PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 februari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: Agenda nr. 4/2 Reglement voor het ter beschikking stellen van de zalen in het Bernarduscentrum. Goedkeuring. Het beheer van het Bernarduscentrum werd door de deputatie overgedragen van de nu opgeheven GPB Europa Direct naar DLOG, facilitaire dienst. Om het beheer te kaderen, wordt nu een reglement voor de ter beschikking stelling van de zalen van het Bernaduscentrum voorgelegd. Dit verslag werd door de deputatie goedgekeurd in zitting van 16 januari De provincieraad van Antwerpen, Gelet op artikel 42, 3 van het Provinciedecreet en artikel 85 van de Provinciewet; Op voorstel van de deputatie, BESLUIT: Enig artikel : De provincieraad keurt het reglement voor de ter beschikking stelling van de zalen van het Bernarduscentrum goed. REGLEMENT VOOR DE TER BESCHIKKING STELLING VAN DE ZALEN VAN HET BERNARDUSCENTRUM Artikel 1. Aanvraag 1.1 In het Bernarduscentrum kan enkel de Gifezaal apart gereserveerd worden. De andere zalen kunnen enkel samen met de Gifezaal gereserveerd worden; zij kunnen dus niet afzonderlijk gebruikt worden. 1.2 Enkel aanvragen die betrekking hebben op volgende activiteiten worden behandeld: - provincieraadszittingen en fractievergaderingen; - activiteiten op uitnodiging van de provinciegriffier, de gedeputeerden of de gouverneur; - activiteiten op vraag van de diensten van de centrale administratie; - activiteiten op vraag van een externe provinciale dienst met eigen budgetten; - rollenspelen Provincieraad; - rollenspelen dienst Europa; - activiteiten georganiseerd door het Vredescentrum; - activiteiten georganiseerd door het Bisdom.

2 1.3 Een zaal wordt slechts voorbehouden indien de aanvraag hiervoor minimum 4 weken op voorhand ingediend wordt bij de provincie Antwerpen, t.a.v. de facilitaire dienst (DLOG). De aanvraag kan per of telefonisch ingediend worden. De facilitaire dienst beheert de agenda voor het Bernarduscentrum en bekijkt de beschikbaarheid. Deze dienst legt de voorstellen bij deputatiebesluit ter beslissing voor aan de deputatie. De provincieraadszittingen hebben steeds voorrang op alle andere aanvragen. 1.4 Er mogen geen manifestaties met een politiek karakter georganiseerd worden. 1.5 Er worden geen activiteiten georganiseerd voor minder dan 40 personen. Artikel 2. Gebruik van de zalen 2.1 De zalen van het Bernarduscentrum worden enkel op weekdagen ter beschikking gesteld. Een uitzondering op deze regel wordt enkel toegestaan voor de activiteiten op uitnodiging van de provinciegriffier, de gedeputeerden of de gouverneur. 2.2 Het tijdstip van de ter beschikking stelling wordt in het inschrijvingsformulier vastgelegd. De zalen kunnen tussen 7u30 en 23u ter beschikking worden gesteld Om eventuele werken te laten uitvoeren in het gebouw, is een voorafgaande melding bij de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) vereist. Er worden een sleutel en, indien nodig, een tijdelijke code (en beknopte handleiding) voor het inbraakdetectiesysteem gereserveerd, die kunnen opgehaald worden bij het team beveiliging en bewaking. Zonder aanmelding wordt géén sleutel noch code meegegeven. Artikel 3. Algemene voorwaarden 3.1 De gebruiknemer verbindt zich ertoe enkel die zalen te gebruiken waarvoor de deputatie van de provincie Antwerpen de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming heeft gegeven. 3.2 Het Bernarduscentrum is niet vrij toegankelijk en is elektronisch beveiligd. Voor opening en sluiting dient steeds een beroep te worden gedaan op de medewerkers van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). 3.3 De lokalen worden in goede staat ter beschikking gesteld aan de gebruiknemer. Bij alle activiteiten, andere dan vergaderingen, zal onmiddellijk voor de activiteit door beide partijen een tegensprekelijke staat van bevinding van de ter beschikking gestelde zaal en bijhorende accommodatie worden opgesteld. Deze staat van bevinding zal worden ondertekend door alle aanwezigen en zal nadien bij deze overeenkomst worden toegevoegd. Onmiddellijk na de activiteit, d.w.z. na volledige opruiming, wordt een tweede staat van bevinding opgesteld en ondertekend in aanwezigheid van dezelfde personen die eveneens de eerste staat ondertekenden. De herstellingen van de eventuele schade, vastgesteld in de tweede staat van bevinding, zullen ten laste van de gebruiknemer vallen. 3.4 De gebruiknemer verbindt er zich toe:

3 a) geen andere activiteiten in het Bernarduscentrum in te richten dan deze waarvoor de deputatie van de provincie Antwerpen de toestemming heeft gegeven; b) het gebruiksrecht niet (geheel of gedeeltelijk) aan derden over te dragen; c) niet meer dan 90 personen in de zalen toe te laten (maximum capaciteit); d) erop toe te zien dat er niet gerookt wordt in het Bernarduscentrum; e) om niets aan de muren, gordijnen, ramen, zolderingen, te bevestigen; f) om niet te drinken of te eten in de zalen. Dit is enkel toegestaan in de cateringruimte, m.n. de inkomhal; g) enkel een beroep te doen op koude catering (koffie/receptie met koude hapjes); i) de vaste opstelling van de zalen niet te wijzigen; h) erop toe te zien dat er niet te geparkeerd wordt op het binnenplein voor het Bernarduscentrum; i) geen extra materialen in de zalen te plaatsen. Dit is enkel mogelijk op de daartoe voorziene plaatsen en na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de provincie Antwerpen. De nooduitgangen en de gangen ernaar toe moeten te allen tijde vrij blijven; j) elke commerciële verkoop van producten te verbieden tenzij hiervoor vooraf de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de deputatie van de provincie Antwerpen werd verkregen; k) het gebruikte servies en bestek af te wassen, het leeggoed in de keuken te zetten en het afval te verzamelen en mee te nemen; 3.5 De gebruiknemer mag gebruik maken van de vestiaire. Indien de gebruiknemer een bewaakte vestiaire wenst, dient hij hiervoor zelf personeel te voorzien. 3.6 Nederlands geldt als officiële voertaal in het Bernarduscentrum. De overeenkomsten tussen de provincie Antwerpen en de gebruiknemer worden in het Nederlands opgesteld. Artikel 4. Levering van materialen 4.1 Voor elke mogelijke levering moeten de nodige afspraken gemaakt worden met de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). 4.2 Laden en lossen kan in beperkte mate op het binnenplein voor het Bernarduscentrum. Indien hiervan gebruikt moet gemaakt worden, dienen de uren en de duurtijd op voorhand te worden opgegeven zodat de medewerkers van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) de syndicus kunnen verwittigen. 4.3 De medewerkers van de provincie Antwerpen( facilitaire dienst) tekenen echter niet af voor ontvangst van de materialen. Hiervoor dient de gebruiknemer zelf in te staan. Zij kunnen dan ook geenszins aansprakelijk gesteld worden voor de geleverde materialen. 4.4 Onmiddellijk na de activiteit moeten de goederen afgehaald worden tenzij schriftelijk anders werd overeengekomen met een medewerker van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). Indien de gebruiknemer de goederen niet op het afgesproken tijdstip komt ophalen, zal de provincie Antwerpen (facilitaire dienst), na ingebrekestelling van de gebruiknemer, het materiaal uit het Bernarduscentrum verwijderen op kosten en op verantwoordelijkheid van de gebruiknemer.

4 Artikel 5. Tarieven, kosten, annulaties 5.1De volgende tarieven zijn van toepassing voor de ingebruikname van het Bernarduscentrum: a) provincieraadszittingen en fractievergaderingen : worden volledig ondersteund door de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). b) activiteiten op vraag van de provinciegriffier, de gedeputeerden of de gouverneur worden volledig ondersteund door de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) na goedkeuring van de deputatie. c) activiteiten op vraag van de diensten van de centrale administratie: de organiserende dienst staat in voor alle kosten die de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) niet met eigen personeelsleden op zich kan nemen en/of die niet opgenomen zijn in de begroting. Audiovisuele ondersteuning en bijstand door een administratief medewerker van de provincie Antwerpen is kosteloos. Volgende posten zullen wel worden aangerekend: onthaal, een forfait voor de schoonmaak na de activiteit (minimum 4 uren aan de geldende tarieven van het raamcontract), alle catering, eventuele bewaking. Deze kosten worden aangerekend op de departementale envelop van Euro per jaar die binnen de budgetten van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) zijn voorzien. Als in de envelop geen krediet meer voorhanden is, moet het betreffende departement eerst door een kredietwijziging voor aanvulling van de envelop zorgen voor een nieuwe activiteit kan opgestart worden. d) voor activiteiten op vraag van een externe dienst met eigen budgetten wordt een gebruiksvergoeding van 250 Euro per dagdeel én alle kosten zoals hierboven omschreven aangerekend. e) de rollenspelen van de provincieraad worden volledig ondersteund door de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). f) voor de rollenspelen georganiseerd door de dienst Europa geldt dezelfde werkwijze als bij activiteiten op vraag van de diensten van de centrale administratie. g) activiteiten Vredescentrum : afspraken worden gemaakt in een afzonderlijk contract. h) voor de activiteiten van het Bisdom : is de terbeschikkingstelling kosteloos; alle andere kosten dienen vergoed te worden. 5.2 Als een gebruiksvergoeding verschuldigd is, moet deze uiterlijk 2 weken voor aanvang van de activiteit betaald worden via een overschrijving op het rekeningnummer doorgegeven door de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). Alle andere kosten worden na de activiteit in rekening gebracht. De gebruiker krijgt ter verrekening een factuur toegestuurd die binnen de daarin gestelde termijn dient te worden betaald. 5.3 De annulering van een aanvraag van de ingebruikneming van het Bernarduscentrum moet door de gebruiknemer schriftelijk (hetzij bij brief, hetzij bij ) aan de toegewezen dossierbehandelaar van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) gemeld worden. Indien de aanvraag tot ingebruikneming geannuleerd wordt :

5 a) binnen de 14 kalenderdagen voor de activiteit, is de aanvrager 50% van de gebruikersvergoeding verschuldigd; b) minder dan 48 uren voor de voorziene ingebruikneming, blijft de volledige gebruikersvergoeding verschuldigd. Indien in de aanvraag werd aangegeven dat er een beroep moest gedaan worden op een externe cateraar en de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) deze, ingevolge de annulering, niet meer tijdig kan afzeggen, zullen de kosten hiervoor doorgerekend worden. Artikel 6. Catering 6.1 In het Bernarduscentrum kan enkel beperkte catering aangeboden worden. Enkel koffiepauzes en recepties met koude hapjes behoren tot de mogelijkheden. Voor warme catering is de benodigde infrastructuur niet voorzien. Dit is ook niet toegelaten om veiligheidsredenen. 6.2 Catering wordt altijd geregeld door de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). Dit kan dus in geen geval door de diensten in eigen beheer worden georganiseerd. In het geval de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) voor de koffiepauze zorgt, kunnen enkel koffie, thee, fruitsap en water voorzien worden. De kostprijs bedraagt dan 1,50 euro/consumptie. 6.3 In de meeste gevallen zal een beroep gedaan worden op een externe professionele cateraar. De provincie Antwepen (facilitaire dienst) vraagt hiervoor de offertes aan. De gebruiknemer heeft dan de keuze uit de binnengekomen voorstellen.in alle gevallen worden de cateringkosten doorgerekend aan de gebruiknemer. 6.4 De cateraar werkt onder het gezag en het toezicht van de gebruiknemer. De gebruiknemer is aansprakelijk indien door de werkzaamheden van de cateraar schade zou ontstaan aan de infrastructuur van de provincie Antwerpen. Artikel 7. Parking Er kan geen parking ter beschikking gesteld worden door de provincie Antwerpen. Artikel 8. Technische apparatuur 8.1 Als er gebruik gemaakt wordt van de technische installatie in de Gifezaal zal een audio-visuele technieker van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) instaan voor de bediening. 8.2 Het Vredescentrum en de dienst Europa bedienen zelf het beperkt deel van de installatie, dat zij nodig hebben voor hun activiteiten. 8.3 Als bij het gebruik van de zaal een stempost met microfoon beschadigd wordt, zullen de kosten voor vervanging (bedrag rond de Euro) aangerekend worden aan de gebruiknemer. Artikel 9. Diensten en personeel 9.1 Door de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) zal steeds een audiovisuele technieker en een dossierbeheerder als contactpersoon meegedeeld worden. De dossierbeheerder staat de gebruiknemer bij de verschillende aspecten van de organisatie bij. Hij stelt het scenario op en vraagt de cateringoffertes aan.

6 De gegevens voor het opmaken van het scenario worden uiterlijk tot 1 week op voorhand ingediend. Daarna kunnen geen wijzigingen meer aanvaard worden. 9.2 De gebruiknemer zorgt zelf voor voldoende personeel voor het onthaal en de begeleiding van de genodigden en voor andere organisatorische taken, dit om een vlot verloop van de activiteit te waarborgen. Als er geen externe cateraar aanwezig is, zorgt de gebruiknemer zelf voor het nodige personeel om drank uit te schenken in de pauzes en om na de activiteit alles op te ruimen. Er kan ook geopteerd worden om externe onthaalbediendes in te schakelen. 9.3 Schoonmaak na de activiteit gebeurt door de medewerkers van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst). 9.4 Indien de gebruiknemer personeel wenst dat instaat voor beveiliging en bewaking dan wordt dit via het Team Beveiliging en Bewaking van de provincie Antwerpen op basis van het raamcontract ingehuurd. Inhuring van dit personeel is steeds bijkomend te betalen. Het geldende uurtarief van het raamcontract wordt aangerekend met een minimum van 4 uren. Artikel 10. Toezicht 10.1 De gebruiknemer en de deelnemers dienen zich te gedragen volgens de richtlijnen die worden gegeven door de medewerkers van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) De gebruiknemer of een verantwoordelijke moet ondubbelzinnig kunnen uitmaken of de aanwezigen al dan niet tot de genodigden behoren. Aanwezigen die niet de genodigden behoren, dienen het gebouw onmiddellijk te verlaten De gebruiknemer is verplicht zelf permanent toezicht uit te oefenen op de personen die het Bernarduscentrum betreden Elke onregelmatigheid die wordt vastgesteld, dient onmiddellijk aan de verantwoordelijke van de provincie Antwerpen (facilitaire dienst) te worden meegedeeld. Artikel 11. Alarm Bij brand of ongeval moet de gebruiknemer onmiddellijk de verantwoordelijke van de provincie Antwerpen ter plaatse verwittigen. Als deze niet bereikbaar is, moet de verantwoordelijke van de provincie Antwerpen telefonisch verwittigd worden via intern noodnummer *22 of 03/ Artikel 12 : Aansprakelijkheden 12.1 De gebruiknemer is verantwoordelijk voor alle schade die de provincie Antwerpen zou oplopen bij het gebruik van de zalen (in het bijzonder schade aan de gebouwen en aan de meubelen of materialen) De gebruiknemer is ook aansprakelijk voor de schade die de deelnemers of derden zouden oplopen door het evenement of congres dat hij organiseert en voor de schade die aan zijn materialen of toestellen zou worden veroorzaakt.

7 12.3 Elke schade aan het gebouw, de meubelen of materialen moet ter plaatse worden vastgesteld door een personeelslid van de provincie Antwerpen enerzijds en door de gebruiknemer of diens verantwoordelijke anderzijds De provincie Antwerpen is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het uitvallen van de elektrische en technische installaties. Technische storingen te wijten aan overmacht kunnen geen aanleiding geven tot het eisen van schadevergoeding De provincie Antwerpen is niet aansprakelijk voor brand, vernietiging, diefstal of verlies van materiaal van de gebruiknemer of van de persoonlijke voorwerpen van de deelnemers die zich in de zalen bevinden. Artikel 13 : Verzekeringen Voor het gebruik van de accommodatie moet de gebruiknemer over twee verzekeringen beschikken : - Een verzekering ingebruikname door derden brand - Een verzekering ingebruikname door derden BA en contractuele aansprakelijkheid 13.2 De provincie Antwerpen heeft een brandverzekering voor haar gebouwen en voor de inboedel afgesloten. In die polis doen de provincie Antwerpen en de brandverzekeraar een afstand van verhaal tegenover de huurders of gebruikers van de gebouwen, behalve tegenover huurders of gebruikers uit de commerciële sector. Dit houdt in dat de niet-commerciële gebruikernemers geen dergelijke brandverzekering moeten afsluiten. De commerciële gebruiknemers moeten intekenen op de abonnementspolis van de provincie De verzekering ingebruikname door derden BA en contractuele aansprakelijkheid waarborgt de contractuele aansprakelijkheid van de organisator van het evenement of het congres tegenover de provincie Antwerpen en de burgerlijke aansprakelijkheid tegenover derden. Deze waarborgen kunnen ook vervat zijn in de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid waarover de gebruiknemer beschikt. Indien deze waarborgen niet in de eigen verzekering BA zijn opgenomen en de verzekering niet op vraag van de organisatie wordt uitgebreid, moet de gebruiknemer intekenen op de abonnementspolis van de provincie Antwerpen Bij het in gebruik nemen van de gebouwen ontvangt de gebruiknemer het invulformulier ingebruikname van gebouwen toebehorend aan de provincie Antwerpen van Ethias. Het ingevulde formulier met vermelding van de gegevens over het evenement of congres en aanduiding van de polis of polissen waarop hij intekent - moet worden bezorgd aan Ethias. Het bedrag van de verschuldigde premies moet uiterlijk 14 dagen vóór het evenement of congres overgeschreven worden op rekening van Ethias in Hasselt met vermelding van de polisnummers en de datum van verzending van het invulformulier Kopie van het bewijs van betaling moet uiterlijk 10 kalenderdagen vóór het evenement of congres aan de provincie Antwerpen worden bezorgd. Indien de gebruiknemer beschikt over een eigen verzekering burgerlijke aansprakelijkheid die

8 ook het organiseren van een evenement of congres waarborgt, bezorgt hij een verzekeringsattest dat dit garandeert Indien de vereiste verzekeringen niet tijdig en correct werd afgesloten of een verzekeringsattest ontbreekt, kan de toegang tot de accommodatie aan de gebruiknemer worden ontzegd Onafhankelijk van zijn verplichtingen tegenover de provincie Antwerpen kan de gebruiknemer zich bij een verzekeringsmaatschappij naar keuze verzekeren voor de schade die door het evenement of congres dat hij organiseert zou kunnen worden toegebracht aan de eigen materialen of toestellen of die van derden die hij daarbij gebruikt. Artikel 14 : Betwisting. Indien er ingeval van betwisting tussen de provincie Antwerpen en de gebruiknemer geen minnelijke schikking kan getroffen worden, zijn enkel de bevoegde rechtbanken van Antwerpen bevoegd om over deze geschillen uitspraak te doen.

REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF

REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF REGLEMENT MET ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN EN TARIEVEN VOOR DE HUUR VAN DE VERGADERACCOMMODATIE IN HET PROVINCIAAL HOF Artikel 1 Het provinciebestuur kan de vergaderaccommodatie van het Provinciaal Hof,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur Atrium

Algemene voorwaarden verhuur Atrium Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen IDENTIFICATIE AANVRAGER In geval van natuurlijke persoon: Naam:... Voornaam:... Adres:... Postcode:...Gemeente:... Btw-nummer:... Telefoon/gsm:...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur Event Hall in honour of Marc Van Peel

Algemene voorwaarden verhuur Event Hall in honour of Marc Van Peel Algemene voorwaarden verhuur Event Hall in honour of Marc Van Peel Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter

Nadere informatie

- Activiteiten zoals dansavonden en fuiven - verkoopactiviteiten. Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht

- Activiteiten zoals dansavonden en fuiven - verkoopactiviteiten. Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht

Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Algemene voorwaarden verhuur Auditorium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

Huis van de Ondernemer [ Accommodatie ]

Huis van de Ondernemer [ Accommodatie ] [ Accommodatie ] DE GROTE NETE 100 M 2 DE KLEINE NETE 80 M 2 Even buiten het centrum van Geel en makkelijk bereikbaar ligt het Huis van de Ondernemer, thuisbasis van werkgeversorganisatie Voka - Kamer

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015

verhuurreglement infrastructuur voorstel GR 28 april 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING DE PROVINCIERAAD VAN WEST-VLAANDEREN Gelet op artikel 2 en artikel 42 van het Provinciedecreet; Overwegende

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. VZW De Zilverlink met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph 1. Algemeen. Dit regelement is van toepassing voor het gebruik van de verbuikszaal Groenhof St.-Joseph, Gentstraat 1 te Oostakker. 2. Gebruiksmodaliteiten

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN Zalencentrum Hemelsblauw te Honselersdijk Versie 2.0 Ingangsdatum: 1-1-2015 Ingangsdatum wijzigingen: 1-1-2017 1. Definities 1.1. Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse Kinderopvang 1 De contracterende partijen binnen de overeenkomst ORGANISATOR Gemeente Anzegem De Vierschaar 1-8570 Anzegem ondernemingsnr: BTW BE 0207.484.780

Nadere informatie

verhuurreglement infrastructuur

verhuurreglement infrastructuur ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Het stadsbestuur van Izegem geeft aan de verschillende diensten de opdracht om de beschikbare infrastructuur te verhuren en het volgens de voorwaarden opgenomen in dit reglement,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS Artikel 1 Alle verenigingen die lid zijn van een erkend gemeentelijk adviesorgaan of verenigingen waarvan 50 % van de leden woonachtig zijn in Pittem of hun maatschappelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK A. RECHT VAN TOEGANG 1. Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of s avonds activiteiten

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Retributiereglement vergadercentrum Den Bell

Retributiereglement vergadercentrum Den Bell Retributiereglement vergadercentrum Den Bell Artikel 1 Geldigheid Met ingang vanaf 1 januari 2014 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie gevestigd voor de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

2.2 Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

2.2 Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Genietlokaal is gevestigd aan de Gruytsweg 40, te Warfstermolen. Genietllokaal staat ingeschreven bij de kamer van koophandel onder het volgende Kvk nummer: 58065377 Bij vragen of op- en aanmerkingen kunt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel

Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel Reglement voor verhuur zalen Dienstencentrum De Sleutel 1. Algemeen OCMW Lubbeek is eigenaar van zalen die zij ter beschikking stelt van verenigingen, scholen en bedrijven die de ruimte en materialen kunnen

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN

GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN GEBRUIKSREGLEMENT TERREIN RIJNKAAI: BIJZONDERE VOORWAARDEN EN TARIEVEN HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: Het terrein: de offstreet-parking Rijnkaai,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de verhuur van Ruimten YourMeeting 1 december 2009

Algemene voorwaarden voor de verhuur van Ruimten YourMeeting 1 december 2009 Algemene voorwaarden voor de verhuur van Ruimten YourMeeting 1 december 2009 1. BEGRIPPEN 1.1 Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden gelden voor de verhuur van ruimten en/of faciliteiten van Your

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement welzijn Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 3 4. Prijzen... 3 4.1 Waarborg... 3 4.2 Huur... 3 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST. Tussen

HUUROVEREENKOMST. Tussen HUUROVEREENKOMST Tussen Linda Dillen Koel Rent Steenovenstraat 56 2040 Antwerpen Berendrecht BTW: BE015.980.306 GSM: 0468 288 296 Email: info@koelrent.be Hierna de verhuurder genoemd, En Naam: Adres: Gemeente:

Nadere informatie

POLS & Erfgoedcel Leie Schelde. reglement. uitleendienst

POLS & Erfgoedcel Leie Schelde. reglement. uitleendienst POLS & Erfgoedcel Leie Schelde reglement uitleendienst Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 20 september 2017 Inleiding De Erfgoedcel kocht een aantal apparaten aan om het digitaliseren, fotograferen,

Nadere informatie

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE

HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE HUURREGLEMENT CLUB KAMIKAZE Dit reglement is van toepassing op Club Kamikaze (Douaneplein z/n, 2800 Mechelen) en infrastructuur. Club Kamikaze bestaat uit een optredenzaal, podium, sanitair, backstage,

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad

Het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokalen van de stad Geraardsbergen. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op het gebruiksreglement voor gebouwen, zalen en lokale van de stad Geraardsbergen,

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 23 november 2014 raad van bestuur van 01 december 2014 ingangsdatum: 1 januari 2015 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel

Bibliotheek. Molenstraat Eeklo Tel Bibliotheek Molenstraat 36 9900 Eeklo Tel. 09 218 27 00 bibliotheek@eeklo.be www.eeklo.be/bibliotheek Reglement zaalhuur bibliotheek 1 Infrastructuur: Volgende lokalen kunnen worden gehuurd in de bibliotheek,

Nadere informatie

RESERVERING. Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren

RESERVERING. Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren RESERVERING Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren www.denorchidee.be feesten@denorchidee.be Datum Reservatie: Datum Feest: Doel feest Contactgegevens klant Naam en Voornaam

Nadere informatie

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Titel I : Algemene bepalingen Artikel 1: Elke persoon of vereniging die in het Gemeenschapscentrum een activiteit wenst te organiseren, ondertekent het

Nadere informatie

Reglement: Verhuur zalen en kantoorruimten sociaal huis

Reglement: Verhuur zalen en kantoorruimten sociaal huis Reglement: Verhuur zalen en kantoorruimten sociaal huis 10.11.2015 Bestuur/Welzijn pagina 1 van 6 Reglement verhuur vergaderzalen/kantoorruimten Algemene bepalingen Dit reglement regelt de terbeschikkingstelling

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ARCHIEF Bruikleenreglement betreffende archiefdocumenten bewaard in het Provinciaal Archief Oost-Vlaanderen de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: ALGEMENE HUUROVEREENKOMST 1. NOWEDO vzw met zetel DOVENONTMOETINGSCENTRUM EFFETA in de Polderstraat 76a te 8310 SINT-KRUIS (Brugge) Hierna vernoemd de VERHUURDER en 2 (Naam & adres).

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de collectieve provinciale verzekering vrijwilligerswerk

Reglement met betrekking tot de collectieve provinciale verzekering vrijwilligerswerk directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Reglement met betrekking tot de collectieve provinciale verzekering vrijwilligerswerk HOOFDSTUK

Nadere informatie

Zaalverhuur CC De Grote Post 1

Zaalverhuur CC De Grote Post 1 1 Gebruiksreglement en algemene voorwaarden 1.1 Het aanvragen van de zalen 1. De vraag om binnen het cultuurcentrum over bepaalde infrastructuur te beschikken gebeurt schriftelijk en wordt aan de dienst

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID OVERZICHT en DOEL I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID De bijdrage voor deze verzekering zit inbegrepen in het lidgeld en is geldig voor alle clubs en leden welke aangesloten

Nadere informatie

- Activiteiten zoals dansavonden en fuiven - verkoopactiviteiten. Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht

- Activiteiten zoals dansavonden en fuiven - verkoopactiviteiten. Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

reservatie geldt als akkoord met onderstaande HUURVOORWAARDEN goederen blijven ten alle tijde eigendom van Festiliti en kunnen niet worden

reservatie geldt als akkoord met onderstaande HUURVOORWAARDEN goederen blijven ten alle tijde eigendom van Festiliti en kunnen niet worden reservatie geldt als akkoord met onderstaande HUURVOORWAARDEN goederen blijven ten alle tijde eigendom van Festiliti en kunnen niet worden onderverhuurd Huurtermijn. De huurprijzen vermeld in onze prijslijst

Nadere informatie

Art.1. Onder businessunits van Engels Group worden in deze tekst uitsluitend verstaan: 1 D.Engels, Aankooporganisatie; 2 Thermo Comfort.

Art.1. Onder businessunits van Engels Group worden in deze tekst uitsluitend verstaan: 1 D.Engels, Aankooporganisatie; 2 Thermo Comfort. I. Algemeen Art.1. Onder businessunits van Engels Group worden in deze tekst uitsluitend verstaan: 1 D.Engels, Aankooporganisatie; 2 Thermo Comfort. Art.2. Onder toestellen wordt in deze tekst uitsluitend

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. I. Algemeen. Art. 1 Toepassingsgebied. Art. 2 Definities. Art. 3 Website. Art. 4 Sluiten van de overeenkomst

ALGEMENE VOORWAARDEN. I. Algemeen. Art. 1 Toepassingsgebied. Art. 2 Definities. Art. 3 Website. Art. 4 Sluiten van de overeenkomst ALGEMENE VOORWAARDEN I. Algemeen Art. 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten waarin Brochus producten verkoopt of op een andere wijze een leveringsverplichting

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

HUREN IN DE SPIL Versie november 2012

HUREN IN DE SPIL Versie november 2012 HUREN IN DE SPIL Versie november 2012 INHOUD Welke zalen / lokalen kunt u huren In De Spil?.. p. 2 Hoe reserveert u een zaal?. p. 2 De prijs van de zalen. p. 3 - huurtarieven - huurvoorwaarden Huurreglement.

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013

Tariefverordening. op evenementen in de haven. directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 02 december 2013 raad van bestuur van : 16 december 2013 ingangsdatum : 1 januari 2014 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda!

Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda! De Wijmenier Ledezijdestraat 74 9340 Impe (Lede) BTW-BE 0848.291.526 Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda! Astrid Bauters, uitbaatster van het gebouwencomplex De Wijmenier, Ledezijdestraat 74 te

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING

REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING REGLEMENT BETREFFENDE HET ONDERSTEUNEN VAN VRIJWILLIGERSWERK DOOR HET AANBIEDEN VAN EEN VERZEKERING HOOFDSTUK 1 - TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1. Het doel van dit reglement is de kwalitatieve ondersteuning

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen

Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Zevenbergen Wijkhuis Zevenbergen, gelegen te Peter Benoîtlaan 6, 2500 Lier Iedereen die het wijkhuis Zevenbergen betreedt, wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER Uit in Lier Verhuur infrastructuur & sport Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement DORPSHUIS DE JUTTENEER

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder:

In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: Havenhuis, Zaha Hadidplein l, 2030 Antwerpen T +32 3 205 20 11, F +32 3 205 20 28 E info@portofantwerp. com www.portofantwerp.com Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel l - Definities In deze algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Op alle reserveringen zijn van toepassing de algemene voorwaarden Congres- & Vergadercentrum Domus Medica en de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Deze voorwaarden zijn bindend voor een ieder die van onze

Nadere informatie

1.1. Onder gebruiker wordt verstaan de natuurlijke- of rechtspersoon die met "de KVAB" een reservering-/gebruiksovereenkomst heeft gesloten.

1.1. Onder gebruiker wordt verstaan de natuurlijke- of rechtspersoon die met de KVAB een reservering-/gebruiksovereenkomst heeft gesloten. Gebruiksvoorwaarden De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten verder genoemd de KVAB en de gebruiker komen het volgende overeen voor het gebruik van zijn zalen. 1. DEFINITIES

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Dienst patrimonium p/a Markt 1 9340 LEDE lokalenverhuur@lede.be 053 60 68 50 REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Artikel 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Reglement uitleendienst Erfgoedcel Land van Dendermonde

Reglement uitleendienst Erfgoedcel Land van Dendermonde Reglement uitleendienst Erfgoedcel Land van Dendermonde [1] Algemeen Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. De Erfgoedcel Land van Dendermonde leent kosteloos materiaal uit aan een instelling, organisatie,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden van Zuppanini catering, Burgemeestersrand 192 te Delft, kvk nummer Algemeen

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden van Zuppanini catering, Burgemeestersrand 192 te Delft, kvk nummer Algemeen Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden van Zuppanini catering, Burgemeestersrand 192 te Delft, kvk nummer 50407872. Algemeen Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle te sluiten overeenkomsten

Nadere informatie

VERHUUR EN LEVERINGS VOORWAARDEN STAGE X

VERHUUR EN LEVERINGS VOORWAARDEN STAGE X VERHUUR EN LEVERINGS VOORWAARDEN STAGE X....... 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten inzake verhuur door Stage X met huurders gesloten en betreffen

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum Houtmere * Gebruikersreglement

Lokaal dienstencentrum Houtmere * Gebruikersreglement Lokaal dienstencentrum Houtmere * Gebruikersreglement ALGEMENE BEPALINGEN - VERHUUR Artikel 1 Het gebruik van de infrastructuur van het lokaal dienstencentrum Houtmere kan slechts gebeuren door verenigingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1 De partijen Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die gesloten worden tussen: - Enerzijds het dienstverlenende bedrijf, TOTALPETCARE met ondernemingsnummer???,

Nadere informatie

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Artikel 1 : Onderwerp van het reglement Het onderhavige reglement is van toepassing op de uitlening van logistiek en technisch materiaal - zoals beschreven

Nadere informatie

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A.

Uit in Lier. Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin. Hoofdstuk 1: : Gebruikersgroepen. Categorie A. Uit in Lier Verhuur - Infrastructuur Eeuwfeestlaan 183-2500 LIER tel. 03 480 52 51 verhuurinfrastructuur@lier.be www.uitinlier.be Huishoudelijk reglement & tariefreglement wijkhuis Herderin Wijkhuis Herderin,

Nadere informatie

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Tips... Hoe Goede raad Zorg voor Wanneer enkel schriftelijk met het aanvraagformulier je kan telefonisch inlichtingen inwinnen en formulieren aanvragen vraag

Nadere informatie

Tariefverordening op evenementen in de haven

Tariefverordening op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven raad van bestuur van 5 december 2016 ingangsdatum: 1 januari 2017 Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Havenhuis Zaha Hadidplein 1 2030 Antwerpen T+3232052011

Nadere informatie

Vergaderzaal nodig? U kunt genieten van onze prachtige vergaderzalen op een zeer rustige en vlot bereikbare locatie.

Vergaderzaal nodig? U kunt genieten van onze prachtige vergaderzalen op een zeer rustige en vlot bereikbare locatie. Vergaderzaal nodig? U kunt genieten van onze prachtige vergaderzalen op een zeer rustige en vlot bereikbare locatie. Signa West Wijnendalestraat 128 8800 ROESELARE België +32 51 27 29 71 +32 51 24 02 38

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

Tariefverordening. op evenementen in de haven

Tariefverordening. op evenementen in de haven Tariefverordening op evenementen in de haven directiecomité van 10 december 2012 raad van bestuur van : 18 december 2012 ingangsdatum : 1 januari 2013 Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Havenhuis Entrepotkaai

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties

Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties Regeling gebruik gemeentelijke binnensportaccommodaties Gemeente Heerlen Bureau Sportaccommodaties Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 5040 www.heerlen.nl Pagina 1/5 versienummer formulier 11.02.2014

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

TRAIN WORLD HERITAGE: AANVRAAG BRUIKLEEN

TRAIN WORLD HERITAGE: AANVRAAG BRUIKLEEN TRAIN WORLD HERITAGE: AANVRAAG BRUIKLEEN Elke vraag tot bruikleen aan Train World Heritage wordt grondig geëvalueerd. Door het invullen van dit formulier neemt de bruiklener kennis van de algemene bruikleenvoorwaarden.

Nadere informatie

REGLEMENT REPETITIERUIMTE

REGLEMENT REPETITIERUIMTE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 REGLEMENT REPETITIERUIMTE Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 mei 2016 INHOUDSTAFEL Blz. Artikel 1 Infrastructuur

Nadere informatie

Mondiale Aankoopvoorwaarden

Mondiale Aankoopvoorwaarden 1. Contractanten Dit contract (hierna de Aankooporder genoemd) wordt afgesloten tussen de toeleverancier (hieronder de TOELEVERANCIER genoemd) en de Schindler-onderneming die wordt vermeld in de order

Nadere informatie

Reglement standhouders eet- en drankstandjes Japanse Tuin

Reglement standhouders eet- en drankstandjes Japanse Tuin Reglement standhouders eet- en drankstandjes Japanse Tuin Artikel 1: Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op eenieder die als standhouder van eet- en drankstandjes aan de door Stad Hasselt

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR DE GEMEENTELIJKE LOKALEN 'GALERIE STADHUIS', 'CONCIËRGEWONING' EN 'OUDE BIBLIOTHEEK'

Nadere informatie

SPELREGEL 1 WAT Jongerencentrum Bouckenborgh heeft een uitleendienst van diverse materialen voor het jeugdwerk. SPELREGEL 2 DE ONTLENER De ontlener is een erkende jeugdvereniging of een school uit de Stad

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. De Zilverlink vzw, met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS OVEREENGEKOMEN

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de uitlening van educatief materiaal door het Documentatiecentrum Wereldcentrum en Kleur Bekennen

Reglement met betrekking tot de uitlening van educatief materiaal door het Documentatiecentrum Wereldcentrum en Kleur Bekennen Reglement met betrekking tot de uitlening van educatief materiaal door het Documentatiecentrum Wereldcentrum en Kleur Bekennen Artikel 1 De Provincie Oost-Vlaanderen leent educatief materiaal uit aan natuurlijke

Nadere informatie