Curriculum Vitae. Persoonlijke Informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Curriculum Vitae. Persoonlijke Informatie"

Transcriptie

1 Curriculum Vitae Persoonlijke Informatie Naam : Wissink Geboortedatum : 03 november 1970 Voornamen : Clifford Christiaan Johannes Geboorteplaats : Wageningen Adres : Reinald van Gelrestraat 38 Geslacht : Man Postcode : 6118 BR Nationaliteit : Nederlandse Stad : Nieuwstadt Burgerlijke : Samenwonend status Telefoonnummer : +31 (0)46 ******* Kinderen : 3 zonen, 1 dochter Mobiel nummer : +31 (0) adres : Website Persoonskenmerken Vriendelijk, joviaal, open, constructief, coördinator / initiator / regelaar, servicegericht, stabiel in stressvolle situaties, klantvriendelijk, humoristisch. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de ICT en heb in dienst van 3 IT dienstverleners in verschillende opdrachten diverse rollen vervuld: service management, test management, ERP (catalogus) management, opzetten van SAP support en PMO gerelateerde rollen. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een eerlijke en open aanpak en mijn stijl is die van de spin in het web; betrokken en ondersteunend met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik beschik over de capaciteit om techniek te matchen ten opzichte van de wensen van de klant en omgekeerd, heb gevoel voor politiek (hoe er mee om te gaan en toch voortgang te boeken) en weet op het oog conflicterende belangen te combineren (een bruggenbouwer). In mijn handelen en optreden ben ik actief, gedreven, doelgericht en voldoende extravert. Ik beschik over voldoende durf en gedrevenheid om situaties zelfstandig in te vullen en onder controle te krijgen, waarbij ik het belang van de opdrachtgever altijd centraal stel. Mijn belangstelling gaat uit naar opdrachten op het gebied van testmanagement / coördinatie, service management of (ondersteunend) project management omdat ik in dit soort opdrachten mijn capaciteiten het best tot hun recht kan doen komen. Ik heb een hands-on mentaliteit en vind het heel prettig om ook uitvoerend werkzaam te zijn. Opleidingen / cursussen ABP Heerlen Ariba A dam eprocurement Atos Origin intern Axios UNIX AIX Overview Control M-ECS Ariba 6.1 / 7.0 Functional Ariba 6.1 / 7.0 Catalog Management Prince2 Testen volgens Tmap TMap Next Assyst

2 CAP Gemini Utrecht SAP BW Getting Acquainted SAP BW Enterprise Reporting SAP BW Enterprise Data Warehousing Compu Train Amsterdam Crystal Reports 9.0 Level 1 ISES Zaltbommel Mercury Interactive SAP s Hertogenbosch Transfer Solutions Leerdam ITIL Foundations ITIL Service Management Delivery Organiseren van testen Testdirector 7.0 Orientation Winrunner 6.0 Orientation Winrunner 6.0 Advanced mysap Solution Overview MySAP HR Overview SQL/SQL+ Facility Management Hogeschool Limburg (diploma behaald 1996) HAVO St. Serviam R.K. Scholengemeenschap Sittard Werkervaring Cisl-IT (2008 heden) Eigenaar / ZZP Cisl-IT is op 1 juli 2008 opgericht. Cisl-IT is gespecialiseerd in testmanagement, servicemanagement en ondersteunend projectmanagement. Door ervaring, zelfstudie en contact met collega s uit het werkveld blijft Cisl-IT actief betrokken bij de huidige ontwikkelingen die passen bij de hierboven beschreven werkvelden. Testmanager - Merck Sharp & Dohme Corp. Oss ( ) Ik ben actief geweest binnen een Agile Scrum SharePoint 2010 implementatie project als testmanager, verantwoordelijk voor zowel de Systeem Integratie Test (SIT in combinatie met een FAT voorafgaand) als de Load en Stress test. Daarnaast liep er een parallel programma om dezelfde te bouwen applicaties ook te lanceren op ios en Android telefoons en tablets en deze te testen op de beschikbare apparatuur (fysiek en via emulatoren). MSD is een Amerikaans bedrijf en had een eigen testmethodiek, nauw aansluitend bij wat wij kennen als TMap. Daarnaast was ik nauw betrokken bij de Gebruikers Acceptatie test en de End2End test. Ik was lid van het programma managementteam en belast met de aansturing van een testteam van 10 personen, binnen het offshore model, gesitueerd in India. Daarnaast was er continue afstemming met diverse projectmanagement onderdelen, gesitueerd in de US (hoofdkantoor van Merck). In standplaats Oss was ik tevens verantwoordelijk voor de aansturing van een testcoördinator en een Microsoft Code Review Specialist SharePoint Testcoördinator / testuitvoer - Center Parcs Nederland Rotterdam ( ) Ik ben met name bezig geweest met testconsultancy richting het project- en requirements management bij de migratie van een Versant database naar de eigen DB2 omgeving van Center Parcs. Er werd in het project gebruik gemaakt van de Agile Scrum methodiek. Scrum is een framework voor het agile managen van softwareontwikkeling. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (iteraties) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamspirit zijn hierbij sleutelwoorden, waarin mijn sterke kanten uitdrukkelijk naar voren komen.

3 Aspecten die binnen mijn verantwoordelijkheid lagen, waren het opzetten en coördineren van een functionele regressietest, een performance test en een productie acceptatie test, gebruik makend van kennis binnen de organisatie, use cases, requirements, reeds voorhanden testscenario's en nauw contact met het ontwikkelteam als wel de business. Testcoördinator - Interpolis Achmea Tilburg ( ) Ik ben werkzaam geweest als testcoördinator bij Interpolis Achmea in Tilburg in het zogenaamde WS programma. Na de overname van Interpolis door Achmea ontstond een situatie dat er op verschillende systemen onderhoud uitgevoerd diende te worden, die makkelijker centraal uitgevoerd zouden kunnen worden in geval van uniformiteit. Achmea had op dat moment 3 verschillende werkplekomgevingen, te weten Achmea, Interpolis en Achmea-Arbo. Binnen mijn rol als testcoördinator binnen de divisie Bancaire Distributie had ik de taak de migratie van een groot aantal applicaties (100+) vanuit een oud domein te begeleiden naar het nieuwe overkoepelende Achmea domein. Hierbij kwamen zowel functioneel testen (FAT), gebruikersacceptatie als integraal testen (SIT) aan bod. Interpolis werkte destijds conform de TMap methodiek. INSynQ BV Eindhoven (2008) Nationale IT-Dienstverlener Binnen de specifieke kennisunit, wordt een medewerker gedetacheerd bij bedrijven waar gezocht wordt naar kennis en kunde op het gebied van SAP in relatie met testconsultancy en service management consultancy. Testconsultant - Dutch Polymer Institute Eindhoven Verantwoordelijk geweest voor het verzamelen van alle beschikbare data uit het bestaande SAP R/3 systeem. De data werd geconverteerd naar een ander, nieuw database systeem, speciaal ontwikkeld voor de klant DPI. Testconsultancy richting DPI, op het moment dat de data uit het SAP systeem werd geconverteerd naar het nieuwe systeem. Deze conversie heeft plaats gevonden medio oktober Projectleider - INSynQ BV Eindhoven Projectleider van het interne project om de nieuw te bouwen website voor de eigen organisatie met spoed geïmplementeerd te krijgen. Website is 1 juli 2008 geïntroduceerd. Robert Hunter & Associates Oosterhout ( ) Nationale IT-Dienstverlener Binnen de specifieke kennis unit, wordt een medewerker gedetacheerd bij bedrijven waar gezocht wordt naar kennis en kunde op het gebied van SAP, DWH en Project management in relatie met testconsultancy en service management consultancy. Test Consultant - Bakker Hillegom BV Lisse Test ondersteunende rol en consultancy gedurende een SAP implementatie, zowel opzet als uitvoering. De succesvolle implementatie van SAP MPP bewerkstelligd binnen de gestelde deadline. Mede door middel van het betrekken van de eindgebruikers bij het test en implementatietraject en de dagelijkse processen te laten vertalen naar de nieuw te implementeren situatie.

4 Projectleider - Robert Hunter & Associates Oosterhout Projectleider van het interne project om de nieuw te bouwen website voor de eigen organisatie met spoed geïmplementeerd te krijgen. De nieuwe website is live gegaan in december Atos Origin Nederland BV Eindhoven ( ) Internationale IT-dienstverlener Binnen de specifieke kennis unit, wordt een medewerker gedetacheerd bij bedrijven waar gezocht wordt naar kennis en kunde op het gebied van testconsultancy, support en service management consultancy. Rollen en klanten tijdens het Atos Origin dienstverband: Service Delivery Manager - LMN Air Miles Hoofddorp Allereerst verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het SLA, een Nederlandstalige service organisatie en de serviceprocedures. Daarnaast voornamelijk werkzaam geweest als mediator tussen de Nederlandse klant (business) en de in Frankrijk gesitueerde software leverende partij in de requirementsfase, de specificatiefase (functioneel) en de verschillende testfases. Testcoördinatie uitgevoerd van twee op te leveren deelsystemen van de gehele geleverde solution en 4 testers aangestuurd in de Functionele Acceptatie Test conform TMap. SAP Service desk medewerker - Atos Origin Eindhoven 1 e en 2 e lijn servicedesk werkzaamheden, specifiek gericht op SAP HR en BW. Technische en functionele ondersteuning tijdens incidentafhandeling richting de gebruiker en de 3 e lijn. Werkzaam geweest in diverse projectteams ter uitbreiding of upgrading van het bestaande, draaiende SAP systeem. Cursussen verzorgt richting nieuwe gebruikers van SAP HR en BW en meegeschreven aan functionele en technische documentatie als wel documentatie ten behoeve van door te voeren changes. HRM Supportdesk medewerker Philips Eindhoven Gestart als supportdesk medewerker 2 e lijn, belast met technische incidentafhandeling van 10 Philips interne HR applicaties. Onder leiding van een Servicedesk manager verantwoordelijk geweest voor de aansturing van een supportdesk met een bezetting van 7 personen. Naast dagelijkse supportdesk activiteiten voornamelijk bezig geweest met testen en implementeren van nieuwe HRM applicatiesoftware, onderhouden van technische en functionele documentatie, onderhandelingen voeren op het gebied van SLA met interne 3 e lijns partijen. Daarnaast behoorde het trainen van gebruikers op de diverse HR systemen binnen Philips tot de taken. Testcoördinator - ABP (Applicatie Ziektewet) Heerlen Verantwoordelijk geweest voor de testcoördinatie van de functionele testronden van de ABP applicatie Ziektewet. Naar aanleiding van incidenten en overheidsgestuurde wettelijke aanpassingen werden releasematig nieuwe versies van de applicatie geïmplementeerd. Naast dagelijkse testcoördinatie werkzaamheden werd er tevens veel tijd gespendeerd aan het trainen van de eindgebruikers en communicatie / afstemming met andere betrokken partijen die afhankelijk waren van de door Ziektewet uitgevoerde testruns.

5 Catalogue Manager - Philips Corporate Purchasing NPR Eindhoven Verantwoordelijk geweest voor de communicatie richting de preferred suppliers van Philips om hen te doen bewegen elektronische, in plaats van papieren productcatalogi, aan te leveren, om deze te kunnen implementeren in het systeem ARIBA. Vanuit ARIBA moesten alle bestellingen van Non Product Related artikelen via workflows verlopen en middels autorisatiestappen direct via gekoppelde ERP s worden doorgezet naar de desgewenste leverancier. Daarnaast belast geweest met de training van eindgebruikers voor het systeem ARIBA gesitueerd in Nederland, België, Singapore en diverse locaties in Polen. Technisch Tester - ABP Afdeling Technische Integratie Test Heerlen Technisch testen van nieuwe en bestaande applicaties op Oracle, Unix, DB2 en DWH platforms. Technische testen waren voornamelijk gericht op herstartbaarheid, herbruikbaarheid, performance, load, wijzigbaarheid en stresssituaties. Niet ICT gerelateerde werkgevers: Arbeidsconsulent - Arbeidsvoorziening Nederland Sittard (1997) Communicatie en onderzoek - Gemeente Kerkrade (1996) Planner - Mise en Place Maastricht (1996) Referenties Referenties kunnen na persoonlijk contact en op verzoek worden aangedragen.