Pasen. maart VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ /

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pasen. maart VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ /"

Transcriptie

1 VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ / maart 2019 Dag ouders Pasen Hoog tijd om uit je winterslaap te ontwaken, je cocon te doorbreken en de zon van achter de wolken te halen. Geef dromen weer een kans laat optimisme het doemdenken stuiten laat hoop aan woorden kiemkracht geven lenteknoppen die openbreken opstaan om te leven. Pasen is een nieuw begin. t Begin van nieuwe dromen. We wensen iedereen een leuke paasvakantie! Vriendelijke groeten, Het schoolteam en juf Gisella

2 WE BLIKKEN EVEN TERUG Kriebeldag in een winters tintje Terwijl de zesdeklassers mochten genieten van een weekje Zwitserse sneeuw, werd er in het 3de en 4de leerjaar gedroomd van dit "witte goedje"... Een week lang werd er elke dag een stukje voorgelezen uit "Het groot vertelselboek". Het ging over een oud Laps verhaal met daarin de spannende avonturen van het jongetje Sampo Lappelil. Het verhaal speelde zich af in het uiterste noorden van het land van het Noorderlicht waarin het geluk van een Laps gezin verstoord werd door de ijskoning Hiisi die woonde op de hoogste berg Rastekais. Deze koning van de nacht en de duisternis ijverde ervoor dat er steeds winter en nacht zou zijn. Maar daar kwam de dappere Sampo een stokje voorsteken... Op dinsdag 29 januari werd er tijdens de kriebelnamiddag rond dit verhaal gewerkt. De kinderen kregen de keuze tussen 4 activiteiten. Met pastelkleurtjes werden er prachtige tekeningen gemaakt over het Noorderlicht. In de groep "techniek" werd er met suikerklontjes gebouwd aan witte constructies. We zagen daar heuse bouwwerken uit de grond opschieten. In de knutselhoek gebruikten de kinderen stokjes hout, klei en stukjes stof om zo een Lappenhutje te knutselen. Een hele klus waarbij geduld, fantasie en precisie aan de orde waren. De toneelspelers konden hun hart ophalen in de groep drama. Uit de verkleedkoffer snorden ze passende kleren op om zich daarna volledig uit te leven als : ijskoning, rendier, papa en mama, Sampo Lappelil, dominee, wolf, rendier, trollen en vlooien. Het werd een leuke, creatieve kriebelnamiddag met een winters tintje.brrrr! Dag van de directeur Het agenda van een directie staat overvol... Zo is een dubbele boeking wel eens mogelijk. Dit was het geval op donderdag 31 januari. Naast gedichtendag was het ook voor haar nog " de dag van de directeur". Een niets vermoedende directie met het hoofd in de papieren werd blij verrast met mooie bloemen, een "dank je wel" van de leerkrachten. Voor gedichtendag kreeg ze een toepasselijk gedicht over een "duizendpoot". Van deze "dubbel geboekte attenties" was het dan ook dubbel genieten. Een "beestige" gedichtendag Met een "dier" gegarandeerd leut en veel plezier! Een zinnetje dat leuk klinkt en rijmt.. Dat was het motto van onze school op donderdag 31 januari: GEDICHTENDAG. In dit "beestig schooljaar" ging jong en oud op zoek naar "beestige" versjes. En of dat leuk was! Het was soms moeilijk om uit dit "overaanbod" het meest passende gedicht te selecteren. Zo kregen we een mengelmoes van "dieren" die de revue passeerden. Er kwamen grote dieren aan bod zoals de giraf, de koe en de zebra. Maar ook hun kleine soortgenoten als de pad, de pinguin, de poes en de kikker hadden het in de klasjes erg naar hun zin. Een minder leuk diertje als de luis, voelde zich dit keer niet op de hoofden maar wel in het versje thuis. Een leuke dag waarop het aloude spreekwoord: "Rijmen en dichten zonder je... op te lichten" helemaal aan de orde was!

3 Bezoek bij de 5-jarigen Bij de kleuters van de laatste kleuterklas kwam er afgelopen maanden geregeld bezoek. Zo kwam de omi van Sien vertellen over haar kinderjaren en hoe het vroeger was. Aan de hand van attributen zoals een oude koffiemolen, een zeer oude accordeon en héél veel foto's kwamen we heel wat te weten over het toen was. Bedankt omi! Een andere keer kwam er een échte muzikant onze klas binnenstappen. Terwijl de papa van Jerom op zijn gitaar speelde, liet hij onze kapoenen genieten van een heerlijk samenspel op allerlei instrumenten en zang. Het werd een geweldig optreden dat smaakte naar meer. Dankjewel Davy! En ten slotte ontvingen we meer dan 100 grootouders waarmee we een super beestige bingo speelden, tijdens ons grootouderfeest. Integratie 5-jarigen en 1 ste leerjaar Op woensdag, 6 februari, verwelkomden onze 5-j kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hun grootouders. Samen speelden ze een beestig leuke bingo en beleefden ze een fantastische voormiddag. Er werd gezocht naar eenden, vissen, schildpadden,... door te kijken naar de prenten en te luisteren naar de dierengeluiden. Maar dat was helemaal nog niet alles: er moest ook nog gerijmd worden. Tussendoor werden er nog wat beestig leuke dierenliedjes gezongen, om ten slotte af te ronden met een lekkere wafel en een heerlijke kop koffie of thee. Iedereen, jong en oud, genoot met volle teugen. Thema beroepen :2de leerjaar In het thema "beroepen" zijn we naar de apotheek en het grootwarenhuis Aldi getrokken om een interview af te nemen. We kwamen heel wat te weten over hun beroep. Gedichtendag en poëzieweek in het 1 ste leerjaar Tijdens het hoekenwerk in het 1 ste leerjaar werd er aandacht besteed aan de poëzieweek. De leerlingen kozen een diertje en gaven het een rijmende naam. Dat werd Loes de poes! Toen begon het echte werk want samen met de juf maakten de jongens en meisjes van het 1 ste een kort maar erg leuk rijmpje. Benieuwd? Lees dan snel verder! Loes de poes Loes de poes eet appelmoes. Ze drinkt alleen maar inkt. Ze speelt met een bol wol en heeft heel veel lol! De kinderen schreven het rijmpje ook nog zelf op een kaart die ze daarna mochten versieren met ja, je raadt het al, Loes de poes!

4 Techniek in het 1 ste leerjaar De juffen van het 1 ste leerjaar maken van onze kinderen echte techniekwondertjes! In elk hoekenwerk steken ze een hoekje in elkaar waar onze jongens en meisjes kunnen kennis maken met de wondere wereld van de techniek. Wat kwam al aan bod? Een figuur plooien van ijzerdraad, vriendjes uit het ijs bevrijden met allerlei gereedschap, veters strikken, knopen rijgen, bouwen met Kapla, bouten en moeren vastschroeven en losdraaien, figuren vormen met Locon, bouwen met Knex, vingerhaken, naaien met naald en draad,... Bij dit alles staat het zelf experimenteren, zelf proberen, zelf bijsturen en zelf ontdekken centraal. 1 A = fluokampioenen! Wisten jullie al dat de jongens en meisjes van 1A echte fluokampioenen zijn? Zij wonnen al meermaals de begeerde fluobeker! Proficiat hiervoor! Maar... deze kids zijn ook wel eens benieuwd of een andere klas hen kan verslaan! Dus ze gaan de uitdaging graag aan, wie doet het beter? Valentijn in het 3 de leerjaar : Vandaag is rood... " Vandaag is rood..." Een liedje van Marco Borsato dat bij velen zeker bekend in de oren zal klinken. De kleuren van hartvormige ballonnen in de klassen, een rode slinger tussen 2 klassen... Valentijn had duidelijk zijn sporen nagelaten in onze school. In het derde leerjaar mochten ze genieten van een heus Valentijnshoekenwerk. Er werd gelezen, gerekend, geknutseld, getekend en de kinderen werden zelfs onderworpen aan een heuse "verliefdheidstest". Aan de hand van de beantwoorde vragen, kon bepaald worden of Cupido bij onze 9-jarigen al op bezoek was geweest. Maar "de kers op de taart", of beter gezegd op het gebakje was het versieren ervan. Met de nodige deskundigheid probeerden onze "meester-bakkers" het gebakje bovenaan te bestrijken met een laagje suikerpasta naar keuze. Het daarbij passend Valentijnshartje mocht daarop niet ontbreken! Gekleurde pareltjes, smarties,... zorgden voor de finishing touch... Er werden prachtige creaties getoverd! Het waren dan ook fiere bakkers die met de nodige omzichtigheid hun "kunstwerkje" mee naar huis konden nemen om daar verder Valentijn te vieren. Grootoudersfeest : 2,5-, 3- en 4-jarigen Woensdag 3 april was het wéér GROOT feest in onze school. De oma s, opa s, moekes, vakes,. mochten genieten van een spetterend optreden van hun kleinkinderen. De kleuters brachten heel wat dierenplezier in de zaal. Deze kleuters veroverden de harten van allen! Ze toonden zich van hun diervriendelijkste kant en begrepen maar al te goed dat een dierenleven superfijn kan zijn.

5 Technopolis De vierde klas kon op vrijdag 29 maart zijn hartje ophalen in Technopolis. Per 3 of 4 trokken ze op ontdekking in de grote tentoonstellingsruimte. Keileuk om al die proefjes te doen, sommigen kropen zelfs in een reuze-zeepbel! Na de middag bekeken we spectaculaire proefjes waarvan we moesten voorspellen hoe ze zouden aflopen We zagen zelfs ijzer branden en hoorden een bevroren belletje rinkelen spannend! Nog leuker waren de toffe spulletjes die we kochten in het winkeltje. Kortom de dag was veel te snel voorbij! "Dikketruiendag" Ieder ging voor hetzelfde doel: zorgen voor minder stookkosten of broeikasgassen... dus goed voor de natuur. Voor dat graadje minder in de klas, kwamen warme kleren dus goed van pas! Maar stil blijven staan bij dat koude weer was geen optie... meester Pieter zorgde ervoor dat alle klassen het warm kregen tijdens deze dag met rollend materiaal.

6 Het 6 e gaat de sfeer opsnuiven in verschillende secundaire scholen Tussen de krokusvakantie en de paasvakantie hebben de leerlingen van ons 6 e leerjaar uitgebreid kunnen kennismaken met wat hen volgend schooljaar te wachten staat in het middelbaar. We gingen op bezoek in Tessenderlo (Campus Russelberg & Pius X/THHI), in Diest (KSD & De Prins), in Westerlo (SILA). We zochten daar proeven van Latijn, STEM, techniek, maatschappij en samenleving, voeding, verzorging, sport en nog een heleboel andere keuzegedeeltes waaruit onze leerlingen moeten kiezen bij de inschrijving en start in het 1 e middelbaar. Na de paasvakantie worden we ook nog verwacht in Aarschot (DIA) en Geel (Kogeka), zodat ze zich een uitgebreid beeld kunnen vormen over hun studie- en schoolkeuze School- en studietoelagen uiterlijk 1 juni indienen Aanvragen kan nog tot en met 1 juni Meer info: PAASVAKANTIE van maandag 08/04/2019 t.e.m. maandag 23/04/2019

7 Hang mij op het prikbord APRIL 2019 MA 22 PAASMAANDAG : geen school DI 23 -Welkom aan alle nieuwe kleuters en hun ouders! -DE SCHOOLFOTOGRAAF komt voor individuele foto s en klasfoto s -navorming Taalkanjers en ZILL voor de leerkrachten van de lagere school in Groot Vorst om uur WOE 24 -Buitenspeeldag / géén huiswerk!! -college directeurs KOBA Zuiderkempen voor juf Gisella DO 25 -Waterdag! -Alles loopt op wieltjes 5 de leerjaar (info volgt) -Vergadering Zorg te Geel voor juf Charlotte, juf Miek, juf Silke, juf Gisella VRIJ 26 MA 29 -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -Techniekkoffers voor 5 de i.s.m. KOGEKA Geel personeelsvergadering OUDERCOMITE, iedereen welkom! DI vergadering scholengemeenschap Meerdal : juf Gisella Zorgteamvergadering voor juf Charlotte, juf Lotte, juf Hilde M en juf Gisella -Bezoek DIA Aarschot voor 6A -Briefjes inschrijving schoolfeest gaat vandaag mee Mei 2019 WOE 1 -Feest van de Arbeid géén school! DO 2 -Waterdag! -Kijkmoment voor de instappertjes van na O.H.H. -Bezoek DIA Aarschot voor 6B -Profs te Herentals voor juf Gisella VRIJ 3 -zwemmen voor de 5-jarigen in de namiddag ZA 4 ZO 5 -Eerste communieviering om 9.00 Na de viering biedt het oudercomité een receptie aan (uitnodiging volgt, inschrijven verplicht) MA 6 -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -briefjes inschrijving (eten) schoolfeest binnenbrengen DI 7 -Met al onze kleuters en leerlingen van het lager maken we een uitstap met de trein naar de ZOO (themajaar : Een Beestig Schooljaar) WOE 8 -Pedagogische studiedag : géén school voor de kinderen DO Vergadering Prebog voor juf Miek in Meerhout VRIJ 10 -zwemmen voor de 5-jarigen in de namiddag MA 13 -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar DI 14 -Medisch onderzoek te CLB Geel in de voormiddag 3-jarigen (deel 1) info volgt! zorgteamvergadering (juf Charlotte, juf Hilde M, juf Lotte, juf Gisella) -Bibbezoek (5-jarige kleuters 6 de leerjaar)

8 WOE 15 DO 16 -Waterdag! -Theatervoorstelling : theater Zuidervis in de BIB 3 de - en 5 de leerjaar in het Buurthuis -Generale repetitie schoolfeest VRIJ 17 OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP Op vrijdag 17 mei beginnen we met de voorbereidingen van het schoolfeest. We hebben helpende handen van bereidwillige ouders nodig om tenten op te zetten, glazen te spoelen, togen te installeren, enz.! Er wordt gewerkt van 9.00 tot en van tot 15.10! Iedereen is van harte welkom! ZA 18 SCHOOLFEEST! Deuren open om Start schoolfeest Einde MA infodag schoolbestuur KOBA te Malle juf Gisella -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar DI vergadering scholengemeenschap Meerdal juf Gisella -FIETSEXAMEN voor de leerlingen van het 6 de (info volgt!) personeelsvergadering WOE 22 -probeermoment voor de instappertjes na O.H.H. -leerlingenraad o.l.v. juf Hilde M DO 23 -Uitstap naar Juffertje in t groen (kinderboerderij): 2.5- en 3- jarigen VRIJ 24 -Medisch onderzoek te CLB Geel, heel de dag 3-jarigen (deel 2) info volgt! -Naar Hidrodoe te Herentals 2 de leerjaar ZA 25 VORMSEL om uur MA 27 -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar DI 28 -KIJKDAG van Alle deuren staan voor jullie open!! IEDEREEN WELKOM! WOE 29 Lokale verlofdag : géén school! DO 30 O.H.H.: géén school VRIJ 31 Brugdag : géén school Juni 2019 MA 3 -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar in de namiddag DI 4 -Wereldfeest : 3 de + 4 de leerjaar in de sporthal -Sportdag : 5 de + 6 de leerjaar -Nascholing kernwerking bewegingsopvoeding voor meester Pieter te Antwerpen WOE 5 -Kijkmoment voor de kleutertjes die mogen starten na de zomervakantie van 8.45 tot leerlingenraad o.l.v. juf Hilde M DO 6 -Waterdag! -Sportdag : 1 ste, 2 de, 3 de en 4 de leerjaar -2 de leerjaar : Sleep-in s avonds (info volgt!) VRIJ 7 -Ontbijt in de school voor het 2 de leerjaar na de Sleep-in

9 MA 10 -Pinkstermaandag : géén school! DI 11 WOE 12 -vergadering scholengemeenschap Meerdal voor juf Gisella DO 13 -Waterdag! -Kriebeldag : 2.5- en 3-jarigen -Quiz te Groot-Vorst rond Kansarmoede voor het 5 de leerjaar VRIJ 14 MA 17 -Zwemmen voor 5 de en 6 de leerjaar vergadering LOC Peter Stockmans, juf Hilde M., juf Gerda en juf Gisella vergadering plaatselijk comité Suzy, Sonja, Hilde L, Roos, Maja, afgevaardigde schoolbestuur, Mr. Pastoor en Gisella vergadering schoolraad Bieke, Liesbeth, juf Gerda, juf Hilde M. en juf Gisella laatste keer oudercomité dit schooljaar DI 18 -college directeurs KOBA Zuiderkempen te Malle juf Gisella personeelsvergadering (lestijdenpakket) WOE 19 -Kijkmoment voor de kleutertjes die mogen starten na de zomervakantie van 8.45 tot leerlingenraad o.l.v. juf Hilde M. DO 20 -Waterdag! -KLEUTERSPORTDAG van tot in de sporthal. Info volgt! -Vergadering met de pedagogische begeleiding rond het nieuwe leerplan ZILL, met het ZILLwerkgroepje VRIJ 21 MA 24 -zwemmen voor de 5 de en 6 de leerjaar DI misviering einde schooljaar! diplomauitreiking + receptie voor de leerlingen van het 6 de leerjaar(info volgt!) WOE diploma-uitreiking + receptie 5-jarigen - GO FOR RUN te Eindhout voor de leerlingen van de lagere school (info volgt) DO 27 -Pennenzakkenrock te Mol 5 de + 6 de VRIJ 28 -Laatste schooldag van het schooljaar De kleuters en leerlingen mogen met de ouders mee naar huis vanaf Diegene die alleen naar huis gaan, blijven in de school tot Laatste factuur wordt meegegeven met de kinderen FIJNE VAKANTIE en tot maandag 2 september 2019 MA 1 juli Start ZOMERVAKANTIE!! ZA 6 juli Trekker Trek fuif ZO 7 juli TREKKER TREK

10 Zomervakantie van maandag 1 juli 2019 t.e.m. zondag 1 september Kijkdag (alle klassen open) maandag 26 augustus 2019 tussen en uur. Welkom! Start nieuw schooljaar maandag 2 september 2019.

Hang mij op het prikbord APRIL 2018

Hang mij op het prikbord APRIL 2018 Hang mij op het prikbord APRIL 2018 MA 16 -Welkom aan alle nieuwe kleuters en hun ouders! -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -Techniekkoffers voor 5A i.s.m. KOGEKA Geel -Oefenen fietsexamen met agent

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

maart 2017 VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ /

maart 2017 VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ / VBS De Wijngaard Veerledorp 39 24 31 Laakdal 014/ 84 13 96 0475/ 43 30 36 dewijngaard.basisschool@scarlet.be www.vbsdewijngaard.be maart 2017 Dag ouders Iedereen geniet van de eerste ZONNESTRALEN en hoopt

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

Basisschool Kameleon Schoolkalender

Basisschool Kameleon Schoolkalender Basisschool Kameleon Schoolkalender 2016-2017 Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 Zaal Weyteveldfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

maart 2016 VBS De Wijngaard Veerledorp 39 24 31 Laakdal 014/ 84 13 96 0475/ 43 30 36 dewijngaard.basisschool@scarlet.be www.vbsdewijngaard.

maart 2016 VBS De Wijngaard Veerledorp 39 24 31 Laakdal 014/ 84 13 96 0475/ 43 30 36 dewijngaard.basisschool@scarlet.be www.vbsdewijngaard. VBS De Wijngaard Veerledorp 39 24 31 Laakdal 014/ 84 13 96 0475/ 43 30 36 dewijngaard.basisschool@scarlet.be www.vbsdewijngaard.be maart 2016 Dag ouders Iedereen geniet van de eerste ZONNESTRALEN en hoopt

Nadere informatie

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur Maandkalender augustus 07 6 Za 7 Zo 8 Ma KS + L L 9 Di 30 Wo 3 Do Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) 8.00 uur Maandkalender september 07 Vr Instap Instapdag Za 3 Zo 4 Ma L3 L6 Oudercontact (start

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

mei 2017 = bloeimaand

mei 2017 = bloeimaand mei 2017 = bloeimaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 M Dag van de arbeid (verlof) 2 D 1 en 6 3 W 4 D 5 V Oefenen fietsexamen 6H - Naschoolse sport 6H 5-j. 6

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Basisschool Toermalijn

Basisschool Toermalijn Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg 129 2250 Olen TEL: 014215588 www.toermalijn-olen.be Beste ouders We zijn al aangekomen aan de laatste maand van ons schooljaar. We nemen natuurlijk

Nadere informatie

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag KALENDER 2018-2019 Volgende afkortingen worden gebruikt: KS = kleuterschool LS = lagere school ZW = zwemmen 2KAB = 2 e kleuterklas A en B 3LAB= 3 e leerjaar A en B MST = medisch schooltoezicht CLB = centrum

Nadere informatie

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag

PLANNING SCHOOLJAAR TERBANK-EGENHOVEN. Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag PLANNING SCHOOLJAAR 2018-2019 TERBANK-EGENHOVEN Augustus 2018 Donderdag 30 Onthaal Pedagogische raad (PR) Fotograaf Werkmoment; overgangsgesprekken; voorbereiding eerste schooldag 18u-19u: klasbezoek voor

Nadere informatie

juni 2017 = rozenmaand

juni 2017 = rozenmaand juni 2017 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 D Klastweedaagse 2 e lj. 2 V Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 5 e lj. 5-j. 3 Za 4 Zo Pinksteren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. einde jaar Agenda: Kerstvakantie van zaterdag 22/12/2018 t.e.m. zondag 06/01/2019. K2C: Kinderboerderij Winterles

NIEUWSBRIEF. einde jaar Agenda: Kerstvakantie van zaterdag 22/12/2018 t.e.m. zondag 06/01/2019. K2C: Kinderboerderij Winterles NIEUWSBRIEF einde jaar 2018 Agenda: Kerstvakantie van zaterdag 22/12/2018 t.e.m. zondag 06/01/2019 Di 08/01 L1A + L1B: MST K2A: Kinderboerderij Winterles Ouderinfoavond voor kandidaat communicantjes Wo

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Basisschool Kameleon Schoolkalender

Basisschool Kameleon Schoolkalender Basisschool Kameleon Schoolkalender 2015-2016 Welkom op onze school, wij zijn blij dat jij er ook bent! GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hertoginstraat 124 2300 Turnhout Tel. 014/41.41.78 of 0473/41.41.78

Nadere informatie

de basis tot het succes! 014/

de basis tot het succes! 014/ maandplanning augustus 2017 Zo 27 Openklasdag KS De Vesten instap peuters (10.30 11.30) Ma 28 Di 29 Info avond: KSDV (19.00 20.00) Woe 30 Info avond: 18u30 19u30 KSDV 1A 1B 3A 3B 4A 4B 5A 5B 6A 6B = lager

Nadere informatie

Februari 2018

Februari 2018 1. Nieuwe instappers Onze Zonnekindfamilie wordt steeds groter Op woensdag 24 januari verwelkomden we nog Aoife in K0! Ook op 1 februari komen er weer 2 nieuwe vriendjes bij in K0 : Arthur en Mauro! Sierrah

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 SEPTEMBER UUR ACTIVITEIT DOELGROEP ma 1/sep 9.00 1ste schooldag 19.00 Infoavond L1 + L2 + L3 Ouders 20.00 Infoavond L4 + L5 + L6 Ouders di 2/sep 19.00 Infoavond OK + K1 Ouders 20.00 Infoavond K23 (juf

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

1. SAMEN VOOR BANGLABARI

1. SAMEN VOOR BANGLABARI 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Bedankt voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u wijd open

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

VBS Terbank - Egenhoven

VBS Terbank - Egenhoven VBS Terbank - Egenhoven Oktober 2018 1 Vrije dag 2 Zwemmen 5e en 6 e 3 4 5 6 schoolwereldfeest Terbank 7 8 Zwemmen 3 e en 4 e 9 10 Pedagogische studiedag 11 Sportdag 1 ste graad 12 13 14 Verkiezingen 15

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief kan u in kleur vinden op onze website

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief kan u in kleur vinden op onze website Zomerfladder Schooljaar 2017 2018 nr. 4 28 juni Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief kan u in kleur vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be De laatste schooldagen 3 de kleuterklas Op dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei De school van toen, 100 jaar geleden!

Nieuwsbrief mei De school van toen, 100 jaar geleden! SCHOOLJAAR 2013-2014 De school van toen, 100 jaar geleden! Barak Bizar was een geweldig idee om terug naar de roods van onze school te zoeken. Een zoektocht werd het naar al die oude materialen. Onze dank

Nadere informatie

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur Maandkalender augustus 07 6 Za 7 Zo 8 Ma KS + L L 9 Di 30 Wo 3 Do Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) 8.00 uur Maandkalender september 07 Vr Instap Instapdag Za 3 Zo 4 Ma L3 L6 Oudercontact (start

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

INFORMATIE PRINS DRIES

INFORMATIE PRINS DRIES 2018-2019 Jaarplanning Prins Dries (veranderingen kunt u vinden in de maandelijkse informatiebrief) Dries= kleuterschool / Prins= lagere school DRIES PRINS Maandag 3-9 Eerste schooldag: klaslijsten hangen

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2018

Activiteitenplanning Juni 2018 Activiteitenplanning Juni 2018 Vrij 1 Besteldag soep 8.45-10.00 u.: Kunsttruck 3N + 3R (op school, ouders welkom!) Speelplaats opruimen: 1B Za 2 Zo 3 Ma 4 Di 5 13.20-15.00 u.: Feest voor de papa s Hele

Nadere informatie

JAARTHEMA Lagere School

JAARTHEMA Lagere School Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 3 JAARTHEMA Lagere School Beste ouders, Wij zijn fier op onze en jullie Wonderwijze kinderen. We merken elke dag dat we op hen kunnen rekenen om er een fijn schooljaar

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen

zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen 23 e jaargang nummer 27/ 20 april 2018 redactie: Els E D I T O R I A A L zon maakt alles leuker opstaan naar school gaan lezen schrijven rekenen Leefschoolnieuws van de directie Na een welverdiende vakantie

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ /

VBS De Wijngaard Veerledorp Laakdal 014/ / VBS De Wijngaard Veerledorp 39 24 31 Laakdal 014/ 84 13 96 0475/ 43 30 36 dewijngaard.basisschool@scarlet.be www.vbsdewijngaard.be maart 2015 Dag ouders De veertigdagentijd is begonnen als voorbereiding

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Zie brieven via gimme en boekentas!

Zie brieven via gimme en boekentas! Zie brieven via gimme en boekentas! - 1 - PRIKBORDBLAD (belangrijke data in mei) wo. 1.05 - VRIJAF Dag van de Arbeid do. 2.05 - KS giraffen/kikkers/krokodillen (nm) sportdag in de sporthal van Kapellen

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 SEPTEMBER UUR ACTIVITEIT DOELGROEP ma 1/sep 9.00 1ste schooldag 19.00 Infoavond L1 + L2 + L3 Ouders 20.00 Infoavond L4 + L5 + L6 Ouders di 2/sep 19.00 Infoavond OK + K1 Ouders 20.00 Infoavond K23 (juf

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Basisschool Toermalijn

Basisschool Toermalijn Basisschool Toermalijn KOBA Zuiderkempen Lichtaartseweg 129 2250 Olen TEL: 014215588 www.toermalijn-olen.be BELANGRIJKE DATA SCHOOLJAAR 2017-2018 Deze kalender werd opgemaakt augustus 2017. Kijk ook steeds

Nadere informatie

Wisselbeker voetbal en estafette 1 e, 2 e lj. - Sportdag IBO Oudercontact 2KM-2KC - Naschoolse sport 5 e lj.

Wisselbeker voetbal en estafette 1 e, 2 e lj. - Sportdag IBO Oudercontact 2KM-2KC - Naschoolse sport 5 e lj. MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 Za Eerste communie 2 Zo 3 M Lichtenauweek 6H - Instap kleuters - Schoolreis 1 e en 2 e lj. 4 D Schoolreis 2KM-2KC - Oudercontact

Nadere informatie

september 2015 foto - kleuters & lager - schooljaar

september 2015 foto - kleuters & lager - schooljaar september 205 foto - kleuters & lager - schooljaar 204-205 2 4 5 6 Terug naar school Infoavond 7 8 0 2 4 5 6 7 8 20 Open Monumentendag 2 Herfst 22 2 24 25 26 27 Extra 28 2 Heideklas & Zwerfvuilactie Deze

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17 Zeker onthouden Sportdag : Donderdag 29 juni 17 Schooljaar 2017-2018 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 7 : juni 2017 OPENKLASDAG Herfstvakantie : 30/10/17-03/11/17 Kerstvakantie : 25/12/17 05/01/18

Nadere informatie

September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR. zaterdag 2. zondag 3. maandag 4 OC kleuters. dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB.

September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR. zaterdag 2. zondag 3. maandag 4 OC kleuters. dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB. September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR zaterdag 2 zondag 3 maandag 4 OC kleuters dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB woensdag 6 donderdag 7 vrijdag 8 zaterdag 9 zondag 10 maandag 11 ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

SN Groenstraat. Woordje van de directie. Speelplaats. Beste ouders,

SN Groenstraat. Woordje van de directie. Speelplaats. Beste ouders, nieuwsbrief maart en april 2019 SN Groenstraat In deze nieuwsbrief: woordje directie speelplaats leerlingenraad Koffiestop jeugdboekenmaand schoolfotograaf kalender maart kalender april Woordje van de

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2018

Activiteitenplanning April 2018 Activiteitenplanning April 2018 Zo 1 Pasen Pasen Ma 2 Paasvakantie Paasmaandag Di 3 Woe 4 Do 5 Vrij 6 Za 7 Zo 8 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 Za 14 Zo 15 Ma 16 Instap nieuwe kleuters (ten laatste geboren

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2013

Nieuwsbrief april 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2013 INHOUD Paasvakantie P 1 Vrijaf 1 april + KIKO gesloten P 1 Vrijaf mei

Nadere informatie

mededelingen zomervakantie 2019

mededelingen zomervakantie 2019 mededelingen zomervakantie 2019 Agenda... Bij het einde van dit schooljaar delen we alvast alle infoavonden voor het begin volgend schooljaar mee. Zo kan iedereen deze opnemen in hun planning. 02.09.2019:

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

juni 2018 = rozenmaand

juni 2018 = rozenmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 V 2 Za 3 Zo 4-j. -2KM - Klastweedaagse 2 e lj. - Naschoolse sport 6 e lj. Sportdag Hummelhoek (namiddag GESLOTEN) 4 M Oudercontact

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Het is een drukke tijd, voor kinderen, leerkrachten en ouders. We wensen iedereen veel moed toe en delen extra schouderklopjes uit!

Het is een drukke tijd, voor kinderen, leerkrachten en ouders. We wensen iedereen veel moed toe en delen extra schouderklopjes uit! Nieuwsbrief 1 juni 2013 Schooljaar 2012-2013 Beste ouders en kinderen Beste ouders, Haast niet te geloven, het schooljaar zit er bijna op. Uw kinderen hebben een hele weg afgelegd, niet? Ziet u ze ook

Nadere informatie

Activiteitenplanning December 2016

Activiteitenplanning December 2016 Activiteitenplanning December 2016 Do 1 10.30-11.30 u.: Voor het eerst naar de bibliotheek Leesmicroben bij Pieter Gaudesaboos Uiltjesklas (met schoolbus, ouders ook welkom in de bib van Genk!) 15.00 u.-16.00

Nadere informatie

Maandbrief december 2018

Maandbrief december 2018 Maandbrief december 2018 schooljaar 2018-2019 Beste ouders Toch vooraf een woord van dank aan onze ouderraad voor het organiseren van een succesvolle werkdag met heel wat helpende handen! Ook de voorleesweek

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

januari 2018 = vorstmaand

januari 2018 = vorstmaand januari 2018 = vorstmaand MAANDINFO Gemeentelijke Basisschool De Meikever Meistraat 148 2480 Dessel 1 M Nieuwjaar 2 D 3 W 4 D 5 V 6 Za Driekoningen 7 Zo Einde kerstvakantie 8 M Instap kleuters - BIB 5-j.

Nadere informatie