Productieversie van Opel Ampera viert wereldpremière in Genève

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Productieversie van Opel Ampera viert wereldpremière in Genève"

Transcriptie

1 Productieversie van Opel Ampera viert wereldpremière in Genève Pers en publiek prijzen revolutionaire technologie Reeds reserveringen in heel Europa Opel vermeldt totale kosten voor eigenaar Klanten en merkambassadrice Katie Melua kijken uit naar start van verkoop Keuze tussen aandrijfmodi voor optimaal energiebeheer De Opel Ampera staat klaar om een volledig nieuw segment op de Europese automarkt in het leven te roepen. De vijfdeurs Ampera met vier plaatsen, die later dit jaar op de markt komt, biedt alle voordelen van een elektrische auto zonder dat de bestuurder zich zorgen hoeft te maken over het rijbereik. De productieversie van de Ampera beleeft zijn wereldpremière op het autosalon van Genève (3 tot 13 maart). Over heel Europa hebben al zo n duizend klanten een Ampera gereserveerd. Ongeveer de helft daarvan zijn bedrijven. Pers en publiek bekroonden de Ampera al met talrijke onderscheidingen. Zijn revolutionair technisch concept overtuigde de lezers van Auto Zeitung, die hem de "Auto Trophy 2010" toekenden in de categorie van de elektrische voertuigen. Van de lezers en de jury van Bild en Bild am Sonntag kreeg de Ampera de tweede plaats voor de prijs "Grünen Lenkrad 2010", een speciale categorie van het "Goldene Lenkrad". En de gezaghebbende jury van Auto Test magazine kende hem de "e-car award 2010" toe in de categorie innovatie/technisch concept van het jaar. Zijn gebruiksvriendelijke karakter leverde de Ampera in 2009 al de "Green Technology Award" van het Britse magazine What Car? en de "Trophée de l'innovation" van het Franse tijdschrift L'Automobile Magazine op. "In tegenstelling tot een conventioneel elektrisch voertuig kan de Opel Ampera als enige auto van het gezin worden gebruikt", verklaart Alain Visser, Vice President Sales, Marketing and Aftersales bij Opel. "De Ampera heeft alle troeven in handen: revolutionaire aandrijving, vooruitstrevende styling, uitstekend veiligheidsgehalte, hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke functies, dit alles gecombineerd met uitmuntende rijeigenschappen."

2 Blz. 2 Innovatieve technologie voor een totale prijs van euro In tegenstelling tot wat andere constructeurs doen, biedt Opel de Ampera in heel Europa aan voor een uniforme prijs van euro (adviesprijs incl. btw). Omdat de uitrustingsniveaus van markt tot markt verschillen, kunnen de prijzen verschillen naargelang het land. De prijs van het volumemodel met een rijkere standaarduitrusting bedraagt euro. Het tarief van Opel voorkomt verwarring omdat de totale prijs van de auto en de batterij wordt aangegeven. De productieversie van de Opel Ampera wijkt niet af van de doelstellingen die tijdens de ontwikkelingsfase werden bepaald. Met zijn uniek elektrisch aandrijfsysteem dat pittige acceleraties en een hoge mate van verfijning toelaat en zijn gebruikers alle voordelen van een elektrische auto verschaft, biedt de vijfdeurs Ampera plaats voor vier passagiers en heeft hij een grote bagageruimte. Zijn opvallend design leunt zeer dicht aan bij dat van de eerste conceptcars. De Ampera heeft het DNA van Opels nieuwe designtaal een opvallende grille, een in het oog vallende Opel badge en brutaal ogende boemerangvormige koplampen. Ieder element van de Ampera werd ontworpen en geanalyseerd om efficiënt te zijn. Dit maakt de Ampera tot één van de meest aerodynamische en energiezuinige voertuigen op de markt. Binnenin zit de Ampera boordevol kenmerken van een baanbrekende auto, van de Bose luidsprekers tot de aanraakschermen. epioniers en Katie Melua wachten met spanning op start van verkoop De Ampera lokt al heel wat enthousiasme uit bij een groep epioniers in Europa. Ongeveer 400 pioniers hebben de community vervoegd als potentiële klanten. Ze hebben exclusieve informatie en diensten gekregen, zullen de Ampera als een van de eersten kunnen proefrijden en krijgen nog tal van andere voordelen. De epioniers kijken uit naar de start van de Ampera-verkoop en delen hun meningen over de toekomst van de auto. Steeds meer bestuurders zijn ervan overtuigd dat de mobiliteit van de toekomst elektrisch getint zal zijn. Thomas A. uit Ebersbach (Duitsland) is er zeker van dat de e-mobiliteit eraan komt.

3 Blz. 3 Het Ampera concept is in elk geval opgewassen tegen die taak want de meeste bezwaren hebben betrekking op het rijbereik. Ingenieur Hans-Ulrich H. uit Lindau (Duitsland) is ervan overtuigd dat elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen de wereld van morgen zal bepalen. Een Greenpeace-fan meent dan weer dat de Ampera de logische aanvulling is op groene elektriciteit en dat hij de ontbrekende schakel in het ecologische circuit vormt. Ralph G. uit Matlock (Verenigd Koninkrijk), schrijft: Hoewel de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen nog een hele weg moet afleggen, lijkt de Ampera de eerste praktische stap in de juiste richting. Heel wat epioniers en andere mensen zijn het eens met Opels merkambassadrice Katie Melua, die vanaf maart een Europese tour afwerkt in een Ampera: Ik hou van het milieuvriendelijke en duurzame karakter van de Ampera en de manier waarop deze groene wagen emotie en liefde voor het leven belichaamt, aldus de Britse zangeres in Londen. Geschikt voor ieder gebruik De revolutionaire Opel Ampera is de eerste emissievrije elektrisch aangedreven auto in Europa die geschikt is voor dagelijks gebruik. Anders dan bij een conventionele elektrische auto met batterij hoeft de bestuurder zich geen zorgen te maken over het rijbereik. De wagen geeft hem of haar vertrouwen en gemoedsrust omdat de bestuurder weet dat hij of zij onderweg niet zal stranden met een ontladen batterij. De batterij wordt in ongeveer vier uur opgeladen met 230V-spanning door het geïntegreerde oplaadsysteem aan te sluiten op een gewone huishoudelijke contactdoos. Omdat de batterij op praktische wijze kan worden opgeladen zonder speciale apparatuur, wordt verwacht dat de meeste Ampera's altijd in batterijmodus zullen rijden. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat ongeveer 80 procent van de Europeanen minder dan 60 kilometer per dag aflegt, zodat de Ampera probleemloos aan hun eisen voldoet. Tijdens de eerste 40 tot 80 kilometer (afhankelijk van het parcours, de rijstijl en de temperatuur) wordt het vermogen geleverd door de elektriciteit die in de lithium-ionbatterij van 16 kwh is opgeslagen. Tijdens het rijden op de elektriciteit van de batterij verbruikt de Ampera geen brandstof en produceert hij geen uitlaatgasemissies.

4 Blz. 4 Voor langere afstanden kan de benzinemotor het totale rijbereik naadloos verlengen tot meer dan 500 kilometer met een volle tank. Deze performante technologie om het rijbereik te verlengen, maakt de Ampera tot de eerste elektrische auto met het dagelijks gebruikscomfort van een klassieke wagen. Vier rijmodi van City tot Sport voor efficiëntie en rijplezier De buitengewoon stille elektromotor met 111 kw/150 pk levert een koppel van 370 Newtonmeter vanuit stilstand. Hij laat de Ampera in ongeveer negen seconden van 0 tot 100 km/u sprinten en geeft hem een topsnelheid van 161 km/u. Met behulp van een "Drive Mode" knop op de middenconsole kan de bestuurder kiezen tussen de modi Normal, Sport, Mountain en City. Deze modi optimaliseren het energiemanagement rekening houdend met de rijomstandigheden en het parcours. De Normal modus is de standaardinstelling voor de Ampera en zal in principe meestal worden gebruikt om een maximaal rendement te bereiken. Wanneer het energiepeil van de batterij onder het normale werkingsgebied daalt, schakelt de Ampera over naar de extended-range -werking, waarbij de benzinemotor het automatisch overneemt om de elektromotor te ondersteunen en langere reizen mogelijk te maken. De laadtoestand van de batterij wordt tevens op peil gehouden door regeneratief remmen, waardoor de benzinemotor, die als generator dient, niet hoeft te werken tijdens lange afdalingen. In de Sportmodus wordt het gaspedaal automatisch anders afgesteld om de wagen sneller te laten reageren. Het vermogen is niet hoger in de Sport modus, maar de wagen hangt beter aan het gas. In de Mountain modus wordt het systeem automatisch aangepast om het nodige vermogen te leveren in bergachtige omgevingen, waar de prestaties van een conventionele elektrische wagen misschien ontoereikend zouden zijn. De range extender kan in deze stand ingeschakeld worden vooraleer de batterij haar minimale laadtoestand heeft bereikt. Om op lange hellingen over de volledige capaciteit te beschikken, moet de bestuurder deze modus selecteren na een volledige oplading of 10 tot 15 minuten voor hij het bergachtig terrein bereikt.

5 Blz. 5 In de City modus past het batterijmanagement zich aan de eisen van het moderne pendelverkeer aan. Wanneer voor deze modus gekozen wordt, wordt de range extender meteen ingeschakeld, waardoor de energie die op dat moment opgeslagen is in de batterij, gespaard blijft. Wanneer de City modus wordt uitgeschakeld, stopt de range extender en kan de Ampera gebruikmaken van de gespaarde energie in de batterij om zuiver elektrisch te rijden, bv. in de stad of in zones met beperkte emissies.

Opel brengt mobiliteit naar het voorplan, van de Ampera tot de Zafira Tourer Concept

Opel brengt mobiliteit naar het voorplan, van de Ampera tot de Zafira Tourer Concept Opel op het Autosalon van Genève 2011 Opel brengt mobiliteit naar het voorplan, van de Ampera tot de Zafira Tourer Concept Vertrekkensklaar: Wereldpremière van de Ampera productiewagen Salon Op Wielen:

Nadere informatie

Alternatieve aandrijfvormen

Alternatieve aandrijfvormen Alternatieve aandrijfvormen Als alternatief voor de klassieke benzine- en dieselmotor zijn er momenteel acht andere aandrijfvormen beschikbaar. We lijsten ze even op met telkens een definitie, de voor-

Nadere informatie

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor"

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor Opel Ampera Nooit meer bang Autotest Klamme handen en zweet op het voorhoofd. Alle eigenaren van elektrische auto's delen dezelfde angst: hebben de accu's nog stroom genoeg om de bestemming te halen? De

Nadere informatie

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY

01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 01-2014 Brochure ALD ELECTRIC PART OF ALD NEWMOBILITY 1 Brochure ALD electric INLEIDING Ons ALD electric aanbod is bijzonder volledig, met zowel oplaadbare hybrides (plug-in), elektrische auto s met verlengde

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

Technologiepionier Opel brengt elektrische mobiliteit stap dichterbij

Technologiepionier Opel brengt elektrische mobiliteit stap dichterbij Technologiepionier Opel brengt elektrische mobiliteit stap dichterbij MeRegioMobil: concrete vooruitblik op energie van de toekomst Elektrische Meriva: mobiele opbergruimte voor slim elektriciteitsnetwerk

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

De elektrische auto die je verder brengt. Opel Ampera.

De elektrische auto die je verder brengt. Opel Ampera. De elektrische auto die je verder brengt. Opel Ampera. Onze toekomst vraagt om positieve energie. De aarde is altijd goed voor ons geweest. Eeuwenlang heeft ze ons voedsel gegeven en ons voorzien van de

Nadere informatie

Elektrische voertuigen Schone spitstechnologie: beter voor het milieu EN uw autofiscaliteit!

Elektrische voertuigen Schone spitstechnologie: beter voor het milieu EN uw autofiscaliteit! Elektrische voertuigen Schone spitstechnologie: beter voor het milieu EN uw autofiscaliteit! Met het Kyoto-akkoord in het achterhoofd hecht de overheid steeds meer belang aan de milieu-effecten van voertuigen.

Nadere informatie

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in Toyota Prius plug-in Gestroomlijnd Autotest Het kan nog zuiniger! De Toyota Prius is al ruim tien jaar hét boegbeeld van milieuvriendelijk rijden. De Prius dankt het succes aan een slimme combinatie van

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

William Meerschaut PR & Communication Manager Hyundai Belux

William Meerschaut PR & Communication Manager Hyundai Belux William Meerschaut PR & Communication Manager Hyundai Belux Pionier Hyundai is pionier in onderzoek en ontwikkeling waterstoftechnologie en toepassingen. Hyundai ECCOV Hybride elektrische driewieler

Nadere informatie

Chevrolet Volt. Zoete wraak. Range Extender. "Wie gebruik maakt van groene stroom, heeft aan de Volt de schoonste auto van dit moment"

Chevrolet Volt. Zoete wraak. Range Extender. Wie gebruik maakt van groene stroom, heeft aan de Volt de schoonste auto van dit moment Chevrolet Volt Zoete wraak Autotest "De grootste fout uit mijn carrière", noemde de voormalige baas van General Motors het stopzetten van de ontwikkeling van elektrische auto's. Ooit was het moederbedrijf

Nadere informatie

De nieuwe AmperA-e GeLADen met nieuwe ideeën.

De nieuwe AmperA-e GeLADen met nieuwe ideeën. De nieuwe Ampera-e GELADEN MET NIEUWe ideeën. BAANBREKEND BEREIK. RUIM 500 km met één KEER opladen 1 OPENT ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN. Elektrische auto s zijn tegenwoordig niet meer alleen geschikt voor

Nadere informatie

Mobiliteit. Verdiepende opdracht

Mobiliteit. Verdiepende opdracht 2015 Mobiliteit Verdiepende opdracht Inleiding In dit onderdeel kun je meer leren over het onderwerp Mobiliteit. Pagina 1 Inhoud 1. Mobiliteit... 3 1.1 Doel... 3 1.2 Inhoud... 3 Pagina 2 1. Mobiliteit

Nadere informatie

Smart ForTwo electric drive

Smart ForTwo electric drive Smart ForTwo electric drive Een stroom van nieuwe ideeën Autotest Smart is altijd anders geweest. Vanaf het eerste begin had deze fabrikant nieuwe ideeën over auto's. Dat begon met een eigenzinnig ontwerp,

Nadere informatie

met elf Concept Plug-in Hybrids deel, die worden geleased door Rijkswaterstaat, Eneco, Stedin, Roteb, TNT en Van Gansewinkel.

met elf Concept Plug-in Hybrids deel, die worden geleased door Rijkswaterstaat, Eneco, Stedin, Roteb, TNT en Van Gansewinkel. Concept Toyota Plug-In Hybrid R&D praktijktest techniek toekomstvisie Uitvoerige praktijktest Toyota test wereldwijd zeshonderd Concept Plug-in Hybrid Vehicles (Concept PHV) in een R&D praktijktest. Het

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

Persinformatie. Dynamisch, veelzijdig en minder dan 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme. 10 september 2007

Persinformatie. Dynamisch, veelzijdig en minder dan 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme. 10 september 2007 Persinformatie 10 september 2007 Dynamisch, veelzijdig en minder dan 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme Innovatieve, sportieve monovolume illustreert baanbrekende E-Flex architectuur Nulemissie met een autonomie

Nadere informatie

Luminus Groen : 100% Belgische, groene energie

Luminus Groen : 100% Belgische, groene energie Luminus Groen : 100% Belgische, groene energie Een leader in windenergie in België We houden momenteel 53 windmolens draaiende. In 2004 bouwde Luminus haar eerste windmolenpark in Villers-le-Bouillet.

Nadere informatie

Toyota Prius ( )

Toyota Prius ( ) Toyota Prius (2009-2015) Japans vernuft Autotest "Prius" betekent voorloper. En die naam heeft Toyota's eco-icoon de afgelopen jaren zeker waargemaakt. Terwijl andere fabrikanten lacherig deden over hybridetechniek

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug Renault Zoe Twee stapjes naar voren, een stapje terug Rij-impressie Eind 2016 onderging de Renault Zoe een facelift. De compacte elektrische auto van Renault kreeg een zuinigere motor en een grotere batterij.

Nadere informatie

GM Europe. Drie systemen voor een gamma productierijpe modellen. April 2006. GM gaat de hybride toer op

GM Europe. Drie systemen voor een gamma productierijpe modellen. April 2006. GM gaat de hybride toer op GM Europe Product Development and Technology Communications Adam Opel Haus D-65423 Rüsselsheim Germany April 2006 GM gaat de hybride toer op Drie systemen voor een gamma productierijpe modellen Chevrolet

Nadere informatie

Alles draait om de hybride. Hybrid systems

Alles draait om de hybride. Hybrid systems Alles draait om de hybride Hybrid systems Alles draait om de hybride Sinds 2003 biedt Geesinknorba hybride systemen aan voor zijn Geesinknorba achterladers. In 2009 werd het Hybrid Plug-In systeem bekroond

Nadere informatie

Nieuwe Opel Insignia: zuinigste diesel- en benzinemotor in zijn klasse

Nieuwe Opel Insignia: zuinigste diesel- en benzinemotor in zijn klasse Nieuwe Opel Insignia: zuinigste diesel- en benzinemotor in zijn klasse Nieuwe turbodiesel: 120 en 140 pk CDTI met slechts 3,7 l/100 km en 99 g/km CO 2 Nieuwe Mr. Proper: 1.4 Turbo ecoflex voldoet aan Euro

Nadere informatie

Finnik Autorapport BMW i3 Range Extender Comf.

Finnik Autorapport BMW i3 Range Extender Comf. 6-TNH-92 Finnik Autorapport BMW i3 Range Extender Comf. Deze BMW i3 komt uit 2014, werd geleverd van 01-11-2013 tot 31-08-2016 en kostte toen 54.808,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN ALD FAQ WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN INHOUD 1. Is elektrisch rijden iets voor mij? 3 2. Welke soorten elektrische auto s zijn er? 3 3. Welke auto is voor mij geschikt? 4 4. Hoe ver kan ik rijden

Nadere informatie

WB Evolving Design Hybride systemen

WB Evolving Design Hybride systemen WB3110 - Evolving Design Hybride systemen Marco de Beurs Examiner EPO Brandstof Electriciteit Voertuig met verbrandingsmotor: compact / licht, veel vermogen, vervuiling, complexe aandrijflijn. Voertuig

Nadere informatie

Een blik in de toekomst: Opel Flextreme GT/E Concept

Een blik in de toekomst: Opel Flextreme GT/E Concept Wereldpremière op Autosalon van Genève 2010 Een blik in de toekomst: Opel Flextreme GT/E Concept Expressief design gedreven door efficiënte milieuprestaties Alternatieve aandrijving bewijst veelzijdigheid

Nadere informatie

De verrassende én volledig elektrische Kia

De verrassende én volledig elektrische Kia De verrassende én volledig elektrische Kia ELEKTRISCH RIJDEN ZONDER COMPROMIS Zoek jij dynamiek én ruimte voor het hele gezin? Wil je grenzeloos genieten én respectvol omgaan met het milieu? Houd jij niet

Nadere informatie

1.6 Alternatieve aandrijving

1.6 Alternatieve aandrijving 1.6 Alternatieve aandrijving In deze paragraaf worden alternatieve aandrijvingen behandeld. Er wordt dieper ingegaan op elektrische aandrijving waarbij batterijgestuurde aandrijving en aandrijving door

Nadere informatie

Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers

Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers Jaguar Land Rover heeft voor bepaalde markten in Europa een partnerschap gesloten met Plugsurfing

Nadere informatie

e-mobility by Volkswagen Frequently Asked Questions Een selectie van vragen en antwoorden

e-mobility by Volkswagen Frequently Asked Questions Een selectie van vragen en antwoorden e-mobility by Volkswagen Frequently Asked Questions Een selectie van vragen en antwoorden 1 Volkswagen e-mobility - FAQ Een selectie van vragen en antwoorden Wat is een elektrische wagen? Vandaag beschouwt

Nadere informatie

Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers

Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers Plugsurfing maakt opladen gemakkelijker voor berijders van elektrisch aangedreven Jaguars en Land Rovers Jaguar Land Rover heeft voor bepaalde markten in Europa een partnerschap gesloten met Plugsurfing

Nadere informatie

Hyundai Kona EV 64 kwh Premium

Hyundai Kona EV 64 kwh Premium Joep de Heer 2 oktober 2018 EV voor iedereen! Je zal je ongetwijfeld nog de eerste volledig elektrische auto's herinneren, zoals de Mitsubishi i-miev en de eerste generatie Nissan Leaf. Het rijbereik was

Nadere informatie

12-1-2015: Persbericht: Mercedes-Benz C 350 PLUG-IN HYBRID - efficiency, dynamiek, comfort en 7% bijtelling

12-1-2015: Persbericht: Mercedes-Benz C 350 PLUG-IN HYBRID - efficiency, dynamiek, comfort en 7% bijtelling 12-1-2015: Persbericht: Mercedes-Benz C 350 PLUG-IN HYBRID - efficiency, dynamiek, comfort en 7% bijtelling Na de première ervan in de S-Klasse presenteert Mercedes-Benz nu zijn meest geavanceerde hybride

Nadere informatie

Toyota Prius PHV. Natuurlijk uit Japan. Hybride

Toyota Prius PHV. Natuurlijk uit Japan. Hybride Toyota Prius PHV Natuurlijk uit Japan Autotest Wat is de beste manier om als eerste met de nieuwe Toyota Prius plug-in te rijden? Precies! Afreizen naar Japan om dit nieuwe zuinigheidswonder zelf af te

Nadere informatie

VOORSTELLING. Het is in deze geest en met deze wil dat het Verbond van Belgische Ondernemingen

VOORSTELLING. Het is in deze geest en met deze wil dat het Verbond van Belgische Ondernemingen VOORSTELLING VAN HET CHARTER " "EV EVOLUTION TO ELECTRICAL VEHICLES" ( EV. TO E.V. ). ) INLEIDING Het vervoer over de weg is momenteel een bron van vervuiling wegens uitstoot in de lucht en geluidshinder.

Nadere informatie

E Series TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety

E Series  TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety E Series WWW.GINAF TRUCKS.COM New Energy Efficiency Sustainability Safety GINAF Trucks Nederland B.V. is een vrachtwagenfabrikant met 70 jaar ervaring in ontwikkeling en truckbouw voor de niche markt.

Nadere informatie

E-cambio. Een introductie in het gebruik van de elektrische cambio-wagens

E-cambio. Een introductie in het gebruik van de elektrische cambio-wagens E-cambio Een introductie in het gebruik van de elektrische cambio-wagens 100% elektrisch rijden - Max. 4 personen! Ideaal voor kortere ritten.. Hoewel de wagens zelf een grotere actieradius hebben, reserveren

Nadere informatie

Acht premières en milieuvriendelijke aandrijftechnologieën

Acht premières en milieuvriendelijke aandrijftechnologieën GM Belgium General Motors Belgium N.V. Noorderlaan 401 Haven 500 B-2030 Antwerpen België www.opel.be BTW BE 0404.957.875 RPR Antwerpen ING 320-0005684-31 2 oktober 2008 GM op het Autosalon van Parijs 2008

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd Ford Focus Electric Alle begin is moeilijk Rij-impressie Ford is de op één na grootste leverancier van auto's met een elektromotor ter wereld. In Europa was daar tot nu toe weinig tot niets van te merken,

Nadere informatie

De nieuwe AmperA-e GeLADen met nieuwe ideeën.

De nieuwe AmperA-e GeLADen met nieuwe ideeën. De nieuwe Ampera-e GELADEN MET NIEUWe ideeën. BAAN BREKEND BEREIK. RUIM 500 km met één keer opladen1 OPENT ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN. Elektrische auto s zijn tegenwoordig niet meer alleen geschikt voor

Nadere informatie

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Compleet motorgamma met betere prestaties en lagere verbruiks- en CO 2 -cijfers Nieuwe 95 pk sterke ecoflex-motoren met 98 g/km CO 2, topdiesel

Nadere informatie

Opel Ampera-e. De laatste druppel. Ruimte. "De Opel Ampera-e neemt de laatste bezwaren tegen elektrisch rijden weg"

Opel Ampera-e. De laatste druppel. Ruimte. De Opel Ampera-e neemt de laatste bezwaren tegen elektrisch rijden weg Opel Ampera-e De laatste druppel Autotest Elektrische auto's zijn voor milieuactivisten en vrekken. Tenminste, dat is de gangbare opinie. Door de techniek te verbeteren en daarmee de laatste praktische

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura 58-SN-GD Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura Deze Ford Focus komt uit 2006, werd geleverd van 01-05-2005 tot 31-01-2008 en kostte toen 25.858,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Het beste van twee werelden? De recente onthullingen in de Dieselgate-affaire, een groeiend ecologisch bewustzijn en een herziene autofiscaliteit:

Het beste van twee werelden? De recente onthullingen in de Dieselgate-affaire, een groeiend ecologisch bewustzijn en een herziene autofiscaliteit: Hybrides Het beste van twee werelden? De recente onthullingen in de Dieselgate-affaire, een groeiend ecologisch bewustzijn en een herziene autofiscaliteit: het zijn maar enkele factoren die maken dat hybride

Nadere informatie

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower Maak optimaal gebruik van uw dak lnvesteer in zonne-energie met SunPower Hoe werkt het? Verhoog uw inkomsten met zonne-energie 1 SunPower-zonnepanelen Tot voor enkele jaren was een investering met het

Nadere informatie

Automotive Energy Innovators

Automotive Energy Innovators Automotive Energy Innovators Inhoudsopgave Inhoudsopgave DEOdrive... 4 Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV)... 5 Specificaties DEOdrive DEOdrive DEOdrive... 6 4 4 4 Hoe Fuel werkt Fuel Fuel Cell het? Cell

Nadere informatie

Slechts 99 g/km CO 2 : de schoonste en zuinigste Opel Astra ooit

Slechts 99 g/km CO 2 : de schoonste en zuinigste Opel Astra ooit 28 juni 2011 Slechts 99 g/km CO 2 : de schoonste en zuinigste Opel Astra ooit Astra ecoflex met slechts 99 g/km CO 2 voor een uitzonderlijk vermogen van 96 kw/130 pk 17 procent (0,8 liter) lager verbruik

Nadere informatie

STARTEN HOE TE BESTUREN RIJDEN MULTIMÉDIA RANGE EXTENDER

STARTEN HOE TE BESTUREN RIJDEN MULTIMÉDIA RANGE EXTENDER BMW-I3 GEBRUIKSGIDS STARTEN Duw het rempedaal in en druk op de "startknop " 1 rechts achter het stuur. Onthoud dat elektrische wagens geruisloos zijn, het is dus normaal dat ze geen ronkend geluid maken

Nadere informatie

Negen bedrijven nemen deel aan GM's wereldwijde testprogramma rond zero emission

Negen bedrijven nemen deel aan GM's wereldwijde testprogramma rond zero emission Persinformatie 28 november 2008 Negen bedrijven nemen deel aan GM's wereldwijde testprogramma rond zero emission Opel presenteert wagenpark met brandstofcelvoertuigen aan business partners in Berlijn Berlijn/Breda

Nadere informatie

EEN ELEKTRISCHE WAG E N? D E P R O S,

EEN ELEKTRISCHE WAG E N? D E P R O S, EEN ELEKTRISCHE WAG E N? D E P R O S, D E C O N T R A S E N D E P R E M I E S. Elektrische wagens zijn in. De We vertellen u alles wat u moet media hebben er de mond van vol, weten over elektrische wagens.

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

E-lectric! Jaguar Classic neemt elektrische E- type in productie

E-lectric! Jaguar Classic neemt elektrische E- type in productie E-lectric! Jaguar Classic neemt elektrische E- type in productie De overweldigende reacties op het concept van de mooiste elektrisch aangedreven auto ter wereld gaven de doorslag: Jaguar Classic heeft

Nadere informatie

Volkswagen Passat GTE

Volkswagen Passat GTE Volkswagen Passat GTE Tegen de stroom in Autotest Elektrische auto's zijn voor idealisten die de wereld willen verbeteren en bereid zijn daar de prijs voor te betalen. Hybrides zijn voor gierigaards die

Nadere informatie

Zie het auto-overzicht van Athlon Car Lease.

Zie het auto-overzicht van Athlon Car Lease. VEELGESTELDE VRAGEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN A. Voertuigen en mogelijkheden 1. Met welke voertuigen kun je elektrisch rijden? Elektrisch rijden op de weg kun je met een fiets, scooter of auto. Om met een

Nadere informatie

Een blik in de toekomst: Opel Flextreme GT/E conceptcar

Een blik in de toekomst: Opel Flextreme GT/E conceptcar Wereldpremière op het autosalon van Genève 2010 Een blik in de toekomst: Opel Flextreme GT/E conceptcar Expressief design gedreven door efficiënte milieuprestaties Alternatieve aandrijving bewijst veelzijdigheid

Nadere informatie

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric Hyundai Kona Electric De ideale auto? Autotest Het is al vaker gezegd: Hyundai dankt zijn succes aan het feit dat het als geen ander luistert naar de wensen van de klant. En op dit moment willen automobilisten

Nadere informatie

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Inhoud van een compleet monofasig systeem van 16 kwh. Het totale systeem GREEN ROCK, het zout water opslagsysteem is verkrijgbaar

Nadere informatie

TONE UITVOERING. DYNAMIEK OP EEN ZELDZAAM NIVEAU.

TONE UITVOERING. DYNAMIEK OP EEN ZELDZAAM NIVEAU. Het opvallende silhouet van de Volvo 480 onthult zonder omwegen zijn sportieve karakter. De Volvo designers en ingenieurs hadden echter méér voor ogen: een auto voor mensen, voor wie opwindend rijplezier

Nadere informatie

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV Mitsubishi Outlander PHEV Vandaag is alles beter Autotest Een jaar geleden werd de nieuwe Mitsubishi Outlander geïntroduceerd. Een prima auto die een prima recensie kreeg. Maar zowel de klanten als de

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle

Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle 4-SVS-02 Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle Deze Mitsubishi Outlander komt uit 2013, werd geleverd van 01-01-2013 tot 31-10-2015 en kostte toen 49.679,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Finnik Autorapport Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Attr. PL+

Finnik Autorapport Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Attr. PL+ GL-519-B Finnik Autorapport Audi A3 Sportback 1.4 e-tron Attr. PL+ Deze Audi A3 Sportback komt uit 2015, werd geleverd van 01-08-2014 tot 31-07-2016 en kostte toen 49.669,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Slechts 99 g/km CO2: de schoonste en zuinigste Opel Astra ooit

Slechts 99 g/km CO2: de schoonste en zuinigste Opel Astra ooit Slechts 99 g/km CO2: de schoonste en zuinigste Opel Astra ooit Astra ecoflex met slechts 99 g/km CO 2 een vermogen van maar liefst 96 kw/130 pk 17 procent (0,8 liter) lager verbruik dankzij uitgebreide

Nadere informatie

SERIES. www.govecs.nl www.rrmobility.nl

SERIES. www.govecs.nl www.rrmobility.nl SERIES www.govecs.nl www.rrmobility.nl CO2 Emissies 1800 kg 950 kg 920 kg 750 kg 710 kg 240 kg 0 kg Hybride auto Middenklasse Openbaar 2-takt scooter 4-takt scooter GOVECS GOVECS auto vervoer e-scooter

Nadere informatie

VIER VERSCHILLENDE ELEMENTEN IN 1 BAND

VIER VERSCHILLENDE ELEMENTEN IN 1 BAND VIER VERSCHILLENDE ELEMENTEN IN 1 BAND VEILIGHEID RIJERVARING EFFICIËNTIE TOPTECHNOLOGIE Pirelli geniet wereldwijd een sterke reputatie voor zijn kernwaarden met name prestaties, betrouwbaarheid, veiligheid

Nadere informatie

Fleetclub van 100. Welkom

Fleetclub van 100. Welkom Fleetclub van 100 Welkom Fleetclub van 100 Welkom Michel Dudok Manager Fleetsales & Leasing Doel van deze workshop Na afloop van de workshop bent u op de hoogte van De achtergronden, techniek en actuele

Nadere informatie

Kia Niro PHEV. Overbruggingskrediet. Van Hybride naar plug-in hybride

Kia Niro PHEV. Overbruggingskrediet. Van Hybride naar plug-in hybride Kia Niro PHEV Overbruggingskrediet Autotest Is tijd voor een elektrische auto? Daar zijn de meningen over verdeeld. Iedereen is het er over eens dat elektrische auto's stil, snel en schoon zijn. Maar het

Nadere informatie

De condensator en energie

De condensator en energie De condensator en energie Belangrijkste onderdelen in de proeven De LEGO-condensator De condensator heeft een capaciteit van 1 Farad en is beschermd tegen een overbelasting tot 18 Volt. Wanneer de condensator

Nadere informatie

Tel het belastingvoordeel op en rijd een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,-! TOT 5 JAAR 0% BIJTELLING GEEN WEGENBELASTING ZEER LAAG VERBRUIK

Tel het belastingvoordeel op en rijd een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,-! TOT 5 JAAR 0% BIJTELLING GEEN WEGENBELASTING ZEER LAAG VERBRUIK Tel het belastingvoordeel op en rijd een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,-! TOT 5 JAAR 0% BIJTELLING GEEN WEGENBELASTING ZEER LAAG VERBRUIK Tel het belastingvoordeel op en rijd een Prius Plug-in Hybrid

Nadere informatie

it s electric! e-powered mobility by ece

it s electric! e-powered mobility by ece it s electric! e-powered mobility by ece Dramatische CO 2 reductie Lotus Elise VW Golf Een snelle, sportieve wagen. Van 0 naar 100 in 4,7 seconde? Het kan elektrisch! Specificaties Lotus Elise-ece: ca.

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

Vergelijking gebruikskosten benzine- en dieselmotoren: de methodiek

Vergelijking gebruikskosten benzine- en dieselmotoren: de methodiek Persbericht 14 oktober 2009 Benzine of diesel? Sinds het begin van dit jaar lanceerde Toyota 5 nieuwe modellen en kregen alle overige een facelift en/of nieuwe motoren. Onder de noemer Toyota Optimal Drive

Nadere informatie

CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE

CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE PERSBERICHT 25 april 2013 CONCEPT-CAR TWIZY RENAULT SPORT F1: VERRASSENDE EN SPECTACULAIRE COMBINATIE Renault introduceert vandaag de Twizy Renault Sport F1 in het Spaanse Valladolid waar deze auto van

Nadere informatie

België dieselland? Automania.be. Hybride en elektrische voertuigen integreren in bedrijfsvloten rendeert

België dieselland? Automania.be. Hybride en elektrische voertuigen integreren in bedrijfsvloten rendeert Automania.be Hybride en elektrische voertuigen integreren in bedrijfsvloten rendeert Gepubliceerd: 08.05.2014 Een studie rond het omslagpunt tussen rijden op benzine, diesel of elektriciteit, onlangs uitgevoerd

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse 350 e Lease Edition

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse 350 e Lease Edition KR-910-H Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse 350 e Lease Edition Deze Mercedes-Benz E-klasse komt uit 2016, werd geleverd van 15-07-2016 tot 31-01-2017 en kostte toen 72.790,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Nissan Leaf. Stille revolutie. Gewoon elektrisch

Nissan Leaf. Stille revolutie. Gewoon elektrisch Nissan Leaf Stille revolutie Autotest 2011 was een gedenkwaardig jaar in de autoindustrie. Toen ontketende Nissan een revolutie door de eerste betaalbare en in massa geproduceerde elektrische auto te introduceren:

Nadere informatie

Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT

Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT JL-426-D Finnik Autorapport Suzuki Alto 1.0 Base VVT Deze Suzuki Alto komt uit 2014, werd geleverd van 01-07-2012 tot 31-12-2013 en kostte toen 9.963,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease NX-997-L Finnik Autorapport Peugeot 107 1.0-12V Blue Lease Deze Peugeot 107 komt uit 2012, werd geleverd van 20-09-2011 tot 31-03-2012 en kostte toen 9.885,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds

Nadere informatie

LYDOS HYBRID, DE EERSTE HYBRIDE BOILER OP DE MARKT, KLASSE A BESPAAR ELKE DAG OP UW WARM WATER FACTUUR.

LYDOS HYBRID, DE EERSTE HYBRIDE BOILER OP DE MARKT, KLASSE A BESPAAR ELKE DAG OP UW WARM WATER FACTUUR. LYDOS HYBRID, DE EERSTE HYBRIDE BOILER OP DE MARKT, KLASSE A BESPAAR ELKE DAG OP UW WARM WATER FACTUUR. LYDOS HYBRID, DE ECONOMISCHE OPLOSSING Dankzij zijn hybride technologie die het rendement van een

Nadere informatie

Met het ZZP Voordeel Plan rijden uw klanten al een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,- En ze betalen ook nog eens geen bijtelling tot 2019

Met het ZZP Voordeel Plan rijden uw klanten al een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,- En ze betalen ook nog eens geen bijtelling tot 2019 Met het ZZP Voordeel Plan rijden uw klanten al een Prius Plug-in Hybrid vanaf 8.735,- En ze betalen ook nog eens geen bijtelling tot 2019 Tel het belastingvoordeel op en de Prius Plug-in Hybrid is er vanaf

Nadere informatie

Smart ForFour Electric Drive

Smart ForFour Electric Drive Smart ForFour Electric Drive Slim alternatief Autotest Wie eenmaal een elektrische auto heeft gereden, wil nooit meer anders. Het comfort, de souplesse en de prestaties zijn superieur aan vrijwel iedere

Nadere informatie

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. "Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling"

Peugeot 3008 HYbrid4. Een mooi vooruitzicht. HYbrid4. Dit is geen auto om ongezien te kopen, een uitgebreide proefrit strekt tot de aanbeveling Peugeot 3008 HYbrid4 Een mooi vooruitzicht Autotest Eigenlijk is het vreemd. Alle hybride-auto's combineren een benzinemotor en een elektrische motor. Het doel van hybride-aandrijving is het verbruik van

Nadere informatie

Kia Soul EV. Met ziel en zuinigheid

Kia Soul EV. Met ziel en zuinigheid Kia Soul EV Met ziel en zuinigheid Autotest De nieuwe Kia Soul werd in de lente van 2014 geïntroduceerd. En de proefrit was een waar genoegen. De auto is uiterst fotogeniek, ruim en modern. Helaas waren

Nadere informatie

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion

Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion 4-XXS-73 Finnik Autorapport smart forfour 1.0 Passion Deze smart forfour komt uit 2014 en kostte toen 16.328,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2014 op kenteken, is voorzien van een

Nadere informatie

Lexus IS. Goed voorelkaar. Hybride. "Deze Lexus verwent alle zintuigen, en zo hoort het bij een premium-product"

Lexus IS. Goed voorelkaar. Hybride. Deze Lexus verwent alle zintuigen, en zo hoort het bij een premium-product Lexus IS Goed voorelkaar Autotest Er is een verschil tussen zomaar een zakenauto en een "premium" zakenauto. De gewone auto biedt alle gangbare luxe, volop ruimte, en prima prestaties tegen een nette prijs.

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 50-SV-HZ Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 Deze Dacia Logan komt uit 2006, werd geleverd van 21-09-2005 tot 30-06-2008 en kostte toen 8.496,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2006

Nadere informatie

Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta

Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta HB-400-R Finnik Autorapport Nissan Note 1.2 DIG-S Acenta Deze Nissan Note komt uit 2015, werd geleverd van 01-10-2013 tot 31-03-2017 en kostte toen 20.330,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Nieuwe motoren van Hyundai

Nieuwe motoren van Hyundai Nieuwe motoren van Hyundai Persinformatie September 2015 HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Duitsland www.hyundai.com/eu Geavanceerde aandrijftechnologieën voor meer efficiëntie

Nadere informatie

BMW i3. Pionieren zonder zorgen. "Nog steeds is de i3 dã rijdersauto onder de elektrische auto's"

BMW i3. Pionieren zonder zorgen. Nog steeds is de i3 dã rijdersauto onder de elektrische auto's BMW i3 Pionieren zonder zorgen Autotest Razend enthousiast, lyrisch, bijna verliefd was de testredacteur na de eerste kennismaking met de BMW i3. Van nature is een elektrische auto al stiller, sneller,

Nadere informatie

Tesla Model S. Stroomversnelling. Sedan

Tesla Model S. Stroomversnelling. Sedan Tesla Model S Stroomversnelling Rijtest Wie wil doorbreken in het topsegment moet van goeden huize komen. De gevestigde orde legt de lat zo hoog, dat het voor nieuwkomers bijna onmogelijk is om er tussen

Nadere informatie

Kia e-niro. Regeren is vooruitzien. Ruimte en uitrusting. "De e-niro is geen futuristisch voertuig dat

Kia e-niro. Regeren is vooruitzien. Ruimte en uitrusting. De e-niro is geen futuristisch voertuig dat Kia e-niro Regeren is vooruitzien Autotest Regeren is vooruitzien. Met andere woorden: wie goed kan plannen, zal succesvol zijn. Kia zag al vroeg in dat SUV's populair zouden worden. Tegelijkertijd zag

Nadere informatie

In 2011 werd het idee geboren om een volledig elektrisch aangedreven werktuigendrager/trekker op de markt te brengen.

In 2011 werd het idee geboren om een volledig elektrisch aangedreven werktuigendrager/trekker op de markt te brengen. In 2011 werd het idee geboren om een volledig elektrisch aangedreven werktuigendrager/trekker op de markt te brengen. Om dit te realiseren zijn Van Ham Organisatie en Advies in Wageningen, de Machinefabriek

Nadere informatie