D E E L I I : M U G - S T A G E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "D E E L I I : M U G - S T A G E"

Transcriptie

1 1 HULPVERLENER - AMBULANCIER S T A G E BOEK( v e r s i e j a n u a r i ) D E E L I I : M U G - S T A G E voornaam en naam :... lid van de D-100 te :... Dienst NR van uw D stageplaats :... onder toezicht van: Hoofd van de stagedienst (stagecoördinator): Stagemeester: Telefoonnummer waarop u bereikbaar bent voor de stagecoördinator: /. B E R O E P S G E H E I M Art. 458 van het strafwetboek : Geneesheren, heelkundigen, officieren van gezondheid, apothekers, vroedvrouwen en alle andere personen die uit hoofde van hun staat of beroep kennis dragen van geheimen die hun zijn toevertrouwd, en deze bekendmaken buiten het geval dat zij geroepen worden om in rechte getuigenis af te leggen en buiten het geval dat de wet hen verplicht die geheimen bekend te maken, worden gestraft met gevangenisstraf van acht dagen tot zes maanden en met een geldboete van honderd tot vijfhonderd frank.

2 2 Inleiding Gefeliciteerd! Je hebt met succes het eerste deel van je opleiding tot hulpverlener ambulancier afgewerkt. Nu volgt de stage Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding omdat het je de kans geeft een aantal zaken, die je in de theoretische en praktische lessen hebt geleerd, aan de ziekenwagenpraktijk te toetsen. Je zal wellicht merken dat niet alles wat je gezien hebt in de lessen, overeenstemt met de praktijk. Op het terrein is elke situatie immers anders. Het moet dan ook een geruststelling zijn te weten dat je op een team van ervaren mensen kunt rekenen. Ze zullen je zo goed als mogelijk bijstaan tijdens je stage en antwoorden geven op al je vragen. Je zult ook gekoppeld worden aan een stagemeester. Hij/zij is het centraal aanspreekpunt voor vragen ivm de stage. In het volgend onderdeel kun je de richtlijnen met betrekking tot het stageboek terugvinden. Indien er hier verder vragen over zijn, aarzel niet dit te bespreken met de stagemeester of met de opleidingscoördinator van WOBRA vzw. Ik wens je een heel leerrijke en aangename stage toe Succes! Kenn Gurdebeke 050/

3 3 Richtlijnen bij de MUG - stage Je krijgt een stagedienst toegewezen door de opleidingscoördinator Na bevestiging van slagen voor je examens, neem je contact op met de verantwoordelijke van de stagedienst (stagecoördinator). Het doel hiervan is om je voor te stellen, concrete afspraken te maken en een stagerooster vast te leggen. ALVORENS de stage te beginnen, dien je een ondertekende, elektronische versie van dit stagerooster door te sturen naar de opleidingscoördinator: kenn.gurdebeke@campuspov.be. Zonder stagerooster kan je de stage niet aanvangen. Ondertekening dient te gebeuren door zowel stagiair als stagecoördinator. Een stageovereenkomst dient door je dienstverantwoordelijke ingevuld te worden. Deze geef je af aan de stagecoördinator van de stageplaats tezamen met je verklaring van verzekering en je medisch attest. De stage dient volbracht te zijn binnen een periode van 6 maanden na afleggen van de examens. Periode wordt vastgelegd door de school. De totale stageduur is 52 uur, waarvan 36 uur op een ambulancedienst en 16 uur op een spoedgevallendienst met een erkende MUG-functie. Je begint je stage steeds op een ambulancedienst, pas daarna kun je je stage lopen op een spoedgevallendienst. De stage moet worden gespreid over periodes van minimum 4 uur en maximum 12 uur per dag. Tussen 2 stageperiodes dient 12 uur rust nageleefd te worden. Een volledig nachtelijke stage is niet toegelaten Tijdens deze stage zouden er minimum 5 MUG-ritten moeten uitgevoerd worden. Op de eerste dag van je stage dien je je aan te melden in kledij van uw eigen korps. Kazuifels van Wobra vzw zijn op de stageplaats voorradig. Van de stage dient er een stageboek bijgehouden te worden. Zie: richtlijnen bij het invullen van het stageboek Zowel de stage als het stageboek vallen onder het beroepsgeheim! Verbreken van het beroepsgeheim leidt automatisch tot een onvoldoende voor de stage. Je wordt steeds begeleid door ervaren verpleegkundigen tijdens de stage + interventies. Dit onder supervisie van de stagemeester en/of stagecoördinator. De provinciaal opleidingscoördinator kan op willekeurige tijdstippen toezicht houden op de stage. Tijdens de stage stel je je leergierig, assertief en besluitvaardig op. Je hanteert een correct taalgebruik en straalt professionaliteit uit. Sta open voor positieve feedback van de begeleiders en stagemeester. Wanneer er geen MUGinterventies zijn, help je mee in de verzorging van de patiënten (wondzorg, brancardage, klaarmaken infuus, ) wanneer je twijfelt over bepaalde handelingen, aarzel niet dit te signaleren naar de begeleiders. Je uiterlijk dient verzorgd te zijn en je respecteert de maatregelen ivm hygiëne. Na afloop van je stage, dien je je stageboek te vervolledigen en voor te leggen aan de stagemeester ter controle. Het finale stageboek + eindbeoordeling, dien je elektronisch te versturen naar de provinciaal opleidingscoördinator: kenn.gurdebeke@campuspov.be dit ten laatste 10 dagen na afloop van de stage.

4 4 Een eindbeoordeling wordt door de stagecoördinator/meester opgemaakt: AAA = uitstekend AA = zeer goed A = goed B = stage volledig of deels te herdoen C = onvoldoende Alle resultaten worden besproken in de opleidingsraad. Bij een tweede onvoldoende kan de kandidaat HVA geen brevet meer ontvangen en moet hij/zij de basiscursus opnieuw volgen. Richtlijnen bij het invullen van het stageboek Het stageboek maakt onderdeel uit van de opleiding tot hulpverlener ambulancier. Er zal dan ook rekening mee gehouden worden voor de eindbeoordeling van je stage. Het dient net en overzichtelijk ingevuld te worden. Na iedere stagedag dien je dit te bespreken met de stagemeester of begeleiders. Na iedere stagedag dien je het overzicht werkelijk gepresteerde uren in te vullen en te laten ondertekenen door de verantwoordelijke. Na afloop van je stage dien je het totaal aantal uren uit te rekenen en te noteren. Via de techniekenlijst kun je aanduiden welke technieken je reeds uitgevoerd hebt. Technieken met een! moeten uitgevoerd worden Per stagemoment (4u) dien je een stageverantwoording in te vullen. Hier beschrijf je kort welke activiteiten en technieken je uitgevoerd hebt en of er uitrukken met de MUG waren. Al je oproepen dien je vast te leggen in: overzicht alle MUG oproepen. Dit met een maximum van 10. Op die lijst duid je 5 ritten aan die je zal bespreken Je dient van deze 5 ritten ook 1 MUG - rit uitvoerig te bespreken Daarnaast moet je een schematisch overzicht maken van de spoedgevallendienst + MUG waar je stage loopt. Dit dient kort en bondig te zijn. Per stagedag laat je een evaluatiefiche invullen door de begeleidende verpleegkundigen. Van 5 ritten moet je ook een stagebeoordeling per rit laten invullen Na afloop van de stage en het vervolledigen van het stageboek, maak je deze over aan de stagemeester. Hij/zij bespreekt je stage en boek + geeft een finale evaluatie in samenspraak met de stagecoördinator. Je dient enkel nog een evaluatiefiche van de stageplaats op te maken Het volledige stageboek (inclusief eindbeoordeling) dien je digitaal (pdf) over te maken aan de opleidingscoördinator: kenn.gurdebeke@campuspov.be. Dit ten laatste 10 dagen na afloop van de stage.

5 5 ZIEKENHUIZEN (MUG-diensten) Naam ziekenhuis Adres Stagecoördinator Telefoon Blankenberge Dr. F. Verhaeghestraat 1 Pieter Laekeman 050/ AZ Zeno 8370 Blankenberge pieter.laekeman@azzeno.be Brugge Ruddershove 10 Pascal Devestel AZ St-Jan campus Brugge 8000 Brugge pascal.devestel@zone1.be 050/ / Ieper Briekestraat 12 Piet Rigole 057/ Jan Yperman 8900 Ieper piet.rigole@yperman.net Knokke - Heist Graaf Jansdijk 162 Mathieu Hinoul 050/ AZ Zeno 8820 Knokke - Heist mathieu.hinoul@azzeno.be Kortrijk Loofstraat 43 Karel Decaluwé 056/ AZ Groeninge 8500 Kortrijk karel.decaluwe@azgroeninge.be Oostende Gouwelozestraat 100 Philiep Vandamme 059/ AZ Damiaan 8400 Oostende mmuseeuw@azdamiaan.be Oostende Kaïrostraat 84 Frank Vereecken 059/ AZ St-Jan campus Oostende 8400 Oostende frank.vereecken@azsintjan.be Roeselare Wilgenstraat 2 Nele Verbrugghe 051/ AZ Delta Wilgenstraat 8800 Roeselare nele.verbrugghe@azdelta.be Roeselare Brugsesteenweg 90 Dominiek Wydaeghe 051/ AZ Delta Brugsesteenweg 8800 Roeselare dominiek.wydaeghe@azdelta.be Tielt Bruggestraat 84 Johan Lambrecht 051/ AZ Sint-Andries 8700 Tielt johan.lambrecht@sintandriestielt.be Torhout Sint-Rembertlaan 21 Wim Van Belle 050/ AZ Sint-Rembert 8820 Torhout wim.vanbelle@azstrembert.be Veurne Iepersteenweg 100 Natacha Bacqué 058/ AZ Sint-Augustinus 8630 Veurne n.bacque@azsav.be

6 6 STAGEROOSTER KANDIDAAT HULPVERLENER-AMBULANCIER NAAM en VOORNAAM : GEBOORTEDATUM : LID VAN DIENST 100 TE : DIENSTNUMMER VAN UW D-100 : dag datum beginuur einduur stageplaats Datum en handtekening kandidaat: datum en handtekening stagecoördinator of stagemeester Dit formulier invullen en elektronisch terugsturen, voor aanvang van de stage, naar de provinciaal opleidingscoördinator via kenn.gurdebeke@campuspov.be De stage kan NIET aanvangen indien het stagerooster niet werd opgestuurd!!

7 7 Te...., op.. Directie : Diksmuidse Heirweg Zedelgem telefoon (050) Aan Secretariaat: telefoon (050) telefax (050) Ons kenmerk : Uw kenmerk : Bijlagen : Onderwerp : Geachte, Basiscursus hulpverlener ambulancier: STAGE OVEREENKOMST STAGIAIR HULPVERLENER-AMBULANCIER STAGE MUG Hierbij vragen wij de toestemming om de kandidaat Hulpverlener-Ambulancier: ( naam en voornaam). geboren te....op. en deel uitmakend van de ambulancedienst 100 te.. zijn/haar MUG stage te laten volbrengen in uw ziekenhuis op volgende data: (dag en datum) In bijlage kunt u volgende documenten vinden: Een bewijs van medische geschiktheid Een verklaring van verzekering Hopende op een positief antwoord, ( naam, functie, handtekening en dienststempel )

8 8 OVERZICHT VAN DE WERKELIJK GEPRESTEERDE UREN DATUM GEPRESTEERDE UREN Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: Van: Tot: TOTAAL DAGTOTAAL U U U U U U U U U U HANDTEKENING DIENST- VERANTWOORDELIJKE NB. Pauzes tellen niet mee als gepresteerde uren.

9 9 Techniekenlijst: Deze lijst geeft u een overzicht van allerlei technieken en vaardigheden die deel uitmaken van de Basiscursus Hulpverlener-Ambulancier. Telkens u een bepaalde techniek uitgevoerd hebt of een patiënt beoordeeld hebt met een bepaald ziektebeeld, moet u dit aankruisen op deze lijst. Technieken aangeduid met een! moeten geoefend worden Module 2: De eerste minuten Aantal / techniek aankruisen Beoordeling van de omstandigheden: Beoordeling van de patiënt: controle bewustzijn vrije luchtweg controle ademhaling controle hartslag WAPA score Glasgow coma schaal Onderzoek van de patiënt: 2de beoordeling Module 3:Levensbedreigende aandoeningen: Aantal / techniek aankruisen ) Reanimatie: Hyperstrekking en kinlift Mond op mond beademing Uitwendige hartmassage CPR volwassene (oefenen met een pop)! CPR kind (oefenen met een pop) CPR zuigeling (oefenen met een pop)! 2) Luchtwegbelemmering: borstkasstoot vingerveeg slaan op de rug 3) Hulpmiddelen: Plaatsen van een ademweg canule Gebruik van een manueel aspiratietoestel Gebruik van een elektrisch aspiratietoestel! Gebruik van een pocket masker Gebruik van een beademingsballon! Reinigen van een beademingsballon! 4) Stabiele zijlig! 5) Zuurstoftherapie: plaatsen van een zuurstofsonde plaatsen van een zuurstofbril! plaatsen van een zuurstofmasker plaatsen van een zuurstofmasker met reservoir! gebruik van een zuurstoffles! berekenen van de inhoud van een O2 fles!

10 10 6) Assisteren bij een intubatie monteren van een laryngoscoop! testen van een endotracheale tube! correct aangeven van het materiaal! 7) Aanbrengen van een hartslagmonitor! 8) Meten van een bloeddruk! 9) Meten van een bloeddruk met automat. monitor! 10) Assisteren bij een defibrillatie! 11) IV. Therapie: Klaarmaken van een infuus onder toezicht! Assisteren bij het plaatsen van een infuus! Omgaan met medicatie onder toezicht! 12) Aanleggen van een drukverband 13) Aanleggen van een saturatiemeter! Module 4: de gewonde patiënt: Aantal / techniek aankruisen ) Beoordeling van een ongeval ( = te verwachten letsels volgens de impact op het lichaam ) 2) Beoordeling van een patiënt na een ongeval 3) Beoordeling van een borstkasletsel 4) Beoordeling van een schedelletsel 5) Beoordeling van een gelaatsletsel 6) Beoordeling van een halswervelletsel 7) aanbrengen van een halskraag 8) afnemen van een integraalhelm 9) wondverzorging: kneuzing! schaafwonde! snijwonde! scheurwonde steekwonde schotwonde afrukking amputatie injectietrauma 10) beoordeling van een patiënt met breuken breuken bovenste ledematen breuken onderste ledematen aanleggen van een vacuümspalk! aanleggen van een draagdoek!

11 11 Module 5: de zieke patiënt: Aantal / techniek aankruisen ) Beoordeling van een patiënt met angor pectoris 2) Beoordeling van een patiënt met hartinfarct 3) Beoordeling van een patiënt met een beroerte 4) Beoordeling van ademhalingsproblemen 5) Beoordelen van een patiënt met hyperventilatie 6) Beoordelen van een patiënt met longoedeem 7) Beoordelen van een patiënt met COPD 8) beoordelen van een hypo-, hyperglycaemie 9) Beoordelen van een patiënt met stuipen 10) Beoordelen van een patiënt met plotse buikpijn 11) Beoordelen van een bewusteloze patiënt 12) Beoordelen van een patiënt na een syncope 13) Beoordelen van een patiënt na een vergiftiging via de spijsvertering via de luchtwegen via de huid of slijmvliezen via inspuiting 14) Beoordelen van een patiënt met ethylintoxicatie Module 6: Zwangerschap en spoedbevalling: Aantal / techniek aankruisen ) Beoordelen van een patiënt met plots bloedverlies 2) Beoordelen van een dreigend miskraam 3) Beoordelen van een premature bevalling 4) Beoordelen van een bevalling 5) Beoordelen van een spoedbevalling

12 12 Module 7: Hulpverlening aan kinderen: Aantal / techniek aankruisen ) Eerste beoordeling van een kind in nood 2) Kind met ademhalingsmoeilijkheden: verstikking vreemd voorwerp ontsteking van de bovenste luchtwegen astma opstoot hyperventilatie luidruchtige ademhaling 3) Beoordelen van een kind met gedaald bewustzijn 4) Beoordelen van een kind met stuipen 5) Kind met 'bijna' verdrinking 6) Kind met een trauma 7) Kind met een vergiftiging 8) Wiegendood 9) Kind met hoge koorts Module 8: Urgenties door omgevingsfactoren: Aantal / techniek aankruisen ) verzorging van Brandwonden eerste graad 2) verzorgen van Brandwonden tweede graad 3) verzorgen van Brandwonden derde graad 4) verzorgen van vrieswonden 5) beoordelen van een patiënt na verdrinking 6) beoordelen van een patiënt met onderkoeling 7) beoordelen van een patiënt met een hitteslag Module 9: Psychiatrische Urgenies: Aantal / techniek aankruisen ) poging tot zelfdoding 2) zelfdoding 3) plotse opwinding 4) gewelddadige patiënt Module 10: Het verplaatsen van een patiënt: Aantal / techniek aankruisen ) gebruik van een brancard op wielen 2) gebruik van een schepbrancard 3) gebruik van een wervelplank 4) gebruik van een korrelmatras 5) gebruik van een draagstoel 6) gebruik van een elevator van de Bandweer

13 13 Module 11: Rampengeneeskunde: Aantal / techniek aankruisen ) taak van de eerste ambulance ter plaatse (lezen) 2) actiekaart ambulancier rampterrein (lezen) 3) actiekaart ambulancier VMP (lezen) 4) actiekaart ambulancier transport ziekenhuis (lezen) 5) gebruik triage kaarten Module 13: Technieken: Aantal / techniek aankruisen ) radiocommunicatie 2) kaartlezen 3) veiligheid op de interventieplaats bespreken 4) ongeval met gevaarlijke producten 5) gevarensymbolen bespreken Module 14: Aanvullingen: Aantal / techniek aankruisen ) invullen registratieformulier 2) bespreken verkeersreglement prioritair voertuig 3) assistentie bij een gekneld slachtoffer 4) wondverzorging en verbanden: * bedekken van een wonde= bedekkend verband * aanleggen van een drukverband * aanleggen van een stabiliserend verband * aanleggen van een stompverband 5) bespreking aanpak psychologische stress in de dringende hulpverlening: Andere technieken en beoordelingen: Aantal / techniek aankruisen

14 14 STAGE- VERANTWOORDING

15 15 BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE ACTIVITEITEN PER STAGEMOMENT (4U) Moment 1 Datum :.. Beginuur :. Einduur :. Activiteiten: Technieken: Oproep MUG: Moment 2 Datum :.. Beginuur :. Einduur :. Activiteiten: Technieken: Oproep MUG:

16 16 BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE ACTIVITEITEN PER STAGEMOMENT (4U) Moment 3 Datum :.. Beginuur :. Einduur :. Activiteiten: Technieken: Oproep MUG: Moment 4 Datum :.. Beginuur :. Einduur :. Activiteiten: Technieken: Oproep MUG:

17 17 OVERZICHT ALLE MUG - OPROEPEN TIJDENS DE STAGEPERIODE NAAM en VOORNAAM Noteer hier al je oproepen en duid aan welke je zult bespreken. Nr. dag datum Uur oproep Ritverslag bespreking Aard van de interventie MUG - rit die je uitvoerig zal bespreken nr:

18 18 Ritverslag : 1 Verbreek je beroepsgeheim niet!!!! Naam : Voornaam : Datum : Tijdstip : Korps : Begeleidende personeelsleden : 1. Gegevens van de rit (aard van het ongeval of van de ziektetoestand) = Beoordeling van de toestand ter plaatse. Geef een beschrijving van de oproep, de vastgestelde reden, de veiligheid, de lokalisatie van het slachtoffer, 2. Toestand van het slachtoffer bij aankomst = omschrijf de snelle eerste beoordeling, de fijnere eerste beoordeling. 3. Verloop van de hulpverlening = handelingen na eerste beoordeling = tweede beoordeling = toegepaste handelingen + reden + omschrijving van de handeling 4. Tussenkomst van een MUG Ja Neen = beschrijving van de handelingen = beschrijving overdracht MUG Weergave van de verschillende aanpak van de MUG. 5. Verloop van het vervoer Overzicht van de manier van vervoer, handelingen en observaties, problemen onderweg,. 7. Uitgevoerde technieken en observaties. ( door de kandidaat zelf ) 8. Eigen bevindingen van je kennis en de uitvoering ervan. = zelfevaluatie.

19 19 Ritverslag : 2 Verbreek je beroepsgeheim niet!!!! Naam : Voornaam : Datum : Tijdstip : Korps : Begeleidende personeelsleden : 1. Gegevens van de rit (aard van het ongeval of van de ziektetoestand) = Beoordeling van de toestand ter plaatse. Geef een beschrijving van de oproep, de vastgestelde reden, de veiligheid, de lokalisatie van het slachtoffer, 2. Toestand van het slachtoffer bij aankomst = omschrijf de snelle eerste beoordeling, de fijnere eerste beoordeling. 3. Verloop van de hulpverlening = handelingen na eerste beoordeling = tweede beoordeling = toegepaste handelingen + reden + omschrijving van de handeling 4. Tussenkomst van een MUG Ja Neen = beschrijving van de handelingen = beschrijving overdracht MUG Weergave van de verschillende aanpak van de MUG. 5. Verloop van het vervoer Overzicht van de manier van vervoer, handelingen en observaties, problemen onderweg,. 7. Uitgevoerde technieken en observaties. ( door de kandidaat zelf ) 8. Eigen bevindingen van je kennis en de uitvoering ervan. = zelfevaluatie.

20 20 Ritverslag : 3 Verbreek je beroepsgeheim niet!!!! Naam : Voornaam : Datum : Tijdstip : Korps : Begeleidende personeelsleden : 1. Gegevens van de rit (aard van het ongeval of van de ziektetoestand) = Beoordeling van de toestand ter plaatse. Geef een beschrijving van de oproep, de vastgestelde reden, de veiligheid, de lokalisatie van het slachtoffer, 2. Toestand van het slachtoffer bij aankomst = omschrijf de snelle eerste beoordeling, de fijnere eerste beoordeling. 3. Verloop van de hulpverlening = handelingen na eerste beoordeling = tweede beoordeling = toegepaste handelingen + reden + omschrijving van de handeling 4. Tussenkomst van een MUG Ja Neen = beschrijving van de handelingen = beschrijving overdracht MUG Weergave van de verschillende aanpak van de MUG. 5. Verloop van het vervoer Overzicht van de manier van vervoer, handelingen en observaties, problemen onderweg,. 7. Uitgevoerde technieken en observaties. ( door de kandidaat zelf ) 8. Eigen bevindingen van je kennis en de uitvoering ervan. = zelfevaluatie.

21 21 Ritverslag : 4 Verbreek je beroepsgeheim niet!!!! Naam : Voornaam : Datum : Tijdstip : Korps : Begeleidende personeelsleden : 1. Gegevens van de rit (aard van het ongeval of van de ziektetoestand) = Beoordeling van de toestand ter plaatse. Geef een beschrijving van de oproep, de vastgestelde reden, de veiligheid, de lokalisatie van het slachtoffer, 2. Toestand van het slachtoffer bij aankomst = omschrijf de snelle eerste beoordeling, de fijnere eerste beoordeling. 3. Verloop van de hulpverlening = handelingen na eerste beoordeling = tweede beoordeling = toegepaste handelingen + reden + omschrijving van de handeling 4. Tussenkomst van een MUG Ja Neen = beschrijving van de handelingen = beschrijving overdracht MUG Weergave van de verschillende aanpak van de MUG. 5. Verloop van het vervoer Overzicht van de manier van vervoer, handelingen en observaties, problemen onderweg,. 7. Uitgevoerde technieken en observaties. ( door de kandidaat zelf ) 8. Eigen bevindingen van je kennis en de uitvoering ervan. = zelfevaluatie.

22 22 Ritverslag : 5 Verbreek je beroepsgeheim niet!!!! Naam : Voornaam : Datum : Tijdstip : Korps : Begeleidende personeelsleden : 1. Gegevens van de rit (aard van het ongeval of van de ziektetoestand) = Beoordeling van de toestand ter plaatse. Geef een beschrijving van de oproep, de vastgestelde reden, de veiligheid, de lokalisatie van het slachtoffer, 2. Toestand van het slachtoffer bij aankomst = omschrijf de snelle eerste beoordeling, de fijnere eerste beoordeling. 3. Verloop van de hulpverlening = handelingen na eerste beoordeling = tweede beoordeling = toegepaste handelingen + reden + omschrijving van de handeling 4. Tussenkomst van een MUG Ja Neen = beschrijving van de handelingen = beschrijving overdracht MUG Weergave van de verschillende aanpak van de MUG. 5. Verloop van het vervoer Overzicht van de manier van vervoer, handelingen en observaties, problemen onderweg,. 7. Uitgevoerde technieken en observaties. ( door de kandidaat zelf ) 8. Eigen bevindingen van je kennis en de uitvoering ervan. = zelfevaluatie.

23 23 UITGEBREID VERSLAG MUG - INTERVENTIE (KOPIE VAN HET RITVERSLAG BIJVOEGEN GEEN NAAM)

24 24 SCHEMATISCH OVERZICHT WERKING SPOEDGEVALLEN + MUG (WAAR DE STAGE VOLBRACHT WORDT)

25 25 STAGEBEOORDELING PER RIT

26 26 STAGEBEOORDELING RIT 1 Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 4. Maakt vorderingen 5. Beschikt over voldoende maturiteit om zelfstandig te werken 6. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Informeert zich over het gebeuren 2. Neemt vlot contact op met het slachtoffer 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Geeft overdracht aan andere hulpdiensten 6. Geeft overdracht bij aankomst in het Z.H. Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Kan in een aangepast tempo functioneren 7. Kent het gebruik van het materiaal m.b.t. werking dienst: 1. Kent de uitrukprocedure 2. Kent de radioprocedure 3. Is vertrouwd met kaartlezen 4. Vraagt om uitleg over deze werking 5. Kent de nazorg van het materiaal Opmerkingen en leerpunten: ( welke vaardigheden en technieken zijn leerpunten) * * * Handtekening cursist Handtekening en naam van de verpleegkundige(n) van dienst.

27 27 STAGEBEOORDELING RIT 2 Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 4. Maakt vorderingen 5. Beschikt over voldoende maturiteit om zelfstandig te werken 6. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Informeert zich over het gebeuren 2. Neemt vlot contact op met het slachtoffer 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Geeft overdracht aan andere hulpdiensten 6. Geeft overdracht bij aankomst in het Z.H. Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Kan in een aangepast tempo functioneren 7. Kent het gebruik van het materiaal m.b.t. werking dienst: 1. Kent de uitrukprocedure 2. Kent de radioprocedure 3. Is vertrouwd met kaartlezen 4. Vraagt om uitleg over deze werking 5. Kent de nazorg van het materiaal Opmerkingen en leerpunten: ( welke vaardigheden en technieken zijn leerpunten) * * * Handtekening cursist Handtekening en naam van de verpleegkundige(n) van dienst.

28 28 STAGEBEOORDELING RIT 3 Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 4. Maakt vorderingen 5. Beschikt over voldoende maturiteit om zelfstandig te werken 6. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Informeert zich over het gebeuren 2. Neemt vlot contact op met het slachtoffer 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Geeft overdracht aan andere hulpdiensten 6. Geeft overdracht bij aankomst in het Z.H. Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Kan in een aangepast tempo functioneren 7. Kent het gebruik van het materiaal m.b.t. werking dienst: 1. Kent de uitrukprocedure 2. Kent de radioprocedure 3. Is vertrouwd met kaartlezen 4. Vraagt om uitleg over deze werking 5. Kent de nazorg van het materiaal Opmerkingen en leerpunten: ( welke vaardigheden en technieken zijn leerpunten) * * * Handtekening cursist Handtekening en naam van de verpleegkundige(n) van dienst.

29 29 STAGEBEOORDELING RIT 4 Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 4. Maakt vorderingen 5. Beschikt over voldoende maturiteit om zelfstandig te werken 6. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Informeert zich over het gebeuren 2. Neemt vlot contact op met het slachtoffer 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Geeft overdracht aan andere hulpdiensten 6. Geeft overdracht bij aankomst in het Z.H. Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Kan in een aangepast tempo functioneren 7. Kent het gebruik van het materiaal m.b.t. werking dienst: 1. Kent de uitrukprocedure 2. Kent de radioprocedure 3. Is vertrouwd met kaartlezen 4. Vraagt om uitleg over deze werking 5. Kent de nazorg van het materiaal Opmerkingen en leerpunten: ( welke vaardigheden en technieken zijn leerpunten) * * * Handtekening cursist Handtekening en naam van de verpleegkundige(n) van dienst.

30 30 STAGEBEOORDELING RIT 5 Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 4. Maakt vorderingen 5. Beschikt over voldoende maturiteit om zelfstandig te werken 6. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Informeert zich over het gebeuren 2. Neemt vlot contact op met het slachtoffer 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Geeft overdracht aan andere hulpdiensten 6. Geeft overdracht bij aankomst in het Z.H. Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Kan in een aangepast tempo functioneren 7. Kent het gebruik van het materiaal m.b.t. werking dienst: 1. Kent de uitrukprocedure 2. Kent de radioprocedure 3. Is vertrouwd met kaartlezen 4. Vraagt om uitleg over deze werking 5. Kent de nazorg van het materiaal Opmerkingen en leerpunten: ( welke vaardigheden en technieken zijn leerpunten) * * * Handtekening cursist Handtekening en naam van de verpleegkundige(n) van dienst.

31 EVALUATIEFICHES 31

32 32 Evaluatiefiche ( stagedag 1 ) van de kandidaat Hulpverlener-Ambulancier: (naam) Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Toont zich sociaal ingesteld 4. Houdt zich oordeelkundig aan reglementen 5. Neemt initiatief bij het leren 6. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 7. Is actief bezig op dienst 8. Oefent spontaan technieken 9. Houdt rekening met leerpunten 10. Maakt vorderingen 11. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Kan gesprekken doelgericht uitvoeren 2. Neemt vlot contact op 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Vraagt zelf om leerpunten/beoordeling Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Is vertrouwd met het materiaal Systematisch handelen: 1. Bereidt zich voor 2. Kan technieken vaardig en handig uitvoeren 3. Kan in een aangepast tempo functioneren 4. Rapporteert mondeling en schriftelijk 5. Evalueert eigen handelen en kennis 6. Formuleert eigen sterktes en zwaktes 7. Evalueert vorderingen in eigen leerpunten Handtekening kandidaat Naam en handtekening van de begeleidende verpleegkundigen

33 33 Evaluatiefiche ( stagedag 2) van de kandidaat Hulpverlener-Ambulancier: (naam) Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Toont zich sociaal ingesteld 4. Houdt zich oordeelkundig aan reglementen 5. Neemt initiatief bij het leren 6. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 7. Is actief bezig op dienst 8. Oefent spontaan technieken 9. Houdt rekening met leerpunten 10. Maakt vorderingen 11. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Kan gesprekken doelgericht uitvoeren 2. Neemt vlot contact op 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Vraagt zelf om leerpunten/beoordeling Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Is vertrouwd met het materiaal Systematisch handelen: 1. Bereidt zich voor 2. Kan technieken vaardig en handig uitvoeren 3. Kan in een aangepast tempo functioneren 4. Rapporteert mondeling en schriftelijk 5. Evalueert eigen handelen en kennis 6. Formuleert eigen sterktes en zwaktes 7. Evalueert vorderingen in eigen leerpunten Handtekening kandidaat Naam en handtekening van de begeleidende verpleegkundigen

34 34 Evaluatiefiche ( stagedag 3 ) van de kandidaat Hulpverlener-Ambulancier: (naam) Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Toont zich sociaal ingesteld 4. Houdt zich oordeelkundig aan reglementen 5. Neemt initiatief bij het leren 6. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 7. Is actief bezig op dienst 8. Oefent spontaan technieken 9. Houdt rekening met leerpunten 10. Maakt vorderingen 11. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Kan gesprekken doelgericht uitvoeren 2. Neemt vlot contact op 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Vraagt zelf om leerpunten/beoordeling Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Is vertrouwd met het materiaal Systematisch handelen: 1. Bereidt zich voor 2. Kan technieken vaardig en handig uitvoeren 3. Kan in een aangepast tempo functioneren 4. Rapporteert mondeling en schriftelijk 5. Evalueert eigen handelen en kennis 6. Formuleert eigen sterktes en zwaktes 7. Evalueert vorderingen in eigen leerpunten Handtekening kandidaat Naam en handtekening van de begeleidende verpleegkundigen

35 35 Evaluatiefiche ( stagedag 4) van de kandidaat Hulpverlener-Ambulancier: (naam) Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Toont zich sociaal ingesteld 4. Houdt zich oordeelkundig aan reglementen 5. Neemt initiatief bij het leren 6. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 7. Is actief bezig op dienst 8. Oefent spontaan technieken 9. Houdt rekening met leerpunten 10. Maakt vorderingen 11. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Kan gesprekken doelgericht uitvoeren 2. Neemt vlot contact op 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Vraagt zelf om leerpunten/beoordeling Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Is vertrouwd met het materiaal Systematisch handelen: 1. Bereidt zich voor 2. Kan technieken vaardig en handig uitvoeren 3. Kan in een aangepast tempo functioneren 4. Rapporteert mondeling en schriftelijk 5. Evalueert eigen handelen en kennis 6. Formuleert eigen sterktes en zwaktes 7. Evalueert vorderingen in eigen leerpunten Handtekening kandidaat Naam en handtekening van de begeleidende verpleegkundigen

36 36 E I N D B E O O R D E L I N G M U G - S T A G E

37 37 E I N D B E O O R D E L I N G M U G - S T A G E in te vullen door de stagemeester of coördinator/verantwoordelijke spoedgevallen/mug Evaluatiefiche van de kandidaat Hulpverlener-Ambulancier: (naam) Beoordeling: onvoldoende matig goed zeer goed nvt Attitudes: 1. Neemt verantwoordelijkheid op 2. Vertoont interesse: 3. Toont zich sociaal ingesteld: 4. Houdt zich oordeelkundig aan reglementen 5. Neemt initiatief bij het leren: 6. Respecteert het beroepsgeheim/privacy 7. Is actief bezig op dienst 8. Oefent spontaan technieken 9. Houdt rekening met leerpunten 10. Maakt vorderingen 11. Vertoont een verzorgd uiterlijk 12. Gebruikt een verzorgd taalgebruik 13. Is zelfzeker 14. Functioneert in moeilijke omstandigheden Sociale en communicatievaardigheden: 1. Kan gesprekken doelgericht uitvoeren 2. Neemt vlot contact op 3. Is discreet in omgang met patiënt/familie 4. Kan teamgericht werken 5. Vraagt zelf om leerpunten/beoordeling Kennis en inzicht: m.b.t. professioneel handelen: 1. Beschikt over voldoende kennis en inzicht 2. Kan deze kennis ook praktisch toepassen 3. Kennis van de technieken 4. Past zich aan volgens de omstandigheden 5. Kan zelfstandig handelen 6. Is vertrouwd met het materiaal m.b.t. werking dienst: 1. Kent de uitrukprocedure 2. Vraagt om uitleg over deze werking Systematisch handelen: 1. Bereidt zich voor 2. Kan technieken vaardig en handig uitvoeren 3. Kan in een aangepast tempo functioneren 4. Rapporteert mondeling en schriftelijk 5. Evalueert eigen handelen en kennis 6. Formuleert eigen sterktes en zwaktes 7. Evalueert vorderingen in eigen leerpunten

38 38 Stageschrift: 1. Omschrijft de relevante gegevens 2. Gegevens worden geanalyseerd, 3. Gegevens worden duidelijk gestructureerd 4. Gebruikt leesbaar geschrift 5. Maakt een duidelijk gestructureerd schrift 6. Gebruikt een verzorgde lay out 7. Stageschrift is een correcte weergave van de kennis en inzicht van de kandidaat Is de kandidaat bekwaam om de taak van Hulpverlener - Ambulancier uit te voeren? O JA O NEEN O JA met voorwaarden: Opmerkingen: Advies van de stageplaats voor de verantwoordelijke dienst 100: 6. ALGEMENE EINDBEOORDELING AAA AA A B C = uitstekend = zeer goed = goed = stage volledig of deels te herdoen = onvoldoende datum : handtekening De verantwoordelijke van het stagecentrum: De stagemeester:

39 39 EVALUATIE VAN DE STAGEPLAATS NAAM en VOORNAAM : STAGEPLAAT S : Aantal uren stage: : Aantal MUG - oproepen met : Verwachtingen van de stageperiode: 1. stageplaats en stageperiode: onthaal op de stageplaats: voldoende mogelijkheden om praktische ervaringen op te doen: 2. stageboek: kreeg u voldoende uitleg over het stageboek? Was er voldoende ruimte om al uw ervaringen in te vullen? 3. stagebegeleiding: kreeg u voldoende feedback van de verpleegkundigen?

40 40 4. Aanleren en opvolgen technieken: 5. Omgaan met dagelijkse evaluatie en leerpunten. 6. andere opmerkingen? Na het beëindigen van deze stage wacht u enkel nog een eindevaluatie. Eens deze evaluatie gevalideerd werd door de opleidingsraad, zal u een brevet van Hulpverlener-Ambulancier ontvangen. Met dit brevet kunt u een badge 100 aanvragen bij de FOD Volksgezondheid, FAC KAM gebouw, Albert I laan 1/5, 8200 Brugge Nog veel succes in de uitoefening van uw taak als Hulpverlener-Ambulancier. Kenn Gurdebeke

D E E L I : A M B U L A N C E S T A G E

D E E L I : A M B U L A N C E S T A G E 1 HULPVERLENER - AMBULANCIER S T A G E BOEK( v e r s i e m a a r t 201 5 ) D E E L I : A M B U L A N C E S T A G E voornaam en naam :... lid van de D-100 te :... Dienst NR van uw D-100... stageplaats :...

Nadere informatie

HULPVERLENER - AMBULANCIER S T A G E B O E K M U G

HULPVERLENER - AMBULANCIER S T A G E B O E K M U G HULPVERLENER - AMBULANCIER S T A G E B O E K M U G voornaam en naam :... lid van de D-100 te :... Dienst NR van uw D-100... Stageplaats MUG:... Hoofd van de stagedienst (stagecoördinator): Stagemeester:

Nadere informatie

DRINGENDE HULPVERLENING

DRINGENDE HULPVERLENING DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING STAGEBOEK ZIEKENWAGENPERSONEEL PROVINCIE ANTWERPEN PROVINCIAAL INSTITUUT VOOR BRANDWEER- EN AMBULANCIERSOPLEIDINGEN NAAM STAGIAIR: ADRES: STAGE-INSTELLING: ADRES:

Nadere informatie

STAGEBOEK HULPVERLENER - AMBULANCIER PROVINCIE ANTWERPEN NAAM STAGIAIR: STAGE-INSTELLING:.. GENEESHEER-DIENSTHOOFD: STAGEVERANTWOORDELIJKE:

STAGEBOEK HULPVERLENER - AMBULANCIER PROVINCIE ANTWERPEN NAAM STAGIAIR: STAGE-INSTELLING:.. GENEESHEER-DIENSTHOOFD: STAGEVERANTWOORDELIJKE: DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING STAGEBOEK HULPVERLENER - AMBULANCIER PROVINCIE ANTWERPEN NAAM STAGIAIR: ADRES:.... STAGE-INSTELLING:.. ADRES:.. GENEESHEER-DIENSTHOOFD: STAGEVERANTWOORDELIJKE: STAGEPERIODE:

Nadere informatie

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6. Aan de Dienst 100 «ZoneDienst_100» «Bevelh_Verantw» «Adres_Bevelh» «PNR» «Gemeente» Ons kenmerk: AMB. 2018 VJ «DienstNr_VGZ» Bijlagen : 1 Datum: 23 september 2017 Onderwerp : Basiscursus Hulpverlener Ambulancier

Nadere informatie

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6.

De cursus gaat door in de leslokalen van het opleidingscentrum te Zedelgem, Diksmuidse Heirweg 6. Aan de Dienst 100 «ZoneDienst_100» «Bevelh_Verantw» «Adres_Bevelh» «PNR» «Gemeente» Ons kenmerk: AMB. 2018 NJ «DienstNr_VGZ» Bijlagen : 5 Datum: 02 juli 2018 Onderwerp : Basiscursus Hulpverlener Ambulancier

Nadere informatie

Basisopleiding Hulpverlener - Ambulancier Dringende Geneeskundige Hulpverlening

Basisopleiding Hulpverlener - Ambulancier Dringende Geneeskundige Hulpverlening asisopleiding Hulpverlener - mbulancier zaterdag 19 september 2015 13:00-16:00 + natomie : waar ligt wat, de lichaamsstelsels natomie : het zenuwstelsel, hart en bloedvaten 2 zaterdag 19 september 2015

Nadere informatie

NAAM STAGIAIR:.. STAGE-INSTELLING:.. STAGE-VERANTWOORDELIJKE: DIENSTHOOFD STAGEPLAATS: STAGEPERIODE: VAN:...T/M:...

NAAM STAGIAIR:.. STAGE-INSTELLING:.. STAGE-VERANTWOORDELIJKE: DIENSTHOOFD STAGEPLAATS: STAGEPERIODE: VAN:...T/M:... STAGEDOSSIER DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING HULPVERLENER - AMBULANCIER PROVINCIE ANTWERPEN CAMPUS VESTA Pasfoto invoegen NAAM STAGIAIR:.. STAGE-INSTELLING:.. STAGE-VERANTWOORDELIJKE: DIENSTHOOFD

Nadere informatie

Overzicht vragen Verzorging

Overzicht vragen Verzorging Overzicht vragen Verzorging Module: 1 Hoofdstuk: 1 Pagina: 2 Geef drie concrete taken die een hulpverlener met sanitaire bekwaamheid Verzorging moet kunnen uitvoeren bij een preventieve hulpactie. Module:

Nadere informatie

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner.

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner. G Voorwoord Beste, De eerstelijns hulpverlening blijft een zeer belangrijke pijler in onze gezondheidszorg. Dikwijls bepalen de eerste handelingen die gesteld worden bij een ongeval of ziektetoestand het

Nadere informatie

2. LOGBOEK. 2.1 Administratieve gegevens stageplaats. Periode van de verpleegstage: Introductiesessie gevolgd op : 2.2 Logboek stageactiviteiten

2. LOGBOEK. 2.1 Administratieve gegevens stageplaats. Periode van de verpleegstage: Introductiesessie gevolgd op : 2.2 Logboek stageactiviteiten Verpleegstage 1 2. LOGBOEK 2.1 Administratieve gegevens stageplaats Naam Student: Periode van de verpleegstage: Introductiesessie gevolgd op : Ziekenhuis: Beëindigd studiejaar: Afdeling: 2.2 Logboek stageactiviteiten

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: De eerste minuten. Ronald Ackermans - Pascale Buytaert Verpleegkundige spoedgevallen/ M.U.G Lesgever P.I.BA.

Hoofdstuk 2: De eerste minuten. Ronald Ackermans - Pascale Buytaert Verpleegkundige spoedgevallen/ M.U.G Lesgever P.I.BA. Hoofdstuk 2: De eerste minuten Ronald Ackermans - Pascale Buytaert Verpleegkundige spoedgevallen/ M.U.G Lesgever P.I.BA. Inhoud voordracht. Aankomst ter plaatse Beoordeling slachtoffer Onderzoek van het

Nadere informatie

(bijna) Ongevallenregistratieformulier

(bijna) Ongevallenregistratieformulier (bijna) Ongevallenregistratieformulier Toelichting bij het ongevallenregistratieformulier Als erkend en geregistreerd gastouderbureau is Gastouderbureau Vip wettelijk verplicht om alle bijna ongevallen

Nadere informatie

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure

Intensieve Zorgen Pediatrie. Studentenbrochure Intensieve Zorgen Pediatrie Studentenbrochure 01. Inleiding Beste student, Met deze brochure willen we je goed informeren over onze afdeling, medewerkers en patiënten ter voorbereiding van je stage. Uiteraard

Nadere informatie

Technische Nota AbiFire5 Nieuwe 100 verslagen

Technische Nota AbiFire5 Nieuwe 100 verslagen Technische Nota AbiFire5 Nieuwe 100 verslagen Laatste revisie : 25 maart 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Stappenplan... 2 2.1 Voor conversie... 2 2.2 Conversie... 2 2.3 Initialisaties... 3 2.4 Controle

Nadere informatie

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner.

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner. G Voorwoord Beste, De eerstelijns hulpverlening blijft een zeer belangrijke pijler in onze gezondheidszorg. Dikwijls bepalen de eerste handelingen die gesteld worden bij een ongeval of ziektetoestand het

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST Beste vrijwilliger Je hebt ervoor gekozen je te engageren als vrijwilliger bij de. We willen jou hiervoor dan ook van harte danken. Het engagement van al haar vrijwilligers is

Nadere informatie

Deel 1: Algemene informatie over eerste hulp. 1 Basisprincipes van eerste hulp 2. 2 Vier stappen in eerste hulp 14

Deel 1: Algemene informatie over eerste hulp. 1 Basisprincipes van eerste hulp 2. 2 Vier stappen in eerste hulp 14 BSL_EHBO_NASLAGWERK_BINNENWERK:BSL_EHBO_NASLAGWER_BINNENWERK 17-04-2008 16:08 Pagina V Inhoud Voorwoord XIII Inleiding XIV Hoe gebruik je dit boek? XV Deel 1: Algemene informatie over eerste hulp 1 Basisprincipes

Nadere informatie

Welkom op de dienst spoedgevallen

Welkom op de dienst spoedgevallen Welkom op de dienst spoedgevallen Beste patiënt U komt naar de dienst spoedgevallen voor een dringende behandeling of opname. Een team van erkende urgentieartsen en gespecialiseerde verpleegkundigen staan

Nadere informatie

School & Ziekzijn S&Z - afdeling Oost-Vlaanderen vzw n. e voor studiebegeleiding van zieke leerlingen ORGANISATIENOTA

School & Ziekzijn S&Z - afdeling Oost-Vlaanderen vzw n. e voor studiebegeleiding van zieke leerlingen ORGANISATIENOTA e voor studiebegeleiding van zieke leerlingen School & Ziekzijn S&Z - afdeling Oost-Vlaanderen vzw n Vrijwilligersorganisatie voor studiebegeleiding van zieke leerlingen Poolse-Winglaan 27 9051 Sint-Denijs-Westrem

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK (Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers; B.S. 29.08.2005; decreet van 3 april 2009 betreffende het georganiseerde vrijwilligerswerk in het beleidsdomein

Nadere informatie

Evalueren van Stage Opleiding Polyvalent Verzorgende. Hilde Walravens CVO-TSM Mechelen

Evalueren van Stage Opleiding Polyvalent Verzorgende. Hilde Walravens CVO-TSM Mechelen Evalueren van Stage Opleiding Polyvalent Verzorgende Hilde Walravens CVO-TSM Mechelen INHOUD 1. Situering 2. Goede evaluatie door methodisch handelen Voorbereiding: het voorstellingsbezoek Uitvoering:

Nadere informatie

Reanimatie Stabiele zijligging Toedienen zuurstof

Reanimatie Stabiele zijligging Toedienen zuurstof Nieuwe richtlijnen sinds 2010 Kobe Van Herwegen 1* Instructeur Reanimatie Stabiele zijligging Toedienen zuurstof E-mail: kobe.vh@gmail.com GSM: 0474/81 49 20 2 3 Probleemstelling Volgorde Veiligheid Hartstilstand

Nadere informatie

Juiste antwoord: Juiste antwoord: Juiste antwoord: Juiste antwoord: Juiste antwoord: Welke stelling is juist? Hfdst Algemeen.

Juiste antwoord: Juiste antwoord: Juiste antwoord: Juiste antwoord: Juiste antwoord: Welke stelling is juist? Hfdst Algemeen. A. Alfa-stralen dringen diep door in het lichaam B. Bij een status epilepticus vraag je bijstand MUG C. In sommige situaties mag een MUG-voertuig een patiënt vervoeren A. De aorta vertrekt vanuit de Re

Nadere informatie

CPR CARDIOPULMONAIRE RESUSCITATIE

CPR CARDIOPULMONAIRE RESUSCITATIE CPR CARDIOPULMONAIRE RESUSCITATIE Inhoud CPR standaardschema: start hartmassage CPR uitzonderingsschema: start beademing Bewusteloos en normale ademhaling: stabiele zijligging De keten van overleven Herkennen

Nadere informatie

INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4

INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4 INHOUDSTAFEL INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4 5. V ERZEKERINGEN 5 6. O NKOSTENVERGOEDINGEN

Nadere informatie

1. Algemene gegevens van onze Speelkameraad

1. Algemene gegevens van onze Speelkameraad INSCHRIJVINGSFICHE Breng deze fiche al ingevuld mee naar het speelplein als je de eerste keer komt inschrijven, dit bespaart je heel wat werk en aanschuiftijd! 1. Algemene gegevens van onze Speelkameraad

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

De dienst Spoedgevallen

De dienst Spoedgevallen De dienst Spoedgevallen De dienst Spoedgevallen als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over dienst Spoedgevallen 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop opvang

Nadere informatie

exemplaar voor in medisch dossier 2 e exemplaar (voor aanvrager)

exemplaar voor in medisch dossier 2 e exemplaar (voor aanvrager) AANVRAAGFORMULIER TOT HET BEKOMEN VAN EEN AFSCHRIFT VAN GEGEVENS UIT EEN PATIENTENDOSSIER In uitvoering en volgens de modaliteiten van artikel 9 van de wet op de patiëntenrechten van 22 augustus 2002 IDENTITEIT

Nadere informatie

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas:

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: Waarom een stageperiode Het vmbo-onderwijs bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in het MBO. In dat kader wordt er voor de leerlingen van 3 mavo in maart 2016

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: Spoed Verantwoordelijke: Pieter Van Turnhout Telefoon: 03 650 50 45 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan

Nadere informatie

Juridische kanttekeningen rond maaltijdzorg. Jan Vande Moortel Advamo Arteveldehogeschool Gent

Juridische kanttekeningen rond maaltijdzorg. Jan Vande Moortel Advamo Arteveldehogeschool Gent Juridische kanttekeningen rond maaltijdzorg Jan Vande Moortel Advamo Arteveldehogeschool Gent WIE HEEFT BESLISSINGSRECHT? De patiënt Is hij nog bekwaam? Wie bepaalt de bekwaamheid? Zijn vertegenwoordiger

Nadere informatie

EINDTERMEN EERSTEHULPVERLENER LPEV

EINDTERMEN EERSTEHULPVERLENER LPEV =========================================== EINDTERMEN EERSTEHULPVERLENER LPEV =========================================== Vastgesteld : 01-03-2015 * DEEL 1 : DEEL 2 : DEEL 3 : Eindtermen Basis Eerstehulpverlener

Nadere informatie

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde 1 Inleiding Beste student, De derde stage komt eraan. Je bent natuurlijk goed voorbereid om na het onderwijs op school naar de praktijk te gaan. Je stageperiode duurt

Nadere informatie

Wat is EHBO? HET VOORAL NIET ERGER MAKEN

Wat is EHBO? HET VOORAL NIET ERGER MAKEN First Aid & CPR Wat is EHBO? Situatie zo goed mogelijk inschatten Niet panikeren & gezond verstand gebruiken Hulpdiensten correct contacteren en informeren Toestand stabiliseren (in afwachting hulpdiensten)

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

STAGE Prof.dr.T.Defloor Stageverantwoordelijke

STAGE Prof.dr.T.Defloor Stageverantwoordelijke Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde Academiejaar 2005-2006 STAGE Prof.dr.T.Defloor Stageverantwoordelijke De masterproef omvat een stage (3 stp) en een scriptie (15 stp). Slagen voor deze stage is

Nadere informatie

EHBO VOOR ARBEIDERS / NIJVERHEIDSHELPER

EHBO VOOR ARBEIDERS / NIJVERHEIDSHELPER EHBO VOOR ARBEIDERS / NIJVERHEIDSHELPER DOELGROEP Arbeiders en bedienden die als niet professioneel, eerste hulp wensen aan te bieden in de gevorderde module voor Nijverheidshelpers. LESOPZET Arbeiders

Nadere informatie

O R GA N I SA T I E N O T A

O R GA N I SA T I E N O T A O R GA N I SA T I E N O T A Rechten en plichten van de organisatie en de vrijw illiger 1. Organisatie vzw Multiple Sclerose Liga Vlaamse Gemeenschap of vzw MS Liga Vlaanderen Adres Boemerangstraat 4 3900

Nadere informatie

AANGIFTE ARBEIDSONGESCHIKTHEID (S28/2)

AANGIFTE ARBEIDSONGESCHIKTHEID (S28/2) AANGIFTE ARBEIDSONGESCHIKTHEID (S28/2) BELANGRIJK! Gelieve deze aangifte vervolledigd en ondertekend terug te sturen binnen de 5 dagen volgend op het begin van uw arbeidsongeschiktheid. Gelieve bij deze

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van medische wacht- en hulpdiensten

Handleiding voor het gebruik van medische wacht- en hulpdiensten Handleiding voor het gebruik van medische wacht- en hulpdiensten Medische wacht- en hulpdiensten zijn er steeds voor mensen die medische zorgen nodig hebben. De realiteit leert echter dat men vaak niet

Nadere informatie

CPR met AED HERSTEL CIRCULATIE EN ADEMHALING. CPR = cardiopulmonaire resuscitatie AED = automatische externe defibrillatie

CPR met AED HERSTEL CIRCULATIE EN ADEMHALING. CPR = cardiopulmonaire resuscitatie AED = automatische externe defibrillatie CPR met AED HERSTEL CIRCULATIE EN ADEMHALING CPR = cardiopulmonaire resuscitatie AED = automatische externe defibrillatie WANNEER CPR + AED? Stilstand circulatie (hart) Stilstand ademhaling CPR bij ieder

Nadere informatie

Waterski Vlaanderen vzw Ondernemingsnummer

Waterski Vlaanderen vzw Ondernemingsnummer Waterski Vlaanderen vzw Ondernemingsnummer 417.506.311 Sociale zetel & secretariaat: Beatrijslaan 25 bus 2, 2050 Antwerpen Tel.: 03/271.19.59 - Fax: 03/235.30.97 - KBC:407-3064441-06 E-mail: wsv@waterski.be

Nadere informatie

Competentiegerichte stageevaluatie binnen verpleegkunde- HBO5

Competentiegerichte stageevaluatie binnen verpleegkunde- HBO5 Competentiegerichte stageevaluatie binnen verpleegkunde- HBO5 St Franciscusinstituut Leuven Els Swinnen 29 april 2015 Structuur van de opleiding MODULE 1 Initiatie verpleegkunde MODULE 2 Verpleegkundige

Nadere informatie

Vrijwilligersovereenkomst animator Spelewijs

Vrijwilligersovereenkomst animator Spelewijs naam: voornaam: O access OK Vrijwilligersovereenkomst animator Spelewijs Westhoek Vrijetijd Anders vzw 057 21 55 35 info@wvavzw.be spelewijs@wvavzw.be Correspondentieadres: Spelewijs Rijselstraat 98 8900

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Infofiche Junior Helper

Infofiche Junior Helper Infofiche Junior Helper 1. Praktische gegevens + Werkboek: Junior Helper (CN0619) + Handleiding: Eerstehulpcursussen Helpertje en Junior Helper (CN0617) + Doelgroep: 13 tot 15 jaar + Duur: 16 uur + praktijktest

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EVALUATIE STAGES 3 e master Diergeneeskunde. Geachte stagegever,

RICHTLIJNEN EVALUATIE STAGES 3 e master Diergeneeskunde. Geachte stagegever, RICHTLIJNEN EVALUATIE STAGES 3 e master Diergeneeskunde Geachte stagegever, Om de studenten een eerlijke score te kunnen geven voor hun afstudeerstage of keuzevak stage, vragen wij u om het evaluatieformulier

Nadere informatie

ONGEVALLENREGISTRATIEFORMULIER. PERSOONSGEGEVENS Naam Kind: Geslacht: M / V*

ONGEVALLENREGISTRATIEFORMULIER. PERSOONSGEGEVENS Naam Kind: Geslacht: M / V* ONGEVALLENREGISTRATIEFORMULIER Als geregistreerd gastouderbureau is BSO Nederland wettelijk verplicht om alle bijna ongevallen en ongevallen te registreren. Een bijna ongevallenregistratie is noodzakelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPLEIDING HULPVERLENER-AMBULANCIER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPLEIDING HULPVERLENER-AMBULANCIER WEST-VLAAMS OPLEIDINGSCENTRUM VOOR BRANDWEER-, REDDINGS- EN AMBULANCEDIENSTEN BURG 4 - BRUGGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPLEIDING HULPVERLENER-AMBULANCIER 23/06/99 HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen I.1.

Nadere informatie

Formulieren en verklaringen

Formulieren en verklaringen Formulieren en verklaringen Verklaring medicijnverstrekking Verklaring vervoer Achterwachtformulier Bijna ongevallenregistratieformulier Verklaring buikslapen Toestemmingsformulier sieraden Verklaring

Nadere informatie

luc van de wouwer verpleegkundige spoed

luc van de wouwer verpleegkundige spoed luc van de wouwer verpleegkundige spoed - alle overmaat is dodelijk - 100% zuurstof is dodelijk (na tijd) - veel water geeft watervergiftiging - BENADERING approach - LUCHTWEG airway - ADEMHALING breathing

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST Beste vrijwilliger Je hebt ervoor gekozen je te engageren als vrijwilliger bij de. We willen jou hiervoor dan ook van harte danken. Het engagement van al haar vrijwilligers is

Nadere informatie

Luchtweginfectie RSV

Luchtweginfectie RSV Luchtweginfectie RSV Beste ouder RSV (Respiratoir syncytieel virus) is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij jonge kinderen met jaarlijkse epidemieën tijdens de wintermaanden (november tot

Nadere informatie

"EHBO" is een uitgave van CLB Externe preventie Industrieterrein Kolmen 1085 3570 Alken Tel : 011 59 83 50

EHBO is een uitgave van CLB Externe preventie Industrieterrein Kolmen 1085 3570 Alken Tel : 011 59 83 50 EHBO zon e Voor g erken eilig w d en v 1. Inleiding COLOFON "EHBO" is een uitgave van CLB Externe preventie Industrieterrein Kolmen 1085 3570 Alken Tel : 011 59 83 50 Redactie : CLB EDPB Fotografie : www.fotoben.be

Nadere informatie

Erratum Manschap a Levensreddend handelen. Versie: 1.0, 31 december 2015

Erratum Manschap a Levensreddend handelen. Versie: 1.0, 31 december 2015 Erratum Manschap a Levensreddend handelen Versie: 1.0, 31 december 2015 Inleiding Op 1 januari 2016 is versie 3 van het Landelijke protocol levensreddend handelen door de brandweer (LPLHB 3.0) gepubliceerd.

Nadere informatie

Vrijwilligersovereenkomst stad Vilvoorde

Vrijwilligersovereenkomst stad Vilvoorde Vrijwilligersovereenkomst stad Vilvoorde Proficiat U engageert zich als vrijwilliger voor de stad Vilvoorde. Wij appreciëren uw inzet enorm. Goeie afspraken maken goeie vrienden en daarom zetten we deze

Nadere informatie

ALGEMENE EINDBEOORDELING

ALGEMENE EINDBEOORDELING Ambulanedienst Nummer ambulanedienst «Dienst_100» «DienstNR» Type eindproef O Basisopleiding Hulpverlener-Ambulanier O 5 jaarlijkse beoordelingsproef Datum van de proef: O 1 ste zittijd O 2 de zittijd

Nadere informatie

KANDIDATUURSTELLING TER TOEWIJZING VAN EEN HULPHOND IN TE VULLEN DOOR DE KANDIDAAT

KANDIDATUURSTELLING TER TOEWIJZING VAN EEN HULPHOND IN TE VULLEN DOOR DE KANDIDAAT Belgische Vereniging ter Toewijzing van Hulphonden aan Mindervaliden vzw KANDIDATUURSTELLING TER TOEWIJZING VAN EEN HULPHOND IN TE VULLEN DOOR DE KANDIDAAT Ondergetekende :VOORNAAM en NAAM :... ADRES :....

Nadere informatie

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis 0K12D Voorstelling van de dienst 1) Inleiding In het kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000

Nadere informatie

FAQ HULPVERLENING DUIKEN

FAQ HULPVERLENING DUIKEN FAQ HULPVERLENING DUIKEN Inhoud Hulverlening duiken?... 2 Cursus BLS?... 2 Cursus WOUNDCARE?... 3 Cursus OIGEN PROVIDER?... 3 Cursus RESCUE DIVER?... 4 Vrijstellingen voor de cursus?... 4 Waar kan ik cursussen

Nadere informatie

Stage- en evaluatieboek Rijschoollesgever Praktijk Brevet II

Stage- en evaluatieboek Rijschoollesgever Praktijk Brevet II Stage- en evaluatieboek Praktijk Brevet II versie: /D2013/0318 1 2 INHOUD Voorwoord 5 Contactgegevens 7 Belangrijke afspraken en gedragsregels voor de stagiair 9 Startcompetenties voor de stage 10 Stageprogramma

Nadere informatie

Voorbeeldplan CBR. Algemeen gedeelte. 1. CBR registratienummer en naam opleidingsinstituut 0000A0, CBR Voorbeeld

Voorbeeldplan CBR. Algemeen gedeelte. 1. CBR registratienummer en naam opleidingsinstituut 0000A0, CBR Voorbeeld Algemeen gedeelte 1. CBR registratienummer en naam opleidingsinstituut 0000A0, CBR Voorbeeld 2. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 1; 25 mei 2019 3. Cursuscode en naam U21-1 EHBO 4. Cursustype

Nadere informatie

Interne verpleegkundige opleidingen en werkplekleren die worden opengesteld voor de eerstelijn.

Interne verpleegkundige opleidingen en werkplekleren die worden opengesteld voor de eerstelijn. Interne verpleegkundige opleidingen en werkplekleren die worden opengesteld voor de eerstelijn. 1 Inleidend woord... 2 2 Vaste opleidingen die opengesteld worden... 2 2.1 Aanbod... 2 2.2 Werkwijze... 2

Nadere informatie

CPR met AED HERSTEL CIRCULATIE EN ADEMHALING. CPR = cardiopulmonaire resuscitatie AED = automatische externe defibrillatie

CPR met AED HERSTEL CIRCULATIE EN ADEMHALING. CPR = cardiopulmonaire resuscitatie AED = automatische externe defibrillatie CPR met AED HERSTEL CIRCULATIE EN ADEMHALING CPR = cardiopulmonaire resuscitatie AED = automatische externe defibrillatie WANNEER CPR + AED? Stilstand circulatie (hart) Stilstand ademhaling CPR bij ieder

Nadere informatie

BS Gewijzigd door: MB (BS ) HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

BS Gewijzigd door: MB (BS ) HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen 12 NOVEMBER 1993. - Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere criteria voor de erkenning van geneesheren - specialisten houders van de bijzondere beroepstitel in de URGENTIEGENEESKUNDE, alsook

Nadere informatie

Beoordelingsformulier voor de stagebegeleider

Beoordelingsformulier voor de stagebegeleider FACULTEIT LETTEREN K.U.Leuven Onderzoekseenheid Kunstwetenschappen BLIJDE-INKOMSTSTRAAT 21 bus 3313 B-3000 LEUVEN Beoordelingsformulier voor de stagebegeleider Gelieve dit formulier uiterlijk twee weken

Nadere informatie

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys Voorstelling van de chirurgische dagkliniek De dagkliniek bevindt zich op de 3e verdieping van het AZ. St. Jan Brugge- Oostende, campus Henri Serruys. De dienst is open van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Examen bedrijfshulpverlener Eerste Hulp

Examen bedrijfshulpverlener Eerste Hulp Examen bedrijfshulpverlener Eerste Hulp Examencode: 110 Serienummer: 015 Beschikbare tijd: 45 minuten Aandachtspunten: Dit examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Vraag 1 t/m 15 gaan over Niet-spoedeisende

Nadere informatie

EINDTERMEN INSTRUCTEUR LPEV

EINDTERMEN INSTRUCTEUR LPEV =========================================== EINDTERMEN INSTRUCTEUR LPEV =========================================== Vastgesteld : 01-02-2013 * DEEL 1 : Algemeen DEEL 2 : Eindtermen Basis Instructeur-LPEV

Nadere informatie

Infofiche Helpertje. 1. Praktische gegevens. 2. Inhoud en doelstellingen

Infofiche Helpertje. 1. Praktische gegevens. 2. Inhoud en doelstellingen Infofiche Helpertje 1. Praktische gegevens Werkboek: Helpertje (CN0618) Handleiding: Eerstehulpcursussen Helpertje-Junior Helper (CN0617) Doelgroep: 10 tot 12 jaar Duur: 16 uur + praktijktest Lesgever:

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR 1 TRAJECTBOEKJE ANIMATOR boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen is

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR

TRAJECTBOEKJE ANIMATOR 1 TRAJECTBOEKJE ANIMATOR boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen is

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST

Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST Welkom Welkom Pijn? Welkom op de spoedgevallendienst van het AZ Sint-Lucas. We streven ernaar om u zo snel mogelijk de meest kwaliteitsvolle zorgen aan te bieden. Wachten:

Nadere informatie

INFORMATIENOTA. Feitelijke vereniging.

INFORMATIENOTA. Feitelijke vereniging. INFORMATIENOTA 1. Organisatie Adres Tel.nr e-mail Sociale doelstelling Juridisch statuut Voorbeelden: VZW-IVZW (internationaal) Gemeente, OCMW, gemeentelijke VZW Stichting/Instelling van Openbaar Nut Intercommunale:

Nadere informatie

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 18 juni 2015

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 18 juni 2015 Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie ; 18 juni 0 Code en type training Code: U1-1 EHBO Type: Regulier, en in dagdelen (=opgeknipt)

Nadere informatie

1. Zorg voor je eigen veiligheid, die van het slachtoffer en van de omstaanders

1. Zorg voor je eigen veiligheid, die van het slachtoffer en van de omstaanders Aanbevelingen van de Belgische Reanimatieraad (BRC) voor Cardiopulmonaire Reanimatie en Automatische Externe Defibrillatie, uitgevoerd door de eerste hulpverleners ter plaatse opgeleid in de technieken

Nadere informatie

Eerste Hulp aan Kinderen: eindtermen (vastgesteld door het College van Deskundigen in mei 2006) Doelgroep

Eerste Hulp aan Kinderen: eindtermen (vastgesteld door het College van Deskundigen in mei 2006) Doelgroep Eerste Hulp aan Kinderen: eindtermen (vastgesteld door het College van Deskundigen in mei 2006) Doelgroep a. Bezitters van het diploma Eerste Hulp b. Belangstellenden die (nog) niet in het bezit zijn van

Nadere informatie

Formulier programma nascholing Instructeurs Eerste Hulp (IEH)

Formulier programma nascholing Instructeurs Eerste Hulp (IEH) Formulier programma nascholing Instructeurs Eerste Hulp (IEH) Dit ingevulde formulier voegt u als bijlage toe aan de digitale aanvraag in PE-online. U kunt een aanvraag doen per bijeenkomst, maar ook voor

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding. Inleiding. Jullie vragen en inbreng zijn welkom.

Inleiding. Inleiding. Inleiding. Jullie vragen en inbreng zijn welkom. Inleiding OPLEIDING HULPVERLENING VOOR REISLEIDERS Toerisme Vlaanderen, i.s.m. Doel van deze opleiding: Erkend blijven als reisleider. In moeilijke en specifieke omstandigheden kalm en efficiënt hulp bieden.

Nadere informatie

Studenten. Begeleidende bundel

Studenten. Begeleidende bundel Studenten Begeleidende bundel 1 Beste studenten Namens de directie en alle medewerkers heten wij u van harte welkom in het Sint-Andriesziekenhuis. We hopen dat uw stage een leerrijke ervaring mag worden

Nadere informatie

BPV Begeleidingsmap Groenhorst Almere Cursusjaar 2015-2016

BPV Begeleidingsmap Groenhorst Almere Cursusjaar 2015-2016 BPV Begeleidingsmap Groenhorst Almere Cursusjaar 2015-2016 Naam deelnemer Naam opleiding BPV bedrijf : : : Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Checklist te gebruiken bij start- en eind BPV-periode 4 1.2 Omvang

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner.

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner. G Voorwoord Beste, De eerstelijns hulpverlening blijft een zeer belangrijke pijler in onze gezondheidszorg. Dikwijls bepalen de eerste handelingen die gesteld worden bij een ongeval of ziektetoestand het

Nadere informatie

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner.

Voorwoord. Beste, Het opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening (DGH) van het PIVO is hierin jouw partner. G Voorwoord Beste, De eerstelijns hulpverlening blijft een zeer belangrijke pijler in onze gezondheidszorg. Dikwijls bepalen de eerste handelingen die gesteld worden bij een ongeval of ziektetoestand het

Nadere informatie

Examenseries Diploma Eerste Hulp

Examenseries Diploma Eerste Hulp Examenseries Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis 2016 13 oktober 2016 Examenseries diploma Eerste Hulp Met ingang van 1 januari 2017 worden de examens voor het Diploma Eerste Hulp volgens de vernieuwde

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst : Neonatologie Verantwoordelijke : Marijke Michielsen Telefoon 03 650 50 67 Beste student Deze informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast kan

Nadere informatie

Hoe vul ik een schadeaangifte in?

Hoe vul ik een schadeaangifte in? Hoe vul ik een schadeaangifte in? Inhoud Wat te doen bij een schadegeval?... 2 Algemene richtlijnen... 2 Aangifte doen bij KLJ Nationaal... 2 Richtlijnen van KBC-verzekeringen... 2 Enkele belangrijke tips...

Nadere informatie

Pijnstimulator / DCS stimulator. Info over operatie

Pijnstimulator / DCS stimulator. Info over operatie Pijnstimulator / DCS stimulator Info over operatie Beste patiënt Chronische rugpijn treedt meestal op in de onderrug, maar kan ook uitstralen naar de benen of de voeten. Dit kan een gevolg zijn van een

Nadere informatie

BASISOPLEIDING / BIJSCHOLING BEDRIJFS-EHBO

BASISOPLEIDING / BIJSCHOLING BEDRIJFS-EHBO Succes Invest Movan Cash Flow Management BVBA PRODUCTFICHE 2018 CODE: NIJ / BIJ Faraday Safety Training VZW Faraday Safety VOF BASISOPLEIDING / BIJSCHOLING BEDRIJFS-EHBO 1 Opleiding Bedrijfseerstehulp

Nadere informatie

CPR-richtlijnen 2005. Werkgroep Limburg: FOD, MUG s (Hasselt, St.-Truiden, Genk, Tongeren, e.a.), Kruisverenigingen, PLOT

CPR-richtlijnen 2005. Werkgroep Limburg: FOD, MUG s (Hasselt, St.-Truiden, Genk, Tongeren, e.a.), Kruisverenigingen, PLOT CPR-richtlijnen 2005 Werkgroep Limburg: FOD, MUG s (Hasselt, St.-Truiden, Genk, Tongeren, e.a.), Kruisverenigingen, PLOT ILCOR ERC BRR werkgroep Limburg new guidelines? => éénvoudiger => ruimer wetenschappelijke

Nadere informatie

TRAJECTBOEKJE instructeur

TRAJECTBOEKJE instructeur 1 TRAJECTBOEKJE instructeur boekje van: 2 In het trajectboekje wordt steeds over hij, hem of zijn gesproken om de leesbaarheid te verhogen. Uiteraard is dit boekje ook bestemd voor meisjes. Vlaanderen

Nadere informatie

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers Beste Buitenbeenpop vrijwilliger, Op vrijdag 31 Augustus is het weer zover. De NEGENTIENDE editie van Buitenbeenpop. We hopen dat jij, ondertussen een vaste waarde van het festival, er bij kunt zijn. Dus

Nadere informatie

Lesfiche : EHBO & Reanimatie

Lesfiche : EHBO & Reanimatie Lesfiche : EHBO & Reanimatie Niveau 1: (Praktijk: 2lesuren) Inschatten van een situatie: Veiligheid! Waarom? Niemand heeft nood aan meerdere slachtoffers dan er oorspronkelijk waren ( aarzel dus ook niet

Nadere informatie

Papieren versie. Mijn stage. Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen.

Papieren versie. Mijn stage. Schematisch overzicht. Legende. Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Maximum 1 antwoord kiezen. Papieren versie Mijn stage Schematisch overzicht Legende Een antwoord schrijven. Een bolletje inkleuren. Kies Maximum 1 antwoord kiezen. Duid aan Meerdere antwoorden aanduiden. 1 Vragen Voor Waarom ga

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de dienst spoedgevallen

Patiënteninformatie. Welkom op de dienst spoedgevallen Patiënteninformatie Welkom op de dienst spoedgevallen Welkom op onze dienst Namens het team van de dienst spoedgevallen heten wij u van harte welkom. U heeft wellicht veel vragen, bent ongerust en wil

Nadere informatie