Persbericht Utrecht, 6 augustus 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persbericht Utrecht, 6 augustus 2009"

Transcriptie

1 Persbericht Utrecht, 6 augustus 2009 Halfjaarbericht 2009 NV Nederlandse Spoorwegen Stijging klanttevredenheid. NS ondervindt gevolgen crisis. Klantoordelen op hoog niveau Groei reizigerskilometers bijna gehalveerd Resultaat uit bedrijfsactiviteiten 127 miljoen NS voelt duidelijk de effecten van de crisis. De vraag naar treinreizen groeit weliswaar in het eerste halfjaar met 1,2%, maar in dezelfde periode vorig jaar groeide het aantal reizigerskilometers nog met 2,2%. De klanttevredenheid bevindt zich op een ongekend hoog niveau: 79% van de klanten waardeert de dienstverlening nu met een 7 of meer. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar scoorde vooral de informatie bij ontregelingen beter. De economische crisis treft ook de vastgoed- en bouwactiviteiten van NS. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten van NS is afgenomen en bedraagt 127 miljoen (eerste halfjaar 2008: 190 miljoen). De winst over de verslagperiode bedraagt 100 miljoen (eerste halfjaar 2008: 166 miljoen). De opbrengsten uit reizigersvervoer zijn gestegen door beperkte groei, de tariefsverhoging op het binnenlands reizigersvervoer per januari 2009, het internationale vervoer en uit buitenlandse acquisities. Als gevolg van gestegen kosten zijn de resultaten uit het reizigersvervoer gedaald ten opzichte van De vastgoed- en bouwactiviteiten hebben de meeste last van de economische tegenwind. De resultaten uit de verkoop van vastgoed zijn vrijwel geheel weggevallen. Ook de resultaten uit bedrijfsactiviteiten van Railinfra & Bouw zijn duidelijk teruggelopen. NS constateert dat de trend zich in de eerste zes maanden van 2009 minder positief ontwikkelt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Wel is het aantal reizigerskilometers in het eerste halfjaar nog iets gestegen. Duidelijk is dat de economische teruggang ook aan NS niet voorbij gaat, maar de gevolgen zijn beperkt doordat Nederland voor de trein blijft kiezen. De verbeterde kwaliteit van de dienstverlening speelt hierbij een rol. Om de gevolgen van de economische crisis zo goed mogelijk op te vangen sturen alle bedrijfsonderdelen op het met 5 % terugdringen van hun bedrijfslasten in Ook is er een vacaturestop afgekondigd en wordt de inhuur van externen verder beperkt.

2 Pagina 2/16 NS bezuinigt niet op de kwaliteit van de dienstverlening. De komende jaren wordt nog voor honderden miljoenen aan reeds bestelde nieuwe treinen en renovatie van bestaande treinen uitgegeven. Ook investeert NS fors in reisinformatie, in service en veiligheid en in de verdere ontwikkeling en inzetbaarheid van de medewerkers, onder meer via sociale innovatie en opleidingen. Verbetering van het resultaat uit bedrijfsactiviteiten van het segment reizigersvervoer blijft noodzakelijk om deze investeringen terug te verdienen. Kostenbeheersing blijft daarom ook de komende jaren vereist. Per eind juni 2009 heeft NS 1 miljard aan investeringsverplichtingen uitstaan. Ontwikkeling opbrengsten en resultaat De opbrengsten van NS zijn met 5 % gestegen van miljoen in het eerste halfjaar 2008 tot miljoen in het eerste halfjaar van Deze stijging is vooral het gevolg van meer reizigers bij het binnenlandse- en buitenlandse reizigersvervoer, hogere opbrengsten bij Strukton en een stijging van de opbrengsten uit retail- en horeca activiteiten op stations. De verkoop- en ontwikkelresultaten van vastgoed zijn afgenomen. De bedrijfslasten van NS stijgen van miljoen in het eerste halfjaar 2008 tot miljoen in het eerste halfjaar De kostenstijging heeft zich over het algemeen bij de meeste kostensoorten voorgedaan. Voornamelijk door de daling van het rentepercentage ligt het saldo van rentebaten en rentelasten van 12 miljoen onder het niveau van vorig jaar ( 34 miljoen). Na aftrek van de belasting is een winst over de verslagperiode van 100 miljoen behaald (eerste halfjaar 2008: 166 miljoen). In het eerste halfjaar van 2009 is 358 miljoen geïnvesteerd. Dit betreft vooral investeringen voor de verdere vernieuwing van het treinenpark, zoals nieuwe intercitydubbeldekkers en nieuwe sprinters. Verder is geïnvesteerd in vastgoed en in retail- en horeca-activiteiten. Segment Reizigersvervoer Het segment reizigersvervoer heeft in het eerste halfjaar 2009 een positief resultaat behaald van 112 miljoen, tegenover 115 miljoen vorig jaar. De totale opbrengsten zijn met 98 miljoen toegenomen van tot miljoen. Bij het binnenlands reizigersvervoer stegen de vervoersopbrengsten met 3 %, door meer opbrengsten uit enkele reizen, retours, abonnementen en door de gestegen tarieven. Zowel bij het grensoverschrijdende vervoer als bij NedRailways stegen de vervoersopbrengsten. Mede door de acquisities in Duitsland, Tsjechië en Engeland stegen de opbrengsten bij NedRailways met 24%. Segment knooppuntontwikkeling en exploitatie De opbrengsten van dit segment zijn gedaald van 310 miljoen in het eerste halfjaar van 2008 naar 293 miljoen voornamelijk door een afname van de ontwikkeling en verkopen van onroerend goed. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten bedraagt 28 miljoen, ten opzichte van 64 miljoen vorig jaar.

3 Pagina 3/16 Segment Railinfra & Bouw Strukton heeft in het eerste halfjaar 2009 een negatief resultaat uit bedrijfsactiviteiten behaald van 6 miljoen bij een omzet van 544 miljoen. In de vergelijkbare periode vorig jaar werd 6 miljoen resultaat uit bedrijfsactiviteiten gerealiseerd, bij een omzet van 513 miljoen. Het negatieve resultaat uit bedrijfsactiviteiten is een gevolg van voorzieningen op een lopend bouwkundige project alsmede inzake reeds opgeleverde - maar financieel nog niet afgeronde utiliteitsbouw projecten. De orderportefeuille blijft op een onveranderd hoog niveau van EUR 1,6 miljard en omvat onder andere de gunning van volgende werken: Hanzespoorlijn, aanvullend contract Kromhoutkazerne, beheer- en onderhoudscontract voor vrijwel alle kantoorpanden van KPN en Parkeergarage Harderwijk. Overige activiteiten Deze omvatten naast concernleiding en concernstaven tevens ondersteunende bedrijfsonderdelen en het tegen elkaar wegvallen van onderlinge leveringen tussen de verschillende segmenten. Personeel en Organisatie Het aantal medewerkers is gestegen van fte per 30 juni 2008 naar fte per 30 juni 2009, met name door de acquisitie van Abellio (Duitsland), Probobus (Tsjechië) en Travel London (Engeland). Het ziekteverzuim ligt met 5,2% iets beneden het niveau van 2008 (5,4%). Kwaliteit dienstverlening De al jaren stijgende trend van de tevredenheid van de reizigers over de dienstverlening van NS zette zich ook in het eerste halfjaar van 2009 voort. Het percentage klanten dat als algemeen oordeel het rapportcijfer 7 of hoger geeft bedraagt nu 79%. Dat betekent dat bijna 4 van 5 klanten tevreden tot zeer tevreden zijn over NS. Ook op de afzonderlijke aspecten op tijd rijden, informatie bij vertraging, klantgerichtheid personeel en reinheid van stations en treinen bleef de stijgende lijn in het klantoordeel zichtbaar. Belangrijke ontwikkelingen: Benoeming Merel van Vroonhoven in NS Directie Ir M.W.L. van Vroonhoven MBA is per 1 augustus 2009 benoemd tot directeur NS. Daarmee is de directie weer op volle sterkte gebracht. Merel van Vroonhoven werkte sinds 1993 bij ING waar zij uiteenlopende directie- en management functies vervulde in binnen- en buitenland. Zij studeerde geofysica aan de TU Delft en rondde een MBA-opleiding af aan de European business school INSEAD in Fontainebleau.

4 Pagina 4/16 Aansluiting NPC bij DHV Consultancydochter NPC van NS is in maart overgegaan naar advies- en ingenieursbureau DHV. NPC heeft zich onder de vleugels van NS in 13 jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste adviseurs voor de ontwikkeling en inrichting van stations en stationsomgevingen. Het bedrijf kan nu haar dienstenpakket verbreden en haar stationsexpertise exporteren via het internationale netwerk van DHV. Alle 130 medewerkers zijn meegegaan naar DHV. NPC blijft onder eigen naam opereren en blijft met vijf vestigingen dicht bij haar belangrijkste opdrachtgevers ProRail en NS. Opening HEMA op stations In april opende NS voor het eerst een HEMA op een station. In deze winkel op Amsterdam Centraal vinden treinreizigers een speciaal op hun behoefte toegespitst aanbod aan food- en nonfoodartikelen. Het vertrouwde en oeroude merk vult het huidige palet aan winkels op stations mooi aan. De komende jaren zullen wij meer HEMA s op grote NS-stations openen. Voor NS is dit een volgende stap in de verdere uitbreiding van haar activiteiten op stations. Opening NS Simulatorcentrum In april is het NS Simulatorcentrum in gebruik gesteld door Prof Mr Pieter van Vollenhoven. NS heeft 8 miljoen geïnvesteerd in het dichtbij station Amersfoort gelegen centrum waar nu vier simulatoren beschikbaar zijn voor de opleiding en herinstructie van machinisten. Trainen op de simulator maakt het mogelijk om in kort tijdsbestek intensieve, realistische leerervaringen op te doen. Overname Travel London NS-dochter NedRailways heeft in mei een contract getekend voor de overname van het busbedrijf Travel London, dat in handen was van het Britse vervoerbedrijf National Express. Travel London verzorgt met medewerkers en 470 bussen enkele tientallen buslijnen in de Britse hoofdstad. CAO-akkoord Onder het motto sober, sterk en sociaal heeft NS in juni met de vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de periode 1 mei 2009 tot 1 november Het akkoord voorziet in een loonstijging van 1,7% per 1 mei 2009 en 0,5% per 1 januari Naast deze loonstijging zijn afspraken gemaakt over onder meer sociale veiligheid, gezondheidsbeleid, onregelmatigheidsvergoeding en voortzetting van de sociale innovatie.

5 Pagina 5/16 Halfjaarcijfers 2009 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde winst-en-verliesrekening over het eerste halfjaar NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen euro's) eerste halfjaar Opbrengsten Bedrijfslasten Resultaat uit bedrijfsactiviteiten Nettofinancieringsbaten Winst voor belastingen Winstbelasting Winst over de verslagperiode Toe te rekenen aan: De aandeelhouder van de vennootschap Minderheidsbelang - - Winst over de verslagperiode

6 Pagina 6/16 Verkorte geconsolideerde balans per 30 juni 2009 NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen euro's) 30 juni december 2008 Activa Vaste activa Materiële vaste activa Vastgoedobjecten Immateriële vaste activa Investeringen verwerkt volgens de equity-methode Overige financiële vaste activa, inclusief beleggingen Uitgestelde belastingvorderingen Totaal vaste activa Totaal vlottende activa Totaal activa Passiva Eigen vermogen Aan komende jaren toe te rekenen baten Langlopende verplichtingen Leningen en overige financiële verplichtingen Personeelsbeloningen Voorzieningen Overlopende posten 4 8 Uitgestelde belastingverplichtingen Totaal langlopende verplichtingen Kortlopende verplichtingen Totaal eigen vermogen en verplichtingen

7 Pagina 7/16 Verkort geconsolideerd overzicht van het totaalresultaat over het eerste halfjaar NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen euro's) eerste halfjaar Winst over de verslagperiode Baten en lasten rechtstreeks verwerkt in het eigen vermogen 6 - Totaalresultaat over de verslagperiode Toe te rekenen aan: De aandeelhouder van de vennootschap Minderheidsbelang - - Totaalresultaat over de verslagperiode

8 Pagina 8/16 Verkort geconsolideerd kasstroomoverzicht over het eerste halfjaar NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen euro's) eerste halfjaar Winst over de verslagperiode Aanpassingen voor: Afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen Overige mutaties Mutatie werkkapitaal Nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten Nettokasstroom uit investeringsactiviteiten Nettokasstroom uit bedrijfs- en investeringsactiviteiten Nettokasstroom uit financieringsactiviteiten Netto-toename (-afname) geldmiddelen en kasequivalenten Geldmiddelen en kasequivalenten per 1 januari Valutakoers- en omrekeningsverschillen op geldmiddelen - - Geldmiddelen en kasequivalenten per 30 juni

9 Pagina 9/16 Toelichting op het verkorte geconsolideerde halfjaarbericht 2009 Algemene toelichting Verslaggevende entiteit NV Nederlandse Spoorwegen is gevestigd te Utrecht in Nederland. Het verkorte geconsolideerde halfjaarbericht van de vennootschap over het eerste halfjaar van 2009 omvat de vennootschap en haar dochterondernemingen (tezamen te noemen de Groep ) en het belang van de Groep in deelnemingen en vennootschappen waarover gezamenlijk met derden zeggenschap wordt uitgeoefend. NV Nederlandse Spoorwegen is de houdstermaatschappij van NS Groep die op haar beurt de houdstermaatschappij is van de werkmaatschappijen die de verschillende bedrijfsactiviteiten van het concern uitvoeren. Het geconsolideerde halfjaarbericht van NS Groep is gelijk aan dat van NV Nederlandse Spoorwegen. Overeenstemmingsverklaring Dit verkorte geconsolideerde halfjaarbericht is opgesteld in overeenstemming met International Financial Reporting Standard (IFRS) IAS 34 Tussentijdse financiële verslaggeving. Het bevat niet alle informatie die is vereist voor een volledige jaarrekening en dient in combinatie met de geconsolideerde jaarrekening 2008 van de Groep te worden gelezen. Dit verkorte geconsolideerde halfjaarbericht is op 5 augustus 2009 goedgekeurd door de Raad van Commissarissen. Belangrijke grondslagen voor financiële verslaggeving De grondslagen voor financiële verslaggeving die de Groep in dit verkorte geconsolideerde halfjaarbericht heeft toegepast, zijn gelijk aan de door de Groep toegepaste grondslagen in de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar Schattingen De opstelling van halfjaarberichten vereist oordeelsvorming door de leiding, die schattingen en veronderstellingen maakt die van invloed zijn op de toepassing van grondslagen voor financiële verslaggeving en de gerapporteerde waarde van activa en verplichtingen en de omvang van baten en lasten. De schattingen en hiermee verbonden veronderstellingen zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden en verschillende andere factoren die, gegeven de omstandigheden, als redelijk worden beschouwd. De werkelijke uitkomsten kunnen van deze schattingen afwijken. Tenzij hierna anders wordt vermeld, zijn bij het opstellen van dit verkorte geconsolideerde halfjaarbericht de gebruikte belangrijke, door het management gevormde oordelen bij de toepassing van de grondslagen voor financiële verslaggeving van de Groep en de gebruikte belangrijkste schattingsbronnen gelijk aan de oordelen en bronnen die zijn toegepast bij het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar Financieel risicobeheer De doelstellingen en het beleid van de Groep op het gebied van het financieel risicobeheer komen overeen met de doelstellingen en het beleid die in de geconsolideerde jaarrekening 2008 zijn uiteengezet.

10 Pagina 10/16 Acquisities en Verkopen In het eerste halfjaar zijn de volgende verkopen gerealiseerd: Per 1 januari 2009 heeft NS het 100% belang in NS Personeelsadministratie tegen nettovermogenswaarde verkocht aan het Spoorwegpensioenfonds. Deze transactie is tot stand gekomen door een ontvangst in contanten. Per 1 maart 2009 heeft NS de activiteiten van NPC overgedragen aan advies en ingenieursbureau DHV. Op 9 juni 2009 heeft NedRailways een 100% belang verworven in Travel London voor GBP 32 miljoen ( 36 miljoen). Deze transactie is tot stand gekomen door een betaling in contanten. Deze acquisitie is onderdeel geworden van NedRailways. Voor deze acquisitie is een voorlopige Purchase Price Allocation opgesteld. Eigen vermogen en dividend In de aandeelhoudersvergadering van 3 maart 2009 zijn de jaarrekening over 2008 en de winstbestemming vastgesteld. Overeenkomstig het voorstel is van de winst over de verslagperiode van 281 miljoen een bedrag van 183 miljoen toegevoegd aan de reserves en een bedrag van 98 miljoen uitgekeerd als dividend. Momenteel vindt beraad plaats tussen de aandeelhouder en NS omtrent een aanpassing van de vermogensstructuur. Het eigen vermogen heeft zich het eerste halfjaar als volgt ontwikkeld: Stand per 1 januari Dividenduitkering Overige waardewijzigingen 6 - Winst over de verslagperiode eerste halfjaar Stand per 30 juni Rentedragende schulden Het totaalbedrag aan rentedragende schulden bedraagt per 30 juni miljoen (per 30 juni 2008: miljoen). Bijzondere waardeverminderingen De impairmenttest op de in voorbereiding zijnde exploitatie van de HSL-Zuid heeft in 2006 geleid tot een negatieve uitkomst van de contante waarde van de toekomstige kasstromen. Als gevolg hiervan is een afwaardering in de jaarcijfers verwerkt. Ultimo 2008 was de bijzondere waardervermindering afgerond 100 miljoen. De in het eerste halfjaar gemaakte kosten zijn deels gedekt door een vergoeding van de concessieverlener. Het restant is onttrokken aan de voorziening verlieslatend contract. In de tweede helft van het jaar zal er zoals te doen gebruikelijk wederom een impairmenttest plaatsvinden.

11 Pagina 11/16 Investeringsverplichtingen Eind juni 2009 heeft de Groep investeringsverplichtingen uitstaan voornamelijk voor de aankoop van rollend materieel voor een bedrag van 1 miljard. Winstbelastingen Het geconsolideerde effectieve belastingpercentage van de Groep bedroeg in het eerste halfjaar van % (eerste halfjaar van 2008: 26%). Gebeurtenissen na balansdatum Er hebben zich geen vermeldenswaardige gebeurtenissen na balansdatum voorgedaan die van invloed zijn op de 30 juni 2009 cijfers.

12 Pagina 12/16 Segmentatieoverzicht (bedragen in miljoenen euro's) Knooppuntontwikkeling en Reizigersvervoer -exploitatie Railinfra & Bouw Overig *) Totaal Eerste halfjaar Opbrengsten Bedrijfslasten Resultaat uit bedrijfsactiviteiten Aandeel in resultaat investeringen verwerkt volgens de equitymethode Winst over de verslagperiode Totaal activa Kortlopende verplichtingen exclusief leningen Investeringen Afschrijvingskosten 1) Investeringen verwerkt volgens de equity-methode Aantal medewerkers in fte's ultimo *) Betreft facilitaire concerneenheden en -staven. Voor een juist financieel totaalbeeld worden in dit segment ook de onderlinge leveringen tussen de drie andere NS segmenten geëlimineerd. Eerste halfjaar 2009 Hoofdrailnet Niethoofdrailnet Reizigersvervoer Totaal Opbrengsten Bedrijfslasten Resultaat uit bedrijfsactiviteiten Aandeel in resultaat investeringen verwerkt volgens de equitymethode Winst over de verslagperiode Totaal activa Kortlopende verplichtingen exclusief leningen Investeringen Afschrijvingskosten 1) Investeringen verwerkt volgens de equity-methode Aantal medewerkers in fte's ultimo ) afschrijvingskosten omvat tevens bijzondere waardeverminderingen. Seizoensinvloeden hebben geen materieel effect op de cijfers.

13 Pagina 13/16 Verbonden partijen Eurofima is een 5,8% deelneming van de Groep, met deze partij gelden de volgende transacties en balansposities. (in miljoenen euro's) eerste halfjaar 2009 eerste halfjaar 2008 Rentekosten juni juni 2008 Nog te betalen rente 2 6 Onderhandse lening

14 Pagina 14/16 Aan: De aandeelhouder van N.V. Nederlandse Spoorwegen Beoordelingsverklaring Opdracht Wij hebben de in dit halfjaarbericht opgenomen verkorte geconsolideerde tussentijdse financiële informatie van NV Nederlandse Spoorwegen te Utrecht bestaande uit de geconsolideerde balans per 30 juni 2009, de geconsolideerde winst-en-verliesrekening, het geconsolideerde overzicht van het totaalresultaat, het geconsolideerde kasstroomoverzicht en de geselecteerde toelichting over de periode 1 januari 2009 tot en met 30 juni 2009 beoordeeld. Het bestuur van de vennootschap is verantwoordelijk voor het opmaken en het weergeven van de tussentijdse financiële informatie in overeenstemming met IAS 34 Tussentijdse Financiële Verslaggeving zoals aanvaard binnen de Europese Unie. Het is onze verantwoordelijkheid een conclusie te formuleren bij de tussentijdse financiële informatie op basis van onze beoordeling. Werkzaamheden Wij hebben onze beoordeling van de tussentijdse financiële informatie verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 2410, "Het beoordelen van tussentijdse financiële informatie door de accountant van de entiteit". Een beoordeling van tussentijdse financiële informatie bestaat uit het inwinnen van inlichtingen, met name bij personen die verantwoordelijk zijn voor financiën en verslaggeving, en het uitvoeren van cijferanalyses en andere beoordelingswerkzaamheden. De reikwijdte van een beoordeling is aanzienlijk geringer dan die van een controle die is uitgevoerd in overeenstemming met Controlestandaarden en stelt ons niet in staat zekerheid te verkrijgen dat wij kennis hebben genomen van alle aangelegenheden van materieel belang die bij een controle onderkend zouden worden. Om die reden geven wij geen accountantsverklaring af. Conclusie Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de verkorte geconsolideerde tussentijdse financiële informatie over de periode 1 januari 2009 tot en met 30 juni 2009 niet, in alle van materieel belang zijnde opzichten, is opgesteld in overeenstemming met IAS 34 Tussentijdse Financiële Verslaggeving, zoals aanvaard binnen de Europese Unie. Utrecht, 5 augustus 2009 KPMG ACCOUNTANTS N.V. A. Zoetbrood RA

15 Pagina 15/16 Kerncijfers eerste halfjaar Vervoersomzet op het binnenlandse net (in miljoenen euro's) Vervoersomvang op het binnenlandse net (in miljoenen reizigerskilometers) Retail- en horecaomzet op stations (in miljoenen euro's) Resultaat uit bedrijfsactiviteiten/ bedrijfsopbrengsten (ROS) in % 6,0 9,5 Personeelsaantal in mensjaren eind juni Kwaliteitscijfers NS 1e en 2e kwartaal 2009 % klanten dat rapportcijfer 7 of hoger geeft kwartaal 1 e kw 2 e kw 3 e kw 4 e kw 1 e kw 2 e kw Op tijd rijden 51% 54% 59% 52% 51% 56% Beschikbaarheid zitplaats in de spits 68% 69% 76% 66% 68% 69% Informatie bij ontregeling 54% 53% 54% 55% 56% 56% Sociale veiligheid trein en station 77% 78% 78% 77% 78% 78% Reinheid treininterieur en station 56% 54% 52% 55% 54% 57% Aanspreekbaarheid medewerker service 60% 59% 61% 57% 59% 62% Algemeen Oordeel 75% 76% 78% 75% 77% 79% Punctualiteit 2 Treinen op tijd binnen 3 minuten 3 88,1% 87,9% 89,2% 81,9% 85,3% 88,7% Treinen op tijd binnen 5 minuten 3 93,8% 93,6% 94,6% 90,0% 92,0% 94,1% Percentage gereden treinen 99,0% 98,8% 99,0% 98,1% 98,5% 98,7% 1. Bron klanttevredenheid: onderzoek in opdracht van NS in samenwerking met de consumentenorganisaties en de overheid. 2. Bron punctualiteitscijfers: ProRail. 3. Betreft operationele prestaties op Hoofdrailnet.

16 Pagina 16/16 Noot aan de redactie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting, telefoon of via persvoorlichting@ns.nl NS NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 380 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn. NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren. NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

Halfjaarbericht 2011 NV Nederlandse Spoorwegen Aantal reizigers stijgt

Halfjaarbericht 2011 NV Nederlandse Spoorwegen Aantal reizigers stijgt Persbericht Utrecht, 10 augustus 2011 Halfjaarbericht 2011 NV Nederlandse Spoorwegen Aantal reizigers stijgt Aantal reizigers bij NS neemt toe met 4% Klanttevredenheid stijgt 95% van de treinen rijdt op

Nadere informatie

BETER BED HOLDING NV HALFJAARCIJFERS 2009

BETER BED HOLDING NV HALFJAARCIJFERS 2009 BETER BED HOLDING NV HALFJAARCIJFERS 2009 Beter Bed Holding N.V. halfjaarcijfers 2009 1 Inhoudsopgave 1. Geconsolideerde balans. 3 2. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening.. 4 3. Geconsolideerd kasstroomoverzicht.....

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2014. NV Nederlandse Spoorwegen

HALFJAARBERICHT 2014. NV Nederlandse Spoorwegen HALFJAARBERICHT 2014 NV Nederlandse Spoorwegen Pagina 2/16 Halfjaarcijfers 2014 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde balans per 30 juni 2014 NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen euro's)

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2013. NV Nederlandse Spoorwegen

HALFJAARBERICHT 2013. NV Nederlandse Spoorwegen HALFJAARBERICHT 2013 NV Nederlandse Spoorwegen Pagina 2/14 Halfjaarcijfers 2013 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde balans per 30 juni 2013 NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen euro's)

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2015. NV Nederlandse Spoorwegen

HALFJAARBERICHT 2015. NV Nederlandse Spoorwegen HALFJAARBERICHT 2015 NV Nederlandse Spoorwegen Pagina 2/14 Halfjaarcijfers 2015 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde balans eindigend op 30 juni 2015 NV Nederlandse Spoorwegen (in miljoenen

Nadere informatie

Persbericht 14 februari 2014

Persbericht 14 februari 2014 Persbericht 14 februari 2014 NS kijkt terug op turbulent 2013 en scherpt koers aan Jaarcijfers 2013 NV Nederlandse Spoorwegen 2013 was voor NS een zwaar jaar. Na het uit dienst nemen van de Fyra/V250 moest

Nadere informatie

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2011

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2011 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2011 Uden, 26 augustus 2011 Inhoudsopgave 1. Halfjaarbericht 3 2. Geconsolideerde balans. 7 3. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening.. 8 4. Geconsolideerd

Nadere informatie

OMZET Nederland 32.194 29.544 Duitsland 12.896 9.885 45.090 39.429

OMZET Nederland 32.194 29.544 Duitsland 12.896 9.885 45.090 39.429 Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening over het eerste halfjaar (geen accountantscontrole toegepast) (x ( 1.000) 1e halfjaar 2010 1e halfjaar 2009 OMZET Nederland 32.194 29.544 Duitsland 12.896

Nadere informatie

Aantal werknemers * Het resultaat na belasting en het eigen vermogen zijn gedeeld door aandelen.

Aantal werknemers * Het resultaat na belasting en het eigen vermogen zijn gedeeld door aandelen. Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2015 een negatief resultaat voor belastingen behaald van 1.412.000 als gevolg van een negatieve exploitatie uit vastgoed van 188.000, netto

Nadere informatie

Kerngegevens 30-jun dec jun-16. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000)

Kerngegevens 30-jun dec jun-16. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000) Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2017 een negatief resultaat voor belastingen behaald van 444.963 als gevolg van een negatieve exploitatie uit vastgoed van 44.063, netto financieringskosten

Nadere informatie

Kerngegevens 30-jun dec jun-17. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000)

Kerngegevens 30-jun dec jun-17. Bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000) Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2018 een positief resultaat voor belastingen behaald van 1.067.415 hetgeen toe te rekenen is aan een verkoopresultaat vastgoed 2.423.871, een

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015. N.V. Dico International

Halfjaarbericht 2015. N.V. Dico International Halfjaarbericht 2015 N.V. Dico International Inhoud Jaarverslag Directieverslag N.V. Dico International Verkorte halfjaarcijfers 2015 1. Verkort overzicht financiële positie per 30 juni 2015 2. Verkort

Nadere informatie

HALFJAARREKENING 2015 MTY HOLDINGS N.V.

HALFJAARREKENING 2015 MTY HOLDINGS N.V. HALFJAARREKENING 2015 MTY HOLDINGS N.V. VERKORT GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING Halfjaar Halfjaar 2015 2014 Netto-omzet - - Bruto omzetresultaat - - Bruto marge in % van de netto-omzet - - Som

Nadere informatie

in miljoenen euro 2010 2009 Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en nietgerealiseerde

in miljoenen euro 2010 2009 Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en nietgerealiseerde KERNCIJFERS over het eerste halfjaar in miljoenen euro 2010 2009 Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en nietgerealiseerde resultaten Opbrengsten 454,6 433,6 5% Bedrijfsresultaat voor afschrijvingen

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Jaaroverzicht Geconsolideerde winst- en verliesrekening Opbrengsten 17.123 16.133 Overige baten 64 239 Grondstoffen, materialen en diensten (10.966) (10.291) Personeelslasten (2.838) (2.665) Afschrijvingen,

Nadere informatie

Resultaten eerste halfjaar Dico International

Resultaten eerste halfjaar Dico International PERSBERICHT Bussum, 29 augustus 2014 Blijvende interesse in beursnotering Resultaten eerste halfjaar Dico International NV Dico International (Dico) heeft in de eerste zes maanden de instandhoudingskosten

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT NV Nederlandse Spoorwegen

HALFJAARBERICHT NV Nederlandse Spoorwegen HALFJAARBERICHT 2016 NV Nederlandse Spoorwegen Pagina 2/14 Halfjaarcijfers 2016 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde winst-en-verliesrekening over het eerste halfjaar eindigend op 30 juni

Nadere informatie

Halfjaarcijfers MTY. Bussum, 29 augustus 2014

Halfjaarcijfers MTY. Bussum, 29 augustus 2014 Bussum, 29 augustus 2014 Halfjaarcijfers MTY MTY Holdings (hierna: MTY ) bericht hierbij over de ontwikkelingen en de resultaten over het eerste halfjaar van 2014. MTY merkt daarbij op dat de bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V.

Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V. Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V. Inhoud 1. Verkort geconsolideerd overzicht financiële positie per 30 juni 2017... 3 2. Verkort geconsolideerd overzicht totaal resultaat over 2017... 4 3.

Nadere informatie

Halfjaarrekening 30 juni 2009

Halfjaarrekening 30 juni 2009 Halfjaarrekening 30 juni 2009 Groothandelsgebouwen N.V., Rotterdam 2009 Groothandelsgebouwen N.V. Stationsplein 45, unit A2.191, Rotterdam Postbus 29057, 3001 GB Rotterdam Telefoon: (010) 240 34 34 Fax:

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V.

Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V. Halfjaarbericht 2017 NedSense enterprises N.V. PERSBERICHT Bussum, 11 september 2017 NedSense publiceert halfjaarcijfers NedSense enterprises N.V. (NedSense) heeft in het eerste halfjaar van 2017 een netto

Nadere informatie

Halfjaarbericht NedSense enterprises N.V.

Halfjaarbericht NedSense enterprises N.V. Halfjaarbericht 2016 NedSense enterprises N.V. Inhoud Verkorte geconsolideerde halfjaarcijfers 2016 1. Verkort geconsolideerd overzicht financiële positie per 30 juni 2016 2. Verkort geconsolideerd overzicht

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2011. N.V. Dico International

Halfjaarcijfers 2011. N.V. Dico International Halfjaarcijfers 2011 N.V. Dico International Inhoud Verkorte geconsolideerde halfjaarcijfers 2011 1. Verkort geconsolideerd overzicht financiële positie per 30 juni 2011 2. Verkort geconsolideerd overzicht

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ PERSBERICHT 10 MAART Fornix BioSciences N.V.

BIJLAGE BIJ PERSBERICHT 10 MAART Fornix BioSciences N.V. BIJLAGE BIJ PERSBERICHT 10 MAART 2011 Fornix BioSciences N.V. 1 GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING (alle bedragen x 1.000) voor het boekjaar van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2010 met vergelijkende

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening Netto-omzet 265,0 274,3 Kosten van grond- en hulpstoffen -159,3-164,6 Mutatie voorraad halffabrikaten en gereed product 0,0-0,5 Brutomarge 105,7 109,2 Overige

Nadere informatie

Persbericht 1 e Halfjaar cijfers 2013

Persbericht 1 e Halfjaar cijfers 2013 Persbericht 1 e Halfjaar cijfers 2013 Naarden, 19 augustus 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Halfjaarverslag 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 2 2. Bestuursverklaring 4 3. Halfjaarrekening 1 januari 2013

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT 2007

HALFJAARBERICHT 2007 HALFJAARBERICHT 2007 Winst Batenburg fors hoger De nettowinst van Batenburg Beheer in het eerste halfjaar van 2007 is met 91% gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006. De omzet komt in dezelfde

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 6m 2011 6m 2012 evolutie 2 de kw. 2011 2 de kw. 2012 evolutie Omzet 1.499 1.513 0,9% 763 779 2,1% Kostprijs van verkopen (1.052) (1.079) 2,6%

Nadere informatie

Persbericht 13 februari 2009 Embargo 13/02/2009 11:00 uur

Persbericht 13 februari 2009 Embargo 13/02/2009 11:00 uur Persbericht 13 februari 2009 Embargo 13/02/2009 11:00 uur Jaarcijfers 2008 Record klanttevredenheid, stevige reizigersgroei, lager resultaat uit bedrijfsactiviteiten Ruim driekwart klanten geeft 7 of meer

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT NV Nederlandse Spoorwegen

HALFJAARBERICHT NV Nederlandse Spoorwegen HALFJAARBERICHT 2017 NV Nederlandse Spoorwegen Pagina 2/14 Halfjaarcijfers 2017 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde winst-en-verliesrekening over het eerste halfjaar eindigend op 30 juni

Nadere informatie

Bestuurdersverklaring

Bestuurdersverklaring Bestuurdersverklaring Ik, ondergetekende, Dieter Penninckx, CEO, verklaar dat voor zover mij bekend: a) de verkorte financiële overzichten, die zijn opgesteld overeenkomstig de toepasselijke standaarden

Nadere informatie

Simac Techniek NV: Resultaten in eerste halfjaar 2010 stijgen sterk

Simac Techniek NV: Resultaten in eerste halfjaar 2010 stijgen sterk Veldhoven, 19 augustus 2010 Simac Techniek NV: Resultaten in eerste halfjaar 2010 stijgen sterk Hoofdpunten o Omzet over het eerste halfjaar 2010 daalt van 68,0 miljoen naar 65,2 miljoen (-/- 4,1%) o Bedrijfsresultaat

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2011 2012 evolutie 4 de kw. 2011 4 de kw. 2012 evolutie niet Omzet 3.023 3,091 2,2% 805 812 0,9% Kostprijs van verkopen (2.181) (2.222) 1,9%

Nadere informatie

Schiphol Nederland B.V. Halfjaarlijkse financiële verslaggeving over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

Schiphol Nederland B.V. Halfjaarlijkse financiële verslaggeving over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 Halfjaarlijkse financiële verslaggeving over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARVERSLAG 2013 Schiphol Nederland B.V. is onderdeel van de Schiphol Group (N.V. Luchthaven Schiphol voert Schiphol

Nadere informatie

PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2014

PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2014 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2014 Uden, 22 augustus 2014 Inhoudsopgave 1. Halfjaarbericht. 3 2. Geconsolideerde verkorte balans. 8 3. Geconsolideerde verkorte winst-en-verliesrekening..

Nadere informatie

Eneco, verbinding en innovatie

Eneco, verbinding en innovatie Eneco, verbinding en innovatie Jaarverslag 2015 Eneco Holding N.V. Geconsolideerde jaarrekening 2015 Geconsolideerde winst- en verliesrekening x 1 mln. Toelichting 2015 2014 Opbrengst energielevering,

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2012 2013 evolutie Q4 2012 Q4 2013 evolutie Herzien* Herzien* niet Omzet 3.091 2.865-7,3% 812 739-9,0% Kostprijs van verkopen (2.222) (2.031)

Nadere informatie

Simac Techniek NV: Groei in lastige economische omstandigheden, lager resultaat

Simac Techniek NV: Groei in lastige economische omstandigheden, lager resultaat Veldhoven, 9 augustus 2012 Simac Techniek NV: Groei in lastige economische omstandigheden, lager resultaat Hoofdpunten Omzet over het eerste halfjaar 2012 stijgt van 72,4 miljoen naar 81,9 miljoen (+ 13%)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2010 2011 evolutie Q4 2010 Q4 2011 evolutie niet Omzet 2.948 3.023 2,5% 806 805-0,1% Kostprijs van verkopen (1,950) (2,181) 11,8% (545) (591)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 9m 2011 9m 2012 evolutie 3 de kw. 2011 3 de kw. 2012 evolutie Omzet 2.218 2.279 2,8% 719 766 6,5% Kostprijs van verkopen (1.590) (1.637) 3,0%

Nadere informatie

HERWERKTE SAMENGEVATTE GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OVER HET EERSTE SEMESTER VAN HET BOEKJAAR 2005/2006, EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2005

HERWERKTE SAMENGEVATTE GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OVER HET EERSTE SEMESTER VAN HET BOEKJAAR 2005/2006, EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2005 Halle, 11 december 2006 HERWERKTE SAMENGEVATTE GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OVER HET EERSTE SEMESTER VAN HET BOEKJAAR 2005/2006, EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2005 In vergelijking met voorheen (op 19

Nadere informatie

Halfjaar bericht 2017 DOCDATA N.V.

Halfjaar bericht 2017 DOCDATA N.V. Halfjaar bericht 2017 DOCDATA N.V. Het nettoresultaat van DOCDATA N.V. over het eerste halfjaar 2017 komt uit op een verlies van 202 duizend. Hierin zitten voor 120 duizend eenmalige kosten. Belangrijkste

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING (in duizenden euro s) 1 e halfjaar 2017/2018 1 e halfjaar 2016/2017 Netto-omzet 18.135 19.345 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.050-2.187 Brutowinst

Nadere informatie

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2010

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2010 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2010 Uden, 27 augustus 2010 Beter Bed Holding N.V. halfjaarcijfers 2010 1 Inhoudsopgave 1. Halfjaarbericht 3 2. Geconsolideerde balans. 7 3. Geconsolideerde

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) De geconsolideerde jaarrekening werd opgesteld volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). Voor de geconsolideerde jaarrekening worden dezelfde grondslagen voor financiële verslaggeving

Nadere informatie

geconsolideerde winst- en verliesrekening

geconsolideerde winst- en verliesrekening geconsolideerde winst- en verliesrekening Periode Periode 1/1-30/6 2006 Periode Bedragen in duizenden euro s. 1/1-30/6 2007 (pro forma) 1/1-16/7 2006 Voortgezette bedrijfsactiviteiten Opbrengsten 365.119

Nadere informatie

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2012 INHOUDSTAFEL

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2012 INHOUDSTAFEL RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2012 INHOUDSTAFEL 1. Geconsolideerde kerncijfers 2. Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening 3. Verkorte geconsolideerde balans 4. Verkort

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 2012 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening in duizend - Jaren afgesloten per 31 december Omzet 5.1. 3 339 957 3 460 624 Kostprijs

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2015...

Nadere informatie

Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken. Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat 5,3 5,1 5,4 Nettoresultaat 3,4 3,3 3,5

Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken. Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat 5,3 5,1 5,4 Nettoresultaat 3,4 3,3 3,5 PERSBERICHT HOLLAND COLOURS FINANCIEEL RESULTAAT 2014/2015 HOGERE OMZET - STABIEL NETTORESULTAAT Kerncijfers 14/15 14/15 13/14 ( miljoen) tegen omreken koers 13/14 Omzet 68,2 66,3 66,0 Bedrijfsresultaat

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2010

Halfjaarbericht 2010 Halfjaarbericht 2010 Halfjaarbericht 2010 SNS Beleggingsfondsen Beheer B.V. Croeselaan 1 3521 BJ Utrecht Postbus 8000 3503 RA Utrecht Handelsregister KvK Eindhoven nr. 16071618 Inhoud Algemeen 3 Verslag

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 1 ste kw. 2011 1 ste kw. 2012 evolutie Omzet 736 734-0,3% Kostprijs van verkopen (505) (526) 4,2% Brutowinst 231 208-10,0% Verkoopkosten (100)

Nadere informatie

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2010 INHOUDSTAFEL

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2010 INHOUDSTAFEL RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2010 INHOUDSTAFEL 1. Geconsolideerde kerncijfers 2. Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening 3. Verkorte geconsolideerde balans 4. Verkort

Nadere informatie

Bijlage bij opgave 3 N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap jaarrekening 2013

Bijlage bij opgave 3 N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap jaarrekening 2013 Bijlage bij opgave 3 N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap jaarrekening 2013 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER (x 1.000) Vaste activa Materiële vaste activa 48.001 45.836 Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Inhoud. 3 Kerncijfers 1e halfjaar Verslag van de directie 6 Geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten

Inhoud. 3 Kerncijfers 1e halfjaar Verslag van de directie 6 Geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten Inhoud 3 Kerncijfers 1e halfjaar 2009 4 Verslag van de directie 6 Geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten Dit rapport bevat gereguleerde informatie zoals bedoeld in de artikelen 1.1 en 5.25

Nadere informatie

Persbericht Fluxys Belgium

Persbericht Fluxys Belgium Bijlagen Geconsolideerde balans I. Vaste activa 2.392.797 2.463.346 Materiële vaste activa 2.250.659 2.321.123 Immateriële vaste activa 45.246 52.250 Deelnemingen waarop vermogensmutatie is toegepast 16

Nadere informatie

Financiële staten. a) IAS 1, Presentatie van de jaarrekening

Financiële staten. a) IAS 1, Presentatie van de jaarrekening Financiële staten Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en niet-gerealiseerde resultaten Geconsolideerde balans Geconsolideerd kasstroomoverzicht Geconsolideerd

Nadere informatie

Financiële overzichten. Geconsolideerde halfjaarcijfers voor de eerste helft van 2015

Financiële overzichten. Geconsolideerde halfjaarcijfers voor de eerste helft van 2015 Financiële overzichten Geconsolideerde halfjaarcijfers voor de eerste helft van 2015 Geconsolideerde resultatenrekening en overzicht van het totaalresultaat (niet-geauditeerd) Geconsolideerde resultatenrekening

Nadere informatie

HALFJAARBERICHT NV Nederlandse Spoorwegen

HALFJAARBERICHT NV Nederlandse Spoorwegen HALFJAARBERICHT 2018 NV Nederlandse Spoorwegen Pagina 2/17 Halfjaarcijfers 2018 NV Nederlandse Spoorwegen Verkorte geconsolideerde winst-en-verliesrekening over het eerste halfjaar eindigend op 30 juni

Nadere informatie

Kerngegevens 30-jun dec jun-10. Bruto bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000)

Kerngegevens 30-jun dec jun-10. Bruto bedrijfsresultaat (x 1.000) Netto resultaat (x 1.000) Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2011 een negatief resultaat na belastingen behaald van 1.153.000 als gevolg van een negatieve exploitatie uit vastgoed van 152.000, netto financieringslasten

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2016

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2016 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2016 Netto-omzet 1 1.434.675 1.423.152 Overige resultaten uit vastgoed 2 71.390 66.687 Overige opbrengsten 3-49.847 Overige opbrengsten en resultaten uit

Nadere informatie

SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31%

SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31% Persbericht 30 oktober 2017 Winstversnelling in tweede helft boekjaar 2016/2017 SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31% In verband met het aangekondigde verplichte bod van Alychlo N.V. op aandelen

Nadere informatie

Financiële overzichten. Geconsolideerde tussentijdse cijfers voor het derde kwartaal 2015

Financiële overzichten. Geconsolideerde tussentijdse cijfers voor het derde kwartaal 2015 Financiële overzichten Geconsolideerde tussentijdse cijfers voor het derde kwartaal 2015 Geconsolideerde resultatenrekening en overzicht van het totaalresultaat (niet-geauditeerd) Geconsolideerde resultatenrekening

Nadere informatie

1 ste Nederlandsche Onroerendgoed Maatschappij N.V. te Rotterdam

1 ste Nederlandsche Onroerendgoed Maatschappij N.V. te Rotterdam 1 ste Nederlandsche Onroerendgoed Maatschappij N.V. te Rotterdam Halfjaarbericht 2013 Inhoud Pagina Persbericht 1 Balans 5 Winst-en-verliesrekening 7 Kasstroomoverzicht 8 Mutatie-overzicht eigen vermogen

Nadere informatie

RESULTATEN 2018/2019 HOLLAND COLOURS

RESULTATEN 2018/2019 HOLLAND COLOURS PERSBERICHT RESULTATEN 2018/2019 HOLLAND COLOURS Omzet 91 miljoen 9% hoger, gedreven door Europa en Azië Holland Colours, een wereldwijde producent van kleurconcentraten met sterke posities in Building

Nadere informatie

Persbericht Fluxys Belgium 27 maart 2019 Gereglementeerde informatie: resultaten 2018

Persbericht Fluxys Belgium 27 maart 2019 Gereglementeerde informatie: resultaten 2018 6. Bijlagen Geconsolideerde balans I. Vaste activa 2.321.691 2.392.797 Materiële vaste activa 2.181.771 2.250.659 Immateriële vaste activa 39.862 45.246 Deelnemingen waarop vermogensmutatie is toegepast

Nadere informatie

Verkorte Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening 1

Verkorte Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening 1 Verkorte Geconsolideerde Winst- en Verliesrekening 1 EUR EUR EUR USD 3 EUR 4 2000 2001 2002 2002 2001 (Bedragen x 1000) jan - jun jan - jun jan - jun jan - jun jul - dec Netto omzet 1.335.336 1.015.496

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 9 m. 2009 9 m. 2010 evolutie Q3 2009 Q3 2010 evolutie Omzet 2.020 2.142 +6,0% 681 742 +9,0% Kostprijs van verkopen (1.378) (1.405) +2,0% (461)

Nadere informatie

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 %

Resultaten Miko per 30 juni 2012. Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Resultaten Miko per 30 juni 2012 Omzet + 5,1 % - Nettowinst + 2,1 % - EBIT + 1,4 % Turnhout, 31 augustus 2012 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, kende

Nadere informatie

AND International Publishers NV. Halfjaarbericht 2014

AND International Publishers NV. Halfjaarbericht 2014 AND International Publishers NV Halfjaarbericht 2014 Inhoud Verslag over het eerste halfjaar van 2014..3 Geconsolideerde winst- en verliesrekening 6 Geconsolideerd overzicht van de gerealiseerde en niet-gerealiseerde

Nadere informatie

Oranjewoud N.V. tevreden over behaalde resultaten in 2016

Oranjewoud N.V. tevreden over behaalde resultaten in 2016 Oranjewoud N.V. tevreden over behaalde resultaten in 2016 Gouda, 28 april 2017 Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is de accountantscontrole nog niet afgerond, maar wel zo ver gevorderd dat

Nadere informatie

AND International Publishers NV. Halfjaarbericht 2013

AND International Publishers NV. Halfjaarbericht 2013 AND International Publishers NV Halfjaarbericht 2013 Inhoud Verslag over het eerste halfjaar van 2013..3 Geconsolideerde winst- en verliesrekening 6 Geconsolideerd overzicht van de gerealiseerde en niet-gerealiseerde

Nadere informatie

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2015

BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2015 BETER BED HOLDING N.V. PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2015 Uden, 28 augustus 2015 Inhoudsopgave 1. Halfjaarbericht. 3 2. Geconsolideerde verkorte balans. 8 3. Geconsolideerde verkorte winst-en-verliesrekening..

Nadere informatie

Geconsolideerd overzicht gerealiseerde en niet-gerealiseerde resultaten 2014

Geconsolideerd overzicht gerealiseerde en niet-gerealiseerde resultaten 2014 Geconsolideerd overzicht gerealiseerde en niet-gerealiseerde resultaten 2014 Gerealiseerd (x 1.000) Noot 2014 2013 Voortgezette bedrijfsactiviteiten Voortgezette bedrijfsactiviteiten Bruto facturatiewaarde

Nadere informatie

Veel interesse in reverse listing via Dico

Veel interesse in reverse listing via Dico Voorwaarde: aantrekkelijke waardepropositie voor Dico-aandeelhouders Veel interesse in reverse listing via Dico Bussum, 31 augustus 2011 Zoals eerder gemeld bij de trading update heeft N.V. Dico International

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 203 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening - Jaren afgesloten per 3 december Omzet 5.. 3 460 624 3 85 628 Kostprijs van verkopen

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2014

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2014 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Jaarrekening 3 2.1 Balans per 31-12-2014 (voor winstbestemming) 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2014 4 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2012

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2012 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2012 28 augustus 2012 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2012 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

IAS 34 Tussentijds bericht

IAS 34 Tussentijds bericht Geconsolideerd tussentijds bericht (IAS 34) Voor het eerste halfjaar eindigend op 14 juni 2009 Meer omzet en gelijk resultaat voor Super de Boer Amersfoort, 16 juli 2009 Jan Brouwer, Directievoorzitter

Nadere informatie

VBI WINKELFONDS NV ANNEXUM. Directie Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam HALFJAARBERICHT 2012

VBI WINKELFONDS NV ANNEXUM. Directie Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam HALFJAARBERICHT 2012 1 Halfjaarbericht 2012 VBI Winkelfonds NV ANNEXUM VBI WINKELFONDS NV HALFJAARBERICHT 2012 Directie Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam 2 Halfjaarbericht 2012 VBI Winkelfonds

Nadere informatie

De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities

De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT Schiedam, 19 april 2006. De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities Highlights 2005 De bedrijfsopbrengsten

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Jaarverslag 2012. Koninklijke FrieslandCampina N.V. Jaarverslag Koninklijke FrieslandCampina N.V. 4 Algemeen Royal FrieslandCampina in een oogopslag Royal FrieslandCampina in een oogopslag Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina circa 1 miljard consumenten

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2009 2010 evolutie Q4 2009 Q4 2010 evolutie niet Omzet 2.755 2.948 7,0% 735 806 9,7% Kostprijs van verkopen (1.869) (1.950) 4,3% (491) (545)

Nadere informatie

Ease2pay rondt integratie MyOrder af en maakt halfjaarcijfers 2018 bekend

Ease2pay rondt integratie MyOrder af en maakt halfjaarcijfers 2018 bekend Persbericht Te verspreiden op 10 september 2018 Continental Time 18:00h. Ease2pay rondt integratie MyOrder af en maakt halfjaarcijfers 2018 bekend De integratie van de MyOrder activiteiten is succesvol

Nadere informatie

VERKORTE GECONSOLIDEERDE TUSSENTIJDSE FINANCIËLE OVERZICHTEN PER 30 JUNI 2013

VERKORTE GECONSOLIDEERDE TUSSENTIJDSE FINANCIËLE OVERZICHTEN PER 30 JUNI 2013 VERKORTE GECONSOLIDEERDE TUSSENTIJDSE FINANCIËLE OVERZICHTEN PER 30 JUNI 2013 - Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en niet-gerealiseerde resultaten voor de periode eindigend op 30 juni

Nadere informatie

Meer winst voor Super de Boer

Meer winst voor Super de Boer Halfjaarcijfers 2008 Super de Boer (week 1-24) Meer winst voor Super de Boer Amersfoort, 27 augustus 2008 Jan Brouwer, Directievoorzitter Super de Boer N.V.: Super de Boer laat in het eerste halfjaar van

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING Netto-omzet 23.798 18.135 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.697-2.050 Brutowinst 21.101 16.085 Overige bedrijfsopbrengsten 432 365 Brutomarge 21.533

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 1 juli 2010 7 juli 2010 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 1 juli 2010 2 Winst- en verliesrekening over de periode

Nadere informatie

Halfjaarverslag Brand New Day Vermogensopbouw N.V.

Halfjaarverslag Brand New Day Vermogensopbouw N.V. Halfjaarverslag 2018 Brand New Day Vermogensopbouw N.V. Inhoud Halfjaarverslag 2018 Balans 3 Winst- en verliesrekening 4 Mutaties in het eigen vermogen 5 Kasstroomoverzicht 6 Toelichtingen op de balans

Nadere informatie

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN Miko N.V. Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2016 De omzet steeg met 1,3 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018

EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018 Persbericht Te verspreiden op 8 april 2019 Continental Time 18.00h. EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018 Ease2pay, de disruptieve betaaldienst die betalen goedkoper wil maken, is stevig

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2014 3 Winst- en verliesrekening 2014 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 11 Statutaire regeling

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017 Netto-omzet 1 1.457.542 1.423.379 Overige resultaten uit vastgoed 2 42.477 71.390 Overige opbrengsten 3 37.957 - Overige opbrengsten en resultaten uit

Nadere informatie

holding halfjaarcijfers 2004

holding halfjaarcijfers 2004 004 holding halfjaarcijfers 2004 Fractioneel gedaalde omzet, duidelijke verbetering van het resultaat in het eerste halfjaar Connexxion heeft in concurrerende marktomstandigheden over het eerste halfjaar

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening JAREN AFGESLOTEN PER 31 DECEMBER Toel. 2003 2002 Herwerking 2002 Omzet 3 1 796 987 1 863 467 1 863 467 Kostprijs van verkopen 5 (1 424 481) (1 489 779) (1 489

Nadere informatie

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2011 INHOUDSTAFEL

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2011 INHOUDSTAFEL RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2011 INHOUDSTAFEL 1. Geconsolideerde kerncijfers 2. Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening 3. Verkorte geconsolideerde balans 4. Verkort

Nadere informatie

Miko NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout

Miko NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout Miko NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2018 Inhoudsopgave 1 Management toelichting bij de halfjaarlijkse financiële overzichten...

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2011 25 augustus 2011 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2011 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie