GEESTESWETENSCHAPPEN DAG VAN DE. Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen Woensdag 16 april

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEESTESWETENSCHAPPEN DAG VAN DE. Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen Woensdag 16 april 2014 www.dvdg.nl"

Transcriptie

1 DAG VAN DE GEESTESWETENSCHAPPEN 2014 DAG GEESTESWETENSCHAPPEN VAN DE Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen Woensdag 16 april

2 Colofon Organisatie ALPHA bestuur Joris van Wouden Dominique van Helvert Renske van der Mooren Met speciale dank Alex Tess Rutten Dit krantje is tot stand gekomen met medewerking van Yvonne van Baal Anouk Jansen Zaza de Ridder Ontwerp April Design En dank aan de commissie organisatie. Kom je eens langs in de huiskamer van de UvA? Elke donderdag debat, elke vrijdag live jazz, elke dag heerlijke lunch

3 DAG VAN DE GEESTESWETENSCHAPPEN De Dag van de Geesteswetenschappen Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen op woensdag 16 april Geesteswetenschappen: niet zo eenduidig te definiëren. De geesteswetenschappen zijn alle vakgebieden die zich bezighouden met producten van de geest, dus taal, kunst, muziek en nog veel meer. Om alles wat wij hier doen ook aan de buitenwereld te tonen wordt ieder jaar de Dag van de Geesteswetenschappen georganiseerd. Dit jaar wordt op 16 april het Binnengasthuisterrein omgedoopt tot geesteswetenschappelijk paradijs. Alle studieverenigingen zullen aan iedereen die het horen, proeven of ruiken wil hun vakgebied presenteren. Er is dit jaar weer een uitgebreid programma, met tal van verrassende en uitdagende activiteiten. Al maanden zijn de studieverenigingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan het brainstormen over leuke manieren om jou een kijkje te laten nemen in de keuken van alles wat er gebeurt op onze bijzondere faculteit. Met meer dan twintig verschillende activiteiten is er voor ieder wat wils. Bekijk een theatervoorstelling, leer gebarentaal voor in de kroeg of kom een potje Europees Risken. En dat alles op slechts een paar meter afstand van elkaar! Een aantal praktische zaken: De Dag van de Geesteswetenschappen speelt zich af op en rondom het Binnengasthuisterrein. Als je niet zo wegwijs bent op onze faculteit dan is dat geen probleem, op de Dag lopen begeleiders rond die je zullen helpen. Mocht je hier behoefte aan hebben, meld je dan aan door een mail te sturen naar: info@dagvandegeesteswetenschappen.nl. Op de Dag van de Geesteswetenschappen is er de hele dag eten en drinken te krijgen in de Piramidezaal. Bij de meeste activiteiten kun je gewoon binnenlopen maar voor sommige moet je je van te voren even aanmelden, dat kan op onze site: Hier vind je ook het laatste nieuws. Voor leuke weetjes en een kijkje achter de schermen bij de activiteiten verwijzen wij je graag door naar onze Facebookpagina:

4 2 Programma 2014 Wijzigingen voorbehouden. Voor een actueel overzicht, kijk op Piramidezaal + Atrium café 11:00 11:30 14:00 11:30 14:00 11:30 15:00 11:30 15:00 11:30 17:00 12:00 15:00 12:00 15:00 13:00 16:00 13:00 17:00 14:00 16:00 14:00 17:00 OPENING door decaan FGw Frankfürther Sjoelen door AmFiBi (Wijsbegeerte) Hebreeuwse expositie door Sechel (Hebreeuws) Cursus boze brieven schrijven door de FSR Expositie 3D Printen door Off-Screen (Media en cultuur) Poem-O-Matic sneldichters door Amsterdam Writers Guild Mediterraans café door Los Guiris (Spaans) en Convivio (Italiaans) Zonnen schilderen met Nescio s Titaantjes door Helios (Neerlandistiek) Anachronistische Photobooth door Kleio (Geschiedenis) Gesamtkunstwerk maken door Kanvas (Kunstgeschiedenis) Reis door je muzikale zelf door Ragtime (Muziekwetenschappen) Interactieve tour door Franse wijnregio s door Cercle d Amis (Frans) Het Platform 11:30 17:00 13:00 15:00 13:00 16:00 Creative Writing cursussen door de Amsterdam Writers Guild (van 11:30 tot 13:00 proza-oefeningen, van 13:15 tot 15:00 poëzieoefeningen, van 15:15 tot 17:00 poëzie- & proza-oefeningen) Cursus kroeggebaren door VOS (Taalwetenschap) Kalligrafieworkshop door Asafier (Arabisch) Bioscooplokaal (BG5 lokaal 1.12) 11:30 12:00 12:00 13:00 13:00 13:30 13:30 14:30 Klokhuis der Geesteswetenschappen aflevering 1 Scandinavisch filmhuis door Nordom (Scandinavistiek) Klokhuis der Geesteswetenschappen aflevering 2 Scandinavisch filmhuis door Nordom (Scandinavistiek)

5 DAG VAN DE GEESTESWETENSCHAPPEN Auditorium (BG5 lokaal 2.13) 12:00 13:00 Lezing Latijns vs. Cyrillisch schrift door Radost (Slavische talen) Amsterdamse Academische Club 14:00 15:00 15:00 16:30 Europees Risk door SES (Europese studies) Literaire Quiz door Fabula Rasa (Literatuurwetenschap) Buiten 12:00 12:45 13:00 14:00 14:00 14:45 14:00 15:00 15:00 16:00 Wandeling langs Latijnse + Griekse inscripties in binnenstad (aanmelden op website) door Laverna (Klassieke talen) Alternative Tour langs straatkunst (aanmelden op website) door Maecenas (Algemene Cultuurwetenschappen) Wandeling langs Latijnse + Griekse inscripties in binnenstad (aanmelden op website) door Laverna (Klassieke talen) Historische boottocht (aanmelden op website) door Kleio (Geschiedenis) Alternative Tour langs straatkunst door Maecenas (Algemene cultuurwetenschappen) Studentenbalkon 12:30 14:30 14:30 17:00 Academisch verantwoorde yogales door ARS Notoria (Religiestudies) Waarzegster door ARS Notoria (Religiestudies) Perdu 14:00 15:00 15:30 16:30 De rest speelt: Waar zijn Ernst en Bobbie gebleven? door Nieuwe Doelen (Theaterwetenschappen) De rest speelt: Waar zijn Ernst en Bobbie gebleven? door Nieuwe Doelen (Theaterwetenschappen)

6 4 Een historische boottocht Heb je genoeg van de Amsterdamse klei? Grijp dan deze mooie kans om Amsterdam vanaf het water te bewonderen! Ook dit jaar zal er weer een mooie boottocht over de Amsterdamse grachtengordel gaan, georganiseerd door studievereniging Kleio van Geschiedenis. Terwijl jij geniet, vaart de boot langs de vele (kunst)historische plekken die Amsterdam rijk is. Ondertussen zal een docent vol enthousiasme allerlei leuke en informatieve verhalen met jullie delen over de plekken die worden aangedaan. De opstapplaats is ideaal, vlakbij het Binnengasthuisterrein. Bovendien vaart de sloep meerdere keren per dag uit en heeft iedere tocht zijn eigen docent met een eigen benadering. Hierdoor zijn alle tochten absoluut uniek! (Voor de boottocht moet je je even aanmelden. Zie hiervoor en voor de tijden onze site.) Wandelingen Wandelschoenen aan en gaan! Dit jaar kun je kiezen uit maar liefst twee verschillende wandelingen door hartje Amsterdam. Ga mee met studievereniging Laverna en laat je inspireren door Latijnse en Griekse wijsheden die op verschillende plekken in de stad te vinden zijn en luister naar de interessante verhalen achter deze inscripties. Maecenas van Algemene cultuurwetenschappen neemt je mee op hun Alternative Tour langs de mooiste graffiti-kunstwerken van de stad. Wie zijn deze kunstenaars en hoe zijn hun creaties op de Amsterdamse bakstenen tot stand gekomen? De wandeling met Laverna duurt 45 minuten en begint om en uur, de wandeling met Maecenas duurt 60 minuten en begint om en uur. We verzamelen op het Binnengasthuisterrein op het terras van het Atrium, waar de wandelingen zullen starten en eindigen. Ook voor de wandelingen moet je je online even aanmelden!

7 DAG VAN DE GEESTESWETENSCHAPPEN Amsterdam Writers Guild Een unicum op de Dag van de Geesteswetenschappen: de Amsterdam Writers Guild. Deze jonge literaire schrijvers komen iedere maand bijeen voor workshops creatief schrijven en zullen aan jullie op de Dag laten zien hoe zij te werk gaan. Heel de dag staan zij op het platform, waar ze jullie binnen no time de kneepjes van het schrijversvak brengen in uitdagende en steeds verschillende schrijfoefeningen van tien minuten. Deze oefeningen zijn afgeleid uit hun eigen workshops en de perfecte mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten! Ook leuk: als het je bevalt, kan je als UvA student direct en vrijblijvend lid worden. Twijfel dus niet langer en ontdek of creatief schrijven ook jouw passie is! Gesamtkunstwerk Altijd al mee willen doen aan het maken van een enorm kunstwerk? Studievereniging Kanvas (Kunstgeschiedenis) organiseert buiten bij de Piramidezaal een workshop waar je je eigen kunstwerk kan maken met het gebruik van oudere werken. Terwijl er informatie wordt gegeven over kunststromingen, beroemde kunstenaars en de kracht van Gesamtkunstwerken, ga je aan de slag met maatschappelijk relevante thema s en maak je uiteindelijk met alle individuele kunstwerken één groot werk aan de muur. Titaantjes schilderen Daarnaast organiseert ook studievereniging Helios (Neerlandistiek) een kunstzinnige workshop: een schildersessie waarin kunst en literatuur elkaar treffen. Aan de hand van het literaire werk Titaantjes gaan we de zon schilderen. Eerst zal er een introductie plaatsvinden over Nescio s meesterwerk en vervolgens kun je zelf aan de slag gaan en zijn zon schilderen. Een academisch verantwoorde yogales Tijdens de drukte van de Dag kun je even helemaal tot rust komen tijdens de academisch verantwoorde yogales die in samenwerking met het USC en studievereniging ARS Notoria (Religiestudies) tot stand is gekomen. Om twaalf uur begint de les met een korte lezing over de religieuze achtergrond van yoga. Daarna zal een yogaleraar je leren hoe je de belangrijkste yogahoudingen (asana s) aan moet nemen en deze aandachtig kunt ervaren. Ervaar zelf hoe yoga je lichaam én geest soepel, ontspannen en sterk maakt. De academisch verantwoorde yogales wordt aangeboden op het studentenbalkon, op de derde verdieping van het Binnengasthuis.

8

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda

Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Lesprogramma LeS-Lokaal Breda Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te volgen. Persoonlijke

Nadere informatie

http://uva.nl/ Sunday 28th of September 2014 08:37:59 AM Document generated by http://siteoid.com/

http://uva.nl/ Sunday 28th of September 2014 08:37:59 AM Document generated by http://siteoid.com/ Studenten Medewerkers EN Delen Delen via email Delen op facebook Delen op linkedin Delen op twitter Extranet Alumni Bibliotheek Contact English home Koninklijke onderscheiding voor universiteitshoogleraar

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 1 ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Bijlage 3 Overzicht majorcombinaties

Bijlage 3 Overzicht majorcombinaties Bijlage 3 Overzicht majorcombinaties De 1 e majoren binnen de opleiding in het domein Geschiedenis kunnen volgens onderstaand schema gecombineerd worden met een 2 e major: Oude geschiedenis Middeleeuwen/

Nadere informatie

Leerstoelenplan faculteit der Geesteswetenschappen

Leerstoelenplan faculteit der Geesteswetenschappen Leerstoelenplan faculteit der Geesteswetenschappen 1. Leiden Institute for Area Studies School of Middle Eastern Studies Hebreeuwse Taal- en Letterkunde Aramese taal en letterkunde T alen en geschiedenis

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

De indeling van de sector Taal & Cultuur

De indeling van de sector Taal & Cultuur De indeling van de sector Taal & Cultuur Elke sector is opgedeeld in vijf tot acht subsectoren. Deze sector is ingedeeld in zeven subsectoren: 1 Kunst 2 Talen 3 Filosofie en ethiek 4 Religie 5 Geschiedenis

Nadere informatie

Grote Klus Thema : Cultuur

Grote Klus Thema : Cultuur Grote Klus Thema : Cultuur Bij cultuur horen : muziek drama beeldend dans erfgoed foto/film - literatuur Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met onze speciale cultuur viering. Als

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste

Vakantieprogramma BSO Houtveste/Groot Houtveste Maandag 1 juli BSO Houtveste Natuur naar het bos 4 t/m 12 jaar Vandaag gaan we naar het bos achter onze BSO. Daar gaan we allemaal leuke spelletjes doen, misschien weet jij er wel één. Trek in ieder geval

Nadere informatie

Studeren aan de Universiteit Utrecht Welkom bij de opleiding Frans

Studeren aan de Universiteit Utrecht Welkom bij de opleiding Frans Studeren aan de Universiteit Utrecht Welkom bij de opleiding Frans Luuk Dijkstra (l.dijkstra@uu.nl) Bachelorvoorlichtingsdagen november 2015 Opbouw presentatie Inleiding Kenmerken van de opleiding De studie

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Bachelor Kunstgeschiedenis. uva.nl/ba-kunstgeschiedenis

Bachelor Kunstgeschiedenis. uva.nl/ba-kunstgeschiedenis Bachelor 2019-2020 Kunstgeschiedenis uva.nl/ba-kunstgeschiedenis Als je Kunstgeschiedenis studeert, leer je hoe, door wie en voor wie kunst wordt gemaakt. Ook leer je kritisch te denken over de betekenis

Nadere informatie

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!?

Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw zeker iets voor jou...!? Op cursus met KEI-JONG vzw is... op stap gaan bijleren nieuwe mensen Bijleren op een plezante manier. Nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe mensen leren

Nadere informatie

SDN creative studio Workshops & cursussen

SDN creative studio Workshops & cursussen SDN creative studio Workshops & cursussen Educatie Bedrijven Vrije tijd Creatieve workshops NIEUW! Little voyage (schaduwspel) Niveau: 12+ Little Voyage is een workshop schaduwspel, gebaseerd op het Engelse

Nadere informatie

Radboud Pre-University College of Society dr. Clarie Ramakers, drs. Irene Larooy & Anne Kempers MA

Radboud Pre-University College of Society dr. Clarie Ramakers, drs. Irene Larooy & Anne Kempers MA Radboud Pre-University College of Society dr. Clarie Ramakers, drs. Irene Larooy & Anne Kempers MA www.ru.nl/pucofsociety ` Nieuwe ontwikkelingen Radboud Pre-University College of Society Anne Kempers

Nadere informatie

Universiteit van Amsterdam - Regeling bestuursbeurzen 2013/2014

Universiteit van Amsterdam - Regeling bestuursbeurzen 2013/2014 Universiteit van Amsterdam - Regeling bestuursbeurzen 2013/2014 Bestuursbeurzen kunnen worden verstrekt in de vorm van uitkeringen aan individuele studenten, zie voor voorwaarden 1 Individuele Bestuursbeurs,

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Welkom bij: Taal- en cultuurstudies

Welkom bij: Taal- en cultuurstudies Welkom bij: Wat is bijzonder aan? De meerwaarde van taal en talen breed denken Programma Wat kun je ermee? Test jezelf voor Taal- en cultuuurstudies Student en afgestudeerde Vragen (panel ) Wat is bijzonder

Nadere informatie

Zomervakantie Week 5 4-7 jaar

Zomervakantie Week 5 4-7 jaar Zomervakantie Week 5 4-7 jaar Week 5 van de zomervakantie is altijd een gezellige drukke week bij Kids Lodge. We hebben weer een spetterend aanbod in workshops voor jullie klaarliggen. De aangeboden thema's

Nadere informatie

Logistieke procedure cursusevaluatie Versie 5.0 OSZ/KvdZ ACTIE ACTOR DEADLINE

Logistieke procedure cursusevaluatie Versie 5.0 OSZ/KvdZ ACTIE ACTOR DEADLINE Inleiding Tot op heden is er geen standaardprocedure hoe er wordt omgegaan met de logistieke route die benodigd is om de cursussen te evalueren. Daarnaast is ook de archivering van de evaluaties nog niet

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal WELKOM IN DE CULTUURFABRIEK! ONTDEK HET ZELF Bij de Bibliotheek in De Cultuurfabriek ben je van harte welkom voor het volgen van een cursus,

Nadere informatie

REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS April 2012

REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS April 2012 REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS April 2012 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs In deze bijlage wordt verstaan onder: NT: profiel natuur en techniek NG: profiel

Nadere informatie

Winterprogramma LeS-Lokaal. Breda en Etten-Leur

Winterprogramma LeS-Lokaal. Breda en Etten-Leur Winterprogramma LeS-Lokaal Breda en Etten-Leur Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te

Nadere informatie

Bachelor Muziekwetenschap. uva.nl/ba-muziekwetenschap

Bachelor Muziekwetenschap. uva.nl/ba-muziekwetenschap Bachelor 2019-2020 Muziekwetenschap uva.nl/ba-muziekwetenschap Overal ter wereld maken mensen muziek, en overal doen ze dit op een andere manier. In de bacheloropleiding Muziekwetenschap verdiep je je

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium

jij kiest! Open dag zaterdag Jeroen Bosch College 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur Technasium Tweetalig onderwijs Kunst Beeldend Gymnasium Jeroen Bosch College Open dag zaterdag 28 januari 2O17 1O.OO- 15.OO uur jij kiest! Jeroen Bosch College Rompertsebaan 63 5231 GT s-hertogenbosch 073-641 23 50 www.jbc.nl Technasium Tweetalig onderwijs

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

BIJLAGE A NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN VOOR OPLEIDINGEN VAN HET WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS

BIJLAGE A NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN VOOR OPLEIDINGEN VAN HET WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS BIJLAGE A NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN VOOR OPLEIDINGEN VAN HET WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: NT: profiel natuur en techniek NG: profiel natuur en gezondheid EM: profiel

Nadere informatie

Vooropleidingseisen WO

Vooropleidingseisen WO Vooropleidingseisen WO Instroommogelijkheden met ATHENEUM-DIPLOMA van het GVC Economie 1. Actuariële wetenschappen Ja Wis B Nee Nee 2. Bedrijfseconomie Ja Ja Ja Wis A 3. Bedrijfskunde Ja Ja Ja Wis A 4.

Nadere informatie

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent Y 2 jarige yoga opleiding Hot- en hatha yogadocent Het hoofddoel van deze opleiding is om je voldoende technische kennis, didactische vaardigheden en zelfvertrouwen te geven om een sterke en effectieve

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Spanje - Feestweek. BSO DE Kanjers 7 t/m 12 jarigen! Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli

Spanje - Feestweek. BSO DE Kanjers 7 t/m 12 jarigen! Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli Spanje - Feestweek BSO DE Kanjers 7 t/m 12 jarigen! Maandag 24 juli Dinsdag 25 juli Woensdag 26 juli Donderdag 27 juli Vrijdag 28 juli René, Bart en Angela! René, Gaby en Bart! Marc, Angela en Bart! We

Nadere informatie

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

We gaan in de komende lessen een Interactief bordspel bedenken en maken! MaKey-MaKey

We gaan in de komende lessen een Interactief bordspel bedenken en maken! MaKey-MaKey Skills Scratch Wat ga jij de komende lessen doen?? We gaan in de komende lessen een Interactief bordspel bedenken en maken! MaKey-MaKey In deze video zie je een voorbeeld van een interactief bordspel:

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Studievereniging kic De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Wat Is KIC? KIC staat voor Kien in Communicatie en is één van de twee studieverenigingen voor het Instituut voor Communicatie,

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

B Milieu-maatschappij-wetenschappen. B Molecular Science and Technology. B Oude Culturen van de Mediterrane Wereld

B Milieu-maatschappij-wetenschappen. B Molecular Science and Technology. B Oude Culturen van de Mediterrane Wereld zonder meer toelaatbaar met profiel NT B Aarde en economie B Aardwetenschappen B Actuariële wetenschappen B Advanced Technology B Afrikaanse talen en culturen B Agrotechnologie B Algemene Cultuurwetenschappen

Nadere informatie

VSNU - overzichtlijst bacheloropleidingen concept

VSNU - overzichtlijst bacheloropleidingen concept Aardwetenschappen Accountancy en Controlling Acheologie Actuariele wetenschappen Agrotechnologie Algemene cultuurwetenschappen KUN OUNL Algemene Economie Algemene Gezondheidswetenschappen Algemene Natuurwetenschappen

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 24 Verschil 213 tov. 212 13 6 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 479 417

Nadere informatie

Alle WO studies NT NG EM CM

Alle WO studies NT NG EM CM Alle WO studies NT NG EM CM B Aarde en economie * * * wisa of wisb B Aardwetenschappen * nat nat + schk (wisa of wisb) + nat + schk B Actuariële wetenschappen * wisb wisb wisb B Advanced Technology * wisb

Nadere informatie

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht Economie en Recht Bedrijfskunde Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen Wageningen University 238 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Erasmus Universiteit Rotterdam 2.204 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Maastricht University**

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Ik wil weten wát ik kies. Proef. Studeren. bij Hogeschool Rotterdam

Ik wil weten wát ik kies. Proef. Studeren. bij Hogeschool Rotterdam Ik wil weten wát ik kies Proef Studeren bij Hogeschool Rotterdam Proefstuderen Als je (bijna) zeker weet welke opleiding je wilt gaan volgen, is het leuk en interessant om alvast eens te proeven aan je

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november 2015 Workshops voor groep 8 leerlingen september-november 2015 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum Kempenhof

Activiteitenaanbod zorgcentrum Kempenhof Activiteitenaanbod zorgcentrum Kempenhof Inhoud Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op zorgcentrum Kempenhof... 4 Activiteitenaanbod

Nadere informatie

ZES vouchers voor jouw

ZES vouchers voor jouw ZES vouchers voor jouw artistieke ontwikkeling! Dit boekje is 2850,- waard. De vouchers kun je inwisselen voor een cursus of coachingsessie(s) bij een Centrum voor de Kunsten in Brabant. Cursus en Coaching

Nadere informatie

Naschools activiteitenaanbod

Naschools activiteitenaanbod Naschools activiteitenaanbod Graafstroom, augustus 2011 Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van beide scholen, Met trots presenteer ik u het eerste naschoolse activiteitenaanbod van OBS De Overstap

Nadere informatie

FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN UITVOERINGSREGELING BESTUURLIJKE GREMIA OPLEIDINGEN

FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN UITVOERINGSREGELING BESTUURLIJKE GREMIA OPLEIDINGEN FACULTEIT DER GEESTESWETENSCHAPPEN UITVOERINGSREGELING BESTUURLIJKE GREMIA OPLEIDINGEN 1 Algemeen Artikel 1.1: 1. Deze regeling geeft uitvoering aan artikel 21 lid 2 van het faculteitsreglement. 2. Bij

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

Bachelor Europese studies. uva.nl/ba-europese-studies

Bachelor Europese studies. uva.nl/ba-europese-studies Bachelor 2019-2020 Europese studies uva.nl/ba-europese-studies In de bachelor Europese studies bestudeer je uiteenlopende aspecten van Europa, zoals de politiek en cultuur van de Europese landen in het

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) TAALTRAININGEN VOOR STUDENTEN FGw 2012-2013

Faculteit der Geesteswetenschappen Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) TAALTRAININGEN VOOR STUDENTEN FGw 2012-2013 Faculteit der Geesteswetenschappen Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) TAALTRAININGEN VOOR STUDENTEN FGw 2012-2013 Taaltrainingen voor studenten FGw Het Instituut voor Nederlands

Nadere informatie

BIJLAGE BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

De inspiratietour naar Dublin

De inspiratietour naar Dublin De inspiratietour naar Dublin Dublin is als Ierse hoofdstad een centrum van kunst, cultuur en entertainment, met een rijke, gastvrije sfeer en een meeslepende geschiedenis. Het is een fijne stad om in

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Stilzitten als een kikker. Lieve mensen,

NIEUWSBRIEF. Stilzitten als een kikker. Lieve mensen, NIEUWSBRIEF Lieve mensen, Nieuwsbrief 1, 21 januari 2014 We zijn alweer een aantal weken in het nieuwe jaar en alle yogalessen zijn weer volop bezig. Heerlijk om weer aan de slag te zijn. Een nieuw jaar

Nadere informatie

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013.

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013. Workshops BSO Rakkerpret 25 februari t/m 19 Juli 2013. Inhoudsopgave: Workshop-programma Wc-rollen kunst Dansles Paaswerkje Zintuigenworkshop Moederdag Raam schilderen Overzicht workshops Speurtocht Vaderdag

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, Naam: AANMELDINGSBLAD top trajecten klas: Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, top trajecten Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Op 25 november begint de 1 e ronde top

Nadere informatie

AARDEWOORDEN. Methodiek Creatief schrijven WERKBLADEN. Mariet Lems

AARDEWOORDEN. Methodiek Creatief schrijven WERKBLADEN. Mariet Lems AARDEWOORDEN ENWAARDEWOO ZIJNWETENWAA NWAARZIJNWET WOORDENZIJNWE RDEWOORDENZI RDENZIJNWETEN AARDEWOORDEN ENWAARDEWOO WETENWAARDEW ZIJNWETENWAA DENZICNWETEN Methodiek Creatief schrijven WERKBLADEN OORDENZIJNWEO

Nadere informatie

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk

UCK Bedrijfs aanbod. Creatief zakelijk aanbod onder de Dom. UCK.nl/zakelijk UCK Bedrijfs aanbod Creatief zakelijk aanbod onder de Dom UCK.nl/zakelijk Wil je voor de verandering met je team of organisatie buiten de deur geïnspireerd, uitgedaagd en geprikkeld worden? Kom dan naar

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is.

Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Help jij ons OPEN voor Delft mogelijk te maken? Stel je een plek voor waar jouw passie en talenten centraal staan. Een plek die aanvoelt als thuis, maar nooit hetzelfde is. Welkom bij OPEN Wat begon als

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo

Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo (Gebaseerd op de publicatie van het ministerie van OCW Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs d.d. 01-10-2016) Betekenis van gebruikte

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Tiener College

Tiener College Tiener College 2012-2013 Leren met kracht en passie Klaar voor de start Vanaf schooljaar 2012-2013 kun je kiezen voor het Tiener College in Gorinchem. We bieden een programmalijn voor leerlingen van 10-14

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen.

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Talenturen 2 de jaar Voorwoord Beste leerling, Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Wij vinden het immers belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Klassieke types

HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Klassieke types Wanted! Klassieke types HET ERASMUS HAVO/VWO GYMNASIUM Het Erasmus HET ERASMUS HAVO/VWO Wat is het Gymnasium? Op de vestiging HAVO/VWO van Het Erasmus kun je kiezen voor het Gymnasium. Het Gymnasium is

Nadere informatie

Mogen wij u voorstellen?

Mogen wij u voorstellen? 1 NIEUWSBRIEF OKTOBER 2014 NUMMER 2 In dit nummer Mogen wij u voorstellen? Digitale piano HVG De Lier op bezoek Donatie Hofland van Geest Beursvloer Westland Informatie-avond 29 oktober Workshop Creatief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 februari 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 februari 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 6 februari 2017 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Kunst Muziek (1) Muziek (2) Excursie Spreekavond / rapporten Kleding Letterherhaling Gezond eten TAAL THUIS opdrachten Speelgoedmiddag!

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo 2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo Zondag 03 januari Wat? Waar? Kosten Gehele dag Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers Veensgracht 1 Aanmelden: Niet nodig Maandag 4

Nadere informatie