REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015"

Transcriptie

1 Samenstelling team: REISVERSLAG BURUNDI APRIL 2015 Ingrid van Ginkel Elles van Loenen Arend Verbaan Vincent van Weerlee Floortje de Kempenaer Andrew Posma Adriaan de Blécourt André Nkeshimana Jean Claude Bizimana Kibimba Ziekenhuis Elisee Nahimana Ngozi Ziekenhuis Philbert Nsendegeya OK assistente OK assistente anesthesiemedewerker anesthesiemedewerker anesthesioloog plastisch chirurg plastisch chirurg (verslag) voorzitter Izere, logistieke ondersteuning Burundeze arts Directeur/Chirurg Directeur/Chirurg Verslag: Het vertrek was gepland op vrijdagavond 10 april. Helaas bleek de Kenya Airways vlucht, zonder opgaaf van reden, gecanceld. Met uitzondering van Andrew en Adriaan was iedereen al op het Schiphol. Office Manager van Interplast, Annemarie Maas was daar ook en is eea gaan regelen. Raptim, het reisbureau waarvan Interplast altijd gebruik maakt, was gelukkig nog bereikbaar. De vlucht werd omgezet naar zaterdagochtend en nu met de KLM. Het team bleef overnachten in het Sheraton hotel op Schiphol. De volgende ochtend probleemloos ingecheckt. We mochten immers ieder 2 maal 23 kg bagage meenemen. Zaterdagavond hadden we een overstap in Nairobi, alwaar we 2½ uur moesten wachten alvorens wij naar Bujumbura konden doorvliegen. Met ook nog een tussenstop in Kigali. Om uur redelijk geradbraakt in Bujumbura. André Nkeshimana, voorzitter van de stichting Izere, en Jean Claude Bizimana, arts kwamen ons ophalen. Wel even gedoe omdat we geen normale visa hadden. De eerste nacht verbleven wij in het guest house van Esperance. We hebben enkele uren geslapen en de volgende ochtend ontbeten. Nog wat dozen, die daar nog stonden, uitgezocht en om uur vertrokken richting Gitega. Eerst nog een kleine stop bij de lokale kruidenier voor wat basic necessities.

2 Het vervoer was geregeld door Brarudi Breweries. Ernest bleek een veilige driver gedurende ons hele verblijf. André en Espe reden in een aparte auto met onze bagage. Jean Claude en kokkie Remy rijden met ons mee. Een mooie tocht, waar tevens duidelijk wordt hoe zwaar de economie van dit land op de landbouw rust. Er is vrijwel niets meer van de originele vegetatie aanwezig; er worden op iedere m 2 thee, koffie, bananen en/of mais verbouwd. Besloten om niet eerst naar Tamotel te gaan maar direct naar ziekenhuis. Daar kwamen we om uur aan. Op de ruïnes op de binnenplaats van 2 jaar geleden staat nu een fatsoenlijke gebouw dat dienst doet als verpleegafdeling. We zijn direct begonnen met screenen. Helaas weer veel pathologie gezien waar we niets mee konden: hydrocefalen, maligne tumoren, interseks en keloiden. Alle patiënten willen overigens door ons gezien worden, zelfs na herhaalde uitleg van André en de directeur. Andrew en ik besluiten om samen met de directeur een snelle 'prescreening' op de binnenplaats te doen. Uiteindelijk ongeveer patiënten ingepland. Vervolgens naar 'good-old' Tamotel. We zitten op 1650 meter hoogte, het is regentijd en iedere dag of nacht valt er wel een flinke bui. Verder is het weer redelijk en het klimaat aangenaam. Overdag prima en 's avonds koel. Het guesthouse is verder prima, met op de meeste momenten elektriciteit, stromend (warm) water en internet. Espe is ook mee gekomen om Remy en de keuken op de rit te zetten. Na een dag keert ze terug naar Bujumbura. Remy staat er alleen voor. Maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april wordt er in het Kibimba Hospital gewerkt. Het ligt op 25 minuten rijden afstand van ons hotel. Het ziekenhuis, dat in de vijftiger jaren met de steun van de kerk in Wichita-Kansas is gebouwd, is matig geoutilleerd en redelijk schoon, met vriendelijk personeel. De assistentie gedurende de gehele week is goed en men heeft er plezier in om ons te helpen. Assistenten en de directeur zijn iedere dag van de partij. André laat zich vrijwel iedere dag zien en verricht diverse hand- en spandiensten die het voor ons veel makkelijker maken. Tussendoor gaat hij nog naar Bujumbura om o.a. euro s te wisselen. Elke dag komen er nog nieuwe patiënten binnen druppelen die we, mits geïndiceerd, inplannen in het programma van de daaropvolgende dagen.

3 Uiteindelijk opereren we 36 patiënten in de eerste week. Gedurende de eerste week doen zich verder tijdens de operaties geen problemen voor en alles verloopt volgens plan, alhoewel 1 patiënt een asystolie krijgt bij de inleiding. Na een succesvolle reanimatie door Floor en Vincent wordt besloten om deze patiënt niet meer te opereren. Op vrijdag wordt in de ochtend nog geopereerd. Er wordt besloten om een kindje met grote brandwonden van het hoofd, die in een zeer slechte toestand is, door te schuiven naar Ngozi. Er wordt slecht een nettoyage onder AA verricht. De moeder krijgt geld voor vervoer naar Ngozi en we hopen er maar het beste van. We ruimen op en lopen visite met Jean Claude en de Directeur. Vrijdagmiddag is er nog een afscheidsborrel voor ongeveer 20 mensen in een lokale bar. Onder het genot van een bier en een geiten-brioche worden nog enkele certificaten en cadeaus uitgedeeld. 's Avonds maakt Andrew samen met Remy zijn uitstekende 'blauwe hap'. Een goede afwisseling van oud brood, tomaat, ei en geit met witte kool. Zaterdag 18 april pakken we in en zonder het gebruikelijke gedoe over de afrekening, rijden we rond een uur of 11 weg uit Gitega richting Ngozi. Dit is ruim twee uur over een uitstekende weg. Onderweg nog een lokaal buitje. We komen aan in herberg Camugani gelegen aan de rand van Ngozi met een spectaculair uitzicht over een vallei. We laten onze spullen achter, eten een broodje omelet en gaan vervolgens naar het ziekenhuis in de stad, gelegen op zo'n 5 minuten afstand. Dit ziekenhuis verkeert min of meer in een zelfde toestand als het Kibimba ziekenhuis.

4 We maken kennis met de Directeur van het ziekenhuis, Philbert Nsendegeya. We beginnen met het screenen van de patiënten, waarbij al snel duidelijk wordt dat er een groot aantal patiënten is gekomen met aandoeningen die in het geheel niet door ons geopereerd kunnen worden, zoals allerlei grote tumoren in het hoofd/halsgebied en de extremiteiten, orthopedische pathologie, neurologie etc. Na ruim anderhalf uur spreekuur en een complete chaos op de poli hebben we slechts een paar patiënten voor het programma maar hebben we wel de meest uiteenlopende pathologie gezien waar we niets mee kunnen. Ook hier besluiten we dan maar om in de wachtruimte van de poli een 'pre-screening' te doen. Uiteindelijk kunnen we zo'n 20 patiënten inplannen waarvan het merendeel algemene chirurgie betreft. Terug naar ons bescheiden onderkomen. We zitten op grotere hoogte en de avonden zijn kouder. Zondagochtend zijn we vrij. Aan het eind van de ochtend gaat het hozen. 's Middags gaan we de OK s indelen en klaarmaken voor de dag erna. We maken kennis met Dr. Vanya Traversi Montani, een in Verona opgeleid anesthesioloog, die al 3 jaar in Ngozi werkt. Ze houdt zich met name bezig met de 'IC'. Deze zit direct naast de OK en ziet er redelijk uit. We richten de OK in en gaan terug. 's Avonds gaat de open haard aan. Op maandag 20 april beginnen we met opereren. Alvorens onze start maken we kennis met de lokale chirurg die niet erg gecharmeerd is van onze komst en aanwezigheid. André bewijst maar weer eens zijn waarde en het brandje is snel geblust. Ook regelt hij dat er een afdeling met bedden voor onze patiënten komt. Er zou namelijk een beddentekort zijn.

5 Er melden zich geen inlopers op zondag-maandag-dinsdag. Wel kunnen we nog een aantal patiënten die in het ziekenhuis liggen opereren. Maar het merendeel is algemene chirurgie. Verder is de assistentie, interesse c.q. hulp van het lokale ziekenhuispersoneel minimaal. We voelen ons niet heel erg welkom. Dr. Traversi helpt ons daarentegen echter enorm. Zij gaat veel van de postoperatieve zorg doen. En voor die inspanning wordt ze rijkelijk beloond met spullen van de Anesthesie. Woensdag zijn we in de loop van de ochtend klaar met opereren en gaan we opruimen. Andrew en ik lopen visite. Annemarie Maas had onze tickets al verzet, hetgeen geen groot probleem was. Later bleken beide vluchten inderdaad slechts halfvol. Woensdagmiddag rond zijn we naar Bujumbura vertrokken. Er is nogal een benzineschaarste en wij hebben anderhalf uur in Kayanza gezocht naar brandstof. Uiteindelijk hebben we met hulp van de politie een illegale handelaar gevonden die ons 20 liter uit zijn tank wilden verkopen. De trip langs Kibera Forest was erg mooi. Wel veel politiecontroles langs de weg. Het was donker toen we bij Espe in Bujumbura aankwamen. Na het eten hebben we afscheid genomen van Jean Claude en zijn we nog enkele uren gaan slapen.

6 Om uur zijn we naar de airport vertrokken. André hielp ons met de checkin en de douane. Erna hebben we hem gedag gezegd. De terugreis verliep, behoudens een Ebola-controle in Nairobi, voorspoedig. Op tijd op Schiphol. Twee dagen na thuiskomst vernomen dat bij ongeregeldheden in Bujumbura er gewonden en 2 doden waren gevallen. Al met al een geslaagde missie, waarbij in totaal 66 patiënten zijn geopereerd. Geen grote complicaties of problemen. Het enthousiasme in Kibimba Hospital was groot. Echter in Ngozi was hiervan geen sprake. Veel dank aan Annemarie, André, Espe en Brarudi Breweries dat ons vervoer in Burundi heeft verzorgd. Als laatste wil ik alle teamleden danken voor hun tijd, inspanningen en inzet. Adriaan de Blécourt

REISVERSLAG BURUNDI MAART 2013

REISVERSLAG BURUNDI MAART 2013 Samenstelling team: REISVERSLAG BURUNDI MAART 2013 Ingrid van Ginkel Elles van Loenen (OK verpleegkundige) (OK verpleegkundige) Arend Verbaan (anesthesiemedewerker) Vincent van Weerlee (anesthesiemedewerker)

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 22 juni 8 juli

Interplast Holland missie Burundi 22 juni 8 juli 1 Interplast Holland missie Burundi 22 juni 8 juli Teamleden: Rein Zeeman Andrew Posma Karin Feddes Gijs Witte Marie-Thérese de By Appy Schmull Wigbold Verweij Ellen Campagne plastisch chirurg NP, teamleider

Nadere informatie

Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008

Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008 Interplast Holland missie Rwanda, 1 15 november 2008 Team: Adriaan de Blécourt Andrew Posma Hans Pöll Elles van Loenen Ingrid van Ginkel Arend Verbaan -plastisch & reconstructief chirurg/ teamleider (verslag)

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 4 tm 18 november 2011

Interplast Holland missie Burundi 4 tm 18 november 2011 Interplast Holland missie Burundi 4 tm 18 november 2011 Teamleden Rein Zeeman Andrew Posma Jarl Tielemans Hans Pöll Vincent van Weerlee Arend Verbaan Elles Loenen Ingrid van Ginkel Andre Nkeshimana Bezochte

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 25 november 9 december 2017

Interplast Holland missie Burundi 25 november 9 december 2017 1 Interplast Holland missie Burundi 25 november 9 december 2017 Teamleden: Rein Zeeman Gijs Witte Andrew Posma Els Gerritsen Ellen Campagne Leo Sitta Jean Claude Bizimana André Nkeshimana plastisch chirurg

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi november 2013

Interplast Holland missie Burundi november 2013 Interplast Holland missie Burundi 15 30 november 2013 Teamleden: Rein Zeeman plastisch chirurg NP, teamleider (verslag) Rutger van Leersum anesthesioloog Esther Metsers plastisch chirurg Marie Therese

Nadere informatie

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017 1 Negende Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 28 januari 10 februari 2017 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - plastisch chirurg in opleiding

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Marie Thérèse de Bakker Ellen de Campagne Colette Sindahamira Andre Nkeshimana

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 21 februari 8 maart 2014 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Liam McCarthy Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Agnes Derwa - teamleider en plastisch chirurg NP (verslag)

Nadere informatie

VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006

VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006 VERSLAG INTERPLAST GHANA TEAM NOVEMBER 2006 Teamleden: Plastisch chirurgen: Etienne Lommen (teamleider en verslag) Berend van der Lei Anesthesist: Geertjan Goekoop Anesthesie assist: Eddie Hermanus OK-assistenten:

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014

Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014 Interplast Holland missie Burundi 1 14 november 2014 Teamleden: Rein Zeeman Gijs Witte Marjorie Braam Marie Therese de Bakker Els Gerritsen Maria van der Voort Johan Tafijn Jet Greijdanus Andre Nkeshimana

Nadere informatie

Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016

Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016 Verkennende missie Tanzania 18 maart 2 april 2016 Team: Rein Zeeman - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) Muriel Siepel - anesthesioloog Marie-Therese de By - ok-assistente Saskia Keijzer - anesth

Nadere informatie

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007

Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Interplast Holland Missie Jemen 14 28 april 2007 Team: Rein J. Zeeman Ahmed Ammari Charles Rutten Greta Hesseling Alexandra Verweij Bezochte ziekenhuizen: plastisch & reconstructief chirurg / teamleider

Nadere informatie

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Samenstelling team: John van der Werff Reinier Schoorl Joukje Harinck- de Weerd Ingrid Hollander-Mus Esther Zijp Jolanda Kooiman-Eskes plastisch chirurg,

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR. 20 februari 6 maart 2015

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR. 20 februari 6 maart 2015 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 20 februari 6 maart 2015 Teamleden: Esther Mesters - plastisch chirurg (verslag) Liam McCarthy - kinderuroloog (Birmingham) Gijs Witte - anesthesioloog Elly Hofstede

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010

Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010 Interplast Holland missie Burundi 18 maart t/m 3 april 2010 Teamleden Rein J. Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg (teamleider + verslag) Esther Mesters - plastisch & reconstructief chirurg Rutger

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012

Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012 1 Interplast Holland missie Burundi 21 september 6 oktober 2012 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Els Gerritsen Marie Thérèse de Bakker Johanna(Joop) de Vries Andre

Nadere informatie

Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017

Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017 Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017 Het team: Cees Spronk Neeltje Spronk Paul Spauwen Rita Witteveen Kees Punt Ankie Galama Elisabeth Spauwen Wouter van der Pot Plastisch chirurg, teamleider Afgevaardigde

Nadere informatie

Interplast Holland missie Tanzania 24 maart 9 april 2017

Interplast Holland missie Tanzania 24 maart 9 april 2017 Interplast Holland missie Tanzania 24 maart 9 april 2017 Team: Rein Zeeman - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) Toni Klok - anesthesioloog Marie-Therese de By - ok-assistente Saskia Keijzer -

Nadere informatie

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013

INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013 INTERPLAST HOLLAND MISSIE ZANZIBAR 15 februari 2 maart 2013 Teamleden: Rein Zeeman Ruth Lester Gijs Witte Ingrid Hollander - Mus Jolanda Kooijman - Eskes - teamleider en plastisch chirurg (verslag) - plastisch

Nadere informatie

Reisverslag Nigeria missie oktober 2013

Reisverslag Nigeria missie oktober 2013 Reisverslag Nigeria missie 12-26 oktober 2013 Team: Plastisch chirurg en teamleider Plastisch chirurg Plastisch chirurg i.o. Operatie assistent Operatie assistent Anesthesioloog Anesthesie assistent Technicus

Nadere informatie

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena)

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 13-29 augustus 2004 Teamsamenstelling: Dr. Rein Zeeman Prof. Dr. Joris Bloem Dr.Joukje Harinck-de Weerd Marjo Aerts Ria v.d. Kooy

Nadere informatie

Interplast missie Mangu, Nigeria 2 18 maart 2018

Interplast missie Mangu, Nigeria 2 18 maart 2018 Interplast missie Mangu, Nigeria 2 18 maart 2018 Team: Cees Spronk Pauline Huizinga Tom de Jong Petra Middendorp Annet Brouwer Mirjam de Voogd Geesje Bonhof Rob Niemeijer Jennifer Niemeijer Jenda Hop Ziekenhuis

Nadere informatie

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001

Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001 Interplast-missie Sumba / Indonesië (In samenwerking met Stichting Rena) 15 september 3 oktober 2001 Teamsamenstelling: Joris Bloem plastisch chirurg en teamleider Peter Myny plastisch chirurg Ron Frietman

Nadere informatie

Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november

Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november Missie Zuid Sudan, 25 oktober 6 november Team: Rein Zeeman Gijs Witte Greta Hesseling - plastisch chirurg NP en teamleider (verslag) - anesthesioloog - ok-assistente In samenwerking met: C/A: Lokaal contactpersoon

Nadere informatie

Afdeling Cardiologie

Afdeling Cardiologie Afdeling Cardiologie Ziekenhuis Gelderse Vallei Het team van afdeling cardiologie heet u van harte welkom! In deze folder vindt u informatie over de afdeling cardiologie. Deze informatie is aanvullend

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond Afdeling M Hoofdhals-oncologie KNO Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie 1 Inleiding U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt

Nadere informatie

Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015

Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015 Reisverslag Nigeria, missie 10 25 oktober 2015 Team: Cees Spronk Peter Houpt Robbin Thieme Groen Geke Hoeksma Geesje Bonhof Fatima van Klaveren Sandra van der Broek Marthe Houpt Neeltje Spronk- Mulder

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

H.204680.1106. Anesthesie Plexus blokkade

H.204680.1106. Anesthesie Plexus blokkade H.204680.1106 Anesthesie Plexus blokkade Inleiding Er bestaan verschillende soorten anesthesie of verdoving. Welke anesthesie voor u het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd,

Nadere informatie

Jongeren. Wat is hier te doen? op de Kinder- en jongerenafdeling. Kinder- en jongerenafdeling Zaans Medisch Centrum

Jongeren. Wat is hier te doen? op de Kinder- en jongerenafdeling. Kinder- en jongerenafdeling Zaans Medisch Centrum Jongeren op de Kinder- en jongerenafdeling Wat is hier te doen? Je dacht vast bij jezelf: hoezo kinderafdeling? Maar echt, dit is de leukste afdeling van het ziekenhuis. Inderdaad liggen er veel kleine

Nadere informatie

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers.

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers. Afdeling M Hoofdhalsoncologie Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt u op de hoogte

Nadere informatie

Verpleegafdeling Oost 2

Verpleegafdeling Oost 2 Verpleegafdeling Oost 2 Inleiding Wanneer u deze folder ontvangt bent u zojuist opgenomen op verpleegafdeling Oost 2. Een onbekende omgeving, onbekende regels, onbekende mensen. Om u wat houvast te geven,

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013

Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013 1 Zesde Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari - 9 februari 2013 Team Rein Zeeman Yoline Mermans Muriel Siepel Karina Heek Marjo Aerts Lokaal team Jan en Will van Maanen Delfim Cabral

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Vakgroep Heelkunde. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Vakgroep Heelkunde. rkz.nl Patiënteninformatie Vakgroep Heelkunde rkz.nl Samenwerkingsverbanden De vakgroep werkt nauw samen met diverse andere vakgroepen in het ziekenhuis en heeft een structureel samenwerkingsverband met de Vrije

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Woensdag 14 maart zijn we, Marlis en ik, om 20.45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai. De vlucht verliep

Nadere informatie

!"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,

!#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;, !"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,, ((24(5,-?,(@#19,, A:#B#:C,2((#,3:#91D2,:2,((2C$E6B,D:"54*:#F:#5,!, "#!$%%&'%(!)*!%#+,-!)./0!12%$! '3!(+43#!567%13+5!3&!78&! 93(3-3,'3+5!+4&'!.:;..!88+!9,

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014

Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014 1 Zevende Interplast Holland missie naar Guinee-Bissau 25 januari 7 februari 2014 Team Rein Zeeman Yoline Mermans Muriel Siepel Kiki Huijding Marjo Aerts Lokaal team Jan van Maanen Samora Johannes Mooij

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling U van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling U maakt deel uit van het Centrum voor algemene chirurgie. Deze folder brengt u op de hoogte van de

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Afdeling 1 MCH Antoniushove

Afdeling 1 MCH Antoniushove Afdeling 1 MCH Antoniushove Neurochirurgie en Orthopedie Informatie voor patiënten F0163-3415 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Vóór uw opname heeft u al het boekje Welkom in ons ziekenhuis

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Afdeling algemene en oncologische chirurgie 331 Wat u moet weten

Afdeling algemene en oncologische chirurgie 331 Wat u moet weten Afdeling algemene en oncologische chirurgie 331 Wat u moet weten www.nwz.nl Inhoud Belangrijke telefoonnummers 2 Welkom op de afdeling algemene en oncologische chirurgie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3

Nadere informatie

Reisverslag Comite Natuurkunde Olympiade Suriname. Frans Guyana September 2012

Reisverslag Comite Natuurkunde Olympiade Suriname. Frans Guyana September 2012 Reisverslag Comite Natuurkunde Olympiade Suriname Comité Natuurkunde Olympiade Suriname Frans Guyana 25 28 September 2012 De MULO Natuurkunde olympiade wordt sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door het

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie

Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie Afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie U komt te liggen op de afdeling Bijzondere Chirurgie/Urologie. In deze folder vindt u informatie over het verblijf op deze afdeling. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

dagbehandeling bij kinderen

dagbehandeling bij kinderen patiënteninformatie dagbehandeling bij kinderen Binnenkort wordt uw kind voor een behandeling of ingreep opgenomen op afdellng Dagbehandeling, locatie F1. Wat kunt u thuis doen om uw kind voor te bereiden

Nadere informatie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie

Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie Verpleegafdeling Urologie & Gynaecologie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot een opname in het Radboudumc. Algemene informatie over het ziekenhuis vindt u in het boekje Wegwijzer bij

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Op 17 september 2011 zijn wij, Jan en Tillie van Wijk met onze bovenburen Ann Nielissen en Jan Böhmer van Schiphol naar Johannesburg

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Koningsspelen SO: Thema afsluiting: gezondheid SO: Bezoek van juf Bernice en Noud VSO: Gym VSO: OZG VSO VSO: Perspectief gesprekken VSO: Paaskantine VSO: Koningsspelen

Nadere informatie

Detail informatie pupillenweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 programma, activiteiten, indeling (wie, wat, waar, wanneer en hoe)

Detail informatie pupillenweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 programma, activiteiten, indeling (wie, wat, waar, wanneer en hoe) Detail informatie pupillenweekend vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016 programma, activiteiten, indeling (wie, wat, waar, wanneer en hoe) Wanneer Waar Opmerking : we verwachten jullie op vrijdagavond om 19:00

Nadere informatie

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest

Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Wat zoal voorafging & Dag 1 naar Boekarest Hallo allemaal, Eerst even laten weten dat we goed en veilig aangekomen zijn zonder problemen. Leuk dat jullie weer met ons meereizen, we zullen proberen jullie

Nadere informatie

Afdeling L. Type afdeling. Welke medewerkers komt u tegen. Centrum voor Obesitas Nederland RVE Interne Geneeskunde

Afdeling L. Type afdeling. Welke medewerkers komt u tegen. Centrum voor Obesitas Nederland RVE Interne Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van de RVE Interne Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder brengt

Nadere informatie

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016 EN NU AAN DE SLAG JAN Jan is een man van 48 jaar, heeft chronische rugklachten en is reeds meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Hij is hertrouwd met Lieve na een stukgelopen huwelijk. Lieve steunt haar man

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

Rapid recovery Heup. Wat is Rapid Recovery. Wat gebeurt er voor de operatie

Rapid recovery Heup. Wat is Rapid Recovery. Wat gebeurt er voor de operatie Rapid recovery Heup Samen met uw behandelend orthopedisch chirurg bent u tot het besluit gekomen dat een heupprothese een oplossing is voor de artrose klachten van uw heup. ZorgSaam Ziekenhuis heeft voor

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361

Afdeling oncologie 361 Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van

Nadere informatie

Instructies bij ontslag Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen. Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Maatschap KNO IJsselland Ziekenhuis

Instructies bij ontslag Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen. Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Maatschap KNO IJsselland Ziekenhuis Instructies bij ontslag Trommelvliesbuisjes plaatsen bij kinderen Kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis Maatschap KNO IJsselland Ziekenhuis Beste mevrouw, heer, Uw kind is vandaag geopereerd door: dr. Louwers

Nadere informatie

Waken bij patiënt. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste.

Waken bij patiënt. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste. Waken bij patiënt In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste. Begeleiding en ondersteuning voor de patiënt, familie en naasten. De tijd die u samen met uw dierbare door kunt brengen

Nadere informatie

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK

De operatieafdeling Welke route doorloopt u op de OK De operatieafdeling Voordat u geopereerd wordt, is het belangrijk dat u ongeveer weet wat u te wachten staat. De opererend specialist, de anesthesioloog en hun teams zullen u dan ook zo goed mogelijk mondeling

Nadere informatie

Intensive care locatie Hilversum

Intensive care locatie Hilversum Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 De contactpersoon 5 Informatie 5 Vragen

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht Welkom met uw kind op de afdeling ODZ Locatie Zwijndrecht Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op de afdeling ODZ van locatie Zwijndrecht. De afkorting ODZ staat

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

gebroken heup patiënteninformatie

gebroken heup patiënteninformatie patiënteninformatie gebroken heup U heeft uw heup gebroken. Een gebroken heup wordt ook wel collumfractuur of heupfractuur genoemd. Uw heup moeten we daarom opereren. In deze folder leest u meer over de

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Welkom op afdeling C44 Heelkunde en Gynaecologie

Welkom op afdeling C44 Heelkunde en Gynaecologie Welkom op afdeling C44 Heelkunde en Gynaecologie Uw verblijf op afdeling C44 Alle medewerkers van de afdeling helpen u om uw opname zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zij zullen daarbij zoveel mogelijk

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Navelbreuk operatie bij kinderen. poli Chirurgie

Navelbreuk operatie bij kinderen. poli Chirurgie 00 Navelbreuk operatie bij kinderen poli Chirurgie 1 Uw kind wordt binnenkort verwacht in het ziekenhuis voor de behandeling van een navelbreuk. Waarschijnlijk heeft u al het een en ander gehoord over

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B Afdeling: Onderwerp: Neurologie / Cardiologie Afdelingsinformatie 6B 1 Welkom op afdeling 6B Neurologie/ Cardiologie Voor u als patiënt en als contactpersoon hebben wij een folder gemaakt over de werkwijze

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D2

Welkom op verpleegafdeling D2 Welkom op verpleegafdeling D2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling D2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie