A-serie. voor de zakelijke markt. ATAG CV-ketels, zuiniger worden ze niet gemaakt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A-serie. voor de zakelijke markt. ATAG CV-ketels, zuiniger worden ze niet gemaakt"

Transcriptie

1 A-serie voor de zakelijke markt ATAG CV-ketels, zuiniger worden ze niet gemaakt

2 Simpelweg de zuinigste CV-ketel ATAG Verwarming legt zich al jaren toe op de ontwikkeling en productie van geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige CV-ketels. Dankzij toepassing van de juiste techniek en het gebruik van duurzame en degelijke materialen biedt een ATAG CV-ketel optimaal comfort en het hoogste rendement. En dat is goed voor het milieu want minder aardgas betekent minder schadelijke CO 2 door de schoorsteen. Bovendien is een ATAG CV-ketel ook financieel aantrekkelijk. Niet alleen vanwege de besparing op energiekosten, maar vooral ook vanwege de aantrekkelijke aanschafprijs in combinatie met de lage onderhoudskosten. Dat is nog eens zuinig! ATAG CV-ketels: Zuiniger worden ze niet gemaakt

3 Kracht door eenvoud & degelijkheid Met de ATAG A-serie biedt ATAG u een Combi-ketel die uitermate geschikt is voor seriematige vervanging en nieuwbouw. Een ketel die op alle onderdelen uitzonderlijk goede prestaties neerzet. Op het gebied van prijs én kwaliteit. Want de ATAG A blinkt uit in rendement, betrouwbaarheid, eenvoud en degelijkheid. De ATAG A wordt gekenmerkt door het hoogste rendement, op het gebied van verwarming én warm water. Het toestel is compact, licht van gewicht en levert zeer snel warm water. Dankzij een slimme constructie en de toepassing van hoogwaardige materialen is de ATAG A uitzonderlijk installatie-, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. De duurzame, degelijke en schone materialen (RVS) zorgen voor de laagste onderhoudsinterval en een blijvend hoog rendement. Laagste total cost of ownership (TCO) Uit langdurige tracing en matching van service en onderhoud van CV-ketels is gebleken dat de ATAG CV-ketel statistisch de laagste TCO heeft. Dit is het resultaat van betrouwbaarheid, lage service- en onderhoudsfrequentie en het ultra hoge rendement. De keus voor een ATAG kan uw exploitatiekosten reduceren met 30%. Hoogste rendement Wist u dat ATAG CV-ketels het hoogste rendement in de markt hebben? Dankzij de juiste techniek en het gebruik van de duurzame roestvaststalen (RVS) warmtewisselaar en een speciale innovatieve constructie die in ALLE ATAG CV-ketels wordt toepgepast, leveren alle ATAG CV-ketels minimaal 109,5% rendement. De A-Serie zelfs 109,7% rendement. Dat is gemeten en bevestigd door keuringsinstantie GASTEC en beduidend meer dan de geldende norm van 107% voor een HR-ketel. Een van de HR ketels van ATAG (Q25C) werd in 2006 door de Consumentenbond zelfs getest als de CV-ketel met het hoogste rendement, de schoonste verbranding, dus de laagste emissie. Bovendien blijft het rendement van een ATAG CV-ketel tijdens de hele levensduur op het zelfde hoge niveau. Jaar in jaar uit.

4 Ook de beste keuze bij nieuwbouw Naast het hoogste rendement op verwarming biedt de ATAG A dankzij een nieuwe geavanceerde HR tapwatertechnologie een uitzonderlijke hoog rendement op warm tapwater. Dit zorgt voor unieke prestaties. Met een EPC-reductie tot 0,19, een jaartapwaterrendement van 94,2% in de CW4 klasse en een CV rendement van 109,7% presteert de speciale EC uitvoering van de ATAG A beter dan ieder concurrerend toestel. Hierdoor is de ATAG A dé beste oplossing bij nieuwbouw. Want dankzij de EPC reductie van 0,19 kan er snel, eenvoudig en efficiënt gescoord worden in de EPN. Hoogste EPC reductie KIWA Gastec en TNO zijn belangrijke, en onafhankelijke instanties die de hoge prestaties van onze ketels toetsen en beoordelen. Voor de ATAG A is een CE-certificaat afgegeven, een Gaskeur certificaat en een gelijkwaardigheidsverklaring hulpenergie. Kijk ook op voor de EPC rekentool. Hiermee wordt aangetoond dat de toepassing van de ATAG A een significante bijdrage levert in het reduceren van de EPC.

5 Hoogste rendement Laagste total cost of ownership Zuinig Technische specificaties Voor het inpassen van de juiste ketel binnen het project is een goed overzicht van technische specificaties noodzakelijk. Hieronder treft u de belangrijkste kenmerken aan. Kijk ook op nl/zakelijk of op voor de bestekteksten en cad-tekeningen. Laagste CO 2 uitstoot Eenvoud en degelijkheid Optimaal comfort 0,19 EPC - reductie Type A203C A244C A244EC Belasting op bovenwaarde CV (onderwaarde) kw 20(18) 24(21,6) 24(21,6) Rendement vlgs EN677 36/30 C deellast, onderwaarde (80/60 C vollast, onderw.) % 109,7 (98,2) 109,7 (97,9) 109,7 (97,9) Modulatiebereik CV (vermogen, 80/60 C) kw 4,4-17,6 6,1-21,1 6,1-21,1 Modulatiebereik CV (vermogen, 50/30 C) kw 4,9-19,2 6,8-23,2 6,8-23,2 Gasverbruik G25 CV (bij 1013 mbar/15 C) m3/h 2,22 (2,88) 2,66 (3,69) 2,66 (3,69) Beschermingsgraad vlgs. EN IPX4D IPX4D IPX4D Gewicht (leeg) kg Hoogte/Breedte/Diepte mm 650/500/ /500/ /500/395 Naverwarming Zon Ja* Ja* Ja* Tapdrempel l/min 1,5 1,5 1,5 Gaskeur CW (Gaskeurlabel Comfortklasse warm water) CW 3 CW 4 CW 4 Aantal liters warmwater per minuut (ca. bij 38 C) l/min 11 13,5 14,3 Aantal liters warmwater per minuut (ca. bij 60 C) l/min 6 7,5 8,0 Gaskeur HR 107 ja ja ja Gaskeur HRww ja ja ja Gaskeur SV ja ja ja Max. tapwatertemperatuur C Opwekkingsrendement EPN (Hs) 0,95 0,95 0,95 Jaartaprendement EPN (Hs) 0,75 0,775 0,85 MINIFLEX HP Opties: CLV- OVERDRUK (LAS) PROPAAN ZONNE- BOILER Energielabel Een woning heeft bij de verkoop of verhuur een energielabel nodig. De installatie van een ultra hoog rendement CV-ketel van ATAG draagt bij aan een groen energielabel!

6 Bewezen kwaliteit De ATAG A is opgebouwd uit bestaande en bewezen A-componenten die zorgen voor een uitzonderlijke kwaliteit. Het hart van de ATAG A wordt gevormd door de unieke RVS OSS warmtewisselaar. De doordachte en betrouwbare techniek in combi- natie met hoogwaardig roestvaststaal maakt de warmtewisselaar een zeer sterk hart. ATAG kiest al jaren voor dit hoogwaardige materiaal (RVS) in plaats van goedkopere en vervuilende andere materialen zoals aluminium. Dankzij toepassing van RVS gladde buizen is er een optimale en directe warmteoverdracht in de warmtewisselaar. Volledig nieuw is het zogenaamde hydroblok. Dit messing gedeelte reduceert het aantal leidingdelen en fittingen in het hydraulische gedeelte van de ketel. Alle onderdelen zijn overzichtelijke geplaatst en goed bereikbaar voor snelle service. Zo zit de compacte driewegklep als één geheel in het hydroblok. Verder biedt het hydroblok plaats aan het doseerventiel, de flowsensor en de tapwatersensor. Alle leidingen en HR platenwisselaar zitten met een snelkoppeling in het hydroblok. Op regeltechnisch en elektrotechnisch terrein is alles nieuw in de ATAG A. De nieuwe besturing met verlicht beeldscherm en directe bediening vanaf de voorzijde van de ketel biedt een vlotte bediening en eenvoudige aflezing van de gewenste informatie. Achter de spatwaterdichte mantel (IPX4D) zitten de hoofdzakelijke 230 Volt componenten veilig en overzichtelijk opgesteld. Zo is er een nieuwe fluisterstille ventilator die voor een optimale menging Doordachte technieken van het verbrandingsgas zorgt. En op het gasblok zit een ontsteekunit met closed loop sparking. Een doeltreffend ontstekingssysteem voor superveilig en storingsvrij ontsteken. 250,- gasbesparing Bij de huidige gasprijzen is met een ATAG CVketel een besparing tot 250,- per jaar mogelijk. Dergelijke besparingen, met de zekerheid van stijgende gasprijzen zullen de komende jaren alleen nog maar toenemen.

7 Het ATAG assortiment Voor elke toepassing heeft ATAG een oplossing. Ook waar meer behoefte is aan meer warmwatercomfort, meer ketelvermogen of het toepassen van duurzame energie binnen uw project. ATAG biedt een breed scale aan producten. Vraag naar de specifieke brochures. E - Serie Topkwaliteit in de middenklasse. Van 22 tot 32 kw met tapprestaties tot 17,5 l/min(cw5). Klein van afmetingen, groot in mogelijkheden en prestaties. Q - Serie Topkwaliteit in warmte en warmwater. Van 25 tot 60kW in solo en combi-uitvoering. Tapprestaties door combiboiler tot 23,2 l/min (CW6) of nog hoger door combinatie met aparte boiler. De ultieme ketel voor het topsegment in de woningbouw. Q-CC Het warmwaterkanon. 30kW en toch 27,7 l/min (CW6++) warmwater leveren. Deze staande ketel is bij uitstek geschikt voor woningen met megadouche of douchetempel. Q-Solar De hybride CV-ketel die primair zonne-energie gebruikt voor verwarming én warm water. Dé oplossing voor duurzame projecten. Warmwaterprestaties tot 37,5 l/min (CW6++) en tot wel 50% gasbesparing op warmwater. Cascade Voor utiliteitsprojecten biedt ATAG een modulair systeem van ATAG Q CV-ketels tot ver boven 500kW. Samen met de ATAG regelingen en kunststof rookgasafvoersystemen biedt ATAG oplossingen op maat met hoge energiebesparingen als resultaat. Q serie E serie Comfort Eco E22C 10,7 l/min CW3 CW4 CW5 CW6 Q25C 13,4 l/min E26C 16,1 l/min Q38C 16,6 l/min E32C 17,5 l/min Q51C 23,2 l/min Q25Solar tot 28,6 l/min Q30CC 27,7 l/min Q38Solar tot 37,5 l/min Aserie Basic Tapwaterprestaties bij 38 C A203C 10,7 l/min A244C 13,4 l/min A244EC 14,3 l/min

8 Made in Holland ATAG is sinds 1948 producent van gasvoerende apparaten. Comfort, duurzaamheid, prestaties, veiligheid en design vormden toen en vormen nu nog steeds de uitgangspunten voor alle ATAG producten. Anno nu is ATAG Verwarming Nederland B.V. fabrikant en leverancier van hoogwaardige CV-toestellen en zonne-energiesystemen. ATAG bedient hiermee zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Naast Nederland worden de toestellen inmiddels in vele Europese landen verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Gelderse Lichtenvoorde waar ruim 175 medewerkers zich inzetten voor de ontwikkeling, fabricage en verkoop van de producten. 8A /06.08 Wijzigingen voorbehouden. Zuiniger worden ze niet gemaakt ATAG Verwarming Nederland BV Postbus AC Lichtenvoorde Telefoon: