1. INTRODUCTIE 1.1. Algemene informatie Gebruikers informatie Veiligheid instructies... 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. INTRODUCTIE 1.1. Algemene informatie... 2 1.2. Gebruikers informatie... 2 1.3. Veiligheid instructies... 3"

Transcriptie

1 Vouwmachine P900

2 Versie: INDEX 1. INTRODUCTIE 1.1. Algemene informatie Gebruikers informatie Veiligheid instructies VOORBEREIDING VOOR GEBRUIK VAN DE VOUWMACHINE 2.1. Namen van de bedieningselementen Installatie en start-up Set-up van de uitvoer tafel Papier invoer voor de TF MINI (1 enkel papier invoer) voor de TF MULTI (3 papier invoertafels) Dagpost,handinvoer WERKEN MET DE MACHINE 3.1. Schakel de machine aan Selecteer de bedieningsmode en de papier invoer zonder afslagteller met de afslagteller vouwen van enkele vellen (dagpost) Selecteer de vouwslag Set-up instructies Set-up 1 - DIN A4 vel - wikkel vouw (c fold) Set-up 2 - DIN A4 vel - zig zag vouw Set-up 3 - DIN A4 vel - enkele vouw Set-up 4 - DIN A4 vel - dubbel-parallel vouw Set-up 5 -DIN A4 vel -luik vouw Vouw positie instellen Papier invoertafel instellen REFERENCE PART 4.1. Fout handeling Technische gegevens Onderhoud en schoonmaken Reparatie en klanten service CE certificaat... 18

3 Versie: INTRODUCTION 1.1. Algemene informatie De vouwmachines TF M is een vouwmachine welke is ontworpen voor gebruik in kantooromgeving. De machine kan vellen papier verwerken van verschillende formaten in verschillende vouwslagen. De verschillende vouwslagen kan men verkrijgen door de vouwtassen te verstellen Gebruikers informatie De vouwmachine TF M serie is een papiervouw machine waarbij het alleen is toegestaan papier-karton te vouwen. Bij het gebruik van alle andere producten welke niet in binnen de specificaties vallen is en kan de fabrikant niet aansprakelijk gesteld worden. Het gebruik van de machine dient in overeenstemming met de bedieningshandleiding en onderhoudsinstructies plaats te vinden. Service, onderhoud of reparatie mag alleen worden uitgevoerd door Hefter Systeemform opgeleide service engineers. De vouwmachines TF M series zijn tafelvouwmachines en kunnen hiervoor geplaatst worden op een tafel of een cabinet met een vlakke en niet te gladde ondergrond. Er zijn verder geen specifieke omstandigheden nodig. De netspanning moet overeen komen met wat op het type plaatje staat vermeldt. Bedrukt papier moet droog zijn alvorens deze verwerkt kunnen worden. De vouwwalsen worden anders vuil. Gekopieerd papier dient afgekoeld en vlak te liggen. De rollen dienen regelmatig te worden gereinigd om papierstof, tonerresten en andere verontreinigen te verwijderen. Hiermede wordt de prestatie van de machine op niveau gehouden, en wordt de levensduur verlengd.

4 Versie: INTRODUCTION 1.3. Veiligheidsinstructies De machine mag alleen benut worden indien deze wordt bediend volgens de bedieningsregels. Ook dienen de veiligheidsvoorschriften zoals omschreven in deze handleiding gevolgd te worden. a. De bedieningshandleiding dient in de nabije omgeving van de machine bewaart te worden. b. De fabrikant kan heeft geen enkele verantwoordelijkheid accepteren inzake verwondingen, die zijn opgelopen door het werken met de machine, wanneer deze oneigenlijk wordt gebruikt. c. Benut alleen het netsnoer welke is meegeleverd met de machine door HEFTER Systemform. Draag er zorg voor dat het netsnoer kabel niet beschadigd is. d. In geval van het verplaatsen van de TF M series naar een omgeving met grote temperatuur verschillen: dan is het aan te bevelen tenminste 2 uur te wachten alvorens de machine aan te zetten. De TF M series neemt dan automatisch de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid aan. e. In geval van veranderingen in de machine vervalt alle verantwoordelijkheid van de producent. Voor uw eigen veiligheid a. Alvorens met de machine te gaan werken lees eerst deze handleiding en bewaar deze zorgvuldig. b. Grijp nooit in een draaiende machine om verwondingen te voorkomen! c. Lang haren, kleding en stropdassen of kettingen kunnen gegrepen worden door de vouwwalsen. Gebruik van de machine is onder deze omstandigheden niet toegestaan. d. Gebruik de machine bij voorkeur met een wandcontact doos met randaarde. e. Schakel de machine uit en verwijder de stekker uit de wandcontactdoos alvorens een ingreep in de machine uit te voeren. f. Steek geen kleine, smalle voorwerpen in de machine. De machine staat onder stroom en men kan eventueel geëlektrocuteerd worden. g. In geval van problemen met de TF M series schakel de machine uit, trek de stekker uit de wandcontactdoos en laat de machine repareren door een bij HEFTER Systemform opgeleide Service Technicus. h. Alvorens de machine schoon te maken vergeet niet het netsnoer uit de wandcontactdoos te halen, i. Verwijder de stekker uit de wandcontactdoos in geval van onweer of wanneer de machine een lange tijd niet gebruikt wordt, j. De reparaties en het onderhoud mag alleen uitgevoerd worden door de bij HEFTER Systemform opgeleide Service Technicus. Wanneer dit niet gebeurt, vervalt de garantie. k. De machine moet afgeschermd worden tegen (spat)water. l. Draag er zorg voor dar geen vloeistoffen in de machine komen.

5 Versie: VOORBEREIDINGEN OM DE VOUWMACHINE TE GEBRUIKEN 2.1 Benaming van de bediening elementen 1. Hoofdschakelaar (= achterzijde) + Stekker voor netsnoer + glaszekering 2. Papier drukveer + verstel knop voor de papier invoer (hoek verstelling) 3. Papier invoer tafel (incl. hefboom) 4. Verstelling voor de papier breedte 5. Geleide plaat voor dagpostverwerking 6. Klep inclusief handel voor het verwijderen van papier tussen de vouwwalsen 7. Opvangtafel voor papier opvang 8. Display en bedieningspaneel 9. Verstelknop voor de vouwinstelling 10. Positie marker A voor de eerste vouwtas (incl. het sluiten) 11. Positie marker B voor de tweede vouwtas (incl. het sluiten) Display en bedieningspaneel voor TF 12. Display a. Display van de teller b. Aftel informatie c. Display machine status d. Display voor de snelheid 13. Start / Stop knop 14. Snelheids instelling a. > = langzaam b.» = snel 15. Instelling voorde oplage teller a tal b. 100 tal c. 10 tal d Reset knop

6 Versie: VOORBEREIDINGEN OM DE VOUWMACHINE TE GEBRUIKEN Display en bedieningspaneel TF MULTI 17. Display a. Display voor de vel teller b. Teller / Aftel display c. Display machine status d. Display snelheid 18. Start / Stop knop 19. Snelheids knoppen a. > = langszaam b.» = snel 20. Instelling voor de oplage teller a tal b. 100 tal c. 10 tal d. 1 tal 21. Resetknop 22. Selectie knop voor inleg tafel 1, 2 or 3 (men kan elke kiezen onafhankelijk van de anderen!) 22. LED display: Groen: Papier invoer actief / papier beschikbaar Rood knipperen: Papier invoer actief / geen papier beschikbaar LED uit: Papier invoer niet geselecteerd 2.2. Installatie en opstellen De vouwmachines TF M-series worden kompleet geassembleerd geleverd en zijn zeer eenvoudig op te stellen. Levering a. Vouwmachine TF M-series incl. papier invoertafel(s) b. Netsnoer c. Bedieningshandleiding Installatie a. Pak de machine uit de doos (Verpakking kan hergebruikt worden voor het terugsturen in geval van reparatie). b. Plaats de machine op de werkplek (vlakke-,antislip en krasongevoelige oppervlakte). c. Voor de TF MINI: klap voorzichtig de invoer tafel naar achteren zodat deze in zijn vaste positie komt (foto's 01, 02 and 03).

7 Versie: VOORBEREIDINGEN OM DE VOUWMACHINE TE GEBRUIKEN Let op : Denk om de vingers bij het kantelen van de papier invoertafel! Foto 01 TFMINI (gesloten) Foto 02 TFMINI Positie 1 Dagpost verwerking Foto 03 TFMINI Positie 2 Normale stand Foto 04 TF MULTI Foto 05 TF MULTI d. Steek de netsnoer stekker in de daarvoor bestemde plug aan de achterzijde van de machine (zie punt2.1.) e. Steek het netsnoer in de wandcontact doos (240V).

8 Versie: VOORBEREIDINGEN OM DE VOUWMACHINE TE GEBRUIKEN 2.3. Set-up de opvangbak Trek de opvangbak uit de machine (-> foto 03 en 05). Zet deze op een stand zodat de gevouwen vellen vrij kunnen vallen. (De markerings tekens helpen u met het vinden van de juiste positie)! 2.4. Papier invoer Papier invoer TF MINI (= één enkel papier invoerstation, zie foto 06) Verstel beide geleiders vanuit het midden met een minimale tussenruimte tussen het te vouwen papier. Om te verstellen dienen deze aan de zijkant In te drukken en dan pas verschoven te worden. ATTENTIE: De machine werkt het beste met een ruimte tussen het papier en geleiders van 0,5 mm! Druk het handel aan de rechter zijde van de Papier invoertafel naar beneden en leg het te vouwen papier tegen de onderkant. Laat dan het handel weer los. Voorbeeld: Voor het vouwen van een wikkelvouw, leg het papier met zichtzijde naar boven en de onderzijde van het bedrukte papier naar beneden. Tip: - Maak het papier los alvorens dit in de machine te leggen! Maak altijd een proef vouw en controleer het resultaat! Wanneer een gedeelte van een vel papier is ingevoerd, en deze dient te worden teruggetrokken, druk dan het hendel naar beneden. Hierdoor kan men gemakkelijker het vel papier terugtrekken Papier invoer TF MULTI (= 3 papier invoer stations, zie foto 07) Verstel beide geleiders vanuit het midden van elke papierinvoer tafel met een minimale tussenruimte tussen het te vouwen papier. Gebruik bij voorkeur de schaal voor deze verstelling. Om deze te verstellen dienen deze aan de zijkant ingedrukt te worden en dan pas worden verschoven. ATTENTIE: De machine werkt het beste met een ruimte tussen het papier en de geleiders van 0,5 mm! Druk de handel aan de rechterzijde van de papier invoertafel naar beneden en leg het te vouwen papier tegen de onderkant. Laat dan het handel weer los.

9 Versie: WERKEN MET DE MACHINE Voorbeeld: Voor het vouwen van een wikkelvouw, leg het papier met zichtzijde naar boven en de onderzijde van het bedrukte papier naar beneden. Tip: - Maak het papier los alvorens dit in de machine te leggen! Maak altijd een proef vouw en controleer het resultaat! Wanneer een gedeelte van een vel papier is ingevoerd, en deze dient te worden teruggetrokken, druk dan het hendel naar beneden. Hierdoor kan men gemakkelijker het vel papier terugtrekken. 2.5 Dagelijkse post Vouwen van enkele vellen (Dagpost = werken met handinvoer) a. Maak de papierinvoer(en) leeg. b. Plaats de papier invoertafel (alleen met de TF MULTI) omhoog in de daarvoor bestemde positie (zie punt 2.2.) c. Voer de vellen (max. 7 vellen tezamen) in het midden van de handinvoer met behulp van de zijgeleiders van de invoertafel. De vouwmachine start automatisch. d. De machine stopt automatisch wanneer er geen papier meer is. ATTENTIE: De vellen mogen van een nietje zijn voorzien, echte het nietje moet evenwijdig lopen met de vouwwalsen ( = goed, = fout)! voorbeeld: voor gehechte vellen = Z-vouw voor DIN A4 (zie 3.4.1) Voer de vellen met beeld naar onderzijde en met de adres drager als eerste.

10 Versie: WERKEN MET DE MACHINE 3.1. Schakel de machine in Draai de hoofdschakelaar in positie I (= On) (zie 2.1) 3.2. Selecteer de bediening mode en de papiertassen In het algemeen kunt u kiezen uit drie bediening modes: Vouwen met teller a. Leg het papier op de invoertafel (zie 2.4). b. Controleer het vouwschema (zie vouwschema set-up punt 3.3 en 3.4). c. Selecteer de benodigde papierinvoer station(s) (alleen voor de TF MULTI). d. Start de vouwcyclus door op de Start-Stop knop te drukken (zie 2.1). e. De machine stopt als: i. Er geen papier meer in de invoer ligt. ii. Men de start -stop knop weer indrukt Vouwen met afslagteller (aftel functie) a. Leg het papier op het invoertafel (zie 2.4) b. Controleer het vouwschema (zie vouwschema(s) set-up punt 3.3 en 3.4). c. Stel het benodigde aantal in door de preset knop in te drukken en het aantal in te geven. Het aantal is afgebeeld op het display (zie 2.1) (knop1 = 1000, knop 2 = 100, knop 3 = 10, knop 4= 1)(vanafde rechterkant). d. Selecteer de benodigde papierinvoer station(s)in (alleen voor de TF MULTI). e. Start de vouwcyclus door op de Start-Stop knop te drukken (zie 2.1). f. De machine stopt automatisch indien: i. het ingestelde aantal is bereikt of; ii. er geen papier meer in de invoertafel aanwezig is of; iii. men de start-stop knop weer indrukt Vouwen van enkele vellen (zie 2.5 dagpost verwerking).

11 Versie: WERKEN MET DE MACHINE 3.3. Selecteer het type vouw De TF M series heeft twee vouwtassen Positie index A voor de eerste vouwtas (incl. het afsluiten) Positie index B voor de tweede vouwtas (incl. het afsluiten) Voor het wijzigen van de vouwlengtes moet men eerst de knop(pen) indrukken en dan verdraaien naar de goede positie (zie 2.1.). Nu kan men de positie verstellen, afhankelijk van het vouwschema (en afhankelijk van de schaal) (zie ook onder punt 3.4). Om alleen één enkele vouw de maken dient men knop A volledig tot het uiterste punt rechtsom (tot het teken>) te draaien. Voor het vast zetten van de positie laat de zijknoppen los(= geblokkeerd). LET OP: Wanneer de vouwtassen ingesteld worden mag hierin geen papier aanwezig zijn en ook niet tussen de vouwwalsen! 3.4. Set-up instructie Pos. Invoer Papier Vouw Adres Positie Positie instructie formaat type positie knop A Knop B A4 Wikkel vouw A4 Zig zag vouw A4 Enkele vouw A4 Dubbelparallel vouw A4 Luik vouw

12 Versie: WERKEN MET DE MACHINE 3.5 Wat is de juiste instelling van de vouwtas? Wanneer de vouw versteld dient te worden is dit eenvoudig te doen (schaal +/-). 1. Papier invoer 2. Selecteer vouwschema Wikkel vouw (DIN A4 document) Voor de juiste vouwinstelling van de wikkelvouw, dient men twee verstellingen uit te voeren. De positie van verstel knop A versteld de lengte A. De positie van verstel knop B versteld de lengte B. Kortere lengte A = verdraai de stand index A naar Langere lengte A = verdraai de stand index A naar + Kortere lengte B = verdraai de stand index B naar Langere lengte B = verdraai de stand index B naar + Zig-zag vouw (DIN A4 document) Voor de juiste vouwinstelling van de zig-zag vouw, dient men twee verstellingen uit te voeren. De positie van verstel knop A versteld de lengte A. De positie van verstel knop B versteld de lengte B. Kortere lengte A = verdraai de stand index A naar Langere lengte A = verdraai de stand index A naar + Kortere lengte B = verdraai de stand index B naar Langere lengte B = verdraai de stand index B naar +

13 Versie: WERKEN MET DE MACHINE Enkele vouw (DIN A4 vellen) Om alleen één enkele vouw de maken Voor de juiste vouw instelling van de enkele vouw, dient men knop A volledig tot het uiterste punt rechtsom (tot het teken>) te draaien. Hierdoor wordt de eerst vouwtas gesloten (zie symbool). De positie van verstelknop B versteld de lengte B. Kortere lengte B = verdraai de stand index B naar Langer lengte B = verdraai de stand index B naar + Dubbel parallel vouw Voor de juiste instelling van de dubbel parallel vouw dienen de twee vouwtassen als volgt te worden ingesteld. De positie van verstelknop A versteld de lengte A. De positie van verstelknop B versteld de lengte B. Kortere lengte A = verdraai de stand index A naar Langere lengte A = verdraai de stand index A naar + Kortere lengte B = verdraai de stand index B naar Langere lengte B = verdraai de stand index B naar + Luik vouw (DIN A4 vellen) Voor de juiste instelling van de luik vouw dienen de twee vouwtassen als volgt te worden ingesteld. De positie van verstelknop A versteld de lengte A. De positie van verstelknop B versteld de lengte B. Kortere lengte A = verdraai de stand index A naar Langere lengte A = verdraai de stand index A naar + Kortere lengte B = verdraai de stand index B naar Langere lengte B = verdraai de stand index B naar +

14 Versie: WERKEN MET DE MACHINE 3.6. Hoe de invoertafel te verstellen Indien het papier niet recht op elkaar (parallel) is gevouwen is (iets scheef) dan kan men dit verstellen door de invoertafel te verstellen. Voor de scheefverstelling van de papierinvoer moet men de knop aan de onderzijde (rechts) van de papier invoer tafel verdraaien. Instelknop voor de papier invoerhoek

15 Versie: TECHNISCHE INFORMATIE 4.1. Fouten behandeling Beschrijving Mogelijke oorzaak Oplossing Machine start niet Geen netspanning Controleer het netsnoer en de Display licht niet op netspanning Zekering defect Controleer de zekering (zie pagina 14, zekering type 1,5 A slow) Papier storing in de Vouwtassen zijn Verwijder alle papieren resten in de machine geblokkeerd vouwtassen (zie tekening pagina 14) Invoer is Til de invoertafel iets op en verwijder geblokkeerd het vel. Verwijder al het papier van de invoertafel (zie punt 2.4) Papier storing in de Uitvoer bak staat te Zet de uitvoerbak in de juiste positie uitvoer ver naar binnen afhankelijk van het vouwtype (zie onder 2.3) Vouw A is te kort Vouwtas 1 is Verplaats de index A voor de vouw A verplaatst naar beneden (zie 3.5) Vouw A is te lang Vouwtas 1 is Verplaats de index A voor de vouw A verplaatst naar boven (zie 3.5) Vouw B is te kort Vouwtas 2 is Verplaats de index B voor de vouw B verplaatst omhoog (zie 3.5) Vouw B is te lang Vouwtas 2 is Verplaats de index B voor de vouw B verplaatst naar beneden (zie 3.5) Papier voert niet goed in Plaats drukveer niet Verplaats de drukveer aan de goed achterzijde van de papier invoertafel (zie 2.1) Druk zwaarder - Veer naar + Druk lichter - Veer naar - Fout verklaring op het: Error 1 Klep naar Sluit de klep (zie 2.1) vouwwalsen staat open Error 2 Overbelast Schakel de machine uit, verwijder het De vouwmachine is papier en schakel de machine weer in overbelast Error 3 Papier storing in de Verwijder het papier of plaats weer machine of geen papier in de invoertafel! papier meer Error 4 Geen invoerstation Selecteer het invoer station(s) welke geselecteerd (alleen gewenst zijn (zie 2.1) voor de TF MULTI)

16 Versie: TECHNISCHE INFORMATIE Alvorens de zekering te vervangen, of de kappen te verwijderen voor een storing, moet men eerst de machine uitzetten en de netstekker los maken. Nu kan men de klep openen door de greep in de holle ruimte in te drukken. De vouwwalsen zijn nu eenvoudig te bereiken en men kan het papier verwijderen. Let op : geen grote krachten gebruiken! Verwijderen van papier resten: In geval van een papier opstopping; open de klep en verwijder het papier. Openingsgreep Verwisselen van de glaszekering: De glaszekering is geplaatst tussen de schakelaar en de netsnoer stekker. Trek de houder er uit en dan kan men de zekering vervangen.

17 Versie: TECHNISCHE INFORMATIE 4.2. Technische gegevens Papier breedte: Papier lengte: Papier gewicht: Papierkwaliteit: Display: Laad capaciteit: Snelheid: Snelheid: Dagpost verwerking: 100 mm-218 mm (3,94 inch - 8,58 inch) 80 mm mm (3,15 inch-17,64 inch) g/m 2 Ongestreken papier (geen glad gestreken papier) LCD 4 x 7-Segment display TFMINI max. 150 vel TF MULTI max. 450 vel (= 3 x 150 vel) De laadcapaciteit is afhankelijk van de papier kwaliteit en het papiergewicht TF MINI max vel/uur TF MULTI max vel/uur max. 7 vel, ook met horizontale nietjes Electriciteit: Zekering: Power supply ~230 V 1,5 A Slow 24 V = / 2.5 A Dimensions: Gewicht: TF MINI TF MULTI TFMINI TF MULTI 320 x 377 x 398 mm (L/B/H) 320 x 377 x 483 mm (L/B/H) ongeveer 12 kg ongeveer 17 kg Omgeving condities: Kamertemperatuur C Relatieve vochtigheid 40-70% Technische gegevens kunnen gewijzigd worden!

18 Versie: TECHNISCHE INFORMATIE 4.3. Reparatie en onderhoud Regelmatig en op een correcte wijze schoonmaken van de machine garandeert een langere probleemloze werking van de machine. Hiervoor is het belangrijk de machine regelmatig schoon te maken en eventuele papierstof te verwijderen en tevens de vouwwalsen schoon te maken. Gebruik hiervoor uitsluitend de rollenreiniger die de leverancier adviseert. => Alvorens de machine schoon te maken moet de machine zijn uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact te zijn verwijderd. => De invoerrollen en de vouwwalsen dienen regelmatig schoongemaakt te worden. => Maak de machine alleen schoon met een doek en een niet agressieve vloeistof; het beste is de speciale vloeisof voor vouwwalsen (39599) te bestellen bij uw leverancier. Met deze vloeistof haalt men drukinktresten en tonerresten van de vouwwalsen. Vouwwalsen dienen een mat oppervlakte te hebben voor een juiste werking. BELANGRIJK: Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen! De fabrikant is niet verantwoordelijk voor het te gebruiken schoonmaak middel. LET OP: Zorg ervoor dat er geen vloeistof in de machine komt! 4.4. Reparatie en klanten service Hefter Systemform is altijd beschikbaar ingeval u een vraag heeft betreffende deze vouwmachines. ( Gaarne direct contact opnemen met HEFTER Systemform of met de locale importeur of leverancier. 4.5 Importeur in Benelux Van Randwijk Paperflow Solutions Vragen en storingen kunt u opgeven via de website waar een specifieke rubriek hiervoor is. Binnen 2x 24 uur ontvangt u een reactie.

19 Versie: TECHNISCHE INFORMATIE 4.5. CE certifikaat: Product: Table-top folder Type: The design of this TF Mini TF Multi 98/37/EWG machine conforms with 73/23/EWG the following regulations: 89/336/EWG Applied harmonised EN standards: EN EN 294 EN 349 EN EN 1050 EN Dipl.-Ing. (FH) Ch. Hefter Development / Construction Prien, 28 June 2004 Versie:

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

Gids bij de installatie (verkort)

Gids bij de installatie (verkort) Gids bij de installatie (verkort) Voor de installatie Dit apparaat moet worden geplaatst op een bureau of tafel in de buurt van een 220 Volt stopcontact met randaarde. Zet de voorkant van de machine zo

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

HANDLEIDING BAND SEALER SBH-1000

HANDLEIDING BAND SEALER SBH-1000 HANDLEIDING BAND SEALER SBH-1000 1 BESCHRIJVING VAN ELK ONDERDEEL: 2 INSTRUCTIES 1) Controleer het juist voltage alvorens de stekker in het stopcontact te steken. De voltage moet zijn 230 VAC 50/60 Hz.

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

NL handleiding supplement Mug Press MPR-2

NL handleiding supplement Mug Press MPR-2 NL handleiding supplement Mug Press MPR-2 Dit is een supplement met daarin de belangrijkste instellingen in het Nederlands. Dit supplement dient niet ter vervanging van de meegeleverde handleiding. Neem

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen maar gebruikt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoud 1. Illustraties... 3 2. Functieknoppen en displays... 4 3. Algemene instructies... 5 4. Veiligheidsinstructies... 5 5. De machine aanzetten... 6 6. Telfuncties... 6 Telfuncties...

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

* /1 * /1 * x40

* /1 * /1 * x40 Item: *710.020 1/1 *710.021 2/1 *710.022 60x40 1. Inhoud 1. Instructie waarschuwingen... 2 2. Waarschuwingen voor een veilig en juist gebruik... 2 3. Garantie... 2 4. Installatie... 3 4.1 Technische eigenschappen...

Nadere informatie

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing KRUPS F380 Gebruiksaanwijzing 1 2 3 4 5 6 max. 30 cm 7 8 9 max. 3 /4 10 11 12 13 14 15 Nederland Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat dient aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Het voltage

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

FPi 4500 Couverteersysteem. De nieuwe professionele enveloppen-vulmachine voor middelgrote post hoeveelheden.

FPi 4500 Couverteersysteem. De nieuwe professionele enveloppen-vulmachine voor middelgrote post hoeveelheden. FPi 4500 Couverteersysteem De nieuwe professionele enveloppen-vulmachine voor middelgrote post hoeveelheden. 1 2 FPi 4520 Intelligente oplossingen moeten eenvoudig zijn FPi 4500 Couverteersysteem Delegeer

Nadere informatie

Handleiding A4-Lamineermachine Klassieke Lijn

Handleiding A4-Lamineermachine Klassieke Lijn Handleiding A4-Lamineermachine Klassieke Lijn Beschrijving: 1. Hoesinvoer 2. Gereed -indicator 3. Aan/uitindicator 4. Aan/uitschakelaar 5. Hoesuitvoer Parameters: Afmeting: 335 x 100 x 86mm Lamineersnelheid:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2007 Versie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Fabrikant: Gispen Parallelweg West 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: Gispen TM elektrisch hoogte verstelbare tafel (met het bedieningspaneel in het tafelblad)

Nadere informatie

Calortrans M55. Handleiding

Calortrans M55. Handleiding Calortrans M55 Handleiding Voorwoord BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor veilig gebruik van de Calortrans M55 mokkenpers moeten de volgende voorzorgsmaatregelen genomen worden: Vóór gebruik: Lees de

Nadere informatie

MINI WASMACHINE WMR5350

MINI WASMACHINE WMR5350 MINI WASMACHINE WMR5350 Wij danken u hartelijk voor de aankoop van deze mini wasmachine met één kuip Lees deze handleiding zorgvuldig door zodat u op een juiste manier gebruik maakt van dit apparaat Bewaar

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2013 Versie

Nadere informatie

Installatie & onderhouds instructies COMBO-D-LUX. Tijdgestuurde condensaat aftap 02/13

Installatie & onderhouds instructies COMBO-D-LUX. Tijdgestuurde condensaat aftap 02/13 Installatie & onderhouds instructies COMBO-D-LUX Tijdgestuurde condensaat aftap ALGEMENE WERKING 02/13 De COMBO-D-LUX is een alles-in-één tijdgestuurde aftap met een geïntegreerde kogelkraan en zeef. De

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Professional GEBRUIKSAANWIJZING FRITEUSE USER INSTRUCTIONS DEEP FRYER GEBRAUCHSANWEISUNG FRITEUSE MODE D EMPLOI FRITEUSE

Professional GEBRUIKSAANWIJZING FRITEUSE USER INSTRUCTIONS DEEP FRYER GEBRAUCHSANWEISUNG FRITEUSE MODE D EMPLOI FRITEUSE Professional GEBRUIKSAANWIJZING FRITEUSE USER INSTRUCTIONS DEEP FRYER GEBRAUCHSANWEISUNG FRITEUSE MODE D EMPLOI FRITEUSE Alvorens de apparatuur in gebruik te nemen dient u deze gebruiksaanwijzing aandachtig

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Papiervernietiger X10 CD

Papiervernietiger X10 CD Papiervernietiger X10 CD met aparte snij-eenheid voor cd's/dvd's en creditcards Handleiding 91608 Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor het versnipperen/vernietigen van een maximum van 10 (niet-geniete)

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

ALUFORCE PRO 150 M. PCt482-0EN-DE-NL

ALUFORCE PRO 150 M. PCt482-0EN-DE-NL ALUFORCE PRO 150 M PCt482-0EN-DE-NL 02 04 03 2 Veiligheidsinstructies 2.1 Verklaring symbolen en instructies In de montage- en bedieningshandleiding worden de volgende aanduidingen en symbolen voor gevaren

Nadere informatie

HANDLEIDING HAND IMPULSE SEALER SK-110 SK-210 SK-310 SK-410 SK-510

HANDLEIDING HAND IMPULSE SEALER SK-110 SK-210 SK-310 SK-410 SK-510 HANDLEIDING HAND IMPULSE SEALER SK-110 SK-210 SK-310 SK-410 SK-510 STANDAARD SET RESERVE-ONDERDELEN: Sealdraad : 2 stuks Teflon strip : 2 stuks Teflon tape : 1 stuk Zekering : 1 stuk (2 A) Handleiding

Nadere informatie

Calortrans CT3845(M) Handleiding.

Calortrans CT3845(M) Handleiding. Calortrans CT3845(M) Handleiding BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor veilig gebruik van de Calortrans CT3845(M) transferpers moeten de volgende voorzorgsmaatregelen genomen worden: Vóór gebruik: Lees

Nadere informatie

HANDLEIDING SHEETPRESS R30

HANDLEIDING SHEETPRESS R30 HANDLEIDING Bedienings- & onderhoudsinstructies R30 Sheet press Inleiding: 1. Om te beginnen... 2 1. Gezondheids- en Veiligheidsinformatie... 3 2. Bij ontvangst... 3 3. Gebruik bedienpaneel... 4 4. Materialen

Nadere informatie

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing SALAMANDER Gebruiksaanwijzing Art.no. 688.003 (AT-936) 1 INDEX Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0 Introductie 2 1 Functies & Gebruik 3 2 Product Specificaties 3 3 Vervoer & Opslag 3 4 Instructies 3 5 Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Inhoud Veiligheidsadviezen...4 Bedoeld gebruik... 4 Opstelling en elektrische aansluiting... 4 Storingen... 5 Leveringsomvang... 5 Overzicht van het

Inhoud Veiligheidsadviezen...4 Bedoeld gebruik... 4 Opstelling en elektrische aansluiting... 4 Storingen... 5 Leveringsomvang... 5 Overzicht van het Inhoud Veiligheidsadviezen...4 Bedoeld gebruik... 4 Opstelling en elektrische aansluiting... 4 Storingen... 5 Leveringsomvang... 5 Overzicht van het apparaat...6 Pictogrammen op het apparaat... 7 Ingebruikneming

Nadere informatie

Calortrans M55. Handleiding.

Calortrans M55. Handleiding. Calortrans M55 Handleiding BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Voor veilig gebruik van de Calortrans M55 mokkenerpers moeten de volgende voorzorgsmaatregelen genomen worden: Vóór gebruik: Lees de complete

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

MUNTTELMACHINE CC-601

MUNTTELMACHINE CC-601 MUNTTELMACHINE CC-601 Gebruiksaanwijzing 1.1 Veiligheidsinstructies 1.2. Het apparaat 1.3. Opstartprocedure 2.1. Algemene instellingen 3.1. Omschrijving van foutcodes 3.2. Onderhoud 3.3. Technische specificaties

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X Pagina van 5 Help afdrukmat. Papierformaten die door de printer worden ondersteund Opmerking: Wanneer u afdrukt op papier dat minder dan 0 mm (8,3 inch) breed is, is het mogelijk dat de printer na verloop

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 Inhoudsopgave VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 3 WAARSCHUWINGEN 4 VEILIGHEIDS RICHTLIJNEN / ALGEMEEN 6 INSTALLATIE EN MONTAGE 7 ZAGEN 8 ONDERHOUD 9 ONDERDELENTEKENING

Nadere informatie

Inleiding. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie over het instellen, gebruik en onderhoud van uw Cup-a-Soup Mini.

Inleiding. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie over het instellen, gebruik en onderhoud van uw Cup-a-Soup Mini. Inleiding Hartelijk dank voor het aanschaffen van de Cup-a-Soup Mini. Met deze aanschaf heeft u altijd een heerlijk Cup-a-Soup moment binnen handbereik. In deze gebruikershandleiding ontvangt u meer informatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

Handleiding. itec Clean Air. Ionic UV Plasma luchtreiniger

Handleiding. itec Clean Air. Ionic UV Plasma luchtreiniger itec Clean Air Ionic UV Plasma luchtreiniger Waarschuwing! Het niet volgen van deze instructies kan schade aan het apparaat opleveren! 1 Na het product uitgepakt te hebben, de UV lamp te hebben gemonteerd

Nadere informatie

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING Professional Supplies TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING (*680.100 /*680.200) Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig alvorens het apparaat in gebruik te nemen. -1- INDEX Hoofdstuk Omschrijving Blz 1 Inleiding...2

Nadere informatie

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 D I F Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 Gebruiksaanwijzing Elektrische haard KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting Proficiat met de aankoop van uw trapleuning met LED verlichting! Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en neem de gebruiksinstructies te

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Solo toiletlift

Installatie- en gebruikershandleiding Solo toiletlift Voor installatie: Controleer het product Neem direct contact op met uw leverancier indien blijkt dat de Solo toiletlift beschadigd is tijdens het transport. Controleer de inhoud van de doos - Solo toiletlift

Nadere informatie

INLEIDING LEVERING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN. SYMBOLEN De symbolen in deze gebruiksaanwijzing

INLEIDING LEVERING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN. SYMBOLEN De symbolen in deze gebruiksaanwijzing INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 101E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

Speciaal papier. Afdrukken op glanspapier. Richtlijnen. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Speciaal papier. Afdrukken op glanspapier. Richtlijnen. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Speciaal papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukken op glanspapier' op pagina 2-60 'Afdrukken op papier voor digitale foto's' op pagina 2-65 'Afdrukken op briefkaarten en driebladige

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Europese Modellen MD 60/100/120 3/4/5 Amerikaanse Modellen MD 24/40/48 3/4/5

GEBRUIKSAANWIJZING. Europese Modellen MD 60/100/120 3/4/5 Amerikaanse Modellen MD 24/40/48 3/4/5 GEBRUIKSAANWIJZING Europese Modellen MD 60/100/120 3/4/5 Amerikaanse Modellen MD 24/40/48 3/4/5 Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt. NL 9124098 / 1707 Herkomst De oorspronkelijke instructies

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik.

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER Aandachtig lezen vóór gebruik! Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. Uw schoensterilisator en droger kan ook gebruikt

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Flowhaspel 1 Empas B.V. Kruisboog 43 3905 TE Veenendaal 0318-525888 www.empas.nl Technische gegevens Afmetingen (lxbxh), cm... 55x39x109 Gewicht, kg...36 Motor vermogen, W....300

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic & Classic

Handleiding Euroflex Basic & Classic Handleiding Euroflex Basic & Classic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

FPi 2015. Aantrekkelijk, makkelijk hanteerbaar, snel en betrouwbaar! FPi 2020. FPi 2025

FPi 2015. Aantrekkelijk, makkelijk hanteerbaar, snel en betrouwbaar! FPi 2020. FPi 2025 FPi 2015 Aantrekkelijk, makkelijk hanteerbaar, snel en betrouwbaar! FPi 2020 FPi 2025 Een voordeel voor elk kantoor! Maak een einde aan de stress van de dagelijkse postverzending! Laat de nieuwe FPi 2000

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RTW100

Gebruiksaanwijzing RTW100 Gebruiksaanwijzing RTW100 Inhoudsopgave Technische gegevens Beschrijving apparaat Elektrische aansluiting Installatie en adviezen Beschrijving bedieningspaneel De eerste keer Adviezen Storingen en mogelijke

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting met ingebouwde afstandsbediening

Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting met ingebouwde afstandsbediening Gebruiksaanwijzing Trapleuning met LED module verlichting met ingebouwde afstandsbediening Proficiat met de aankoop van uw trapleuning met LED verlichting en ingebouwde afstandsbediening! Lees deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1

Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1 Life-POINT Pro AED TRAINER handleiding Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1 20-01-15 20:03 Life-Point Pro AED - TRAINER Handleiding BELANGRIJK Leest u deze handleiding zorgvuldig

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES 11/2017

INSTALLATIE INSTRUCTIES 11/2017 1 INSTALLATIE INSTRUCTIES 11/2017 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond Handleiding AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond ... Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 DEEL 1 Informatie over de veiligheid 1.1. Inleiding Dit hoofdstuk bevat informatie over

Nadere informatie

MDS-2 GEBRUIKSAANWIJZING. Europees Model MDS 86-2 Amerikaans Model MDS WAARSCHUWING Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt.

MDS-2 GEBRUIKSAANWIJZING. Europees Model MDS 86-2 Amerikaans Model MDS WAARSCHUWING Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt. GEBRUIKSAANWIJZING Europees Model MDS 86-2 Amerikaans Model MDS 34-2 Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt. NL 9124084 / 1704 Herkomst De oorspronkelijke instructies voor deze handleiding

Nadere informatie

Disk Station DS209+, DS207+, DS207. Snelle installatiegids

Disk Station DS209+, DS207+, DS207. Snelle installatiegids Disk Station DS209+, DS207+, DS207 Snelle installatiegids VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees deze veiligheidsinstructies zorgvuldig voor gebruik en bewaar deze handleiding op een veilige plaats voor een eventuele

Nadere informatie

Officeline. Praktische oplossingen voor kantoor en postkamer. Vouwmachines Vouw-hechtmachine Electrische nietmachine Zware perforator

Officeline. Praktische oplossingen voor kantoor en postkamer. Vouwmachines Vouw-hechtmachine Electrische nietmachine Zware perforator Officeline Praktische oplossingen voor kantoor en postkamer Vouwmachines Vouw-hechtmachine Electrische nietmachine Zware perforator De ideale oplossing voor het vouwen van papier. IDEAL vouwmachines geven

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - nl/ta- 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een scorebord optie 7 van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

Tuincontactdoos met piket

Tuincontactdoos met piket NL Handleiding GS 2 DE GS 4 DE Belangrijk! Lees deze handleiding en bewaar ze. Neem de veiligheidsaanwijzingen in acht. Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding... 29 2 Leveringsomvang... 29 3 Conform gebruik...

Nadere informatie

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding Handleiding vetvrije gezinsmaaltijden Inhoud Veiligheidswaarschuwingen Veiligheidswaarschuwingen 2 Veiligheidsinstructies 4 Productgegevens 5 Productbeschrijving 6 Gebruiksinstructies 7 Algemene Reinigings-

Nadere informatie

Accu voor ZB19Z. Handleiding. (zwembadrobot Pieter)

Accu voor ZB19Z. Handleiding. (zwembadrobot Pieter) Accu voor ZB19Z (zwembadrobot Pieter) Handleiding Lees deze handleiding voordat u de robot gaat gebruiken. Bewaar deze handleiding zodat u deze later nog kunt raadplegen. Inhoudsopgave 1. Veiligheidswaarschuwing...1

Nadere informatie

HANDLEIDING MOTOR CONNECTOR SET. Gebruikershandleiding voor in hoogte verstelbare bureau s cm

HANDLEIDING MOTOR CONNECTOR SET. Gebruikershandleiding voor in hoogte verstelbare bureau s cm HANDLEIDING MOTOR CONNECTOR SET Gebruikershandleiding voor in hoogte verstelbare bureau s 62-82 cm Voor ingebruikname van het systeem lees aandachtig deze handleiding en bewaar het voor naslag Type motor:

Nadere informatie

CITATION SUB GEBRUIKERSHANDLEIDING

CITATION SUB GEBRUIKERSHANDLEIDING CITATION SUB GEBRUIKERSHANDLEIDING / BELANGRIJKE VEILI- GHEIDSINSTRUCTIES Controleer voltage vóór gebruik De Citation-subwoofer is ontworpen voor gebruik met 100-240 volt, 50/60 Hz wisselstroom. Als uw

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic

Handleiding Euroflex Basic Handleiding Euroflex Basic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se RevaMed B.V. telefoon + 31 (0)

Nadere informatie

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015 Installatie & Onderhoudsinstructies 1 10-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Tape dispenser M-AFT Korte omschrijving: gebruikshandleiding voor het aanbrengen van tape ten behoeve van het afwerken van stoffen die gevoelig zijn voor rafelen. Speciaal aanbevolen

Nadere informatie

* /1 GN * /1 GN

* /1 GN * /1 GN Item: *710.200 2/1 GN *710.300 3/1 GN 1. Inhoud 1. Instructie waarschuwingen... 2 2. Waarschuwingen voor een veilig en juist gebruik... 2 3. Garantie... 2 4. Installatie... 3 4.1 Technische eigenschappen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. SatéJet Dispenser

Inhoudsopgave. SatéJet Dispenser Inhoudsopgave Inleiding...1 Veiligheidsinstructies...2 Technische gegevens...4 Benodigde ruimte...5 Benaming onderdelen...6 Werkingsprincipe...7 Bedieningsinstructies...8 Instellingen...10 Onderhoudsschema...11

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Europese Modellen HI 120 Amerikaanse Modellen HI 48. WAARSCHUWING Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt.

GEBRUIKSAANWIJZING. Europese Modellen HI 120 Amerikaanse Modellen HI 48. WAARSCHUWING Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt. GEBRUIKSAANWIJZING Europese Modellen HI 120 Amerikaanse Modellen HI 48 Lees deze handleiding voordat u de machine gebruikt. NL 9124338 / 1804 Herkomst De oorspronkelijke instructies voor deze handleiding

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

excelcare ExcelCare XL-90 S/M/L Gebruikershandleiding Lees instructies voor gebruik

excelcare ExcelCare XL-90 S/M/L Gebruikershandleiding Lees instructies voor gebruik excelcare Gebruikershandleiding ExcelCare XL-90 S/M/L Lees instructies voor gebruik Gebruikershandleiding XL-90 Pagina 1 Inhoud 1. LABEL VAN DE ROLLATOR... 2 2. ONDERDELEN VAN UW ROLLATOR... 3 3. GEBRUIK

Nadere informatie

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Snelle installatiegids Document ID: Synology_QIG_2BayCL_20090901 VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Lees deze veiligheidsinstructies zorgvuldig voor gebruik en bewaar deze handleiding

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de MOPAS BT Transponder. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld om personen in staat

Nadere informatie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Gebruiksaanwijzing: DRINKWELL NOOIT AANZETTEN ZONDER WATER! 1. Kijk aan

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding Hoekschaar AK 150 VERSIE 07-2006 AK 150 pagina 1 / 8 1 Inleiding Geachte klant, Wij waarderen het dat u een product van onze firma hebt gekozen. Deze bedieningshandleiding is speciaal

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS20CCSV

Uw gebruiksaanwijzing. SAMSUNG RS20CCSV U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor SAMSUNG RS20CCSV. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de SAMSUNG RS20CCSV in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES Scherm min. 5 kg DQ Regular 1000 DQ Regular 700 INSTALLATIE INSTRUCTIES INHOUD: 1. Belangrijke veiligheidsinstructie s. 2. Specificaties en afmetingen. 3. Anti-afknel / Auto-omkeer functie. 4. Meegeleverde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 )

Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Gebruikershandleiding Reactieloze pneumatische ratel EG554A (3/8 ) EG554B (1/2 ) Beste Klant, Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u toont met de aankoop van uw nieuwe Eagle luchtgereedschap. Elk Eagle

Nadere informatie

LED Inbouwspot WDS 3 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl

LED Inbouwspot WDS 3 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl LED Inbouwspot WDS 3 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl 1 Wij danken u voor de aankoop van dit product en wensen u veel waterplezier. Technische specificaties 1 Stroomkabel:

Nadere informatie

DF-705 Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

DF-705 Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu DF-705 Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Dutch V1.0 1 Waarschuwingen Voorzorgsmaatregelen en onderhoud Alleen voor gebruik binnenshuis Stel het apparaat niet bloot aan vocht of

Nadere informatie

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Phaser 6200-kleurenlaserprinter Laden In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Papier in de laden 1 tot en met 3 plaatsen zie pagina 2. Papier in de multifunctionele lade plaatsen zie

Nadere informatie

Problemen met de afdrukkwaliteit

Problemen met de afdrukkwaliteit Problemen met de afdrukkwaliteit Uw printer is ontworpen om altijd afdrukken van hoge kwaliteit te genereren. Als er problemen met de afdrukkwaliteit optreden, gebruikt u de informatie op deze pagina's

Nadere informatie

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Digitale bagageweger nr. 200-630 Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Veiligheidsinstructies Lees de in de onderhavige gebruikshandleiding opgenomen

Nadere informatie

Instructieboekje. VB12 boxventilator

Instructieboekje. VB12 boxventilator Instructieboekje VB12 boxventilator 2 DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM VB12-ventilator gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Lees voor gebruik het instructieboekje aandachtig en in

Nadere informatie