Ve Re F i. Krijg grip op uw geldstromen sociale zekerheid. Hoeveel geld kunt ú besparen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ve Re F i. Krijg grip op uw geldstromen sociale zekerheid. www.verefi.nl. Hoeveel geld kunt ú besparen?"

Transcriptie

1 Ve Re F i Krijg grip op uw geldstromen sociale zekerheid. Hoeveel geld kunt ú besparen?

2 GRIP OP GELDSTROMEN SOCIALE ZEKERHEID Ons stelsel van sociale zekerheid is complex en kostbaar. Bedrijven dragen o.a. zelf de kosten van de eerste twee jaar verzuim. Komt de werknemer in de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA), dan geldt een doorbelasting naar de werkgever van maximaal 10 WGA uitkeringsjaren. Bedrijven betalen premies voor de WAO, WIA en de WW. Er worden daarnaast premies afgedragen aan private verzekeraars voor de afdekking van risico s of extra zekerheden voor de werknemers. Gemiddeld genomen zijn bedrijven 30 tot 40% van de loonsom kwijt aan publieke en private verzekeringen, verzuim en re-integratie. Een fors bedrag! Opvallend genoeg worden deze geldstromen nauwelijks gecontroleerd, waardoor bedrijven veel meer geld kwijt zijn dan nodig is. Zo zijn er in Nederland bijna geen bedrijven of organisaties die de voorzieningen (IFRS) of de kosten voor sociale zekerheid concreet en in één bedrag in hun financiële jaarstukken hebben staan. Dit is zeker bijzonder te noemen gelet op de enorme bedragen die ermee gemoeid zijn. Met de VeReFi Quickscan krijgt u een indicatie over de omvang van de geldstromen. De achterliggende parameters en formules in het rekenmodel zijn door ons opgesteld en gecontroleerd en verwerkt door topactuarissen.

3 Controleer en neem regie Weet u hoeveel procent van uw loonsom u momenteel kwijt bent aan geldstromen voor sociale zekerheid? Controleert u of eventuele WGA-uitkeringen terecht aan u worden doorbelast en tekent u regelmatig beroep of bezwaar aan tegen UWV-beschikkingen? Heeft u een beeld of uw organisatie alle subsidies en premiekortingen optimaal benut? Is het verzuimpercentage in uw onderneming boven de 3%? Is uw bedrijfsarts gericht op een snelle re-integratie in (passende) arbeid? Er zijn groepen werknemers waarvoor premiekortingen gelden zodat er minder aan WAO/WIA/WW premies betaald hoeft te worden. Er zijn werknemers waarvoor de werkgever niet zelf de verzuim- en WGA kosten hoeft te betalen. Of werknemers die recht hebben op een (hogere) uitkering waardoor de werkgever zijn loonkosten kan verminderen. Met behulp van de VeReFi Quickscan kunt u nu voor het eerst zelf een inschatting maken in hoeverre u nu grip heeft op de sociale zekerheidsgeldstromen. We noemen dit binnen VeReFi de mate van control en u kunt dit in het rekendeel zelf invullen. Wanneer u bijvoorbeeld alleen maar de diverse belastingaanslagen ter betaling ondertekent, dan is uw mate van control zeker geen 100% en ook geen 95%. VeReFi staat voor een samenhangend beleid van verzuim, re-integratie en financiën. VeReFi biedt kennis en praktische tools via nieuwsbrieven, rekentools, handleidingen, protocollen en professionals. Deze zijn toegankelijk via een abonnementensysteem. Ook kunt u met de VeReFi Quickscan nu uw eigen indicatie berekenen van de totale sociale zekerheidsgeldstromen binnen het bedrijf en het eventuele besparingspotentieel. Dit is een richtlijn wat u kunt besparen met een strakke controle en regie over deze activiteiten. Gemiddeld is een besparing te realiseren die oploopt tot in procenten (>3% is geen uitzondering) van de loonsom. Er zijn speciaal opgeleide register-casemanagers en andere professionals die u ondersteuning kunnen bieden om de controle en regie op deze activiteiten te verkrijgen. Een goede samenwerking tussen P&O en de afdeling Financiën is daarbij essentieel omdat het uitermate belangrijk is om goed vast te leggen wie wat op welk moment moet doen.

4 U bepaalt zelf of er hiervoor ook externe professionals ingeschakeld worden. De bij VeReFi ingeschreven professionals kunt u heel makkelijk rechtstreeks via de site benaderen en zij komen alleen in actie wanneer u ze daarom vraagt. Welke sociale zekerheidsgeldstromen zijn te beïnvloeden? Hierbij kunt u denken aan: 1. Premieafdracht publieke en private verzekeringen (totaal 25% van de loonsom). Met premie- en afdrachtskortingen zijn besparingen te realiseren tot ruim 1,5% van de totale loonsom. 2. Loonschade door verzuim. Wie moet het verzuim betalen? Is er recht op de zogenaamde Ziektewet vangnet? Is er een mogelijkheid om de loonschade bij verzuim te verhalen op een schuldige derde (regres)? Wat kan een verzuimende werknemer nog wel doen waar loonwaarde tegenover staat? Is werken duurzaam niet meer mogelijk, wordt dan op tijd een vervroegde WIA uitkering aangevraagd? Zijn er nog WAO-rechten wordt dan de ophoging van de WAO aangevraagd wanneer de arbeidsongeschiktheid toeneemt? Met regie op verzuim is veel geld te verdienen. Het beïnvloedbare deel bedraagt al snel 3% van de loonsom! 3. Controle op de WGA toegerekende uitkeringen en sturing op minder WGA instroom kunt u ook al snel tot een half procent van uw loonsom besparen. 4. Benutten van subsidies voor personen met arbeidsbeperkingen en langdurig werklozen en oudere uitkeringsgerechtigden. Hier kan het al snel gaan om een bedrag van 0,25% van de loonsom. 5. Cofinanciering door private verzekeraars aan re-integratie activiteiten. Verzekeraars hebben een groot belang bij het voorkomen van verzuim en WGA instroom. Hiermee valt ook snel 0,25% van de loonsom te verdienen.

5 U heeft bestaande investeringen in Arbo, verzuim en re-integratie. Organisaties besteden hieraan gemiddeld slechts circa 1% van het totale bedrag dat aan sociale zekerheid wordt uitgegeven. Een kleine rekensom leert dan het volgende: stel de kostenpost voor sociale zekerheid bedraagt binnen uw organisatie ,- dan staat daar aan budget ter controle en sturing vaak minder dan ,- tegenover! Het is van belang om kritisch te zijn op de bestede middelen en de kwaliteit van de dienstverleners. Een goede budgetverdeling maakt onderdeel uit van VeReFi, zodat uw investering een maximaal rendement oplevert. Zelf doen of met professionals aan de slag, u bepaalt het zelf met uw VeReFi abonnement. VeReFi is speciaal gebouwd ter ondersteuning van de manager P&O/HRM en voor (Register) casemanagers voor wie het cruciaal is dat het kennisnetwerk voortdurend in ontwikkeling is en blijft. Het wiel hoeft niet overal weer opnieuw uitgevonden te worden. Vanuit basis protocollen en het bijbehorende werkboek VeReFi kunt u zelf direct en in verhouding zeer goedkoop aan de slag voor uw eigen organisatie. Om een eerste indruk te krijgen van de mogelijkheden hebben we een overzicht voor u gemaakt waarin de instrumenten en diensten zijn opgenomen die u vanuit uw VeReFi abonnement hiervoor ter beschikking worden gesteld.

6 I. Berekeningstools De Quick Scan VeReFi: een eerste indicatief inzicht in uw eigen totale financiële belang van de sociale zekerheidsgeldstromen met daarbij ook de mogelijke besparingen bij een strakke controle en regie over deze activiteiten. De uitkomst van de mogelijke besparingen zijn afhankelijk van de mate waarin u nu reeds voldoende grip of controle heeft; De WIA uitkeringswijzer: uitrekenen van de wettelijke WIA uitkeringen en het WGA hiaat (standaard of uitgebreid) en eventueel de WIA excedent uitkering; De verzuimkostenscan: rekentool om de kosten van verzuim en WGA op dossierniveau snel uit te rekenen; De WGA Eigenrisicodragerstool: een unieke rekenwijzer m.b.t. de afweging omtrent het WGA eigen risicodragerschap. De 104 weken verzuim & ontslagwijzer: deze tool geeft u inzicht wat te doen met het arbeidscontract van personen die 104 weken ziek zijn geweest en al eens door de WIA poort zijn gegaan. U treft alle mogelijke acties, onderbouwd en voorzien van de geldende wetgeving aan. De Maatmanloon Check: met deze tool kunt u zelf het door het UWV bepaalde maatmanloon controleren op juistheid. Controle hierop is belangrijk voor zowel werknemer als werkgever, daar het verschil tussen bijvoorbeeld een WGA uitkering of een < 35% situatie voor beide partijen financieel een grote impact heeft.

7 Maatwerk t.a.v. deze rekentools is mogelijk, denk daarbij aan de inrichting van één of meerdere tools in uw eigen huisstijl. Ga naar de site en vraag naar de mogelijkheden. U ontvangt hiervoor een offerte op maat. II. Kennis, instrumenten en documenten De FAQ databank: toegang tot de antwoorden op alle eerder gestelde vragen over verzuim, arbeidsongeschiktheid en arbeidsrechtelijke kwesties met daarnaast het recht op het stellen van 6 nieuwe vragen per jaar. Op deze manier draagt iedere vraag, ook die van u, bij tot het neerzetten van een enorme kennisbibliotheek Sociale Zekerheid; De database web applicatie WIA Dossier voor het onafhankelijk vastleggen van de WIA beschikkingen inclusief het volgsysteem WGA voor uitvoering van uw wettelijk verplichte re-integratie van (ex)werknemers die WGA-gerechtigd geworden zijn. Hiermee kunt u eenvoudig uw WIA administratie ordenen en heeft u altijd inzicht in de status van de WIA beschikkingen. Ook de zgn. 2 e fase casemanagement (na 104 weken) kunt u vastleggen en volgen in WIA dossier. Een superhandige en tijdbesparende digitale formulierenbank: hierin zijn alle benodigde formulieren voor de uitvoering van regie op VeReFi-geldstromen opgenomen; Diverse protocollen Verzuim- en Re-integratiebeleid; Protocol regres met bijbehorende documentaties; Voorbeelden van bezwaarbrieven, loonopschorting brieven, brieven ten behoeve van aansprakelijkheidsstelling etc.; De maandelijkse VeReFi nieuwsbrief met daarbij de speciale VeReFi Whitepapers: 4 maal per jaar met verdieping over o.a. nieuwe wetsvoorstellen, loondoorbetaling bij ziekte, arbo zaken, beroepsziekten, jurisprudentie, vakantierechten etc.

8 III. Toegang tot netwerk VeReFi professionals Professionals gespecialiseerd in het terughalen van teveel betaalde belastingpremies of gemiste subsidies; Professionals gespecialiseerd in de controle van de toegerekende WGA uitkeringen (binnen de WGA gedifferentieerde premie of het WGA eigen risicodragerschap); Professionals gespecialiseerd in de WIA-toets die de WIA-beschikking van het UWV inhoudelijk en financieel kunnen controleren, o.a. op de juiste toepassing van het dagloonbesluit; De IVA-claim een medische bezwaarprocedure waarmee u met behulp van gespecialiseerde onafhankelijke bedrijfsartsen protest tegen een WGA beschikking aantekent voor omzetting naar een IVAtoekenning; Register-casemanagers, die u kunnen begeleiden met de re-integratie van WGA-gerechtigde (ex)werknemers; Aansluiting op dienstverleners, bijvoorbeeld onafhankelijke gecertificeerde bedrijfsartsen en/ of arbeidsdeskundigen, HR-professionals, etc. Samenbrengen van vraag en aanbod Elke organisatie kan te maken krijgen met langdurig verzuim en behoefte hebben aan externe coaching of begeleiding. Binnen VeReFi stellen wij u in de gelegenheid om onafhankelijk de hulp in te roepen van professionals wanneer u dat op prijs stelt. Zo zijn bijvoorbeeld Register-casemanagers speciaal opgeleid om u te helpen om zelf de regie te nemen in vastgelopen moeilijke verzuimsituaties. Ze houden met intervisies en bijscholingen hun vakgebied bij. Deze kennis gaat veel verder dan alle ins en outs van de Wet verbetering poortwachter en ze weten bijvoorbeeld o.a. wat ze van een bedrijfsarts mogen en kunnen verwachten conform de STECR-richtlijnen en de NVAB-richtlijnen. Ook zijn ze geheel bekend met de werkwijze van het UWV en de wijze waarop het UWV de re-integratieverslagen beoordeelt. Er zijn ook gespecialiseerde casemanagers die u kunnen helpen met gerechtelijke procedures. Wellicht heeft u hulp nodig met de WIA aanvraag en/of de samenstelling van het re-integratie verslag. Er is een netwerk van register-case en caremanagers (RCCM) die over het hele land verspreid actief zijn.

9 Heeft u behoefte aan advies of coaching en een onafhankelijke beoordeling? Via de VeReFi marktplaats geeft u uw wensen aan. Wij kennen de beste register-casemanagers bij u in de omgeving of de juist in dat deelgebied gespecialiseerde casemanager. Deze neemt vervolgens met u contact op om rechtstreeks met u contacten te onderhouden inclusief de eventuele facturering. Van belang is te weten dat dit volledig een zaak is tussen u en de professional. Er wordt geen provisie betaald aan VeReFi. Op deze manier ontwikkelt zich een eigen onafhankelijke marktplaats voor de sociale zekerheid en komt vraag en aanbod samen. Abonnementen Er zijn 3 verschillende abonnementen: - Het VeReFi light abonnement: voor slechts 125,- per jaar ontvangt u de maandelijkse nieuwsbrief, de whitepapers (verdieping van kennis) en de mogelijkheid om vragen te stellen via de FAQ databank en of daar het antwoord op uw vraag al te vinden. - Het VeReFi werkgeversabonnement (totaal): indien u als bedrijf ook gebruik wilt maken van de handige rekentools, van WIA dossier en de digitale formulierenbank, dan kunt u kiezen voor het totale Werkgeversabonnement ad. 795,- per jaar. Het werkgeversabonnement is bestemd voor de werkgever die VeReFi alleen wenst te gebruiken voor het eigen personeel. - Het VeReFi dienstverlenersabonnement: wilt u de kennis gebruiken als dienstverlener voor meerdere relaties? Daarvoor is het dienstverlenersabonnement ad. 949,- per jaar. Extra login voor meerdere gebruikers Let op: het abonnement is persoonsgebonden. Bij het abonnement wordt één unieke persoonlijke inlogcode verstrekt. Bij het abonnement voor werkgevers ad. 795,- per jaar, wordt dus één unieke persoonlijke inlogcode verstrekt. Willen meer personen binnen het bedrijf met VeReFi.nl gaan werken, dan kost elke persoonlijke inlogcode 99,- per jaar extra.

10 Bij het abonnement voor dienstverleners ad. 949,- per jaar, wordt ook één unieke persoonlijke inlogcode verstrekt. Willen meer adviseurs met VeReFi. nl gaan werken, dan zijn de kosten voor de extra inlogcode 249,- per jaar extra. De abonnementen en extra logins zijn te koop via de webshop op (Alle genoemde bedragen zijn excl. 19% BTW) Het gratis VeReFi studentenabonnement Tijdens de duur van de studies Regie op Verzuim en de Post Bachelor opleiding Register Casemanagement van CS Opleidingen krijgen studenten een gratis studentenabonnement om te leren omgaan met alle instrumenten en om gebruik te maken van de FAQ. Uiteraard is een betaald abonnement noodzakelijk, indien VeReFi voor klanten of het bedrijf van de student worden gebruikt. Actualiteiten en opleidingen VeReFi is gericht op het verkrijgen van de controle over de geldstromen sociale zekerheid in uw bedrijf. Hier is kennis voor nodig om ook op de juiste wijze om te kunnen gaan met alle handvatten, rekentools en protocollen. CS Opleidingen verzorgt geregeld VeReFi scholingsprogramma s. Zij hebben ook het VeReFi model ontwikkeld. Zij verzorgen ook de opleidingen Regie op Verzuim en de Post-Bachelor opleiding voor Register-Casemanagement en diverse bijscholingsprogramma s. Actualiteiten op dit vakgebied worden elke maand verstrekt via de VeReFi nieuwsbrieven en de Whitepapers. Meer informatie over de hoogwaardige en praktische opleidingen kunt u vinden op Meer informatie Meer informatie waaronder de tarieven voor het VeReFi abonnement vindt u op de website Via de website kunt u ook onze contactgegevens vinden en eventueel een terugbelverzoek opgeven.

11

Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver

Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid. Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver Kansen voor het intermediair bij verzuim en arbeidsongeschiktheid Datum : 16 mei 2011 Presentatie door : Herwin Schrijver Keuzes overheid in de sociale zekerheid Beleid: de vervuiler betaalt. Werken wie

Nadere informatie

Financieel Casemanagement op organisatieniveau

Financieel Casemanagement op organisatieniveau Financieel Casemanagement op organisatieniveau Leer hoe u de organisatie inricht om grip te krijgen op geldstromen sociale zekerheid Bij deze opleiding staat centraal hoe u als casemanager de organisatie

Nadere informatie

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid

Basiscursus Casemanagement. Cursus Casemanagement. Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Basiscursus Casemanagement Cursus Casemanagement Krijg snel inzicht in besparingen op de geldstromen sociale zekerheid Hoe krijgt u verzuim en arbeidsongeschiktheid onder controle? Waar laten organisaties

Nadere informatie

1.1 Checklist met controle punten t.a.v. het verzuimbeleid

1.1 Checklist met controle punten t.a.v. het verzuimbeleid 1.1 Checklist met controle punten t.a.v. het verzuimbeleid Welke informatie lever de verzuiminfrastructuur op? Waar liggen de knelpunten op het gebied van verzuim (kort, middellang en lang verzuim) Is

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN WIA TRIPLE A & NATIONALE BORG 1 JULI 2019

ONTWIKKELINGEN WIA TRIPLE A & NATIONALE BORG 1 JULI 2019 ONTWIKKELINGEN WIA TRIPLE A & NATIONALE BORG 1 JULI 2019 Actualiteiten Samenhang Wet Arbeidsmarkt in Balans, MKB/loondoorbetaling en ZZP Andere Whk-berekening (formule en parameters) Instroom WIA Onderzoeken

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014

Herwin Schrijver. Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 Herwin Schrijver Landelijk Arbo congres Reed Business 7 oktober 2013 Wat kunt u verwachten in 2014 door Marjol Nikkels-Agema directeur CS Opleidingen B.V. Keuzes overheid en nieuwe ontwikkelingen Werk,

Nadere informatie

Regie op Ziektewet. Krijg inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de Ziektewet voor uw organisatie

Regie op Ziektewet. Krijg inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de Ziektewet voor uw organisatie Regie op Ziektewet Krijg inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de Ziektewet voor uw organisatie Met de opleiding Regie op Ziektewet krijgt u inzicht in de gevolgen van de Modernisering van de

Nadere informatie

Welkom. Schadelastbeperking. op het VeReFi congres. Programma

Welkom. Schadelastbeperking. op het VeReFi congres. Programma Welkom op het VeReFi congres Schadelastbeperking Programma 13.00 uur - Welkom 13.10 uur - Joop van Zijl 14.00 uur - Rob Bakkenes 14.50 uur - Pauze 15.30 uur - Jeroen Breen 16.20 uur - Marjol Nikkels 16.45

Nadere informatie

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

Cylin Prevent. Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers

Cylin Prevent. Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Cylin Prevent Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Verlaag uw risico bij het aannemen van nieuwe medewerkers Stel, u heeft iemand op het oog voor een bepaalde functie. Maar u bent

Nadere informatie

1. Ziektewet Vangnetregeling voor bepaalde groepen werknemers... 3

1. Ziektewet Vangnetregeling voor bepaalde groepen werknemers... 3 Ziektewet De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor Sociale Zekerheid

Nadere informatie

UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET

UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Door de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters wordt de werkgever nu ook tot maximaal 12 jaar

Nadere informatie

VERZUIMMANAGEMENT EN DE ROL VAN ASSURANTIEADVISEUR. Woensdag 3 juni 2015

VERZUIMMANAGEMENT EN DE ROL VAN ASSURANTIEADVISEUR. Woensdag 3 juni 2015 VERZUIMMANAGEMENT EN DE ROL VAN ASSURANTIEADVISEUR Woensdag 3 juni 2015 Ed Slobbe 2002 Verzuim Beheer BV: 1 e in Nederland onafhankelijke verzuimbegeleiding; 2006 Arbo Rijnland BV 2015 Maatwerk Arbeidsadvies

Nadere informatie

Ik ben Eigenrisicodrager en nu?

Ik ben Eigenrisicodrager en nu? Ik ben Eigenrisicodrager en nu? Wanneer u dit leest heeft u ervoor gekozen om eigenrisicodrager te worden voor de WGA. Waarschijnlijk is dit een overwogen keuze geweest waarbij u zich ook heeft laten informeren

Nadere informatie

Leerlijn casemanagement

Leerlijn casemanagement Leerlijn casemanagement Regie op Verzuim Post Bachelor Register Casemanagement Post Bachelor Risk Management Sociale Zekerheid Regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid is nog altijd bijzonder belangrijk.

Nadere informatie

Whitepaper Modernisering Ziektewet

Whitepaper Modernisering Ziektewet Whitepaper Modernisering Ziektewet Per 1 januari 2013 treedt de wet BeZaVa (Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) in werking. Deze wet staat beter bekend onder de noemer Modernisering

Nadere informatie

Dienstverlening Ziektewet-eigenrisicodragerschap

Dienstverlening Ziektewet-eigenrisicodragerschap 1 Dienstverlening ENgage Ziektewet-eigenrisicodragerschap Dienstverlening Ziektewet-eigenrisicodragerschap De Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters (kortweg Bezava, maar ook

Nadere informatie

Beperken van de WGA kosten

Beperken van de WGA kosten Beperken van de WGA kosten De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor

Nadere informatie

Gezondheids-RisicoManagement

Gezondheids-RisicoManagement Gezondheids-RisicoManagement - Onafhankelijk advieskantoor - Advisering - Afdekken risico s - Second opinion Informatie over EBEX: eenvoud en gemak bij beheersen van verzuim-, ziektewet- en WIA-risico

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen van de WIA

Een kijkje achter de schermen van de WIA Een kijkje achter de schermen van de WIA Even voorstellen Otwin Nonnekes Adviseur Sociale Zekerheid SV Land Röntgenlaan 13 2719 DX Zoetermeer T 079 3634400 info@svland.nl www.svland.nl Wet beperking ziekteverzuim

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet

Modernisering Ziektewet Modernisering Ziektewet De Wet BeZaVa staat voor Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters ofwel Modernisering Ziektewet en is ingevoerd per 1 januari 2013. Het doel van deze wet

Nadere informatie

SCHADELASTBEPERKING RE-INTEGRATIE EN GEZONDHEIDSMANAGEMENT VOOR BEDRIJVEN

SCHADELASTBEPERKING RE-INTEGRATIE EN GEZONDHEIDSMANAGEMENT VOOR BEDRIJVEN 3WET WET WET De invoering van de Wet BeZaVa (januari 2013) kan een aanzienlijke stijging van kosten betekenen die u als werkgever kwijt bent aan ziekte en arbeidsongeschiktheid. Daarom is nu het moment

Nadere informatie

Welkom bij MODERNISERING ZIEKTEWET EN DE FORSE FINANCIËLE GEVOLGEN VOOR DE WERKGEVER. Teun Prins

Welkom bij MODERNISERING ZIEKTEWET EN DE FORSE FINANCIËLE GEVOLGEN VOOR DE WERKGEVER. Teun Prins Welkom bij MODERNISERING ZIEKTEWET EN DE FORSE FINANCIËLE GEVOLGEN VOOR DE WERKGEVER Teun Prins INHOUD De terugtredende overheid Aanleiding en doel nieuwe Ziektewet De Vangnetter Activering Ziektewet door

Nadere informatie

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers In deze brochure leest u welke ondersteuning u krijgt bij WGA en Ziektewet eigenrisicodragen. Ook leest u wat de

Nadere informatie

Verzuim kansrijk aanpakken

Verzuim kansrijk aanpakken Verzuim kansrijk aanpakken Maarten Jansen Katrien Praet Verzuimsteunpunt 28 september 2016 Het wettelijk systeem: werkgever en werknemer verantwoordelijk voor verzuim Loondoorbetaling Na 2 jaar: WIA -

Nadere informatie

Daar word je samen beter van! Modernisering Ziektewet

Daar word je samen beter van! Modernisering Ziektewet Daar word je samen beter van! Modernisering Ziektewet Verschillende vormen van wetgeving hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat u als werkgever een grote rol speelt in het terugdringen van het aantal

Nadere informatie

Controle premie en uitkeringen

Controle premie en uitkeringen 2018 Controle premie en uitkeringen Michèle Sonneveld Rccm Adviseur Ziektewet en WIA Marja Florax Rccm RCMC Adviseur Ziektewet en WIA Mogen wij ons even voorstellen? Met elf advocaten en drie register

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet

Modernisering Ziektewet Modernisering Ziektewet de werkgever betaalt De wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters is een feit. Door deze wet wordt u als werkgever (tot maximaal 12 jaar) financieel verantwoordelijk

Nadere informatie

Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld. Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering

Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld. Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Dienstverlening bij WGA-ERD Verzekering Loyalis casemanagement bespaart me tijd en geld U hebt een WGA-ERD verzekering

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Whitepaper Modernisering Ziektewet

Whitepaper Modernisering Ziektewet Whitepaper Modernisering Ziektewet Per 1 januari 2013 treedt de wet BeZaVa (Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) in werking. Deze wet staat beter bekend onder de noemer Modernisering

Nadere informatie

Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu?

Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu? Help, ik ben eigenrisicodrager! Wat nu? Eigenrisicodragers krijgen het nodige voor hun kiezen. Verzekeraars berekenen fors hogere premies voor hun WIAverzekeringen nu de instroom in diverse sectoren hoger

Nadere informatie

Seminar UBplus 2013 Wijzigingen en BeZaVa 2014. Door Turgut Hefti Patrick Hustinx

Seminar UBplus 2013 Wijzigingen en BeZaVa 2014. Door Turgut Hefti Patrick Hustinx Seminar UBplus 2013 Wijzigingen en BeZaVa 2014 Door Turgut Hefti Patrick Hustinx Ontwikkelingen 2013 en uitdagingen voor de uitzender De politiek Uw inrichting Uw impact Modernisering Ziektewet Modernisering

Nadere informatie

Sociale Zaken Loondoorbetaling bij ziekte

Sociale Zaken Loondoorbetaling bij ziekte Sociale Zaken Loondoorbetaling bij ziekte 1. Loondoorbetaling bij ziekte Werkgevers moeten sinds 2002 het loon van zieke werknemers 104 weken doorbetalen. Daarvoor was dat, sinds 1996, 52 weken. Tien procent

Nadere informatie

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 Van WAO naar WIA. Het kabinet wil de WAO per 1 januari 2006 vervangen door de nieuwe Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). De WIA benadrukt

Nadere informatie

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid Toenemende werkdruk, krapte op de arbeidsmarkt en langer doorwerken zijn een aantal van de factoren die steeds vaker leiden tot fysieke en psychische problemen bij

Nadere informatie

WELKOM. Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven

WELKOM. Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven WELKOM Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven Onderwerpen Algemene uitleg WIA Rekenvoorbeelden WGA-uitkering Wat is een maatman? Beschikking WGA-uitkering Productoplossingen Werkgeversrisico s Aandachtspunten

Nadere informatie

Utrechtzorg, 14 april 2015. Financiering van de nieuwe WGA en Ziektewet

Utrechtzorg, 14 april 2015. Financiering van de nieuwe WGA en Ziektewet Financiering van de nieuwe WGA en Ziektewet Steeds weer nieuwe ontwikkelingen Wat is het probleem? Amev Net Achmea als vorig heeft jaar er moest over de 2012 verzekeraar, een voorziening het voormalige

Nadere informatie

De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager

De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager De financiële gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid Erik Hollander en Alfons Mulder Advocaat en Registercasemanager Vraag: hoeveel procent van de werkgevers weet niet hoeveel ziekteverzuim kost?

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Modernisering Ziektewet Hoofdlijnen van de wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) 1. Inleiding De overheid heeft besloten de Ziektewet (ZW) per 1 januari 2013 aan te

Nadere informatie

ZW-eigenrisicoverzekering

ZW-eigenrisicoverzekering Ziektewet-eigenrisicoverzekering Informatie voor de werkgever ZW-eigenrisicoverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers ZW-eigenrisicoverzekering Grip op de kosten

Nadere informatie

Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen. 31 januari 2019

Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen. 31 januari 2019 Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen 31 januari 2019 Introductie Angelo Wiegmans t Dorp 5 7 5384 MA Heesch T: 073-5217136 E: info@bedrijfplus.nl I: www.bedrijfplus.nl Advisering verzuimverzekering Wie is

Nadere informatie

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa)

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) Ingangsdatum 01-01-2013 en later Stapsgewijze privatisering Ziektewet Ontwikkelingen aantal nieuwe WGA-uitkeringen (in procenten

Nadere informatie

Nieuwe Ziektewet & WIA. Wat gaan de veranderingen in Ziektewet en WIA voor mij betekenen? In de glor(w)ia

Nieuwe Ziektewet & WIA. Wat gaan de veranderingen in Ziektewet en WIA voor mij betekenen? In de glor(w)ia Nieuwe Ziektewet & WIA Wat gaan de veranderingen in Ziektewet en WIA voor mij betekenen? In de glor(w)ia Nieuwe Ziektewet & WIA? Focus op schadelast! In een tijd waarin iedereen de mond vol heeft van de

Nadere informatie

Cylin BaanGarant. Een kans op scholing en werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten

Cylin BaanGarant. Een kans op scholing en werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Cylin BaanGarant Een kans op scholing en werk voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten Goed nieuws voor verzekeraars en grote werkgevers! Het activeren van werknemers die in de WGA zitten is voor iedereen belangrijk.

Nadere informatie

Whitepaper VSZ: Verzekeren Sociale Zekerheid

Whitepaper VSZ: Verzekeren Sociale Zekerheid Whitepaper VSZ: Verzekeren Sociale Zekerheid Per 1 januari 2013 treedt de wet BeZaVa (Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) in werking. Deze wet staat beter bekend onder de noemer

Nadere informatie

Bijeenkomst 6 juli 2016 Driekleur verzekeringen

Bijeenkomst 6 juli 2016 Driekleur verzekeringen Bijeenkomst 6 juli 2016 Driekleur verzekeringen 12-jarig werkgeversrisico 13 juli 2016 1 Onderwerpen Het 12-jarig werkgeverrisico Gewijzigde wetgeving Wat kost het 12-jarig werkgeverrisico? Werkgeversrisico

Nadere informatie

Geld besparen met Sociale Zekerheid

Geld besparen met Sociale Zekerheid Paralelsessie Nationale Administrateursdag 12 november 2015 Geld besparen met Sociale Zekerheid Door : Marjol Nikkels, CS Opleidingen BV Overheidsbeleid: de vervuiler betaalt Werknemer Theo: oud loon voor

Nadere informatie

Whitepaper Reduceren arbeidsongeschiktheidsuitkeringslasten

Whitepaper Reduceren arbeidsongeschiktheidsuitkeringslasten Whitepaper Reduceren arbeidsongeschiktheidsuitkeringslasten Ziekmelding (werknemer) Plan van Aanpak (werknemer+ werkgever) Eerstejaars-evaluatie (werknemer+ werkgever) Re-intergratie verslag (werknemer+

Nadere informatie

Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren?

Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren? Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren? 1 De werkgever betaalt de rekening Vanaf 1992: herziening sociale

Nadere informatie

Actualiteiten sociale zekerheid

Actualiteiten sociale zekerheid Actualiteiten sociale zekerheid Marjol Nikkels CS Opleidingen B.V. Was u hier vorig jaar? Inventarisatie van de no-risker Is in beeld voor wie de no-risk polis van toepassing is? Is de beschikking Werkhervattingskas

Nadere informatie

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte!

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Opbouw Pakket Offertetool inkomen Schadebehandeling Ontwikkeling Concept Keuzevrijheid: modulaire opbouw Snelheid: direct premie berekenen

Nadere informatie

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers Werken aan Werkvermogen Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers De Nederlandse samenleving is erop gericht om burgers zo lang mogelijk te laten meewerken op de arbeidsmarkt. Om dat mogelijk

Nadere informatie

Van risico naar inzetbaarheid

Van risico naar inzetbaarheid Van risico naar inzetbaarheid Inzetbaarheid medewerkers benutten Geen onnodige instroom meer in de WGA en bevordering van uitstroom WGA! Otwin Nonnekes Adviseur Sociale Zekerheid Schadelastbeheersing Stelling

Nadere informatie

Nierpatiënten Vereniging Nederland. Biedt perspectief!

Nierpatiënten Vereniging Nederland. Biedt perspectief! Nierpatiënten Vereniging Nederland Biedt perspectief! PROCEDURE Wet verbetering poortwachter Week 1: ziekmelding bij werkgever en arbodienstverlening. Week 6: probleemanalyse bedrijfsarts (evaluatie/bijstelling

Nadere informatie

Modernisering van de ziektewet kan hoge kosten met zich meebrengen. Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker.

Modernisering van de ziektewet kan hoge kosten met zich meebrengen. Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker. Modernisering van de ziektewet kan hoge kosten met zich meebrengen. Beperking van ziekteverzuim wordt voor werkgevers steeds belangrijker. 1 wat betekent dit voor de organisatie, welke maatregelen kan

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet. Door: Peter van Hattem

Modernisering Ziektewet. Door: Peter van Hattem 0 Modernisering Ziektewet Door: Peter van Hattem Risicomanagement Employee Benefits (Bedrijfs)verzekeringen 2 Over Aon 90 landen 29.000 medewerkers Aon Risk Solutions 120 landen 26.500 medewerkers 50 landen

Nadere informatie

CS Opleidingen volop in beweging!

CS Opleidingen volop in beweging! CS Opleidingen volop in beweging! Het voorjaar komt eraan en dat is te merken bij CS: we barsten van de energie en ideeën: nieuwe workshops, nieuwe opleidingen en nieuwe dagdelen bij bestaande opleidingen.

Nadere informatie

Inkomensverzekeringen, nut en noodzaak voor het mkb. Janthony Wielink

Inkomensverzekeringen, nut en noodzaak voor het mkb. Janthony Wielink Inkomensverzekeringen, nut en noodzaak voor het mkb Janthony Wielink Inhoudelijk programma Doelstelling overheid Gevolgen werkgevers Gevolgen werknemers Verzuimbeleid wordt re integratiebeleid Toekomstplannen

Nadere informatie

Werkwijzer Handelen van de bedrijfsarts op verzoek van eigenrisicodragers WGA

Werkwijzer Handelen van de bedrijfsarts op verzoek van eigenrisicodragers WGA Werkwijzer Handelen van de bedrijfsarts op verzoek van eigenrisicodragers WGA Opgesteld door: Commissie Wet- en Regelgeving van de Nederlandse vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde April 2014

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Werkgevers Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Wat leest u in deze brochure? 01 Werkgevers Uitstapverzekering 3 02 U

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

Al jaren stevige turbulentie

Al jaren stevige turbulentie Turbulente markt Al jaren stevige turbulentie Aanleiding: Nederland was ziek o Te hoog ziekteverzuim o Teveel mensen in de WAO o Afwenteling van lasten op collectieve fondsen o Zeer hoge ZW- en WAO-premies

Nadere informatie

FINANCIËLE GEVOLGEN EN RISICO S SOCIALE WETGEVING

FINANCIËLE GEVOLGEN EN RISICO S SOCIALE WETGEVING FINANCIËLE GEVOLGEN EN RISICO S SOCIALE WETGEVING Carlton President Hotel, Utrecht 14 januari 2016 Gerd Putter RAIGM C Carduelis Advisering, organisatie & opleiding 2 1 Programma Werkelijke kosten van

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet. P. (Ploni) Nieboer mr. J.F.H. (Jannet) Terpstra

Modernisering Ziektewet. P. (Ploni) Nieboer mr. J.F.H. (Jannet) Terpstra Modernisering Ziektewet P. (Ploni) Nieboer mr. J.F.H. (Jannet) Terpstra Modernisering Ziektewet Programma 1. toelichting & achtergrond 2. hoe toepassen in de praktijk 20/10/10 2 BeZaWe Wet beperking ziekteverzuim

Nadere informatie

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa)

Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa) 17 september 2013 Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (Wet BeZaVa) Programma Inleiding Prikkels voor vangnetters en uitbreiding mogelijkheden UWV Prikkels voor werkgevers

Nadere informatie

ENgage dienstverlening. bij 12-jaarsverantwoordelijkheid

ENgage dienstverlening. bij 12-jaarsverantwoordelijkheid ENgage dienstverlening bij 12-jaarsverantwoordelijkheid ENgage Werkgeversadvies ENgage voor uw organisatie ENgage adviseert vanuit een visie gericht op het beperken van bestaande, vaak onbekende kosten.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over eigen risicodrager ZW

Vragen en antwoorden over eigen risicodrager ZW Vraag: Gaat het UWV bij iedere nieuwe ZW-ERD (ongeacht grootte) binnen 6 maanden een bedrijfsbezoek afleggen om te controleren of werkgever voldoet aan verplichtingen? Antwoord: Voor nieuwe eigenrisicodragers

Nadere informatie

ZW-eigenrisicoverzekering

ZW-eigenrisicoverzekering Ziektewet-eigenrisicoverzekering Informatie voor de werkgever ZW-eigenrisicoverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers 2 ZW-eigenrisicoverzekering Grip op de kosten

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft.

Ziektewetmanagement. Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft. Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft. Heeft u een WGA-Eigenrisicodragersverzekering bij Interpolis? En wilt

Nadere informatie

Verandering op komst Werkgevers krijgen nog meer verantwoordelijkheden. Zelfs voor hun ex- medewerkers gelden nieuwe verantwoordelijkheden.

Verandering op komst Werkgevers krijgen nog meer verantwoordelijkheden. Zelfs voor hun ex- medewerkers gelden nieuwe verantwoordelijkheden. Informatie Hoeveel bespaart u op de premie Werkhervattingskas? Auteur: Sunny Sharma Specialist Human Capital Scan Verandering op komst Werkgevers krijgen nog meer verantwoordelijkheden. Zelfs voor hun

Nadere informatie

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Grip op Verzuim en WGA Met Grip op Verzuim en WGA heeft u de regie volledig in handen Bij ziekte bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling,

Nadere informatie

Deze VeReFi -Index is gemaakt door de Register-Casemanagement Groep. (met gebruikmaking van de VeReFi -Index )

Deze VeReFi -Index is gemaakt door de Register-Casemanagement Groep. (met gebruikmaking van de VeReFi -Index ) Deze VeReFi -Index is gemaakt door de Register-Casemanagement Groep (met gebruikmaking van de VeReFi -Index ) Inhoud Managementsamenvatting... 3 Premie-afdracht Sociale Verzekeringen... 5 Scholingskosten...

Nadere informatie

U kunt het boek bestellen via

U kunt het boek bestellen via 4 Deze tekst is (deels) afkomstig uit de zesde uitgave van het boek Ondernemen in Flex Eigenrisicodragen wordt u ZW aangeboden en WGAdoor Professionals in Flex. Heeft u advies of ondersteuning nodig bij

Nadere informatie

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815

Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Algemeen schadeprotocol Collectieve WIA arbeidsongeschiktheidsverzekeringen XY 14996-0815 Inhoud Inleiding, privacy & medische informatie, vragen? 3 Verzuim & begeleiding 3 Overzicht vergoedingen & hoe

Nadere informatie

Opleiding Loonwaarde Expert

Opleiding Loonwaarde Expert Opleiding Loonwaarde Expert Leer hoe u zelf loonwaardemetingen kunt doen met de Dariuz methode De loonwaardemeting heeft zijn waarde in de praktijk bewezen. Het is een onmisbaar instrument om grip te krijgen

Nadere informatie

Besparen op personeelskosten?

Besparen op personeelskosten? Whitepaper Besparen op personeelskosten? Met een salarisscan ontdekt u wat u laat liggen! Salarisscan-team PayRoll Solutions, Payroll Group Versie 1.3 Payroll Group De sociale zekerheid in Nederland is

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

Kansen signaleren. Zorg & Inkomen

Kansen signaleren. Zorg & Inkomen Training Kansen signaleren voor adviseren over Zorg & Inkomen In kort tijdsbestek uw (basis)kennis op gebied van arbeidsongeschiktheid en verzuim op peil. Inleiding Zorg en inkomen voorzieningen en verzekeringen

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet (met gevolgen WGA) Janthony Wielink

Modernisering Ziektewet (met gevolgen WGA) Janthony Wielink Modernisering Ziektewet (met gevolgen WGA) Janthony Wielink De WIA evaluatie Vermindering jaarlijkse instroom: WAO 2000/2001 100.000 WIA 2009 29.000 Belangrijkste oorzaken: Poortwachter Verlenging loondoorbetaling

Nadere informatie

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters

BeZaVa. Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters BeZaVa Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters Agenda Zietewet & WIA BeZaVa Verzuimmanagement Ziektewet, wie kwamen in aanmerking Orgaandonatie No riskpolis Ziekte door zwangerschap

Nadere informatie

Financieel beleid en sociale zekerheid

Financieel beleid en sociale zekerheid Financieel beleid en sociale zekerheid Stijging van beïnvloedbare kosten biedt nieuwe kansen De overheid trekt zich terug uit het sociale vangnet: uitkeringskosten en reintegratieverplichtingen inzake

Nadere informatie

Als u arbeidsongeschikt bent

Als u arbeidsongeschikt bent Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Als u arbeidsongeschikt bent Na twee jaar ziekte Arbeidsongeschiktheid heeft ingrijpende gevolgen. Door ziekte of een handicap kunt u uw vroegere werkzaamheden

Nadere informatie

Verzuim & WGA.IN CONTROL

Verzuim & WGA.IN CONTROL Verzuim & WGA.IN CONTROL Voorwaarden Schadelastbeheersing Publiek VWIC-SCHP-2017-01 Op het overeenkomstenblad, de Pakketvoorwaarden, de Algemene dienstenvoorwaarden en deze Voorwaarden Schadelastbeheersing

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

Sociale Zekerheid volop in beweging

Sociale Zekerheid volop in beweging Sociale Zekerheid volop in beweging Kostbaar of juist kansen op besparing voor werkgever? Frits de Jong Rccm 22 oktober 2013 Sociale Zekerheid anno 2013 De vervuiler betaalt Loondoorbetaling, BeZaVa, WGA,

Nadere informatie

VeReFi model Verzuimprotocol

VeReFi model Verzuimprotocol VeReFi model Verzuimprotocol Als een werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk vast te stellen hoe ernstig de situatie is. Gaat het om kortdurend of langer verzuim, zijn er aanpassingen

Nadere informatie

WGA EBD 2007. NN maakt voor Donatus de WIA eenvoudig

WGA EBD 2007. NN maakt voor Donatus de WIA eenvoudig WGA EBD 2007 NN maakt voor Donatus de WIA eenvoudig Doelstelling Bijeenkomst 1. Informeren over: Wet- en regelgeving WGA eigen risico dragen Het antwoord van NN voor Donatus 2 Wet- en regelgeving WGA EBD

Nadere informatie

Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers

Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers Uitgevoerd door Linda Hoogervorst, student Hogeschool van

Nadere informatie

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein

Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein Whitepaper Wet tegemoetkomingen loondomein VeReFi Whitepaper 30 Wet tegemoetkomingen loondomein - 1 - Inhoud Inleiding... 3 Het Lage-inkomensvoordeel (LIV)... 4 Ook voor mensen die onder de Participatiewet

Nadere informatie

UWV vordert WGA-uitkeringen met terugwerkende kracht... 2. UWV brengt flexwerkers in rekening... 3

UWV vordert WGA-uitkeringen met terugwerkende kracht... 2. UWV brengt flexwerkers in rekening... 3 UPDATE Nieuwsbrief april 2013 Mandema & Partners helpt u graag bij het interpreteren van de actualiteiten die voor u en voor uw bedrijf en werknemers relevant zijn. Wat betekenen de verschillende marktontwikkelingen

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid.

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid. Wij zijn Keerpunt Inzetten op inzetbaarheid. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 46.000 Wij werken voor 46.000

Nadere informatie

Dienstverlening om de inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren

Dienstverlening om de inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren Dienstverlening om de inzetbaarheid van uw werknemers te verbeteren Verzuimpakket Werkgever. Het voorkomen en verkorten van verzuim en het verbeteren van inzetbaarheid. Steeds meer werkgevers willen naast

Nadere informatie

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen Regie op Werkvermogen Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Bij de opleidingen Regie op Verzuim en Post Bachelor Register Casemanagement leert

Nadere informatie

Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap

Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap 1. Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De WIA bestaat uit twee onderdelen: De regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) De regeling

Nadere informatie

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers

Cylin Transfer. Passend werk voor zieke medewerkers Cylin Transfer Passend werk voor zieke medewerkers Passend werk voor zieke medewerkers Als uw werknemer niet meer in staat is het eigen werk te doen, bent u in de loondoorbetalingsperiode verplicht passend

Nadere informatie

Payroll Monitor Projectvoorstel 2013

Payroll Monitor Projectvoorstel 2013 Payroll Monitor Projectvoorstel 2013 Daniël Rijnbeek Managing Consultant Corporate Wellness Inhoudsopgave 1 Sociale verzekeringen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Onze dienstverlening... 4 2 Payroll Monitor...

Nadere informatie