Peuterspeelzalen gemeente Zederik. Scholing. Februari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Peuterspeelzalen gemeente Zederik. Scholing. Februari 2015"

Transcriptie

1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van KO de Hummeltjeshoeve. Middels deze brief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen en nieuws aangaande de gehele organisatie en van de locatie van uw kind. Heeft u vragen omtrent de onderwerpen die in deze brief staan, dus kunt u hiervoor terecht bij Nicole van Haarlem, Femke Schaap of de pedagogisch medewerkers van de locatie. Met vriendelijke groeten, Femke Schaap Peuterspeelzalen gemeente Zederik Vanaf 1 april 2015 zullen SKCN en KO de Hummeltjeshoeve de peuterspeelzalen uit de gemeente Zederik overnemen. De peuterspeelzalen uit Ameide en Nieuwland zullen onder onze hoede gaan vallen en de peuterspeelzalen in Meerkerk en Lexmond bij de SKCN. Wij zien er naar uit om met de pedagogisch medewerkster van de peuterspeelzalen te gaan samenwerken en voor de kinderen een fijne speelomgeving te behouden. Scholing Zo n anderhalf jaar geleden hebben alle pedagogisch medewerkers een workshop Babygebaren gevolgd, zij waren zo enthousiast over de voordelen van gebruiken van gebaren dat wij, op het kinderdagverblijf en de peuteropvang in Heukelum, sinds een jaar de kinderen iedere week een nieuw gebaar aanleren. Deze gebaren krijgt u ook maandelijks thuis via de Pukmail. Er zijn verschillende redenen om gebaren te gebruiken in de communicatie met het kind. Onderzoek heeft aangetoond dat een baby op jonge leeftijd veel meer kan begrijpen en 'vertellen' dan voorheen werd gedacht. Vanaf zes maanden oud kunnen baby's betekenisvolle gebaren maken en daarmee aan ouders en verzorgers hun behoeften duidelijk maken. Dit is veel eerder dan dat het spraakorgaan van een kind voldoende ontwikkeld is voor verbale communicatie. De meeste kinderen beginnen tussen 12 en 18 maanden met spreken. De periode tussen het moment dat een kind taal kan begrijpen en het moment waarop het woorden kan spreken kan met babygebaren goed worden overbrugd. Nu volgen de pedagogisch medewerkers van beide kinderdagverblijven en de peuteropvang een cursus NmG (Nederlands met gebaren) voor het Onderwijs. Deze cursus duurt 10 weken en de onderwerpen die kinderen bezig houden, worden in deze actieve cursus behandeld. Te denken valt aan de thema's spelen, eten, familie, schoolactiviteiten en dieren. Er volgt ook een ouderavond over gebaren met kinderen. Nadere informatie hierover volgt nog.

2 4 ogenbeleid Sinds juli 2013 werken wij op de kinderdagverblijven en de peuteropvang middels het 4 ogenbeleid. Het vier ogen principe houdt in dat de beroepskracht de werkzaamheden uitsluitend kan verrichten terwijl hij gezien of gehoord kan worden door een andere volwassene. Dit betekent dat altijd iemand moet kunnen meekijken of meeluisteren op het kinderdagverblijf of de peuteropvang. Dat betekent dat met vier ogen, ook vier oren kunnen worden bedoeld. Het vier- ogenprincipe wordt een aantal keer per jaar besproken tijdens de teamvergaderingen, zo houden wij dit beleid actueel. Eén van de belangrijkste punten uit dit beleid vinden wij dat er een open aanspreekcultuur op de locaties is waarin de pedagogisch medewerkers elkaar durven aanspreken. Voor de verdere uitwerking van de kinderdagverblijven, peuteropvang en peuterspeelzalen verwijs ik u naar ons pedagogisch beleidsplan. Deze ligt op elke locatie ter inzage en is op te vragen via femke@dehummeltjeshoeve.nl Nieuws van de Intern Begeleider Triple P De gemeente Lingewaal heeft besloten op kleine schaal opvoedingsprogramma Positief opvoeden ( Triple P) te gaan gebruiken als algemene methodiek om ouders te begeleiden met opvoedvragen. Zo hebben de consultatiebureau medewerkers afgelopen jaar de cursus mogen doen om ouders te kunnen begeleiden bij beginnende opvoedingsproblemen of zorgen over de ontwikkeling van hun kinderen. Dit jaar heb ik zelf de cursus mogen doen en nu kan ik met behulp van folders ouders helpen bij specifieke vragen over het gedrag en/of de ontwikkeling van kinderen. Triple P geeft ouders praktische tips om met grote en kleine problemen in het gezin om te gaan, zoals driftbuien van peuters, niet willen luisteren of slapen, opstandige tieners of problemen met zelfvertrouwen. Positief Opvoeden leert je hiermee om te gaan. Dus is er iets waarbij u een duwtje in de goede richting kunt gebruiken? Neem gerust contact met mij op via ib@dehummeltjeshoeve.nl Met vriendelijke groet, Mariëlle de Wit, intern begeleider bij alle locaties van de Hummeltjeshoeve Tarieven In de nieuwsbrief van november 2014 hebben wij de tarieven van 2015 kenbaar gemaakt, Het is van belang dat u het nieuwe uurtarief voor 2015 doorgeeft aan de Belastingdienst. Het door geven van een verhoging is belangrijk omdat door de indexatie de te vergoeden uurprijs hoger wordt dan het uurbedrag dat u eerder aan de Belastingdienst hebt doorgegeven.

3 Sluitingsdata april, 2e paasdag (maandag) 27 april, Koningsdag (maandag) 5 mei, Bevrijdingsdag (dinsdag) Bevrijdingsdag is eens per vijf jaar een feestdag. De volgende keer is in mei, Hemelvaartsdag (donderdag) 25 mei, 2e Pinksterdag (maandag) 25 december, 1e Kerstdag (vrijdag) tot en met 1 januari '16, Nieuwjaarsdag (vrijdag) (bovenstaande sluitingsdagen kunnen niet geruild worden) Andere sluitingstijden Op donderdag 24 december (kerstavond) sluiten wij om uur. Vakantieplanning Het zonnetje begint steeds meer te schijnen en ook u heeft misschien al over de zomervakantie nagedacht. Indien u een 51 weken contract heeft bent u niet gebonden aan de schoolvakanties waarin uw kind niet naar het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang kan. Toch vinden wij het fijn om zo tijdig mogelijk te weten wanneer uw kind niet aanwezig zal zijn, hier kunnen wij namelijk onze roosters voor de pedagogisch medewerksters op aanpassen. Laat u het aan de pedagogisch medewerksters weten wanneer uw kind er niet zal zijn? Uitbreiding De uitbreiding van de Hummeltjeshoeve in Ameide is een feit. Sinds december 2014 wordt er gewerkt met 2 groepen. Groep de Rupsjes en groep de Vlindertjes. Het was even wennen aan de nieuwe ruimtes en de nieuwe groep samenstellingen. Maar de kinderen waren er gelukkig snel aan gewent en inmiddels zijn wij als leidsters ook gewent. De kinderen genieten van het spelen en door de splitsing van de groepen kunnen de kinderen meer uitgedaagd worden in hun ontwikkeling. Ook ervaren wij als leidsters meer rust op de groepen en kunnen we volop genieten van het werk en de kinderen een veilige en uitdagende omgeving bieden.

4 Nieuws vanuit de oudercommissie. In oktober hebben wij een geslaagde thema avond mogen organiseren. Kinderfysiotherapeute Marlon Steinmeijer van Efflux uit Nieuwpoort vertelde ons welk speelgoed je kunt gebruiken in welke leeftijdsfase en hoe je je kind kunt uitdagen om bepaalde dingen te doen. En Kinderpsychologe Marissa Selij van Psychologenpraktijk Perspectief uit Giessenburg vertelde ons wat zij precies doen, wanneer gedrag afwijkend is, hoe zij hier mee omgaan, etc. Het was een erg leuke, interessante en leerzame avond. Vrijdag 16 januari was onze jaarlijkse Nieuwjaarsborrel. Helaas waren er niet heel veel ouders aanwezig, maar ondanks dat was het toch weer erg gezellig! De eerstvolgende activiteit zal de thema avond zijn, deze stond gepland voor 16 april, maar deze zal verplaatst worden naar maandag 16 maart 2015 Voor deze avond hebben wij de beide basisscholen in Ameide uitgenodigd. De directeur van De school met de Bijbel De Kandelaar en de directrice van Openbare basisschool Hendrik van Brederode komen vertellen over hun scholen. Ook zal er iemand aanwezig zijn van de SKCN om informatie te geven over de Buitenschoolse opvang en Voorschoolse opvang in Ameide. Zijn jullie al lid van onze besloten Facebook groep Ouders & personeel KDV de Hummeltjeshoeve Ameide? Zoek hem op en vraag om lid te worden of geef het even aan bij een van ons, dan kunnen wij je uitnodigen. Groeten, De Oudercommissie (Ilja, Lindsay, Maroesjka, Jeannette en Nicoline)

5 Even voorstellen Beste ouder(s), verzorger(s), Graag stel ik mij aan u voor. Sinds 1 januari 2015 ben ik Marlijn Middelkoop (35 jaar) het team van de Hummeltjeshoeve komen versterken. Ik woon sinds twee jaar in Ameide met mijn vriend Peter en ben een trotse moeder van dochter Merle (5 jaar oud). In 1998 heb ik mijn studie SPW 4 (Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4) succesvol afgerond. De afgelopen jaren heb ik met heel veel plezier gewerkt in de kinderopvang. Ik heb heel veel zin om op professionele, enthousiaste en liefdevolle wijze bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen bij de Hummeltjeshoeve. Lieve groet, Marlijn Middelkoop Prietpraat - Ik ben in het zwembad van de strijkplank afgesprongen (duikplank) - Waar vind ik de tellertjes van de telefoon? - Jongens, dit is niet zo n handig plan - Nou snap ik het - Alice kan niet heksen - Proost! (kind van 1,5 jaar) - Ssst slapen (bij het huilen van een ander kindje) - Ik zit al wereld 3 van het mario spel op de Wii - Hé, Ik ben geboren

Februari 2015. U ontvangt eerdaags een extra informatiebrief omtrent de personeelsbezetting van de locaties in Heukelum.

Februari 2015. U ontvangt eerdaags een extra informatiebrief omtrent de personeelsbezetting van de locaties in Heukelum. Beste ouders en verzorger, Voor u ligt de nieuwsbrief van KO de Hummeltjeshoeve. Middels deze brief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen en nieuws aangaande de gehele organisatie en van

Nadere informatie

Februari 2015. U ontvangt eerdaags een extra informatiebrief omtrent de personeelsbezetting van de locaties in Heukelum.

Februari 2015. U ontvangt eerdaags een extra informatiebrief omtrent de personeelsbezetting van de locaties in Heukelum. Beste ouders en verzorger, Voor u ligt de nieuwsbrief van KO de Hummeltjeshoeve. Middels deze brief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen en nieuws aangaande de gehele organisatie en van

Nadere informatie

Februari 2015. U ontvangt eerdaags een extra informatiebrief omtrent de personeelsbezetting van de locaties in Heukelum.

Februari 2015. U ontvangt eerdaags een extra informatiebrief omtrent de personeelsbezetting van de locaties in Heukelum. Beste ouders en verzorger, Voor u ligt de nieuwsbrief van KO de Hummeltjeshoeve. Middels deze brief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen en nieuws aangaande de gehele organisatie en van

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Oktober 2014 SKH Wereldwijs

Oktober 2014 SKH Wereldwijs Oktober 2014 SKH Wereldwijs Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van SKH Wereldwijs van oktober 2014 Personele zaken: Op 21 oktober zal onze wijkmanager Wendy Visser afscheid

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Trainingen/Workshops baby- en kindergebaren

Trainingen/Workshops baby- en kindergebaren Trainingen/Workshops baby- en kindergebaren 1 Trainingen/Workshops baby- en kindergebaren Wat is baby- en kindgebaren Babygebaren* is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Een baby kan gemiddeld

Nadere informatie

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort?

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort? amersfoort Folder voor ouders van 0-8 jarigen Bezoekadres Heiligenbergerweg 36, 3816 AK Amersfoort T 033 47 94 000, E info@cjgamersfoort.nl I www.cjgamersfoort.nl carta U kunt binnenlopen bij CJG Amersfoort.

Nadere informatie

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Welkom bij Villa Vrolijk! Voor u ligt onze informatiebrochure. In deze brochure wordt duidelijk wie wij zijn en hoe onze organisatie werkt. Mocht u nog vragen

Nadere informatie

OpGroeieN. OpGroeieN. DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien

OpGroeieN. OpGroeieN. DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien OpGroeieN OpGroeieN DaT doen We in Best SaMen! DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien Beste Betsy is het Centrum voor Jeugd en Gezin in Best. Niet

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske!

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! De afgelopen periode zijn de basisscholen in de gemeente Bergen bezig geweest met het bekijken van hun schooltijden. Voor de meeste scholen heeft dat geleid tot een

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws december 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Cenn Wij werden

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 kinderdagverblijf & bso ZieZaZo Nieuwsbrief juli 2013 In deze nieuwsbrief: algemeen (kdv + bso) * herindeling ZieZaZo en tuin * personeelsnieuws * kinderopvangtoeslag: indexering maximum uurtarieven kinderopvang

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Vier-ogen principe Naar aanleiding van een zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft de commissie Gunning in haar onderzoeksrapport

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend Nummer 1 Augustus 2013 Jaargang 1 t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 uur - 14.30 uur September 06 Kijkochtend 13 Verjaardagen juffen en meesters 16

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

4-12 jaar 7,00 7,25. U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus.

4-12 jaar 7,00 7,25. U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus. Kindercentrum Ikke Ook November 2017 Tarievenkrant 2018 Belastingdienst 2017-2018 De kinderopvangtoeslag in 2018 is ongeveer gelijk aan die uit 2017. De kinderopvangtoeslagtabel 2018 heeft, net als in

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

Het aantal opvanguren per maand wordt als volgt berekend: 40 weken van 4,25 uur tijdens de schoolweken en 12 weken van 10 uur (

Het aantal opvanguren per maand wordt als volgt berekend: 40 weken van 4,25 uur tijdens de schoolweken en 12 weken van 10 uur ( OBS Het Galjoen TARIEVEN 2016 NA- EN VOORSCHOOLSE OPVANG 4-12 jaar Standaard opvang 52 weken opvang Naschoolse opvang 4-12 jaar van 13.45-18.00 uur (schoolweken en in de vakanties van 08.00-18.00 uur)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kidion

Inschrijfformulier Kidion Inschrijfformulier Kidion Gegevens kind 1: Gegevens kind 2: Achternaam: Achternaam: Voorvoegsels: Voorvoegsels: Voorna(a)m(en): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Roepnaam: Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws oktober 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Partner in kinderopvang. Klanttevredenheidsonderzoek

Partner in kinderopvang. Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Locatie : Kinderopvang Tamboerijn, Utrecht Ondernemer : Judith van der Voet Datum : Februari / Maart 26 Aantal respondenten : Beste Judith, Zelfs in een organisatie, waarin

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje April 2013 Wat zal het gek zijn om van Koninginnedag naar Koningsdag te gaan. Zolang ik me kan herinneren waren we vrij op 30 april en nu opeens wordt dat allemaal

Nadere informatie

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus.

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus. Kindercentrum Ikke Ook November 2015 Tarievenkrant 2016 Belastingdienst 2015-2016 De kinderopvangtoeslag in 2016 is hoger aan die uit 2015. De kinderopvangtoeslagtabel 2016 wijkt door de loonindexatie

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis KINDEREN

&Ons Tweede Thuis KINDEREN &Ons Tweede Thuis KINDEREN & & KINDEREN Inleiding Het liefst zorg je als ouder zelf voor je kind maar soms heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld als je kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Publiciteit en werving OSA

Publiciteit en werving OSA Publiciteit en werving OSA Bereik de ouders persoonlijk Het is belangrijk om veel aandacht aan werving en publiciteit te besteden. In het bijzonder als u met open inschrijving werkt. Denkt u hierbij aan

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers,

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers, Winterswijk, 1 januari 2015 Beste ouders en verzorgers, Met ingang van 1 januari 2015 hebben wij nieuwe tarieven doorgevoerd. Hierbij krijgt u als ouder of verzorger meer keuzemogelijkheden. Met de bijgevoegde

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke December 2016 Jaargang 201 6, nummer 18 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel

KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Krimpen aan den IJssel Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN

SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN Beste ouder(s), verzorger(s), Het nieuwe jaar is begonnen en wij hebben er zin in!! Ook ontbreekt het ons niet aan goede voornemens. We willen de (pedagogische) kwaliteit van

Nadere informatie

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Kinderd blijf januari 2019 Nr. 36 Inleiding Beste ouders/ verzorgers, We willen jullie allemaal een heel fijn 2019 wensen! De feestdagen zijn inmiddels voorbij en de winter

Nadere informatie

Overeenkomst en afspraken

Overeenkomst en afspraken Overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Toermalijnnieuws. Nummer 1 23 september 2015

Toermalijnnieuws. Nummer 1 23 september 2015 Toermalijnnieuws Nummer 1 23 september 2015 Algemene informatie We zitten inmiddels in de vierde week van het nieuwe schooljaar. Als moeder van twee kinderen weet ik dat een nieuw schooljaar opnieuw weer

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Bijlage Klanttevredenheidsonderzoek kinderdagverblijf 't Klimrek Organisatie

Bijlage Klanttevredenheidsonderzoek kinderdagverblijf 't Klimrek Organisatie Bijlage Klanttevredenheidsonderzoek kinderdagverblijf 't Klimrek Organisatie 1a Ik heb deze kinderopvangorganisatie uitgekozen omdat het pedagogisch beleid mij aanspreekt 10% 78% 7% 4% 1b Ik heb deze kinderopvangorganisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke Juli 2016 Jaargang 201 6, nummer 17 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

UkkieLukkienieuws. Rosmalen, december 2016

UkkieLukkienieuws. Rosmalen, december 2016 UkkieLukkienieuws Rosmalen, december 2016 De nieuwsbrief is er weer. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag van jullie. Mede namens het hele team wens ik jullie hele gezellige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Happy kids Almere April 2014

Nieuwsbrief Happy kids Almere April 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Bent u op de hoogte van alle nieuwtjes op de opvang? In deze nieuwsbrief kunt u lezen over alle nieuwtjes en op de hoogte blijven van het rijlen en zeilen op de opvang. Iedere

Nadere informatie

Facebook: @ECTheoThijssen

Facebook: @ECTheoThijssen Facebook: @ECTheoThijssen Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief MEI 2016 Studiereis Verkeersexamen Facebook Koffie/thee middag Betaling schoolreis/ kamp Ontdekdag Gezinscoach Studiereis

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

BSO de Beukelseberg. Januari 2017

BSO de Beukelseberg. Januari 2017 EXTERNE NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave BSO de Beukelseberg Januari 2017 In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod: Nieuwe stagiaire; wijziging in sluitingsdagen; terugblik Kerstvakantie; BSN

Nadere informatie

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2016 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief:

Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Uurtarieven 2014 definitief VOG-aanvraag gaat per regio Oproep nieuwe oudercommissieleden MooiZooi Workshop: Omgaan met ruzie en agressie (0-12 jaar) Beer Kiki: Veelzijdig

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528

Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528 Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Leidschendam-Voorburg Datum

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen

HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK. kinderen HULP BIJ OPVOEDING BEHANDELING BEGELEIDING OBSERVATIE DIAGNOSTIEK kinderen Soms heeft een gezin extra begeleiding nodig. Bijvoorbeeld als uw kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Juni 2015 SKH het Spectrum

Juni 2015 SKH het Spectrum Juni 2015 SKH het Spectrum Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2015 Personele bezetting Wij als teamleden van SKH het Spectrum hebben sinds 15 juni 2015, het genoegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Inleiding Hallo allemaal, 2018 is alweer een feit. Een jaar waarin de nieuwe Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang van kracht is gegaan. Deze Wet brengt

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Utrecht, Gooi & Vecht Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling MEE is een organisatie voor iedereen met een beperking of chronische ziekte. MEE biedt

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG

TUSSENSCHOOLSE OPVANG TUSSENSCHOOLSE OPVANG Stichting Spring Venlo Basisschool De Zuistroom Groeneveldschool EEN DAG BIJ DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG Spring Venlo verzorgt op een aantal basisscholen in de regio de tussenschoolse

Nadere informatie

Info van Thuishuis. Nummer 1 okt. 2012. In deze nieuwsbrief: Opening Thuishuis Pompidoe

Info van Thuishuis. Nummer 1 okt. 2012. In deze nieuwsbrief: Opening Thuishuis Pompidoe Info van Thuishuis Nummer 1 okt. 2012 In deze nieuwsbrief: Opening Thuishuis Pompidoe Terugblik eerste weken Thuishuis Pompidoe Naschoolse activiteit/ margedagen Triple-P Evaluatie gesprekken Geen verhoging

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze ontvangt u - zoals afgesproken - Hofnieuws II, waarin wij u graag weer op de hoogte brengen van het laatste nieuws. Zoals u weet, vinden wij het bij Kinderdagpaleizen

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2018

KindeRdam PakketWijzer 2018 KindeRdam PakketWijzer 2018 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 15 oktober 2015 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief van BSO DOERAK te Oldeberkoop! De tijd gaat snel en er is sinds de start best wel heel wat te melden. Inmiddels zijn er 6 kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer,

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer, Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger Beste lezer, De december maand is weer begonnen. De bladeren zijn van de bomen en de december drukte is in volle gang, de sint is in het land, de schoentjes

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke Juli 201 4 Jaargang 201 4, nummer 9 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2014 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de zomer nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2016

KindeRdam PakketWijzer 2016 KindeRdam PakketWijzer 2016 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en Buitenschoolse opvang (BSO) overzichtelijk voor u op een rij. De informatie in deze PakketWijzer geldt

Nadere informatie