REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015"

Transcriptie

1 Samenstelling team: REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015 Ingrid van Ginkel Elles van Loenen Arend Verbaan Vincent van Weerlee Floortje de Kempenaer Andrew Posma Adriaan de Blécourt André Nkeshimana Jean Claude Bizimana Kibimba Ziekenhuis Elisee Nahimana Ngozi Ziekenhuis Philbert Nsendegeya OK assistente OK assistente anesthesiemedewerker anesthesiemedewerker anesthesioloog plastisch chirurg plastisch chirurg (verslag) voorzitter Izere, logistieke ondersteuning Burundeze arts Directeur/Chirurg Directeur/Chirurg Verslag: Het vertrek was gepland op vrijdagavond 10 april. Helaas bleek de Kenya Airways vlucht, zonder opgaaf van reden, gecanceld. Met uitzondering van Andrew en Adriaan was iedereen al op het Schiphol. Office Manager van Interplast, Annemarie Maas was daar ook en is eea gaan regelen. Raptim, het reisbureau waarvan Interplast altijd gebruik maakt, was gelukkig nog bereikbaar. De vlucht werd omgezet naar zaterdagochtend en nu met de KLM. Het team bleef overnachten in het Sheraton hotel op Schiphol. De volgende ochtend probleemloos ingecheckt. We mochten immers ieder 2 maal 23 kg bagage meenemen. Zaterdagavond hadden we een overstap in Nairobi, alwaar we 2½ uur moesten wachten alvorens wij naar Bujumbura konden doorvliegen. Met ook nog een tussenstop in Kigali. Om uur redelijk geradbraakt in Bujumbura. André Nkeshimana, voorzitter van de stichting Izere, en Jean Claude Bizimana, arts kwamen ons ophalen. Wel even gedoe omdat we geen normale visa hadden. De eerste nacht verbleven wij in het guest house van Esperance. We hebben enkele uren geslapen en de volgende ochtend ontbeten. Nog wat dozen, die daar nog stonden, uitgezocht en om uur vertrokken richting Gitega. Eerst nog een kleine stop bij de lokale kruidenier voor wat basic necessities.

2 Het vervoer was geregeld door Brarudi Breweries. Ernest bleek een veilige driver gedurende ons hele verblijf. André en Espe reden in een aparte auto met onze bagage. Jean Claude en kokkie Remy rijden met ons mee. Een mooie tocht, waar tevens duidelijk wordt hoe zwaar de economie van dit land op de landbouw rust. Er is vrijwel niets meer van de originele vegetatie aanwezig; er worden op iedere m 2 thee, koffie, bananen en/of mais verbouwd. Besloten om niet eerst naar Tamotel te gaan maar direct naar ziekenhuis. Daar kwamen we om uur aan. Op de ruïnes op de binnenplaats van 2 jaar geleden staat nu een fatsoenlijke gebouw dat dienst doet als verpleegafdeling. We zijn direct begonnen met screenen. Helaas weer veel pathologie gezien waar we niets mee konden: hydrocefalen, maligne tumoren, interseks en keloiden. Alle patiënten willen overigens door ons gezien worden, zelfs na herhaalde uitleg van André en de directeur. Andrew en ik besluiten om samen met de directeur een snelle 'prescreening' op de binnenplaats te doen. Uiteindelijk ongeveer patiënten ingepland. Vervolgens naar 'good-old' Tamotel. We zitten op 1650 meter hoogte, het is regentijd en iedere dag of nacht valt er wel een flinke bui. Verder is het weer redelijk en het klimaat aangenaam. Overdag prima en 's avonds koel. Het guesthouse is verder prima, met op de meeste momenten elektriciteit, stromend (warm) water en internet. Espe is ook mee gekomen om Remy en de keuken op de rit te zetten. Na een dag keert ze terug naar Bujumbura. Remy staat er alleen voor. Maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april wordt er in het Kibimba Hospital gewerkt. Het ligt op 25 minuten rijden afstand van ons hotel. Het ziekenhuis, dat in de vijftiger jaren met de steun van de kerk in Wichita-Kansas is gebouwd, is matig geoutilleerd en redelijk schoon, met vriendelijk personeel. De assistentie gedurende de gehele week is goed en men heeft er plezier in om ons te helpen. Assistenten en de directeur zijn iedere dag van de partij. André laat zich vrijwel iedere dag zien en verricht diverse hand- en spandiensten die het voor ons veel makkelijker maken. Tussendoor gaat hij nog naar Bujumbura om o.a. euro s te wisselen. Elke dag komen er nog nieuwe patiënten binnen druppelen die we, mits geïndiceerd, inplannen in het programma van de daaropvolgende dagen.

3 Uiteindelijk opereren we 36 patiënten in de eerste week. Gedurende de eerste week doen zich verder tijdens de operaties geen problemen voor en alles verloopt volgens plan, alhoewel 1 patiënt een asystolie krijgt bij de inleiding. Na een succesvolle reanimatie door Floor en Vincent wordt besloten om deze patiënt niet meer te opereren. Op vrijdag wordt in de ochtend nog geopereerd. Er wordt besloten om een kindje met grote brandwonden van het hoofd, die in een zeer slechte toestand is, door te schuiven naar Ngozi. Er wordt slecht een nettoyage onder AA verricht. De moeder krijgt geld voor vervoer naar Ngozi en we hopen er maar het beste van. We ruimen op en lopen visite met Jean Claude en de Directeur. Vrijdagmiddag is er nog een afscheidsborrel voor ongeveer 20 mensen in een lokale bar. Onder het genot van een bier en een geiten-brioche worden nog enkele certificaten en cadeaus uitgedeeld. 's Avonds maakt Andrew samen met Remy zijn uitstekende 'blauwe hap'. Een goede afwisseling van oud brood, tomaat, ei en geit met witte kool. Zaterdag 18 april pakken we in en zonder het gebruikelijke gedoe over de afrekening, rijden we rond een uur of 11 weg uit Gitega richting Ngozi. Dit is ruim twee uur over een uitstekende weg. Onderweg nog een lokaal buitje. We komen aan in herberg Camugani gelegen aan de rand van Ngozi met een spectaculair uitzicht over een vallei. We laten onze spullen achter, eten een broodje omelet en gaan vervolgens naar het ziekenhuis in de stad, gelegen op zo'n 5 minuten afstand. Dit ziekenhuis verkeert min of meer in een zelfde toestand als het Kibimba ziekenhuis.

4 We maken kennis met de Directeur van het ziekenhuis, Philbert Nsendegeya. We beginnen met het screenen van de patiënten, waarbij al snel duidelijk wordt dat er een groot aantal patiënten is gekomen met aandoeningen die in het geheel niet door ons geopereerd kunnen worden, zoals allerlei grote tumoren in het hoofd/halsgebied en de extremiteiten, orthopedische pathologie, neurologie etc. Na ruim anderhalf uur spreekuur en een complete chaos op de poli hebben we slechts een paar patiënten voor het programma maar hebben we wel de meest uiteenlopende pathologie gezien waar we niets mee kunnen. Ook hier besluiten we dan maar om in de wachtruimte van de poli een 'pre-screening' te doen. Uiteindelijk kunnen we zo'n 20 patiënten inplannen waarvan het merendeel algemene chirurgie betreft. Terug naar ons bescheiden onderkomen. We zitten op grotere hoogte en de avonden zijn kouder. Zondagochtend zijn we vrij. Aan het eind van de ochtend gaat het hozen. 's Middags gaan we de OK s indelen en klaarmaken voor de dag erna. We maken kennis met Dr. Vanya Traversi Montani, een in Verona opgeleid anesthesioloog, die al 3 jaar in Ngozi werkt. Ze houdt zich met name bezig met de 'IC'. Deze zit direct naast de OK en ziet er redelijk uit. We richten de OK in en gaan terug. 's Avonds gaat de open haard aan. Op maandag 20 april beginnen we met opereren. Alvorens onze start maken we kennis met de lokale chirurg die niet erg gecharmeerd is van onze komst en aanwezigheid. André bewijst maar weer eens zijn waarde en het brandje is snel geblust. Ook regelt hij dat er een afdeling met bedden voor onze patiënten komt. Er zou namelijk een beddentekort zijn.

5 Er melden zich geen inlopers op zondag-maandag-dinsdag. Wel kunnen we nog een aantal patiënten die in het ziekenhuis liggen opereren. Maar het merendeel is algemene chirurgie. Verder is de assistentie, interesse c.q. hulp van het lokale ziekenhuispersoneel minimaal. We voelen ons niet heel erg welkom. Dr. Traversi helpt ons daarentegen echter enorm. Zij gaat veel van de postoperatieve zorg doen. En voor die inspanning wordt ze rijkelijk beloond met spullen van de Anesthesie. Woensdag zijn we in de loop van de ochtend klaar met opereren en gaan we opruimen. Andrew en ik lopen visite. Annemarie Maas had onze tickets al verzet, hetgeen geen groot probleem was. Later bleken beide vluchten inderdaad slechts halfvol. Woensdagmiddag rond zijn we naar Bujumbura vertrokken. Er is nogal een benzineschaarste en wij hebben anderhalf uur in Kayanza gezocht naar brandstof. Uiteindelijk hebben we met hulp van de politie een illegale handelaar gevonden die ons 20 liter uit zijn tank wilden verkopen. De trip langs Kibera Forest was erg mooi. Wel veel politiecontroles langs de weg. Het was donker toen we bij Espe in Bujumbura aankwamen. Na het eten hebben we afscheid genomen van Jean Claude en zijn we nog enkele uren gaan slapen.

6 Om uur zijn we naar de airport vertrokken. André hielp ons met de checkin en de douane. Erna hebben we hem gedag gezegd. De terugreis verliep, behoudens een Ebola-controle in Nairobi, voorspoedig. Op tijd op Schiphol. Twee dagen na thuiskomst vernomen dat bij ongeregeldheden in Bujumbura er gewonden en 2 doden waren gevallen. Al met al een geslaagde missie, waarbij in totaal 66 patiënten zijn geopereerd. Geen grote complicaties of problemen. Het enthousiasme in Kibimba Hospital was groot. Echter in Ngozi was hiervan geen sprake. Veel dank aan Annemarie, André, Espe en Brarudi Breweries dat ons vervoer in Burundi heeft verzorgd. Als laatste wil ik alle teamleden danken voor hun tijd, inspanningen en inzet. Adriaan de Blécourt

Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008

Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008 Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008 Team: Adriaan de Blécourt Andrew Posma Hans Pöll Elles van Loenen Ingrid van Ginkel Arend Verbaan -plastisch & reconstructief chirurg/ teamleider (verslag)

Nadere informatie

VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006

VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006 VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006 Teamleden: Plastisch chirurgen: Etienne Lommen (teamleider en verslag) Berend van der Lei Anesthesist: Geertjan Goekoop Anesthesie assist: Eddie Hermanus OK-assistenten:

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Liam McCarthy Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Agnes Derwa - teamleider en plastisch chirurg NP (verslag)

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014

Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014 Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014 Teamleden: Rein Zeeman Gijs Witte Marjorie Braam Marie Therese de Bakker Els Gerritsen Maria van der Voort Johan Tafijn Jet Greijdanus Andre Nkeshimana

Nadere informatie

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Team: Rein J. Zeeman Ahmed Ammari Charles Rutten Greta Hesseling Alexandra Verweij Bezochte ziekenhuizen: plastisch & reconstructief chirurg / teamleider

Nadere informatie

Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016

Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016 Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016 Team: Rein Zeeman - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) Muriel Siepel - anesthesioloog Marie-Therese de By - ok-assistente Saskia Keijzer - anesth

Nadere informatie

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Samenstelling team: John van der Werff Reinier Schoorl Joukje Harinck- de Weerd Ingrid Hollander-Mus Esther Zijp Jolanda Kooiman-Eskes plastisch chirurg,

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010

Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010 Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010 Teamleden Rein J. Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg (teamleider + verslag) Esther Mesters - plastisch & reconstructief chirurg Rutger

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012

Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012 1 Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Els Gerritsen Marie Thérèse de Bakker Johanna(Joop) de Vries Andre

Nadere informatie

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena)

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 13-29 augustus 2004 Teamsamenstelling: Dr. Rein Zeeman Prof. Dr. Joris Bloem Dr.Joukje Harinck-de Weerd Marjo Aerts Ria v.d. Kooy

Nadere informatie

Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november

Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november Team: Rein Zeeman Gijs Witte Greta Hesseling - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) - anesthesioloog - ok-assistente In samenwerking met: C/A: Lokaal contactpersoon

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Jolanda Kooijman - Eskes - teamleider en plastisch chirurg (verslag) - plastisch

Nadere informatie

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001 Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001 Teamsamenstelling: Joris Bloem plastisch chirurg en teamleider Peter Myny plastisch chirurg Ron Frietman

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015

Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015 Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015 Team: Cees Spronk Peter Houpt Robbin Thieme Groen Geke Hoeksma Geesje Bonhof Fatima van Klaveren Sandra van der Broek Marthe Houpt Neeltje Spronk- Mulder

Nadere informatie

Verpleegafdeling Oost 2

Verpleegafdeling Oost 2 Verpleegafdeling Oost 2 Inleiding Wanneer u deze folder ontvangt bent u zojuist opgenomen op verpleegafdeling Oost 2. Een onbekende omgeving, onbekende regels, onbekende mensen. Om u wat houvast te geven,

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014

Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014 1 Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014 Team Rein Zeeman Yoline Mermans Muriel Siepel Kiki Huijding Marjo Aerts Lokaal team Jan van Maanen Samora Johannes Mooij

Nadere informatie

Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013

Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013 1 Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013 Team Rein Zeeman Yoline Mermans Muriel Siepel Karina Heek Marjo Aerts Lokaal team Jan en Will van Maanen Delfim Cabral

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling U van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling U maakt deel uit van het Centrum voor algemene chirurgie. Deze folder brengt u op de hoogte van de

Nadere informatie

Afdeling 1 MCH Antoniushove

Afdeling 1 MCH Antoniushove Afdeling 1 MCH Antoniushove Neurochirurgie en Orthopedie Informatie voor patiënten F0163-3415 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Vóór uw opname heeft u al het boekje Welkom in ons ziekenhuis

Nadere informatie

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK De operatieafdeling Voordat u geopereerd wordt, is het belangrijk dat u ongeveer weet wat u te wachten staat. De opererend specialist, de anesthesioloog en hun teams zullen u dan ook zo goed mogelijk mondeling

Nadere informatie

Jongeren. Wat is hier te doen? op de Kinder- en jongerenafdeling. Kinder- en jongerenafdeling Zaans Medisch Centrum

Jongeren. Wat is hier te doen? op de Kinder- en jongerenafdeling. Kinder- en jongerenafdeling Zaans Medisch Centrum Jongeren op de Kinder- en jongerenafdeling Wat is hier te doen? Je dacht vast bij jezelf: hoezo kinderafdeling? Maar echt, dit is de leukste afdeling van het ziekenhuis. Inderdaad liggen er veel kleine

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een opname in het Radboudumc. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Wegwijzer bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Koningsspelen SO: Thema afsluiting: gezondheid SO: Bezoek van juf Bernice en Noud VSO: Gym VSO: OZG VSO VSO: Perspectief gesprekken VSO: Paaskantine VSO: Koningsspelen

Nadere informatie

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Woensdag 14 maart zijn we, Marlis en ik, om 20.45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai. De vlucht verliep

Nadere informatie

Whisky reis in Schotland 18-21 april 2013 Edinburgh en The Highlands

Whisky reis in Schotland 18-21 april 2013 Edinburgh en The Highlands Whisky reis in Schotland 18-21 april 2013 Edinburgh en The Highlands De reis begon op donderdagmiddag 18 april. Volgens afspraak ontmoeten wij elkaar bij de incheckbalie van de vliegmaatschappij. Een eerste

Nadere informatie

Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost

Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost Verpleegafdeling Chirurgie, locatie Oost Inhoud 1. Informatie over de opname en de operatie 3 1.1 Voorbereiding thuis. Wat verwachten wij van u? 3 1.2 Gesprekken voor uw operatie 4 1.3 Hoe geeft u veranderingen

Nadere informatie

H.204680.1106. Anesthesie Plexus blokkade

H.204680.1106. Anesthesie Plexus blokkade H.204680.1106 Anesthesie Plexus blokkade Inleiding Er bestaan verschillende soorten anesthesie of verdoving. Welke anesthesie voor u het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd,

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 PROGRAMMA Vervoer van en naar Schiphol Op eigen gelegenheid. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 Vluchten Woensdag 7 september Amsterdam Curaçao (Hato) KL 735 13.05 16.40 uur Donderdag

Nadere informatie

Afdeling A2 Orthopedie

Afdeling A2 Orthopedie ORTHOPEDIE Afdeling A2 Orthopedie U of uw familielid/naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Orthopedie van het Laurentius ziekenhuis Roermond. Een opname in het ziekenhuis is niet prettig, maar vaak

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Detail informatie pupillenweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 programma, activiteiten, indeling (wie, wat, waar, wanneer en hoe)

Detail informatie pupillenweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 programma, activiteiten, indeling (wie, wat, waar, wanneer en hoe) Detail informatie pupillenweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 programma, activiteiten, indeling (wie, wat, waar, wanneer en hoe) Wanneer Waar Opmerking : we verwachten jullie op vrijdagavond om 19:00

Nadere informatie

Achtste Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 22 januari 6 februari 2016

Achtste Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 22 januari 6 februari 2016 1 Achtste Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 22 januari 6 februari 2016 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - AIO Patricia Riezebos -

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van het Centrum Inwendige Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Waken bij patiënt. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste.

Waken bij patiënt. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste. Waken bij patiënt In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste. Begeleiding en ondersteuning voor de patiënt, familie en naasten. De tijd die u samen met uw dierbare door kunt brengen

Nadere informatie

dagbehandeling bij kinderen

dagbehandeling bij kinderen patiënteninformatie dagbehandeling bij kinderen Binnenkort wordt uw kind voor een behandeling of ingreep opgenomen op afdellng Dagbehandeling, locatie F1. Wat kunt u thuis doen om uw kind voor te bereiden

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht Welkom met uw kind op de afdeling ODZ Locatie Zwijndrecht Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op de afdeling ODZ van locatie Zwijndrecht. De afkorting ODZ staat

Nadere informatie

gebroken heup patiënteninformatie

gebroken heup patiënteninformatie patiënteninformatie gebroken heup U heeft uw heup gebroken. Een gebroken heup wordt ook wel collumfractuur of heupfractuur genoemd. Uw heup moeten we daarom opereren. In deze folder leest u meer over de

Nadere informatie

Instructies bij ontslag Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen. Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Maatschap KNO IJsselland Ziekenhuis

Instructies bij ontslag Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen. Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Maatschap KNO IJsselland Ziekenhuis Instructies bij ontslag Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Maatschap KNO IJsselland Ziekenhuis Beste mevrouw, heer, Uw kind is vandaag geopereerd door: dr. Louwers

Nadere informatie

Correctie van afstaande oren

Correctie van afstaande oren PLASTISCHE CHIRURGIE Correctie van afstaande oren BEHANDELING Correctie van afstaande oren Deze folder bevat informatie over het rechtzetten van afstaande oren. Afstaande oren, ook vaak zeiloren of flaporen

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361

Afdeling oncologie 361 Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van

Nadere informatie

H.331690.0715. Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen)

H.331690.0715. Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen) H.331690.0715 Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen) 2 Inleiding In overleg met uw arts heeft u besloten dat u opgenomen wordt om pennen, schroeven of metalen platen die in uw lichaam

Nadere informatie

Scheelzien bij kinderen

Scheelzien bij kinderen Scheelzien bij kinderen Strabismus Uw kind is doorverwezen voor het operatief corrigeren van scheelzien. Deze behandeling vindt plaats onder narcose. Voor kinderen en ook voor u zelf, kan dit een spannende

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

(DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN. VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015. 18 dagen 17 nachten

(DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN. VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015. 18 dagen 17 nachten (DUIK)VAKANTIEVOORSTEL NAAR DE FILIPIJNEN VAN MAANDAG 23 februari 2015 TOT DONDERDAG 12 MAART 2015 18 dagen 17 nachten Op maandag 23 februari brengt taxi Patrick ons van Veldwezelt naar de luchthaven van

Nadere informatie

Reisinformatie werkweek klas 3

Reisinformatie werkweek klas 3 Reisinformatie werkweek klas 3 Schooljaar 2014-2015 Beste 3 e klassers, Aan het einde van het derde schooljaar is het gebruikelijk om op werkweek te gaan. Dit jaar gaan we naar de Ardennen. We vertrekken

Nadere informatie

Intensive care locatie Hilversum

Intensive care locatie Hilversum Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 De contactpersoon 5 Informatie 5 Vragen

Nadere informatie

WELKOM OP DE AFDELING ORTHOPEDIE, KEEL-, NEUS- & OORHEELKUNDE, KAAKCHIRURGIE, PLASTISCHE CHIRURGIE EN ANESTHESIE

WELKOM OP DE AFDELING ORTHOPEDIE, KEEL-, NEUS- & OORHEELKUNDE, KAAKCHIRURGIE, PLASTISCHE CHIRURGIE EN ANESTHESIE WELKOM OP DE AFDELING ORTHOPEDIE, KEEL-, NEUS- & OORHEELKUNDE, KAAKCHIRURGIE, PLASTISCHE CHIRURGIE EN ANESTHESIE 623 Inleiding Tijdens een ziekenhuisopname komt er veel op u af. Deze folder is samengesteld

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Verpleegafdeling ICCC

Verpleegafdeling ICCC Verpleegafdeling ICCC Intensive Care Cardio Care (ICCC) Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) 3 2. Dagindeling 7 Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) Deze brochure

Nadere informatie

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni is de jeugd van voetbal-d en handbal-c met kamp geweest naar de Berghoeve in Epe. Bijna 60 kinderen hebben een prachtig weekend

Nadere informatie

Hand- en polsoperaties

Hand- en polsoperaties PLASTISCHE CHIRURGIE Hand- en polsoperaties BEHANDELING Hand- en polsoperaties Deze folder geeft u algemene informatie over een operatie aan uw hand of pols. Ook leest u hoe de opnameperiode in het ziekenhuis

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Welkom op afdeling C44 Heelkunde en Gynaecologie

Welkom op afdeling C44 Heelkunde en Gynaecologie Welkom op afdeling C44 Heelkunde en Gynaecologie Uw verblijf op afdeling C44 Alle medewerkers van de afdeling helpen u om uw opname zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zij zullen daarbij zoveel mogelijk

Nadere informatie

Uw operatie in het dagcentrum

Uw operatie in het dagcentrum Uw operatie in het dagcentrum Een goede voorbereiding is het halve werk 1. Uw operatie in het dagcentrum Belangrijke informatie Binnenkort wordt u behandeld in het dagcentrum chirurgie van het Westfriesgasthuis.

Nadere informatie

Oefentekst voor het Staatsexamen

Oefentekst voor het Staatsexamen Oefentekst voor het Staatsexamen Staatsexamen NT2, programma I, onderdeel lezen bij Hoofdstuk 8 van Taaltalent deel 3 Methode Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen Katja Verbruggen Henny

Nadere informatie

Welpen katern HET WILDE WESTEN

Welpen katern HET WILDE WESTEN Welpen katern HET WILDE WESTEN Thema Het Wilde Westen Marne Creek is een kleine stad gebouwd op een goudader, waar goud- en gelukszoekers zich verzamelden om rijk te worden en een mooie nieuwe stad op

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Verslag Interplast Holland Missie Zanzibar 2 t/m 16 oktober 2009.

Verslag Interplast Holland Missie Zanzibar 2 t/m 16 oktober 2009. Verslag Interplast Holland Missie Zanzibar 2 t/m 16 oktober 2009. Team bestaande uit: - Jolanda Kooijman, verpleegkundige / ok assistent - Reinier Schoorl, plastisch chirurg / teamleider - Jan van Steen,

Nadere informatie

Oefentekst voor het Staatsexamen

Oefentekst voor het Staatsexamen Oefentekst voor het Staatsexamen Staatsexamen NT2, programma I, onderdeel lezen bij Hoofdstuk 8 van Taaltalent NT2-leergang voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen Katja Verbruggen Henny Taks Eefke

Nadere informatie

Inhoud. Thailand. 4 start 8 chang rai 28 chang mai 34 ayutthaya 44 ao nang 74 ko tao 88 bangkok 98 eind

Inhoud. Thailand. 4 start 8 chang rai 28 chang mai 34 ayutthaya 44 ao nang 74 ko tao 88 bangkok 98 eind Thailand 1 Thailand het verhaal over een reis een reis gemaakt door een gezin een gezin dat houdt van een avontuur een avontuur dat zij samen hebben beleefd een verhaal over: paul van kan conny coppen

Nadere informatie

Behandeling van de ziekte van Dupuytren

Behandeling van de ziekte van Dupuytren Binnenkort komt u naar het MCL voor een behandeling van de ziekte. In deze folder leest u over de mogelijke aanleiding tot een dergelijke operatie, de voorbereidingen, de operatie zelf en de periode na

Nadere informatie

PLASTISCHE CHIRURGIE. Huidtransplantatie BEHANDELING

PLASTISCHE CHIRURGIE. Huidtransplantatie BEHANDELING PLASTISCHE CHIRURGIE Huidtransplantatie BEHANDELING Huidtransplantatie Deze folder geeft u algemene informatie over een huidtransplantatie. Van uw (plastisch) chirurg hebt u hierover specifieke informatie

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Curfs, I. Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek

Curfs, I. Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek Curfs, I. Efficiënte indeling voor patiëntcontroles op de polikliniek SAMENVATTING 1) Hoe draagt het doelmatigheidsinitiatief bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op afdelings- en/of instellingsniveau?

Nadere informatie

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer.

Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Motorrit 4 t/m 9 mei 2016 naar Riva del Garda aan het Gardameer. Op woensdagmorgen 4 mei 2016, klokslag 06.00 uur, vertrokken Karel Haanen, Gunter Voermans en ondergetekende, Jos Bos, vanuit een tamelijk

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0458 Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op de palliatieve

Nadere informatie

Invitatie Thailand Open 2009

Invitatie Thailand Open 2009 mail - Invitatie Thailand Open 2009 van 6 16-2-2009 20:32 Geb Kos Invitatie Thailand Open 2009 Andrew Tjon A Ong To: Andrew Tjon A Ong

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Carpaal tunnelsyndroom

Carpaal tunnelsyndroom Carpaal tunnelsyndroom Uw behandelend arts heeft u op de wachtlijst geplaatst voor een operatie aan de binnenzijde van de pols. In medische taal wordt deze aandoening carpaal tunnelsyndroom genoemd. De

Nadere informatie

Staaroperatie. Wat is staar? Staar wordt ook wel cataract genoemd. Het is een vertroebeling van de ooglens. Hierdoor kunt u niet meer scherp zien.

Staaroperatie. Wat is staar? Staar wordt ook wel cataract genoemd. Het is een vertroebeling van de ooglens. Hierdoor kunt u niet meer scherp zien. Staaroperatie In overleg met uw behandelend oogarts ondergaat u binnenkort een staaroperatie. In deze brochure vindt u uitleg over staar en de gang van zaken voor, tijdens en na de operatie. Wat is staar?

Nadere informatie

Anesthesie bij kinderen

Anesthesie bij kinderen Anesthesie bij kinderen Preoperatieve polikliniek Beter voor elkaar 1 Informatieboekje Anesthesie Ikazia Ziekenhuis Binnenkort ondergaat u een operatie. Uw behandelend specialist heeft u daarover geïnformeerd.

Nadere informatie

H Laparoscopische baarmoeder en/of eierstokken en eileiders verwijdering

H Laparoscopische baarmoeder en/of eierstokken en eileiders verwijdering H.366326.1215 Laparoscopische baarmoeder en/of eierstokken en eileiders verwijdering 2 Inleiding U heeft samen met uw gynaecoloog besloten dat uw baarmoeder en/of eierstokken en eileiders, worden verwijderd

Nadere informatie

patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl

patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl patiënteninformatie anesthesie www.sanavisie.nl patiënteninformatie anesthesie De anesthesioloog Voorafgaand aan de operatie maakt u kennis met de anesthesioloog. Dit is een arts die gespecialiseerd is

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Verslag Uganda april mei 2016 WakaWaka project Karamoja

Verslag Uganda april mei 2016 WakaWaka project Karamoja 1 Verslag Uganda april mei 2016 WakaWaka project Karamoja Karamoja Ambassadeur Mirjam Blaak Drs. Rein J. Zeeman (verslag) De vlucht op 17 april die via Kigali vloog verliep goed. Wel te laat vertrokken

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

kruisbandoperatie Wat is een voorste kruisbandreconstructie?

kruisbandoperatie Wat is een voorste kruisbandreconstructie? kruisbandoperatie U heeft in overleg met uw orthopedisch chirurg besloten om uw voorste kruisband te laten opereren. Deze operatie wordt een voorste kruisbandreconstructie genoemd. Hoe gaat deze operatie?

Nadere informatie