Artikel 43-vragen inzake uitstel groot onderhoud Maasbrug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Artikel 43-vragen inzake uitstel groot onderhoud Maasbrug"

Transcriptie

1 uw nummer uw datum 17 april 2012 ons nummer onze datum verzonden 2012/UIT/ mei MEI 2012 AAN de raadsleden de heer M. Huurdeman, de heer H. Hutjens en de heer D. Franssen inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. bijlage(n) betreffende W. Diederen RUA/oorbereiding en Realisatie Artikel 43-vragen inzake uitstel groot onderhoud Maasbrug Aantal uren besteed aan beantwoording brief; 8 Geachte heren. Ter beantwoording van de door u gestelde vragen op grond van artikel 43 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad met betrekking tot uitstel groot onderhoud Maasbrug delen wij u, met opneming van de inleiding, het volgende mede. Vandaag heeft de WD-fractie kennis genomen van berichtgevingen in diverse media waarin wordt gemeld dat Rijkswaterstaat heeft besloten om het groot onderhoud aan de Maasbrug wederom uit te stellen, nu tot Naar aanleiding van deze berichtgevingen waarin wederom uitstel wordt gemeld maakt de WDfractie zich ernstige zorgen over de voortgang van het project Maasbrug en de samenhang met andere landelijke, provinciale en gemeentelijke majeure infrastructurele projecten in en om Roermond. Voorbeelden zijn Maastrichterweg, diverse fasen Singeiring, N280, grote herinrichtingen...etc. De genoemde projecten zijn slechts voorbeelden en worden verder aangeduid als de "majeure projecten". Vraag 1. Is het college bekend met deze berichtgevingen? Ja, wij zijn hiermee bekend. Vraag 2. In de berichtgevingen wordt gesteld dat het besluit tot uitstel naar 2013 door Rijkswaterstaat samen met de provincie en de betrokken gemeenten is genomen. Klopt dit? Nee, Rijkswaterstaat (RWS) heeft dit besluit zelfstandig genomen. De dag nadat het besluiten genomen was heeft RWS dit op 13 april 2012 besproken in een bestuurlijk overleg met Provincie Limburg en de gemeenten Roermond, Maasgouw en Leudal. stadhuis I Markt EM Postbus AX Roermond T F j Rabobank

2 Pagina 2 Vraag 3. Zo ja, op welke wijze en in welk tijdspad is het college betrokken bij de besluitvorming tot uitstel? Antwoord Zie liet antwoord op vraag 2. Vraag 4. Waarom moet de WD-fractie, en met ons de gehele Gemeenteraad, dit nu via de media vernemen in plaats van via rechtstreekse actieve informatievoorziening vanuit het college aan de Raad? Antwoord In het bestuurlijk overleg op 13 april 2012 is uitvoerig stilgestaan over de manier van bekendmaken. De contractpartner van RWS is een beursgenoteerd bedrijf. Het was daarom van belang om zorgvuldig om te gaan met de communicatie. Er is gekozen om slechts de colleges van de betrokken gemeenten vertrouwelijk in kennis te stellen van het besluit. Ook de leden van andere gemeenteraden en provinciale staten zijn niet vooraf geïnformeerd Aangezien het een besluit van RWS is is wel de minister vooraf geïnformeerd. Vanuit het Rijk leek het niet opportuun om de Tweede kamer te informeren. Het vroegtijdig informeren had geen meenwaarde omdat het besluit van RWS reeds onomkeerbaar was. Vraag 5. In de commissie Ruimte heeft de WD-fractie diverse momenten stil gestaan bij de voortgang van "het project Maasbrug". Ook is de commissie Ruimte via de mededelingen van het college op diverse momenten geïnformeerd over de voortgang van "het project Maasbrug". Na eerdere mededelingen over uitvoering eind 2011/begin 2012 volgde berichtgeving over uitstel naar het voorjaar 2012 en 4 weken geleden nog luidde de mededeling van wethouder IJff dat de uitvoering van juni tot december 2012 is. Met verwijzing naar punt 3 en 4 en het bovenstaande vragen wij aan het college hoe de berichtgeving van vandaag valt te verklaren en vragen wij het college om ons hieromtrent duidelijkheid te verschaffen. Tot 13 april 2012 was de overtuiging aanwezig bij alle betrokkenen, ook RWS, dat RWS met de aannemende partij contractueel rond zou komen en de uitvoering conform eerdere informatie zou plaatsvinden. Lopende de onderhandelingen tussen de aannemer en RWS heeft RWS wel altijd aangegeven dat er een, weliswaar kleine, kans bestond dat geen overeenstemming zou worden bereikt Vraag 6. Is het college met verwijzing naar punt 3, 4 en 5 van mening dat er op juiste wijzen en tijdstippen afdoende is geïnformeerd of dat aanvullende informatievoorziening op zijn plaats zou zijn geweest? Nee, het college heeft te allen tijde de beschikbare informatie gedeeld met de gemeenteraad. Zoals eerder geantwoord was het vertrouwen er bij zowel ons college als RWS dat de werkzaamheden conform planning in de periode van juni tot december 2012 konden worden uitgevoerd.

3 Pagina 3 Vraag 7. De WD-fractie vindt dat tiet niet wenselijlc is ais meerdere "majeure projecten" samen in uitvoering zijn als deze door de samenloop tijdens de realisatie de doorstroming op het weggennet en dus ook de bereikbaarheid van onze stad ernstig verstoren. Is het college dit met ons eens? Wij kunnen uw standpunt onderschrijven en zullen dan ook altijd waken voor voldoende doorstroming en bereikbaarheid tijdens de uitvoering van werken en samenloop hiervan. Vraag 8. Welke gevolgen heeft dit uitstel voor alle reeds geplande "majeure projecten" in en om Roermond? Bij uitvoering tussen juni en december 2012 vielen de werkzaamheden aan de Maasbrug samen met de volgende "majeure projecten": Roerkade, N271 Swalmen, Keulsebaan - Karei Doormanstraat, Maastrichterweg / Rijksweg en nieuwe toerit A73 bij Koninginnelaan. Bij uitvoering tussen juni en december 2013 vallen de werkzaamheden aan de Maasbrug alleen samen met de werkzaamheden aan het Stationsplein en Willem II Singel (eerste fase oostelijke Singeiring). Uitstel van de werkzaamheden lijkt daarom juist gunstig te zijn ten aanzien van de afstemming met andere "majeure projecten". In de komende maanden zullen wij samen met RWS onderzoeken of het voordelen heeft (financieel en/of hinder) wanneer de werkzaamheden aan de Maasbrug gecombineerd worden met de herinrichting van het Roermondse wegvak van de N280. Vraag 9. Betekent deze berichtgeving dat andere "majeure projecten" vertraging oplopen of mogelijk zelfs moeten worden uitgesteld? Nee, zie antwoord op vraag 8. Vraag 10. Wij verzoeken het college om ons een up-to-date projectenplanning van alle "majeure projecten" in en om Roermond te doen toekomen en om dit overzicht zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk voor de commissievergadering van 25 april aan te reiken. Dit is inmiddels gedaan.

4 Pagina 4 Vraag 11. Er wordt in de berichitgeving gesproken over een nieuwe aanbesteding, wat zijn de achterliggende gedachten en/of de noodzaak van een nieuwe aanbesteding? In een laat stadium van de onderhandelingen is door de aannemer een aanbieding op tafel gelegd die Rijkswaterstaat noodzaakt tot een nieuwe aanbesteding. Ondanks intensieve onderhandelingen lag de aanbieding boven de raming van RWS bij vergelijkbare onderhoudsprojecten. Vraag 12. Hoe kijkt het college aan tegen de realiteitswaarde van het uitstel naar 2013, aangezien een aanbesteding bij zo'n grootschalig project over het algemeen tijdrovend is en de ervaringen tot nu toe bij dit project? Is deze termijn haalbaar of is verder uitstel gezien de benodigde procedures realistischer en dus (helaas) noodzakelijk? Zo ja, wat betekend dit dan voor andere "majeure projecten"? Uitvoering in 2013 moet gezien de proceduretijden haalbaar zijn. Vraag 13. Worden er door dit uitstel afspraken met omwonenden en/of stakeholders geschonden en welke (financiële) gevolgen heeft dit? Er is in het voorbereidingstraject veelvuldig overleg geweest met omwonenden en stakeholders. Hieruit zijn wensen en eisen gedestilleerd die input zijn geweest voor de formulering van de contracteisen aan het werk en de uitvoering richting de opdrachtnemer Hoewel gewekte verwachtingen op de aangegeven termijnen niet worden waargemaakt, worden er geen afspraken geschonden. Vraag 14. Wat betekent dit uitstel voor de veiligheid van alle verkeersdeelnemers op de Maasbrug? Het onderhoud aan de brug wordt uitgesteld tot na een nieuwe gunning, maar er is geen risico voor de veiligheid (constructie en verkeer). Onderzoek aan de brug vorig najaar toont aan dat de constructieve veiligheid op dit moment niet in het geding is.

5 Pagina 5 Vraag 15. Hoe typeert het college, gezien al het bovenstaande, de samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincie Limburg in dit project? Rijkswaterstaat iieeft gedurende de geliele planvoorbereiding de provincie, gemeenten, omwonenden en andere belanghebbenden zeer actief betrokken. De samenwerking kunnen wij tot nog toe dan ook als positief ervaren. Een kopie van deze brief is aan de overige leden van de raad gezonden.

1 9 FEB. ZOU. AAN de raadsleden de heren D. Franssen, H. Hutjens, B. Achten en J. Puper. Aantal uren besteed aan beantwoording brief: 3

1 9 FEB. ZOU. AAN de raadsleden de heren D. Franssen, H. Hutjens, B. Achten en J. Puper. Aantal uren besteed aan beantwoording brief: 3 uw nummer uw datum 9 februari 2014 ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling 2014/UIT/58905 18 februari 2014 1 9 FEB. ZOU J. Toebosch BMO/Juridische Zaken en Eigendommen doorkiesnr.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief inzake toeristische informatievoorziening in de gemeente Roermond

Raadsinformatiebrief inzake toeristische informatievoorziening in de gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer RU/200 /UIT/2645 onze datum 12 juli 2007 Verzonden inlichtingen bij sector/afdeling J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeling doorkiesnr. 0475 359283 AAN de voorzitter van

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken openstelling tunnels A73-Zuid

Raadsinformatiebrief stand van zaken openstelling tunnels A73-Zuid uw nummer uw datum ons nummer RU/2008/UIT/431 onze datum 22 januari 2008 Verzonden inlichtingen bij sector/afdeling Ad Jereskes RU/SO doorkiesnr. 0475 359 323 AAN de voorzitter van de gemeenteraad bijlage(n)

Nadere informatie

B en W nummer ; d.d

B en W nummer ; d.d B en W nummer 130889; d.d. 1-10-2013 Onderwerp Onderdoorgang onder spoor Kanaalweg; Risico voor bedrijfszekerheid van spoorbrug tijdens bouw onderdoorgang; vaststellen brief aan ProRail en brief aan gemeenteraad.

Nadere informatie

lil Mededeling Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere

lil Mededeling Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling lil Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Kern mededeling; Het college van Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote infrastructurele

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Aan de griffier van de gemeenteraad Postbus 900 6040 AX Roermond Roermond, 2 mei 2014 Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Voor wat betreft een volledige inleiding,

Nadere informatie

* * Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere

* * Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere 1 Mededeling *2249829* Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote infrastructurele projecten

Nadere informatie

: Leden stadsdeelcommissie Oost. : Stadsdeelmanagement Oost / raadsgriffie

: Leden stadsdeelcommissie Oost. : Stadsdeelmanagement Oost / raadsgriffie MEMO Datum : 5 september 2014 Aan : Leden stadsdeelcommissie Oost Van : Stadsdeelmanagement Oost / raadsgriffie Onderwerp : Winkelcentrum Stokhorst In februari/maart 2014, zijn door raadslid Boersma (PvdA)

Nadere informatie

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 7. de gemeenteraad te informeren door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief. 2.1.7 Realiseren van een veilige schoolomgeving Synergieschool en Basisschool Neel 1 Dossier 384 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 384 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 14 juni 2016 Agendapunt 2.1.7

Nadere informatie

Deze bijzondere gebeurtenis met de gedane uitspraken zijn voor de WD fractie aanleiding tot het stellen van de volgende vragen.

Deze bijzondere gebeurtenis met de gedane uitspraken zijn voor de WD fractie aanleiding tot het stellen van de volgende vragen. uw nummer uw datum lojuli 2013 ons nummer onze datum verzonden 16juli2013 / 2013/UIT/52772 g J^^i 20,3 AAN de raadsleden Dlir. Peters, dhr. Puper, dhr. Franssen en dhr. Hutjens inlichtingen bij sector/afdeling

Nadere informatie

1 (gewijzigd reglement van orde) raadsinformatiebrief inzake online publicatie collegebesluiten

1 (gewijzigd reglement van orde) raadsinformatiebrief inzake online publicatie collegebesluiten I UU W W rniarmnnh _ nl! uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling dooriciesnr. 2013/UIT/53537 20 augustus 2013 S. Franssen SECR / Bestuursondersteuning 0475-359

Nadere informatie

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1.

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1. a 1 > Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus BC Alkmaar

T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus BC Alkmaar POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM T.a.v. Portefeuillehouders Verkeer en Vervoer Regio Alkmaar Postbus 53 1800 BC Alkmaar Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr. H.F. Pierhagen BU/INFRA Telefoonnummer 06

Nadere informatie

N280 Wegvak Roermond Informatieavond Fietsstructuur

N280 Wegvak Roermond Informatieavond Fietsstructuur N280 Wegvak Roermond Informatieavond Fietsstructuur 26-05-2016 Agenda: Welkomstwoord Projectinformatie N280 Roermond Toelichting fietsstructuur Wethouder Angely Waajen M. Ritzen, Provincie Limburg J. v.

Nadere informatie

D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten

D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten 150111 D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten 1. Documenten 150111 D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten Pag. 2 150111.1 D66 Klaasen VRAAG bijlage antwoorden hellingbaan fietstunne.. Pag. 4 150111.2 D66 Klaasen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW Zaaknummer 460582 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

2018/30320 SUB . 1 MEI 2018

2018/30320 SUB . 1 MEI 2018 2018/30320 SUB 3-5-2018 19-7-2018 Provincie Limburg college van Gedeputeerde Staten t.a.v. E.H.M.T. Rassin/B.PJ.E. Gubbels Postbus 5700 6202 MA MAASTRICHT VALKENBURG G E u Valkenburg, 24 april 2018. 1

Nadere informatie

voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Pijnenburg

voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Pijnenburg voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Pijnenburg Geacht college, Tijdens de raadsvergadering van december heeft de raad unaniem besloten de besluitvorming over het voorontwerpbestemmingsplan Landgoed Pijnenburg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 10 en 16 april 2012

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 10 en 16 april 2012 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 10 en 16 april 2012 No Onderwerp Besluit 1. Besluitenlijsten intern Bestuursorgaan burgemeester week 14-2012.

Nadere informatie

Raadsvergadering, 27 oktober 2009. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Reconstructie Brug Singel.

Raadsvergadering, 27 oktober 2009. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Reconstructie Brug Singel. Raadsvergadering, 27 oktober 2009 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Reconstructie Brug Singel. Onderdeel raadsprogramma: 2. Werken en Mobiliteit Portefeuillehouder: Henk Muis Voorgesteld besluit Nr: 332

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

bijlage(n) Commissie-informatiebrief inzalce brief Provincie aanpassing Limburgs Kwaliteitsmenu

bijlage(n) Commissie-informatiebrief inzalce brief Provincie aanpassing Limburgs Kwaliteitsmenu ^t;^ gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorl

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter,

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter, gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlictitingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/54521 8 oktober 2013 O 9 OKT. 2013 J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade / 24.10.16 Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Geacht

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD 26 september 2016

RAADSINFORMATIEBRIEF ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD 26 september 2016 RAADSINFORMATIEBRIEF ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD 26 september 2016 Geachte raadsleden, Op 20 september jl. heeft u een brief en bijlagen ontvangen van New Energy Systems en Hesi Installatietechniek (mede

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik de vragen die het lid Dik-Faber (ChristenUnie) heeft gesteld over de vertraging bij het spoorproject Assen.

Hierbij beantwoord ik de vragen die het lid Dik-Faber (ChristenUnie) heeft gesteld over de vertraging bij het spoorproject Assen. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert.

Samen werken aan een aantrekkelijke leefomgeving, waarin elke inwoner weet wat kan en mag en waar de gemeente faciliteert. Heemstede Bloemendaal Kwartaalbrief Implementatie Omgevingswet November 2017 Registratienummer:2017022100 Op 29 juni 2017 in Heemstede en op 6 juli 2017 in Bloemendaal heeft u een besluit genomen over

Nadere informatie

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning en ruimte 2020 2040 2 november 2011 Een bereikbare toekomst begint vandaag 1/11 Colofon MIRT Verkenning Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den

Nadere informatie

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Hoe zou het moeten (de overheid over Samenspraak bij het ontwikkelen van een N2000 Beheerplan). Het Natura 2000 Beheerplan Schoorlse Duinen is

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 200 20 29 296 Tunnelveiligheid Nr. 24 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Artikel 43-vragen met betrekking tot integriteit en toezicht.

Artikel 43-vragen met betrekking tot integriteit en toezicht. uw nummer uw datum 26 oktober 2009 ons nummer 2009-UIT-09000 onze datum 10 november 2009 verzonden 11 november 2009 inlichtingen bij R. Mahieu sector/afdeling SECR/Kabinet en Voorlichting doorkiesnr. 0475-359683

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 14 mei 2012 No Onderwerp Besluit 1. Vaststellen brandveiligheidsverordening wegens invoering Bouwbesluit 2012.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/259

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/259 Rapport Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/259 2 Klacht Verzoeker, voorzitter van Drents Belang (voorheen Leefbaar Drenthe), klaagt erover dat de minister van Economische Zaken niet inhoudelijk

Nadere informatie

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360

Overeenkomst. tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland. Zaaknummer Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Overeenkomst tussen Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Gemeente Vlieland Zaaknummer 31129357 Trim-nurnmer: RWS-3017/ 31360 Betreft het uitvoeren van harde kering jachthaven en aanpassen strandovergang

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de provincie Fryslân Leeuwarden, 7 april 2015 Verzonden, 07 APR.

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de provincie Fryslân Leeuwarden, 7 april 2015 Verzonden, 07 APR. provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 rj) Provinciale Staten van de provincie Fryslân www.fryslan.nl

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas 331355 Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Besluitnummer: 47 7g Onderwerp: Convenant: Werken aan vakmanschap Advies: 1. Instemmen met voorliggende convenant en tot ondertekening

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Nr. 1 februari 2007 Waarom deze nieuwsbrief? Voorgeschiedenis

Nr. 1 februari 2007 Waarom deze nieuwsbrief? Voorgeschiedenis Nr. 1 februari 2007 In dit nummer: Voorgeschiedenis Organisatie Hoe ziet de m.e.r.- procedure eruit? Richtlijnen opstellen De mogelijke oplossingen Activiteiten in het kader van het MER Hoe zien proces

Nadere informatie

AAN het raadslid mevrouw P. Beeren-Adriaans. Artikel 43-vragen inzake WSW-ers aan de slag bij Kersten in het kader convenant: Afstand tot arbeidsmarkt

AAN het raadslid mevrouw P. Beeren-Adriaans. Artikel 43-vragen inzake WSW-ers aan de slag bij Kersten in het kader convenant: Afstand tot arbeidsmarkt gemeente Roermond uw nummer uw datum 21 maart 2012 ons nummer onze datum verzonden 2012/UIT/38314 2 april 2012-5 APR. 2012 AAN het raadslid mevrouw P. Beeren-Adriaans inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr.

Nadere informatie

Samen sturen. Onderzoek naar de bestuurlijke en ambtelijke aansturing van de realisatie van de Uithoflijn

Samen sturen. Onderzoek naar de bestuurlijke en ambtelijke aansturing van de realisatie van de Uithoflijn Samen sturen Onderzoek naar de bestuurlijke en ambtelijke aansturing van de realisatie van de Uithoflijn 1 Vooraf Aard bijeenkomst: besloten Zorgvuldigheid van het proces Rapport inclusief bestuurlijke

Nadere informatie

Voor aanvullende informatie, zie www.fryslanfoardewyn.nl. U kunt ook bellen met 050 xxx of emailen naar info@fryslanfoardewyn.nl.

Voor aanvullende informatie, zie www.fryslanfoardewyn.nl. U kunt ook bellen met 050 xxx of emailen naar info@fryslanfoardewyn.nl. FRYSLÂN FOAR DE WYN FORMAT PROJECTVOORSTELLEN Gebruik van het format is verplicht om redenen van onderlinge vergelijkbaarheid van voorstellen. Voeg een bijlage toe als de ruimte onvoldoende is om een vraag

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp 17322 Mededeling PS VGR nr. 5 N307 Roggebot- Kampen augustus 2018 Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote Infrastructurele

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. 000184414Zaaknummer OOPOVL02. Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 versie 7 december 2010

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. 000184414Zaaknummer OOPOVL02. Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 versie 7 december 2010 000184414Zaaknummer OOPOVL02 Onderwerp Kredietaanvraag geluidschermen A59 versie 7 december 2010 Raadsvoorstel Inleiding In dit voorstel wordt u gevraagd een aanvullend krediet van 17.726.000,-- beschikbaar

Nadere informatie

MEMO van college aan de raad

MEMO van college aan de raad MEMO van college aan de raad datum : 7 februari 2013 aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Onderzoek fusielocatie sportclubs in de Egmonden Portefeuillehouder : wethouder A. Hietbrink Inlichtingen

Nadere informatie

Gemeente Peel en Maas T.a.v. de gemeenteraad Postbus AB Panningen. Betreft: voortgang Windpark Beringe. Heerenveen/Enschede, 4 april 2017

Gemeente Peel en Maas T.a.v. de gemeenteraad Postbus AB Panningen. Betreft: voortgang Windpark Beringe. Heerenveen/Enschede, 4 april 2017 Gemeente Peel en Maas T.a.v. de gemeenteraad Postbus 7088 5980 AB Panningen Betreft: voortgang Windpark Beringe Heerenveen/Enschede, 4 april 2017 Geachte Raad, In deze brief willen wij, de initiatiefnemers

Nadere informatie

De toename van het gemotoriseerd verkeer over de brug leidde ertoe dat verzoeker en zijn medebewoners dit inmiddels wel als geluidsoverlast ervaren.

De toename van het gemotoriseerd verkeer over de brug leidde ertoe dat verzoeker en zijn medebewoners dit inmiddels wel als geluidsoverlast ervaren. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat Rijkswaterstaat, ondanks zijn brief van 26 maart 2007, weigert om geluidsreducerende maatregelen te (laten) nemen in verband met het vaststellen van nieuwe

Nadere informatie

km in de gemeenten Nuth en Schinnen een snelheidsbeperking in te stellen.

km in de gemeenten Nuth en Schinnen een snelheidsbeperking in te stellen. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18799 6 april 2018 VERKEERSBESLUIT: Rijksweg 76 het tijdelijk instellen van een snelheidsbeperking, alsmede het tijdelijk

Nadere informatie

09UIT

09UIT gemeente Schiedam Aan de leden van de gemeenteraad van Schiedam Y.J. Haan Wethouder voor Bouwen, Wonen, Milieu, Dierenwelzijn, Verkeer en Vervoer 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam

Nadere informatie

METROPOOL REGIO EINDHOVEN

METROPOOL REGIO EINDHOVEN Aan de Colleges van Burgemeester en Wethouders van de 21 gemeenten en de gemeente Veghel Wu Ztfìti Ontv.bev. 16ik.01000 Metropoolregio Eindhoven 040 259 45 94 info@mölropoolregioeindhoven www.metropoolregioelndhovan.

Nadere informatie

Onderdeel van Programma Fysiek Beleid en Mobiliteit, onderdeel 2.5 Hoogwaterbescherming langs de Maas en van onderdeel 1.3 Limburg een sterk merk.

Onderdeel van Programma Fysiek Beleid en Mobiliteit, onderdeel 2.5 Hoogwaterbescherming langs de Maas en van onderdeel 1.3 Limburg een sterk merk. 8.9. Maasplassen Het GOML-programma (gebiedsontwikkeling Midden-Limburg) 'Maasplassen' kent de doelstelling: "Het optimaal en duurzaam benutten van het economisch potentieel van de Maasplassen en het in

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw kenmerk 2014Z17589 Betreft

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

Mededeling. Hierbij ontvangt u de eerste voortgangsrapportage van het programma.

Mededeling. Hierbij ontvangt u de eerste voortgangsrapportage van het programma. PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen. Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg

N280 Roermond. De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg N280 Roermond De belangrijkste oost-westverbinding in het Hart van Limburg Werken aan de N280 Roermond Goede verbindingen zijn belangrijk. Belangrijk voor de mensen die in Roermond wonen, werken en leven.

Nadere informatie

Presentatie Rijksvastgoedbedrijf

Presentatie Rijksvastgoedbedrijf Presentatie Rijksvastgoedbedrijf 13-10-2016 Projectorganisatie Zuidasdok 1 Inhoud Wat is Zuidasdok? Feiten Samenwerken! 2 Historie Lange tijd groots plan met privaat geld Crisis 2008 betekende einde plan

Nadere informatie

N35 i.r.t. Haarle. 24 november 2015 Wethouder Beintema

N35 i.r.t. Haarle. 24 november 2015 Wethouder Beintema N35 i.r.t. Haarle 24 november 2015 Wethouder Beintema Inhoud Proces tot op heden Financiën Bestuursovereenkomst Onderzochte varianten Gekozen variant Vervolgtraject Organisatie Communicatie en participatie

Nadere informatie

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Vervroegd betrekken van de markt December 2011 Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Aanleiding Knooppunt Hoevelaken heeft een vaste plaats in de file top-25.

Nadere informatie

Meer weten? SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning ruimte 2020 2040 Scan de QR code* voor de animatiefilm over de MIRT Verkenning of ga naar www.mirtverkenninghaaglanden.nl * Een Quick

Nadere informatie

Bijlage 1: Flankerende en communicatieve maatregelen

Bijlage 1: Flankerende en communicatieve maatregelen Bijlage 1: Flankerende en communicatieve maatregelen Om de veiligheid van de weggebruikers en een goede doorstroming van het verkeer te blijven waarborgen, alsmede de overlast voor de omwonenden te verminderen

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Gemeenteraad 22 maart 2016

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. Gemeenteraad 22 maart 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Gemeenteraad 22 maart 2016 Maatregelenpakket PHS Boxtel Agenda even opfrissen.wat hebben we in de bestuursovereenkomst vastgelegd plan van aanpak Maatregelenpakket PHS

Nadere informatie

gemeente Roermond AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter,

gemeente Roermond AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter, gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/49286 'ré m 2013 H. Thijssen RU / Voorbereiding en Realisatie 0475-359 308 AAN

Nadere informatie

Rapport. Datum: 14 juni 2000 Rapportnummer: 2000/213

Rapport. Datum: 14 juni 2000 Rapportnummer: 2000/213 Rapport Datum: 14 juni 2000 Rapportnummer: 2000/213 2 Klacht Op 30 augustus 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de Werkgroep Stop Overlast Seppe te Sint Willebrord, ingediend door

Nadere informatie

Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt

Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt 2017-2026 Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt a Startnotitie Initiatieffase partiële verdubbeling N34 Emmen de Punt Gedeputeerde Staten van Drenthe Juni 2018 Colofon Dit

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 Rapport Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 2 Klacht Verzoeker, een Afghaanse asielzoeker, klaagt over de lange duur van de behandeling door de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie

Nadere informatie

De vragen dd 20 september en 26 september zijn in de beantwoording doorlopend genummerd.

De vragen dd 20 september en 26 september zijn in de beantwoording doorlopend genummerd. Gemeente Amersfoort Vragen 2008, nummer DOCS.nr. 2877292 VRAGEN van de raadsleden van Wegen (BPA) en van t Erve inzake integriteit gemeente Amersfoort / SRO gedaan overeenkomstig artikel 43 van het reglement

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp PS mededeling Voortgangsrapportage projecten Waterlandseweg Kern mededeling: Gedeputeerde Staten Informeert met regelmaat over de voortgang van de grote Infrastructurele

Nadere informatie

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Informatiebijeenkomst Raad 1 november 2018 Agenda bijpraatmoment Opgaven in MMMV en betrokken overheden Inbreng partner

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda. 10-8-2010 Vertrouwelijk

Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda. 10-8-2010 Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_GB aanbesteding Oostelijke Ontsluiting 1- Notagegevens Notanummer 392437 Datum 28-6-2010 Programma: 08. Economie en Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 16 juli 2013 Onderwerp Project Rustoord: Toepassing coördinatieregeling Categorie A Verseonnummer 878771 / 882847 Portefeuillehouder Mevrouw Mijdam

Nadere informatie

Aan de Raad. Uw raad heeft zich tot nu toe (formeel) niet uitgesproken inzake windmolens langs de N33.

Aan de Raad. Uw raad heeft zich tot nu toe (formeel) niet uitgesproken inzake windmolens langs de N33. Aan de Raad. No. : 6/8. Muntendam : 9 september 2005 Onderwerp : Startnotitie MER Windpark N33 --------------------------------------- Inleiding Aanleiding Op 7 april 2005 heeft Blaaswind BV de startnotitie

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad

BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad BESTEMD VOOR BESTUURSOPDRACHT MAJEURPROJECT VOORTGEZET ONDERWIJS Gemeenteraad STATUS Openbaar DATUM BESTUURLIJKE Wethouder F. Strik OPDRACHTGEVER AMBTELIJKE OPDRACHTGEVER H. Damen hoofd Afdeling Beleid

Nadere informatie

Milieuhinder bij wonen en werken

Milieuhinder bij wonen en werken Milieuhinder bij wonen en werken DE PROBLEMATIEK Wanneer bedrijven in of nabij woongebieden zijn gevestigd en hinder veroorzaken gaan wonen en werken niet samen. De hinder kan ontstaan door geluidsoverlast

Nadere informatie

Themaraad. Centrumplan Nederweert. 7 april 2014

Themaraad. Centrumplan Nederweert. 7 april 2014 Themaraad centrumplan Nederweert Themaraad Centrumplan Nederweert 7 april 2014 Themaraad centrumplan Nederweert Agenda 1. Terugblik 2. Ruimtelijk plan en programma 3. Financiële kader 4. Realisatieovereenkomst

Nadere informatie

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade.

Laat ik voorop stellen dat ook de SP van mening dat er iets moet gebeuren aan het centrum van Kerkrade. Onderwerp: financiële kaders Centrumplan Bijdrage aan het debat van SP Fractievoorzitter Marianne Laumann in eerste termijn. Kerkrade-centrum staat aan de vooravond van de grootste herstructurering in

Nadere informatie

Raadsvoorstel Inleiding Vervolgstappen

Raadsvoorstel Inleiding Vervolgstappen Raadsvoorstel Inleiding Rijkswaterstaat (RWS) heeft de opdracht van het Ministerie gekregen om de Bergsche Maasveren af te stoten. Het betreft de overname van 3 veerboten en een reserveveer. De veren worden

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Onderwerp Eerbeek-Loenen 2030: Vervolgaanpak N786, Zienswijzennota Maatschappelijke Kosten Baten Analyse Inlichtingen Irma Bijker 026 359 86 92 post@gelderland.nl 1 van 5 Portefeuillehouder

Nadere informatie

2 raadsinformatiebrief inzake uitwerking paragraaf 10 van de conceptbegroting 2014 Economisch stimulerend en Sociaal verbindend

2 raadsinformatiebrief inzake uitwerking paragraaf 10 van de conceptbegroting 2014 Economisch stimulerend en Sociaal verbindend uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/54728 24 oktober 2013 2 9 OKT. 2013 AAN de voorzitter van de gemeenteraad bijlage(n) betreffende

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Oostzaan

Rekenkamercommissie Oostzaan Rekenkamercommissie Oostzaan Jaarplan 2015 Missie Rekenkamercommissie De rekenkamer heeft de ambitie om door middel van haar onderzoeken een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bestuur

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar Agendapunt : 11. Voorstelnummer : 09-051. Raadsvergadering : 25 september 2014 Naam opsteller : Rienk van der Meer Informatie op te vragen bij : Rienk van der Meer Portefeuillehouder(s) : Peter van Huissteden

Nadere informatie

Rapport. Publicatiedatum: 20 oktober Rapportnummer: 2014 / /144 d e Natio nale o mb ud sman 1/6

Rapport. Publicatiedatum: 20 oktober Rapportnummer: 2014 / /144 d e Natio nale o mb ud sman 1/6 Rapport Publicatiedatum: 20 oktober 2014 Rapportnummer: 2014 /14 4 20 14/144 d e Natio nale o mb ud sman 1/6 Achtergrond De N48 (wegvak Hoogeveen-Ommen) is een zeer gevaarlijke weg in de provincies Overijssel

Nadere informatie

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud.

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud. M E M O Aan : gemeenteraad Wormerland Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2015 Onderwerp : Gezamenlijke reactie Colleges Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland,

Nadere informatie

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 N65 Ondergronds bij Helvoirt Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 Feiten V&W praat al jaren over een 100 km/h weg (A65) met ongelijkvloerse kruisingen Er is tot heden alleen (groot) onderhoud, minder

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Jaarverslag 2011

Rekenkamercommissie Jaarverslag 2011 Rekenkamercommissie Jaarverslag 2011 Rekenkamercommissie Terneuzen 19 maart 2012 Samenstelling van de Rekenkamercommissie Terneuzen de heer drs. A.W. Zabel (voorzitter) de heer W.A.A.M. van Overveld (lid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1063836 Datum: Behandeld door: Maaike Wever Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Provinciaal Inpassingsplan N244: reactie in

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Parkeersituatie Lovinckplein Datum Kenmerk B en W datum 12 juli 2016 18 juli 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Wilco van der Bas Ernst-Jan Meerbeek Maatschappelijke

Nadere informatie

Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures

Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures Het land beschermen tegen overstromingen. Aanleg, reconstructie en onderhoud van rijkswegen. Het bevorderen

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie Meerjaren Onderhoudsprogramma Verhardingen 2012-2015 (MJOP 2012-2015)

Uitvoeringsnotitie Meerjaren Onderhoudsprogramma Verhardingen 2012-2015 (MJOP 2012-2015) Versie 12 april 2013 Uitvoeringsnotitie Meerjaren Onderhoudsprogramma Verhardingen 2012-2015 (MJOP 2012-2015) Definitief Directie Fysiek Domein Inhoud Inleiding 4 1 Herinrichtingsprojecten. 5 1.1 Planning.

Nadere informatie