Mike Bink, Opera Amsterdam. symposium. Co-creatie. in de zorg. 14 mei 2013 Academisch Medisch Centrum Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mike Bink, Opera Amsterdam. symposium. Co-creatie. in de zorg. 14 mei 2013 Academisch Medisch Centrum Amsterdam"

Transcriptie

1 Mike Bink, Opera Amsterdam symposium Co-creatie in de zorg 14 mei 2013 Academisch Medisch Centrum Amsterdam

2 Co-creatie in de zorg is een initiatief van: symposium Kom inspiratie opdoen Het symposium Co-creatie in de zorg heeft als overkoepelend thema: Comfort en gemak in gebouwen. Drie vooraanstaande sprekers geven vanuit hun verschillende achtergronden inzicht in de wezenlijke bouw- en ontwerpaspecten die zorgomgevingen vriendelijker, humaner en efficiënter maken.

3 Inschrijven Het symposium vindt plaats Programma 14 mei 2013 op 14 mei en start om uur in de Collegezaal 2 van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam uur uur Ontvangst & inlooplunch Opening dagvoorzitter Marcellino Bogers Schrijf u in op uur Lezing Iris Bakker Onze zintuigen vormen een samenhangend mechanisme waarmee wij onze omgeving ervaren. Om te begrijpen hoe we die omgeving ervaren en waarom, is het zinvol cocreatie. stil te staan bij de zintuigen: de zin, het tuig en de samenhang. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laat Iris zien hoe we de omgeving met onze zintuigen ervaren en Na inschrijving ontvangt u waarom we ruimtes al of niet als plezierig ervaren. een met bevestiging en routebeschrijving uur Lezing Arnold Sikkel Arnold vertelt aan de hand van zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten van een aantal ziekenhuizen over de invloed van het gebouw op de mens uur PAUZE uur Lezing Fabienne Bruyninckx Fabienne gaat in op de professionele onderbouwing van de werking van kleur op de mens en met name de toegevoegde waarden van kleurgebruik in de zorg uur Afsluitende borrel

4 de sprekers Iris Bakker Arnold Sikkel Fabienne Bruyninckx Levenswerken EGM Architecten Bruyninckx Designers N.V. Iris Bakker onderzoekt aan de TU Delft bij welke fysieke omgeving mensen het meest tot hun recht komen. Ze kijkt onder andere naar ruimtevormen, inrichting, logistiek en kleur. Ze combineert hierbij kennis vanuit de psychologie, de fysiologie en technologie om de mens in zijn totaliteit te kunnen benaderen. Recent is het boek Zorg voor mens en omgeving verschenen dat zij samen met Jan de Boon heeft geschreven en dat inzicht geeft in de werking van de twaalf zintuigen waarmee de mens zijn omgeving ervaart. Door de werking van de zintuigen te begrijpen en de zin hiervan te herkennen, kan inzicht ontstaan waarom de omgeving iets met de mens doet en hoe we de omgeving kunnen optimaliseren. Dit vraagt zeker niet gelijk om grote investeringen: door slim te kijken hoe mensen het beste tot hun recht komen, kunnen we vervolgens vaststellen hoe we de fysieke omgeving ook slim kunnen inzetten. Op haar website is informatie te vinden die laat zien hoe kansrijk de fysieke omgeving is. Arnold Sikkel (Amsterdam, 1960) is architect en stedenbouwkundige en sedert 1985 werkzaam bij EGM architecten. De praktijk is zeer divers, maar er ligt een accent op de gezondheidszorg en dan specifiek de ziekenhuisbouw. Van zijn hand zijn het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp, vele uitbreidingen van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam, de uitbreiding van het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem en thans in aanbouw de nieuwbouw van het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Afgelopen jaar is in samenwerking met het architectenbureau OeverZaaijerLyongo de PPS gewonnen voor het nieuwe ziekenhuis op Curaçao, Nos Hospital Nobo. Fabienne Bruyninckx is grafisch en industrieel ontwerpster en ook gastdocent aan meerdere designacademies. Zij deed haar hogere studies in Antwerpen, de Arts Décoratifs in Parijs en de Rietveld Academie in Amsterdam. Zij is inmiddels 20 jaar leidinggevend in het grafische en industrieel ontwerpbureau Bruyninckx Designers te Antwerpen, wat gespecialiseerd is in trendstudies, product & conceptstudies, gelinkt aan ontwerp & kleur en alle communicatie die daarmee samenhangt. Zij gebruikt de kennis, opgebouwd dankzij jarenlange studie en ervaring in het professioneel toepassen van kleur, om te onderbouwen hoe doordacht kleurgebruik een positieve invloed heeft op de sfeer in een ruimte en de gemoedstoestand van de gebruikers. Met o.a. het Colours of Life concept creëert zij een reeks kleuradvies materialen waarin het effect van kleurgebruik het welzijn en het functioneren van de mens in zijn omgeving optimaliseert.

5 Dagvoorzitter Marcellino Bogers Dagvoorzitter Marcellino spreekt als geen ander de taal van verpleegkundigen en verzorgenden en weet als spreker, dagvoorzitter en/of discussieleider op elk congres met zijn humor, kritische stellingname en originele werkwijze een levendige discussie uit te lokken en de afstand tussen publiek en sprekers te verkleinen. Zonder moeite stoft hij onderwerpen af, stelt de juiste vragen, legt verbindingen en verdiept. Hij gebruikt humor als vervoermiddel en weet hiermee een zaal los te krijgen en te verleiden tot uitspraken.

6 Over de vloer in de gezondheidszorg De ziekenhuissector ligt de afgelopen tijd behoorlijk onder vuur. Ondanks de stijgende kosten voor intensieve zorg door vergrijzing en technologische ontwikkelingen, wordt door de zorgverzekeraars keihard onderhandeld. Fusies tussen ziekenhuizen zijn aan de orde van de dag, bedden dienen optimaal bezet te zijn en sinds de gebeurtenissen bij het Ruwaard van Puttenziekenhuis hebben bacteriën niet alleen gevolgen voor de gezondheid van mensen. Forbo Flooring begrijpt de verzuchtingen uit de ziekenhuiswereld en heeft de afgelopen 2½ jaar met diverse experts gewerkt om de ultieme ziekenhuisvloer te ontwikkelen. Naast het feit dat Marmoleum al een heleboel eisen op het lijstje kon afstrepen (lange levensduur, permanent bacteriostatisch, lage rolweerstand, eenvoudige schoonmaak), is met Topshield 2 een hele nieuwe generatie Marmoleum ontstaan. De nieuwe beschermlaag op Marmoleum is nu ook bestand tegen handalcohol en periodiek onderhoud kan plaatsvinden zonder een kamer of gang volledig te moeten ontruimen. Daarnaast blijft Marmoleum de duurzaamste vlakke vloer op de markt. Als kers op de taart, kan Forbo voor specifieke ruimtes (zoals operatiekamers) een vloeroplossing bieden die als enige op de markt TNO-gecertificeerd is. Het spreekt vanzelf dat het assortiment van Forbo ook voorziet in vloeren voor ruimtes die niet direct zorggerelateerd zijn.

7 Oog voor een comfortabel en prettig binnenmilieu Een zorggebouw vraagt om een fijne omgeving die het genezingsproces van patiënten bevordert. Daarnaast zijn ook een prettige werkomgeving en een efficiënt gebouw belangrijke thema s in de zorg. Met de op gips gebaseerde systemen van Knauf kunnen de best mogelijke omstandigheden worden gecreëerd, die van het gebouw een comfortabele omgeving maken. Gips is namelijk een lichaamseigen stof met zeer goede akoestische, thermische en vochtregulerende eigenschappen. Knauf biedt diverse oplossingen voor wanden, vloeren en plafonds, die beantwoorden aan vraagstukken als flexibiliteit, veiligheid én vormgeving. Onze adviseurs denken graag met u mee, over hoe u binnen uw gebouw een gezond, veilig en comfortabel binnenmilieu creëert.

8 Een veilige en duurzame gezondheidszorg met Rockfon Een goed ontworpen plafond draagt bij tot het genezingsproces en het algemeen welbehagen in een ruimte. Rockfon plafonds voldoen aan de strengste functionele eisen in de gezondheidszorg en meten zich tegelijkertijd met eigentijdse architectuurtrends. Het ontwerpen van comfortabele, veilige en zorgdragende patiëntomgevingen is een topprioriteit voor architecten. Architectuur in de gezondheidszorg wint dan ook sterk aan belang. Ziekenhuisdirecties zoeken naar bewezen, kosteffectieve oplossingen om de veiligheid van patiënten en personeel te verbeteren, wat moet leiden tot een hogere efficiëntie en een beter resultaat onderaan de streep. Rockfon plafondoplossingen dragen bij tot het behalen van deze doelstellingen.

9 SigmaCare Voor rendement op zorgvastgoed In bijna geen enkele andere sector is de invloed van kleur op het welzijn zo duidelijk en worden zulke hoge eisen gesteld aan de hygiënische en duurzame eigenschappen van verfsystemen. Sigma Coatings heeft haar kennis en kunde over de zorg gebundeld onder de naam SigmaCare: een resultaatgericht én kleurrijk pakket producten, diensten én kennis voor alles wat in de zorg te maken heeft met schilderwerk en onderhoud. SigmaCare biedt een gerichte visie op bescherming en verfraaiing van vastgoed in de zorg. Met kennis, diensten, gereedschap en producten op het gebied van kleuradvisering, verftoepassingen en onderhoud kan SigmaCare het rendement van uw zorgvastgoed helpen vergroten.

10 partners Schrijf Het symposium Co-creatie in de zorg is een samen werkings verband u in op van 4 bedrijven die hun expertise bundelen en gespecialiseerde producten en diensten voor ziekenhuisomgevingen aanbieden.

creating better environments

creating better environments creating better environments Bulletin Board is een decoratieve en functionele linoleum afwerking met diverse toepassingsgebieden. Het is ideaal als prikbord in scholen, ziekenhuizen, kantoren of in huis,

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor?

Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor? S Y M P O S I U M 19 november 2015, 11.45 17.00 uur Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Paviljoen Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor? Dit symposium wordt georganiseerd door het Kenniscentrum

Nadere informatie

OViN%symposium,2015,

OViN%symposium,2015, OViN%symposium2015 CarelvanderLippe Donderdag12februari2015NWO%gebouwDenHaag Programma 12.00%13.00 Inloopmetlunch 13.00%13.15 InleidingdoorJosSchiepers(CentraalBureauvoordeStatistiek) dagvoorzitter 13.15%14.45

Nadere informatie

Geef kleur aan akoestiek

Geef kleur aan akoestiek Geef kleur aan akoestiek Geef kleur aan akoestiek Rockfon lanceert 34 nieuwe exclusieve kleuren voor akoestische plafondoplossingen. Rockfon Color-all is dé manier om de looks, dynamiek en perspectieven

Nadere informatie

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Bouwen voor Zorg Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Meer tijd voor Zorg Introductie De Nederlandse zorgmarkt verandert snel en drastisch. Door vergrijzing en een

Nadere informatie

Optimalisatie door Resultaatgerichte Samenwerking

Optimalisatie door Resultaatgerichte Samenwerking Optimalisatie door Resultaatgerichte Samenwerking Waardecreatie in de keten Bart Eissens Strategische vastgoedadviseur Sigma Coatings bouwdivisie Stof tot nadenken Het belang van de prestaties van vastgoed

Nadere informatie

norament 926 grano MODERNE OPTIES. DUURZAME STIJL.

norament 926 grano MODERNE OPTIES. DUURZAME STIJL. norament 926 grano MODERNE OPTIES. DUURZAME STIJL. Bewezen kwaliteit met een nieuw verfrissend palet Creëer een basis van bewezen kwaliteit met norament 926 grano, een hoogwaardige rubbervloer die interieurs

Nadere informatie

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving

De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Ziekenhuizen De belangrijkste aspecten voor een optimale maaltijdbeleving Product Omgeving Gedrag WELKOM Wat voor manieren zijn er mogelijk om de kwaliteit binnen de horeca outlets van ziekenhuizen te

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. 84 Sonar Sonar Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch

Nadere informatie

Cursussen & Congressen

Cursussen & Congressen Cursussen & Congressen BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum. BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Als u een cursus of een congres

Nadere informatie

Cursussen & Congressen

Cursussen & Congressen Cursussen & Congressen BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum. BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Als u een cursus of een congres organiseert, moet alles

Nadere informatie

Forbo Flooring B.V. Postbus AA Krommenie Tel.: (075) Fax: (075)

Forbo Flooring B.V. Postbus AA Krommenie Tel.: (075) Fax: (075) Forbo Flooring Systems is onderdeel van de Forbo Groep, wereldleider in vloer-, lijm-, en transportsystemen, en biedt een compleet assortiment vloerbedekkingen voor zowel de projecten- als de consumentenmarkt.

Nadere informatie

SigmaCare. Een resultaatgerichte visie op kleur, welzijn en beheer in de woningcorporatiemarkt. PRIMA. SIGMA.

SigmaCare. Een resultaatgerichte visie op kleur, welzijn en beheer in de woningcorporatiemarkt. PRIMA. SIGMA. SigmaCare Een resultaatgerichte visie op kleur, welzijn en beheer in de woningcorporatiemarkt. PRIMA. SIGMA. Sigma bundelt krachten voor woningcorporaties. Voor woningcorporaties is het een uitdagende

Nadere informatie

Omgeving. Beleving. Kleur. Hoe Colours of Life bijdraagt tot welzijn.

Omgeving. Beleving. Kleur. Hoe Colours of Life bijdraagt tot welzijn. Colours of Life for SigmaCare Hoe Colours of Life bijdraagt tot welzijn. Omgeving Een positieve uitstraling, een doordachte indeling,... Hoe een ruimte aanvoelt en eruitziet, beïnvloedt voor een groot

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

Optimalisatie vastgoedexploitatie door RGS

Optimalisatie vastgoedexploitatie door RGS Optimalisatie vastgoedexploitatie door RGS Waardecreatie in de keten Bart Eissens Strategische vastgoedadviseur Sigma Coatings bouwdivisie Stof tot nadenken Wie zorgt voor het optimaliseren van de processen

Nadere informatie

De Gezonde Wijk. Samenspel in ruimte Symposium voor gemeenten, corporaties en zorgorganisaties 29 oktober 2009

De Gezonde Wijk. Samenspel in ruimte Symposium voor gemeenten, corporaties en zorgorganisaties 29 oktober 2009 De Gezonde Wijk Samenspel in ruimte Symposium voor gemeenten, corporaties en zorgorganisaties 29 oktober 2009 De Gezonde Wijk, thema van de toekomst AT Osborne organiseert op 29 oktober 2009 het symposium:

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis K O R T R I J K

Algemeen Ziekenhuis K O R T R I J K Algemeen Ziekenhuis K O R T R I J K Belgische Vereniging der Ziekenhuizen 25 Congres Architectuur en ziekenhuis: Architectuur een therapeutische werking? Niko Dierickx Directeur infrastructuur & aankoop

Nadere informatie

bulletin board pinboard linoleum

bulletin board pinboard linoleum bulletin board pinboard linoleum pinboard linoleum BULLETIN BOARD Bulletin Board, oftewel pinboard linoleum, biedt ongekend praktische en esthetische mogelijkheden. Het is uitermate geschikt als prikbord

Nadere informatie

SigmaCare. De resultaatgerichte visie op kleur en kwaliteit in de zorg

SigmaCare. De resultaatgerichte visie op kleur en kwaliteit in de zorg SigmaCare De resultaatgerichte visie op kleur en kwaliteit in de zorg Sigma bundelt krachten voor de zorg. In elke branche vragen projecten op het gebied van verf en kleur om een eigen, specifieke aanpak.

Nadere informatie

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 rolstoelen hoge hakken sportschoenen bureaustoelen schoenstrepen Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 Een nieuwe generatie Marmoleum Een groot deel van ons dagelijks

Nadere informatie

Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek

Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Scholingen & Trainingen Datum: Dinsdag 12 mei 2015 Locatie: Jaarbeurs Utrecht Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Datum:

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Stichting AcvZ. Scriptieprijs 2016 Zorghuisvesting. Afbeelding: Cepezed interieur

Stichting AcvZ. Scriptieprijs 2016 Zorghuisvesting. Afbeelding: Cepezed interieur Stichting AcvZ Scriptieprijs 2016 Zorghuisvesting Afbeelding: Cepezed interieur Achtergrond Stichting Adviescentrum voor Zorghuisvesting (AcvZ) daagt enthousiaste studenten van universiteiten en hogescholen

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Symposium Kinderallergologie Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Geachte collega, Kinderartsen, dermatologen, KNO-artsen en diëtisten

Nadere informatie

Implementatie van het convenant: hoe doe je dat. Datum: woensdag 27 november 2013 Tijdstip: 12.00-17.30 uur Locatie: UMC Utrecht, Groene collegezaal

Implementatie van het convenant: hoe doe je dat. Datum: woensdag 27 november 2013 Tijdstip: 12.00-17.30 uur Locatie: UMC Utrecht, Groene collegezaal Uitnodiging middagsymposium Patiëntveiligheid en Medische Technologie Implementatie van het convenant: hoe doe je dat Datum: woensdag 27 november 2013 Tijdstip: 12.00-17.30 uur Locatie: UMC Utrecht, Groene

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11 grohe in de Keuken Gegarandeed jarenlange kwaliteit grohe.nl in de KEuKEn Onze bekroonde keukenmengkranen, ontworpen met jouw behoeften in gedachten, zijn gemaakt van de beste materialen en zijn voorzien

Nadere informatie

SigmaCare. Een resultaatgerichte visie op kleur, welzijn, vastgoedontwikkeling en beheer in het onderwijs. PRIMA. SIGMA.

SigmaCare. Een resultaatgerichte visie op kleur, welzijn, vastgoedontwikkeling en beheer in het onderwijs. PRIMA. SIGMA. SigmaCare Een resultaatgerichte visie op kleur, welzijn, vastgoedontwikkeling en beheer in het onderwijs. PRIMA. SIGMA. Sigma bundelt krachten voor het onderwijs. De onderwijsomgeving verandert. Er komt

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk.

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk. ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Daniel Figueroa heeft de stoel Esencia bij het ontwerpen zowel een ziel als een persoonlijkheid gegeven. De naam Esencia is afgeleid van het Latijnse woord essentia.

Nadere informatie

Duurzame zorgomgevingen

Duurzame zorgomgevingen Duurzame zorgomgevingen Healing Environments in woonzorggebouwen drs. ing. Bert Krikke Een healing environment is een omgeving die het welzijn, welbevinden en ziekteherstel bevordert Traditionele kenmerken:

Nadere informatie

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur

leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur leisteen één van de mooiste en meest duurzame geschenken van onze natuur Luisteren en ingaan op de vraag van de klant LEI IMPORT Lei Import levert al meer dan 25 jaar leisteen voor alle denkbare toepassingen.

Nadere informatie

X edge Een andere kijk op systeemplafonds. Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK

X edge Een andere kijk op systeemplafonds. Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK X edge Een andere kijk op systeemplafonds Bella Sky Hotel, Bella Center Ørestad DK Herlev Ziekenhuis, Afdeling Oncologie, Herlev DK Bestaat er een plafondpaneel dat alles kan? Absoluut de nieuwe X edge

Nadere informatie

Bijlage A. Op afkomst afgewezen. Inhoud. Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt

Bijlage A. Op afkomst afgewezen. Inhoud. Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt Bijlage A Op afkomst afgewezen Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt Iris Andriessen Barbara van der Ent Manu van der Linden Guido Dekker Inhoud Voorbeeld van een gebruikte sollicitatiebrief

Nadere informatie

Met Parans Solar Lighting. is het alsof je de aanwezigheid van de natuur ervaart.

Met Parans Solar Lighting. is het alsof je de aanwezigheid van de natuur ervaart. 2012 Met Parans Solar Lighting 360 is het alsof je de aanwezigheid van de natuur ervaart. Het Parans systeem Parans Solar lighting creëert een unieke ambiance binnenshuis, doordat de variatie van het

Nadere informatie

Omgevingspsychologie en ontwerpen. Boekpresentatie 8 november 2013

Omgevingspsychologie en ontwerpen. Boekpresentatie 8 november 2013 Omgevingspsychologie en ontwerpen Boekpresentatie 8 november 2013 Welkom NOP Ronald Hamel Susanne Colenberg Programma 1. Inleiding 2. Voorbeelden praktijkprojecten - Pauze - 3. Boekpresentatie 4. Vragen

Nadere informatie

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet!

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! ziekenhuis Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend ziekenhuis met zo n 450 bedden en ruim 125 medisch

Nadere informatie

Uitnodiging. Advance Care Planning in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Symposium 28 november 2013

Uitnodiging. Advance Care Planning in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Symposium 28 november 2013 Uitnodiging Annemieke Wagemans, arts verstandelijk gehandicapten bij Maasveld, een van de werkstichtingen van Koraal Groep, promoveert op 28 november aanstaande op het onderwerp Medische beslissingen rond

Nadere informatie

Een leeromgeving gericht op de toekomst. 10 oktober 2013. voortgezet onderwijs

Een leeromgeving gericht op de toekomst. 10 oktober 2013. voortgezet onderwijs Een leeromgeving gericht op de toekomst 10 oktober 2013 voortgezet onderwijs Een toekomstgerichte leeromgeving in een dynamische sector Het voortgezet onderwijs is een dynamische sector waarin ontwikkelingen

Nadere informatie

Samenspel in ruimte Symposium voor gemeenten, corporaties en zorgorganisaties 29 oktober 2009

Samenspel in ruimte Symposium voor gemeenten, corporaties en zorgorganisaties 29 oktober 2009 De Gezonde Wijk J.F. Kennedylaan 100 3741 EH Baarn Postbus 168 3740 AD Baarn T 31 (0)35 543 43 43 F 31 (0)35 543 43 44 E info@atosborne.nl Kijk op onze website voor meer informatie: www.atosborne.nl Samenspel

Nadere informatie

MEER4ZORG. Persoonlijke aandacht. Professionaliteit. En vooruitzien. Daar draait het nu om in de wereld van de zorg.

MEER4ZORG. Persoonlijke aandacht. Professionaliteit. En vooruitzien. Daar draait het nu om in de wereld van de zorg. Tijden veranderen. De maatschappij verandert. En dus veranderen wij. De zorgbranche vraagt om vernieuwing. En die gaan wij samen brengen. Hoe? Met MEER4ZORG, een integrale manier om u volledig te onzorgen.

Nadere informatie

Excelleren. op eenzame hoogte

Excelleren. op eenzame hoogte Excelleren op eenzame hoogte Excellent op hoog niveau Waar op hoogte gewerkt wordt, werkt Amendex. Wij ontwerpen klim- en valbeveiliging voor elke werkomgeving. Onderscheidend en innovatief, welke voldoen

Nadere informatie

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS We zijn 21 jaar onderweg! Nog steeds kan het beter, slimmer, anders. Vandaar ook geen retrospectief maar een korte update van het nu en wat ons morgen gaat brengen.

Nadere informatie

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 TOGETHERNESS Focus, optimaliseren en excelleren Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders Een onwerkelijke wereld, vol slangetjes, veelbetekenende piepjes

Nadere informatie

Dé specialist in luchtverdeeltechniek

Dé specialist in luchtverdeeltechniek Dé specialist in luchtverdeeltechniek De expertise van Solid Air + de kracht van Nijburg = totaalbedrijf luchttechniek Solid Air is onderdeel van de Nederlandse Nijburg Industrie Groep, een internationaal

Nadere informatie

van eenvoudig tot exclusief gratis levering aangesloten bij Bad in Beeld zorgeloze ALL-IN meer informatie, acties en inspiratie? www.st-pieter.

van eenvoudig tot exclusief gratis levering aangesloten bij Bad in Beeld zorgeloze ALL-IN meer informatie, acties en inspiratie? www.st-pieter. van eenvoudig tot exclusief gratis levering aangesloten bij Bad in Beeld zorgeloze ALL-IN meer informatie, acties en inspiratie? www.st-pieter.nl Toveren met tegels De juiste tegelcombinatie is een moeilijke

Nadere informatie

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden.

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide

Nadere informatie

DE KRACHT VAN LINDHOUT

DE KRACHT VAN LINDHOUT DE LINDHOUT-LOOK Niet zomaar een vloer, maar iets speciaals. Een vloer die niet iedereen kan leggen, die vakmanschap en creativiteit vereist en dat ook uitstraalt. En een zonwering die er perfect op afgestemd

Nadere informatie

Ooit gedacht aan een... Secretary@Home? Gewoon slimmer en sneller werken met digitaal dicteren.

Ooit gedacht aan een... Secretary@Home? Gewoon slimmer en sneller werken met digitaal dicteren. Ooit gedacht aan een... Secretary@Home? @ Gewoon slimmer en sneller werken met digitaal dicteren. Inhoud Inleiding 3 Werkwijze Digitaal dicteren 4 Transcriptie professionals 5 Voordelen Digitaal dicteren

Nadere informatie

Tussen kantoren, woningen, winkels en culturele centra staat, boven op een gigantische parkeergarage, een felrood gebouw: de megabioscoop UTOPOLIS.

Tussen kantoren, woningen, winkels en culturele centra staat, boven op een gigantische parkeergarage, een felrood gebouw: de megabioscoop UTOPOLIS. rojecties 11 nummer december 2004 UTOPOLIS, megabioscoop in Almere Tussen kantoren, woningen, winkels en culturele centra staat, boven op een gigantische parkeergarage, een felrood gebouw: de megabioscoop

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

Falco heeft een innovatieve fietsstandaard ontworpen; de FalcoIon. voor een elektrische fiets.

Falco heeft een innovatieve fietsstandaard ontworpen; de FalcoIon. voor een elektrische fiets. FalcoION VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FALCOION Falco heeft een innovatieve fietsstandaard ontworpen; de FalcoIon. Een fietsstandaard waarin de fiets makkelijk geparkeerd kan worden, met 1 of 2 oplaadpunten

Nadere informatie

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER

ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER ROCKFON BLANKA WAS ALLES WAT WIT IS, MAAR ZO HELDER SOMMIGE WITTE KLEUREN ZIJN HELDERDER DAN ANDERE Zuiver wit. Sneeuwwit. Helder wit. Gebroken wit. Er bestaan tientallen tinten wit. En iedereen ervaart

Nadere informatie

BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD!

BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD! BEDRIJFSZORG WERKT ALTIJD! De beste aanpak van preventie en verzuimbeheersing BEDRIJFSZORGPAKKET Belangrijk aandachtspunt Verzuim en vitaliteit van medewerkers blijven voor werkgevers een belangrijk aandachtspunt.

Nadere informatie

EFFECT. 4 7 geluidsbeheersing. 8 9 toegangstechniek. 10 11 operator cabines. 12 13 plaatbewerking. 14 15 kennis & ontwikkeling

EFFECT. 4 7 geluidsbeheersing. 8 9 toegangstechniek. 10 11 operator cabines. 12 13 plaatbewerking. 14 15 kennis & ontwikkeling INZICHT EFFECT 4 7 geluidsbeheersing 8 9 toegangstechniek 10 11 operator cabines Inzicht. Weten wat werkt. In welke situatie. Voor wie. En vooral: met welk doel. We denken. Vragen. Verwonderen. Onderzoeken

Nadere informatie

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN.

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. Inhoud ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. 4 Arnoud van Raak (eigenaar ARRA Management): Door een geïntegreerde aanpak van commercieel beheer, technisch beheer en volledige administratieve

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

www.bouwformatie.nl Bouwformatie

www.bouwformatie.nl Bouwformatie www.bouwformatie.nl Bouwformatie Tarieven voor kennis, inspiratie en communicatie 2014 Tarieven voor kennis, inspiratie en communicatie 2014 Architectuur 3 Bouwtechniek 4 Bouwdetails 5 Bouwkosten 6 Communicatie

Nadere informatie

Welzijn: het hart van uw badkamer.

Welzijn: het hart van uw badkamer. Welzijn: het hart van uw badkamer. Water heeft een aantal specifieke eigenschappen die ons welzijn positief beïnvloeden: het verfrist, geeft nieuwe energie en reinigt. Geberit AquaClean gaat nog een stapje

Nadere informatie

Vragen stellen is essentieel

Vragen stellen is essentieel tekst: Frederike Bax beeld: djga/iemke Ruige (projecten), Rense Gmelig (portretten) Vragen stellen is essentieel 6 Als hoofd interieurafdeling bij de Jong Gortemaker Algra is Franke van den Broek verantwoordelijk

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

wat betekent dit voor jou?

wat betekent dit voor jou? CONGRES INDIVIDUALISERING OPLEIDINGSDUUR: wat betekent dit voor jou? DONDERDAG 26 MEI 2016 15.30 21.00 UUR FORT VOORDORP, GROENEKAN Op donderdag 26 mei 2016 organiseert de Federatie Medisch Specialisten

Nadere informatie

MEERWAARDE VAN DUURZAAMHEID CRADLE TO CRADLE EN DE ZORG

MEERWAARDE VAN DUURZAAMHEID CRADLE TO CRADLE EN DE ZORG MEERWAARDE VAN DUURZAAMHEID CRADLE TO CRADLE EN DE ZORG Mirjam Roth Adviseurs Bouwfysica en Duurzaamheid BREEAM-NL expert nieuwbouw Participant: GPR voor zorgvastgoed 26 maart 2013 CRADLE-TO-CRADLE IN

Nadere informatie

Sigma S2U Allure De keuze voor langetermijnvastgoedonderhoud. Uw resultaat telt. Sigma.

Sigma S2U Allure De keuze voor langetermijnvastgoedonderhoud. Uw resultaat telt. Sigma. Sigma S2U Allure De keuze voor langetermijnvastgoedonderhoud Uw resultaat telt. Sigma. Voor jááááren klaar Kostenbeheersing. Dáár draait het om bij vastgoedonderhoud. Zeker nu. Geen wonder dat steeds meer

Nadere informatie

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London THE FEELGOOD FLOOR noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London noraplan sentica het nieuwe vloerbedekkingsconcept van nora flooring systems dat alle positieve

Nadere informatie

Gyproc Habito. Wanden, ontworpen op maat van jouw comfort

Gyproc Habito. Wanden, ontworpen op maat van jouw comfort Gyproc Habito Wanden, ontworpen op maat van jouw comfort Habito, de nieuwe generatie Gyproc-platen De Habito-platen maken deel uit van een nieuwe generatie producten die speciaal ontwikkeld werden om gebruikers

Nadere informatie

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden.

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide

Nadere informatie

Het beste van twee werelden

Het beste van twee werelden Sigmulto Aquasphere Sigmulto Aquasphere Trendonderzoek wijst op een groeiende behoefte aan meer kleurgebruik in functionele ruimtes. Steeds vaker wordt gevraagd om een karaktervolle aankleding; het kantoor

Nadere informatie

symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer

symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer Dinsdag 10 mei 2011 - aanvang 12:30 uur Schaffelaartheater, Barneveld Wat gebouwbeheerders en architecten kunnen leren Hoe adviseurs van gebouwbeheerders kunnen

Nadere informatie

Een leeromgeving gericht op de toekomst. 02 oktober 2013. primair onderwijs

Een leeromgeving gericht op de toekomst. 02 oktober 2013. primair onderwijs Een leeromgeving gericht op de toekomst 02 oktober 2013 primair onderwijs Een toekomstgerichte leeromgeving in een dynamische sector Het primair onderwijs is een dynamische sector waarin ontwikkelingen

Nadere informatie

De toekomst van het wonen is niet van gisteren

De toekomst van het wonen is niet van gisteren Uitnodiging SVn Deelnemersbijeenkomst De toekomst van het wonen is niet van gisteren Donderdagmiddag 6 november 2014 Media Plaza Jaarbeurs Utrecht Welkom U bent van harte welkom op de negende SVn Deelnemersbijeenkomst!

Nadere informatie

Wavin Vloerverwarming en -koeling. verwarmen en koelen. het. in één oplossing

Wavin Vloerverwarming en -koeling. verwarmen en koelen. het. in één oplossing Wavin Vloerverwarming en -koeling het verwarmen en koelen in één oplossing Extra comfort lagere rekeningen Comfortabel en energiezuinig wonen Waar het gaat om wooncomfort stellen we steeds hogere eisen.

Nadere informatie

Amsterdam vrijdag 07 juni 2013

Amsterdam vrijdag 07 juni 2013 Amsterdam vrijdag 07 juni 2013 Herstel in een tel? Herstelgericht werken/rehabilitatie voor kortdurende forensische titels. Over het thema. Negentien jaar geleden is het idee ontstaan bij medewerkers in

Nadere informatie

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS Bewezen prestaties op elk vlak AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS www.hydropanel.be www.hydropanel.nl Bewezen prestaties De Hydropanel oplossing: uitzonderlijke prestaties Brandwerend De Hydropanel

Nadere informatie

PROJECT DE OUDER WORDENDE CLIËNT / aanmelding

PROJECT DE OUDER WORDENDE CLIËNT / aanmelding PROJECT DE OUDER WORDENDE CLIËNT / aanmelding Mensen worden steeds ouder, ook de mensen met een beperking. Ouder worden raakt alle aspecten van het leven en stelt andere eisen aan de zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Theben oplossingen per stramien 2 Utiliteitsconcept 'make it easy' Uw partner, als het om snel en slim installeren gaat Opdrachtgevers, investeerders

Nadere informatie

SNIJDERS HERITAGE BROCHURE KENNIS VAN MEDISCHE LOGISTIEKE SYSTEMEN & LABORATORIUM APPARATUUR

SNIJDERS HERITAGE BROCHURE KENNIS VAN MEDISCHE LOGISTIEKE SYSTEMEN & LABORATORIUM APPARATUUR SNIJDERS HERITAGE BROCHURE KENNIS VAN MEDISCHE LOGISTIEKE SYSTEMEN & LABORATORIUM APPARATUUR Meer dan 50 jaar geleden startte Jaap Snijders in een kelder in Rotterdam zijn éénmans zaak. Hij laste en verchroomde

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

LIPS 2400 serie. Eén serie, talloze toepassingen. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

LIPS 2400 serie. Eén serie, talloze toepassingen. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions LIPS 2400 serie Eén serie, talloze toepassingen ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions De meest toegepaste serie De 2400-serie van LIPS is de meest gebruikte slotenserie voor binnen- en

Nadere informatie

voorwoord Het comfort van morgen vandaag in de praktijk BLR-Bimon Klimaatbeheersing Tevreden patiënten en personeel

voorwoord Het comfort van morgen vandaag in de praktijk BLR-Bimon Klimaatbeheersing Tevreden patiënten en personeel COVER_ZORGCENTRA_2_2013.indd 1 05-07-2013 09:27:15 Ook in Casa Cura in Hilversum is het altijd aangenaam dankzij een klimaatsysteem van BLR-Bimon. Het comfort van morgen vandaag in de praktijk Tevreden

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS

OASIS. Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen. Samen voor de grote PLUS OASIS Ons eigen concept voor Verzorgend Wassen Samen voor de grote PLUS Verzorgend Wassen is comfortabeler en effectiever Synergy Health introduceert een nieuw - en geheel eigen! - concept voor Verzorgend

Nadere informatie

Wavin Vloerverwarming. Comfortabel wonen. het. aangenaam en energiezuinig

Wavin Vloerverwarming. Comfortabel wonen. het. aangenaam en energiezuinig het Wavin Vloerverwarming Comfortabel wonen aangenaam en energiezuinig Extra comfort lagere rekeningen Comfortabel en energiezuinig wonen Waar het gaat om wooncomfort stellen we steeds hogere eisen. We

Nadere informatie

SHAPE YOUR WORLD ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE

SHAPE YOUR WORLD ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE SHAPE YOUR WORLD ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE Hedendaagse monolithische architectuur vraagt om ondoorbroken en expressieve oppervlakken. In een

Nadere informatie

Advies ontzorgen. wanden plafonds vloeren

Advies ontzorgen. wanden plafonds vloeren Advies ontzorgen realisatie wanden plafonds vloeren HACCP Leverancier en uitvoerder van hygiënische afbouwsystemen voor wand-, plafond- en vloer Sentho B.V. Sentho B.V. is uw rechterhand, adviseur en uitvoerder

Nadere informatie

PROGRAMMA NVC COLLEGE TOUR: BEWONERS- PARTICIPATIE EN MOBILITEIT. Presentatie Workshop 1. 16 maart NHL Hogeschool Leeuwarden

PROGRAMMA NVC COLLEGE TOUR: BEWONERS- PARTICIPATIE EN MOBILITEIT. Presentatie Workshop 1. 16 maart NHL Hogeschool Leeuwarden Deze NVC College Tour-bijeenkomst wordt voor u georganiseerd door: NVC COLLEGE TOUR: BEWONERS- PARTICIPATIE EN MOBILITEIT 16 maart NHL Hogeschool Leeuwarden PROGRAMMA 13.00 uur Opening door dagvoorzitter

Nadere informatie

Spanningsvelden bij toegankelijkheid van zorg : We hebben gezocht naar een titel die meteen naar de kern van de zaak gaat en die omvattend is voor de

Spanningsvelden bij toegankelijkheid van zorg : We hebben gezocht naar een titel die meteen naar de kern van de zaak gaat en die omvattend is voor de 1 Inleiding door dr. Walter Krikilion, voorzitter Werkgroep Ethiek in de Kliniek van ICURO - Symposium Spanningsvelden bij toegankelijkheid van zorg 19 oktober 2012 - Hasselt Beste deelnemers, Als Werkgroep

Nadere informatie

Het startsein voor elk podiumevent! feiten & cijfers 2016

Het startsein voor elk podiumevent! feiten & cijfers 2016 6 Het startsein voor elk podiumevent! feiten & cijfers 2016 CUE2016 - HÉT STARTSEIN VOOR ELK PODIUMEVENT Van 18 t/m 20 januari 2016 vond in Rotterdam Ahoy de 15 e editie plaats van CUE, de tweejaarlijkse

Nadere informatie

E P D M. E x c e l l e n c e. Sure-Seal AFX-programme

E P D M. E x c e l l e n c e. Sure-Seal AFX-programme E P D M E x c e l l e n c e Sure-Seal AFX-programme INDUSTRIE-DAKEN PRIVE-DAKEN ENERGIE-DAKEN TERRAS-DAKEN GROEN-DAKEN SecuOne Excellence in EPDM I.R.S-Btech Aantrekkelijk en vernieuwend van geest, net

Nadere informatie

Oersterk in vochtwering, voeg- en kitwerk. Referentiesheet Bedrijfspand

Oersterk in vochtwering, voeg- en kitwerk. Referentiesheet Bedrijfspand Oersterk in vochtwering, voeg- en kitwerk Referentiesheet Bedrijfspand Bouwbedrijf Voegafdichting Van den vochtsanering Bogaard, Geldermalsen met vakwerkgarantie Uw complete partner voor voegafdichting

Nadere informatie

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Vandaag zetten we de deur open naar iets nieuws. We nemen iets goeds en maken het nog veel beter. Entrada II is de volgende generatie van een populaire bureaustoel;

Nadere informatie

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort

plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort plafonds, de perfecte balans voor OPtimaal comfort OPTIMALISERING Belangrijkste productkenmerken PERFECTE BALANS IN DENSITEIT GELAMINEERD ASSORTIMENT IN 3 AFWERKINGEN AKOESTISCH COMFORT α W 1.00 VISUEEL

Nadere informatie

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat.

U levert maatwerk, wij ook. Zakelijke taaltrainingen op maat. Klantbeoordelingen 2015 - zakelijke taaltrainingen januari t/m december 2015, n = 1.247 Klantenwaardering Vraagstelling Uitstekend Goed Voldoende Onvoldoende Slecht Wat vindt u van het gebruikte lesmateriaal?

Nadere informatie

Duurzaam interieur voor het kantoor van Weleda Benelux

Duurzaam interieur voor het kantoor van Weleda Benelux Duurzaam interieur voor het kantoor van Weleda Benelux 2016-2017 Bureau Kroner architecten Duurzaam interieur voor het kantoor van Weleda Benelux Al sinds 1921 produceert Weleda natuurlijke cosmetica,

Nadere informatie

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels

PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels Gas Zonne-energie PHAROS Gamma combi-condensatievloerketels > Energiebesparingen > Optimaal comfort bij verwarming en productie van sanitair warm water > Beperkt gebruik vloeroppervlak > Ideaal bij intensief

Nadere informatie

Mono Acoustic TE Ontwerpvrijheid, gemakkelijke installatie... een buitengewoon, naadloos akoestisch plafond. Av.de Cortenbergh 100, Brussel (BE)

Mono Acoustic TE Ontwerpvrijheid, gemakkelijke installatie... een buitengewoon, naadloos akoestisch plafond. Av.de Cortenbergh 100, Brussel (BE) Mono Acoustic TE Ontwerpvrijheid, gemakkelijke installatie... een buitengewoon, naadloos akoestisch plafond Av.de Cortenbergh 100, Brussel (BE) Dexia, Brussel (BE) Mono Acoustic TE Combineert topprestatie,

Nadere informatie

Radboudumc. in Bouwspecial Alles over de bouwplannen

Radboudumc. in Bouwspecial Alles over de bouwplannen Radboudumc in 2030 Bouwspecial Alles over de bouwplannen Wat is het Masterplan van Radboudumc? Paul Smits en René Bleeker over ons ziekenhuis in 2030 Het Radboudumc ziet er over 13 jaar heel anders uit.

Nadere informatie