Positie balie Een balie is voor de bezoeker op een logische en vindbare plek gesitueerd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Positie balie Een balie is voor de bezoeker op een logische en vindbare plek gesitueerd."

Transcriptie

1 1 Programma van eisen voor balies ter preventie van agressie en geweld In de eerste kolom is het onderwerp weergegeven en in de tweede kolom is vermeld de te behalen prestatie of een omschrijving hoe genoemde prestatie te realiseren. Of de prestatie een eis dan wel een wens is wordt bepaald door de situatie ter plekke en de aard van de dienstverlening. Onderwer Prestatie - omschrijving p Positie balie Een balie is voor de bezoeker op een logische en vindbare plek gesitueerd. Een receptiebalie wordt op de bouwlaag van de bezoekersentree gesitueerd op een logische en vindbare plek. De baliemedewerker heeft direct zicht op binnenkomende klanten. De baliemedewerker heeft vanuit de werkplek zicht op entree, toegang, wachtruimte, toiletten en portaal. Er is geen belemmering door obstakels. Collega s hebben permanent zicht op de baliemedewerker Er is door verschillende personen onder verschillende invalshoeken zicht op de balie. Vormgeving baliemeubel De balie is zo vormgegeven dat de baliemedewerker voldoende wordt beschermd tegen kwaadwillende klanten. Een zorgvuldige afweging is gemaakt om te komen tot een open dan wel een gesloten baliewerkplek. De vormgeving is dusdanig dat de klant naar de juiste balie wordt aangestuurd (d.m.v. informatieborden of door het toepassen van patronen in de vloerbedekking(bewegwijzering). De bewegwijzering is voor iedere bezoeker herkenbaar. Toegepaste symbolen zijn voor een ieder duidelijk, begrijpelijk en waarneembaar. Hoogte balie De balie is zo vormgegeven dat ambtenaar en klant elkaar op ongeveer gelijke ooghoogte aan kunnen kijken. Hieraan wordt voldaan wanneer a) de zittinghoogte van de stoel van de medewerker over een traject verstelbaar is van cm, cm of een traject daartussen, waarbij de werkhoogte van de medewerker dienovereenkomstig is aangepast, of 1 Ter beschikking gesteld door vhp ergonomie:

2 b) de vloer aan de zijde van de medewerker is verhoogd met circa 20 centimeter en de overgang naar deze vloerverhoging goed is gemarkeerd, of c) de balie aan bezoekerszijde voorzien is van een stoel, waarvan bezoekers geregeld gebruik maken Werkhoudin g De werkhouding wordt afgestemd op de aard van dienstverlening. Bij de afweging wordt rekening gehouden met psychologische aspecten. Als regelmatig meer dan vijf à tien minuten aaneen baliewerk door ambtenaar wordt verricht, dan moet het werk zittend kunnen worden verricht door de ambtenaar. Als regelmatig meer dan vijf à tien minuten aaneen baliewerk door de klant wordt verricht, dan moet deze kunnen zitten. De baliewerkplek kan ontworpen worden als: Zit/zitbalie (zowel ambtenaar als klant zitten). Zit / sta balie met verhoogde vloer (ambtenaar zit, klant staat) Zit / sta balie zonder verhoogde vloer circa 100 cm. De medewerker dient te beschikken over een verhoogde stoel. Stabalie (zowel ambtenaar als klant staan). Afstand tussen ambtenaar en klant De diepte van het balieblad is dusdanig dat tussen ambtenaar en klant voldoende sociaal veilige afstand aanwezig is. (De afstand en diepte van de balie wordt mede bepaald door frequentie en aard van transacties) De baliewerkplek is zo ontworpen dat klanten niet over de balie heen kunnen springen of over de balie heen de medewerker kunnen vastpakken. De afstand tussen ambtenaar en klant bedraagt bij Zit/zitbalie: werkblad circa 95 cm Zit / sta balie: werkblad circa 110 (80 / 30 cm) Stabalie: afhankelijk minimaal 45 cm + fysieke afscheiding Inschrijfbalie: totale diepte werkblad cm Een fysieke scheiding tussen ambtenaar en klant wordt aangebracht. Dit kan o.a. worden bereikt door het plaatsen van een tassenplank, een balieopstand of een verhoogd geplaatst klantenblad een goed verankerde lamp die dusdanig is gemonteerd dat de klant er niet overheen kan klimmen. Apparatuur Apparatuur is dusdanig geplaatst dat de ambtenaar de klant zonder belemmeringen aan kan kijken (geen belemmering door monitoren e.d.). Apparatuur met vertrouwelijke informatie wordt uit het zichtveld van klanten geplaatst.

3 Een monitor wordt links of rechts uit het midden onder een kijkhoek van maximaal 25 geplaatst omdat het uit privacy en veiligheidsredenen vaak niet wenselijk is dat klanten direct op een beeldscherm kunnen meelezen. Een meeleesscherm aan de klantzijde wordt geplaatst indien het meelezen van persoonsgegevens e/o informatie wenselijk is. Een apart klantenblad wordt aangebracht bij een stabalie (hoogte circa cm) indien de klant regelmatig moet schrijven (reikafstand voor de ambtenaar bedraagt maximaal 45 cm). Apparatuur, zoals beeldscherm en telefoontoestel, worden indien deze zich binnen het bereik van de klant bevinden, dusdanig stevig verankerd dat deze niet als slagwapen gebruikt kunnen worden. De baliemedewerker beschikt over een doelmatig klantinformatiesysteem (bijvoorbeeld nummersysteem) Transacties Geldtransacties vinden veilig plaats voor ambtenaar en klant. Mogelijke veiligheidsrisico s zijn door inhoudelijk deskundigen geëvalueerd. De klant heeft geen direct zicht op de inhoud van de geldbak Contant betalen wordt zoveel mogelijk ontmoedigd (bijvoorbeeld door het plaatsen pinautomaten e.d.). Bij contante betalingswijzen wordt gekozen voor een gesloten baliewerkplek Een meeleesscherm aan de klantzijde wordt geplaatst indien het meelezen van gegevens wenselijk is Een schuiflade of draaiplateau wordt geplaatst bij een gesloten balie. Er wordt gewerkt met een vaste afgeschermde geldbak en afroomkluis. Het werkblad of klantenblad is voorzien van een duidelijke markering voor de klant. Een gesloten balie wordt voorzien van kogelvrij glas. Een gesloten balie wordt voorzien van slagvast glas. Privacy De ambtenaren en bezoekers beschikken over voldoende privacy. Lawaaibronnen zijn afgeschermd, zodat ze spraak en/of signaal geluiden niet verstoren. Het akoestische comfort moet zodanig zijn dat mensen zich met een normaal volume verstaanbaar kunnen maken en met elkaar kunnen spreken.

4 Door het plaatsen van een verticale afscherming tussen ambtenaar en klant wordt gezorgd voor voldoende privacy voor de ambtenaar (maximaal 30 cm boven werkblad) De balie wordt uitgerust met geluidsabsorberende schotten. De balie heeft verticale geluidsabsorberende schotten en/of is zo vormgegeven dat de onderlinge afstand tot wachtenden optimaal is. Er moet een akoestisch plafond worden aangebracht. Een volledig met glas afgesloten informatiebalie moet voorzien zijn van een ringleidinginstallatie of een vergelijkbaar systeem voor geluidsversterking volgens NEN Bij informatiebalies en omroepsystemen is de luidspreker zodanig geplaatst dat zij een goed 'geluidsbeeld' geeft, dat wil zeggen zodanig dat het geluid uit de richting van de spreker lijkt te komen. Licht en lichtinval Effecten zoals spiegelingshinder, glans en schaduwwerking worden voorkomen bij de inrichting van de baliewerkplek, de plaatsing en keuze voor een type verlichtingssysteem. De inval van het daglicht is dermate dat ambtenaar én klant elkaar goed kunnen zien (dus niet alleen contouren) Er is geen sprake van sterke lichtinval achter ambtenaar of klant. De taakwaarneming wordt niet gehinderd door één of meer heldere lichtbronnen, zoals ramen en verlichtingsarmaturen, die zich in de directe omgeving of op de achtergrond bevinden van dat wat waargenomen moet worden. Er is gelijkmatig verdeeld licht aan beide zijden van de balie (zeker van belang bij een glazen loket). Kunstverlichting wordt gebruikt als belangrijk hulpmiddel bij een balie om het gezicht van de spreker te verlichten en beter waar te kunnen nemen wat de ander zegt. Het minimaal aanbevolen standaard verlichtingsniveau bedraagt 400 lux. De lichtkleur is in het algemeen neutraal wit en / of warm licht met een hoge kleurweergave index. Aanvullende verlichtingseisen gelden indien nauwkeurige kleurbeoordeling en kleurvergelijking voor een adequate taakuitvoering van belang is (bijvoorbeeld bij controle echtheid van documenten). Lichtdimmers te bedienen vanuit de baliewerkplek worden aangebracht in / bij ruimtes die s avonds en s nachts worden bemand om het visueel comfort te vergroten. Alarmeren De baliemedewerker kan in voorkomende situaties snel alarm slaan (direct bereikbaar). Dit kan worden bereikt door:

5 De baliemedewerker heeft altijd de beschikking over een (stil) alarmknop in zijn / haar directe omgeving. De baliemedewerker heeft de beschikking over een vast alarm aan tafel / muur dan wel stil alarm op lichaam en/of in de buurt (meerder knoppen) Vluchtwege n Er is voor de baliemedewerker een veilige manier om in een andere ruimte te komen. De baliemedewerker kan in noodgevallen snel weg zonder langs klanten te moeten Er is sprake van een vertragend obstakel tussen ambtenaar en klant (bijvoorbeeld boven de balie is een goed verankerde lamp opgehangen). Een deur is snel te openen en te sluiten. De deurdraairichting is richting de looproute voor het verlaten van de balie. Een eventuele deur is stevig en afsluitbaar. De vluchtweg staat in direct contact met een goed afsluitbare werk- of personeelsruimte. Materiaal gebruik Randen en hoeken van het baliemeubel zijn afgerond. Scherpe randen en hoeken komen aan het meubel niet voor. Visueel discomfort (spiegelingen, reflecties) mag niet ontstaan door toepassing van glanzende materialen zoals gepolijst natuursteen. Kleurgebrui k Bij de kleurkeuze wordt rekening gehouden met: Het onderscheid ten opzichte van een achtergrondkleur en het contrast; De associaties die sommige kleuren oproepen. Rood is onveilig, groen is veilig. De kleur blauw wordt meestal als koel ervaren en rood als agressief. Kleurenblindheid: circa 8 % van de mannen en 0.3% van de vrouwen is kleurenblind (Gleitman,1995) Kleur en verlichtingssterkte van de omgeving. Kleuren trekken erg sterk de aandacht, beperk daarom het gebruik. Het gebruik van rustige heldere kleuren en patronen maakt de kans op ongewenst gedrag door cliënten (agressie en geweld) kleiner. Het gebruik van primaire kleuren wordt ontraden om gevoelens van onrust te voorkomen. Lichte en / of natuurlijke kleuren worden aanbevolen. Het gebruik van drukke patronen op muren, plafonds en vloerbedekking wordt ontraden om zichtstoornissen (na ijlen van beelden) en gevoelens van onrust te voorkomen.

6 Extra aanvullende eisen (definiëren) Kleurcontrasten worden gebruikt om de zichtbaarheid van objecten te vergroten die om praktische redenen moeten opvallen zoals een informatiebord.

Een balie op maat. We onderscheiden de volgende soorten baliewerk:

Een balie op maat. We onderscheiden de volgende soorten baliewerk: Een balie op maat We onderscheiden de volgende soorten baliewerk: Bij de receptiebalie ligt de nadruk op het geven van mondelinge informatie en het verrichten van administratieve taken. Receptiebalies

Nadere informatie

Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012. Gemeentehuis Bloemendaal. Arbo gerelateerde zaken en veiligheid. Datum 3 januari 2013

Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012. Gemeentehuis Bloemendaal. Arbo gerelateerde zaken en veiligheid. Datum 3 januari 2013 Datum 3 januari 2013 Auteurs drs. Fieke Horsten Eur.Erg. drs. Peter van Scheijndel Eur.Erg. Second opinion Definitief ontwerp 14 december 2012 Gemeentehuis Bloemendaal Arbo gerelateerde zaken en veiligheid

Nadere informatie

Checklijst beoordelen bestaande balie

Checklijst beoordelen bestaande balie Checklijst beoordelen bestaande balie Deze checklijst bevat de belangrijkste en meest voorkomende knelpunten bij balies in autoverhuurbedrijven. Wat voor balie is in jouw autoverhuurbedrijf in gebruik

Nadere informatie

NBN-EN : Werkplekverlichting binnen

NBN-EN : Werkplekverlichting binnen NBN-EN 12464-1: Werkplekverlichting binnen In 2011 is er een aanpassing gebeurd aan de Europese norm, NBN-EN 12464-1 Licht en verlichting - Werkplekverlichting - Deel 1: Werkplekken binnen. Het is een

Nadere informatie

Plan van aanpak. Info Knelpunt Opmerking Foto. 2.1.9.0 Binnen de school wordt er onvoldoende gedaan om de werkdruk binnen de perken te houden.

Plan van aanpak. Info Knelpunt Opmerking Foto. 2.1.9.0 Binnen de school wordt er onvoldoende gedaan om de werkdruk binnen de perken te houden. Plan van aanpak 2.1.9.0 Binnen de school wordt er onvoldoende gedaan om de werkdruk binnen de perken te houden. ruim onder gemiddelde. Stichtingbreed overleg en teamoverleg directeur 01 08 2015 2.1.10.0

Nadere informatie

Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje

Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje Fysieke toegankelijkheid Gebruik in ieder geval onderstaande aandachtspunten: 1. Afstapjes en trappen dienen goed afgeschermd

Nadere informatie

Lichtplan. Receptie kantoorpand Inspiratie veste. Een voorbeeld van een lichtplan. - Versie 1.0

Lichtplan. Receptie kantoorpand Inspiratie veste. Een voorbeeld van een lichtplan. - Versie 1.0 Lichtplan Receptie kantoorpand Inspiratie veste. Een voorbeeld van een lichtplan - Versie 1.0 Inleiding Voor u ligt het lichtplan dat wij voor u hebben gemaakt voor uw receptieruimte in het nieuwe kantoorgebouw

Nadere informatie

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop 1. Werkruimte Volgens het KB Werken met beeldschermapparatuur (1993) moet de ruimte, wat afmetingen en inrichting betreft, voldoende plaats bieden om veranderingen

Nadere informatie

Hoe zit je gezond achter je pc?

Hoe zit je gezond achter je pc? Hoe zit je gezond achter je pc? Werk je vaak met de computer? Let dan goed op je gezondheid, want voor je het weet heb je rug- of nekklachten. Deze tips helpen je alvast op weg. Er wordt thuis en op kantoor

Nadere informatie

Protestantse gemeente Grote kerk

Protestantse gemeente Grote kerk Protestantse gemeente Grote kerk Analyse en voorlopig ontwerp door Margriet de Zwart Interieurarchitect 2017-04-21 Waterstaatskerk bouwjaar 1839-1841 Status Kerk en Rondeel rijksmonument Oude situatie:

Nadere informatie

Richtlijn voor het inrichten van de werkplek Categorie en subcategorie 640 Arbo Versie Pagina 1 van 5

Richtlijn voor het inrichten van de werkplek Categorie en subcategorie 640 Arbo Versie Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Doel Het geven van inzicht in de wijze waarop een werkplek optimaal ingericht is om klachten te voorkomen. Met de onderstaande informatie wordt een beeld afgegeven van een optimale werkplekinstelling,

Nadere informatie

Blauwdruk Servicecentra - Rotterdam. 24 juli 2014

Blauwdruk Servicecentra - Rotterdam. 24 juli 2014 Blauwdruk Servicecentra - Rotterdam 24 juli 2014 2 Concept en thema werken diensten producten - flexibel - transparant - sprankelend - open - helder - groen park - actief in rustige omgeving - thuis, ontspannen

Nadere informatie

Breedte van het werkvlak Uw werkblad moet een breedte hebben van minimaal 120 cm.

Breedte van het werkvlak Uw werkblad moet een breedte hebben van minimaal 120 cm. Werkplekinstellingen bij beeldschermwerk Veel klachten aan het bewegingsapparaat zijn te wijten aan een verstoring van het evenwicht tussen belastbaarheid aan de ene kant en belasting aan de andere kant.

Nadere informatie

Werken met beeldschermen

Werken met beeldschermen Werken met beeldschermen Beeldschermwerk 080909.docVersie: 01/08/2012 Pagina 1 van 8 WERKEN MET BEELDSCHERMEN Werken met beeldschermen kan leiden tot o.a. oogvermoeidheid, hoofdpijn, rug- en nekklachten.

Nadere informatie

DYNAMISCH OP KANTOOR. Tine Adriaensen Preventieadviseur ergonomie IDEWE vzw

DYNAMISCH OP KANTOOR. Tine Adriaensen Preventieadviseur ergonomie IDEWE vzw DYNAMISCH OP KANTOOR Tine Adriaensen Preventieadviseur ergonomie IDEWE vzw STAPPENPLAN Taakanalyse Zittende mens Werktafel Inrichting en opstelling Werkruimte STAP 1: TAAKANALYSE Stap 1: Taakanalyse Waaruit

Nadere informatie

Ergonomisch werken met beeldschermen Informatie voor werkgevers. Mark Hautekiet Preventieadviseur Ergonomie

Ergonomisch werken met beeldschermen Informatie voor werkgevers. Mark Hautekiet Preventieadviseur Ergonomie Ergonomisch werken met beeldschermen Informatie voor werkgevers Mark Hautekiet Preventieadviseur Ergonomie Inleiding In deze korte presentatie staan enkele praktische tips voor werkgevers voor de inrichting

Nadere informatie

Checklist beeldschermwerk : ontwerp en aankoop

Checklist beeldschermwerk : ontwerp en aankoop Checklist beeldschermwerk : ontwerp en aankoop 1. Kantoorruimte NEN 1824 (2001) 4 m 2 Basiswerkplek (stoel en circulatieruimte) + 1 m 2 Werkvlak met flatscreen + 2 m 2 Werkvlak met CRT scherm + 1 m 2 Lees-

Nadere informatie

Inleiding Burgers Zoo Buitenverblijf

Inleiding Burgers Zoo Buitenverblijf Stokstaartjes Inleiding Vanuit het Dierentuinbesluit moeten dierentuinen omschrijven hoe ze hun dieren houden, huisvesten, verzorgen en tonen. Hoe dat gebeurt, verschilt per dierentuin en per diersoort.

Nadere informatie

Hoe moet het: gokt u ernaar of weet u het?

Hoe moet het: gokt u ernaar of weet u het? Kleine parkeergarage Kleine parkeergarages bevinden zich in woongebouwen of zakenhotels. De afmetingen van de ruimte zijn kleiner en er is geen tdurend verkeer: dat neemt toe in de ochtend en de avond

Nadere informatie

Werkplekinrichting (aangepast aan Arbowet 1 januari 2007)

Werkplekinrichting (aangepast aan Arbowet 1 januari 2007) Interne instructie Arbeidsinspectie Werkplekinrichting (aangepast aan Arbowet 1 januari 2007) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. WETTELIJKE GRONDSLAG 3. INSPECTIE 3.1 Beoordeling van de werkplek 3.1.1 Zitwerkplek

Nadere informatie

Werkplekinstellingen

Werkplekinstellingen Werkplekinstellingen Deze brochure helpt u bij het instellen van uw werkplek. Uw stoel, bureau, beeldscherm en toetsenbord kunt u nu zelf instellen. In de tekst worden verschillende adviezen gegeven. We

Nadere informatie

Praktische tips In dit boekje vind je enkele handige tips om fysieke overbelasting te voorkomen als je werkt met kinderen.

Praktische tips In dit boekje vind je enkele handige tips om fysieke overbelasting te voorkomen als je werkt met kinderen. Praktische tips In dit boekje vind je enkele handige tips om fysieke overbelasting te voorkomen als je werkt met kinderen. Bron: http://www.fcb.nl/kinderopvang/arbo/fysieke-belasting/tips/ Gemakkelijk

Nadere informatie

Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post

Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post Ontwerpvisie Voor het ontwerp heb ik gekeken naar de trouwlocaties die er zijn in de buurt van Emmen. Dat zijn over het algemeen romantische

Nadere informatie

Rgd. Visueel comfort. 6.1 Daglicht en uitzicht 6.2 Kunstlicht 6.3 Lichtreflectie 6.4 Zonwering en helderheidswering

Rgd. Visueel comfort. 6.1 Daglicht en uitzicht 6.2 Kunstlicht 6.3 Lichtreflectie 6.4 Zonwering en helderheidswering Rgd 6 Visueel comfort Het visuele comfort in de huisvesting moet zodanig zijn dat de gebruikers visueel contact met de omgeving kunnen hebben en er voldoende daglicht is opdat een aangename werkplek realiseerbaar

Nadere informatie

Toegankelijkheid openbare gebouwen

Toegankelijkheid openbare gebouwen Toegankelijkheid openbare gebouwen Toegankelijkheid van openbare gebouwen is een belangrijk kwaliteitsaspect. Iedereen, jong en oud, moet gemakkelijk zijn weg kunnen vinden. Dus ook voor mensen met een

Nadere informatie

20.1 SLACHTOFFER VAN MENSELIJKE AGRESSIE

20.1 SLACHTOFFER VAN MENSELIJKE AGRESSIE 20.1 SLACHTOFFER VAN MENSELIJKE AGRESSIE In deze beknopte analyse van arbeidsgerelateerde ongevallen, gaat het over ongevallen waarbij sprake is van slachtoffers van agressie en geweld door mensen. De

Nadere informatie

Gezond werken met computers

Gezond werken met computers Gezond werken met computers Gezond werken met je computer Iedereen heeft wel eens een stijve nek of schouders, pijnlijke polsen of vermoeide ogen na een dag werken achter te computer. Vaak gaan die klachten

Nadere informatie

Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw Aanvrager: Project : Plaats : Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W)

Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw Aanvrager: Project : Plaats : Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W) Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw 2015 Project : Plaats : Aanvrager: Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W) W1 Deuren, verlichting en zicht - verlichting deuren begane grond

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Herselsestraat XK Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Herselsestraat XK Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Herselsestraat 28 5708 XK Helmond 315.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 315.000 k.k. Postcode 5708 XK Ligging Aan

Nadere informatie

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop

Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop Checklist beeldschermwerk: ontwerp en aankoop 1. Werkruimte Volgens het KB Werken met beeldschermapparatuur (1993) moet de ruimte, wat afmetingen en inrichting betreft, voldoende plaats bieden om veranderingen

Nadere informatie

Project 179 Huize Vreeburg

Project 179 Huize Vreeburg Project 179 Huize Vreeburg Dorpsstraat 66, Rosmalen Oprachtgever: SonderJansen, Rosmalen april 2011 - maart 2014 Landschapsarchitect: Anne Laansma, Esch Ontwerp tafels: Roderick Vos, s-hertogenbosch Fotograaf:

Nadere informatie

HANDLEIDING: AKOESTISCHE GLASBREUKMELDER

HANDLEIDING: AKOESTISCHE GLASBREUKMELDER HANDLEIDING: AKOESTISCHE GLASBREUKMELDER Inhoud INTRODUCTIE... 2 AKOESTISCHE SENSOR... 2 SIGNAALZENDER... 3 INSTALLATIE... 4 OPTIMLAISEER DETECTIE EN VOORKOM VALS ALARM... 4 PLAATS VAN MONTAGE... 5 GEREEDMAKEN

Nadere informatie

Artikel 11.03 Afmeting van de werkplekken Werkplekken moeten zo groot zijn dat iedere persoon die er werkt voldoende bewegingsvrijheid heeft.

Artikel 11.03 Afmeting van de werkplekken Werkplekken moeten zo groot zijn dat iedere persoon die er werkt voldoende bewegingsvrijheid heeft. Reglement Onderzoek Schepen Rijnvaart HOOFDSTUK 11 VEILIGHEID OP DE WERKPLEK Artikel 11.01 Algemene bepalingen 1. Vaartuigen moeten zodanig zijn gebouwd, ingericht en uitgerust, dat personen daarop veilig

Nadere informatie

M E T R O P O L I S M O D E R N O f f I c E w w w. M a R k a N T O f f I c E. c O M

M E T R O P O L I S M O D E R N O f f I c E w w w. M a R k a N T O f f I c E. c O M METROPOLIS MODERN office www.markantoffice.com markant metropolis Markant introduceert een nieuw, eigentijds en strak vormgegeven meubelprogramma, genaamd Metropolis. Dit voorbeeld van Dutch Design kenmerkt

Nadere informatie

WWW.MARKANTOFFICE.COM

WWW.MARKANTOFFICE.COM WWW.MARKANTOFFICE.COM METROPOLIS MODERN OFFICE MARKANT METROPOLIS Markant introduceert een nieuw, eigentijds en strak vormgegeven meubelprogramma, genaamd Metropolis. Dit voorbeeld van Dutch Design kenmerkt

Nadere informatie

TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef)

TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef) TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef) Royaal kantoorpand op zichtlocatie Uitstekend gelegen kantoorruimte (130 m²) met eigen parkeergelegenheid Aan een brede laan met bomen, op

Nadere informatie

RAFFINESSE TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT. De ideale glasgevel

RAFFINESSE TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT. De ideale glasgevel Het isolatieglas met jaloezieën TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT sunblind visor privacy protection De ideale glasgevel In moderne gevels, met name bij structurele beglazing, is goed zonwerend glas een must.

Nadere informatie

Algemeen. Openingstijden. Naam vrijwilliger * e-mail adres. Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving. Sleutelwoorden. Algemene objectinfo:

Algemeen. Openingstijden. Naam vrijwilliger * e-mail adres. Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving. Sleutelwoorden. Algemene objectinfo: Naam vrijwilliger * e-mail adres Algemeen Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving Sleutelwoorden Algemene objectinfo: Straatnaam * Huisnummer * Toevoeging Postcode * Plaatsnaam * Telefoon Fax

Nadere informatie

Zaan Apotheek. De Jong Gortemaker Algra Archicten en Ingenieurs

Zaan Apotheek. De Jong Gortemaker Algra Archicten en Ingenieurs Zaan Apotheek De Jong Gortemaker Algra Archicten en Ingenieurs Foto vorige pagina: DdB Fotografische Vormgeving Foto huidige pagina: Rogier Janssen Foto s: DdB Fotografische Vormgeving Zicht op nachtbalie

Nadere informatie

Arbeidsparticipatie en re-integratie. Hans Ritmeester Manager Visio Zicht op Werk Ton van Schie Arbeidsdeskundige Koninklijke Visio

Arbeidsparticipatie en re-integratie. Hans Ritmeester Manager Visio Zicht op Werk Ton van Schie Arbeidsdeskundige Koninklijke Visio Arbeidsparticipatie en re-integratie Hans Ritmeester Manager Visio Zicht op Werk Ton van Schie Arbeidsdeskundige Koninklijke Visio 1 Koninklijke Visio Expertisecentrum voor blinden en slechtzienden Landelijk,

Nadere informatie

rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision

rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision Sound and Vision rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Geluidsgolven zetten de lucht in beweging, weerkaatsen, worden versterkt of geabsorbeerd. Het gedrag van geluidsgolven bepaalt de akoestische

Nadere informatie

Interne instructie Arbeidsinspectie. Beeldschermwerk. 2. AANPAK 2.1 Wettelijke grondslag 2.2 Indicatie beeldschermwerk 2.3 Inspectie 2.

Interne instructie Arbeidsinspectie. Beeldschermwerk. 2. AANPAK 2.1 Wettelijke grondslag 2.2 Indicatie beeldschermwerk 2.3 Inspectie 2. Interne instructie Arbeidsinspectie Beeldschermwerk INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AANPAK 2.1 Wettelijke grondslag 2.2 Indicatie beeldschermwerk 2.3 Inspectie 2.4 Handhaving 3. ACHTERGRONDINFORMATIE 3.1

Nadere informatie

Verlichting PREBES 04/12/2018. Enkele begrippen Wetgeving en normen Metingen Noodverlichting Blue Light Hazard

Verlichting PREBES 04/12/2018. Enkele begrippen Wetgeving en normen Metingen Noodverlichting Blue Light Hazard PREBES 04/12/2018 Enkele begrippen Wetgeving en normen Metingen Noodverlichting Blue Light Hazard PREBES 04/12/2018 - situering PREBES 04/12/2018 - begrippen Fotometrische grootheden PREBES 04/12/2018

Nadere informatie

Beoordelingslijst Toegankelijkheid Apotheek Pieters Stein

Beoordelingslijst Toegankelijkheid Apotheek Pieters Stein Beoordelingslijst Toegankelijkheid Apotheek Pieters Stein Basisinformatie Gegevens gebouw 1. Naam van de organisatie/bedrijf : apotheek Pieters Stein 2. Bezoekadres Haalbrugskensweg.1 3. Postcode bezoekadres

Nadere informatie

ACHTERPADEN KAVELS WAT HOE TOEPASSING EN INTERPRETATIE

ACHTERPADEN KAVELS WAT HOE TOEPASSING EN INTERPRETATIE ACHTERPADEN WAT Achterpaden zijn sociaal veilig. De totale achterpadenstructuur is verlicht, overzichtelijk en niet uitnodigend voor onbevoegden. HOE Het achterpad is kort, recht, verlicht en minimaal

Nadere informatie

Waterdicht en robuust

Waterdicht en robuust KB Waterdicht en robuust KB is een stof- en waterdichte (IP68) noodverlichtingsarmatuur met robuuste behuizing. Hij is specifiek ontwikkeld voor zwaar belastende industriële omgevingen. De stevige materialen

Nadere informatie

Beeldschermen en hun bedieningsmiddelen als toetsenbord en muis dienen aan een aantal eisen te voldoen om goed te kunnen werken.

Beeldschermen en hun bedieningsmiddelen als toetsenbord en muis dienen aan een aantal eisen te voldoen om goed te kunnen werken. Normen en Richtlijnen voor beeldschermwerkplekken Inleiding Zodra er meer dan twee uur per dag beeldschermwerk verricht wordt valt deze werkplek onder de richtlijnen van het Koninklijk Besluit Beeldschermwerkplekken.

Nadere informatie

Sanitaire cel. Aandachtspunten ruimtelijke context

Sanitaire cel. Aandachtspunten ruimtelijke context Sanitaire cel De sanitaire cel evolueert meer en meer naar een ruimte die moet voldoen aan zeer uiteenlopende behoeften van de bewoners. Niet alleen bewoners met een vrij grote zelfstandigheid moeten er

Nadere informatie

PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST

PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST PROCEDURE AGRESSIE EN GEWELD TIJDENS DE WACHTDIENST DOEL VAN HET PROTOCOL Het doel van dit protocol is de veiligheid van medewerkers te verhogen en de kans op agressie te verlagen door middel van het aanbieden

Nadere informatie

Conceptontwikkeling Workshop: private ruimtes. OCMW Meulebeke 6 december 2012

Conceptontwikkeling Workshop: private ruimtes. OCMW Meulebeke 6 december 2012 Conceptontwikkeling Workshop: private ruimtes OCMW Meulebeke 6 december 2012 Inhoud goedkeuren verslagen vorige workshops algemeen en functies voorbeelden wetgeving te nemen beslissingen WS 6 logistiek

Nadere informatie

Inrichten. jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER

Inrichten. jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER HEALTHY Inrichten jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER Inrichten Het consumentengedrag verandert snel. De aanschaf van een nieuw interieur is kostbaar en moet dus jaren meegaan. Soms wel tien jaar. In de

Nadere informatie

Ga er eens goed voor zitten. Ergonomische tips rond beeldschermwerk

Ga er eens goed voor zitten. Ergonomische tips rond beeldschermwerk Ga er eens goed voor zitten Ergonomische tips rond beeldschermwerk Neem een juiste zithouding aan Bewaar de natuurlijke krommingen van je rug De natuurlijke krommingen van je rug zijn: een lichte holte

Nadere informatie

Johan de Wittstraat 153 Vlaardingen. Koopsom vanaf k.k.

Johan de Wittstraat 153 Vlaardingen. Koopsom vanaf k.k. Johan de Wittstraat 153 Vlaardingen Koopsom vanaf 300.000 k.k. Luxe en comfort, rust en ruimte en heerlijk in de zon op het dakterras van ca. 40 m2. Dat kan met dit exclusief uitgevoerde 4 kamerappartement

Nadere informatie

Checklist werkplekinstelling voor de werknemer

Checklist werkplekinstelling voor de werknemer Checklist werkplekinstelling voor de werknemer Basis checklist voor een gezonde werkplek Een goede werkhouding is van belang om prettig en gezond te werken. Met deze basis checklist kun je je werkplek

Nadere informatie

licht uit tekst onzichtbaar

licht uit tekst onzichtbaar LUTO Led LUTO licht uit tekst onzichtbaar Het slagvaste transparantie armatuur met witte plaat en led verlichting oogt rustig als het niet is ingeschakeld, de plaat is geheel wit. Bij inschakeling van

Nadere informatie

CHECKLIST VOOR BEELDSCHERMWERK

CHECKLIST VOOR BEELDSCHERMWERK CHECKLIST VOOR BEELDSCHERMWERK Toelichting In deze checklist zijn vragen opgenomen waarmee de gebruiker kan beoordelen of zijn taak, beeldscherm en werkplek aan de belangrijkste eisen (m.u.v. de software),

Nadere informatie

Voorstelling OCMW Waregem

Voorstelling OCMW Waregem Voorstelling OCMW Waregem Technische dienst Administratieve medewerker (1 : 0,5 fte) de technici (9 : 8,1 fte) de groendienst (1 : 1 fte) de technische logistiek (2 : 1,5 fte) Voorstelling OCMW Waregem

Nadere informatie

Langer thuis, in mijn aangepaste huis

Langer thuis, in mijn aangepaste huis Langer thuis, in mijn aangepaste huis 1 U wilt in uw vertrouwde woning en woonomgeving blijven wonen, ook als u straks ouder bent? Dan doet u er goed aan om alvast na te denken over uw woontoekomst. Door

Nadere informatie

Minimum inrichtingseisen voor de podotherapie praktijk

Minimum inrichtingseisen voor de podotherapie praktijk Minimum inrichtingseisen voor de podotherapie praktijk blz. 1 van 10 INHOUDSOPGAVE 1. Motivatie 2. Artikel 2 van de Algemene Bepalingen van het Podotherapeuten besluit. 3. Algemene eisen voor een praktijkruimte

Nadere informatie

1.10 Computeropstelling. veilig gebruik in het leslokaal

1.10 Computeropstelling. veilig gebruik in het leslokaal 1.10 Computeropstelling veilig gebruik in het leslokaal Werkwinkel info : Doelgroep : PA, TA, leerkrachten, directies Duurtijd : +/- 75 minuten Omschrijving : Computers en multimedia-apparatuur zijn geïntegreerd

Nadere informatie

Appartement François Didier, Concept

Appartement François Didier, Concept Appartement François Didier, Concept Hallo Eric, Mijn naam is François Didier. Ik kom uit Zuid Frankrijk, waar ik een wijngaard heb.dit ik van mijn ouders heb geërfd. Ik ben in de bloei van mijn leven

Nadere informatie

1 METEN VAN EEN LOCATIE

1 METEN VAN EEN LOCATIE 1 METEN VAN EEN LOCATIE Voordat er gegevens op de website kunnen worden ingevoerd moet de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid BTB van een locatie worden bepaald. De BTB wordt weergegeven

Nadere informatie

Checklist voor het meten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen

Checklist voor het meten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen Checklist voor het meten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen J.W.M. Koremans L.M. Sluijs september 2006 Coördinator Pictogrammen in gemeentegids dhr. P.C.

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Omschrijving aanbieding Volgnummersysteem Q-Pro Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Het klantverwijssysteem Q-Pro is leverbaar als Standaard

Nadere informatie

Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld

Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld Een tandartspraktijk verbouwen of een nieuwe praktijk opstarten doet u waarschijnlijk maar één keer. De bouw of verbouw van de praktijk speelt

Nadere informatie

NIVEAU 2: OBSERVATIE

NIVEAU 2: OBSERVATIE SOBANE methode: Verlichting NIVEAU 2: OBSERVATIE INLEIDING Expertise PREVENTION Doelstellingen Bestuderen van de situatie in het algemeen en op de werkvloer, voor wat betreft: de arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Demonstratie objectfotografie. Charles Strijd

Demonstratie objectfotografie. Charles Strijd Demonstratie objectfotografie Fotomateriaal Uitleendienst Erfgoed Vereisten erfgoedinventaris - minstens 1 goede foto per object, meestal frontale overzichtsfoto - maak ook foto s van details, merken,

Nadere informatie

STEP WerkPlekAnalyse bij

STEP WerkPlekAnalyse bij STEP WerkPlekAnalyse bij Inleiding De STICHTING ERGONOMIE & PREVENTIE (STEP) is gevraagd de werkplek van mevrouw G. te analyseren, risicofactoren te inventariseren en advies te geven over een optimale

Nadere informatie

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + +

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + + ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN + + TOEKOMST OVER BRAND Brand interieurs is een innoverende, technische en dynamische inrichter voor o.a. realisaties van compleet op maat

Nadere informatie

Uitgangspunten. Flatopled.nl voorbeeld inventarisatie complexen

Uitgangspunten. Flatopled.nl voorbeeld inventarisatie complexen Uitgangspunten Corporatie X beschikt niet over een specifiek programma van eisen aangaande verlichting van dit complex. Hiertoe is een set aan eisen opgesteld waaraan de verlichting straks moet voldoen.

Nadere informatie

Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw 2011 namens

Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw 2011 namens Checklist Politiekeurmerk Bestaande Bouw 2011 namens Project : Plaats : Betreft : PRESTATIE-EISEN CERTIFICAAT BEVEILIGDE WONING(W) W1 Deuren - inbraakwerendheid alle bereikbare deuren - beveiliging glaslatten

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

Deel 2 JOHANNESSCHOOL. Deel 2 van de visie op De Ontmoeting van de basisscholen Nieuw Koningshof, Johannesschool en de Tweemaster.

Deel 2 JOHANNESSCHOOL. Deel 2 van de visie op De Ontmoeting van de basisscholen Nieuw Koningshof, Johannesschool en de Tweemaster. Deel 2 Deel 2 van de visie op De Ontmoeting van de basisscholen Nieuw Koningshof, Johannesschool en de Tweemaster. 23 juni 2005 Loes Kellendonk Karen Schuyt JOHANNESSCHOOL ONTMOETING NIEUW KONINGSHOF,

Nadere informatie

www.gezonduitgeven.nl Checklist werkplekinstelling voor de medewerker

www.gezonduitgeven.nl Checklist werkplekinstelling voor de medewerker Basis checklist voor een gezonde werkplek Een goede werkhouding is van belang om prettig en gezond te werken. Met deze basis checklist kun je je werkplek zo instellen dat je gezondheidsklachten zoveel

Nadere informatie

Handleiding werkplekinstelling

Handleiding werkplekinstelling Stappenplan voor een gezonde werkplek Een goede werkhouding is van belang om prettig en gezond te werken. Met dit stappenplan kunt u de werkplek van uw medewerkers zo instellen dat gezondheidsklachten

Nadere informatie

Infraroodstraler CIR Voor toepassingen waar een discreet design en een discrete werking nodig zijn

Infraroodstraler CIR Voor toepassingen waar een discreet design en een discrete werking nodig zijn 500-2000 W Elektrische verwarming 12 modellen Infraroodstraler CIR Voor toepassingen waar een discreet design en een discrete werking nodig zijn Toepassing CIR zorgt het hele jaar door voor comfort op

Nadere informatie

Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016

Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016 Welstandscriteria reclame Overstad vastgesteld door de raad op 02-06-2016 (!) Vergunningsvrij, indien aangewezen gebied als bedoeld in artikel 3:7 van de Reclameverordening. Bij afwijking van criteria

Nadere informatie

CIG adviescommissie toegankelijkheidsbevordering

CIG adviescommissie toegankelijkheidsbevordering CIG adviescommissie toegankelijkheidsbevordering Waar moeten we aan denken als we onze openbare gebouwen ook echt toegankelijk willen maken voor iedereen? Hieronder vindt u een checklist. De onderwerpen

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

3 e verdieping te huur

3 e verdieping te huur 3 e verdieping te huur Kantoorruimte Langeweg 11 te Oud-Beijerland Deze zeer representatieve kantoorruimte is gelegen aan de Langeweg op een zichtlocatie op het nieuwe bedrijventerrein de Hoogerwerf in

Nadere informatie

PLECTERE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN. studio petra vonk

PLECTERE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN. studio petra vonk PLECTERE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN studio petra vonk WAT is en wat doet het PLECTERE is een object gemaakt van wollen viltstroken waarmee akoestische scheidingswanden en roomdividers gemaakt kunnen worden.

Nadere informatie

HUURPRIJS 125,00 per m² per jaar

HUURPRIJS 125,00 per m² per jaar Westfrankelandsedijk 7 te Schiedam Kantoorruimte ca. 2.025 m² HUURPRIJS 125,00 per m² per jaar exclusief BTW en servicekosten Kenmerken Huurprijs 125,00 per m² per jaar, exclusief BTW en servicekosten

Nadere informatie

Publiekslocatie Centrum - Stadhuis Rotterdam

Publiekslocatie Centrum - Stadhuis Rotterdam Publiekslocatie Centrum is de grootste stadswinkel voor gemeentelijke dienstverlening van de gemeente Rotterdam. Het nieuwe serviceconcept van de gemeente omvat meer dan de bekende balie van burgerzaken.

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Posteleinserf JV Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Posteleinserf JV Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Posteleinserf 8 5706 JV Helmond 499.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 499.000 k.k. Postcode 5706 JV Ligging Aan rustige

Nadere informatie

Produktinformatie Volgnummersysteem Q-basic plus. Indicatieprijs: vanaf Euro 3.500,00 excl. BTW en installatie

Produktinformatie Volgnummersysteem Q-basic plus. Indicatieprijs: vanaf Euro 3.500,00 excl. BTW en installatie Produktinformatie Volgnummersysteem Q-basic plus Indicatieprijs: vanaf Euro 3.500,00 excl. BTW en installatie Alle software en hardware die u bij ons aanschaft is een éénmalige uitgave. Zie Displays werkt

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen handboek PKVW Nieuwbouw (NB) 2011 01 juni 2011

Overzicht wijzigingen handboek PKVW Nieuwbouw (NB) 2011 01 juni 2011 Eis Versie 2008 Versie 2011 Argumentatie S4 Wijkontsluiting Is een eis Is een aanbeveling. In de praktijk bleken er teveel voorbeelden te zijn van anders ontworpen wijken en wijkontsluitingen. Omdat de

Nadere informatie

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk)

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Basis informatie van het gebouw 1 Naam van de organisatie 2 Bezoekadres. 3 Postcode

Nadere informatie

Te huur. Diverse kantoorruimten. Langeweg 11 te Oud-Beijerland (2 e verdieping, kamers vanaf 20 m²)

Te huur. Diverse kantoorruimten. Langeweg 11 te Oud-Beijerland (2 e verdieping, kamers vanaf 20 m²) Te huur Diverse kantoorruimten Langeweg 11 te Oud-Beijerland (2 e verdieping, kamers vanaf 20 m²) Deze zeer representatieve kantoorruimten zijn gelegen aan de Langeweg op een zichtlocatie op het nieuwe

Nadere informatie

De titel van het project verklaart op een speelse manier wat de beleving en sfeer in het gebouw is. Ontmoeting en ontdekking spelen hier een belangrijke rol bij Situatie Aanzicht informele entree

Nadere informatie

VERLICHTING VAN BELANG VOOR GOED FUNCTIONEREN

VERLICHTING VAN BELANG VOOR GOED FUNCTIONEREN VERLICHTING VAN BELANG VOOR GOED FUNCTIONEREN Zien kost kwart van onze energie Het zien vraagt 25% van het energieverbruik van het zenuwsysteem. Wordt het zien bemoeilijkt, bijvoorbeeld door onvoldoende

Nadere informatie

Led Display Solutions

Led Display Solutions Led Display Solutions LUTO licht uit tekst onzichtbaar Het slagvaste transparantie armatuur met witte plaat en led verlichting oogt rustig als het niet is ingeschakeld, de plaat is geheel wit. Bij inschakeling

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VC-105 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies Nachtzicht LED verlichting Kleuren CCD camera Luidspreker Montagebehuizing / regenschild Beldrukknop Microfoon Meegeleverde

Nadere informatie

Badkamer Valreep 13, Veenendaal

Badkamer Valreep 13, Veenendaal Huidige badkamer (oud) Badkamer Valreep 13, Veenendaal Badkamer diepte (kant waar douche & bad aan zitten): 265/266 cm Badkamer breedte (van bad naar wastafel): 215/216 cm Hoogte: 240 cm, maar er zit nu

Nadere informatie

Surfaces. Surfaces, (dynamische) wanden die een interieur bepalen

Surfaces. Surfaces, (dynamische) wanden die een interieur bepalen Surfaces Surfaces, (dynamische) wanden die een interieur bepalen Ledverlichting wordt steeds vaker geïntegreerd in interieurs, stands en architectuur. Statische en dynamische verlichting van wit tot RGB

Nadere informatie

Infraroodstraler ELIR

Infraroodstraler ELIR Infraroodstraler ELIR 3 1 model 1200 W Elektrische verwarming Voor alle buitentoepassingen waar een grote mate van flexibiliteit nodig is Toepassing ELIR zorgt voor intensieve verwarming, geschikt voor

Nadere informatie

Factsheet Noodvoorziening

Factsheet Noodvoorziening Een asielzoekerscentrum in de gemeente / Informatie voor gemeenten / Noodvoorziening Verie def - Oktober 2015 Factsheet Noodvoorziening Door de hoge instroom van asielzoekers is het COA continu op zoek

Nadere informatie

Programma van Eisen en Wensen BBT Testbaan

Programma van Eisen en Wensen BBT Testbaan Programma van en en Wensen BBT Testbaan 1. BBT Testbaan Medewerkers van de brandweer worden periodiek medisch en fysiek gekeurd. Dit Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) bestaat uit de volgende

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Haakakker EZ Mierlo k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Haakakker EZ Mierlo k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Haakakker 23 5731 EZ Mierlo 725.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 725.000 k.k. Postcode 5731 EZ Ligging Aan rustige

Nadere informatie

BASISREGELIJS BIJ DE KLASSIEKE DESKTOP. De basisregels zijn gebaseerd op het 5 W-model. Een goed preventieplan besteedt aandacht acht deze factoren.

BASISREGELIJS BIJ DE KLASSIEKE DESKTOP. De basisregels zijn gebaseerd op het 5 W-model. Een goed preventieplan besteedt aandacht acht deze factoren. WAT IS HET PROBLEEM? Computers en multimedia-apparatuur zijn geïntegreerd in het dagelijks leven en worden alsmaar belangrijker, ook in het onderwijs. In deze sessie wordt het gebruik van ICT-materiaal

Nadere informatie