Kompasnieuwsbrief 4 9 oktober Donderdag 1 t/m zaterdag 31 Christelijke kinderboekenmaand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kompasnieuwsbrief 4 9 oktober 2015. Donderdag 1 t/m zaterdag 31 Christelijke kinderboekenmaand"

Transcriptie

1 Kompasnieuwsbrief 4 9 oktober 2015 Donderdag 1 t/m zaterdag 31 Christelijke kinderboekenmaand oktober Vrijdag 9 oktober Huwelijk juf De Ronde Dinsdag 13 oktober Actie Light-wise Oudermoment groep 5/6 n.a.v. de christelijke kinderboekenmaand, aanvang: uur Donderdag 15 oktober Oudermoment groep 3/4 n.a.v. de christelijke kinderboekenmaand, aanvang: uur Vrijdag 16 oktober Juffendag Maandag 19 t/m vrijdag 23 Herfstvakantie oktober Maandag 26 t/m vrijdag 30 Preventieve groepsgesprekken Omgaan met elkaar (gr. 1 oktober t/m 8) en Internetgebruik (gr. 5 t/m 8) Dinsdag 27 oktober SMW, inloop: uur Ramen zemen, aanvang: uur Oudermoment groep 1/2 n.a.v. de christelijke kinderboekenmaand, aanvang: uur Oudermoment groep 7/8 n.a.v. de christelijke kinderboekenmaand, aanvang: uur Woensdag 28 oktober Ramen zemen, aanvang: uur Donderdagmiddag 29 oktober Gastles ZOA Maandag 2 november t/m Tussentijdse verslaglegging groepsplannen vrijdag 6 november Dinsdag 10 november Leerlingenbespreking 1 Informatie-uur LIO-stage Woensdag 11 november Leuke middag voor kinderen, georganiseerd door Kibeo Onderwijsinhoudelijk De Vreedzame School We zijn gestart met blok 2 van De Vreedzame School. Dit blok heeft als thema We lossen conflicten zelf op. Bij deze Kompasnieuwsbrief treft u de tweede nieuwsbrief van DVS aan. Als u die goed doorleest, bent u weer helemaal op de hoogte van wat we op school doen, en kunt u er ook thuis met uw kinderen gericht over praten. In de nieuwsbrief staan ook ervaringen van leerlingen, deze keer uit groep 5 en 6. Zeker de moeite waard om te lezen! Ook stuur ik twee kaarten mee (Los het op en Praat het uit ), die (voor onderbouw en bovenbouw) aangeven met welk stappenplan we de leerlingen leren om hun conflicten zelf op te lossen. Voor groep 1/2 is er ook weer een kletskaart bij. Merkt u er thuis iets van dat we met DVS bezig zijn? Als u dat met ons wilt delen, stellen we dat erg op prijs. Dat mag mondeling, maar u mag ook iets insturen wat in de nieuwsbrief geplaatst kan worden. Als u wilt dat ik dit naamloos plaats, kunt u dat aangeven en houd ik daar rekening mee.

2 Ontruimingsoefening Woensdagmorgen 30 september jl. hielden we onze halfjaarlijkse ontruimingsoefening. Het is altijd heel even schrikken wanneer dan onverwacht het brandalarm afgaat, maar we merken elke keer dat het nuttig is om dit te doen. Hopelijk zal het in het echt nooit nodig zijn. Koffieochtend De Vreedzame School Donderdagochtend 8 oktober jl. hadden we de eerste koffieochtend van dit schooljaar. Tien ouders waren aanwezig en samen hebben we van gedachten gewisseld over DVS. Het was een fijne bijeenkomst, waarin men ook veel herkenning vond bij elkaar. Om bij het thema te blijven, besloten we de koffieochtend met het geven van opstekers. Had u ook graag willen komen, maar was u verhinderd? De volgende koffieochtend staat gepland op woensdagmorgen 2 december Bij voorbaat bent u reeds hartelijk uitgenodigd. Christelijke kinderboekenmaand Van 1 t/m 31 oktober is het christelijke kinderboekenmaand. Het thema is dit jaar Weet je en gaat over natuur, wetenschap en techniek. In alle groepen wordt hieraan aandacht besteed. We willen ook de ouders gelegenheid geven om mee te kijken en het thema mee te beleven. Op een aantal momenten bent u welkom in de groep van uw kind. Wanneer dat is, ziet u in de kalender (zie boven). Weet dat u hartelijk welkom bent! Excursie groep 1/2 Dinsdag 13 oktober hopen de leerlingen van groep 1/2 in het kader van de christelijke kinderboekenmaand een uitstapje te maken naar boekhandel Van der Boom. Denkt u allemaal aan de stoelverhoger voor uw kind? Fijn dat er voldoende moeders zijn om te rijden; dank u wel! Light-wise Dinsdagmorgen 13 oktober hopen we met de leerlingen van groep 5 t/m 8 mee te doen aan de Lightwise actie. Deze actie wordt georganiseerd door de ANWB Lichtbrigade. Onze verkeersouder, mw. Annemieke Biemond, heeft deze morgen de leiding en de fietsenmaker zal, samen met een aantal handige jongens van CSG Prins Maurits, de fietsen controleren. Kleine reparaties worden meteen (gratis) verricht. Alle leerlingen van groep 5 t/m 8 moeten deze morgen dus op de fiets naar school komen. Er wordt gekeken of de fiets veilig is aan de hand van een checkkaart. Er zijn materialen aanwezig om de fietsverlichting in orde te maken als dat nog niet het geval is. De ANWB Lichtbrigade gaat voor goed verlichte fietsers. De Lichtbrigade komt in actie voor veilige en goede verlichting op de fiets. In aanloop naar de wintertijd houdt de Lichtbrigade hiervoor fietsverlichtingsacties door het hele land. Dat is hard nodig. Alleen al in de vier grote steden rijdt meer dan de helft (55%) van de fietsers zonder licht. In de rest van Nederland is dat 40%. Bent u nieuwsgierig of uw fiets ook veilig is? U kunt het zelf controleren:

3 Verlichting Een fiets heeft wit of geel licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant. De lampen zitten vast aan de fiets. Losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam aan kleding of een tas vastzitten. Dus niet op het hoofd, armen of benen. Lampen zijn goed zichtbaar, schijnen recht voor- en achteruit. De lampjes branden continu en mogen niet knipperen. Is dat niet in orde? Dan is de boete 55,- Reflectoren Achterop de fiets zit een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord. Is dat niet in orde? Dan is de boete is 55,- De pedalen hebben aan de voor- en achterkant gele reflectoren. De banden of velgen hebben een witte of gele reflecterende band. Is dat niet in orde? Dan is de boete is 35,- Checkkaart veilige fiets Behalve de verlichting en reflectoren, moet een veilige fiets aan meer veiligheidspunten voldoen. Welke punten dat zijn, staat op de Lichtbrigade-checkkaart. Juffendag (1) Op onze school zijn alle juffen op dezelfde dag jarig, namelijk op de juffendag. Dit jaar is dat op vrijdag 16 oktober. We bieden de leerlingen dan een gezellig programma aan en ze krijgen een traktatie. Cadeautjes worden er ter gelegenheid van deze dag niet gegeven. Soms komen leerlingen op de juffendag verkleed naar school. Dat mag, maar het hoeft beslist niet. Wat dit betreft mag u doen wat u en/of uw kind prettig vindt. De school begint die dag gewoon om uur en de leerlingen zijn ook op de gewone tijden uit. Elke leerkracht organiseert een gezellig programma met de eigen groep. Eveneens gaan tijdens de juffendag de grote maatjes een (prenten)boek voorlezen aan hun kleine maatjes. Dit is mede in het kader van de christelijke kinderboekenmaand. Juffendag (2) Tijdens de juffendag gaan alle grote maatjes een (prenten)boek voorlezen aan hun kleine maatje. Daarom de vraag of alle grote maatjes op vrijdag 16 oktober een (prenten)boek van thuis willen meebrengen, wat geschikt is om voor te lezen. Mocht dit niet lukken, dan kunnen de leerlingen op school een boek opzoeken. Juffendag (3) Tijdens de juffendag op vrijdag 16 oktober gaan de kinderen van groep 5 en 6 aan de slag met boekkunst. Daarvoor hebben zij die dag een oud boek met een harde kaft nodig van minimaal 80 bladzijden. Het oude boek moet een boek zijn dat u of uw kind niet meer leest, maar waarvan nog wel alle bladzijden goed gebonden zijn.

4 Actie voor het goede doel Donderdagmiddag 29 oktober hoopt iemand van ZOA Vluchtelingenzorg voor alle groepen een gastles te komen geven. Daaraan gekoppeld gaan we onze jaarlijkse actie voor een goed doel beginnen. Voor het werk van ZOA verkopen we kruidnootjes. Elke leerling krijgt een aantal zakjes mee om te verkopen bij familie, vrienden en kennissen. Let op, uw kind mag niet huis-aan-huis gaan verkopen, want daarvoor hebben we geen vergunning aangevraagd. De zakjes kosten 2,50 per stuk. De leerlingen kunnen het geld van de verkochte kruidnootjes inleveren bij hun eigen leerkracht, uiterlijk vrijdag 13 november a.s. We hopen op een mooie actie, die veel geld voor dit goede doel zal opleveren. Logeerkoffertje Borre Naast de verkeerstas, die onder de leerlingen van groep 1/2 rouleert, komt er ook nog een logeerkoffertje dat met de leerlingen mee mag. Dat is het koffertje van Borre! Elke vrijdag mag een ander kind het logeerkoffertje van Borre meenemen en dit een week thuis houden. Hoe dat verder gaat, zal juf Wullems uitleggen. We starten vrijdag 30 oktober. Hervormingsdag Zaterdag 31 oktober is het Hervormingsdag. Met het team hebben we besloten dat we op school enige tijd en inhoud aan deze dag gaan geven. We doen dit omdat het een belangrijk moment in de geschiedenis van de kerk aangeeft, maar ook omdat op en rondom deze datum in onze samenleving steeds meer aandacht voor Halloween komt. Wij vinden dit een zorgelijke ontwikkeling waar we als christelijke school niet in mee willen gaan. Niet omdat we beter zijn, maar omdat we anders willen zijn. Hierover praten we ook met de leerlingen. Rond 31 oktober vertellen we in alle groepen iets over Hervormingsdag en leren/zingen we in elk geval het eerste couplet van het Lutherlied; Een vaste burcht is onze God. Vraagt u er gerust naar bij uw kind; dat kan opening geven voor een gesprek én uw kind kan merken dat school en gezin op één lijn zitten. Actie Schoenendoos Van de ene actie naar de andere. Het is wel kort na onze jaarlijkse schoolactie voor het goede doel, maar we willen ook dit schooljaar weer graag deelnemen aan de actie Schoenendoos. Ik kan me voorstellen dat u het wellicht wat veel vindt, twee acties binnen enkele weken. Toch heb ik de vrijmoedigheid om de actie Schoenendoos weer onder uw aandacht te brengen. Doe mee en vul een schoenendoos voor de allerarmste kinderen. Wereldwijd leeft één op de twee kinderen in armoede. Wat zou het fijn zijn als er ook vanuit onze school een aantal schoenendozen gevuld wordt. Vrijdag 6 november krijgen de leerlingen een folder mee over de actie. Uiterlijk donderdag 19 november moeten alle schoenendozen op school ingeleverd zijn. Mw. Corianne Roon hoopt de dozen dan de volgende morgen op te halen om ze bij het verzamelpunt in Zuidland te gaan brengen. Voor de leerlingen die zelf geen lege schoenendoos voorradig hebben, staan er onder het prikbord van groep 1/2 een aantal klaar. Er staat ook een zakje met postelastieken naast; daar mag iedereen gebruik van maken om de schoenendoos dicht te maken.

5 Informatie-uur LIO-stage U bent van ons gewend dat we een informatie-uur organiseren als er een Leraar In Opleiding in onze school komt. Hoewel juf Hanneke Soeteman al vanaf begin september elke vrijdag in groep 5/6 stage loopt en u haar wellicht al gezien/ontmoet heeft, willen we toch ook de gelegenheid bieden om officieel met haar kennis te maken. De datum hiervoor is dinsdagavond 10 november. We beginnen om uur en verwachten rond uur weer af te ronden. Omdat de LIO-stage in groep 6 samenvalt met een deel van de verlofperiode van juf Sperling zijn ook de ouders van de leerlingen van groep 5 uitgenodigd voor dit informatie-uur. Ik wil u dan meteen vertellen hoe we de vervanging tijdens deze verlofperiode gaan invullen. BSO De BSO is nog niet gestart, omdat er tot op heden geen aanmeldingen zijn. Toch wil Kibeo graag een leuke middag organiseren, voor alle leerlingen van de school. Het maakt dus niet uit of leerlingen in de toekomst naar de BSO zullen gaan of niet, voor deze activiteit zijn alle leerlingen welkom. De datum die hiervoor gepland staat is woensdag 11 november, de tijden en het programma volgen in een later stadium. Tijdens deze middag zal ook de unitmanager van Kibeo aanwezig zijn. Als u vragen over de BSO heeft, kunt u die aan hem stellen. Peuterspeelzaalvoorziening in onze school Enige tijd heeft u niets gelezen over onze peuterspeelzaalplannen. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde. Achter de schermen is er druk overlegd en vergaderd. Inmiddels is het volgende bekend: Onze school kan een peuterspeelzaalvoorziening starten, maar deze zal niet gesubsidieerd worden door de gemeente Goeree-Overflakkee. Althans, op dit moment niet. Er zijn op dit gebied wel diverse ontwikkelingen op gemeentelijk niveau (het zgn. harmonisatietraject ), maar de kans dat dit voor onze school financieel gunstig uitpakt, is ongewis. De andere kant van het verhaal is, dat het onze school vrij staat om wel een peuterspeelzaal voorziening te starten, maar deze is dan alleen financieel aantrekkelijk voor ouders die onder de Wet Kinder Opvang (WKO) vallen. Anders gezegd: voor ouders die tweeverdiener zijn. Nu is tweeverdiener in dit geval een ruim begrip: zelfs als de moeder (want zo zal het bij ons toch meestal zijn) slechts enkele uren per week werkt, geldt al de benaming tweeverdiener. Echter, gezinnen waarvan één van de ouders betaald werk verricht en de andere ouder niet, zullen voor een dergelijk peuterspeelzaal voorziening het volle bedrag moeten betalen. En dat is iets wat je als school eigenlijk niet wilt.. We blijven van mening dat een peuterspeelzaal voorziening in onze school een duidelijk toegevoegde waarde zou hebben. Zeer zeker op het gebied van identiteit, maar ook voor de directe, dagelijkse inhoudelijke afstemming en het werken aan dezelfde thema s en leerdoelen. Er zijn nu twee opties mogelijk: a. We laten het hele peuterspeelzaalplan varen en de situatie blijft zoals deze nu is. b. We zetten het peuterspeelzaalplan door. Tweeverdienende ouders kunnen dan, met een kleine ouderbijdrage, hun kind naar onze peuterspeelzaal brengen. Eenverdienende ouders zijn eveneens hartelijk welkom, maar betalen voor hun kind het volle bedrag.

6 Op dit punt aangekomen heb ik behoefte aan uw input, en dan met name de input van de ouders die kinderen hebben die in de peuterleeftijd zitten of komen. Wilt u mij laten weten hoe u dit ziet en of u uw kind naar onze peuterspeelzaal zou laten gaan? Een aantal ouders heeft mij de afgelopen weken hierover al mondeling benaderd; ook hen nodig ik uit om nogmaals aan te geven hoe zij hier tegenover staan. Mocht u over bovenstaande informatie inhoudelijke vragen hebben (wat ik mij goed kan voorstellen) dan bestaat de mogelijkheid om op woensdagmiddag 11 november hierover te spreken met de unitmanager van Kibeo. Hij is dan aanwezig tijdens de leuke activiteit voor kinderen en heeft ook gelegenheid om u te woord te staan over de peuterspeelzaal voorziening. Ouderbijdrage Zoals gebruikelijk vragen we u aan het begin van het schooljaar weer een vrijwillige bijdrage voor de school om wat extra dingen te doen die het voor de kinderen net iets leuker maken. Op blz. 46 van onze schoolgids kunt u lezen waar we dit geld zoal aan besteden. Het tarief is 5,- per kind. Dit bedrag is heel laag. Vraagt u het gerust na bij andere basisscholen, er is (bijna) geen enkele school die zo n laag tarief hanteert. Wat zou het fijn zijn als u daarom allemaal uw bijdrage wilde leveren! Wat we van dit geld aanschaffen, kopen we immers ook voor úw kind..! Sommige ouders geven iets meer. Dat mag; graag zelfs. Het rekeningnummer waarop u uw bijdrage kunt storten is: NL 30 RABO Bij voorbaat hartelijk dank. TSO Wij hebben een gezellige overblijfmogelijkheid waar diverse leerlingen gebruik van maken. Af en toe doen we iets extra s bij het eten. In verband daarmee zouden we graag de beschikking hebben over een tosti-ijzer. Heeft u soms een goed tosti-ijzer, wat u nooit meer gebruikt? Dan zijn de kinderen van de overblijf er heel blij mee Datum De volgende Kompasnieuwsbrief verschijnt op vrijdag 30 oktober Voor alle genoemde data geldt: zo de Heere wil en wij leven. Met vriendelijke groet, G.A. (Gea) Geneugelijk (directeur) : Schoolstraat 19, 3251 AX Stellendam : Postbus 24, 3250AA Stellendam : : g.geneugelijk@hetkompas-stellendam.nl : Het Kompas is onderdeel van:

7 Bijlagen: - Activiteit IVN, herfstvakantie; - DVS, tweede nieuwsbrief; - DVS, Los het op en Praat het uit ; - DVS, kletskaart groep 1/2, blok 2; - Informatie peuterspeelzaal Kibeo; - Rooster TSO; - Bieb voor kids; - Flyer Wartburg.

Kompasnieuwsbrief 6, 13 november 2015. Beste ouders,

Kompasnieuwsbrief 6, 13 november 2015. Beste ouders, Kompasnieuwsbrief 6, 13 november 2015 Beste ouders, Dinsdag 17 november Leerlingenbespreking (1) Donderdag 19 november Inleveren schoenendozen voor Schoenendoosactie 2015-2016 Woensdag 25 november Studiemiddag

Nadere informatie

Kompasnieuwsbrief 2, 11 september 2015. Beste ouders, De kalender ziet er momenteel als volgt uit:

Kompasnieuwsbrief 2, 11 september 2015. Beste ouders, De kalender ziet er momenteel als volgt uit: Kompasnieuwsbrief 2, 11 september 2015 Beste ouders, De kalender ziet er momenteel als volgt uit: Dinsdag 15 september Oudervertelgesprekken voor de ouders van groep 2, 4, 6, 8 Donderdag 17 september Oudervertelgesprekken

Nadere informatie

Kompasnieuwsbrief 5, 30 oktober 2015. Beste ouders,

Kompasnieuwsbrief 5, 30 oktober 2015. Beste ouders, Kompasnieuwsbrief 5, 30 oktober 2015 Beste ouders, Maandag 2 november t/m Tussentijdse verslaglegging groepsplannen vrijdag 6 november Maandag 9 november NIO gesprekken Dinsdag 10 november SMW (13.00 13.45

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Studiemorgen De Vreedzame School, alle leerlingen vrij Open huis nieuwe leerlingen vanaf 2 ½ jaar

Studiemorgen De Vreedzame School, alle leerlingen vrij Open huis nieuwe leerlingen vanaf 2 ½ jaar Kompasnieuwsbrief 8, 11 december 2015 Beste ouders, De kalender ziet er als volgt uit: Donderdag 17 december Kerstfeestviering groep 1/2, aanvang: 18.30 uur Vrijdag 18 december Kerstfeestviering groep

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 7 11 oktober 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-10 Juf Hester 13-10 Lars G, groep 3 13-10 Sara R, groep 4

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

I.v.m. de vakantietijd worden er geen. 3/4 5/6 7/8 12/10 26:8 27:7 27:7 19/10 herfstvakantie 26/10 28:5 Lutherlied

I.v.m. de vakantietijd worden er geen. 3/4 5/6 7/8 12/10 26:8 27:7 27:7 19/10 herfstvakantie 26/10 28:5 Lutherlied 3 10-10-2014 Onze jarigen de komende periode: Juf Hanneke juli 15 Onze jarigen de komende 2 weken: Marriëtte Heimgartner 9 jaar 12 okt. Sam Jansen 6 jaar 12 okt. Thijmen Vosselman 8 jaar 14 okt. Boaz Remijn

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en voorschool De Rank 13 november 2018

Nieuwsbrief PCB De Rank en voorschool De Rank 13 november 2018 Nieuwsbrief PCB De Rank en voorschool De Rank 13 november 2018 Beste ouders/verzorger(s), Deze week zijn de oudergesprekken. Een mooi moment om bij te praten en te horen hoe het gaat met uw kind in de

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

10 oktober 2014. Gerrit Bussink

10 oktober 2014. Gerrit Bussink 10 oktober 2014 VAN DE DIRECTEUR De komende week ben ik dinsdag, donderdag en vrijdag op De Branding en Hans Boelen maandag en woensdag. Donderdag hebben wij een studiedag waarin we onze ambities gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

DECEMBER 3, 2018 JAARGANG , NUMMER 2. Fietsenkeuring 3 t/m 8. Alle kinderen met de fiets naar school!

DECEMBER 3, 2018 JAARGANG , NUMMER 2. Fietsenkeuring 3 t/m 8. Alle kinderen met de fiets naar school! Leerlingen, Ouders En Personeel DECEMBER 3, 2018 JAARGANG 2017-2018, NUMMER 2 Belangrijke data Maandag 1 okt Woensdag 3 okt Donderdag 4 okt Maandag 8 okt Woe 17-do 18 okt Za 20 t/m zo 28 Maandag 30 okt

Nadere informatie

Woensdag 16 maart Schoolveldvoetbaltoernooi groep 6, 7, 8

Woensdag 16 maart Schoolveldvoetbaltoernooi groep 6, 7, 8 Kompasnieuwsbrief 13, 11 maart 2016 Beste ouders, De kalender ziet er als volgt uit: Woensdag 16 maart Schoolveldvoetbaltoernooi groep 6, 7, 8 Donderdag 17 maart Kangoeroewedstrijd Workshop interactief

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10

24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10 24 januari 2014 schooljaar 2013/2014 nr. 10 Aanmelden Over een poosje starten de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar al. Om het aantal groepen te bepalen is het belangrijk te weten kinderen op hoeveel

Nadere informatie

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

September 2015. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag. 10 Teamverg. 1 Hoolahu. 17 18 Hoolahu Sportdag gr.

September 2015. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag. 10 Teamverg. 1 Hoolahu. 17 18 Hoolahu Sportdag gr. September 2015 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 13.30 uur MT overleg AK 2 hoofdluiscontrole 3 4 5 6 7 lesweek 2 8 9 Schoolfotograaf (vm) 10 Teamverg. 1 Hoolahu 11 12 13 14 lesweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken

Bijlage: - MR vacature - Matrix kerken 1 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 2-10: speelgoedochtend kleuters 5-10: inloopspreekuur IB-er Dag van de leraar 7-10: finale voorleeswedstrijd 7-10: schoolgebedsgroep 12-10: bibliotheekactiviteit gr

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

ONS - NIEUWS. 15 oktober 2015

ONS - NIEUWS. 15 oktober 2015 15 oktober 2015 ONS - NIEUWS Agenda: 16-10: aaneengesloten schooldag bovenbouw 17-10 - 25-10: herfstvakantie 26-10: luizencontrole 29-10: inloop Barbera Kaai CJG 30-10: Hooizolder gr 5-6 30-10: Gastles

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015

KlimtorenNieuws. Terugblik kermis. Nr. 03 23-09-2015 KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 03 23-09-2015 Terugblik kermis Terugblik kermis Schoolfotgraaf Hoofdluis

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2019

Nieuwsbrief April 2019 Nieuwsbrief April 2019 Kalender en belangrijke informatie voor de komende periode: Dinsdag 2 april, gastles Jan Peter Robijn gr 7b - week van het geld Dinsdag 2 april, theatervoorstelling Diekhuus, groepen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie Leerkracht instructie basisschool Algemeen Achtergrond De ANWB is een vereniging die nauw betrokken is bij de maatschappij en zet zich in voor mobiliteit, vakantie

Nadere informatie

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 In dit nummer Klussenmorgen Spelling Koningsdag Cultuurmiddag Website vergadering Etc. De klussenmorgen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie. Vergadering TSO (2), aanvang: uur Open lessen

Voorjaarsvakantie. Vergadering TSO (2), aanvang: uur Open lessen Kompasnieuwsbrief 12, 19 februari 2016 Beste ouders, Maandag 22 t/m vrijdag 26 februari Dinsdag 1 maart Maandag 7 t/m vrijdag 11 maart Dinsdag 8 maart Voorjaarsvakantie Vergadering TSO (2), aanvang: 13.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jozefschool

Nieuwsbrief Jozefschool November 2015 Belangrijke data 30 november: Algemene ledenvergadering OV 4 december: Sinterklaasviering. Let op de brief die u hierover nog krijgt. 17 december: De kinderen zijn allemaal om 12.00 uur uit.

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!!

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!! Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 1 OBS DE BOUWSTEEN SCHOOLJAAR 2015 2016 0597-331570 11 SEPTEMBER 2015 Agenda september: Vooruitblik oktober: 13 okt. Oud papier lopen 14 okt. Nieuwsbrief 2 5-16 okt. Schoolbreed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: Hegedyk 44 DATUM: GV Luxwoude MAIL:

NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: Hegedyk 44 DATUM: GV Luxwoude MAIL: NIEUWSBRIEF VAN OBS DE HOEKSTIEN NUMMER: 4 2018-2019 Hegedyk 44 DATUM: 12-10-2018 8405 GV Luxwoude MAIL: directeur@hoekstien.nl Tel: 0513-529555 WEBSITE: www.hoekstien.nl Agenda Maandag 15 oktober Nascholing

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Openbare Basisschool Cornelis Jetses Jaargetijden 6 1109 AR Driemond telefoon: 0294-414370 e-mail:info@cjetses.nl www.cjetses.nl Nieuwsbrief april 2010 Agenda Zaterdag 24 april Geinloop Meivakantie 30

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Bijpraatbrief oktober 2014

Bijpraatbrief oktober 2014 Terugkijkend op een zeer geslaagde en mooie juf- en meesterdag al weer de nieuwe bijpraatbrief. Bijpraatbrief oktober 2014 Belangrijke data: 1 10 okt. : Kinderboekenweek 6 okt. : CBO Meilandag Groep 1

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding 26 augustus Luizencontrole 26 Startdienst, 19.00 uur in De Hoeksteen 31 Gebedsgroep 31 Rots en Water informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 8 6 oktober 2015 Geachte ouders, Deze week: * Zendingsproject * Ouderbijdrage * Sinterklaas instuif * HonkN Stichting Kinderpostzegels is een organisatie die zich inzet voor kinderen die een

Nadere informatie

Iedereen hartelijk welkom in dit nieuwe schooljaar! We hopen dat jullie en u allen heerlijk zijn uitgerust. Het is fijn om iedereen weer te zien!

Iedereen hartelijk welkom in dit nieuwe schooljaar! We hopen dat jullie en u allen heerlijk zijn uitgerust. Het is fijn om iedereen weer te zien! Nieuwsbrief Radarschool Jan Wouter van den Doel 31 augustus 2015 Jaargang 17 nr. 1 Website: www.jwvddoel.nl E mail :info@jwvddoel.nl Bezoekadres: Kabbelaarsbank 2, 4301 XB Zierikzee Postadres: Postbus

Nadere informatie

Actie voor de ROMA scholen

Actie voor de ROMA scholen Jaargang 6 nummer 5 30 januari 2019 In dit nummer: Actie Ouderavond Studiedag Koffie inloopochtend Kindgesprekken Contactavond De Vreedzame school Schoolreis Geboren Overblijven Beeldknap Zelfknap Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Ook de schoolfotograaf is weer langs geweest. Wij zijn heel benieuwd of iedereen er weer mooi op staat.

Beste ouders/verzorgers, Ook de schoolfotograaf is weer langs geweest. Wij zijn heel benieuwd of iedereen er weer mooi op staat. Nummer: 18 20 mei 2016 Agenda: Dag Maandag 23-5 Dinsdag 24-5 Woensdag 25-5 Week 22 Activiteit OR-vergadering Gr. 7 & 8 naar een voorstelling Meester- en juffendag Start afname CITO-toetsen Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie