drs. F.Th.J. Arp RA (alleen bij agendapunt 8) mevrouw mr. H.M.A. van Meurs-Bergsma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "drs. F.Th.J. Arp RA (alleen bij agendapunt 8) mevrouw mr. H.M.A. van Meurs-Bergsma ------------------------------"

Transcriptie

1 Juni 2005 NOTULEN van de vergadering van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor van aandelen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf, dinsdag 12 april 2005, in het Telegraaf-gebouw te Amsterdam. Aanwezig: mevrouw J.A. Brewer-de Koster (secretaris) de heren prof. dr. W.M. Lammerts van Bueren (voorzitter) mr. J.S. Dienske prof. W.P. Moleveld RA E.H. van Puijenbroek drs. F.Th.J. Arp RA (alleen bij agendapunt 8) mevrouw mr. H.M.A. van Meurs-Bergsma (lid raad van bestuur) (notuliste) Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. De heer Dienske dankt het bestuur voor de mooie bos bloemen. Mevrouw Van Meurs meldt dat vandaag foto s zullen worden gemaakt van de bestuursleden voor de website van het administratie-kantoor. 2. Ingekomen stukken: Persberichten: - wijziging bestuursvorm N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf d.d. 2 november 2004; - nieuw sociaal plan Telegraaf-concern d.d. 1 december 2004; - Telegraaf-concern bevestigt nettoresultaat van 20 miljoen 14 januari 2005; - Telegraaf-concern neemt h-a-h bladenuitgever over d.d. 4 februari 2005; - Telegraaf-concern verhoogt dividend d.d. 17 maart 2005; - Telegraaf-uitgeverij in Oekraïne van start d.d. 1 april De persberichten worden ter kennisgeving aangenomen.

2 /2 3. Goedkeuring notulen van de vergaderingen d.d. 31 augustus 2004 en 25 februari De notulen worden paginagewijs en vervolgens naar aanleiding van besproken. Op pagina 3, tweede alinea en 4 van de notulen van 31 augustus 2004 worden tekstuele aanpassingen gegeven. Eveneens enkele tekstuele aanpassingen in de notulen van 25 februari Voortaan zullen de notulen van de bestuursvergadering op de website worden geplaatst. Mevrouw Van Meurs geeft een toelichting op de vraag uit de vergadering van certificaathouders van 3 februari 2005 inzake de eisen van de SEC met betrekking tot de blokkering van de certificaten. Uit navraag blijkt dat de lange deponeringstijd voor de AVA een financieel probleem oplevert, omdat voor deze blokkeringsdagen de certificaathouders hun belang dienen af te boeken. Besloten wordt om de certificaathouders zoveel mogelijk tegemoet te komen en volgend jaar in overleg met de bank te bekijken of de deponeringsdatum niet dichter bij de datum van de AVA kan zijn. De vraag van de heer Dienske wordt bevestigend beantwoord dat de bestuursleden de enquête van de VEB niet heeft ingevuld, onder meer omdat een groot deel van de vragen in de vergadering van 3 februari jl. aan de orde is geweest. Vervolgens worden de notulen van beide vergaderingen ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Opgemerkt wordt dat in 2006 het verslag van de vergadering van certificaathouders van 3 februari 2005 dient te worden goedgekeurd. 4. a. Rekening en verantwoording over het boekjaar 2004 van de stichting. De voorzitter stelt de rekening en verantwoording van de stichting over het boekjaar 2004 aan de orde. De heer E.H. van Puijenbroek verzoekt om jaarlijkse opname van de kosten van het administratiekantoor. Aanwezigen hebben geen inhoudelijke op- en/of aanmerkingen, waarna de stukken worden goedgekeurd. b. Letter of representation aan Deloitte. Na het aanbrengen van een tekstuele aanpassing zal de voorzitter de brief aan Deloitte ondertekenen.

3 /3 5. a. Herbenoeming de heer prof. dr. W.M. Lammerts van Bueren (bestuurslid A en voorzitter). De voorzitter stelt zich herkiesbaar. Bij acclamatie wordt hij herbenoemd als bestuurslid en voorzitter voor een zittingsperiode van vier jaar. De heer Dienske complimenteert de voorzitter met zijn optreden en voorzitterschap tijdens de vergadering van certificaathouders op 3 februari jl. b. Kennisgeving van de herbenoeming van de heer E.H. van Puijenbroek (bestuurslid B) door Stichting Beheer van prioriteitsaandelen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf. De heer E.H. van Puijenbroek heeft zich herkiesbaar gesteld voor een laatste zittingsperiode van vier jaar (Code Corporate Governance stelt een maximum termijn van 12 jaar ) en is conform de statuten van het administratiekantoor herbenoemd door de stichting Beheer van Prioriteitsaandelen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf. 6. Financiën Stichting Administratiekantoor van aandelen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf vanaf 1 januari 2005 tot en met 27 maart Mevrouw Van Meurs geeft een toelichting op het overzicht dat het bestuur heeft ontvangen inzake de uitgaven van het administratiekantoor. 7. FD artikel; kopie definitieve brief aan FD, R. Zevenbergen. De voorzitter dankt het bestuur voor haar inbreng bij de totstandkoming van de reactie op het artikel in Het Financieele Dagblad van 10 maart Ter kennisgeving is deze brief ook naar de raad van bestuur en raad van commissarissen van N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf verstuurd. 10. Agenda jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf en vragen van het bestuur in deze vergadering. De heer Moleveld stelt het beloningsbeleid en de ontslagvergoeding ter discussie. Het nieuwe beloningsbeleid bestaat uit twee variabele delen in tegenstelling tot voorheen. Betekent dit dat de raad van bestuur een salarisverhoging ontvangt? Zo ja, wat zijn de criteria hiervoor? Het woordje mede in het beleid roept vraagtekens op. Het bestuur vraagt zich af of gelet op de discussie over salariëring van topmanagers een 15%- salarisverhoging bij de huidige omstandigheden van het concern wenselijk is.

4 /4 In het beloningsbeleid is geen overgangsperiode opgenomen. Het bestuur acht meer inzage in de criteria en doelstellingen in het beloningsbeleid wenselijk. Het bestuur is wel een voorstander van een variabele beloning, echter dient het vertrekpunt dan niet de bestaande situatie te zijn. De heer Arp zal in deze vergadering om een toelichting worden gevraagd. De maximale ontslagvergoeding, zoals de Code Corporate Governance voorschrijft, wordt niet onderschreven door het concern. Voor de zittende leden van de raad van bestuur is dit begrijpelijk. Het beleid voor nieuwe bestuursleden is echter niet opgenomen. In de AVA zal hierover een vraag worden gesteld. Een aantal vragen wordt besproken die het bestuur bij monde van haar voorzitter in de komende AVA zal stellen. Onder verwijzing naar het Financieel Jaarverslag 2004 zal worden gevraagd naar het verloop van de reorganisatiekosten (pagina 15 en 51) en de afwaardering van de verdere verliezen (pagina 49). Onduidelijk is waarom de nieuwe index ASCX niet in dagblad De Telegraaf is opgenomen nu het concern zelf ook onder deze index valt. Tevens zal worden gevraagd naar de trage groei van het concern in het buitenland. Volgens de strategie zou het concern 27% van haar omzet uit het buitenland moeten halen. Het bestuur is van mening dat de marge van 15-35% in het nieuwe dividendbeleid te vrijblijvend is. Het bestuur onderschrijft het argument van de cashflow. 8. Bespreking van de jaarcijfers N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf en het dividendvoorstel over De volgende agendaonderwerpen worden in bijzijn van de heer Arp besproken.) Zoals gebruikelijk geeft hij een toelichting op de jaarcijfers aan de hand van de recente presentatie aan de analisten. Deze presentatie staat op de website is te beluisteren. De sheets worden uitgereikt waarna paginagewijs deze presentatie wordt toegelicht. De heer Moleveld informeert naar de HOI-cijfers. De heer Arp antwoordt dat de ontwikkeling van de oplage van dagblad De Telegraaf minder slecht is dan van haar concurrenten. Er is echter sprake van een structureel dalende oplagemarkt. Dit noodzaakt tot optimalisatie van de kosten. De strategie van het concern wordt breder neergezet en uitgebouwd naar het verkrijgen van mediaconsumptietijd in het binnenen buitenland.

5 /5 De heer E.H. van Puijenbroek merkt op dat de oplagedaling zowel een conjunctureel als structureel element in zich heeft. De heer Arp antwoordt dat de leestijd van de consument minder wordt. Dagblad De Telegraaf oriënteert zich derhalve op multimediale vernieuwingen. In de tijdschriftenbranche is merkbaar dat er steeds meer titels voor kleine doelgroepen verschijnen. Dit heeft gevolgen voor de advertentiemarkt en kent hoge productiekosten Inkomsten worden steeds meer uit line extensions gegenereerd. De Holland Combinatie, uitgever van huis-aan-huisbladen, heeft minder last van de internetactiviteiten. De advertentiekomsten uit het MKB lijken langzaam aan te trekken. De vooruitzichten voor 2005 zijn niet af te geven. Af en toe is een kleine opleving in de advertentiemarkt merkbaar. Voor 2005 is een bedrag van 20 miljoen beschikbaar voor nieuwe projecten. De heer Moleveld adviseert de heer Arp om de inflatie in de kolommen op pagina 32 niet op te nemen en informeert vervolgens naar de ruime marge van 15-35% in het nieuwe dividendbeleid. De heer Arp neemt dit advies over. Het dividendvoorstel 2004 is 23% van de cashflow. De bandbreedte houdt verband met de wisselende omvang van investeringen. Vervolgens worden enkele vragen gesteld over het jaarverslag Geïnformeerd wordt naar het verloop van de reorganisatiekosten (pagina 15) en de voorziening op pagina 51. De heer Arp zal dit nagaan. (Nagekomen uitleg: op pagina 15 van het jaarverslag 2004 staat een onjuist getal: 17 miljoen hogere reorganisatielasten moet zijn 19 miljoen hogere reorganisatielasten. Op pagina 49 is de post afwaardering deelneming opgenomen. Zijn er meerdere verliezen? De heer Arp antwoordt dat dit een financiering betreft die verstrekt is. Op pagina 62 zijn geen vergelijkende cijfers opgenomen inzake de beloning van het bestuur. Dit is juist. Is niet verplicht, zal volgend jaar worden meegenomen. De uitgestelde beloning houdt de pensioenvoorziening in. Geïnformeerd wordt naar de activiteiten van de uitgeverij van Annemarie van Gaal. Deze liggen op schema, zij het dat het nog fors in de aanloopverliezen zit. De heer Dienske complimenteert de raad van bestuur met de uitvoering van het financieel jaarverslag.

6 /6 9. Corporate Governance N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf Zoals reeds eerder besproken wordt aan de heer Arp een nadere toelichting gevraagd inzake de beloningstructuur en de ontslagvergoeding. De heer Arp antwoordt dat inderdaad geen beleid voor eventueel toekomstig bestuur is opgesteld. De ontslagvergoeding is niet opgenomen in het beloningsbeleid, omdat dit geen onderdeel uitmaakt van het beleid. Zoals bekend onderschrijft het concern de Code Corporate Governance niet met betrekking tot dit onderwerp. 10. Agenda jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf en vragen van het bestuur in deze vergadering. Vervolgens wordt de agenda besproken. Het bestuur vindt de bandbreedte 15-35% van het dividendbeleid te ruim. Het gebruik van deze bandbreedte dient te worden toegelicht. Beloningsbeleid. De heer Arp geeft desgevraagd een toelichting c.q. antwoord op de vragen. De raad van bestuur levert haar dertiende maand salaris in voor een variabele beloning tussen nul en twee maandsalarissen. De variabele beloning is afhankelijk van een beoordelingsysteem. Er is dus geen sprake van een salarisverhoging. Het bestuur is van mening dat dit niet duidelijk blijkt uit het beleid. Het was duidelijk geweest als hierbij een toelichting was opgenomen over het bestaande en nieuwe beleid. Het woord mede schept verwarring en verwoordt niet meetbare criteria. Het komt over als een ontsnappingsclausule. Voorgesteld wordt om onder meer te gebruiken en een opsomming te geven van criteria en doelstellingen. De certificaathouders kunnen dit jaar voor de eerste keer bij binnenkomst in de vergadering aangeven of zij gebruik wensen te maken van hun stemvolmacht voor de duur van de vergadering. Deze volmacht wordt vooraf ondertekend door de voorzitter. (De heer Arp verlaat de vergadering.)

7 /7 11. Beloning bestuursleden. Aan de hand van de Hay-systematiek is gekeken naar de gemiddelde dagvergoeding ( 1500) en vervolgens naar het jaargemiddelde van tijdsbesteding voor het administratiekantoor. Dit is toegenomen mede door de aandacht die de Code Corporate Governance vergt. Voorgesteld wordt een vergoeding van 7000,-- per jaar voor de voorzitter en 6000,-- voor de overige bestuursleden. Het bestuur is van mening dat het verschil in de vergoeding tussen voorzitter en de overige bestuursleden groter zou moeten zijn gelet op de intensiteit van het voorzitterschap. 12. Website Stichting Administratiekantoor van aandelen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf. Mevrouw Van Meurs toont enkele voorbeelden voor de lay-out van de website waarna het bestuur een keuze maakt. 13. Rondvraag. De notulen vanaf 1 januari 2005 zullen op de website van het administratiekantoor worden geplaatst. Desgevraagd antwoordt mevrouw Van Meurs dat het bestaan van het administratiekantoor en de bestaande beschermingsconstructies van het concern, gelet op komende wetgeving, juridisch worden onderzocht. 14. Sluiting. Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter de vergadering om uur

12 september 2005 HvM/sw

12 september 2005 HvM/sw /1 VERSLAG van de vergadering van certificaathouders van aandelen N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf, donderdag 3 februari 2005 om 11.00 uur, in het Telegraaf-gebouw te Amsterdam. 1. Opening. De voorzitter

Nadere informatie

Drie certificaathouders zijn vertegenwoordigd. Voorts zijn enige personen aanwezig op uitnodiging van het bestuur.

Drie certificaathouders zijn vertegenwoordigd. Voorts zijn enige personen aanwezig op uitnodiging van het bestuur. Notulen van de vergadering van houders van certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot, gehouden op dinsdag 1 maart 2011 om 16.00 uur te s-hertogenbosch Aanwezig: het voltallige bestuur van de Stichting

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. Amsterdam. Jaarstukken 2014

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. Amsterdam. Jaarstukken 2014 Stichting Administratiekantoor van aandelen Jaarstukken 2014 9 april 2015 /1 Inhoud Blad Jaarstukken 2014 3 Verslag 2014 van de stichting 4 Jaarrekening 9 Balans per 31 december 2014 10 Rekening van baten

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. april 2013 IT

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. april 2013 IT VERSLAG van de vergadering van houders van Certificaten van Aandelen van Telegraaf Media Groep N.V., gehouden op donderdag 11 om 14.00 uur in het TMG-gebouw, Basisweg 30 te Amsterdam. 1. Opening. De voorzitter

Nadere informatie

op donderdag, 19 mei 2016 om uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, Amsterdam

op donderdag, 19 mei 2016 om uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, Amsterdam Agenda Aandeelhouders en andere stemgerechtigden van Beter Bed Holding N.V. worden uitgenodigd voor de jaarlijkse Algemene Vergadering, te houden op donderdag, 19 mei 2016 om 14.00 uur in het Hilton Hotel,

Nadere informatie

NB: De agendapunten 4, 6, 8a, 8b, 9, 11, 12, 13, 14 en 15 zullen ter stemming worden gebracht.

NB: De agendapunten 4, 6, 8a, 8b, 9, 11, 12, 13, 14 en 15 zullen ter stemming worden gebracht. Beter Bed Holding N.V. Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders op donderdag, 28 april 2011 om 12.30 uur bij IBN Vergadercentrum, Hockeyweg 5, 5405 NC Uden 1. Opening. 2. Bespreking jaarverslag 2010.

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA Vergadering vrijdag 10 juni 2016, 13.00 uur Ten kantore van Optimix Vermogensbeheer NV, Johannes Vermeerstraat 14 te Amsterdam

Nadere informatie

De voorzitter van het bestuur, de heer prof. dr. W. van Voorden, opent de vergadering om 12.00 uur en heet de aanwezigen welkom.

De voorzitter van het bestuur, de heer prof. dr. W. van Voorden, opent de vergadering om 12.00 uur en heet de aanwezigen welkom. Notulen van de Vergadering van Certificaathouders van de Stichting Administratiekantoor van aandelen Ballast Nedam, gehouden op woensdag van 12.00 12.30 uur in Party- en Congrescentrum Artis aan de Plantage

Nadere informatie

De voorzitter van het bestuur, de heer prof. dr. W. van Voorden, opent de vergadering om uur en heet de aanwezigen welkom.

De voorzitter van het bestuur, de heer prof. dr. W. van Voorden, opent de vergadering om uur en heet de aanwezigen welkom. Notulen van de Vergadering van Certificaathouders van de Stichting Administratiekantoor van aandelen Ballast Nedam, gehouden op vrijdag van 12.00 12.30 uur in Party- en Congrescentrum Artis aan de Plantage

Nadere informatie

A G E N D A. 9. a. Aanwijzing inzake uitgifte van aandelen (stempunt) b. Aanwijzing inzake beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (stempunt)

A G E N D A. 9. a. Aanwijzing inzake uitgifte van aandelen (stempunt) b. Aanwijzing inzake beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (stempunt) A G E N D A voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ballast Nedam N.V., te houden op donderdag 19 mei 2011 om 13.30 uur in Artis Party- en Congrescentrum aan de Plantage Middenlaan

Nadere informatie

RAPPORT STICHTING ING AANDELEN

RAPPORT STICHTING ING AANDELEN RAPPORT STICHTING ING AANDELEN Het onderstaande rapport is opgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van de administratievoorwaarden voor aandelen op naam in het kapitaal van ING Groep N.V. en

Nadere informatie

A G E N D A. 8. a. Aanwijzing inzake uitgifte van aandelen (stempunt) b. Aanwijzing inzake beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (stempunt)

A G E N D A. 8. a. Aanwijzing inzake uitgifte van aandelen (stempunt) b. Aanwijzing inzake beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht (stempunt) A G E N D A voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ballast Nedam N.V., te houden op woensdag 16 mei 2012 om 13.30 uur in het Beatrixtheater, Jaarbeursplein te Utrecht 1. Opening

Nadere informatie

op woensdag, 28 april 2010 om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam

op woensdag, 28 april 2010 om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders BETER BED HOLDING N.V. op woensdag, 28 april 2010 om 14.00 uur in het Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam 1. Opening. 2. Bespreking jaarverslag

Nadere informatie

RAPPORT STICHTING ING AANDELEN

RAPPORT STICHTING ING AANDELEN RAPPORT STICHTING ING AANDELEN Het onderstaande rapport is opgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van de administratievoorwaarden voor aandelen op naam in het kapitaal van ING Groep N.V. en

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. april 2014 ML

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. april 2014 ML VERSLAG van de vergadering van houders van Certificaten van Aandelen van Telegraaf Media Groep N.V., gehouden op dinsdag 8 om 14.00 uur in het TMG-gebouw, Basisweg 30 te Amsterdam. 1. Opening. De voorzitter

Nadere informatie

7.c Kennisgeving door de raad van commissarissen van de voor benoeming voorgedragen

7.c Kennisgeving door de raad van commissarissen van de voor benoeming voorgedragen 1. Opening Agenda voor de algemene vergadering van Koninklijke Ten Cate N.V. te houden op donderdag 17 april 2014 om 14.00 uur in het Polman Stadion, Stadionlaan 1 te Almelo. 2. Mededelingen 3. Jaarverslag

Nadere informatie

NOTULEN STAK FUNDA 2012

NOTULEN STAK FUNDA 2012 NOTULEN STAK FUNDA 2012 Notulen van de vergadering van Certificaathouders van Funda d.d. 23 april 2012 van 13.30-14.30 uur te Amsterdam, Wyndham Apollo Hotel Aanwezig namens Stichting Administratiekantoor

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om uur te Breukelen.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de Vennootschap), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om uur te Breukelen. Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TIE Kinetix N.V. (de "Vennootschap"), te houden op vrijdag 31 maart 2017 om 10.00 uur te Breukelen. Agenda: 1. Opening en mededelingen.* 2. Voorstel tot vaststelling

Nadere informatie

CORPORATE. 1. Opening. 2. Mededelingen

CORPORATE. 1. Opening. 2. Mededelingen CORPORATE Agenda voor de algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Ten Cate N.V. te houden op donderdag 9 april 2015 om 14.00 uur in het Polman Stadion, Stadionlaan 1 te Almelo 1. Opening

Nadere informatie

OPROEPING ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS MKB NEDSENSE N.V.

OPROEPING ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS MKB NEDSENSE N.V. OPROEPING ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS MKB NEDSENSE N.V. Het Bestuur van MKB Nedsense N.V. nodigt haar aandeelhouders uit voor een Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op vrijdag

Nadere informatie

Negen certificaathouders zijn vertegenwoordigd. Voorts zijn enige personen aanwezig op uitnodiging van het bestuur.

Negen certificaathouders zijn vertegenwoordigd. Voorts zijn enige personen aanwezig op uitnodiging van het bestuur. Notulen van de vergadering van houders van certificaten van gewone aandelen A Van Lanschot, gehouden op dinsdag 4 maart 2008 om 16.00 uur te s-hertogenbosch Aanwezig: Het voltallige bestuur van de Stichting

Nadere informatie

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2012 (informatie)

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2012 (informatie) Vrije vertaling AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. (de "Vennootschap") te houden op dinsdag 2 april 2013, aanvang 14.30 uur, in het Hilton hotel, Weena 10, 3012 CM te

Nadere informatie

NOTULEN. Aanwezig ter vergadering:

NOTULEN. Aanwezig ter vergadering: NOTULEN van het verhandelde 1 tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Fugro N.V., gehouden ten kantore van de vennootschap in Leidschendam op 27 november 2013. Aanwezig ter vergadering: Leden

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening. 2. Verslag van de directie over het boekjaar 2014 en het gevoerde beleid (zie toelichting) (bespreking).

Agenda. 1. Opening. 2. Verslag van de directie over het boekjaar 2014 en het gevoerde beleid (zie toelichting) (bespreking). AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap, gevestigd te Groenlo, te houden op 2 april 2015, s morgens om 11.00 uur in het NHOW Hotel

Nadere informatie

De locatie van de vergadering wordt op 20 april 2010 via de website van de Vennootschap (investor.oce.nl) bekend gemaakt.

De locatie van de vergadering wordt op 20 april 2010 via de website van de Vennootschap (investor.oce.nl) bekend gemaakt. Agenda van de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de naamloze vennootschap Océ N.V., gevestigd te Venlo, te houden in Venlo ten kantore van de Vennootschap op donderdag 22 april 2010,

Nadere informatie

AGENDA. 5 Verlening van décharge aan de Directie voor het gevoerde beleid (stempunt)

AGENDA. 5 Verlening van décharge aan de Directie voor het gevoerde beleid (stempunt) AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SnowWorld N.V., te houden op donderdag 12 maart 2015 om 10:00 uur CET bij de vestiging van SnowWorld aan de Buytenparklaan 30, 2717

Nadere informatie

Agenda. Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. datum woensdag 24 april 2019 aanvang uur

Agenda. Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. datum woensdag 24 april 2019 aanvang uur Agenda Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders datum woensdag 24 april 2019 aanvang 10.30 uur Agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op woensdag

Nadere informatie

VASTNED RETAIL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam

VASTNED RETAIL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam VASTNED RETAIL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam AGENDA Van de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van VastNed Retail op dinsdag 7 april 2009 om

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. april 2015 ML

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. april 2015 ML CONCEPT VERSLAG voor de vergadering van houders van certificaten van aandelen van Telegraaf Media Groep N.V., gehouden op donderdag 9 om 14.00 uur in het hoofdgebouw van Telegraaf Media Groep N.V., Basisweg

Nadere informatie

6. Raad van Commissarissen Vermindering van het aantal leden van de Raad van Commissarissen van negen naar acht (besluit)

6. Raad van Commissarissen Vermindering van het aantal leden van de Raad van Commissarissen van negen naar acht (besluit) Agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (de Vennootschap ), te houden in het Hilton hotel, Apollolaan 138 te Amsterdam, op maandag 27 april 2009, aanvang 14.00

Nadere informatie

Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) Value8 N.V. Dinsdag 6 december 2016, uur

Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) Value8 N.V. Dinsdag 6 december 2016, uur Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) Value8 N.V. Dinsdag 6 december 2016, 09.30 uur Locatie: Aanwezig RvB: Aanwezig RvC: NH Jan Tabak (Amersfoortsestraatweg 27, Bussum) De

Nadere informatie

RAPPORT STICHTING ING AANDELEN

RAPPORT STICHTING ING AANDELEN RAPPORT STICHTING ING AANDELEN Het onderstaande rapport is opgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van de administratievoorwaarden voor aandelen op naam in het kapitaal van ING Groep N.V. (de

Nadere informatie

OPROEPING ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VALUE8 N.V.

OPROEPING ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VALUE8 N.V. OPROEPING ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VALUE8 N.V. Het bestuur van Value8 N.V. ( Vennootschap ) nodigt haar aandeelhouders en andere vergadergerechtigden (tezamen, de Vergadergerechtigden )

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Uittreksel Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders R&S Retail Group N.V. (de "Vennootschap")

Uittreksel Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders R&S Retail Group N.V. (de Vennootschap) Uittreksel Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders R&S Retail Group N.V. (de "Vennootschap") Locatie Kantoor Miss Etam, Zoetermeer Datum 10 mei 2016 Voorzitter Bestuur Dhr. E. Verbaere Dhr. L.H.

Nadere informatie

Agenda. 1 Opening. 2 Jaarverslag 2007. 3 Jaarrekening 2007 en dividend

Agenda. 1 Opening. 2 Jaarverslag 2007. 3 Jaarrekening 2007 en dividend Agenda Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot nv, te houden op donderdag 8 mei 2008, aanvang 14.00 uur, in het Auditorium van de vanlanschottoren, Leonardo Da Vinciplein

Nadere informatie

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 2018 21 MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS AGENDA AANDEELHOUDERS VAN SLIGRO FOOD GROUP N.V. WORDEN OPGEROEPEN TOT HET BIJWONEN VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING, TE HOUDEN OP WOENSDAG 21

Nadere informatie

Aankondiging Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Aankondiging Algemene Vergadering van Aandeelhouders Aankondiging Algemene Vergadering van Aandeelhouders Nieuwegein, 25-4-2017 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Op 06 juni 2017 om 14.00 uur zal Novisource N.V. (de Vennootschap ) haar jaarlijkse Algemene

Nadere informatie

TOELICHTING Toelichting op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Alliander N.V.

TOELICHTING Toelichting op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Alliander N.V. TOELICHTING Toelichting op de agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Alliander N.V. van 10 april 2019 Agendapunt 1 Opening en mededelingen Mevrouw A. Jorritsma-Lebbink, voorzitter

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders TMC Group N.V. Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TMC Group N.V. ( TMC ), te houden op woensdag 21 april 2010 om 10.00 uur te Hotel Novotel

Nadere informatie

246.436.370 56,11% 2.217.927.330 2.212.239.843 (99,99%) 246.437.318 56,12% 2.217.935.862 2.176.650.630 (99,03%)

246.436.370 56,11% 2.217.927.330 2.212.239.843 (99,99%) 246.437.318 56,12% 2.217.935.862 2.176.650.630 (99,03%) waar zijn 1 niet 1. Opening. 2. Overzicht van de activiteiten, incl. de activiteiten op het gebied van MVO, en de financiële situatie van de Vennootschap. 3. Bespreking van de uitvoering van het Beloningsbeleid

Nadere informatie

5. Decharge van de Raad van Commissarissen voor het gehouden toezicht * 6. Benoeming van de accountant van de Vennootschap voor het boekjaar 2011 *

5. Decharge van de Raad van Commissarissen voor het gehouden toezicht * 6. Benoeming van de accountant van de Vennootschap voor het boekjaar 2011 * ASM International N.V. AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ASM International N.V. (de "Vennootschap") te houden op maandag 23 mei 2011 om 14.00 uur in de Heian zaal van

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Agenda voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Wolters Kluwer N.V., te houden op donderdag 19 april 2018, aanvang 11.00 uur in Hotel

Nadere informatie

Samen groeien en presteren

Samen groeien en presteren Samen groeien en presteren Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Donderdag 12 mei 2016, 13.00 uur, ten kantore van DPA Group N.V., Gatwickstraat 11, Amsterdam Agenda 1. Opening 2. Behandeling

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 19 maart 2014

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 19 maart 2014 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Jaarlijkse van te houden op woensdag om 11.00 uur ten kantore van de vennootschap, Corridor 11 te Veghel Op de agenda is aangegeven welke punten ter besluitvorming

Nadere informatie

Buitengewone Algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) Essent NV d.d. 28 september 2009. Besluitenlijst d.d. d.d. adj.secr. gem.secr.

Buitengewone Algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) Essent NV d.d. 28 september 2009. Besluitenlijst d.d. d.d. adj.secr. gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team BV_PC Buitengewone Algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) Essent NV d.d. 28 september 2009 1- Notagegevens Notanummer 231818 Datum

Nadere informatie

AGENDA. 4. Ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe activiteiten van Lavide

AGENDA. 4. Ontwikkelingen met betrekking tot de nieuwe activiteiten van Lavide AGENDA OPENING voor de algemene vergadering van aandeelhouders van Lavide N.V., gevestigd te Alkmaar ( Lavide of de Vennootschap ), te houden op donderdag 20 juni 2019. Locatie: Hotel Mitland, Ariënslaan

Nadere informatie

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2011 (informatie)

3. Verslag van de Raad van Commissarissen en van zijn commissies over het boekjaar 2011 (informatie) Agenda AGM 2012 Vrije vertaling AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders van SBM Offshore N.V. (de "Vennootschap") te houden op woensdag 16 mei 2012, aanvang 14.30 uur, in de zaal Eduard Flipse in

Nadere informatie

Agenda AVA Value8 N.V. 28 juni 2017

Agenda AVA Value8 N.V. 28 juni 2017 Agenda AVA Value8 N.V. 28 juni 2017 Algemene Vergadering (AVA) van Value8 N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, te houden op woensdag 28 juni 2017. Locatie Aanvang Beursplein 5, Amsterdam Woensdag 28

Nadere informatie

Agenda. Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. datum woensdag 20 april 2016 aanvang 10.30 uur

Agenda. Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders. datum woensdag 20 april 2016 aanvang 10.30 uur Agenda Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders datum woensdag 20 april 2016 aanvang 10.30 uur Agenda Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op woensdag

Nadere informatie

- Vaststelling van de jaarrekening 2014 van ABN AMRO Group N.V.

- Vaststelling van de jaarrekening 2014 van ABN AMRO Group N.V. Verantwoording stemgedrag eerste half jaar 2015 Stemgedrag op vergaderingen van aandeelhouders en genomen aandeelhoudersbesluiten buiten vergadering 1. Inleiding NLFI onderschrijft het belang van de Nederlandse

Nadere informatie

Agenda AVA. 25 april 2018

Agenda AVA. 25 april 2018 Agenda AVA 25 april 2018 AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op woensdag 25 april 2018 om 10.30 uur in het Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988 CB te

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Agenda. Donderdag 16 mei 2019 om uur Locatie: DPA Group N.V., Gatwickstraat 11, Amsterdam

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Agenda. Donderdag 16 mei 2019 om uur Locatie: DPA Group N.V., Gatwickstraat 11, Amsterdam Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Donderdag 16 mei 2019 om 13.00 uur Locatie: DPA Group N.V., Gatwickstraat 11, Amsterdam Agenda 1. Opening 2. Behandeling jaarverslag 2018 3. Hoofdlijnen van

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

3. Voorstel tot machtiging inkoop van certificaten van financieringspreferente aandelen

3. Voorstel tot machtiging inkoop van certificaten van financieringspreferente aandelen AGENDA voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. te houden op donderdag 27 augustus 2009 Westerlaan 10, Rotterdam aanvang: 15.00 uur 1. Opening 2. a. Voorstel

Nadere informatie

VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam

VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL N.V. beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal gevestigd te Rotterdam AGENDA Van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van VastNed Offices/Industrial N.V.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen door de voorzitter van de raad van commissarissen van de Vennootschap (de "Raad van Commissarissen").

1. Opening en mededelingen door de voorzitter van de raad van commissarissen van de Vennootschap (de Raad van Commissarissen). Toelichting op de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (de "Algemene Vergadering") van ForFarmers N.V. (de "Vennootschap") te houden op vrijdag 26 april 2019 1 TOELICHTING

Nadere informatie

C O N C E P T A G E N D A

C O N C E P T A G E N D A C O N C E P T A G E N D A voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ballast Nedam N.V., te houden op vrijdag 7 mei 2010 om 13.30 uur in Artis Party- en Congrescentrum aan de Plantage

Nadere informatie

ACKERMANS & van HAAREN NV Begijnenvest Antwerpen BTW BE R.P.R. Antwerpen

ACKERMANS & van HAAREN NV Begijnenvest Antwerpen BTW BE R.P.R. Antwerpen ACKERMANS & van HAAREN NV Begijnenvest 113 2000 Antwerpen BTW BE 0.404.616.494 R.P.R. Antwerpen NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING GEHOUDEN TE ANTWERPEN OP 29 MEI 2012 I. SAMENSTELLING VAN HET

Nadere informatie

De vergadering wordt om u. geopend onder het voorzitterschap van de heer Aloïs Michielsen, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De vergadering wordt om u. geopend onder het voorzitterschap van de heer Aloïs Michielsen, Voorzitter van de Raad van Bestuur. 12 mei 2009 NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DER AANDEELHOUDERS VAN SOLVAY N.V. gehouden op dinsdag 12 mei 2009 om 14 u 30 -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van de punten op de agenda meldt de voorzitter het volgende:

Voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van de punten op de agenda meldt de voorzitter het volgende: Verslag van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KAS BANK N.V. gehouden op woensdag 23 april 2014 om 11.30 uur ten kantore van de vennootschap, Nieuwezijds Voorburgwal 225 te Amsterdam

Nadere informatie

4. Jaarrekening 2011 en winstbestemming 4.a Vaststelling jaarrekening 2011 (ter beslissing) 4.b Vaststelling winstbestemming (ter beslissing)

4. Jaarrekening 2011 en winstbestemming 4.a Vaststelling jaarrekening 2011 (ter beslissing) 4.b Vaststelling winstbestemming (ter beslissing) Agenda voor de algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke Ten Cate nv, te houden op donderdag 19 april 2012 om 14.00 uur in het Polman Stadion, Stadionlaan 1 te Almelo. 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Attero Holding NV. 26 april 2012

Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Attero Holding NV. 26 april 2012 Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Attero Holding NV 26 april 2012 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Boekjaar 2011 4. Realisatie strategie 5. Benoemingen 6. Opdracht

Nadere informatie

Gewone algemene vergadering van aandeelhouders van 25 april 2006 te 11 uur NOTULEN

Gewone algemene vergadering van aandeelhouders van 25 april 2006 te 11 uur NOTULEN Gewone algemene vergadering van aandeelhouders van 25 april 2006 te 11 uur NOTULEN Het jaar 2006, op 25 april te 11 uur, te 2000 Antwerpen, Schaliënstraat 5, is de gewone algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 8 juli 2015 aanvang 10.30 uur in NH Hotels te Amersfoort

Notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 8 juli 2015 aanvang 10.30 uur in NH Hotels te Amersfoort Notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 8 juli 2015 aanvang 10.30 uur in NH Hotels te Amersfoort 1 Opening De Voorzitter, de heer Ten Cate, opent de vergadering

Nadere informatie

AGENDA. 1. Opening. 2. Verslag van de Raad van Bestuur over Bezoldiging in het boekjaar 2016

AGENDA. 1. Opening. 2. Verslag van de Raad van Bestuur over Bezoldiging in het boekjaar 2016 AGENDA van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KAS BANK N.V. te houden op woensdag 26 april 2017 om 11.30 uur ten kantore van de vennootschap, Nieuwezijds Voorburgwal 225 te 1012

Nadere informatie

AGENDA. 1. Opening en mededelingen.

AGENDA. 1. Opening en mededelingen. AGENDA Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Macintosh Retail Group N.V., te houden op donderdag 30 april 2015 om 14.00 uur in het Novotel, Europaboulevard 10 te Amsterdam 1. Opening

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 24 APRIL 2015 De gewone algemene

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE REMUNERATIE- EN NOMINATIECOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN

REGLEMENT VAN DE REMUNERATIE- EN NOMINATIECOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN REGLEMENT VAN DE REMUNERATIE- EN NOMINATIECOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN 24 november 2017 INHOUD HOOFDSTUK 1: Rol en status van het Reglement 1 HOOFDSTUK 2: Samenstelling ReNomCo 1 HOOFDSTUK 3:

Nadere informatie

Verslag Vergadering van Aandeelhouders Source Group N.V. d.d. 15 juni 2015

Verslag Vergadering van Aandeelhouders Source Group N.V. d.d. 15 juni 2015 Verslag Vergadering van Aandeelhouders Source Group N.V. d.d. 15 juni 2015 Verslag van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van de naamloze vennootschap Source Group N.V. gehouden d.d. 15 juni

Nadere informatie

Agenda. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van CSM nv. DATUM 11 oktober 2013

Agenda. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van CSM nv. DATUM 11 oktober 2013 Agenda Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van CSM nv DATUM 11 oktober 2013 TIJD PLAATS 10.30 uur Steigenberger Airport Hotel Amsterdam (voorheen: Dorint Hotel Amsterdam Airport) Stationsplein

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Triodos Bank NV 17 mei 2013 1 1. Welkom Algemene Vergadering van Aandeelhouders Triodos Bank NV 1. Welkom 2. Verslag van de Directie 2012 3. Vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

Gehouden te Amsterdam op 3 november 2014

Gehouden te Amsterdam op 3 november 2014 Pagina 1 CONCEPT Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders BNP Paribas OBAM N.V. Gehouden te Amsterdam op 3 november 2014 Aanwezig Jhr.drs. R.W.F. van Tets, commissaris (voorzitter) Mr. J.H. Schraven,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering, heet alle aanwezigen welkom en geeft kort de gang van zaken weer.

De voorzitter opent de vergadering, heet alle aanwezigen welkom en geeft kort de gang van zaken weer. PHARMING NOTULEN van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Pharming Group N.V., gevestigd te Leiden, hierna: "Pharming", gehouden te Leiden op 30 maart 2010. Voorzitter: Notulist:

Nadere informatie

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid 25 april 2019 Aanwezig: Mevrouw drs. P. Jorritsma-Verkade, gemeente Altena, voorzitter De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter Mevrouw

Nadere informatie

Concept notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) 1NOMij N.V.

Concept notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) 1NOMij N.V. Concept notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) 1NOMij N.V. Datum 05 juni 2012 Plaats Parkhotel Rotterdam, Westersingel 70, 3015 LB Rotterdam Raad van Commissarissen Raad van Bestuur Notuliste

Nadere informatie

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch 1. Opening De voorzitter, de heer Duron, opent om 10.10

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum 1. Opening De Voorzitter opent de vergadering om 10.30 uur en heet

Nadere informatie

REGLEMENT REMUNERATIE-, SELECTIE- EN BENOEMINGSCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN PGGM N.V.

REGLEMENT REMUNERATIE-, SELECTIE- EN BENOEMINGSCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN PGGM N.V. REGLEMENT REMUNERATIE-, SELECTIE- EN BENOEMINGSCOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN PGGM N.V. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Taken en bevoegdheden... 3 3. Samenstelling... 5 4. De voorzitter... 6 5. De

Nadere informatie

AVA 5 juni 2019 : dividendvoorstel 5 eurocent per aandeel

AVA 5 juni 2019 : dividendvoorstel 5 eurocent per aandeel PERSBERICHT AVA 5 juni 2019 : dividendvoorstel 5 eurocent per aandeel Amsterdam, 24-4-2019 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Op 05 juni 2019 zal de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Nadere informatie

Agenda. Algemene Vergadering van Aalberts Industries N.V. Te houden op: Donderdag 21 april 2011 Aanvang 14.00 uur

Agenda. Algemene Vergadering van Aalberts Industries N.V. Te houden op: Donderdag 21 april 2011 Aanvang 14.00 uur Agenda Algemene Vergadering van Aalberts Industries N.V. Te houden op: Donderdag 21 april 2011 Aanvang 14.00 uur Hotel Okura Amsterdam Ferdinand Bolstraat 333 1072 LH Amsterdam Agenda De jaarstukken over

Nadere informatie

Vergadering van certificaathouders

Vergadering van certificaathouders Vergadering van certificaathouders van ING Groep N.V. 25 april 2016 Amsterdam Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Toelichting op de activiteiten van de Stichting en de voorgenomen wijziging van de administratievoorwaarden

Nadere informatie

Agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders Die zal worden gehouden op donderdag 12 mei 2016, vanaf 14.00 uur, in het Hilton Amsterdam hotel, Apollolaan 138 te Amsterdam. 1. Toespraak

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. oktober 2014 ML

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN TELEGRAAF MEDIA GROEP N.V. oktober 2014 ML VERSLAG van de vergadering van het bestuur van Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V., gehouden op woensdag 1 om 11.00 uur in het TMG-gebouw, Basisweg 30 te Amsterdam. Aanwezig:

Nadere informatie

Concept notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) N.V. Dico International

Concept notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) N.V. Dico International Concept notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) N.V. Dico International Datum 29 december 2015 Plaats Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Raad van Commissarissen drs. G.P.

Nadere informatie

AGENDA. 1. Opening. 2. Verslag van de Raad van Bestuur over 2015. 3. Bezoldiging in het boekjaar 2015

AGENDA. 1. Opening. 2. Verslag van de Raad van Bestuur over 2015. 3. Bezoldiging in het boekjaar 2015 AGENDA van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KAS BANK N.V. te houden op woensdag 20 april 2016 om 11.30 uur ten kantore van de vennootschap, Nieuwezijds Voorburgwal 225 te 1012

Nadere informatie

Een nadere beschrijving van de Governance staat in het jaarverslag vermeld.

Een nadere beschrijving van de Governance staat in het jaarverslag vermeld. Governance Het bestuur en de Raad van Commissarissen zijn verantwoordelijk voor de inrichting en toepassing van de Governance van de woningcorporatie en de naleving van de Governancecode Woningcorporaties.

Nadere informatie

Er zijn vanuit de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen geen mededelingen gekomen.

Er zijn vanuit de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen geen mededelingen gekomen. MTY Holdings N.V. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Datum: 16 december 2015 Locatie: Hotel Mitland te Utrecht Aanwezig namens MTY Holdings N.V.: De heer P.P.F. de Vries Mevrouw K. Koopmans

Nadere informatie

AEX 12 8 0 20 AMX 9 15 0 24 AMS 7 14 0 21 Lokaal 19 17 0 36 Totaal 47 2% 54-1% 0-1% 101 Best Practice Bepaling II.1.2

AEX 12 8 0 20 AMX 9 15 0 24 AMS 7 14 0 21 Lokaal 19 17 0 36 Totaal 47 2% 54-1% 0-1% 101 Best Practice Bepaling II.1.2 Best Practice Bepaling II.1.1 Een bestuurder wordt benoemd voor een periode van maximaal vier jaar. Herbenoeming kan telkens voor een periode van maximaal vier jaar plaatsvinden. Toepassen Stijging Uitleg

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Algemene Vergadering van Aandeelhouders AGENDA JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN SLIGRO FOOD GROUP N.V. TE HOUDEN OP WOENSDAG 20 MAART 2013 OM 11.00 UUR TEN KANTORE VAN DE VENNOOTSCHAP,

Nadere informatie

Aankondiging Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Aankondiging Algemene Vergadering van Aandeelhouders Aankondiging Algemene Vergadering van Aandeelhouders Nieuwegein, 20-4-2016 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Op 01 juni 2016 om 14.00 uur zal Novisource N.V. (de Vennootschap ) haar jaarlijkse Algemene

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 APRIL 2017 De gewone algemene

Nadere informatie

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 2019 20 MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS AGENDA AANDEELHOUDERS VAN SLIGRO FOOD GROUP N.V. WORDEN OPGEROEPEN TOT HET BIJWONEN VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING, TE HOUDEN OP WOENSDAG 20

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RISICO COMMISSIE VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN DE VOLKSBANK N.V. 30 maart 2019

REGLEMENT VOOR DE RISICO COMMISSIE VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN DE VOLKSBANK N.V. 30 maart 2019 REGLEMENT VOOR DE RISICO COMMISSIE VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN DE VOLKSBANK N.V. 30 maart 2019 De Volksbank N.V. (de Volksbank) bestaat uit vier merken (handelsnamen): ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen

1. Opening en mededelingen Notulen van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de naamloze vennootschap VastNed Retail N.V. op vrijdag 15 mei 2009 om 11.00 uur in het Novotel Rotterdam Brainpark 1. Opening en

Nadere informatie

3. Nuon Energy Public Assurances Foundation (NEPAF) terugblik 2012

3. Nuon Energy Public Assurances Foundation (NEPAF) terugblik 2012 N.V. Nuon Energy nodigt haar aandeelhouders uit voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op maandag 13 mei 2013, op haar hoofdkantoor, Mali zaal, Spaklerweg 20 te Amsterdam. De vergadering

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders 2016

Algemene vergadering van aandeelhouders 2016 Algemene vergadering van aandeelhouders 2016 Agenda voor de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van AND International Publishers N.V. te houden op donderdag 12 mei 2016 om 10:00 uur in Novotel

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2018

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2018 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2018 Aan de Aandeelhouders Overeenkomstig artikel 17 van de statuten, heb ik de eer u namens de Raad van Commissarissen uit te nodigen tot het bijwonen van de jaarlijkse

Nadere informatie