Beoordelingsrapport Keuzehulp Borstkanker PATIENT+

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordelingsrapport Keuzehulp Borstkanker PATIENT+"

Transcriptie

1 Beoordelingsrapport Keuzehulp Borstkanker PATIENT+ De keuzehulp maakt de verschillen en de voor- en nadelen duidelijk tussen borstsparende operatie en borstamputatie. Ga na gebruik van de keuzehulp altijd in overleg met je arts. Bij deze keuzehulp is meer informatie via je arts, ziekenhuis folders of betrouwbare websites essentieel om meer te leren over de ziekte en je behandelkeuzes. De keuzehulp geeft beknopte informatie over deze twee verschillende operatietechnieken en over borstkanker in het algemeen. De informatie wordt verduidelijkt met Illustraties, een vergelijkingstabel en foto s van patiënten, om voorbeelden van het eindresultaat te laten zien. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de overlevingskansen en is er een vergelijkingstabel waar alle belangrijke verschillen op een rij staan. Op de pagina s Belangrijke Punten wordt je kennis getoetst om te zien of je de belangrijke punten die behandeld werden begrepen hebt. Op Uw Keuze pagina vul je in wat voor jou belangrijk is. Tijdens het doornemen van de informatie kun je aantekeningen maken. Je kunt de keuzehulp na afronding uitprinten, inclusief je aantekeningen. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen en bespreken met je zorgverlener(s) en / of naasten. Je zorgverlener kan dan je overwegingen met jou doornemen en je verder informeren. Op die manier kies je samen de behandeling die het best bij jou past. De keuzehulp is geschikt voor mensen die net de diagnose borstkanker hebben gekregen en voor wie een operatie mogelijk is. De keuzehulp is niet geschikt voor mannen. Voor slechtzienden is er ook een voorleesfunctie. Het keuzehulpplatform heeft gemiddeld 100 bezoekers per dag. Per jaar zou dat dus neerkomen op gemiddeld ongeveer bezoekers. Of zij ook daadwerkelijk keuzehulpen bekijken, en zo ja welke keuzehulp ze bekijken en hoe lang ze op de site blijven is niet bekend (d.d. oktober 2017). Voor wie is het instrument? Borstkankerpatiënten die in aanmerking komen voor een borstsparende operatie of borstamputatie. Voor welke fase(s) van het behandeltraject heeft het instrument meerwaarde? Diagnose Operatie In welke vorm wordt het instrument aangeboden? (web-applicatie, PDF, video, etc.) Website In welke taal wordt het instrument aangeboden? Nederlands Waarvoor is het instrument te gebruiken? Waar helpt het bij? Voorbereiding op een gesprek met zorgverlener(s) bij de behandelkeuze tussen borstsparende operatie en borstamputatie. Waar is het instrument vindbaar? Website:

2 1. Inhoud en gedeelde besluitvorming Toelichting: De meerwaarde van deze keuzehulp is hoe het verschil tussen de twee operatietechnieken op een korte en eenvoudige manier uitgelegd wordt. Het instrument is bedoeld als hulpmiddel voor een gesprek met je zorgverlener(s). In een aantal stappen geeft het op een makkelijk te begrijpen manier aan wat de verschillen zijn tussen borstsparende operatie en borstamputatie. Daarnaast is er informatie over de voor- en nadelen van beide operaties en eventuele complicaties. Je kunt je voorkeuren binnen de keuzehulp aangeven en aantekeningen maken die je verder helpen tijdens gesprekken met je zorgverlener(s). Wat niet is opgenomen in de keuzehulp: Patiënten met grotere tumoren kunnen mogelijk, afhankelijk van tumorsoort en algemene gezondheid, in aanmerking komen voor een borstsparende operatie. In deze gevallen wordt chemotherapie gegeven om de tumor voorafgaand aan de operatie kleiner te maken. De esthetische aspecten (wat is mooi en wat is mogelijk op het gebied van protheses en borstreconstructie) komen hier niet aanbod. Daarvoor heeft PATIENT+ een aparte keuzehulp Borstreconstructie ontwikkeld. Wordt aangegeven voor welke specifieke doelgroep het instrument bedoeld is en, indien nodig, voor welk ziektebeeld of bij welke tumorkenmerken het instrument van toepassing is?. PATIENT+ geeft in heel eenvoudige taal weer voor wie de keuzehulp wel of niet geschikt is. Om beter aan te sluiten bij de taal in het medisch dossier, zou het nog beter zijn om dit aan te vullen met de medische terminologie. Worden keuze-opties duidelijk weergegeven? Worden voor- en nadelen van elke optie duidelijk naast elkaar gezet?. Er is een samenvattingstabel. Is alle essentiële informatie gepresenteerd die nodig is om tot een weloverwogen keuze te kunnen komen? Zo nee, welke informatie ontbreekt?. In de basis informatie wordt voorzien. Ga na gebruik van de keuzehulp altijd in overleg met je arts. Bij deze keuzehulp is meer informatie via je arts, ziekenhuis folders of betrouwbare websites essentieel om meer te leren over de ziekte en je behandelkeuzes. Is er een koppeling met de eigen situatie (inclusief privé / sociaal / werk) aan voor- en nadelen? Gedeeltelijk. Er wordt geen aandacht aan de werk-/ privé-situatie of de relatie met een partner. Terwijl de keuze voor borstsparend of amputatie wel degelijk impact kan hebben op de relatie. Wordt duidelijk aangeven dat het instrument een hulpmiddel is om een gesprek te hebben met je zorgverlener? Waarbij de zorgverlener medische informatie geeft en de patiënt vertelt over zijn / haar leefsituatie en wat voor hem / haar belangrijk is?

3 2. Gebruiksvriendelijkheid / informatie goed te begrijpen Toelichting: De informatie is duidelijk geschreven en wordt ondersteund met illustraties. De verschillende technieken voor borstsparende operatie en borstamputatie worden helder uitgelegd. Wordt in het instrument zelf of op de bijbehorende website uitleg gegeven over het instrument? Bijvoorbeeld hoe het werkt, welke functies het heeft en hoe je het moet gebruiken?. Op de start pagina van het instrument wordt uitgelegd voor wie het is, hoe het gebruik dient te worden en hoe het tot stand is gekomen. Is het instrument eenvoudig in gebruik? Is duidelijk hoe het werkt en is het bijvoorbeeld makkelijk om terug te gaan om iets nogmaals te lezen of aan te passen? Is er een manier om wat je gelezen, verzameld of gemaakt hebt (bijvoorbeeld een vragenlijst voor je zorgverlener) op te slaan, uit te printen of te mailen?. Het is mogelijk om aantekeningen te maken. De resultaten kunnen bovendien geprint worden. Werken alle links? Zijn de teksten leesbaar (lettergrootte, opmaak)? Is de tekst duidelijk en makkelijk te begrijpen? Worden de keuzes en verschillen tussen de keuzes duidelijk uitgelegd? Is er voldoende aandacht voor het feit dat iedere situatie weer anders is? Worden er illustraties gebruikt om de informatie te verduidelijken? Word je, wanneer je tijden het gebruik van het instrument voor (nieuwe) zorgen, vragen of onduidelijkheden komt te staan, verwezen naar extra informatie, hulp en / of ondersteuning? Gedeeltelijk. Er wordt nog onvoldoende verwezen naar andere informatie- en hulpbronnen. Worden gebruikers gestimuleerd om hun huisarts of zorgverlener te betrekken door vragen, zorgen, wensen of uitkomsten met hem / haar te delen?

4 3. Betrouwbaarheid Toelichting: De informatie in de keuzehulp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met medisch specialisten. Het is duidelijk wie de eigenaar van het instrument is en deze kan de actualiteit en het voortbestaan ervan waarborgen. Het is voor patiënten echter aan te raden om, na het gebruik van de keuzehulp, meer over de ziekte, behandelingen en bijwerkingen te weten te komen via hun zorgverlener(s) of via andere betrouwbare sites zoals Is bekend waar de informatie die het instrument biedt vandaan komt (bronvermelding)? Is de informatie die aangeboden wordt over de ziekte of over bijwerkingen en late gevolgen van behandelingen gebaseerd op de meest recente medische richtlijn? Indien van toepassing; op welk bewezen effectief onderzoek is de werking van het instrument gebaseerd? Niet van toepassing Is er een duidelijke eigenaar bekend van het instrument die verantwoordelijk is voor de actualiteit en duurzaamheid van inhoud? Zo ja, wordt die vermeld? PATIENT+ is eigenaar Wanneer is het instrument ontwikkeld? December 2015 Wanneer is de inhoud voor het laatst geactualiseerd? Augustus 2017 Wordt het instrument wordt tenminste eens in de twee jaar geactualiseerd? Hoe zijn het voortbestaan en actualiteit van het instrument (voor twee tot drie jaar) gewaarborgd? Is helder hoe dit (financieel) is geregeld en wie hiervoor verantwoordelijk is? De keuzehulp wordt minimaal eens per 2 jaar geactualiseerd. Als er eerder een nieuwe richtlijn is, dan wordt de keuzehulp eerder geactualiseerd. PATIENT+ heeft per onderwerp een medisch professional eigenaar gemaakt van de inhoud, zodat er steeds iemand verantwoordelijk is voor de (tussentijdse) update. PATIENT+ ontwikkelt de keuzehulpen met eigen gelden en zorgt ervoor dat deze actueel is. Ziekenhuizen betalen voor het gebruik van deze keuzehulp. Is bij de ontwikkeling van het instrument samengewerkt met specialisten, zoals een (universitair) ziekenhuis, een zorginstelling en / of beroepsverenigingen van (medisch) specialisten? Zo ja, op welke manier is er samengewerkt?. VU medisch centrum: afdelingen chirurgische oncologie, plastische- en reconstructieve chirurgie en OLVG: algemene chirurgie. Is de doelgroep voor wie het instrument bedoeld is, betrokken bij de ontwikkeling ervan? Zo ja, hoe is dit gebeurd (bijvoorbeeld meedenken met het doel, de opzet, inhoud en gebruiksvriendelijkheid van het instrument)?, op enkele van de relevante onderdelen. Zie toelichting hieronder. Patiënten / patiëntenvereniging hebben meegelezen in het projectvoorstel: Nee Patiënten / patiëntenvereniging hebben het instrument tijdens de (door)ontwikkeling getest en hun feedback is verwerkt :, via Borstkankervereniging Nederland zijn een aantal ervaringsdeskundigen betrokken

5 geweest bij de doorontwikkeling van de keuzehulp door ze te vragen de keuzehulp te doorlopen en feedback te geven. Indien er (implementatie)onderzoek gedaan wordt, zijn patiënten / patiëntenvereniging betrokken bij de onderzoeksopzet: niet van toepassing Patiënten / patiëntenvereniging in vaste projectteam en betrokken op alle hierboven genoemde onderdelen?: Nee 4. Privacy-voorwaarden Toelichting: Er zijn twee versies: een openbaar toegankelijke, publieke versie op keuzehulp.info en een ziekenhuisversie. Deze beoordeling slaat op de publieke versie. De inhoud van de twee versies is hetzelfde, maar de ziekenhuisversie gebruikt een inlogcode. Bovendien worden in die versie je gegevens (met toestemming) gedeeld met je zorgteam en bewaard binnen het ziekenhuis en bij PATIENT+. De publieke versie vereist geen invoer van persoonlijke gegevens, alleen het adres wanneer de resultaten per mail verstuurd worden. En daar waar je in de keuzehulp kunt aangeven op een schaal van 1 tot 10 wat voor jou belangrijk is. In de ziekenhuisversie worden echter wel persoonlijke gegevens opgeslagen. De patiënt wordt dan tijdig en goed geïnformeerd over om welke gegevens dit gaat en wat er met die gegevens wordt gedaan. Zijn de privacy-voorwaarden duidelijk beschreven en zijn die makkelijk leesbaar en vindbaar voor de gebruiker van het instrument?. De privacy-policy staat onderaan elke pagina. Moet je inloggen om het instrument te gebruiken? Nee, niet voor de openbare versie. Als je moet inloggen of (persoonlijke) gegevens in moet voeren voor of tijdens het gebruik van het instrument, staat dan duidelijk aangegeven wat er met je (ingevoerde) gegevens gebeurt? Als je persoonlijke inloggegevens krijgt, wordt duidelijk aangegeven op welke manier de website/applicatie beveiligd is tegen onrechtmatig gebruik door derden van jouw inloggegevens en ingevoerde persoonsgegevens. Niet van toepassing op de openbare versie. Bij de ziekenhuisversie staat niet vermeld hoe en of de persoonlijke gegevens beveiligd zijn. Op de site van de eigenaar, PATIENT+, staat: De beveiliging van de keuzehulpen voldoet aan de norm NEN-7510 voor de informatiebeveiliging in de zorg.

Beoordelingsrapport Owise app

Beoordelingsrapport Owise app Beoordelingsrapport Owise app Met OWise heb je alle gegevens over je leven met borstkanker bij elkaar via een mobiele app of website. Jij voert ze in en OWise geeft je inzicht en overzicht terug. OWise

Nadere informatie

Voor meer grip op jouw zorg!

Voor meer grip op jouw zorg! Voor meer grip op jouw zorg! gemakkelijk - veilig - handig - 24/7 Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op jouw patiëntenportaal van ziekenhuis Tjongerschans. Met Mijntjongerschans krijg

Nadere informatie

Krukken. Voor wie is de app? Iedereen die gebruikmaakt van krukken.

Krukken. Voor wie is de app? Iedereen die gebruikmaakt van krukken. Krukken Beschrijving De app laat op een eenvoudige en overzichtelijke manier zien hoe je je krukken kan instellen en hoe je ADL-taken als bijv. traplopen en het in/uit een auto stappen kan uitvoeren met

Nadere informatie

Opname U kunt dezelfde dag nog naar huis. U moet meestal een nacht in het ziekenhuis blijven.

Opname U kunt dezelfde dag nog naar huis. U moet meestal een nacht in het ziekenhuis blijven. Borstkanker De belangrijkste punten om te onthouden zijn: Er zijn 2 mogelijkheden: Een borstsparende operatie Een borstamputatie Vergelijk de behandelopties Borstbesparende operatie Operatie Alleen de

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Medicatie Vragenlijsten

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Vragenlijst Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Bestemd voor personen van 18 jaar en ouder die onderzoek en/ of een behandeling voor een borstafwijking hebben gehad PREM oncologie, module Mammacare

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie

Proefpersoneninformatie Proefpersoneninformatie Titel van het onderzoek: Implementatie van de keuzehulp bestraling bij borstkanker en DCIS: een pre- en post-interventie studie. Geachte mevrouw, Uw behandelend arts heeft met u

Nadere informatie

Exclusiecriteria patiënten: - Wilsonbekwame patiënten en ernstig zieke patiënten - Patiënten die al meedoen aan de GRIP-studie

Exclusiecriteria patiënten: - Wilsonbekwame patiënten en ernstig zieke patiënten - Patiënten die al meedoen aan de GRIP-studie Instructie nulmeting In deze instructie lichten we de aanpak van de nulmeting toe (doel, doelgroep, etc.). Ook is uitgelegd hoe de audiorecorder werkt en hoe kan worden bijgehouden bij welke patiënten

Nadere informatie

Pag. 2. Pag. 3. Pag. 6. Pag. 8. Pag. 10. Pag. 14. Pag. 16

Pag. 2. Pag. 3. Pag. 6. Pag. 8. Pag. 10. Pag. 14. Pag. 16 1 Pag. 2 Pag. 3 Pag. 6 Pag. 8 Pag. 10 Pag. 14 Pag. 16 2 gebruikersnaam en wachtwoord en klikt op de link 'Controle via sms aanvragen'. MijnAlrijne is een zogenaamd patiëntenportaal. Een portaal is een

Nadere informatie

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod:

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod: Privacy Policy Fysiotherapie R.H. Wolters hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy wordt getracht op een heldere en transparante manier informatie te gegeven

Nadere informatie

Samen beslissen begint met een goed gesprek

Samen beslissen begint met een goed gesprek Samen beslissen begint met een goed gesprek Aanpak implementatie keuzehulpen Meer informatie of vragen? Kijk op https://zorgkeuzelab.nl 2018 ZorgKeuzeLab Onze missie is om samen beslissen vanzelfsprekend

Nadere informatie

Privacy Policy Fysio Quality

Privacy Policy Fysio Quality Privacy Policy Fysio Quality Fysio Quality hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Informatie van medische aard is in ieder geval vertrouwelijk in de zin van dit artikel.

Informatie van medische aard is in ieder geval vertrouwelijk in de zin van dit artikel. Hieronder staat beknopt de belangrijkste informatie over de praktijkvoering. Dit om eventuele misverstanden te voorkomen. Art. 1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Mijn VieCuri De regie op uw zorg steeds meer in eigen hand gemakkelijk veilig handig thuis Met MijnVieCuri heb ik de regie steeds

Nadere informatie

De webwinkel van de GGD Nederland vol goedgekeurde preventie apps

De webwinkel van de GGD Nederland vol goedgekeurde preventie apps De webwinkel van de GGD Nederland vol goedgekeurde preventie apps Petra van Tiggelen Innovatie- en Programmamanager digitale zorginnovaties van de GGD Amsterdam Gelanceerd in 2016 Aanleiding Steeds meer

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

Beter op alles voorbereid. Prostaatkanker en seksualiteit

Beter op alles voorbereid. Prostaatkanker en seksualiteit BEWUSTCHECKLIST Beter op alles voorbereid Prostaatkanker en seksualiteit Nadat U te horen heeft gekregen dat U prostaatkanker hebt, hebt u allereerst het slechte nieuws van de diagnose moeten verwerken.

Nadere informatie

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal

Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal Mijn VieCuri De regie op uw zorg steeds meer in eigen hand gemakkelijk veilig handig thuis Met MijnVieCuri heb ik de regie steeds

Nadere informatie

Inleiding BusinessTrack RRS

Inleiding BusinessTrack RRS Inleiding BusinessTrack RRS In de eerste plaats onze dank voor het gebruiken van BusinessTrack voor uw fiscale Ritten Registratie. Gezien er bij het gebruik van het systeem een aantal opties zijn, willen

Nadere informatie

Persoonlijk zorgtraject voor borstkankerpatiënten

Persoonlijk zorgtraject voor borstkankerpatiënten Persoonlijk zorgtraject voor borstkankerpatiënten Paulien Verlaan Adviseur informatiemanagement (ehealth) p.verlaan@nki.nl Disclaimer 1. Geen sponsor/onderzoeksgeld 2. Geen honorarium/andere vergoeding

Nadere informatie

Informatiebrief patiënten Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar

Informatiebrief patiënten Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar Informatiebrief patiënten Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar HemoNED Register: Landelijk register van patiënten met hemofilie en aanverwante aandoeningen. Beste jongen/meisje, Wij willen je vragen om mee

Nadere informatie

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Geen bezwaar?

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Geen bezwaar? Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? 1 U bezoekt een van de Santeon ziekenhuizen voor onderzoek en/of behandeling. In een ziekenhuis

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van jaar 12-15 jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-15 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

Chemotherapie voorafgaand aan de borstoperatie

Chemotherapie voorafgaand aan de borstoperatie Chemotherapie voorafgaand aan de borstoperatie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft samen met de chirurg of verpleegkundig specialist gekozen om de behandeling

Nadere informatie

Welke vragen stel ik mijn dokter?

Welke vragen stel ik mijn dokter? Welke vragen stel ik mijn dokter? INLEIDING Goede algemene voorlichting over het onderzoek en de behandeling van borstkanker is enorm belangrijk. Goede voorlichting over het eigen ziektebeeld is nog belangrijker,

Nadere informatie

Resultaten kwaliteitsdashboards Website

Resultaten kwaliteitsdashboards Website Resultaten kwaliteitsdashboards Website De eerste vijf kwaliteitspagina s zijn gelanceerd op 29 september 2016! Bij dit onderwerp hebben we veel gebruik gemaakt van de input van onze patiënten. Zo is er

Nadere informatie

Disclaimer en privacyverklaring

Disclaimer en privacyverklaring Disclaimer en privacyverklaring Het LijfLab & info@hetlijflab.nl Disclaimer en Privacyverklaring Disclaimer Ondanks het feit dat deze website en haar inhoud tot stand is gekomen met inachtneming van de

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar tot 12 jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor kinderen tot 12 jaar Geachte mevrouw, mijnheer, Wij willen u om toestemming vragen voor deelname

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder 16+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder Geachte mevrouw, meneer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke

Nadere informatie

Time-out gesprek bij de huisarts wanneer kanker niet meer te genezen is

Time-out gesprek bij de huisarts wanneer kanker niet meer te genezen is Informatiefolder Time-out gesprek bij de huisarts wanneer kanker niet meer te genezen is Time-out Kies gerust omdat ik ik als als huisarts huisarts samen samen met u een met time-out jou een neem timeout

Nadere informatie

Hoe werkt Mijn Slingeland? Het persoonlijke online zorgportaal voor onze patiënten. Slingeland Ziekenhuis

Hoe werkt Mijn Slingeland? Het persoonlijke online zorgportaal voor onze patiënten. Slingeland Ziekenhuis Hoe werkt Mijn Slingeland? Het persoonlijke online zorgportaal voor onze patiënten Slingeland Ziekenhuis Mijn Slingeland Mogelijkheden van Mijn Slingeland Als patiënt van het Slingeland Ziekenhuis heeft

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier Patiënteninformatie Mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier Inhoudstafel Wat is nexuzhealth?... 3 Wat is mynexuzhealth?... 3 Uw mynexuzhealth-dossier... 4 Afspraken... 4 Radiologische beelden... 4

Nadere informatie

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar?

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? U bezoekt VU medisch centrum (VUmc) voor onderzoek en/of behandeling. In een ziekenhuis

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal In deze folder leest u hoe Mijn SKB werkt, welke gegevens u kunt inzien en wat u kunt doen met Mijn SKB. Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Als patiënt

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder 16+ jr Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor mensen van 16 jaar en ouder Geachte lezer, Wij willen u vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD

Nadere informatie

Start informatie voor deelnemers

Start informatie voor deelnemers Start informatie voor deelnemers NL.SAN.10.10.07 1 Uw zorgverleners in het ziekenhuis hebben met u een persoonlijk zorgplan voor de behandeling van borstkanker opgesteld. U ontvangt in korte tijd veel

Nadere informatie

Elektronisch patiëntendossier (EPD)

Elektronisch patiëntendossier (EPD) Elektronisch patiëntendossier (EPD) ELEKTRONISCH PATIËNTENDOSSIER Landelijk EPD Het ministerie van VWS werkt aan een landelijk EPD. Dat is een systeem waarlangs zorgverleners snel en betrouwbaar medische

Nadere informatie

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs

Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Gebruik van uw medische gegevens en lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs Geen bezwaar? Inleiding U bezoekt Medisch Spectrum Twente (MST) voor onderzoek en / of behandeling. In

Nadere informatie

- Voor- en Achternaam + Voorletters - BurgerServiceNummer (BSN) - Geslacht - Geboortedatum - Adresgegevens - Telefoonnummer(s) - adres

- Voor- en Achternaam + Voorletters - BurgerServiceNummer (BSN) - Geslacht - Geboortedatum - Adresgegevens - Telefoonnummer(s) -  adres Privacy Policy MedPlus hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Radiologische beelden Berichten Documentatie Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe - Vita dit is Avalange dit is Eliza informatiebrochure De zorg voor mensen met diabetes is in Drenthe op een goed niveau.

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS)

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) Protocoltitel: Protocolnummer: Naam opdrachtgever: Naam van THAOS-arts, contactgegevens en telefoonnummer:

Nadere informatie

Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker

Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker De zorg voor patiënten met hoofd-halskanker is goed geregeld in

Nadere informatie

Algemene informatie. Uw informatiedossier

Algemene informatie. Uw informatiedossier Algemene informatie U hebt van uw chirurg gehoord dat u een vorm van borstkanker hebt. U komt daarom voor onderzoek en behandeling naar het St. Antonius Borstkankercentrum. Sommige mensen hebben een voorstadium

Nadere informatie

Informatiebrief. Kies Gerust op maat. Versie 11 oktober 2016

Informatiebrief. Kies Gerust op maat. Versie 11 oktober 2016 Informatiebrief Kies Gerust op maat Versie 11 oktober 2016 Inhoud 1. Wat is het doel van het onderzoek? 2. Hoe wordt de zorg vanuit de huisarts onderzocht? 3. Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd? 4. Wat

Nadere informatie

Time-out gesprek bij de huisarts wanneer kanker niet meer te genezen is

Time-out gesprek bij de huisarts wanneer kanker niet meer te genezen is Informatiefolder Time-out gesprek bij de huisarts wanneer kanker niet meer te genezen is Time-out Kies gerust omdat ik ik als als huisarts huisarts samen samen met u een met time-out jou een neem timeout

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

Privacy Policy: Psychosomatiek Breda

Privacy Policy: Psychosomatiek Breda Privacy Policy: Psychosomatiek Breda Psychosomatiek Breda hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

Welkom. Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker

Welkom. Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker Welkom Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker Programma vandaag 17:00 Welkom en opening 17:10 Het draait om de patiënt

Nadere informatie

Handleiding en uitleg gebruik website. Voorwoord

Handleiding en uitleg gebruik website. Voorwoord Handleiding en uitleg gebruik website Voorwoord Testjeleefstijl.nu bevat diverse testen en metingen over een groot aantal onderwerpen. TNO heeft deze testen ontwikkeld en mbo-instellingen kunnen ze inzetten

Nadere informatie

Wie heeft toegang tot mijn gegevens? Informatie over de uitwisseling van uw (medische) gegevens via en internet.

Wie heeft toegang tot mijn gegevens? Informatie over de uitwisseling van uw (medische) gegevens via  en internet. Patiënteninformatie Wie heeft toegang tot mijn gegevens? Informatie over de uitwisseling van uw (medische) gegevens via e-mail en internet. rkz.nl Door de inzet van digitale middelen (internet en e-mail)

Nadere informatie

Zelfmanagement en eigen regie bij borstkanker

Zelfmanagement en eigen regie bij borstkanker Zelfmanagement en eigen regie bij borstkanker AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr.nl Mariëtte Bergmans (BVN) 1 wie staat hier? AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr.nl 1 Definitie zelfmanagement

Nadere informatie

Tips rond de zorg voor mensen met bekkenbodemproblemen

Tips rond de zorg voor mensen met bekkenbodemproblemen Hoe kan ik de beste zorg krijgen? Tips rond de zorg voor mensen met bekkenbodemproblemen Inleiding De gezondheidszorg in Nederland is over het algemeen van een hoog niveau. Toch wordt niet overal dezelfde

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

Handleiding Web to Print

Handleiding Web to Print Handleiding Web to Print April 2014 Alphega apotheek Pagina 1 Handleiding Web to Print Inhoudsopgave Pagina 3 Inleiding 4 Registreren 5 Start Web to Print 6 Bestellen via een statische template 7 Bestellen

Nadere informatie

HET GEBRUIK VAN MEDISCHE GEGEVENS EN LICHAAMSMATERIAAL

HET GEBRUIK VAN MEDISCHE GEGEVENS EN LICHAAMSMATERIAAL Informatie over het maken van uw keuze BORSTKANKER BORSTAANDOENINGEN ERFELIJKHEID HET GEBRUIK VAN MEDISCHE GEGEVENS EN LICHAAMSMATERIAAL voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs In bewerking Met de

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens door leveranciers

Verwerking van persoonsgegevens door leveranciers Privacy Policy Provocatiefpsycholoog.nl hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie).

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Verbetert de zorg na de behandeling van dikke darmkanker

Nadere informatie

INTAKE VRAGENLIJST ANDERZ KIJKEN MAAKT DE WEG VRIJ VOOR VERANDERING

INTAKE VRAGENLIJST ANDERZ KIJKEN MAAKT DE WEG VRIJ VOOR VERANDERING INTAKE VRAGENLIJST Ik verzoek u graag lijst volledig in te vullen. Al uw gegevens vallen onder het beroepsgeheim. PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam... Voorletter(s)... Geslacht V M Roepnaam... Geboortedatum...

Nadere informatie

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking

Vragenlijst. Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Vragenlijst Ervaringen met zorg rondom een borstafwijking Bestemd voor personen van 18 jaar en ouder die onderzoek en/ of een behandeling voor een borstafwijking hebben gehad PREM oncologie, module Mammacare

Nadere informatie

Prospectieve registratie studie voor de diagnose en behandeling van borstkanker tijdens zwangerschap (BOOG ) PATIENTENINFORMATIE

Prospectieve registratie studie voor de diagnose en behandeling van borstkanker tijdens zwangerschap (BOOG ) PATIENTENINFORMATIE Prospectieve registratie studie voor de diagnose en behandeling van borstkanker tijdens zwangerschap (BOOG 2003-04) PATIENTENINFORMATIE Geachte mevrouw, Uw behandelend arts heeft u geïnformeerd over bovengenoemd

Nadere informatie

Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) Alleen als jij dat goed vindt

Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) Alleen als jij dat goed vindt Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) Alleen als jij dat goed vindt volgjezorg.nl Wat lees je in deze folder? Je huisarts en je apotheek kunnen jouw medische gegevens delen

Nadere informatie

Onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van de OLVG PIJN app

Onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van de OLVG PIJN app Onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van de OLVG PIJN app Engels: Proof of concept OLVG PAIN app. Betreft: Patiënten informatiebrief, onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van de OLVG PIJN app

Nadere informatie

Privacy Policy Para Mi

Privacy Policy Para Mi Privacy Policy Para Mi Para Mi hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Privacyverklaring. LIMM Recycling Versie

Privacyverklaring. LIMM Recycling Versie 2018 Privacyverklaring LIMM Recycling Versie1.0 1-5-2018 Inleiding Dit is de privacyverklaring van LIMM Recycling. In deze verklaring verschaft LIMM Recycling informatie over de persoonsgegevens die worden

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Mijn Laurentius Ziekenhuis

Mijn Laurentius Ziekenhuis Mijn Laurentius Ziekenhuis Uw zorg in eigen hand! Stap voor stap uitleg om veilig in te loggen op uw patiëntenportaal mijn.lzr.nl 2 Mijn Laurentius Ziekenhuis MIJN.LZR 3 Wat is Mijn Laurentius Ziekenhuis?

Nadere informatie

Onderzoek naar de optimale behandeling van patiënten met galstenen

Onderzoek naar de optimale behandeling van patiënten met galstenen Onderzoek naar de optimale behandeling van patiënten met galstenen Geachte heer/mevrouw, Wij doen onderzoek naar de behandeling van galstenen. Uw arts heeft u gevraagd of u mee wilt werken aan dit onderzoek.

Nadere informatie

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar

Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Informatiebrief en toestemmingsformulier registratie facioscapulohumerale spierdystrofie voor jongeren van 12-17 jaar Beste lezer, Wij willen je vragen deel te nemen aan de landelijke FSHD registratie,

Nadere informatie

Patiënten informatiebrief

Patiënten informatiebrief Patiënten informatiebrief Landelijk onderzoek naar patiënten met trombocytopathie in Nederland Geachte mevrouw/mijnheer, Trombocytopathie in Nederland (TiN) Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan

Nadere informatie

Voorbereidingstraject Darmoperatie. Fast track

Voorbereidingstraject Darmoperatie. Fast track Voorbereidingstraject Darmoperatie Fast track Inhoudsopgave Inleiding... 3 Second opinion... 4 Medisch dossier... 4 Het eerste ziekenhuisbezoek... 5 Consult chirurg... 5 Polikliniekassistent van de chirurg...

Nadere informatie

Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) Alleen als jij dat goed vindt

Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) Alleen als jij dat goed vindt Jouw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) Alleen als jij dat goed vindt volgjezorg.nl Wat lees je in deze folder? Je huisarts en je apotheek kunnen jouw medische gegevens delen

Nadere informatie

Ons Cookie Beleid. Cookies

Ons Cookie Beleid. Cookies Ons Cookie Beleid Cookies Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze

Nadere informatie

Rapport. Kwalitatief onderzoek naar hoe mensen een persoonlijke gezondheidsomgeving kiezen. T. van der Leij Beleidsmedewerker Digitale Zorg

Rapport. Kwalitatief onderzoek naar hoe mensen een persoonlijke gezondheidsomgeving kiezen. T. van der Leij Beleidsmedewerker Digitale Zorg Rapport Kwalitatief onderzoek naar hoe mensen een persoonlijke gezondheidsomgeving kiezen T. van der Leij Beleidsmedewerker Digitale Zorg Patiëntenfederatie Nederland T 030 297 03 03 E info@patientenfederatie.nl

Nadere informatie

Privacy Statement.

Privacy Statement. Privacy Statement Als team van De Trainingsboerderij vinden we de privacy van onze klanten en cursisten erg belangrijk. Dus doen we er alles aan om de informatie, die we vastleggen, veilig en betrouwbaar,

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Als patiënt van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft u na inloggen met uw DigiD toegang tot de beveiligde website

Nadere informatie

EPOCH. Wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van wondinfecties. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

EPOCH. Wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van wondinfecties. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op EPOCH Wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van wondinfecties Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uw arts heeft u gevraagd om mee te doen aan een wetenschappelijk

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

PRIVACYVERKLARING. Wie is verantwoordelijk voor je gegevens? PRIVACYVERKLARING We doen er van alles aan om jouw gegevens ook echt privé te houden. Om je zo goed mogelijk te helpen, vragen we wel gegevens van je. Welke dat zijn en waarvoor we ze gebruiken, lees je

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING Wie is verantwoordelijk voor je gegevens? Persoonsgegevens die we verwerken.

PRIVACYVERKLARING Wie is verantwoordelijk voor je gegevens? Persoonsgegevens die we verwerken. PRIVACYVERKLARING We doen er van alles aan om jouw gegevens ook echt privé te houden. Om je zo goed mogelijk te helpen, vragen we wel gegevens van je. Welke dat zijn en waarvoor we ze gebruiken, lees je

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Officiële titel: De rol van endoscopische echografie

Nadere informatie

Keuze stress? Ik zie door de bomen het bos niet meer

Keuze stress? Ik zie door de bomen het bos niet meer Keuze stress? Ik zie door de bomen het bos niet meer Anne Timmermans Myomen cursus 25 januari 2019 Geen belangenverstrengeling Wat is samen beslissen? Keuze hulp Ontwikkeling consultkaart Toepassing Aanwezige

Nadere informatie

Wetenschappelijk onderzoek resterend lichaamsmateriaal. Informatie en keuzevrijheid

Wetenschappelijk onderzoek resterend lichaamsmateriaal. Informatie en keuzevrijheid Wetenschappelijk onderzoek resterend lichaamsmateriaal Informatie en keuzevrijheid Waarover gaat deze folder? Soms neemt een arts of verpleegkundige bij u wat lichaamsmateriaal af. Het ziekenhuis waar

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING. Louise Boonstoppel Fotografie Versie april 2018

PRIVACY VERKLARING. Louise Boonstoppel Fotografie Versie april 2018 PRIVACY VERKLARING Louise Boonstoppel Fotografie Versie april 2018 In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) informeer ik je hier graag over welke gegevens Louise Boonstoppel Fotografie

Nadere informatie

Dilek Yilmaz Arts-onderzoeker LUMC Regina The Algemeen directeur ZorgKeuzeLab

Dilek Yilmaz Arts-onderzoeker LUMC Regina The Algemeen directeur ZorgKeuzeLab Dilek Yilmaz Arts-onderzoeker LUMC d.yilmaz@lumc.nl 06-81930465 Regina The Algemeen directeur ZorgKeuzeLab regina@zorgkeuzelab.nl 06-24220053 Imlanteerbare Cardioverter-defibrillator ICD: preventie plotse

Nadere informatie

online informatie op maat

online informatie op maat www.mynexuz.be online informatie op maat informatie voor patiënten WAT IS MYNEXUZ? Om u nog beter te informeren over uw ziekte en behandeling, krijgt u als patiënt van UZ Leuven toegang tot de beveiligde

Nadere informatie

Quick Guide. Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten

Quick Guide. Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten Quick Guide Fytek Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - - Quick Guide Inhoudsopgave blz: Stap 1: Inloggen 3 Stap 2: Cliënt gegevens invoeren 4 Stap

Nadere informatie

Met elkaar. Voor elkaar.

Met elkaar. Voor elkaar. Gedeelde besluitvorming Dialoog Tweerichtingsverkeer Gesprek van mens tot mens Arts is medisch expert Patiënt is expert eigen leven, gevoel, voorkeuren, etc. Doel van het gesprek: Samen komen tot de beste

Nadere informatie

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk?

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? Onderstaand hebben we het reglement summier weergegeven:

Nadere informatie

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken Algemeen Van de Stadt Solutions respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website, vandestadt.com, en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je achterlaat altijd vertrouwelijk

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Officiële titel: De rol van endoscopische echografie

Nadere informatie

Privacy Policy. Dit betekent dat:

Privacy Policy. Dit betekent dat: Privacy Policy Psychologenpraktijk Stad Groningen hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. Deze Privacy Policy probeert zo helder en transparant mogelijk informatie te geven over hoe

Nadere informatie

Inleiding. Pagina 1 van 5

Inleiding. Pagina 1 van 5 Inleiding Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk. Nu hebben de lidstaten

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers Privacy Policy Physical Performance hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Addendum Privacy Policy voor patiënten

Addendum Privacy Policy voor patiënten Addendum Privacy Policy voor patiënten Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde

Nadere informatie

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens Ons privacybeleid Persoonsgegevens Op Weethetsnel.nl verzamelen en gebruiken we diverse gegevens van jou. De wet noemt dit persoonsgegevens: alle gegevens die direct of indirect aan jou te koppelen zijn.

Nadere informatie

Patiënt informatiebrief. Betreft: Onderzoek Samen een betere keuze maken. Geachte heer/mevrouw,

Patiënt informatiebrief. Betreft: Onderzoek Samen een betere keuze maken. Geachte heer/mevrouw, Patiënt informatiebrief Betreft: Onderzoek Samen een betere keuze maken Geachte heer/mevrouw, U bent door uw huisarts doorverwezen naar ons ziekenhuis vanwege de klachten aan uw knie. Uw huisarts heeft

Nadere informatie

Fontys OSO Feedbacksysteem Handleiding

Fontys OSO Feedbacksysteem Handleiding Fontys OSO Feedbacksysteem Handleiding Handleiding Fontys OSO Feedbacksysteem. Versie 1 1 Versie 1 Marcel van de Wiel Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Starten met feedback... 4 3. Reflectie ijkmoment... 6 3.1

Nadere informatie

Privacy Verklaring PRIVACY

Privacy Verklaring PRIVACY Privacy Verklaring PRIVACY 1 INLEIDENDE BEPALINGEN In dit document tref je de privacyverklaring van VirtualFlow aan. VirtualFlow vindt het van belang dat jij op de hoogte bent van de verwerking van jouw

Nadere informatie

Privacy, dossier en gegevens

Privacy, dossier en gegevens Privacy, dossier en gegevens Sprank begeleidt jou. Daarom hebben wij informatie nodig. Natuurlijk je naam en leeftijd. Maar ook welke ondersteuning je krijgt. Sprank bewaart alles wat belangrijk is. Dat

Nadere informatie