Huishoudelijk Reglement Fietscrossvereniging Wycross

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement Fietscrossvereniging Wycross"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement Fietscrossvereniging Wycross Goedgekeurd op de Algemene Leden Vergadering van 4 Februari 2015 Artikel 1 Leden. Nieuwe leden ontvangen van de ledenadministratie het huishoudelijk reglement en kunnen indien gewenst bij de secretaris de Statuten inzien. Leden zijn verplicht een door de KNWU afgegeven basislidmaatschap te kopen. Artikel 2 Contributie. 1. De contributie wordt jaarlijks vastgesteld door het bestuur en op de algemene vergadering ter goedkeuring aan de leden voorgelegd. 2. De contributie dient per jaar, bij vooruitbetaling aan de penningmeester of diens gemachtigde te worden voldaan, voor aanvang van het verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december, zie artikel 1. lid 4 van de statuten. Artikel 3 Rechten der Leden Leden hebben, met inachtneming der gestelde eisen in dit Huishoudelijk Reglement, het recht tot het deelnemen aan alle activiteiten der vereniging. Leden hebben het recht zich kandidaat te stellen of te doen stellen voor een functie in het bestuur of commissie, mee te doen aan een stemming of verkiezing op een algemene ledenvergadering. Artikel 4 Bestuursverkiezingen 1. Rekening gehouden met het bepaalde in de statuten, artikel 11 worden bestuursleden gekozen voor een periode van 3 jaar. 2. Aftredende leden zijn herkiesbaar. 3. Kandidaatstelling geschied door: a. Het bestuur; b. Door leden dan wel de wettelijke vertegenwoordigers van minderjarige leden tot uiterlijk 48 uur vóór aanvang van de algemene ledenvergadering. 4. Om een bestuursfunctie te bekleden moet minimaal de leeftijd van 18 jaar bereikt zijn. 5. Vindt geen kandidaatstelling als zodanig plaats dan kan de algemene vergadering het bestuur de bevoegdheid geven alsnog een geschikte kandidaat te zoeken. 6. Gelet op de bepaling in artikel 5 leden 1, 2, 3 en 4 geldt bij tussentijdse benoeming van een bestuurslid de laatst gehouden algemene vergadering als benoemingstijdstip.

2 Artikel 5 Bij het aftreden van een bestuurslid moet deze de aan zijn functie verbonden bescheiden binnen 14 dagen overdragen aan zijn opvolger of plaatsvervanger. Bij het aftreden van de penningmeester moet de kascontrole commissie in deze termijn controle uitoefenen. Artikel 6 Bestuurstaak De taak van het bestuur bestaat uit: 1. De dagelijkse leiding van de vereniging 2. Het vaststellen van en het bijeenroepen der algemene ledenvergadering. 3. Het uitvoeren van opdrachten der algemene vergadering. 4. Het leiden van de propaganda voor de vereniging en het onderhouden van het contact met de leden en aspirant leden. 5. Het beheren van de gelden en de eigendommen van de vereniging, en wel zodanig dat generlei schade aan de vereniging wordt toegebracht. 6. Verder alles wat nodig is om de vereniging goed te laten functioneren. 7. Door het bestuur genomen beslissingen zijn bindend. Artikel 7 Bestuursvergaderingen 1. Bestuursvergaderingen worden belegd: a. zo vaak het bestuur dit nodig acht b. wanneer een bestuurslid dit bij de secretaris kenbaar maakt. c. binnen een maand na de algemene vergadering 2. Het bestuur beslist op een bestuursvergadering met volstrekte meerderheid der stemmen. 3. Geldige bestuursbesluiten kunnen slechts genomen worden indien tweederde van het totaal aantal bestuursleden aanwezig zijn (bij een bestuursgrootte van 5 leden betekent dit 3 aanwezigen; bij een bestuursgrootte van 6 bestuursleden betekent dit 4 aanwezigen; bij een bestuursgrootte van 7 leden betekent dit 5 aanwezigen). Artikel 8 Kascontrolecommissie 1. Gelet op de bepalingen van de statuten artikel 10 lid 2, bestaat de commissie uit 2 personen, waarvan er ieder jaar de langstzittende aftreed. 2. De kascontrolecommissie controleert tenminste eenmaal per jaar de kasstukken. 3. Zij doet dit tenminste 4 weken voor de algemene ledenvergadering. 4. Zij brengt: van iedere controle binnen 14 dagen verslag uit aan het bestuur,die de rapporten op de algemene vergadering ter kennis aan de leden voorlegt.

3 Artikel 9 Penningmeester 1 De penningmeester is aansprakelijk voor de onder zijn of haar berusting zijnde gelden.hij/zij houdt van alle mutaties boek en zorgt ten alle tijden te beschikken over bewijsstukken van financiële transacties. 2 Hij/zij dient de kascontrolecommissie gelegenheid te geven de boeken en bescheiden te controleren. 3 Bedragen groter dan 120,- mag hij/zij niet onder zijn of haar berusting vinden en dienen op de bankrekening van de club te worden gedeponeerd. 4 In de algemene ledenvergadering brengt: hij/zij verslag uit over de financiële mutaties van het afgelopen jaar. Artikel 10 Secretaris 1. Gelet op de bepalingen in het huishoudelijk reglement artikel 1 verzorgt de secretaris alle correspondentie en is verplicht daarvan kopie te houden. 2. Hij/zij houdt het archief bij en notuleert de vergaderingen. Artikel 11 Voorzitter 1. De voorzitter leidt de vergaderingen en houdt toezicht op de ten uitvoerlegging van genomen besluiten. 2. Bij ontstentenis van de voorzitter neemt de 2e voorzitter of een ander, daartoe aangewezen bestuurslid, zijn/haar taak over. Artikel 12 Algemene ledenvergadering De algemene vergadering heeft als taak. 1. Behandeling van vaste agendapunten zoals bedoeld in artikel 10 van de statuten. 2. Het geven van opdrachten aan het bestuur. 3. Het kiezen van een kascontrolecommissie en eventuele andere commissies. 4. Het eventueel wijzigen van de statuten en/of huishoudelijk reglement. 5. Het behandelen van ingediende stukken. 6. Het al dan niet goedkeuren van het bestuursbesluit (beleid). 7. Het beslissen over schorsing en/of royementen.

4 Artikel 13 De baan Het is verboden om, zonder toestemming van het bestuur, eigenhandig iets te veranderen of te graven op of langs de baan op straffe van een royement. Artikel 14 Overige Alle zaken welke niet zijn vermeld in statuten en/of huishoudelijk reglement worden indien daarvoor aanleiding toe is door het bestuur beslist.

5 OVERIGE BESLUITEN 1. Met ingang van 1 januari 2012 is het dragen van clubkleding verplicht tijdens nationale en internationale wedstrijden (tenzij anders aangegeven door UEC of UCI). Uitzondering hierop zijn rijders die uitkomen voor een landelijk team fietscross of rijden in de klassen amateur of sportklasse. Aanvullend op de nationale wedstrijden neemt FCV Wycross als regel op dat het clubshirt ook verplicht is bij afdelingswedstrijden. Het shirt moet voor eigen rekening worden aangeschaft bij WLM Designs. 2. De minimum leeftijd om lid te kunnen worden van F.C.V. Wycross is 5 jaar. 3. Elk nieuw ingeschreven lid kan eenmalig twee maanden trainen zonder verdere contributie verplichtingen. Men heeft gedurende deze periode de status van aspirant-lid. Men kan in deze periode gebruik maken van fiets, helm en handschoenen van de vereniging voor zover aanwezig. De eerste trainingen kunnen pas gevolgd worden bij het overleggen van een door de KNWU afgegeven basislidmaatschap. Datum inschrijving is bepalend voor de contributie die voldaan moet worden als men lid wil blijven. Vóór 1 juli ingeschreven 100%, 1 juli of later 50%, 1 oktober of later 25%. 4. Ouders en/of kijkers mogen zich niet op de startheuvel of op het middenterrein begeven. 5. Ouders en/of kijkers dienen zich tijdens de training niet te bemoeien met de inhoud van de trainingen en/of de uitvoering van de opdrachten. Positieve aanmoedigingen richting crossers zijn natuurlijk toegestaan. 6. Gedrag van leden en/of ouders cq verzorgers op en rond de baan, dat de vereniging of haar leden kan schaden wordt niet getolereerd. Mocht dit toch gebeuren, zal er worden ingegrepen door het bestuur. Mocht na mondeling overleg en een schriftelijke waarschuwing geen verbetering in de situatie optreden, zal het lid geschorst dan wel geroyeerd worden, of als het een ouder of verzorger betreft de toegang tot het trainingscomplex ontzegd worden. 7. De crossfiets dient ter veiligheid voor de crosser zelf en de medecrossers te allen tijde in orde te zijn, voordat er gereden wordt. De trainer en/of het bestuur kunnen bij controle van de fietsen bij het niet voldoen aan de voorschriften in dit Huishoudelijk Reglement een lid van verdere deelname aan de training uitsluiten totdat de mankementen verholpen zijn. 8. Kom op tijd naar de training maar verstoor de training van de andere groepen niet. Men mag pas na aangeven van de trainer op de startheuvel verschijnen, daarvoor wacht men in het Parc Fermée of naast de baan. 9. ALCOHOL In het clubhuis zowel als op het buitenterrein van de vereniging mag geen alcohol genuttigd worden. Het bestuur zal hier streng op toezien. 10. Maak gebruik van de geplaatste vuilnisemmers zodat niet een ander moet doen wat u hebt nagelaten.

6 11. Het jaarlijkse verlengen en beëindigen van de doorlopende KNWU-licenties dienen door de licentiehouders zelf via internet aan de KNWU te worden doorgegeven. 12. Publicaties van F.C.V. Wycross worden alleen door het bestuur en/of de PR verzorgd. De Teammanager van FCV Wycross is gerechtigd uitslagen van wedstrijden door te geven aan de media. 13. Het is verboden te roken in het clubhuis. 14. Het is verboden om (cross)fietsen in het clubgebouw te plaatsen. De crossfietsen welke eigendom zijn van de vereniging worden wel in het het clubhuis gestald. 15. Indeling trainingsgroepen: Aan het begin van het seizoen wordt door de trainerscommissie een groepsindeling gemaakt. Indien er meer aanmeldingen zijn dan ruimte binnen de trainingsgroepen, dan vindt inschrijving plaats op datum van aanmelding. Bij meer aanmeldingen zullen deze personen op een wachtlijst worden geplaatst. Gedurende het jaar beoordelen de trainers de leden op hun vaardigheden, aanleg en motivatie. Tweemaal per jaar wordt in een trainersoverleg beslist welke leden aanspraak maken op een groepsovergang. Indien een lid over voldoende vaardigheden en aanleg beschikt en voldoende gemotiveerd is, zal deze overgaan naar de volgende trainingsgroep mits het maximaal aantal leden in die groep niet overschreden wordt. Indien dit het geval is, wordt het lid op een wachtlijst geplaatst totdat er wel plaats is. Deze toelating geschiedt dan op een ander dan de van te voren vastgestelde momenten. Tussentijdse groepsovergangen zijn normaliter niet mogelijk. Ouders kunnen bij de trainersstaf een aanvraag indienen voor een groepsovergang van hun kind. Deze groepsovergang moet gebaseerd zijn op hierboven genoemde aspecten en niet op andere gronden en zal pas plaats vinden op de vastgestelde momenten. 16. Het is de vereniging niet toegestaan de aanwezige kantine of enig ander onderdeel van het clubgebouw te gebruiken voor commerciële doeleinden, zoals het houden van bruiloften en partijen. Het clubgebouw zal voor geen andere doeleinden gebruikt mogen worden dan het bijeenkomen van de leden en de gasten van de vereniging, mits het bijeenkomen geschiedt in verenigingsverband en ten dienste van het in de statuten van de vereniging vermelde doel.

7 REGLEMENT GEBRUIK BAAN BUITEN REGULIERE TRAININGSTIJDEN Dit reglement beschrijft eenduidig de mogelijkheden voor het gebruik van de baan en het clubhuis buiten de reguliere trainingstijden door leden, niet zijnde aspirant-leden. 1. Gebruik van de baan buiten normale trainingstijden gebeurt te allen tijde op eigen risico. 2. Om gebruik te mogen maken van de baan is het een vereiste dat men aantoonbaar in het bezit is van een door de KNWU afgegeven, geldig basislidmaatschap. 3. Er mag alleen gefietst worden in volledige fietscross-uitrusting zoals beschreven in het Reglement van de wielersport Titel 6 paragraaf 8 en 9 (KNWU reglement). Een body protector en een crossbroek met lange pijpen zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. Indien een crossbroek met korte pijpen wordt gedragen, dienen de knieen beschermd te worden met kniebeschermers. 4. Sleutels van het trainingscomplex zijn bij ieder bestuurslid beschikbaar. Na beëindigen van de training dient de sleutel terstond terugbezorgd te worden bij het desbetreffende bestuurslid. 5. Leden die ouder zijn dan 16 jaar worden in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van de trainingsfaciliteiten, met dien verstande dat er minimaal twee personen aanwezig moeten zijn. 6. Leden van 16 jaar en jonger worden in de gelegenheid gesteld gebruik te maken van de trainingsfaciliteiten, met dien verstande dat deze rijders te allen tijde begeleid moeten worden door een persoon ouder dan 16 jaar. Deze begeleidende persoon hoeft niet noodzakelijkerwijs lid te zijn van FCV Wycross. Geadviseerd wordt een GSM mee te nemen om in noodsituaties hulp te kunnen inroepen. 7. Fietscrossers van buiten FCV Wycross mogen op uitnodiging van een van de leden van FCV Wycross van de trainingsfaciliteit gebruik maken, mits zij aantoonbaar in het bezit zijn van een door de KNWU afgegeven, geldig basislidmaatschap. Hierbij is het lid dat de gastrijders uitgenodigd heeft verantwoordelijk voor de gang van zaken op het trainingscomplex. Gastrijders dienen te allen tijde te voldoen aan het gestelde in de punten 1 t/m Fietscross teams kunnen een aanvraag indienen bij het bestuur van de FCV Wycross om gebruik te mogen maken van de trainingsfaciliteiten. Teamrijders dienen te allen tijde te voldoen aan het gestelde in de punten 1 t/m Op de momenten dat fietscrossers van buiten de FCV Wycross of rijders van fietscross teams gebruik maken van de baan, behouden leden van de FCV Wycross altijd het recht op hetzelfde tijdstip gebruik te maken van de baan. 10. Het trainingscomplex dient te allen tijde in goede staat verlaten te worden. 11. Baanwerkers van de FCV Wycross mogen door gastrijders of leden van de FCV Wycross niet gehinderd worden. Zij hebben het recht om gedurende een door hen te bepalen tijd de training stop te zetten of gedeelten van de baan voor gebruik uit te sluiten. 12. Indien het bestuur van FCV Wycross de baan, al dan niet tegen betaling, ter beschikking stelt aan (factory)team, de Nationale Selectie of voor een door de KNWU georganiseerde activiteit, dan kan het bestuur besluiten de baan gedurende de met het team overeengekomen periode te sluiten voor Wycross-leden. 13. Rijders kunnen gebruik maken van het voorportaal van het clubhuis waar de toiletten, en de EHBO-kist zich bevinden.

8 14. Rijders kunnen géén gebruik maken van de kantinefaciliteiten, de starthekvoorziening en de baanverlichting. 15. Het starthek mag buiten de normale trainingstijden alleen dan gebruikt worden wanneer een vaste Wycross trainer of een capabel bestuurslid aanwezig is. 16. Ieder bestuurslid is gerechtigd controle uit te oefenen tijdens het gebruik van de trainingsfaciliteiten en kan bij gebleken misbruik namens het bestuur optreden. 17. Misbruik van de trainingsfaciliteiten wordt niet getolereerd en zal bestraft worden met het weigeren van de toegang tot het trainingscomplex buiten de reguliere trainingstijden. In deze beslist het bestuur van de FCV Wycross. 18. Het bestuur van de FCV Wycross beslist of de baan op enig moment geschikt is om op te trainen. 19. Indien blijkt dat de controle voor het bestuur niet meer te overzien is of dat de reguliere trainingsavonden niet meer bezocht worden dan is het bestuur van de FCV Wycross verplicht om de regeling Gebruik baan buiten reguliere trainingstijden te herzien. 20. Het is niet toegestaan aan leden van de FCV Wycross of gastrijders buiten de reguliere trainingsavonden om, al dan niet tegen betaling, georganiseerde periodieke training te geven aan een groep van rijders. 21. In kwesties waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur van de FCV Wycross.

9 VEILIGHEIDSEISEN WAARAAN DE CROSSFIETS MOET VOLDOEN De fiets mag niet voorzien zijn van een standaard. De fiets moet voorzien zijn van een goed werkende achterrem. Beschermingen op de stuurdwarsbalk, balhoofd en bovenste framestang zijn conform het Reglement van de wielersport niet meer verplicht. Het bestuur adviseert een ieder deze voorziening uit veiligheidoverwegingen wel aan te brengen. Wielen, Balhoofd, crankstel en trappers mogen nagenoeg geen voelbare speling hebben Handgrepen dienen vast aan het stuur te zitten. Uiteinden van het stuur dienen gesloten te zijn door doppen op het uiteinde van de handgrepen. Er mogen geen losse spaken in de wielen zitten. Het uiteinde van de remkabel moet afgeschermd zijn.

Huishoudelijk Reglement FCV Wycross

Huishoudelijk Reglement FCV Wycross Training Tijdens de training hanteren we 10 regels. Deze regels zorgen ervoor dat de training op tijd kan beginnen, veilig is voor de rijders en de trainers de training naar eigen inzicht vorm kunnen geven.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement F.C.C. de IJSSELCROSSERS te Doetinchem,statutair gevestigd te Doesburg.

Huishoudelijk reglement F.C.C. de IJSSELCROSSERS te Doetinchem,statutair gevestigd te Doesburg. Huishoudelijk reglement F.C.C. de IJSSELCROSSERS te Doetinchem,statutair gevestigd te Doesburg. Artikel 1. Leden. De vereniging kent: 1.Aktieve leden/trainingsleden 2.Stemrechtleden. 3.Donateurs. Donateurs

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de VOLLEYBALVERENIGING. Smash'66

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de VOLLEYBALVERENIGING. Smash'66 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de VOLLEYBALVERENIGING Smash'66 1 van 5 Artikel 1 Verkrijgen en opzeggen werkend lidmaatschap. 1. Om als lid te kunnen worden toegelaten, dient men het lidmaatschap aan te vragen

Nadere informatie

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 Huishoudelijk Reglement (Versie 2011) Artikel 1 In dit reglement Het bestuur: De bond: Leden: Statuten: wordt verstaan onder: Het bestuur van de vereniging Amstel Tijgers

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING Philips Hengelsportvereniging bladzijde 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE PHILIPS HENGELSPORTVERENIGING LEDEN Artikel 1. Leden zijn gewone leden en ereleden. Verder kent de vereniging jeugdleden en buitengewone

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1992

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1992 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1992 Opgericht 11 juli 1930. Ingeschreven bij de KvK onder nr. V445719. Aangesloten bij de N.B.A.T. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Het vormen van groepen en/of afdelingen

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

WINDHONDENRENVERENIGING RIJSSEN H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T

WINDHONDENRENVERENIGING RIJSSEN H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T WINDHONDENRENVERENIGING RIJSSEN H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L IJ K R E G L E M E N T W I N D H O N D E N R E N V E R E N I G I N G R IJ S S E N Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art.

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017 Algemeen Art. 1 Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten of dit reglement handelen of zich op zeer ernstige wijze

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging Evangelisatie & Recreatie Aangenomen door de algemene vergadering, gehouden op 24 april 2010 te Amersfoort

Huishoudelijk Reglement Vereniging Evangelisatie & Recreatie Aangenomen door de algemene vergadering, gehouden op 24 april 2010 te Amersfoort Huishoudelijk Reglement Vereniging Evangelisatie & Recreatie Aangenomen door de algemene vergadering, gehouden op 24 april 2010 te Amersfoort VERENIGINGSJAAR Artikel 1 Het verenigingsjaar en het boekjaar

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011

Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011 Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011 Artikel l - Algemeen De vereniging noemt zich: Reuma Patiënten Vereniging Arnhem en omstreken. Verder

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Basketbalvereniging Wildcats

Huishoudelijk Reglement van de Basketbalvereniging Wildcats Artikel 1 Leden A. Personen die de leeftijd van 6 jaar bereikt hebben kunnen lid worden van de vereniging. B. Bij het aanmelden van een lid moet er een door het lid, of bij minderjarige leden door de ouders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NTV

Huishoudelijk Reglement NTV Huishoudelijk Reglement NTV Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan de Afhanginstructie, aan de Baaninstructie en aan schriftelijke en/of mondelinge

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Artikel 1 In dit reglement wordt de Leiderdorpse Bridge Club L.B.C. aangeduid als de vereniging. Artikel 2 De vereniging is lid van het district

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Aangepast ledenvergadering februari 2014 1 Algemeen Reglement Het Huishoudelijk Reglement bevat bepalingen die de statuten van

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 Nieuwe Leden art. 1 Een ieder die lid wil worden van onze vereniging kan zich aanmelden middels het betreffende aanmeldingsformulier. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1.

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1. Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club Artikel 1. Elk jaar treden twee of meer bestuursleden af volgens een vooraf gemaakt rooster. De aftredenden zijn terstond herkiesbaar. Bij het ontstaan van één

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Inhoud. Inleiding 2. I. Nadere uitwerking van de Statuten 3. Lidmaatschap 3. Financiën 4. Bestuur 5.

Huishoudelijk Reglement. Inhoud. Inleiding 2. I. Nadere uitwerking van de Statuten 3. Lidmaatschap 3. Financiën 4. Bestuur 5. Inhoud Inleiding 2 I. Nadere uitwerking van de Statuten 3 Lidmaatschap 3 Financiën 4 Bestuur 5 Commissies 6 II. Niet-statutaire bepalingen 7 Communicatie 7 III. Overige onderwerpen 8 Regels betreffende

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd DEFINITIE Artikel1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Clubreglement Rapid Wheels V2017.1

Clubreglement Rapid Wheels V2017.1 Clubreglement Rapid Wheels V2017.1 Art. 1 Contributie Leden Contributie Rapid Wheels bedraagt per 1 januari 2016 128, - per jaar inclusief NFF licentie en KNWU basislidmaatschap. Elk 2 e lid of meer uit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015

Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015 Huishoudelijk Reglement der K.A.V. Alcuinus Laatste wijziging 21-10-2015 I Algemene bepalingen 1. Het verenigingsjaar is verdeeld in twee semesters 2. Ieder semester wordt geopend d.m.v. een algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Auteurs: Dedier Chaigneau Floris Romeijn Sander van Doesburg Jelle Zeilstra Remco Vink 21 februari 2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 2 Leden 2 3 Contributie 2 4 Straffen 3 5 Algemenen leden vergadering 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN DE LEDEN ART. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Aanmelding voor het lidmaatschap Degene die als lid van de vereniging wil toetreden maakt dit

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1

Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban. Rechten en plichten van de leden. Artikel 1 Huishoudelijk reglement van Tennisvereniging De Drieban Rechten en plichten van de leden Artikel 1 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T VAN DE TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM OPGERICHT 10 MEI 1990 Herzien 16 maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING JVV GEVESTIGD TE HAARLEM

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald.

Artikel 4 1.Benoeming, schorsing en ontslag van de leden van het bestuur geschieden op de wijze als in artikel 8 van de statuten bepaald. Huishoudelijk reglement LEDEN EN DONATEURS Artikel 1 Lid is een ieder die beantwoordt aan de omschrijving, gegeven in de statuten. De vereniging kent donateurs, deze zijn geen lid. Donateurs hebben toegang

Nadere informatie