Enquêteformulier campagne OuderenOmbudsman in uw gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Enquêteformulier campagne OuderenOmbudsman in uw gemeente"

Transcriptie

1 Enquêteformulier campagne OuderenOmbudsman in uw gemeente Uw gegevens Gemeente: Naam contactpersoon: Functie: (tevens gebruikersnaam): Telefoonnummer: Zorg en welzijn 1) Waar kunnen ouderen in uw gemeente terecht voor hun vragen over Wmo-voorzieningen? Graag een toelichting invoeren, denk hierbij aan: contactgegevens, adres, openingstijden, spreekuren en/of inloopavonden. 2a) Is er eenzelfde stappenplan voor de behandeling van vragen van ouderen naar elk (hieronder genoemd) onderdeel van maatschappelijke ondersteuning? Onderdelen: - Hulp in het huishouden - Verplaatsen in en rondom de woning - Mobiliteitsoplossingen - Onder de mensen komen Nee [ga door naar vraag 2c] 2b)Wat is het stappenplan voor de behandeling van vragen naar maatschappelijke ondersteuning? [Ga door naar vraag 3] 2c) Wat is het stappenplan voor de behandeling van vragen naar hulp in het huishouden? 2d) Wat is het stappenplan voor de behandeling van vragen naar oplossingen voor het verplaatsen in en rondom de woning?

2 2e) Wat is het stappenplan voor de behandeling van vragen naar mobiliteitsoplossingen? 2f) Wat is het stappenplan voor de behandeling van vragen naar mogelijkheden om onder de mensen te komen? 3) Waar kunnen ouderen terecht met hun vragen over dagopvang? Ergens anders, namelijk: 3a) Wat is binnen uw gemeente de procedure voor de behandeling van zulke vragen? 3b) Welke voorwaarden gelden er bij de aanvraag van dagopvang? 3c) Welke kosten zijn er aan verbonden? 4) Waar kunnen ouderen terecht met hun vragen over thuiszorg (dag/nacht verzorging)? Ergens anders, namelijk: [ga naar vraag 5] 4a) Wat is binnen uw gemeente de procedure voor de behandeling van zulke vragen? 4b) Welke voorwaarden gelden er bij de aanvraag van thuiszorg? 4c) Welke kosten zijn eraan verbonden? Wonen 5) Helpt de gemeente ouderen van wie de woning niet meer voldoet aan hun situatie? Nee [ga door naar vraag 6] 5a) Zo ja, hoe gaat de gemeente te werk? 5b) Welke voorwaarden zijn eraan verbonden? 5c) Welke kosten zijn er aan verbonden?

3 Werk 6) Heeft de gemeente een collectieve verzekering afgesloten voor ouderen die vrijwilligerswerk in opdracht van de gemeente doen? Nee [ga door naar vraag 7] 6a) Zo ja, graag vermelden hoe iemand hier gebruik van kan maken. 6b) Indien mogelijk graag het polisblad met de voorwaarden als bijlage toevoegen. 7) Organiseert de gemeente speciale activiteiten voor mantelzorgers? Nee [ga door naar vraag 8] 7a) Zo ja, welke activiteiten worden waar en wanneer georganiseerd? Indien mogelijk de jaarplanning met locaties als bijlage toevoegen. Geldzaken 8) Behandelt de gemeente vragen van ouderen over financiële ondersteuning? Denk hierbij aan tegemoetkomingen, schuldhulpverlening, kwijtschelding van gemeentebelastingen, enz. Ja Nee, die vragen worden behandeld door een ander bedrijf, namelijk: Vermeld bedrijfsnaam en contactgegevens invoeren. [ga door naar vraag 9] 8a) Wat is binnen de gemeente de procedure voor de behandeling van zulke vragen? Spits het antwoord toe per onderdeel: tegemoetkomingen, schuldhulpverlening, kwijtschelding van gemeentebelastingen. 8b) Welke voorwaarden gelden er? Spits het antwoord toe per onderdeel: tegemoetkoming, schuldhulpverlening, kwijtschelding van gemeentebelastingen. 9) Welke voordelen en kortingen biedt de gemeente specifiek voor ouderen? [meerdere antwoorden mogelijk] Aftrek specifieke zorgkosten [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9a en 9b] Tegemoetkoming bij ziekte of handicap [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9c en 9d] Aanvulling tot volledige AOW [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9e en 9f] AOW-partnertoeslag [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9g en 9h] Regeling Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9i en 9j] 65+pas / seniorenpas [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9k en 9l] Anders, namelijk [indien aangevinkt, beantwoord ook vraag 9m en 9n] 9a) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de aftrek van specifieke zorgkosten en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag? 9b) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de aftrek van specifieke zorgkosten? 9c) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de tegemoetkoming bij ziekte of handicap en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag?

4 9d) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de tegemoetkoming bij ziekte of handicap? 9e) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de aanvulling tot volledige AOW en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag? 9f) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de aanvulling tot volledige AOW? 9g) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de AOW-partnertoeslag en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag? 9h) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de AOW-partnertoeslag? 9i) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de Regeling Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag? 9j) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de Regeling Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen? 9k) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de 65+pas / seniorenpas en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag? 9l) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de 65+pas / seniorenpas? 9m) Wie is het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor vragen over de andere zelfbenoemde voordeel/korting voor ouderen en wat is vervolgens het stappenplan voor de behandeling van zo n vraag? 9n) Welke voorwaarden zijn er gebonden aan de aanvraag van de andere zelfbenoemde voordeel/korting voor ouderen? Mobiliteit 10) Biedt de gemeente speciaal regionaal vervoer aan (náást de landelijke regelingen voor openbaar vervoer en ouderenvervoer)? Nee, dat wordt aangeboden door een extern bedrijf en de gemeente heeft hier verder geen zicht op. Neem voor meer informatie contact op met: Vermeld bedrijfsnaam en contactgegevens [ga door naar vraag 11] Nee, binnen onze gemeente kunnen ouderen alleen gebruik maken van de landelijke regelingen voor openbaar vervoer en ouderenvervoer [ga door naar vraag 11] 10b) Waar kunnen ouderen terecht met hun vragen over speciaal regionaal vervoer? Ergens anders, namelijk: 10c) Wat is de route en het tijdschema van het speciaal regionaal vervoer? Svp indien mogelijk het overzicht toevoegen. Vermeld ook de uitstaphaltes en busnummers. 10d) Welke kosten zijn aan het gebruik van speciaal regionaal vervoer verbonden?

5 Vermeld termijn en de kosten per persoon. Sociale participatie en culturele, educatieve en sportieve activiteiten 11a) Kent uw gemeente een adviesraad die zich richt op het Wmo-beleid? Nee [ga door naar vraag 12] 11b) Welke functie heeft de Wmo-adviesraad binnen uw gemeente? 11c) Voor zaken binnen welke onderwerpen kunnen ouderen terecht bij de Wmo-adviesraad? 11d) Wat zijn de contact- en adresgegevens van de Wmo-adviesraad? 12) Vul van de volgende lokale contactpersonen naam, telefoonnummer en adres in: Naam Telefoonnummer Website Ouderenadviseur(s): Belangenvereniging(en): Ouderenbond(en): Andere relevante contactpersonen: 13) Welke sportverenigingen bieden sporturen en coaching aan voor ouderen (inclusief denksport)? Vermeld per sportvereniging welke mogelijkheden zij aan ouderen bieden en welke uren in de week dat betreffen. Voeg eventueel per sportvereniging de jaarplanning van activiteiten voor ouderen toe als bijlage. 14) Waar kunnen ouderen terecht als zij te maken hebben met (constante) gevoelens van eenzaamheid? Graag contactgegevens vermelden van het eerste aanspreekpunt. Ergens anders, namelijk: [ga naar vraag 15] 14a) Wat is binnen de gemeente de procedure voor de behandeling van zulke vragen? 14b) Welke kosten zijn er aan verbonden? 15) Welke van de volgende instellingen bieden sociale, educatieve en culturele activiteiten voor o.a. ouderen aan in uw gemeente? [meerdere antwoorden mogelijk] Welzijnsinstellingen Buurthuizen Lokale ouderenorganisaties Kerken Verzorgings- en verpleeghuizen Bibliotheek Anders, namelijk

6 Per instelling svp de volgende details weergeven: Naam instelling Jaarplanning Adres Website Contactgegevens [of voeg toe als bijlage] [of voeg toe als bijlage] [of voeg toe als bijlage] Bedankt voor uw deelname! [onderstaande vragen zijn niet verplicht] 16) Wat vond u van het enquêteformulier van de OuderenOmbudsman? 16a) Ondervond u problemen bij het invullen van het enquêteformulier? 16b) Wat is uw reden om mee te doen aan deze campagne? 16c) Mogen bovenstaande antwoorden gebruikt worden in de communicatiemiddelen van de OuderenOmbudsman? Hartelijk dank voor uw medewerking en het invullen van het enquêteformulier. U ontvangt een ter bevestiging. Ook ontvangt u per een toolkit met daarin materiaal om uw deelname aan de OuderenOmbudsman te publiceren op de gemeentewebsite. Er wordt naar gestreefd om de antwoorden medio april 2014 op gepubliceerd te hebben.

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag:

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag: Vragen en antwoorden van de 10 meest verwachte vragen over de Regeling eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk. 1.Vraag:Ik heb geen brief gehad van

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING 2014 en 2015 CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN

AANVRAAG TEGEMOETKOMING 2014 en 2015 CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN AANVRAAG TEGEMOETKOMING 2014 en 2015 CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN Naam : Adres : Telefoonnummer : Geboortedatum : BS-nummer : Burgerlijke staat : Let op: Wanneer u over het gehele jaar 2014 en 2015

Nadere informatie

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren.

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren. Weet u hoe u een bijdrage kunt krijgen voor de kosten die u maakt? Verschillende vergoedingen van de gemeente zijn mogelijk als de kosten voor u te hoog oplopen. Dat is mooi, maar tegelijkertijd lastig.

Nadere informatie

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014 invullen iinvullen Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014 In te vullen door SoZaWe: Datum ontvangst Cliëntnummer Werkprocesnummer Consulent Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014 Dit is het begin van de enquête. De eerste 4 vragen gaan over uw persoonlijke kenmerken. Aankruisen wat van toepassing is. 1. Wat is uw gezinssamenstelling? Alleenstaand zonder kind(eren) Samenwonend /

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in Utrecht

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in Utrecht Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in Utrecht Zelfstandig wonen en meedoen in Utrecht www.utrecht.nl Hebt u hulp bij het huishouden van de thuiszorg? een rolstoel of scootmobiel nodig? een pasje

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2016

AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2016 AANVRAAG TEGEMOETKOMING CHRONISCH ZIEKEN EN GEHANDICAPTEN 2016 Dit aanvraagformulier is bedoeld voor het aanvragen van een tegemoetkoming van 385,- voor personen die hoge zorgkosten hebben door een chronische

Nadere informatie

Acht financiële regelingen voor minima in Nunspeet

Acht financiële regelingen voor minima in Nunspeet Acht financiële regelingen voor minima in Nunspeet Heeft u langere tijd een laag inkomen? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor financiële regelingen. Deze regelingen horen bij het minimabeleid

Nadere informatie

Algemene tegemoetkoming

Algemene tegemoetkoming INFORMATIE 2010 Algemene tegemoetkoming Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) CAK Sinds 2009 voert het CAK een aantal taken binnen de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Geld Terug Regeling november 2013

Geld Terug Regeling november 2013 Geld Terug Regeling november 2013 Geld Terug Regeling Wat is de Geld Terug Regeling? Wanneer u van een minimum inkomen moet rondkomen, blijft er weinig geld over voor sport, recreatie en culturele activiteiten.

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

Vraag & Antwoord Afschaffing Compensatie eigen risico (CER) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

Vraag & Antwoord Afschaffing Compensatie eigen risico (CER) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Vraag & Antwoord Afschaffing Compensatie eigen risico (CER) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Krijg ik nog wel een CER vergoeding over het jaar 2014? De CER is met ingang van

Nadere informatie

Minimaregelingen 2012. Geld(t) voor mij!

Minimaregelingen 2012. Geld(t) voor mij! Minimaregelingen 2012 Geld(t) voor mij! Veranderingen In 2012 gelden nieuwe regels. Het gezin wordt heel belangrijk voor de bijstand én regelingen voor mensen met een laag inkomen. U vormt een gezin als

Nadere informatie

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012 De Wmo en de inkomensondersteuning Zorgpoort mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven

Nadere informatie

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche 3. Registreren als deelnemer U gaat deelnemen aan het programma Sturen op Cijfers van ProVoet. U heeft uw bedrijfsadministratie erop ingericht met onze handleiding.

Nadere informatie

Logboek. april

Logboek. april Logboek april 2013 1 BEZOEK 1 KENNISMAKING IN HET ZIEKENHUIS Datum : / / 2 0 Afdeling : Telefoonnummer verpleegafdeling : Bij gesprek aanwezig : oudere zelf mantelzorger, zo ja wie: professional, zo ja

Nadere informatie

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel

IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST. Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel IMPACT OP PARTICIPATIE EN AUTONOMIE (IPA) VRAGENLIJST Ontwikkeld door M. Cardol, Nivel Versie augustus 2004, bewerkt en aangepast door Nyfer, augustus 2013 IPA Vragenlijst : 'Impact op Participatie en

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

Inkomensondersteuning voor mensen met een laag inkomen. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Inkomensondersteuning voor mensen met een laag inkomen. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Inkomensondersteuning voor mensen met een laag inkomen in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Regelingen voor mensen met een laag inkomen In de Peelgemeenten willen we graag dat iedereen

Nadere informatie

Databank verenigingen: handleiding

Databank verenigingen: handleiding Databank verenigingen: handleiding 01.03.2014 HOE VRAAG IK EEN ACTIVITEITSSUBSIDIE AAN? REGLEMENT VOOR VERENIGINGEN VAN PERSONEN MET EEN HANDICAP Vanaf zaterdag 1 maart 2014. Inhoud Wat is een activiteitssubsidie?

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen JANUARI, 2010 In deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over de volgende onderwerpen: de individuele bijzondere bijstand; de categoriale bijzondere bijstand;

Nadere informatie

Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten

Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten Notitie categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Categoriale bijzondere bijstand 3. Doelgroep 4. Meerkosten chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER HULP BIJ HET HUISHOUDEN

AANVRAAGFORMULIER HULP BIJ HET HUISHOUDEN EENHEID KLANT Postbus 30018, 9400 RA ASSEN Noordersingel 33, 9401 JW ASSEN Telefoon 14-0592 Fax 0592-366 413 AANVRAAGFORMULIER HULP BIJ HET HUISHOUDEN Wet Maatschappelijke Ondersteuning In te vullen door

Nadere informatie

Meer vóór mensen met minder

Meer vóór mensen met minder Meer vóór mensen met minder Iedereen zit wel eens krap bij kas. Maar wie al jarenlang een laag inkomen heeft, zit altijd krap. Door de steeds maar stijgende lasten, onverwachte uitgaven of bijzondere kosten

Nadere informatie

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche Gebruikershandleiding Opleider 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inloggen op het webportal als nieuwe opleider... 4 2. Beheeromgeving van de opleider... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND SCHOOLJAAR 2012-2013 INHOUDSOPGAVE 1. STAPPENPLAN 3 Stap 1 Vereniging aanmelden 3 Stap 2 Controleer uw gegevens 5 Stap 3 Invoeren cursus 5 Stap

Nadere informatie

Handleiding. Zaalbeschikbaarheidsaanvragen voor Corporates. valk.com

Handleiding. Zaalbeschikbaarheidsaanvragen voor Corporates. valk.com Handleiding Zaalbeschikbaarheidsaanvragen voor Corporates Contactpersoon: Pascalle van der Vaart Van der Valk Internet E: info@internet.valk.com T: -31(0) 347325942 F: -31(0) 347325977 Postbus 103-4130

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? Bijzondere bijstand is een uitkering die bedoeld is om extra of hoge kosten mee te kunnen betalen. U kunt recht hebben op bijzondere

Nadere informatie

INDIA E-TOURIST AANVRAAG VIA E-MAIL 110,- PER PERSOON*

INDIA E-TOURIST AANVRAAG VIA E-MAIL 110,- PER PERSOON* Post adres: Bezoek adres: Openingstijden: Postbus 51 Energiestraat 3 Maandag t/m vrijdag 2670 AB Naaldwijk 2671 DE Naaldwijk 09:00 t/m 17:00 info@visumplus.nl www.visumplus.nl T: 0174 642804 INDIA E-TOURIST

Nadere informatie

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Persoonsgebonden Budget (PGB) Persoonsgebonden Budget (PGB) Uitgave van de gemeente Heemstede, Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Nadere informatie

Meer Mee-Doen. Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid

Meer Mee-Doen. Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid Meer Mee-Doen Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid 072011 uitgave 07-2011 Regelingen bijzondere bijstand en minimabeleid pagina 3 Noodzakelijke uitgaven kunnen doen en meedoen met maatschappelijke

Nadere informatie

In Beek doet iedereen mee. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

In Beek doet iedereen mee. Regelingen voor mensen met een laag inkomen In Beek doet iedereen mee Regelingen voor mensen met een laag inkomen De gemeente Beek heeft een aantal regelingen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Dit doen wij omdat wij het belangrijk

Nadere informatie

1. CONTACTGEGEVENS. PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen. E-mailadres. Voornaam. Correspondentieadres. Tussenvoegsel Postcode

1. CONTACTGEGEVENS. PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen. E-mailadres. Voornaam. Correspondentieadres. Tussenvoegsel Postcode 1. CONTACTGEGEVENS PERSOONLIJKE GEGEVENS CONTACTPERSOON Initialen E-mailadres Voornaam Correspondentieadres Tussenvoegsel Postcode Achternaam Plaats Geslacht Telefoonnummer Functie GEGEVENS ORGANISATIE

Nadere informatie

Voorzieningen. Zó laat u geen geld liggen

Voorzieningen. Zó laat u geen geld liggen Voorzieningen Zó laat u geen geld liggen Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen 2 Inhoudsopgave 3 Laat geen geld liggen! 4 Aanvullende tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Atcg) 5 Collectieve

Nadere informatie

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp

Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp 2012 Toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij sportverenigingen en culturele organisaties in Leiderdorp Jep Karres Jan van Gorp Wmo-adviesraad Leiderdorp 22-2-2012 Wmo-adviesraad Leiderdorp 2

Nadere informatie

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden? ii Minimaregelingen Woont u in Nunspeet en hebt u een laag inkomen? Dan is het goed om te weten dat er regelingen zijn om u financieel te ondersteunen. In deze folder staan alle regelingen van de gemeente.

Nadere informatie

Motie met betrekking tot eigen bijdrage voor de functie begeleiding geestelijk gehandicapten

Motie met betrekking tot eigen bijdrage voor de functie begeleiding geestelijk gehandicapten Onderwerp Zaaknummer: OWZDB16 Motie met betrekking tot eigen bijdrage voor de functie begeleiding geestelijk gehandicapten Collegevoorstel Inleiding In november 2010 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen

Nadere informatie

Iedereen doet mee inspiratiebundel. Minimaregelingen

Iedereen doet mee inspiratiebundel. Minimaregelingen Iedereen doet mee inspiratiebundel Minimaregelingen Inhoudsopgave Minimaregelingen zijn regelingen voor mensen met een laag inkomen. Kijk voor de voorwaarden op www.geldermalsen.nl, zoek op minimaregelingen.

Nadere informatie

Veranderingen in de zorg

Veranderingen in de zorg Informatiemiddag Veranderingen in de zorg Gemeente Baarn Waarom taken naar de gemeente? Landelijke overheid vindt dat de zorg te duur is geworden Wens om zorg dichter bij mensen te regelen Uitgangspunt

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Mantelzorger

VRAGENLIJST. Mantelzorger VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als mantelzorger zijn waardevol U zorgt voor uw partner, een familielid, een vriend of andere naaste. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als

Nadere informatie

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 WMO, WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de Zorg voor Ouderen

Ontwikkelingen in de Zorg voor Ouderen Ontwikkelingen in de Zorg voor Ouderen Belangenvereniging pensioengerechtigden Politie 21 november 2012 Joop Blom, voorzitter commissie Zorg en Welzijn en Wonen NVOG. Belangenvereniging Pensioengerechtigden

Nadere informatie

Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer

Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer Inhoud Een goede werkgever denkt mee. 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Zo werkt de Algemene nabestaandenwet (Anw). 5 Bijverzekeren

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming zorgkosten 2017 gemeente Westerveld

Aanvraagformulier tegemoetkoming zorgkosten 2017 gemeente Westerveld Aanvraagformulier tegemoetkoming zorgkosten 2017 gemeente Westerveld Aanvraag eenmalige tegemoetkoming zorgkosten 2017 Met dit formulier kunt u een eenmalige tegemoetkoming zorgkosten aanvragen voor één

Nadere informatie

Extra geld. als u een laag inkomen heeft

Extra geld. als u een laag inkomen heeft Extra geld als u een laag inkomen heeft Inhoud Inleiding 4 Kwijtschelding gemeentelijke belastingen 5 Regeling chronisch zieken, gehandicapten en ouderen 6 Bijzondere bijstand 7 Regeling sportieve en culturele

Nadere informatie

Formulier bewerken - [ Client tevredenheidsonderzoek januari 2013 ] - Google Documenten

Formulier bewerken - [ Client tevredenheidsonderzoek januari 2013 ] - Google Documenten 34 reacties Overzicht Complete reacties bekijken Datum 2013 7-2-2013 11-2-2013 11-2-2013 7-2-2013 14-2-2013 12-2-2013 12-2-2013 11-2-2013 2-2-2013 6-2-2013 6-2-2013 10-2-2013 10-2-2013 11-2-2013 5-2- De

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) Natuurlijk... NUTH NUTH... Natuurlijk Gemeente Nuth - Deweverplein 1 - Postbus 22000-6360 AA Nuth - 045-5659100 - www.nuth.nl VOORWOORD wethouder J.J.C van den

Nadere informatie

*010950112P* MMLMMLMMMM MMMMMMMMMM NNNNNNNNNNNNNNNNNNNN. Aanvraag Wajong. Ondersteuning bij werk en inkomen jonggehandicapten - Algemene vragen

*010950112P* MMLMMLMMMM MMMMMMMMMM NNNNNNNNNNNNNNNNNNNN. Aanvraag Wajong. Ondersteuning bij werk en inkomen jonggehandicapten - Algemene vragen Aanvraag Wajong Ondersteuning bij werk en inkomen jonggehandicapten - Algemene vragen Waarom dit formulier? Dit formulier is voor mensen die op jonge leeftijd een langdurige ziekte of handicap hebben gekregen.

Nadere informatie

Hoge kosten - Laag inkomen?

Hoge kosten - Laag inkomen? Hoge kosten - Laag inkomen? Financiële tegemoetkomingen gemeente Olst-Wijhe juni 2017 Hoge kosten Eten en drinken, wonen en kleding. Het zijn normale uitgaven die we allemaal hebben. Maar soms krijgt u

Nadere informatie

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2019 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

DEELNAMEFORMULIER UNIVÉ PALUDANUS PRIJS 2015. Voor u begint met invullen, voldoet uw project aan de volgende criteria?

DEELNAMEFORMULIER UNIVÉ PALUDANUS PRIJS 2015. Voor u begint met invullen, voldoet uw project aan de volgende criteria? DEELNAMEFORMULIER UNIVÉ PALUDANUS PRIJS 2015 Voor u begint met invullen, voldoet uw project aan de volgende criteria? 1. Het project zorgt voor een zichtbare verbetering van kwaliteit van de zorg. 2. Het

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit. Registratienr.: Openbaar. Compensatie wegvallen Wtcg en CER

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit. Registratienr.: Openbaar. Compensatie wegvallen Wtcg en CER Registratienr.: Openbaar Onderwerp Compensatie wegvallen Wtcg en CER Samenvatting De Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatieregeling eigen risico (CER) zijn afgeschaft.

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

ZelfredzaamheidsMonitor. november 2014 / versie 2.7

ZelfredzaamheidsMonitor. november 2014 / versie 2.7 ZelfredzaamheidsMonitor november 2014 / versie 2.7 Een initiatief van i.s.m. Vilans werkt aan kennisontwikkeling, onderzoek, innovatie, implementatie en kennisverspreiding in de langdurende zorg. CTOW

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Wij helpen elkaar. Hulp vragen, hulp bieden. gemeente Heumen gemeente Heumen

Wij helpen elkaar. Hulp vragen, hulp bieden. gemeente Heumen gemeente Heumen Wij helpen elkaar Hulp vragen, hulp bieden gemeente Heumen gemeente Heumen Je hebt je arm gebroken en kunt zelf geen boodschappen doen. Je bent net weduwnaar en je kunt nooit weg vanwege de kinderen. Je

Nadere informatie

Aanvraag ZoetermeerPas 2019

Aanvraag ZoetermeerPas 2019 Aanvraag ZoetermeerPas 2019 Heeft u een laag inkomen en wilt u leuke activiteiten ondernemen? Met de ZoetermeerPas kunnen u en uw gezinsleden kortingen krijgen op sportieve, culturele, educatieve en ontspannende

Nadere informatie

VRAGENLIJST BEHOEFTEONDERZOEK

VRAGENLIJST BEHOEFTEONDERZOEK VRAGENLIJST BEHEFTENDERZEK Beste deelnemer, Met Beste deze deelnemer, vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over uw n op het gebied van zorg, wonen en welzijn. Wat denkt u nodig te hebben om zo lang

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

Financiële regelingen voor minima in Harderwijk

Financiële regelingen voor minima in Harderwijk Financiële regelingen voor minima in Harderwijk Heeft u langere tijd een laag inkomen? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor financiële regelingen. Deze regelingen horen bij het minimabeleid

Nadere informatie

INVENTARISATIELIJST 2015 MKB. s.v.p. volledig invullen en terugzenden of bij de administratie voegen.

INVENTARISATIELIJST 2015 MKB. s.v.p. volledig invullen en terugzenden of bij de administratie voegen. INVENTARISATIELIJST 2015 MKB s.v.p. volledig invullen en terugzenden of bij de administratie voegen. Naam: In verband met de verdere digitalisering van onze dienstverlening willen wij graag de betreffende

Nadere informatie

WMO WIJZER. Nuenen, 11 februari 2007, samengesteld door: Gerrie Beks, De Doorn 50, 5673 LP Nuenen. Tel.: 040-2831927. E-mail: g.beks@onsnet.

WMO WIJZER. Nuenen, 11 februari 2007, samengesteld door: Gerrie Beks, De Doorn 50, 5673 LP Nuenen. Tel.: 040-2831927. E-mail: g.beks@onsnet. WMO WIJZER Nuenen, 11 februari 2007, samengesteld door: Gerrie Beks, De Doorn 50, 5673 LP Nuenen. Tel.: 040-2831927. E-mail: g.beks@onsnet.nu BLAD 2 Verantwoording: Deze Wmo-wijzer is samengesteld vanuit

Nadere informatie

Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel.

Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Welke activiteiten? Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film Een sportevenement,

Nadere informatie

Persoonsgebonden Budget (pgb)

Persoonsgebonden Budget (pgb) Persoonsgebonden Budget (pgb) Voor hulp bij het huishouden Uitgave van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken. Dit is een samenwerkingsverband van de gemeenten

Nadere informatie

Handleiding gebruik Wecycle portaal Inzamelpunten en Sorteerpunten. Versie 1.7 maart 2015

Handleiding gebruik Wecycle portaal Inzamelpunten en Sorteerpunten. Versie 1.7 maart 2015 Handleiding gebruik Wecycle portaal Inzamelpunten en Sorteerpunten Versie 1.7 maart 2015 Inhoudsopgave 1 INLOGGEN 1 1.1 WACHTWOORD ONTHOUDEN 1 1.2 INTERNET BROWSER 2 1.3 TAAL 2 1.4 WACHTWOORD VERGETEN?

Nadere informatie

1. Wilt u het formulier helemaal invullen.

1. Wilt u het formulier helemaal invullen. Verzoek om kwijtschelding van belasting Datum aanvraag: Burgerservicenummer: Achternaam: Voorletter(s): Tussenvoegsel(s): Straatnaam: Huisnummer: Postcode: Huisletter of toevoeging: Woonplaats: Geboortedatum:

Nadere informatie

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie eigen risico (Cer)

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie eigen risico (Cer) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie eigen risico (Cer) Klanten 2013 Wat krijgt u van het CAK? Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie

Nadere informatie

Intakeformulier. Bewindvoering & Budgetbegeleiding

Intakeformulier. Bewindvoering & Budgetbegeleiding Intakeformulier Bewindvoering & Budgetbegeleiding Persoonsgegevens Verzoeker 1 Naam Voornamen Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit Sofinummer Nummer ID Telefoonnummer E-mailadres Verzoeker 2 Naam

Nadere informatie

Regelingen voor mensen met een lager inkomen

Regelingen voor mensen met een lager inkomen Regelingen voor mensen met een lager inkomen Alle regelingen op een rijtje Houdt u aan het einde van uw geld ook altijd een stukje maand over? Eten, kleding, de huur of bijvoorbeeld de sportkleding van

Nadere informatie

Brochure over. Minimafonds 2010. (inwoners Westerveld) juli 2010. Bij wie kunt u de aanvraag indienen?

Brochure over. Minimafonds 2010. (inwoners Westerveld) juli 2010. Bij wie kunt u de aanvraag indienen? Bij wie kunt u de aanvraag indienen? Bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland/Westerveld (IGSD). Het bezoekadres is Het postadres is De Vesting 11-13 Postbus 300 8332 GL Steenwijk 8330

Nadere informatie

Melding nieuwe informatie

Melding nieuwe informatie Melding nieuwe informatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie, kan van belang zijn voor uw uitkering. U krijgt bijvoorbeeld werk. Er komt iemand bij u in huis wonen,

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen B138 - Aangewezen groepen voor categoriale bijzondere bijstand Wijziging: toevoeging van de Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen. De richtlijn bevat de volgende regelingen: Regeling

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

het gesprek over ondersteuning en zorg

het gesprek over ondersteuning en zorg het gesprek over ondersteuning en zorg Het gesprek over ondersteuning en zorg Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeenten hebben de taak om inwoners te ondersteunen bij hun deelname aan de samenleving.

Nadere informatie

Gemeente Westerveld. Versie januari 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Gemeente Westerveld. Versie januari 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Westerveld Versie januari 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Inhoudsopgave: Participatiebijdrage... 3 Ziektekostenverzekering Westerveld... 4 Jeugdsportfonds... 6 Jeugdcultuurfonds...

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Sint Annaklooster, de beste zorg bij u in de wijk

Sint Annaklooster, de beste zorg bij u in de wijk Sint Annaklooster, de beste zorg bij u in de wijk Even voorstellen Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven en Helmond. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

Veranderingen in ons zorgstelsel per 1 januari 2015. Vragen & discussie

Veranderingen in ons zorgstelsel per 1 januari 2015. Vragen & discussie Veranderingen in ons zorgstelsel per 1 januari 2015 Vragen & discussie Aanleiding tot veranderingen? De zorgkosten stijgen onrustbarend. Maar is de Zorg daardoor ook verbeterd? Nee, daarom.. Oplossingen

Nadere informatie

Dit aanmeldingsformulier dient volledig en juist te zijn ingevuld voorafgaande aan het intake gesprek. Geslacht Man / Vrouw Man / Vrouw

Dit aanmeldingsformulier dient volledig en juist te zijn ingevuld voorafgaande aan het intake gesprek. Geslacht Man / Vrouw Man / Vrouw Aanmeldingsformulier bewindvoering. Dit aanmeldingsformulier dient volledig en juist te zijn ingevuld voorafgaande aan het intake gesprek. 1. Persoon gegevens: Voornamen Achternaam Klant Partner (indien

Nadere informatie

Handleiding Caren Sensire klanten en naasten

Handleiding Caren Sensire klanten en naasten Sensire klanten en naasten Inhoudsopgave Meerwaarde Caren voor klanten en naasten...3 Stap 1: https://sensire.carenzorgt.nl...3 Stap 2: Activeren van uw code op Caren...4 Stap 3: Aanmelden op Caren...5

Nadere informatie

Ervaringsbedrijf genderbewust HRM en combinatie arbeid en gezin/vrije tijd LEIDRAAD INTERVIEW. Procesbespreking per maatregel

Ervaringsbedrijf genderbewust HRM en combinatie arbeid en gezin/vrije tijd LEIDRAAD INTERVIEW. Procesbespreking per maatregel Ervaringsbedrijf genderbewust HRM en combinatie arbeid en gezin/vrije tijd LEIDRAAD INTERVIEW Procesbespreking per maatregel 2 PROCESBESPREKING (per maatregel) Deel 1 Algemeen 1. Wat is de naam van de

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Inhoud. Concurrentie tussen mantelzorg en betaald werk. Bijlage A. Alice de Boer

Inhoud. Concurrentie tussen mantelzorg en betaald werk. Bijlage A. Alice de Boer Bijlage A Auteurs Edith Josten Alice de Boer Inhoud Bijlage A. Afbakening van mantelzorg in andere onderzoeken en aanvullende tabellen 2 A.1 Afbakening van mantelzorg 2 A.2 Aanvullende tabellen 3 Bijlage

Nadere informatie

De aanvullingen van de gemeente. Rondkomen met AOW?

De aanvullingen van de gemeente. Rondkomen met AOW? De aanvullingen van de gemeente 2 U kunt rondkomen van uw AOW, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De ene maand lukt het beter dan de andere. Geld om eens iets leuks te doen, is er niet. Als uw koelkast

Nadere informatie

AANGEPAST. Raadsvoorstel. A.E. Brommersma 27 november 2014. 30 september 2014. De raad wordt voorgesteld te besluiten:

AANGEPAST. Raadsvoorstel. A.E. Brommersma 27 november 2014. 30 september 2014. De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.E. Brommersma 27 november 2014 Datum voorstel 30 september 2014 Agendapunt Onderwerp Tegemoetkoming bij chronische ziekte en handicap De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening.

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening. Cliënt tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Inleiding en samenvatting 1 In het kader van een cliënt tevredenheidsonderzoek heeft Olcea een vragenlijst samengesteld. Deze vragenlijst is bedoeld voor thuiswonenden

Nadere informatie

Maatschappelijke ondersteuning (AWBZ/Wmo)

Maatschappelijke ondersteuning (AWBZ/Wmo) Maatschappelijke ondersteuning (AWBZ/Wmo) Het kabinet wil dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Daarvoor is het belangrijk dat zorg en maatschappelijke ondersteuning zo dicht mogelijk

Nadere informatie

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 18 november, 19.00-21.00 uur Helen Parkhurst, Bongerdstraat 1, Almere Stad

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 18 november, 19.00-21.00 uur Helen Parkhurst, Bongerdstraat 1, Almere Stad Dit is de presentatie de wordt gehouden tijdens de informatiebijeenkomsten Veranderingen in de zorg in Almere. We hebben de informatie zorgvuldig samengesteld. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 1 De landelijke ontwikkelingen Regeerakkoord: Decentralisaties naar gemeenten: 1. AWBZ begeleiding,inkomensondersteuning,

Nadere informatie

Afschaffing Cer, Q en A

Afschaffing Cer, Q en A Afschaffing Cer, Q en A Afschaffing CER[Compensatie eigen risico] /Wtcg [Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten] Krijg ik nog wel een Cer vergoeding over het jaar 2014? De CER is afgeschaft

Nadere informatie

STAPPENPLAN PREVENTIE VAN EENZAAMHEID IN DE EERSTE LIJN

STAPPENPLAN PREVENTIE VAN EENZAAMHEID IN DE EERSTE LIJN STAPPENPLAN PREVENTIE VAN EENZAAMHEID IN DE EERSTE LIJN Doelen Het voorkomen, oplossen en/of verwerken van eenzaamheid bij ouderen: 1. Het vaststellen van de mate van eenzaamheid; 2. Het onderscheiden

Nadere informatie