Dienstenwijzer Whoosz! Autoverzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstenwijzer Whoosz! Autoverzekering"

Transcriptie

1 Dienstenwijzer Whoosz! Autoverzekering Model

2 Whoosz! Dienstenwijzer Inhoudsopgave 1 Inleiding Whoosz!: wie zijn wij? Onze diensten Onze partners Beloning Looptijd van het contract Wijze van uitvoering Overeenkomst op afstand Wat verwachten wij van jou? Klachten Onze bereikbaarheid... 4

3 1 Dienstenwijzer 1 Inleiding Met deze dienstenwijzer willen wij jou kennis laten nemen van belangrijke informatie over onze dienstverlening. En heeft ten doel om jou te informeren over de werkzaamheden die wij voor jou verrichten met betrekking tot schadeverzekering(en). Wij zijn verplicht jou voorafgaand aan de totstandkoming van een verzekeringsovereenkomst deze informatie te verstrekken. 2 Whoosz!: wie zijn wij? Whoosz! is een handelsnaam van TDTG B.V. kantoorhoudende aan de Zijlweg 55 A, 2013 DC te Haarlem. Whoosz! is ingeschreven bij de kamer van Koophandel in Amsterdam, nummer Whoosz! is een verbonden bemiddelaar 1 van Zürich Versicherungs-Gesellschaft AG (hierna te noemen Zürich), (AFM verzekeringsnummer ). Zürich treedt op als aanbieder op het gebied van schadeverzekeringen, waaronder auto- en daarbij behorende aanvullende verzekeringen. Whoosz! bemiddelt in verzekeringen van en namens Zürich. 3 Onze diensten Wij bemiddelen als verbonden bemiddelaar op het gebied van auto- en daarbij behorende aanvullende schadeverzekeringen uitsluitend voor Zürich. Wij adviseren jou niet bij de totstandkoming van deze verzekeringen en innen daarbij evenmin de premies of voor de verzekerde bestemde bedragen. Bij de totstandkoming van uw verzekering(en) dragen wij zorg voor de volgende punten: bemiddelen; wij helpen jou bij het tot stand komen van de verzekering tussen jou en de verzekeraar; informatievoorziening: voordat je een verzekering afsluit zullen wij jou in kennis stellen van de premie en voorwaarden. Voor verdere ondersteuning bij het afsluiten en gedurende de looptijd van de verzekering kunt u contact opnemen met Whoosz! Autoverzekeringen. Telefoon Een verbonden bemiddelaar is een financieel dienstverlener die uitsluitend werkt voor en onder verantwoordelijkheid van één aanbieder, of voor meerdere aanbieders indien deze niet in concurrerende producten bemiddelt.

4 2 Dienstenwijzer 4 Onze partners Zürich Zürich treedt op als aanbieder op het gebied van schadeverzekeringen, waaronder auto- en daarbij behorende aanvullende verzekeringen. (Afm-vergunningnummer ) Turien & Co. Assuradeuren Turien & Co. treedt op als gevolmachtigde van Zürich Versicherungs- Gesellschaft AG en is degene die namens Zürich de verzekering accepteert, administreert, uitvoert en beheert. (Afm-vergunningnummer ) Tijdens de looptijd van uw verzekering draagt onze partner Turien & Co. zorg voor de volgende punten: controle van de polisgegevens; hulp bij schade, opzegging en mutaties; informatievoorziening: tijdens de looptijd van uw verzekering wordt u tijdig geïnformeerd over veranderingen met betrekking tot de premie en/of voorwaarden. 5 Beloning Whoosz! is verbonden bemiddelaar voor schadeverzekeringen van Zürich. Dit betekent dat Whoosz! bemiddelt bij de totstandkoming van een verzekeringsovereenkomst tussen jou en Zürich. Hiervoor ontvangt Whoosz! een beloning van Zürich in de vorm van een provisie. 6 Looptijd van het contract De Whoosz! Autoverzekering is dagelijks opzegbaar. 7 Wijze van uitvoering Indien je een verzekering afsluit, ontvang je op het door jouw verstrekte adres het polisblad, de daarbij behorende verzekeringsvoorwaarden en de groene kaart. Jouw auto is verzekerd conform de bepalingen op het polisblad en in de verzekeringsvoorwaarden.

5 3 Dienstenwijzer 8 Overeenkomst op afstand Omdat jij de Whoosz! Autoverzekering via het internet gaat afsluiten kan er sprake zijn van een overeenkomst op afstand. Als je als particuliere klant bij Zürich een verzekering via internet sluit, dan is er een bedenktijd van toepassing: je hebt de mogelijkheid om de verzekering binnen 14 dagen ongedaan te maken. De 14 dagen bedenktijd gaat in op het moment dat je de polis van je autoverzekering ontvangt. Indien je van dit bedenkrecht gebruik maakt, gaan we er vanuit gegaan dat de verzekering nooit heeft bestaan. Er zullen geen kosten in rekening worden gebracht. Wil je de verzekering ongedaan maken binnen de bedenktijd? Dit kun je doen door het polisblad en de groene kaart, inclusief een begeleidende brief, terug te sturen naar: Turien & Co. Assuradeuren T.a.v. Whoosz! Autoverzekering Antwoordnummer VB Alkmaar 9 Wat verwachten wij van jou? Je mag aan onze dienstverlening hoge eisen stellen, maar wij verwachten ook een aantal dingen van jou. De juiste gegevens Wij verwachten dat je de juiste gegevens aan ons verstrekt. Dit is in jouw eigen belang. Mocht in geval van schade achteraf blijken dat je onjuiste of onvolledige informatie hebt gegeven, dan kan het zijn dat op grond van de verzekeringsvoorwaarden Turien & Co. gerechtigd is bij schade deze niet of niet geheel te vergoeden. Om jouw auto te allen tijde goed verzekerd te houden, dien je Turien & Co. op de hoogte te stellen van veranderingen in de op het polisblad vermelde gegevens. Indien je bijvoorbeeld verhuist, je auto verkoopt, je kilometrage overschrijdt of accessoires aan jouw auto toevoegt, dien je Turien & Co. hiervan in kennis te stellen. Daarnaast vragen wij je de gegevens uit de ontvangen stukken, in het bijzonder het polisblad, te controleren op juistheid. Onjuistheden dien je zo spoedig mogelijk aan Turien & Co. door te geven.

6 4 Dienstenwijzer 10 Klachten Wij hebben het streven jou uitstekend van dienst te zijn. Mocht je een klacht hebben dan kun je ons daarvan schriftelijk op de hoogte stellen. Indien je ons op de onderstaande contactgegevens ter attentie van de directie in kennis stelt van jouw klacht zullen wij deze in behandeling nemen. Whoosz! Directie Zijlweg 55 A 2013 DC Haarlem Klachten over de uitvoering van de verzekeringsovereenkomst kun je tevens voorleggen aan het interne klachtenbureau van Turien & Co. Assuradeuren. Deze kun je bereiken op de onderstaande contactgegevens, ter attentie van het klachtenbureau. Wanneer het oordeel van het klachtenbureau voor jou niet bevredigend is, kun je je wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Dit is een onafhankelijk loket voor het beslechten van geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Je dient in de correspondentie het volgende aansluitingsnummer te vermelden: Turien & Co. Assuradeuren KiFiD Klachtenbureau Postbus Antwoordnummer AG Den Haag 1800 VB Alkmaar (postzegel is niet nodig) 11 Onze bereikbaarheid Wij willen goed bereikbaar zijn voor onze klanten. Heb je een vraag over jouw verzekering? Neem dan contact op met Whoosz! Autoverzekering. Whoosz! Zijlweg 55 A 2013 DC Haarlem Whoosz! Autoverzekering James Wattstraat 11 Antwoordnummer 506 Telefoon: DC Alkmaar 1800 VB Alkmaar Whoosz! Autoverzekering is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur.