Informatieblad van schietsportvereniging Schaarsbergen Uitgave 2; oktober / november 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad van schietsportvereniging Schaarsbergen Uitgave 2; oktober / november 2004"

Transcriptie

1 SVS- INFOBULLETIN Informatieblad van schietsportvereniging Schaarsbergen Uitgave 2; oktober / november 2004 Van de voorzitter Voor u ligt de jongste uitgave van het SVS infobulletin. Zoals in de eerste infobulletin al werd aangegeven, heeft het bulletin geen vaste uitgeeffrequentie, maar zal het alleen dan uitkomen, wanneer er ook daadwerkelijk iets te vertellen is. In deze uitgave van het infobulletin zullen een aantal punten die besproken zijn in de algemene ledenvergadering van 22 maart j.l. toegelicht worden. De notulen van deze ALV vindt u bijgeloten. Om goed te kunnen besturen en zorg te kunnen besteden aan zaken die leven, zijn de ogen en de oren van alle leden nodig. We nodigen jullie dan ook van harte uit om aan de voorzitter of de secretaris door te geven wanneer er zaken zijn binnen de vereniging die voor verbetering vatbaar zijn (liefst met een voorstel ter verbetering), wanneer er zieken zijn of wanneer er andere wetenswaardigheden zijn. Wij zeggen toe daar in de volgende bestuursvergadering aandacht aan te besteden, of zoveel eerder als nodig is. Uitkomsten worden zoveel als mogelijk teruggekoppeld. Zo kunnen we met ons allen blijven werken aan een vereniging waar je leuk en verantwoord bezig kunt zijn met de schietsport en waar het goed toeven is Kerstschieten Een beetje winteren, ontluikend groen, een beetje zomeren, vallende blaadjes en..het kerstschieten komt er weer aan. Op vrijdagavond 17 december 2004 is het weer zover. We nodigen alle leden en hun aanhang van harte uit om naar het kerkelijk centrum te komen voor een gezellig samenzijn. Het eten wordt weer verzorgd door Frans en Elly. Er is gelegenheid om te schieten. Voor de goklustigen onder ons zal Joop de Kruijff weer een loterij organiseren met vele leuke prijzen. Ronald Koch neemt de muzikale omlijsting voor zijn rekening. Voorlopig Programma: 19:30-20:00 uur aankomst leden en partners 20:00-21:00 uur schieten 21:00-21:30 uur prijsuitreiking 21:30-22:15 uur buffet 22:15-22:45 uur loterij 22:45-24:00 uur gezellig samenzijn met muziek Joop de Kruijf leidt de loterij We hopen weer veel enthousiaste leden te mogen begroeten om samen het jaar af te sluiten.

2 Contributieverhoging in 2005 Ingevolg de aanstaande contributieverhogingen van de KNSA, heeft de Algemene Ledenvergadering van Schietsportvereniging Schaarsbergen besloten, dat de contributie voor het jaar 2005 en verder gaat bedragen: Senioren Euro 120,00 (incl. Euro 27,- contributie KNSA) Junioren Euro 60,00 (incl. Euro 25,- contributie KNSA) Entreegeld KNSA Euro 25,00 Entreegeld SVS Euro 25,00 In het lidmaatschap zit gebruik van de schietbanen en het gebruik van schietkaarten ter vereniging. Munitie dient u zelf aan te kopen, dit kan bij de vereniging op de schietavonden en tijdens het schieten op de buitenbanen. De momenteel gehanteerde prijzen voor munitie zijn: 500 luchtkogels type diabolo: Euro 4,50 50 kogels kaliber.22: Euro 2,50 Informatie voor aanstaande leden Interessse? Zoals bij elke activiteit die uw interesse wekt, zult u graag eerst uit willen vinden of iets ook werkelijk leuk is. Hiervoor kunt u het beste een keer komen proefschieten. Dit is uiteraard ook bij onze vereniging mogelijk als gastschutter. U wordt hierbij begeleid door een lid van de lucht- en/of vuurcommissie of door 1 van de bestuursleden. Hiervoor dient u zich telefonisch, per mail of per brief tot het bestuur te wenden. Zij maken een afspraak met u op een dag dat er begeleiding mogelijk is. U schiet eerst met een luchtwapen* naar keuze enkele keren op een kaart. U krijgt dan een indruk van het schieten, de bijbehorende regels en andere zaken die komen kijken bij deze sport. Dit kunt u enkele keren proberen en als u besluit dat deze hobby echt iets voor u is, dan kunt u natuurlijk lid worden. Gevaarlijk? Voordat we verder ingaan op het lid worden, zijn er wat dingen die u moet weten. Schieten vereist een grote verantwoordelijkheid, omdat je met een mogelijk gevaarlijk voorwerp omgaat. Wordt geen lid van een schietvereniging omdat het je nou eenmaal zo leuk lijkt om een wapen te hebben. Wordt ook geen lid van een vereniging omdat je altijd al iets aan zelfverdediging wilde doen. Verwacht ook niet dat u meteen, zodra u lid bent, uw eigen vuurwapen kunt aanschaffen. Hier gaat minimaal anderhalf jaar overheen, waarbij uw verleden grondig onder de loep wordt genomen door justitie. Wanneer u geen crimineel verleden hebt en er geen andere obstakels zijn, kunt u uw wapenvergunning aanvragen, voorlopig voor 1 wapen. Er zijn binnen onze vereniging ook een aantal regels waaraan u zich moet houden, zodat u uw sport zo veilig mogelijk kunt uitoefenen. Als men zich normaal aan deze regels houdt, is de schietsport net zo veilig als volleybal of voetbal, misschien nog wel veiliger, omdat je je tijdens het schieten nou eenmaal niet zo snel blesseert.

3 Wanneer je eenmaal een eigen vuurwapen hebt, mag u dit onder bepaalde condities thuis bewaren. Het moet echter wel achter slot en grendel liggen en munitie en magazijnen dienen apart te worden bewaard. Je mag het wapen alleen gebruiken voor het beoefenen van de schietsport en het is dan ook alleen toegestaan het wapen van en naar een schietvereninging te transporteren. * pistool of geweer Inschrijven Als u besluit lid te worden, schiet u met regelmaat eerst minimaal een half jaar in de afdeling lucht mee. In deze periode maakt u zich bekend met de vereniging, onze interne gebruiken en natuurlijk de veiligheidsvoorschriften. Het bestuur regelt dat u als aspirant-lid een luchtschietopleiding krijgt van een instructeur of bij afwezigheid daarvan van een bestuurslid of een door het bestuur aan te wijzen ervaren lid. Na afronding van de schietopleiding en op initiatief van de instructeur, krijgt u een luchtschietregister, waarin ook de duur van de schietopleiding en de instructeur vermeld staan. Dit schietregister wordt na elke schietbeurt door een lid van de luchtschietcommissie afgetekend. Als er tijdens de 3 maanden van het aspirant-lidmaatschap geen bezwaar bij het bestuur binnenkomt tegen uw aspirant-lidmaatschap, dan wordt u automatisch lid van de Schietsport Vereniging Schaarsbergen en zult u een factuur ontvangen voor de contributie. Minimumleeftijd De minimumleeftijd om bij onze vereniging te kunnen schieten bedraagt 12 jaar. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om deel te nemen aan het vuurschieten. Met vuurwapens schieten Na 6 maanden lidmaatschap (inclusief de 3 maanden aspirant-lidmaatschap) kunt u bij het bestuur aanvragen toegelaten te worden tot het vuurschieten. U levert ter ballotage aan de secretaris of de voorzitter het luchtschietregister (of een kopie daarvan) en een bewijs van goed gedrag dat niet ouder mag zijn dan 1 maand. Dit is een papiertje dat wordt verstrekt door de overheid en waaruit blijkt dat u geen crimineel verleden heeft. Het bestuur en/of de ballotagecommissie beoordelen uw verzoek tot toelating bij het vuurschieten in nauw overleg met de luchtcommissie, tijdens de eerste bestuursvergadering na uw aanvraag. Het bestuur heeft te allen tijde het recht om om haar moverende redenen en zonder opgaaf van redenen de toegang tot het vuurschieten te weigeren. Wordt u toegelaten tot de vuur-afdeling, dan wordt hiervan door het bestuur mededeling gedaan aan de vuurschietcommissie, die dan aan u toegang mag verlenen tot de baan tijdens het vuurschieten. Het Bestuur regelt dat u een schietopleiding krijgt in het vuurschieten van een schietinstructeur of bij afwezigheid daarvan van een bestuurslid of een door hen aan te wijzen ervaren lid. Later krijgt u ook een lidmaatschapskaart van de KNSA, het overkoepelende orgaan van schietverenigingen waar je automatisch ook lid van wordt (en ook moet zijn). U krijgt nu nog steeds géén wapenvergunning!

4 Wapenvergunning Vanaf nu mag u alleen schieten met wapens en munitie van de club of van mede-schutters, u mag nog geen wapens of munitie mee naar huis nemen of thuis bewaren (officieel zelfs geen kogelhulzen!). Als u een jaar lid bent en u hebt minimaal 12 schietbeurten gehaald, mag u een wapenvergunning aanvragen bij de Politie. Hiervoor vraagt u een zogenaamd WM3-formulier aan. Na een eigen gedegen onderzoek van Justitie kunt u hiertoe goedkeuring krijgen. Met deze goedkeuring mag u één wapen aanschaffen om op de schietvereniging mee te schieten. Indien u uw wapenvergunning (verlof) een jaar hebt en u hebt ook voldoende schietbeurten gehaald, mag u meerdere wapens aanvragen, tot maximaal 5 stuks. Voor alle wapens in uw bezit, moet u dan ieder jaar voldoende schietbeurten halen om uw vergunning te mogen behouden. Indien u niet beschikt over een wapenvergunning is het u niet toegestaan scherpe munitie thuis te bewaren. Overnieuw voorstellen: bestuur & functies, vuurcie, luchtcie Het is natuurlijk alweer ruim een jaar geleden sinds ons laatste infobulletin. Wij willen daarom nogmaals kort de verschillende leden van ons bestuur en onze commissies aan u voorstellen. Gelukkig is er weinig verloop binnen de diverse commissies, dus de meeste gezichten zullen u vast bekend voorkomen. Het bestuur: Joke Mijdam Rut van den Born Peter Nelis Dietert van Lith Walter Jaegermann Voorzitter Bestuurslid Penningmeester Bestuurslid Sectretaris Schietcommissie Vuur Joop de Kruijff Rut van den Born Peter Nelis Baancommandant Baancommandant Baancommandant

5 Schietcommissie Lucht: Marga Derksen Erich van der Linden Peter Ammerlaan Walter Jaegermann Baancommandant Baancommandant Baancommandant Baancommandant Wedstrijdleiding LG Onderhoud & Techniekcommissie: Erich van der Linden Peter Ammerlaan Rudy Wolkenfelt Hans Klaver Trainers: Wedstrijdleiding LG: Wim van Gerven Henk Zweers Ron Rietjens * Heeft u vragen over beleidszaken, dan kunt u zich wenden tot het bestuur. * Zaken op de baan, tijdens het schieten, kunt u de aan baancommandanten voorleggen. * Voor wedstrijd-zaken aangaande luchtgeweer kunt u terecht bij Walter Jaegermann. * De commissie onderhoud & techniek, pakt diverse zaken aan in overleg met het bestuur. * Wilt u deelnemen aan een training, of wilt u uw individuele resultaten verbeteren, kunt u contact opnemen met één van onze twee trainers. * Wedstrijd-zaken aangaande luchtpistool kunt bespreken met Ron Rietjens.

6 Buitenbanen, problematiek & oplossingen Al een poosje onderwerp van gesprek. Zowel bij ons als eigenlijk bij bijna alle schietverenigingen die gebruik maken van militaire banen. Zoals jullie weten is het aantal keren dat onze vereniging in de gelegenheid is gesteld om op de buitenbanen op de Arnhemse Heide te schieten gehalveerd. In 2004 was ons 6x toegekend waarvan ook nog eens 1 gelegenheid is uitgevallen. Gelukkig is er een extra schietgelegenheid op 4 december a.s. in de ochtend (!). Het bestuur is in gesprek met een aantal andere verenigingen die gebruik maken van de buitenbanen om te bezien of er door gezamenlijk gebruik een mogelijkheid gecreeerd kan worden om het aantal grootkaliber schietbeurten te vermeerderen. Zodra hierover meer bekend is zal er mededeling worden gedaan. Houdt voor het laatste nieuws ook onze internetsite in de gaten; Overigens blijven we benadrukken dat er nog meer gelegenheden zijn om te schieten met groot kaliber. Zo kan dat bij schietvereniging Le Cartouche in Ochten (wel verlof en KNSA pas meenemen), op de Harskamp en tijdens de vele wedstrijden die georganiseerd worden. Wedstrijddata zijn na te lezen in de Schietsport, het ledenblad van de KNSA en desgevraagd kan onze secretaris Walter Jaegermann ook meer informatie hieromtrent geven. Binnen onze accommodatie kan alleen met klein kaliber geschoten worden. We raden alle beginnende vuurschutters dan ook met klem aan om als eerste wapen een klein kaliber wapen aan te schaffen, zodat het halen van het benodigde aantal schietbeurten sowieso geen enkel probleem zal zijn. Website We kunnen constateren dat onze website in een behoefte voorziet. Eén en ander valt in ieder geval te concluderen, als we zien dat de site in de afgelopen anderhalf jaar, inmiddels ruim maal is bekeken. Mede door deze website, stroomt er voldoende nieuwe aanwas onze vereniging binnen, waardoor de continuïteit van de vereniging op termijn ook gewaarborgd blijft. Tevens is de site bij uitstek een medium om je als vereniging te profileren. Dat dit uitstekend werkt, is inmiddels door het bestuur al diverse malen geconcludeerd: meerdere malen is de vereniging gecomplimenteerd met haar site, die ook nog eens prima de sfeer binnen de vereniging weergeeft.

7 Aanschaf nieuwe wapens Het bestuur heeft het afgelopen jaar gemeend te moeten investeren in een aantal zaken, waarbij ook de vernieuwing van het wapenarsenaal niet uit het oog is verloren. Daarom zijn er een tweetal groot-kaliber wapens aangeschaft, te weten een Smith & Wesson revolver van het kaliber en een Tangfolio pistool van het kaliber Ook de afdeling lucht is niet vergeten. Eind 2003 werd er al een Walther LG300-junior wapen aangeschaft, waarmee op dit moment door onze jeugdleden grote successen worden behaald. Daarnaast zijn er onlangs een Hämmerli persluchtpistool type AP 40 en een Walther LG300 senior persluchtgeweer aangeschaft. Door deze aanschaf zijn inmiddels een 3-tal wapens van de vereniging te koop, te weten het oude Feinwerkbau Co2 junior wapen. Daarnaast een luchtgeweer van Walther en een senior luchtgeweer van Feinwerkbau. Leden welke belangstelling hebben voor deze wapens, kunnen dit bij het bestuur kenbaar maken. Camerasysteem op de banen Helaas blijkt ook bij onze vereniging cameratoezicht op de banen nodig te zijn. Inmiddels zijn er 2 camera s geplaatst, zodat de baancommandant vanaf zijn/haar plek in de telkamer zicht kan houden op alle schietbanen. We willen benadrukken dat er geen opnames gemaakt worden met de camera s, maar dat zij slechts ingezet worden om het zicht op de banen, dat door het kleine hooggeplaatste raam niet optimaal is, verbeterd wordt. Het bestuur en de leden van de schietcommissies hopen dat hiermee de veiligheid beter bewaakt en dus gewaarborgd kan worden in de toekomst. En veiligheid is uiteraard 1 van de belangrijkste waarden van een schietvereniging.

8 Onderhoud van de banen De komende tijd zullen er een aantal acties worden gehouden om omstandigheden in de kelder en op de banen te verbeteren. Zo ligt er al enige tijd een grote en veel sterkere ventilator voor de afzuiging klaar om geplaatst te worden. Toestemming voor de plaatsing is gevraagd bij het kerkbestuur, maar nog niet binnen. Bovendien vraagt de ventilator een aanpassing in het electrische netwerk. Zodra toestemming binnen is, zal tot plaatsing overgegaan worden. De kelder zal binnenkort een fris verfje krijgen en de vloer vlak voor de schietpunten zal iets aangepast worden, zodat jeugdschutters tijdens hun training beter kunnen schieten. Vlak achter de schietbalie zal een opvangvoorziening gemaakt gaan worden waarmee de hulzen gemakkelijk verzameld kunnen worden en onder de kogelvanger zullen houten bakken gemaakt worden waarin het lood opgevangen kan worden. Er is opgeruimd, zodat de faciliteiten voor het liggend schieten weer gebruikt kunnen worden. Het tapijt op de schietbalie bij de schietpunten zal vernieuwd worden. Er is een nieuwe transporteur voor 1 van de banen aangeschaft, die binnenkort ook geplaatst zal worden. Tenslotte zullen er in de schietkelder minicontainers komen waarin papier, hulzen en restafval verzameld kan worden. E.e.a. is veel werk en gelukkig hebben een aantal enthousiaste leden zich gemeld om een bijdrage te leveren aan al deze werkzaamheden. We kunnen echter nog vele handen gebruiken voor het opknappen en het schoonhouden van de kelder. Spontane aanmeldingen kunnen gedaan worden bij Walter of bij Joke. Het schoonhouden van de kelder lukt sowieso niet zonder dat iedereen zich daar medeverantwoordelijk voor voelt. Verschillende minicontainers voor gescheiden afvalverwerking (de hulzen brengen, mits zonder andere rommel erbij, een behoorlijk bedrag op voor de vereniging) werken immers alleen wanneer iedereen de discipline opbrengt om na het schieten al het afval in de juiste containers te stoppen. Bovendien wordt de veiligheid vergroot wanneer scherpe munitie niet gewoon tussen de lege hulzen terecht komt. Vele handen maken het werken licht en leuk!!

9 Vergaderschema 2005 bestuur en vooraankondiging ALV 2005 Hieronder kondigen we de geplande bestuursvergaderingen voor de komende 6 maanden aan. We nodigen alle leden die suggesties voor of vragen aan het bestuur hebben, deze voor de bestuursvergadering te melden bij de secretaris of de voorzitter van het bestuur (Walter Jaegermann of Joke Mijdam). Om goed te kunnen besturen zijn signalen en suggesties vanuit de leden van wezenlijk belang en zij zullen altijd serieus besproken en beantwoord worden. De data van de bestuursvergaderingen: * 17 november 2004; * 1 december 2004; * 19 januari 2005; * 23 februari 2005; * 27 april De algemene ledenvergadering is gepland op 23 maart De agenda zal u te zijner tijd worden toegestuurd. De Notulen van de ALV van 19 maart 2004 vindt u bij dit infobulletin bijgesloten. Munitie-administratie vanaf Het afgelopen jaar, hebben een drietal ernstige incidenten waarbij sportschutters betrokken waren, de verhoudingen tussen de sportschutters en de politiek op scherp gezet. Een flink aantal politici maakten van de gelegenheid gebruik om direct maatregelen tegen de schietsport aan te kondigen. Er werd zelfs bedacht dat alle wapens maar bij de verenigingen ondergebracht moesten worden. Hierbij werd voor het gemak maar vergeten dat een dergelijke concentratie een zeer interessant object zou worden voor de echte criminelen. Gelukkig weten wij ons uitstekend vertegenwoordigd door de KNSA, de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie. Zij heben door intensief overleg met de ministerie s van Justitie en Binnenlandse Zaken, kunnen voorkomen dat de gehele sport per direct zou worden verboden, dan wel onmogelijk gemaakt. Uiteraard zal het geen verassing voor u zijn, te vernemen dat een aantal regels op korte termijn zal worden aangescherpt. Hieronder valt ook de munitie-administratie bij de verenigingen. Vanaf 1 januari 2005 zal door de verenigingen een sluitende munitie-administratie gevoerd moeten gaan worden. In principe werd dit al gedaan binnen onze vereniging. De vraag is nu echter of de manier van vastleggen van de diverse transacties (verkoop van munitie aan leden) volstaat voor Justitie. Hierover is het bestuur in overleg met de KNSA. Ook de aanname van nieuwe leden zal strenger worden dan tot nu toe het geval was. Het vermoeden bastaat, dat er zeer binnenkort de nadruk gaat worden gelegd op het SPORT - schieten. Dit zal waarschijnlijk inhouden, dat men om het verlof te behouden, daadwerkelijk in enige vorm van competitie zal moeten meeschieten. Het lijkt ons niet onverstandig daar nu reeds rekening mee te houden. Zodra er meer zekerheid omtrent de veranderende regelgeving is, zal dit op onze website vermeld worden.

10 Algemene Jaarvergadering 2004, een terugblik Bijgesloten vindt u - u heeft het eerder in dit infobulletin al kunnen lezen- de notulen van de algemene jaarvergadering op 22 maart j.l.. Zoals u daarin kunt lezen, is het een zeer constructieve vergadering geweest, waarop alle aanwezige leden hun zegje hebben gedaan over de toekomst van Schietsportvereniging Schaarsbergen. Evenals het vorig jaar, was er ook nu weer grote belangstelling vanuit de leden. Bijna veertig leden bezochten de vergadering, welke begon om 20:00 uur en welke was afgelopen om 21:25 uur. Tijdens de vergadering is onder meer het hiervoor reeds vermelde besluit genomen, om de contributie per 2005 te verhogen. E.e.a. heeft te maken met de recente kabinetsbesluiten aangaande subsidiëring van sportbonden zoals de KNSA. De KNSA raakt hierdoor een substantieel deel van haar inkomsten kwijt. Buiten dat de KNSA heeft besloten om hiervoor het personeelsbestand in te krimpen, heeft de jaarvergadering van de KNSA ook besloten om de contributie van aangesloten leden over een periode van 3 jaar te verhogen met circa 15%. Daarop heeft de jaarvergadering van SVS besloten om deze verhoging niet ten koste te laten gaan van onze reserves en de leden een iets hogere contributie te laten betalen. Wedstrijden Momenteel zitten we weer midden in het wedstrijd-seizoen. Voor de Schietbond Gelderland wordt er meegeschoten in diverse competitie s, waaronder luchtgeweer, luchtpistool, de veteranencompetitie, en de Personele competitie. Voor de KNSA wordt er geschoten in de Post-competitie. Eind 2004 zullende 1e afdelingskampioenschappen voor luchtgeweer voor de KNSA worden geschoten. Team Schaarsbergen 1 Team Schaarsbergen 2 (SBG klasse 3) bestaat uit: (SBG klasse 4), bestaat uit: Sijmen Verhoef Thijs van Gerven Dennis Camps Peter Ammerlaan Ben Doornenbosch Ibo Chatzisalma Rudy Wolkenfelt Jaap Brink Michael Giese Bart Heinemans Walter Jaegermann (teamleider) Joke Mijdam (teamleider) Het SBG Pistoolteam Schaarsbergen, bestaat uit Wim van Gerven Liseth Ariëns Willem Heerschop Karen Chegwidden Peter Nelis Ron Rietjens (teamleider) Team SBG Veteranen Schaarsbergen, bestaat uit Jos Bodt Jeugd-team SBG SV Schaarsbergen bestaat uit Vincent van Wely Alle teamleden zijn inmiddels voorzien van een uitgebreide wedstrijd-agenda.

11 Voor de Personele Competitie van de Schietbond Gelderland moeten er nog 2 series geschoten worden. Serie 2: Ligt nu klaar voor de schutters, moet vóór 15 december zijn geschoten. Serie 3: Moet geschoten worden tussen 16 december 2004 en 15 februari Voor de KNSA nemen 8 schutters uit de ploeg lucht-geweerschutters deel aan de Postcompetitie. Deze schutters zijn: Ben Doornenbosch Marjolein Tjie-a-Loi Dennis Camps Sijmen Verhoef Jos Bodt Jaap Brink Ruud Wolkenfelt Walter Jaegermann De geschoten series moeten worden ingeleverd in: - Week 46 - Week 50 - Week 02/ Week 05/2005 Jubileumviering Schietbond Gelderland De Schietbond Gelderland (SBG) zal op 28 mei 2004 haar 40-jarig jubileum vieren. Hiervoor heeft het bestuur van de Schietbond Gelderland een Feestavond georganiseerd in de feestzaal van camping De Waay te Doornenburg. Deze feestavond kan bezocht worden door alle, bij de SBG aangesloten leden van onze vereniging. Zij kunnen uiteraard ook een partner / introducee meenemen. De vergoeding voor deze verder geheel verzorgde avond, bedraagt Euro 15,- per persoon. Begin 2005 zal er in de kelder een intekenlijst worden neergehangen waarop u zich -tot 2 april kunt aanmelden. Overigens kan aanmelden ook per stuur daarvoor een mail naar: info@svschaarsbergen.nl Wij hopen dat er veel leden van onze vereniging aanwezig zullen zijn en feliciteren de SBG reeds op voorhand met het behalen van deze mijlpaal.

12 Persoonlijke omstandigheden van leden Het bestuur besteedt graag namens de vereniging aandacht aan leden die ziek zijn of die in andere bijzondere persoonlijke omstandigheden verkeren. Evenals in de vorige infobulletin, vragen wij u ook nu weer het bestuur op de hoogte te houden van leden waar vanuit de vereniging enige zorg naar uit moet gaan. Wij vragen u dan ook nu weer dit dan door te geven aan Peter Nelis of aan één van de andere bestuursleden. Zo kunnen we met elkaar zorg dragen voor dat stukje aandacht wat we allemaal graag zouden willen ontvangen wanneer we dat nodig hebben. Op deze plek willen we in ieder geval een kort in memoriam uitspreken voor de afgelopen zomer overleden personen, waaronder een tweetal ex-voorzitters van onze vereniging: Op 11 mei bereikte ons het bericht van het onverwacht overlijden van Jannie de Groot, de vrouw van onze eerste secretaris en erelid, Cees de Groot. Wij wensen Cees alle sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Jannie was ook een goede bekende binnen onze vereniging. We zullen haar zeer missen. 14 juni 2004: oud voorzitter en erelid Jan Hartjes ( ) is op 81-jarige leeftijd overleden. In de vergadering waarin Jan Hartjes zijn voorzitterschap beëindigde, werd hij unaniem tot erevoorzitter gekozen door de leden van SVS. Jan is uiteindelijk verhuisd naar Malden en is daar ook nog zeer actief geweest in het verenigingsleven. Wij zullen Jan herinneren als een prima voorzitter en een goed mens. Theo Braafhart Tot zover Op 28 juni is mede-oprichter en oud-voorzitter Theo Braafhart op de leeftijd van 92 jaar overleden. Theo was een van de oprichters van SV Schaarsbergen in Hij was tevens voorzitter van onze vereniging van 1966 tot Eind oktober overleed ook Grada van Roekel, de vrouw van Henk van Roekel. Wij wensen Henk veel sterkte met het dragen van dit verlies. Tot zover het tweede infobulletin, (nummer 1 van 2004). We hopen dat het bulletin weer een blijvende bron van informatie zal zijn en dat u de bulletins zult koesteren en bewaren. Met vriendelijke schuttersgroeten! Uw bestuur, Joke Mijdam, Walter Jaegermann, Peter Nelis, Rut van den Born en Dietert van Lith.

Informatieblad van schietsportvereniging Schaarsbergen Uitgave 1; april 2003

Informatieblad van schietsportvereniging Schaarsbergen Uitgave 1; april 2003 SVS- INFOBULLETIN Informatieblad van schietsportvereniging Schaarsbergen Uitgave 1; april 2003 Van de voorzitter Tijdens de Algemene Ledenvergadering 19 maart wordt op de penningmeester na afscheid genomen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 6 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 7 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

Regels voor de Baancommandant

Regels voor de Baancommandant Regels voor de Baancommandant Als er geen baancommandant in de accommodatie aanwezig is, mag er niet geschoten worden. Eventueel wordt er een nieuwe baancommandant aangewezen. De baancommandant mag tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief SV Beilen

Nieuwsbrief SV Beilen Nieuwsbrief SV Beilen Beilen: 12 oktober 2015 Beste collega schutters, Verslag vrijwilligersdag & onderhoud gebouw. Op zaterdag de 26e september is door een enthousiaste groep vrijwilligers het gebouw

Nadere informatie

Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. (

Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. ( Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. (WWW.DERUSTIGESCHUTTERS.NL) VOORWOORD Berlicum, november 2018, Beste sportschutter/schutster, Ook dit jaar organiseert DRS een open wedstrijd, die tevens

Nadere informatie

Fase systeem Vuurwapens

Fase systeem Vuurwapens Fase systeem Vuurwapens In de Circulaire wapens en munitie is een differentiatie in wapentypes opgenomen, al naar gelang de ervaring van sportschutters. Deze differentiatie heeft niet slechts betrekking

Nadere informatie

Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk

Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk Reglementen en veiligheidsinstructies voor het schieten bij Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk 20-12-2014 Henk Peters Gebruikte afkortingen binnen de reglementen: KNSA: VGGF: VVF: VCF: CWM:.22LR VOG WM-3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Koninklijke Scherpschutters van de Veluwe. Versie 4: maart 2016

Huishoudelijk reglement. Koninklijke Scherpschutters van de Veluwe. Versie 4: maart 2016 Huishoudelijk reglement Koninklijke Scherpschutters van de Veluwe Versie 4: maart 2016 Filename: HR KSVDV_v4 xx-xx-2016.doc Page 1 of 11 Algemeen Artikel 1 Teneinde de schietsport blijvend en verantwoord

Nadere informatie

PROCEDURE VOORWAARDEN*

PROCEDURE VOORWAARDEN* PROCEDURE BEOORDELING STATUTEN VAN VERENIGINGEN DIE KNSA-LID WILLEN WORDEN c.q. REEDS KNSA-LID ZIJN EN HUN STATUTEN WILLEN WIJZIGEN ZIE OOK: RICHTLIJNEN VOOR KNSA-LIDMAATSCHAP (2006) Indien een vereniging

Nadere informatie

Geachte sportschutter,

Geachte sportschutter, Geachte sportschutter, Voor de 28 e maal (van 27 september tot en met 6 oktober, m.u.v. 30 september) organiseren wij al weer de Internationale Open Wedstrijd met als ondertitel Concours voor Luchtgeweer,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Zomerwedstrijd Schietvereniging Baarn en Omstreken Zaterdag 1 juni 2019

Wedstrijdreglement. Zomerwedstrijd Schietvereniging Baarn en Omstreken Zaterdag 1 juni 2019 Wedstrijdreglement Zomerwedstrijd Schietvereniging Baarn en Omstreken Zaterdag 1 juni 2019 Inhoud 1. Zomerwedstrijd Buitenbaan 2019 Wedstrijdreglement... 3 1.1. Geschiedenis... 3 1.2. Wedstrijd... 3 1.3.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Koninklijke Scherpschutters-Vereniging Rotterdam

Huishoudelijk reglement Koninklijke Scherpschutters-Vereniging Rotterdam Huishoudelijk reglement Koninklijke Scherpschutters-Vereniging Rotterdam zoals vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 november 2014 1 versie okt. 2015 Koninklijke Scherpschutters-Vereniging "Rotterdam"

Nadere informatie

KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN

KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN: De schietsport is in Nederland nog immer populair. Circa 4.000 à 5.000 personen melden zich jaarlijks bij een schietsportvereniging omdat

Nadere informatie

Secretariaat Schietsportvereniging Schaarsbergen

Secretariaat Schietsportvereniging Schaarsbergen Secretariaat Schietsportvereniging Schaarsbergen Bretagnesingel 70 info@svschaarsbergen.nl ING bank: NL32INGB0004402759 6666 XN Heteren www.svschaarsbergen.nl KvK centraal Gelderland: 40121017 026-3820637

Nadere informatie

Beste Leden, Bestuurszaken

Beste Leden, Bestuurszaken Beste Leden, Het afgelopen halfjaar is er veel gebeurd bij de S.V. Een halve verbouwing van de kelder met een fris kleurtje en een nieuwe indeling. Je kan niet zomaar meer binnenkomen (ook niet met een

Nadere informatie

DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT

DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel X, versie 01-10-2016, pagina 1 INHOUD DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden,

Van de voorzitter. Beste leden, december Nr. 12-2014 Backhand Nieuwsbrief TTV Olympia Van de voorzitter Beste leden, Hierbij de laatste nieuwsbrief van 2014, de kerst en nieuwsjaarseditie. Een jaarwisseling is altijd een mooi moment

Nadere informatie

UITNODIGING RANKING / OPEN WEDSTRIJD S.V. SORANUS WEKEROM

UITNODIGING RANKING / OPEN WEDSTRIJD S.V. SORANUS WEKEROM UITNODIGING RANKING / OPEN WEDSTRIJD S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd TWEEDE RONDE VELUWE TROFEE Met Seniorenfinale en Jeugdfinale GRAND PRIX & JC 2015 16 t/m 21 maart

Nadere informatie

SCHIET EN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE AFSTAND SCHIETEN MET LUCHTDRUKGEWEREN

SCHIET EN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE AFSTAND SCHIETEN MET LUCHTDRUKGEWEREN SCHIET EN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE AFSTAND SCHIETEN MET LUCHTDRUKGEWEREN Schietvereniging De 100 Meter Crew SV De 100 Meter Crew SWR Lange afstand schieten met luchtdrukgeweren, versie 2016, blz. 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwe Schuts

Onze Lieve Vrouwe Schuts Onze Lieve Vrouwe Schuts Elshout Reglement afdeling schieten 8 September 2014 R e g l e m e n t A f d e l i n g S c h i e t e n Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I Algemeen... 3 HOOFDSTUK II Inrichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schietvereniging De Witte Roos Zegveld Postadres: Telefoon: Website: Jaar: Beste Leden, GDPR of Wet Privacy Certificering

Nieuwsbrief Schietvereniging De Witte Roos Zegveld Postadres:   Telefoon: Website: Jaar: Beste Leden, GDPR of Wet Privacy Certificering Beste Leden, We zijn al weer bijna aan het einde van het eerste deel van ons seizoen. Nog slechts de maand mei en de vakanties breken weer aan. We hebben dus nog enkele avonden beschikbaar, en helaas is

Nadere informatie

OPEN WEDSTRIJD: LUCHT GEWEER: STAAND

OPEN WEDSTRIJD: LUCHT GEWEER: STAAND OPEN WEDSTRIJD: LUCHT GEWEER: STAAND LUCHT PISTOOL TEVENS GRAND PRIX en Jeugdcompetitie 2013/2014 21 Okt. t/m 26 Okt. 2013 S.V. B.A.S. BIDDINGHUIZEN Geachte Sportschutters, Ook dit jaar organiseren wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief SV Beilen

Nieuwsbrief SV Beilen Nieuwsbrief SV Beilen Beilen: 2 maart 2016 Beste collega schutters, Kort verslag van de Algemene Leden Vergadering. Op dinsdag de 23e februari werd we onze jaarlijkse ALV gehouden. Tot vreugde van het

Nadere informatie

Portfolioboek. AK / DK / LKK / NK / Ranking / Overige wedstrijd

Portfolioboek. AK / DK / LKK / NK / Ranking / Overige wedstrijd Portfolioboek Gegevens cursist Naam cursist KNSA licentienummer Wedstrijdinformatie wedstrijd 1 Naam wedstrijd en locatie Niveau Discipline Datum en tijdstip wedstrijd Tijdstip aanmelding bij Wedstrijdleider

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

UITNODIGING. Afdelingskampioenschappen Noord-Brabant & Zeeland Schietseizoen

UITNODIGING. Afdelingskampioenschappen Noord-Brabant & Zeeland Schietseizoen UITNODIGING Afdelingskampioenschappen Noord-Brabant & Zeeland Schietseizoen 2018-2019 BRABANT SCHIETSPORT EST. 2018 Luchtgeweer en luchtpistool Staand en opgelegd 30 november t/m december 2018 (Met uitzondering

Nadere informatie

Historie s.v. Halfweg

Historie s.v. Halfweg 40 jaar s.v. Halfweg Historie s.v. Halfweg Beste lezer, Wij hebben dit boekje gemaakt om ons aan u voor te stellen. Onze schietvereniging is (her)opgericht op 1 mei 1976 en heeft als doel haar leden in

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT

VEILIGHEIDSREGLEMENT KNSA-MODEL VEILIGHEIDSREGLEMENT Schietsportvereniging Schaarsbergen VEILIGHEIDSREGLEMENT Op basis van KNSA-model Veiligheidsreglement juli 2014 blz. 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Algemeen 3 2. Functionarissen

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

De Mokum Trofee 2017 Open Grand Prix Wedstrijd LG & LP (staand, knielend, liggend en opgelegd) Op 21, 22 en 28, 29 oktober 2017

De Mokum Trofee 2017 Open Grand Prix Wedstrijd LG & LP (staand, knielend, liggend en opgelegd) Op 21, 22 en 28, 29 oktober 2017 Met trots nodigt de afdeling Schietsport van ASSV Amsterdam u uit voor: De Mokum Trofee 2017 Open Grand Prix Wedstrijd LG & LP (staand, knielend, liggend en opgelegd) Op 21, 22 en 28, 29 oktober 2017 Een

Nadere informatie

Na een welverdiende zomerstop zijn de meesten van u weer actief in training voor het aanstaande schietseizoen 2015/2016.

Na een welverdiende zomerstop zijn de meesten van u weer actief in training voor het aanstaande schietseizoen 2015/2016. Geachte sportschutter, Na een welverdiende zomerstop zijn de meesten van u weer actief in training voor het aanstaande schietseizoen 2015/2016. Aan het begin van dit seizoen organiseert sv Op De Korrel

Nadere informatie

Uitnodiging Schietvereniging B.A.S. Biddinghuizen. Luchtpistool / Luchtgeweer. Open / Ranking / Grand Prix & Landelijk Junioren Competitie 2018/2019

Uitnodiging Schietvereniging B.A.S. Biddinghuizen. Luchtpistool / Luchtgeweer. Open / Ranking / Grand Prix & Landelijk Junioren Competitie 2018/2019 Uitnodiging Schietvereniging B.A.S. Biddinghuizen Luchtpistool / Luchtgeweer Open / Ranking / Grand Prix & Landelijk Junioren Competitie 2018/2019 De wedstrijd wordt in serie`s verschoten Inschrijving:

Nadere informatie

De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een genoegen U te mogen uitnodigen in onze vereniging

Nadere informatie

Luchtgeweer - Luchtpistool

Luchtgeweer - Luchtpistool UITNODIGING OPEN WEDSTRIJD 10, 11 november en 16 t/m 18 november 2017 Luchtgeweer - Luchtpistool Ranking Tevens Grand Prix National JC 2017-2018 Geachte Sportschutters, Ook in 2017 organiseert SV Het Vizier

Nadere informatie

De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. s.v. Op de Korrel Bemmel Pagina 1 Welkomstwoord Geachte sportschutters,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SV Beilen

Nieuwsbrief SV Beilen Nieuwsbrief SV Beilen Beilen: 11 januari 2016 Beste collega schutters, Het bestuur en de wedstrijdcommissie wenst u een gezond en voorspoedig 2016 toe. Daarbij uiteraard ook een succesvol en sportief competitiejaar

Nadere informatie

Schietsportvereniging ULTRAJECTUM te Nieuwegein

Schietsportvereniging ULTRAJECTUM te Nieuwegein Schietsportvereniging ULTRAJECTUM te Nieuwegein VEILIGHEIDS- en BAANREGLEMENT Vastgesteld d.d. 8 januari 2014 door bestuur S.V. Ultrajectum en door de Algemene Ledenvergadering d.d. 21 maart 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

CWM januari 2013

CWM januari 2013 CWM 2013 16 januari 2013 Nadat de inkt van de vorige nieuwe Circulaire wapens en munitie (CWM 2012 II) amper was opgedroogd, ligt daar nu reeds de volgende voor, namelijk de CWM 2013. Deze CWM treedt per

Nadere informatie

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm).

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm). SERVICE PISTOL Afstand: 25 Meter, 20 Meter, 15 Meter en 10 Meter Proef schoten: 1 schijf/ 2 x 5 schoten. Wedstrijd Schoten: 8 schijven/ 5 schoten per schijf per serie Wapen:.22Lr pistool of revolver en

Nadere informatie

De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een genoegen U

Nadere informatie

Vereniging van Unilever Scherpschutters

Vereniging van Unilever Scherpschutters Secretariaat V.v.U.S. Postbus 9510 3007 AM Rotterdam NL86INGB0003146219 Uitleg bij de inschrijvingsaanvraag Januari 2015. Je ontvangt of download het aanvraag formulier voor inschrijving bij de vereniging

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub)

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Naam:... Voornaam:...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub van O.E.V.

Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub van O.E.V. Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub O.E.V. Artikel 01: Dit huishoudelijke reglement is goedgekeurd door het bestuur OEV tijdens de bestuursvergadering die gehouden is op d.d. 16 november 2010

Nadere informatie

Overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en de Minister van Veiligheid en Justitie

Overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en de Minister van Veiligheid en Justitie Overeenkomst inzake samenwerking Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en de Minister van Veiligheid en Justitie Partijen, 1. De Minister van Veiligheid en Justitie, handelend als bestuursorgaan,

Nadere informatie

Informatieblad. Post adres: Ruiterij 30. Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204

Informatieblad. Post adres: Ruiterij 30. Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204 Informatieblad Post adres: Ruiterij 30 Postcode: 9201 DC Plaats: Drachten Veld adres: Sportlaan 10 Postcode: 9204 Plaats: Drachten Voorwoord Hartelijk dank voor je aanmelding bij Handboogvereniging Drachtsterpijl,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB) Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB) De vereniging is goedgekeurd bij K.K. -22-5-1968 nr 54. En aangesloten bij de KNSA nummer 1240. Laatstelijk gewijzigd op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

OPEN WEDSTRIJD: LUCHT GEWEER: STAAND / KNIELEND LUCHT PISTOOL. TEVENS GRAND PRIX en RANKING en Jeugdcompetitie 2016/2017

OPEN WEDSTRIJD: LUCHT GEWEER: STAAND / KNIELEND LUCHT PISTOOL. TEVENS GRAND PRIX en RANKING en Jeugdcompetitie 2016/2017 OPEN WEDSTRIJD: LUCHT GEWEER: STAAND / KNIELEND LUCHT PISTOOL TEVENS GRAND PRIX en RANKING en Jeugdcompetitie 2016/2017 24 Okt. t/m 29 Okt. 2016 S.V. B.A.S. BIDDINGHUIZEN Geachte Sportschutters, Ook dit

Nadere informatie

Datum 26 oktober 2015 Onderwerp Beantwoording VKC verzoeken van 11 juni 2015 en 1 oktober 2015 over wijziging Circulaire wapens en munitie

Datum 26 oktober 2015 Onderwerp Beantwoording VKC verzoeken van 11 juni 2015 en 1 oktober 2015 over wijziging Circulaire wapens en munitie 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Uitnodiging SSV De Berkelschutters Borculo

Uitnodiging SSV De Berkelschutters Borculo Uitnodiging SSV De Berkelschutters Borculo Open wedstrijd (LG + LP) 9 t/m 13 april 2019 Staand & Opgelegd 3 e ronde Veluwe Trofee Grand Prix National Beste schuttersvrienden, Namens schietsportvereniging

Nadere informatie

KLEIDUIVENSCHIETVERENIGING DE VOSDEEL. KNSA model versie 1.7.15. AANMELDINGSFORMULIER/EIGEN VERKLARING (en toelichting)

KLEIDUIVENSCHIETVERENIGING DE VOSDEEL. KNSA model versie 1.7.15. AANMELDINGSFORMULIER/EIGEN VERKLARING (en toelichting) KLEIDUIVENSCHIETVERENIGING DE VOSDEEL KNSA model versie 1.7.15 AANMELDINGSFORMULIER/EIGEN VERKLARING (en toelichting) ASPIRANT SCHIETSPORTVERENIGING 1 ste Kennismakingsgesprek (datum): Naam bestuurslid:

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Diverse stukjes Ondersteuningsfonds Rabobank

Diverse stukjes Ondersteuningsfonds Rabobank Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur en EK jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement LSVN

Huishoudelijk Reglement LSVN Huishoudelijk Reglement LSVN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van dinsdag, 7 februari 2017 te Nijverdal Inhoud Artikel 1 - Aanmelding:... 2 Artikel 2 - Toelating lid:... 2 Artikel 3 - Rechten

Nadere informatie

Recreatieve- of Sportschutter worden via Sint-Barnabas Zwevegem

Recreatieve- of Sportschutter worden via Sint-Barnabas Zwevegem Recreatieve- of Sportschutter worden via Sint-Barnabas Zwevegem Inleiding De schutterssport kan in Vlaanderen beoefend worden door zowel recreatieve schutters als sportschutters. Vanaf de leeftijd van

Nadere informatie

p r o v i n c i e Limburg

p r o v i n c i e Limburg p r o v i n c i e Limburg 10de Directie Federale Taken en Lokale Besturen Algemene Zaken en Vergunningen AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager

Nadere informatie

Reglement schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d.

Reglement schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. Artikel 1: Schietwedstrijden 1.1 Het reglement

Nadere informatie

14 t/m 18 maart 2011 L.G. en L.P. 21 en 22 maart 2011 L.G. en L.P. 23 en 24 maart 2011 staand opgelegd L.G.

14 t/m 18 maart 2011 L.G. en L.P. 21 en 22 maart 2011 L.G. en L.P. 23 en 24 maart 2011 staand opgelegd L.G. S c h i e t v e r e n i g i n g D e K o g e l C o n c o u r s p r o g r a m m a 14 t/m 18 maart 2011 L.G. en L.P. 21 en 22 maart 2011 L.G. en L.P. 23 en 24 maart 2011 staand opgelegd L.G. c o n c o u r

Nadere informatie

INLEIDING. KNSA-richtlijnen voor lidmaatschap KNSA, versie april 2006, blz. 1

INLEIDING. KNSA-richtlijnen voor lidmaatschap KNSA, versie april 2006, blz. 1 INLEIDING Schietverenigingen die een verzoek tot het lidmaatschap doen, dienen te voldoen aan de in deze Circulaire gestelde richtlijnen. Deze richtlijnen zijn ingedeeld in modules, al naar gelang het

Nadere informatie

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN

AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN F.O.D. Binnenlandse Zaken 1 AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Naam:. Voornaam:. Geboorteplaats en -datum:.. Nationaliteit:

Nadere informatie

UITNODIGING 2e ronde 30e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd

UITNODIGING 2e ronde 30e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd UITNODIGING 2e ronde 30e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd Ranking + Grand Prix 5 t/m 10 maart 2018 Geachte Schuttersvrienden, Schietsport Vereniging Soranus

Nadere informatie

Vereniging van Unilever Scherpschutters

Vereniging van Unilever Scherpschutters Secretariaat V.v.U.S. Postbus 9510 3007 AM Rotterdam INGbank 3146219 Uitleg bij de lidmaatschapaanvraag Januari 2014. Je ontvangt een aanvraag formulier voor lidmaatschap van de vereniging te samen met

Nadere informatie

Clubcompetitie SSV Remington Venray

Clubcompetitie SSV Remington Venray Clubcompetitie SSV Remington Venray 1. Waarom een clubcompetitie Overeenkomstig de van toepassing zijnde Circulaire Wapens en Munitie (hierna te noemen: CWM), zijn verlofhouders verplicht om, naast het

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub)

A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. IDENTITEIT VAN DE AANVRAGER (in drukletters aub) Naam:... Voornaam:...

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Het Gouden Kogeltje 2018

Het Gouden Kogeltje 2018 1 D. van Loopik Koolwitjeshof 49 3124 BJ Schiedam Programmaboekje SV de Postschutters 63 Het GoudenKogeltje 2018 OPEN GRAND PRIX WEDSTRIJD 5 februari t/m 11 februari 2018 Open Grandprix,KNSA JC & Ranking

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019 Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019 Deelname Iedere deelnemer/ster loopt en schiet voor eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt voor geen enkele schade enige aansprakelijkheid.

Nadere informatie

Algemeen. Veiligheid, Omgang wapen en Baaninstructies. STICHTING SPORTSCHIETBAAN DELFZIJL Blad 1/6. Reglement ex artikel 15 der Statuten 25 Maart 2012

Algemeen. Veiligheid, Omgang wapen en Baaninstructies. STICHTING SPORTSCHIETBAAN DELFZIJL Blad 1/6. Reglement ex artikel 15 der Statuten 25 Maart 2012 STICHTING SPORTSCHIETBAAN DELFZIJL Blad 1/6 Reglement ex artikel 15 der Statuten 25 Maart 2012 Algemeen Het betreden van het terrein en/of deelnemen aan activiteiten, geschiedt op eigen risico Het is verboden

Nadere informatie

Landelijke Klasse Kampioenschappen 2018

Landelijke Klasse Kampioenschappen 2018 Landelijke Klasse Kampioenschappen 2018 Luchtwapens 10 meter Staand, Opgelegd en Mindervaliden Nederlands Kampioenschappen Teams Luchtgeweer en luchtpistool staand 2018 Van 8 mei t/m 12 mei 2018 Welkomstwoord

Nadere informatie

WAPENUNIE UNION ARMES

WAPENUNIE UNION ARMES WAPENUNIE UNION ARMES Nieuwe regeling uitlenen van vergunningsplichtige wapens KRACHTLIJNEN Vergunningsplichtige wapens kunnen worden uitgeleend aan wie deze wapens op basis van een sportschutterslicentie,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SV OKK (art. 3 statuten)

Huishoudelijk Reglement SV OKK (art. 3 statuten) Huishoudelijk Reglement SV OKK (art. 3 statuten) Art. 1. - De vereniging kent: 1. aspirant leden 2. gewone leden 3. junior leden 4. leden van verdienste en ereleden 5. donateurs Art. 2. - Aangaan van lidmaatschap.

Nadere informatie

UITNODIGING 2e ronde 29e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd

UITNODIGING 2e ronde 29e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd UITNODIGING 2e ronde 29e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd Ranking + Grand Prix 13 t/m 18 maart 2017 Geachte Schuttersvrienden, Schietsport Vereniging Soranus

Nadere informatie

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken

Taakomschrijving Voorzitter. Hoofdtaken Taakomschrijving Voorzitter. Algemene leiding vereniging: Vertegenwoordiging vereniging naar buiten toe (woordvoerder) Uitkomen voor de vereniging naar gemeente, provincie, KNSA, pers, sponsors, etc. Vereniging

Nadere informatie

p r o v i n c i e L i m b u r g

p r o v i n c i e L i m b u r g p r o v i n c i e L i m b u r g 1 0 d e D i r e c t i e Federale Taken en Lokale Besturen AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN Algemene Zaken en Vergunningen A. Identiteit

Nadere informatie

Vechtdal SCHIETSPORTVERENIGING

Vechtdal SCHIETSPORTVERENIGING SCHIETSPORTVERENIGING Vechtdal Huishoudelijk Reglement SV Vechtdal Haersolteweg 12 7722SE Dalfsen Telefoon: 0529 434344 KvK: 40060359 Rabobank: NL59 0312 8350 51 1 INHOUD ALGEMENE INFORMATIE... 3 OPENINGSTIJDEN

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

Vragenlijst theoretische proef geldig voor alle wapencategorieën

Vragenlijst theoretische proef geldig voor alle wapencategorieën Vragenlijst theoretische proef geldig voor alle wapencategorieën Voorbereiding Kandidaten kunnen zich voorbereiden door het document de sportschutterslicentie te raadplegen. Dit document kan geconsulteerd

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aspirant & Eigen Verklaring Aspirant Schietsportvereniging SSV t Schijfke

Aanmeldingsformulier Aspirant & Eigen Verklaring Aspirant Schietsportvereniging SSV t Schijfke Aanmeldingsformulier Aspirant & Eigen Verklaring Aspirant Schietsportvereniging SSV t Schijfke Ondergetekende verzoekt te worden toegelaten als aspirant van de Schietsportvereniging t Schijfke te Werkendam.

Nadere informatie

Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein Leuven

Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein Leuven Federale Overheid Dienst wapens Provincieplein 1-3010 Leuven AANVRAAG VAN EEN VERGUNNING TOT HET VOORHANDEN HEBBEN VAN EEN VUURWAPEN A. Identiteit van de aanvrager (in drukletters a.u.b) Naam :... Voornaam

Nadere informatie

Hopende velen van u te mogen verwelkomen, groeten wij u vriendelijk.

Hopende velen van u te mogen verwelkomen, groeten wij u vriendelijk. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een grote eer U allen wederom uit te mogen nodigen in onze vereniging voor het verschieten van de LKK Luchtwapens en de NK-teams vrijstaand Luchtgeweer

Nadere informatie

UITNODIGING 2e ronde 28e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd

UITNODIGING 2e ronde 28e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd UITNODIGING 2e ronde 28e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd GRAND PRIX & JC 2016 14 t/m 19 maart 2016 Geachte Schuttersvrienden, Schietsport Vereniging Soranus

Nadere informatie

Historische Wapens. S.V. de Treffers Lelystad

Historische Wapens. S.V. de Treffers Lelystad Historische Wapens S.V. de Treffers Lelystad Versie februari 2018 Pagina 1 van 5 Inhoud Het Schieten Met Historische Wapens... 2 Historie... 2 Buskruit... 2 Typen historische wapens... 2 Veiligheid...

Nadere informatie

SSV Texel De taken van de VVF / Baancommandant op verschillende soorten banen

SSV Texel De taken van de VVF / Baancommandant op verschillende soorten banen SSV Texel De taken van de VVF / Baancommandant op verschillende soorten banen Taken VVF op een schietbaan voor luchtdrukwapens: 4. Beginnende schutters mogen alleen onder begeleiding op het schietpunt

Nadere informatie

De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd wordt mede mogelijk gemaakt door: STP Modeling en Maquette Studio Stens.

De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd wordt mede mogelijk gemaakt door: STP Modeling en Maquette Studio Stens. De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd wordt mede mogelijk gemaakt door: ABVisie en Matchmanager, aanwezig tijdens wedstrijddagen. De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT VAN sv DIANA. Schietaccomodatie Stichting Schietsport Wassenaar Dr. Mansveltkade 3 te Wassenaar.

VEILIGHEIDSREGLEMENT VAN sv DIANA. Schietaccomodatie Stichting Schietsport Wassenaar Dr. Mansveltkade 3 te Wassenaar. VEILIGHEIDSREGLEMENT VAN sv DIANA. Schietaccomodatie Stichting Schietsport Wassenaar Dr. Mansveltkade 3 te Wassenaar. Inhoudsopgave: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel

Nadere informatie

UITNODIGING RANKINGWEDSTRIJD GRAND PRIX NATIONAL LUCHTGEWEER

UITNODIGING RANKINGWEDSTRIJD GRAND PRIX NATIONAL LUCHTGEWEER UITNODIGING RANKINGWEDSTRIJD GRAND PRIX NATIONAL LUCHTGEWEER en LUCHTPISTOOL 8 t/m 14 april 2018 L.B.V. Diodwi Best Hierbij willen wij u uitnodigen voor ons jaarlijks concours, tevens wedstrijd voor de

Nadere informatie

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 9 JUNI 2018 INHOUDSOPGAVE 1 Target Sprint 2018 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Eigenschappen Target Sprint 3 1.2.1 Individuele wedstrijd 1.2.2 Groep (man/vrouw 12+) wedstrijd

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

Veiligheidsreglement Vogelschieten

Veiligheidsreglement Vogelschieten Artikel 1: Algemeen 1. Het bestuur van de organiserende vereniging verplicht zich de veiligheid in en om de schietinrichting te allen tijde te waarborgen. 2. Ter handhaving van de veiligheid heeft één

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie