26 FEBRUARI U TOT 19U30 DOORLOPEND KORTRIJK KORTRIJK XPO PARTNERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "26 FEBRUARI 2015 13U TOT 19U30 DOORLOPEND KORTRIJK KORTRIJK XPO PARTNERS"

Transcriptie

1 26 FEBRUARI U TOT 19U30 DOORLOPEND KORTRIJK KORTRIJK XPO PARTNERS

2 Prebes Welzijn op het werk Prebes Diestersteenweg Kermt tel fax Prebes, gegroeid vanuit een vereniging van preventieadviseurs, is een vooraanstaande vakvereniging voor alle professionelen die begaan zijn met het verbeteren van welzijn, preventie en bescherming op het werk. Met meer dan 5300 leden is Prebes de grootste en meest representatieve vereniging op vlak van preventie, bescherming en welzijn.

3 Amelior Beneluxpark Kortrijk tel fax Amelior biedt opleiding en advies op het vlak van kwaliteit, veiligheid, milieu, people en management. Specifiek op de terreinen veiligheid en milieu kan u bij ons terecht voor opleiding en ondersteuning m.b.t. Iso14001 en ohsas18001, VCA, wetgeving, audits, sensibilisering en gedragsverandering, energiemanagement, externe milieucoördinator, coaching van milieucoördinator en preventieadviseur, etc. Onze medewerkers staan tot uw dienst!

4 Condor Safety bvba Krommebeekstraat Menen tel fax Condor Safety is gespecialiseerd in P.B.M. s voor werken op hoogte en dit voor verschillende toepassingsgebieden in diverse sectoren. Naast het adviseren van de juiste beveiligingsmethode voor het werken op hoogte en redding, verzorgen we eveneens op een praktisch gerichte manier de meest geschikte opleiding op basis van uw noden. Onze firma stimuleert het gebruik van P.B.M. s tijdens het werk door, in samenwerking met onze partners, nieuwe oplossingen voor te stellen die de veiligheid, het comfort en de ergonomie van de gebruiker verhogen. Omdat voldoende verlichting op de werkvloer heel belangrijk is, biedt Condor Safety een ruim assortiment aan van LED-schijnwerpers, hoofdlampen en zaklantaarns die heel snel en autonoom ingezet kunnen worden. In 2012 hebben we ons gamma van P.B.M. s uitgebreid met technische beschermkledij voor brandweer & defensie.

5 Servaco nv - Wevelgem - Puurs - Hasselt Servaco Food Control nv - Wetteren Milieu-onderzoek (Servaco nv) bemonstering / boringen afvalwater / grondwater bodem afvalstoffen luchtemissiemetingen Bouwkundig onderzoek Textielonderzoek Onderzoek op levensmiddelen (Servaco Food Control nv) Bemonstering en analyse van: voedingsmiddelen diervoeder drinkwater (o.a. legionella)

6 SICLI nv Merlostraat Brussel tel fax Systemen: branddetectie, automatische blussystemen (inerte gassen, poeder, schuim), sprinkler. Opleidingen: brand met of zonder mobiele unit, EIP, EHBO,... Onderhoudsdienst: haspels, brandblussers, systemen, noodverlichting. Verkoop en verhuur van made in Belgium brandblussers. Verkoop van brandweermaterieel.

7 TVH PARTS NV Brabantstraat Waregem tel fax Met meer dan 45 jaar ervaring in de heftruckbranche is TVH in de loop der jaren groter geworden dan uw one-stop shop voor heftruckonderdelen. Al jaren bieden we u veel meer dan dat. TVH is ook uw leverancier voor intern transport materieel: handpallettrucks, stapelaars, heftafels, hydraulische kriks, hefkranen, steekwagens, platformwagens... Ook voor voorzetapparatuur, zowel hydraulisch als mechanisch, is TVH uw partner. Dankzij de snelle bestelservice en een jarenlange professionele ervaring geniet u van een optimale dienstverlening. Daarnaast geeft TVH graag vrijblijvend advies en een oplossing voor alle interne transportmiddelen, rekening houdend met de ideale ergonomie.

8 Covarmed bvba Roterijstraat Waregem tel fax Covarmed is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van alle EHBO materiaal. Wij bieden een onberispelijke service en geven u alle informatie en advies i.v.m. Eerste Hulp. We beschikken over een uitgebreid gamma aan verbandmateriaal, oogspoelingen, draagberries, brandwondenverzorging en reanimatiemateriaal. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan onderzoekstafels, meubelen en alle overige toebehoren voor de inrichting van uw EHBO lokaal. We beschikken bovendien over een uitgebreide reeks verbandkoffers voor elke onderneming, ook voor de voedingsindustrie (HACCP). Daarenboven kunnen we uw eigen verbandkoffer samenstellen, specifiek op maat van uw bedrijf. Ook voor AED toestellen (defibrillator) kunt u bij ons terecht. Wij bieden tevens onderhoudscontracten aan zodat uw EHBO uitrusting ten allen tijde in orde is.

9 BTV West-Vlaanderen Jan Breydelstraat harelbeke tel fax professional.btvcontrol.be BTV is de referentie voor technische controles in vele vakgebieden: elektriciteit, gas, LPG-houders, persluchtinstallaties, drukapparatuur, opslagtanks, liften, hef- & hijswerktuigen, milieucoördinatie, energie-audits, zoneringen, brandveiligheid, water Daarnaast realiseert BTV Academy opleidingen in het kader van arbeidsveiligheid en aanverwante. Meer info vindt u terug op BTV Audit verzorgt de certificatie van VGM-managementsystemen. Door de VCA certificatie wordt uw bedrijf en uw werknemers gestimuleerd om meer aandacht aan veiligheid te besteden en hierdoor daalt ook het aantal arbeidsongevallen. Meer info vindt u terug op

10 CGK-Group bvba Westlaan 7 - Industriezone Gullegem/Moorsele B-8560 GULLEGEM tel fax CGK Chemical Process & Storage Solutions beschikt over een uitgebreid gamma standaard producten om veilig om te gaan met chemicaliën en maatwerk installaties om productiever te werken met deze chemicaliën. CGK is een meedenkende partner die zorgt voor de veiligheid van uw personeel en zorgt dat uw productie rendabeler wordt.

11 Inofec kantoormeubelen b.v.b.a. Gentseweg Waregem tel fax Al meer dan 25 jaar staat Inofec in voor kwalitatieve kantoormeubelen, schoolmeubilair en totaalprojecten. Naast een groot aanbod ergonomische kantoormeubelen, beschikt Inofec ook over een ruime showroom van 1000 m 2. Er wordt steeds grote aandacht besteed aan ergonomie én u kan de meeste zitmeubelen 14 dagen gratis op proef uittesten. Bovendien zorgt hun eigen team van monteurs en logistiek keer op keer voor een vlekkeloze oplevering. Slim bekeken! NIEUW! Ontdek tijdens de See Days de swopper! De swopper is de eerste stoel die in drie dimensies kan bewegen en zorgt voor een continue dynamische belasting van de rug. Deze innovatieve stoel bevordert actief zitten en volgt iedere beweging van het lichaam. Swoppen is dé revolutie in de wereld van de ergonomie.

12 A + E Consult Koning Boudewijnstraat Lauwe (Menen) tel fax A+E Consult helpt bedrijven aan een gezonde bodem om op te leven en te werken en dit voor generaties ver. Als erkend bodemsaneringsdeskundige van het type II in Vlaanderen en Wallonië kan u bij ons terecht voor : Oriënterende bodemonderzoeken Beschrijvende bodemonderzoeken Bodemsaneringsprojecten Begeleiden van saneringen Technische verslagen bij grondverzet Aanvraag onschuldig bezit Aanvraag bodemattest Technische raadgever in juridische bodemdossiers Gerechtsdeskundige bij bodemverontreinigingen Met een uitgebreide vakkennis en meer dan 20 jaar ervaring staat het team van A+E Consult garant voor een kwaliteitsvolle, stipte en kostenbewuste uitvoering van uw onderzoek en/of project.

13 Klantendienst Durmakker 39 B-9940 Evergem tel fax Bij Van Gansewinkel zien we afval als het begin van iets moois. Wij geven afval liever een tweede leven in de vorm van grondstoffen en energie. Ook van uw afval maken we iets moois. Dat start met zoveel mogelijk aan de bron gescheiden inzameling. Voor elk type afval hebben wij een passende oplossing. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Kom dan zeker even langs op onze stand. We geven u graag advies.

14 OVAM - Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij Stationsstraat Mechelen tel De OVAM spant zich al jaren in voor een efficiënt afval-, materialen- en bodembeheer in Vlaanderen. Samen met de Vlaamse burger, het bedrijfsleven en de lokale besturen hebben we wat dat betreft van Vlaanderen de afgelopen decennia een toonaangevende Europese regio gemaakt. Om het milieu zo min mogelijk te belasten en aan de Europese top te blijven staan, willen we deze inspanningen onverminderd verder zetten en zelfs versterken. Ons doel is niets minder dan een kringloopeconomie waarin duurzaam beheer van afval, materialen en bodem zorgt voor nieuwe ruimte, materialen en grondstoffen voor de huidige en voor toekomstige generaties.

15 Boplan bvba Muizelstraat Wevelgem/Moorsele tel fax Boplan ontwerpt, ontwikkelt en produceert duurzame, uiterst efficiënte valen stootbeveiligingen voor veeleisende omgevingen. Centraal hierbij staat de bescherming van mensen, voertuigen, gebouwen en infra structuur. We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige, zeer hoog performante kunststoffen, waarbij de eigenschappen van traditionele grondstoffen in het niets verzinken. Boplan modulaire systemen zijn de meest innovatieve op de markt en beveiligen wereldwijd nu reeds bedrijfshallen, warehouses, productie hallen, luchthavens,... tot en met boorplatformen en (petro)chemische sites. Voor elke specifieke toepassing hebben we een oplossing in huis. Door onze passie voor kwaliteit en zin voor innovatie zijn we geëvolueerd tot één van meest leidinggevende bedrijven in de sector. Alle producten en systemen worden in België vervaardigd en vooraf aan de strengste normen onderworpen.

16 BRADY NV Lindestraat ZELE tel fax BRADY is dé specialist in signalisatie en identificatie. Van labels voor kleine componenten tot volledige signalisatie van magazijnen, burelen en productieruimtes. Brady biedt kwalitatieve totaaloplossingen die resulteren in een veiligere werkplek én een verhoogde productiviteit. Het productgamma omvat onder meer performante labels, pictogrammen, labelprinters, leidingmerkers, software, scanners, producten voor zoneafbakening, logistieke labelling, Lockout/Tagout maar ook SPCabsorptiematerialen die tot 20 keer hun eigen gewicht opnemen en dus uitermate geschikt zijn voor industriële onderhouds werkzaamheden en voor de bescherming van het milieu.

17 Bata Industrials Europe Postbus DB Best - Nederland tel. +31 (0) fax.+31 (0) Bata Industrials maakt deel uit van de Bata Shoe Organisation, de grootste schoenenfabrikant ter wereld en is marktleider in de Benelux op het gebied van industriële schoenen. Bata Industrials heeft productievestigingen over de hele wereld. In Best zit het hoofdkantoor, waar ruim 130 medewerkers werken. Jaarlijks ontwikkelt en verkoopt Bata Industrials in Best meer dan paar veiligheidsschoenen en paar sokken. Bata Industrials heeft een vooruitstrevende afdeling research en development en beschikt over gecertificeerde testruimtes.

18 Lapperre Hearing Systems Stationsstraat Groot-Bijgaarden tel. +32 (0) fax. +32 (0) Lapperre is al meer dan 65 jaar de Belgische en Luxemburgse nummer 1 in kwalitatieve hooroplossingen en gehoorbescherming. Onze troeven: Ons netwerk van meer dan 70 hoorcentra en 180 agentschappen, te vinden over België en Luxemburg, waar onze gediplomeerde en ervaren audiciens klaar staan om klanten te adviseren behandeling van tinnitus door onder andere aangepaste hoortoestellen en begeleiding. uitgebreide dienst na verkoop en 5 jaar garantie op hoortoestellen samenwerking met de beste leveranciers eigen technische dienst die een snelle reparatie van hoortoestellen garandeert. aanbod en kennis van verschillende gehoorbeschermingsproducten eigen labo waar op maat gemaakte oordoppen worden vervaardigd gehoorbescherming voor de industrie audiologische apparatuur voor ziekenhuizen en dokterspraktijken. Ons doel: voor iedere klant en zijn unieke situatie de beste hooroplossing vinden.

19 AMOTEC Kleine Tapuitstraat Deerlijk tel fax Sedert zijn oprichting in 2000 is AMOTEC NV gespecialiseerd in het ontwerp, de fabricatie en montage van ontstoffingsinstallaties. Van stuklevering tot totaalproject en van offerte tot oplevering; AMOTEC staat u bij in elke fase van uw project. Dankzij zijn eigen ontwerp- en productieafdeling beschikt AMOTEC daarnaast over een enorme flexibiliteit die slimme innovatie, een korte levertermijn en een uiterst concurrentieel prijsbeleid mogelijk maakt. Zo is AMOTEC de eerste Belgische fabrikant die zijn filters thermisch en akoestisch volledig isoleert. Met zijn standvastige jaarlijkse groei ontpopt AMOTEC zich dan ook meer dan ooit als hét aanspreekpunt voor al uw stofzorgen! Ook is AMOTEC al meer dan 10 jaar exclusieve partner van het Deense Geovent. Zo zijn ook al uw projecten op het gebied van lasrook- en uitlaatgasafzuiging bij ons in goede handen.

20 INNI publishers Industrielaan Heule tel. +32 (0) fax. +32 (0) INNI publishers (voorheen Uitgeverij UGA) is gespecialiseerd in het publiceren van juridische en professionele info voor diverse doelgroepen, waaronder preventieadviseurs en milieucoördinatoren. Standaardwerken zijn Wetgeving welzijn op het werk, Milieu en de online applicatie PreventLex. Ook beschikbaar: Aansprakelijkheid van de preventieadviseur en de V&G coördinator, OHSAS, Risicobeoordeling bij de welzijnswetgeving, (On)veilig gedrag observeren, Preventie van de psychosociale belasting op het werk, Arbeidsongevallen, Een preventief alcohol- en drugsbeleid, Maatschappelijk Verantwoord ondernemen, Praktijkgids milieuvergunning,

21 Ultimo Belgium BVBA Mechelen Campus (A) Schaliënhoevedreef Mechelen tel fax Hoe vermijdt u risico s met betrekking tot de veiligheid, kwaliteit, milieu en gezondheid? En hoe toont u aan dat u aan belangrijke wet- en regelgeving voldoet? Met de Ultimo HSE software beschikt u over vijf geïntegreerde modules waarmee u: Het proces van melding, behandeling en evaluatie van HSE incidenten ondersteunt Een digitaal logboek creëert, waarmee de communicatie met betrekking tot assets optimaal verloopt, ook wanneer er in verschillende diensten wordt gewerkt Het proces van het beheren en uitgeven van werkvergunningen kunt optimaliseren Modificaties overzichtelijk kunt aanvragen en op een gestructureerde wijze kunt opvolgen Uw indienststellingsdossiers op eenduidige wijze kunt borgen en het controleproces op efficiënte wijze kunt laten verlopen De software is geïntegreerd beschikbaar in de Maintenance Management software van Ultimo, waardoor u profiteert van de integratie van asset management met HSEfunctionaliteiten.

22 Seminaries Van 13u30 tot 14u20 : Seminarie 1 : Seminarie 2 : Seminarie 3 : Van 14u50 tot 15u40 : Seminarie 4 : Wat betekent het bodemdecreet voor u als milieucoördinator door de heer Raf Engels, celhoofd dienst Bodemonderzoeken en Saneringen bij OVAM. Legionella : wetgeving, analyse en beheersplan door mevrouw Ir. Stefanie Hamerlinck, kwaliteitsverantwoordelijke Servaco Food Control en mevrouw Els Wauman, technisch commercieel Servaco Food Control. Opslag van gevaarlijke stoffen, de Vlarem-trein 2013 heeft gevolgen voor uw milieuvergunning door de heer Ben Breeur, senior consultant bij Amelior. Impact en behandeling van oorsuizen door de heer George Hart, audiologist bij Lapperre Belgian Hearing Aid Clinic. Seminarie 5 : Seminarie 6 : Van 16u10 tot 17u00 : Seminarie 7 : Seminarie 8 : Seminarie 9 : Nieuwe bodemonderzoeks en saneringstechnieken in de praktijk door Hilde Decuyper, zaakvoerder A+E Consult. Visual Management : een veiligere en slimmere omgeving creëren door de heer Dirk Denut, Customer QA & Solutions Manager bij Brady De impact van de VLAREM trein 2013 op uw opslag van gevaarlijke stoffen door de heer Tijl Charle, Projectleider bij CGK-group en een medewerker van LNE dep. Leefmilieu, Natuur en Energie. Prebes, zoveel meer dan veiligheid : een bloemlezing van de beschikbare wettelijke tools voor de PA en aanverwante functies door de heer Ronny Smismans, voorzitter Prebes West-Vlaanderen. Evoluties in de normen voor EHS : nieuwe ISO14001 en ISO45001 op komst door de heer Thierry Uyttenhove, manager-consultant bij Amelior.

23 Contactbeurs Buffet

24 CONTACTBEURS SEMINARIES BUFFET