NIEUW: het volautomatische rangeersysteem EM305 smart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUW: het volautomatische rangeersysteem EM305 smart"

Transcriptie

1 Het mag en het kan weer, investeren in nieuwe ontwikkelingen en van die nieuwe economische vitaliteit profiteert ook de camperen caravansector. Wij presenteren in deze nieuwsbrief enkele nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast presenteren wij u een topvijf van zomerbestemmingen. NIEUW: het volautomatische rangeersysteem EM305 smart Je mag het vers van de pers noemen, want de EM305 smart is pas sinds deze maand leverbaar. De vingers kriebelden echter al boven het toetsenbord om dit model in woord en beeld te belichten, want het is een pareltje te noemen. Het volautomatische rangeersysteem maakt dat je eenvoudig met afstandsbediening of met smartphone de aandrijfrollen aan- en af kan koppelen op de band. Sterker, het gehele rangeren kun je regelen via je Apple/Android smartphone of tablet. Dat prikkelt de fantasie nietwaar? Ook de autosteady functie kun je met je mobieltje of afstandsbediening inschakelen: in pakweg dertig seconden zijn de poten uitgeklapt en staan ze stevig op de grond.

2 Foutmeldingen worden ook op moderne wijze via de controlebox, de afstandsbediening en de app weergegeven. De EM 405Smart is bovendien ook geschikt voor gebruik op dubbelassige caravans met twee of vier motoren. Gecombineerd met het hoogwaardige materiaal (denk aan de aluminium aandrijfrollen) en het pakkende design is het niet zo vreemd dat op dit model liefst vijf jaar garantie wordt gegeven. RPR biedt dit topmodel aan voor 1895,-. NIEUW: Hechte samenwerking met NKC Wij mogen met trots melden dat RPR onder de paraplu van het landelijke samenwerkingsverband Omnia Camper & Caravan Service, een select gezelschap van professionele schade- en onderhoudsbedrijven in de camper- en caravanbranche, wordt erkend als kwaliteitsbedrijf door de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club).. Of anders gezegd: leden van de NKC die in de wijde omtrek van Warmenhuizen woonachtig zijn wordt aanbevolen bij ons hun schade of onderhoud uit te laten voeren. NIEUW: Flatsat Easy Smart Teleco, marktleider als het gaat om antenne en schotelsystemen, heeft een nieuw model gepresenteerd waarmee eigenaren van een camper of caravan nog gemakkelijker naar hun favoriete programma s kunnen kijken. Het geheim van de smid in technisch opzicht is dat dit model eenvoudig kan schakelen tussen de satellieten Astra 1 en Astra 3 en daarmee de ontvangst optimaliseert.

3 Daarnaast is het gebruikersgemak echter ook erg groot. U hoeft slechts op de ON-OFF knop -op het intelligente bedieningspaneelte drukken en een programma op de satellietontvanger of de satelliettelevisie te kiezen. De antenne gaat automatisch omhoog en richt zich uit op die satelliet die het gekozen televisie programma uitzend. Indien u van zender wisselt, controleert het SMART systeem onmiddellijk via welke satelliet het programma uitgezonden wordt en richt de antenne automatisch binnen een paar seconden opnieuw uit op die satelliet. De FlatSat Easy Smart is compatibel met alle satelliet ontvangers en televisies die de zogeheten DiSEqC ((Digital Satellite Equipment Control) functie ondersteunen (zoals Tivùsat, TNT Sat, Fransat, SKY, Canal Digitaal, TV Vlaanderen, Telesat etc.) en met name met alle 2014 modellen van TELECO. RPR biedt dit topmodel aan voor 2495,-. Vakantiebestemmingen om van te dromen Net als in voorgaande jaren hebben wij een aantal vakantiebestemmingen voor u geselecteerd die wij als zeer mooi beschouwen. Laat u zich net als ons inspireren? 1) Corsica Met onder meer Capo Rosso, maar ook karakteristieke dorpen als Sartène (zie foto s) biedt dit eiland waar Napoleon werd geboren het beste van zee en de bergen. In de Corsicaanse bergen vormen maquis, olijf-, kastanje- en vijgenbomen unieke landschappen. Hier vandaan komen olijfolie, kruiden, maquishoning en kastanjemeel. Dit meel wordt als basis gebruikt voor diverse gerechten, bijvoorbeeld voor nicci (crêpes), blinis of pulenda (polenta van kastanjemeel dat vaak bij geit wordt geserveerd).

4 Vleeswaren, gemaakt in de bergachtige gebieden in het binnenland, maken deel uit van het Corsicaanse gastronomische erfgoed. Vleeswaren worden ambachtelijk gemaakt, vaak van de varkenssoort cochon nustrale. Deze varkenssoort krijgt kastanjes, eikels en wortels van de maquis als voedsel. Er worden verschillende vleeswaren van gemaakt, zoals Figatellu Di Corsica (varkensworst), coppa (karbonade van gedroogd varken), lonzu (gepeperde en gezouten varkensfilet), prisuttu (gepeperde en gezouten ham, geserveerd met vijgen), saucisson sec In de restaurants aan de kust kunt u aziminu proeven: een Corsicaanse bouillabaisse met als basis vissen die tussen rotsen leven. Bezoekt u la Costa Serena in Haute- Corse? Vergeet dan niet even langs te gaan bij de oesterkwekers aan het meer van Diana waar u heerlijke verse Corsicaanse oesters kunt proeven. Neemt u in het noorden van het eiland de wijnroute van Patrimonio voor een mooie tour. Vergeet verder niet de bekendste Corsicaanse kaas brocciu te proeven. Dit is verse schapen- of geitenkaas op basis van melk en melkserum Het lievelingsdessert van Corsicaanse lekkerbekken is zonder twijfel fiadone: een taart op basis van brocciu (alweer!) en citroen. Zin in een lekker aperitiefje? Neem eens een Cap Corse op basis van wijn, geweekte sinaasappel of kinawijn. Of ga voor een Pietra, het beroemde Corsicaanse kastanjebier. Wat betreft Corsicaanse wijnen, die zijn net zo veelzijdig als het eiland! Kies een Vermentino blanc van Balagne (AOC Corse Calvi) voor een salade van inktvis, een Sciaccarello Rosé (AOC Ajaccio) voor bij vleeswaren of een muskaatwijn (natuurlijke zachte wijn) voor bij een fiadone.

5 Bereikbaarheid Vanaf het Franse vasteland is Corsica bereikbaar vanaf Marseille, Toulon en Nice, in aflopende volgorde van afstand vanaf het eiland. Houd er rekening mee dat met uitzondering van Bastia op het noordelijke uiteinde van Corsica, niet alle havens vanaf deze drie Franse steden bereikbaar zijn. Het Italiaanse vasteland ligt iets dichter bij Corsica, waarbij vooral Livorno in Toscane een populair vertrekpunt is. De grote haven van Genua daarentegen ligt weer iets verder weg dan Nice, maar is dichter bij dan Toulon en Marseille. Overigens is het ook mogelijk een veerboot op en neer te nemen naar het Italiaanse eiland Sardinië, meteen ten zuiden van Corsica. Deze route wordt verzorgd door Moby Lines en de kleinere veerbootsmaatschappij Saremar. 2) Sardinië Witte stranden en een azuurblauwe zee je waant je dan ook bijna in de Caraïben op Sardinië. Maar dit eiland biedt meer. Net als Corsica is er sprake van een ongerept binnenland met prachtige bergen, fraaie bossen en landbouw die op traditionele wijze wordt beoefend. De wijn, maar ook lokale gerechten als gebakken courgettes of de arragosta alla catalana (kreeft op Catalaanse wijze) zijn een aanrader. Laatstgenoemde gerecht vind je overigens vooral in de buurt van de kustplaats Alghero en is een verwijzing naar de deportaties die in dit gebied plaatsvonden waarbij de autochtone bevolking werd vervangen door Catalanen. Overigens behoorden de Sardo s samen met de Koerden tot genetisch gezien tot de oudste bevolkingsgroepen van Europa.

6 In veel Sardijnse recepten vinden we bitterzoete honing (miele amaro), schapen- (op het eiland wonen er meer dan 5 miljoen) en geitenkaas, wild, en orgaanvlees. Flinterdun Pane Carasau Typisch Sardijns is ook het brood, de Pane Carasau. Het flinterdunne en dubbelgebakken brood werd traditioneel gegeten door herders als ze met hun schapen in de bergen waren, omdat het niet bedierf. Op het Italiaanse vasteland noemt men dit broodcarta da musica (bladmuziek), omdat het zo dun is. Pane Carasau wordt op Sardinië nog altijd veel gegeten. Volgens Sardijnen is het brood beter naarmate het dunner is. Il Giornale proefde wel een groot verschil in kwaliteit tussen de goedkope en duurdere merken en het brood in restaurants. De beste Pane Carasau komt volgens de Sardijnen zelf uit de provincie Nuoro. De herders aten ook graag geroosterd vlees. Het wilde biggetje aan het spit, de porcetto (zie foto boven), is het hoogtepunt van menig dorpsfeest. Ook de agnello con finocchietti, een lammetje gestoofd met wilde venkel, ui en tomaat behoort tot de klassiekers. Van oorsprong trok de Sardijnse bevolking zich graag terug in het binnenland. Met de vele bloeddorstige kapers letterlijk op de kust was het aan zee veel te gevaarlijk. Ondanks de oneindige kustlijn vormde vis daarom geen vast onderdeel van de maaltijd. Niet in blik maar gewoon verse sardientjes eten op Sardinië

7 Inmiddels wordt vis wel overal geserveerd. De vismarkten in de diverse havensteden voeren dagelijks de lekkerste soorten aan, natuurlijk ook Sardientjes. Die hebben hun naam te danken aan het eiland waar ze ooit in grote getale voorkwamen. In het zuidwesten wordt harder gevangen. Deze vis is populair vanwege het zachte vlees maar ook vanwege de eitjes, debottarga. Ze worden gezouten en geperst in langwerpige blokken. Als het droog genoeg is kan het blok worden geschaafd, bijvoorbeeld over de pasta. Het geeft een fijne zilte smaak. Bottarga van Tonijn is de allerduurste variant. Fregola salade Pasta Een echte Sardijnse specialiteit is Fregola pasta. Gemaakt van harde tarwegries (semola di grano duro). Er wordt vaak saffraanaan toegevoegd wat een verfijnde smaak geeft. Het mondgevoel van de kleine pastaballetjes is wel even wennen weten we uit ervaring. U kent ongetwijfeld Gnocchi, de zachte deegballetjes bijvoorbeeld op basis van aardappel. Op Sardinië hebben ze de Gnocchi Sardi(malloreddus). Die zijn een stuk harder en lijken veel meer op pasta. Net als de Fregola wordt het gemaakt van tarwegries (Semola) Sommige mensen vinden dat Mirto naar hoestdrank smaakt Na afloop van het eten mag een glaasje typisch Sardijnse likeur, de Mirto, niet ontbreken. Deze van Mirte gemaakt drank kent een witte versie, gemaakt van de mirtebloem en een rode gemaakt van de mirtebes. De laatste is het populairst, Sardijnen maken het ook vaak zelf THUIS.

8 Wijn Op Sardinië wordt al ruim 2000 jaar wijn gemaakt. De laatste decennia van steeds betere kwaliteit. De leem-, kalkhoudende en vulkanische gronden zorgen voor een grote variatie. De belangrijkste druivensoorten zijn Vermentino en de Cannonau, deels van Spaanse- Catalaanse afkomst. Sommige van deze rode wijnen met een vrij hoog alcoholpercentage hebben inmiddels de DOC status gekregen. De Vernaccia uit Oristano is één van de bekendste witte wijnen uit Sardinië. Bereikbaarheid Vanuit Rome gaan veelvuldig ferry s naar Cagliari, de hoofdstad van het eiland. Er zijn echter meer opties. Onderstaande ferrymaatschappijen hebben regelmatige verbindingen met Sardinië: Tirrenia: Genua - Arbatax en Porto Torres Civitavecchia - Arbatax, Cagliari en Olbia Napels - Cagliari Palermo - Cagliari Moby Lines: Genua - Olbia en Porto Torres Civitavecchia - Olbia Livorno - Olbia Grandi Navi Veloci: Genua - Porto Torres en Olbia Sardinia Ferries: Civitavecchia - Aranci Livorno - Golfo Aranci Grimaldi Lines: Civitavecchia - Porto Torres SNAV: Civitavecchia - Olbia

9 3) Nog een eiland: Zakynthos. Dit eiland is gelegen ten westen van Griekenland. Beroemd om onder meer zijn Blauwe Grot en de zeldzame zeeschildpadden die je er aan kunt treffen: Enkele hoogtepunten van Zakynthos: Het strand Xigkia. Dit is een schitterend zandstrandje in een kleine baai waar de geur van zwavel zeer sterk aanwezig is. Uit de rotsen in de zee komt ijskoud water naar boven dat speciale eigenschappen heeft; dit water bevat namelijk collageen, een product dat in de cosmetische industrie heel veel gebruikt wordt om verjongingsproducten te maken. Sommigen noemen Xigkia een kuuroord. -Aghios Nikolaos. Dit is het meest noordoostelijke vissersdorp van Zakynthos. Vanaf hier kan men met bootjes naar de blauwe grotten (Blue caves). -Tsilivi-beach. Dit is een heerlijk zandstrand, voor kinderen is het erg leuk omdat het water ondiep is, voor watersporters zijn er allerlei voorzieningen, en voor jongeren zijn er zeer

10 goede beachbars. Voor veertig plussers en oudere mensen zijn er leuke gezellige taverna s en rustigere cafés. Kiliomeno. Het pittoreske Kiliomeno, op hoogte gelegen, is één van de mooiste dorpen van Zakynthos, het heeft een zeer gezellig centrum, veel mooie kerken en traditionele gebouwen. De route die van noord naar zuid over deze bergen heen loopt, is erg fraai, hier kan je de geweldige natuur van het eiland goed ervaren. Gerakas. Dit zandstrand ligt in een imposante omgeving en is beschermd gebied voor de Caretta Caretta schildpadden. Op dit strand leggen deze schildpadden hun eieren namelijk, daarom moet badgasten zo dicht mogelijk bij het strand gaan liggen. Een ander mooi strand is het strand Dafni dat aan de andere kant van het schiereiland ligt, in de baai van Laganas. Dit strand is wel moeilijk bereikbaar omdat de weg niet geasfalteerd is. Ook dit strand is een beschermd gebied voor de Caretta Caretta schildpad. Al deze stranden liggen in het zuiden van het eiland dat verder erg mooi is door de ongerepte bossen. Bereikbaarheid Zakynthos is te bereiken vanaf de havens van Patras en Kyllini. Het eiland ligt ten westen van het Griekse vasteland. De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer, de breedte 20 kilometer. De totale kustlengte is ongeveer 123 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is Vrachionas op 758 meter boven de zeespiegel. 4) San Sebastian. Deze stad in het Spaanse Baskenland heeft een werkelijk weergaloze baai Baskenland staat verder bekend om zijn groene omgeving. Het is daarmee geheel anders dan de dorre binnenlanden van Spanje. En voor wie van echt ongerept houdt: je bent zo in de Pyreneeën. En dan is er nog de Baskische keuken: Percebes

11 Percebes zijn ganzemosselen, een lokale specialiteit. Vissers in wetsuit zakken via een katrol van de rotsen af om de mosselen te oogsten. Met behulp van deze techniek kunnen de vissers zonder gevaar voor eigen leven deze schelpdiertjes die zich zo hardnekkig vastklampen aan de rotsten oogsten. De mosselen worden als volgt bereid: 30 minuten koken in heet Atlantisch zeewater zonder extra zout toe te voegen. In Galicia worden deze mosselen warm opgediend, maar in het Baskenland zul je een koud gerecht op tafel krijgen, vergezeld van een vinaigrette om de wat taaie structuur wat soepeler en eetbaarder te maken. Idiazabal Idiazabal is één van de meest geliefde kazen uit het Baskenland en heeft een kenmerkende rokerige smaak. Dit vindt zijn oorsprong in het laten rijpen van de kazen nabij houtovens, een techniek die traditiegetrouw van generatie op generatie wordt overgedragen. Er gaat heel wat ambacht aan vooraf om de kazen die van gepasteuriseerde Latxa of Carranza schapenmelk worden gemaakt, klaar te maken voor de verkoop. Qua textuur heeft deze kaas veel weg van de Manchego kaas. Laat Idiazabal in goed eetgezelschap verkeren door er een

12 stevige rode wijn bij te bestellen. Op deze manier komt deze heerlijke kaas helemaal tot zijn recht. Pintxos In de restaurant en bars in het Baskenland zul je geen enkele tapa kunnen krijgen. Hier heten deze kleine gerechtjes en kunstwerkjes Pintxos. Het varieert per gelegenheid of je er een drankje bij inbegrepen krijgt. Je kiest zelf de pintxo en aan bij het betalen worden simpelweg het aantal prikkers op je lege (uiteraard) bord geteld. 5) Slovenië. Dit land kent een verrassend veelzijdige natuur (zie foto s) en nog veel meer. Een toptien maakt veel duidelijk.

13 1. De Vintgar Kloof en de Sum Waterval in Slovenië Bezienswaardigheden Slovenië begint met de Vintgar Kloof. De Vintgar is één van de populairste natuur bezienswaardigheden van Slovenië. Door de kloof loopt een prachtig wandelpad van 1,6 km. Tijdens deze wandeling kom je smalle paadjes, rotsachtige stukken en mooie bruggetjes tegen. De route van deze bezienswaardigheid van Slovenië loopt van Bled naar Podhorn en eindigt bij de prachtige Sum waterval. 2. Kerk in het Meer van Bled Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 2 is de kerk in het meer van Bled. Het meer is ontstaan uit de Bohinj Glacier. Deze bezienswaardigheid van Slovenië is 2120 meter lang

14 en bijna 1400 meter breed. In de zomer haalt het water een temperatuur van 25 graden en in de winter is het meer vaak geschikt om op te schaatsen. Zo kun je in de winter over het ijs naar het eiland met het kasteel toe. Vanaf de zijkant van het meer heeft u een prachtig uitzicht op het eiland en een andere bezienswaardigheid van Slovenië, de Julian alpen. Op een klein eilandje in het meer van Bled bevind zich een pastorie uit de 17 e eeuw. Deze bezienswaardigheid van Slovenië kun je bereiken met een speciaal bootje genaamd de Pletna. Dit bootje wordt aangedreven door een roeier met twee riemen. Iets dat alleen nog bekend is in Bled. 3. Predjama Burcht Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 3 is het in de rotsen gebouwde Predjama Burcht. Deze bezienswaardigheid van Slovenië is prachtig om te zien vanaf een afstand maar ook vanuit het burcht kun je genieten van een prachtig uitzicht. De Predjama burcht is namelijk gelegen in een 123 meter hoge rotswand. In de burcht krijg je een goed gevoel van hoe mensen in Slovenie vroeger leefden.

15 Tip: in juli wordt jaarlijks het Erasmus toernooi gehouden waarbij gekostumeerde personages het tegen elkaar opnemen. 4. Lippizaner hofstoeterij Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 4 is er één voor de dierenliefhebbers. De Lippizaner komt oorspronkelijk uit Lipica in Slovenië. In Lipica in Slovenië is dan ook een prachtige hofstoeterij te vinden van de Lippizaner. Deze bezienswaardigheid van Slovenië kenmerkt is de thuisbasis van 400 Lippizaner paarden. Naast de paarden is dit een bezienswaardigheid met vele landgoederen prachtig om te wandelen. Ook zijn er verschillende activiteiten met de paarden mogelijk.

16 5.Rivier de Soca Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 5 is de rivier de Soca. De rivier heeft een prachtig heldere kleur en heeft een aardige stroming. Dit maakt het leuk om in deze bezienswaardigheid van Slovenië te gaan raften of kanoën. Tijdens het kayakken kun je genieten van de prachtige natuur en de aparte kleur van het water.

17 6. Krizna Cave Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 6 is de Krizna Cave. De actievelingen kunnen hier ook weer hun lol op al is het hier minder gevaarlijk. Het leuke aan de Krizna grot in Slovenie is dat je hier per boot op ontdekkingstocht uit kunt gaan. Je ziet dan echt de mooiste plekjes in de grotten! Zeker een van de Bezienswaardigheden Slovenië die de moeite waard is. 7. Julian Alpen en Lake Bohinj in Triglav National Park Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 7 zijn de Julian alpen en het meer van Bohinj in het Triglav National Park. Zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding zijn de Julian Alpen enorm geschikt voor klimmers. Je hebt hier prachtige vergezichten en valleien die je kunt bezichtigen. In één van de Valleien ligt Lake Bohinje. Ontstaan uit gletsjers en een prachtig gezicht. Deze Slovenië bezienswaardigheden zijn echt een lust voor het oog en voor iedere actieveling een mooie plek om zich uit te leven.

18 8. Presernov Plein Ljubliana Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 8 is het belangrijkste plein van Ljubljana. Op het plein worden regelmatig concerten, muziek en sport evenementen georganiseerd. Er is bijna altijd wel iets te doen. Het plein staat ook symbool voor de vrijheid van Slovenië en is een handig vertrekpunt om meer van de bezienswaardigheden van Ljubljana te ontdekken. 9. Tolmin Kloof

19 Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 9 is de Tolmin Kloof. Dit prachtige stukje natuur is geboetseerd door de natuur zelf en is de belangrijkste bezienswaardigheid van Triglav National Park. De rots in het midden wordt ook wel het berenhoofdgenoemd, omdat hij bedekt is met mos. 10. Postojna grotten Bezienswaardigheden Slovenië eindigt met de Postojna grotten. De Postojna grotten vormen een netwerk van 20 km van wandelpaden onder de grond. De Classic Kart is de meest bezochte grot van Europa. Dit is dankzij de enorme grootte en goede staat van de grotten en de stalagmieten. Trek wel wat lekker warms aan, want het wordt slechts 8 tot 10 graden in de grotten. Een mooie afsluiter van 10 top bezienswaardigheden Slovenië.

20 MEER WETEN? BEL NAAR RPR ( ) OF KIJK OP

7. Toeristische Info - Bled & Omgeving

7. Toeristische Info - Bled & Omgeving 7. - Bled & Omgeving 1. Bled & Meer van Bled Bled is een stad in Slovenië met ruim 11.000 inwoners, gelegen in het noord-westen van Slovenië in de streek Gorenjska, tussen de Karawanken en de Julische

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

Griekse EILANDEN. Moderne recepten uit de Griekse keuken. Rebecca Seal FOTOGRAFIE DOOR

Griekse EILANDEN. Moderne recepten uit de Griekse keuken. Rebecca Seal FOTOGRAFIE DOOR DE Griekse EILANDEN Moderne recepten uit de Griekse keuken Rebecca Seal FOTOGRAFIE DOOR Steven Joyce Voor Elodie en Rosa INLEIDING 9 EEN OPMERKING OVER INGREDIËNTEN 10 theelepels, EETLEPELS & oventemperaturen

Nadere informatie

Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax

Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Degli Ulivi Appartement - (Italië Sardinië Arbatax) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Teleco Flatsat Skew Easy Smart 85 HD Automatische Satelliet Schotelantenne

Teleco Flatsat Skew Easy Smart 85 HD Automatische Satelliet Schotelantenne 1/5 Teleco Flatsat Skew Easy Smart 85 HD Automatische Satelliet Automatische SKEW satelliet antenne De FlatSat Skew Easy SMART is, behalve met de SKEW functie waarbij de LNB automatisch gericht wordt,

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE bilbao algemene informatie bilbao Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool

Nadere informatie

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia)

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia) Cyprus Inleiding Cyprus ligt in Zuidoost Europa. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee. Het bevindt zich ongeveer op 70 km onder de zuidkust van Turkije, en op 150 km van Syrië. Voor

Nadere informatie

Lo Stivale. Menukaart

Lo Stivale. Menukaart Lo Stivale Menukaart La storia Eigenaar en chef-kok Antonio Etzi werd geboren op het eiland Sardinië in het plaatsje Capoterra, dichtbij de hoofdstad Cagliari. Al op jonge leeftijd was de kok in wording

Nadere informatie

Culinaire illustraties waar je trek van krijgt!

Culinaire illustraties waar je trek van krijgt! Culinaire illustraties waar je trek van krijgt! jenny lindhout 06 1320 1120 mail@jennylindhout.nl www.culinaire-illustraties.nl In een kookboek illustraties in gebruik www.culinaire-illustraties.nl 60

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

Qlivino. Sa coscina Sarda <15-06-2011>

Qlivino. Sa coscina Sarda <15-06-2011> Qlivino Sa coscina Sarda De Sardijnse keuken Pizza!!! (Pizza!!!) Gamberoni al Forno ( Gamba s uit de steenoven) Agnello allo spiedo (Lamsbout aan het spit) Verduren al forno (Gegrilde groenten

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

Italië SARDINIË DE KEUKEN

Italië SARDINIË DE KEUKEN SARDINIË DE KEUKEN DE REGIONALE KEUKEN: Sardegna [Sardinië] Van een eiland, gelegen op zo'n 200 km van het Italiaanse vasteland met 1.340 km kust, zou je toch op zijn minst verwachten dat vis het hoofdbestanddeel

Nadere informatie

Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella

Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella Sa Prata Resort Italië Sardinië Tanaunella 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Sa Prata Resort - (Italië Sardinië Tanaunella) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen.

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen. Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Ontdek onze zomerkazen Verkrijgbaar tot eind september In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2012 een ruim assortiment zomerkazen. De voornaamste nieuwe

Nadere informatie

Villa Louloudi euros/week

Villa Louloudi euros/week Villa Louloudi Villa Louloudi is een unieke, traditionele villa op Sifnos, Ã Ã n van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is dã perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon, prachtig

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART

Welkom. Proef het platteland! MENUKAART Welkom Proef het platteland! MENUKAART THEEHUIS Bij Kees&Sien Waar Kees ooit het hooi binnenhaalde en Sien de was deed, staat nu ons Theehuis Bij Kees&Sien. Geniet van vers gezette koffie en de onweerstaanbare

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Chauvinisme Vlaming op vlak van kopen en koken. ivox in opdracht van VLAM

Chauvinisme Vlaming op vlak van kopen en koken. ivox in opdracht van VLAM Chauvinisme Vlaming op vlak van kopen en koken ivox in opdracht van VLAM Methode Online vragenlijst Respondenten gerekruteerd uit het panel van ivox Vlamingen 18+ N = 1.000 Representatief op leeftijd,

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Naam: FRANKRIJK en recreatie

Naam: FRANKRIJK en recreatie Naam: _ FRANKRIJK en recreatie Iedereen kent wel de Eiffeltoren. Van een kaart van je vriendje die in Frankrijk op vakantie was. Of, misschien ben je er zelf geweest. Je hebt vast en zeker ook gehoord

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

Aandacht voor schrijven? Dat hoort bij Nederlands. Schrijven?! Knippen en plakken van internet zul je bedoelen.

Aandacht voor schrijven? Dat hoort bij Nederlands. Schrijven?! Knippen en plakken van internet zul je bedoelen. Schrijven?! Knippen en plakken van internet zul je bedoelen. Leerlingen nemen niet mee wat ze bij Nederlands geleerd hebben Aandacht voor schrijven? Dat hoort bij Nederlands Leerlingen formuleren slecht

Nadere informatie

Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi

Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cavos Villas - (Griekenland Zakynthos Tsilivi) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Wokken & Zo. Kijk voor meer informatie en recepten op www.conimex.nl

Wokken & Zo. Kijk voor meer informatie en recepten op www.conimex.nl Wokken & Zo De meest populaire wokgerechten die je zelf thuis kunt maken, plus veel inspirerende nieuwe wokgerechten. Met de authentieke Aziatische smaak. Snel en simpel, veelzijdig en verrassend. Kijk

Nadere informatie

zing, zing, zing mee, zing mee, zing M E D I T E R R A N E E!

zing, zing, zing mee, zing mee, zing M E D I T E R R A N E E! zing, zing, zing mee, zing mee, zing M E D I T E R R A N E E! z i n i n z i n g e n i n h e t z o n n i g e z u i d - I t a l i ë? Wat? : een week koorzang o.l.v. Harry de Beer ( www.harrydebeer.nl Wanneer?

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bellini Jaargang 5 februari 2010 nummer 2

Nieuwsbrief Bellini Jaargang 5 februari 2010 nummer 2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief Bellini Jaargang 5 februari 2010 nummer 2 Geachte gewaardeerde relatie, De eerste drukke maand van het jaar is alweer snel voorbij gegaan. Ook in februari is ons restaurant weer

Nadere informatie

EXTRA VERGINE OLIJFOLIE uit Monteleone d'orvieto; Biologische olijfolie van de eerste koude persing 2010. November jl. geplukt rondom Casa San Carlo!

EXTRA VERGINE OLIJFOLIE uit Monteleone d'orvieto; Biologische olijfolie van de eerste koude persing 2010. November jl. geplukt rondom Casa San Carlo! CASA SAN CARLO OLIE- EN WIJNEXPORT VOORJAAR 2011 EXTRA VERGINE OLIJFOLIE uit Monteleone d'orvieto; Biologische olijfolie van de eerste koude persing 2010. November jl. geplukt rondom Casa San Carlo! Prijs

Nadere informatie

Aloni Cottages Griekenland Kefalonia Tzamarelata

Aloni Cottages Griekenland Kefalonia Tzamarelata Aloni Cottages Griekenland Kefalonia Tzamarelata 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Aloni Cottages - (Griekenland Kefalonia Tzamarelata) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka

Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka Cressa Ghitonia Hotel & SPA Griekenland Kreta Sfaka 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cressa Ghitonia Hotel & SPA - (Griekenland Kreta Sfaka) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Dit werkstuk werd online gezet door. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over:

Dit werkstuk werd online gezet door. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over: Dit werkstuk werd online gezet door Griekenland. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over: De inleiding Het bestuur. Middelen van bestaan. De kranten De eilanden De geschiedenis Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bellini Jaargang 7 februari 2012 nummer 2

Nieuwsbrief Bellini Jaargang 7 februari 2012 nummer 2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief Bellini Jaargang 7 februari 2012 nummer 2 Geachte gewaardeerde relatie, De eerste drukke maand van het jaar is alweer snel voorbij gegaan. Ook in februari is ons restaurant weer

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10.

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10. Inhoud Curry s: hot & easy! 4 Benodigdheden 6 Ingrediënten 7 Raita, chutney & relish 8 Vegetarische curry s 10 Rijst & Dal 32 Curry s met vlees 34 Curry s met vis 54 Salades 72 Naan & chapati 74 Index

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Case di Gello Italië Toscane Val di Cecina

Case di Gello Italië Toscane Val di Cecina Case di Gello Italië Toscane Val di Cecina 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Case di Gello - (Italië Toscane Val di Cecina) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Taal doet meer college

Taal doet meer college Fabio Italië De Italiaanse keuken is bekend als een van de populairste in de wereld. De recepten zijn simpel, lekker, gezond, en gebruiken ingrediënten van de beste kwaliteit. Laat je niet misleiden door

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Oefentekst 2, groep 7

Oefentekst 2, groep 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Algemeen Het koninkrijk Spanje is een land in het zuidwesten van Europa. Spanje grenst aan de landen Frankrijk, Andorra en Portugal en aan de Engelse kolonie Gibraltar. De munteenheid

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds Stoofaal van Lon Paling kennen en eten we (bijna) allemaal. Grote favoriet hierbij is tegenwoordig de heerlijke gerookte paling of palingfilet. Gestoofde paling is redelijk uit de mode geraakt, maar volkomen

Nadere informatie

Lunchkaart. tot 17:00. Lokaal Zeven beschikt een nostalgische Lerar geschikt voor al uw (bes bijeenkomsten. Vraag na mogelijkheden bij ons pe

Lunchkaart. tot 17:00. Lokaal Zeven beschikt een nostalgische Lerar geschikt voor al uw (bes bijeenkomsten. Vraag na mogelijkheden bij ons pe Lunchkaart tot 17:00 De sfeer van vroeger met de kwaliteit van nu! Bij Lokaal Zeven waant u zich in vroegere tijden en bent u weer terug in de schoolbanken. Overal om u heen ziet u iets terug van weleer.

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Canada. Inleiding. Het Land

Canada. Inleiding. Het Land Canada Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over Canada ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er meer van wilde weten en dat ik het leuk vond om over Canada te doen Het Land 1 / 8 Canada is het één na grootste

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

PIZZA S BAKKEN. VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN

PIZZA S BAKKEN. VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN Naam: Klas: VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN PIZZA S BAKKEN INLEIDING De Italiaanse keuken spreekt tot de verbeelding. Waar in de wereld je ook komt, overal vind je wel een Italiaans restaurant of pizzeria.

Nadere informatie

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje!

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Guardamar Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Dit land herbergt heel wat prachtige streken, veel cultuur en prachtige zandstranden. En om volledig van deze omgeving te kunnen genieten,

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Montaleo 15, Casale Marittimo, Riviera degli Etruschi, Toscane, Italië. Zon Zee Rust Heerlijk eten Prachtige natuur Vriendelijke mensen

Montaleo 15, Casale Marittimo, Riviera degli Etruschi, Toscane, Italië. Zon Zee Rust Heerlijk eten Prachtige natuur Vriendelijke mensen Casale Marittimo, de ultieme vakantieomgeving - MONTALEO 15 Contactpersoon: M. Karres Orionlaan 17 1223 AC Hilversum 035 6479888 e-mail: montaleo@karres.nl 1 De villa 2 De appartementen 3 De locatie en

Nadere informatie

Menukaart. Eet smakelijk!

Menukaart. Eet smakelijk! Menukaart Het is Lente! Heerlijke verse voorjaarsproducten zijn weer volop verkrijgbaar en verwerkt in onze menukaart. Natuurlijk hebben de asperges een prominente plek gekregen! Onze menukaart is met

Nadere informatie

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

1. De Satelliet ontvanger.

1. De Satelliet ontvanger. U heeft dit document gedownload omdat u op zoek bent naar een satellietset voor uw camper, caravan, boot of ander recreatie object. Graag helpen wij u op weg om een juiste keuze te maken in de aanschaf

Nadere informatie

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC CIABOT BERTON La Morra Piemonte Langhe Favorita Alissa DOC De wijngaarden in Canale, Roero, een heuvelachtig gebied (250 m boven de zeespiegel), naar het oosten gepositioneerd. 100 % Favorita 2000 flessen/jaar

Nadere informatie

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Kalloni Beach Villas - (Griekenland Lesbos Skala Kalloni) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Puur Genieten van de feestdagen!

Puur Genieten van de feestdagen! Puur Genieten van de feestdagen! De feestmaand december staat voor de deur. Misschien wel de mooiste maand van het jaar. En sowieso de laatste maand van het jaar, waarin traditioneel wordt teruggekeken

Nadere informatie

Son Pons Spanje Mallorca Buger

Son Pons Spanje Mallorca Buger Son Pons Spanje Mallorca Buger 1. Algemene informatie Eliza was here - Son Pons - /spanje/mallorca/buger/son_pons.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Son Pons - (Spanje Mallorca Buger) - 4 sterren

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

In overleg kunnen wij ook andere buffetten voor u verzorgen zoals:

In overleg kunnen wij ook andere buffetten voor u verzorgen zoals: Bestellijst BUFFETTEN, SALADES & LUXE SCHALEN HOLLANDSE STAMPOTTEN BUFFET 18,50 per persoon Boerenkool Zuurkool Andijviestamppot Speklapjes Originele rookworst van slagerij Blom Gehaktballen volgens grootmoeders

Nadere informatie

Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903)

Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903) Er bestaat geen eerlijker vorm van liefde dan de liefde voor eten. George Bernard Shaw (1903) Methoni Pure Griekse Olijfolie De absolute top in olijfolie. Met een zuurgraad van slechts 0,35% behoort Methoni

Nadere informatie

Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax

Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax Borgo Degli Ulivi Appartement Italië Sardinië Arbatax 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Degli Ulivi Appartement - (Italië Sardinië Arbatax) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Qlivini, Stop Cooking!

Qlivini, Stop Cooking! Qlivini, Stop Cooking! Aperitif: Spritz! Aperol is een Italiaans aperitief dat oorspronkelijk geproduceerd werd door distilleerderij Barbieri, gevestigd in Padua wat in de regio Lombardije ligt. De ingrediënten

Nadere informatie

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. informeert. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2013 een ruim assortiment zomerkazen.

Colruyt. Ontdek onze zomerkazen. informeert. In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2013 een ruim assortiment zomerkazen. Neem me mee Colruyt informeert Ontdek onze zomerkazen Verkrijgbaar tot eind september In uw Colruyt-winkel vindt u tot eind september 2013 een ruim assortiment zomerkazen. Ontdek een selectie in deze infofiche!

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Lunch (tot 16.00 uur)

Lunch (tot 16.00 uur) MENUKAART Lunch (tot 16.00 uur) Antipasti / Voorgerechten Antipasti Italiana 11,00 Selectie van salami s en Italiaanse hamsoorten Ook te bestellen voor 2 personen: 17,50 Antipasti mix Vincenzo 10,50 Keuze

Nadere informatie

Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt:

Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt: Beste juffen en meesters, In week 12 ontvangen jullie navelsinaasappels, meloenen en komkommers. De verdeling is als volgt: * Navelsinaasappel delen met 2 kinderen * Galia meloen delen met 8 kinderen *

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Les 6 Kijken in de keuken

Les 6 Kijken in de keuken Les 6 Kijken in de keuken? 33 Les 6 Kijken in de keuken 1. Een kijkje in de keuken van ingrediënten eten en drinken Geef aan uw medecursisten in een presentatie van 5 minuten een kijkje in de keuken van

Nadere informatie

De Noordzee HET ONTSTAAN

De Noordzee HET ONTSTAAN De Noordzee De Noordzee is de zee tussen Noorwegen, Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Denemarken. De Noordzee is een ondiepe (30-200 m) randzee van de Atlantische oceaan met

Nadere informatie

EUkwaliteitsgarantie

EUkwaliteitsgarantie GEGARANDEERDE TRADITIONELE SPECIALITEIT EUkwaliteitsgarantie Dat smaakt! Ontdek de smaak van authenticiteit dankzij de labels met geografische aanduidingen BESCHERMDE OORSPRONGSBENAMING BESCHERMDE GEOGRAFISCHE

Nadere informatie

Diverse ham en worst soorten van het Iberico varken. Spaanse schapenkaas uit de provincie La Mancha 5,00. Mancha 6,50

Diverse ham en worst soorten van het Iberico varken. Spaanse schapenkaas uit de provincie La Mancha 5,00. Mancha 6,50 Pan Con Ajo Brood ingesmeerd met knoflook en olie 3,50 Pan Con Tomate Brood ingesmeerd met tomatensalsa 3,50 Plato Pan Verschillende soorten huisgemaakte brood met diverse smeerseltjes Plato Iberico Diverse

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov bieden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje / Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

DIVERSE SOORTEN KAAS : Jonge Kaas op :

DIVERSE SOORTEN KAAS : Jonge Kaas op : DIVERSE SOORTEN KAAS : Jonge Kaas op : Zacht wit broodje. 1.75 Aantal X Zacht bruin broodje. 1.75 Aantal X Wit pistoletje. 2.10 Aantal X Bruin pistoletje. 2.15 Aantal X Pistolet XXL wit. 2.85 Aantal X

Nadere informatie

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N!

25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! 25 Geheimen om KILO'S A F T E V A L L E N! welkom! Wat enorm goed dat je bezig bent met je gezondheid! Een goede gezondheid kent veel voordelen. Je hebt meer energie, zit beter in je vel en je hebt minder

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa Nanita - /spanje/gran_canaria/moya/casa_nanita.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa Nanita - (Spanje Gran Canaria

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie