Hendrickx Feesten. Dreamland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hendrickx Feesten. Dreamland"

Transcriptie

1

2 Zuiddag Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne Work for Change waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40/50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later. Hun loon gaat dit jaar naar Theatre Day Productions, een partnerorganisatie van Broederlijk Delen. De negende editie van Work for Change van Zuiddag staat in het teken van het recht op jong zijn. Tijdens het voting-event in januari haalde Broederlijk Delen de meeste stemmen, waardoor zij dit jaar projectpartner zijn. De reporters van het Heilig Graf trokken op pad om eens te gaan kijken bij onze hard werkende studenten. Ze stelden enkele vragen aan de werkgevers en studenten over hun ervaringen met hun job en de samenwerking met Zuiddag. De reporters (op onze school beter bekend als de VIPs) zijn zesdejaars die zich extra graag wilden inzetten om Zuiddag op onze school zo goed mogelijk te laten verlopen. Karlien Leyten, Jens Goos en Julie Weyns zijn die 3 leerlingen. Zij moesten om VIP te worden een sollicitatiebrief schrijven die moest dan worden gekeurd. VIP zijn is superleuk en is zeker aangeraden aan de leerlingen die volgend jaar naar het zesde komen. Dit zijn wij op de VIP-dag van Zuiddag in Leuven. Een dag vol interessante workshops, nieuwe mensen leren kennen en tonnen plezier. Genoeg redenen om in onze voetsporen te treden.

3 Hendrickx Feesten Hendrickx feesten zoekt samen met u naar de perfecte locatie en inkleding voor uw feest. Tegelijk zorgt hun keuken voor een hoog culinair niveau. Verassend, hedendaags, werelds en smaakvol zijn hun vaste ingrediënten. Hendrickx Feesten doet al voor de 2 de jaar op rij mee met Zuiddag omdat ze het een heel leuk initiatief vinden. De leerlingen voeren keukentaken uit zoals groenten kuisen, brood bakken, patisserie maken, kortom het eten voor de feesten van het volgende weekend helemaal klaarmaken. Op de foto zie je Lavina trots de groentjes wassen. Dreamland Dreamland is een leuke speelgoedwinkel die voor speelgoed, videogames, verkleedkleren, multimedia en noem maar op de place to be is. Dreamland is op vele plaatsen in het land te vinden, dus vast ook dicht bij u in de buurt. Dreamland is geen onbekende als het op Zuiddag aankomt ze doen al enkele jaren enthousiast mee en zijn dan ook van plan die traditie voort te zetten. Dreamland maakt deel uit van de Colruyt Group, een partner van het project Zuiddag. De leerlingen hier houden zich bezig met het uitpakken van speelgoed, kijken of al het speelgoed goed is aangevuld en of alles er netjes en overzichtelijk uitziet. Dreamland is erg onder de indruk van waar Zuiddag om draait en werkt maar al te graag mee. In een leuke winkel als deze kunnen ze altijd wel helpende handen gebruiken. Marlies en Nele vonden het alvast een leuke ervaring.

4 Happy Beauty Bij Happy Beauty kan u terecht voor het perfecte kapsel dat helemaal bij u past. Naast het knippen van haar doet Happy Beauty ook een gehele verzorging van uw lichaam. U kan bij hun onder andere terecht voor kunstnagels, pedicure en manicure verzorgingen. Daarnaast kunnen zij u ook een heerlijke, deugddoende massage aanbieden, die uw stress helemaal achterwege laat. Happy Beauty zocht specifiek leerlingen uit de studierichting schoonheidsverzorging. Leerlingen met ervaring, die de technieken kennen. De studenten draaiden mee in het gewone werk en zagen eruit als echte professionals. Happy Beauty had ook voor Zuiddag een speciale actie. De ganse dag kon je verschillende behandelingen krijgen voor slechts de helft van de prijs. Hier zie je Lore in volle actie. AZ Turnhout Patiënten op een kwaliteitsvolle manier behandelen, begeleiden en ondersteunen, is een taak die alle artsen en medewerkers in AZ Turnhout ter harte nemen. Het ziekenhuis is zich ervan bewust en stellen alles in het werk om dit in de praktijk om te zetten. Hier vonden we 3 zeer gemotiveerde leerlingen terug. Laura, Ashley en Jasmien kozen voor een job in het ziekenhuis omdat ze in de toekomst graag ook die richting uit willen gaan met hun carrière. Het solliciteren voor deze job ging dan ook heel vlot hier. De meisjes moesten helpen bij het patiëntentransport en deden dit met plezier.

5 Dreambaby Verwacht je een nieuwe baby? Verras je graag het jongste familielid? Wat je ook zoekt als de doelgroep een pasgeborene of baby is dan is het juiste adres. Buggy s, accessoires, speelgoed, allemaal in 1 winkel. Dreambaby is ook deel van de Colruyt Group net zoals Dreamland. Imke kwamen we in het magazijn tegen met een glimlach op haar gezicht. Ze moest de nieuwe vracht juist stockeren. Dreambaby deed dit jaar voor de eerste keer mee en bestaat op Zuiddag juist 1 jaar. Ondanks dat ze nieuw zijn bij het project, zijn ze heel enthousiast over het initiatief en vinden ze het goede doel een mooie keuze. Torfs Wie bij Torfs binnenstapt, heeft steeds een voetje voor. Zowel wat het ruime merkaanbod, de aangeboden kwaliteit als het winkelplezier betreft. Torfs is een van de grote partners van Zuiddag, elke winkel in Vlaanderen heeft wel minstens 1 leerling ter beschikking en de grote winkelketens hebben er soms 2. In hun vestiging in Turnhout vinden we Annelien terug. Zij kreeg de opdracht om alle schoenen te sorteren volgens maat en kleur.

6 Tip-toe Tip-Toe is een leuke fleurige schoenenwinkel voor kinderen. Ze bieden een ruim assortiment aan, zodat er voor ieder kind wel iets leuk inzit. Hier in de winkel stond Liselotte. Zij had voor deze job gekozen omdat ze al enige tijd als jobstudent in de winkel werkt. Haar taak bestond uit de etalage te onderhouden en in de winkel te mee te draaien om schoenen te verkopen. Speelkaartenmuseum Het speelkaartenmuseum in Turnhout laat je goed zien hoe er vroeger speelkaarten werden gemaakt en welke machines hiervoor werden gebuikt. Hier ging Esther voor een dagje werken. Ze had gesolliciteerd via de jobbank. Ze liep vooral mee rond met de rondleidingen. We hadden het genoegen om hier ook nog onze Palestijnse vrienden tegen te komen die ook eens naar het museum kwamen kijken.

7 Kruidvat Kruidvat biedt klanten het vertrouwde voordeel in een moderne en toegankelijke winkelomgeving. Door de overzichtelijke en logische presentatie vinden klanten makkelijk hun weg in de winkel. Hier in de winkel in de Gasthuisstraat in Turnhout kwamen we Jolien tegen. Zij had voor deze job gekozen omdat ze ook al eerder hier had gewerkt. Haar job hield vooral in om de rekken te vullen en alles netjes te houden. Heilig-Grafinstituut Onze school heeft zelf ook verschillende jobs aangeboden, verdeeld over de campussen Klinkstraat, Patersstraat en Apostoliekenstraat. Een dagje meehelpen met het secretariaat, het afroepen van de rijen s morgens, de werkmannen ondersteunen, assisteren aan het onthaal,. In de Apostoliekenstraat hielpen Jasmina en Paulien op het secretariaat met allerhande administratieve zaken.

8 Gillenia Bij Gillenia kan je terecht als je eens iets anders wilt met je tuin. Laat je tuin ontwerpen en ze zorgen voor de verbouwingen en inrichtingen in je tuin om er je droom van te maken. Een vijver of een mooi terras, niets is teveel gevraagd. Bij Gillenia stond Rojda bij haar buurman mee te draaien in het werkveld. Eerst moest ze wat onderhoud doen en daarna mocht ze echt meedraaien in de werking. In de namiddag mocht ze enkele tuinplannen inkleuren. Het was een leuke ervaring en ze vond het eens leuk dat het wat anders was als school. AZ Monica Het ziekenhuis biedt een ruim aanbod van topgeneeskunde en kwalitatieve patiëntenzorg aan ieder die hulp nodig heeft. Het ziekenhuis is ervan bewust de patiënten te geven wat ze nodig hebben en dat ze steeds blijven leren. Ze proberen daarom ook een visie uit te dragen op de kwaliteit van het ziekenhuis. Na lang zoeken vonden we Maxime in het ziekenhuis bij de oogkliniek. In de voormiddag moest hij in de keuken staan en in de namiddag mocht hij in de oogkliniek staan waar hij documenten in orde aan het maken was en later nog een OK zou bijwonen. Hij had het erg naar zijn zin daar, maar toekomstgericht was het toch zijn roeping niet.

9 Novotel Novotel in Antwerpen Noord aan de haven is een hotel ideaal voor zakelijk verblijf, dicht bij de handel in de haven van Antwerpen en makkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven. Het is een hotel met 120 kamers, een bar en restaurant. Naar de zoo, eens gaan winkelen, het is allemaal makkelijk te bereiken als je hier verblijft. Ideaal voor een weekendje weg. In Antwerpen aan de haven vonden we Kevin in het Novotel. Kevin moest doorheen de dag enkele klusjes uitvoeren, want hij werkte bij de technische dienst van het hotel. Hij heeft deze job gevonden omdat hij hier al eerder vakantiewerk had verricht. Het was niets nieuw, maar wel een leuke ervaring. Dienst inburgering Bij de dienst inburgering in Antwerpen kan je terecht als je een persoon bent dat naar België is gekomen, maar nog geen Nederlands kan. Ze onderzoeken welke lessen je nodig hebt, ze helpen je een cursus te vinden en schrijven je hier ook voor in. Bij deze dienst konden we na even zoeken Iris terugvinden achter de bureau met een andere leerkracht. Ze waren zich aan het voorbereiden op de avondles die Iris samen met een leerkracht ging geven. Iris vertelde dat het geen gewone lessen waren, maar eerder wat spelletjes spelen omdat je zo beter het Nederlands opneemt. Iris moest ook de Zuiddag voorstellen in haar klas omdat ze daar tenslotte als leerkracht voor een dag stond. Ze vond het erg leuk en ze deed dit om te kijken of de job een optie voor later kon zijn.

10 DELA DELA is de uitvaartspecialist in België. Het is een bedrijf dat de organisatie en verzekering van uitvaarten combineert. DELA staat voor Draagt Elkanders Lasten. Het is een bedrijft dat zorgt voor elkaar. Ze organiseren begrafenissen, maar vinden het ook belangrijk hulp te bieden aan de nabestaanden, zowel tijdens als na de uitvaartzorg. Niet alleen financieel en administratief, maar ook op menselijk vlak. Eenmaal bij DELA aangekomen vonden we op de derde verdieping van het grote gebouw onze leerling Joy. In de voormiddag had ze informatie gekregen over DELA zelf en de marketing. En in de namiddag kon ze zich onder andere verwachten aan informatie over hoe je een bedrijf moet promoten. Ze heeft deze job gevonden na lang zoeken op de jobbank omdat ze niet bij iets voor de hand liggend wou werken. Ze had zich iets anders voorgesteld, maar vond het zeker een heel leuke ervaring en heeft veel nieuwe dingen bijgeleerd. Ze vindt Zuiddag een heel goed initiatief omdat je nieuwe ervaringen opdoet. Ook de sprekers vond ze fijn omdat je zo met je neus op de feiten werd gedrukt en de realiteit onder ogen ziet! Ze vond de Zuiddag echt top!