13 DEC SPORTBOULEVARD DORDRECHT INDOOR TRIATHLON HAAL ALLES UIT JEZELF VOOR DE SPORTERS MET EEN HANDICAP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "13 DEC. 2015 SPORTBOULEVARD DORDRECHT INDOOR TRIATHLON HAAL ALLES UIT JEZELF VOOR DE SPORTERS MET EEN HANDICAP"

Transcriptie

1 INDOOR TRIATHLON MINUTEN MINUTEN MINUTEN 13 DEC SPORTBOULEVARD DORDRECHT HAAL ALLES UIT JEZELF VOOR DE SPORTERS MET EEN HANDICAP Als ik sport voel ik me zoveel sterker en gelukkiger JOSH RENKEMA toekomstig para-zwemmer Sporten maakt mensen sterk. Fysiek en mentaal. Daarom is het belangrijk dat sporten voor iedereen vanzelfsprekend is GUUS HIDDINK voetbalcoach en trainer Door zelf sporten andere sporters vooruit helpen, mooier kan niet ROB MUSTERS professioneel triatleet

2 EEN SPORTIEVE PRIMEUR EN BIJZONDERE UITDAGING VOOR ALLE SPORTERS De triatlon is een van de meest zware en fascinerende duursporten op aarde. Verschillende spieren komen in actie en het vraagt het uiterste van je lichaam en geest. Dus moet je nogal een flinke fysieke en mentale drempel over voordat je aan de start verschijnt. Maar met de juiste training en ondersteuning kun je die nemen. Er zijn ruim 1.7 miljoen Nederlanders met een handicap. Voor veel voor hen vraagt sporten een uiterste inspanning en ondersteuning. Eveneens is er een behoorlijke drempel te nemen alvorens ze kunnen starten. Zo is er voor mensen met een handicap amper de mogelijkheid tot sporten in een straal van 10 km van hun woonomgeving. Die overeenkomsten inspireerde een aantal triatleten een bijzonder evenement te gaan organiseren. Speciaal voor collega sporters met een handicap. Samen met het Fonds Gehandicaptensport nemen zij het initiatief tot de organisatie van de Giathlon 15. De eerste èn grootste indoor Triathlon van Europa. In Dordrecht op 13 december IN EEN UUR ALLES GEVEN VOOR EEN PRESTATIE VAN FORMAAT EN BETEKENIS Bij de Giathlon 2015 gaat het om een race tegen de klok. In een vaste tijd per de drie triathlon disciplines moeten deelnemers zoveel mogelijk meters maken. Tot het uiterste gaan van je kunnen in 1 uur en misschien wel over je grenzen gaan. Doorzetten en afzien. Misschien wel het zwaarste wat je gedaan hebt in je sportieve leven. Maar ook het beste. Want je doet het voor al die sporters met een handicap. Daar draait het om bij Giathlon Samen met sporters gaan we een bedrag bij elkaar fietsen, lopen en zwemmen, waarmee we sport voor sporters met handicap weer een stuk vanzelfsprekender maken! Meld je dus vandaag nog aan als individu of als team en schrijf je in. Want vol=vol. VOOR JEZELF EN VOOR ALLE SPORTERS MET EEN HANDICAP VAN NEDERLAND! Fonds Gehandicaptensport daagt heel sportief Nederland uit om op tijdens de Giathlon 15 als één team in actie te komen voor de gehandicaptensport. Meld je dus nu aan want er zijn maximaal startbewijzen beschikbaar! En vol=vol. Op 13 december zwemmen, fietsen en lopen we tijdens de grootste indoor triathlon van Europa voor alle sporters met een handicap. Met als doel donatiegeld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport. En misschien ook wel om een mooi persoonlijk record neer te zetten. Nog steeds is sporten, voor de 1,7 miljoen mensen met een handicap, nog lang niet vanzelfsprekend. Daar kun jij op een sportieve manier wat aan doen door deel te nemen aan Giathlon 15. Een betere reden om je vandaag nog in te schrijven bestaat er niet!

3 DE GEHANDICAPTENSPORT IS DE GROTE WINNAAR De hoofdprijs van de Giathlon gaat naar de gehandicaptensport. Op de dag zelf zullen de deelnemers samen met de ambassadeurs een cheque uitreiken aan Fonds Gehandicaptensport met daarop het totaal bedrag van de tot dan opgehaalde donatiegelden. De donaties lopen nog door tot 15 januari Het definitieve, gedoneerde bedrag zullen wij daarna bekend maken. Maar ook voor de toppers in de verschillende klassementen hebben wij mooie prijzen! Deze prijzen zijn allemaal beschikbaar gesteld door onze partners en suppliers. Daar zijn wij enorm dankbaar voor. Voor deelnemers aan de Giathlon 2015 geldt een donatie inspanningsverplichting van 400,- per persoon. Voor teams geldt een minimaal donatiebedrag van 1200,-. DONATIES KOMEN GEHEEL TEN GOEDE AAN DE GEHANDICAPTENSPORT In 2015 vindt de eerste editie van Giathlon plaats. Elke donatie van deelnemers en sponsors zowel individueel als team komt 100% ten goede aan Fonds Gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport besteedt haar inkomsten aan de gehandicaptensport in Nederland. Het van Giathlon 2015 te ontvangen donatiebedrag zal Fonds Gehandicaptensport gebruiken voor projecten in Nederland ter verhoging van de sportparticipatie onder mensen met een handicap. Voorbeelden hiervan zijn: Lokaal project in bijvoorbeeld Dordrecht SailWise Special Olympics Paralympisch TeamNL De organisatie van Giathlon 15 zal deelnemers na afloop informeren over de hoogte van het totale bedrag aan donaties dat overgemaakt is aan Fonds Gehandicaptensport.

4 DE GIATHLON WORDT ONDERSTEUND DOOR ONZE AMBASSADEURS GUUS HIDDINK Sporten maakt mensen sterk. Fysiek en mentaal. Daarom is het zo belangrijk dat sporten voor iedereen vanzelfsprekend is. Ga met ons de strijd aan tijdens de Giathlon en geef voor de gehandicaptensport! Guus Hiddink is coach van Fonds Gehandicaptensport. Als ambassadeur van het Fonds omarmt hij de Giathlon en zal hij gedurende de trainingsperiode de deelnemers voorzien van de nodige trainingstips. BIBIAN MENTEL Er zijn helaas te veel dokters, specialisten en fysiotherapeuten die mensen wijzen op de beperkingen van een lichamelijke handicap. Ik wil graag inspireren, laten zien en voelen dat er een wereld aan mogelijkheden is voor mensen een handicap. Ook in de sport! Een sportvrouw puur sang. Bibian weet als geen ander hoe het is om de strijd aan te gaan. In 2002, tijdens haar carrière als Olympisch snowboardster, verloor zij door de gevolgen van botkanker haar been. Dit weerhield haar niet om door te gaan met topsport. Inmiddels is ze Paralympisch- en Wereldkampioen snowboarden.

5 BARBARA DE LOOR Met meer dan 100 Ironkids gaan we ons hard maken voor de gehandicaptensport. Zodat de sportfaciliteiten voor kinderen met een handicap ook optimaal worden. TOINE VAN PEPERSTRATEN Sporters die zich inzetten voor andere sporters. Dat vind ik bijzonder. Hier draag ik als sportjournalist graag mijn steentje aan bij CARL VERHEIJEN Gaan jullie met mij de Giathlon uitdaging aan voor de gehandicaptensport? Ik zie jullie op 13 december aan de start in Dordrecht!

6 DE ZAKELIJKE PAKKETTEN PAKKET A - BEDRIJVENTEAM Inschrijfgeld team 3 personen 1295,- excl. BTW. Donatieverplichting van 1200,- per team. Persoonlijke donatiepagina per team, maar individueel te selecteren. Trainingsschema per onderdeel. Badmuts en badhanddoek/sportsjaal met Giathlon logo. T shirt en tasje met bedrijfslogo of teamnaam en 3 parkeerkaarten. Gratis deelname aan diverse clinics/lezingen. Top 10 bedrijven met hoogste donatie krijgen speciale vermelding op website, Social Media en tijdens event. Toegang 3 deelnemers tot Giathlon Business Area (incl. catering) en toegang 10 introducees (excl. catering). Logovermelding klein in diverse media. PAKKET B - 1% FAIRSHARE TEAM Inschrijfgeld team 3 personen 1295,- excl. BTW. Donatieverplichting van 1200,- per team. Persoonlijke donatiepagina per team, maar individueel te selecteren. Trainingsschema per onderdeel. Badmuts en badhanddoek/sportsjaal met Giathlon logo. T shirt en tasje met bedrijfslogo of teamnaam en 3 parkeerkaarten. Gratis deelname aan diverse clinics/lezingen. Top 10 bedrijven met hoogste donatie krijgen speciale vermelding op website, Social Media en tijdens event. Toegang 3 deelnemers tot Giathlon Business Area (incl. catering) en toegang 10 introducees (excl. catering). Als 1 Team FS Exposure pakket: logovermelding diverse media, tijdens event, op website en in nieuwsbrief. Korting à 10,- op individuele inschrijving bij medewerkers

7 PAKKET C - MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS Participatie à ,- en 2.500,- donatie. Gratis deelname 2 bedrijventeams. Exposure pakket: logovermelding diverse media, tijdens event, op website en nieuwsbrief. Promotieteam en/of stand op event. Aanbod/actie in mailing, website of richting zakelijke partners Fonds Gehandicaptensport. Goodybag mogelijkheden tijdens event. Als maatschappelijk partner biedt je FGS het fundament onder realisatie Giathlon 15. Partner Kinderprogramma tijdens event. 1/1 advertentie in nader te bepalen media. Quote CEO/bestuurder op website, nieuwsbrief en op schermen tijdens event. Korting à 10,- op individuele inschrijving bij medewerkers PAKKET D - SUPPLIERS & MEDIA PARTNERS Afspraak op maat per partner. 1 gratis bedrijventeam (eigen gebruik of in te zetten dmv actie) incl donatieverplichting. Aanbod of actie in mailing, website of richting zakelijke partners Fonds gehandicaptensport. Goodybag mogelijkheden tijdens event. Exposure pakket: logovermelding diverse media, tijdens event en op website en nieuwsbrief. Promotieteam en/of stand op event.

8 HET GIATHLON BESTUUR Piet Hein Merckens VOORZITTER GIATHLON Piet Hein Merckens dient een lange en glanzende carrière in voedingsmiddelenindustrie. Hij heeft aan het roer gestaan bij grote ondernemingen als Procter & Gamble, Sara Lee/DE en Wessanen. Momenteel is hij CEO van aardappelverwerker Aviko. Het bedrijf waar oud-profwielrenster Leontien van Moorsel ook wel eens een farmfrietje eet. Naast dat hij topsport bedrijf als topbestuurder is hij ook een man die duurzaamheid en maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Joost Manassen BESTUURSLID GIATHLON Als bestuurder èn ondernemer in verschillende bedrijven (Danone/ Numico, Sara Lee/Douwe Egberts en Bickery Food Group) èn in verschillende culturen gaat Joost Manassen veranderingen en uitdagingen niet uit de weg. Hij zei dan ook volmondig ja toen hij werd gevraagd als bestuurslid van deze nieuwe Stichting. Zijn waardevolle kennis vanuit zijn adviesrol (lid van comité van aanbevelingen) bij Fonds Gehandicaptensport kan hij inbrengen in dit bestuur. Als Stichting Giathlon willen wij een substantiële bijdrage leveren aan de ambitie van Fonds Gehandicaptensport. Sport structureel mogelijk maken voor mensen met een handicap. Zodat iedereen binnen een straal van 10 km van zijn woonomgeving kan sporten. Wij als bestuur van de Stichting Giathlon staan samen met de deelnemers, als één team, achter de sporters met een handicap. Met de opbrengsten van dit unieke fondsenwervende sportevenement kunnen we de gehandicaptensport op breedte- èn tosportniveau naar een hoger plan tillen. PAUL BROERSEN BESTUURSLID GIATHLON Paul Broersen is CEO van Advonate (marketing en content management) en iedere dag bezig met het optimaliseren van de resultaten van zijn klanten. ROGIER DE VREY BESTUURSLID GIATHLON Naast advocaat sportrecht (en intellectuele eigendom) bij CMS is Rogier ook buiten zijn werk volop bezig met sport. Vorig jaar is hij meegegaan met de Garmin Barcelona Triatlon en heeft hij mogen kennismaken met de triathlon. Een fantastische sport! De triathlonsport vergt het uiterste van mensen. Alleen het beste resultaat telt. Het raakt mij dat duursporters met een ijzersterke wil en discipline zich inzetten voor de gehandicaptensport. Sporters die strijden sporters. Een prestatie op zich! Een unieke combinatie: triathlon, indoor & Nederland. Trots dat wij als stichting Giathlon deze mooie sport laagdrempelig kunnen aanbieden èn mensen enthousiast kunnen maken om in actie te komen voor de gehandicaptensport in Nederland. Omdat sporten voor iedereen vanzelfsprekend moet zijn!

9 DE GIATHLON ORGANISATIE Achter de sporters met een handicap èn de Giathlon triatleten schaart zich nog één team: de organisatie. Een sterk team van professionals uit de sport- en bureauwereld hebben samen gestreden voor dit unieke concept en de uitvoering daarvan. Het Giathlonteam bestaat uit de volgende organisaties die nauw samenwerken èn zich belangeloos inzetten voor de gehandicaptensport: SUPPLIERS MAATSCHAPPELIJKE PARTNERS IN SPORT HOST INFORMATIE Stichting Giathlon Bankrashof NP Amstelveen Renée Balkema manager werving: Nike Boor directeur: RSIN (fiscaal nummer) ANBI Fonds Gehandicaptensport is erkend als een algemeen nut beogende instelling (ANBI)