De Groep Colruyt biedt een droomjob voor iedereen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Groep Colruyt biedt een droomjob voor iedereen!"

Transcriptie

1 De Groep Colruyt biedt een droomjob voor iedereen! De energie van de Groep Colruyt voor mens, milieu en maatschappij. De Groep Colruyt, een toonaangevend Belgisch familiebedrijf, is in vele opzichten pionier in de voedingssector. Colruyt is met een weloverwogen commercieel ethisch beleid en een uniek winkelconcept uitgegroeid tot een belangrijke discounter in voeding. Met zijn consequent doorgevoerde strategie, waarbij de hoogst mogelijke kwaliteit wordt gecombineerd met de laagste prijzen, heeft Colruyt een belangrijke plaats veroverd in de Belgische distributiesector. Naast de Colruyt-winkels heeft de Groep Colruyt nog verschillende andere winkelformules: DreamLand, OKay, Bio-Planet, Spar Retail, enz. Daarnaast behoren onder meer ook de tankstations DATS 24, de automatisatiebedrijven Dolmen IP en Createch Engineering, de drukkerij Druco en de vleescentrale Vlevico tot de Groep Colruyt. In onderstaande tekst focussen we ons op de inspanningen die de Groep Colruyt doet op vlak van energie en ethiek. De drie pijlers die daarbij aan bod komen zijn Mens, Milieu en Maatschappij. Regelmatige audits meten, beoordelen en bevestigen de toepassing van de goede keuzes op vlak van Mens, Milieu en Maatschappij die de Groep Colruyt maakt.

2 Mens De Groep Colruyt heeft in haar beleidsverklaring heel bewust de mens centraal gezet. Deze keuze richt zich op de medewerkers, de klanten en iedereen die met de Groep Colruyt in contact komt. Medewerker Ga voor je toekomst! is niet zomaar de slagzin van de Groep Colruyt. De Groep doet heel veel inspanningen om het personeel een goed gevoel te geven en hen fier te laten zijn op hun werk. De basis van het personeelsbeleid binnen Colruyt wordt gevorm door het principe dat in de mate dat de mensen groeien, groeit ook het bedrijf Colruyt. No-nonsense Het basisprincipe van Colruyt. Iedereen is aanspreekbaar met zijn of haar voornaam en alle deuren staan altijd en overal open., Groeien De Groep Colruyt draagt opleidingen en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel. Als nieuweling word je door een peter of meter begeleid. Gedurende je loopbaan krijg je de kans om opleidingen te volgen die bijdragen tot je professionele en persoonlijke groei. Samenwerken Zonder samenwerking geen goede resultaten. Vandaar het veelvuldige overleg en de talrijke briefings en vergaderingen. En elke chef heeft regelmatig een persoonlijk gesprek met de mensen van zijn afdeling. De klant De klant wordt in alle winkels met open armen ontvangen. De medewerkers in de Colruyt-winkels staan altijd klaar om een handje te helpen, klanten hoeven geen muntstukken in het winkelkarretje te stoppen, ze worden zo snel mogelijk bediend en ze moeten hun winkelkarretje niet zelf in en uitladen aan de kassa. Dit zijn maar een handvol voorbeelden om aan te tonen dat de medewerkers van Colruyt hun energie investeren in het comfort van de winkelende klant. Ook in de andere winkels van de Groep Colruyt (o.a. Bio-Planet, DreamLand en OKay) staat een goede service voor de klant centraal.

3 Milieu De Groep Colruyt investeert veel middelen in hernieuwbare energie. Onze toekomst hangt immers af van de keuzes die we vandaag maken. Bij de Groep Colruyt kiest men bewust voor een mooie, schone en propere toekomst. Hernieuwbare energie Op volgende terreinen levert de Groep Colruyt inspanningen om energie te besparen en energie op te wekken uit hernieuwbare bronnen: Windmolens Zonnepanelen Elektriciteitsnet Isolatie Spaarverlichting Zuinig omspringen met energie Afvalpreventie en verwerking De Groep Colruyt doet ruimschoots zijn duit in het zakje om de afvalberg te verminderen en het afval op een goede manier te verwerken. De Groep heeft een ruime voorsprong op zijn concurrenten in het afbouwen van plastiek draagtassen. Verpakkingen zoals karton, papier, glas, hout, blik, kunststof, enz. worden al jarenlang zorgvuldig gesorteerd. Ook in het winkelconcept is deze verstandige aanpak van afval sterk doorgedrongen. Voorbeelden daarvan zijn het statiegeld, het verpakkingsmateriaal van producten, leeggoed, navulverpakkingen, kartonpreventie, herbruikbare wijnflessen, enz. Naast het preventief afvalbeleid, heeft de Groep Colruyt ook veel aandacht voor compostering, waterzuivering, gescheiden riolering, selectieve afvalinzameling, warmterecuperatie, rookgasreiniging, enz.

4 Mobiliteit en transport De Groep Colruyt levert zijn medewerkers een waaier aan mogelijkheden om op een gezonde en milieuvriendelijke manier naar het werk te komen. Het feit dat veel medewerkers zijn ingegaan op het aanbod om een bedrijfsfiets te gebruiken voor het woonwerkverkeer is daar een mooi voorbeeld van. Wie met de wagen komt, wordt aangemoedigd om zoveel mogelijk te carpoolen. In de distributiesector worden uiteraard zeer veel middelen besteed aan het transport van goederen. Transport is een belangrijke uitdagin g voor het milieu. In onderstaand overzicht overlopen we een aantal initiatieven die de Groep Colruyt op dat vlak heeft genomen. De Groep Colruyt tracht de milieuhinder van transport tot een minimum te beperken door onder andere een gestructureerde controle van de bandenspanning, het installeren van snelheidsbegrenzers, preventief rijden, recyclage en hergebruik van olie, goed uitgekiende rittenschema s, LPG, recyclage van accu s, enz. Naast de zorg voor een milieuvriendelijker transport is de Groep ook zeer begaan met de veiligheid. Alle vrachtwagens hebben een dodehoekspiegel, zijn goed zichtbaar (ze beschikken onder andere over goed zichtbare remlichten), beschikken over snelheidsbegrenzers en antinevelspatborden en worden heel regelmatig nagezien. Er is bovendien veel aandacht voor preventief rijden. En er worden ook inspanningen gedaan om geluidshinder te beperken.

5 Bouw en uitrusting Met meer dan 200 Colruyt-winkels, ongeveer 25 DreamLand-winkels, 4 Bio-Planet-winkels, 50 OKay-winkels en nog verschillende andere winkelformules, de hoofdzetel in Halle en verschillende distributiecentra en magazijnen, heeft de Groep Colruyt een breed patrimonium te beheren. Maatregelen in dit patrimonium hebben uiteraard een brede impact op het milieu. De bouw en verbouwingen worden tot in de kleinste details onder de loep genomen. Volgende aspecten in de bouw hebben een belangrijke impact op het milieu: materiaalkeuze, afbraakmaterialen, architectuur, isolatie, verlichting, enz. Zo wordt er strikt op toegezien dat loodvrije verven worden gebruikt, afbraakmaterialen worden gerecycleerd, enz. Producten Milieuvriendelijkheid speelt een belangrijke rol bij de keuze van het assortiment. Er wordt in het aankoopbeleid zeer nauwlettend toegezien op het productieproces van de producten in de winkels. De Groep Colruyt hecht veel belang aan de afkomst van de producten en de kwaliteit van de grondstoffen. Met de lancering van de winkelformule Bio-Planet heeft de Groep Colruyt bewust de stap gezet naar milieuvriendelijke en gezonde producten. Ook het assortiment in de Colruyten OKay-winkels is de laatste jaren sterk uitgebreid met biologisch geteelde voedingswaren.

6 Maatschappij Veiligheid in het verkeer, met de fiets naar het werk, veel aandacht voor kwaliteit: het is maar een kleine greep uit de maatschappelijke initiatieven van de Groep Colruyt. De Groep Colruyt geeft ook steun aan de voedselbanken en ondersteunt financieel kinderdorpen. Bij de Groep werken mensen van veel verschillende nationaliteiten: onderscheid op basis van huidskleur, geloof, geslacht of ras is absoluut uit den boze. Wereldwijd steunt de Groep Colruyt projecten rond scholing, landbouw, ondernemerschap, enz. Er lopen ondermeer projecten in Tanzania, Indonesië, Colombia, Burundi, Zuid-Afrika, Benin en Ecuador. De Groep Colruyt maakt van de strijd tegen kinderarbeid een erezaak. Wereldwijd worden in productiesites controles uitgevoerd om kinderarbeid onmogelijk te maken. Conclusie De Groep Colruyt is echt een trendsetter en voorloper in het domein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, niet enkel naar de Mens, maar ook naar het Milieu en de Maatschappij. De Groep Colruyt promoot en volgt consequent deze ethische principes. De maatregelen zijn geen dode letter. Integendeel, de Groep Colruyt geeft het goede voorbeeld en vraagt ook aan al zijn medewerkers om zicht voluit te engageren voor milieu, mens en maatschappij.

NATIONAAL VERPAKKINGSBELEID PRODUCTVERPAKKINGEN EN DUURZAME MATERIALEN ALDI BELGIË EN LUXEMBURG

NATIONAAL VERPAKKINGSBELEID PRODUCTVERPAKKINGEN EN DUURZAME MATERIALEN ALDI BELGIË EN LUXEMBURG IE E ALDI V ISS AKK I NGSM P R Ve r m i j d e n. n. Hergebruike Re c y c l e r e n. NATIONAAL VERPAKKINGSBELEID ALDI BELGIË EN LUXEMBURG Versie: juli 2019 NATIONAAL VERPAKKINGSBELEID PRODUCTVERPAKKINGEN

Nadere informatie

Voldoende warm kleden zodat de verwarming een graadje lager kan

Voldoende warm kleden zodat de verwarming een graadje lager kan Voldoende warm kleden zodat de verwarming een graadje lager kan Het is natuurlijk ook niet de bedoeling om kou te lijden in de klas. Een ideale temperatuur voor een klaslokaal is 19 à 20 C. Is het in jullie

Nadere informatie

Locatie. checklist Duurzaam evenement. Planning, organisatie en inrichting terrein. Energie en water. Afval

Locatie. checklist Duurzaam evenement. Planning, organisatie en inrichting terrein. Energie en water. Afval Locatie Planning, organisatie en inrichting terrein Bepaal de locatie rekening houdend met aansluitingen voor groene stroom en openbaar vervoer Maak een algemeen afval-, energie- en milieuplan op voor

Nadere informatie

Agenda. Va n Fa m iliebedrijf to t. 1. Geschiedenis 2. Activiteiten 3. Missie & Waarden 4. Domein missie waarden

Agenda. Va n Fa m iliebedrijf to t. 1. Geschiedenis 2. Activiteiten 3. Missie & Waarden 4. Domein missie waarden Agenda Va n Fa m iliebedrijf to t Fa m ilie va n Bedrijven 1. Geschiedenis 2. Activiteiten 3. Missie & Waarden 4. Domein missie waarden 1 Waardengedreven 3 soorten waarden: Kernwaarden Universele waarden

Nadere informatie

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken.

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken. Materiaal keuzes Waarom verpakken we het product? Dit is de eerste vraag die beantwoord moet worden. Immers als het niet nodig is om een product te verpakken, is een materiaal keuze ook niet nodig en ontstaat

Nadere informatie

FY14 Duurzaam ondernemen

FY14 Duurzaam ondernemen FY14 Duurzaam ondernemen Basisopleiding mobiliteitscoördinatoren Antwerpen Agenda Context IKEA België/Wilrijk IKEA & duurzaamheid Achtergrond Duurzaamheidstrategie People & Planet Positive 2020 Highlights

Nadere informatie

Care for today. Respect for tomorrow

Care for today. Respect for tomorrow Care for today Respect for tomorrow de kijk op de toekomst voorwoord Care for today - respect for tomorrow, ondernemen met zorg voor vandaag en met respect voor morgen, daar geloven we rotsvast in bij

Nadere informatie

Vragenlijst met scores in procenten

Vragenlijst met scores in procenten Vragenlijst met scores in procenten Het percentage tussen haakjes is het aandeel respondenten dat de vraag heeft beantwoord. De gemeente Amersfoort wil als stad in 2030 CO2-neutraal te zijn. Dit betekent

Nadere informatie

speelkaart grondstoffen

speelkaart grondstoffen speelkaart grondstoffen grondstoffen 100% biokatoen uit India. Bij de teelt komen geen pesticiden en kunstmest kijken. De oogst gebeurt handmatig. De katoenboer laat zijn arbeiders in goede omstandigheden

Nadere informatie

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren Recycling is niet iets wat we erbij doen Het is waar we ons op baseren Recycling het zit in ons DNA Tegenwoordig heeft iedereen het over afval als hulpbron. Maar bij DS Smith Recycling is het dat ook echt.

Nadere informatie

Luminus Groen : 100% Belgische, groene energie

Luminus Groen : 100% Belgische, groene energie Luminus Groen : 100% Belgische, groene energie Een leader in windenergie in België We houden momenteel 53 windmolens draaiende. In 2004 bouwde Luminus haar eerste windmolenpark in Villers-le-Bouillet.

Nadere informatie

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren

Recycling is niet iets wat we erbij doen. Het is waar we ons op baseren Recycling is niet iets wat we erbij doen Het is waar we ons op baseren Recycling het zit in ons DNA We beheren meer dan 5 miljoen ton aan recyclebaar materiaal en Tegenwoordig heeft iedereen het over afval

Nadere informatie

WIST U DAT U PREMIES KAN KRIJGEN VOOR VERPAKKINGS- AFVAL?

WIST U DAT U PREMIES KAN KRIJGEN VOOR VERPAKKINGS- AFVAL? WIST U DAT U PREMIES KAN KRIJGEN VOOR VERPAKKINGS- AFVAL? WEET U DAT UW VERPAKKINGSAFVAL GELD WAARD IS? TE MOOI OM WAAR TE ZIJN? LEES SNEL VERDER! Afval is in vele sectoren een onvermijdelijk gevolg van

Nadere informatie

Colruyt Group DATS 24 Raf Flebus Business Unit Manager

Colruyt Group DATS 24 Raf Flebus Business Unit Manager Colruyt Group DATS 24 Raf Flebus Business Unit Manager Colruyt Group wie we zijn Activiteiten 3 Kerncijfers 2015 2016 4 Kerncijfers 2015 2016 5 Onze missie: Samen duurzaam meerwaarde creëren door waardengedreven

Nadere informatie

Begeleiden van kansengroepen rond energie- en waterbesparing en afvalpreventie. Workshops - groepsmethodieken met begeleiding Individuele methodiek

Begeleiden van kansengroepen rond energie- en waterbesparing en afvalpreventie. Workshops - groepsmethodieken met begeleiding Individuele methodiek Begeleiden van kansengroepen rond energie- en waterbesparing en afvalpreventie Workshops - groepsmethodieken met begeleiding Individuele methodiek Wat? 7 workshops rond klimaatthematiek, energie, water

Nadere informatie

Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf. Kathelijne De Ridder

Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf. Kathelijne De Ridder Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf Kathelijne De Ridder Hoeveel kilo papier gebruikt de gemiddelde Belg per jaar? a) 265 kilo/jaar b) 354 kilo/jaar c) 358 kilo/jaar Hoeveel kilogram restafval

Nadere informatie

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY DOING GOOD IS EASY Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY Doe het goed. Doe het duurzaam. Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Wij geloven in een productieketen die rond is. In de zogenaamde

Nadere informatie

Colruyt werkt op groene stroom

Colruyt werkt op groene stroom Colruyt werkt op groene stroom Beste klant, Goed nieuws: we gaan erin slagen om enkele jaren vroeger dan voorzien onze stroom zelf te produceren uit hernieuwbare bronnen. Eerst hadden we 2015 vooropgesteld,

Nadere informatie

Hoe denken Schiedammers over bepaalde duurzame maatregelen en in hoeverre dragen zij zelf bij aan een duurzaam Schiedam?

Hoe denken Schiedammers over bepaalde duurzame maatregelen en in hoeverre dragen zij zelf bij aan een duurzaam Schiedam? Hoe denken Schiedammers over bepaalde duurzame maatregelen en in hoeverre dragen zij zelf bij aan een duurzaam Schiedam? Kenniscentrum MVS november 2015 oud papier gescheiden aanbieden textiel gescheiden

Nadere informatie

De SLIMME KEUZE voor

De SLIMME KEUZE voor Aardgas voor voertuigen De SLIMME KEUZE voor uw onderneming DATS 24, meer dan brandstof alleen DATS 24 maakt deel uit van Colruyt Group en zet ook resoluut in op duurzaamheid. DATS 24 draagt dus graag

Nadere informatie

Strategische doelstellingen voor een duurzame ontwikkeling aan de Vrije Universiteit Brussel

Strategische doelstellingen voor een duurzame ontwikkeling aan de Vrije Universiteit Brussel Strategische doelstellingen voor een duurzame ontwikkeling aan de Vrije Universiteit Brussel I. Algemene principes 1. Duurzame ontwikkeling vanuit humanistische waarden 2. Een holistische en interdisciplinaire

Nadere informatie

Goederentransport bij Colruyt. Groep Colruyt. Groep Colruyt. Colruyt-groep. Woon-werkverkeer. Een minimum aan kilometers.

Goederentransport bij Colruyt. Groep Colruyt. Groep Colruyt. Colruyt-groep. Woon-werkverkeer. Een minimum aan kilometers. Goederentransport bij Colruyt Een minimum aan kilometers Colruyt-groep Woon-werkverkeer Goederentransport Centrale distributiecentra Veilig de weg op Milieu Groep Colruyt Groep Colruyt Retail Wholesale

Nadere informatie

Mevrouw de voorzitter, Geachte leden van het Bureau, Dames en heren,

Mevrouw de voorzitter, Geachte leden van het Bureau, Dames en heren, Vrijdag 10 september 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Comité van de Regio s Resource Efficient Europa Mevrouw de voorzitter, Geachte leden van het Bureau,

Nadere informatie

De brug naar Duurzame techniek

De brug naar Duurzame techniek ar duurzame tech a n g u niek r b e d Samenleving Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de ondernemingsstrategie waarbij aandacht voor de samenleving, de aarde en de onderneming in balans is. Steeds

Nadere informatie

DE BELG IS LICHTGROEN EN WIL DONKERGROEN WORDEN DE BELG IS LICHTGROEN EN WIL DONKERGROEN WORDEN

DE BELG IS LICHTGROEN EN WIL DONKERGROEN WORDEN DE BELG IS LICHTGROEN EN WIL DONKERGROEN WORDEN WORD WORD CONCLUSIES (1) De Belg is lichtgroen. Dat zegt een studie die onderzoeksbureau Compagnie uitvoerde bij 1700 mensen. Veel Belgen willen nog wat milieuvriendelijker zijn, maar haken af omdat ze

Nadere informatie

natuurlijke grondstoffen

natuurlijke grondstoffen duurzaam van nature duurzaam van nature Het staat deze dagen hip en trendy om zich een groen imago aan te meten. TASIBEL voert duurzaamheid en milieuvriendelijkheid echter reeds sedert haar ontstaan in

Nadere informatie

Donderdag 14 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Volvo Trucks Oostakker

Donderdag 14 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Volvo Trucks Oostakker Donderdag 14 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Lancering eerste Volvo Hybride (26 ton) vrachtwagen Volvo Trucks Oostakker Geachte heer Sid (directeur

Nadere informatie

hergebruiken milieu-impact papier

hergebruiken milieu-impact papier Groene evenementen De meeste Europese steden organiseren en hosten grootschalige evenementen. Honderden tot duizenden bezoekers stromen samen en genereren een aanzienlijke sociale en milieu-impact. De

Nadere informatie

In het huisje gemeentehuis kan informatie vinden die je kunnen helpen bij deze keuze.

In het huisje gemeentehuis kan informatie vinden die je kunnen helpen bij deze keuze. Voor de leerkracht Als wij willen dat generaties na ons nog op dezelfde manier kunnen leven als wij nu, dan moeten we nu actie ondernemen. Grondstoffen en energiebronnen worden steeds schaarser en door

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Actieplan Burgemeestersconvenant

Actieplan Burgemeestersconvenant Actieplan Burgemeestersconvenant Wat is het burgemeestersconvenant? Engagement van 6735 steden en gemeenten Om minimum 20 % CO 2 te gaan besparen tegen 2020 20 % CO 2 over het volledige grondgebied Opmaak

Nadere informatie

Van de Plastics Strategy op EU niveau tot de uitbreiding van de blauwe zak. 3 mei 2018

Van de Plastics Strategy op EU niveau tot de uitbreiding van de blauwe zak. 3 mei 2018 Van de Plastics Strategy op EU niveau tot de uitbreiding van de blauwe zak 3 mei 2018 Wat is er gaande rond plastics? EU: Circulaire economie met wetgevend pakket EU: Plastics Strategy BE: Uitbreiding

Nadere informatie

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen!

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! 1. Voorko op de afval-ladder Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! Wat moeten we aanvangen met ons afval? Het

Nadere informatie

speelkaart productie

speelkaart productie speelkaart productie productie Voor de geluidsinstallatie en andere technische installaties gebruiken jullie enkel groene stroom. Jullie hebben wel nog een probleem: de geluidsinstallatie is verouderd

Nadere informatie

Gebouwen CO2 compensatie Wagenpark Verhuismaterialen

Gebouwen CO2 compensatie Wagenpark Verhuismaterialen Gebouwen Het moderne bedrijfspand in Diemen is voorzien van extra isolatie in de muren, ramen en het dak om de warmte zomers buiten te laten en s winters binnen te laten. Een warmte terugwin-installatie

Nadere informatie

Zwerfvuil & Verbod op plastic zakjes

Zwerfvuil & Verbod op plastic zakjes Zwerfvuil & Verbod op plastic zakjes Wie is waarvoor verantwoordelijk? Theorie: Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid In beginsel verantwoordelijkheid producent Bij retailers voor huismerken & import

Nadere informatie

hegge ID Frans Hegge Sustainable Success Stories hegge ID 35. Stevig ontwerpen Frans Hegge Cedric Vanaken

hegge ID Frans Hegge Sustainable Success Stories hegge ID 35. Stevig ontwerpen Frans Hegge Cedric Vanaken 35. hegge ID Stevig ontwerpen Frans Hegge Cedric Vanaken 1 2 Het industrieel ontwerpbureau hegge ID is een jong bureau. Nadat zaakvoerder Frans Hegge enkele jaren als freelancer werkte, startte hij in

Nadere informatie

HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT

HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT Afval? SAMEN HALEN WE ERUIT WAT ERIN ZIT! Gemeentelijk Afvalcongres 19 maart 2015 Ing. D.J.B. Sakko Beleidsadviseur Proef droog en herbruikbaar liep af Bij oud papier

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik!

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! Er kunnen veel redenen zijn om uw interne logistiek eens nader te bekijken. Optimalisatie van uw bestaande magazijn, nieuwbouw of juist uitbreiding.

Nadere informatie

Nieuwe Raamovereenkomst & Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen

Nieuwe Raamovereenkomst & Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen Nieuwe Raamovereenkomst & Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen KVNW Ledenvergadering Den Haag 4 oktober 2012 Cees de Mol van Otterloo Directeur Afvalfonds Verpakkingen Raamovereenkomst Producentenverantwoordelijkheid

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in lastenboeken. Diane Buggenhout Quality, Security, Environment Manager Benelux

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in lastenboeken. Diane Buggenhout Quality, Security, Environment Manager Benelux Maatschappelijk verantwoord ondernemen in lastenboeken Diane Buggenhout Quality, Security, Environment Manager Benelux Certificaten Kwaliteit: ISO 9001:2008 certificaat Milieu: ISO 14001:2004 certificaat

Nadere informatie

ThreeC - verpakkingen. Lessenserie

ThreeC - verpakkingen. Lessenserie ThreeC - verpakkingen Lessenserie Opzet van het project Lesblok1 Maandag 16 maart Lesblok 2 Donderdag 19 maart Lesblok 3 Vrijdag 20 maart Introduc>e op het onderwerp Uitwerken oplossing Posterpresenta>e

Nadere informatie

CSC-CAT1201 - BIJLAGE 3 Milieukundige specificaties van de markt

CSC-CAT1201 - BIJLAGE 3 Milieukundige specificaties van de markt CSC-CAT1201 - BIJLAGE 3 Milieukundige specificaties van de markt De Koninklijke Muntschouwburg draagt aandacht voor het milieu en voor sociale aspecten hoog in het vaandel. Dit engagement wordt op een

Nadere informatie

Van afval naar grondstof. Informatieavond voor inwoners

Van afval naar grondstof. Informatieavond voor inwoners Van afval naar grondstof Informatieavond voor inwoners Agenda 2 1. Welkom en inleiding (wethouder Jan van t Zand) 2. Presentatie Afvalbeheer (Paul de Bruin, IPR Normag) 3. Vragen en dialoog 4. Afsluiting

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel

Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel Duurzaam materiaalgebruik: problematiek en uitdagingen Liesbet TEMMERMAN cera a asbl Doelstellingen van de presentatie Stilstaan

Nadere informatie

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is Klare taal Inleiding Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is ook een kwetsbare provincie. De bodem daalt en de zeespiegel stijgt door klimaatverandering. Er

Nadere informatie

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER Wie aan duurzaamheid denkt, denkt misschien niet direct aan papieren handdoekjes en toiletpapier. In breder perspecfief

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Duurzaam ondernemen Duurzaam ondernemen Duurzaam ondernemen is voor GHEYS het nastreven van zowel een gezond bedrijfsrendement, als het benutten van kansen bij alle bedrijfsbeslissingen om een positieve bijdrage te leveren

Nadere informatie

Praktische gids voor de

Praktische gids voor de Praktische gids voor de VERPAKKINGSVERANTWOORDELIJKEN INHOUD INLEIDING: DE WET 2 1. Is de wetgeving van toepassing op uw bedrijf? 3 3 types verpakkingsverantwoordelijken 2. wat zijn De verplichtingen?

Nadere informatie

PREMIES VOOR UW VERPAKKINGS- AFVAL, INTERESSE?

PREMIES VOOR UW VERPAKKINGS- AFVAL, INTERESSE? PREMIES VOOR UW VERPAKKINGS- AFVAL, INTERESSE? WEET U DAT UW VERPAKKINGSAFVAL GELD WAARD IS? TE MOOI OM WAAR TE ZIJN? LEES SNEL VERDER! Afval is in vele sectoren een onvermijdelijk gevolg van de economische

Nadere informatie

Duurzame overheidsopdrachten inbouwen in lokaal beleid. Leen Van der Meeren

Duurzame overheidsopdrachten inbouwen in lokaal beleid. Leen Van der Meeren Duurzame overheidsopdrachten inbouwen in lokaal beleid Leen Van der Meeren Een opdracht voor lokale besturen? Verkleinen ecologische voetafdruk Groene impuls aan de markt Voorbeeldfunctie: leading by example

Nadere informatie

Voorwoord. Voorwoord 9

Voorwoord. Voorwoord 9 Voorwoord Pierre Rabhi, filosoof, pionier in Frankrijk van de ecologische landbouw en oprichter van de kolibrie-beweging, vertelt de legende van de kolibrie, een legende afkomstig van de oorspronkelijke

Nadere informatie

Duurzame energie in balans

Duurzame energie in balans Duurzame energie in balans Duurzame energie produceren en leveren binnen Colruyt Group I. Globale energievraag staat onder druk II. Bewuste keuze van Colruyt Group III. Wat doet WE- Power? I. Globale energievraag

Nadere informatie

De kritische consument

De kritische consument De kritische consument Inleiding Om producten te kunnen maken heb je grondstoffen nodig. Mensen werken met deze grondstoffen en maken er producten van die we consumeren. Een ondernemer is tevreden als

Nadere informatie

Opties voor een vernieuwd verpakkingenbeleid Krachtlijnen eindverwerking

Opties voor een vernieuwd verpakkingenbeleid Krachtlijnen eindverwerking Opties voor een vernieuwd verpakkingenbeleid Krachtlijnen eindverwerking John Wante Vlaams parlement, 17 april 2018 Uitdagingen en knelpunten Toename wegwerpverpakkingen, vooral plastic nietdrankverpakkingen

Nadere informatie

REGIONS FOR R4R RECYCLING. Janna Vandecruys OVAM 03/06/2014

REGIONS FOR R4R RECYCLING. Janna Vandecruys OVAM 03/06/2014 REGIONS FOR R4R RECYCLING Janna Vandecruys OVAM 03/06/2014 R4R = INTERREG IV C project Interregionale samenwerking binnen Europa Uitwisseling van ervaringen Doel: effectiviteit regionale beleid verbeteren

Nadere informatie

8 ste Forum BRISE maandag 9 december 2013

8 ste Forum BRISE maandag 9 december 2013 8 ste Forum BRISE maandag 9 december 2013 Handelen voor het klimaat: iedereen heeft er baat bij De arbeiders een stem geven op de werkvloer Zowel voor de organisatie van het werk Als voor de vergroening

Nadere informatie

Inspiratielijst voor het verduurzamen van festivals en evenementen in Twente

Inspiratielijst voor het verduurzamen van festivals en evenementen in Twente Inspiratielijst voor het verduurzamen van festivals en evenementen in Twente Onderdeel 1. Gegevens en indicatoren van het evenement Gegevens Evenement Naam: Datum: Korte Omschrijving Bezoekers: Deelnemers:

Nadere informatie

Naar de kern. Thema 1: De kern van het ondernemen ...

Naar de kern. Thema 1: De kern van het ondernemen ... Thema 1: De kern van het ondernemen overheid klanten leveranciers leefomgeving onderneming werknemers... mede-eigenaars drukkingsgroepen en actiecomités U Ondernemen doet iemand in de eerste plaats uit

Nadere informatie

Vertaling Aardrijkskunde Afval en energie

Vertaling Aardrijkskunde Afval en energie Vertaling Aardrijkskunde Afval en energie Vertaling door een scholier 1337 woorden 2 juni 2004 5,8 76 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde AFVAL EN ENERGIE Energie Het is heel moeilijk te zeggen wat energie

Nadere informatie

Duurzaamheidsverslag PALM Breweries

Duurzaamheidsverslag PALM Breweries Duurzaamheidsverslag PALM Breweries 1 Duurzaamheid bij PALM Breweries Energie en CO 2 6 Terugdringen elektriciteit- en gasverbruik 7 Gebruik van duurzame energie 8 Samenwerking in distributie 9 Beperking

Nadere informatie

Docentenvel opdracht 19 (campagne voor een duurzame wereld en een samenwerkend Europa)

Docentenvel opdracht 19 (campagne voor een duurzame wereld en een samenwerkend Europa) Docentenvel opdracht 19 (campagne voor een duurzame wereld en een samenwerkend Europa) Lees ter voorbereiding onderstaande teksten. Het milieu De Europese Unie werkt aan de bescherming en verbetering van

Nadere informatie

Bakery Management Award 3 de editie, 2011. Inschrijvingsdossier

Bakery Management Award 3 de editie, 2011. Inschrijvingsdossier Bakery Management Award 3 de editie, 2011 Inschrijvingsdossier 1. Contactgegevens van uw zaak Naam bakkerij:... Bedrijfsnaam:... Contactpersoon:... Adres bakkerij:... Adres briefwisseling:... (indien anders

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel

Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel Duurzaam materiaalgebruik: problematiek en uitdagingen Liesbet TEMMERMAN cera a asbl Doelstellingen van de presentatie Stilstaan

Nadere informatie

Onze VAL-I-PAC missie...

Onze VAL-I-PAC missie... Onze VAL-I-PAC missie... ... uw kopzorgen wegnemen. Waarom doet uw bedrijf een beroep op de diensten van VAL-I-PAC? Uw bedrijf is aangesloten bij VAL-I-PAC omdat u verpakkingsverantwoordelijke bent. Kortweg

Nadere informatie

Interactieve workshops rond energie- en waterbesparing en afvalpreventie

Interactieve workshops rond energie- en waterbesparing en afvalpreventie Interactieve workshops rond energie- en waterbesparing en afvalpreventie Workshops energie- en waterbesparing en afvalpreventie Ecolife 2 Wat? 7 workshops rond klimaatthematiek, energie, water en afval.

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen?

Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Opleiding Duurzaam Gebouw: Duurzame materialen: hoe kiezen? Leefmilieu Brussel Duurzaam materiaalgebruik: problematiek en uitdagingen Liesbet TEMMERMAN cera a vzw Doelstelling(en) van de presentatie Stilstaan

Nadere informatie

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen

Nadere informatie

"Plastic verpakkingen die bomen redden!"

Plastic verpakkingen die bomen redden! "Plastic verpakkingen die bomen redden!" 5 wijzen waarop onze luchtkussenverpakkingen milieuvriendelijk zijn. De Pitney Bowes Parcel Shipping Index stelde aan het einde van 2016 dat het versturen van pakjes

Nadere informatie

Hoog tijd dat we het milieu verlichten.

Hoog tijd dat we het milieu verlichten. Hoog tijd dat we het milieu verlichten. 2 Inleiding Er is maar één origineel AURA THE ORIGINAL LONG LIFE LIGHT 3 We laten het licht over uw toekomst schijnen. Zodra het op het milieu en het optimale gebruik

Nadere informatie

De raad van de gemeente Zoetermeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2018

De raad van de gemeente Zoetermeer; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 november 2018 Afvalstoffenverordening 2019 (0637205124) De afvalstoffenverordening Zoetermeer stelt regels op het gebied van inzameling van verschillende afvalstoffen in de gemeente Zoetermeer. Hiermee worden de kaders

Nadere informatie

Groep Colruyt. Groep Colruyt als werkgever. Resultaten van het onderzoek. Feiten en cijfers. Arbeidsvoorwaarden

Groep Colruyt. Groep Colruyt als werkgever. Resultaten van het onderzoek. Feiten en cijfers. Arbeidsvoorwaarden ONDERZOEK Groep Colruyt Edingensesteenweg 196 1500 Halle Tel: 02/360 10 40 Website: www.colruytgroup.com E-mail: selectie@colruyt.be Groep Colruyt als werkgever De Groep Colruyt is internationaal actief

Nadere informatie

Noordhoff Uitgevers Elobase Detailhandel Verkoper Kerntaak 1 Theorie- en infoboek

Noordhoff Uitgevers Elobase Detailhandel Verkoper Kerntaak 1 Theorie- en infoboek Theorieboek KT1 HOOFDSTUKKEN - Inleiding Goederen ontvangen en controleren Goederen verplaatsen Ompakken en prijzen Goederen opslaan Voorraadbeheer Werken met artikelpresentaties Presentatie en winkelinterieur

Nadere informatie

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst

Supplier Code of Conduct. Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Supplier Code of Conduct Samen op weg naar een succesvolle, uitdagende en duurzame toekomst Bij Kramp gaan we voor zakelijk succes op de lange termijn. Daarbij voelen we een sterke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. PassworD text fusion. PassworD brand fusion

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. PassworD text fusion. PassworD brand fusion PassworD text fusion PassworD brand fusion Opgesteld op 23 juni 2009 door Joke J. Zwaal 1 Inhoud Inleiding... 3 People... 4 Planet... 4 Profit... 4 Uitwerking van thema s binnen MVO-beleid... 5 1. Duurzaam

Nadere informatie

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer ELEKTRISCH RIJDEN ZONNEPANELEN DE ENERGIE-EXPERT 64 39 26 Steeds meer Kosten, opbrengst & Nul-op-de-meter in betaalbare modellen salderingsregeling een jaren 80-woning NIEUW! Lodewijk Hoekstra WOONT ENERGIE

Nadere informatie

Managed Print Service Print Only Offerte

Managed Print Service Print Only Offerte Managed Print Service Print Only Offerte Slimmer zaken doen Voor: Van Rietschoten Office Point Door: Van Rietschoten Office Point Datum: 14-04-2015 Offertenr.: 10016-001 1 Brother Uw managed printpartner...

Nadere informatie

MVO. Be-Pall International BV Zilverstraat 4, 8211 AN Lelystad Tel 0320-234940 http:/www.be-pall.nl

MVO. Be-Pall International BV Zilverstraat 4, 8211 AN Lelystad Tel 0320-234940 http:/www.be-pall.nl Be-Pall International BV Zilverstraat 4, 8211 AN Lelystad Tel 0320-234940 http:/www.be-pall.nl Een bedrijf waar Mensen gezamenlijk werken aan een kwalitatief en milieuvriendelijk product, rekening houdend

Nadere informatie

LES 2: Klimaatverandering

LES 2: Klimaatverandering LES 2: Klimaatverandering 1 Les 2: Klimaatverandering Vakken PAV, aardrijkskunde Eindtermen Sociale vaardigheden, burgerzin, ICT, vakoverschrijdend, samenwerken, kritisch denken Materiaal Computer met

Nadere informatie

LABO LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL

LABO LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL LABO LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL LEREN AFVAL BEHEREN OP SCHOOL Kinderen bewust leren omgaan met afval Leren Afval Beheren Op school (LABO) is een educatieve workshop die leerlingen uit de tweede en derde

Nadere informatie

Wie weet wat Avri doet?

Wie weet wat Avri doet? Opdracht 1 Welkom Wie weet wat Avri doet? Opdracht 1 antwoord Welkom Wie weet wat Avri doet? In Rivierenland zamelt Avri afval in. Opdracht 2 Woordweb Als je het woord afval hoort, waar denk je dan aan?

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Hand-out digiboard presentatie

Hand-out digiboard presentatie Hand-out digiboard presentatie Bij werkboekje Groepen 6, 7 en 8 basisonderwijs Wie weet wat AVRI doet? Opdracht 1 In Rivierenland zamelt AVRI afval in. Wie weet wat AVRI doet? Opdracht 1 Opdracht 2 Woordweb

Nadere informatie

Brugge. 3 juni 2015. Kris Van Dijck Burgemeester Dessel

Brugge. 3 juni 2015. Kris Van Dijck Burgemeester Dessel Brugge 3 juni 2015 Kris Van Dijck Burgemeester Dessel 9.500 inwoners 27 km² Landelijk maar Nucleaire industrie Opslag nucleair afval Witzand winning Sportgemeente Dessel en Witgoor Sport BMX Sportpark

Nadere informatie

HIER FOTO INVOEGEN BREEDTE 210mm x HOOGTE 99mm. Duurzaamheid bij horecaondernemers

HIER FOTO INVOEGEN BREEDTE 210mm x HOOGTE 99mm. Duurzaamheid bij horecaondernemers HIER FOTO INVOEGEN BREEDTE 210mm x HOOGTE 99mm Duurzaamheid bij horecaondernemers 2011 Guidea - Kenniscentrum voor Toerisme en Horeca vzw Deze informatie werd met de grootste zorg samengesteld. Guidea,

Nadere informatie

CO2-reductieplan. Versie 6. Contactpersoon Gert Molenaar

CO2-reductieplan. Versie 6. Contactpersoon Gert Molenaar CO2-reductieplan Versie 6 Contactpersoon Gert Molenaar Hasselt Naam Functie Datum Opgesteld door G.J. Molenaar KAM-manager Gecontroleerd door H. Dolstra Adj. directeur 18 februari 2016 Vastgesteld door

Nadere informatie

EENVOUDIG ALDI MISSIE WIJ Wij handelen in het belang van onze klanten. WIJ PAGINA 04 ALDI is het origineel onder de discounters I ALDI is de succesvolle, performante en internationaal actieve discounter

Nadere informatie

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen!

Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! 1. Voorko op de afval-ladder Hoi afvalkameraden! Leuk, zo'n afvalladder! Wiiiiiiiiii! Terwijl ik hier hang, kan jij misschien de ontbrekende woorden invullen! Wat moeten we aanvangen met ons afval? Het

Nadere informatie

Intern, gemotoriseerd transport... Gevaren en preventiemaatregelen

Intern, gemotoriseerd transport... Gevaren en preventiemaatregelen Intern, gemotoriseerd transport... Gevaren en preventiemaatregelen Piet Franssen HSE-Manager Unilin Prebes 19 april 2019 Terrein: 1500 x 500m 1200 werknemers 200 st rollend materiaal 250 vrachtwagens /

Nadere informatie

duurzaam ondernemen transparant maken

duurzaam ondernemen transparant maken duurzaam ondernemen transparant maken Volg ons op: www.ekoplaza.nl Inleiding / voorwoord Niet eerder dan 9 november 2010 werd de eerste Ekoplaza geopend in de stijl die de formule op dit moment uitdraagt.

Nadere informatie

4 e Plan voor Preventie en Beheer van Afvalstoffen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

4 e Plan voor Preventie en Beheer van Afvalstoffen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 4 e Plan voor Preventie en Beheer van Afvalstoffen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Goedgekeurd op 11 maart 2010 4e Afvalplan Nieuwe wettelijke context In Brussel : plan van onbepaalde duur, onderworpen

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

uniek in hotmelts en koudlijmen Intercol industriële lijmen

uniek in hotmelts en koudlijmen Intercol industriële lijmen uniek in hotmelts en koudlijmen Intercol industriële lijmen eisen aan de lijmverbinding grondstoffen Intercol industriële lijmen materialen applicatie-aparatuur Intercol BV is opgericht in 1972. Sindsdien

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

1. D U U R Z A A M B O U W E N. Charline Boyer 02 545 58 35 charline.boyer@confederatiebouw.be

1. D U U R Z A A M B O U W E N. Charline Boyer 02 545 58 35 charline.boyer@confederatiebouw.be 1. D U U R Z A A M B O U W E N Charline Boyer 02 545 58 35 charline.boyer@confederatiebouw.be E CO- C O N S T R U C T I E We leven in een wereld waarin natuurlijke hulpbronnen niet onuitputtelijk blijken,

Nadere informatie

Sustainable energy in large office buildings

Sustainable energy in large office buildings Sustainable energy in large office buildings Agenda 1 Engie Tower Brussels 2 Engie Tower Antwerp 1 Voordelen van duurzame ontwikkeling Een gebouw is een grote bron van energieverbruik (40% van de totale

Nadere informatie