Stichting wijkbeheer Carisven draagt zijn steentje bij aan een schone, hele en veilige leefomgeving. Vragen en initiatieven van buurtbewoners en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting wijkbeheer Carisven draagt zijn steentje bij aan een schone, hele en veilige leefomgeving. Vragen en initiatieven van buurtbewoners en"

Transcriptie

1 Stichting wijkbeheer Carisven draagt zijn steentje bij aan een schone, hele en veilige leefomgeving. Vragen en initiatieven van buurtbewoners en organisaties uit de buurt om leefbaarheid te verbeteren kunnen op onze steun rekenen. Wij organiseren activiteiten die de leefbaarheid en de sociale samenhang in Heerlerheide- Centrum bevorderen, zoals onze jaarlijkse buitenspeeldag die wij samen met Weller, ondernemers en onze vrijwilligers mogelijk maken. Als buurtorganisatie leggen wij de verbinding tussen bewonersinitiatieven, verenigingen, gemeente en andere partijen. Samenwerking met elkaar wordt steeds belangrijker, laten we samen de schouders eronder zetten!

2 Vereniging van eigenaren woningen Heiderveste VVE woningen Heiderveste behartigt de belangen van de 50 woningeigenaren/huurders. We zijn trots op ons nieuwe complex in het vernieuwde Heerlerheide Centrum. Maar ons woongenot wordt ook in belangrijke mate bepaald door de omgeving. Daarom zijn we gaarne bereid samen met allerlei andere partijen te zorgen voor een goede leefomgeving. Dat doen we door zelf de handen uit de mouwen te steken bij het schoonhouden van onze directe omgeving. Daarnaast kunnen we als ogen en oren in de buurt ongewenste ontwikkelingen doorgeven aan de instanties. We stimuleren ook de deelname van onze bewoners aan het sociale leven in Heerlerheide.

3 De politie staat voor een veilige samenleving. Aanwezigheid in de wijken is daarbij de basis voor het dagelijkse politiewerk. Vanuit het basisteam bundelen wijkagenten en andere politiecollega's hun krachten. De politie wil intensief en effectief samenwerken met burgers, bedrijven, instellingen en veiligheidspartners. Veiligheid is immers een zaak van alle betrokken partijen. Iedereen werkt hier aan mee. Ook de agenten van het basisteam Heerlen in hun dagelijkse werk in de Heerlense wijken. Waakzaam en dienstbaar, nu en in de toekomst. In Nederland, in Limburg, in Heerlen, in Heerlerheide.

4 De Gemeente Heerlen, ondernemers, onderwijsinstituten, zorg- en welzijnsorganisaties alsmede cultuur- en sportorganisaties werken optimaal samen om onze wijk Heerlerheide Centrum volop te doen bloeien. Ter Eyck heeft dankzij haar centrale en prominente plek een nadrukkelijke voortrekkersrol. Niet alleen op het gebied van (thuis)zorg, wonen, welzijn en servicediensten, maar ook vanuit ondernemerschap. Sevagram maakt steeds verbinding vanuit uitstekende mensgerichte zorg. De Mens staat bij Sevagram voorop en morgen is de zorg van vandaag al weer beter. Laten wij als ondernemers van Heerlerheide Centrum deze weg ook gezamenlijk volgen en laten we vooral doorpakken!

5 Heerlerheide pakt door. Bijdrage Bs de Ganzerik Bs De Ganzerik biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Onze missie is: Op basisschool de Ganzerik willen leerkrachten samen met kinderen en ouders een veilige en respectvolle omgeving creëren waarbinnen kinderen en leerkrachten de kans krijgen om hun kennis, vaardigheden en talenten optimaal te ontplooien om zo uit te groeien tot een mooi mens. Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan een veilige en sociale leefomgeving in Heerlerheide. Met ons onderwijsaanbod leren wij kinderen: Samen spelen, samen leren en samen werken Respectvol met elkaar om gaan; Dienstbaar zijn aan de medemens; Voor het realiseren van onze missie werken wij samen met onze kind partners Peuterspeelzaal Pip, Kinderdagverblijf en Buitenschoolse Opvang De Tovertuin en Zorggroep Meander.

6 HEERLERHEIDE PAKT DOOR Bijdrage Corneliushuis 28 maart 2014 Voor Heerlerheide *Is het Corneliushuis het gemeenschaphuis waar vele verenigingen uit Heerlerheide hun activiteiten organiseren en een verbindende rol vervult. *Is het Corneliushuis de centrale ontmoetingsplaats voor jong en oud van Heerlerheide en omgeving. Voor Heerlen en Zuid Limburg *Is het een zalencentrum met uitstraling en aantrekkingskracht. *Is het een cultureel gemeenschapshuis. Wij bereiken dit door: *pro - actief te besturen en te exploiteren; *te participeren in allerlei netwerken welke dit alles ten gunste kunnen beïnvloeden; *samenwerking aan te gaan met verenigingen, instellingen en bedrijven; *geregeld in overleg te zijn met gebruikers en participanten

7 Voetbalvereniging RKSV Groene Ster Heerlerheide Voetbal in het algemeen, maar amateurvoetbal in het bijzonder heeft een grote maatschappelijke waarde. Voetbal is meer dan gezond sporten. Groene Ster ziet het dan ook als een belangrijk aspect voor onze gemeenschap Heerlerheide om jong en oud te laten sporten in een prestatieve en recreatieve omgeving. Met 840 leden levert Groene Ster dan ook een grote bijdrage aan de sociale vorming van een grote groep inwoners van Heerlerheide. Bijna 500 actieve jeugdleden zijn tussen 6 en 18 jaar. Groene Ster wil dan ook Streven jeugd en senioren van Heerlerheide de mogelijkheid te bieden te sporten (ook overdag) en daardoor bij te dragen aan optimale leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang in Heerlerheide. Nieuw is de groei van het meisjesvoetbal en 35+ veteranenvoetbal. Groene ster is groot voorstander van samenwerken tussen verenigingen en organisaties. Als meest geschikte vorm hiervan wil Groene Ster > onderwijs, verenigingen, lokale overheid en MKB actiever zien samenwerken. Communicatie. Groene Ster is voorstander van één centraal communicatiekanaal voor de gemeenschap Heerlerheide. Weekkrant in combinatie met website en wil hier aan meewerken.

8 Als Carnavalsvereniging is Heerlerheide, een wijk met een bloeiend verenigingsleven uit het maatschappelijk contract ons issue. Wij zitten boordevol ideeën m.b.t. het organiseren van activiteiten zowel in het Corneliushuis als op het Corneliusplein, alleen het ontbreekt vaak aan financiële ruggensteun. Laat de jaarlijkse subsidie vanuit de Gemeente t.b.v. de exploitatie in een activiteitenpot of cultuurkas deponeren en het als financieel draagvlak voor organisaties dienen. Snijd het mes aan twee kanten Wij moeten voor iedere activiteit leuren bij altijd weer de zelfde instanties en ondernemers om vooral geen financieel risico te lopen. Laat andere Heerlense verenigingen (we zijn tenslotte groot Heerlen) activiteiten verleggen naar Noord waar deze prachtige accommodatie m.i. een geweldig alternatief is versus Hoeve de Aar, de Rousch of het Parkstad Limburg Theater. ZEKER op financieel gebied..

9 Alcander investeert in mensen. Alcander wil komende jaren bouwen aan een sterke sociale infrastructuur in Heerlerheide. Wij willen een bijdrage leveren aan een veilige en prettige leefomgeving voor jong tot oud. Wij stimuleren en ondersteunen initiatieven van burgers en organisaties die leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang bevorderen. Wij doen dit door: bewoners en organisaties (waaronder verenigingen) die zich actief inzetten voor leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang te ondersteunen; dienstverlening en activiteiten op maat te bieden voor bewoners van Heerlerheide; te participeren in netwerken die bijdragen aan leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang; onze activiteiten twee keer per jaar af te stemmen met de partners van het maatschappelijk contract.

10 Gemeente Heerlen vindt een sterk en vitaal Heerlerheide belangrijk. Als bewoners, ondernemers, verenigingen en de sociale netwerken hun krachten samen blijven inzetten, dan gaat dit lukken! Binnen die samenwerking zal gemeente Heerlen een actieve rol blijven spelen. Door ons buurtgericht werken zullen we ondersteunen, meedenken, verbinden en helpen. Ook blijven we actief deelnemen aan het centrummanagement om samen te werken aan een economisch sterk Heerlerheide. Het schoon, heel en veilig houden van de (semi-)openbare ruimte zien we als een belangrijke randvoorwaarde waar we een belangrijke rol in hebben. Daar hebben we ons voor ingezet en dat blijven we ook doen. Een vitaal Heerlerheide maken we samen.

11 Bijdrage Stichting Ondernemers Heerlerheide De stichting ondernemers Heerlerheide wil komende jaren bouwen aan een sterk, gezellig en compleet winkelcentrum in Heerlerheide waar gezelligheid en gemak voorop staan. Wij willen een bijdrage leveren aan een veilige en prettige leefomgeving voor alle consumenten. Wij stimuleren en ondersteunen initiatieven van burgers en organisaties die het winkelcentrum met de diversiteit aan wijken en verenigingen/organisaties verbinden en die het imago van het winkelcentrum verbeteren. Wij doen dit door: bewoners en organisaties (waaronder verenigingen) die zich actief inzetten voor het promoten van het winkelcentrum en zijn wijken te ondersteunen; dienstverlening en producten op maat te bieden voor bewoners van Heerlerheide; te participeren in netwerken die bijdragen aan leefbaarheid, veiligheid en het verbinden van de wijken en het promoten van ons winkelcentrum. onze activiteiten twee keer per jaar af te stemmen met de partners van het maatschappelijk contract.

12 Weller houdt van mensen en dus ook van buurten. Daarom zal Weller de komende jaren doorgaan zich extra in te spannen voor het voorzieningenniveau in Heerlerheide Centrum met als doel: een economisch vitaal, levendig en leefbaar centrum. Voor onze huurders, inwoners, consumenten, bezoekers en ondernemers. Deze inspanning kan en wil Weller niet alleen realiseren. Daarom werken we samen met partners in de buurt. Daarbij wordt uitgegaan van de eigen verantwoordelijkheid, initiatief, creativiteit en ondernemerschap van deze partners. Uiteindelijke doelstelling is dat de lokale partijen zelf de regie hebben over het centrum dat daarom bindt, boeit en bloeit!

13 Heerlerheide pakt door. Op 28 maart 2014 sluiten we met een seminar een periode af van meer dan 10 jaar planontwikkeling en realisatie van een nieuw Heerlerheide Centrum. Thema's op die bijeenkomst zijn: - wat was opvallend en wat hebben we er van geleerd? - hoe pakken we samen door? om er voor te zorgen dat het een vitaal, veilig, heel en schoon Centrum blijft? Het nieuwe Heerlerheide is fysiek op orde gebracht. Nu gaat het erom de nieuwe mogelijkheden te benutten en het bereikte resultaat te verzilveren. Alle betrokken partijen willen zich inzetten voor een Heerlerheide, dat economisch sterk is, dat een veilige, schone en hele openbare ruimte heeft, met een bloeiend verenigingsleven en sterke sociale samenhang. Via een "maatschappelijk contract" geven de partners aan hoe zij gezamenlijk hun schouders blijven zetten onder het economisch en sociaal welzijn van Heerlerheide Centrum, en wat zij daarin zien als hun specifieke bijdrage. Die bijdrage kan op een of meerdere thema's betrekking hebben. 1. Heerlerheide, een sterk economisch stadsdeelcentrum Het winkelaanbod in Heerlerheide is sterk verbeterd en vergroot. Een aantal bestaande winkels hebben een nieuwe vestiging betrokken en daar fors in geïnvesteerd. Nieuwe winkels hebben zich gevestigd, waardoor er een rijk geschakeerd aanbod is ontstaan. De parkeerfaciliteiten zijn enorm verbeterd, met name door de gratis parkeergarage in twee lagen onder het Corneliusplein met 270 plaatsen. Wat is de bijdrage van uw organisatie? 2. Heerlerheide, een veilige, schone en hele openbare ruimte De gemeente Heerlen heeft het centrum benoemd tot stadsdeelcentrum, waardoor het onderhoudsniveau van de openbare ruimte gelijkwaardig is aan dat van andere stadsdeelcentra. Er wordt vaker geveegd dan in woonwijken, beschadigingen worden snel hersteld en de groenvoorziening heeft een hoger niveau. Maar de (semi)openbare ruimte is van iedereen en iedereen wordt geacht daaraan zijn steentje bij te dragen, door minstens de eigen stoep schoon te vegen. Wat is de bijdrage van uw organisatie?

14 3. Heerlerheide, een wijk met een bloeiend verenigingsleven Heerlerheide kent traditioneel een sterk verenigingsleven dat zich bij tal van gelegenheden manifesteerde in het Corneliushuis. Met de vernieuwing van het centrum is het nieuwe cultureel centrum Corneliushuis ondergebracht in gen Coel, het gebouw dat door zijn vormgeving sterk herinnert aan het mijnverleden en het icoon geworden is van het nieuwe Heerlerheide. Ook het nieuwe Corneliusplein biedt tal van mogelijkheden voor het verenigingsleven voor allerlei buitenmanifestaties. Wat is de bijdrage van uw organisatie? 4. Heerlerheide, een wijk met een sterke sociale samenhang De sociale samenhang is in Heerlerheide altijd groot geweest, niet alleen door het verenigingsleven, maar ook door de vele voorzieningen in de buurt zoals de school en zorgcentrum Ter Eyck. De wil tot samenwerking heeft ook fysiek gestalte gekregen in het complex Papero, met de huisvesting van de Brede School: basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang, jeugdgezondheidszorg, sportzaal. Een ander voorbeeld is de combinatie van Ter Eyck met Icarus, zorg en wonen met elkaar verbonden, en via een loopbrug gemakkelijk verbonden met de voorzieningen. Wat is de bijdrage van uw organisatie? 5. Heerlerheide, een gezamenlijke boodschap en communicatie Heerlerheide is vanouds een wijk, waar men niet langs elkaar heen leeft. Men informeert elkaar over elkaars activiteiten. Er is een eigen weekblad "Heerlerheide Boulevard"; het blad heeft ook een eigen website; maar die zijn er meer: "heerlerheide", het digitale buurtnetwerk; "heerlerheidecentrum", van Weller en de gemeente Heerlen. Alle drie met een eigen agenda van evenementen en bijeenkomsten. Wat is de bijdrage van uw organisatie? 6. Heerlerheide doet het samen Elke organisatie is druk bezig met zijn eigen taken, maar wil dit nadrukkelijk doen in samenhang met anderen. Vanuit de filosofie dat = 3. Samenwerking loont, omdat je weet dat je samen aan een groter doel werkt en daar ook de resultaten van ziet. Twee keer per jaar zullen de deelnemers aan dit maatschappelijk contract ook de resultaten bespreken. Wat is de bijdrage van uw organisatie? Organisatie: gemeente Heerlen en Weller

Heerlerheide pakt SAMEN door!

Heerlerheide pakt SAMEN door! Nieuwsbrief april 2014 Heerlerheide pakt SAMEN door! Inhoudsopgave In deze nieuwsbrief: 20 jaar herstructureren: een terugblik! De eerste en laatste wethouder over Heerlerheide Ondernemen in een bouwput

Nadere informatie

Heerlerheide pakt SAMEN door!

Heerlerheide pakt SAMEN door! Nieuwsbrief april 2014 pakt SAMEN door! Inhoudsopgave In deze nieuwsbrief: 20 jaar herstructureren: een terugblik! De eerste en laatste wethouder over Ondernemen in een bouwput Winkelen in in 2020 12 partners

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

werkgroep denktank Zuid Denktank wijk Zuid

werkgroep denktank Zuid Denktank wijk Zuid werkgroep denktank Zuid Leden denktank Zuid: Mevr. Leni de Heer, dhr. Herman van Doorn, dhr. Henk Saman, dhr. Marc Boonman, dhr. Ron Geiger en dhr. Gilles Dellebeke. Missie: Hoe ziet de wijk eruit in 2025-2030?

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

Heerlijk genieten IN DE DIJK. Haaksbergen. Uw makelaar! centrum

Heerlijk genieten IN DE DIJK. Haaksbergen. Uw makelaar! centrum Heerlijk genieten In de Dijk IN DE DIJK Haaksbergen Uw makelaar! centrum Welkom in Haaksbergen Welkom in Haaksbergen HAAKSBERGEN, Ster in Twente Haaksbergen is een gemeente in het uiterste zuiden van Twente.

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Iedereen kan Vergroenen

Iedereen kan Vergroenen Iedereen kan Vergroenen Voorop in de Vergroening Prijsvraag 2013 Aanleiding Lentiz LIFE College is een school voor VMBO en MBO (AOC), in een sterk geürbaniseerde omgeving (Schiedam). Met een AOC midden

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is.

De vragen zullen gewaardeerd worden op een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 zeer slecht en 10 uitstekend is. Enquête Kort Haarlem In totaal hebben 151 mensen de enquête teruggestuurd, dit is een goede respons voor deze steekproef. Deze mensen zijn ingedeeld in vier gebieden binnen de wijk Kort Haarlem: - Witte

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Stadskanaal Noord Projectenagenda

Stadskanaal Noord Projectenagenda Stadskanaal Noord Projectenagenda 2016-2017 Projectenagenda Stadskanaal Noord Dit stuk beschrijft de visie vanuit de gemeente Stadskanaal en de projecten van Stadskanaal Noord in 2016 en 2017. De projectenagenda

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

WELKOM. Symposium Weert in Beweging maandag 24 februari 2014

WELKOM. Symposium Weert in Beweging maandag 24 februari 2014 WELKOM Symposium Weert in Beweging maandag 24 februari 2014 Agenda Bedrijven in Beweging Fact-sheet Medewerkers in Beweging Platform Weert in Beweging Werkgroep Bedrijven in Beweging Rol werkgever, ondernemer!

Nadere informatie

Buurtpreventie. Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt

Buurtpreventie. Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt Buurtpreventie Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt Beste buurtbewoners, Veiligheid is belangrijk voor ons allemaal. In de buurt, op straat, overdag en s avonds. U wilt daar

Nadere informatie

Werkplan LC Heerlen

Werkplan LC Heerlen Werkplan 2015 Secretariaat: Dautzenbergstraat 20 F 6411 LC Heerlen 1 Inleiding Het Bestuur van de Bewonersraad Heerlen Centrum, binnen het kader en opdrachten van het Buurtgericht Werken in Heerlen, heeft

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Gelukkig Heerhugowaard!

Gelukkig Heerhugowaard! Gelukkig Heerhugowaard! De VVD-agenda voor Heerhugowaard voor het geluk van de Heerhugowaarder. November 2015 Heerhugowaard, 5 november 2015 Beste lezer, U leest het goed; wij zetten het op de agenda!

Nadere informatie

Mei 2012 versie 1. WK versie 1

Mei 2012 versie 1. WK versie 1 2012 Mei 2012 versie 1 WK versie 1 Jong en oud samen in beweging De stichting de Buitenham heeft tot doel het bevorderen van het maatschappelijk welzijn van de inwoners van Varsselder-Veldhunten en omgeving

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Welke uitdagingen liggen er? Het lokaal geïntegreerd gezinsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen het lokaal sociaal beleid,

Nadere informatie

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018

Kick-off bijeenkomst. 20 januari 2018 Kick-off bijeenkomst 20 januari 2018 Stichting Roda JC MIDM Stichting Roda JC Kerkrade MIDM is opgericht in maart 2012 MIDM richt zich op 3 pijlers: Participatie, Gezondheid en Respect MIDM slaat brug

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk De samenleving verandert. Bewoners pakken steeds meer zelf op en gemeenten geven meer ruimte aan lokale bewonersinitiatieven (CMO STAMM, 2015).

Nadere informatie

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona

Het Sponsorplan van RKSV Cluzona Het Sponsorplan van RKSV Cluzona 01. Algemeen 02. Historie 03. Sponsoring en naamsbekendheid 04. Sponsoring en het beleid van de vereniging 05. Soorten sponsoring 06. Plichten t.o.v. sponsors 07. Rechten

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven Meerwerf basisschool Prinses Margriet www.meerwerf.nl Leren voor het leven B Baken in het dorp De Prinses Margrietschool is voor vele generaties een bekende plek. Vanouds hebben we aandacht voor een ieder:

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht Samen Sterker Samen Sterker Vrije tijd Mike Broers > gemeente moet verleiden tot bewegen > aansluiten bij Jeugdcultuurfonds > verdere groei Muziekgieterij als verbinden in de popcultuur Vrije tijd Sport & Bewegen In

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen AGENDA Park Leudal-Oost visie Definitiefase Proces Varianten Overleg / Discussie varianten Vervolg Klankbordoverleg 26 mei 2015 VISIE GEBIED Verenigingen Onderwijs Ongeorganiseerd Bedrijfsleven Natuur

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Meerwerf basisschool. De Dijk. www.meerwerf.nl. Sportief en ondernemend

Meerwerf basisschool. De Dijk. www.meerwerf.nl. Sportief en ondernemend Meerwerf basisschool De Dijk www.meerwerf.nl Sportief en ondernemend GGezond en een goede mentaliteit Op De Dijk vormen gedegen taal- en rekenonderwijs de basis in iedere klas. We maken elke dag tijd vrij

Nadere informatie

BoZ! Bewoners op Zuid

BoZ! Bewoners op Zuid BoZ! Bewoners op Zuid Wie zijn wij? Noem ons de ambassadeurs of verbinders op Zuid. We zijn actieve bewoners en ondernemers die zich met plezier en naar eigen vermogen inzetten voor de gebieden IJsselmonde,

Nadere informatie

Stadskanaal Noord Projectenagenda 2014-2015

Stadskanaal Noord Projectenagenda 2014-2015 Stadskanaal Noord Projectenagenda 2014-2015 Programma / Projectenagenda Stadskanaal Noord 2014-2015 Dit stuk beschrijft het programma en de projectenagenda van Stadskanaal Noord. Het programma vloeit voort

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Leren op een prachtige school

Leren op een prachtige school Meerwerf basisschool Tuindorpschool www.meerwerf.nl Leren op een prachtige school midden in Den Helder R Rust en ruimte In het oude centrum van Den Helder ligt onze prachtige Tuindorpschool. Al generaties

Nadere informatie

Welkom! 4d vormgeven in Boxtel. #4dboxtel. 14 november 2013

Welkom! 4d vormgeven in Boxtel. #4dboxtel. 14 november 2013 Welkom! 4d vormgeven in Boxtel 14 november 2013 #4dboxtel Programma 19.30 Ontvangst inde kantine 20.00 Aftrap bijeenkomst door Bart Eigeman en inleiding door wethouder Willie van de Langenberg 20.15 Zes

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School Opdracht Steunpunt Gok Ontwikkelen visietekst Opvolgen proefprojecten Formuleren beleidsaanbevelingen Brede School? Verkenning van enkele

Nadere informatie

Wijkperspectief Vinkhuizen voor elkaar!

Wijkperspectief Vinkhuizen voor elkaar! Wijkperspectief Vinkhuizen voor elkaar! Vinkhuizen voor elkaar! VINKHUIZEN hoofdstructuur Legenda Hoofdgroenstructuur Hoofdwaterstructuur Spoorbaan Centrum VOORWOORD Voor u ligt het wijkperspectief. Hierin

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Uitgangspunten De deelnemende instellingen onderschrijven de volgende uitgangspunten:

Uitgangspunten De deelnemende instellingen onderschrijven de volgende uitgangspunten: Algemene informatie Wat is een Brede School? Een Brede school is een samenwerkingsverband van minstens één basisschool en verschillende andere instellingen in een dorp of wijk. Partners zijn bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nuland. Wijk- en buurtmonitor 2016

Nuland. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Nuland Het oorspronkelijke landbouwdorp Nuland ligt ten zuiden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Tot 1993 was Nuland een zelfstandige gemeente. Hierna werd het

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen

Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen Wijk- en buurtmonitor 2016 De Groote Wielen In het oostelijk deel van s-hertogenbosch ligt, midden in de polder, een nieuwe woonwijk: de Groote Wielen. In totaal komen er ongeveer 4.350 woningen, daarvan

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

1.1 Sessie Zorg en Welzijn Sessie Sport Sessie Cultuur Sessie primair onderwijs Slotsessie...

1.1 Sessie Zorg en Welzijn Sessie Sport Sessie Cultuur Sessie primair onderwijs Slotsessie... BIJLAGE 1: STEMRESULTATEN INHOUD 1.1 Sessie Zorg en Welzijn... 2 1.2 Sessie Sport... 13 1.3 Sessie Cultuur... 22 1.4 Sessie primair onderwijs... 36 1.5 Slotsessie... 46 1 1.1 Sessie Zorg en Welzijn 1.

Nadere informatie

ondernemingsplan in het kort.

ondernemingsplan in het kort. leefbaarheid ondernemingsplan in het kort. samenwerking 2012 2016 betaalbaarheid zorg intro intro staat in verbinding met mensen in haar omgeving. De wereld om ons heen verandert snel. gaat in die verandering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

Lokale kwaliteit Maart/april 2015

Lokale kwaliteit Maart/april 2015 Resultaten peiling Panel Lokale kwaliteit Maart/april 2015 Van 24 maart tot en met 6 april kon het Panel een peiling invullen over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ruim 1.750 van de ongeveer 6.500 uitgenodigde

Nadere informatie

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen STRATEGISCHE VISIE BBOG zomer 2010 WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen 1. BBOG Het BBOG staat voor Buurtcentra Besturen

Nadere informatie

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Uitgevoerd door Onderzoeksnetwerk Sociaal Domein Utrecht Initiatieven

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen!

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen! PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma 2014-2018 Gewoon doen! 1 De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten Solidair, samen en een stimulerende (ondersteunende) overheid De PvdA werkt aan een solidaire

Nadere informatie

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging Plan van Aanpak samen op weg naar beweging 2017-2018 Mei 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1. Sportief, Gezond & Cultureel 3 2. Meedoen & Talent 4 3. Samen & Actief 5 4. Communicatie & Organisatie 6 Inleiding We

Nadere informatie

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING

BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING BENCHMARKRAPPORT 2018 HARMONIE LAURA - LANDGRAAF - CULTUURVERENIGING HOOFDSTUK 1: INLEIDING Harmonie Laura heeft deelgenomen aan de Verkiezing Vereniging van het Jaar 2018. Bij het uitbrengen van een stem

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2016

Subsidieregels Hof van Twente 2016 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten maatschappelijke participatie Vergroten

Nadere informatie

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden.

Gemeenten kunnen lokaal kiezen waarom ze voor Sportdorp kiezen en wat ze hierin belangrijk vinden. Sportdorpen Limburg Wat is Sportdorp? Sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen in een dorpskern om inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten

Nadere informatie

Beleidsregels behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Haaren 2018

Beleidsregels behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Haaren 2018 CVDR Officiële uitgave van Haaren. Nr. CVDR611060_1 29 juni 2018 Beleidsregels behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Haaren 2018 Inleiding Op grond van artikel 1.3, lid 3 van de Algemene

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging)

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Jongerenparticipatie in en door de sport Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Nota Jongerenparticipatie in en door de sport Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs,

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Brede Maatschappelijke Voorziening Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2012/96 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : FYSIEK DOMEIN EN

Nadere informatie

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025 Lekker Wonen in Losser Losser op weg naar 2025 Als ik eens te laat ben, stuur ik de buurvrouw een berichtje en neemt zij mijn kinderen mee uit school. Dat is hier heel normaal. Losser: ingetogen dorp in

Nadere informatie

Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen

Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen Bespreeknotitie Uitgangspunten buurthuis van de toekomst en voorzieningen in algemeen 24 september 2012 1 1. Aanleiding 1.1 Besluitvorming wijkcentra september 2011 en uitwerking In september 2011 heeft

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen

Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen Visie: Een actieve levensstijl maakt mensen gezonder en gelukkiger. Daar draagt Optisport door middel van haar diensten

Nadere informatie

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE INHOUD Missie & visie 4 Het onderwijs voorbij 5 Kwaliteit vanuit identiteit 7 Werken vanuit passie 8 Elke leerling telt 10 Ondernemend en

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, 19.30 uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Bent u. de burgemeester die met Kerkrade de volgende stap zet?

Bent u. de burgemeester die met Kerkrade de volgende stap zet? Bent u de burgemeester die met Kerkrade de volgende stap zet? Kerkrade is in ontwikkeling. Als Limburgse stad in wat ooit de mijnstreek was zijn we voor circa 46.000 inwoners een aantrekkelijke woon-,

Nadere informatie

Workshop Van Dorpshuis naar Huis van het dorp

Workshop Van Dorpshuis naar Huis van het dorp Workshop Van Dorpshuis naar Huis van het dorp Thema Van Dorpshuis naar Huis van het dorp Het gaat dus om verandering Rol Spirato en VKKL Ondersteunend voor zowel de accommodaties enerzijds als de gemeenten

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Brede School Schimortera (=BredeSchool Schimortera) 2. Doelstelling BSS 3. Mensvisie BSS 4. Mensvisie BSS 5. Pedagogische visie van B

Inhoudsopgave 1. Brede School Schimortera (=BredeSchool Schimortera) 2. Doelstelling BSS 3. Mensvisie BSS 4. Mensvisie BSS 5. Pedagogische visie van B November 2011 1 Inhoudsopgave 1. Brede School Schimortera (=BredeSchool Schimortera) 2. Doelstelling BSS 3. Mensvisie BSS 4. Mensvisie BSS 5. Pedagogische visie van BSS 6. Pedagogische dialoog Continuüm

Nadere informatie

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/ 2 Wonen De gemeente telt zo n 36.000 inwoners, waarvan het overgrote deel in de twee kernen Hellendoorn en Nijverdal woont. De woningvoorraad telde in 2013 zo n 14.000 woningen (exclusief recreatiewoningen).

Nadere informatie

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas...

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas... Concept Profielschets augustus 2018 We zoeken een inspirator als burgemeester voor Horst aan de Maas......die het niet erg vindt dat de inwoners van Horst aan de Maas over de schouder meekijken tijdens

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT FAN VAN DOOSPEL

VISIEDOCUMENT FAN VAN DOOSPEL VISIEDOCUMENT FAN VAN DOOSPEL 2 INHOUD Fan van Doospel 3 Het proces 5 Wat maakt Doospel onderscheidend? Benoem jouw beste idee voor Doospel 6 7 Groete oet Doospel 8 Ik ben fan van Doospel, omdat: Een week

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2018

Subsidieregels Hof van Twente 2018 9. Subsidieregel éénmalige subsidies Sport, Cultuur, Zorg en Jeugd Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Vergroten zelfredzaamheid inwoners gemeente Hof van

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Playgrounds inclusief begeleiding Organisatie: Richard Krajicek Foundation (RKF) Contactpersoon: Chris Kaper Contactpersoon 2: heer Eric van Veen Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting

Nadere informatie

Ik wil graag... Participeren / doen

Ik wil graag... Participeren / doen Participeren / doen Ik wil graag... Een sportactiviteit organiseren - Waar vind ik een locatie? Pagina 2 - Waar kan ik sport- en spelmateriaal lenen? Pagina 3 - Hoe kan ik mijn communicatie / vormgeving

Nadere informatie

De brede school als maatschappelijke onderneming. Ria van der Hamsvoord Karin Sesink

De brede school als maatschappelijke onderneming. Ria van der Hamsvoord Karin Sesink De brede school als maatschappelijke onderneming Ria van der Hamsvoord Karin Sesink De brede school is de parel van dorp of wijk Unieke kansen in deze bestuurlijke periode Uniek: Door de combinatie van

Nadere informatie

Sociale Windenergie. Windenergie langs de A16. Wind A16 & Sociale windenergie

Sociale Windenergie. Windenergie langs de A16. Wind A16 & Sociale windenergie Sociale Windenergie & Windenergie langs de A16 1 Ons idee Samen Sociale Windenergie realiseren door samenwerking lokale initiatieven in Zundert?? 2 Wat zijn onze doelstellingen? DUURZAAM LOKAAL BETAALBAAR

Nadere informatie