Leidster: Atie Jonker, Tel: Leidster: Sylvia Appelman, Tel: Leidsters: Esther van Harskamp, Tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leidster: Atie Jonker, Tel: 0299-673012. Leidster: Sylvia Appelman, Tel: 072-5022939. Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: 072-5710840"

Transcriptie

1 INFORMATIEBOEKJE

2 STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Middels dit boekje willen wij u een zo duidelijk mogelijk beeld geven van de opvangmogelijkheden voor uw peuter in de gemeente Schermer. We hebben in de gemeente Schermer vier peuterspeelzalen, waar we willen bijdragen in de ontwikkeling van kinderen door hen onder deskundige leiding samen te brengen met leeftijdsgenootjes. De peuterspeelzalen zijn gevestigd in vier dorpskernen, te weten: Grootschermer: Schermerhorn: Stompetoren: Zuidschermer: Peuterspeelzaal t Wavertje, t Waver 43, 1843 JR Grootschermer. Tel: Leidster: Atie Jonker, Tel: Peuterspeelzaal De Molletjes, Oosteinde 6, 1636 XV Schermerhorn. Tel: Leidster: Sylvia Appelman, Tel: Peuterspeelzaal De Pullelat, Schermeerstraat 9, 1841 GE Stompetoren. Tel: Leidsters: Esther van Harskamp, Tel: Peuterspeelzaal t Hummeltje, Zuidervaart 61, 1846 LG Zuidschermer. Tel: Leidster: Kathy Hoek ALGEMENE INFORMATIE Opgeven: U kunt uw kind opgeven op de speelzaal rond de 3 e maand. U kunt dan meteen kennismaken met de leidster en even rondkijken in de speelzaal. Uw kind wordt dan ingeschreven. Rond de 2 e verjaardag van uw peuter is het verstandig om weer eens langs te komen op de speelzaal. U hoort dan wanneer uw kind verwacht wordt. U kunt natuurlijk ook een latere datum afspreken. Openingstijden: De openingstijden van onze speelzalen zijn afgestemd op de verschillende basisscholen. Zij kunnen, evenals de openingsdagen, per dorp verschillend zijn (zie bijgevoegde informatie) De vakanties vallen in het algemeen samen met die van de plaatselijke basisscholen. Deze worden u tijdig meegedeeld.

3 STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER De peuterspeelzaal: De peutergroepen bestaan uit maximaal 15 peuters per ochtend. De peuter kan één of meerdere dagdelen van de speelzaal gebruik maken, mits er voldoende ruimte is. De speelzaal wordt gedraaid met een vaste leidster en een vaste vrijwillige groepshulp. Er wordt s morgens iets gegeten en gedronken. De leidster vertelt u hier meer over. Overlegt u ook even over de verjaardagstraktaties? Bij ziekte of verhindering van uw kind is het wenselijk om dit even te melden bij de leidster. Als uw peuter nog niet zindelijk is dan zorgt de leidster of de groepshulp voor verschoning. Wilt u hiervoor een luier en/of eventueel schoon ondergoed meegeven? Het kan gebeuren dat uw kind tijdens de speeluren niet lekker wordt en het beter is als het naar huis gaat. Daarom is het van belang dat u bereikbaar bent of, in geval van afwezigheid, er een telefoonnummer van u of van een oppas achtergelaten wordt. Wij verzoeken u om de leidster zo spoedig mogelijk in te lichten wanneer in het gezin een besmettelijke ziekte heerst. Geef uw kind gemakkelijk zittende kleding aan die een eventuele vlek mag oplopen. Schorten voor het spelen met klei, verf, water, e.d. zijn op school aanwezig. Voor het wegraken of beschadigen van kleding of meegebracht speelgoed kan het bestuur géén aansprakelijkheid aanvaarden. U kunt, indien de bezetting dat toelaat, in overleg met de leidster het aantal ochtenden dat uw peuter de speelzaal bezoekt tussentijds wijzigen.

4 STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Ouderraad/Stichtingsbestuur: Iedere speelzaal heeft een eigen ouderraad die samen met de leidster verantwoordelijk is voor de organisatie van de (bijzondere) activiteiten van de speelzaal en de financiële acties voor de aanschaf van extra spelmateriaal. Tevens organiseren zij jaarlijks een ouderavond voor de ouders van de eigen speelzaal. Uw vragen en/of opmerkingen kunt u altijd kwijt bij de leidster of de ouderraad. In elke speelzaal hangt een lijst met namen en adressen. Eenmaal per jaar is er een jaarvergadering van het stichtingsbestuur. Het inhoudelijkeen financiële jaarverslag wordt dan besproken. Daarnaast is er een themabespreking die in relatie staat met de peuters. Besmettelijke ziekten: Er bestaan heel veel besmettelijke ziekten zoals bijvoorbeeld, mazelen, rode hond, roodvonk, waterpokken etc. Heeft uw kind jeuk, rode uitslag of iets dergelijks, dan kunt u natuurlijk uw huisarts raadplegen. Op de peuterscholen is een boek waarin al deze ziekten uitgebreid staan beschreven, zo ook wat de verschijnselen zijn, de duur van de besmettelijkheid, de incubatietijd etc. In sommige gevallen is het dan beter dat uw kind dan niet naar de school komt. Het is mede om die reden belangrijk dat de leidster weet of uw kind(eren) wel of niet is geënt tegen bepaalde ziekten. U wordt daarom verzocht om het vaccinatieformulier in te vullen en aan de leidster te geven. Inschrijving/betaling: U kunt uw kind laten inschrijven door middel van het inschrijfformulier te gebruiken. De betaling van de ouderbijdrage geschiedt maandelijks automatisch rond de 25-ste. Hiervoor vult u het machtigingformulier in voor de automatische periodieke afschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt 10,- per inschrijving bij automatische betaling. De ouderbijdrage loopt gedurende 12 maanden van het jaar door. Tarieven: Een dagdeel per week, kost per maand 25,50 Tweede dagdeel per week, kost per maand 51,00 Derde dagdeel per week, kost per maand 76,50 (wijzigingen voorbehouden) STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER

5 Pedagogisch beleidsplan: Op de peuterspeelzaal wordt gewerkt volgens een pedagogisch beleidsplan. Wilt u hierover meer informatie, neemt u dan contact op met de leidster. Klachtencommissie: Er is een klachtencommissie van toepassing op de peuterspeelzalen. Op de peuterspeelzaal is informatie aanwezig over hoe u een klacht kunt aanmelden. De Stichting Peuterspeelzalen Schermer is aangesloten bij de skk (Stichting Klachtencommissie Kinderopvang) onder aansluitingsnummer Meldcode kindermishandeling: De leidsters zijn op de hoogte van de meldcode kindermishandeling en passen dit toe. Vrijwilligersbeleid: De vaste vrijwillige groepshulpen werken volgens het vrijwilligersbeleid van onze stichting. Het vrijwilligersbeleid is op de peuterspeelzaal in te zien. Verklaring Omtrent het Gedrag: De leidsters en de vrijwillige groepshulpen zijn allen in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Privacy Reglement: Bij de inschrijving van uw kind vragen wij naar persoonlijke gegevens. Deze gegevens zijn van belang voor de leidster van uw kind maar ook voor de administratie. De persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor zij zijn aangevraagd. Ze zullen alleen onder ogen komen van de mensen voor wie ze bestemd zijn. Wij zullen de gegevens nooit aan derden ter inzage geven. Tot slot: Als uw peuter eenmaal naar de basisschool is en u wilt het goed bruikbare speelgoed opruimen, denkt u dan nog even aan de peuterspeelzaal? Bij voorbaat dank.

6 AANVULLENDE INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL DE PULLELAT Het adres is: Peuterspeelzaal De Pullelat Schermeerstraat GE Stompetoren Tel: Schooltijden: De peuterspeelzaal is open tussen 8.45uur en uur. Het is niet erg als u uw kind wat later komt brengen. Als het kind eerder opgehaald wordt of helemaal verhinderd is, wilt u dit dan wel even melden. Tassen, eten en drinken: Tassen en bekers graag voorzien van de naam van de peuter. Goede voeding is erg belangrijk voor een kind. Daarom eten wij met de kinderen fruit tijdens het eten en drinken, in plaats van koek. Wilt u uw zoon/dochter daarom naast het drinken, gesneden fruit in een bakje meegeven naar de peuterspeelzaal. Wij eten dit fruit soms ook sámen. Een deel van hun fruit eten de kinderen zelf op en een deel wordt dan op een schaal gelegd. Elke ochtend mag een kind het fruit uitdelen. Hiermee stimuleren we het fruit eten op zich en stimuleren we kinderen om ook eens iets anders te proeven. Ook wordt het samen delen hiermee benadrukt. Vaste vrijwilligers: Ieder dagdeel zal er een vaste vrijwilliger aanwezig zijn. Deze heeft als taak daar te helpen waar hulp nodig zoals bijvoorbeeld puzzelen, een spelletje, helpen bij de gang naar het toilet, etc. Verder houdt de vaste vrijwilliger samen met de leidster toezicht. Iedere vaste vrijwilliger is, net als de leidster, in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.

7 Prikbord: Op de gang hangt een groot prikbord, hier vindt u allerlei informatie. Wilt u een specifieke ochtend meedraaien, bijvoorbeeld in verband met verjaardag, meldt u dit tijdig aan de leidster. Postvak: In het lokaal vindt u een postvak met een foto van uw kind. Hierin zitten werkjes van uw zoon/dochter, brieven met informatie e.d. Dit kunt u meenemen. Kijk dus elke ochtend even. Luizencapes: Daar wij hoofdluis zoveel mogelijk willen voorkomen, gebruikt ieder kind preventief hiervoor een luizencape. Het gebruik van de luizencape is op onze peuterspeelzaal verplicht gesteld. Deze luizencape s hebben wij op de peuterspeelzaal in voorraad en kunt u, wanneer uw kind de peuterspeelzaal gaat bezoeken, bij de leidster kopen. De leidster kan u dan vertellen wat de huidige prijs van de luizencape is. Buiten spelen/binnen spelen: Bij droog weer wordt er bijna altijd na het eten en drinken buiten gespeeld. Bij regen of extreme kou wordt er voor binnen vrij spelen gekozen. Er kan dan ook gebruik gemaakt worden van gymmateriaal. Stagières: Regelmatig zult u bij ons stagières aantreffen. Zij doen meestal de opleiding helpende/verzorgende of sociaal pedagogisch werk, aan het Horizon College in Alkmaar. Zij zullen zich altijd middels een briefje op de deur of later uitgebreider in de schoolkrant aan u voorstellen. Zij komen niet in de plaats voor de vaste vrijwilliger. Kinderen met een achterstand: Onze peuterspeelzaal is toegankelijk voor ieder kind van 2 tot 4 jaar, dus ook voor kinderen met een beperking of (ontwikkelings)achterstand. Het kan daarom voorkomen dat er in een bepaalde periode extra hulp aanwezig is op de peuterspeelzaal van een Ambulant Begeleider. De deurbel: Om de veiligheid van ieder kind zoveel mogelijk te kunnen waarborgen hebben wij, zodra alle peuters binnen zijn, de voordeur op slot. U kunt zich melden middels de deurbel. De deur wordt dan zsm voor u geopend. Verjaardagen: Buiten hangt de vlag uit en binnen hangen er slingers en staat de verjaardagstroon klaar: er is een Jarige Jet of Jarige Job! Een jarige peuter krijgt een feestmuts en wij vieren feest waar u natuurlijk bij bent. Trakteren: iets lekkers of iets leuks. Belangrijk is dat uw kind het zelf lust en leuk vindt. Vraag altijd even aan de leidster of er kinderen zijn die bepaalde dingen niet mogen hebben. En is er iemand in uw familie jarig, dan mag uw kind altijd iets maken. Spreekt u dit dan tijdig af met de leidster.

8 Ouderraad: Deze bestaat uit een aantal ouders die meedenken bij het speelzaalwerk. U kunt ook bij hen terecht met bepaalde vragen, problemen of suggesties. Namen en telefoonnummers vindt u in de schoolkrant. Ouderraadberichten krijgt u mee of staan in de schoolkrant. Lijkt het u leuk om ook de ouderraad te versterken? Meld dit dan even bij de leidster of bij één van de ouderraadsleden. Acties: Natuurlijk is er altijd geld nodig om speelgoed, meubilair of spelmateriaal te vervangen of aan te vullen. Daarvoor houden wij acties. Een belangrijke bron van inkomsten is onze September/Oktobermarkt, een Fancy Fair met leuke spelletjes voor jong en oud. Verdere informatie hierover vindt u in het postvakje van uw zoon/dochter, of in de schoolkrant. Een andere belangrijke bron van inkomsten is het verkopen van chocolade eieren ten tijde van de Paasdagen. Ook de informatie over deze actie vindt u in het postvakje van zoon/dochter. Ophalen oud papier: De peuterspeelzaal in Stompetoren draait mee in het dorpsschema met ophalen oud papier. Dit betekent ook dat wij meedelen in de opbrengst hiervan. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van o.a. nieuw spelmateriaal. Iedere 3 e zaterdag van de even maanden haalt de peuterspeelzaal het oud papier op. Er wordt van u verwacht dat u ten minste één keer in de periode dat uw zoon/dochter de speelzaal bezoekt, meedraait in het rooster. Dit rooster vindt u in de schoolkrant en op het prikbord. Verder nog even dit: Als u buiten schooltijd om met de leidster wilt praten, kunt u altijd een afspraak met haar maken. Met vriendelijke groeten, Esther van Harskamp Burg. S. Schagenstraat EA Oterleek Tel:

9 Informatie aan de ouders met betrekking tot ons observatiesysteem. Het jonge kind staat volop in de belangstelling. Iedereen is het erover eens dat de eerste levensjaren van een kind enorm belangrijk zijn. Ook wij als peuterspeelzaal vinden dit erg belangrijk en willen er dan ook graag toe bijdragen dat de ontwikkeling van elk kind goed verloopt. Door goed naar de kinderen te kijken en in te spelen op de behoefte van het kind hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen. Om van elk kind een goed beeld te kunnen vormen, hanteren wij observatieformulieren. Dit zijn formulieren waarmee we in 4 verschillende leeftijdsfasen extra goed kijken naar het kind hoe het zich ontwikkeld. Dit gebeurt tussen de 2 en de 2½ jaar, tussen de 2½ en de 3 jaar, tussen de 3 en de 3½ jaar en tussen de 3½ en de 4 jaar. Deze formulieren zijn zo samengesteld dat ze makkelijk te hanteren zijn, en dat je er een ontwikkelingsgroei in kunt zien na verloop van tijd. Hebben wij het idee dat een kind wat uitgebreider geobserveerd moet worden, dan doen wij dit uiteraard ook. Krijgen wij het gevoel dat het kind extra aandacht of hulp nodig heeft, dan bespreken wij dit uiteraard met de ouders. Aan het eind van de peuterspeelzaalperiode krijgt u van ons een mapje mee naar huis waarin o.a. deze formulieren van uw kind zijn beschreven. Uiteraard bespreken wij deze formulieren met u. Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen of opmerkingen, dan kunt u dit uiteraard ook met ons bespreken. Mocht de basisschool hierin geïnteresseerd zijn, dan kunt u eventueel bij een gesprek deze map overleggen. Wij hopen op deze manier o.a. vroegtijdig eventuele problemen te kunnen signaleren, maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om te zien hoe je kind zich heeft ontwikkeld op de peuterspeelzaal. Heeft u nog vragen over het observatiesysteem, dan kunt u altijd bij de leidster terecht.

STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER

STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Informatieboekje STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, November 2016 Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Met dit boekje willen wij u een zo duidelijk

Nadere informatie

Informatieboekje & Pedagogisch werkplan

Informatieboekje & Pedagogisch werkplan Informatieboekje & Pedagogisch werkplan STICHTING PEUTERSPEELZALEN SCHERMER Beste ouders, maart 2016 Voor u ligt het informatieboekje van de Stichting Peuterspeelzalen Schermer. Met dit boekje willen wij

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave De Peutersoos... 3 De leidsters... 4 Het bestuur... 4 Huisregels... 6 De tijden.... 6 Ziekte/afwezigheid..... 6 Eten & kleding... 6 Nieuwsbrief.... 7 Vakanties.... 7 Schoonmaken......

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. Het Klavertje Oosterstreek Informatieboekje Peuterspeelzaal Het Klavertje Oosterstreek Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-432690 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com 1 Bereikbaarheid:

Nadere informatie

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn!

Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! Welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn! De peuterspeelzaal is niet meer weg te denken als voorschoolse voorziening voor kinderen van 2½ tot 4 jaar en legt een belangrijke basis voor

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl

JongLeren Informatieboekje voor ouders. jonglerendenhaag.nl JongLeren Informatieboekje voor ouders jonglerendenhaag.nl Welkom bij JongLeren! Ons doel is dat alle kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving spelenderwijs kunnen leren. Wij sluiten aan bij de natuurlijke

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuterspeelzaal. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave 2017 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuterspeelzaal t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave 2017 Vooraf Alle informatie betreffende Peuterspeelzaal t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuteropvang

Informatieboekje. Peuteropvang Informatieboekje Peuteropvang Inleiding Hierbij bieden wij u ons informatieboekje aan. Het informeert u over de gang van zaken op de peuteropvang. U heeft uw kind aangemeld voor de peuteropvang. Een belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. St. Joseph

Informatieboekje. Peuterspeelzaal. St. Joseph Informatieboekje Peuterspeelzaal St. Joseph Aanmelding en afmelden... 5 Aanmelding en plaatsing... 5 Afmelden... 6 Afwezigheid ivm ziekte e.d.... 6 Doel peuterspeelzaal... 7 Pedagogisch beleid... 8 Halen

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Potgieter

Peuterspeelzaal De Potgieter Peuterspeelzaal De Potgieter Informatie boekje Peuterspeelzaal De Potgieter Potgieterstraat 34 1053 XX Amsterdam Telefoonnummer: 0624206265 website: www.depotgieter.nl Inhoud Welkom... 1 Inleiding... 2

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG.

Informatieboekje. Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat XV VOORBURG. Informatieboekje Stichting Peuterspeelzaal De Lusthof Lusthofstraat 9 2271 XV VOORBURG info@pszdelusthof.nl Inleiding: Dit boekje verschaft u informatie over de peuterspeelzaal De Lusthof. Het is bedoeld

Nadere informatie

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal.

Wij hopen dat uw peuter een plezierige tijd beleeft op onze peuterspeelzaal. VOORWOORD Hierbij krijgt u informatie over het reilen en zeilen bij Stichting Peuterspeelzalen Bergeijk. De stichting beheert in totaal zes peuterspeelzalen. Binnen iedere kern van de gemeente Bergeijk

Nadere informatie

Inhoud. Aantekeningen. Bij het huisbezoek ontvangt u nog: Peuterspeelzaal de KAS Doelstelling Werkwijze Peutervolgsysteem

Inhoud. Aantekeningen. Bij het huisbezoek ontvangt u nog: Peuterspeelzaal de KAS Doelstelling Werkwijze Peutervolgsysteem Inhoud Bij het huisbezoek ontvangt u nog: een inkomensopgaveformulier / plaatsingsovereenkomst een formulier voor de berekening van de ouderbijdrage een lijst met namen van de leiding en de oudercommissie

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2

Inhoudsopgave. INFORMATIEBOEKJE DE PEUTERSOOS bladzijde 2 INFORMATIEBOEKJE Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De Peutersoos... 4 De leidsters... 5 Het bestuur... 5 Huisregels... 7 De tijden.... 7 Ziekte/afwezigheid.... 7 Opzegtermijn..... 7 Eten & kleding... 8 Nieuwsbrief...

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers.

De Opvang. Ook allergieën dient u vooraf door te geven aan de pedagogisch medewerkers. Fides Peuterwerk Peuterwerk Peuterwerk van Fides biedt een uitdagende omgeving, waarin peuters op een speelse manier worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Uw peuter wordt daarbij ondersteund door deskundige

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas

INFORMATIEBOEKJE 2015-2016. Peuterspeelzaal De kleine bas INFORMATIEBOEKJE 2015-2016 Peuterspeelzaal De kleine bas 1 Algemene informatie De kleine bas is een peuterspeelzaal voor kinderen van 2 1/2 tot 4 jaar (peuters). Het woord peuterspeelzaal doet vermoeden

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders

Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders Peuterspeelzaal De kleine ontdekkers Hand - out voor ouders Alle informatie in 1 hand-out. Voor vragen kunt u altijd bij de pedagogisch medewerkers terecht. Inhoudsopgave: - Wie zijn wij. - Leeftijden

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke September 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 5 3. kennismaking,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Gegevens Peuterspeelzaal... 3 Voorwoord... 4 Het doel van De Bouwsteen... 4 Pedagogisch beleidsplan... 5 Peuterspeelzaalleiding... 6 Locatie... 6 Dagindeling...

Nadere informatie

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde

Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Informatiefolder Voorschool obs Lisdodde Een goede start voor ieder kind. Onze peuters Fijn dat u interesse heeft in onze Voorschool! Kinderopvang & BSO Kwebbel biedt u een Voorschoolse voorziening aan

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018

INFORMATIEBOEKJE. Stichting Peuteropvang. t Hummeltje. Prins Bernhardstraat BE Berkenwoude. Uitgave maart 2018 INFORMATIEBOEKJE Stichting Peuteropvang t Hummeltje Prins Bernhardstraat 42 2825 BE Berkenwoude Uitgave maart 2018 Vooraf Alle informatie betreffende Peuteropvang t Hummeltje vindt u in dit boekje. De

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. Peuterschool Houten Locatie de Wiese Schalkwijk

INFORMATIEBOEKJE. Peuterschool Houten Locatie de Wiese Schalkwijk INFORMATIEBOEKJE Peuterschool Houten Locatie de Wiese Schalkwijk Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Peuterschool Houten 3 3. Het ontstaan van de Wiese 3 4. Pedagogisch beleid 3 5. Pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Dagritme en activiteiten

Dagritme en activiteiten 3.1.2a.1.1b Pedagogisch beleidsplan praktische zaken bso 1 van 5 In dit onderdeel geven wij u informatie over alle praktische zaken die handig zijn om te weten binnen ons kinderdagverblijf 4 12 jaar: buitenschoolse

Nadere informatie

Informatieboekje 2015-2016

Informatieboekje 2015-2016 1 Informatieboekje voor ouders / verzorgers van peuters 2015-2016 2 Beste ouders / verzorgers, Fijn dat uw kind naar peuterspeelzaal De Buutplaats komt! Dit informatieboekje bevat alle informatie over

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE

REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE REGLEMENT STICHTING PEUTERSPEELZALEN MIDDEN DRENTHE 1. Algemeen 1.a. De openingstijden zijn per peuterspeelzaal verschillend. U kunt dit terugvinden voor in het informatie boekje, op het inlegvel en de

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Ot en Sien Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Ot en Sien September 2016 1 Inhoud 1. Informatie over Peuterspeelzaal Ot en Sien p. 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. Kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Knuffel Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Knuffel December 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Knuffel p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 3 3. kennismaking en wennen p. 3

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool

Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool Stichting Peuterspeelzalen Gaasterlân-Sleat Beste ouder(s) en of verzorger(s), Via dit protocol

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

Informatiegids augustus 2016

Informatiegids augustus 2016 Informatiegids augustus 2016 Voor u ligt het informatieboekje van peuteropvang Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuteropvang gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een laagdrempelig

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft:

De dagen waarop de Koningsbeer gesloten is of beperkte openingstijden heeft: Huisregels peuterspeelzaal de Koningsbeer Bij de Koningsbeer gelden huisregels. In deze huisregels worden belangrijke punten beschreven van het kinderdagverblijf en regels waar iedereen zich aan moet houden.

Nadere informatie

Informatieboekje. t Knötterheukske

Informatieboekje. t Knötterheukske Informatieboekje t Knötterheukske 1 2 Hartelijk welkom op t Knötterheukske Uw peuter voor het eerst naar de peuterspeelzaal, dat is waarschijnlijk best even wennen voor hem/haar, maar ook voor u. Met dit

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018 1 Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster November 2018 2 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking en wennen... 5 4.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster

Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster Pedagogisch werkplan Versie oktober 2015 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel...

Nadere informatie

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke.

Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Inhoud Informatieboekje peuterspeelzaal Jip en Janneke. Welkom 1. ALGEMENE VOORWAARDEN 2 DOELSTELLING EN WERKWIJZE 3. PRAKTISCHE ZAKEN 4. AFSPRAKEN IN DE GEMEENTE STEENBERGEN Welkom bij de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Huisregels kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 18.30 uur. De openingstijden van de NaSchoolse Opvang zijn:

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Kinderopvang Dopey Kaya Utrecht 13a,b,c. Kralendijk, Bonaire C.N. Phone +5997862202 / +5997177686

Kinderopvang Dopey Kaya Utrecht 13a,b,c. Kralendijk, Bonaire C.N. Phone +5997862202 / +5997177686 Kinderopvang Dopey Kaya Utrecht 13a,b,c. Kralendijk, Bonaire C.N. Phone +5997862202 / +5997177686 Doelstellingen Kinderopvang Dopey beoogt de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van het jonge

Nadere informatie

Rubenslaan VB Scherpenzeel Gld. Tel: INFORMATIE 2018

Rubenslaan VB Scherpenzeel Gld. Tel: INFORMATIE 2018 Rubenslaan 18 3925 VB Scherpenzeel Gld Tel: 033-258 8587 E-mail: info@minisoos.nl www.minisoos.nl INFORMATIE 2018 Algemeen Telefoonnummer speelzaal 033 258 8587 Contactpersoon Simone Loohuizen administratie@minisoos.nl

Nadere informatie

Versie: februari

Versie: februari Informatieboekje 2 Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid:

Nadere informatie

Informatieboekje. Dorpsstraat 466A 1566 BV Assendelft 075-687 43 73 www.ippelstippel.nl contact@ippelstippel.nl

Informatieboekje. Dorpsstraat 466A 1566 BV Assendelft 075-687 43 73 www.ippelstippel.nl contact@ippelstippel.nl Informatieboekje Herziene versie 1 november 2012 Dorpsstraat 466A 1566 BV Assendelft 075-687 43 73 www.ippelstippel.nl contact@ippelstippel.nl IPPEL STIPPEL Tel.: 075-687 43 73 BESTUUR Voorzitter: Secretaris:

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL

INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL 010120011 KINDEROPVANG ROMI B.V. INFORMATIEBOEKJE HET ZANDKASTEEL Chr. Peuterspeelzaal Jorien van Veelen Inhoud Pagina Welkom 3 Identiteit 3 Peuterspeelzaal het Zandkasteel 4 Doelstelling 4 Aanbod 5 VVE

Nadere informatie