURE DE WARRE

SPONSOR BROCHURE DE WARRE 2016-2017 SPONSOR BROCHURE DE WARRE VOORWOORD Na 10 succesvolle jaren is Hippisch Centrum De Warre stilaan aan verandering toe. De Warre zal zich vanaf het komende winterseizoen meer focussen op haar internationale

Nadere informatie

Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur!

Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur! Onze stunt op Wereldwaterdag Drie maanden na de aardbeving in Haïti Word onze nieuwe WaSH-ambassadeur! Driemaandelijks magazine nr. 20 april-mei-juni 2010 Hoi unicefkids! Ik voel het, de zomer komt eraan!

Nadere informatie

SWINGIN'HULSEN, GEGEERD EN GRATIS FESTIVAL

SWINGIN'HULSEN, GEGEERD EN GRATIS FESTIVAL SWINGIN'HULSEN, GEGEERD EN GRATIS FESTIVAL Gegeerd dus, niet alleen door het talrijk aanwezige publiek of door bekende en onbekende artiesten van over de hele wereld die graag Swingin'Hulsen op hun agenda

Nadere informatie

MUCOWEEK 2013. Mucoweek 2013 Secundair onderwijs. School Solid Air! Solid Air - muco Beperkte adem, onbeperkt talent!

MUCOWEEK 2013. Mucoweek 2013 Secundair onderwijs. School Solid Air! Solid Air - muco Beperkte adem, onbeperkt talent! Mucoweek 2013 Secundair onderwijs School Solid Air! Solid Air - muco Beperkte adem, onbeperkt talent! 18 tem 24 november 2013 1 INHOUDSTAFEL Inleiding 2 Alles over muco 4 Talenten voor de leerkracht 7

Nadere informatie

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN ALGEMENE GEGEVENS AANVRAGER: Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN in te dienen voor 1 oktober indien evenement plaatsvindt in de periode januari

Nadere informatie

Hospinews, de nieuwsbrief van Hospichild.be, website met niet-medische informatie omtrent de hospitalisatie van kinderen

Hospinews, de nieuwsbrief van Hospichild.be, website met niet-medische informatie omtrent de hospitalisatie van kinderen Dit betreft een artikel onder voorbehouden rechten op basis van de licentie Creative Commons Auteurschap Geen commercieel gebruik Geen wijziging - 2.0 België (CC BY-NC-ND 2.0). U mag: * dit artikel kopiëren,

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

UURNE 68e KUURNE - BRUSSEL - K ebruari 2016 Zondag 28 f/partnerships Sponsoring

UURNE 68e KUURNE - BRUSSEL - K ebruari 2016 Zondag 28 f/partnerships Sponsoring R U U K RUSSL - B 16 0 R 2 U i r U a 68 K ndag 28 febrrutnerships e Zo S ng / i r o s n po Pa Beste, Kuurne-Brussel-Kuurne, KBK, is de legendarische wielerklassieker van het openingsweekend. en zondag

Nadere informatie

ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2016

ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2016 ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2016 Pagina 1 van 6 Geachte Heer, Mevrouw, Op zaterdag 5 maart 2016 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend galabal

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016

DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 28 & 29 mei 2016 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor engageert zich tot: Financiële input van minimum

Nadere informatie

Sponsorpakketten. Team Wagenignen Universiteit

Sponsorpakketten. Team Wagenignen Universiteit Sponsorpakketten Symposium Spreker op ons symposium Als spreker op ons symposium krijgt u 30 tot 45 minuten om een presentatie te geven met betrekking tot het onderwerp Sailing towards Sustainabillity

Nadere informatie

Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014

Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014 Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014 Elk jaar krijgen meer dan duizend mensen in België te horen dat ze een nieuw orgaan nodig hebben. Een orgaantransplantatie is voor hen de enige kans. Een transplantatie

Nadere informatie

Sponsormap 15-16. Turnkring Geluwe

Sponsormap 15-16. Turnkring Geluwe Sponsormap 15-16 1.Historiek : Hoe het ooit begon... In het jaar 84 kwam er een dame op het idee gekomen om onze jeugd wat disciplines van de turnsport aan te leren. De pionier van de turnkring was zeer

Nadere informatie

Sponsordosssier SUPERNOVA. Scouts en Gidsen Sint-Brixius- Rode

Sponsordosssier SUPERNOVA. Scouts en Gidsen Sint-Brixius- Rode Sponsordosssier SUPERNOVA Scouts en Gidsen Sint-Brixius- Rode 1 Inleiding Iedere zondag staat er een enthousiaste leidingsploeg klaar om zo n 100 kinderen op te vangen. Op vrijwillige basis trachten zij

Nadere informatie

Team Limitless. Limitless vzw SPONSORDOSSIER

Team Limitless. Limitless vzw SPONSORDOSSIER Limitless vzw SPONSORDOSSIER 1 Wie zijn wij? Limitless VZW is een jonge organisatie, gesticht door acht gepassioneerde sportievelingen die door sportieve uitdagingen aan te gaan geld inzamelen om verscheidene

Nadere informatie

Een gift of een actie voor Vredeseilanden? In deze gids vind je alle praktische info over fiscale attesten

Een gift of een actie voor Vredeseilanden? In deze gids vind je alle praktische info over fiscale attesten Een gift of een actie voor Vredeseilanden? In deze gids vind je alle praktische info over fiscale attesten Woord vooraf Ook jij wil Vredeseilanden steunen. Dat is goed nieuws, bedankt! Dankzij jouw bijdrage

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Ontwerp Aline Weltjens Wico campus Mater Dei. sponsorbrochure

Ontwerp Aline Weltjens Wico campus Mater Dei. sponsorbrochure Ontwerp Aline Weltjens Wico campus Mater Dei sponsorbrochure Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in N eerpelt, Al 1 jaar een vast e waarde Een instrumentale editie Van tot mei 201 In Neerpelt, België

Nadere informatie

Hoe vraag je subsidies aan?

Hoe vraag je subsidies aan? 1 Hoe vraag je subsidies aan? Startgids Heb je een idee voor een project? Zoek je nog extra geld? In Borgerhout kan je subsidies aanvragen om projecten te organiseren. We weten dat zo n aanvraag ingewikkeld

Nadere informatie

2015-2016 WINTERWERKING DE WARRE

2015-2016 WINTERWERKING DE WARRE 2015-2016 WINTERWERKING DE WARRE Karolien Schelfhout 0496/48.43.90 2015-2016 1 WINTERWERKING DE WARRE INHOUDSTAFEL WIE ZIJN WIJ. p2 WAT BIEDEN WIJ..p3 COMMUNICATIE EN PROMOTIEMIDDELEN...p4 PARTNERFORMULES.p5

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

Gelieve de ingevulde vragenlijst terug te mailen naar hannes.agache@energylab.be en lieven.dupont@uzleuven.be

Gelieve de ingevulde vragenlijst terug te mailen naar hannes.agache@energylab.be en lieven.dupont@uzleuven.be Geachte Mevrouw, Mijnheer Om geselecteerd te kunnen worden voor deelname aan Climbing for Life, willen wij u graag vragen ons wat verdere informatie te geven over uzelf en over uw gezondheidstoestand,

Nadere informatie

Sponsordossier. 6 h (6 uur) Een sportief en muzikaal evenement in Merksplas dat (minstens) zes uur duurt.

Sponsordossier. 6 h (6 uur) Een sportief en muzikaal evenement in Merksplas dat (minstens) zes uur duurt. Sponsordossier 6hM³ in het kort Op 2 mei 2015 organiseert een groep vrienden, ondersteund door de sportraad, een nieuw event in Merksplas. Die eersteling gaat door op de Kolonie aan de vernieuwde grote

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

sponsordossier starlight

sponsordossier starlight sponsordossier starlight 2008-2009 (8 ste editie) campus bedrijfskunde aalst Campus Bedrijfskunde Aalst Arbeidstraat 14 9300 Aalst Wat is Starlight? Starlight is een jaarlijks project dat uitgevoerd wordt

Nadere informatie

Kinderen uit familiehuwelijken

Kinderen uit familiehuwelijken Een gezonde baby Kinderen uit familiehuwelijken D e geboorte van je baby is een van de mooiste momenten in je leven. 9 maanden kijk je er naar uit en natuurlijk hoop je dat je kind gezond is. Gelukkig

Nadere informatie

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial

Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Spibi rijdt de ScanCoveryTrial Wat? ScancoveryTrial SPONSORED BY CLOUD 9 De ScanCoveryTrial is een autosportevenement waarbij een race- of rally- licentie niet nodig is. De tourtocht editie 2016, waaraan

Nadere informatie

Lolands 2015. Sponsordossier. zaterdag 19 september 2015. 4 de Editie

Lolands 2015. Sponsordossier. zaterdag 19 september 2015. 4 de Editie Gratis benefiet festival ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek naar Amyotrofe Laterale Sclerose (A.L.S.) Lolands 2015 zaterdag 19 september 2015 4 de Editie Sponsordossier Beste, Op zaterdag

Nadere informatie

Januari 2011 VERWENMOMENT

Januari 2011 VERWENMOMENT Januari 2011 VERWENMOMENT Galerijtip van de maand: VERWENMOMENT Januari is voor heel wat jeugdleiders examenmaand. De ideale gelegenheid om de Jeugd Rode Kruiskindjes eens iets voor de leiding te laten

Nadere informatie

PLACE PHOTO HERE, OTHERWISE DELETE BOX SPONSORDOSSIER SUPERBIKE IDM CLIENT

PLACE PHOTO HERE, OTHERWISE DELETE BOX SPONSORDOSSIER SUPERBIKE IDM CLIENT PLACE PHOTO HERE, OTHERWISE DELETE BOX SPONSORDOSSIER SUPERBIKE IDM CLIENT 30 mei 1 juni 2014 Voorwoord Beste sponsor, kandidiaat-sponsor Omwille van het grote succes van het IDM Superbike kampioenschap

Nadere informatie

Sponsordossier Genk - Limburg Van 8 tot en met 15 mei 2017

Sponsordossier Genk - Limburg Van 8 tot en met 15 mei 2017 Sponsordossier 2017 Genk - Limburg Van 8 tot en met 15 mei 2017 Wat is Up with People? Uitwisselingen over heel de wereld De wereld verkennen en verblijven bij gastgezinnen Vrijwilligerswerk Wereldwijde

Nadere informatie

Subsidieaanvraag klimaatschool

Subsidieaanvraag klimaatschool Subsidieaanvraag klimaatschool Milieudienst Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000 Gent elke werkdag

Nadere informatie

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde Herentals, 5 maart 2013 Mevrouw, Mijnheer, Voor de vijftiende keer reeds organiseert Kiwanis Herentals op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde jumping. Dat

Nadere informatie

Over de Gaversche Prinsenfeesten

Over de Gaversche Prinsenfeesten Over de Gaversche Prinsenfeesten Met de organisatie van de Gaversche Prinsenfeesten op 21 juni 2015 op de markt in Gavere wil de Rotary Club een vervolg geven aan de succesvolle Breydel- feesten die tot

Nadere informatie

1 jaar Zoet Zwanger: Vlaanderen in actie tegen diabetes

1 jaar Zoet Zwanger: Vlaanderen in actie tegen diabetes Kabinet Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 11 oktober 2010 1 jaar Zoet Zwanger: Vlaanderen in actie tegen diabetes Het project Zoet Zwanger moet vrouwen die zwangerschapsdiabetes

Nadere informatie

SPONSORGIDS 2013 / 2014

SPONSORGIDS 2013 / 2014 SPONSORGIDS 2013 / 2014 Gymnastiek/Turnen, Bewegen op muziek, Volleybal, Zaalvoetbal, Jazzdance, Streetdance, grote Trampolinespringen, Free-running en Ouder & Kindgym Voor jong en oud. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rode Neuzen Party SPONSORINFORMATIE. 21 november 2015 CC De Brug Zelzate. KJS Events Belgium

Rode Neuzen Party SPONSORINFORMATIE. 21 november 2015 CC De Brug Zelzate. KJS Events Belgium Rode Neuzen Party SPONSORINFORMATIE 21 november 2015 CC De Brug Zelzate KJS Events Belgium RODE NEUZEN PARTY SPONSORINFORMATIE Pagina 2 Beste kandidaat sponsor(s), Beste collega ondernemer(s), Allereerst

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017

DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017 Damme Golf & Country Club DAMME GOLF CHARITY CUP 20 & 21 mei 2017 WEBSITE WWW.DAMMEGOLFCHARITYCUP.ORG DGCC - CHARITY HOOFDSPONSORING I. De hoofdsponsor of hoofdsponsor in natura engageert zich tot: Financiële

Nadere informatie

MUCOWEEK 2013. Mucoweek 2013 Lager onderwijs. School Solid Air! Solid Air - muco Beperkte adem, onbeperkt talent!

MUCOWEEK 2013. Mucoweek 2013 Lager onderwijs. School Solid Air! Solid Air - muco Beperkte adem, onbeperkt talent! Mucoweek 2013 Lager onderwijs School Solid Air! Solid Air - muco Beperkte adem, onbeperkt talent! 18 tem 24 november 2013 1 INHOUDSTAFEL Inleiding 2 Alles over muco 4 *** LESTIP *** 4 Talenten voor de

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES

SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES SAMEN TRAPPEN WE DUCHENNE DE WERELD UIT! SPONSORING DUCHENNE HEROES WWW.DUCHENNEHEROES.NL Heroes, in het bijzonder voor onze Mathijs, Mike, Koen en Henke. Zolang als het nodig is. Team MMKH DUCHENNE SPIERDYSTROFIE

Nadere informatie

Mucoviscidose. Hoe wordt mucoviscidose overgedragen?

Mucoviscidose. Hoe wordt mucoviscidose overgedragen? Mucoviscidose Hoe wordt mucoviscidose overgedragen? Mucoviscidose is geen besmettelijke, maar een erfelijke ziekte. De oorzaak van de ziekte is nog niet precies gekend, maar we weten wel dat de schuldige

Nadere informatie

Samen. tegen. armoede

Samen. tegen. armoede Samen tegen armoede projectenoproep 2011 Welzijnszorg vzw - Lisa Van Damme Welzijnszorg vzw steunt jaarlijks meer dan 150 projecten van organisaties die zich inzetten in de strijd tegen armoede en sociale

Nadere informatie

Student Positive Awards Document voor partnerschap

Student Positive Awards Document voor partnerschap Student Positive Awards Document voor partnerschap Een innovatief project, Een manier om te veranderen, Een uitreiking die jaarlijks 40.000 studenten bereikt Een initiatief van Meneer, Mevrouw Hieronder

Nadere informatie

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen 1 Accommodatie sponsor mogelijkheden Manege t Ruiterkamp beschikt over een rijhal van 35x60m en een inrijhal van 35x40m. Een van de mooiste ruimtes binnen Manege

Nadere informatie

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN

ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN IN DEZE GIDS: ALLE PRAKTISCHE INFO OVER OVERSCHRIJVINGEN EN FISCALE ATTESTEN WOORD VOORAF Je zet mee je schouders onder Music For Life 2011. Dat is goed nieuws voor de 1,5 miljoen kinderen die jaarlijks

Nadere informatie

AANVRAAG VAN TEGEMOETKOMING VOOR TOEGANGSBEWIJZEN ZWEMBADEN REGIO

AANVRAAG VAN TEGEMOETKOMING VOOR TOEGANGSBEWIJZEN ZWEMBADEN REGIO AANVRAAG VAN TEGEMOETKOMING VOOR TOEGANGSBEWIJZEN ZWEMBADEN REGIO LET OP! DOOR DE HEROPENING VAN HET ZWEMBAD, KUNNEN AANVRAGEN NOG BINNENGEBRACHT WORDEN TOT EN MET 4 APRIL 2017. DE TERUGBETALING GELDT

Nadere informatie

KANDIDAATSDOSSIER. Projectrekening Streekfonds Een Hart voor Limburg

KANDIDAATSDOSSIER. Projectrekening Streekfonds Een Hart voor Limburg Een Hart voor Limburg streekfonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting HERCKENRODESINGEL 10 B-3500 HASSELT TEL +32-11-87 85 99 FAX +32-11-87 85 57 WWW.EENHARTVOORLIMBURG.BE EENHARTVOORLIMBURG@CONCENTRA.BE

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team.

Voorwoord. Voor u ligt het portfolio van Roparun Team Doetinchem. Hierin leest u meer over De Roparun en ons team. Team Doetinchem Roparun 14 t/m 16 mei 2016 www.roparun teamdoetinchem.nl info@roparun teamdoetinchem.nl Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven... 1 P

Nadere informatie

Summer Fun Festival. European Nationals. Miniatuurpaardenshows AMHF. Kalender 2015. 27 en 28 juni 2015. 15 en 16 augustus 2015

Summer Fun Festival. European Nationals. Miniatuurpaardenshows AMHF. Kalender 2015. 27 en 28 juni 2015. 15 en 16 augustus 2015 Kalender 2015 Miniatuurpaardenshows AMHF Summer Fun Festival 27 en 28 juni 2015 European Nationals 15 en 16 augustus 2015 Locatie beide shows : Manege Zilveren Spoor Moorsele - België AMHF AMHF, wat staat

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als centrum voor opsporing van aangeboren metabole aandoeningen

Aanvraag tot erkenning als centrum voor opsporing van aangeboren metabole aandoeningen Aanvraag tot erkenning als centrum voor opsporing van aangeboren metabole aandoeningen Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Team Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Team Preventie Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015 Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015 Gebiedsgerichte werking Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Keizer Karelstraat 1. 9000 Gent tel.: 09 266 82 49 fax: 09 266 82 59 Botermarkt

Nadere informatie

JEUGDVELDRIT HECHTEL 2016 WWW.CXHECHTEL.BE

JEUGDVELDRIT HECHTEL 2016 WWW.CXHECHTEL.BE ZONDAG 14 FEBRUARI 2016 JEUGDVELDRIT HECHTEL 2016 WWW.CXHECHTEL.BE 14 FEBRUARI 2016 INFORMATIE Het veldrijden in Limburg heeft nood aan een nieuwe boost, waardoor jong Limburgs wielertalent gestimuleerd

Nadere informatie