._.---_Y BIBLIOTHEEK RIJKSDIENST 'v'cgii De

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "._.---_Y BIBLIOTHEEK RIJKSDIENST 'v'cgii De"

Transcriptie

1 ._.---_Y BIBLIOTHEEK RIJKSDIENST 'v'cgii De.C---..* -- WSSELMEERPOLDLAS I W E R K D O C U M E N T BELASTING VAN KRUISPUNTEN VAN WEGEN EN 0.V.- BANEN DOOR BUSSEN VAN HET OPENBAAR VERVOER (VAD) RONDOM OVERSTAPPUNT "HET OOR" TE ALMERE IN DE KOMENDE JAREN door Ing. C. Werner Ado " E R I E I E N S T S M E D V A N WAT V O O R D E I J S S E L M E E R I N G H U I S - L E L Y S T A D E R S T A A T P O L D E R S

2 INHOUD 1. INLEIDING 2. TOEKOMSTIGE BUSLIJNEN 3. MAATGEVENDE INTENSITEITEN 4. BUSINTENSITEITEN 5. BUSBELASTINGEN OP DE KRUISINGEN 6. INFRASTRUCTURELE ASPECTEN

3 I. INLEIDING Ten behoeve van de'capaciteitsberekeningen van verkeerslichten-regelingen op de kruising Waterlandseweg - Noorderdreef en de aansluiting van de A6 af- en oprit ten noorden van de rijksweg, is in deze notitie aangegeven hoe groot de verwachte busintensiteiten in de verschillende richtingen in de komende jaren zijn. Parallel aan deze prognose maakt dc Directie ~uiderzeewerken een schatting van het autoverkeer op deze aansluitingen. Als prognosejaren zijn 1983, 1985 en 1987 gekozen en we1 om de volgende redenen:,, is het dichtsbijgelegen tijdstip waarop i.v.m. de ingebruikneming van de Stichtsebrug ~a~aciteitsproblemen kunnen worden verwacht is het controle-tijdstip om de ontwikkeling van het intensiteitsbeeld vast te leggen is..het tijdstip waarop gerekend wordt met de situatie "Flevolijn gereed",(tot Almere),. Op dat moment wijzigt de richting, aantal en - ' aard van een aantal vervoersstromen en buslijnen.', Het uitgangspunt voor de berekening van de.busintensiteiten vormt met, name het "Busplan Lelystad en~lmere-amsterdam en 't Gooi", een rapport t.b.v. de Projectorganisatie ~levolijn (AGV, 1980). De basisgegevens uit deze studie zijn aahgevuld. met een aantal operatibnele gegevens, (een enkele extra lijn, frequentie, versterkingsbussen etc.),, die in overleg met de V,AD zijn opgesteld. Onderstaande schets geeft aan op welke aansluitp"nten deze notitie zich richt.

4 Bij punt 6 wordt kort ingegaan op de noodzakelijke infrastructurele wijzigingen van de busbanen ten opzichte van de huidige (1981) situatie. 2. TOEKOMSTIGE BUSLIJNEN In onderstaande tabel zijn de buslijnen aangegeven die in de komende jaren overstaphalte "Het Oor" aandoen en de busintensiteiten op de beide kruisingen bepalen. Tabel 1. Toekomstige buslijnen via "Het Oor" 1) Buslijnen Lelystad - Almere (via Oostvaardersdijk) Lelystad - Amsterdam - Centrum Lelystad - Amsterdam - Zuid-West Almere-Stad - Amsterdam - Zuid-West Almere-Haven - Amsterdam - Zuid-West 3) Almere-Haven - Amsterdam - Centrum Almere-Haven - Bussum Almere-Stad - Bussum Almere-Satd - ~uizen~) Almere-Stad - Hilversum 3) Almere-Haven - ~lmere-stad4) Almere-Haven - weesp5) Almere-Haven - zeewolde5) Jaar van (vermoedelijke) exploitatie2) Enkele opmerkingen bij deze tabel: ' 1) Bron: "Busplan.Lelystad en Almere - Amsterdam en 't Gooi" AGV ) In overleg met de VAD in Apeldoorn is, voor zover de lijnen nu nog niet in exploitatie zijn, bepaald wat het vermoedelijke beginjaar van exploitatie is. Daarbij wordt verondersteld dat de dienstrege-. ling telkens in mei wordt aangepast. 3) De beide lijnen naar 't Gooi zijn, in overleg met de VAD,'apart opgenomen. De frequentie van de combinatielijn is daarbij gehalveerd. 4) De huidige stadslijn Almere-Haven - Almere-Stad is niet in het Busplan.opgenomen maar w6l in deze berekening. 5) De lijnen naar Weesp en Zeewolde zijn ook niet vermeld in het Busplan, maar in overleg met de VAD we1 opgenomen. De lijn naar Weesp,. is inmiddeld vastgesteld en de lijn naar Zeewolde ligt voor de hand. Uit de tabel blijkt dat in 1985 alle nu bekende lijnen in exploitatie zijn genomen, en daarmee ook de situatie tot aan 1987 (Flevolijn tot Almere gereed) aangegeven. De meest belangrijke lijnen metde hoogste frequenties en een groot aantal versterkingsbussen zijn a1 in 1983 in exploitatie. Tot 1985'stijgt alleen het aantal versterkingsbussen per vertrektijdstip aanwezige lijnen. 3. MAATGEVENDE INTENSITEITEN Bij de ontwikkelingvan een ~erkeerslichtenre~elin~ wordt gebruik ge-, maakt van de intensiteiten in het drukste uur (en drukste kwartier).in samenhang met het kruispuntontwerp en de capaciteit van de kruising. Wat betreft de buslijnen liggen de hoogste frequenties in de ochtendspits richting Amsterdam en 't Gooi,,en in de avondspits richting Almere en Lelystad.

5 Dit onderscheid van ochtend- en avondspits is van belang voor de busintensiteiten op de beide kruisingen. De routes van de verschillende buslijnen zijn nl. zodanig dat 's morgens kruising 1 en 's avonds kruising 2 het zwaarst belast is. 4. BUSINTENSITEITEN In de bijlagen 1 t/m 3 is aangegeven hoe de busintensiteiten over de verschillende routedelen (I t/m IX) gespreid zijn in ochtend- en avondspits. Bij de bepaling van deze intensiteit is de verwachte frequentie alsmede het verwacht aantal zgn. "versterkingsbussen" aangegeven.,, ~ersterkingsbussen worden aan de lijndienstbus van eenbepaald tijdstip. toegevoegd.in verband met het grote passagiersaanbod op dat tijdstip. Aangenomen is dat versterkingsbussen zich niet direct met de eerste bus bij een kruising aandienen en dus apart afgewikkeld moeten worden. De s~itsfrequenties van ochtend- en avondspits zijn gelijk verondersteld. '. 5. BUSBELASTINGEN OP DE,KRUISINGEN Met behulp van de' bijlagen I t/m 3 wordt bepaald hoeveel bussen in de drie prognosejaren in de drukste periode van de beide kruispunten gebruik' maken. De figuren op bijlage 4 t/m 6 geven dit voor de beide kruisingen weer. ~uidelijkkomt daarbij de,aanzienlijke verlaging van het busaanbod in de spits (tot meer dan 50%) naar voren. 6. INFRASTRUCTURELE ASPECTEN Op korte termijn, med'io 1982, is in verband met het groot aantal bussen dat "Het Oor" aandoet, een aanpassing van de overstaphalte nodig. De VAD werkt dit i.0.m. de R.1J.P. nader uit. In verband met de hoge busintensiteiten op.kruising 1 en'de overige conflicterende en hinderende busrichtingen is het nodig de 0.v.-baan. ter plaatsevan de kruising,van een derde rijstrook te voorzien. Deze voorziening voorkomt, afhankelijk van de manier waarop de verkeerslichtenregeling en de busprioriteit daarin wordt uitgewerkt, lange wachttijden voor volgbussen en tegemoetkomende bussen.

6 Bus-spitsbelastingen voor de kruisingen nabij overstappunt "Het Oor" in 1983 ~alis~its- Aantal extra frequentie bussenluur in spits I11 IV v VI VII VIII IX Lelystad-Amsterdam-Centrum Lelystad-Amsterdam-Zuid-West Almere-Stad-Amsterdam-Zuid-West Almere-Haven-Ams terdam-centrum Almere-Haven-Amsterdam-Zuid-West Almere-Haven-Bussum Almere-Stad-Bussum Almere-Stad-Huizen 2) Almere-Stad-Hilversum 2) Almere-Haven-Almere-Stad Almere-Haven-Weesp Totaal per richting in ochtendspits 10' Totaal per richting in avondspits ) De route rondom het overstappunt voor de buslijnen van en.naar 't Gooi en Zeewolde staat nog niet vast. Vooralsnog is uitgegaan van de route: Waterlandseweg, rechtsaf over Noorderdreef, onder A6 door, en bij kruising 1 (180 ) opdraaien van de 0.v.-baan. Een wijziging van deze route heeft maar weinig effect op het "belastingsbeeld"

7 Bijlage 2 BUS- itsbe be lasting en voor de. kruisingen nabij overstappunt "Het Oor" in 1985 ~uslij&n DalISpits- Aantal extra frequentie bussenluur I 11!,' in spits I11 IV v VI VII VIII IX ~elystad-amsterdam-centrum ' ~el~stad-amsterdam-zuid-west / ~lmere-stad-amsterdam-zuid-west / / Almere-Haven-Amsterdam-Centrum Almere-Haven-Amsterdam-Zuid-West /2 Almere-Haven-Bussum Almere-Stad-Bussum / / Almere-Stad-Huizen 2) ) Almere-Stad-Hilversum Almere-Haven-Almere-Stad Almere-Haven-Weesp /I Totaal per richting in ochtendspits Totaal per richting in avondspits 2) De route rondom het overstappunt voor de buslijnen van en naar 't Gooi en Zeewolde staat nog niet vast. Vooralsnog is uitgegaan van de route: Waterlandseweg, rechtsaf over Noorderdreef, onder A6 door, en bij kruising 1 (180') opdraaien van de 0.v.-baan. Een wijziging van deze route heeft maar weinig effect op het "Belastingsbeeld"

8 i, Bijlage 3 Bus-spitsbelastingen voor de kruisingen nabij overstappunt "Het Oor" ' in 1987 (Flevolijn gereed) Busli jnen DaljSpits- Aantal extra I I1 I11 frequentie bussenluur in spits Lelystad-Almere-Stad-Almere-Haven ~ e l ta"d:ams ~ s terdam-zuid-wes t Almere-Haven-Amsterdam-Zuid-West 15/ / Almere-Haven-Bussum 15/ lo/lo 218 Almere-Stad-Bussum. 15/ / Almere-Stad-Hilversum 2) i 5/ Almere-Haven-Weesp ) Almere-Stad-Zeewolde I/! Almere-Haven-Almere-Stad 15/ IV. v VI VII VIII IX Totaal per.richting in ochtendspits Totaal per richting in avondspits r - -* 2) De route rondom het overstappunt voor de buslijnen van I,. en naar 't Gooi en Zeewolde staat nog niet vast. Voor- I F - \ alsnog is uitgegaan van de route: Waterlandseweg, M I I.. rechtsaf over Noorderdreef, onder A6 door, en bij I : N /K7L M I kruising 1 (180') opdraaien van de 0.v.-baan. Een wij- t I ziging van deze route heeft maar weinig effect op het "belastingbeeld". ' ' "

9 PROGNOSE BUSINTENSITEITEN voor 1983 I WINTENS1 TEITEN KRUlSlNG 1. c K l l i a. I. -., ,..: :.:....,.. - I..... : , -, :,:2.:..: I 4 I,.;>.:.:.. 1-, _'.... :..... *..... _:.. 71). '. bus Avondspitsuur :..... Ochtendspitsuur: (...I BUSINTENSITEITEN KRUISING 2.

10 PROGNOS E BUSINTENSITEITE N voor 198q

11 PROGNOSE BUSINTENSITEITEN voor 198Z rnltp aereed tot Alrneq. BUSIMENSITEI TEN KRUlSlNG bus Avondspikuur Ocht~ndspitsuur.. BUSINTENSI TEl TEN KRUlSlNG 2

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd:

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die door de gemeenten zijn aangeleverd: Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Flevokust_verkeersmodel_Lelystad\ LLS Met de varianten Referentie 2011 Planjaar 2020 GE Planjaar 2020 RC Planjaar 2030 GE Planjaar 2030 RC

Flevokust_verkeersmodel_Lelystad\ LLS Met de varianten Referentie 2011 Planjaar 2020 GE Planjaar 2020 RC Planjaar 2030 GE Planjaar 2030 RC Memo nummer 02 datum 11 november 2014 aan R. Wilms Provincie Flevoland W. Kaljouw van Hans van Herwijnen Antea Group kopie Marijke Visser Robin Huizenga Antea Group Antea Group project Vervolg op de plan-

Nadere informatie

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn de nieuwe dienstregeling per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn d Nieuw: Snel en comfortabel, lijn 320 Hilversum - Huizen - Amsterdam ]] Regio Gooi

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Bestemmingsplan Midden-Noord - Oss - 2012 Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Ontwerp Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum

Nadere informatie

Factsheet Houtplein Haarlem

Factsheet Houtplein Haarlem Factsheet Houtplein Haarlem Voor een goede discussie over de ontwikkeling van het Houtplein zijn cijfers van belang. Voor ons onderzoek hebben wij gebruik gemaakt van publiekelijk beschikbare informatie,

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 10 december Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 10 december Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg Notitie Datum Kenmerk 10 december 2013 332356 Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg In 2012 hebben Provinciale Staten het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma s is het

Nadere informatie

Heiligenbergerweg Ringweg Randenbroek Amersfoort

Heiligenbergerweg Ringweg Randenbroek Amersfoort 3 Heiligenbergerweg Ringweg Randenbroek Amersfoort Onderzoek naar de verbetering van de doorstroming op het kruispunt Heiligenbergerweg - Ringweg Randenbroek te Amersfoort Datum 21 juli 2009 Status Definitief

Nadere informatie

MER Waterfront. Opdrachtgever. Documentatie Verkeersprognoses. Gemeente Harderwijk Postbus AC HARDERWIJK

MER Waterfront. Opdrachtgever. Documentatie Verkeersprognoses. Gemeente Harderwijk Postbus AC HARDERWIJK MER Waterfront Documentatie Verkeersprognoses projectnr. 202094 revisie 01 22 september 2009 Opdrachtgever Gemeente Harderwijk Postbus 149 3840 AC HARDERWIJK datum vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling. 2e Hogeweg Onderzoek noodzaakbepaling VRl's twee kruispunten. Opdrachtgever. Opdrachtnemer

Verkeersafwikkeling. 2e Hogeweg Onderzoek noodzaakbepaling VRl's twee kruispunten. Opdrachtgever. Opdrachtnemer Verkeersafwikkeling 2e Hogeweg Onderzoek noodzaakbepaling VRl's twee kruispunten Opdrachtgever Opdrachtnemer Naam: Gemeente Zeist Afdeling: Realisatie & Beheer Postbus 513 3700 AM Zeist DTV Consultants

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage Ontsluiting Smitsweg

Onderzoeksrapportage Ontsluiting Smitsweg Onderzoeksrapportage Documentbeheer Fout! Fout! Fout! Verwijzingsbron Verwijzingsbron Auteur niet gevonden. niet gevonden. Verwijzingsbron Opmerkingen niet gevonden. 0.1 03-01-2008 Johan Feld Concept Bijlagen

Nadere informatie

Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse

Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse projectnr. 196305 revisie 3 23 maart 2010 Opdrachtgever Gemeente Lelystad Postbus 91 8200 AB LELYSTAD datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave

Nadere informatie

Lijnennet Almere 2018

Lijnennet Almere 2018 1 Inleiding Met ingang van 10 december 2017 gaat de nieuwe concessie Almere in. Op 27 september 2016 heeft de gemeente Almere bekend gemaakt dat Syntus de aanbesteding heeft gewonnen en daarom tot 2027

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

Bedrijven- en winkelgebied Spaklerweg. toekomstige parkeerbehoefte en verkeersafwikkeling

Bedrijven- en winkelgebied Spaklerweg. toekomstige parkeerbehoefte en verkeersafwikkeling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

MEMO DHV B.V. Logo. : IKEA Beheer : drs. ing. B (Bjorn) Hondelink

MEMO DHV B.V. Logo. : IKEA Beheer : drs. ing. B (Bjorn) Hondelink Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : IKEA Beheer : drs. ing. B (Bjorn) Hondelink : D0802-02-001 : aanvullend verkeerskundig onderzoek : beoordeling verkeersafwikkeling IKEA Ekkersrijt Ons kenmerk

Nadere informatie

Bushalte A27 westzijde Eemnes

Bushalte A27 westzijde Eemnes Bushalte A27 westzijde Eemnes Regeltechnisch ontwerp Laarderweg / toe- en afrit A27 westzijde / P&R en HOV-busbaan Concept gemeente Eemnes Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 12 april 2011 Verantwoording

Nadere informatie

BEROEPSBEVOLKING EN PENDEL PROVINCIE FLEVOLAND 2000 SAMENVATTING

BEROEPSBEVOLKING EN PENDEL PROVINCIE FLEVOLAND 2000 SAMENVATTING BEROEPSBEVOLKING EN PENDEL PROVINCIE FLEVOLAND 2000 SAMENVATTING Arbeidsmarkt Arbeidsparticipatie Van de 15 tot 65-jarige bevolking in Flevoland behoort 71% tot de beroepsbevolking (tabel 1) tegenover

Nadere informatie

Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost. in opdracht van gemeente Stichtse Vecht

Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost. in opdracht van gemeente Stichtse Vecht Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost in opdracht van gemeente Stichtse Vecht Verkeerseffecten bestemmingsplan Vreeland-Oost versie: definitief datum: 21 november 2011 projectnummer: 11056 opdrachtgever:

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal Het nieuwe Noord/Zuidlijn netwerk rijdt pas enkele maanden. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen

Nadere informatie

Aansluiting Westraven Utrecht

Aansluiting Westraven Utrecht 3 Aansluiting Westraven Utrecht Onderzoek naar de doorstroming en veiligheid op de kruispunten ten zuiden van de A12 bij Westraven Datum 06-07-2010 Status Definitief Colofon Uitgegeven door: In opdracht

Nadere informatie

OMALA-gebied Lelystad: Verkeersmodelstudie. 2 Uitgangspunten verkeersmodel Lelystad

OMALA-gebied Lelystad: Verkeersmodelstudie. 2 Uitgangspunten verkeersmodel Lelystad Oranjewoud Ruimte en Mobiliteit OMALA-gebied Lelystad: Verkeersmodelstudie Uitgangspuntennotitie Datum 23 november 2009 OJW100/Gsa/0674 Kenmerk Eerste versie 1 Inleiding Oranjewoud Ruimte & Mobiliteit

Nadere informatie

Kruising Wateringsevest - Kampveldweg

Kruising Wateringsevest - Kampveldweg Kruising Wateringsevest - Kampveldweg Prognose verkeersafwikkeling Technische rapportage Gemeente Delft juli 2014 definitief Kruising Wateringsevest - Kampveldweg Prognose verkeersafwikkeling Technische

Nadere informatie

Gedeputeerde staten van Noord-Holland; Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluiten vast te stellen:

Gedeputeerde staten van Noord-Holland; Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluiten vast te stellen: Besluit van gedeputeerde staten van 10 april 2012, nr. 2012-14402 tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie quick win doorstromingsmaatregelen bus Noord-Holland 2012 Gedeputeerde staten van

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012

Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012 Werkdocument Hotel t Koningsbed Versie 16 mei 2012 1 Inleiding 1.1 Achtergrond Hotel Het Koningsbed is gelegen aan de Prinsenlaan te Groenekan. Het is een van oorsprong agrarisch bedrijf, waar enkele jaren

Nadere informatie

Ontsluiting complex Ommedijkseweg Leiden Verkeerskundige analyse

Ontsluiting complex Ommedijkseweg Leiden Verkeerskundige analyse Ontsluiting complex Ommedijkseweg Leiden Verkeerskundige analyse Datum : 14 april 2017 Bouwplan Ommedijkseweg Mees Ruimte en Milieu adviseert momenteel over het bouwplan Ommedijkseweg in Leiden West, gelegen

Nadere informatie

Mogelijkheid woningbouw Limmen Zandzoom

Mogelijkheid woningbouw Limmen Zandzoom Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersanalyse PHS Boxtel Samenvatting

Verkeersanalyse PHS Boxtel Samenvatting Verkeersanalyse PHS Boxtel 2012 Samenvatting 0. Aanleiding In juni 2010 heeft het kabinet ingestemd met de voorkeursbeslissing Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). PHS gaat uit van een intensivering van

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Voor de Schaarsdijkweg wordt uitgegaan van de volgende verkeersintensiteiten: Autonome ontwikkeling mvt/etm

Voor de Schaarsdijkweg wordt uitgegaan van de volgende verkeersintensiteiten: Autonome ontwikkeling mvt/etm delaan 18, 52 CV Utrecht Notitie Aan: Gemeente Tiel Onderwerp: Analayse kruising Wielerpark Schaarsdijkweg Tiel Projectnr.: GTi1501 Datum: 8 april 2015 Aanleiding In 201 is een verkeerskundig onderzoek

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Memo resultaten gebiedsonderzoek verkeer en parkeren

Memo resultaten gebiedsonderzoek verkeer en parkeren Memo: resultaten gebiedsonderzoek verkeer en parkeren nummer 1 datum 29 mei aan Martijn Stabel van Jacqueline Mouws Wouter Moerland kopie project Sportpark Heihoef, bestemmingsonderzoeken gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Bijlage 15 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout

Bijlage 15 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Bijlage 15 bij toelichting Bestemmingsplan Verbreding N444 en reconstructie Nagelbrug, Voorhout Notitie Referentienummer Datum Kenmerk GM-0151516 16 januari 2015 301111 Betreft Verkeersafwikkeling VRI

Nadere informatie

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek.

Vervoerplan Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Highlights vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Voor u ligt de publieksversie van het vervoerplan 2018 voor Gooi en Vechtstreek. Een streek in beweging op het gebied van mobiliteit. Jaarlijks brengt

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie

Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie Verkeersonderzoek Bedrijvenpark De Kroon Notitie Documentnummer: Status en datum: Definitief/02 2 augustus 2016 Auteur: Ir. N. Rolink Opdrachtgever: Van Wijk Ontwikkeling Postbus 1393 3440 BJ Nieuwegein

Nadere informatie

Colofon. Eindrapportage. Verkennen buskansen Ringweg Koppel - Maatweg. ing. M.G.C.M. Coppens. Auteur

Colofon. Eindrapportage. Verkennen buskansen Ringweg Koppel - Maatweg. ing. M.G.C.M. Coppens. Auteur Verkennen buskansen Ringweg Koppel - Maatweg Colofon Auteur ing. M.G.C.M. Coppens Verificatie ing. M.G.C.M. Coppens Autorisatie ing. P.J.A.M. Veeke Datum 8 mei 2012 Versie 1.0 Ettenseweg 4, 4706 PB Roosendaal

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeers- en parkeeranalyse Botsholsedijk 30a. Aanleiding. Vraagstelling. Leeswijzer. Museum De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeers- en parkeeranalyse Botsholsedijk 30a. Aanleiding. Vraagstelling. Leeswijzer. Museum De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Hans Peperkamp, DRO team ORV (VRO/verkeersregeltechnisch ontwerp)

Hans Peperkamp, DRO team ORV (VRO/verkeersregeltechnisch ontwerp) Aan Van DRO, t.a.v. Ruwan Aluvihare DIVV, t.a.v. Hester van der Meer Hans Peperkamp, DRO team ORV (VRO/verkeersregeltechnisch ontwerp) Doorkiesnummer 7768 E-mail h.peperkamp@dro.amsterdam.nl Datum 2 april

Nadere informatie

Afwikkelingsanalyse VRI Nijmeegseweg - L.J. Costerstraat

Afwikkelingsanalyse VRI Nijmeegseweg - L.J. Costerstraat Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan. Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan

Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan. Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan Datum 1mei 2013 1 1. Vraag/aanleiding De Rotterdamsebaan krijgt een directe aansluiting op de Laan

Nadere informatie

Verkeersonderzoek kruispuntvorm aansluiting Leidse Schans - Kanaalweg

Verkeersonderzoek kruispuntvorm aansluiting Leidse Schans - Kanaalweg Verkeersonderzoek kruispuntvorm aansluiting Leidse Schans - Kanaalweg Verkeersonderzoek kruispuntvorm Leidse Schans - Kanaalweg VOF De Leidse Schans Status Definitief Opdrachtgever VOF De Leidse Schans

Nadere informatie

Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M FdJ/jj

Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M FdJ/jj Memo Plaats en datum Referentienummer Kenmerk De Bilt, 9 februari 2012 T&M-1034502-FdJ/jj 307175 Aan Gerdien Priester Kopie aan Rob Meijer Mark Aarts Arie van der Spoel Van Jan Janssen Betreft Rijtijden

Nadere informatie

Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern

Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern 3 Quickscan Meerndijk (N228) Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern Onderzoek naar het functioneren van de VRI op het kruispunt Meerndijk Op/afrit A12 zuid Reyerscop te De Meern Datum 17 december 2009

Nadere informatie

Bijlage 1: Verkeersgeneratie en afwikkeling defensie-eiland te Woerden

Bijlage 1: Verkeersgeneratie en afwikkeling defensie-eiland te Woerden Bijlage 1: Verkeersgeneratie en afwikkeling defensie-eiland te Woerden Datum : 15 februari 2012 Opdrachtgever : Projectnummer : 211x0759 Opgesteld door : L. van Oort 1. Uitgangspunten De kern Woerden is

Nadere informatie

1 Inleiding. Effecten openstelling Overdiemerweg. Gemeente Gooise Meren. 26 augustus 2016 Gim003/Sls 26 augustus 2016

1 Inleiding. Effecten openstelling Overdiemerweg. Gemeente Gooise Meren. 26 augustus 2016 Gim003/Sls 26 augustus 2016 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

HTMbuzz. HTMbuzz Vervoerplan Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad. I ki

HTMbuzz. HTMbuzz Vervoerplan Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad. I ki Vervoerplan 2018 Vervoerplan 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad I ki I Colofon Datum : 7 november 2016 Versie : 2 2016 BV, Den Haag inhoud INHOUD 2 INLEIDING 3 OVERZICHT BUSLIJNEN DIENSTREGELING

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek. Vragen nr. 34 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 7 mei 2013 Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

VERKEER EN PARKEREN. Aanleiding. Project. Opdrachtgever GEM Benedenveer BV io Contactpersoon De heer J. Luykx Werknummer 1407G489 Datum 15 juni 2015

VERKEER EN PARKEREN. Aanleiding. Project. Opdrachtgever GEM Benedenveer BV io Contactpersoon De heer J. Luykx Werknummer 1407G489 Datum 15 juni 2015 NOTITIE VERKEER EN PARKEREN Project Plaats Sliedrecht Opdrachtgever GEM Benedenveer BV io Contactpersoon De heer J. Luykx Werknummer 1407G489 Datum 15 juni 2015 Aanleiding Het voornemen is om op een braakliggend

Nadere informatie

Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan

Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan Kruispuntanalyse diverse varianten (versie 2.0) Opdrachtgever Opdrachtnemer Gemeente Zeist DTV Consultants B.V. Marcel Kant TRB-150035 Breda, 24 augustus 2015 Niets uit

Nadere informatie

HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad

HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad Colofon Datum : 7 november 2016 Versie : 2 2016 HTMbuzz BV, Den Haag Inhoud INHOUD... 2 INLEIDING... 3 OVERZICHT

Nadere informatie

Analyse kruispunt Koningsweg - Lekkerbeetjesstraat

Analyse kruispunt Koningsweg - Lekkerbeetjesstraat Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Betreft Verkeersmodelberekeningen De Grassen-Victoria Gemeente Heusden

Betreft Verkeersmodelberekeningen De Grassen-Victoria Gemeente Heusden Notitie Referentienummer Datum Kenmerk Hwl-2015-016_DEFINITIEF 19 maart 2015 336621 Betreft Verkeersmodelberekeningen De Grassen-Victoria Gemeente Heusden 1 Inleiding De gemeente Heusden heeft plannen

Nadere informatie

Herstelmodelberekeningen t.b.v. bestemmingsplan IJsseldelta

Herstelmodelberekeningen t.b.v. bestemmingsplan IJsseldelta Herstelmodelberekeningen t.b.v. bestemmingsplan IJsseldelta Gemeente Kampen september concept Herstelmodelberekeningen t.b.v. bestemmingsplan IJsseldelta dossier : BC5947-0-0 registratienummer : MO-AF9

Nadere informatie

PROJECTNUMMER E ONZE REFERENTIE

PROJECTNUMMER E ONZE REFERENTIE ONDERWERP Verkeerseffecten Outletcentre Winschoten DATUM 1-4-2016 PROJECTNUMMER E07031.000117 ONZE REFERENTIE 078894310 0.1 VAN Robert Groenhof AAN Vastgoud, Gemeente Oldambt Samenvatting Door de komst

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Datum 7 juli 2005 EHV085/Bkj/0732 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Gemeente Eindhoven Titel

Nadere informatie

Bureau Ruimtewerk/ Tergooiziekenhuizen. Verkeersprognose omgeving Monnikenberg

Bureau Ruimtewerk/ Tergooiziekenhuizen. Verkeersprognose omgeving Monnikenberg Bureau Ruimtewerk/ Tergooiziekenhuizen Verkeersprognose omgeving Monnikenberg Bureau Ruimtewerk/Tergooiziekenhuizen Verkeersprognose omgeving Monnikenberg Datum 20 januari 2012 Kenmerk BRW006/Gth/0013

Nadere informatie

Kruispunt 45: N34 Kellerlaan - Eugenboersdijk

Kruispunt 45: N34 Kellerlaan - Eugenboersdijk Kruispunt 45: N34 Kellerlaan - Eugenboersdijk Pagina 2 van 13 Inhoud Samenvatting kruispunt 45 5 45 Kruispunt 45: N34 Kellerlaan Eugenboersdijk 7 45.1 Inleiding 7 45.2 Observaties 45.3 Analyse 7 8 45.4

Nadere informatie

Memo. Noordwaarts, Hanny vd Meijs DRO, Dirk Iede Terpstra. Verkeersberekeningen DRO voor NDSM - kruispunten Klaprozenweg

Memo. Noordwaarts, Hanny vd Meijs DRO, Dirk Iede Terpstra. Verkeersberekeningen DRO voor NDSM - kruispunten Klaprozenweg Memo Aan Van Noordwaarts, Hanny vd Meijs DRO, Dirk Iede Terpstra Datum 12 november 2011 Onderwerp Verkeersberekeningen DRO voor NDSM - kruispunten Klaprozenweg Bijlage Verkeersregeltechnisch onderzoek

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Spaklerweg. Leeswijzer. Kroonenberg Groep. 9 augustus 2012 KBG002/Bkd/0008 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Klankbordgroep. Inhoud. Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid

Klankbordgroep. Inhoud. Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid Klankbordgroep Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid Amersfoort 10 januari 2012 Albert Nauta, Chantal van der Krogt Inhoud 1. Doel verkeersstudie 2.

Nadere informatie

Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 24 januari Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 1

Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 24 januari Overleg OV-concessie Gooi en Vechtstreek 1 24 januari 2019 1 OV concessie Gooi en Vechtstreek Aanleiding Gevolgen Wie zijn de OV-gebruikers WMO Veiligheid Wat kost het? Wat levert het op? Conclusie 2 Aanleiding In 2017 werd de frequentie van lijn

Nadere informatie

memo Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016

memo Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016 memo Postbus 150, 3000 AD Rotterdam Telefoon: 010 2018555 Fax: 010 4121039 E mail: info@rho.nl Aan: Onderwerp: Gemeente Oegstgeest Onderzoek verkeersafwikkeling MEOB terrein Datum: 18 februari 2016 Referte:

Nadere informatie

PROJECTNUMMER C ONZE REFERENTIE

PROJECTNUMMER C ONZE REFERENTIE ONDERWERP Verkeersonderzoek Expo DATUM 1-2-2016 PROJECTNUMMER C05057.000035 ONZE REFERENTIE 078794434 0.8 VAN Anton van Meulen AAN Delta Development Group KOPIE AAN Nienke Spiegelenberg 1 Inleiding Hoeve

Nadere informatie

WERKZAAMHEDEN VOGELWEG ALMERE

WERKZAAMHEDEN VOGELWEG ALMERE INFOBULLETIN Almere maart 2019 WERKZAAMHEDEN VOGELWEG ALMERE Consequenties openbaar vervoer Bus 159 (Almere-Zeewolde) kan tijdens de werkzaamheden aan de N706 Vogelweg niet haar reguliere route rijden.

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 oktober 2010 075005811:0.5 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Verkeersstructuur 5 2.1 Snelverkeer 5 2.2 Langzaam verkeer 6 2.3 Openbaar

Nadere informatie

Bijlage IV. A10 - Ring Zuid: capaciteit / robuustheid 'dok' oplossing

Bijlage IV. A10 - Ring Zuid: capaciteit / robuustheid 'dok' oplossing Bijlage IV. A10 - Ring Zuid: capaciteit / robuustheid 'dok' oplossing In deze notitie wordt de capaciteit en de robuustheid (toekomstwaarde) van het verkeersmodel Zuidasdok doorgelicht, en met name het

Nadere informatie

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s

Verkeerseffect aanpassing bestemmingsplan 'De Driehoek', vier scenario s Notitie / Memo Aan: Gemeente Ermelo Van: Peter Nijhout, Marek Vesely & Jelmer Droogsma Datum: 12 oktober 2017 Kopie: Ons kenmerk: BE3581-105 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V.

Nadere informatie

1 Inleiding. 1.1 Verkeersgeneratie Binckhorst

1 Inleiding. 1.1 Verkeersgeneratie Binckhorst 1 Inleiding Voor het bedrijventerrein Binckhorst zijn in de toekomst met het Omgevingsplan Binckhorst diverse ontwikkelingen gepland, waarbij een grote verkeersgeneratie wordt verwacht. Om de effecten

Nadere informatie

Bewonersvergadering RUP Mussenhoeve

Bewonersvergadering RUP Mussenhoeve Bewonersvergadering RUP Mussenhoeve 7 oktober 2013 Overzicht 1. Inleiding 2. Verkavelingsplannen en fasering 3. Waterproblematiek en oplossingen 4. Mobiliteitsstudie en verkeersafwikkeling 5. Vragen? 1.

Nadere informatie

Colofon. Projectgroep bestaande uit: M.O.A. Scheepers L.A.J. Bouwens R. Huizenga W. Moerland. Tekstbijdragen: Fotografie: Vormgeving:

Colofon. Projectgroep bestaande uit: M.O.A. Scheepers L.A.J. Bouwens R. Huizenga W. Moerland. Tekstbijdragen: Fotografie: Vormgeving: Colofon Toelichting op revisie 02: In juli 2013 is een rapportage opgesteld met projectnummer 0258984 op basis van het destijds voor handen zijnde stedenbouwkundig plan. In november 2013 is gevraagd om

Nadere informatie

Goudappel Cofferig Adviseurs verkeer en vervoer

Goudappel Cofferig Adviseurs verkeer en vervoer Goudappel Cofferig Adviseurs verkeer en vervoer Technische Dienst Beemster en Zeevang Verkenning aansluiting Purmerenderweg - N244 Datum 26 april 2007 Kenmerk TDB004/Adr/0016 Eerste versie 12 maart 2007

Nadere informatie

Brug Rhenen - Verbinding verbroken?

Brug Rhenen - Verbinding verbroken? Brug Rhenen - Verbinding verbroken? 16 februari 2011 bron: www.utrechtsarchief.nl 1 Brug Rhenen - Facts & figures 16 februari 2011 Ron Linschoten 2 Inhoud presentatie Meer dan 50 jaar Rijnbrug (sfeerbeelden)

Nadere informatie

Verkeerslicht N235 Pont Watergang Verbetering van de VRI op N235 bij Het Schouw

Verkeerslicht N235 Pont Watergang Verbetering van de VRI op N235 bij Het Schouw Ministerie van Verkeer en Waterstaat Verkeerslicht N235 Pont Watergang Verbetering van de VRI op N235 bij Het Schouw 12 september 2008 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Groene Golf Team Kluyverweg 4

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk

Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk Pagina 2 van 14 Inhoud Samenvatting kruispunt 5 5 5 Kruispunt 5: N340 Kranenburgweg Vechtdijk 7 5.1 Inleiding 7 5.2 Observaties 5.3 Analyse 7 8 5.4 Maatregelen

Nadere informatie

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Datum:10 juni 2010 Blaricum Lijn 320 Hilversum Blaricum Carpoolplaats Huizen Amsterdam Amstel Nieuwe

Nadere informatie

Verkeersgegevens en omgevingsvariabelen ten behoeve van PIP HOV in 't Gooi

Verkeersgegevens en omgevingsvariabelen ten behoeve van PIP HOV in 't Gooi Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Mobiliteit Ingekomen stuk D33 (PA 30 januari 2013) Productmanagement en Beleid. Datum uw brief

Mobiliteit Ingekomen stuk D33 (PA 30 januari 2013) Productmanagement en Beleid. Datum uw brief Ingekomen stuk D33 (PA 30 januari 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@ nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Nadere onderbouwing noodzaak HOV in t Gooi

Nadere onderbouwing noodzaak HOV in t Gooi Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Projectnummer: D Opgesteld door: Mirjam van der Veen. Ons kenmerk: :B. Kopieën aan:

Projectnummer: D Opgesteld door: Mirjam van der Veen. Ons kenmerk: :B. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Beaulieustraat 22 Postbus 264 6800 AG Arnhem Tel 026 3778 911 Fax 026 3515 235 www.arcadis.nl Onderwerp: Mobiliteitstoets Eemlandhoeve Arnhem, 22 januari 2014 Van: Mirjam van

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Winthonlaan 4-6 4. te Utrecht. 2.1 Toelichting programma. BJZ.nu bestemmingsplannen

1 Inleiding. 2 Uitgangspunten. Ontwikkeling Winthonlaan 4-6 4. te Utrecht. 2.1 Toelichting programma. BJZ.nu bestemmingsplannen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

MER Capaciteitsvergroting N209 Doenkade en reconstructie knoop A13-N209 Dynamische verkeerssimulatie

MER Capaciteitsvergroting N209 Doenkade en reconstructie knoop A13-N209 Dynamische verkeerssimulatie MER Capaciteitsvergroting N209 Doenkade en reconstructie knoop A13-N209 Dynamische verkeerssimulatie Provincie Zuid-Holland 16 oktober 2009 Eindrapport 9R9099.A33 George Hintzenweg 85 Postbus 8520 3009

Nadere informatie

N302 LARSERWEG. Groot onderhoud. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN juli 2019

N302 LARSERWEG. Groot onderhoud. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN juli 2019 INFOBULLETIN juli 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Memo Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Kampen, Projectomschrijving: 30 november 2018 Simulatie rotonde Parklaan Zandlaan Horalaan. Van: BonoTraffics bv, Opgesteld door:

Nadere informatie

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019

Groot onderhoud N302 LARSERWEG. Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus Werkzaamheden. Planning & fasering. INFOBULLETIN mei 2019 INFOBULLETIN mei 2019 Groot onderhoud LARSERWEG Maandag 1 juli t/m zaterdag 24 augustus 2019 In juli en augustus werkt Provincie Flevoland aan de bij Lelystad. De werkzaamheden zijn opgeknipt in meerdere

Nadere informatie

Capaciteitsanalyse Van Zijstweg

Capaciteitsanalyse Van Zijstweg Capaciteitsanalyse Van Zijstweg Resultaten simulatiestudie busbaan in zuidligging 2 x 1 2 x 1,5 BC 4490-101-100 21-10-13 1 Inhoudsopgave Doel Uitgangspunten Wijze van beoordeling verkeersafwikkeling Knoppen

Nadere informatie

Allereerst zal ingegaan worden op de huidige verkeersintensiteit. Daarna wordt de verkeersgeneratie van het initiatief gegegeven.

Allereerst zal ingegaan worden op de huidige verkeersintensiteit. Daarna wordt de verkeersgeneratie van het initiatief gegegeven. Memo Verkeersintensiteiten en verkeersgeneratie bij visie stadsentree Boekhorstlaan Aan: Mark Lorist / Martijn Koppert Van: Maarten Bosman / Mette Corsel Datum: 6 september 2015 1. Inleiding Een initiatiefnemer

Nadere informatie

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer :

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : NOTITIE Uitvoeren Werken Van : Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 Betreft : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : 2011-017681 Inleiding De provinciale weg

Nadere informatie

Verkeersmodel Oldebroek. Aanvullend onderzoek verleggen aansluiting 17 Wezep A28

Verkeersmodel Oldebroek. Aanvullend onderzoek verleggen aansluiting 17 Wezep A28 Verkeersmodel Oldebroek Aanvullend onderzoek verleggen aansluiting 17 Wezep A28 juni 2018 Documentbeschrijving Titel Verkeersmodel Oldebroek Ondertitel Aanvullend onderzoek verleggen aansluiting 17 Wezep

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht. Afwikkelingstudie verkeer Dordtse Kil IV

Gemeente Dordrecht. Afwikkelingstudie verkeer Dordtse Kil IV Gemeente Dordrecht Afwikkelingstudie verkeer Dordtse Kil IV Gemeente Dordrecht Afwikkelingstudie verkeer Dordtse Kil IV Datum 14 april 214 Kenmerk DRT138/Bsm/968.1 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller)

Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller) Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller) Principes: Beheerste snelheid Afwikkeling op basis van zelfregulering: Hoofdstroom (ook fietsers) logisch in de voorrang Oversteken (ook de auto) in etappes,

Nadere informatie

HOLLAND OUTLET MALL De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016

HOLLAND OUTLET MALL De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016 De verkeersstudies kritisch beschouwd 8 DECEMBER 2016 BESTUURLIJKE SAMENVATTING De komst van een Factory Outlet Centre (Holland Outlet Mall) naar Zoetermeer heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid

Nadere informatie

Verkeersonderzoek Drontermeerdijk. Intensiteiten en omleidingsroute N306

Verkeersonderzoek Drontermeerdijk. Intensiteiten en omleidingsroute N306 Verkeersonderzoek Drontermeerdijk definitief Inhoudsopgave Blz. 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Doel verkeersonderzoek 1 1.3 Onderzoeksopzet 2 1.4 Leeswijzer 2 2 Intensiteiten Drontermeerdijk N306

Nadere informatie

Nut en Noodzaak ingrepen zuidelijke corridor

Nut en Noodzaak ingrepen zuidelijke corridor Nut en Noodzaak ingrepen zuidelijke corridor Project: Fase: Projectmanager: Ambtelijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtgever: Uithoornlijn Planstudie Jan Smit/Peter van Halteren Alex Colthoff, hoofd

Nadere informatie

Samenvatting 1. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling Participatieproces Leeswijzer 8

Samenvatting 1. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling Participatieproces Leeswijzer 8 Inhoudsopgave Blz. Samenvatting 1 1 Inleiding 7 1.1 Aanleiding 7 1.2 Doelstelling 7 1.3 Participatieproces 7 1.4 Leeswijzer 8 2 Combinaties van maatregelen 9 2.1 Benutten zoals bedoeld 13 2.2 Optimalisatie

Nadere informatie

2 De onderzoeksvraag beschouwd

2 De onderzoeksvraag beschouwd Gemeente Houten Evenemententerrein en Poortgebouw Van Wulven Berekening verkeersafwikkelings- en luchtruimte Datum 26 mei 2009 Kenmerk HTN398/Adr/6232 Eerste versie 8 november 2007 1 Inleiding Op het Parklandgoed

Nadere informatie

Bereikbaarheid Waterland. 11 december 2014

Bereikbaarheid Waterland. 11 december 2014 Bereikbaarheid Waterland 11 december 2014 Agenda Inhoud Bereikbaarheid Waterland Wat is er inmiddels gerealiseerd? Welke plannen zijn er voor de regio? Kosten maatregelen Vervolgproces Doel van Bereikbaarheid

Nadere informatie