FTP introductie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "6.1.1. FTP introductie"

Transcriptie

1 6. FTP mogelijkheden Vanaf IPL 2.54 is de QT-6000 voorzien van FTP mogelijkheden. Het is door deze extra functionaliteit mogelijk om op afstand onderhoud te plegen aan de programmering van de QT. Daarnaast is er de mogelijkheid om via FTP X/Z gegevens te verzenden via een netwerk of internet. De QT-6000 kan zowel als FTP server als FTP cliënt geconfigureerd worden. Afhankelijk van de configuratie biedt dit de klant en CASIO dealer verschillende mogelijkheden. Een voordeel van het gebruik van FTP is dat er geen aparte (analoge) telefoonlijn beschikbaar moet te zijn, internettoegang op de locatie van de QT is voldoende. In deze sectie wordt er van uitgegaan dat men minimaal beschikt over de basiskennis van TCP/IP netwerken. In deze dealer instructie wordt gesproken over QT-6000, hiervoor kunt u ook lezen: QT-6100 of QT FTP functionaliteiten FTP introductie FTP is de afkorting die staat voor File Transfer Protocol, het is een protocol speciaal ontwikkeld om bestanden tussen twee machines over te brengen. FTP standaardiseert een aantal handelingen die per besturingssysteem vaak verschillen. De FTP verbinding is gebaseerd op het client-server model, dat wil zeggen dat er twee machines nodig zijn om een FTP verbinding op te bouwen. Een FTP server en een FTP cliënt, de FTP cliënt maakt via internet of een lokaal netwerk verbinding met de server, dit gebeurd standaard via de TCP poort 21. Om een FTP verbinding tussen een cliënt en de server op te zetten is FTP software nodig. Nagenoeg alle besturingssystemen beschikken standaard over FTP software, in sommige gevallen is dit opdrachtprompt georiënteerde software. Als er gebruik wordt gemaakt van een internet browser zoals Internet Explorer, Firefox of Opera is het mogelijk om deze software te gebruiken als FTP browser, aanbevolen is dit echter niet. Het advies luidt dan ook om FTP software te gebruiken met een grafische user interface, zoals bijvoorbeeld WS_FTP, FTP Commander, Filezilla of CoffeeCup Free FTP FTP server functie Als de QT-6000 als FTP server geconfigureerd wordt biedt dit de meeste functionaliteiten voor CASIO dealer. De QT-6000 is, na het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, vrij toegankelijk. De programmering is via CV-32 op bestandsniveau aan te passen en via FTP software of CASIO Hospitality zijn X/Z rapporten te downloaden. Voor het wijzigingen van programmering is het dus niet langer nodig om de klant op locatie te bezoeken.

2 Om volledig gebruik te kunnen maken van de server functionaliteit is het wel noodzakelijk dat de lokale netwerkinfrastructuur de mogelijkheid biedt om de QT-6000 via internet te benaderen. Het uitgaande IP adres van de klant moet bekend zijn en er zal in een router aangegeven moeten worden dat binnenkomende FTP aanvragen door gestuurd worden naar het lokale IP adres van de QT. Het kan dus nodig zijn om contact op te nemen met de netwerkbeheerder op de locatie FTP cliënt functie Naast de configuratie als FTP server kan de QT ook geconfigureerd worden als FTP cliënt. In deze configuratie is het alleen mogelijk om vooraf ingestelde FTP opdrachten uit te voeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aan het eind van de dag een omzetrapport naar het hoofdkantoor te sturen. Maar er kan ook gekozen worden de programmering naar een remote FTP server van de dealer te sturen. Zodat er altijd de beschikking is over de laatste programmering, inclusief wijzigingen gedaan door de klant zelf. Bij de configuratie als FTP cliënt is de QT zelf niet te benaderen via internet of een lokaal netwerk, er worden alleen opdrachten op initiatief van de manager verzonden of ontvangen. Het is dus minder afhankelijk van de mogelijkheid om een binnenkomende verbinding tot stand te brengen. Internettoegang voor de QT-6000 is voldoende, verder zijn er normaal gesproken geen/weinig aanpassingen nodig aan de netwerkinfrastructuur.

3 6.2. QT-6000 als FTP server Om de QT als FTP server te configureren zijn er een aantal programmeerhandelingen die verricht moeten worden. Er is de mogelijkheid om de FTP server instellingen tijdens het laden van de IPL of initialisatie van de QT-6000 in te voeren. Maar ook bij een geïnitialiseerde machine is de configuratie mogelijk. Na het configureren als FTP server moet het gebruikersbeheer geprogrammeerd worden Programmering bij laden IPL of INIT De configuratie als FTP server is het makkelijkste te doen tijdens het laden van de IPL of het opnieuw initialiseren van de QT. Tijdens de initialisatie kan direct aangegeven worden dat de QT moet fungeren als FTP server. Het is aan te bevelen om het IP adres van de QT handmatig in te geven. Dit omdat binnenkomende FTP verbindingen via internet of het lokale netwerk door een router in het netwerk doorgestuurd moeten worden naar dit IP adres. Indien het IP adres door een DHCP server wordt toegekend kan dit wijzigen en is het mogelijk dat de FTP aanvragen bij een andere machine in het netwerk uitkomt. Een extra aandachtspunt bij het programmeren van de IP instellingen, is DHCP. In veel gevallen zal er al een DHCP server in het netwerk voorkomen, de QT mag dan geen DHCP server zijn, dus dit wordt cliënt. Standaard wordt de host 254 (bij subnetmask ) ingesteld als gateway binnen het netwerk, is dit niet het correcte adres moet dit gewijzigd worden in het juiste IP adres. 1. SMART specialiteiten 30. TCP/IP Voer het IP adres van de gateway in zonder scheidingspunten.

4 Programmering bij een geïnitialiseerde QT-6000 Het is mogelijk om machine na het initialiseren in te stellen als FTP server, het is echter de aanbeveling om dit tijdens of bij een nieuwe initialisatie te doen. 1. SMART specialiteiten 30. TCP/IP D1 = 2: FTP server, geen DHCP server (aanbevolen) D1 = 3: FTP server, DHCP server 1. SMART specialiteiten 11. Systeemtabel Stel de QT in op het IP adres dat beschikbaar is voor verbinding van buiten, doe dit onder de regel waar de asterisk voor staat. 1. SMART specialiteiten 30. TCP/IP Zorg er voor dat het juiste IP adres voor de gateway ingesteld staat. Voer vervolgens een flag clear uit Gebruikersbeheer van de FTP server Nadat de QT geconfigureerd is als FTP server moeten er gebruikers en wachtwoorden aangemaakt worden zodat er ingelogd kan worden. 1. Geheugenindeling 6. Per bestand FILE911 Standaard is er geheugen gereserveerd voor tien gebruikers en wachtwoorden. 1. SMART specialiteiten 34. FTP gebruikersbeh. <selecteer regel > JA Voer de gebruikersnaam in en sluit af met de entertoets. Automatisch wordt nu de tweede kolom geselecteerd, deze is voor het wachtwoord. De inlognaam en het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig, het wachtwoord wordt niet afgeschermd weergegeven.

5 De configuratie van de FTP server is nu voltooid, het is nu mogelijk om via CV-32 of FTP software de QT te benaderen QT-6000 als FTP cliënt Voor de configuratie van de QT-6000 als FTP cliënt moeten de inloggegevens van de remote FTP server bekend zijn. Deze worden ingegeven in de QT zodat deze in kan loggen op de FTP server. Naast de inloggegevens moeten de FTP opdrachten vooraf ingegeven worden, het is niet mogelijk voor de klant om ad-hoc een FTP opdracht aan te maken. Het is aan te bevelen om in de basis programmering standaard een ontvangstopdracht aan te maken voor bestand 913 (dit is het bestand voor FTP opdrachten) Programmering inloggegevens 1. Geheugenindeling 6. Per bestand FILE912 Standaard is er geheugen gereserveerd voor tien remote FTP servers. 1. SMART specialiteiten 35. FTP Server Naam Selecteer een regel en geeft de inloggegevens van de remote FTP server in. FTP Server Naam: dit is de naam van de FTP server, bijvoorbeeld; POS-Line FTP server. IP Adres: dit is het IP adres van de remote FTP server. Inlognaam: inlognaam voor de remote FTP server. Wachtwoord: behorend bij de inlognaam hierboven om in te loggen op de FTP server. Map: de (sub)directory van de remote FTP server waar bestanden naar verzonden worden. De inlognaam en het wachtwoord zijn hoofdlettergevoelig Aanmaken FTP opdrachten Als de gegevens van de remote FTP server ingesteld zijn kunnen er verzendopdrachten aangemaakt worden. Er is de keuze tussen verzend- en ontvangstopdrachten. In de eigenschappen van de FTP opdracht is dit te specificeren.

6 Voor de FTP opdrachten moet geheugen toegewezen worden. 1. Geheugenindeling 6. Per bestand FILE913 Standaard is er geheugen gereserveerd voor negen FTP opdrachten. Het maximum, opdrachten, is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbaar geheugen. 1. SMART specialiteiten 36. FTP opdrachten Selecteer een lege regel en geeft de eigenschappen van de FTP opdracht in. Opdracht naam: een duidelijke naam voor de opdracht. Opdracht: zend- of ontvangstopdracht. Zenden naar of ontvangen van remote FTP server. Gegevens Type: wat zijn de gevens, X/Z rapporten of programmeerbestanden. Wis Z na verzenden: moet X en Z rapport gewist worden na het verzenden. Verzend bestandsnr.: het bestandsnummer wat verzonden wordt naar de remote FTP server Bestand van server: de bestandsnaam die ontvangen moet worden vanaf de remote FTP server De bestandsnaam moet inclusief extentie ingegeven worden, indien dit niet gebeurd volgt een error 249, Foutief Beeindigd Na het aanmaken van FTP opdrachten zijn deze in de Manager mode uit te voeren. 23. FTP Opdrachten < selecteer remote FTP server> < selecteer FTP opdracht >

7 6.4 Configuratie CV-32 voor onderhoud via FTP. Met CV-32 (of CV-33) is het mogelijk om via de FTP server functionaliteit het onderhoud via internet uit te voeren. In de QT moeten de handelingen gevolgt worden zoals deze beschreven zijn in sectie Configuratie CV-32/CV33 In CV-32/33 wordt zoals gebruikelijk een nieuwe locatie aangemaakt, als er gekozen wordt voor QT-6000, QT-6100 of QT-6600 verschijnt de extra optie FTP. Vink deze aan en geeft vervolgens het terminal nummer, IP adres en logingegevens op. Er kan nu op normale wijze gewerkt worden, met als enige verschil dat er nu via FTP gecommuniceerd wordt via het FTP protocol Remote IPL laden Met CV-33 is het mogelijk om in de QT-6600 remote, via FTP, een IPL te laden. Hiervoor moet de nieuwe, te laden IPL, in het mapje FTP in de CV-33 map staan en er moet een CF kaart in de QT-6600 zitten.

8 Voer in CV-33 vervolgens, na het openen van de juiste locatie, de volgende handelingen uit. Communication Remote IPL <selecteer QT6600.IPL> Openen De IPL wordt nu via FTP communicatie naar de QT-6600 gestuurd, die de IPL kopieerd naar de CF-kaart. Daarna wordt ook het programma samen met de initcode naar CF-kaart gekopieerd. Als dit gedaan is wordt de IPL geladen, de machine geïnitialiseerd en het programma teug gezet.

Configuratie PL printers. Dealer instructie v0.99

Configuratie PL printers. Dealer instructie v0.99 Configuratie PL printers Dealer instructie v0.99 Standaard hebben de PL-printers een IP adres (192.168.1.251) wat waarschijnlijk niet overeenkomt met dat van de QT (192.168.0.x) of van het bestaande netwerk.

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: 7-4-2014 1. Inleiding 1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup...

Nadere informatie

Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000

Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000 Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000 1 Algemeen 2 2 Tools 2 2.1 Unit Manager Express 2 2.2 Unit Manager Network 3 3 Configureren van de AP 1120 3 3.1 Programmeren IP adres. 3 3.2 Software upgrade.

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR HET UPLOADEN VAN EEN DIGITALE AANVRAAG NAAR DE FTP-SERVER VAN HET MEDIAFONDS

AANWIJZINGEN VOOR HET UPLOADEN VAN EEN DIGITALE AANVRAAG NAAR DE FTP-SERVER VAN HET MEDIAFONDS AANWIJZINGEN VOOR HET UPLOADEN VAN EEN DIGITALE AANVRAAG NAAR DE FTP-SERVER VAN HET MEDIAFONDS Amsterdam, februari 2013 In de komende pagina s word je stap voor stap uitgelegd hoe je een PDF aanvraag veilig

Nadere informatie

Handleiding Hulp bij verbindingsinstellingen. Versie 1.3 20-04-2015 1

Handleiding Hulp bij verbindingsinstellingen. Versie 1.3 20-04-2015 1 Handleiding Hulp bij verbindingsinstellingen Versie 1.3 20-04-2015 1 PostBase (Mini) verbindingsinstellingen Deze handleiding zal u stapsgewijs door de verbindingsinstellingen helpen. Dit is een aanvulling

Nadere informatie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie

VIVA2.0. Opstarten. VIVA2.0 Opstart instructie Opstarten VIVA2.0 VIVA2.0 Opstart instructie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Voorwoord Beste Viva gebruiker,

Nadere informatie

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565)

Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Wijzigen Standaard Wachtwoord (Siemens 5400/5450/SE565) Indien de ADSL router en computer correct zijn aangesloten en u via de computer toegang heeft tot het internet, kan het configuratie menu van de

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

ACF PDF Invoice Uploader v1.0.9 gebruikershandleiding

ACF PDF Invoice Uploader v1.0.9 gebruikershandleiding ACF PDF Invoice Uploader v1.0.9 gebruikershandleiding Gebruikershandleiding voor de ACF PDF Invoice Uploader, voor het online verzenden van pdf-facturen Inhoud 1. Inleiding 03 2. Eisen 03 2.1 Systeemeisen

Nadere informatie

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL Contents IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 0 HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 2 STANDAARD FUNCTIONALITEITEN... 2 DNS... 2 DHCP... 2 BASIS INSTELLINGEN UITVOEREN...

Nadere informatie

Honeywell. Remote Servicing Suite User Management Suite. Installatieprocedure Windows 10

Honeywell. Remote Servicing Suite User Management Suite. Installatieprocedure Windows 10 Honeywell Remote Servicing Suite User Management Suite Installatieprocedure Windows 10 Volg de volgende stappen om de Remote Servicing Suite of de Gebruiker Management Suite te installeren: 1. Voer eerst

Nadere informatie

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG 1. Aansluiten Alle toestellen worden aangesloten op de bestaande bekabeling. De 2-draads interface wordt aangesloten op uw router met UTP kabel. Benodigde bedrading

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3

TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL. 1 Inleiding blz. 2. 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 TECHNISCHE HANDLEIDING AVISTAR 1.1 SERVER- en CLIENTPANEEL Uitgave 8-2-2008 1 Inleiding blz. 2 2 Montage/ophanging paneel blz. 3 3 - Aansluiten voeding/tcp-ip kabel blz. 4 4 - Invoeren Subnetmask en IP

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

VoIP Netwerking Configuratie Gids. Vox Davo VoIP Netwerking Configuratie Gids

VoIP Netwerking Configuratie Gids. Vox Davo VoIP Netwerking Configuratie Gids VoIP Netwerking Configuratie Gids Vox Davo VoIP Netwerking Configuratie Gids 1 VoIP Netwerking Configuratie gids Specificaties kunnen wijzigen zonder voorgaande. DM-983 NL Draft 2 VoIP Netwerking Configuratie

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

Provider instellingen:

Provider instellingen: Provider instellingen: 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo, Freeler ADSL en Netaffairs 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband,

Nadere informatie

Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.6 Datum 2 juli 2009 1. INLEIDING 3 2. INSTALLATIE CITRIX CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 7 3.1 Starten RAVE 8 3.2 Taakbalk verbergen 9 3.3 Afsluiten

Nadere informatie

NOD32 Antivirus Systeem Versie 2. Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC

NOD32 Antivirus Systeem Versie 2. Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC NOD32 Antivirus Systeem Versie 2 Handleiding voor Installatie V1_0606/2003 Copyright 2003 ESET, LLC 2 Inhoud 1. Introductie... 3 2. Installeren van NOD32 versie 2.........4 2.1 Eerste installatie.........4

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

Aandachtspunten voor installatie suse in vmware server

Aandachtspunten voor installatie suse in vmware server Aandachtspunten voor installatie suse in vmware server Voorbereiden van vware virtueel machine: 1. Select linux Suse linux 2. Maak disksize 5Gb Denk er als je virtual machine wilt draaien op FAT32 vink

Nadere informatie

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters AUKEY Handleiding AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater Standaard parameters Standaard IP: 192.168.10.1 2.4G SSID: Draadloos-N URL: http://ap.setup 5G/AC SSID Draadloos-AC Login naam: admin Draadloze sleutel:

Nadere informatie

Verkorte handleiding Beheer Website

Verkorte handleiding Beheer Website Verkorte handleiding Beheer Website Inhoud Mijn Website /Domeinnaam... 4 Website beheer... 5 ISPConfig gegevens (klantgegevens):... 5 Email account aanmaken... 7 Outlook Client / Webmail client instellen...

Nadere informatie

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631 Pagina 1 van 11 pagina s. Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631 Het is mogelijk om het Centix datacollector (DC) werkstation direct aan te sluiten op het RS-232 device, zonder

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Handmatige installatie van de Belkin draadloze Printserver Als de automatische installatie van de Printserver niet is gelukt, kunt u proberen hem handmatig te installeren. De Printserver heeft geen driver

Nadere informatie

Popsy Financials. Overstap Access-MSDE

Popsy Financials. Overstap Access-MSDE Popsy Financials Overstap Access-MSDE 1 Inhoudstafel 1/17 1 Installatie van een MSDE server... 3 1.1 Microsoft SQL Express 2008... 3 1.2 Aanmaken van ODBC connectie naar de server... 9 1.3 Voorbereiding

Nadere informatie

NX-595E VS UltraConnect

NX-595E VS UltraConnect NX-595E VS UltraConnect Met de NX-595E is het mogelijk om via de UltraConnect applicatie (en webbrowser) verbinding te maken met het NX-systeem. Om bijvoorbeeld in/uit te schakelen, logboek te lezen, relais

Nadere informatie

Uploaden database naar Visma. Beschrijving voor uploaden databases via Secured FTP middels FileZilla

Uploaden database naar Visma. Beschrijving voor uploaden databases via Secured FTP middels FileZilla Uploaden database naar Visma Beschrijving voor uploaden databases via Secured FTP middels FileZilla 1. Contents 1. Installeer FileZilla... 2 2. Configureer verbinding (Optioneel)... 3 3. Maak verbinding

Nadere informatie

ModelTrein-Support vzw: Centrale CS2 verbinden met computer WIN10.

ModelTrein-Support vzw: Centrale CS2 verbinden met computer WIN10. 2016 ModelTrein-Support vzw: Centrale CS2 verbinden met Eric Jacobs ModelTrein-Support 5-1-2016 In deze handleiding bespreken we het verbinden van een Central Station 2 met een computer, rechtstreeks of

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

1. Back-up van uw huidige configuratie

1. Back-up van uw huidige configuratie Inleiding In de ochtend van woensdag 19 september zal KPN tussen 03:00 en 05:00 uur onderhoud verrichten op het Zakelijk ADSL netwerk. Er bestaat een geringe kans dat uw verbinding na dit onderhoud niet

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F524 Energy Data Logger www.legrand.com Inhoud Energy Data Logger 1 Beschrijving 4 1.1 Mededelingen en tips 4 1.2 Hoofdfuncties 4 1.3 Legenda 5 2 Verbinding 6 2.1 Verbindingsschema 6 3 Configuratie 7

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Laatste versie : Filezilla Client 3.2.3.1. History Log : * HANDLEIDING FILEZILLA CLIENT 2009-05-22

INHOUDSOPGAVE. Laatste versie : Filezilla Client 3.2.3.1. History Log : * HANDLEIDING FILEZILLA CLIENT 2009-05-22 INHOUDSOPGAVE 1] Inleiding pagina 2 2] Installatie pagina 3 3] Aan de slag met Filezilla pagina 4 4] Toetsenbord Shortcuts pagina 9 5] Wil je vanuit ons nog verder hulp met het uploaden? pagina 9 6] Bronnen

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Facto minifmis

Installatiehandleiding. Facto minifmis Installatiehandleiding Facto minifmis 1. Installatie Facto MiniFMIS 1.1 Achtergrond Facto MiniFMIS biedt facilitaire organisaties een eenvoudige en gebruikersvriendelijke hulpmiddel bij het uitvoeren van

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk

Technote. EnGenius Senao EOM Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Technote EnGenius / Senao EOM-8670 Mesh Layer 2 configuratie Transparant netwerk Merk Model Firmware Datum EnGenius Senao EOM-8670 2.1.10 09-04-2009 Pagina 1 van 29 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Node

Nadere informatie

NAT (Network Address Translation)

NAT (Network Address Translation) Technical Note #019 Auteur: Olaf Suchorski Gemaakt op: 11 juli 2000 Bijgewerkt op: 11 juli 2000 NAT (Network Address Translation) In deze Technical Note worden de meest voorkomende situaties met NAT doorgelicht.

Nadere informatie

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding 1. Introductie...3 2. Installatie op het LAN...4 2.1) Verbinding maken...5 Stap 1 Bekabeling...5 Step 2 Het toestel opstarten...5 Stap 3 De installatie wizard...5

Nadere informatie

IdentySoft Pro In gebruik stelling EasySecure International B.V.

IdentySoft Pro In gebruik stelling EasySecure International B.V. IdentySoft Pro In gebruik stelling EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl www.easysecure.nl De IdentySoft Pro software van EasySecure International wordt altijd volledig voorgeconfigureerd

Nadere informatie

SFTP-client Filezilla. Engelstalige versie van de Client 1/14

SFTP-client Filezilla. Engelstalige versie van de Client 1/14 SFTP-client Filezilla Engelstalige versie van de Client 1/14 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Vrijwaringsclausule...3 1.2. Doel....3 1.3. Waar vindt u de SFTP-client Filezilla?...3 2. Configuratie van

Nadere informatie

Aanmelden Na installatie wordt de service automatisch gestart en kunt u meteen aanmelden van op afstand:

Aanmelden Na installatie wordt de service automatisch gestart en kunt u meteen aanmelden van op afstand: Remote administratie Als administrator hebt u verschillende mogelijkheden om een Linux systeem van op afstand te beheren. Populaire toepassingen zijn bijvoorbeeld Webmin en VNC. Het gebruik van deze twee

Nadere informatie

V1.1 Installatie Handleiding

V1.1 Installatie Handleiding V1.1 Installatie Handleiding www.easysecure.nl Inhoudsopgave: Hoofdstuk Pagina Nr. U Heeft Nodig 3 1. Configureren van de IdentySoft Controller 4 2. Aansluiten en configureren van de IdenCommander 8 3.

Nadere informatie

Hoe de 2N EasyRoute te configureren

Hoe de 2N EasyRoute te configureren Hoe de 2N EasyRoute te configureren Joffrey Kater In opdracht van com8 NV Versie 1.0 21 juli 2010 2N EasyRoute Configuratie Download de laatste firmware vanaf: http://www.2n.cz/en/products/umts/easyroute/downloads/

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

How To Do SEARCHoverIP

How To Do SEARCHoverIP How To Do SEARCHoverIP Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen mbdialup... 3 3. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet.mini... 4 4. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet... 6 5. Voorbeeld Siemens/VIPA...

Nadere informatie

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP.

Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Toegang Persoonlijke Schijf Piter Jelles via secure FTP. Datum: 05-01-2010 Door: B. Boonstra / J. Brouwer Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1.0 DE SOFTWARE EN DE INSTELLINGEN... 4 1.1 DOWNLOADEN....

Nadere informatie

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-485 device d.m.v. de W&T 58631

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-485 device d.m.v. de W&T 58631 Pagina 1 van 10 pagina s. Koppelen Centix Datacollecter aan RS-485 device d.m.v. de W&T 58631 Het is mogelijk om het Centix datacollector (DC) werkstation direct aan te sluiten op de RS-485 device, zonder

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Remote werken is beschikbaar vanaf nagenoeg iedere PC met internettoegang. Om toegang te krijgen surf je naar https://mail.slz.landschapsbeheer.nl/onenet/netstorage

Nadere informatie

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT

Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT Vigor 2850 serie Dual PPPoA/PVC - RoutIT PPPoA en NAT + PPPoA en routing RoutIT maakt gebruik van 2 keer PPPoA, waarbij de eerste PPPoA wordt gebruikt voor NAT en de tweede PPPoA wordt toegepast voor routing.

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Vectron Commander 7 koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 4 maart 2013 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In document wordt de koppeling tussen

Nadere informatie

Logicworks CRM en Microsoft SQL Server 2005 (Express) Introductie

Logicworks CRM en Microsoft SQL Server 2005 (Express) Introductie Logicworks CRM en Microsoft SQL Server 2005 (Express) - Introductie - Microsoft SQL Server 2005 Express installeren - Microsoft SQL Server 2005 Express configureren - Database collation - Logicworks CRM

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Connectivity SQL Er kan geen verbinding worden gemaakt met de SQL server

Connectivity SQL Er kan geen verbinding worden gemaakt met de SQL server Connectivity SQL Er kan geen verbinding worden gemaakt met de SQL server Introductie Probleem: Het lukt het niet om verbinding te maken met de SQL server. Of: op het werkstation komt de melding na het

Nadere informatie

Micro Computer Service Center. Installatie

Micro Computer Service Center. Installatie Micro Computer Service Center Installatie MCSC BDR versie 2.7 van 01/01/2013 2013 Contents I. Uit te voeren bij MCSC voor vertrek naar de klant... 3 1. Bdr opzetten... 3 2. Bdr aanmaken in McscCom... 3

Nadere informatie

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT

Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT Vigor 2860 serie Multi PVC/EVC - RoutIT PPPoA en NAT + PPPoA en routing RoutIT maakt gebruik van 2 keer PPPoA, waarbij de eerste PPPoA wordt gebruikt voor NAT en de tweede PPPoA wordt toegepast voor routing.

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem (Vox DaVo Small IP of Vox DaVo Large IP) Installatie en gebruikershandleiding Vox DaVo iphone App Handleiding Veranderingen aan de specificaties zijn voorbehouden.

Nadere informatie

smart-house Netwerk & Port Forwarding. TELENET MODEM ONLY

smart-house Netwerk & Port Forwarding. TELENET MODEM ONLY smart-house Netwerk & Port Forwarding. TELENET MODEM ONLY Netwerken - Introductie Hoe vind ik mijn lokaal ip adres? De verschillende routers en ip ranges. Waar kan ik mijn publiek internet ip adres vinden?

Nadere informatie

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone

Handmatige Instellingen Exchange Online. Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Handmatige Instellingen Exchange Online Nokia E51 Symbian S60 Smartphone Inhoudsopgave 1 Handmatige Instellingen Exchange Online voor Nokia E51 Smartphone...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Mail for Exchange van

Nadere informatie

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen

UBUNTU 8 installatie. 13/10/2009 http://www.ivowebschool.be/uploads/ ivowebschool.be/ /205bc10d-ef8e-4a 1/14. Onderwerpen UBUNTU 8 installatie Onderwerpen Ubuntu downloaden VMWare klaarmaken Ubuntu installeren VMWare tools installeren 1. Ubuntu downloaden ( ) Je kan ubuntu gratis downloaden via de website www.ubuntu.com.

Nadere informatie

How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2

How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2 How To Do Routers verhuizen naar mbconnect24 V2 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Overzicht; verhuis devices in een paar stappen naar mbconnect24 V2... 3 3. Verhuis devices naar rsp.mbconnect24... 4 3.1 Export

Nadere informatie

Intranet Instructie ICT dienstverlening

Intranet Instructie ICT dienstverlening Intranet Instructie ICT dienstverlening Instructie Intranet Hierbij ontvangt u een uitleg over het Intranet. Om dit zo gemakkelijk en snel te laten verlopen leest u de volgende uitleg rustig en zorgvuldig

Nadere informatie

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER Korte Installatiehandleiding DN-70591 INTRODUCTIE De DN-70591 is een gecombineerd product voor een bedrade/draadloze netwerkverbinding, specifiek ontworpen voor de

Nadere informatie

MxStream & Linux. Auteur: Bas Datum: 7 november 2001

MxStream & Linux. Auteur: Bas Datum: 7 november 2001 MxStream & Linux Auteur: Bas Datum: 7 november 2001 Gebruikte bronnen http://www.weethet.nl/dutch/adsl_mxstream_alcatelhack.asp http://www.bruring.com/adsl/article.php?sid=6 http://security.sdsc.edu/self-help/alcatel/challenge.cgi

Nadere informatie

Handleiding FT2100. Inhoud. 1. Doel... 3 2. Bekabeling... 3. 3. Programmatie... 4. 4. Inloggen MD s... 11

Handleiding FT2100. Inhoud. 1. Doel... 3 2. Bekabeling... 3. 3. Programmatie... 4. 4. Inloggen MD s... 11 Inhoud Handleiding FT2100 1. Doel... 3 2. Bekabeling... 3 2.1 Zonder Telefooncentrale (zie bijgevoegd schema achteraan handleiding)... 3 2.2 Met telefooncentrale (zie bijgevoegd schema achteraan handleiding)...

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Printerstuurprogramma installeren

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Printerstuurprogramma installeren MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Printerstuurprogramma installeren Inleiding Zorg ervoor dat voordat met deze installatie wordt begonnen, u het IP adres van de betreffende e-studio heeft. Indien u het

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van de Portbox2

Handleiding voor het installeren van de Portbox2 Handleiding voor het installeren van de Portbox2 Brondocument D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1561_InstellenCNCMachines\HandleidingConfigurerenPortBo x2.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 13-05-14

Nadere informatie

Hikvision DDNS V1.0. Voor het instellen van de Hikvision DDNS moet het volgende worden geconfigureerd en uitgevoerd.

Hikvision DDNS V1.0. Voor het instellen van de Hikvision DDNS moet het volgende worden geconfigureerd en uitgevoerd. Hikvision DDNS V1.0 Voor het instellen van de Hikvision DDNS moet het volgende worden geconfigureerd en uitgevoerd. 1) De recorder op het lokaal netwerk configureren (IP adres, subnet, gateway, DNS server)

Nadere informatie

Meterstanden opladen naar EnergieID via de FTP Client functionaliteit van de 2-Wire MEMo webserver.

Meterstanden opladen naar EnergieID via de FTP Client functionaliteit van de 2-Wire MEMo webserver. Meterstanden opladen naar EnergieID via de FTP Client functionaliteit van de 2-Wire MEMo webserver. De 2-Wire MEMo datalogger-webserver genereert eigen verbruiksgrafieken maar heeft daarnaast ook de mogelijkheid

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

ETI/Domo. Nederlands. www.bpt.it. ETI-Domo Config 24810200 NL 10-07-14

ETI/Domo. Nederlands. www.bpt.it. ETI-Domo Config 24810200 NL 10-07-14 ETI/Domo 24810200 www.bpt.it NL Nederlands ETI-Domo Config 24810200 NL 10-07-14 Configuratie van de pc Voordat u start met de configuratie van het systeem, moet de pc geconfigureerd worden zodat hij een

Nadere informatie

Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR

Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR Om de beelden van een Dahua IP camera op uw computer en via de app te kunnen ontvangen, moet u eerst een aantal stappen doorlopen. In deze handleiding

Nadere informatie

Puntjes op de I. Baris Firat

Puntjes op de I. Baris Firat Puntjes op de I Baris Firat 1 Functies en kritieke onderdelen in code (onderdelen die niet in één oogopslag te verklaren zijn) zijn voorzien van comments. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van geldende

Nadere informatie

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18

E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL ACCOUNT CONFIGURATIE - MICROSOFT OUTLOOK - PAGINA 1 / 18 INDEX ALGEMEEN Inleiding. POP3 of IMAP. Benodigde gegevens. STAP 1: Pagina 3 Pagina 4 Pagina

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Handleiding online werken bij OOG

Handleiding online werken bij OOG Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Klanten van OOG, die zelf van exact gebruik maken. Voorwaarden Toestemming

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de instellingen zoals in onderstaand voorbeeld geconfigureerd worden (Let op de schermafbeeldingen).

Zorg ervoor dat de instellingen zoals in onderstaand voorbeeld geconfigureerd worden (Let op de schermafbeeldingen). Index 1. MxStream verbindingen voor Tiscali, HetNet, HCC-Net, XS4ALL, Planet Internet, Zonnet Lite & Basic, Wanadoo en Freeler ADSL 2. KPN-Direct 3. Zonnet-Family, Zonnet Breedband, Zonnet Breedband+ met

Nadere informatie

Overzicht instellingen versturen

Overzicht instellingen  versturen mailbox@advocaat.be 1 Overzicht instellingen 2 E-mail versturen 2.1 Wat is SMTP 2.2 Instellingen voor uitgaande e-mail (SMTP met authenticatie) 2.3 Limitatie bij het versturen van berichten 3 E-mail lezen

Nadere informatie

Opbouwen van netwerkverbinding met HCS3000

Opbouwen van netwerkverbinding met HCS3000 Opbouwen van netwerkverbinding met HCS3000 1 / 9 Indexpagina 1. Algemene gedeelte...3 1.1 Voorwoord:... 3 1.2 Opmerking:... 3 2. Bedienen via Ethernetverbinding en Webbrowser...3 2.1 Opbouwen van een verbinding...3

Nadere informatie