-Newsflash- KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "-Newsflash- KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND"

Transcriptie

1 WK MTB & TRIAL MONT SAINTE ANNE Na Australië vorig jaar was het dit jaar de beurt aan Canada om de Wereldkampioenschappen MTB & Trial (31 augustus 5 september) te organiseren. Plaats van afspraak was het erg technische parcours van Mont Sainte Anne, waar ieder jaar een Wereldbekermanche plaatsvindt. Na de goede resultaten in de Wereldbekerwedstrijden dit seizoen waren de verwachtingen bij de junioren hooggespannen. Elise Marchal bevestigde en werd mooi 5 e bij de meisjes. Ook Jeff Luyten kwam in Mont Sainte Anne erg sterk voor de dag. Vanuit een 34 e startpositie rukte hij al snel op naar de 8 e plek. Hij kwam nog erg dicht bij het brons, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een knappe 5 e plaats. Jens Schuermans kon zijn kansen jammer genoeg niet optimaal verdedigen door materiaalpech in de openingsronde. Hij viel terug naar de laatste positie, maakte nog heel wat plaatsen goed, maar strandde uiteindelijk op een 19 e plaats. Bij de beloften zorgde Ruben Scheire voor de verrassing. De eerstejaarsbelofte deelde zijn wedstrijd goed in en zag zijn sterke prestatie beloond met een onverhoopte 8 e plaats. Sébastien Carabin werd 17 e. De goede resultaten bij de jeugd deden het beste verhopen voor Sven Nys, onze enige vertegenwoordiger bij de elite. Nys, die vooraf had gehoopt op een plaats in de top 10, kende echter een complete offday. Gestart als 47 e slaagde hij er aanvankelijk in een tiental plaatsen goed te maken, maar dan begon zijn motor te sputteren. Uiteindelijk werd hij zelfs uit koers genomen. Op de slotdag van het WK werd Kenny Belaey voor de 4 e keer wereldkampioen trial (26 inch). Hij haalde het in de finale met grote voorsprong op de Spanjaard Ros en de Fransman Caisso. Zijn grote rivaal en titelverdediger, de Fransman Gilles Coustellier werd pas 5 e. Een enorme opsteker voor Belaey die vorig jaar na een discutabele beslissing van de jury tevreden moest zijn met zilver. Hij werd eerder al wereldkampioen in 2002, 2005 en 2006.

2 Alle uitslagen op een rijtje: MTB: Dames Junioren: Heren Junioren: Heren U23: Heren Elite: TRIAL: Heren Elite 26 inch: Elise MARCHAL: 5 e Jeff LUYTEN: 5 e Jens SCHUERMANS: 19 e Bart DE VOCHT: 34 e Pieter GELUYKENS: 45 e Jens VANDEKINDEREN: 51 e Olivier BRUWIERE: 57 e ( 1 ronde) Ruben SCHEIRE: 8 e, Sébastien CARABIN: 17 e Sven NYS: 63 e ( 2 rondes) Kenny BELAEY: 1 e EK PISTE SINT PETERSBURG Onze nationale pisteploeg is momenteel aan de slag op de Europese Kampioenschappen Piste voor junioren en beloften (10 15 september) in het Russische Sint Petersburg. Meteen de eerste opdracht voor de nieuwe bondscoach Peter Pieters. Op de openingsdag van het EK pakten Jolien D Hoore, Jessie Daams en Kelly Druyts meteen goud in de ploegenachtervolging bij de beloften. Het Belgische trio, dat vorig jaar zilver behaalde in Minsk, had in de kwalificaties de beste tijd neergezet. In de finale reden ze meer dan 3 seconden sneller en haalden ze het met van Polen. Daarmee bleven ze iets meer dan een halve seconde boven hun Belgisch record ( ). Het brons was voor het thuisland Rusland. Hun mannelijke collega s bij de junioren kwamen net te kort voor de strijd om het brons en eindigden als 5 e. De heren beloften konden zich een dag later wel kwalificeren voor de kleine finale van de ploegenachtervolging. Daarin kwamen ze echter te kort tegen Frankrijk en moesten ze vrede nemen met de 4 e plaats. In de puntenkoers was het opnieuw raak voor onze dames beloften. Jolien D Hoore, gesteund door teamgenote Kelly Druyts, veroverde immers de bronzen medaille. Druyts werd zelf 12 e. Tosh Van Der Sande viel bij de heren helaas net naast het podium, maar mag toch terugblikken op een knappe wedstrijd. Moreno De Pauw reed zich volledig leeg voor Van Der Sande en werd 18 e. Kelly Druyts bezorgde België een derde medaille in de scratch bij de beloften. Perfect afgezet door Jessie Daams, spurtte Kelly naar een zilveren medaille. Jessie Daams werd jammer genoeg nadien nog aangereden waarbij ze een sleutelbeenbreuk opliep.

3 Gijs Van Hoecke tenslotte behaalde in de omnium discipline voor beloften heren eveneens een zilveren medaille na goede prestaties in de achtervolging, scratch en kilometer. Vandaag volgde er een bloedstollende finale van het omniumtornooi bij de vrouwen beloften waarbij Jolien D'Hoore tot in de laatste proef knokte voor de eindoverwinning. Na de achtervolging en de scratch won Jolien de 500 meter en pakt hiermee nog eens het goud haar derde medaille op rij en de vijfde voor België. Een prachtige prestatie van Jolien! Een overzicht van alle resultaten volgt in de volgende Flash. Het EK programma op ziet eruit als volgt: JUNIOREN: HEREN FOND: Ploegkoers: Jérôme KERF Steve SCHOONHEYT Yannick VANBRABANT Robin VENNEMAN HEREN SPRINT: Keirin: Kim VAN LEEMPUT DAMES FOND: Omnium: Gilke CROKET U23: HEREN FOND: Ploegkoers: Tosh VAN DER SANDE Jochen DEWEER Moreno DE PAUW Maarten VLASSELAER Reserve: Jonathan BREYNE DAMES FOND: Omnium: Jolien D HOORE WK WEG GEELONG De strijd om de regenboogtitels op de weg vindt dit jaar van woensdag 29 september tot zondag 3 oktober plaats in het Australische Geelong. Deze verre verplaatsing bezorgde de federatie heel wat extra werk op het vlak van de logistiek, maar inmiddels zijn alle vliegtuigtickets geboekt, werden de visums afgeleverd en is al het materiaal reeds onderweg. Wat ons betreft, mag het WK dus stilaan beginnen. Onze landgenoten hoeven Down Under niet zozeer de hitte te vrezen momenteel is het in Australië immers lente met een gemiddelde temperatuur van 19,5 C maar wel het parcours. Er wacht hen ginds immers een vrij lastig parcours gekruid met enkele stevige hellingen. Zoals verwacht wordt Philippe Gilbert dé absolute kopman bij de elite. Na het forfait van Stijn Devolder krijgt hij 5 ploegmaats mee, waaronder de zeer ervaren Mario Aerts. Bjorn Leukemans, Kevin De Weert en Frederik Willems vervolledigen de ploeg. Bij de beloften opteerde de bondscoach voor de betere klimmers met renners zoals Yannick Eijssen, Arthur Vanoverberghe en Julien Vermote. Bij de dames wordt het vooral uitkijken naar de prestaties van Grace Verbeke en Liesbet De Vocht die allebei in erg goede doen zijn.

4 Alle WK selecties op een rijtje: TIJDRIT: Dames Elite: Heren U23: Heren Elite: Grace VERBEKE Guillaume VAN KEIRSBULCK Arthur VANOVERBERGHE Dominique CORNU WEGRIT: Dames Elite: Heren U23: Lieselot DECROIX Liesbet DE VOCHT Sofie DE VUYST Ludivine HENRION Grace VERBEKE Reserves te kiezen uit (alfabetische volgorde): Sjoukje DUFOER Kaat HANNES Laurens DE VREESE Yannick EIJSSEN Arthur VANOVERBERGHE Julien VERMOTE Jelle WALLAYS Overige reserves te kiezen uit (alfabetische volgorde): Jens DEBUSSCHERE Pieter SERRY Reserve (ter plaatse): Guillaume VAN KEIRSBULCK Heren Elite: Mario AERTS Jan BAKELANTS Kevin DE WEERT Leif HOSTE Philippe GILBERT Bjorn LEUKEMANS Jurgen ROELANDTS Greg VAN AVERMAET Frederik WILLEMS Reserve (ter plaatse): Dominique CORNU Overige reserves te kiezen uit (alfabetische volgorde): Dries DEVENYNS Nick NUYENS Jelle VANENDERT Programma: Woensdag 29 september: Donderdag 30 september: Vrijdag 1 oktober: Zaterdag 2 oktober: Zondag 3 oktober: 10u00: Tijdrit Heren Beloften 15u00: Tijdrit Dames Elite 13u00: Tijdrit Heren Elite 13u00: Wegrit Heren Beloften 13u00: Wegrit Dames Elite 10u00: Wegrit Heren Elite Voor meer info: en BELGIAN CYCLIG HAPPENING HEVERLEE Tijdens het weekend van 17 tot 19 september 2010 zal in Heverlee de Belgian Cycling Happening doorgaan. Dit jaarlijks weerkerende topweekend voor wielertoeristen en mountainbikers is intussen reeds aan de 70 e editie toe. Met een modernere aanpak, met nieuwe waarden en normen wil de KBWB deze bijeenkomst een nieuw elan geven. Gericht op een grotere groep recreatieve fietsers, van de sportieve fietser of mountainbiker tot de senioren, families en Kids. Iedereen moet kunnen deelnemen aan dit nationale wielerfeest. Met de Vlaams Brabantse Afdeling van Wielerbond Vlaanderen, onder de coördinatie van Jo Cooman, is deze organisatie in goede handen. Daarenboven heeft naast de prachtige stad Leuven het Vlaams Brabantse Hageland en de bosrijke omgeving van Meerdaalwoud en Heverleebos veel te bieden.

5 Het fietsprogramma is zeer uitgebreid: Vrijdag 17 september is er een mooie openingsrit van 25 en 45 km, onder begeleiding van de afdeling Vlaams Brabant en de Leuvense politie. Iedereen wordt met open armen ontvangen aan de sporthal in Heverlee vanaf uur en de gezamelijke start is voorzien om 15 uur. Bij aankomst is er een feestelijk programma voorzien. Zaterdag en zondag hebben de fietsliefhebbers keuze uit een enorme waaier aan afstanden en omlopen: Cyclo : 25 en 45 km voor de liefhebbers van aangename en makkelijke fietstochten op rustige landelijke wegen. Cyclo : 75 en 110 km langsheen de streek rond Aarschot, Diest, en Averbode voor de meer sportieve fietsers die niet alleen willen genieten van mooie panorama s maar de sportieve uitdaging aangaan met de hoogtemeters via Hoegaarden en de taalgrens. Stuk voor stuk mooie tochten met telkens uitgebreide bevoorradingsposten op zeer mooi uitgekozen locaties VTT : 15, 35 en 60 km waarbij de trajecten afwisselend door Meerdaalwoud en Heverleebos lopen en waarbij de kuiten zeker niet gespaard zullen blijven. Vermeldenswaardig is hierbij zeker dat de omlopen op zondag volledig verschillend zijn als die van zaterdag! Graag willen we u verder nog warm maken voor het omkaderingsprogramma met veel live muziek, optredens en ambiance. De organisatie voorziet een mooie tombola die verloot wordt onder de deelnemers met oa. een Merida mountainbike en mooie pakketten streekproducten. Gedurende het weekend is er steeds catering en een gezellige bar voorzien. Vertrek en aankomstplaats : Sporthal Heverlee Hertogstraat 180 te Hervelee nabij Leuven. BELGACOM BELGIAN MTB GP BERINGEN Na het wegvallen van de GP Roel Paulissen heeft een nieuw opgerichte vzw Vlaamse Mountainbike Vrienden de handen in mekaar geslagen en met de steun van oa. het stadsbestuur van Beringen, B mine, het Vlaams Mijnmuseum en Golazo sports staan zij garant voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Marathon op zaterdag 25 september en de GB MTB BERINGEN als finale van de Belgacom Belgian MTB GP op zondag 26 september. Parcours en accommodaties: GP BERINGEN Mijnterril Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen Kleedkamers: Voetbalveld Mijnstadion, Koolmijnlaan Beringen Info: of

6 ZATERDAG 25 SEPTEMBER 2010 BK MX MARATHON Het Belgisch Kampioenschap Marathon wordt verreden op zaterdag 25 september 2010 te Beringen. De afstand bedraagt 80 km. Programma 10u00 Elite Heren (1 groep) 10u00 Masters1/A, Masters2/B en Amateurs/FunA (2, 3 en 4 groep) 10u00 Dames Elite (alle vergunninghouders 1991 en vroeger) (5 groep) 10u15 FunB Heren en Dames niet vergunninghouders 1991 en vroeger. (niet voor titel) 15u00 Huldigingspodia ZONDAG 26 SEPTEMBER 2010 BELGACOM BELGIAN MTB FINALE GP BERINGEN Programma: 9u30 Heren Nieuwelingen, Dames jeugd 9u33 Fun A (vergunninghouders) 9u35 Fun B (niet vergunninghouders 1991 en vroeger) 11u00 Masters1 11u05 Masters2 13u00 Elites & Beloften Heren 15u30 Junioren Heren 15u33 Elites & Beloften Dames INTERNATIONALE KALENDER BELGISCHE VELDRITWEDSTRIJDEN GVA TROFEE zo 03/10/2010 GVA Trofee Cyclocross Internat. de la Ville de NAMUR A 2 Int U23 Int Dam C ma 01/11/2010 GVA Trofee Koppenbergcross OUDENAARDE A 1 Int.U23 Int.Jun. Int.Dam. za 20/11/2010 GVA Trofee G.P. HASSELT A 2 & Int.U23 & Int. Jun. za 11/12/2010 GVA Trofee G.P. Rouwmoer ESSEN A 1 Int U23 C wo 29/12/2010 GVA Trofee Azencross LOENHOUT (WUUSTWEZEL) A 1 Int.U23 Int. Jun. Int.Dam. N za 01/01/2011 GVA Trofee G.P. Sven Nys BAAL A 1 Int. U23 B za 05/02/2011 GVA Trofee Krawatencross LILLE A 1 Int. U23 Dam Jun Nwl za 20/02/2010 GVA Trofee Internationale Sluitingsprijs OOSTMALLE A1 Int. Dam Int. U23 Jun Nwl SUPERPRESTIGE zo 10/10/2010 Superprestige OOSTKAMP RUDDERVOORDE A 1 Int.U23 Int.Jun. N zo 31/10/2010 Superprestige ZONHOVEN A 1 Int. Dam. Int.U23 Int. Jun. zo 14/11/2010 Superprestige HAMME ZOGGE A 1 & Int.U23 & Int.Jun. zo 21/11/2010 Superprestige ASPER GAVERE A 1 & Int. U23 & Int. Jun. & Int. Dam. N ma 27/12/2010 Superprestige DIEGEM A 1 Int. U23 Int. Jun. N zo 06/02/2011 Superprestige HOOGSTRATEN A 1 Int. U23 Int. Jun Nwl za 12/02/2011 Superprestige MIDDELKERKE A 2 Int. Dames C

7 OVERIGE BELGISCHE WEDSTRIJDEN OP DE INTERNATIONALE VELDRITKALENDER zo 19/09/2010 Steenbergcross ERPE MERE A 2 Nwl zo 26/09/2010 Fidea GP NEERPELT Wisselbeker Eric Vanderaerden A 2 Int Dam. Jun Nwl do 14/10/2010 Kermiscross ARDOOIE A2 D do 11/11/2010 Fidea Jaarmarkt Cross NIEL A 2 Ind. Dam. C za 13/11/2010 G.P. Région Wallonne DOTTIGNIES A 2 (Nwl/Déb Jun) zo 12/12/2010 Vlaamse Druivenveldrit OVERIJSE A 1 (C) za 18/12/2010 Fidea Scheldecross ANTWERPEN LINKEROEVER A 1 Int.Dam. Jun Nwl do 30/12/2010 Sylvestercyclo cross BREDENE A 2 C zo 02/01/2011 Fidea International Cyclo cross TERVUREN A 1 Int. Jun. Int. Dam N za 22/01/2011 Kasteelcross ZONNEBEKE A 2 C wo 02/02/2011 Augustijn Parkcross MALDEGEM A 2 D za 19/02/2011 G.P. de Eeckloonaar EEKLO A 2 (C (BvB/CdB) ) KAMPIOENSCHAPPEN za 08/01/2011 BK/CB ANTWERPEN N 1e j/a N 2e j/a J zo 09/01/2011 BK/CB ANTWERPEN DAM J DAM EL U23 EL Z S/C EL M A/C za 22/01/2011 WK/CM MASTERS MASTERS za 29/01/2011 WK/CM ST.WENDEL (GER) WK/CM JUNIORS & U23 zo 30/01/2011 WK/CM ST.WENDEL (GER) WK/CM DAMES & ELITE WERELDBEKERWEDSTRIJDEN zo 17/10/2010 UCI WORLD CUP 1 AIGLE (SUI) Wcup ME WE zo 24/10/2010 UCI WORLD CUP 2 PLZEN (CZE) Wcup ME WE za 27/11/2010 UCI WORLD CUP 3 KOKSIJDE Wcup ME MU MJ WE zo 05/12/2010 UCI WORLD CUP 4 IGORRE (ESP) Wcup ME zo 19/12/2010 UCI WORLD CUP 5 KALMTHOUT Wcup ME MU MJ WE zo 26/12/2010 UCI WORLD CUP 6 HEUSDEN ZOLDER Wcup ME MU MJ WE zo 16/01/2011 UCI WORLD CUP 7 PONT CHÂTEAU (Fra) Wcup ME WE MU MJ zo 23/01/2011 UCI WORLD CUP 8 HOOGERHEIDE (Ned) Wcup ME MU MJ WE

-Newsflash- KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

-Newsflash- KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND ROUND-UP EK PISTE SINT-PETERSBURG Onze beloften hebben vorige maand in het Russische Sint-Petersburg schitterende resultaten neergezet op het EK Piste (10-15 september). Ze brachten maar liefst 6 medailles

Nadere informatie

Cyclocross calendrier 2012-2013

Cyclocross calendrier 2012-2013 dim 16/09/2012 Erpe-Mere Steenbergcross B KWC Erpe Sportief vzw Dirk D'Herde dirk.dherde@telenet.be dim 16/09/2012 Baden CH mer 19/09/2012 Las Vegas USA sam 22/09/2012 Lostice CZE Toi Toi Cup sam 29/09/2012

Nadere informatie

VIP & TICKETS FLANDRIENCROSS

VIP & TICKETS FLANDRIENCROSS VIP & TICKETS FLANDRIENCROSS Hamme DE FLANDRIENCROSS Onderdeel van de DVV Verzekeringen Trofee en de IJsboerke Ladies Trophy Internationale veldrit met deelname van de complete Belgische en wereldtop Peterschap

Nadere informatie

AZENCROSS Loenhout

AZENCROSS Loenhout AZENCROSS Loenhout 28.12.2018 DE AZENCROSS 35e editie van een van dé klassiekers van het veldrijden! Sportief en extra sportief hoogtepunt van het seizoen! Indrukwekkende erelijst: van der Poel, Meeusen,

Nadere informatie

1000m junior Aigle (SUI-WK/CM) Ayrton De Pauw elite Aguascalientes (MEX) Jasper De Buyst

1000m junior Aigle (SUI-WK/CM) Ayrton De Pauw elite Aguascalientes (MEX) Jasper De Buyst update / mise à jour 200m dames-nieuweling 20-04-2012 12.520 Alkmaar (NED) Nicky Degrendele dames-junior 10-08-2014 11.365 Gwang Myeong (KOR) Nicky Degrendele dames-elite 02-12-2016 11.176 Grenchen (SUI)

Nadere informatie

Azencross Donderdag 29 December Loenhout

Azencross Donderdag 29 December Loenhout Azencross 2016 Donderdag 29 December 2016 Loenhout A. Azencross Loenhout B. Lokale partnerships C. VIP Formules D. Contact A. Azencross Loenhout 33 e editie van een van dé klassiekers van het veldrijden!

Nadere informatie

FLANDRIENCROSS Hamme

FLANDRIENCROSS Hamme FLANDRIENCROSS Hamme DE FLANDRIENCROSS Onderdeel van de DVV Verzekeringen Trofee en de IJsboerke Ladies Trophy Licentie en datum overgenomen van de voormalige Bollekescross Internationale veldrit met deelname

Nadere informatie

KwadrO Flandriencross Zondag 27 november Hamme

KwadrO Flandriencross Zondag 27 november Hamme KwadrO Flandriencross 2016 Zondag 27 november 2016 Hamme A. Organisatie B. Flandriencross C. VIP Formules D. Contact A. Organisatie Golazo sports is een sportsmarketingbedrijf dat bedrijven, overheden

Nadere informatie

1.000m junior 22/07/ Aigle (SUI-WK/CM) Ayrton De Pauw elite 12/11/ Manchester (GBR-WB) Ayrton De Pauw

1.000m junior 22/07/ Aigle (SUI-WK/CM) Ayrton De Pauw elite 12/11/ Manchester (GBR-WB) Ayrton De Pauw update / mise à jour 200m dames-nieuweling 20/04/2012 12.520 Alkmaar (NED) Nicky Degrendele dames-junior 10/08/2014 11.365 Gwang Myeong (KOR) Nicky Degrendele dames-elite 20/01/2018 11.005 Minsk (BLR-WB)

Nadere informatie

20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer. 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen. 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls

20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer. 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen. 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls 20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls 21u10: Huldiging deel 2: Sportclubs 21u25: Voorstellen en

Nadere informatie

Aanduidingen colleges commissarissen Désignations collèges des commissaires

Aanduidingen colleges commissarissen Désignations collèges des commissaires Aanduidingen colleges commissarissen Désignations collèges des commissaires 26/12/2017 - UCI Telenet World Cup 7 Zolder ( ) 29/12/2017 - VERSLUYS CYCLOCROSS BREDENE ( ) UCI VOETS Jean-Michel UCI ALENIS

Nadere informatie

Reglement Bpost bank trofee 2015-2016

Reglement Bpost bank trofee 2015-2016 Reglement Bpost bank trofee 2015-2016 Art. 1 De bpost bank trofee is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met vzw Sportinez en vzw Fietspromo en start dit seizoen voor de 29ste keer. Art.

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

WOENSDAG 30/11/2016 JEUGD CROSSINITATIE ONDERBEGELEIDING VAN EX-VELDRIJDER ZATERDAG 03/12/2016 CYCLOCROSS WEDSTRIJD MINIEMEN - DORPELINGEN ASPIRANTEN

WOENSDAG 30/11/2016 JEUGD CROSSINITATIE ONDERBEGELEIDING VAN EX-VELDRIJDER ZATERDAG 03/12/2016 CYCLOCROSS WEDSTRIJD MINIEMEN - DORPELINGEN ASPIRANTEN VELDRITTEN TE BOORTMEERBEEK WOENSDAG 30/11/2016 JEUGD CROSSINITATIE ONDERBEGELEIDING VAN EX-VELDRIJDER ZATERDAG 03/12/2016 CYCLOCROSS WEDSTRIJD MINIEMEN - DORPELINGEN ASPIRANTEN ZONDAG 04/12/2016 CYCLOCROSS

Nadere informatie

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018 Wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

1.000m junior 22/07/ Aigle (SUI-WK/CM) Ayrton De Pauw elite 12/11/ Manchester (GBR-WB) Ayrton De Pauw

1.000m junior 22/07/ Aigle (SUI-WK/CM) Ayrton De Pauw elite 12/11/ Manchester (GBR-WB) Ayrton De Pauw update / mise à jour 15/07/2019 200m dames-nieuweling 11/11/2018 12.363 VWEM Gent Marith Vanhove dames-junior 10/08/2014 11.365 Gwang Myeong (KOR) Nicky Degrendele dames-elite 19/10/2018 10.923 Saint-Quentin-en-Yvelines

Nadere informatie

VELDRITTEN TE BOORTMEERBEEK

VELDRITTEN TE BOORTMEERBEEK VELDRITTEN TE BOORTMEERBEEK WOENSDAG 14 NOVEMBER 2018 JEUGD VELDRIT INITIATIE ONDER BEGELEIDING VAN EEN EX VEDETTE-VELDRIJDER ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018 AMATEURS & MASTERS - NIEUWELINGEN & JUNIOREN DAMES

Nadere informatie

Com. VERKINDEREN Kenny. Com. MORTIER Kristof. Com. DOBBELAERE Guy Com. STEELS Rudy. Com. DONIE Freddy. Com. PIETERS Eddy Com.

Com. VERKINDEREN Kenny. Com. MORTIER Kristof. Com. DOBBELAERE Guy Com. STEELS Rudy. Com. DONIE Freddy. Com. PIETERS Eddy Com. DVV VERZEKERINGEN TROFEE - KOPPENBERGCROSS op 1/11/2016, MARGIOTTA Eduardo ( DEGROOTE Luc WEYMEERSCH Jan VERKINDEREN Kenny MORTIER Kristof DE SCHRIJVER Gregory STEELS Rudy Uitslag/Résultat KLINCKAERT Yves

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2015

Reglementering Flanders XCO Series 2015 Reglementering Flanders XCO Series 2015 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidcriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Artikel 2 -

Nadere informatie

Categorie indeling 2018, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2018, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel - Eliterenners zonder contract - Belgische en buitenlandse (met toelating van hun federatie) Afst: 120 140 km

Nadere informatie

Gouden start WK met wereldtitel Rozemarijn Ammerlaan

Gouden start WK met wereldtitel Rozemarijn Ammerlaan Gouden start WK met wereldtitel Rozemarijn Ammerlaan Innsbruck, 24 september - Het wereldkampioenschap wielrennen in Innsbruck kent een perfecte start voor de Nederlandse ploeg met een gouden medaille.

Nadere informatie

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2015, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder contract - Renners U 23 - Belgische en buitenlandse clubploegen (met toelating van hun federatie)

Nadere informatie

Dumoulin grijpt net naast podium, Nederland wint landenklassement

Dumoulin grijpt net naast podium, Nederland wint landenklassement Dumoulin grijpt net naast podium, Nederland wint landenklassement Tom Dumoulin is vierde geworden in de wegwedstrijd op het WK wielrennen in Innsbruck. De vice-wereldkampioen tijdrijden sprintte met drie

Nadere informatie

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief 2017-8 Enkele prestaties van onze renners Miniemen Ielan Meert werd 2 e bij de 9 jarige miniemen te Hoegaarden. Ook te Hoegaarden eindigde Mathias Vanpée op de 6

Nadere informatie

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013

BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 BELGIAN CUP MTB GRAND PRIX REGLEMENT 2013 Artikel 1 De Belgian Cup MTB GP is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de KBWB-RLVB. Artikel 2 De wedstrijden worden verreden

Nadere informatie

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief 2016-6 Overwinningen Bram Deschuyffeleer won te Tollembeek bij de 14 jarige aspiranten Te Rossignol behaalde Kristof Wielfaert de zege bij de U23/elites Dylan Neetens

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013

N-ROU-DP-12003-121121-RN-BEKER VAN BELGIE JUNIOREN 2013 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk drie maanden voor het evenement te laten keuren

Nadere informatie

Categorie indeling 2017, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2017, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 A individueel Afst: 120 140 km 810 (30) 1150 (30) 1.12 B individueel Afst: 100 120 km 600 (20) 700 (20) -Amateurs en Masters

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2016

Reglementering Flanders XCO Series 2016 Reglementering Flanders XCO Series 2016 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van de Wielerbond Vlaanderen. Artikel 2 -

Nadere informatie

TECHNISCHE GIDS BELGIAN CYCLING BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN

TECHNISCHE GIDS BELGIAN CYCLING BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN TECHNISCHE GIDS BELGIAN CYCLING BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN 2018 2019 ELITE/U23 DAMES EN HEREN DAMES JUNIORES & HEREN JUNIORES DAMES & HEREN U17 22, 23, 26, 29, 30 DECEMBER 2018 INDIVIDUELE DISCIPLINES

Nadere informatie

CYCLING VLAANDEREN - STARTRECHT WIELERWEDSTRIJDEN 2019 WIE MAG STARTEN IN WELKE INDIVIDUELE WEDSTRIJD?

CYCLING VLAANDEREN - STARTRECHT WIELERWEDSTRIJDEN 2019 WIE MAG STARTEN IN WELKE INDIVIDUELE WEDSTRIJD? - STARTRECHT WIELERWEDSTRIJDEN 2019 WIE MAG STARTEN IN WELKE INDIVIDUELE WEDSTRIJD? Via organisator TYPE WEDSTRIJD AFSTAND TOEGELATEN RENNERS UIT WELKE PLOEGEN? VOORWAARDEN? BEDRAG INSCHRIJVING*** 1.12

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014

LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 LOTTO-BEKER VAN BELGIË NIEUWELINGEN REGLEMENT 2014 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

Flash 11/2013. In deze uitgave. 28 november 2013

Flash 11/2013. In deze uitgave. 28 november 2013 Flash 11/2013 28 november 2013 Royal Antwerp Bicycle Club - The Great Old - 1882-2013 Tentoonstelling Royal Antwerp Bicycle Club The Great Old - haar geschiedenis en kampioenen Waar: Velodôme - Boomgaardstraat

Nadere informatie

PISTE-WEDSTRIJDTRAININGEN

PISTE-WEDSTRIJDTRAININGEN PISTE-WEDSTRIJDTRAININGEN 2019-2020 DE PISTE-WEDSTRIJDTRAININGEN OMVATTEN 1. WEDSTRIJDTRAININGEN SPRINT EN FOND 2. PLOEGKOERSTRAININGEN 3. DERNYTRAININGEN ZE ZIJN VOORBEHOUDEN VOOR DEELNEMERS AAN DE MEETINGS.

Nadere informatie

TECHNISCHE GIDS DIEGEM 2018

TECHNISCHE GIDS DIEGEM 2018 TECHNISCHE GIDS DIEGEM 2018 1 Technische gids Organisatie Voorzitter VZW Wielerclub Sint-Anna-Vooruit-Diegem Calenbergstraat 17 B - 1831 Diegem Website: www.superprestigediegem.be E-mail: info@superprestigediegem.be

Nadere informatie

Naar jaarlijkse gewoonte was de 2de zondag van januari weer de eerste wedstrijd voor de afstandlopers met de 10.5 of de 21 km in Egmond aan zee.

Naar jaarlijkse gewoonte was de 2de zondag van januari weer de eerste wedstrijd voor de afstandlopers met de 10.5 of de 21 km in Egmond aan zee. Egmond 2018 Naar jaarlijkse gewoonte was de 2de zondag van januari weer de eerste wedstrijd voor de afstandlopers met de 10.5 of de 21 km in Egmond aan zee. Dit jaar geen echte wintertoestanden maar goed

Nadere informatie

KNSB Selectiedocument Langebaan 2015-2016

KNSB Selectiedocument Langebaan 2015-2016 KNSB Selectiedocument Langebaan 2015-2016 voor deelname aan internationale wedstrijden, internationale kampioenschappen en selectiewedstrijden Definitieve versie 1 oktober 2015 Selectiecommissie Langebaan:

Nadere informatie

WK sen Amsterdam klik op de afbeelding voor de resultaten Eveline Peleman wereldkampioene 1X LW

WK sen Amsterdam klik op de afbeelding voor de resultaten Eveline Peleman wereldkampioene 1X LW Klik op het logo hiernaast voor de resultaten senior tijdens de WK 2016 in Rotterdam Klik op het logo voor de uitslagen Voorzitter van de jury: Patrick Rombaut Belgische kamprechter: Jean-Pierre Follet

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2017

Reglementering Flanders XCO Series 2017 Reglementering Flanders XCO Series 2017 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

Reglement DVV Verzekeringen Trofee

Reglement DVV Verzekeringen Trofee Reglement DVV Verzekeringen Trofee 2016-2017 Art. 1 De DVV verzekeringen trofee is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met vzw Sportinez en vzw Fietspromo en start dit seizoen voor de 31ste

Nadere informatie

TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN OMNIUM

TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN OMNIUM TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN OMNIUM 2016 2017 ELITE/U23 DAMES EN HEREN DAMES JUNIORES & HEREN JUNIORES DAMES & HEREN NIEUWELINGEN 14 en 15 januari 2017 VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX

Nadere informatie

Reglement DVV Verzekeringen Trofee

Reglement DVV Verzekeringen Trofee Reglement DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019 Art. 1 De DVV Verzekeringen Trofee is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met vzw Sportinez en vzw Fietspromo en start dit seizoen voor de 33ste

Nadere informatie

Mountainbike. Version GdK Jaarplan Mountainbike page 1/9

Mountainbike. Version GdK Jaarplan Mountainbike page 1/9 - GdK page 1/9 - GdK Inhoud 1 Doelstellingen... 3 2 K-OTC Sittard... 3 3 Trainingen... 4 3.1 Trainingskampen... 4 4 Wedstrijden... 4 4.1 KNWU-gefaciliteerde wedstrijden 2018... 4 4.1.1 Kalender... 4 4.1.2

Nadere informatie

UCI Para Cycling Track World Championships van 11 t/m 13 februari

UCI Para Cycling Track World Championships van 11 t/m 13 februari UCI Para Cycling Track World Championships van 11 t/m 13 februari Dit is een verslag van het tandemteam Richard Bonhof en Yorick Bos over de voorbereiding op en het deelnemen aan het Wereldkampioenschap

Nadere informatie

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16

Nadere informatie

Wedstrijdkalender seiz

Wedstrijdkalender seiz Wedstrijdkalender seiz Februari Zondag 28-2 11.00 uur Open Kampioenschap van het Groene Hart Maart Woensdag 2-3 19.15 uur Onderlinge wedstrijd Zondag 6-3 9.30 uur Onderlinge wedstrijd Woensdag 9-3 19.15

Nadere informatie

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS

Reglement LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit tellende voor de Lotto-Beker van België Juniors dient zijn parcours uiterlijk vier maanden voor het

Nadere informatie

LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016

LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN REGLEMENT 2016 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-TOPCOMPETITIE NIEUWELINGEN Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit, die zijn parcours wijzigt, moet uiterlijk

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

CYCLO CROSS GULLEGEM 6 JANUARI 2018 SPONSORDOSSIER HEULESTRAAT GULLEGEM PROGRAMMA TECHNISCHE GIDS CYCLOCROSS GULLEGEM KLASSE D-C-B DAMES A NATIONAAL

CYCLO CROSS GULLEGEM 6 JANUARI 2018 SPONSORDOSSIER HEULESTRAAT GULLEGEM PROGRAMMA TECHNISCHE GIDS CYCLOCROSS GULLEGEM KLASSE D-C-B DAMES A NATIONAAL CYCLO CROSS GULLEGEM 6 JANUARI 2018 HEULESTRAAT GULLEGEM PROGRAMMA TECHNISCHE GIDS CYCLOCROSS GULLEGEM KLASSE D-C-B DAMES A NATIONAAL SPONSORDOSSIER BRUGGE HARELBEKE ZATERDAG 6 JANUARI 18 E403 R8 IEPER

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Selectie WK Baan Hongkong bekend

Selectie WK Baan Hongkong bekend Selectie WK Baan Hongkong bekend Nieuwegein, 23 maart Bondscoaches René Wolff (Sprint) en Peter Schep (Duur) hebben vandaag de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen baanwielrennen. Deze

Nadere informatie

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA Het was afgelopen weekend een druk weekend, want er stonden 2 belangrijke toernooien op de agenda voor de RST-rijd(st)ers.

Nadere informatie

TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN

TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN 2016 2017 ELITE/U23 DAMES EN HEREN DAMES JUNIORES & HEREN JUNIORES DAMES & HEREN NIEUWELINGEN 26, 27, 28 DECEMBER 2016 VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX ALGEMENE

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 30 september 2016 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ):

Nadere informatie

... ... EuréGioBike A.S.B.L. B-6661 Houffalize www.euregiobike.org. SPW Infrasports Boulevard du Nord, 8 B-5000 Namur www.infrasports.

... ... EuréGioBike A.S.B.L. B-6661 Houffalize www.euregiobike.org. SPW Infrasports Boulevard du Nord, 8 B-5000 Namur www.infrasports. Organisatie: Organisatie: EuréGioBike A.S.B.L. B-6661 Houffalize www.euregiobike.org Met de steun van SPW Infrasports Boulevard du Nord, 8 B-5000 Namur www.infrasports.net Met de steun van Province de

Nadere informatie

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Beker van België Juniores 2019:

Onderstaande wedstrijden zullen deel uitmaken van de Lotto-Beker van België Juniores 2019: 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE LOTTO-BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Lotto-Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door

Nadere informatie

VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX

VLAAMS WIELERCENTRUM EDDY MERCKX TECHNISCHE GIDS KBWB BELGISCHE PISTEKAMPIOENSCHAPPEN 2015-2016 ELITE / U23 VROUWEN & MANNEN JUNIOR VROUWEN & JUNIOR MANNEN NIEUWELING MEISJES & NIEUWELINGEN 26, 27 en 28 DECEMBER 2015 VLAAMS WIELERCENTRUM

Nadere informatie

BELEEF HET BK ALS VIP!

BELEEF HET BK ALS VIP! BELEEF HET BK ALS VIP! Op zondag 30 juni 2019 maakt Gent zich op voor een groot wielerfeest. Dan barst in de Arteveldestad de strijd los om de titel van Belgisch kampioen op de weg bij de profs. Zowel

Nadere informatie

Belgisch Kampioenschap BMX 2014

Belgisch Kampioenschap BMX 2014 Belgisch Kampioenschap BMX 2014 06 juli 2014 Massenhoven ONZE CLUBSPONSORS 2014 Een woord vooraf In 2011 was Massenhoven voor de tweede maal gastheer voor het Belgisch kampioenschap BMX. Een bijzonder

Nadere informatie

BESTE WIELERLIEFHEBBER,

BESTE WIELERLIEFHEBBER, VIP DOSSIER BESTE WIELERLIEFHEBBER, Graag heten we u van harte welkom op de 84 e editie van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen, de echte slothappening van het Belgische en Nederlandse wegwielrennen. Deze

Nadere informatie

Reglementering Flanders XCO Series 2018

Reglementering Flanders XCO Series 2018 Reglementering Flanders XCO Series 2018 Artikel 1 - Wedstrijden De Flanders XCO Series is een mountainbike XCO regelmatigheidscriterium en staat onder toezicht van Cycling Vlaanderen. Artikel 2 - Reglementen

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

Selectienormen KNSB 2014/2015 Langebaan

Selectienormen KNSB 2014/2015 Langebaan Selectienormen KNSB 2014/2015 Langebaan voor deelname aan selectiewedstrijden, internationale juniorenwedstrijden en -kampioenschappen d.d. 13 oktober 2014 (Inter)nationale kalender selectiewedstrijden

Nadere informatie

REGLEMENT. Benelux Cup Mountainbike XCO

REGLEMENT. Benelux Cup Mountainbike XCO REGLEMENT Benelux Cup 2017 Mountainbike XCO Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel

Nadere informatie

Superprestige

Superprestige Superprestige 2012-2013 September 2012 Februari 2013 Bruxelles 28/08/2012 Inhoudstafel 1. Superprestige 2. Kalender & Programma 2012-2013 3. Inlassingen in de krant 4. Tools 5. Werkwijze van de actie 2

Nadere informatie

KNSB Selectiedocument Langebaan

KNSB Selectiedocument Langebaan KNSB Selectiedocument Langebaan 2016-2017 voor deelname aan internationale wedstrijden, internationale kampioenschappen en selectiewedstrijden versie 6 oktober 2016 Selectiecommissie Langebaan: Andries

Nadere informatie

Kalender der wedstrijden

Kalender der wedstrijden Wielerbond Vlaanderen Kalender der wedstrijden zo 28/01/2018 HEUSDEN-ZOLDER (G-CROSS) LB DE ZOLDERSE MTB & VELDRIJDERS VZW HEUSDEN-ZOLDER LB DE ZOLDERSE MTB & VELDRIJDERS VZW HEUSDEN-ZOLDER LB DE ZOLDERSE

Nadere informatie

Zilver en brons op eerste dag WK Veldrijden

Zilver en brons op eerste dag WK Veldrijden 02 februari 2019, 18:14 (CET) Zilver en brons op eerste dag WK Veldrijden Bogense, 2 februari - Lucinda Brand en Marianne Vos bezorgden de Nederlandse veldritequipe eremetaal op de eerste dag van het wereldkampioenschap

Nadere informatie

Kalender der wedstrijden

Kalender der wedstrijden Wielerbond Vlaanderen Kalender der wedstrijden za 19/01/2019 Veldrijden form. C - Juniores Veldrijden form. C - Nieuwelingen Veldrijden Gentlemen (Afwachtingswedstrijd) zo 20/01/2019 HEUSDEN-ZOLDER (G-CROSS)

Nadere informatie

Selectienormen KNSB 2013/2014 Langebaan

Selectienormen KNSB 2013/2014 Langebaan Selectienormen 2013/2014 Langebaan voor deelname aan selectiewedstrijden, internationale wedstrijden en internationale kampioenschappen Definitieve versie, 05 oktober 2013 Selectiecommissie Langebaan:

Nadere informatie

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld

Categorie indeling 2016, wie mag starten in welke wedstrijd + inschrijvingsgeld Type wedstrijden Toegelaten renners Uit welke ploegen Inschrijvingsgeld 1.12 individueel - Eliterenners zonder - Renners U 23 -Amateurs en Masters met vergunning WBV FCWB onder bepaalde voorwaarden in

Nadere informatie

Lunders vloert Kjell De Hondt in Dwars door Mechelen

Lunders vloert Kjell De Hondt in Dwars door Mechelen 30-09-2013, p.19 Lunders vloert Kjell De Hondt in Dwars door Mechelen Atletiek Mats Lunders heeft de achtste editie van Dwars door Mechelen gewonnen in een parcoursrecord van 28'52. De Lierenaar was 22

Nadere informatie

Belgische G-karateka s winnen 12 gouden medailles tijdens het wereldkampioenschap in Boedapest

Belgische G-karateka s winnen 12 gouden medailles tijdens het wereldkampioenschap in Boedapest Belgische G-karateka s winnen 12 gouden medailles tijdens het wereldkampioenschap in Boedapest Op zondag 29 april was er de 2 de Intercontinental World Cup I-Karate in Boedapest, Hongarije, georganiseerd

Nadere informatie

Meer dan honderd koersende meisjes in Klein- Sinaai.

Meer dan honderd koersende meisjes in Klein- Sinaai. Meer dan honderd koersende meisjes in Klein- Sinaai. De twee gemeenteraadsleden verdeelden het protocolgebeuren: Christophe Creve gaf de bloemen en Marc Fruytier zijn hand. Sportcomité Het Vliegend Wiel

Nadere informatie

Volg ons op: Zesdaagse. voor Beginners

Volg ons op:   Zesdaagse. voor Beginners M A N A G E M E N T AHOY - Rotterdam Volg ons op: 5-10 JANUARI 2012 www.zesdaagserotterdam.nl Hoe werkt een? Een aantal bezoekers aan de zal voor het eerst kennismaken met dit fenomeen. Voor hen leggen

Nadere informatie

BELEEF HET BK ALS VIP!

BELEEF HET BK ALS VIP! BELEEF HET BK ALS VIP! Op zondag 30 juni 2019 maakt Gent zich op voor een groot wielerfeest. Dan barst in de Arteveldestad de strijd los om de titel van Belgisch kampioen op de weg bij de profs. Zowel

Nadere informatie

Nederland wint goud, zilver en brons op WK Tijdrijden elite-vrouwen

Nederland wint goud, zilver en brons op WK Tijdrijden elite-vrouwen Nederland wint goud, zilver en brons op WK Tijdrijden elite-vrouwen Innsbruck - De Nederlandse vrouwen domineerden het wereldkampioenschap tijdrijden in Innsbruck dinsdag. Annemiek van Vleuten verdedigde

Nadere informatie

Internationale Sluitingsprijs Cyclocross VIP arrangementen

Internationale Sluitingsprijs Cyclocross VIP arrangementen Internationale Sluitingsprijs Cyclocross 2013-2014 VIP arrangementen Zondag 23 februari 2014 - Oostmalle Nieuwelingen eerste jaar Nieuwelingen tweede jaar Junioren en Beloften Dames elite en dames jeugd

Nadere informatie

INHOUD. 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11. Versie 20150119 1

INHOUD. 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11. Versie 20150119 1 REGLEMENT INHOUD 201.000 Algemene organisatie 2 202.000 Weg 5 212.000 Tucht 11 Versie 20150119 1 201.000 ALGEMENE ORGANISATIE CATEGORIEËN RENNERS 1 Renners De REGLEMENTERING BETREFFENDE DE RENNERS VANAF

Nadere informatie

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief 2018-4 Enkele prestaties van onze renners Aspiranten Rune Duflo werd kampioen van Vlaams-Brabant tijdrijden bij de 13 jarigen Te Wemmel eindigde Rune Duflo op de

Nadere informatie

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP REGLEMENT 2019 Inhoud Artikel 1 Wedstrijddatum... 2 Artikel 2 Categorieën... 2 Artikel 2.1 Vlaamse jeugdwedstrijd... 3 Artikel 2.2 Provinciaal kampioenschap... 3 Artikel 2.3 Recreanten...

Nadere informatie

Welke categorieën van wedstrijden zijn er?

Welke categorieën van wedstrijden zijn er? Wat is de MTB Kids Challenge 2013? Wielerbond Vlaanderen organiseert in 2013 achttien MTB-wedstrijden waaraan zowel rennertjes met een vergunning als zonder een vergunning kunnen deelnemen: de MTB Kids

Nadere informatie

Kalender der wedstrijden

Kalender der wedstrijden Wielerbond Vlaanderen Kalender der wedstrijden zo 28/01/2018 HEUSDEN-ZOLDER (G-CROSS) LB DE ZOLDERSE MTB & HEUSDEN-ZOLDER LB DE ZOLDERSE MTB & HEUSDEN-ZOLDER LB DE ZOLDERSE MTB & HEUSDEN-ZOLDER LB DE ZOLDERSE

Nadere informatie

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief

Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief Royal Cureghem Sportief vzw Nieuwsbrief 2018-7 Enkele prestaties van onze renners Kampioenschap van België 1 e jaars nieuwelingen Stan De Cruyenare behaalde op het kampioenschap van België te Liedekerke

Nadere informatie

Met de steun van familie, vrienden en sponsors hoop ik mijn uiteindelijke doel te bereiken: een medaille op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020!

Met de steun van familie, vrienden en sponsors hoop ik mijn uiteindelijke doel te bereiken: een medaille op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020! SWpix.com/Simon Wilkinson EWOUD VROMANT BELGI SCH KAMPI OEN PARACYCLING MIJN VERHAAL Eind 2012 werd een tumor ontdekt in mijn rechterbovenbeen. Na een chemokuur van 18 weken, werd er beslist om op 6 juni

Nadere informatie

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten.

De deelname aan de Beker van België is voorbehouden aan Belgische clubs en selecties volgens navolgende modaliteiten. N-ROU-DP-11008-110629-RN-BEKER VAN BELGIE NIEUWELINGEN 2012 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2017/2018

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2017/2018 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2017/2018 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 29 september 2017 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ):

Nadere informatie

Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel

Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel Nieuwegein, 29 januari 2017 - De Nederlandse ploeg wist op de tweede dag van het wereldkampioenschap veldrijden in Bieles (Luxemburg) een nieuwe wereldtitel

Nadere informatie

Inhoud. Deelnemers en categorieën. Regelgeving van toepassing technische gids. Classificatie van de wedstrijden. Vereisten voor deelname

Inhoud. Deelnemers en categorieën. Regelgeving van toepassing technische gids. Classificatie van de wedstrijden. Vereisten voor deelname REGLEMENT Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16 Artikel 17 Introductie

Nadere informatie

UCI Para Cycling Track World Championships van 11 t/m 13 maart

UCI Para Cycling Track World Championships van 11 t/m 13 maart UCI Para Cycling Track World Championships van 11 t/m 13 maart Dit is een verslag van het Ruiter dakkapellen tandemteam Richard Bonhof en Jeroen Lute over de voorbereiding op en het deelnemen aan het Wereld

Nadere informatie

GP JEF SCHERENS ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 LEUVEN

GP JEF SCHERENS ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 LEUVEN GP JEF SCHERENS ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 LEUVEN GP JEF SCHERENS De GP Jef Scherens is een eendaagse wielerwedstrijd van ruim 180 kilometer die in augustus plaatsvindt in Leuven. De renners leggen diverse

Nadere informatie

vip dossier januari Kruibeke Gemeente

vip dossier januari Kruibeke Gemeente vip dossier 12-13 januari 2019 - Kruibeke Gemeente Index Voorwoord VIP formules BK VIP Goud BK VIP Zilver BK VIP Brons BK Veldrijden 2019 Polders van Kruibeke Beste cyclocrossliefhebber, Amper 5 jaar geleden

Nadere informatie

Inhoud. Deelnemers en categorieën. Regelgeving van toepassing technische gids. Classificatie van de wedstrijden. Vereisten voor deelname

Inhoud. Deelnemers en categorieën. Regelgeving van toepassing technische gids. Classificatie van de wedstrijden. Vereisten voor deelname REGLEMENT Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16 Introductie Deelnemers

Nadere informatie

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS REGLEMENT 2015

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS REGLEMENT 2015 LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS REGLEMENT 2015 1. WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Elke organisator van een wegwedstrijd of een tijdrit die zijn parcours wijzigt dient zijn parcours uiterlijk

Nadere informatie

HOE ZIJN WE GEKOMEN TOT DIT PARCOURS?

HOE ZIJN WE GEKOMEN TOT DIT PARCOURS? HOE ZIJN WE GEKOMEN TOT DIT PARCOURS? Door als vertrek-, doorkomst- of finishplaats te fungeren betrekken we zoveel mogelijk dorpen en steden (in beide provincies) bij dit evenement. Dit met als doel:

Nadere informatie

Phone & Fax Mobile . Mobile

Phone & Fax Mobile  . Mobile 8 1 G2 INHOUD Artikel 1. - ORGANISATIE... 3 Artikel 2. - DEELNEMERS... 3 Artikel 3. - PERMANENTIE... 3 College van Commissarissen... 3 Artikel 4. - PARKOERS EN PROFIEL... 6 Artikel 5. - UITREIKING DER

Nadere informatie

Overijsselse c.q. districtskampioenschappen weg jaar categorie coureur 1966 nieuwelingen Willy Wissink 1970 amateurs Hennie Kuiper 1972 nieuwelingen

Overijsselse c.q. districtskampioenschappen weg jaar categorie coureur 1966 nieuwelingen Willy Wissink 1970 amateurs Hennie Kuiper 1972 nieuwelingen KAMPIOENEN OWC Vanaf de heroprichting van de OWC in september 1965 waren de coureurs van onze vereniging al vrij snel succesvol. Na ruim een half jaar werd bijv. Willy Wissink al gehuldigd als provinciaal

Nadere informatie

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË

1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË 1 WEDSTRIJDEN TELLENDE VOOR DE BEKER VAN BELGIË Een wedstrijd kan alleen in aanmerking komen voor de Beker van België indien elk parcours gunstig geëvalueerd werd na keuring uitgevoerd door een technisch

Nadere informatie