Beurzen Fictie Documentaire Animatie Bioscoopfilm Televisie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beurzen 2011. Fictie Documentaire Animatie Bioscoopfilm Televisie"

Transcriptie

1 Beurzen 2011 Ondersteuning van auteursprojecten Fictie Documentaire Animatie Bioscoopfilm Televisie Strips Circus Dans Scènemuziek Literatuur Jeugdliteratuur/illustraties Multimedia Radio Theater

2 Met het beurzenprogramma willen SACD en Scam auteurs ondersteunen op die momenten waarop ze dat het meest nodig hebben. Het palet is zo divers als de auteurs en de werken die beide vennootschappen vertegenwoordigen en de selectiecriteria zijn zo objectief mogelijk. Het is de bedoeling van de Belgische comités van SACD en Scam dat de beurzen zo dicht mogelijk aanleunen bij de reële behoeften van de auteurs. Daarom wordt het programma jaarlijks geëvalueerd en indien nodig aangepast. SACD en Scam zijn twee internationale auteursvennootschappen die zich samen inzetten om de rechten van auteurs te verdedigen, te beheren en hen bij te staan tijdens onderhandelingen. Wereldwijd vertegenwoordigen SACD en Scam auteurs, van wie in België. Hun leden zijn actief in de audiovisuele sector, in theater, dans, scènemuziek, literatuur, illustratie en in multimedia. Naast het dagelijkse beheer begeleiden SACD en Scam auteurs doorheen hun professionele parcours, meer bepaald in het kader van de Culturele Acties. INFORMATIE/ Barbara Cardoen SACD/Scam T +32 (0) /21 F +32 (0) sacd-scam.be INDIENEN DOSSIERS Voortaan moeten de beursaanvragen ingediend worden aan de hand van een online aanvraagformulier. adres: auteuronline.be Auteurs identificeren zich daar aan de hand van: hun lidnummer (SACD of Scam) hun geheime code Voor alle vragen met betrekking tot deze codes kunt u terecht bij de Auteursdienst. T +32 (0)

3 Audiovisueel en multimedia 3 Sinds 2001 kregen 265 audiovisuele auteurs een SACD/Scam-beurs ANIMATIE KORTFILM LANGSPEELFILM DOCUMENTAIRE TELEVISIEFICTIE RADIO MULTIMEDIA Marcio Ambrosio, Marie André, Yaël André, Taylan Barman, Patrice Bauduinet, Marta Bergman, Loredana Bianconi, Gabrielle Borile, Mourad Boucif, Peter Brosens, Samy Brunett, Yves Cantraine, Stéphan Carpiaux, Hélène Cattet, Marie France Collard, JeanJulien Collette, Ignace Collin, Philippe Cornet, Lode Desmet, Sylvie De Roeck, Alfredo Diaz Perez, Géraldine Doignon, Martine Doyen, Frédéric Dumont, Gert Embrechts, Geoffrey Enthoven, Benoît Feroumont, Anne Fournier, Patricia Gélise, Manuel Gomez, Kenan Gorgun, Joanna Grudzinska, Dominique Guerrier, Frédéric Hainaut, Marian Handwerker, Rémy Hatzfeld, Serge Honorez, Richard Kalisz, David Lambert, Philippe Lamensch, Samuel Lampaert, Vincent Lannoo, Dominique Laroche, Vincent Lavachery, Eric Ledune, Savina Lejuge, Yvan Le Moine, Valère Lommel, Guillaume Malandrin, Olivier Meys, Catherine Montondo, Sonia Pastecchia, Christine Polis, Inès Rabadan, Philippe Reypens, Jawad Rhalib, Rob Rombout, Frédéric Sojcher, Caroline Strubbe, Olivier Tollet, Patrice Toye, JeanMarc Turine, Sarah Vanaght, Dorothee Van den Berghe, An Van Dienderen, Pieter Van Hees, Bram Van Paesschen, Marnix Verduyn, Stéphane Vuillet, Joël Warnant, Peter Woditsch,

4 AUDIOVISUEEL/FICTIE 4 Beurs voor afstudeerfilm fictie SACD stelt beurzen van 500 euro ter beschikking van laatstejaarsstudenten die afstuderen aan één van de volgende filmscholen: IAD, NARAFI/INRACI, INSAS, KASK, La Cambre, RITS en Sint-Lukas. Per filmschool worden maximum 5 beurzen toegekend. De beurs moet aan laatstejaarsstudenten de mogelijkheid geven om hun film te regisseren of er de postproductie van te doen. deze beurs als u laatstejaarsstudent bent aan één van de bovenvermelde filmscholen; u de regisseur bent van de film waarvoor u de beurs aanvraagt; mee gemotiveerd wordt door uw atelierverantwoordelijke of promotor; u voor audiovisuele werken niet bent aangesloten bij een andere vennootschap dan SACD. synopsis en samenvatting van het budget; officiële brief van de school waaruit blijkt dat uw film effectief zal worden gemaakt; motivatie voor de beursaanvraag; rekeningnummer voor overschrijven van de beurs (met coördinaten van de begunstigde van de rekening). In ruil voor de beurs vermeldt u in alle communicatie en op de generiek van de film met ondersteuning van SACD internationale auteursvennootschap ; stuurt u een kopie van de film (dvd of vhs) naar SACD; wordt u lid van SACD (voor meer informatie over lidmaatschap, zie 30 april 2011 (de verschillende aanvragen worden per school behandeld) Aansluiten bij een auteursvennootschap heeft gevolgen voor de rest van uw professionele carrière. We raden studenten bijgevolg aan om zich te informeren over de diensten van de verschillende auteursvennoot-schappen vooraleer ze aansluiten.

5 AUDIOVISUEEL/FICTIE 5 Ondertiteling kortfilm SACD stelt 2 beurzen telkens ter waarde van 750 ter beschikking voor de ondertiteling van een kortfilm. De beurs is bestemd voor auteurs-producenten die werken aan hun tweede kortfilm. de beurs als u lid bent van SACD en het zetel; u al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; een van uw werken werd reeds uitgezonden op televisie u auteur/afgevaardigd producent bent van de kortfilm waarvoor u de beurs aanvraagt; u zich in postproductie bevindt van de kortfilm waarvoor u de beurs aanvraagt; de kortfilm waarvoor u deze beurs aanvraagt niet uw eerste kortfilm is. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: De auteurs die van een beurs genieten, vermelden dit in de eindgeneriek van de film en bezorgen een kopie van hun ondertitelde film aan SACD. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs. curriculum en overzicht vroegere projecten; technische gegevens van de film waarvoor u de beurs aanvraagt; taal van de aangevraagde ondertiteling + motivatie; kopie van de kortfilm; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs.

6 AUDIOVISUEEL/FICTIE 6 Dossieraanleg scenariosteun SACD stelt 5 beurzen telkens ter waarde van ter beschikking van auteurs die een scenariosteun aanvragen voor een langspeelfilm. De beurs dekt de kosten die nodig zijn om een dergelijk dossier uit te werken. Komen in aanmerking: projecten die voldoen aan de ontvankelijkheidscriteria van het VAF ( of de Franse Gemeenschap (1ste of 2de Commissie) voor scenariosteun en die geen andere privéondersteuning krijgen. Gezien die voorwaarde kan de beurs enkel gestort worden nadat het dossier van de auteur effectief werd ingediend bij een van deze instanties. de beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; vroeger minstens een kortfilm heeft gemaakt (als scenarist en/ of regisseur); deze beurs aanvraagt voor een project dat geen andere privésteun krijgt. motivatie voor de beursaanvraag; dossier van het project; kopie van de brief waarin het VAF of de verantwoordelijke instelling van de Franse Gemeenschap bevestigt dat uw project voldoet aan de door hen opgestelde ontvankelijkheidscriteria; curriculum en overzicht vroegere projecten; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: Auteurs die deze beurs ontvangen, zullen de steun van SACD vermelden in de eindgeneriek van de afgewerkte film. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

7 AUDIOVISUEEL/TELEVISIEFICTIE 7 Pitching van fictieprojecten voor televisie La Rochelle, FIPA, Bourges, Aix-les-Bains SACD nodigt auteurs uit om deel te nemen aan pitchings van televisieprojecten die ze in de loop van het jaar organiseert op verschillende festivals in Frankrijk. Tijdens deze pitchings kunnen auteurs een project dat zich nog in schrijffase bevindt voorstellen aan de aanwezige professionelen. De uitnodiging van SACD omvat een voorbereidende sessie op de pitching (in Parijs), de accreditatie, de reis- en verblijfskosten (3 dagen ter plaatse) en een bijkomende onkostenvergoeding. De festivals La Rochelle 2011 (september 2011) com 2 beschikbare beurzen deadline indiening dossier 12 juni 2011 FIPA 2012 (eind januari 2012) Biarritz 2 beschikbare beurzen deadline indiening dossier 10 november 2011 Festival van Bourges 2012 (maart 2012) com 2 beschikbare beurzen deadline indiening dossier 10 januari 2012 Festival Scénaristes en séries (oktober 2011) deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; een project voor televisiefictie (unitair of serie) heeft lopen waarvan de productie in België is gepland. motivatie voor de beursaanvraag, presentatie van het project, cv en filmografie. La Rochelle 12 juni 2011 FIPA 10 november 2011 Bourges 10 januari 2012 Aix-les-Bains 30 augustus 2011 De steun van SACD dient te worden vermeld op alle promotiemateriaal van het project, alsook bij uitzending van het afgewerkte project. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een nieuwe aanvraag indienen voor deze beurs.

8 AUDIOVISUEEL/TELEVISIEFICTIE 8 Beurzen voor tutoring van televisieprojecten SACD stelt beurzen van 1000 ter beschikking aan auteurs die werken aan een televisieproject (unitair of serie). De beurs maakt het voor hen mogelijk om een professionele scenarist naar keuze aan te stellen als tutor van het project. Zowel de originele auteur als de tutor kunnen de beurs aanvragen. Het doel van deze beurs is tweevoudig: beginnende auteurs in het televisiedomein de kans bieden om een professioneel advies te krijgen over hun synopsis; beroepsscenaristen die worden gevraagd als tutor een vergoeding te geven. deze beurs als u: lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; een project voor televisiefictie (unitair of serie) heeft lopen waarvan de productie in België is gepland. uw aanvaag: intentieverklaring van beide partijen, synopsis van het project (max 4 p voor een unitair project; 10 p voor een serie), CV ( s). 6 mei oktober 2011 De steun van SACD dient te worden vermeld op alle promotiemateriaal van het project, alsook bij uitzending van het afgewerkte project. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een nieuwe aanvraag indienen voor deze beurs. De beurs wordt niet toegekend als het project al van een andere steun kan genieten van een overheidsof privé-instelling. De samenwerking tussen scenarist en tutor dient te worden vastgelegd via een overeenkomst voorgesteld door SACD.

9 AUDIOVISUEEL/BIOSCOOPFILMS 9 Deelname Internationaal Filmfestival Cannes 2012 SACD nodigt 3 auteurs uit om deel te nemen aan het jaarlijkse Festival International du Film de Cannes. De beurs dekt de reis- en verblijfkosten (4 nachten ter plaatse), de accreditatie en voorziet een bijkomende onkostenvergoeding. De geselecteerde auteurs kunnen deelnemen aan de professionele bijeenkomsten die SACD Frankrijk organiseert. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; auteur of regisseur bent van minstens één gemaakte langspeelfilm, en u heeft een nieuw project waarvoor het scenario klaar is en in optie is bij de hoofdproducent of auteur bent van een eerste langspeelfilm waarvoor u reeds productiesteun kreeg van het VAF. 16 februari 2012 Voor meer informatie over het festival: Verplichtingen: Begunstigden dienen in promotiemateriaal voor hun project en op de eindgeneriek de steun van SACD te vermelden. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs. uw dossier curriculum en overzicht vroegere projecten; beschrijving van het project dat u tijdens het festival wilt voorstellen; motivatie voor de beursaanvraag.

10 AUDIOVISUEEL/ANIMATIE 10 Deelname animatiefilmfestival Annecy 2012 SACD geeft aan 3 auteurs de mogelijkheid om deel te nemen aan het jaarlijkse Festival International du Film d Animation in juni De beurs dekt de reis- en verblijfkosten tijdens de MIFA (markt waarop projecten kunnen worden verkocht), de accreditatie en voorziet een bijkomende onkostenvergoeding. De geselecteerde auteurs kunnen deelnemen aan de activiteiten die SACD-Frankrijk ter plaatse organiseert. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; een animatiefilmproject heeft lopen kortfilm, langspeelfilm of animatiereeks waarvan de productie in België is gepland. 16 februari 2012 Voor meer informatie over het Festival: Verplichtingen: Begunstigden dienen bij promotiemateriaal voor hun project of, en op de eindgeneriek, de steun van SACD te vermelden. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs. uw curriculum en overzicht vroegere projecten; beschrijving van het project dat u tijdens het festival wilt voorstellen; motivatie voor de beursaanvraag.

11 AUDIOVISUEEL/DOCUMENTAIRE 11 Beurs voor afstudeerfilm documentaire Scam stelt 12 beurzen ter waarde van 500 ter beschikking van laatstejaarsstudenten die afstuderen aan één van de volgende filmscholen: IAD, NARAFI/INRACI, INSAS, KASK, La Cambre, RITS en Sint-Lukas. De beurzen zijn bestemd voor auteursdocumentaires die worden gerealiseerd als afstudeerproject. De ondersteuning moet de studenten de mogelijkheid geven om de regie of de postproductie van hun project te verbeteren. deze beurs als u laatstejaarsstudent regie bent aan één van de bovenvermelde filmscholen; de regisseur bent van de film waarvoor u de beurs aanvraagt; mee gemotiveerd wordt door uw atelierverantwoordelijke of promotor; voor audiovisuele werken niet bent aangesloten bij een andere vennootschap dan Scam. scenario en samenvatting van het budget; officiële brief van de school waaruit blijkt dat uw film effectief zal worden gemaakt; motivatie voor de beursaanvraag; rekeningnummer voor overschrijven van de beurs (met coördinaten van de begunstigde van de rekening). In ruil voor de beurs vermeldt u in alle communicatie en op de generiek van de film met ondersteuning van Scam internationale auteursvennootschap ; u stuurt een kopie van de film (dvd of vhs) naar Scam; u wordt lid van Scam (voor meer informatie over lidmaatschap, zie 6 mei januari 2012 Aansluiten bij een auteursvennootschap heeft gevolgen voor de rest van uw professionele carrière. We raden studenten bijgevolg aan om zich te informeren over de diensten van de verschillende auteursvennoot-schappen vooraleer ze aansluiten.

12 RADIODOCUMENTAIRE 12 Beurzen ter ondersteuning van een project: deelname aan een festival / een opleiding / een workshop /... Scam stelt een beurs van 750 ter beschikking voor de ontwikkeling van een radiodocumentaireproject waarbij deelname van de auteur nodig is aan: een internationaal documentairefestival: om er partners te ontmoeten, netwerken op te bouwen, om het project te stimuleren door contacten met andere professionals, voorbeelden: Prix Europa, 16 tot 23 oktober 2010, een opleiding, workshop, atelier, op een festival of een andere professionele omgeving gewijd aan de documentaire of audiovisuele werken. De beurs neemt een deel van de inschrijvingskosten en de reiskosten van de auteur voor haar rekening, met een maximum van 750. deze beurs als u lid bent van Scam en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; een documentaireproject in schrijffase of productiefase heeft lopen waarvan de ontwikkeling in België wordt voorzien (of dat hier reeds in ontwikkeling is); deel wilt nemen aan een festival of een opleiding noodzakelijk voor de voortzetting van uw project; geen andere steun ontvangt voor het project (privé of publiek). motivatiebrief; voorstelling van het project; voorstelling van de opleiding en kostenraming; CV; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs en gegevens begunstigde. Afhankelijk van de opleidingen moet rekening gehouden worden met een antwoordtermijn van minimum twee maand. De steun van Scam dient te worden vermeld op alle documenten die voor de voorstelling en de promotie van het project gebruikt worden. De auteurs die deze beurs ontvangen zullen aan het Belgisch Comité een rapport over hun deelname bezorgen. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning opnieuw een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

13 AUDIOVISUEEL/DOCUMENTAIRE 13 Beurs voor de afwerking van een documentaire in autoproductie Scam stelt beurzen ter waarde van 1000 ter beschikking om de kosten te dekken voor de afwerking van een documentaire. Deze beurs is bedoeld voor auteursdocumentaires waarbij de auteur ook producent is. Het Belgisch Comité zal de aanvragen beoordelen op basis van objectieve elementen die haar worden voorgelegd. Auteurs worden dus verzocht om hun aanvraag te beargumenteren met een maximum aan objectieve redenen. deze beurs als: : motivatiebrief voor de beursaanvraag, volledig presentatiedossier van de film (budget inbegrepen), budget van de afwerking, de post waarvoor de beurs wordt aangevraagd, dvd van de film, CV filmografie van de auteur. 6 mei oktober 2011 De auteurs die van deze beurs genieten, zullen zowel op het promotiemateriaal als op de generiek van de film vermelden dat ze steun hebben ontvangen van Scam. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning opnieuw een aanvraag indienen voor dezelfde beurs. u lid bent van Scam en het zetel; u eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; de auteursdocumentaire waarvoor u de beursaanvraag indient: niet uw eerste film is die u zal aangeven bij Scam, van geen enkele andere financiële steun kan genieten (behalve schrijfsteun), een unitaire documentaire is, (bijna) afgewerkt is op het moment van de beursaanvraag.

14 AUDIOVISUEEL/DOCUMENTAIRE 14 Beurzen voor de ontwikkeling van een project: deelname aan een festival / opleiding / workshop /... Scam stelt beurzen ter beschikking ter waarde van 750 voor de ondersteuning van een documentaireproject waarbij deelname van de auteur nodig is aan: een internationaal documentairefestival: om er partners te ontmoeten, netwerken op te bouwen, om het project te stimuleren door contacten met andere professionals. Voorbeelden: Fipa, eind januari 2011, Les rencontres de Lussas, augustus 2010, IDFA Amsterdam, een opleiding, workshop, atelier, op een festival of in een andere professionele omgeving gewijd aan documentaire of audiovisuele werken. Met deze beurs neemt Scam een deel van de inschrijvingskosten en de reiskosten van de auteur voor haar rekening, met een maximum van 750. motivatiebrief; voorstelling van het project; voorstelling van de activiteit en kostenraming; CV; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs en gegevens begunstigde. Afhankelijk van de opleidingen moet rekening gehouden worden met een antwoordtermijn van minimum twee maand. De steun van Scam dient te worden vermeld op alle documenten die voor de voorstelling en de promotie van het project gebruikt worden. De auteurs die deze beurs ontvangen zullen aan het Belgisch Comité een rapport over hun deelname bezorgen. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning opnieuw een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

15 AUDIOVISUEEL/DOCUMENTAIRE 15 Internationale ontwikkelingsbeurs brouillon d un rêve Met Brouillon d un rêve wil Scam Internationaal auteurs steunen in de verwezenlijking van hun droomproject. De verschillende beurzen ondersteunen projecten uit verscheidene disciplines: documentaire, institutionele films, literatuur, radio Het gaat om een prestigieus ondersteuningsprogramma dat streng selecteert en dat niet cumuleerbaar is met ontwikkelingsbeurzen van andere instellingen. Projecten waaraan de Vlaamse of Franse Gemeenschap reeds steun verleent komen niet in aanmerking. Hieronder vindt u alvast een overzicht van de werken die in aanmerking komen voor Brouillon d un rêve: DOCUMENTAIRES Beurzen van (niet cumuleerbaar met de ontwikkelingsbeurzen van de Vlaamse of Franse Gemeenschap). Indienen van kandidaturen: het hele jaar door. INSTITUTIONELE FILMS OF BEDRIJFSFILMS Beurzen van Indienen van kandidaturen: voor 1 december. GELUIDSWERKEN EN RADIODOCUMENTAIRES Beurzen van maximum voor geluidswerken van documentaire aard. Indienen van kandidaturen: voor 15 september. LITERAIRE WERKEN Beurzen van maximum voor een literaire bewerking van een audiovisuele productie of een radioproductie of voor een literair werk dat getuigt van een schrijversparcours. Indienen van kandidaturen: uiterlijk 31 december. DIGITALE KUNST Beurzen van 6000 voor de creatie van digitaal werk, interactief of lineair, met experimenteel of documentair karakter, op een drager of netwerk. Indienen van kandidaturen: uiterlijk 31 oktober. JOURNALISTIEK WERK Beurzen van tot voor een ambitieus en op zich staand journalistiek werk waarvoor de auteur niet vergoed wordt. Let op: voor deze beurs komen uitsluitend Franstalige projecten in aanmerking. Indienen van kandidaturen: uiterlijk eind februari. STILSTAANDE BEELDEN (FOTO S, ILLUSTRATIES) Beurzen van tot Indienen van kandidaturen: voor 15 maart. INFORMATIE De volledige informatie m.b.t. deze beurzen en het reglement kunt u raadplegen op de website CONTACTPERSOON Jean-Pierre Mast, Michèle Meharbi Brouillon d un rêve Scam 5, Avenue Velasquez Paris T scam.fr

16 AUDIOVISUEEL/RADIO DOCUMENTAIRE 16 Beurzen voor de vertaling van een dossier Scam stelt een beurs van 250 ter beschikking waarmee ze een deel van de vertaalkosten van een aanvraagdossier op zich neemt, dat een auteur van een audiovisueel werk of radiowerk opstelt om met een project deel te nemen aan een festival, workshop, opleiding, deze beurs als u lid bent van Scam en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; de auteur bent van een (radio) documentaireproject; wilt deelnemen aan een opleiding of een festival (atelier, workshop, ) waarvoor uw dossier moet vertaald worden. motivatiebrief; voorstelling van het festival, de workshop, de opleiding; kostenraming vertaling dossier; CV; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs en gegevens begunstigde. Afhankelijk van de opleidingen moet rekening worden gehouden met een antwoordtermijn van minimum twee maand. De steun van Scam dient te worden vermeld op alle documenten die voor de voorstelling en de promotie van het project gebruikt worden. De auteurs die deze beurs ontvangen zullen aan het Belgisch Comité een rapport over hun deelname bezorgen. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning opnieuw een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

17 MULTIMEDIAFICTIE 17 Creatiebeurs multimediaproject SACD stelt 1 beurs ter waarde van ter beschikking om te helpen bij de ontwikkeling van een multimediaproject. De beurs kan worden aangevraagd voor elk onderdeel van het creatieproces: schrijven, ontwikkelen van een prototype, videocompressie of interactieve installatie ). Het Belgisch comité geeft voorrang aan projecten met een vernieuwende vertelstructuur of regisseursaanpak. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; auteur bent van minstens één fictiewerk (audiovisueel, podiumkunsten, multimedia) dat professioneel werd geëxploiteerd; auteur én afgevaardigd producent bent van het project waarvoor u de beurs aanvraagt; uw project in ontwikkeling is op het moment van de aanvraag. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: Begunstigden dienen in promotiemateriaal voor hun project of, op de generiek of credits, de steun van SACD te vermelden. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs. curriculum en overzicht vroegere projecten; beknopte beschrijving van het project; motivatie voor uw beursaanvraag; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs.

18 Podiumkunsten PODIUMKUNSTEN 18 Sinds 2001 kregen 240 auteurs uit de podiumkunsten een SACD-beurs CIRCUS DANS SCENEMUZIEK TONEEL Nicolas Ancion, Isabelle Bats, José Maesen, Bruno Marin, Vincent Besprosvany, Bud Blumenthal, Marganne, Fernando Martin, Julie Bougard, François Brice, Matteo Moles, Gilles Monnart, Diane Broman, Félicette Chazerand, Mélanie Munt, Chantal Myttenaere, Alain CofinoGomez, Valérie Cordy, Layla Nabulsi, Roberto Olivan, Stanislas Cotton, Olivier Coyette, Claire O Neil, Mauro Paccagnella, Geneviève Damas, Thierry Debroux, Anne Paulicevich, Enzo Pezzella, Ugo Dehaes, Mark Dehoux, Marian JeanMarie Piemme, Pietro Pizzuti, Del Valle, MichèleAnne De Mey, Karin Ponties, Arco Renz, Joanne Gerda Dendooven, Marie Destrait, Saunier, Isabella Soupart, Claire JeanMichel Frère, Claire Gatineau, Swijzen, Virginie Thirion, Fatou Fabrice Gardin, Pascale Gille, Traore, Christine Van Acker, Alain Thomas Hauert, Thierry Janssen, Van Crugten, Pé Vandermeersch, Valérie Joyeux, Laurence Kahn, Louise Vanneste, Laurent Van Patricia Kuypers, MariePaule Wetter, Marc Vanrunxt, Laurence Kumps, Sylvie Landuyt, Joanne Vielle, Karyn Vyncke, Flavia Leighton, Patrick Lerch, Brice Wanderley, Fré Werbrouck, Jamal Leroux, Jan Willem Maes, Elisabeth Youssfi, Vincent Zabus

19 CIRCUS/DANS 19 Integrale opname theater-, dansof circusproductie SACD stelt 10 beurzen telkens ter waarde van ter beschikking voor de integrale opname van een theater-, dans- of circusproductie. Het initiatief voor de opname moet uitgaan van de auteurs en het project moet een promotioneel doel hebben. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; auteur bent van minstens 3 voorstellingen die op het moment van de aanvraag in een professionele podiumkunstenzaal zijn opgevoerd. curriculum en overzicht vroegere projecten; beschrijving van het project; motivatie voor uw beursaanvraag; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: Auteurs die van deze beurs genieten, zullen de rechten van de regisseur respecteren voor deze productie: de producent en de regisseur in kwestie zullen daarom een contract afsluiten dat door SACD is opgesteld. De auteur zal op de eindgeneriek laten vermelden dat het project is ondersteund door SACD en hij bezorgt aan SACD een kopie van de afgewerkte film. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

20 DANS 20 Repetitietijd circusnummer/ 1500 uren om te dansen SACD stelt beurzen ter waarde van 500 ter beschikking van auteurs die extra repetitietijd willen voor een circusnummer of voor een dansvoorstelling. Voor dans zijn 10 beurzen beschikbaar. De beurs wordt rechtstreeks aan de auteur betaald. Hij dient daarmee de repetitieruimte te huren. deze beurs als u lid bent van SACD het rechtenbeheer verloopt via de Belgische zetel; voor de circusbeurs: u bent bezig met een circusnummer waarvoor u extra repetitietijd nodig hebt; voor 1500 uren om te dansen: u heeft een danscreatie in het vooruitzicht waarvoor u extra repetitietijd nodig heeft. Er zijn geen vaste deadlines. U kunt om op het even welk moment indienen. Verplichtingen: Auteurs die genieten van deze beurs, vermelden de steun van SACD in al het promotiemateriaal rond de voorstelling. beschrijving van de geplande productie (circusnummer of dansvoorstelling); curriculum en motivatie; rekeningnummer en de gegevens van de begunstigde aan wie de beurs zal worden uitbetaald.

21 SCENEMUZIEK 21 Ondersteuning bij een opdracht voor scènemuziek SACD stelt twee beurzen ter waarde van 750 voor ter ondersteuning van de creatie van originele scènemuziek voor een theaterstuk of choreografie. Deze beurs heeft tot doel de financiering van de opdracht rond te krijgen door extra middelen te bieden. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; componist bent van minstens één muzikale compositie voor een theaterstuk dat werd opgevoerd; de opdracht heeft gekregen van een gezelschap of een auteur om een origineel muziekstuk te componeren voor podiumkunsten (theater, dans, circus, ). motivatiebrief; kopie van de brief waarin de opdracht wordt gegeven; voorstelling van het project (duurtijd van het stuk vermelden als die gekend is), CV; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs en gegevens begunstigde. 6 mei oktober 2011 De steun van SACD dient te worden vermeld op alle documenten die voor de voorstelling en de promotie van het project gebruikt worden. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning opnieuw een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

22 THEATER 22 Repetitietijd toneeltekst SACD stelt 3 beurzen van ter beschikking om een auteur toe te laten samen met de regisseur en acteur(s) een theatervoorstelling voor te bereiden. Deze beurs wil ervoor zorgen dat de tekst tijdens het schrijfproces kan worden aangepast aan de manier waarop hij op het podium zal worden opgevoerd. Het comité geeft de voorkeur aan projecten waarbij de auteur, de regisseur, acteurs van een gezelschap en een zaal samen de aanvraag indienen. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; minstens één werk hebt dat werd opgevoerd door een professioneel theatergezelschap; curriculum en overzicht vroegere projecten; beschrijving van het project toneeltekst en voorlopig budget; beschrijving van de partners (acteur(s), regisseur, repetitieruimte); motivatie voor de beursaanvraag; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: Begunstigden dienen in het promotiemateriaal voor hun project de steun van SACD te vermelden. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

23 THEATER 23 Ondersteuning van het schrijven van toneelteksten SACD stelt 6 beurzen telkens ter waarde van ter beschikking voor auteurs om het schrijven van toneelteksten te steunen in het kader van een samenwerking met een regisseur, een theatergezelschap of een toneelacteur. deze beurs als u lid bent van SACD en het zetel; al eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve beheersvennootschap; minstens een werk heeft dat is opgevoerd door een professioneel theatergezelschap; samenwerkt met een regisseur/ theatergezelschap/toneelacteur om een originele theatertekst te schrijven. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: De auteurs die van deze beurs genieten, bezorgen een kopie van de afgewerkte tekst aan SACD. Begunstigden dienen bij promotiemateriaal voor hun project de steun van SACD te vermelden. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs. curriculum en overzicht vroegere projecten; beknopte beschrijving van het project; motivatiebrief van alle betrokken partijen van het project; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs.

24 THEATER 24 Schrijfbeurs toneeltekst in het kader van een schrijfopdracht SACD stelt 2 beurzen ter waarde van 750 ter beschikking van auteurs die van een theater de opdracht krijgen om een toneeltekst te schrijven. De organisator dient een tekst te hebben besteld bij de auteur en draagt hiervoor de financiële verantwoordelijkheid. De SACD beurs is bestemd voor de auteur als aanvullende steun in het kader van bijzondere noden van het project. deze beurs als u lid bent van SACD en uw rechten worden beheerd door de Belgische zetel van SACD; u eerder auteursrechten heeft ontvangen via een collectieve vennootschap; u minstens één toneelstuk heeft dat werd opgevoerd door een beroepsgezelschap; het theater dat u de schrijfopdracht geeft hiervoor de financiële verantwoordelijkheid draagt. motivatiebrief met beschrijving van de specifieke noden van het project; een brief van het theater met vermelding van het bedrag van de schrijfopdracht; beknopte voorstelling van het project; curriculum van de betrokken partijen; het rekeningnummer en de gegevens van de begunstigde aan wie de beurs zal worden uitbetaald. Voor deze beurs zal het Belgisch Comité van SACD het bedrag dat door het theater aan de auteur werd overgemaakt nagaan. Door de aanvraag in te dienen, aanvaardt de auteur dat het Belgisch Comité of haar afgevaardigde contact opneemt met het theater indien zij acht dat de voorgestelde vergoeding niet voldoende is. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: Vermelding van de steun van SACD in alle promotiemateriaal over het project. SACD krijgt een kopie van het afgewerkte manuscript. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

25 THEATER 25 Creatiepremie amateurtheater SACD wil de amateurgezelschappen motiveren om een grotere diversiteit aan hedendaags werk te spelen. Bijgevolg schrijft ze creatiepremies van 100 tot 250 uit voor gezelschappen die een toneelstuk uit het SACD-repertoire voor het eerst opvoeren. Alleen gezelschappen die lid zijn van de federatie Opendoek vzw, komen in aanmerking. deze premie als uw amateurgezelschap lid is van de federatie Opendoek vzw; een première betreft voor Vlaanderen; een werk betreft uit het SACD-repertoire (de auteurs of rechthebbenden dienen dus lid te zijn bij SACD). u dient door op te sturen samen met het toestemmingsformulier voor de opvoeringen; u dient te vermelden om welk werk het gaat, en welk bedrag u aanvraagt: origineel werk: 125 voor minder dan 60 minuten; 250 voor meer dan 60 minuten vertaling of bewerking van een literair of anderstalig werk: 100 voor minder dan 60 minuten 125 voor meer dan 60 minuten u dient het rekeningnummer mee te sturen voor de betaling van de premie. U dient minimum 6 weken voor de première op te sturen. Het Belgisch comité beoordeelt en deelt u mee of u een effectieve premie krijgt.

26 Strips, illustraties, literatuur STRIPS/ILLUSTRATIES/LITERATUUR 26 Sinds 2001 kregen 80 auteurs en illustratoren een scam-beurs STRIPS ILLUSTRATIES LITERATUUR Jeanne Ashbé, Elodie Burini, Marsigny, Alain Maury, Vinciane Charley Case, Geneviève Moeschler, René Lejeune, Marc Casterman, Patrick Ceschin, Guy Lobet, Fabienne Louis, Malika Counhaye, John T. Collard, Kitty Madi, Dominique Mwankami, Crowther, Muriel de Crayencour, Réjane Peigny, Chantal Peten, Sabine De Greef, Gladys Demoulin, Françoise Pirart, Phil, Claude Rahir, Guy Didelez, Roseline d Oreye, Tansel Ratlas, Michel Rozenberg, Cathy Dothee, Nathalie Gassel, Emmanuèle Sandron, Edith Noël Godin, Philippe Goossens, Soonckindt, Michel Torrekens, Karo, Françoise Levie, Valère Joke Van Der Steen, Thierry Van Lommel, Fabienne Loodts, Hasselt, Michel Van Zeveren, Anne Dominique Maes, Nicole Malinconi, Velghe, Marie Wabbes, JeanLuc Martou, Philippe

27 STRIPS/ILLUSTRATIES/LITERATUUR 27 Deelname aan een internationaal literair festival of boekenbeurs Scam stelt beurzen ter waarde van 750 ter beschikking van auteurs die wensen deel te nemen aan internationaal literair festival of boekenbeurs in het kader van een lopend literair project (romans, strips, illustratie ). De beurs kan aangevraagd worden voor bijvoorbeeld: Angoulème (januari) Bologna (maart) www. bolognachildrensbookfair.com Les Etonnants voyageurs Saint-Malo (mei) deze beurs als u lid bent van Scam en het zetel; auteur bent van minstens één uitgegeven werk; een lopend literair project heeft. motivatie van uw deelname; curriculum en overzicht vroegere projecten; beschrijving van uw festivalproject. Uiterlijk 2 maanden voor de start van het festival Verplichtingen: De auteurs die van deze beurs genieten, zullen in de communicatie over hun project of in het afgewerkte album vermelden dat ze steun hebben ontvangen van Scam. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning opnieuw een aanvraag indienen voor dezelfde beurs.

28 STRIPS/ILLUSTRATIES 28 Coaching stripalbum Scam stelt beurzen telkens ter waarde van 750 ter beschikking van scenaristen/tekenaars om hen de mogelijkheid te geven zich te laten coachen bij het afwerken van hun stripalbum. Zowel de originele auteur als de coach kan de beurs aanvragen. Komen niet in aanmerking: teksten waarvoor een overheids- of privé-instelling een andere premie of beurs uitbetaalt voor dezelfde reden. de beurs als u lid bent van Scam en het zetel. curriculum en biografie; schriftelijk akkoord van de coach; intentienota van de twee partijen; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: Begunstigden zullen in het album vermelden dat ze steun hebben ontvangen van Scam. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning van de aanvraag, opnieuw dezelfde beurs aanvragen.

29 ILLUSTRATIES 29 Een ticket voor... Dit beurzenprogramma is specifiek opgesteld voor illustratoren van jeugdboeken en omvat twee luiken: Beurzen ter waarde van 250 voor jeugdboekenillustratoren die naar een internationale uitgever willen gaan om er hun project voor te stellen. De beurs vergoedt het maken van een dossier (kleurenkopies) en een retourticket. Komen in aanmerking: illustratoren die lid zijn van Scam België en die een project uitwerken dat in aanmerking komt voor publicatie bij een buitenlandse uitgever. Beurzen ter waarde van 750 om jeugdboekenillustratoren te laten deelnemen aan de jaarlijkse internationale jeugdboekenbeurs in Bologna (23 tot 26 maart 2012). Komen in aanmerking illustratoren die lid zijn van Scam België en waarvan minstens 3 boeken zijn uitgegeven door een erkende uitgever of die worden uitgenodigd voor de officiële illustratorententoonstelling. motivatie voor uw beursaanvraag; beschrijving van uw project; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs. Voor de beurs t.w.v. 250 : het volledige jaar. Deelname aan Bologna: 8 december 2012 Voor informatie over het festival: bookfair.com Verplichtingen: De auteurs die van deze beurs genieten, zullen in de communicatie over hun project en in de boekuitgave vermelden dat ze steun hebben ontvangen van Scam. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning van een beurs, opnieuw dezelfde beurs aanvragen.

30 LITERATUUR 30 Beurs voor de ontwikkeling van een literair project Scam stelt beurzen ter beschikking ter waard van om auteurs te helpen een literair project te ontwikkelen. De beurs kan aangevraagd worden om de kosten in het kader van hun project te dekken: aankoop van het materiaal (boeken, software, ), verplaatsingof reiskosten (prospectie, ), doctoringkosten. De beurs is niet cumuleerbaar met een andere privé- of overheidssteun. Kosten die niet direct voortkomen of gelinkt zijn aan het project zelf, kunnen niet worden gedekt door deze beurs. de beurs als u lid bent van Scam en het zetel; auteur bent van minstens één literair uitgegeven werk. motivatiebrief; kostenraming; synopsis van het project en eventueel fragmenten; rekeningnummer voor overschrijving van de beurs. 6 mei oktober 2011 Verplichtingen: De auteurs die van deze beurs genieten, zullen bij de uitgave van hun boek vermelden dat ze steun hebben ontvangen van Scam. Begunstigden kunnen pas twee jaar na de toekenning van de aanvraag, opnieuw dezelfde beurs aanvragen.

31 LITERATUUR 31

32 AUDIOVISUEEL EN MULTIMEDIA FICTIE SACD beurzen voor afstudeerfilm fictie 4 SACD beurzen ondertiteling kortfilm 5 SACD beurzen dossieraanleg scenariosteun 6 SACD beurzen Pitching van fictieprojecten voor televisie 7 SACD beurzen tutoring van televisieprojecten 8 SACD beurzen deelname internationaal filmfestival Cannes SACD beurzen deelname animatiefilmfestival Annecy DOCUMENTAIRE Scam beurzen voor afstudeerfilm documentaire 11 Scam beurzen ter ondersteuning van een project: radiodocumentaire 12 Scam beurzen voor de afwerking van een documentaire in autoproductie 13 Scam beurzen voor de ontwikkeling van een project: audiovisuele documentaire 14 Internationale ontwikkelingsbeurs brouillon d un rêve 15 Scam beurzen voor de vertaling van een dossier 16 MULTIMEDIA SACD Creatiebeurs multimediaproject 17 PODIUMKUNSTEN DANS/THEATER/CIRCUS SACD beurzen integrale opname theater-, dans- of circusproductie 19 DANS SACD beurzen repetitietijd circusnummer/1500 uren om te dansen 20 SCENEMUZIEK SACD beurzen ondersteuning bij een opdracht voor scènemuziek 21 THEATER SACD beurzen repetitietijd toneeltekst 22 SACD beurzen ondersteuning van het schrijven van toneelteksten 23 SACD schrijfbeurzen toneeltekst in het kader van een schrijfopdracht 24 SACD creatiepremie amateurtheater 25 STRIPS, ILLUSTATIES EN LITERATUUR STRIPS/ILLUSTRATIES/LITERATUUR Scam beuzen deelname aan een internationaal literair festival of boekenbeurs 27 TRIPS/ILLUSTRATIES Scam beurzen coaching stripalbum 28 Scam beuzen Een ticket voor LITERATUUR Scam beurzen voor de ontwikkeling van een literair project 30 SACD / SCAM Koninklijke prinsstraat 87, 1050 Brussel T +32 (0) /21 F +32 (0)

Beurzen 2010. Fictie Documentaire Animatie Bioscoopfilm Televisie

Beurzen 2010. Fictie Documentaire Animatie Bioscoopfilm Televisie Beurzen 2010 Ondersteuning van auteursprojecten Fictie Documentaire Animatie Bioscoopfilm Televisie Strips Circus Dans Scènemuziek Literatuur Jeugdliteratuur/illustraties Multimedia Radio Theater INFORMATIE/

Nadere informatie

eau Beurzenprogramma deauteurs Audiovisueel Podiumkunsten Radio Dé partner voor Nederlandstalige auteurs

eau Beurzenprogramma deauteurs Audiovisueel Podiumkunsten Radio Dé partner voor Nederlandstalige auteurs Beurzenprogramma 2015 eau Literatuur Illustratie Strip Jeugdliteratuur/illustratie Audiovisueel Fictie Documentaire Animatie Bioscoop Televisie Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek

Nadere informatie

BEURZEN- PROGRAMMA. SACD en Scam zijn uw auteursvennootschappen www.sacd-scam.be. Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek

BEURZEN- PROGRAMMA. SACD en Scam zijn uw auteursvennootschappen www.sacd-scam.be. Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek BEURZEN- PROGRAMMA SACD en Scam zijn uw auteursvennootschappen www.sacd-scam.be Interactieve creatie Webdesign Transmedia Crossmedia Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek

Nadere informatie

deauteurs Beurzenprogramma Literatuur / Illustratie / Strip Podiumkunsten Radio Audiovisueel voor auteurs, door auteurs september 2017 september 2018

deauteurs Beurzenprogramma Literatuur / Illustratie / Strip Podiumkunsten Radio Audiovisueel voor auteurs, door auteurs september 2017 september 2018 voor auteurs, door auteurs deauteurs september 2017 Beurzenprogramma september 2018 Literatuur / Illustratie / Strip Literatuur Illustratie Strip Jeugdliteratuur/illustratie Audiovisueel Fictie Documentaire

Nadere informatie

CREATIEBEURZEN PARTNER VAN DE AUDIOVISUELE AUTEUR. SABAM_BEURZEN_A5_11_03F_Mise en page 1 4/10/11 14:55 Page1

CREATIEBEURZEN PARTNER VAN DE AUDIOVISUELE AUTEUR. SABAM_BEURZEN_A5_11_03F_Mise en page 1 4/10/11 14:55 Page1 SABAM_BEURZEN_A5_11_03F_Mise en page 1 4/10/11 14:55 Page1 PARTNER VAN DE AUDIOVISUELE AUTEUR CREATIEBEURZEN foto s Fotolia, Istock BELGISCHE VERENIGING VAN AUTEURS COMPONISTEN EN UITGEVERS - SABAM CVBA

Nadere informatie

ARTES, DE BESTE KEUZE VOOR DE AUTEURS BEURZEN AUDIOVISUELE SECTOR

ARTES, DE BESTE KEUZE VOOR DE AUTEURS BEURZEN AUDIOVISUELE SECTOR ARTES, DE BESTE KEUZE VOOR DE AUTEURS BEURZEN AUDIOVISUELE SECTOR OKTOBER 2013 WOORD VOORAF Film, televisie, dvd, multimedia, video on demand, internet..., allemaal communicatiemiddelen waarmee audiovisuele

Nadere informatie

eau Beurzenprogramma deauteurs Audiovisueel Podiumkunsten Radio Dé partner voor Nederlandstalige auteurs

eau Beurzenprogramma deauteurs Audiovisueel Podiumkunsten Radio Dé partner voor Nederlandstalige auteurs Beurzenprogramma 2016 eau Literatuur Illustratie Strip Jeugdliteratuur/illustratie Audiovisueel Fictie Documentaire Animatie Bioscoop Televisie Podiumkunsten Circus Choreografie Theater Straattheater Scènemuziek

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Festival International du Film

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Internationaal Filmfestival van

Nadere informatie

d. Steun bij de afwerking (enkel als het werk geen steun kreeg bij de productie en als het draaien beëindigd is): - Voor een lange film - Voor een

d. Steun bij de afwerking (enkel als het werk geen steun kreeg bij de productie en als het draaien beëindigd is): - Voor een lange film - Voor een U bent producent en u bereidt een nieuw filmproject voor? Voor dit project kunt u steun verkrijgen van het Centre du Cinéma et de l Audiovisuel de la Communauté française de Belgique (centrum voor film

Nadere informatie

VERTAALBEURZEN - REGLEMENT (ENKEL GELDIG VOOR DE LIJN WALLIMAGE/BRUXELLIMAGE)

VERTAALBEURZEN - REGLEMENT (ENKEL GELDIG VOOR DE LIJN WALLIMAGE/BRUXELLIMAGE) VERTAALBEURZEN - REGLEMENT (ENKEL GELDIG VOOR DE LIJN WALLIMAGE/BRUXELLIMAGE) Van toepassing vanaf 1 Januari 2010 Met een akkoord, dat ondertekend werd in mei 2009 en geldig is voor 3 jaar, heeft het Brussels

Nadere informatie

FF/ONTWIKKELINGSSTEUN VOOR FICTIE Intro

FF/ONTWIKKELINGSSTEUN VOOR FICTIE Intro FF/ONTWIKKELINGSSTEUN VOOR FICTIE Intro De categorie: fictie Een fictiewerk is een single audiovisuele, voornamelijk live action creatie met hoofdzakelijk denkbeeldige personages en gebeurtenissen. Remakes,

Nadere informatie

Handleiding projectbeurzen Agentschap Kunsten en Erfgoed Beeldende kunst

Handleiding projectbeurzen Agentschap Kunsten en Erfgoed Beeldende kunst Handleiding projectbeurzen Beeldende kunst Wat is een projectbeurs? Projectbeurzen worden toegekend aan kunstenaars die een specifiek project willen realiseren. Een dergelijke subsidie beoogt een concreet

Nadere informatie

Scam in Scam: dertig jaar, leden

Scam in Scam: dertig jaar, leden Scam in 2010 Scam: dertig jaar, 30.000 leden Scam in 2010 De opdrachten voor 2010-2011 Alle aspecten van de repartities verbeteren Regelmatige stortingen, duidelijke repartities, een vergoedingsniveau

Nadere informatie

SACD in Samen creëren we nieuwe perspectieven

SACD in Samen creëren we nieuwe perspectieven SACD in 2010 Samen creëren we nieuwe perspectieven SACD in 2010 De opdrachten voor 2010-2011 Alle aspecten van de repartities verbeteren Regelmatige stortingen, duidelijke repartities, een vergoedingsniveau

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN VOORAF Hieronder wordt opgelijst welke materialen het VAF moet ontvangen, alvorens de

Nadere informatie

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN:

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN: PROTOCOL TELEDOC Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHT AAN TE LEVEREN MATERIAAL (DELIVERABLES) VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN VOORAF Hieronder wordt opgelijst welke materialen het VAF moet ontvangen, alvorens de

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN Pagina 1 van 7 OPEN OPROEP Voor de deelname van België aan de Biënnale van Venetië 2017 nodigt de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER

2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER 2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER Formulier terugsturen naar: Of via e-mail naar: Fondation Raymond Leblanc - Raymond Leblanc Prijs Paul-Henri Spaaklaan, 7 1060 Brussel Belgïe info@fondationrleblanc.be

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkos- en ten in het kader van het kunstendecreet Algemene Doel De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten is één van de

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Reglement Antwerp Film Bonus

Reglement Antwerp Film Bonus Reglement Antwerp Film Bonus Inleiding De filmcel van de stad Antwerpen werd in 2001 opgericht en heeft als doel Antwerpen op de kaart te zetten als filmlocatie. De aanvragen gaan sinds de oprichting in

Nadere informatie

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 BO ZAR EX PO Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 PALEIS VOOR SCHONE KUNSTEN, BRUSSEL PALAIS DES BEAUX-ARTS, BRUXELLES CENTRE FOR FINE ARTS, BRUSSELS Artikel 1 wedstrijd

Nadere informatie

2. Kan de minister (per jaar tot en met 2014) meedelen welk aandeel van de steun ging naar elke omroep?

2. Kan de minister (per jaar tot en met 2014) meedelen welk aandeel van de steun ging naar elke omroep? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 240 van LIONEL BAJART datum: 4 juni 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Mediafonds - Steunaanvragen Het Mediafonds werd in 2010 opgestart, waarbij

Nadere informatie

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG

SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG 1 SUBSIDIERING VAN UITZONDERLIJKE CULTURELE ACTIVITEITEN VAN BOVENLOKAAL BELANG REGLEMENT Vastgesteld door de Provincieraad in vergadering van 24 oktober 1984, nadien gewijzigd in vergadering van 20 september

Nadere informatie

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties -Voor kunstenaars - Periodieke publicaties Algemene principes

Nadere informatie

Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, titel III, hoofdstuk II, afdeling III, onderafdeling 4. Ondernemingen die investeren in een raamovereenkomst voor de productie van een audiovisueel werk Art. 194ter.

Nadere informatie

Onderzoeksbeurs & Uitwisseling. In 2015 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid opnieuw de Vlaams-Nederlandse

Onderzoeksbeurs & Uitwisseling. In 2015 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid opnieuw de Vlaams-Nederlandse Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2015 In 2015 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid opnieuw de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeur(zen) (VNJB) toe aan Nederlandse

Nadere informatie

DocShop08-09 van idee tot levensvatbaar project

DocShop08-09 van idee tot levensvatbaar project DocShop08-09 van idee tot levensvatbaar project Een workshop in 4 tweedaagse sessies met afsluitend evenement, bestemd voor (nieuwe) documentairemakers met een idee voor lange of middellange creatieve

Nadere informatie

Tax Shelter Podiumkunsten. Infosessie 16 februari 2017

Tax Shelter Podiumkunsten. Infosessie 16 februari 2017 Tax Shelter Podiumkunsten Infosessie 16 februari 2017 Programma 1. Situering 2. Procedure 3. Voorbeeld 4. Q&A 1. SITUERING (c) Jerome Latteur Tax Shelter Podiumkunsten Optimaal fiscaal beleid: speerpunt

Nadere informatie

LOONT PASSIE? Een onderzoek naar de sociaal-economische positie van professionele kunstenaars in Vlaanderen

LOONT PASSIE? Een onderzoek naar de sociaal-economische positie van professionele kunstenaars in Vlaanderen LOONT PASSIE? Een onderzoek naar de sociaal-economische positie van professionele kunstenaars in Vlaanderen Muntpunt, Brussel, 22 november 2016 Presentatie onderzoeksresultaten en antwoorden vanuit het

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VOIX NOUVELLES 2018 DEELNEMERSVOORWAARDEN

WEDSTRIJDREGLEMENT VOIX NOUVELLES 2018 DEELNEMERSVOORWAARDEN WEDSTRIJDREGLEMENT VOIX NOUVELLES 2018 DEELNEMERSVOORWAARDEN 1.1 Deelnemers De audities staan open voor zangers jonger dan 32 jaar (op 30 juni 2017) komende uit, verblijvend of schoolgaand in één van de

Nadere informatie

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT ARTIKEL 1 "Het steunkrediet voor humaan voedingsonderzoek" heeft als doel, in de schoot van Belgische Instellingen van universitair niveau, wetenschappelijke

Nadere informatie

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden?

1. Hoeveel bedroeg het budget van Screen Flanders de voorbije vijf jaar. 2. Hoeveel projecten/films konden met dit budget ge(co)financierd worden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 501 van AN CHRISTIAENS datum: 3 mei 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Screen Flanders - Budget Screen Flanders is een samenwerking

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2008 Bekendgemaakt op 23 oktober 2008 Artikel

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHTE VERMELDINGEN VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN

HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHTE VERMELDINGEN VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN HANDLEIDING CONTRACTUEEL VERPLICHTE VERMELDINGEN VOOR VAF-ONDERSTEUNDE AUDIOVISUELE WERKEN 1 BEGINGENERIEK In het kort Voor alle majoritair Vlaamse werken is het verplicht de vernieuwde VAF-leader toe

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn.

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn. Jeugd Evenementen Subsidie reglement Merksem (JES Merksem) Het district Merksem wil jeugdverenigingen en jongeren financieel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en fuiven. Doel van de toelage

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNING

REGLEMENT ONDERSTEUNING REGLEMENT ONDERSTEUNING Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 24 mei 2016 Binnen de perken van de budgettaire mogelijkheden ondersteunt Vlamo de artistieke, organisatorische en technische werking van

Nadere informatie

ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM

ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM 1 ONDERSTEUNING VERTONING VLAAMSE AUTEURSFILM STIMULANSPREMIE 2017 Veruit de meeste filmvertoningen in Vlaanderen vinden plaats in een multiplex waar het accent ligt op films met een commercieel potentieel.

Nadere informatie

Projectsubsidies organisaties: doel

Projectsubsidies organisaties: doel Projectsubsidies organisaties: doel De projectsubsidiëring is erop gericht organisaties die niet structureel ondersteund worden, de kans te bieden om één project, afgerond in tijd en doelstelling, te realiseren.

Nadere informatie

Richtlijnen subsidieaanvraag Internationalisering

Richtlijnen subsidieaanvraag Internationalisering Richtlijnen subsidieaanvraag Internationalisering U dient een subsidieaanvraag Internationalisering in door het volledig ingevulde aanvraagformulier, vergezeld van een plan, een begroting en de gevraagde

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties

Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet: Projectsubsidies: - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties -Voor kunstenaars - Periodieke publicaties Subsidies voor

Nadere informatie

Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten

Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0586 23-06-2016 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten Het College, Gelet

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Meerjarige werkingsubsidies Projectsubsidies (organisaties) Subsidies voor kunstenaars: Ontwikkelingsgerichte beurzen Projectsubsidies voor kunstenaars Creatieopdrachten

Nadere informatie

Algemene informatie. tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkosten. Kunstendecreet. over de. in de. en in het kader van het.

Algemene informatie. tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkosten. Kunstendecreet. over de. in de. en in het kader van het. Algemene informatie over de tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkosten en in het kader van het Kunstendecreet Algemene Wat is het doel van de tegemoetkoming? De tegemoetkoming in de reis-, verblijf-

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds

6. Film en televisie. 6.1 Nederlands Filmfonds 6. Film en televisie 6.1 Nederlands Filmfonds Het Nederlands Filmfonds stimuleert de filmproductie in Nederland. Verder bevordert het fonds een goed klimaat voor de Nederlandse filmcultuur en biedt filmmakers

Nadere informatie

LITERAIR UITGAVECONTRACT

LITERAIR UITGAVECONTRACT LITERAIR UITGAVECONTRACT Tussen partij enerzijds Naam en voornaam: Adres: hierna de Auteur genoemd, en partij anderzijds De vennootschap met maatschappelijke zetel te: ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 maart 2015 Bekendgemaakt op 24 maart 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE REGLEMENT TOELAGEREGLEMENT VOOR DE BEVEILIGING VAN VERENIGINGSLOKALEN Artikel 1 In het district Ekeren zijn veel verenigingen actief. Het districtsbestuur wenst het verenigingsleven

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS AANMELDINGSFORMULIER Ik geef mij op als lid van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Professioneel werkzaam op dat gebied sluit ik mij aan bij (het selecteren

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties

Samenwerkingsovereenkomst. tussen. het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw. m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Samenwerkingsovereenkomst tussen het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw m.b.t. Nederlands-Vlaamse coproducties Het Nederlands Fonds voor de Film en het Vlaams Audiovisueel

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER VERENIGING VAN SCHRIJVERS EN VERTALERS AANMELDINGSFORMULIER Ik geef mij op als lid van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Professioneel werkzaam op dat gebied sluit ik mij aan bij (het selecteren

Nadere informatie

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013

BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 BETOELAGING STRAAT- en BUURTFEESTEN 17/12/2013 Artikel 1: kader Voor zover de kredieten voorzien zijn in het budget op actie 'straatfeesten (1.3 organiseren en/of ondersteunen van laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten)

Nadere informatie

Deze open oproep voor artiesten kadert binnen het project Artiest zoekt feestneus.

Deze open oproep voor artiesten kadert binnen het project Artiest zoekt feestneus. ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS Stad Gent Dienst Cultuurdienst Veldstraat 82A 9000 Gent tel: 09/269 84 80 cultuurdienst@gent.be www.gent.be/feestneus Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 maart 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST BIJ HET UITSCHRIJVEN VAN EEN SCENARIO

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST BIJ HET UITSCHRIJVEN VAN EEN SCENARIO SAMENWERKINGSOVEREENKOMST BIJ HET UITSCHRIJVEN VAN EEN SCENARIO TUSSEN :, auteur,, ENERZIJDS, EN, auteur, ANDERZIJDS, GELET OP HET FEIT DAT De auteurs besloten hebben om hun bekwaamheden en krachten te

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet

Subsidiemogelijkheden Kunstendecreet Subsidiëring in het kader van het Kunstendecreet Vernieuwingen sinds aanpassing Kunstendecreet medio 2008 : - Voor kunstenorganisaties, kunsteducatieve en sociaal-artistieke organisaties -Voor kunstenaars

Nadere informatie

Facultair reglement Mobiliteitsfonds FPPW

Facultair reglement Mobiliteitsfonds FPPW FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Facultair reglement Mobiliteitsfonds FPPW Unaniem goedgekeurd door de Faculteitsraad op 8 oktober 2014 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het

Nadere informatie

Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 3 e Editie van de belgische Landschapsprijs Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Gelet op de Conventie met betrekking tot het landschap door het Comité van Ministers

Nadere informatie

Een onderzoek naar de sociaal-economische positie van professionele kunstenaars in Vlaanderen

Een onderzoek naar de sociaal-economische positie van professionele kunstenaars in Vlaanderen Loont passie? Een onderzoek naar de sociaal-economische positie van professionele kunstenaars in Vlaanderen Hoorzitting Vlaams Parlement, Commissie Cultuur, 31 januari 2017 Inleiding Aanleiding: studie

Nadere informatie

Protocol Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs

Protocol Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Protocol Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2011-2012 In 2012 kennen de Vlaamse en Nederlandse overheid voor het eerst de VNJ Onderzoeksbeurs(zen) toe aan Nederlandse en

Nadere informatie

SABAM Muziek op een beelddrager

SABAM Muziek op een beelddrager SABAM Muziek op een beelddrager Muziek op een beelddrager - Pagina 2 - INHOUDSTAFEL 1. Algemene principes 2. Mechanisch reproductierecht 2.1. Synchronisatierechten 2.1.1. Films publicitaire spots videoproducties

Nadere informatie

REGLEMENT STAD AALST WERKINGSSUBSIDIES VOOR DE CULTURELE EN SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT STAD AALST WERKINGSSUBSIDIES VOOR DE CULTURELE EN SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT STAD AALST WERKINGSSUBSIDIES VOOR DE CULTURELE EN SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe in het budget van de stad Aalst goedgekeurde

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

Literaire prijs Prins Alexander van België 2012

Literaire prijs Prins Alexander van België 2012 Literaire prijs Prins Alexander van België 2012 1. Voorstelling van de prijs H.K.H. prinses Léa van België wil met de oprichting van een jaarlijkse literaire prijs hulde brengen aan haar echtgenoot. De

Nadere informatie

Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland

Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland Richtlijnen en bepalingen Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland stimuleert cultuur en natuurbehoud in Zeeland. Het richt zich met name op bereiken, beschrijven en

Nadere informatie

Register Vaktherapie. Accreditatiereglement profilering

Register Vaktherapie. Accreditatiereglement profilering Register Vaktherapie reglement profilering Voor (her)registratie in zowel het register als het senior register kunnen maximaal 52 punten profilering worden behaald. We onderscheiden de volgende categoriën

Nadere informatie

Rise- Innovatieve start-ups

Rise- Innovatieve start-ups Rise- Innovatieve start-ups Reglement Oproep van mei 2017 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing van een strategisch

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie

Aanvraag projectsubsidie Aanvraag projectsubsidie Projecten voor amateurkoren - bestemd voor leden van Koor&Stem georganiseerd in provincie Oost-Vlaanderen Procedure voor aanvraag van een projectsubsidie 1 Richtlijnen en voorwaarden

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor rugzakprojecten voor jongeren d.w.z. initiatieven waarbij een jongere zich in een ontwikkelingsland inzet voor een ontwikkelingsproject Aanvraagformulier voor

Nadere informatie

AANVRAAG TOT LIDMAATSCHAP IN HOEDANIGHEID VAN UITGEVER EN OPGAVE VAN DE WERKEN

AANVRAAG TOT LIDMAATSCHAP IN HOEDANIGHEID VAN UITGEVER EN OPGAVE VAN DE WERKEN Dienst Aanvaardingen Tel : 02/286.82.34 Aarlenstraat 75-77 Fax : 02/231.18.00 1040 Brussel E-mail : affiliation@sabam.be Blz : 1/8 Volgnummer : Inschrijvingsnummer : Voorbehouden voor de administratie

Nadere informatie

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten

Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Subsidiereglement Buurt beweegt gezond voor de ondersteuning van sport-en bewegingsactiviteiten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Artikel

Nadere informatie

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Reglement Oproep van mei 2013 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing

Nadere informatie

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015

REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 REGLEMENT EVALUATIECONCERTEN EDITIE 2015 1. INLEIDING Met de formule van de evaluatieconcerten wil Vlamo Antwerpen vzw ondersteuning bieden aan alle types van orkesten (disciplines) in onze provincie.

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten

Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Huishoudelijk reglement voor het beoordelingscomité voor starterscontracten Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 april 2016 Bekendgemaakt op 27 april 2016 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

Didier Deneuter modo Advocaten

Didier Deneuter modo Advocaten OVEREENKOMSTEN AUTEURS- EN NABURIGE RECHTEN ONDERHANDELINGEN IN DE PRAKTIJK Didier Deneuter modo Advocaten Congresstraat 37 41 1000 BRUSSEL didier.deneuter@modo-law.be [T] 02.427.39.00 [F] 02/425.39.00

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23 cambio CAMBIO 1 TYPE LEVENSVERZEKERING WAARBORGEN Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Cambio

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN PREMIES AAN INITIATIEVEN VOOR KINDEROPVANG VAN BABY S EN PEUTERS IN NINOVE

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN PREMIES AAN INITIATIEVEN VOOR KINDEROPVANG VAN BABY S EN PEUTERS IN NINOVE REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN PREMIES AAN INITIATIEVEN VOOR KINDEROPVANG VAN BABY S EN PEUTERS IN NINOVE ARTIKEL 1 Artikel 1.1 ALGEMENE BEPALINGEN Definities (bron: Kind en Gezin) Kinderopvang:

Nadere informatie

DE THEATERAUTEUR BIJ ARTES WWW.SABAM-ARTES.BE

DE THEATERAUTEUR BIJ ARTES WWW.SABAM-ARTES.BE DE THEATERAUTEUR BIJ ARTES WWW.SABAM-ARTES.BE WOORD VOORAF Tussen het schrijven van een theaterstuk en de weg naar het publiek moet je een belangrijke stap zetten, een cruciale stap waarbij ARTES je graag

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie