Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011"

Transcriptie

1 Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 14 december 2011

2 Inhoudsopgave 1. Starten met prezi op het internet Tabbladen Een nieuwe prezi starten Onderdelen van het werkblad Een prezi maken: de principes Opmaak Tekst toevoegen Insert: afbeelding, YouTube, stroomdiagram, bestand Vormen: pijl, lijn, rechthoek, driehoek, cirkel, potlood, markeerstift Frames URL's toevoegen: live links Pad toevoegen Presenteren Je prezi delen of meenemen...11

3 1. Starten met prezi op het internet Ga naar en kies eerst een licentie om het programma op te starten. Met het gratis account werk je altijd op het internet en is de omvang van je prezi beperkt tot 50MB. Dat zijn de enige beperkingen. Verder staat alles tot je beschikking. Het voordeel is wel dat je vanaf elke plek aan je prezi kunt werken. Op het internet is veel openbaar, maar niet jouw prezi. De enige die jouw prezi s kan zien, ben jijzelf. Tenzij je ze publiceert of deelt met anderen natuurlijk. Zodra je een licentie hebt gekozen om mee te gaan werken, kun je een account aanmaken.

4 Je hebt nu een eigen account op Prezi. Alle volgende keren dat je wilt bouwen aan je Prezi's kun je direct naar het login scherm gaan en simpelweg inloggen met de gegevens die je zojuist hebt aangemaakt. 2. Tabbladen Op het scherm zie je drie tabbladen: Your prezis, Learn en Explore. Onder Your prezis komen jouw eigen prezis te staan.

5 Onder Learn vind je een verkorte handleiding. Houd er rekening mee dat het programma nog volop in ontwikkeling is en dat er voortdurend functionaliteiten worden toegevoegd of onderdelen verbeterd. Het is dus leuk en interessant om hier regelmatig een kijkje te nemen. Van de verbeteringen en toevoegingen krijg je trouwens ook een duidelijke melding als je inlogt. Onder Explore vind je een scala aan gepubliceerde prezi's waarin je naar hartenlust kunt snuffelen. Je doet hier leuke ideeën op en als je iets ziet dat je aanstaat, kun je dat onderdeel gewoon kopiëren naar je eigen prezi.

6 3. Een nieuwe prezi starten Nu ben je klaar om aan de slag te gaan met een nieuwe prezi. Onder de welkomstregel zie je dat het programma zich steeds doorontwikkeld. Klik op de link "See all new features in one place!" om de nieuwe functionaliteiten te bekijken. Om een nieuwe Prezi te starten klik je op Your prezis en vervolgens op New prezi. Daarmee open je een venster waarin je de titel van je prezi plus een beschrijving kunt geven. Wanneer je dit hebt gedaan, klik je nogmaals op New prezi. Mocht je de Prezi later openbaar willen maken, let er dan op dat je een duidelijke titel en omschrijving gebruikt. Je kunt de titel en omschrijving achteraf ook nog altijd aanpassen. Het programma start nu. Op het scherm verschijnen de letters Prezi. Daarboven draait een "zebra", een soort cursor waarmee je onderdelen van de prezi kunt bewerken. Je kunt vervolgens kiezen uit een bestaande template of een lege template. Bij de bestaande templates is de vormgeving en kleurstelling al gekozen. In een lege template kun je zelf alles bepalen. In dit geval gaan we er vanuit dat er voor een lege template wordt gekozen. Klik op Start editing. Nu wordt een werkblad geopend met daarop de tekst "Click anywhere & add an idea". Klik op de tekst. De tekst wordt nu vet weergegeven en op de tekst staat de zebra. Dit betekent dat je de tekst hebt geselecteerd. Druk op Delete op je toetsenbord om de tekst te verwijderen. Je werkblad is nu leeg.

7 4. Onderdelen van het werkblad Linksboven zie je het zeepbelmenu. Standaard staat dit op Write. Andere menuopties zijn Insert/Shapes, Frame, Path, Colors & Fonts. Met Insert voeg je onderdelen toe aan de prezi. Onder Frame vind je een aantal kaders waarmee je structuur kunt aanbrengen in je prezi. Met Path verdeel je je prezi in presentatiestappen. Met Colors & Fonts maak je je prezi op. Middenboven is een werkbalk. De menuopties zijn Save, twee pijlen, Meeting, Print, Help en Exit. Je prezi wordt automatisch om de paar minuten opgeslagen (Autosaving). Daarmee wordt voorkomen dat je werk kwijt bent als de internetverbinding onverwacht verloren gaat. Desondanks is het verstandig regelmatig handmatig op te slaan (Save) als extra zekerheid. Met de pijlen kun je bewerkingen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren. Via Meeting kun je je werk delen met anderen en gezamenlijk online bewerken. Met de knop Print maak je een pdf aan, waarvan je de gewenste pagina's kunt afdrukken. Klik op Help voor toegang tot de QuickHelp, Tutorials en de uitgebreidere handleiding. Met Exit sluit je de prezi. Rechts in het midden is een schuifbalk waarmee je kunt in- en uitzoomen en terug kunt gaan naar home. In de praktijk gebruik je vaker je scrollwieltje van de muis om te zoomen. Rechtsonder zitten de knoppen Show waarmee je de prezi presenteert. Met de zebra kun je objecten vergroten of verkleinen, verplaatsen en roteren. Door een onderdeel te selecteren en vervolgens op de rechtermuisknop te klikken, verschijnt een pop-upmenu. Belangrijke functies hierin zijn Bring forward/to Front en Bring backward/to Back. Hiermee kun je overelkaar geplaatst onderdelen naar voren halen of juist op de achtergrond plaatsen. Verder vind je hier ook alle knip-, kopieer- en plakfuncties. 5. Een prezi maken: de principes 1. Plaats je hoofdideeën in tekst op je werkblad. Werk die ideeën verder uit. 2. Kies een thema voor de opmaak. 3. Voeg afbeeldingen en andere elementen toe. 4. Geef het pad aan. 5. Controleer alle weergaves. Is het goed? Dan kun je beginnen met je presentatie.

8 6. Opmaak Klik op Colors & Fonts om een thema te kiezen voor de opmaak van je prezi. Je hebt de keuze uit een aantal voorgeprogrammeerde layouts. Deze kun je aanpassen met de Theme Wizard. De wizard leidt je door de keuze voor achtergrondkleur, logo, lettertype en tekstkleur, de kleur voor de frames, de pijlen, het potlood en de markeerstift. Het aanbod van kleuren en lettertypen is beperkt. Het is echter wel mogelijk meer specifieke opmaak toe te voegen met behulp van de CSS editor. Zie daarvoor de Engelse handleiding. Met de knop Show logo plaats je je bedrijfslogo linksonder in de hoek. 7. Tekst toevoegen Klik ergens op het lege werkblad om tekst in te voegen. Hierdoor open je een kleine teksteditor. Linksboven bevinden zich opties om je tekst uit te lijnen, in een lijst te plaatsen of een kleur te geven. Rechtsonder kies je het lettertype volgens het thema dat jij hebt gekozen. Door het driehoekje rechtsonder te verslepen, kun je het tekstvak vergroten of verkleinen. Is je tekst klaar, dan kun je die vergroten/verkleinen, verplaatsen en roteren met behulp van de zebra. Tip: Tijdens het vergroten en verkleinen van je tekst zie je andere tekst plotseling vet worden. Dat betekent dat de geselecteerde tekst precies even groot is als die tekst. Tip: Dunne stippellijntjes die zomaar verschijnen, geven aan dat jouw tekst links, midden of rechts is uitgelijnd met een andere tekst. 8. Insert: afbeelding, YouTube, stroomdiagram, bestand Klik op een van de menuopties om een onderdeel vanaf het internet of je computer toe te voegen. Kopieer de bestandslocatie of de URL in het venster of selecteer de bestandsnaam in de Verkenner. Let op: Zorg dat afbeeldingen die je van het internet haalt minimaal middelgroot zijn binnen afbeeldingen zoeken op Google. Door het inzoomen worden ze anders erg korrelig. Concreet betekent dit een afmeting van meer dan 300 pixels. Het is ook aan te bevelen van de afbeeldingen een pdf te maken. Daarmee blijft de kwaliteit intact. Een filmpje uit YouTube voeg je toe door de link in het YouTube venster te kopiëren. Door te klikken op het stroomdiagram verschijnen negen opties waaruit je een keuze kunt maken. Het zijn niet alleen stroomdiagrammen, maar ook tekeningen die je weer kunt bewerken.

9 9. Vormen: pijl, lijn, rechthoek, driehoek, cirkel, potlood, markeerstift Selecteer Insert/Shapes om vormen toe te voegen, pijlen en lijnen te trekken, tekst te markeren of uit de losse hand te tekenen. Kies het gewenste gereedschap. Door te dubbelklikken op de pijl verschijnen drie markeerpunten. Deze kunnen worden versleept. De pijl kan daarmee een gebogen vorm krijgen. Ook kun je de pijl een andere kleur geven. Tip: De omlijning van de pijl blijft altijd in de oorspronkelijke kleur. Gebruik de zebra om lijnen smaller te maken. De markeerstift is bedoeld om tekst te markeren. Met het potlood kun je losse vormen tekenen of notities in de prezi maken. Tip: Hier moet je een bijzonder vaste hand voor hebben! De rechthoek, driehoek en cirkel hebben een vaste kleur die alleen te wijzigen zijn in de CSS editor (zie hiervoor de Engelse handleiding). 10. Frames Er zijn vier soorten frames: drie zichtbare en een verborgen. De zichtbare frames groeperen alle bij elkaar horende gegevens en brengen structuur aan in je prezi. Onderdelen binnen een zichtbaar frame worden beschouwd als een geheel. Door te klikken op het frame worden alle onderdelen gezamenlijk geselecteerd, waardoor ze snel zijn te verplaatsen, roteren enz. Natuurlijk kun je ook losse onderdelen selecteren. Tip: Het gele frame in de afbeelding wordt soms weergegeven als een dicht vlak. Dat ligt aan het gekozen thema. Het verborgen frame werkt anders. Je gebruikt het om aan te geven wat tijdens de presentatie op het beeldscherm zichtbaar moet zijn. Het frame zelf ziet je publiek niet.

10 Dit frame ziet de onderdelen niet als een geheel. Soms is het daarom handig tijdelijk een zichtbaar frame om je objecten te plaatsen zodat ze makkelijk verplaatsbaar enz. zijn. 11. URL's toevoegen: live links Voeg een URL toe door de gewenste pagina te openen en het adres in de prezi te plakken als tekst. Sla daarna de prezi op en sluit hem af. Als je hem nu weer opent, is de link actief. Houd Shift ingedrukt en klik op de URL om naar het webadres te gaan. 12. Pad toevoegen Klik op Path in het zeepbelmenu en begin de stappen van je presentatie te nummeren. Hiervoor klik je simpelweg op de achtereenvolgende plekken in je presentatie die je wilt laten zien aan je publiek. Onder het scherm zie je precies in thumbnails wat je hebt geselecteerd. Je kunt de thumbnails verplaatsen met je muis naar een andere plek om de volgorde van je stappen te wijzigen. Je voegt een stap in door de dikke stip halverwege de lijn tussen de nummers naar een onderdeel te slepen. Je verwijdert stappen door te klikken op het kruisje rechtsboven in de thumbnail. Het verschijnt zodra je op de thumbnail gaat staan.

11 13. Presenteren Begin de presentatie door op Show in het zeepbelmenu te klikken. Rechtsonder in je scherm verschijnen vier Show-knoppen. Klik op de pijl naar links en houd de linkermuisknop ingedrukt om het pijltje daarboven op te roepen. Daarmee ga je naar het begin van de prezi. Klik op de pijl naar rechts om de prezi stapsgewijs te presenteren. Het is op elk moment mogelijk naar een andere plek in de prezi te gaan door in/uit te zoomen en op een onderdeel in de prezi te dubbelklikken. Let op: dit werkt alleen als je dubbelklikt op een onderdeel van de prezi dat je hebt geselecteerd als padpunt. Tip: De afstandsbediening bij een beamer werkt alleen op PowerPoint en niet op Prezi. Je moet dus in de buurt van je laptop blijven. 14. Je prezi delen of meenemen Na het afsluiten van je prezi, zie je onder het scherm een aantal opties. Een daarvan is Download. Je kunt je prezi dan als losse toepassing compleet downloaden en bijvoorbeeld op een USB-stick zetten. Dat maakt presenteren overal mogelijk. Je prezi is standaard Private, dat wil zeggen: alleen voor jouw ogen bedoeld. Je kunt hem wel publiceren zodat iedereen hem kan zien en kopiëren. Dat zul je misschien nog niet zo gauw doen. Wat meer voor de hand ligt, is dat je hem alleen zelf wilt bewerken, maar wel door iemand anders wil laten bekijken, bijvoorbeeld om te overleggen over de inhoud. Dan kun je de link naar je prezi naar die persoon mailen. Die kan hem dan vanuit zijn mail openen en afspelen. Onderin het scherm kun je zien hoe vaak je prezi is bekeken. Soms is het ook handig een kopie te maken van je prezi als basis voor een nieuwe prezi.

Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 13 juli 2012

Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 13 juli 2012 Korte handleiding PassworD brand fusion Joke Zwaal 13 juli 2012 Inhoudsopgave 1. Starten met prezi op het internet... 3 2. Tabbladen... 5 3. Een nieuwe prezi starten... 7 4. Onderdelen van het werkblad...

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

PREZI (WWW.PREZI.COM)

PREZI (WWW.PREZI.COM) PREZI (WWW.PREZI.COM) INHOUD Wat is Prezi?... 2 Waar vind je Prezi?... 2 Aan de slag!... 3 Is het mogelijk om prezi offline te... 6 Pagina 1 van 6 WAT IS PREZI? Prezi is een online tool waarmee je dynamische

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een account.. Zo log je in op Prezi. Zo begin je een presentatie. 1 Zo maak je een presentatie met Prezi. Prezi is een online tool waarmee presentaties gemaakt kunnen worden. Prezi wint snel aan populariteit en wordt daarom ook wel de PowerPoint killer genoemd. Een Prezi-presentatie

Nadere informatie

1 Wat is Prezi. Prezi is een online presentatietool. Prezi zorgt er voor dat je doelgroep/publiek geboeid blijft en je boodschap wordt onthouden.

1 Wat is Prezi. Prezi is een online presentatietool. Prezi zorgt er voor dat je doelgroep/publiek geboeid blijft en je boodschap wordt onthouden. 1 Wat is Prezi... 2 2 Account aanmaken... 3 3 Uitleg Prezi menu knoppen... 4 4 Transformation zebra... 6 5 Theme (huisstijl implementeren)... 7 6 Tekst invoegen en bewerken... 8 7 Frames gebruiken... 9

Nadere informatie

Zo maak je een presentatie met Prezi.

Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo maak je een presentatie met Prezi. Zo log je in op Prezi. 5. Surf naar http://prezi.com/ 6. Klik rechts bovenin op de knop Log in. 7. Voer op het volgende scherm het volgende E-mailadres en Password

Nadere informatie

In deze handleiding. 1. Aanmaken account

In deze handleiding. 1. Aanmaken account In deze handleiding 1. Aanmaken account 2. Het maken van een Prezi 3. Verder gaan met het bewerken van een bestaande Prezi 4. Private of Public 5. De knoppen 6. Tekst invoegen op het canvas en opmaak wijzigen

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Aan de slag met Prezi. Handleiding voor leerlingen

Aan de slag met Prezi. Handleiding voor leerlingen Aan de slag met Prezi Handleiding voor leerlingen 1 Aan de slag met Prezi Naast Powerpoint zijn er ook andere hulpmiddelen bij presenteren, een daarvan is Prezi. Prezi bestaat uit een virtueel oneindig

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen:

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen: Versie 3.2 01/2013 Inleiding Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je je informatie gaat ordenen.

Nadere informatie

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken.

Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Lesbrief ICT Prezi Zo maak je een account.. Om een presentatie met Prezi te kunnen maken moet je eerst een gratis account aanmaken. Dat gaat als volgt. 1. Surf naar http:/prezi.com/ 2. Klik rechts bovenin

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi staat niet stil en is steeds bezig om de tool Prezi te verbeteren. De belangrijkste veranderingen

Nadere informatie

Prezi. een handleiding voor beginners. door Chris Goevaerts

Prezi. een handleiding voor beginners. door Chris Goevaerts Prezi een handleiding voor beginners door voor Lerareninfo vzw www.lerarentools.be Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Deel 1: Basistechnieken. 3 1.1 Navigatie 3 1.2 Het menu.. 4 1.3 Tekst invoegen. 5 1.4

Nadere informatie

Door: Luuk Veldhuis Contact: luukveldhuis@gmail.com

Door: Luuk Veldhuis Contact: luukveldhuis@gmail.com HANDLEIDING PRESENTATIE MAKEN MET Door: Luuk Veldhuis Contact: luukveldhuis@gmail.com Het startscherm: Nu sta je in je startscherm. Hier is een overzicht van je prezi s en kan een nieuwe presentatie gemaakt

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

... 2... 3... 7... 8... 9

... 2... 3... 7... 8... 9 ... 2... 2... 2... 3... 3... 7... 8... 9 Prezi is een presentatietool waarmee je eenvoudig online presentaties kunt maken. Een Prezipresentatie bestaat in feite uit één groot vel papier (canvas) waarop

Nadere informatie

Popplet. 1. Surf naar http://popplet.com. 2. Klik rechts bovenin op de knop Sign up for free.

Popplet. 1. Surf naar http://popplet.com. 2. Klik rechts bovenin op de knop Sign up for free. Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets. Een Popplet is een scherm

Nadere informatie

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet.

ICT -idee 1. Zo maak je een mindmap met Popplet. Zo maak je een account. Zo log je in op Popplet. Zo maak je een nieuwe, nog lege, Popplet. 1 Zo maak je een mindmap met Popplet. Met Popplet kunnen mindmaps gemaakt worden en gedachten snel in tekst en beeld worden omgezet. Popplet werkt snel, eenvoudig en efficiënt. Met Popplet maak je Popplets.

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

EEN NIEUWE PRESENTATIE MAKEN

EEN NIEUWE PRESENTATIE MAKEN PREZI NEXT Bron: blog.prezi.com INHOUD 1 WAT IS PREZI 2 2 ACCOUNT AANMAKEN 2 3 EEN NIEUWE PRESENTATIE MAKEN 2 4 OVERVIEW 3 4.1 EEN TOPIC TOEVOEGEN 3 4.2 EEN TOPIC VERPLAATSEN 3 4.3 EEN TOPIC VERGROTEN/VERKLEINEN

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

In dit document vatten we de belangrijkste wijzigingen van november 2012 en januari 2013 samen.

In dit document vatten we de belangrijkste wijzigingen van november 2012 en januari 2013 samen. Nieuwe Versie Prezi 6 januari 2013 Online presentatietool Prezi heeft begin deze maand weer een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Na de nieuwe interface die november 2012 al werd gelanceerd, waarbij de

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

Aan de slag met Prezi

Aan de slag met Prezi 1. Een account aanmaken (eenmalig) Met de online presentatietool Prezi kunt u in een handomdraai presentaties maken die een stuk overzichtelijker zijn dan Powerpoints! Ga naar: http://prezi.com/ en klik

Nadere informatie

Handleiding Visio 2010. www.dubbelklik.nu

Handleiding Visio 2010. www.dubbelklik.nu Handleiding Visio 2010 www.dubbelklik.nu Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen:

Inleiding. De handleiding bestaat uit vier delen: Versie 3.3 02/2013 Inleiding Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je je informatie gaat ordenen.

Nadere informatie

3 Versie 3.5 Erik Drossaart

3 Versie 3.5 Erik Drossaart Versie 3.5 03/2014 Inleiding Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je de informatie gaat ordenen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken.

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten en afsluiten POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 klikken. Typ anders in het

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2013/2016, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1. PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten, verkennen en afsluiten PowerPoint opstarten POWERPOINT kan bijvoorbeeld worden opgestart via een snelkoppeling op het bureaublad. Presentaties openen en het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003 Handleiding Paint 2003 www.dubbelklik.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Je hebt, behalve dit werkboek, ook twee prezi's nodig die online te terug te vinden zijn.

Je hebt, behalve dit werkboek, ook twee prezi's nodig die online te terug te vinden zijn. Werkboek Probeerprezi (Versie 1.2) 01/2017 Voorwoord Prezi is net als het alom bekende PowerPoint een tool om presentaties mee te maken. Je start met een groot, leeg vel papier (= canvas) waarop je de

Nadere informatie

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas

Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Comic Life: Maak een fotostrip in de klas Wat ga je doen? Je gaat een fotostrip maken met het programma Comic Life. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen verhaal construeren. In het programma kun je per

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Versie 3.6 Erik Drossaart

Versie 3.6 Erik Drossaart HANDLEIDING PREZI 3 Versie 3.6 Erik Drossaart Inhoud Inleiding... 5 Je Prezi- account aanmaken... 6 Licenties... 6 Ingelogd! En dan?... 8 Het canvas... 8 Aan de slag!... 10 Werken met tekst... 10 Tekst

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? 1) Je opent PowerPoint met dit icoontje. Je komt op dit scherm: Hier in deze balk zie je in het klein welke dia s je allemaal hebt. Je kan de volgorde ook veranderen

Nadere informatie

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Deze les ga je een filmpje maken van vier bewegende afbeeldingen met muziek en tekst. Zorg voordat je begint dat je vier grote afbeeldingen (minimaal 1000 800

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint verkennen POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 in het menu Start klikken. Typ anders in

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Voornaam. Achternaam. adres

Voornaam. Achternaam.  adres Klik op: Voornaam Achternaam Vul de gegevens in en klik op: Email adres Geef een wachtwoord op. Herhaal het wachtwoord (niet knippen en plakken) blz.1 van 10 Hier volgt een aantal voorbeelden van de mogelijkheden

Nadere informatie

Kaart maken met Google Maps

Kaart maken met Google Maps Kaart maken met Google Maps Open https://mapsengine.google.com/map/ en log in met je Google account. Klik op 'Nieuwe kaart maken'. Page 1 Je kaart een naam geven Klik op 'Naamloze kaart' linksboven. Een

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu.

De Leerkrachtassistent bestaat uit twee onderdelen: het Digimenu en de Modellentool. Het programma opent in het Digimenu. Gebruikershandleiding Leerkrachtassistent Wizwijs De Leerkrachtassistent Wizwijs is software voor het digitale schoolbord. Met dit programma kunt u uw rekenlessen efficiënt organiseren en aantrekkelijker

Nadere informatie

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk

Handleiding. Cv templates. Venbroekstraat AS Nieuwkuijk Handleiding Cv templates Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Maak een keuze: 1 of 2 pagina s 3 Tekst wijzigen 3 Grootte van tekstblok wijzigen 3 Kleur of lettertype veranderen 3 Lettertypes installeren 3 Profielfoto

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven:

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Afdrukken Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: Onder Instellingen kun je aangeven wat je wilt afdrukken: Bij Notitiepagina s wordt per pagina één dia afgedrukt.

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor

Route Een programma bestaat uit verschillende routes (deelparcoursen). Elke route heeft een eigen instelling voor Trainingen Via de functieknop Trainingen creëer en bewerk je routes en trainingen van de verschillende trainingstypes: Catalyst, Video, GPS Rides en Virtual Reality. Nieuwe training Hier stel je een nieuwe

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE

GEBRUIKERSHANDLEIDING ELBAPRINT SERVICE Softwarevereisten Stap 1: Inloggen of een account aanmaken Stap 2: Etiketformaat kiezen Stap 3: Achtergrond kiezen of vanuit een onbedrukt etiket werken Stap 4: Uw gegevens importeren in de etiketten of

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Uitleg Glogster voor de leerlingen

Uitleg Glogster voor de leerlingen Uitleg Glogster voor de leerlingen Glogster is een website waar je heel mooie digitale posters kunt maken. Je kun aan de posters tekst, foto s, filmpjes en zelfs geluiden toevoegen. Je kunt alles De eerste

Nadere informatie

GOOGLE MAPS VERKENNEN

GOOGLE MAPS VERKENNEN Handleiding GOOGLE MAPS VERKENNEN Stap 1 Ga naar maps.google.nl Tik je woonplaats en adres in het zoekvenster. Zoom in tot je huis zichtbaar wordt. Ga via de [terug]pijl (linksboven) terug naar vorige

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

1 Een presentatie bekijken

1 Een presentatie bekijken 1 Een presentatie bekijken PowerPoint is een programma om presentaties te maken. In dit hoofdstuk leer je om een bestaande presentatie te bekijken. Ook maak je enkele wijzigingen in een bestaande presentatie.

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

ReadSpeaker TextAid Je persoonlijke studietool. Snel en eenvoudig aan de slag!

ReadSpeaker TextAid Je persoonlijke studietool. Snel en eenvoudig aan de slag! ReadSpeaker TextAid Je persoonlijke studietool Snel en eenvoudig aan de slag! INHOUD INHOUD... 2 INLOGGEN... 3 HELP... 3 TEXTAID FUNCTIES... 4 NIEUWE TEKST... 5 DE BIBLIOTHEEK... 6 BEELD NAAR TEKST...

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Handleiding Visio 2013. www.dubbelklik.nu

Handleiding Visio 2013. www.dubbelklik.nu Handleiding Visio 2013 www.dubbelklik.nu Deze handleiding is onderdeel van Dubbelklik, een lesmethode Technologie, ICT/ Loopbaanoriëntatie en Intersectoraal Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Microsoft Outlook Je weg vinden in Outlook

Microsoft Outlook Je weg vinden in Outlook Microsoft Outlook 2016 Je weg vinden in Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen

Nadere informatie

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1

Dit bundeltje is van. Werken in. Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van. Leen Van Damme. Pagina 1 Dit bundeltje is van Werken in Word Hoe doe ik dat? Dit bundeltje is van Leen Van Damme Pagina Inhoudsopgave Word openen... 3 Scherm in Word... 4 Lint in Word... 5 Document opslaan... 6 Afdrukvoorbeeld

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Stappenplan Online prikbord maken

Stappenplan Online prikbord maken WAT IS LINO? Met Lino kun je een online prikbord maken. Je kunt hier memobriefjes, afbeeldingen, filmpjes en documenten aan toevoegen. Een online prikbord gemaakt met Lino. EEN ACCOUNT AANMAKEN 1. Ga naar

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

handleiding v3.1 Overzicht toont u alle bladzijden van uw album Bladzijde toont een specifieke pagina van uw album

handleiding v3.1 Overzicht toont u alle bladzijden van uw album Bladzijde toont een specifieke pagina van uw album 3 Foto s en tekst invoegen en schikken Bovenaan het programmavenster ziet u twee tabs: handleiding v3.1 Overzicht toont u alle bladzijden van uw album Bladzijde toont een specifieke pagina van uw album

Nadere informatie