Beste ouders, Met vriendelijke groet, Het team van de Arnhorst. Horstnieuws, februari 2019

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders, Met vriendelijke groet, Het team van de Arnhorst. Horstnieuws, februari 2019"

Transcriptie

1 Horstnieuws, februari 2019 Beste ouders, De afgelopen weken is er door leerkrachten, kinderen en ouders hard gewerkt op school. Door de leerkrachten en kinderen in de klas en door een aantal ouders onder andere bij het lezen en op ons schoolterrein. Daar zijn we blij mee want wat zouden we zijn als school zonder al die hulp! Het speelterrein wordt al geweldig spannend en uitdagend, de kinderen zijn er blij mee. Om het speelterrein goed in te richten is veel geld nodig. Daarom willen we sponsors werven die willen investeren in ons schoolplein; in de bijlage kunt u hier meer over lezen. Ook komen er acties van kinderen om geld op te halen. Deze worden georganiseerd door onder andere het ouderplatform; verder in dit Horstnieuws kunt u daar meer over lezen. Onze vereniging PCBO Rheden ontwikkelt zich steeds verder op het gebied van onderwijs en het inzetten van talenten. Daarom wordt er deze maand gestart met een pilot Praktijkklas voor kinderen in de bovenbouw ; in de bijlage kunt u er meer over lezen. Op vrijdag 22 februari gaan de rapporten van de groepen 3 tot en met 8 met de kinderen mee naar huis. Het rooster van de gesprekken die plaats vinden in de week van 25 februari ziet er als volgt uit: In de week van maandag 25 februari zijn er rapportgesprekken met ouders en de leerlingen voor de groepen 3 t/m 7. U kunt zich vanaf woensdag 13 februari inschrijven op de lijsten die op de deuren van de lokalen hangen. In groep 8 hebben inmiddels al de adviesgesprekken voor het VO plaatsgevonden met ouders en leerlingen. Met de ouders van de kinderen in de groepen 1 en 2 worden in de week van 25 februari ook gesprekken gehouden. Hierbij zijn geen kinderen aanwezig. U kunt zich vanaf maandag 18 februari inschrijven op de lijsten die op de deuren van de lokalen hangen. Deze gesprekken zijn niet bedoeld voor kinderen die net zijn ingestroomd op school. Met vriendelijke groet, Het team van de Arnhorst

2 Ho(rs)tnieuws, Februari agenda Zaterdag 9 februari Bouwdag schoolplein ( zie intekenlijsten prikbord) Vrijdag 22 februari Rapport mee voor de groepen 3 tot en met 8 Week van maandag 25 februari Ouder-kind gesprekken voor de kinderen en ouders van groep 3 t/m 7 Oudergesprekken voor de ouders van de kleuters in groep 1 en 2 Vrijdag 1 maart Maandag 4 tot en met 8 maart Vrijdag 15 maart Studiedag team, kinderen vrij, BSO mogelijk Voorjaarsvakantie Leerkrachten van de Arnhorst gaan staken; de school is dicht. BSO mogelijk ( ) Woensdagmiddag 3 en 10 april Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 3 t/m 5 (3 april) en de groep 6 t/m 8 (10 april). Kinderen die meedoen mogen om uur van school worden opgehaald of naar huis gaan om zich te verkleden. Ook broers en zusjes mogen, indien nodig, eerder van school worden opgehaald. De andere kinderen blijven gewoon op school tot uur. Dinsdag 9 april Schoolreis voor de groepen 1 en 2 naar het land van Jan Klaasen in Braamt Kinderen komen gewoon op school om 8.30 uur Vertrek van school met de bus naar Braamt: 9.30 uur Terug op school: uur. (Let op: in plaats van uur) Kinderen die niet naar de BSO gaan deze middag graag doorgeven aan Inge Geerlings. Informatie over de schoolreis van de groepen 3 t/m 7 volgt binnenkort. Nieuwe leerlingen in de maand februari 2019 Op de Arnhorst heten we welkom: In groep 1-2a: Fleur In groep 1-2b: Milo * Wilt u kinderen van geboortejaar 2016 en 2017 inschrijven? Inschrijfformulieren kunt op ophalen bij Mieke of Inge Muzieklessen door Unisono Naar aanleiding van het optreden van UNISONO hebben wel 48 kinderen zich enthousiast opgegeven om drie weken lessen te volgen op een gekozen instrument zoals: dwarsfluit, klarinet, altsaxofoon, blokfluit, trommel of trompet. Iedereen die zich heeft opgegeven heeft inmiddels bericht ontvangen op welke dagen de lessen worden gegeven. Als afsluiting is er op 25 februari van tot uur een optreden voor de ouders van de kinderen die de lessen hebben gevolgd. Dit optreden wordt gedaan door kinderen die een instrument hebben beoefend samen met het harmonieorkest.

3 Project hele school in maart: Plastic soep, wat een troep! In de periode van 18 maart t/m 29 maart werken wij schoolbreed over het onderwerp: Plastic soep, wat een troep! In deze periode gaan wij de hal omtoveren tot een zee. Tijdens het project wordt extra aandacht besteed aan het gebruik van plastic. Daarnaast zullen de groepen op pad gaan; plastic opruimen of krijgen ze informatie over duurzaamheid. Voor het tot stand brengen van 'de zee' verzamelen wij kosteloos materiaal. Wel graag schoon. Dit kunt u inleveren bij de leerkracht van uw kind. Indien nodig hoort u van de leerkracht of er tijdens het project extra hulp nodig is in de klas. Groetjes van de ICC commissie, Jolien en Miriam Staken op vrijdag 15 maart Acties voor het schoolplein door de kinderen Op vrijdag 15 maart gaan de leerkrachten van de Arnhorst staken. Waarom gaan zij weer staken? Onderwijs is heel belangrijk voor de toekomst van Nederland. Het zorgt voor goed onderwijs aan kinderen, die hun talenten ontdekken en benutten. Daar staat het onderwijspersoneel voor in alle onderwijssectoren. Maar de kwaliteit van het onderwijs staat onder druk, door personeelstekorten en hoge werkdruk. Bij ziekte van leerkrachten zijn er bijna geen invallers meer te vinden zodat klassen verdeeld moeten worden of naar huis worden gestuurd. Daarom moet het aantrekkelijker worden om in het onderwijs te werken door geld te stoppen in de salarissen en geld te ontvangen voor werkdrukverlaging. We hopen op uw begrip! In de hal hangt een barometer met gouden ballen erin. U heeft hem vast al zien hangen. De bedoeling is dat deze meter voor de kinderen inzichtelijk maakt hoeveel geld er is opgehaald voor bepaalde onderdelen op het plein. Naast het geld dat is of wordt ingezameld via sponsoren en subsidies, gaan de kinderen ook zelf acties houden om geld in te zamelen. Voor dit schooljaar staan drie acties gepland: 1. In de week van 18 maart gaat elke klas met de leerkracht een actie bedenken om geld in te zamelen. Dit kan een flessenacties zijn of koekjes bakken en verkopen Creativiteit staat voorop! 2. Op vrijdagmiddag 12 april vindt er een kleedjesmarkt/rommelmarkt plaats na schooltijd. Ruim je zolder op en verkoop je speelgoed, kleding en alles waar je vanaf wilt. De verkoop wordt door ouder en/of kind zelf gedaan. Geef je op bij Uitgebreide informatie volgt binnenkort. 3. Op vrijdag 21 juni wordt er onder schooltijd een sponsorloop georganiseerd door leden van het ouderplatform. De kinderen rennen een aantal rondjes voor een vooraf gesteld bedrag van sponsoren. In de loop van het schooljaar volgt hier meer informatie over.

4 Herinnering geld schoolfoto Ouderraad Mocht u het vergeten zijn, u kunt een envelop inleveren bij Mieke of Inge (ons idee was 5 euro, maar niet alle foto s zijn even mooi). U kunt ook een bedrag overmaken op rekeningnummer NL76ABNA t.n.v. Vereniging voor Prot. Chr. Basisonderw. inz. Arnhorst te Dieren (sommige banken geven een foutmelding bij de naam omdat hij veel te lang is) De ouderraad (OR) is op zoek naar nieuwe leden. De ouderraad organiseert en helpt bij allerlei creatieve en gezellige activiteiten op school. Ze komen ongeveer acht tot tien keer per jaar bij elkaar om te overleggen of te vergaderen. Interesse, loop even naar Mieke of Inge. Schoolregels We zijn inmiddels bij week 5. Voor binnen: Voor buiten: Nieuwe stagiaires Beste ouders, Wij zijn Ali en Shreya. We zitten op het Astrum College bij elkaar in de klas en doen de opleiding onderwijsassistent niveau 4. We zijn eerstejaars studenten. Ali mag stage lopen bij juf Hetty en Shreya bij juf Eva. We staan nog aan het begin van onze opleiding, maar willen allebei graag door naar de PABO.

5 Beste ouders, We zijn het nieuwe jaar goed begonnen met een heerlijke zelfgemaakte high tea. Er zijn prachtige mozaïeken en een heleboel schilderkunsten gemaakt. Als u thuis nog restjes witte kaars van de feestdagen over heeft, kan uw kind daarmee een onzichtbare tekening maken op wit papier. Als je er daarna overheen gaat met waterverf, wordt de tekening zichtbaar. Zo kan je ook in geheimschrift briefjes schrijven aan elkaar! We hebben genoten van de sneeuw. Buiten werden er sneeuwballen gegooid en heerlijk gesleed. Wie het koud had kon binnen spelen met. sneeuw. Als je scheerschuim mengt met Baking Soda, kan je je eigen sneeuwpop maken, ook in de zomer! Tot slot is Ellie op 25 januari 65 geworden en dat vierden we natuurlijk op de BSO. We hebben er een gezellig feestje van gemaakt en de kinderen hebben mooie cadeaus voor haar gemaakt. Namens alle collega's Ellie, Inge B, Annette, Romy, Iris, Senie, Sharmaine, Melanie en Katja Activiteiten (onder voorbehoud) Week 6: Bakactiviteit en witte klei knutsel Week 7: Wol vilten en bouwmiddagen Week 8: Spel ontwerpen of handlettering en bouwen met ijs (suikerklontjes) Week 9: Octopus, bloemschikken en knutselen Week 10: Voorjaarsvakantie Op dinsdag gaat er een groep naar de gymzaal en op donderdag komt Luc op school gymles geven. Luc stelt zich verderop even voor.

6 Gekleurde wollen dekens Even voorstellen Voor een toekomstige activiteit zijn we op zoek naar gekleurde wollen dekens. Als u er nog eentje heeft en deze niet meer gebruikt, dan zijn wij er blij mee. Hallo allemaal! Mijn naam is Luc en ik ben twintig jaar oud. Ik woon in Velp en op dit moment studeer ik Sport en Bewegen in het derde leerjaar op het CIOS in Arnhem. Ik volg de stream Leisure and Adventure en zal daar volgend jaar ook in afstuderen. Voor mijn opleiding moet ik in mijn derde en vierde leerjaar stage lopen. Dit doe ik bij Sportbedrijf Rheden op de donderdagen en de vrijdagen. Zoals u misschien vernomen heeft van uw zoon en/of dochter geef ik op de donderdagen sportlessen op de BSO. Dit zal ik in dit schooljaar tot eind mei doen. Natuurlijk hoop ik dit volgend school jaar voort te kunnen zetten. Bij vragen kunt u altijd bij mij terecht. Ik ben aanwezig op de donderdagen van 14:45 tot 16:30. Met vriendelijke groet, Luc Voor foto s, Ho(rs)tnieuws digitaal, agenda, activiteiten groepen en activiteiten BSO kijk op of