DE WONDERBARE KRACHT VAN SILVA-MEDITATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE WONDERBARE KRACHT VAN SILVA-MEDITATIE"

Transcriptie

1 DE WONDERBARE KRACHT VAN SILVA-MEDITATIE Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Ludo Dehandschutter kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onjuist verstrekte informatie in dit rapport. Ludo Dehandschutter 2011 Ludo Dehandschutter. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

2 Inhoudsopgave Inleiding Deel 1 : De formule die de wereld veranderde Leren om efficiënt met stress om te gaan.. Focus alleen op wat je wilt.. Overwin je beperkende overtuigingen Gebruik je geest op een positieve manier Deel 2 : Het antwoord op het geheim Dynamische meditatie in de Silva Training.. Creëer referentiepunten.... De 3-naar-1-techniek. De centering-exercise Deel 3 : de kracht van de geest Silva-technieken voor succesvol mediteren. 1. De slaap controle-techniek.. 2. Ontwaken zonder wekker.. 3. De 5 stappen-methode om problemen op te lossen.. 4. Jezelf genezen van pijn.. Deel 4 : Snel leren en verhoogde intuïtie Visualisatie versus imaginatie. De drie-vinger-techniek en zijn wondere toepassingen.

3 Deel 5 : De formule voor succesvolle manifestaties... Verlangen, geloof, verwachting, actie en volharding De spiegel van de geest.. Deel 6 : Controle over slechte gewoonten. De vele aspecten van gewoonten.. Verslavingen overwinnen : stoppen met roken en gewicht verliezen.. Deel 7 : Silva Training in België, Nederland en de wereld Slot.. Silva Training in België en de wereld

4 Inleiding In dit e-book laat ik jou een kijkje nemen in de wondere wereld van de Silva-meditatie. Stress, mentale onrust, onbehagen, depressie, eenzaamheid, Het lijkt wel of deze wereld er vol van is. Duizenden mensen over de ganse wereld zijn mentaal moe en zien het niet meer zitten. Zij weten niet dat het dagelijks beoefenen van dynamische meditatie een oplossing kan bieden voor hun geestelijk onbehagen. Wat is de Silva-methode? De methode is genoemd naar zijn stichter José Silva, een pionier op vlak van onderzoek naar de geestelijke vermogens van de mens. Hij begon zijn methode te ontwikkelen in 1953 en wijdde zijn ganse leven aan het ontwaken van de krachten van de menselijke geest die diep verborgen in zijn onderbewustzijn liggen. Na meer dan 10 jaar onderzoek zag de Silva method in 1966 het levenslicht en bracht hij de rest van zijn leven door met het onderrichten van zijn meditatietechnieken. Hij werkte nauw samen met tal van topwetenschappers en meesters in persoonlijke groei en op deze manier ontstond zijn wereldberoemde alfa-training. Tot op vandaag is de nalatenschap van José Silva in 133 landen actief vanuit de Silva International, de organisatie die vanuit Texas in de VS, vooral door toedoen van zijn dochter Laura Silva, zijn levenswerk verder zet. Theorie is geen praktijk Dit e-book kan je niet meer bieden dan de theorie. Voor de praktijk zal je zelf aan de slag moeten. Door dagelijkse consequente oefening zal je echter na een tijdje de Silva-technieken beheersen en de beloning zal groot zijn. Dagelijkse beoefening van Silva-meditatie leidt jou naar een grote innerlijke rust en naar een geestelijke harmonie die je voordien niet voor mogelijk hebt gehouden. Je leven zal er drastisch door verbeterd en verrijkt worden en de technieken zullen je in staat stellen je geest te programmeren om die doelen te bereiken die je voor jezelf gesteld hebt. Naar je innerlijke bron De Silva-methode is ontwikkeld om je te leren om meer uit je geestelijke vermogens te halen en de creatieve krachten te ontwikkelen door middel van visualisatie, imaginatie, positief denken en meditatie. In de geleide oefeningen leer je jouw alfa-niveau te bereiken, een heerlijke ontspannen geestelijke toestand, van waaruit je met aangeleerde technieken problemen van elke dag kan oplossen of jezelf kan bevrijden van allerlei soorten pijn. De technieken leiden jou naar een groter zelfbewustzijn en succes in het manifesteren van je levensdoelen. De Silva-methode is er voor iedereen en heeft in meer dan 4à jaar reeds miljoenen mensen over de ganse wereld geholpen.

5 Silva-cursussen in België en in de wereld In het slothoofdstuk van dit e-book bied ik je belangrijke informatie aan over de cursussen en opleidingen die in België en Nederland gegeven worden om de Silva-meditatie aan te leren. Neem alvast een kijkje op de Amerikaanse website van de moederorganisatie in de Verenigde Staten van Amerika. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt om van start te gaan. Ben je de Engelse taal niet of onvoldoende machtig? Geen nood, de Nederlandstalige websites in Vlaanderen en Nederland tonen jou de weg naar de Silva-training. Een wondere wereld zal voor jou opengaan. Veel succes! Deel 1 : De formule die de wereld veranderde Leren om efficiënt met stress om te gaan In deze prestatiegerichte maatschappij lijden duizenden mensen onder het stress-syndroom. Ze kunnen het leven en zijn uitdagingen niet meer aan omdat er van hen veel te veel verwacht en geëist wordt. De kunst is om te leren hoe je efficiënt met stress om kan gaan en dit kan Silva-meditatie jou leren. 80% van alle ziektes zijn gerelateerd met stress. Stress tast je immuunsysteem aan en kan je dus ziek maken. Stress is echter alleen negatief wanneer je ze niet de baas kan. Goede stress motiveert je en geeft je energie om actie te ondernemen. Slechte stress maakt je immobiel, inactief en je raakt verstard en overspannen. Jouw reactie op stress is gebaseerd op je manier van denken, geloven en reageren. Stress brengt spierspanning teweeg, je ademhaling wordt stroever, er ontstaat een verandering in je lichaam en de Fighter flight -respons doet zijn intrede: je neiging om te vluchten van datgene wat je denkt niet aan te kunnen. De meeste stress ontstaat echter door emotionele factoren zoals eenzaamheid, afwijzing, hopeloosheid, relationele problemen, Deze emoties hebben meestal hun oorzaak in het verleden en hebben te maken met je kindertijd. De twee belangrijkste emoties die stress veroorzaken zijn angst en woede. Wanneer angst ontstaat, krijg je de neiging om in je schelp te kruipen en weg te vluchten van datgene wat je angst inboezemt. Lijdt stress echter tot woede dan kan deze zeer negatieve emotie tot uitingen van agressie leiden, die we al te dikwijls zien opduiken in onze hedendaagse maatschappij: verkeersagressie, agressie in het gezin tegenover partner en zelfs tegenover kinderen.

6 De techniek De emoties uit het verleden die bepalen op welke manier je op stress-situaties reageert, hebben te maken met je kindertijd. Vraag je daarom bij het minste gevoel van stress af wat deze emotie veroorzaakt en vraag je af hoe je het best met deze situatie kan omgaan. Voel je stress opkomen : stop, sluit je ogen en adem diep in en uit. Zeg Relax en neem controle over de situatie. Identificeer dan rustig welke kernemotie uit je kindertijd de stress veroorzaakt. Scheid jezelf dan mentaal van dit kind zijn en reageer rustig en bedaard op de situatie. Focus alleen op wat je wilt Denk positief : denk alleen aan de dingen die je verlangt. Negatief denken is denken aan de dingen die je niet wilt of verlangt. Ban alle negatieve gedachten uit je geest want anders worden die gedachten gemanifesteerd in je leven. Zeg delete delete bij elke negatieve gedachte en roep een positieve affirmatie op. Ik kan er niet tegen, Ik haat het, zijn stellingen die je uit je geest moet bannen. Roep ze een halt toe en begin te denken aan de dingen die je echt wil in je leven. Ik wil niet ziek worden wordt door je onderbewustzijn geïnterpreteerd als ziek worden, want je onderbewustzijn reageert niet op het woordje niet. Gebruik daarom de positieve affirmatie Ik wil gezond zijn en je onderbewustzijn zal reageren op het woordje gezond. Denk aan geluk, overvloed, welvaart, rijkdom, en je zal deze dingen manifesteren in je leven. Iedere dag gaat het mij in elk opzicht beter, beter en beter is een krachtige affirmatie die je elke dag ontelbare keren in gedachten tegen jezelf zou moeten zeggen. Overwin je beperkende overtuigingen Beperkende overtuigingen hebben een geweldig negatieve impact op je leven. Een overtuiging is een statement die je voor jezelf hebt gemaakt over iets dat je voor waarheid aanneemt en het leidt je onherroepelijk naar de manifestatie van die overtuiging, want de Wet van Aantrekking geeft je steeds datgene waarop je jezelf focust. Heel veel van wat er in je leven gebeurt, heeft te maken met wat je gelooft en waarvan je overtuigd bent. Veel van die overtuigingen zijn makkelijk te veranderen. Verander een negatieve overtuiging in een positieve en je zal het positieve aantrekken in je leven. Als je overtuigingen over liefde, geluk, welvaart, succes en overvloed in jouw voordeel werken, behoudt ze dan. Zoniet, verander die overtuiging.

7 Gebruik je geest op een positieve manier Door je geest in alfa-niveau te brengen, kan je tot rust komen en je geest gebruiken om problemen op te lossen en je gezondheid te verbeteren. Het menselijk brein kan vibreren op 4 verschillende soorten hersengolven. 1. Het beta-niveau met frequenties van 14 tot 21 hersengolven per seconde : de bewustzijnstoestand van alertheid in relatie tot de objectieve wereld. 2. Het alfa-niveau met frequenties van 7 tot 14 hersengolven per seconde : een toestand van diepe ontspanning waarin intuïtie, creativiteit en verbeelding de kans krijgen om zich te ontwikkelen. 3. Frequenties tussen 4 en 7 hersengolven per seconde vormen het theta-niveau : de trance-achtige bewustzijnstoestand tussen waken en slapen. 4. Het delta-niveau tenslotte, met hersengolven tussen ½ en 4 herz per seconde : de toestand van diepe, onbewuste slaap. Stress ervaren we wanneer ons brein meer dan 21 hersengolven per seconde produceert. Ontspanning en welbehagen ervaren we vanaf het alfa-niveau. De Silva methode leert je om dit alfa-niveau in een mum van tijd te bereiken zodat je er zelf kan voor kiezen je in alle omstandigheden ontspannen en rustig te voelen. De beste manier om toegang te krijgen tot de spirituele dimensie (jouw onderbewustzijn of de wereld binnenin) is door meditatie.

8 Deel 2 : Het antwoord op het geheim Dynamische meditatie in de Silva training Elke mens functioneert op 4 belangrijke niveaus die met mekaar verbonden zijn en nooit los van mekaar kunnen bestaan: het lichaam, de geest, de ziel en de emoties. Elk van deze delen moeten gevoed worden, willen we sterk en gezond blijven. - Het lichamelijke deel heeft gezonde voeding, zuurstof, rust en beweging nodig. - Het mentale deel (de geest) heeft positieve gedachten,uitdagingen, stimulatie en meditatie nodig. - Het spirituele deel (de ziel) heeft connectie nodig met een hogere macht, God, liefde, natuur, gebed. - Het emotionele deel heeft het nodig om zijn gevoelens te kunnen uiten, om te kunnen vergeven en aanvaard te worden door anderen. Alle delen hebben reflectie van binnenin nodig door de wondere kracht van meditatie. We versterken hiermee de connectie tussen lichaam, geest, ziel en emoties. Met de Silva training leer je om snel in een meditatieve toestand te geraken: het alfaniveau. 3 keer per dag 15 minuten in alfa-toestand vertoeven is uitstekend. Zelfs 3 keer 5 minuten per dag zal je reeds veel voordelen opleveren. Energie opwekken, jezelf genezen van pijn, doelen visualiseren, afkomen van slechte gewoonten zoals roken of overmatig drinken... Alles is mogelijk door het dagelijks beoefenen van alfa-meditatie. Je bent een spiritueel wezen met een menselijke ervaring en niet andersom en ieder mens bezit diep vanbinnen de innerlijke kracht om wonderen te bewerkstelligen en in contact te komen met zijn spirituele zelf. Creëer referentiepunten Je bent spiritueel in wezen en door meditatie kan je contact krijgen met je diepste innerlijke zelf. Je bezit de kracht om problemen op te lossen door naar binnen te gaan en je hebt geen excuses meer om geen oplossingen te vinden want alles is binnenin aanwezig. Door te leren om snel in alfa-niveau te gaan, kan je leren om referentiepunten te creëren die je steeds verder en verder op weg helpen naar doelgerichte oplossingen voor problemen. Doorheen de training zal je die referentiepunten aanleren zoals de drie-vinger-techniek en andere machtige technieken die je kan gebruiken in het dagelijkse leven.

9 De 3 naar 1-methode: snel toegang tot je onderbewustzijn In de 3 naar 1-methode staat elk cijfer voor een vorm van ontspanning : - 3 staat voor fysieke ontspanning - 2 staat voor geestelijke ontspanning - 1 staat voor de overgang naar het alfa-niveau. Vanaf hier krijg je toegang tot je onderbewustzijn. Elk cijfer wordt 3 keer gevisualiseerd in je geest terwijl je ontspannen in en uit ademt. Zo bereik je snel het alfa-niveau. In het eerste trainingsniveau van de Silva-training wordt er eerst uitgebreid aandacht besteed aan het ontspannen van al je lichaamsdelen van kop tot teen. Na het visualiseren van cijfer 2 raak je geestelijk ontspannen door je een rustig tafereel voor te stellen en jezelf te projecteren in dit harmonieuze beeld. Eens in alfa-niveau raak je dieper in meditatie door af te tellen van 10 naar 1. In de meditatieve toestand die dan ontstaat, kan je starten met het programmeren: dit is het visualiseren van doelstellingen alsof ze al bereikt zijn of het programmeren van positieve krachtaffirmaties. Op deze manier leer je diep te ontspannen en wordt de periode van ontspannen korter en korter tot je de vaardigheid beheerst om zeer snel van 3 naar 1 in alfa-niveau te geraken. De centering exercise De centering exercise is de basisoefening van de Silva-training waarmee je leert om in een diepe meditatieve toestand te geraken. In een eerste fase van een paar weken leer je deze uitgebreide ontspanningsoefening gemakkelijk te beheersen. Eens deze basistechniek onder de knie, ga je nadien over naar de kortere meditatiesessies waardoor je steeds sneller en sneller in alfa-niveau geraakt.

10 Deel 3 : De kracht van de geest Silva-technieken voor succesvol mediteren 1. De slaapcontrole-techniek De slaapcontrole-techniek is een fantastische manier om snel in een diepe slaap te geraken en is vooral bedoeld voor mensen met acute en ernstige slaapproblemen. De techniek is simpel : nadat je eerst in alfa-niveau gegaan bent, visualiseer je een groot bord waar je met krijt een grote cirkel op tekent. Nadien teken je een grote X in de cirkel die je nu met een bordveger uitvaagt. Rechts van en buiten de cirkel schrijf je nu het woord dieper en in de cirkel schrijf je het cijfer 100. Nadien veeg je het cijfer in de cirkel weg en schrijf je met je krijt over het woord dieper. Je gaat dan verder met het cijfer 99 te schrijven, veeg het weg in de cirkel en schrijf opnieuw over het woord dieper. Zo ga je verder met 98, 97, 96, Lang vooraleer je het cijfer 1 zal bereikt hebben, ben je reeds in een diepe slaap verzonken. Elke keer je over het woord dieper gaat, kom je in een meer ontspannen toestand die naar een diepe slaap zal leiden. In je meditatie focus je op de details van het bord zodat je geest zich niet kan bezighouden met piekeren over problemen of vragen die je tijdens de dag hebt ervaren. Met deze techniek heb je geen slaapmiddelen of alcohol nodig om de slaap te vatten en je zal s morgens zo fris als een hoentje ontwaken. 2. Ontwaken zonder wekker De Silva-techniek om te ontwaken zonder wekker is eenvoudig maar krachtig: - Ga naar je alfa-niveau en visualiseer een klok (naar keuze digitaal of analoog) met het exacte uur waarop je wil wakker worden. Bv. 07:05 uur. - Zeg dan : Dit is het tijdstip waarop ik WIL wakker worden en dit is het tijdstip waarop ik ZAL wakker worden. Laat dit de laatste gedachte zijn die je denkt alvorens in te slapen en je onderbewustzijn zal ervoor zorgen dat je precies op het gevisualiseerde tijdstip zal wakker worden ZONDER een wekkersignaal nodig te hebben. Deze techniek is een prachtige manier om doelen te leren stellen en erop te vertrouwen dat de kracht in je geest in staat is om het werk voor jou te doen.

11 3. De 5 stappen-methode om problemen op te lossen De vijf volgende stappen komen terug in veel van de Silva-technieken. Elke stap is even belangrijk voor het succes van de techniek. 1. Herken de bestaande situatie 2. Stel je doel vast 3. Specifieer wat je gaat doen om je doel te bereiken 4. Bepaal welke actie je gaat ondernemen om je doel te bereiken 5. Verwacht resultaat en eis je succes op Een voorbeeld van de 5 stappen-techniek wanneer je je slaperig voelt en je je terug alert en energiek wil voelen. Ga naar je alfa-niveau met de 3 naar 1-methode en zeg tegen je innerlijke zelf : 1. Ik ben slaperig. Ik voel mij slaperig (bestaande situatie). 2. Ik wil niet slaperig zijn. Ik wil mij niet slaperig voelen (doelstelling). 3. Ik zal van 1 tot 5 tellen en bij de vijfde tel zal ik mij gezond en dynamisch voelen (wat je gaat doen). 4. Tel van 1 tot 3 en zeg Bij tel 5 zal ik klaarwakker zijn en mij gezond en dynamisch voelen (actie ondernemen). 5. Bij tel 5 zeg je Ik ben klaarwakker en voel mij gezond en dynamisch en beter dan voorheen (je resultaat opeisen). 6. Deze techniek helpt als bij wonder om je opnieuw snel energiek te voelen als je moe of slaperig bent, maar kan ook voor ontelbare andere situaties gebruikt worden : stress of zenuwachtigheid, woede, angst, verdriet, een gans scala aan negatieve emoties kan ermee omgebogen worden naar positieve energie. 4. Geen hoofdpijn meer Met de Silva-meditatie kan je leren om jezelf van hoofdpijn (of andere pijn) te verlossen. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat 90% van alle hoofdpijn en migraine stress gerelateerd is. Iedereen heeft als kind ooit wel eens hoofdpijn voorgewend om niet naar school te moeten en dit als drogreden voor te wenden om een of andere situatie te ontvluchten. Zo heb je jezelf aangeleerd om doelbewust hoofdpijn voor te wenden om iets onplezierig te vermijden. Met de Silva-meditatie kan je leren om hoofdpijn weg te nemen. Eens in alfa-niveau met de 3 naar 1-methode pas je de hoofdpijn-controle toe met de 5 stappen-methode: 1. Je erkent het probleem: Ik heb hoofdpijn. Ik voel hoofdpijn. 2. Bepaal je doel: Ik wil geen hoofdpijn hebben. Ik wil geen hoofdpijn voelen. 3. Specifieer wat je gaat doen : Ik zal van 1 tot 5 tellen en bij tel 5 zal ik mijn ogen openen en mij goed en kerngezond voelen. Ik zal geen hoofdpijn hebben en zal ik geen hoofdpijn voelen. 4. Actie: Tel dan van 1 tot 3 en je herinnert jezelf Bij tel 5 zal ik mijn ogen openen, klaarwakker zijn en kerngezond. Ik zal geen hoofdpijn hebben. Ik zal geen hoofdpijn voelen. Dan tel je verder tot Bij tel 5 zeg je : Ogen open. Ik ben klaarwakker en kerngezond. Ik heb geen hoofdpijn. Ik voel geen hoofdpijn.

12 Pas de techniek toe vooraleer je een hoofdpijn voelt opkomen, niet als je al erge hoofdpijn of een migraineaanval hebt. Heb je al erge hoofdpijn, dan zal je de techniek meerdere keren moeten toepassen met intervallen van precies 5 minuten. Op deze manier kan je jezelf voor altijd genezen van hoofdpijn en migraine en dit zonder medicatie te nemen. Met dezelfde techniek kan je tevens diverse vormen van andere pijn verdrijven.

13 Deel 4: Snel leren en verhoogde intuïtie Visualisatie versus imaginatie Visualisatie en imaginatie zijn twee verschillende dingen. Visualisatie refereert naar het oproepen van beelden in de herinnering. Die kunnen visueel, auditief of kinestetisch zijn. Bij imaginatie worden nieuwe beelden gecreëerd in de geest. Bij visualisatie roep je beelden op uit je herinnering en bij voorkeur doe je dit met je favoriete zintuig: visueel, auditief of kinestetisch. Je kan er de huidige situatie van een probleem mee oproepen. Bij imaginatie kun je dan beelden oproepen van de situatie zoals je die precies wil gecreëerd zien, je corrigeert met andere woorden de probleemsituatie in een voor jou perfecte situatie. Je brengt deze situatie dan over op je onderbewustzijn. Visualisatie en imaginatie zijn twee vaardigheden die het genie in jou wakker maken. Dit doe je met het mentale projectiescherm waarmee je alle probleemsituaties kan corrigeren die je wenst. Eens de correctie gebeurd is, kan de manifestatie van de ideale situatie beginnen. Meer over dit wonderlijke mentale projectiescherm later in dit e-book.. De drie-vinger-techniek en zijn wondere toepassingen De drie-vinger-techniek heeft zoveel toepassingen die dagelijks kunnen gebruikt worden en wonderbaarlijke resultaten teweegbrengen. Deze techniek is een trigger -techniek om zeer snel informatie uit het geheugen op te roepen die je zogezegd vergeten bent. De techniek kan gebruikt worden om je intuïtie te verhogen en mensen beter aan te voelen, snel ontspannen te geraken in een moeilijke situatie, verloren voorwerpen snel terug te vinden, de juiste keuze of beslissing te maken, De drie-vinger-techniek leer je in de Silva-meditatie te programmeren door in je alfa-niveau te gaan en je drie vingers duim-, wijs- en middelvinger) bij mekaar te brengen en de volgende zin uit te spreken: Wanneer ik ook maar het verlangen heb om mij op deze manier te voelen, te geloven of te denken, al wat ik hoef te doen is de drie-vingers-techniek te gebruiken en het zal zo zijn. Zo leer je om een anker te creëren in je onderbewustzijn dat je kan gebruiken voor vele situaties: sneller leren, voorwerpen die je niet meer vindt terug voor je geest roepen, zeer snel ontspannen geraken, De drie-vinger-techniek kan ook gebruikt worden om jezelf af te stemmen op je Hogere Zelf om van daaruit informatie te krijgen over problemen of situaties waar je mee worstelt. Je kan er jezelf mee programmeren om meer energie te krijgen, minder bang te zijn in een situatie, kalm te blijven in een stress-situatie, je emoties snel onder controle te krijgen, Het volstaat om in alfa-niveau te gaan en de drie-vinger-techniek als referentiepunt vast te ankeren in je geest. Een wonderbaarlijke techniek die je verbazingwekkende resultaten kan opleveren in je leven.

14 Deel 5: De formule voor succesvolle manifestaties Verlangen, geloof, verwachting, actie en volharding Er bestaan 5 essentiële voorwaarden om te kunnen manifesteren wat je maar wil. We zetten ze even op een rijtje: Verlangen Welk doel je ook wil bereiken, je hebt een sterk verlangen nodig. Een onblusbaar verlangen is onontbeerlijk. Achter bijna alles wat je doet, schuilt de emotie van verlangen. Zonder sterk verlangen zal je nooit een belangrijk doel bereiken. Verlangen heeft te maken met een houding van dankbaarheid en moet in verhouding staan tot de actie die je zal ondernemen. Geloof Geloven is zeggen Ik kan het, wat er ook gebeurt.. Je moet GELOOF hebben in alles wat je doet. Het bijbelse U geschiedde naar uw geloof is een van de grootste waarheden aller tijden. Jezus zei nooit tegen een zieke die hij genezen had: Ik heb u genezen, maar altijd Uw geloof heeft u gered. Zoals de verhoring van een gebed alleen maar kan door de mate van uw geloof, zo moet je ook in alles wat je doet en wil bereiken geloof hebben. Verwachting Verwachten is zeggen Het zal gebeuren. De innerlijke overtuiging dat je jouw doel zal bereiken, wat er ook mag gebeuren. Actie Je kan alles visualiseren, mediteren, ontelbare boeken lezen over zelfontplooiing, maar wanneer je geen actie onderneemt om je doel te bereiken, zal je nooit succes hebben. Onderneem actie zonder weerstand, maar steeds met de focus op datgene wat je wil bereiken. In de juiste flow zal actie je steeds naar jouw doel leiden. Volharding Volharden is nooit opgeven tot jouw doel bereikt is. Hoe sterk is je verlangen om iets te manifesteren? Hoe sterk is je geloof om je doel te bereiken? Geloof je dat je het waard bent om je doel te bereiken? Is er enige twijfel in je hart dat je niet zal bereiken wat je wenst? Verwacht je de realisatie van je doel? Geef nooit op ook al weet je dat er hindernissen op je weg zullen komen. Het leven stelt je op de proef maar als je blijft doorgaan zal succes zonder enige twijfel volgen.

15 De spiegel van de geest De spiegel van de geest is de meest wonderbaarlijke techniek in de Silva Training en hij werkt wonderbaarlijk. De techniek is simpel: - Je gaat in alfa-niveau met de 3-naar-1 -methode en je visualiseert een grote spiegel: dit wordt jouw spiegel van de geest. De kleur van de spiegelwand kan wijzigen van BLAUW naar WIT. - In de blauwe spiegel visualiseer je het bestaande probleem dat je wil veranderen. Dit kan alles zijn: een gezondheidsprobleem, relaties, gebrek aan geld, verlies van werk, - Je veegt het probleem nu weg uit de spiegel en beweegt de blauwe spiegel naar links. Dan wijzig je de spiegel van blauw naar wit en je gebruikt imaginatie om je de oplossing van je probleem voor te stellen: zie het, hoor het, ruik het en vooral VOEL hoe gelukkig je bent bij de oplossing van je probleem: jouw perfecte gezondheid, rijk en welvarend, met de perfecte job, - Je gaat nadien NOOIT meer terug naar je blauwe spiegel, maar alleen naar de witte spiegel waarin je de perfecte situatie hebt voorgesteld en je gaat door met je dagelijks te visualiseren dat je doel al bereikt is. Na de visualisatieoefening zal je in het dagelijks leven signalen krijgen dat je op de goede weg bent om het probleem op te lossen. Je zal leiding krijgen van je onderbewustzijn zodat je de juiste actie zal ondernemen en de juiste personen zal ontmoeten die je dichterbij de oplossing brengen.

16 Deel 6: Controle over slechte gewoonten De vele valkuilen van gewoonten Een gewoonte wordt versterkt door herhaling: dit geldt zowel voor positieve als voor negatieve gewoonten. Het zijn jouw gedachten die de gewoonte vorm geven en uiteindelijk leiden tot de fysieke manifestatie. Negatieve gewoonten afleren (roken, overmatig drinken of eten of een andere verslaving) kan gemakkelijk door Silva-meditatie. Want verbeelding zal het ALTIJD winnen van wilskracht wanneer je een slechte gewoonte wil afleren. Wat is de beloning die je zal krijgen wanneer je stopt met roken? Een betere gezondheid, gemakkelijker en vrijer ademen, niet meer hoesten, een veel kleinere kans op het ontwikkelen van longkanker, geld besparen, Visualiseer op alfa-niveau deze beloningen en voel alsof je het al bereikt hebt. Je moet dus de beloning van een negatieve gewoonte (genieten van een sigaretje door de roes die je ervaart) ombuigen naar een positieve beloning en die in je meditatie VOELEN alsof het al bereikt is. Zo word je meester van je bestemming en van je gezondheid. Op dezelfde manier kan je afkomen van overmatig drinken of eten en andere vervelende verslavingen. Je kan dit nieuw beeld in alfaniveau ook vastankeren met de drie-vingertechniek. Elke keer als je de neiging voelt opkomen om toe te geven aan je slechte gewoonte, kan je die techniek gebruiken om je geest opnieuw te focussen op de positieve beloning. De spiegel van de geest -techniek is een machtige techniek om blijvende positieve veranderingen in je leven tot stand te brengen en de kracht in jezelf tot volle ontplooiing te laten komen.

17 Deel 7: Silva-training in België, Nederland en de wereld Slot Zoals je in dit e-book hebt gelezen kan je in de Silva Training heel wat technieken aanleren om je leven beter, gezonder, gelukkiger en welvarender te maken : - Beter slapen - Wakker worden zonder klok - Jouw energie opwekken - Hoofdpijn stoppen - Je dromen leren duiden - Je immuunsysteem versterken - Betere beslissingen nemen - Slechte gewoonten zoals roken en overmatig drinken of eten afleren - Meer welvaart in je leven creëren - Je relaties verbeteren Met de drie-vinger-techniek en de Spiegel van de geest -techniek kan je wonderen bereiken in je leven. Het worden onmisbare referentiepunten in je dagelijkse omgang met jezelf en met anderen die je kan gebruiken om problemen op te lossen. Je leert jouw innerlijke stem te volgen die jou dankzij een verscherpte intuïtie onschatbare voordelen zal opleveren in het maken van de juiste keuze of het nemen van de juiste beslissing. Alleen daarom is het volgen van de Silva Training een kostbaar geschenk dat je leven drastisch in positieve zin zal veranderen. On line wegwijs in de Silva method De Silva method-organisatie is gevestigd in Laredo-Texas in de Verenigde Staten van Amerika. U vindt alle informatie over de werking, opleidingen en cursussen op Je krijgt er meteen de kans om 9 lessen gratis te downloaden. Die laten je kennis maken met de Sila Training in al zijn facetten en leren jou hoe je de kracht van je geest kan ontwikkelen om een nieuw leven vorm te geven. Nadien kan je de Silva Life System -cursus aankopen dat je een doorgedreven training biedt om vertrowud te raken met alle technieken die in dit- e-book beschreven werden en nog veel meer. De meditatietechnieken kan je na deze basiscursus nog uitbreiden in de cursussen Silva Intuition Training en Silva Mind Body Healing. Het geheel van de Sila Training brengt je op een uitermate fascinerend en boeiend pad naar een beter leven, een betere gezondheid, betere relaties en meer welvaart.

18 Opleidingen en cursussen in België en Nederland Uiteraard beheerst niet iedereen even goed de Engelse taal om de Silva-cursussen te volgen. Daarom zijn er ook in België en Nederland (zoals in 131 landen en 29 talen over gans de wereld trouwens) mogelijkheden om de Silva-training te volgen. Dit e-book is er vooral op gericht om jou wegwijs te maken in de opleidingskansen in de lage landen. Hierbij een overzicht: Voor wie niet of te weinig de Engelse taal beheerts of liever niet thuis op zijn eentje aan de slag wil met de Amerikaanse Silva training-cursussen zijn de Nederlandse opleidingen en cursussen dus de oplossing.

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Dit systeem is jouw onderbewustzijn

Dit systeem is jouw onderbewustzijn Besturingssysteem op de achtergrond Dagelijks open je het bureaublad op je pc of tabloid. Je start je mail en internet en ondertussen open je een game. Je mag er dagelijks op vertrouwen dat je pc doet

Nadere informatie

W E R K B O E K E X T R A

W E R K B O E K E X T R A W E R K B O E K E X T R A Attunement Diary S C H I J N J E L I C H T M O O I E V R O U W, D E W E R E L D H E E F T J E N O D I G! Ik stem me af op het Universum zodat ik Eenheid en Harmonie ervaar 2016

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

The Magic / Rhonda Byrne

The Magic / Rhonda Byrne The Magic / Rhonda Byrne samenvatting: The Magic is gebaseerd op de Wet van de Aantrekkingskracht, een fundamentele, wetenschappelijke, universele wet, die alle energie in ons universum stuurt. Volgens

Nadere informatie

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie.

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie. Doelen Bereiken Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen Inleiding: - Doelen Bereiken Van Wens Naar Doel En Van Doel Naar Realiteit In 6 Stappen. In dit programma zal ik je verschillende

Nadere informatie

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding In de voorgaande mails heb je kunnen lezen over de kracht van je onderbewustzijn en hoe je jouw onderbewustzijn voor je kan laten werken. Je weet inmiddels

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

E-book Piekeren. Inleiding

E-book Piekeren. Inleiding E-book Piekeren Inleiding... 1 Wat is piekeren nu eigenlijk?... 2 Piekertest... 2 De hersenen doen waar ze goed in zijn... 3 Zelfkritiek, een bijzondere vorm van piekeren... 4 Stoppen met piekeren... 5

Nadere informatie

Op basis van onderstaande items kan je nagaan welke toegevoegde waarde de trainingen

Op basis van onderstaande items kan je nagaan welke toegevoegde waarde de trainingen Beste webbezoeker, Op basis van onderstaande items kan je nagaan welke toegevoegde waarde de trainingen Selfcoaching for business Selfcoaching voor privé gebruik Slaapschool voor jou kunnen hebben. Per

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Affirmaties, welke passen bij mij?

Affirmaties, welke passen bij mij? Affirmaties, welke passen bij mij? Veel mensen maken gebruik van affirmaties, om hun gevoel, zelfbeeld en gedachten positief te beïnvloeden. Regelmatig hoor ik van cliënten, dat hoe vaak ze ook affirmeren,

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de OVER EN UIT OVER EN UIT Welkom bij de e-training Over en uit. In deze training leer je beter om te gaan met je scheiding. Je leert hoe je het beste het nieuws van de scheiding aan je kind kan vertellen,

Nadere informatie

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven.

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. 11 video s 11 schrijfoefeningen 11 affirmaties 11 inspiratie-quotes SHINEYOURLIGHTNOW.NL Dit is je Flow Dagboek voor de Fuck

Nadere informatie

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten Susanne Hühn Het innerlijke kind angst loslaten Inhoud Inleiding 7 Hoe ontstaat angst? 11 Wegen uit de angst 19 Het bange innerlijke kind leren kennen 35 Meditatie Het bange innerlijke kind leren kennen

Nadere informatie

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt.

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt. Hoofdstuk 7 Emoties Nu is het tijd om door te gaan. Je hebt je dwarslaesie, je bent hopelijk klaar met al de medische dingen, nu is het tijd om ook je gevoelens aandacht te geven. Dus: ga lekker zitten,

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N HighCoaching Coaching op een hoger niveau B R O C H U R E O N T S T R E S S E N Verminderen van stress en verhoging van gezondheid 1 HighCoaching KvK nr. 51529904 Stress Management System Wat is stress?

Nadere informatie

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen

Receiving the Day. Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Receiving the Day Dag 1 -Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen Dag 1 Inzicht in je wensen, angsten en overtuigingen We gaan helder krijgen wat voor jou belangrijk is. Dit is de eerste stap in

Nadere informatie

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 3. Aanleren. Dag 18. Je nieuwe geest neurologisch. Zoals je gisteren al las gaan we de komende 11 dagen de energie van je nieuwe geest opbouwen. Gisteren ben je hiermee begonnen door de emotionele

Nadere informatie

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training

2010 Marco Honkoop NLP coaching & training 2010 Marco Honkoop NLP coaching & training Introductie Dit ebook is gemaakt voor mensen die meer geluk in hun leven kunnen gebruiken. We kennen allemaal wel van die momenten dat het even tegen zit. Voor

Nadere informatie

Dominique Antiglio. Adem in, adem uit. De kracht van sofrologie: het nieuwe mediteren

Dominique Antiglio. Adem in, adem uit. De kracht van sofrologie: het nieuwe mediteren Dominique Antiglio Adem in, adem uit De kracht van sofrologie: het nieuwe mediteren HOE SOFROLOGIE JE LEVEN VERANDERT Verbind je met je ademhaling met de rust en het geluk in jezelf Haal adem en maak contact

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Het sprekende hart. van. Louise Hay

Het sprekende hart. van. Louise Hay Het sprekende hart van Louise Hay Ik draag dit boek op aan jouw hart. Je hart is jouw machtscentrum. Ik heb geleerd dat creëren makkelijk is als gedachten van liefde recht uit je hart komen. Maak nu aanspraak

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Business Essentials. 3 Essentiële lessen

Business Essentials. 3 Essentiële lessen Coach Business Essentials 3 Essentiële lessen Welkom! Wat super dat je je hebt ingeschreven voor de Coach Business Essentials! Deze gratis training is speciaal voor coaches en therapeuten, die hun onderneming

Nadere informatie

Emilie Depuydt. Goed gezien. Stel jezelf zichtbaarder op en word wie je werkelijk bent. Witsand Uitgevers

Emilie Depuydt. Goed gezien. Stel jezelf zichtbaarder op en word wie je werkelijk bent. Witsand Uitgevers Goed gezien Emilie Depuydt Goed gezien Stel jezelf zichtbaarder op en word wie je werkelijk bent Witsand Uitgevers Voor Jules en Jeanne, twee grote voorbeelden in zichtbaar zijn. Alle voorbeelden in dit

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Het Geheim. * Het Geheim = Aantrekkingskracht van de gedachten, gedachten is energie en magnetisch.

Het Geheim. * Het Geheim = Aantrekkingskracht van de gedachten, gedachten is energie en magnetisch. Het Geheim * Het Geheim = Aantrekkingskracht van de gedachten, gedachten is energie en magnetisch. -Het geheim van het leven geopenbaard- Het grote geheim van het leven is de wet van aantrekking. De wet

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge DANKBAARHEID MANIFESTEER MEER OMZET CHALLENGE 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET CHALLENGE IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

Inner Child meditatie

Inner Child meditatie De Inner Child meditatie Uit: Je Relatie Helen Een nieuwe weg naar heling van je relatievaardigheid Indra Torsten Preiss De Inner Child meditatie De Inner Child-meditatie is de meditatie bij uitstek om

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

STRESS EN HARTCOHERENTIE

STRESS EN HARTCOHERENTIE Dendermondsesteenweg 29 9270 LAARNE-KALKEN 0474 30 85 84 www.dekrachtbron.be info@dekrachtbron.be MASSAGECENTRUM DE KRACHTBRON STRESS EN HARTCOHERENTIE Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

Oefeningen om om te gaan met moeilijke momenten. Algemeen. Overzicht:

Oefeningen om om te gaan met moeilijke momenten. Algemeen. Overzicht: Oefeningen om om te gaan met moeilijke momenten Algemeen In dit document vind je een overzicht terug van oefeningen die je kan doen om de psychologische vaardigheden te versterken en de deelnemers te ondersteunen

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Geloven kun je niet alleen! Stap 1 Jouw kijk op de wereld 15 min. Kijken in de spiegel naar jezelf Wat vind je van je eigen lichaam? Wat vind je mooi? Als je zou mogen kiezen, welk deel zou je dan weghalen?

Nadere informatie

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training

Doe Gelukkiger. Marco Honkoop NLP coaching & training 1 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Je goed voelen om niets... 5 2.1 Gevoel trainen... 6 2.2 Strategie goed voelen... 7 3. Goede beslissingen nemen... 9 3.1 Strategie goede beslissingen nemen... 10

Nadere informatie

- 1 -

- 1 - - 1 - Hallo, ik ben Agnes Jaspers Als Coach help ik mensen door middel van Mindfulness rust en ruimte te creëren in hun leven. Dit ebook heb ik speciaal voor jou geschreven. Je vindt in dit ebook een aantal

Nadere informatie

De vier onmetelijke vermogens van de geest

De vier onmetelijke vermogens van de geest De vier onmetelijke vermogens van de geest Geluk is alleen mogelijk als er liefde is. Ware liefde heeft het vermogen iedere situatie waarin we ons bevinden te genezen en te veranderen, en ons leven een

Nadere informatie

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs Kies voor geluk met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen Raymond Gruijs Wat is succes & geluk? Geluk is dat wat jou blij maakt. Succes is je doel hebben bereikt. In geld, creativiteit, liefde,

Nadere informatie

Creëer een gezonde WORK LIFE balans

Creëer een gezonde WORK LIFE balans Creëer een gezonde WORK LIFE balans d.m.v. SELFCOACHING Spreker: Kris Colpaert Waarom work-life balans? 1 Rendement Gezonde spanning Breekpunt Last signalen Karwei Verveling Alarm signalen Burden Belasting

Nadere informatie

De 7 geheimen van een schildpad

De 7 geheimen van een schildpad Wijsheid van de maand september 2014 Deze maand geen wijze tekst maar een titel van een boekje: De 7 geheimen van een schildpad Dit boekje lees ik nu voor de tweede maal en ik ben onder de indruk van de

Nadere informatie

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus Werkboek voor de Veerkracht Versterkende meditatiecursus In deze les leer je hoe je vanuit een ontspannen en alerte houding, de aandacht te richten op de lichamelijke gewaarwordingen die je voelt doordat

Nadere informatie

ANGSTEN OVERWINNEN Een mentale, gedragsmatige en lichamelijke aanpak Vlaams Angstcentrum Bart De Saeger

ANGSTEN OVERWINNEN Een mentale, gedragsmatige en lichamelijke aanpak Vlaams Angstcentrum Bart De Saeger ANGSTEN OVERWINNEN Een mentale, gedragsmatige en lichamelijke aanpak Vlaams Angstcentrum Bart De Saeger In elk mens schuilt een potentiële moordenaar! Wat als zij straks het schelmes neemt? ANGSTEN OVERWINNEN

Nadere informatie

Ametrien. Wil je graag dingen veranderen, maar blijft je innerlijke

Ametrien. Wil je graag dingen veranderen, maar blijft je innerlijke Amethist Herinner jij je contact met de Machtige Spirit? Neem je de moeite om te bidden en vraag je om hulp? Spreek nog vaker liefdevolle gebeden uit en focus je nog meer op vrede voor jezelf en de wereld.

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

LIEVE JIJ, RIA. Heel veel plezier, succes en geniet! Warme groet,

LIEVE JIJ, RIA. Heel veel plezier, succes en geniet! Warme groet, 1 INHOUDSOPGAVE Introductie... 3 Accepteren... 5 Dankbaar... 6 Zoek je diepste verlangens... 8 Oplaad tijd... 10 Emoties in balans... 11 Spiegelen... 13 Shaken... 14 2 LIEVE JIJ, Thuis komen bij je zelf,

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge MOED MANIFESTEER MEER OMZET 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw werkboek voor Dag 2 De Manifesteer

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE MAXIMALE PRESTATIE? HET HOOFD? Bert Van Poucke

WAT BEPAALT DE MAXIMALE PRESTATIE? HET HOOFD? Bert Van Poucke WAT BEPAALT DE MAXIMALE PRESTATIE? HET HOOFD? Bert Van Poucke Analyse 4 pijlers belangrijk om optimale prestaties te leveren: 1) de fysieke pijler (incl. technisch en tactisch) 2) de mentale pijler 3)

Nadere informatie

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink

HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ TIJD VOOR ELKAAR. Willem en Marian de Vink HEMELS HUWELIJK KALENDER 52 X WIJ SAMEN TIJD VOOR ELKAAR Willem en Marian de Vink Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Romantiek in een liefdesbrief ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf

Nadere informatie

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Spiritueel dagboek Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Voorwoord: Een spiritueel dagboek 5 Waarom een spiritueel dagboek? 7 Om bewuster te leven en te handelen Aandachtspunten

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Mindfulness omgaan met wat er is workshop Parkinson café

Mindfulness omgaan met wat er is workshop Parkinson café Mindfulness omgaan met wat er is workshop Parkinson café Yvonne Kuijsters Kennismaken met mindfulness Wat is mindfulness Wat brengt het mij, wat heb ik eraan? Aandacht Aandacht is een vorm van oplettendheid.

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

Beste Ik Techniek H Y P N O W O R K S

Beste Ik Techniek H Y P N O W O R K S Beste Ik Techniek DISCLAIMER Deze (gratis) uitgave is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Niets eruit mag worden gekopieerd in welke vorm dan ook zonder toestemming van de auteur. Wel mag deze

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn?

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Ja, natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Domweg gelukkig zijn Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je domweg gelukkig wilt zijn? Dat er te veel in je leven is waardoor

Nadere informatie

-1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn

-1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn Test geluk en levenskunst Beantwoord elke stelling met ja/eens of nee/oneens -1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn -2- Ik ben niet zo gevoelig voor lof of

Nadere informatie

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Verkondiging Geef me meer geloof God. Het is één van de meest gevaarlijke vragen die je aan God kunt stellen. Ik kan je van te voren zeggen:

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Uitkomst onderzoek EFFECTEN ZELFREALISATIE

Uitkomst onderzoek EFFECTEN ZELFREALISATIE Uitkomst onderzoek We geven in dit verslag een aantal samenvattende uitkomsten weer van het onderzoek onder de deelnemers die in de periode 2012-2015 hebben deelgenomen aan de zesdaagse Zelfrealisatie.

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

Open je hart en verwacht een wonder van Jezus!

Open je hart en verwacht een wonder van Jezus! Open je hart en verwacht een wonder van Jezus! Voordat je het onderstaande gaat doorlezen wil ik je vragen om het onderstaande gebed te bidden: Almachtige God, Schepper van hemel en aarde, ik mag op dit

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Oefeningen Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT

HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT HOE JE IN 5 STAPPEN ECHT ZELFVERTROUWEN OPBOUWT DOOR ANN VAN RIET WWW.ALTHEA-COACHING.BE Hallo! In dit e-book ga je leren hoe je echt zelfvertrouwen kan opbouwen. En daarmee bedoel ik dus niet gewoon denken

Nadere informatie

Hoe ontstaat hyperventilatie?

Hoe ontstaat hyperventilatie? Hyperventilatie Wat is hyperventilatie? Ademhalen is een handeling die ieder mens verricht zonder er bij na te denken. Het gaat vanzelf en volkomen onbewust. Ademhaling is de basis van onze gezondheid.

Nadere informatie

. "I am not what happened to me. I am what I choose to become."

. I am not what happened to me. I am what I choose to become. VERGEVING EN ZELFBEELD. "I am not what happened to me. I am what I choose to become." IS DEZE WORKSHOP IETS VOOR MIJ? Vaak denkt men bij vergeving aan mensen, die iets vreselijks is aangedaan of zelf een

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie

Power e-book - Ontdek de 3 strategieën voor meer innerlijke rust en kracht! POWER e-book. Ontdek de 3 strategieën voor meer innerlijke rust en kracht!

Power e-book - Ontdek de 3 strategieën voor meer innerlijke rust en kracht! POWER e-book. Ontdek de 3 strategieën voor meer innerlijke rust en kracht! POWER e-book Ontdek de 3 strategieën voor meer innerlijke rust en kracht! - DOOR MARCO HONKOOP - Marco Honkoop http://ontspanningsoefeningenbijstress.nl 1 Inhoudsopgave 1. Strategie 1: Voel je weer super

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk!

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! E-Book wordt aangeboden door CatharinaSmeding.com! In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! Catharina Smeding Tip: print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Let op! Je mag niets aan dit

Nadere informatie

3 tips om als hoog-sensitief persoon bij jezelf te kunnen blijven!

3 tips om als hoog-sensitief persoon bij jezelf te kunnen blijven! 3 tips om als hoog-sensitief persoon bij jezelf te kunnen blijven! Even voorstellen: Thirza Holwerda Mijn naam is Thirza Holwerda en als je mij zou kennen dan weet je dat ik een gevoelig persoon ben en

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les twee Welkom bij les twee van deze e-cursus waarin we je willen laten zien hoe je groter kunt worden zodat je problemen

Nadere informatie

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie?

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? door Nathan Wennegers Trefwoord: zelfkennis / meditatie 2015 Non2.nl Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie