juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b CENTRUM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b CENTRUM"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat / directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@gvbsifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be PASTORAAL juni 2019 Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b Het is belangrijk om goed voor de aarde en de natuur te zorgen en stappen dichter naar de natuur toe. We zijn dankbaar voor de stappen die we tijdens het voorbije schooljaar hebben gezet. We stappen nog eens terug en brengen fijne herinnering in beeld. Wat neem ik waardevols mee? Symbool: wandelschoenen Jezus zet stappen dichter naar de natuur toe. Hij leert ons dankbaar te zijn met wat Moeder Aarde ons geeft en vraagt ons er zorg voor te dragen. DUURZAAMHEID DUURZAAM GESCHENK De Bijbel begint met een scheppingsverhaal. God heeft de mens geschapen naar zijn evenbeeld. Hij heeft de wereld aan hem toevertrouwd om er zorg voor te dragen. Dat getuigt van een groot vertrouwen in ons, mensen, maar het geeft ons ook een bijzondere verantwoordelijkheid. We doen er niet mee wat we zelf willen. We hebben die wereld alleen in bruikleen. Als rentmeesters gaan we ermee om. We behandelen hem zoals we met echte vrienden omgaan of zoals we een duurzaam geschenk blijven koesteren. Een welverdiende vakantie wenkt. Tijd om je stapschoenen klaar te zetten en de wereld in te trekken, de schepping als geschenk te koesteren en de vriendschapsbanden aan te halen. Geniet ervan!

2 BELANGRIJKE DATA VRIJE DAGEN 3 E TRIMESTER: Maandag 10 juni (Pinkstermaandag) Laatste lesdag op vrijdag 28 juni. => einde van de lessen om uur (geen naschoolse opvang) De zomervakantie begint op zaterdag 29 juni FEEST JE MEE? 25/06 afscheid van de kleuterschool (3KO) 26/06 afscheid van het 6 de leerjaar met receptie NIEUWE CONTACTGEGEVENS CLB Vanaf heden is er een nieuw telefoonnummer om het CLB te bereiken. Het oude wordt binnenkort definitief uitgeschakeld. Nieuw telefoonnummer DATA COMMUNIES VOLGEND SCHOOLJAAR ( ) Vormsel Waasmunster: zondag 26 april 2020 Eerste communie Sifrawa: Hemelvaart: donderdag 21 mei 2020 Eerste communie Ruiter: Pinksteren: zondag 31 mei 2020 IN DE KIJKER PROFICIAT AAN ONZE VORMELINGEN! Vormsel zondag 5 mei Waasmunster Evy De Clercq, Emiel De Maeijer, Nikita De Poorter, Caro De Witte, Sébastien Dujardin, Pauline Eeckhout, Olivia Engels, Marie Goossens, Anh Pelemans, Stijn Van Kerckhove, Judith Vermeire, Pieter Vermeire, Stephanie Verschelden, William Beeckman, Lisa Blancquaert, Kaat Boeren, Yveline De Kegel, Margaux De Kerpel, Hannelore De Meulenaer, Vic De Troch, Irena De Witte, Nino Groenwals, Wolf Maes, Brick Roels, Kobe Vanhese, Dina Van Malderen, Gilles Vergauwen, Delphnine Vlaminck Wout De Meulenaer, Emma De Ruyver, Xander De Smet, Daniël Eeckelaers, Dion Goris, Britt Haegeman, Mia Haentjens, Xander Heirman, Marie Leleux, Ilke Maes, Elise Pauwels, Kate Thomson, Margaux Verhoeve, Lore Vermeersch Vormsel Tielrode zondag 5 mei Olivia Taillieu

3 PROFICIAT AAN ONZE EERSTECOMMUNICANTEN! Billens Lise - Bruggeman Miel - Cambie Amandine - Campo Emile Clemminck Emiel - Coussement Juliette - De Bock Robbe De Borger Flavie - De Borger Warre - De Brabandere Baptiste - De Praeter Charlotte - De Vleeschouwer Kaat De Winne Oscar - Deryckere Lore - Dhondt Lien Engelen Mariman Ben - Geerinck Wout - Genbrugge Nanou - Goedertier Dries - Hofman Arthur - Lelie Milano Lombaert Emmelien - Meuleman Kyano - Moens Tristan-Pauwels Jolien - Stoop Juliette - Suy Leander - Szrek Poméline - Thierens Bavo - Thierens Josse - Vael Nicolah Van Brussel Kiet - Van Den Bossche Florian Van den Houdt Mauro - Van Haevermaet Bastien Van Hecke Elisabeth - Van Mele Matthias - Van Noten Arthur - Van Steelant Vincent Van Vooren Josephine Vandermeulen Vince - Verhulst Muller Jonas - Vermorgen Jeanne - Vermorgen Juliette - Vernimmen Matteo Willaerts Daen - Windey Elodie PROFICIAT AAN DE WINNAARS VAN DE VREDESPOSTER WEDSTRIJD Ook dit schooljaar organiseerde de Lions Club Waasmunster Scaldania de vredesposterwedstrijd voor de leerlingen van het 5 e en 6 e lj. Dit zijn de gelukkige winnaars: 1. Marie Goossens (6a Sifrawa) 2. Yoni Van Vlierberghe (6a Sifrawa) 3. Maithe Hulleman (6b Wonderboom) Volgende deelnemers kregen ook een prijs toegekend en hebben een eervolle vermelding: Julie Heyman (5a Sifrawa), Wolf Maes (6b Sifrawa), Liana Poppe (5b Sifrawa), Lubna (5a Wonderboom), Margaux Verhoeve (6c Sifrawa), Olivia Engels (6a Sifrawa), Emma Bogaerts (5c Sifrawa) Proficiat aan alle deelnemers!

4 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Hiep hiep hoera voor alle papa s! Fit en gezond, wij sporten op school! Een bezoek aan de juf en het klasje van volgend schooljaar! Bijna vakantie maar eerst afscheid nemen! DAGUITSTAP NAAR SOMBEKE Om het schooljaar op een leuke manier af te sluiten, maken we nog een dagtocht naar de kleuterschool van Sombeke! Uiteraard hoort daar een gezellige picknick bij, met onze zelf meegebrachte boterhammetjes, die we in een rugzak stoppen, samen met een flesje water of drinkbeker. Een droge koek, getekend met onze naam neemt de juf in haar rugzak mee voor onderweg! (geen koekendozen, om het gewicht te beperken!) Goedgemutst en welgezind op pad, met aangepaste schoenen en kledij! Voor het vervoer terug naar school, rond uur, durven we nogmaals rekenen op de medewerking van onze ouder(s) en grootouders! EEN BEZOEKJE AAN DE NIEUWE JUF EN DE NIEUWE KLAS Op vrijdagnamiddag 14 juni brengen onze kleuters een bezoekje aan hun nieuwe juf en hun nieuwe klas! De kleuters van de 3 de kleuterklas brengen een bezoek aan het eerste leerjaar! Zo kunnen ze al even kennismaken met hun nieuwe klasgenootjes en met hun juf! Spannend, om alvast even vooruit te blikken! AFSCHEID VAN DE KLEUTERSCHOOL VOOR ONZE KLEUTERS VAN DE 3 DE KLEUTERKLAS Op dinsdag 25 juni nodigen we de ouders van de kleuters van de 3 de kleuterklas uit om samen met hen afscheid te nemen van de kleuterschool. Een mooie periode die we feestelijk willen afronden! We verwachten alle ouders op onze kleuterspeelplaats om uur, zodat we even later van start kunnen gaan! Uiteraard zijn broertjes en zusjes ook welkom! Noteer deze datum dus zeker in jullie agenda! P.S.: Als de weergoden ons minder goed gezind zijn, gaat het afscheid door in de kleuterturnzaal!

5 LEERUITSTAP PLOPSALAND (1 E LJ.) Zijn jullie er klaar voor? De juffen alvast wel! Op vrijdag 7 juni maken we een leeruitstap naar Plopsaland De Panne! We verzamelen om 8.00 uur op school en zijn ongeveer om uur terug! Neem alvast je goed humeur en je stralende lach mee want het wordt een topdag. In onze rugzak zit: lunchpakket, koekje, fruit en minstens 2 drankjes. Bij warm weer ook zonnecrème en een petje. Bij regenweer zeker een regenjas meenemen. HET 2 LEERJAAR OP UITSTAP NAAR PLANCKENDAEL. Op vrijdag 7 juni trekken de leerlingen van het tweede leerjaar er een dagje op uit.we brengen een bezoek aan het dierenpark Planckendael. Daar maken we samen met een gids een rondleiding, gaan we op bezoek bij de bonobo s, de giraffen, Kai-Mook en zijn familie,... Natuurlijk willen we ook de speeltuin eens van dichtbij bewonderen! Graag hebben we alle kinderen om 7.45 uur aanwezig op school want onze bus vertrekt stipt om 8.00 uur. Afhankelijk van de files die dag zullen we rond uur terug op school zijn. Wat je zeker niet mag vergeten: Aangepaste kledij (zeker een regenjas bij regenweer) Goede stapschoenen Handige rugzak 2 lunchpakketten 2 of 3 drankjes 2 koeken of tussendoortjes Wij kijken er alvast naar uit en duimen voor goed weer!!! Hopelijk ontsnapt er dit jaar geen leeuw! LEERUITSTAP BOKRIJK (4 E LJ.) Op vrijdag 7 juni trekken we er met alle leerlingen van het vierde leerjaar een dagje op uit. We brengen een bezoek aan het openluchtmuseum Bokrijk. In de voormiddag verkennen we het openluchtmuseum a.d.h.v. een leuke zoektocht. We ontdekken hoe mensen 100 jaar geleden leefden en hoe zij in die tijd hun huizen bouwden. Het belooft een erg boeiende dag te worden, die ons nuttige informatie zal geven voor de lessen wero. In de namiddag kunnen we ons nog volop amuseren in de grote speeltuin. We vertrekken met de bus om 7.45 uur, daarom verzamelen we om 7.30 uur op school. We komen terug aan op school rond uur (afhankelijk van de files).

6 5E LEERJAAR: OVERNACHTING OP SCHOOL Het einde van het schooljaar nadert Voor het vijfde leerjaar staat er op 20 en 21 juni een tweedaagse gepland. Tijdens deze twee dage n plannen we heel wat leuke activiteiten met de kinderen zoals een daguitstap met kajaktocht en veel spel- en sportplezier. De nacht van 20 op 21 juni zullen de leerlingen van het vijfde leerjaar op school doorbrengen. We slaan onze tenten op en maken van onze school een camping voor één dag! Op vrijdag kunnen de kinderen o.a. proeven van techniek in een heuse wetenschapstruck. Hopelijk worden het twee dagen om nooit te vergeten! Wij kijken er alvast heel erg naar uit! WETENSCHAPSTRUCK XPERILAB (5 E EN 6 E LJ) Donderdag 20 juni (6 e lj.) en vrijdag 21 juni (5 e lj.) komt de wetenschapstruck XperiLAB naar de parking van de Genstraat. Dit project heeft als doel jongeren warm te maken voor wetenschap. Daar is een persoonlijke, actieve aanpak voor nodig, want doen is begrijpen! XperiLAB.be biedt de gelegenheid aan leerlingen om middelen te gebruiken waarover ze in de klas vaak niet beschikken. De vrachtwagen ontpopt zich tot een laboratorium, waarin de leerlingen gedurende 90 minuten wetenschappers zijn. In groepjes van 2 of 3 kunnen ze observeren, testen en afleiden; in biologie, chemie, fysica of technologie. De rode draad De wetenschappelijke methode! Eenmaal in XperiLAB.be trekken de leerlingen een witte labjas aan. Ze werken in groepjes van twee tot drie leerlingen, verspreid over drie laboratoria waarin ze drie experimenten zullen uitvoeren. De leerlingen worden begeleid door een virtuele gids met wie ze communiceren via een touch screen. Een race tegen de tijd maakt het allemaal nog iets spannender: na 15 minuten wordt er van experiment gewisseld! Daarnaast kunnen de leerlingen veel punten verzamelen, die opgeteld worden tot een score van de klas. Zijn ze geslaagd in hun opdracht: echte wetenschappers zijn? Op het einde van het bezoek komen de leerlingen samen om hun bevindingen onder begeleiding van de animator te bespreken. Een unieke ervaring om naar uit te kijken

7 AFSCHEIDSMUSICAL 6 e lj. Eind juni verlaten 63 zesdeklassers onze school. Maar alvorens we hen uitzwaaien staat er nog héél wat op het programma. Op woensdag 26 juni voeren de leerlingen van het zesde een afscheidsmusical op. De ouders van de zesdeklassers worden verwacht om uur in de turnzaal. Na de musical krijgen de leerlingen hun rapport/ getuigschrift en is er een receptie. VEILIGE FIETSROUTES Woensdag 26 juni rijden we, onder politiebegeleiding, met d e fiets naar het middelbaar. We fietsen in groepjes naar Lokeren, Sint- Niklaas en Hamme. Onderweg worden de leerlingen gewezen op de gevaarlijke verkeerspunten. UITSTAP NAAR DE STER Donderdag 27 juni sluiten we het schooljaar af met een laatste sportieve activiteit. We fietsen samen naar De Ster in Sint-Niklaas waar we genieten van wat verdiende zon en rust. We vertrekken om 9 uur en zullen terug zijn bij het belsignaal om uur. MEEBRENGEN: Picknick, tussendoortjes, voldoende water, max. 5 euro zakgeld. LET OP! Zorg dat je fiets in orde is! RECEPTIE VOOR DE EERSTE COMMUNICANTEN. Op maandag 3 juni worden de eerstecommunicanten in de bloemetjes gezet door de meters en peters van het 6 e lj. Er wordt voor onze feestelingen een leuk kinderfeestje georganiseerd. Die dag mogen de communicanten hun communiekledij aandoen (mits toestemming van de ouders natuurlijk). BEZOEK HEEMKUNDIG MUSEUM 3/6 (4C) We bezoeken in de namiddag het heemkundig museum in kader van ons thema 'Wonen'. Hoe woonden de mensen vroeger? Zagen de huizen, gebruiksvoorwerpen, meubelen,... er hetzelfde uit als nu? We komen het allemaal te weten dankzij onze gidsen. EVEN UW AANDACHT EEN WARME DANK JE WEL Aan alle ouders die hielpen op de opendeurdag-eetfestijn. Aan alle bezoekers die belangstelling toonden, een hapje aten of iets fris dronken. Dankzij jullie mogen we terugblikken op een zeer geslaagde opendeurdag met eetfestijn. VERLOREN VOORWERPEN Op school liggen er nog vele verloren voorwerpen. Kom zeker langs op het secretariaat als je iets mist. Na 4 juli wordt alles geschonken aan een goed doel.

8 DANK AAN DE JARIGEN Dank je wel voor de geschenkjes voor de klas! Juf Els: een ballenbaan en een duplo-taart Juf Ann: een popje en een meubelsetje SPORT OP SCHOOL SPORTDAG VRIJDAG 7 JUNI (KLEUTERSCHOOL) Nu het mooie weer stilaan weer in het land is, maken we graag tijd voor een sportieve uitdaging! Een dagje sporten en spelen samen met onze vriendjes! Hoe we dit concreet gaan invullen, blijft nog een verrassing! Maar een sportieve outfit en aangepaste schoenen leg je zeker en vast maar klaar! Het belooft een hele uitdaging te worden! SPORTDAG 1 E LEERJAAR In onze sportoutfit trekken wij op 24 juni richting Bospark te Lokeren. Daar gaan we ons sportiefste beentje voorzetten. We vertrekken op de normale schooluren en zijn op tijd terug op school. Graag rekenen we op enkele lieve ouders en grootouders om ons te brengen en te halen. In onze rugzak zit: een lunchpakket, koekje, fruit, voldoende drankjes. SPORTDAG 5E LEERJAAR Voor het vijfde leerjaar staat er dit jaar een zeer uitdagende sportdag op het programma We gaan op avontuur en trekken richting recreatiedomein Nieuwdonk voor een dag vol leuke uitdagingen zoals lasershooting, hoogteparcours, moeraspiste, Het beloven momenten te worden waar ieders grenzen een beetje verlegd zullen worden. Klaar voor het avontuur? Markeer dan alvast donderdag 27 juni in jullie agenda! FAMILIEKRONIEK We zijn blij met de geboorte van Lowie, zoontje van Juf Nathalie Van Eetvelde (OKCb) en Bram Willaert! Fenna, zusje voor Remco Buysse (2c) Leon, broertje voor Robin Gistelynck (2b) Proficiat aan de familie.

juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b SOMBEKE

juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b SOMBEKE St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b HEIDE

juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b HEIDE St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b RUITER

juni 2019 PASTORAAL Voetje voor voetje Scheppingsverhaal Gen. 2, 4b RUITER St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Sombeke CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

mei 2018 = bloeimaand

mei 2018 = bloeimaand mei 2018 = bloeimaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 D Dag van de arbeid (verlof) 2 W Verlof 3 D Fietsexamen 6H - Oudercontact 4H 4 V 4-j. -2KM - Sportdag lagere

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers

Maandbrief juni schooljaar Schoolfeest zaterdag 10 juni. Receptie oudste kleuters en 6 de klassers Maandbrief juni 2017 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be Schoolfeest zaterdag 10 juni Op zaterdagnamiddag 10 juni van 13.00uur

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 25 tot en met 29 juni Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons laatste weekje. Wat gaan we nog allemaal doen? Maandag trekken we erop uit want dan gaan we

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

juni 2017 = rozenmaand

juni 2017 = rozenmaand juni 2017 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 D Klastweedaagse 2 e lj. 2 V Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 5 e lj. 5-j. 3 Za 4 Zo Pinksteren

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Centrum

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Centrum St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Centrum : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

mei 2017 = bloeimaand

mei 2017 = bloeimaand mei 2017 = bloeimaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 M Dag van de arbeid (verlof) 2 D 1 en 6 3 W 4 D 5 V Oefenen fietsexamen 6H - Naschoolse sport 6H 5-j. 6

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Heide CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 30 maart 2018 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Wisselbeker voetbal en estafette 1 e, 2 e lj. - Sportdag IBO Oudercontact 2KM-2KC - Naschoolse sport 5 e lj.

Wisselbeker voetbal en estafette 1 e, 2 e lj. - Sportdag IBO Oudercontact 2KM-2KC - Naschoolse sport 5 e lj. MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 Za Eerste communie 2 Zo 3 M Lichtenauweek 6H - Instap kleuters - Schoolreis 1 e en 2 e lj. 4 D Schoolreis 2KM-2KC - Oudercontact

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019 Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 24 mei 2019 Wijziging - info voor de ouders van schoolverlaters. Graag informeren we je over een

Nadere informatie

juni 2018 = rozenmaand

juni 2018 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 V 2 Za 3 Zo 4-j. -2KM - Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 6 e lj. Sportdag Hummelhoek (namiddag GESLOTEN) 4 M Oudercontact

Nadere informatie

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Centrum We gaan de vakantie in met een mooie opdracht

juni 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Jezus zendt twaalf leerlingen Mc. 6, 7-13 Centrum We gaan de vakantie in met een mooie opdracht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Gildenstraat 24 3660 Oudsbergen Vrijdag 5 april 2019 VEILIG IN HET VERKEER Om onze leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar te wijzen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

DRIESJE FUIFT met jou er BIJ

DRIESJE FUIFT met jou er BIJ nieuwsbrief juni 2019 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Beste ouder(s), Deinze, juni 2019 We zijn de laatste maand van dit schooljaar gestart. Een gouden raad aan onze kinderen: nog even, alles geven

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

Weeknieuws N R 2 0. In dit nummer: 1. KInderfuif

Weeknieuws N R 2 0. In dit nummer: 1. KInderfuif N R 2 0 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 J A N U A R I In dit nummer: 1. KInderfuif 2. Flipperland 3. Geen school 4. Welkom peuters 5. Carnavalstoet 6. Schooltoneel 7. KInderkwali- Teiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

INFOBOEKJE nieuwe kleuters

INFOBOEKJE nieuwe kleuters INFOBOEKJE nieuwe kleuters (Beknopte versie. De uitgebreide versie is te verkrijgen op school.) Beste ouders en kinderen, Met kleuters dag in dag uit samen leven, werken en spelen, vereist zoals jullie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 34

t Kriebelt Kleuterschool nr. 34 t Kriebelt Kleuterschool nr. 34 Juf Sofie, juf Tinne en juf Jana Spetter, spetter spater, lekker in het water. Drip, drap, drop, lekker in het sop. Deze week plonsen we in het water, dus hopelijk zit het

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Bosklassen Herentals voor L1 en L2 27 t/m 29 mei 2019 PRAKTISCHE WEETJES ZATERDAG 1 SEPTEMBER - HOU ALVAST DEZE DATUM VRIJ!

Bosklassen Herentals voor L1 en L2 27 t/m 29 mei 2019 PRAKTISCHE WEETJES ZATERDAG 1 SEPTEMBER - HOU ALVAST DEZE DATUM VRIJ! BELBRIEF juni 2018 MEERDAAGSE UITSTAPPEN SCHOOLJAAR 2018 2019 Zeeklassen Koksijde voor L3 en L4 17 t/m 21 september 2018 Openluchtklassen Diksmuide voor L5 en L6 15 t/m 19 oktober 2018 Bosklassen Herentals

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreglement. Welkom terug! Hé, ga je mee? Nieuws vanuit het team. Schoolverzekering 1/

Nieuwsbrief. Schoolreglement. Welkom terug! Hé, ga je mee? Nieuws vanuit het team. Schoolverzekering 1/ 1/2019-2020 Nieuwsbrief Welkom terug! Hé, ga je mee? Na een zonnige vakantie hebben onze eigen zonnepaneeltjes weer goed hun best kunnen doen om onze batterijen op te laden! We wensen iedereen een hele

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 20 juni tot vrijdag 24 juni Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: In de voorlaatste week gaan wij werken rond het thema "Indianen". Maandag: Het is bijna vakantie

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei NI E U W S B R I E F 1 5 / 1 1-1 2 Hier brandt de lamp! De kleuterschool geeft ook op maandag 7 mei de aftrap van de techniekweek. Zij gaan de hele week werken rond bouwen. Bob de bouwer, kunnen we het

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

juni Individuele ouderavond KS

juni Individuele ouderavond KS 1. TUINFEEST Het werd weer een topeditie, ons jaarlijks tuinfeest! Zonnekind kleurt je dag is er eentje om in te lijsten De weergoden waren ons super goedgezind en stuurden ons tropische temperaturen,

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

Het zomersportkamp. ENKEL INSCHRIJVEN VIA DE SPORTDIENST (telefoon, mail, ter plaatse, we behandelen alle inschrijvingen chronologisch)

Het zomersportkamp. ENKEL INSCHRIJVEN VIA DE SPORTDIENST (telefoon, mail, ter plaatse, we behandelen alle inschrijvingen chronologisch) DE SPORTDIENST EN SPORTRAAD VAN PITTEM ORGANISEREN: Het zomersportkamp Voor het 4de tem 6de leerjaar maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli Inschrijven kan vanaf dsdag 28 april 2015. 60 50 plaatsen

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief Juni 2019 Op de kalender 17/06 L5 schoolreis Bobbejaanland 20/06 L6 schoolreis De Schorre 23/06 Schoolfeest van 13u tot 17 u 24/06 L3 L4 schoolreis

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Blaubergsesteenweg Blauberg Herselt 014/ Schoolnieuws donderdag 4 april 2019

Blaubergsesteenweg Blauberg Herselt 014/ Schoolnieuws donderdag 4 april 2019 Blaubergsesteenweg 172 2230 Blauberg Herselt 014/54.90.00 schoolblauberg@degraankorrel.be Schoolnieuws donderdag 4 april 2019 Welkom in het laatste schoolnieuws van het tweede trimester! Wat vliegt de

Nadere informatie

Familiedag 1 september 2017

Familiedag 1 september 2017 P a g i n a 1 sept okt 2017 N i e u w s b r i e f 1 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Familiedag 1 Techniek in klas 3 en 4 2 Belangrijke data Zandbak 3 Kersthappening Familiedag 1 september 2017 WeGoSTEM!

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart - april

Nieuwsbrief Maart - april Nieuwsbrief Maart - april Zeg haasje, zeg haasje, wat doe jij in het bos? Ik verf daar al mijn eitjes en droog ze op het mos! Ik kleur ze zo prachtig met rood, geel en blauw. Want het is bijna paasfeest,

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 september tot vrijdag 8 september 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo iedereen! Vrijdag konden we al even op verkenning in onze nieuwe pop-up klas.

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool@sjbbrussel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 21 juni tot en met 30 juni 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Onze laatste volledige week gaat van start. Maandag gaan we alvast een dol-fijn dagje

Nadere informatie