Mijn doel is zover als mogelijk is de voorouders vanuit onze kinderen terug te zoeken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn doel is zover als mogelijk is de voorouders vanuit onze kinderen terug te zoeken."

Transcriptie

1 Genealogie, het uitzoeken van je familiegeschiedenis: Een jaar nadien, begin het jaar 2014 getotaliseerd en uitgewerkt, om niet tegen iedereen weer hetzelfde verhaal te vertellen. Deze plek is een verzamelplek wat ik op internet via de doop trouw en overlijdensaktes gevonden heb bij de diverse instanties zowel bij gemeentelijke als kerkregisters, daar waar ik gegevens uit deze bron heb, staan ze bij mij compleet in het notitieveld in mijn bestand. Bij het niet verder komen in het onderzoek van de voorouders vanuit onze kinderen zijn internetbronnen geraadpleegd zoals geneologie-online, stamboomzoeker, en parenteels die reeds door andere genealogen zijn opgesteld.(parenteels tevens als pdf bestanden bewaard om nog eens terug te kijken) Niet alle informatie is dus door mijzelf teruggevonden maar heb deze samen wederzijds gedeeld en daar waar mogelijk aangevuld. Elk goed genealoog zal deze gegevens proberen te controleren en daar waar onjuistheden voorkomen ook zijn bron hiervan op de hoogte stellen. Zo kom je makkelijk terug van 1810 tot 1920 met het onderzoek in de Bevolkingsregisters. Voor deze tijd zit je terug te zoeken in de persoonsregistratie DTB deze zitten in de periode van 1580 tot 1811 en betreft de Kerkelijke doop-, trouw, en begraafregisters. Evenals de notarisregisters voor de memories van Successie en opgave van nalatenschap in verband met de successiebelasting. Verder zijn er nog bladuitgaven gedaan die verder terug kunnen gaan waar andere genealogen gedeeltes van familietakken hebben weergegeven. De bekendste zijn : de Nederlandse Leeuw , de Brabantse Leeuw , Gens Nostra en de kleine Meijerij Sluit je aan bij de adel dan zijn er andere bronnen die je kan bekijken en controleren, een zeer bekende is Karel de Grote.nl en een bestand van Frans Roelvink Vorsten en Midvorsten. Tevens zijn er zeer veel boeken uitgegeven over bepaalde takken van genealogie die al dan niet bewust of onbewust weer over zijn genomen om verder in het onderzoek te komen. Een goed genealoog zet bij elke notitie ook de bron in zijn bestand, waardoor je altijd terug kan herleiden en eventueel de bron kan informeren dat er iets niet klopt. Het zal niet de eerste keer zijn dat een tak geheel opnieuw herschreven moet worden. Doel en werkwijze: Mijn doel is zover als mogelijk is de voorouders vanuit onze kinderen terug te zoeken. Bij een tweede ronde het gezin erbij te zoeken, en 3 de ronde indien de tak niet verder meer gaat het parenteel van de stamoudste te maken. Zoek dus zowel de mannelijke als vrouwelijke lijn uit. Tevens krijgt elke tak een kleur mee als hier de digitale bronnen uit de registers in vermeld zitten. 4 verschillende kleuren van onze eigen ouders zodat je altijd kan zien in welke tak je aansluit.

2 Dit houd globaal in dat je 8 generaties aantoonbaar terug kan komen tot ongeveer 1810 hierna ervan uitgaande dat de gemiddelde leeftijd van trouwen in de 20 ste eeuw ongeveer 25 jaar is en hiervoor 30 jaar. Dan kan iedereen de namen van 16 generaties bij elkaar zoeken. Daar ik van ons eigen kinderen uit ga, heeft de 2 de generatie 2 ouders, 3 de generatie 4 ouders en 16 generatie ouders. Mijn eerste doel is om deze voorouders te bereiken. Na een jaar actief zoeken heb ik tot de 8 ste generatie compleet, dit zijn 256 voorouders. Vanuit deze 128 voorouders, dit zijn 64 gezinnen is weer een parenteel te maken op het nageslacht tot ongeveer 1930 ivm de wet op de privacy. Hier ben ik in 2014 mee gestart om dit verder uit te zoeken. Een tweede stap is van de 9 de tot de 16 generatie bij elkaar te zoeken. Daar je in 1810 pas een achternaam moest aannemen was het voor deze tijd het terugzoeken op patroniem. Je werd dus vernoemd naar je vader. Voorbeeld Jan had een zoon die Klaas heet, dit werd dan Klaas Jansen. De eerste zoon werd vernoemd naar de opa Jan en werd vervolgens geschreven als Jan Klaasen. Zoek je echter in de kerkregisters dan werden deze namen net even anders opgeschreven: Jan heet dan Joannis en Klaas werd als Nicolaas geschreven, vaak door de pastoor bepaald daar vele toch niet konden schrijven of lezen. Ben heden tijdens het schrijven van dit stuk de 9 de generatie compleet aan het maken maar hier zitten een 3 tal voorouders in waar de vader van onbekend is. Conclusie is dus dat ik het unieke getal nooit zou kunnen halen. Als je alles kan bereiken tot de 16 de generatie voorouders, dit zijn gezinnen in de tijd rond 1600, dan zou je vanuit deze gezinnen weer een parenteel kunnen maken met heel hun nageslacht. Vele zullen weer met elkaar getrouwd zijn. Mijn eerste 8 generaties komen uit Brabant met een enkele uit het noorden of uit Belgisch Brabant. Waarbij de voorouders uit geheel Brabant komen van west tot oost Brabant. De Bevolking van Nederland was in 1600 ongeveer 1,5 miljoen inwoners en in Brabant zou dit ongeveer personen zijn. Hiermee zou ik dus 16 % van de Brabantse bevolking in beeld hebben mits ook al mijn voorouders rond 1600 ook in Brabant woonachtig waren en ik ook tot 1600 terug kan komen in het kwartierstaat. Maak ik nu een parenteel van al deze gezinnen en ga ik uit van gemiddeld 3 kinderen en weer terug naar het heden dan zou ik aan een onvoorstelbaar aantal komen die ik nooit van zijn leven ingevoerd krijg. Hierdoor is samenwerking met andere genealogen nodig. Samen met het uitwisselen van een ged.com bestand. Het uitwisselen van bestanden heb ik het afgelopen half jaar al diverse keren mogen uitvoeren waardoor mijn bestand gegroeid is naar een respectabel getal en bestaat heden uit personen. Dit is dus de reden dat ik zelf terugzoek op mijn voorouders en van aangetrouwde namen een bestand probeer te bemachtigen als ged.com bestand zodat ik deze na een snelle controle aan mijn bestand kan koppelen.

3 Hierdoor wil ik bewijzen dat we allemaal familiebanden met elkaar hebben die heden te bewijzen zijn als ze maar uitgezocht worden. Doe bij deze een verzoek aan alle genealogen om mijn website te bekijken en me hun bestand aan mij toe te sturen als je een achternaam uitgezocht hebt die ik nog wil toevoegen. Uiteraard zal ik dit bestand controleren op mogelijke opmerkingen voordat ik deze toe ga voegen. Nadien zal ik je mogelijk aanvullen met de voorouders. Het nageslacht zal alleen op verzoek toegezonden worden, met uitzondering van de levende personen, ivm de wet op de privacy. Daar vele genealogen onder ons niet weten hoe ze een ged.com bestand maken of kunnen toevoegen aan hun bestand zal ik dit hierna uit proberen te leggen met het programma Aldfaer. Het is heel simpel maar je moet het wel weten. Om gegevens als ged.com naar me te sturen verzoek ik het volgende adres te gebruiken. Frank Klerkx Mijn gegevens staan heden online op mijn eigen site: : En mijn 2 de website: Dit pdf is aangepast op Zaterdag 16-Augustus 2014

4 Het maken van een ged.com Het snelste is: Hoofdmenu : BESTAND EXPORTEER GEDCOM hierna heb je zelf de keuze om de levende personen wel of niet mee te sturen. Geef het bestand de naam van de stamoudste vb : parenteel Klaas Janssen Maak het bestand via de knop export. Let even op het pad waar het bestand terecht komt. Voeg dit bestand in je naar mij toe en verstuur deze mail, wacht tot je de melding krijgt dat alles is verzonden. Het ged bestand kan soms zo groot zijn dat het even duurt voor deze weg is bij een trage lijn verbinding.

5 Het maken van een gedeelte van je bestand stap 1: Mogelijk wil je niet alle gegevens doorsturen maar alleen het parenteel vanuit de oudste gezien. Zoek de persoon waar je een parenteel van wil maken met heel het nageslacht. Ga naar het tabblad groepen Ga met je muis in het blok van de GROEPEN staan. Rechtermuis knop opent een pop up. Persoon toevoegen aan Nieuwe groep Vul de groepsnaam in : Parenteel.. Zorg dat de nageslacht Parenteel aan staat en alle vinkjes aan de rechterzijde Klik op enter en groep wordt gemaakt.

6 Het exporteren van je bestand naar ged com. Stap 2 Nu moet je van deze groep een gedcom bestand maken; Ga naar tabblad Tonen Groepen Ga in deze groep op het zojuist gemaakte groep staan. Rechtermuisknop opent het volgende pop up scherm Bewaar als GEDCOM EXPORTEER GEDCOM hierna heb je zelf de keuze om de levende personen wel of niet mee te sturen. Geef het bestand de naam van de stamoudste vb : parenteel Klaas Janssen Maak het bestand via de knop export. Let even op het pad waar het bestand terecht komt. Voeg dit bestand in je naar mij toe en verstuur deze mail, wacht tot je de melding krijgt dat alles is verzonden. Het ged bestand kan soms zo groot zijn dat het even duurt voor deze weg is bij een trage lijn verbinding.

7 Groep verwijderen Laatste stap om je groep weer te verwijderen. Hiermee verwijder je allen de groepsnaam en NIET je gegevens in je bestand. Menu Tonen Groepen Ga in deze groep op het zojuist gemaakte groep staan. Volg; Groep verwijderen Je bestand is weer zoals je voorheen had zonder de aangemaakte groep.

Kwartierstaat. Klerkx van Ierlant. Uitleg

Kwartierstaat. Klerkx van Ierlant. Uitleg Kwartierstaat Wat zijn de instellingen die je moet weten om onderstaande uitdraaien te maken en toe te voegen aan je website. Tijdens het laden van de gegevens zou het kunnen zijn dat het even duurt voordat

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Samenvoegen bestanden via gedcom

Samenvoegen bestanden via gedcom Begin met vast te stellen met welke versie die bestanden gemaakt zijn. Zie http://www.deruiter.ch/aldfaer/helpdesk/aldfaer%20versie.pdf Je hebt nu alle bestanden op een gelijk versie niveau en nu kunnen

Nadere informatie

Klerkx van Ierlant. Overzicht van mijn eigen Aldfaer instellingen

Klerkx van Ierlant. Overzicht van mijn eigen Aldfaer instellingen Overzicht van mijn eigen Aldfaer instellingen Hierbij een kleine leidraad hoe je een overzicht kan maken van je eigen instellingen. Dit is nodig op het moment dat je je eigen instellingen kwijt bent nadat

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik!

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik! Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.ik.nl en log in met je klant- of verzekerdenummer en wachtwoord. Klik rechtsboven op inloggen. Heb je nog geen persoonlijk account? Maak deze dan eerst aan.

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak

Handleiding. Ouderportaal. CBS De Lichtbaak Handleiding Ouderportaal CBS De Lichtbaak 1 Handleiding Ouderportaal - Versie 24-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Wachtwoord wijzigen... 6 Uitleg menu ouderportaal...

Nadere informatie

3. Familiegegevens zoeken Rapporten in Aldfaer

3. Familiegegevens zoeken Rapporten in Aldfaer Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De schermafbeeldingen... 15 Website... 16 Toets

Nadere informatie

E-mail instellen in Outlook 2010

E-mail instellen in Outlook 2010 E-mail instellen in Outlook 2010 Benodigde gegevens Je kunt aan de slag met het instellen van je e-mailprogramma zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt. Voor het instellen van je e-mailprogramma heb

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1

omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Maurice Lefeu Pagina 1 Outlook 2010 instellen met POP3 (of IMAP) in de Skool omgeving Doelgroep: Alle Versie: 1.0 Auteur: Maurice Lefeu Pagina 1 Werkwijze Volg alle stappen volgens deze handleiding en check alle acties in de

Nadere informatie

Revisie 29-05-2013. Surf naar http://kmt.hku.nl/eval

Revisie 29-05-2013. Surf naar http://kmt.hku.nl/eval Revisie 29-05-2013 Surf naar http://kmt.hku.nl/eval Je komt dan in een overzicht van reeds aangemaakte secties/sections (zie voorbeeld) Op het moment dat er een sectie ontbreekt kan je contact opnemen

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Aldfaer. Goed fout Gedcom Meerdere databases Dubbele personen Groeperen/Selecties Oude versie en opwaarderen (upgraden) Kopiëren

Aldfaer. Goed fout Gedcom Meerdere databases Dubbele personen Groeperen/Selecties Oude versie en opwaarderen (upgraden) Kopiëren Aldfaer Goed fout Gedcom Meerdere databases Dubbele personen Groeperen/Selecties Oude versie en opwaarderen (upgraden) Kopiëren Sorteren Schrijfwijze Patroniemen Automatisch aanvullen Zoeken Rapporten

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen.

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen. Web 2.0 tools Padlet We geven je een lege muur. Je kunt er van alles opzetten, overal. Eenvoudig, maar toch heel krachtig. Als ik dit lees, ben ik heel erg benieuwd wat er allemaal mogelijk is. Ik ga eens

Nadere informatie

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015

Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Mail omzetten van POP naar IMAP. Geschreven door Bert Vos - Oog voor Omgeving Datum: 24 februari 2015 Inleiding. Iedereen die tegenwoordig een computer heeft, gebruikt ook wel de e-mail. Dit is in de meeste

Nadere informatie

Stamboomonderzoek !"#$%&'((")*+,)"#-*."#$&'((")/#0)"#12"#.345"6'4/7(* Dit document bevat tips voor de beginnende genealoog.

Stamboomonderzoek !#$%&'(()*+,)#-*.#$&'(()/#0)#12#.3456'4/7(* Dit document bevat tips voor de beginnende genealoog. !"#$!%&'()*+,-*+,./*01**2345''6')7'61* 8889:;;?@;9?A* Stamboomonderzoek!"#$%&'((")*+,)"#-*."#$&'((")/#0)"#12"#.345"6'4/7(* Dit document bevat tips voor de beginnende genealoog. Eén van de doelstellingen

Nadere informatie

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com

Bloggen jullie ook? Je tikt in google blogger en je neemt de eerste webpagina www.blogger.com Bloggen jullie ook? 1. Wat is bloggen? Je maakt een weblog of plaats (overzicht) op het internet. Eigenlijk is het een eenvoudige eigen site op het internet in dagboekvorm. Het is niet moeilijk, je hebt

Nadere informatie

Nieuw in GensDataPro 2.7

Nieuw in GensDataPro 2.7 Nieuw in GensDataPro 2.7 In dit document vindt u een overzicht van alle aanpassingen in GensDataPro 2.7 na de laatste serviceupgrade GensDataPro 2.6.3. Meer details over alle aanpassingen in Versie 2.7

Nadere informatie

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes.

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes. Handleiding FTP Deze handleiding beschrijft hoe je FTP kunt gebruiken om je foto s van je eigen computer via Internet naar www.dty.nl te sturen. Deze handleiding bestaat uit twee delen: Het kopieren (FTP-en)

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Inhoudsopgave Startscherm Client Export...2 Beheren bedrijfsgegevens - Basisgegevens relatie...3 Beheren bedrijfsgegevens - Export

Nadere informatie

Downloaden van Software.

Downloaden van Software. Downloaden van Software. Op een Computer staan altijd een enorme hoeveel programma's en bestanden, soms erg klein, maar ook hele uitgebreide bestanden. Soms is er behoefte om een ander programma uit te

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Met de nieuwsbriefmodule is het mogelijk om veilig en eenvoudig digitale nieuwsbrieven te versturen naar abonnees. Voor de module is maatwerk nodig

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online

Snelstart Gids. KBP aangiftesoftware online KBP aangiftesoftware online Snelstart Gids KBP aangiftesoftware online Wolters Kluwer Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer telefoon helpdesk: (0570) 67 35 96 e-mail: kbp-nl@wolterskluwer.com website:

Nadere informatie

Asbest melden via omgevingsloket.nl

Asbest melden via omgevingsloket.nl Asbest melden via omgevingsloket.nl Als u asbest wilt (laten) verwijderen, dan moet u altijd een sloopmelding doen via www.omgevingsloket.nl. U moet de sloop/afvoer van asbest altijd op deze manier melden.

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen.

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen. Hoofdstuk maken van een hyperlink Het kan makkelijk zijn om in jouw tekst van het artikel dat je op de website wilt plaatsen een hyperlink in te voegen. Een hyperlink is een automatische verwijzing naar

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Deelnemer. Handleiding BPVnet. Aanmelden en inloggen. Portaal. Versie 3.5 Januari 2013

Deelnemer. Handleiding BPVnet. Aanmelden en inloggen. Portaal. Versie 3.5 Januari 2013 Deelnemer Alles wat nodig is voor de beroepspraktijkvorming is te vinden in. De leermeester, leerling en docent loggen in op dezelfde digitale omgeving, zodat zij voortdurend de competentieontwikkeling

Nadere informatie

Schematische zoekmethode

Schematische zoekmethode CIRCLE OF LIFE Schematische zoekmethode Generatie Jaar voorouders sub totaal zoekmethode in fases = in te voeren door gebruiker Z Zoek vanuit deze persoon groen = formule niet aankomen V Vind de persoon

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen.

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De volgende onderwerpen komen aan bod: mmmakkelijk.nl Basis uitgangspunten recepten

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor OS X (Mac) Bibliotheek.nl, februari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je e-reader 3 2. Een e-book lenen

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB. Voor de flexmedewerker

Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB. Voor de flexmedewerker Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB Voor de flexmedewerker Inleiding Je bent via Start People aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen)

Vanaf 13 mei 2013 is de beschikbare ruimte zelfs vergroot naar 15 GB! (Dit betreft Gmail + Google Drive samen) Gmail Account maken Waarom zou u een Gmail account willen maken? Daar zijn een aantal redenen voor. De meeste Internetproviders (via wie u op Internet kunt) houden maar een betrekkelijk kleine mailbox

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens Presentatie Aldfaer H1 Hoofdvenster Aldfaer Controle Updates Extra Instelling Algemeen Lettergrootte Extra Instelling Algemeen Hints Extra Instelling Algemeen Instelling Hoofdvenster Extra Instelling Venster

Nadere informatie

Handleiding DBS. Invoeren van kind(eren)

Handleiding DBS. Invoeren van kind(eren) Handleiding DBS Invoeren van kind(eren) Opvang aanvragen... 1 Stap 1: Nieuw account of bestaand account... 2 Stap 2: Uw gegevens... 2 Stap 3: Gegevens van uw partner... 3 Stap 4: Gegevens gezin... 3 Stap

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK.

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Klik vervolgens op Inloggen en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Stap 2: Mijn IAK Direct nadat u bent

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen.

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen. Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen. Deze uitleg is gegeven op 2 fictieve Cloud gebruikers: Stefan Peters

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Magister 6

Veel gestelde vragen Magister 6 Veel gestelde vragen Magister 6 De Magistersite draait extern, bij de leverancier Schoolmaster in Leeuwarden. De school kan hier geen invloed op uitoefenen. Bij en aantal ouders geeft Magister soms echter

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2012 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Werkwijze... 3 3 Minimale vereisten... 3 4 Inloggen op de site... 4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be... 4

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Mijn NKBV - Verenigingsdossier. Voor regio s, sectie en klimvereniging TEKST

Mijn NKBV - Verenigingsdossier. Voor regio s, sectie en klimvereniging TEKST Mijn NKBV - Verenigingsdossier 1.0 Voor regio s, sectie en klimvereniging TEKST Handleiding 2014 HANDLEIDING VERENIGINGSDOSSIER 1.0 1 Opstarten Om te zorgen dat het verenigingsdossier zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl Handleiding online leeromgeving Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Profiel aanpassen... 4 Je weg vinden in de online leeromgeving... 5 Fases... 5 Onderdelen... 6 Opdrachten... 6 Help, waar ben

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Een route downloaden en kopiëren naar uw TomTom

Hoofdstuk 2 Een route downloaden en kopiëren naar uw TomTom Mocht u een ander type TomTom hebben dan mijn XL Live IQ, dan kan de beschrijving iets afwijken. Hoofdstuk 2 Een route downloaden en kopiëren naar uw TomTom 01. Ga naar een website waar u routes voor uw

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Aan de slag met de vernieuwde iomniwize

Aan de slag met de vernieuwde iomniwize Aan de slag met de vernieuwde iomniwize STAP 1 : inloggen via www.iomniwize.be kan je nog steeds inloggen met je vertrouwde login en wachtwoord. Je komt op deze startpagina terecht. STAP 2 : mijn profiel

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER Versie: 28-01-2015

HANDLEIDING OUDER Versie: 28-01-2015 HANDLEIDING OUDER Versie: 28-01-2015 Inhoudsopgave 1 Snelstart...3 2 Inloggen...4 3 Wachtwoord vergeten?...5 4 Gastouderbureau...6 5 Wachtwoord aanpassen...6 6 Overzichten Informatie...7 7 Overzichten

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV

Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV In het leerplatform van itslearning zit een portfoliofunctie. Dit portfolio kan je gebruiken om jouw persoonlijke ontwikkeling te laten zien door

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens e-certnl door exporteur

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens e-certnl door exporteur Instructie module Beheren bedrijfsgegevens e-certnl door exporteur Inhoudsopgave: Startscherm e-certnl... 2 Beheren bedrijfsgegevens - Basisgegevens relatie... 3 Beheren bedrijfsgegevens - Export gegevens...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

1. een e-mailadres aanmaken

1. een e-mailadres aanmaken e-mailen met Windows Live Hotmail 1. een e-mailadres aanmaken We gaan nu zelf een e-mail adres aanmaken. Dit moet je maar één keer doen. Daarna kan je altijd met datzelfde adres werken. We kiezen voor

Nadere informatie

EPOS DOCENTENHANDLEIDING

EPOS DOCENTENHANDLEIDING EPOS DOCENTENHANDLEIDING 2. ACTIVITEITENATTEST Versie 1.02 28 oktober 2013 1. Wat is een activiteitenattest?... 2 2. Hoe maak in een activiteitenattest aan?... 3 3. Hoe definieer ik activiteitentypes voor

Nadere informatie

De volgende online dienst hoeft u alleen toe te voegen als u een uitnodiging heeft ontvangen voor deelname aan Kwaliteit in Beweging 1.1.

De volgende online dienst hoeft u alleen toe te voegen als u een uitnodiging heeft ontvangen voor deelname aan Kwaliteit in Beweging 1.1. Hoofdstuk 1 Kwaliteit in Beweging (KiB) 1 instellen en gebruiken Kwaliteit in Beweging (KiB) is de opvolger van het Kwaliefy-project van het KNGF. Een Landelijke Database Fysiotherapie (LDF) wordt ingericht

Nadere informatie