Checklist enquêteprojecten CheckMarket

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Checklist enquêteprojecten CheckMarket"

Transcriptie

1 Checklist enquêteprojecten CheckMarket Over welke gegevens dient u te beschikken om een enquête volledig lanceerklaar te (laten) maken via CheckMarket? Voor de vragenlijst: Titel Tekst startpagina Vragen en antwoordmogelijkheden Vraagtype Eventueel vertakkingen Eventueel piping Eventueel extractie Eventueel validaties Tekst dankpagina Eventueel tekst alternatieve dankpagina Beeldmateriaal of gegevens voor de opmaak Voor de distributie: Als u voor verspreiding via (gepersonaliseerde) uitnodigingen kiest: Adressenbestand voor uw enquêtepanel Tekst uitnodigingsmail + onderwerp mail + afzender Teksten herinneringsmails Herinnering niet geantwoord Herinnering gedeeltelijk geantwoord Algemeen, ter controle: Teksten in alle verschillende talen waarin u uw enquête wenst aan te bieden Beeldmateriaal indien u afbeeldingen/bijlagen o.d. wenst te gebruiken Instructies voor CheckMarket als u de enquête aan ons uitbesteedt Start- en einddatum Indien gewenst maximumaantal respondenten of Indien gewenst maximumaantal respondenten die het einde van de enquête bereikten Startpagina gebruiken of niet? Datum van de herinneringsmails Vragen al dan niet verplicht te beantwoorden

2 BENODIGDHEDEN VOOR DE VRAGENLIJST Titel Zorg voor een titel die kort aangeeft wat uw enquête inhoudt. De titel wordt vermeld op de startpagina en wordt standaard ook getoond als eerste regel van uw uitnodigingsmail. Het is dus belangrijk dat deze duidelijk en aantrekkelijk is. Hij moet de respondent op minder dan één seconde doen beslissen om verder te lezen en door te klikken naar de eigenlijke enquête. Tevens is in de taakbalk enkel de titel zichtbaar als uw respondenten tijdens het invullen van uw enquête het venster even minimaliseren. Verdergaan met invullen wordt makkelijker als u een herkenbare enquêtetitel heeft. Startpagina De startpagina is een korte inleiding tot uw enquête. De startpagina kan eventueel overgeslagen worden. Dit wordt vaak gedaan bij een enquête die verspreid wordt via e- mailuitnodigingen. In dat geval komt de respondent rechtstreeks van de uitnodigingsmail in de eerste vragenpagina terecht en wordt de eventuele tekst van de startpagina boven de eerste vraag getoond. Nadat u in de uitnodigingsmail de respondent in enkele zinnen wist te overtuigen om door te klikken naar de enquête, kan u nog een kleine toelichting geven over het opzet en belang van de vragenlijst, een mogelijke voorgeschiedenis van het onderzoek, het verloop van de verdere onderzoeksprocedure of de resultatenmeting. Let op: Hier geldt zeker de regel Hoe korter de inleiding hoe groter de kans op een hogere respons. U moet er van uitgaan dat een respondent weinig of geen tijd heeft, dus hoe minder men moet lezen en des te beknopter uw vragenlijst is, des te hoger uw responsgehalte zal zijn. Iedere tussenpagina verhoogt de kans dat de respondenten vroegtijdig afhaken. Vragen en antwoorden Het hoofdbestanddeel voor uw enquête is natuurlijk uw vragenlijst. U moet weten welke vragen u wil ingeven en welke (meerkeuze-)antwoorden daarbij horen. Houd steeds het doel van uw enquête in gedachten. Wat wil ik leren, wat wil ik bereiken? Schrijf dit alles neer en stel vervolgens zorgvuldig uw vragen op. Schrap alle vragen die niet bijdragen tot de kern van het onderzoek. Geef ook aan welke vragen u samen op één pagina, dus op één scherm, zal zetten. Houd het aantal vragen per pagina beperkt en overzichtelijk, zodat de respondent niet (te veel) moet scrollen. In het ontwerp van uw vragenlijst noteert u best ook instructies met betrekking tot de opmaak van subtitels, lettergrootte, etc. Vraagtype U kan vooraf al aangeven in welke vorm u uw vraag wenst te stellen: kiest u voor een meerkeuzevraag met mogelijkheid tot één of meerdere antwoorden, een dropdown, een waarderingsschaal, een open vraag of kan u enkele vragen bundelen in een matrix? Standaard bieden wij 17 vraagtypes aan. Bij welke vragen dient u de optie Andere, gelieve te specificeren toe te voegen? Klik hier voor meer informatie over de beschikbare vraagtypes.

3 Vertakking Als bepaalde respondenten vragen moeten overslaan of er extra vragen moeten verschijnen bij een bepaald antwoord, dan geeft u in het ontwerp van uw vragenlijst best per vraag aan naar welke vervolgvraag de respondenten moeten gaan. Piping Als u antwoorden op bepaalde vragen wenst weer te geven als onderdeel van een latere vraag, kunt u gebruik maken van piping. Klik hier voor meer informatie over piping. Extractie Als u wilt selecteren welke vragen en/of antwoorden u wenst weer te geven, gebaseerd op antwoorden van uw respondenten op voorgaande vragen, dan past u best extractie toe. Klik hier voor meer informatie over extractie. Validaties Invoervalidaties met vriendelijke berichten verzekeren dat respondenten de gepaste waarden ingeven. Als u bijvoorbeeld ' adres' specificeert als validatie voor een bepaalde vraag, zullen respondenten enkel een geldig adres kunnen ingeven. Dankpagina Via de tekst op deze pagina bedankt u de respondenten voor de tijd die ze in uw enquête investeerden. Hier kan u ook nogmaals benadrukken welk belang de resultaten hebben voor uw onderzoek. Eventueel kan u ook terugkomen op beloofde incentives of de bekendmaking van de resultaten. Als u de respondent de mogelijkheid wilt bieden om zijn individuele antwoorden te bekijken en/of af te drukken, plaatst u volgende code in de tekst van de dankpagina: $$$RespondentReportURL$$$ Alternatieve dankpagina Optioneel kan u gebruikmaken van een alternatieve dankpagina. Dit kan handig zijn als aan de hand van het antwoord op een vraag de respondent niet in aanmerking blijkt te komen om aan de enquête deel te nemen. Via de tekst op de alternatieve dankpagina bedankt u de respondent voor de getoonde interesse, maar verontschuldigt u zich en verklaart u eventueel waarom de respondent niet in aanmerking komt voor het onderzoek. Opmaak Via het onderdeel Opmaak kan u de uitnodiging en/of startpagina, de enquête zelf, de dankpagina, de respondentenfaq alsook de 'gedeelde resultaten'-pagina volledig aan uw look aanpassen. Kleuren en lettertypes zijn hier eenvoudig te kiezen en u kan ook banners via de mediabibliotheek importeren die dan bovenaan iedere pagina verschijnen. Op die manier kan u de online enquête volledig aan uw eigen huisstijl of de vormgeving van uw website aanpassen.

4 BENODIGDHEDEN VOOR DE DISTRIBUTIE Panel Een lijst met de adressen en eventuele andere contactgegevens van uw panelleden groepeert u in een Excel- of CSV-bestand. Per respondent geeft u in het Excelbestand de gegevens in waarover u beschikt. Deze gegevens kunnen ook gebruikt worden als variabele: in de aanspreektitel van uw uitnodiging (vb. Beste $$$ContactFirstName$$$) om op te nemen in bepaalde vragen (vb. Hoe lang werkt u al bij $$$OptionalField1$$$) als toe te passen taal voor uw enquête (als u de enquête in verschillende talen aanmaakt, worden uw panelleden automatisch in hun eigen taal uitgenodigd op basis van de door u ingevoerde taalcode) Dit Excelbestand kan u invoeren in het adresboek onder uw CheckMarket account. Vanuit uw CheckMarket adresboek voegt u de gewenste contactgroep(en) vervolgens toe aan uw enquêtepanel. De contactgegevens in uw adresboek zijn dus voor meerdere enquêtes bruikbaar. Denk eerst goed na welke waarden u wenst te plaatsen in welke velden. Hier onder vindt u een lijst van beschikbare velden: adres Verplicht in te voeren Voornaam Achternaam Volledige naam enkel gebruiken indien er geen aparte kolommen zijn voor voornaam en achternaam. Taal hier moet u ISO codes (2 tekens) gebruiken, zoals 'en' = Engels, 'nl' = Nederlands Standaardtaal deze taal wordt gebruikt als er geen taalkolom geïmporteerd wordt of als er een leeg veld in de geïmporteerde taalkolom voorkomt. Geslacht Volgende waardeparen zijn toegestaan: 'man-vrouw', 'male-female', 'hommefemme', '1-0', 'm-v', 'm-f' of 'h-f'. Geboortedatum dd-mm-jjjj Optioneel veld 1 Ruimte voor vrije invoer, bijv. aanspreektitel (heer, mevrouw), bedrijfsnaam, functie, dienstjaren, nationaliteit, klantnummer, Optioneel veld 2 Idem Optioneel veld 3 Idem Optioneel veld 4 Idem Optioneel veld 5 idem Straat Huisnummer Bus Postcode Woonplaats Provincie Land Telefoon Bij de resultaten kan u op elkeen van deze velden sorteren en filteren.

5 Uitnodigingsmail Dit is het eerste contact met uw respondent en dus uitermate belangrijk om zijn belangstelling te wekken. Zorg voor een krachtige titel in de onderwerplijn van de mail en een duidelijk herkenbare afzender om te vermijden dat de uitnodiging tussen de spammails belandt. Creëer een korte, overtuigende uitnodiging en zorg dat de start enquête - link zichtbaar is zonder dat de respondent moet scrollen. Wees u ervan bewust dat een hoge respons vooral afhangt van deze eerste indruk. De lezer beslist op minder dan een seconde om door te klikken naar de enquête of niet. Ook een aan de huisstijl aangepaste opmaak kan de lezer overtuigen aan de enquête deel te nemen. Benadruk in uw uitnodiging dat de feedback van de respondent in kwestie zeer belangrijk is voor u (of voor het onderzoek) en vermeld -indien van toepassing- dat het ook voor de respondent interessant is om te antwoorden, daar dit tot een verbeterde kwaliteit/service kan leiden. Herinneringsmail Wanneer uw enquête één of meerdere dagen online staat, kan u geadresseerden die de vragenlijst nog niet volledig invulden een tweede keer aanschrijven door middel van een herinneringsmail. Zorg ook hier voor een krachtige motivering en dito onderwerplijn. De tool van CheckMarket gebruikt twee soorten herinneringsmails: Herinnering niet geantwoord Deze tekst is de herinnering voor contactpersonen die niet antwoordden op de oorspronkelijke uitnodiging. Voeg het woord 'herinnering' toe in het onderwerpveld om de lezer aan te moedigen de mail te openen. Het is belangrijk om het panellid in de herinnering extra te motiveren. Kortom, overtuig het panellid om deel te nemen. Herinnering gedeeltelijk geantwoord De respondent heeft de enquête aangevat, maar heeft voor het einde afgehaakt. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien werd uw contactpersoon onderbroken of misschien vond hij de enquête te lang. Via deze tekst kan u de respondent overhalen om de vragenlijst alsnog af te maken. Vermeld zeker ook dat de vragenlijst niet opnieuw van vraag 1 begonnen moet worden, maar dat de respondent automatisch terecht komt waar hij gebleven was.

6 ALGEMEEN Talen Via de tool van CheckMarket kan u uw enquêtevragen, uitnodigingen, etc. ingeven in verschillende talen. Momenteel bieden wij reeds 30 talen aan. Bij de aanmaak van elke nieuwe enquête kan u aangeven in welke talen u deze wenst aan te maken. Voor iedere gekozen taal verschijnt per vraag een afzonderlijk venster. U kan de teksten zelf vertalen of een vrijblijvende prijsofferte vragen aan CheckMarket. Wij werken hiervoor samen met een extern, gespecialiseerd vertaalbureau. Beelden Als u in uw vragen, startpagina of mails beelden of grafieken wilt gebruiken kan u deze opslaan in uw persoonlijke mediabibliotheek. Deze mediabestanden kunnen vervolgens worden opgenomen in meerdere enquêtes zonder dat u ze telkens afzonderlijk dient te uploaden. Instructies Wanneer u uw enquête door iemand anders laat aanmaken, dan kan u best ook volgende richtlijnen geven: Start- en einddatum van de enquête Startpagina gebruiken of niet Interval van de herinneringsmails Vragen verplicht of niet Optioneel kunt u nog doorgeven: Maximumaantal respondenten (evt. verschillend aantal uitnodiging/anoniem) Maximumaantal respondenten die het einde van de enquête bereikten

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Versie 1.0 Juni 2011

Gebruikershandleiding Versie 1.0 Juni 2011 FREE GROW Trial Flex Student Business Unlimited Gebruikershandleiding Versie 1.0 Juni 2011 2011 NetQuestionnaires Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007)

A & A Consultancy. Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007) Het aanmaken van een adresbestand in Microsoft Excel.(2007) In het programma Microsoft Excel kunt u een adresbestand aanmaken. Dit bestand kunt u vervolgens weer gebruiken voor het afdrukken van adresetiketten

Nadere informatie

eduroam Visitor Access

eduroam Visitor Access eduroam Visitor Access handleiding Tijdelijke eduroam-accounts aanmaken in 5 stappen versie 1.0, maart 2015 Met deze handleiding kunnen gastheren en vrouwen van de organisatie bezoekersaccounts aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Bekroond met de E-mail Marketingaward 007 Verstuur binnen een half uur uw digitale relatiekaart

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen

Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Handleiding sms-dienst Adviesburo Pompoen Index Inleiding 1 Stap 1: Inloggen 2 Stap 2: Dashboard 3 Stap 3: SMS Center 4 Stap 4: Nieuw bericht (ongepersonaliseerd) 5 Stap 5: Importeer CSV 7 Stap 6: Het

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Handleiding VSO Vragendatabank

Handleiding VSO Vragendatabank Handleiding VSO Vragendatabank Versie 1.1 5-7-2010 Rik Langerak Inhoud VSO Vragendatabank... 3 Vragen bibliotheek... 4 Vragen aanmaken... 4 Een vraag in voorvertoning bekijken... 7 Een vraag bewerken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Versie 2.0 April 2014

Gebruikershandleiding Versie 2.0 April 2014 FREE GROW Trial Flex Student Business Unlimited Gebruikershandleiding Versie 2.0 April 2014 2011 NetQuestionnaires Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Sollicitatiehandleiding

Sollicitatiehandleiding Sollicitatiehandleiding Met uw sollicitatie begint alles! Waarom online solliciteren? Een online sollicitatie heeft veel voordelen voor u en voor ons: We kunnen uw sollicitatie sneller beoordelen, waardoor

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE

GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE GEBRUIKERSHANDLEIDING UPLOADEN RESPONDENTEN FARMACIE V31-03-14 Uploaden respondentenbestand in Excel via de portal In dit document wordt het gebruik van de portal uitgelegd waarmee u beveiligd uw respondent

Nadere informatie

http://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/index.asp?subhome=&title=&origin=

http://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/index.asp?subhome=&title=&origin= http://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/index.asp?subhome=&title=&origin= http://indklantdienstwijzer.nl/klachten/ Ik wil een klacht indienen Op deze website kunt u in vijf stappen een formulier

Nadere informatie

Het gebruik van deze tool is relatief eenvoudig en vergt weinig tijd bij zowel de projectuitvoerders als de leden van de gebruikersgroep.

Het gebruik van deze tool is relatief eenvoudig en vergt weinig tijd bij zowel de projectuitvoerders als de leden van de gebruikersgroep. Deze nieuwe online tool heeft enerzijds tot doel feedback van de bedrijven/organisaties uit de gebruikersgroep te verzamelen (niet van de onderzoekspartners dus) en anderzijds de aanwezigheden bij de vergaderingen

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick

Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Yellowbrick handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick november 2010 1 Het gebruik van uw persoonlijke pagina Mijn Yellowbrick Als klant van Yellowbrick heeft u toegang tot uw account via

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

EEN MEERKEUZEVRAGEN MAKEN MET HOT POTATOES IN 13 STAPPEN

EEN MEERKEUZEVRAGEN MAKEN MET HOT POTATOES IN 13 STAPPEN CURSUS HOT POTATOES_MEERKEUZEVRAGEN 1 EEN MEERKEUZEVRAGEN MAKEN MET HOT POTATOES IN 13 STAPPEN STAP 1 open Hot Potatoes Je krijgt dan het volgende scherm: Kies hier voor JCROSS CURSUS HOT POTATOES_MEERKEUZEVRAGEN

Nadere informatie

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing.

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing. Mailmerge In deze handleiding gaan we nader bekijken hoe we een mailing uitvoeren. We gaan kijken hoe we een adressenbestand manipuleren, hoe we een selectie maken in een adressenlijst en een mailing uitvoeren

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Administratie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Administratie 2 Administratie U heeft toegang tot Administratie via het menu links op het

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Hieronder volgen kort de stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met het uitzetten

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding uitvoeren online onderzoek met de Work Ability Index

Handleiding uitvoeren online onderzoek met de Work Ability Index Handleiding uitvoeren online onderzoek met de Work Ability Index Dit document betreft de handleiding voor het starten van een online WAI-onderzoek onder de door u gewenste respondenten. Goede voorbereiding

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Handleiding Schoolbeheerder

Handleiding Schoolbeheerder Handleiding Schoolbeheerder Ontwikkeld door Universiteit Utrecht in opdracht van de VO-Raad Technische realisatie QDelft Contactgegevens: Voor inhoudelijke vragen stap2@vo-raad.nl Voor technische vragen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Release 1.3 Gebruikershandleiding Datum: oktober 2012 All rights reserved Alle rechten zijn voorbehouden. Deze documentatie blijft eigendom van Ternair Software Solutions b.v. en is uitsluitend bedoeld

Nadere informatie

ONLINE ENQUÊTES MET GOOGLE DOCUMENTEN

ONLINE ENQUÊTES MET GOOGLE DOCUMENTEN ONLINE ENQUÊTES MET GOOGLE DOCUMENTEN Optie Sportmanagement Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen UGent STAP 1 INLOGGEN BIJ GOOGLE Voor alle tools

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE SHOPHOUDER

HANDLEIDING VOOR DE SHOPHOUDER HANDLEIDING VOOR DE SHOPHOUDER 1. BEDIENINGSPANEEL 1 2 3 4 5 6 In het dashboard kun je een snel overzicht creeren op basis van een tijdsperiode. De volgende gegevens zijn uit te lezen: 1 Actieve gebruikers

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Hieronder volgen kort de 8 stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met

Nadere informatie

Octopus > handleiding bij modal split onderzoek

Octopus > handleiding bij modal split onderzoek Octopus > handleiding bij modal split onderzoek inleiding Het herkomst- en vervoerswijze-onderzoek vormt het eerste onderdeel van stap 3. In dit deel van het onderzoek worden de volgende gegevens verzameld:

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Handleiding voor Kidsbook - op internet

Handleiding voor Kidsbook - op internet Handleiding voor Kidsbook - op internet Wat is Kidsbook? In deze handleiding geven we je uitleg over de mogelijkheden van ons ouderportaal Kidsbook. Kidsbook is bedoeld om ouders en andere mensen te laten

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Handleiding Haagcom Mobiel Reach

Handleiding Haagcom Mobiel Reach Handleiding Haagcom Mobiel Reach Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Reach instellen... 4 Eerste keer opstarten... 4 Stap 1: Contacten creëren... 5 Stap 2: Agenda configureren... 6 Stap 3: Bereikbaarheid

Nadere informatie

Inloggen op e-interplace stapsgewijs een eerste indruk Stap 1:

Inloggen op e-interplace stapsgewijs een eerste indruk Stap 1: Inloggen op e-interplace stapsgewijs een eerste indruk Stap 1: Na invoeren van uw klantnummer en wachtwoord (die u per e-mail zijn toegestuurd bij het aanmaken van uw account) klikt u op Inloggen, en dan

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012

Computer Club Bodegraven. 10-4-2012 1 8 Alvorens we etiketten kunnen afdrukken moet u beschikken over: 1. Programma Works 2. Vellen met etiketten; noteer merk en nummer, dat heeft u straks nodig. b.v. Rank Xerox, nr. 3R96298 (21 stuks/vel

Nadere informatie

Aanmaken uploadbestand Click en Claim via Loon

Aanmaken uploadbestand Click en Claim via Loon Aanmaken uploadbestand Click en Claim via Loon Inhoud Situatieschets Click en Claim...1 Click en Claim via Loon in het kort...1 Click en Claim via eigen werknemerslijsten...2 Velden in Click en Claim upload.

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Simmpl bedrijfsvoicemail instellen en beluisteren v200215mt... 1

Simmpl bedrijfsvoicemail instellen en beluisteren v200215mt... 1 Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Simmpl - bedrijfsvoicemail instellen en beluisteren v200215mt Inhoud T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl W www.callvoiptelefonie.nl

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie

Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie Versie 29 juni 2015 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 2 Aanmelden... 2 Beginscherm... 3 Beheer... 4 1. Bibliotheek... 4 2. Welkomboodschap... 9 3. Gebruikers...

Nadere informatie

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Inloggen RAI EIP... 3 2.1 Url RAI EIP... 3 2.2 Inlogpagina... 3 2.3 Tussenpagina Selecteer beurs... Fout!

Nadere informatie

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners Handleiding Inleiding 3.. Widget maken 7... Widget publiceren 8...Widget aanpassen 9...Mini widget 13...Banners 2 2 Widget maken Als u ingelogd bent in uw account dan komt u terecht in een keuzemenu. Als

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Schoolinschrijvingen Dwars door Brugge

Schoolinschrijvingen Dwars door Brugge Schoolinschrijvingen Dwars door Brugge 08.05.2016 In de brief over Dwars door Brugge vind je een link die je naar de inschrijvingspagina voor scholen leidt. Hieronder vind je een stappenplan hoe het inschrijvingsplatform

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom & introductie van de workshop Voorstellen Doel en belang van LinkedIn Aanmaken van een profiel Jobrotary en Jobrunners Evaluatieformulier Netwerken is belangrijk

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Team Mirror Handleiding - Jezelf online registreren Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Handleiding Jezelf online registreren In deze handleiding leiden we je als facilitator door

Nadere informatie

Werken met NT2 SCHOOL. Handleiding voor docenten

Werken met NT2 SCHOOL. Handleiding voor docenten Werken met NT2 SCHOOL in Handleiding voor docenten 1. DISK licenties bestellen 2. Welkom in NT2 SCHOOL 3. Mijn werkruimte 4. Mijn actieve lesmateriaal 5. Leerlingen uitnodigen 6. Leerlingen verwijderen

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich.

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich. 1. Inleiding Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het invoeren van lotenkopers. U vindt hier alles over het gebruik van de knoppen en achterliggende invoer- en beheerschermen. 2. Het gemak van

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Schoolinschrijvingen. Elk veld is verplicht!

Schoolinschrijvingen. Elk veld is verplicht! Schoolinschrijvingen Aanmaken van de groep U ontvangt een mail met een link in die naar de inschrijvingspagina leidt. Op de eerste pagina dient u de gegevens van de school en de groepsverantwoordelijke

Nadere informatie

Gebruikersinstructie:

Gebruikersinstructie: Gebruikersinstructie: Delen & Ontsluiten van Aantekeningen en Oplossingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Voor leerkrachten: aantekeningen en oplossingen delen 3 2.1 Pagina s met aantekeningen of oplossingen

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BCS (Beter Leven systeem)

Gebruikershandleiding BCS (Beter Leven systeem) Gebruikershandleiding BCS (Beter Leven systeem) Inhoudsopgave 1.Uitnodigingsmail ontvangen... 3 2.Een account aanmaken... 4 Aanmelden met vouchercode?... 5 3.Bevestig uw account... 6 Al een account?...

Nadere informatie