1. Glaslatten Voorzetramen 27. Belned aluminium voorzetramen 29 Onderdelen voorzetramen 37 Duraview 5000 A 40 Duraview 6000 A 44

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Glaslatten 8. 2. Voorzetramen 27. Belned aluminium voorzetramen 29 Onderdelen voorzetramen 37 Duraview 5000 A 40 Duraview 6000 A 44"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave 1. Glaslatten 8 Glaslatten 10 Opdeklatten 14 Sponningverhogende latten 16 Ventilatielatten 17 Neuslatten 17 Aluminium profielen 23 MDF koplatten en plinten Voorzetramen 27 Belned aluminium voorzetramen 29 Onderdelen voorzetramen 37 Duraview 5000 A 40 Duraview 6000 A Aralco/NVS ventilatieroosters 47 Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud 48 Ventilatieroosters 53 Suskasten Beglazingsartikelen 65 Beglazingsband 66 Beglazingsblokjes 73 Neopreen blokjes 78 Brandwerend materiaal 80 Rondschuim / Ethafoam / Compriband 82 Schoonmaakartikelen Kitten 85 Kitwijzer 88 Richtlijnen kitgebruik 90 Kitten Gereedschappen 123 Kitpistolen 124 Spijkermachines 128 Fein-assortiment 134 Glasdragers 137 Groot gereedschap 139 Klein gereedschap 142 Trefwoordenregister 149

2 Belned Totaalpakket Belned b.v. behandelt glaslatten in eigen huis, gegrond in de meest voorkomende kleuren. Sinds enige jaren gebeurt dit gronden met een milieuvriendelijke verf. Ook hebben we sinds augustus 2005 een eigen droogstraat in gebruik, waardoor de totale verwerkingstijd van de glaslatten is teruggedrongen tot 40 minuten. De verf dringt beter in de glaslatten, omdat ze niet meer hoeven te drogen in de open lucht en de kans op ruwe latten wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Belned is sinds 1978 dé specialist in beglazingsartikelen en levert aan schilders, glaszetters en aannemers in heel Nederland. We hebben een compleet assortiment glaslatten, voorzetramen, Aralco/NVS ventilatieroosters, beglazingsartikelen, kitten en gereedschappen. Zo heeft u als vakman slechts één leverancier voor al uw benodigheden. Dit betekent ook dat u kunt rekenen op één vaste vertegenwoordiger, één vaste aanspreekpartner op de verkoopbinnendienst en één overzichtelijke factuur. Belned levert uw benodigheden met eigen vrachtwagens op vaste bezorgdagen. Naast glaslatten produceert Belned b.v. meerdere artikelen in eigen beheer; Aralco ventilatieroosters, Belned aluminium voorzetramen, kunststof beglazingsblokjes en rondschuim t.b.v. dilatatievoegen. Daarnaast levert Belned b.v. kitten en kitpistolen, alle soorten beglazingsband, dé bekende merken spijkermachines, ruitensnijders en een aantal schoonmaakartikelen voor werkplaats en magazijn. Raamsdonksveer Belned b.v. is gevestigd in Raamsdonksveer, waar in de loop van de jaren twee locaties zijn ontstaan met modern uitgeruste bedrijfshallen, magazijnen en moderne kantoren. Een nieuwe spuitgietmachine voor de productie van kunststofbeglazingsblokjes, een opbind-/labelmachine, een droogstraat, zaagmachine en boortafel voor glaslatten en een volautomatische glassnijtafel voor de productie van voorzetramen maken onder meer deel uit van ons machinepark. 2 Info? Bel: (0162)

3 Bestellen 4 ISO 9001/2000 Kwaliteit en service staan bij Belned hoog aangeschreven. Na het behalen van een ISO 9002 certificaat in 1999 en het omzetten daarvan in een ISO 9001/2000 normering in 2002 was de eerste stap naar een totaal kwaliteitssysteem gezet. KOMO De tweede stap was het behalen van het KOMO productcertificaat, dat op vrijdag 1 oktober 2004 door het SKH (Stichting Keuringsbureau Hout) werd uitgereikt. Een KOMO certificaat op houten glaslatten is een bevestiging voor de kwaliteit die men al jaren levert. Het verschil is dat nu alle processen schriftelijk worden vastgelegd. FSC (CU FSC-C020613) Sinds eind 2009 levert Belned op aanvraag ook FSC-gecertificeerde glaslatten. Wilt u er zeker van zijn dat u bijdraagt aan duurzaam bosbeheer en vindt u het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, dan is het gebruik van FSC hout een voorwaarde. Onze Accoya glaslatten en MDF koplatten en plinten zijn standaard FSC gecertificeerd. Onze glaslatten van ander materiaal zijn op aanvraag FSC gecertificeerd te leveren. Aarzel dus niet om hiernaar te informeren. Info? Kijk op: Hoe bestelt u de producten uit dit productboekje bij Belned? 1. Rechtstreeks via de webshop op 2. Met een digitaal bestelformulier dat u vindt op onze website: 3. Via de fax (0162) Telefonisch via (0162) Per mail via verkoop@belned.nl Webshop Als u een eigen debiteurnummer van Belned en een inlogcode voor de webshop heeft, kunt u rechtstreeks via de webshop producten bestellen. Binnen de webshop op bestelt u in een paar stappen snel en eenvoudig onze artikelen. Dat kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. Eventuele kortingen worden niet weergegeven in de webshop, maar uiteraard worden deze wel verwerkt bij de invoer van uw order in het systeem van Belned. Het factuurbedrag dat u in beeld krijgt, is daarom niet altijd exact, maar kunt u zien als een indicatie. Wilt u voor de eerste keer bestellen via de webshop en heeft u een ander debiteurnummer dan D199800, vraag dan een inlogcode aan via het aanvraagformulier in de webshop. Deze ontvangt u dan z.s.m. om uw bestellingen online te doen. Heeft u nog geen debiteurnummer bij ons of heeft u tot op heden besteld onder nr. D199800, dan vindt u in de webshop een formulier om dit aan te vragen. Wij ontvangen dan ook graag een kopie van uw uittreksel KvK dat niet ouder is dan 1 jaar. Uw eerste levering zal plaatsvinden onder rembours of na vooruitbetaling. Hierna is de betalingsconditie bij Belned: 30 dagen netto. Info? Bel: (0162)

4 Bestelformulieren Voor sommige producten zijn meer gegevens nodig, denk bijvoorbeeld aan de voorzetramen van Belned. Hiervoor zijn speciale digitale bestelformulieren ontwikkeld. Ook voor andere producten zijn er dergelijke bestelformulieren. U downloadt het formulier dat u nodig heeft op en slaat dit op. Daarna kunt u het formulier op uw eigen computer openen, invullen, opnieuw opslaan en als bijlage mailen naar verkoop@belned.nl. Uiteraard kunt u het ook printen en handmatig invullen om het vervolgens te faxen aan de verkoopafdeling. 1 Glaslatten Onze verkoopmedewerkers zijn u graag van dienst Uiteraard zitten onze verkoopmedewerkers ook altijd voor u klaar als u uw bestelling telefonisch of per mail aan ons door wilt geven. Op welke manier u uw bestelling ook aan ons doorgeeft, wij zorgen er voor dat deze snel en goed wordt verwerkt. De levertijd kan in overleg worden bepaald. Belned werkt volgens een vast routeschema waarbinnen we dat inpassen. Kosten voor levering Wanneer uw bestelling boven 250,- is, is de levering franco op uw adres. Is uw bestelling minder dan 250,- dan wordt 16,- aan vrachtkosten berekend. Wilt u uw producten op een ander adres dan het eigen adres geleverd hebben? Geen probleem! Onder de 1.000,- berekenen we hiervoor 32,-. Bij een grotere bestelling is de levering franco op 1 adres. 6 Info? Kijk op: 7

5 Glaslatten 8 Glaslatten van verduurzaamd Accoya hout Belned maakt voor de productie van verschillende glaslatten voor renovatie gebruik van het materiaal Accoya als alternatief voor tropisch hardhout. Accoya is gemaakt van grenenhout dat uitsluitend afkomstig is van duurzaam beheerde plantages of bossen. Titanwood garandeert een hoge duurzaamheid van de glaslatten op basis van een gepatenteerd proces dat is ontwikkeld door Titanwood houtacetyleerfabriek. Bij dit proces vindt houtmodificatie plaats met behulp van sterk geconcentreerde azijn; hiermee hebben de glaslatten vormstabiliteit, duurzaamheid en een hogere hardheid. Accoya hout: - is niet giftig, - biedt een hoge weerstand tegen UV-straling bij transparante afwerking, - heeft nauwelijks zwel- en krimpgedrag. Dit laatste is een goede insteek voor verffabrikanten. Normaal heeft men te maken met beweging in gangbare houtsoorten, wat inhoudt dat men flexibele verfsoorten moet toepassen. Niet flexibele verf is kwalitatief echter beter, waardoor een langere levensduur ontstaat. Met Accoya kunt u reguliere schildersbeurten uitstellen. Diverse soorten glaslatten zijn op aanvraag in Accoya hout leverbaar. Glaslatten en MDF Alle Belned glaslatten zijn vervaardigd uit eerste kwaliteit Dark Red Meranti, gegrond of ongegrond en voldoen aan de eisen in de KVT 95. Ze zijn standaard leverbaar in de kleuren: Pehalin teak RAL 1013 (wit) RAL 7035 (lichtgrijs) RAL 7026 (donkergrijs) Maar natuurlijk zijn ook andere kleuren mogelijk. Indien gewenst zijn ook andere maten/modellen leverbaar. Onze service is maatwerk Dat tijd geld kost, is geen nieuws. Eén van de grootst kostenposten voor onze klanten zijn nog steeds de loonkosten. Daarom kan Belned haar glaslatten zo aanleveren dat de schilder of de glaszetter op de werkplek zo aan de slag kan. U moet hierbij denken aan: afkorten op maat, voorboren, verstekzagen, kopse kanten behandelen, ventilatiesleuven aanbrengen, contramallen, inkepingen aanbrengen, zaagkant afronden, per woning of merk opbossen en op de bouwplaats bezorgen. Info? Bel: (0162)

6 Glaslatten Glaslatten Glaslatten SP 17-6 SP SP x3 19 4x4 19 4x4 27 4x SP 17-4 SP x4 4x4 10 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

7 Glaslatten A Glaslatten SP SP x4 19 4x4 27 4x SP 19-5 SP JoJo Paloma x4 17 4x4 13 5x8 19 9x15 12 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

8 Opdeklatten Opdeklatten Opdeklatten x x x x34 A 25x37 B x x Glasroede 1 Glasroede x16 5x Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

9 Sponning verhogende latten Sponning verhogende latten Ventilatielatten Venti-1 Venti ,5 25,5 Venti-3 Ventilatielatten / Neuslatten NL-15 Neuslatten NL NL-25 NL Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

10 Neuslatten 18 NL NL-55 Neuslatten NL-40 NL NL-45 NL NL-50 NL Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

11 Neuslatten 18 NL NL-95 Neuslatten NL-80 NL NL-85 NL NL Info? Kijk op: 21

12 Plaatsing van glas met behulp van een houten neuslat (volgens de NPR 3577 norm) De neuslat behoort minimaal 5mm vrij van de bovenkant van tussen- en onderdorpel te worden bevestigd op glaslatblokjes. De neus van de lat behoort minimaal 5mm vrij van de voorkant van de dorpel te liggen. De breedte en dikte van de neuslat zijn afhankelijk van de sponningbreedte en de totale dikte van het glaspakket. Het bovenvlak van de neuslat dient minimaal 15 afwaterend te zijn en voorzien van afgeronde randen met een straal van 3mm. Aluminium profielen Aluminium stoeltjesprofiel DMR 719 Artikelnr. Kleur Verpakking BN brute 10 lengtes van 6 m BN wit (RAL 9010) 10 lengtes van 6 m BN bruin (RAL 8014) 10 lengtes van 6 m BN blank geanod. 10 lengtes van 6 m buiten binnen a b c d e f g h i afwaterend beëindiging glaslat dichtkitten neuslat rvs bevestigingsmateriaal, loodrecht op sponningvlak topafdichting, min. 4x6mm celbandrugvulling, min. 4mm glaslatblokje bevestigd aan neuslat steunblokje Aluminium stoeltjesprofiel DMR 723 Artikelnr. Kleur Verpakking BN brute 10 lengtes van 6 m BN wit (RAL 9010) 10 lengtes van 6 m BN bruin (RAL 8014) 10 lengtes van 6 m BN blank geanod. 10 lengtes van 6 m Bron: 2008 Nederlands Normalisatie-Instituut Plaatsing van glas met behulp van een aluminium profiel (volgens de NPR 3577 norm) Het aluminium profiel behoort te zijn voorzien van afwaterende openingen, zodat de sponning in open verbinding staat met de buitenlucht. buiten binnen A aanslag B netto-aanslag C profielbreedte a topafdichting, min. 4x6mm b rugvulling, min. 4mm c glaslat d hielafdichting e aluminium plaatsingsprofiel f ontwateringsgaten, uitsluitend toe te passen aan de onderzijde g kitlint h kitten i steunblokje Aluminiumprofiel DMR 726 Artikelnr. Kleur Verpakking BN brute 10 lengtes van 6 m BN wit (RAL 9010) 10 lengtes van 6 m BN bruin (RAL 8014) 10 lengtes van 6 m BN blank geanod. 10 lengtes van 6 m Aluminiumprofiel LU-G5 Artikelnr. Kleur Verpakking BN brute 10 lengtes van 5 m BN wit (RAL 9010) 10 lengtes van 5 m BN bruin (RAL 8014) 10 lengtes van 5 m BN blank geanod. 10 lengtes van 5 m Bron: 2008 Nederlands Normalisatie-Instituut 22 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

13 MDF kopplatten en plinten MDF koplatten Halve koplat Halve koplat Halve koplat Koplat recht Koplat recht Koplat recht Koplat schuin Koplat schuin Koplat schuin MDF kopplatten en plinten MDF plinten Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

14 2 Voorzetramen 26 27

15 Voorzetramen Belned aluminium voorzetramen Warmte- en geluidisolerende ramen voor oud- en nieuwbouw zijn een uitstekend alternatief voor traditioneel isolatieglas. Voor professionele toepassing binnen en buiten. Voor alle Belned voorzetramen geldt: - Zeer lange levensduur van minimaal 10 jaar, vooral bij binnenplaatsing. - Thermische breuk is uitgesloten. - Geen onderhoud aan het randwerk (buiten de periodieke reiniging). - Vele verantwoorde toepassingen mogelijk. - Eenvoudig en snel te monteren. - Geen werkzaamheden aan bestaande constructies. - Lage investeringskosten (goedkoper dan HR-glas). - Glas heeft een grote duurzaamheid, biedt weerstand tegen krassen en wordt niet statisch en trekt geen vuil aan. 28 Goed om te weten - Belned voorzetramen hebben een uitstekende geluidisolatie volgens testrapporten van Sight, adviseurs voor milieu en landschap, volgens NEN-EN-ISO 140-3, ISO 717 en NPR Ze zorgen ervoor dat het warmteverlies met ongeveer 50% wordt teruggebracht. De U-waarde (W/m 2.K) van houten kozijnen met een voorzetraam is bepaald volgens NEN 1068:2001/A5:2008. De resultaten zijn beschreven in TNO rapport 034-DTM De Belned aluminium voorzetramen worden veelvuldig toegepast als bescherming van kostbaar glas-in-lood bij kerken en monumentale panden. - Standaard kunnen de voorzetramen voorzien worden van 4, 6, 8 of 10 mm floatglas of 3.3.2, 4.4.2, en veiligheidsglas. Afwijkende glasdikten en glassoorten op aanvraag. - Sinds medio 2010 bestaat eveneens de mogelijkheid om de Belned voorzetramen te voorzien van isolatieglas Info? Bel: (0162)

16 Voorzetramen De leveringsvormen zijn de volgende A. Met glas: - (SVMS) compleet met glas, scharnieren en vast met schroeven - (SVMK) compleet met glas, scharnieren en vast met knevels - (VMS) compleet met glas, vast met schroeven - (VMK) compleet met glas, vast met knevels B. Als bouwpakket (SVMS, SVMK, VMS VMK). C. Op handelslengtes. Speciale vormen Belned aluminium voorzetramen zijn leverbaar in bijna iedere vorm, zodat voor ieder raam de benodigde bescherming kan worden geboden. Voor deze modellen uit de haak werken wij alleen via een aangeleverde mal. De hoeken aangegeven met L moeten haaks zijn. Types 4, 5, 11 en 12 kunnen niet in blank geanodiseerd geleverd worden, wel in RAL Voorzetramen Type 1 Type 2 Type 3 Horizontaal draaibaar Verticaal draaibaar Type 4 Type 5 Type 6 SVMS SVMK Type 7 Type 8 Type 9 Type 11 Type 12 VMS VMK 30 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

17 Voorzetramen Speciale systemen / toepassingen Maat nemen - Bepaal de hoogte- en breedtemaat (zie tekening A of B). - Controleer het kozijn op haaksheid en scheluwte. - Bepaal de zaagmaat (dagmaat voorzetraam + tweemaal profielbreedte). - De bestelmaat is de zaagmaat. A. Maat nemen bij vast glas B. Maat nemen bij bewegende delen Stolpset Stolpset 32 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

18 Voorzetramen Bestelwijze Bij complete levering - Glassoort en -dikte vaststellen. - Zaagmaat bepalen. - Bepaal de bevestigingsmogelijkheden. - Bepaal, indien van toepassing, de scharnierzijde. - Maak een keuze uit de standaard RAL-kleuren op pagina 36. Elke andere RAL-kleur is uiteraard tegen een meerprijs te bestellen (zie eveneens pag. 36). Bevestigen Draaibaar voorzetraam - Houd het complete voorzetraam tegen het raamwerk, teken de bevestigingspunten van de scharnieren af. - Bevestig het voorscherm incl. de scharnieren op het raamwerk (kozijn). - Voorzetraam aanbrengen. - Indien gewenst knevelsluitingen aanbrengen. - Sluit het voorzetraam. Afneembaar voorzetraam - Door middel van knevelsluitingen. - Door middel van zelftappende schroeven. Werkvolgorde zie draaibaar voorzetraam met uitzondering van het boren en bevestigen van scharnieren. Rondom knevelsluitingen aanbrengen. Binnenplaatsing Afhankelijk van de raamgrootte moeten er 2 à 3 gaten met een doorsnede van 8 mm in het bestaande raam/kozijnhout geboord worden, schuin afwaterend naar buiten. Zorg dat de gaatjes altijd open blijven. Openingen tussen het afdichtingsrubber van het voorzetraam en het achterliggende raam/kozijnhout, zoals V-naden ter plaatse van houtverbindingen, kitten. Buitenplaatsing Het insnijden en onderbreken van het afdichtingsrubber, zonodig voorzetraam uitkepen op twee plaatsen (diagonaal en niet in het bovenrubber) circa 10/20 mm bij 1-4m 2 raamoppervlak. Sluitingen - Markeer de plaats van de knevelsluitingen c.q. schroeven, beginnend op 100 mm uit de hoek en verder met tussenliggende afstanden van circa 300 mm. - Eventueel voorboren en vastschroeven met RVS BVK 3,5 x 32 mm. Voorzetramen 34 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

19 Voorzetramen Ventilatievoorschrift Om te voorkomen dat er condens in de spouw tussen het voorzetraam en het bestaande glas ontstaat, moet de spouw zwak worden geventileerd met de buitenlucht. In het algemeen geldt dat er moet worden voorkomen dat er binnenlucht in de spouw kan komen en dat het mogelijk gemaakt wordt dat er in de spouw een zwakke ventilatie met de buitenlucht is. Aan bovengenoemd ventilatievoorschrift kunnen bij Belned geen rechten worden ontleend. Onderhoud Het aluminium profiel schoonmaken met warm water. Indien u huishoudelijke middelen gebruikt, altijd naspoelen met schoon water. De beglazing dient minimaal 1 maal per jaar aan de spouwzijde gereinigd te worden. Productaansprakelijkheid Indien u bij Belned voorzetramen bestelt (of een offerte aanvraagt), geven we advies. Bijvoorbeeld wanneer de voorzetramen naar onze mening te groot van formaat zijn. Aan het soort en de maat glas is een maximale grootte van het voorzetraam gebonden in verband met veiligheidsaspecten. Enige aanspraak op eventuele claims, die voortvloeien uit voorzetramen, die volgens ons advies te groot zijn, verwerpen wij op voorhand. Testrapporten kunt u bij Belned aanvragen. Standaard RAL kleuren: Onderdelen voorzetramen Aluminium profielen 10 lengtes van 6 meter per pak Artikelnr. Type Omschr. Kleur (RAL) VZRP DMR mm glas wit (9010) VZRP DMR mm glas bruin (8014) VZRP DMR mm glas groen (6009) VZRP DMR mm glas blank gean. VZRP DMR mm glas ral div. VZRP DMR mm glas grachtengr. (Q ) VZRP DMR mm glas brute VZRP DMR mm glas crème (9001) VZRP DMR mm /3.3.2 wit (9010) VZRP DMR mm /3.3.2 bruin (8014) VZRP DMR mm /3.3.2 groen (6009) VZRP DMR mm /3.3.2 blank gean. VZRP DMR mm /3.3.2 ral div. VZRP DMR mm /3.3.2 grachtengr. (Q ) VZRP DMR mm /3.3.2 brute VZRP DMR mm /3.3.2 crème (9001) VZRP DMR mm /4.4.2 wit (9010) VZRP DMR mm /4.4.2 bruin (8014) VZRP DMR mm /4.4.2 groen (6009) VZRP DMR mm /4.4.2 blank gean. VZRP DMR mm /4.4.2 ral div. VZRP DMR mm /4.4.2 grachtengr. (Q ) VZRP DMR mm /4.4.2 brute VZRP DMR mm /4.4.2 crème (9001) Speciale RAL-kleuren (beperkt op voorraad en tegen meerprijs leverbaar): Q VZRP DMR mm+Lexan wit (9010) VZRP DMR mm+Lexan bruin (8014) VZRP DMR mm+Lexan groen (6009) VZRP DMR mm+Lexan blank gean. VZRP DMR mm+Lexan ral div. VZRP DMR mm+Lexan brute VZRP DMR mm+Lexan crème (9001) VZRP DMR mm/552/662 wit (9010) VZRP DMR mm/552/662 bruin (8014) VZRP DMR mm/552/662 groen (6009) VZRP DMR mm/552/662 blank gean. VZRP DMR mm/552/662 ral div. VZRP DMR mm/552/662 brute VZRP DMR mm/552/662 crème (9001) RAL: diverse kleuren op aanvraag. Profiel 17.8 wordt ook gebruikt voor isolatieglas Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

20 Scharnieren Artikelnr. Kleur Verpakking VZRS brute 20 stuks VZRS wit (9010) 20 stuks VZRS bruin (8014) 20 stuks VZRS groen (6009) 20 stuks VZRS blank geanodiseerd 20 stuks VZRS crème (9001) 20 stuks VZRS speciale RAL kleuren 20 stuks RVS Schroeven A2 t.b.v. scharnieren Zelftappend met platverzonken kruiskop volgens DIN Artikelnr. Afmetingen Verpakking VZRS ,2 x 13 mm doos à 200 stuks VZRS ,2 x 25 mm doos à 200 stuks Diverse onderdelen voorzetramen Artikelnr. Omschrijving Kleur Verpakking VZRD raamboompje rechts blank per stuk VZRD raamboompje links blank per stuk VZRD kierstandhaak blank per stuk VZRD kantschuifje blank per stuk VZRD sluitplaatje blank per stuk VZRD sluithoekje blank per stuk VZRD T-profiel t.b.v. stolpsets brute per meter VZRD T-profiel t.b.v. stolpsets wit (9010) per meter VZRD T-profiel t.b.v. stolpsets blank per meter VZRD T-profiel t.b.v. stolpsets crème (9001) per meter Insteekslotje (voor Duraview) Let op: ieder slotje heeft een eigen sleuteltje. Materiaal: mat, vernikkeld. Kleur Verpakking VZRD mat vernikkeld per stuk RVS Schroeven A2 Zelftappend met bolverzonken kruiskop volgens DIN Artikelnr. Afmetingen Verpakking VZRS ,5 x 25 mm doos à 200 stuks VZRS ,5 x 32 mm doos à 200 stuks Knevelsluitingen Materiaal: nylon. Artikelnr. Kleur Verpakking VZRD wit zak à 200 stuks VZRD bruin zak à 200 stuks VZRD groen zak à 200 stuks VZRD grijs zak à 200 stuks VZRD zwart zak à 200 stuks Rubber Omschrijving Verpakking EPDM U-rubber (zwart) VZRD mm glas rol 250 m VZRD mm glas rol 250 m VZRD mm glas rol 250 m VZRD glas rol 250 m VZRD glas rol 250 m VZRD /6.6.2/10 mm rol 250 m EPDM inrolrubber (zwart) VZRD mm glas rol 300 m VZRD mm glas rol 200 m EPDM afdichtingsrubber VZRD rol 250 m 38 Info? Bel: (0162)

21 Voorzetramen DURAVIEW 5000 A Horizontaal schuivend voorzetraam voor binnentoepassing met de volgende eigenschappen c.q. toepassingen: - Goede warmte-isolatie, minstens gelijk of hoger aan het geprefabriceerde dubbel glas. - Goede geluidsisolatie: bij een brede luchtspouw wordt de warmte- en geluidsisolatie aanmerkelijk verbeterd. - Zeer lange levensduur. - Zeer solide zelfdragende randconstructie. - Geen werkzaamheden aan bestaande constructies. - Snel en eenvoudig te monteren. - De panelen zijn uitneembaar, wat reiniging van het glas vereenvoudigt. - Weinig onderhoud aan het randwerk. - Na-isolatiemogelijkheden bij renovatie en nieuwbouw. - Speciaal geschikt voor gebruik bij naar buiten draaiende stalen en houten ramen. - Op kozijnen met tussenstijlen. - Schuifloket en/of doorgeefluik bij balies. - Geschikt als ventilatieraam, eventueel gecombineerd met schuifhor. - Indien gewenst voorzien van insteekslotje. Glasdiktes en maatvoering (breedte x hoogte) - 2-delig: 4 mm max x 2200 mm 6 mm en max x 2500 mm - 3-delig: 4, 6 mm en min x 800 mm max x 2200 mm - 4-delig: 4, 6 mm en min x 800 mm max x 2200 mm Meerdere delen op aanvraag. Voorzetramen Materialen - Gemoffeld (RAL-kleur) en blank geanodiseerd randprofiel. - Afdichting met mohairborstels. - Bevestiging met RVS schroeven. - Floatglas 4 of 6 mm of veiligheidsglas Een RVS insteekslotje. - Kunststof horgaas. Kleuren - Wit RAL Crème RAL Blank geanodiseerd. - Overige RAL-kleuren op aanvraag. Beglazingssysteem Droge beglazing, het glas wordt met een rubber en/of PVC glaspakking in een enkelvoudige gesloten sponning van het randprofiel geplaatst. De schuiframen zijn voorzien van Teflon schuifgeleiders. De panelen zijn uitneembaar om het schoonmaken te vergemakkelijken. Ventilatievoorzieningen moeten, voorzover nodig, in het werk aangebracht worden. Leveringsvorm Compleet met bevestigingsmontagemateriaal en glas. 40 Info? Kijk op: Maat nemen - Bepaal de hoogte- en breedtemaat (zie tekening A, pagina 40). - Controleer het kozijn op haaksheid. - Bepaal de paneelgrootte. Bestelwijze - Maak een keuze uit de plaatsingsmogelijkheden: - op de muur of tegen het kozijn. - in de dagkant van het kozijn of de muur (zie tekening B, pagina 41). - Maat nemen volgens tekening A. - Bepaal de paneelgrootte / schuivend deel (delen). - Kleur vaststellen. - Uitsluitend te bestellen via het bestelformulier (zie Bevestiging - Houd de randconstructie tegen of tussen het raamwerk of de muur, teken de bevestigingspunten af. - Controleer de randconstructie op haaksheid (diagonalen meten). - Voorboren. - Bevestig de randconstructie, afdichten met celband of Megaseal Xtra aanbrengen. - Plaats de panelen. Productaansprakelijkheid Enige aanspraak op eventuele claims, die voortvloeien uit schuivende voorzetramen, die volgens ons advies te groot zijn, verwerpen wij op voorhand. Info? Bel: (0162)

22 Voorzetramen B. Horizontale doorsnede - horizontaal schuivend - positie mogelijkheden Tussenstijl 1. Kozijnstijl Muur 4. A. Horizontale doorsnede - horizontaal schuivend Dichtingsband Randstijl Tussenstijl Tussenstijl 11 glasmaat 11 te bepalen maat maat + 18 mm 29,5 dagmaat 29,5 buitenwerkse maat = dagmaat + 59 mm Voorzetramen 42 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

23 Voorzetramen DURAVIEW 6000 A Verticaal schuivend voorzetraam voor binnentoepassing. Speciaal ontworpen voor de moeilijker te isoleren ramen, bijvoorbeeld schuiframen in grachtenpanden met de volgende eigenschappen c.q. toepassingen: - Goede warmte-isolatie: minstens gelijk of hoger aan het geprefabriceerde dubbel glas. - Goede geluidsisolatie: bij een brede luchtspouw wordt de warmte- en geluidsisolatie aanmerkelijk verbeterd. - Zeer lange levensduur. - Zeer solide zelfdragende randconstructie. - Geen werkzaamheden aan bestaande constructies. - Snel en eenvoudig te monteren. - De schuifpanelen worden door middel van een veerpakket exact afgesteld. De schuifpanelen kunnen zo in de gewenste stand geopend blijven. - Na-isolatiemogelijkheden bij renovatie en nieuwbouw. - Speciaal geschikt voor gebruik bij kozijnen met tussendorpels. - Extra geluidisolatie. - Schuifloket en/of doorgeefluik bij balies. - Toepasbaar met of zonder onderdorpel. - Indien gewenst voorzien van een insteekslotje. Materialen - Gemoffeld (RAL-kleur) en blank geanodiseerd randprofiel. - Afdichting met mohairborstels. - Bevestiging met RVS schroeven. - Floatglas 4 of 6 mm of veiligheidsglas Een RVS insteekslotje. - Stalen veren. Kleuren - Wit RAL Crème RAL Blank geanodiseerd. - Overige RAL-kleuren op aanvraag. Beglazingssysteem Droge beglazing, het glas wordt met een rubber en/of PVC glaspakking in een enkelvoudige gesloten sponning van het randprofiel geplaatst. De veerpakketten zijn afgesteld op het gewicht van het paneel, zodat deze in de gewenste stand geopend blijven. De schuifpanelen zijn niet uitneembaar. Ventilatievoorzieningen moeten, voorzover nodig, in het werk aangebracht worden. Leveringsvorm Compleet met glas. Glasdiktes en maatvoering (breedte x hoogte) Eén schuivend deel mag maximaal 1,68m 2 groot zijn - 4 mm: 1 vast/1schuivend min. 400 x 800 mm 2 schuivende delen max x 2200 mm - 6 mm: 1 vast/1schuivend min. 400 x 800 mm 2 schuivende delen max x 2500 mm : 1 vast/1schuivend min. 400 x 800 mm 2 schuivende delen max x 2500 mm Maat nemen - Bepaal de hoogte- en breedtemaat (zie tekening C, pagina 44). - Controleer het kozijn op haaksheid. - Bepaal de paneelgrootte. Bestelwijze - Maak een keuze uit de plaatsingsmogelijkheden (zie tek.d, pag. 44): - op de muur of het kozijn; - in de dagkant van het kozijn of de muur. - Maat nemen volgens tekening C. - Bepaal de paneelgrootte / schuivend deel (delen). - Kleur vaststellen. - Met of zonder insteekslotje. - Uitsluitend te bestellen via het bestelformulier (zie Bevestiging - Houd de randconstructie tegen of tussen het raamwerk of de muur, teken de bevestigingspunten af. - Controleer de randconstructie op haaksheid (diagonalen meten). - Voorboren. - Bevestig de randconstructie, afdichten met celband of Megaseal Xtra aanbrengen. Productaansprakelijkheid Enige aanspraak op eventuele claims, die voortvloeien uit schuivende voorzetramen, die volgens ons advies te groot zijn, verwerpen wij op voorhand. Voorzetramen 44 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

24 Stijl Stijl 3 Aralco/NVS 29,5 dagmaat 29,5 buitenwerkse maat = dagmaat + 59 mm C. Verticaal schuivend (horizontale doorsnede) ventilatieroosters D. Verticaal schuivend - positiemogelijkheden (horizontale doorsnede) 46 Info? Kijk op: 47

25 Ventilatieroosters 48 Aralco/NVS ventilatieroosters Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud Klein onderhoud De Easy Clean ventilatieroosters zijn uitgerust met een aluminium ventilatiekap (Airclip). Deze kap is afklikbaar en na reiniging weer opklikbaar (zie afbeelding). Voor reiniging volstaat gewoon afspoelen met water. Groot onderhoud - Verwijder de Airclip zoals bij klein onderhoud omschreven. - Trek de hendels aan beide kanten uit het rooster en ontgrendel de borgplaatjes met een muntstuk (1). - Neem het inzetstuk uit het rooster en schuif eventuele cilindersteunen naar de zijkant en neem deze uit. Haal de cilinder uit het rooster en reinig zowel de cilinder als het rooster (2). - Monteer het rooster in omgekeerde volgorde. 1 2 Garantieverklaring De Aralco/NVS draaiventilatieroosters worden met de grootste zorg vervaardigd en vanaf de leverdatum door Aralco gedurende 10 jaar gewaarborgd tegen defecten, die het gevolg zijn van ondeugdelijk materiaal. In geval van gebrekkig materiaal zal het product kosteloos worden vervangen of hersteld. Geen enkele andere aanspraak op schadevergoeding anders dan ondeugdelijk materiaal, kan in aanmerking worden genomen. Deze garantie dekt niet de gevallen van slordigheid, achterstallig onderhoud, ongevallen, krassen, onoordeelkundig gebruik, blootstelling aan extreme temperaturen, oplosmiddelen, zuren of schade veroorzaakt door wind of water, die niet kunnen worden beschouwd als een gevolg van een bij de fabrikant berustende verantwoordelijkheid en is uitsluitend van toepassing in Nederland. Ventilatieroosters / suskasten / roofvents De Belned Aralco draaiventilatieroosters beantwoorden perfect aan de technische voorschriften van het Bouwbesluit, zowel voor nieuwbouw als renovatie, en zijn volledig afgestemd op de prestatie-eisen zoals genoemd in de NEN 1087, de NEN 3660/61 en de aanwijzingen voor en voorbeelden van de uitvoering van ventilatievoorzieningen volgens NPR Alle types zijn in kwaliteit gelijk, maar in ventilatiecapaciteit en inbouwhoogte verschillend. Daarnaast zijn ze geschikt voor plaatsing rechtstreeks op glas of tussenregel, zowel voor houten, aluminium of kunststof ramen. Uw juiste ventilatierooster kiest u uit in dit boekje. Uiteraard adviseren we u graag, neem dan contact met ons op via verkoop@belned.nl of (0162) Op alle Aralco producten ontvangt u, bij verantwoord gebruik, een garantie van 10 jaar. Referentielijst normen en publiekrechtelijke eisen Aralco ventilatievoorzieningen worden beproefd volgens de zwaarste eisen. Vanzelfsprekend gebeurt dit aan de hand van de daarbij geldende normen, voorschriften, beoordelingsrichtlijnen en publiekrechtelijke eisen, waarvan op dit moment de volgende van toepassing zijn: Bouwbesluit Besluit houdende technische voorschriften omtrent het bouwen van bouwwerken en de staat van bestaande bouwwerken. NEN 1087 Ventilatie van woningen en woongebouwen. - Eisen en bepalingsmethoden. Ventilatieroosters Info? Bel: (0162)

26 Ventilatieroosters NPR 1088 Ventilatie van woongebouwen. - Aanwijzingen voor en voorbeelden van de constructieve uitvoering van ventilatievoorzieningen. NEN 2686 Luchtdoorlatendheid van gebouwen. - Meetmethode. NEN 2778 Vochtwering in gebouwen. - Bepalingsmethodes. NEN 3661 Gevelvullingen. - Luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, sterkte en stijfheid. - Eisen. NEN 5077 Geluidwering in gebouwen. - Bepalingsmethodes. NEN 6702 Belastingen en vervormingen. NEN 8087 Ventilatie van bestaande gebouwen. - Bepalingsmethodes. NEN-EN 86 Beproeving van ramen. - Waterdichtheid onder statische druk. ISO Akoestiek. - Het meten van geluidsisolatie in gebouwen en van gebouwelementen. BRL 5701 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO-attest (met productcertivicaat). - Aralco ventilatieroosters: KOMO attestnummer Aralco suskasten: KOMO attestnummer GIW-voorschriften (ABC-lijst Stichting Woningborg). Ventilatie-eisen Bouwbesluit Het Bouwbesluit eist dat wordt voldaan aan een ventilatiecapaciteit van tenminste 0,9 dm3/s per m2 verblijfsgebied, met een minimum van 7 dm3/s, waarvan minimaal 50% rechtstreeks van buiten wordt toegevoerd. Overigens wordt dezelfde eis ook gesteld aan de afvoer van de binnenlucht. Zodra echter een kooktoestel in een verblijfsgebied aanwezig is, geldt aanvullend dat de capaciteit van zowel de toevoer als afvoer uit dat gebied minimaal 21 dm3/s dient te zijn. De voorziening voor de toevoer van verse lucht naar een verblijfsruimte en voor de afvoer van binnenlucht uit die ruimte moet, bepaald overeenkomstig NEN 1087, een capaciteit hebben van tenminste 7 dm3/s. Overigens blijkt hieruit dat het Bouwbesluit geen onderscheid maakt tussen de functie van een verblijfsruimte als woonkamer of slaapkamer. Dat doet de NEN 1087 wel. Ventilatie-eisen NEN 1087 De NEN 1087 volgt in de capaciteitsbepaling het uitgangspunt, dat de verkeersruimte in de woning, de gang en het trappenhuis, ongeveer 10% van het totale oppervlak inneemt. De NEN 1087 gaat dan ook uit van een ventilatiecapaciteit van 1 dm3/s per m2 vloeroppervlak en specificeert de vereiste capaciteiten als volgt: Ruimte Woonkamer Keuken Badruimte Wasruimte Droogruimte Toiletruimte Keuken in open verbinding met andere ruimte(s)* Slaap-/hobby-/studeerkamer, bergruimte, zolder Garage Opslagruimte voor huisvuil > 3m3 Liftkooi Bergruimte, schuur Gemeenschappelijke verkeersruimte,trappenhuis, gang met toegang tot woning Ventilatiecapaciteit 1 dm3/s per m2 netto vloeroppervlakte met een minimum van 21 dm3/s 21 dm3/s 14 dm3/s 14 dm3/s 14 dm3/s 7 dm3/s 1 dm3/s per m2 netto vloeroppervlakte met een minimum van 21 dm3/s 1 dm3/s per m2 netto vloeroppervlakte met een minimum van 7 dm3/s 3 dm3/s per m2 netto vloeroppervlakte 100 dm3/s 1 dm3/s per persoon, die voor de lift is toegestaan 1 dm3/s per m2 netto vloeroppervlakte met een minimum van 7 dm3/s 1x de ruimte-inhoud per uur * De eis bij de keuken in open verbinding met de andere ruimte(s) geldt voor de gecombineerde ruimte(s): voor de vloeroppervlakte dient de totale oppervlakte van de gecombineerde ruimte(s) te worden genomen. Ventilatieroosters 50 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

27 Aerofil luchtfilter Het actieve filter voor fijn stof en pollen! Toepasbaar in vele ventilatieroosters. Werking van het Aerofil filter 1. Hoge efficiëntie (tot 90%) voor kleine en grote stofdeeltjes De Aerofil filtert gemiddeld 90% van alle PM10-deeltjes uit de instromende lucht. Zo worden uw leefruimtes voorzien van echt gezonde frisse lucht, wat leidt tot een beter en gezonder binnenklimaat. En dat komt uiteraard uw gezondheid ten goede. 2. De wijdmazige structuur garandeert een grote luchtdoorlaat Het filtermateriaal Aerofil heeft een open structuur en laat dus heel gemakkelijk lucht door. De ventilatieroosters van Aralco/NVS behouden dus in zeer sterke mate hun ventilatiecapaciteit, zodat u steeds voldoende gezuiverde verse lucht in uw woning krijgt. 3. Verstopping van het filtermateriaal haast onmogelijk Ook na verzadiging van de Aerofil met fijn stof, behoudt het ventilatierooster zijn ventilatiecapaciteit. De Aerofil kan dus niet verstopt raken. Wel is het zo dat het filter vanaf dat moment zijn filtereigenschappen verliest, maar nog steeds een goeie luchtdoorlaat garandeert. 4. Permanent statisch gebonden De elektrostatische eigenschappen zijn niet tijdsgebonden. In tegenstelling tot de klassieke filters - die snel verzadigd geraken - filtert de Aerofil langdurig op een efficiënte wijze. Afhankelijk van waar u woont en de luchtverontreiniging is bepaald wanneer u de filter moet vervangen. Onderhoud van het Aerofil filter Afhankelijk van het gebied waar u woont en de mate van vervuiling in de omgeving, garandeert de Aerofil een zeer efficiënte werking tussen de 9 en 15 maanden. Ventilatieroosters MULTITOP EPC De MultiTop EPC is een toprooster voor onzichtbare plaatsing op houten, kunststof of aluminium kozijnen. Het is beschikbaar in drie ventilatiecapaciteiten. Het rooster is standaard voorzien van een zelfregelende klep, die automatisch reageert op variërende druk, zodat het constant ventileert. Het levert een EPC-winst op tot 0,08. Eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel, dat tevens dienst doet als insectenwering. Opmerkingen: - Onzichtbaar achter de latei. - Onzichtbare montage. - Innovatieve oplossing waterdichtheid: borstels. - Montage: kan genageld, geniet of geschroefd worden. - Vanaf 1500 mm wordt de cilinder van het rooster in twee gelijke delen gesplitst. - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel 38 mm links en rechts. Waarden MultiTop EPC Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s Wind- waterdichtheid tot 650 Pa (150 m) Stijfheid en sterkte voldoet aan de hoogste klasse (1600 Pa) Afmetingen Compacte kalfplaatsing Inbouwdiepte 76 mm Inbouwhoogte 55 mm Uitvoeringen Bediening hendel, koord, stang Eindstukken zwart, wit, grijs of crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) N.B. Dit rooster vervangt de GVL Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

28 JUNIOR 150 TURBO Classic & Design JUNIOR 150 TURBO EPC Classic & Design Thermisch geïsoleerd draaiventilatierooster met uitneembare traploos regelbare draaicilinder. Verkrijgbaar in 2 types: - Classic met een strakke afwateringskap. - Design met een ronde afwateringskap. De draaicilinder is gemakkelijk uitneembaar voor een eenvoudige reiniging. De Airclip doet tevens dienst als insectenwering. Opmerkingen: - Vanaf 1500 mm wordt de cilinder van het rooster in twee gelijke delen gesplitst. - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel 28 mm links en rechts. Waarden JR 150 Turbo Cl JR 150 Turbo D Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s 14 12,9 Capaciteit bij 2 Pa in m3/h.m Geluidsniveauverschil DneA in db(a) 26 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) - 2,5 Warmtedoorgangscoëfficiënt U=2,7 W/m2K, temp.factor (f)=0,8 Winddichtheid tot 650 Pa (tot 150m) voldoet aan norm Waterdichtheid tot 450 Pa/voldoet aan norm/hoogste klasse Stijfheid en sterkte voldoet aan hoogste klasse Afmetingen Glasplaatsing Kalfplaatsing Glasaftrek 80 mm - Inbouwhoogte 94 mm 94 mm Gootmaat 5 / / / / / mm rondom Uitvoeringen Bediening hendel, koord of stang Eindstukken zwart, wit, grijs en crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) 54 Info? Kijk op: MULTIAIR Classic & Design MULTIAIR EPC Classic & Design Thermisch geïsoleerd draaiventilatierooster met uitneembare traploos regelbare draaicilinder. Eén en hetzelfde type ventilatierooster kan uitgevoerd worden met verschillende nominale luchtdoorlaten. Verkrijgbaar in 2 types: - Classic met een strakke afwateringskap. - Design met een ronde afwateringskap. Vier afdichtingsborstels met dubbele finseal inlage, zorgen voor een goede wind- en waterdichtheid in gesloten stand. De afneembare Airclip met ronde perforaties doet tevens dienst als insectenwering. Optioneel: de MultiAir EPC met zelfregelende klep, die automatisch reageert op variërende druk en het teveel aan luchtdoorlaat compenseert door de ventilatieopeningen te verkleinen. Opmerkingen: - Vanaf 1500 mm wordt de cilinder van het rooster in twee gelijke delen gesplitst. - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel 28 mm links en rechts. Waarden Multiair Cl D Cl D Cl D Cl D Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s 10,6 11,1 13,8 13,9 19,2 18,8 20,6 20,3 Capaciteit bij 2 Pa in m3/h.m Geluidsniveauverschil DneA in db(a) 26 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) Warmtedoorgangscoëfficiënt U=3,628 W/m2K, temp.factor (f)=0,473 Wind-/waterdichtheid tot 650 Pa (tot 150m) Stijfheid en sterkte voldoet aan hoogste klasse Afmetingen Glasplaatsing Kalfplaatsing Glasaftrek 92 mm - Inbouwhoogte 107 mm 135 mm Gootmaat 19 / / / / mm rondom Uitvoeringen Bediening hendel, koord of stang Eindstukken zwart, wit, grijs en crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) Info? Bel: (0162)

29 FLATAIR en FLATAIR EPC Thermisch geïsoleerd, volledig vlak ventilatierooster toepasbaar in houten, kunststof en aluminium ramen. Speciaal ontworpen voor toepassing in schuifpuien. Insectenwering door middel van een geperforeerd binnenprofiel. Perfecte wind- en waterdichtheid door kunststofklep met kunststoflip in coëxtrusie. De EPC-variant is het eerste vlakke zelfregelende rooster met een EPC-verlaging van circa 0,05 dat bovendien voorziet in een verhoogde waterdichtheid in open toestand. Het is beschikbaar in bovenglas-, onderglas- en kalfplaatsing. Opmerkingen: - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel links en rechts. Waarden Flatair 11 Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s 10,84 Capaciteit bij 2 Pa in m3/h.m. 55 Geluidsniveauverschil DneA in db(a) 27,3 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) - 2 Warmtedoorgangscoëfficiënt U=3,62 W/m2K, temp.factor (f)=0,44 Wind- waterdichtheid tot 350 Pa in de zwaarste klasse Stijfheid en sterkte voldoet aan de hoogste klasse Draagkracht bij onderglasplaatsing 700 kg/m Afmetingen (in mm) Boven Onder Kalf Glasaftrek Inbouwhoogte Gootmaat 20 / / / / / / / Uitvoeringen Bediening hendel, stang of gebogen stang Eindstukken zwart, wit of crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) FLEXAIR en FLEXAIR EPC Thermisch geïsoleerd klepventilatierooster met drie ventilatiecapaciteiten voor één glasaftrek en één inbouwhoogte. Toepasbaar in houten, kunststof en aluminium kozijnen. Eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel, dat tevens dienst doet als insectenwering. Daarnaast laat de FlexAir EPC toe om constant te ventileren aan een vast debiet door de zelfregelende klep, die automatisch reageert op variërende druk. Opmerkingen: - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel links en rechts. Waarden FlexAir en FlexAir EPC Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s Geluidsniveauverschil DneA in db(a) 25 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) - 3,5-2,4-1,8 Warmtedoorgangscoëfficiënt U=2,7 W/m2K, temp.factor (f)=0,405 Wind- waterdichtheid tot 650 Pa (150 m) Stijfheid en sterkte voldoet aan de hoogste klasse (1600 Pa) Afmetingen Glasplaatsing Kalfplaatsing Glasaftrek 65 mm - Inbouwhoogte 80 mm 105 mm Gootmaat 20 / / / / 38 20/24/28 mm rondom Uitvoeringen Bediening hendel, koord, stang Eindstukken zwart, wit, grijs of crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) N.B. De VariAir die u kende van Belned is vervangen door FlexAir/FlexAir EPC. 56 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

30 INNOVAIR Thermisch geïsoleerd aluminium klepventilatierooster met dezelfde glasaftrek als het VariAir ventilatierooster, toepasbaar in houten, kunststof en aluminium ramen. Eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel, dat tevens dienst doet als insectenwering. Perfecte wind- en waterdichtheid door zijn gepatenteerd hoog technologisch afsluitsysteem. Opmerkingen: - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel links en rechts. Waarden Innovair Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s 10,1 Capaciteit bij 2 Pa in m3/h.m. 50 Geluidsniveauverschil DneA in db(a) 28,2 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) - 1,8 Wind- waterdichtheid tot 650 Pa (tot 150 m) Stijfheid en sterkte voldoet aan de hoogste klasse Afmetingen Glasplaatsing Kalfplaatsing Glasaftrek 65 mm - Inbouwhoogte 81 mm 105 mm Gootmaat 20 / / / mm Uitvoeringen Bediening hendel, koord, stang of gebogen stang Eindstukken zwart, wit of crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) INNOLIT Thermisch geïsoleerd aluminium klepventilatierooster. De buitenzijde van de Innolit is bekleed met een Renolietfolie met houtnerfstructuur. Door zijn nerfstructuur en kleur is de Innolit nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk hout. Toepasbaar in houten, kunststof en aluminium kozijnen. Eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel, dat tevens dienst doet als insectenwering. Perfecte wind- en waterdichtheid door zijn gepatenteerd hoog technologisch afsluitsysteem. Opmerkingen: - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel links en rechts. Waarden Innolit Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s 10,1 Geluidsniveauverschil open DneA in db(a) 28,2 Geluidsniveauverschil gesl. DneA in db(a) 39 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) 1,8 Warmtedoorgangscoëfficiënt U=3,63 W/m2K, temp.factor (f)=0,473 Wind- waterdichtheid tot 650 Pa (150 m) Stijfheid en sterkte voldoet aan de hoogste klasse (1600 Pa) Afmetingen Glasplaatsing Kalfplaatsing Glasaftrek 65 mm - Inbouwhoogte 81 mm 105 mm Gootmaat 24 / mm Uitvoeringen Bediening hendel, koord, stang of gebogen stang Eindstukken zwart, wit of crème Afwerking Standaard kleuren Wijnrood RAL 3005 Staalblauw RAL 5011 Dennengroen RAL 6009 Golden oak Crème RAL 9001 Antraciet RAL Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

31 INNOFLAT Thermisch geïsoleerd vlak aluminium klepventilatierooster, toepasbaar in houten, kunststof en aluminium ramen. Speciaal ontworpen voor toepassing in schuifpuien. Eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel, dat tevens dienst doet als insectenwering. Perfecte wind- en waterdichtheid door zijn gepatenteerd hoog technologisch afsluitsysteem. Opmerkingen: - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel links en rechts. Waarden Innoflat Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s 10,8 Capaciteit bij 2 Pa in m3/h.m. 55 Geluidsniveauverschil DneA in db(a) 27,5 Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) - 2 Warmtedoorgangscoëfficiënt U=3,455 W/m2K, temp.factor (f)=0,493 Wind- waterdichtheid tot 550 Pa (tot 86 m) Afmetingen Glasplaatsing Kalfplaatsing Glasaftrek 65 mm - Inbouwhoogte 81 mm 105 mm Gootmaat 20 / / / mm rondom Uitvoeringen Bediening hendel, koord, stang of gebogen stang Eindstukken zwart, wit of crème Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) Suskasten MultiCoust EPC Thermisch geïsoleerd, zelfregelend (EPC verlagend) en geluiddempend ventilatierooster. Het combineert de geluiddempende eigenschappen met de compactheid van de natuurlijke ventilatieroosters. De Multicoust EPC is beschikbaar in drie ventilatiecapaciteiten voor één glasaftrek en één inbouwhoogte. Toepasbaar in houten, kunststof en aluminium kozijnen en geschikt voor glasplaatsing, kalfplaatsing en compacte kalfplaatsing. Eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel, dat tevens dienst doet als insectenwering. Opmerkingen: - De maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster gegarandeerd kan worden is 2500 mm. - Gelieve bij de bestelling de volledige lengte van het rooster, inclusief de kopschotten aan te geven. - Standaard voorzien van bedieningshendel links en rechts. Waarden MultiCoust EPC Capaciteit bij 1 Pa in dm3/s Geluidsniveauverschil DneA in db(a) Luchtgeluidsisolatie RqA in db(a) + 3,5 + 4,5 + 4,4 Wind- waterdichtheid tot 650 Pa (150 m) Stijfheid en sterkte voldoet aan de hoogste klasse (1600 Pa) Afmetingen (in mm) Glas- Kalf- Compact plaatsing plaatsing kalf Glasaftrek Inbouwhoogte Totale hoogte Gootmaat 24 / / / / 42 24/28 - Uitvoeringen Bediening hendel, koord of stang Eindstukken zwart Afwerking F1 blank geanodiseerd, alle RAL-kleuren (ook bi-color) 60 Info? Kijk op: Info? Bel: (0162)

2 Voorzetramen 2011 11 26 27

2 Voorzetramen 2011 11 26 27 2 26 27 Belned aluminium voorzetramen Warmte- en geluidisolerende ramen voor oud- en nieuwbouw zijn een uitstekend alternatief voor traditioneel isolatieglas. Voor professionele toepassing binnen en buiten.

Nadere informatie

Voorzetramen 2014/15. Transparant... Dat is Belned.

Voorzetramen 2014/15. Transparant... Dat is Belned. Voorzetramen 2014/15 Transparant... Dat is Belned. 29 Voorzetramen 2014/15 30 Voorzetramen Aluminium voorzetramen Warmte- en geluidisolerende ramen voor oud- en nieuwbouw zijn een uitstekend alternatief

Nadere informatie

Aralco/NVS. Ventilatieroosters. Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud. Info? Bel: (0162) 576 576 49

Aralco/NVS. Ventilatieroosters. Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud. Info? Bel: (0162) 576 576 49 Ventilatieroosters 48 Aralco/NVS ventilatieroosters Kwaliteit, garantieverklaring en onderhoud Klein onderhoud De Easy Clean ventilatieroosters zijn uitgerust met een aluminium ventilatiekap (Airclip).

Nadere informatie

Glaslatten. Diverse soorten glaslatten zijn op aanvraag in Accoya hout leverbaar. Info? Bel: (0162) 576 576 9

Glaslatten. Diverse soorten glaslatten zijn op aanvraag in Accoya hout leverbaar. Info? Bel: (0162) 576 576 9 Glaslatten 8 Glaslatten van verduurzaamd Accoya hout Belned maakt voor de productie van verschillende glaslatten voor renovatie gebruik van het materiaal Accoya als alternatief voor tropisch hardhout.

Nadere informatie

VOORZETRAMEN. www.alva.nl

VOORZETRAMEN. www.alva.nl Alvaglas biedt warmte- en geluidsisolerende aluminium voorzetramen voor oud- en nieuwbouw van hoge kwaliteit tegen scherpen prijzen. De voorzetramen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. De professionele

Nadere informatie

VENTILATIEROOSTERS. Alva levert diverse ventilatieroosters van Tunal, Duco en Aralco.

VENTILATIEROOSTERS. Alva levert diverse ventilatieroosters van Tunal, Duco en Aralco. VENTILATIEROOSTERS Alva levert diverse ventilatieroosters van Tunal, Duco en Aralco. Onze ventilatieroosters zijn kwalitatief hoogwaardig en beantwoorden perfect aan de technische voorschriften van het

Nadere informatie

Glaslatten 2014/15. Op maat... Dat is Belned.

Glaslatten 2014/15. Op maat... Dat is Belned. 1 Glaslatten 2014/1 Op maat... Dat is Belned. 7 Glaslatten 2014/1 Accoya glaslatten www.accoya.com/nederlands Belned maakt voor de productie van verschillende glaslatten gebruik van Accoya hout. Accoya

Nadere informatie

PRIJSLIJST ROOSTERS

PRIJSLIJST ROOSTERS PRIJSLIJST 2015.1 ROOSTERS 1/16 AEROFIL Het actieve filter voor fijn stof en pollen! Toepasbaar in vele ventilatieroosters. Werking van het Aerofil filter 1. Hoge efficiëntie (tot 90%) voor kleine en grote

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Technische Documentatie

Technische Documentatie Technische Documentatie Ventileren door een schuifpui - VOLLEDIG VLAK OF MET BUITENKAP - TOEPASBAAR IN EEN SCHUIFPUI - GLASAFTREK 90 MM - TOEPASBAAR BINNEN HET BUVA VITAL AIR SYSTEM - EPC REDUCTIE TOT

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

nl Prijslijst VENtilAtiErOOstErs 01.09.2013

nl Prijslijst VENtilAtiErOOstErs 01.09.2013 nl Prijslijst VENTILATIEROOSTERS 01.09.2013 HOME OF OXYGEN Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen,

Nadere informatie

Prijslijst RAAMventilatie 01.03.2011

Prijslijst RAAMventilatie 01.03.2011 nl Prijslijst RAAMventilatie 01.03.2011 natural comfort inside Een optimaal binnenklimaat is gezond en geeft een goed gevoel. Daarom ontwikkelde Duco haar Green Building Solution, waarbij basisventilatie,

Nadere informatie

PRIJSLIJST RAAMVENTILATIE 01.05.2012

PRIJSLIJST RAAMVENTILATIE 01.05.2012 nl PRIJSLIJST RAAMVENTILATIE 01.05.2012 HOME OF OXYGEN Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de via gevel de binnen gevel brengen, binnenbrengen,

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Susroosters MultiCoust EPC

Susroosters MultiCoust EPC Geluiddempende ventilatie Suskasten VariaCoust TM Susroosters MultiCoust EPC Waarom ventileren? Gezond ventileren vermijdt gezondheidsklachten Een goede luchtkwaliteit is één van de basiseisen voor een

Nadere informatie

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2

Voor echt gezond ventileren! EPC winst 0,22. Het OxyGreen CO 2 EPC winst 0,22 Voor echt gezond ventileren! Het OxyGreen -vraaggestuurd ventilatiesysteem is een combinatie van Rucon OxyGreen vraaggestuurde afzuiging en Aralco OxyGreen zelfregelende toevoerroosters.

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Dit attest is op basis van BRL 5701, Ventilatieroosters, afgegeven door SKH, conform het SKH Reglement voor Certificatie.

Dit attest is op basis van BRL 5701, Ventilatieroosters, afgegeven door SKH, conform het SKH Reglement voor Certificatie. Stichting Keuringsbureau Hout SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317)

Nadere informatie

Inmeten enkele en isolerende beglazing

Inmeten enkele en isolerende beglazing Inmeten enkele en isolerende beglazing Glas moet ruimte hebben om te kunnen werken. Als het glas te strak in de sponning is gemonteerd is het risico op ruitbreuk groot. Daarom is er rondom het raam ca.

Nadere informatie

natural comfort inside

natural comfort inside RAAMVenTiLATie nl natural comfort inside Een optimaal binnenklimaat is gezond en geeft een goed gevoel. Daarom ontwikkelde Duco haar Green Building Solution, waarbij basisventilatie, intensieve ventilatie

Nadere informatie

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 December 2011 1-9 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 verder te noemen: OAD 2011 De afdichting van een beglazingssysteem is een onderdeel van het plaatsen

Nadere informatie

Hellend dak OP HET HELLENDE DAK ZET KINGSPAN UNIDEK DE STANDAARD Ontwerpers en bouwers staan bij ieder project voor de vraag hoe de beste energieprestatie (lage EPC) en het grootste comfort tegen de laagste

Nadere informatie

Prijslijst ventilatieroosters NL

Prijslijst ventilatieroosters NL Prijslijst ventilatieroosters NL 01.01.2015 Inhoud 20 OxyGreen p. 2 Hendels p. 3-5 en bochten Raam- en p. 6 muurroosters FireCatch EPC p. 7 Aerofil VariaCoust EPC p. 8 EasyClean Met de OxyGreen CO 2 ventilatiesystemen

Nadere informatie

1.1 METHERMO ALGEMEEN

1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 METHERMO ALGEMEEN 1.1 Methermo algemeen Timorplein, Amsterdam Atelier Zeinstra van der Pol BV, Amsterdam ALGEMEEN Toepassing Methermo ramen en deuren zijn gebaseerd op de zeer slanke Methermo profielen

Nadere informatie

Suskasten VariaCoust EPC Susroosters MultiCoust EPC

Suskasten VariaCoust EPC Susroosters MultiCoust EPC Geluiddempende ventilatie Suskasten VariaCoust EPC Susroosters MultiCoust EPC De beste akoestische prestaties Unieke zelfregelende EPC-klep: verbetert het comfort en bespaart energie EasyClean : verlaagt

Nadere informatie

glaslatten aluminium profi elen

glaslatten aluminium profi elen AVABEL NEDERLAND BV 3.1 glaslatten aluminium profi elen AVABEL NEDERLAND BV 3.2 AVABEL NEDERLAND BV 3.3 ZIJ- EN BOVENLATTEN Houtsoort Meranti, 1e keuze, klasse A (KVT 95) Kwaliteit Kernhout, 98% spintvrij

Nadere informatie

BRUTO PRIJSLIJST 2019 MAATWERKROOSTERS

BRUTO PRIJSLIJST 2019 MAATWERKROOSTERS BRUTO PRIJSLIJST 2019 MAATWERKROOSTERS Geldig vanaf 01/01/2019 onder voorbehoud Multi-Air EPC 14/18/21 De Multi-Air EPC is een thermisch geïsoleerd draaiventilatierooster met een uitneembare traploos regelbare

Nadere informatie

Produktgroep. Kleproosters. Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 43

Produktgroep. Kleproosters. Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 43 Slijtstrippen / Hoekbeschermers Voor meer informatie bel 0575-51 94 31 of www.morgo.nl 43 Top Air Comfort Top Air Decor De Top Air Comfort en Decor ventilatieroosters bieden u het beste op ventilatiegebied.

Nadere informatie

BUVA PA-OD. Robuuste. veiligheid. Doorvalbeveiliging en barrièrestang. Doorvalbeveiliging - Voldoet aan NEN 6702

BUVA PA-OD. Robuuste. veiligheid. Doorvalbeveiliging en barrièrestang. Doorvalbeveiliging - Voldoet aan NEN 6702 Robuuste veiligheid BUVA PA-OD Doorvalbeveiliging en barrièrestang Doorvalbeveiliging - Voldoet aan NEN 6702 Barrièrestang inbraakwerend - Voldoet aan nen 5089 en brl 3104 Bestaande bouw BUVA PA-OD doorvalbeveiliging

Nadere informatie

Duco geeft op een natuurlijke manier. zuurstof aan ieder gebouw. Verse. lucht rechtstreeks via de gevel. binnenbrengen, zonder complexe

Duco geeft op een natuurlijke manier. zuurstof aan ieder gebouw. Verse. lucht rechtstreeks via de gevel. binnenbrengen, zonder complexe RAAMVENTILATIE be HOME OF OXYGEN Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen, is de ultieme garantie

Nadere informatie

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life CS 68 Reynaers Concept system Ramen en deuren Bringing Aluminium to Life CS 68: de nieuwe standaard voor ramen en CS 68 is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem

Nadere informatie

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015

BESTEK. Ten behoeve van: INTALTHERM 77. Datum: 16 oktober 2015 BESTEK Ten behoeve van: Datum: 16 oktober 2015 Dit bestek is opgesteld met de STABU-systematiek, uitgave: 2014-II onder licentienummer: ------------------ INHOUDSOPGAVE ------------------ INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

* met glasprofiel 26 en kokerprofiel 40 x 20 mm.

* met glasprofiel 26 en kokerprofiel 40 x 20 mm. 1 van 5 30 KOZIJNEN, RAMEN EN DEUREN 30.36 ROOSTERS 30.36.12-a Type: GlasMax 10 'ZR'. Thermisch geïsoleerd, aluminium, zelfregelend, geluiddempend susrooster. Waterdichtheid (Pa): 1050 (in gesloten stand).

Nadere informatie

- TECHNISCHE SPECIFICATIES - INBOUWDETAILS

- TECHNISCHE SPECIFICATIES - INBOUWDETAILS Technische Documentatie Glasrooster met vier doorlaten in één model - TECHNISCHE SPECIFICATIES - INBOUWDETAILS - MONTAGEVOORSCHRIFTEN - ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN - BESTELFORMULIER - GARANTIEVOORWAARDEN INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Duco geeft op een natuurlijke manier. zuurstof aan ieder gebouw. Verse. lucht rechtstreeks via de gevel. binnenbrengen, zonder complexe

Duco geeft op een natuurlijke manier. zuurstof aan ieder gebouw. Verse. lucht rechtstreeks via de gevel. binnenbrengen, zonder complexe RAAMventilatie be HOME OF OXYGEN Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen, is de ultieme garantie

Nadere informatie

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING :

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : Het plaatsen van dubbele beglazing moet voldoen aan bepaalde normen, zoals NEN3576 en NPR3577. Dit zijn normen ( eisen ) waarin precies omschreven wordt hoe dubbele

Nadere informatie

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1)

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Het Aralco-NVS ventilatierooster is een kwaliteitsproduct en is speciaal ontwikkeld voor toepassing in de woning- en utiliteitsbouw voor

Nadere informatie

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1)

Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Installatievoorschrift ventilatieroosters (volgens norm NPR3577+C1) Inhoud : 1. Houten Kozijnen met gekitte beglazing 2. Houten Kozijnen met droge beglazing 3. Houten kozijnen met rooster op tussenregel

Nadere informatie

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN 1 2 Methermo XL biedt u het ultieme contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project. www.metaglas.nl METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

Nadere informatie

Installatievoorschrift beglazen van Aralco ventilatieroosters (conform Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3577; 2011)

Installatievoorschrift beglazen van Aralco ventilatieroosters (conform Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3577; 2011) 1/6 Installatievoorschrift beglazen van Aralco ventilatieroosters (conform Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 3577; 2011) De ventilatieroosters van Aralco zijn kwaliteitsproducten en speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie

Screen Excellent 95. recht/schuin/rond

Screen Excellent 95. recht/schuin/rond recht/schuin/rond Screen Excellent 95 BESTEKTEKST ** ATTENTIE** AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze bestektekst, noch voor eventuele nadelige gevolgen die

Nadere informatie

Voor een optimaal leefklimaat

Voor een optimaal leefklimaat Voor een optimaal leefklimaat BUVA Ventilatie Zelfregelende ventilatieroosters - VIER VERSCHILLENDE DOORLATEN IN ÉÉN MODEL - ZELFREGELENDE NATUURLIJKE VENTILATIETOEVOER - TOEPASBAAR BINNEN HET VITAL AIR

Nadere informatie

Latende. Eigenschappen: > 25 mm Jaloezie in aluminium frame. > Montage zonder boren of schroeven

Latende. Eigenschappen: > 25 mm Jaloezie in aluminium frame. > Montage zonder boren of schroeven Latende Eigenschappen: > 25 mm Jaloezie in aluminium frame > Montage zonder boren of schroeven > Bevestiging d.m.v. dubbelzijdig magneet- en staalband op de glaslatten > Kant en klaar op maat geleverd

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

Bestek kunststofkozijnen

Bestek kunststofkozijnen Bestek kunststofkozijnen Bouwplan: Bouwplaats: Opdrachtgeverl: Planning en bouwbegeleiding: Aanbieding voor: P V C - kozijn Aanbiedingsdatum: Start werk: handtekening voor opdracht: Beoordeelde aanbieding

Nadere informatie

PRIJSLIJST VENTILATIEROOSTERS 01.01.2016

PRIJSLIJST VENTILATIEROOSTERS 01.01.2016 NL PRIJSLIJST VENTILTIEROOSTERS 01.01.2016 HOME OF OXYGEN Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen,

Nadere informatie

Ramen en deuren. Schuifpuien. Stijl en techniek in z n beste vorm

Ramen en deuren. Schuifpuien. Stijl en techniek in z n beste vorm Ramen en deuren Schuifpuien NU MET 20% KORTING! Stijl en techniek in z n beste vorm Stijl en techniek in z n beste vorm Pega Nederland BV is uw totaalleverancier voor schuifpuien, ramen, deuren en andere

Nadere informatie

BUVA. Brandwerend. ventileren. FireSlide. en FireStream. Fire. FireSlide. FireStream

BUVA. Brandwerend. ventileren. FireSlide. en FireStream. Fire. FireSlide. FireStream Brandwerend ventileren BUVA FireSlide en FireSlide - Tot 60 minuten brandwerend - Glas- en kalfplaatsing - Ventilatiecapaciteit tot 25 dm 3 /sec - Eenvoudig te plaatsen Fire - 30 minuten brandwerend -

Nadere informatie

DucoTop 60 ZR FLENS (AK+)

DucoTop 60 ZR FLENS (AK+) DucoTop 60 ZR FLENS (AK+) Topventilatie voor specifieke kunststof kozijnen Eenvoudige en snelle plaatsing in stelkozijn Naadloze aansluiting voor een esthetisch geheel Akoestisch comfort Slechts 60 mm

Nadere informatie

METHERMO NAAR BINNEN DRAAIENDE RAMEN EN VALRAMEN

METHERMO NAAR BINNEN DRAAIENDE RAMEN EN VALRAMEN METHERMO NAAR BINNEN DRAAIENDE RAMEN EN VALRAMEN 1 2 Methermo naar binnen draaiende ramen kunnen worden toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het buitenaanzicht van de aluminium ramen is slechts

Nadere informatie

Muurdempers & muurroosters. Een stijlvolle afwerking in elke situatie. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden

Muurdempers & muurroosters. Een stijlvolle afwerking in elke situatie. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 130120-703921 Muurdempers & muurroosters Een stijlvolle afwerking in elke situatie Geluidwerende oplossingen Tegenwoordig plaatsen

Nadere informatie

Schüco vlak (7 cm, 5 kamer) profiel CT-70 Classic: met glas: hr ++, 4-16 argon-4,

Schüco vlak (7 cm, 5 kamer) profiel CT-70 Classic: met glas: hr ++, 4-16 argon-4, Schüco vlak (7 cm, 5 kamer) profiel CT-70 Classic: met glas: hr ++, 4-16 argon-4, Aanbiedingen prijslijst Deurkozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Hieronder kunt u een bestel prijslijst deurkozijnen

Nadere informatie

BUVA. Multifunctioneel. aluminium renovatieframe. Aluminium renovatieframe

BUVA. Multifunctioneel. aluminium renovatieframe. Aluminium renovatieframe Multifunctioneel aluminium renovatieframe BUVA Aluminium renovatieframe - Geschikt voor houten kozijnen - Van buitensponning naar binnensponning - Wind- en waterdichte constructie voor binnendraaiende

Nadere informatie

Screen Excellent 65. schuin

Screen Excellent 65. schuin schuin Screen Excellent 65 BESTEKTEKST ** ATTENTIE** AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze bestektekst, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit het gebruik

Nadere informatie

6.2 TOTAL GLAS DRAAIENDE ACHTERZETRAMEN

6.2 TOTAL GLAS DRAAIENDE ACHTERZETRAMEN 6.2 TOTAL GLAS DRAAIENDE ACHTERZETRAMEN 6.2 Total Glas draaiende achterzetramen La Poste, Deventer Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson, Deventer TOTAL GLAS DRAAIENDE ACHTERZETRAMEN Toepassing

Nadere informatie

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN 1 2 Methermo XL biedt u het ultieme contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project. www.metaglas.nl METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

Nadere informatie

Inzethor Hitt. Toepassing Geschikt voor kunststof, aluminium en houten raamkozijnen. Keuze in gaas: Uitvoering

Inzethor Hitt. Toepassing Geschikt voor kunststof, aluminium en houten raamkozijnen. Keuze in gaas: Uitvoering Slechte ventilatie in een woning kan gezondheidsklachten veroorzaken of verergeren. U kunt het beste 24 uur per dag ventileren. Met een HR Design inzethor is het gegarandeerd insectenvrij ventileren. HR

Nadere informatie

Montagehandleiding ONDERDORPELS voor hefschuifdeuren

Montagehandleiding ONDERDORPELS voor hefschuifdeuren Technische eigenschappen Gewicht : Het gewicht van een dorpel bij een maat van 1000 mm inclusief neuten is als volgt : 4,10 kg. Uitzettingscoëfficiënt : Lineaire uitzettingscoefficient 2.4E-05 per Kelvin

Nadere informatie

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur Luxe-Line Single: Geïsoleerde enkelvoudige zijdeur Design, isolatie en gebruiksgemak Het

Nadere informatie

Bestel prijslijst, Deur kozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco

Bestel prijslijst, Deur kozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Schüco Bestel prijslijst, Deur kozijnen Schüco Corona CT 70 Classic vlak profiel Hieronder kunt u een bestel prijslijst deurkozijnen van het vlakke profiel Schüco CT70 Classic vinden. Kozijnenkoning levert uitsluitend

Nadere informatie

METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL

METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL 1 2 Methermo classic is dé oplossing voor renovatieprojecten waar de stalen ramen moeten worden vervangen door isolatieglas, maar waarbij het oorspronkelijke gevelbeeld

Nadere informatie

bestel prijslijst 1: Schüco CT 70 accent (aanbieding 13), nu tijdelijk tot 25% korting!

bestel prijslijst 1: Schüco CT 70 accent (aanbieding 13), nu tijdelijk tot 25% korting! Adres: Van Cronenburchstraat 12B 8921 AP Leeuwarden Tel: 0031(0)6 231 382 18 0031(0)5 884 474 77 Fax: 0031(0)8 471 075 26 E-mail:info@kozijnenkoning.nl kozijnenkoning: www.kozijnenkoning.nl /www.kozijnenkoningaluprof.nl/

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

ABD-Concept. Opslag en transport Aanslagprofielen dienen droog en volledig ondersteund te worden getransporteerd en opgeslagen.

ABD-Concept. Opslag en transport Aanslagprofielen dienen droog en volledig ondersteund te worden getransporteerd en opgeslagen. Verwerkingsvoorschrift en montage-instructie aanslagprofielen (variant met golf) Typen: A15-10, A15-10 H, A 22-8 H, A 22-10 H en A 25-10 H Versie 1.1 1. Verwerkingsvoorschrift Inkorten en uitkepen Houdt

Nadere informatie

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn

Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Vraaggestuurd ventileren met OxyGreen Zo eenvoudig en gezond kan ventileren zijn Gebruiksvriendelijk Optimaal binnenklimaat Comfortabel Energiezuinig Geluidsarm OxyGreen vraaggestuurde ventilatiesystemen

Nadere informatie

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN

METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN METHERMO XL HORIZONTALE SCHUIFRAMEN EN -DEUREN 1 2 Methermo XL schuifpuien van zijn slank gedetailleerd. Door de minimale profilering is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. www.metaglas.nl

Nadere informatie

Aluminium onderdorpels

Aluminium onderdorpels Aluminium onderdorpels LUVEMA ALUMINIUM ONDERDORPELS Een mooi resultaat, makkelijk gemonteerd! Voor deuren, hefschuifdeuren, ramen en combinaties. ies. Luvema aluminium onderdorpels bieden een mooie én

Nadere informatie

Screen Excellent 75 recht/schuin

Screen Excellent 75 recht/schuin recht/schuin BESTEKTEKST ** ATTENTIE** AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze bestektekst, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit het gebruik van deze

Nadere informatie

METAPLUS COMFORT - SCHUIVENDE ACHTERZETRAMEN

METAPLUS COMFORT - SCHUIVENDE ACHTERZETRAMEN 1 2 MetaPlus Comfort - schuivende achterzetramen zorgen voor optimale isolatie van schuiframen in historische gebouwen. Daarnaast is het systeem uitermate geschikt voor plaatsing aan de binnenzijde van

Nadere informatie

: Nieuwbouw woning aan de Ruigendijk 8 te de Koog. : Ventilatie berekening

: Nieuwbouw woning aan de Ruigendijk 8 te de Koog. : Ventilatie berekening Project: : Nieuwbouw woning aan de Ruigendijk 8 te de Koog Werknummer : 2015006 Onderdeel : Ventilatie berekening Gewijzigd: : 10-09-2015 Van der Veen Advisering 1 / 14 10/09/15 INHOUD: 1. Inleiding Blz.

Nadere informatie

1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging

1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging 1. ProSafe Voorzetramen In- en uitbraakbeveiliging Bezoekadres: Jan Tademaweg 19 2031 CT Haarlem Telefoon: 023 531 90 36 Fax: 023 534 10 22 E-mail: info@isoglas.nl 1. ProSafe Voorzetramen Doelmatige in

Nadere informatie

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort MultiVent ventilatieprogramma Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort Optimale ventilatie voor een gezond binnenklimaat Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het

Nadere informatie

Ventileren onder een hellend dak

Ventileren onder een hellend dak Ventileren onder een hellend dak Geluidwerende zelfregelende ventilatie in het dakraam 2 Introductie BUVA biedt al enkele jaren een zelfregelende natuurlijke ventilatieoplossing aan om ook onder een hellend

Nadere informatie

ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen. Voor duurzaam bouwen

ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen. Voor duurzaam bouwen ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen Voor duurzaam bouwen NIEUWE GENERATIE PRODUCTEN VAN LUVEMA ISOWEL is de merknaam waaronder Luvema een nieuwe generatie producten introduceert. Toepassing

Nadere informatie

ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen. Voor duurzaam bouwen

ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen. Voor duurzaam bouwen ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen Voor duurzaam bouwen NIEUWE GENERATIE PRODUCTEN VAN LUVEMA ISOWEL is de merknaam waaronder Luvema een nieuwe generatie producten introduceert. van glasvezelversterkt

Nadere informatie

Neem bij zeer grote afmetingen van horizontale schuiframen en -deuren contact op met onze adviseurs i.v.m. de bedienbaarheid van de ramen.

Neem bij zeer grote afmetingen van horizontale schuiframen en -deuren contact op met onze adviseurs i.v.m. de bedienbaarheid van de ramen. Door de minimale profilering van de Methermo XL schuiframen en -deuren en de bijzonder grote glasoppervlakken is de toetreding van daglicht maximaal en het uitzicht onbeperkt. Door vaste en schuivende

Nadere informatie

METAPLUS ENERGY ACHTERZETRAMEN

METAPLUS ENERGY ACHTERZETRAMEN 1 2 MetaPlus Energy achterzetramen zijn voorzien van HR ++ isolatieglas en slanke geïsoleerde profielen. Hiermee bieden ze maximale isolatie voor historische gebouwen. www.metaglas.nl 3 METAPLUS ENERGY

Nadere informatie

ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen. Voor duurzaam bouwen

ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen. Voor duurzaam bouwen ISOWEL Nieuwe generatie onderdorpels en profielen Voor duurzaam bouwen NIEUWE GENERATIE PRODUCTEN VAN LUVEMA ISOWEL is de merknaam waaronder Luvema een nieuwe generatie producten introduceert. Toepassing

Nadere informatie

METHERMO NAAR BUITEN DRAAIENDE RAMEN EN KLEPRAMEN

METHERMO NAAR BUITEN DRAAIENDE RAMEN EN KLEPRAMEN METHERMO NAAR BUITEN DRAAIENDE RAMEN EN KLEPRAMEN 1 2 Methermo naar buiten draaiende ramen en klepramen zijn slank, maar sterk geprofileerd. Hierdoor zijn grote raampartijen mogelijk. Maar ook bij kleine

Nadere informatie

Toelichting op het calculatieprogramma.

Toelichting op het calculatieprogramma. Toelichting op het calculatieprogramma. Zelf glas monteren of zelf een offerte of calculatie uitwerken. Dat kan snel en eenvoudig met dit calculatieprogramma. Prijzen zijn exclusief montage. Montage prijzen

Nadere informatie

BUVA Zelfregelende Suskast 2. EPC-reductie tot 0,05. Binnen het Vital Air System kan dit zelfs oplopen tot een EPC-reductie van 0,17.

BUVA Zelfregelende Suskast 2. EPC-reductie tot 0,05. Binnen het Vital Air System kan dit zelfs oplopen tot een EPC-reductie van 0,17. Stiltegebied BUVA Zelfregelende Suskast - HOGE GELUIDSREDUCTIE - 5 TYPES, 17 UITVOERINGEN - VERDEKTE-, KALF- EN GLASPLAATSING MOGELIJK - TOEPASBAAR BINNEN VITAL AIR SYSTEM - EPC-REDUCTIE TOT 0,17 - MECHANISCH

Nadere informatie

Produktinformatie/Verwerkingsvoorschrift

Produktinformatie/Verwerkingsvoorschrift Inhoudsopgave Blad nr. Technische eigenschappen...2 Verwerkingsvoorschriften voor op maat gemaakte onderdorpels voor binnen en buiten sponning...3-7 Luvema Tel.: +31(0)317-61 28 78 - Fax: +31(0)317-61

Nadere informatie

PreSets Hardglas ramen in houten kozijnen

PreSets Hardglas ramen in houten kozijnen PreSets Hardglas ramen in houten kozijnen TOTAL CONTROL De stijlvolle oplossing Introductie Een slanke en strakke vormgeving zijn de sterke visuele kenmerken van BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen.

Nadere informatie

cementgebonden paneel

cementgebonden paneel cementgebonden paneel Eenvoudige montage Onderhoudsarm Brandwerend klasse A2 Duurzaam Milieuvriendelijk Recyclebaar Ongevoelig voor vocht en ongedierte Vele kleuren verkrijgbaar 10 jaar garantie KOMO attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

Prijzen exclusief BTW versie 2008-1.2

Prijzen exclusief BTW versie 2008-1.2 Inhoudsopgave inhoud tabblad artikelgroep 01 Isolatieglas 1 artikelgroep 02/03 Floatglas 2 artikelgroep 04/05 Figuurglas 3 artikelgroep 08/09 Draadglas 4 artikelgroep 10/11 Verzilverd glas 5 artikelgroep

Nadere informatie

DRAAIKIEPRAMEN.

DRAAIKIEPRAMEN. DRAAIKIEPRAMEN 1 2 Methermo draaikiepramen kunnen in bijzonder grote afmetingen worden uitgevoerd, maar ook bij kleine afmetingen zorgen de zeer slanke profielen voor optimale lichtinval. De ramen kunnen

Nadere informatie

Day n Night. Eigenschappen: > Dubbele raamdecoratie in aluminium frame. > Montage zonder boren of schroeven

Day n Night. Eigenschappen: > Dubbele raamdecoratie in aluminium frame. > Montage zonder boren of schroeven Day n Night Eigenschappen: > Dubbele raamdecoratie in aluminium frame > Montage zonder boren of schroeven > Bevestiging door middel van dubbelzijdig magneet- en staalband op de glaslatten > Kant en klaar

Nadere informatie

Ventilatieroosters. Adviesprijslijst Nederland 1 december life is better with ventilation

Ventilatieroosters. Adviesprijslijst Nederland 1 december life is better with ventilation Ventilatieroosters Adviesprijslijst Nederland 1 december 2012 life is better with ventilation Ventilatieroosters - Adviesprijslijst Nederland Kleuren Geanodiseerd / F1 Ral 9010 Ral 9001 Ral 9016 Ral 7016

Nadere informatie

aluplast - Specialist voor kozijnen en deuren IDEAL KOZIJNEN DIE AAN ALLE VERWACHTINGEN VOLDOEN www.aluplast.com.pl

aluplast - Specialist voor kozijnen en deuren IDEAL KOZIJNEN DIE AAN ALLE VERWACHTINGEN VOLDOEN www.aluplast.com.pl aluplast - Specialist voor kozijnen en deuren IDEAL KOZIJNEN DIE AAN ALLE VERWACHTINGEN VOLDOEN www.aluplast.com.pl IDEAL 4000 classic-line IDEAL 4000 Het systeem IDEAL 4000 is een nieuwe raamkozijngeneratie,

Nadere informatie

Shera. cementgebonden paneel. Onbrandbare gevelbekleding van vezelcement. Eenvoudige montage. Onderhoudsarm. Brandwerend klasse A2.

Shera. cementgebonden paneel. Onbrandbare gevelbekleding van vezelcement. Eenvoudige montage. Onderhoudsarm. Brandwerend klasse A2. Shera Onbrandbare gevelbekleding van vezelcement Eenvoudige montage Onderhoudsarm Brandwerend klasse A2 Duurzaam Milieuvriendelijk Recyclebaar Ongevoelig voor vocht en ongedierte Vele kleuren verkrijgbaar

Nadere informatie

Schüco verdiept (11,2 cm, 5 kamer) profiel CT 70 Accent

Schüco verdiept (11,2 cm, 5 kamer) profiel CT 70 Accent Schüco verdiept (11,2 cm, 5 kamer) profiel CT 70 Accent Aanbiedingen prijslijst Raamkozijnen Schüco CT 70 accent verdiept profiel nu tijdelijk 35% korting! Hieronder kunt u een bestel prijslijst Raamkozijnen

Nadere informatie

DRAAIKIEPRAMEN.

DRAAIKIEPRAMEN. DRAAIKIEPRAMEN 1 2 Methermo draaikiepramen kunnen in bijzonder grote afmetingen worden uitgevoerd, maar ook bij kleine afmetingen zorgen de zeer slanke profielen voor optimale lichtinval. De ramen kunnen

Nadere informatie

CT 70 Accent: 2x profiel 9014 CT 70 Accent: profiel 9014 of 2 x profiel 9015 met afgesneden aanslag 9,1 cm

CT 70 Accent: 2x profiel 9014 CT 70 Accent: profiel 9014 of 2 x profiel 9015 met afgesneden aanslag 9,1 cm Bestel prijslijst Raam kozijnen Schüco CT 70 accent verdiept profiel nu tijdelijk 35% korting! Hieronder kunt u een bestel prijslijst deurkozijnen van het Schüco CT 70 accent verdiept profiel vinden. Kozijnenkoning

Nadere informatie