Rapportage Lifetime Relatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapportage Lifetime Relatie"

Transcriptie

1 Naam lead Rapportage Lifetime Relatie

2

3 Het Bedrijfsprofiel Bedrijfsnaam: Website: Adres: Telefoon: Branche: Internationaal : Bedrijfsgrootte: Social media: Over de organisatie:

4 De Contactpersoon Contactpersoon: Functie: Mobiel: In huidige functie: Twitter: LinkedIN: LinkedIN connecties: Over de contactpersoon

5 Het softwarevraagstuk Software type Vervanging van Implementatie Budget Fase : CRM : Verouderde systemen : Binnen 3 maanden : : 3 Situatie schets Huidige situatie Gewenste situatie

6 Organisatie fase 3 De organisatie heeft informatie ingewonnen en is zich nu aan het oriënteren op de verschillende pakketten in de markt en wat goed bij hun Fase 3 aansluit. In deze fase wordt er al gekeken naar een long list en zijn klanten casussen en referenties waardevolle tools om uw product onder de aandacht te brengen. Deze fase is altijd een beetje aftasten omdat de relatie snel kan gaan en dan kunt u ook snel tot concrete zaken komen maar dit is niet altijd het geval. Wat betekent deze fase voor u De organisatie weet nu wat het zoekt en staat open voor meer info vanuit de leveranciers/product oogpunt. Ga echter nog niet te commercieel te werk. Breng uw organisatie onder het voetlicht via klanten casussen of referenties.

7 De Bedrijfscultuur 7 jaar van ervaring in leadgeneratie heeft ons geleerd dat het eerste contactmoment met een potentiële relatie, cruciaal is voor het verdere verloop van het selectieproces. De tone of voice is een eerste stap naar een uiteindelijke klant. Om deze reden heeft GRIP service het bedrijfscultuur profiel opgesteld. Dit profiel biedt u de mogelijkheid om met de juiste boodschap, op het goede moment en de juiste man te communiceren met de relatie. Resultaat vragenlijst: Onderzoek wijst uit: succesvolle bedrijven doen alles zoveel mogelijk op een manier die past bij hun DNA. Dit is logisch, want waar je goed in bent kun je je mee onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. De vragenlijst meet welk type DNA bij deze organisatie (relatief) sterk aanwezig is: Profiel op basis van de gescoorde kernwaarden: ROOD-blauw rood 1 geel 1 groen 2 1 blauw Bij dit profiel horen kernwaarden als: - Gedrevenheid (doorzetten, zelfvertrouwen, kracht) - Kennis (oordeelkundigheid, objectiviteit, scepsis) - Zorgvuldigheid (bekwaamheid, grondigheid, - gereserveerdheid)

8 Het ROOD-blauwe profiel Bij ROOD-blauw draait het om gedrevenheid en denkvermogen. Haar producten/diensten zijn visionair en grensverleggend. Maar wel op basis van verstand van zaken en een grondige aanpak. ROOD-blauw kan zich het best onderscheiden door concepten te ontwikkelen die complexe beperkingen en/of problemen in het huidige aanbod teniet doen. Zodat een nieuw, superieur product ontstaat dat de standaard zet voor de toekomst. Het prototype klant van ROOD-blauw is bovenmatig geïnteresseerd in de toekomst. Hij waardeert originele plannen die op gestructureerde manier op die toekomst in proberen te spelen. Het zijn mensen die een aversie hebben tegen wanorde en inefficiency. Strategische planning moet een belangrijke rol spelen in de bedrijfsprocessen. Of dat nu gaat om interactie met klanten, toeleveranciers of intern. Hierbij past een rationele, haast fanatieke

9 bedrijfscultuur. Een vooruitziende blik en verstand van zaken zijn zeer belangrijk, maar dan wel vanuit een weloverwogen structuur. Past goed... - Innovatie. Het zetten van nieuwe standaarden en in gang zetten van nieuwe markten en segmenten is waar ROOD-blauw het best in is. - De markt leiden. Hoe complexer het probleem, en hoe groter de weerstand, hoe groter de verleiding om het op te lossen. - Inhoudelijke communicatie. ROOD-blauw communiceert met veel (onderbouwd) zelfvertrouwen in eigen kennis en kunde. - Informele, rationele organisatie. Oftewel: plat, professioneel en veel regelcapaciteit bij individuele werknemers. - Visionair leiderschap. Het management van ROOD-blauw moet vooral de strategie ontwikkelen. Inclusief het vertalen hiervan in gestructureerde plannen. - Past minder goed... - Defensieve houding. ROOD-blauw houdt niet van inefficiëntie. Benader ook stabilisering en formalisering op doordachte wijze. - Differentiatie. ROOD-blauw zoekt altijd de ruimte in de markt, maar - moet daar dan wel voldoende vraag mobiliseren. - Softe communicatie. ROOD-blauw wil een nieuwe standaard zetten en heeft dus best een grote mond. Wel altijd correct en met stijl. - Formele, softe organisatie. ROOD-blauw heeft veel ruimte nodig om plannen te ontwikkelen, die ook nog eens aan verandering onderhevig zijn. Dit werkt moeizaam met een consensusmodel. - Dienend leiderschap. Het management is vooral belangrijk om zijn strategische denkvermogen en energie. Niet om zijn diplomatieke vaardigheden. Hoe het DNA-profiel te gebruiken - Gebruik het profiel als handleiding. Het profiel geeft een richtlijn met betrekking tot de benadering van de potentiële klant. Neem ook andere zaken mee in je communicatie naar de klant, zoals LinkeIN informatie en functie.

10 Onze Life-time Relatie Binnen elke organisatie loopt de vraag naar een passende software-oplossing voor het automatiseren van verschillende afdelingen en processen via een eindeloze lus. Deze eindeloze lus is in een aantal fases te verdelen waarbij elke fase een eigen specifieke communicatie profiel heeft. De GRIP Service Groep heeft doorlopend contact met ruim Nederlandse bedrijven om deze verschillende lussen te monitoren, op te acteren en om vraag en aanbod op het juiste moment bij elkaar te brengen. Fase 1. In deze fase speelt er iets. Er is een probleem dat zich aan het manifesteren is. Fase 2. In deze fase begint zich een mogelijke software-oplossing aan te dienen. Fase 3. Het is tijd voor actie. Er is inmiddels een mening over de tijdspanne en het budget. Fase 4. Shortlist + Keuze. GRIP Service Groep identificeerd deze behoefte. GRIP Service Groep reikt informatiemiddelen aan zoals het ExecutiveLAB Kennisdag. In deze fase heeft de relatie behoefte aan veel informatie en stelt een eventuele long list samen via de SoftwareMatrix. De opgestelde lijst met oplossingen wordt teruggebracht naar een short list + Keuze a.d.h.v. de informatie in de SoftwareMatrix. Fase 5. Implementatie Fase 6. Verlichting. De implematie zal leiden tot het beoogde doel, het probleem is opgelost. Gevolg: de organisatie volledig comforabel met de vernieuwde situatie GRIP Service Groep houdt via het merk Nederlands Kenniscentrum doorlopend contact met deze organisatie.

11