Nieuws. WijLand. Wat doen Wij? Activiteiten april mei Avondklas. Dorpsboerderij op zondag weer geopend.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws. WijLand. Wat doen Wij? Activiteiten april mei 2014. Avondklas. Dorpsboerderij op zondag weer geopend. www.dronterland."

Transcriptie

1 WijLand Nieuws APRIL De gemeente Dronten kent een sterke concentratie van bedrijven en onderwijsinstellingen gericht op de agrarische sector. Het Wisentbos in Dronten ligt tussen de onderwijsinstellingen aan De Drieslag en Wisentweg in. Om de samenhang van deze gebieden te versterken heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie Drieslag-Wisentweg vastgesteld: Van Eiland naar WijLand. Wijland is een plek waar ondernemers, onderwijsinstellingen en inwoners samenkomen en activiteiten ondernemen. Dat doen Wij samen met de gemeente Dronten. In deze eerste nieuwsbrief leest u wie Wij zijn en wat Wij doen. Wat doen Wij? Activiteiten april mei 2014 De activiteitenkalender wordt ook gepubliceerd op Dronterland.nl. Wilt u de activiteitenkalender aanvullen met uw activiteiten? Of heeft u activiteiten voor de nieuwsbrief van juni? Stuur dan een mailtje naar t.van.muijden@dronten.nl met daarin informatie over het soort activiteit, wie de activiteit organiseert, datum en locatie waar de activiteit plaatsvindt of van start gaat. Dorpsboerderij op zondag weer geopend Dorpsboerderij op zondag weer geopend Datum: vanaf 1 maart, van 13:30 tot 17:00 uur Locatie: Wisentweg 5 Door: Stichting Warmonderhof Elke zondag bent u van harte welkom om de dorpsboerderij te bezoeken. Avondklas Datum: 27 maart, aanvang 20:00 uur Locatie: Wisentweg 12, Warmonderhof Hofzaal Door: Stichting Warmonderhof Deze avondklas richt zich op vitaal water. Door ervaring is Viktor Schauberger tot een eigenzinnige opvatting gekomen; er is vitaal water en dood water. De belangrijkste factor voor het behoud van deze levenskracht in water is de wijze van bewegen. Meer informatie:

2 Bierproeverij Datum: 2 april, aanvang 20:00 uur Locatie: Wisentweg 7, Brouwerij de Praght Door: Pint Flevoland Een bierproeverij georganiseerd door Pint Flevoland (bierconsumentenvereniging). U wordt begeleid door een bierkeurmeester en een internationaal Biersommelier. Kosten: 7,50 voor PINT-leden en 10 voor niet-leden. Inschrijven uiterlijk een week voor aanvang datum via: Infoflevo@pint.nl Vogelzang excursie Datum: 5 april om 08:00 uur Locatie: Wisentbos, verzamelen op P-plaats Door: Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) Onder leiding van twee deskundige gidsen zal u kennismaken met de vele soorten vogels die er in het Wisentbos wonen door te letten op hun zang. U leert een aantal manieren om de vogels aan hun zang herkennen. Aanmelden via: vogelzang-excursie-0 Bijeenkomst Kerngroep Datum: 23 april, aanvang 20:00 uur Locatie: Wisentweg 12 Door: Kerngroep WijLand Op deze avond zullen ontwikkelingen en actualiteiten worden besproken. Aanmelden via: f.schuring@groenhorst.nl Informatiedag Warmonderhof opleidingen Datum: 17 april, van 10:00 tot 14:00 uur Locatie: Wisentweg 12 Door: Stichting Warmonderhof Op deze informatiedag is het mogelijk om informatie te krijgen over de verschillende opleidingen op Warmonderhof. We werken met een vast programma: er wordt studie informatie gegeven, een rondleiding, een lunch en voor de dagschool: mee lopen in een les of op een van de praktijkbedrijven. Aanmelden via: warmonderhof@groenhorst.nl

3 Start aanleg vlinderstrook Datum: 10 mei, aanvang 10:00 uur Locatie: Wisentbos, verzamelen op P-plaats Door: Landschapsbeheer Flevoland & Vrienden van het Wisentbos De Vrienden van het Wisentbos voeren, onder begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland, vele verschillende kleinschalige natuurbeheerwerkzaamheden uit in het Wisentbos. In 2014 zal samen met Staatsbosbeheer begonnen worden aan de aanleg van een vlinderstrook. Aanmelden via: Natuurwandeling Datum: 18 mei Locatie: Wisentbos, start bij station Dronten Door: Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) Dronterlandrun Datum: 18 mei Locatie: Wisentbos, start & finish op De Drieslag Door: Buitensportvereniging Polderland & Stichting Dronterland Survival Wandeling door de bossen van Dronten. IVN en SBB hebben een prachtig natuurpad uitgezet welke u grotendeels kan gaan volgend. Onderweg treft u vele infobordjes over de flora en fauna; al met al een leerzame wandeling. Meer informatie: groene-wissel-dronten/14103/ Aanmelden via: robzwart@solcon.nl Survivalrun staat voor een strijd tegen de elementen in een natuurlijk terrein, waarin hardlopend een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn. Meer informatie en aanmelden op: Kinderboerderij dagen Datum: 24 & 25 mei, van 11:00 tot 17:00 uur Locatie: Wisentweg 5 Door: Triade Op 24 en 25 mei worden op de Dorpsboerderij weer de kinderboederij dagen gehouden. Er zullen verschillende standhoduers (Fancy Fair) aanwezig zijn en u kunt kennis maken met oude ambachten zoals bijvoorbeeld schaapscheren.

4 Trainingscentrum PTC + locatie Dronten krijgt nieuwe naam Dronten - Aeres richtte in februari 2014 het Aeres Praktijkcentrum Dronten op. Onder deze nieuwe naam worden alle praktijkactiviteiten van de Aeres Groep in Dronten gepresenteerd. PTC+ locatie Dronten zal ook onderdeel gaan uitmaken van dit praktijkcentrum. PTC+ zet natuurlijk, zoals u van haar gewend bent, al haar activiteiten voort in Ede, Barneveld & Horst. Het Aeres Praktijkcentrum Dronten richt zich op trainingen voor de studenten en leerlingen van CAH Vilentum en Groenhorst en die van de collega instellingen in het groene onderwijs. Ook kunnen bedrijven er hun personeel laten trainen en er bijeenkomsten en demonstraties uitvoeren. Het Aeres Praktijkcentrum Dronten biedt maatwerkoplossingen voor onderwijs en bedrijfsleven. Het praktijkcentrum heeft uitgebreide trainings- en praktijkonderzoeksfaciliteiten. Het Aeres Praktijkcentrum Dronten heeft de beschikking over de nieuwste kennis en materialen door nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en diverse (onderzoeks-) instellingen. ( Wie zijn Wij? Begin juli 2013 is een groep betrokkenen bijeen gekomen om gemeenschappelijke belangen met elkaar te delen en dat wat ons verbindt te verstevigen. Om dit te bereiken willen Wij als kerngroep fungeren als verbindend element tussen bewoners, gemeente, bedrijven en onderwijsinstellingen. Wijlandbijeenkomsten staan open voor iedere belangstellende, want samen bereiken Wij meer! Wij zijn een groep betrokken vrijwilligers die maandelijks overleggen over mogelijke ontwikkelingsrichtingen voor het gebied. Leden nemen deel op persoonlijke titel. Behoeftes en ideeën van bedrijven, onderwijsinstellen en inwoners die worden besproken worden met de gemeente en Aeres Groep besproken. Daarnaast worden kansen en knelpunten in het gebied geïnventariseerd en onderzocht hoe deze het best kunnen worden aangepakt. Om de saamhorigheid in het gebied te versterken stimuleren Wij activiteiten waardoor bedrijven en onderwijstellingen elkaar vinden. Gezamenlijke Open Dagen en deze nieuwsbrief kunnen daarbij helpen. Wilt u meer informatie over Wij of meepraten over mogelijke ontwikkelingsrichtingen in het gebied?, neem dan contact met mij op. Frens Schuring Voorzitter Wij en onderzoeker / f.schuring@groenhorst.nl Dit zijn Wij! Annelies de Vries, Tim van Muijden, Rob Zwart, Conny Gemke, Maarten Vrolijk, Albert Bleijenberg, Erwin Zwaan, Frens Schuring en Menno Koetsier.

5 Tim van Muijden Ik word gelukkig als ik een maatschappelijke bijdrage kan leveren Mijn naam is Tim van Muijden. Ik ben opgegroeid in Dronten en heb daar tot mijn 19e levensjaar met veel plezier gewoond tot ik naar Utrecht verhuisde voor de studie Ruimtelijke Ordening & Planologie (juni jl. afgerond). Door een traineeprogramma van de Talentenregio kan ik mij nu inzetten voor WijLand. De Talentenregio biedt jong afgestudeerde professionals de ruimte zich te ontwikkelen tot ambtenaar van de toekomst. Daarbij wordt gewerkt aan een overheid die bottom-up werkt. Dit houdt in dat initiatieven, wensen en eisen vanuit de samenleving en het bedrijfsleven leidend zijn bij gebiedsontwikkeling en dat de overheid de faciliterende rol inneemt. Tot oktober 2014 werk ik in Dronten aan de gezamenlijke gebiedsvisie van WijLand. Sommige mensen willen rijk worden, andere willen veel macht, ik word gelukkig als ik een maatschappelijke bijdrage kan leveren. Ik vind het vakgebied ruimtelijke ordening prachtig, vooral omdat je vaak bezig bent met iets dat iedereen aangaat en wat dus goed moet functioneren. Wat betreft het programma Van Eiland naar WijLand streef ik ernaar om gezamenlijk invulling te geven aan de gebiedsvisie. Daarbij worden gezamenlijke belangen behartigd, zoals het versterken van het vestigingsklimaat voor bedrijven en onderwijsinstellingen en het vergroten van de leefbaarheid voor de inwoners van Dronten. Vanuit Wij trek ik de aankomende acht maanden het gebied in om de gezamenlijke gebiedsvisie vorm te geven. Daarbij is het belangrijk dat ik goed in beeld breng welke ontwikkelingen gewenst zijn. Om die te achterhalen zal ik graag met betrokkenen in gesprek gaan. Door middel van bijeenkomsten hoop ik dat we gezamenlijk tot een plan kunnen komen die uw belangen en die van uw buurman behartigt! Ik kijk uit naar een prettige samenwerking en hoop dat we de gebiedsvisie gezamenlijk tot een nieuw niveau weten te brengen. Bedrijven, onderwijsinstellingen en bewoners van De Drieslag, Wisentweg en rondom het Wisentbos zullen snel van mij horen om met elkaar in gesprek te gaan. Uw wensen en eisen zijn de sleutel voor een gezamenlijke en toekomstbestendige gebiedsvisie! Tim van Muijden Tim van Muijden Colofon WijLand Nieuws is een uitgave van de gemeente Dronten en de Kerngroep WijLand Redactie: Concept en advies: Vormgeving: Programmaleider WijLand: Tim van Muijden & Huib Veldhuijsen Gemeente Dronten Protief Reclame & Marketingcommunicatie, Dronten Annelies de Vries gemeente Dronten De Rede 1, 8251 ER Dronten (0321) Dronterland.nl

6 WijLand

Hooge Heide - Zondag 30 september Mariaburgbos Rosmalen

Hooge Heide - Zondag 30 september Mariaburgbos Rosmalen Hooge Heide - Zondag 30 september Mariaburgbos Rosmalen In Hooge Heide organiseren we op 30 september de Grote Groene Deltadag. De hele zondag kun je terecht voor allerlei sportieve en avontuurlijke activiteiten.

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

International Study Project

International Study Project International Study Project International Study Project Het International Study Project (ISP) is een studie project in het buitenland, waarbij een groep van 24 laatstejaars bachelor- en masterstudenten

Nadere informatie

Cluster Agro en Food Regio Zwolle

Cluster Agro en Food Regio Zwolle Cluster Agro en Food Regio Zwolle Dé proeftuin voor duurzame, innovatieve systemen en nieuwe verdienmodellen: een living lab voor Agro en Food Cluster Agro en Food Regio Zwolle Werk en innovatie Sterk

Nadere informatie

Ja, ik wil graag leren hoe ik ondernemend onderwijs binnen mijn school kan vormgeven! ATOR Opleidingen

Ja, ik wil graag leren hoe ik ondernemend onderwijs binnen mijn school kan vormgeven! ATOR Opleidingen Ja, ik wil graag leren hoe ik ondernemend onderwijs binnen mijn school kan vormgeven! Grijp de Buitenkans: een zwarte zwaan www.grijpdebuitenkans.nl Ondernemend onderwijs? Ondernemend onderwijs is NIET

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen!

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen! MaS In de Parochie Inleiding De maatschappelijke stage (MaS) is definitief begonnen en in volle gang. In Nederland zijn middelbare scholieren verplicht gedurende hun middelbare school carrière een maatschappelijke

Nadere informatie

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt DE VRAAG / OPDRACHT Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt Zorg voor een concept dat 1) Zorgt voor herkenning, trots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011 Nieuwsbrief Wijziging kerstvakantie Vanwege de uiteenlopende vakantieperiodes van de verschillende scholen, hebben wij de vakantie periode aangepast. Wij zijn buiten week 51 en 52 nu ook de eerste week

Nadere informatie

ie-net INGENIEURS MET PASSIE VOOR TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP www.ie-net.be

ie-net INGENIEURS MET PASSIE VOOR TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP www.ie-net.be ie-net INGENIEURS MET PASSIE VOOR TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP www.ie-net.be WIE ZIJN WIJ? ie-net is een onafhankelijke ingenieursvereniging die ingenieurs verbindt en bijdraagt tot een optimale inzet van

Nadere informatie

Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016

Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016 Nederland Leergang Leiderschap in verbinding 2015-2016 Leiderschap in Verbinding Bij leiderschap in verbinding gaat het er om mensen intrinsiek, van binnenuit, te motiveren een bijdrage te leveren aan

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

NV Amman nieuwsbrief mei 2013

NV Amman nieuwsbrief mei 2013 Van de voorzitter Beste mensen, We zitten vlak voor Koninginnedag als ik dit stukje schrijf..en het wordt wel een heel speciaal feest dit jaar. Op dinsdag worden dan ook een groot aantal mensen verwacht

Nadere informatie

augustus 2015 Ik bouw ook pensioen op voor mijn kinderen pagina 6 AOW-leeftijd sneller omhoog pagina 4 Doe de quiz! pagina 8

augustus 2015 Ik bouw ook pensioen op voor mijn kinderen pagina 6 AOW-leeftijd sneller omhoog pagina 4 Doe de quiz! pagina 8 Pensioen krant augustus 2015 Ik bouw ook pensioen op voor mijn kinderen pagina 6 AOW-leeftijd sneller omhoog pagina 4 Doe de quiz! pagina 8 Pensioenheld Nieuws Ik vind het leuk om iets nieuws te leren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink Samenspel Formeel - Informeel Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink 6/12/2015 Programma - Korte kennismaking; - Ontwikkelingen in de vrijwillige zorg; - Uitgangspunt

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013

Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling. Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Verlies en Verlangen Praktijk voor psychodynamische therapie en persoonlijke ontwikkeling Nieuwsbrief 1 jaargang 2013 Afwezigheid van oordeel, een mooi onderwerp om eens bij stil te staan of over te praten

Nadere informatie

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging 2014 2015 Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging Dieren verdienen jouw zorg Vind jij dieren al je hele leven geweldig? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Dierverzorging

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Algemene informatie MEE Friesland

Algemene informatie MEE Friesland Algemene informatie MEE Friesland Ondersteuning bij leven met een beperking Wie is MEE Friesland? MEE is een unieke organisatie waar mensen met een beperking en hun omgeving met vragen terecht kunnen

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden...

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Stelt u zich eens voor...... dat uw medewerkers fitter en strijdlustiger hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat

Nadere informatie

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 Ik heb stage gelopen bij Liander, de beheerder van het elektriciteitsnetwerk. Later wil ik daar aan de slag: systemen doormeten,

Nadere informatie

Ambulante Onderwijskundige Begeleiding voor leerlingen en studenten met een visuele beperking

Ambulante Onderwijskundige Begeleiding voor leerlingen en studenten met een visuele beperking Ambulante Onderwijskundige Begeleiding voor leerlingen en studenten met een visuele beperking Gewoon naar school, mét begeleiding Wat ziet mijn leerling en wat niet? Zijn er aanpassingen nodig in de klas?

Nadere informatie

Gereedschap voor succes

Gereedschap voor succes Gereedschap voor succes magazine voor maximaal buurtgeluk met kunst & cultuur 1 2 Gereedschap voor succes in buurtcultuur Succes! Kunst in de buurt brengt bewoners dichter bij elkaar en verbindt talenten.

Nadere informatie

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit!

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! Samen helpen we kinderkanker de wereld uit! SPONSORING RUN FOR KIKA Kinderen en kanker, twee woorden die we liever niet in één adem noemen. Kinderen horen vrolijk en gezond te zijn met een lange toekomst

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009

Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen. sept 2009 sept 2009 7 Foto: Marcel Bosmans, Gemerts Nieuwsblad Burgemeester Van Maasakkers stelt als eerste een woning samen Op 16 september hebben de gemeente Gemert-Bakel en BL Huisvesting de exploitatieovereenkomst

Nadere informatie

Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015. Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren,

Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015. Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren, Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015 Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren, Wanneer we kijken naar de wereld om ons heen, dan beseffen we hoe rijk gezegend we zijn met de omgeving waarin we

Nadere informatie

Ruimte voor Talent in Gelderland Professionaliseringstrajecten Excellentie, Wetenschap en Techniek

Ruimte voor Talent in Gelderland Professionaliseringstrajecten Excellentie, Wetenschap en Techniek Ruimte voor Talent in Gelderland Professionaliseringstrajecten Excellentie, Wetenschap en Techniek - Staat talentherkenning en ontwikkeling bij u op school de komende jaren op de agenda? - Wilt u een rijke

Nadere informatie

CITAVERDE maakt werk van leren!

CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE College maakt werk van leren Informatie CITAVERDE College Horst Maakt werk van leren CITAVERDE College, natuurlijk! Welkom! Welkom Welkom! Welkom LOCATIES CITAVERDE

Nadere informatie

Veren. Look & Inspire Jenna Hardin 1B Game Art

Veren. Look & Inspire Jenna Hardin 1B Game Art Veren Look & Inspire Jenna Hardin 1B Game Art Inhoud: Orientatie van verzamelingen...2 Wie zoekt zal vinden...2 de zoektocht gaat door...2 Veranderen van onderwerp...3 Veren als decoratie object...4 Orienteren

Nadere informatie

mbo toegepaste biologie

mbo toegepaste biologie mbo toegepaste biologie 2015 2016 Groei terwijl je leert over alles wat leeft mbo toegepaste biologie Je eerste keuze voor je tweede natuur Ben jij nieuwsgierig naar alles wat leeft en groeit? Ben je gebiologeerd

Nadere informatie

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem 2016 2017 Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem Bloemenvak zoekt creatieve bloembinders Vind jij het ook leuk om bloemen te schikken tot een adembenemend tafereel? Dan ben

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

#3. Zuidwest drenthe in beweging.

#3. Zuidwest drenthe in beweging. APR 2012 NIEUWSBRIEF ONDERSTEBOVEN Naar een klantgerichte organisatie met kleinschalige teams #1. Ondersteboven gaan is: van en met elkaar leren! Het lijkt misschien een vorm van een Loesje (Liefde is:

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

Orde en Veiligheid 2016/2017

Orde en Veiligheid 2016/2017 novacollege.nl/ordeveiligheid Beveiliging Handhaving Orde en Veiligheid 2016/2017 Mijn droom is om forensisch rechercheur te worden. Door tv-programma s als CSI kwam ik op het idee. Ik ben me gaan verdiepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, februari 2015 3 e jaargang

Nieuwsbrief 2, februari 2015 3 e jaargang Nieuwsbrief 2, februari 2015 3 e jaargang Inhoud 28 februari grote bijeenkomst: Liever een goede buur Vrijwillige bijdrage 2015 Kascommissie Maandelijkse inloop 7 maart Nieuws activiteitengroep Divers

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2016/2017 De opleiding Directiesecretaresse sprak me aan. Ik houd namelijk van organiseren, ik zie graag snel resultaat en vind het

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

De kracht van moeder- en vadercentra

De kracht van moeder- en vadercentra De kracht van moeder- en vadercentra De kracht van moeder- en vadercentra Deelnemen aan de samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zoals voor vrouwen en mannen die laagopgeleid zijn of die de

Nadere informatie

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! door Leontien Buddemeijer en Hanke Geertsema Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016

Nieuwsbrief januari 2016 Nieuwsbrief januari 2016 januari 1 Nieuwjaarsdag 4 Studiedag team (kinderen vrij) 5 1 ste schooldag 2016 7 schoonmaakavond 19.00-20.30 uur 18 MR bijeenkomst 25 t/m 28 Oud papier actie 25 OR vergadering

Nadere informatie

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid Weerbaarheidstraining voor iedereen Weerbaar met Accres Accres.nl/weerbaarheid Stevig in je schoenen leren staan Weerbaarheidstraining voor iedereen! Overtuigend nee durven zeggen Weerbaar zijn betekent:

Nadere informatie

PORTFOLIO 1 / 5 LEX DE JONG URBANBOOST

PORTFOLIO 1 / 5 LEX DE JONG URBANBOOST PORTFOLIO 1 / 5 LEX DE JONG URBANBOOST PERSOONLIJKE INFO Lex de Jong Trouringhstraat 20-1 1055 HB Amsterdam lex@urbanboost.nl RELEVANTE WERKERVARING 2014 heden Eigenaar Urbanboost Urbanboost is gespecialiseerd

Nadere informatie

December 2013. Vriendelijke groet, betasteunpunt@org.hanze.nl d.j.schorren@pl.hanze.nl 050-595 7821 06-13 222 700/ 050-595 5552.

December 2013. Vriendelijke groet, betasteunpunt@org.hanze.nl d.j.schorren@pl.hanze.nl 050-595 7821 06-13 222 700/ 050-595 5552. December 2013 Het Betasteunpunt van de Hanzehogeschool is het eerste aanspreekpunt voor scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs (VO) met interesse voor techniek en ict. In het schooljaar 2013-2014

Nadere informatie

Communiceren met ouderen

Communiceren met ouderen Communiceren met ouderen 1. Introductie a) Het SEE-GREEN project Het SEE-GREEN project is een Europees initiatief om de gevolgen voor de oudere generatie burgers in onze gemeenschappen te bepalen wanneer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS NIEUWSBRIEF Beste leden, Nadat in maart Portes du Soleil onveilig is gemaakt en velen van ons de sneeuw nog even hebben gezien, worden de winterse temperaturen weer ingeruild voor de warmere dagen. Degenen

Nadere informatie

Voetiuslicht. Vanuit het team. Verjaardagen: Ouders geven leerkrachten van de Voetiusschool een 8,3! In dit nummer:

Voetiuslicht. Vanuit het team. Verjaardagen: Ouders geven leerkrachten van de Voetiusschool een 8,3! In dit nummer: 30 januari 2015 Vanuit het team In december 2014 hebben ouders, leerlingen en leerkrachten de Primair Onderwijs Monitor ( POM) ingevuld. Karel van der Burgt, directeur van Edudat, heeft een verslag gemaakt

Nadere informatie

14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 14 januari 2016 Wetenswaardigheid 8 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Vol energie zijn we allemaal na de kerstvakantie weer aan de slag gegaan. Na een eerste korte week en een lang weekend wordt er

Nadere informatie

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Woorden van deze les de vrijwilliger uitzenden lokaal hulpbehoevend internationaal de omstandigheden relativeren het aanpassingsvermogen de handen uit de mouwen

Nadere informatie

Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd.

Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Hoofdstuk 6 - Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Speeches Johannes Kramer t.b.v. de opening streekhûs Noardeast Fryslân op 5 november 2012

Speeches Johannes Kramer t.b.v. de opening streekhûs Noardeast Fryslân op 5 november 2012 Speeches Johannes Kramer t.b.v. de opening streekhûs Noardeast Fryslân op 5 november 2012 Johannes Kramer welkom en opening bijeenkomst Als gebiedsgedeputeerde van Noordoost Fryslân wil ik u, mede namens

Nadere informatie

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken.

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Info, 1 april 2016 Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Verkeersituatie De verkeerssituatie rondom school verandert bijna dagelijks. Aanstaande dinsdag zal er weer een

Nadere informatie

Post-hbo opleiding psychosociale zorg door oncologieverpleegkundigen

Post-hbo opleiding psychosociale zorg door oncologieverpleegkundigen mensenkennis Ik heb ruime ervaring, maar door deze opleiding heb ik me gerealiseerd dat de zorg voor de patiënt beter kan. Post-hbo opleiding psychosociale zorg door oncologieverpleegkundigen Psychosociale

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Wie bestuurt de provincie?

Wie bestuurt de provincie? Wie bestuurt de provincie? Nederland heeft twaalf provincies. En die provincies hebben allemaal hun eigen volksvertegenwoordigers en hun eigen bestuurders. De provincies staan tussen het Rijk en de gemeenten

Nadere informatie

Checklist Afspraken met elkaar maken voor scholen en stagebieders

Checklist Afspraken met elkaar maken voor scholen en stagebieders Rondom: Hoe werk je samen aan een goed begeleide stage? Checklist Afspraken met elkaar maken voor scholen en stagebieders Deze checklist is voor scholen en (potentiële) stagebieders die elkaar beter willen

Nadere informatie

Toespraak staatssecretaris Bijleveld (BZK) Festival In actie met burgers! Woensdag 16 december 2009. Dames en heren,

Toespraak staatssecretaris Bijleveld (BZK) Festival In actie met burgers! Woensdag 16 december 2009. Dames en heren, Toespraak staatssecretaris Bijleveld (BZK) Festival In actie met burgers! Woensdag 16 december 2009 Dames en heren, Een maand geleden mocht ik in Utrecht samen met vertegenwoordigers van 47 Europese landen

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Mantelzorg bij kleinschalig wonen. Handreiking bij film

Mantelzorg bij kleinschalig wonen. Handreiking bij film Mantelzorg bij kleinschalig wonen Handreiking bij film Colofon Datum: september 2012 Auteurs: Ilse de Bruijn (MOVISIE) en Nienke Blijham (Vilans) Met medewerking van: De Rinnebeek (locatie van zorgorganisatie

Nadere informatie

ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK

ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK December 2015 ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK Deze enquête is gericht aan alle leden en donateurs van de natuurvereniging IVN Nijkerk. Het doel van de enquête is IVN Nijkerk inzicht te geven in welke richting

Nadere informatie

STICHTING SPRINT. Inhoudelijke Jaarverslag 2013-2014

STICHTING SPRINT. Inhoudelijke Jaarverslag 2013-2014 STICHTING SPRINT Inhoudelijke Jaarverslag 2013-2014 2 Inhoudsopgave Table of Contents Inhoudsopgave... 2 Activiteiten... 4 Trip naar Keulen... 4 Trip naar Istanbul... 4 Trip naar Brussel... 5 Seminars...

Nadere informatie

Workshop Privacy en Triage

Workshop Privacy en Triage Workshop Privacy en Triage Programma 1. Over de streep 2. Introductie Privacy & Triage 3. Triage in casus Privacy staat integraal werken in sociaal domein in de weg Gemeenten krijgen een grotere verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

RIJSCHOOL. Wat moet je doen?

RIJSCHOOL. Wat moet je doen? RIJSCHOOL Christina, Alfonso, Tai en Linda willen leren autorijden. Ze hebben het theoretische examen al afgelegd. Nu willen ze oefenen voor het praktijkexamen. Ze zoeken een rijschool. Jij helpt hen.

Nadere informatie

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda

OUDERINFO. Continurooster. Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015. Agenda OUDERINFO Schooljaar 2014/2015 Nummer 8 30 april 2015 Continurooster In het team en de MR vergaderingen praten we al enige tijd over invoering van een continurooster. Om verschillende redenen hebben we

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Nieuwe Collega s Algemeen: Stagiaires SO: Kijkles gym SO: Kinderboekenweek Aerofitt Zutphen VSO Leerlingenraad Gebarentraining Ouderavond participatiewet Bijlage

Nadere informatie