Diverse klanten van ons zijn weer betrokken geweest bij verschillende in het oog springende en fraaie projecten (zie elders in dit Bulletin).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Diverse klanten van ons zijn weer betrokken geweest bij verschillende in het oog springende en fraaie projecten (zie elders in dit Bulletin)."

Transcriptie

1 BULLETIN December 2015 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Plus de possibilités. Le système d échafaudage. Geachte relatie van Layher BV/NV Hier alweer het 26e Layher Bulletin van december Afgelopen jaren waren een beetje in mineur vanwege de economische terugval. Gelukkig hebben we in ons verkoopgebied samen met u de weg naar boven weer gevonden. Wij kunnen terug kijken op een jaar met leuke en afwisselende gebeurtenissen waaronder de goed bezochte Open Deuren Dag in onze nieuwe Belgische vestiging in Kontich. Layher BV/NV heeft inmiddels een nieuwe directeur die zich in dit Bulletin aan u voorstelt. Diverse klanten van ons zijn weer betrokken geweest bij verschillende in het oog springende en fraaie projecten (zie elders in dit Bulletin). Wij wensen U en uw dierbaren een prettig kerstreces en hopen u in 2016 weer van dienst te kunnen zijn als de beste probleemoplosser voor veilige hulpconstructies op hoogte. Meer mogelijk. Het systeem voor steigers. Graag tot ziens in 2016! In deze uitgave... De nieuwe algemene directeur van Layher 2BV/NV stelt zich voor. 3 Geslaagde Open Deuren Dag te Kontich op 29 oktober jl.. Meer foto s op pagina 11. Gezamenlijke aanpak tegen diefstal van 6steigermaterialen.

2 Nieuwe algemeen directeur Layher BV/NV: Hans Pluimes Mijn naam is Hans Pluimes en per 1 december ben ik de nieuwe directeur van Layher Benelux. Aangezien ik geen ervaring heb in de steigerbranche, zal ik de komende maanden veel moeten leren op het gebied van de producten, de toepassingen en de branche. Gelukkig heb ik een zeer ervaren groep collega s die mij hierbij zullen helpen. Wat mij het meest heeft aangesproken in Layher is de veelzijdige toepasbaarheid van de producten, onze innovaties en de klantgerichte mentaliteit van de organisatie. Ik ben dan ook verheugd dat ik als directeur deel uit mag gaan maken van Layher in de Benelux. managementfuncties op het gebied van investeringsgoederen in de industrie. Een hoge servicegraad naar de klanten toe is steeds een van mijn belangrijkste strategieën geweest en ook bij Layher zal dit de eerste prioriteit zijn. Ik ben 47 jaar en woon samen met mijn vrouw en vier kinderen in Dussen en ben dus niet veel tijd kwijt aan woon-werkverkeer. De afgelopen 17 jaar heb ik gewerkt voor Parker Hannifin in verschillende internationale marketing- en verkoop Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag of zij zelf steigers mogen bouwen. De Nederlandse Arbeidomstandighedenbesluit Artikel 7.6, vereist voor Arbeidsmiddelen die een specifiek gevaar opleveren voor de veiligheid van werknemers die met het gebruik belast zijn (lid 1) een specifieke deskundigheid en ervaring (lid 2). Ik hoop snel kennis te kunnen maken met onze klanten en wens iedereen alvast een gezond en voorspoedig Deskundigheid werknemers voor het bouwen van steigers Het Belgische Koninklijk besluit spreekt hier van de code van goede praktijk en voldoende gekwalificeerd personeel dat op de hoogte is van hoe men een steiger bouwt, gebruikt en demonteert. Om als werkgever aan te tonen dat deze medewerkers de specifieke deskundigheid hebben, verzorgt Layher BV/NV de produkttraining steigermonteur gericht op het Layher Allround-, Blitz- of Eventsysteem. Na het volgen van deze Layher-trainingen en het met het goed gevolg afronden van de toets bezitten de deelnemers de specifieke deskundigheid (kwalificatie) voor het bouwen van eenvoudige Layher (gevel)steigers. Gaan deze montagewerkzaamheden verder dan relatief eenvoudige (gevel)steigers dan kunt u de werkzaamheden beter uit laten voeren door een erkend (VSB-B/VSB) Steigerbouwbedrijf of (VVEM) Podiumbouwbedrijf. Of een aantal medewerkers de uitgebreidere meerdaagse steigerbouwcursussen laten volgen. 2 Voor medewerkers, die als dagelijks beroep steigers bouwen, zijn er (beroeps)opleidingen, uitgebreide cursussen of worden de door ervaring verworven competenties door middel van toetsen beoordeeld. Behalve deze beroepssteigerbouwers die voor derden actief zijn, zijn er ook bedrijven die voor eigen gebruik eenvoudige (gevel)steigers bouwen.

3 Geslaagde Open Deuren Dag bij Layher NV in Kontich Nieuw logistiek centrum Donderdag 29 oktober jl. hebben we in onze nieuwe vestiging te Kontich een Open Deuren Dag gehouden. Veel klanten en relaties hebben gebruik gemaakt van deze gelegenheid om onze nieuwe locatie voor België en Luxemburg te leren kennen. Deze middag en avond met buffet, live-muziek en het bikers-free-style stuntoptreden was een groot succes. Ook de Duits directie van Layher GmbH was vertegenwoordigd door de heer G. Layher en mevrouw C. Langer. De heer G. Layher memoreerde in zijn speech dat zijn overgrootvader, die het bedrijf opgericht heeft, trots zou zijn geweest als hij dit moment nog mee had mogen maken. Belangstellenden konden in groepjes deelnemen aan rondleidingen over het buitenterrein, door het magazijn en kantoor. Langs deze route stonden behalve onze gebruikelijke voorraden ook een aantal opstellingen van artikelen* en systemen die mogelijk wat minder bekend zijn: De TG60-ondersteuningstoren, het magneet(steiger)anker, het Star-gevelsteigersysteem en een rolsteiger op stabilisatiebalken. Ook stonden er een paar nieuwe producten opgesteld zoals de ribben spiekophouder, de LW dubbele buisligger (meer hoofdruimte, minder gewicht en sterker), de stalu-vlonder, de aluminium vlonders en de Xtra N-vlonder. Mocht u niet in de gelegenheid geweest zijn om erbij te zijn: U bent natuurlijk altijd via een afspraak van harte welkom om onze Layher NV-vestiging in Kontich te bezoeken. *) Sommige van deze Layher-artikelen worden elders in dit Bulletin besproken. Meer sfeerfoto s van de Open Deuren Dag Kontich op pagina 11. 3

4 Nieuwe Layher artikelen nader toegelicht Aluminium bordestrappentoren 2.07m x 2.07m In de podiumbouw in de Benelux is het gebruik van Layher Allround in een 2.07 x 2.07m stramien de standaard. Om in deze branche de Backstageconstructies goed en veilig bereikbaar te maken beschikken we nu over 2.07m Aluminium bordestrappen met een breedte van 0.94m. Twee naast elkaar, de aankomende en vertrekkende trappen, vullen het 2.07m stramien. De trap gaat 1.5m omhoog en twee stuks geven dus samen een hoogtebereik van 3.0m. In iedere 2.07m grit gebouwd met buisliggers kan, waar gewenst, een trapopgang gemaakt worden. Deze is ook achteraf nog gemakkelijk aan te brengen. De geïntegreerde omloop-bordessen maken het niet nodig om steeds aanliggende vloeren te maken. De trappen zijn uitgevoerd in het comfortsysteem met ruime royale traptreden. Dus voor lichten geluidpersoneel een veilige trap om hoog in of op de dakconstructie te komen van overdekte podiums. De trap biedt voldoende ruimte om te passeren en om gereedschappen en equipment mee te nemen. Ook voor artiesten, hun aanhang en backstagegenodigden een veilige trap om achter de coulissen gelegen VIP-decks te bereiken. Toepassing in (nieuw)bouw, Omdat in de nieuwbouw de verdiepingsslagen rond de 3.0m liggen (2 x 1.5m) is deze 0.94m brede trapopgang ook op bouwprojecten een comfortabele toepassing om de werkplekken te bereiken. Het grondvlak bedraagt slechts 2.07m x 2.07m. Art.nr.: 0727/744 AR Alu. steigerbordestrap Comfort 2.07x1.50x0.94m Art.nr.: 0725/476 AR Trapleuning 2.07x1.50m voor steigerbordestrap Art.nr.: 0721/637 AR Binnenleuning alu. steigerbordestrap 2.07x1.50m Blitz systeem met 2.16m stelramen Iets voor u? Neem dan contact op met onze medewerkers of mail ons. 4 Het Layher Blitz gevelsteiger systeem is nu ook in 2.16m stelramen te verkrijgen. Noord-Europese mannen behoren tot de langste mannen ter wereld. Om meer hoofdruimte te krijgen op een steiger bestaat voor het Allroundsysteem al jaren het ring54-systeem. De rozetafstanden zijn hier 54cm (0.54m) en daarmee is een slaghoogte van 4 x 0.54m = 2.16m te realiseren. Met de helm op kan iedereen dan rechtstandig lopen en toch is het bouwen nog gemakkelijk uit te voeren. Nu is dat dus ook mogelijk in het Layher Blitz-stelraamsysteem. Per niveau is dit 2.16m-systeem probleemloos te combineren met uw bestaande 2.00m Blitz-stelramen. Art.nr.: 0723/018 BL Euro stelraam 2.16 x 0.73m.

5 Bestaande Layher-artikelen opnieuw onder de aandacht Aluminium Allround Het aluminium Allround is niet bij iedereen bekend. Het Allround productprogramma kunnen wij grotendeels ook aanbieden in aluminium. Aluminium kan tot een factor 2,5 gewichtbesparing opleveren. Zeker voor de wat minder grote steigers die voor een korte duur opgesteld worden kan dit zeer interessant zijn. Het aluminium Allround en het stalen Allround zijn desgewenst te combineren. Voor steigers en hulpconstructies die met spoed opgesteld moeten worden bij storingen of calamiteiten is een set Aluminium Allround achter de hand een ideale oplossing. Of bij toepassing rond kwetsbare objecten (vliegtuigen) of bij binnnenopstellingen met een museaal interieur. Is de ondergrond waarop de steiger komt te staan niet zwaar te belasten dan is aluminium Allround gunstig vanwege het geringe eigen gewicht. Daardoor is het ook door één persoon op te bouwen en levert dit snelheid en minder persoonsbelasting op. In de maanden januari t/m maart 2016 houden wij een actie met extra kortingen op specifiek Aluminium Allroundonderdelen. Rolsteigers op verstelbare stabilisatiebalken De Layher rolsteigers worden in België en Nederland normaal opgebouwd en gestabiliseerd met zijsteunen. Dit zijn diagonaal uitgezette aluminium buisconstructies die met koppelingen aan de rolsteiger vastgezet worden. In het bovenaanzicht is de steiger dan eigenlijk een spin met ver uitstekende tentakels. Voor het verrijden moeten de zijsteunen steeds iets gelicht worden om vrij te komen van de ondergrond. Niet altijd is er ruimte om dit geheel zo te verrollen. Een compacter alternatief zijn de verstelbare stalen stabilisatiebalken (artnr. 1323/180 of 1322/320). Op bouwlocaties zowel binnen als buiten en bij het werken aan betonnen kolommen is het dan veel makkelijker manoeuvreren. Het zijn twee stalen kokers die als een chassis onder de rolsteiger gemonteerd worden. Ze zijn uitgerust met wielen dus steeds meteen te verrijden zodra de remmen vrij gezet zijn. Ook staan deze stabilisatiebalken het gebruik van consoles (uitbouwen) toe. Met ballastblokken wordt dan de nodige stabiliteit gewaarborgd. Voor gebruik in Nederland en België is er nu een passende gebruiksinstructie van de rolsteiger type Uni 285m x 150m op stabilisatiebalken. 5

6 Belastingcapaciteit van steigers op daken of luifels Steigers bouwen op daken Vaak krijgen wij de vraag om een gevelsteiger te berekenen die op een dak of luifel staat. Dit gaat dan om een lager dak van het bouwwerk of een belendend perceel. De vraag heeft dan eigenlijk niet zozeer betrekking op de steiger maar meer op de belastingcapaciteit van een dak. Daken zijn over het algemeen niet zo heel erg sterk geconstrueerd. In Nederland, België en Luxemburg is de maximale sneeuwbelasting zo n 100kg/m 2 en gebieden met een hogere sneeuwkans zoals de Ardennen zo n 200kg/m 2. Dit is meestal ook de gewenste werkvloerbelasting op een steiger. Dus met het eigen gewicht van een steiger erbij overschrijdt je al de toelaatbare dakbelasting. Het is dus altijd belangrijk om goed te bekijken hoe een dak geconstrueerd is en wat de mogelijkheden zijn. Desnoods dient u advies in te winnen bij een bouwkundige die goed bekend is met de gebouwconstructie. Alternatieven zijn inpandig doorstempelen of met een overbruggingen het dakvlak niet belasten. Overbruggingen kunnen gemaakt worden met tralieliggers en muurplaten of voor het zwaardere werk met de zware voetgangersbrugspanten (zie foto boven). Behalve een overbrugging zijn onze zware muurconsoles een alternatief om een dak niet te belasten. Grote platen (artnr. 4003/001) zie foto, geven de mogelijkheid om het gewicht op het dak te verdelen. Ook zijn Layher aluminium Allround en Blitz toepassingen mogelijk. Gezamelijke aanpak tegen diefstal steigermaterialen Individualisering van Layher steiger materiaal Diefstal van steigermateriaal is een verschijnsel dat al verscheidene jaren onze branche teistert. Dit leidt niet alleen tot verstoring van het bouwproces maar ook tot een onnodige kostenstijging. Reden dan ook om vanuit de VSB actie te ondernemen, dit in samenwerking met bureau Hoffmann. Ook Layher neemt hieraan deel. Naast deze deelname zijn er ook oplossingen binnen het Layher leveringsprogramma om diefstal tegen te gaan. Als klant kunt u uw materiaal laten individualiseren. Kantplanken kunt u laten voorzien van logo en kleur, vloeren in zowel staal als aluminium voorzien van een ingedrukt logo of tekst, en sloten om de bovenste laag van de steiger te beveiligen (zie afbeelding boven). Op bijgaande voorbeelden kunt u zien wat de mogelijkheden zijn. Indien u hierover vragen heeft kunt u ons altijd contacteren. 6 mail@layher.nl mail@layher.be

7 Kasteel Arcen in de steigers voor groot onderhoud In opdracht van Stichting Limburgs Landschap heeft JBL Steigerbouw uit Mill voor onderhoudswerken het Kasteel Arcen in de steigers gezet. Bij de onderbouw zijn de eerste drie slagen in Allround opgezet en daarna de volgende vijf slagen in Blitz uitgevoerd. De keuze om met Allround te beginnen had twee redenen: 1) Een brede en ruime steiger onderin voor horizontaal materiaal-transport rondom, direct vanaf het aanvoerpunt op hoogte van de derde vloer. 2) Het Allroundsysteem biedt met de diverse spindellengten ruime stelmogelijkheden om op een ongelijke en instabiele grachtbodem te beginnen. Voor werken in een kasteelgracht moet je niet bang zijn voor de moerasgeuren van rottende planten. De gracht is eerst zo ver mogelijk leeggepompt en met het dragen van waadpakken is de grondslag gezet. Met een scherp gemaakt stukadoorsmes zijn waar de spindels komen staan de waterplanten weggesneden. Door aan de spindels houten planken te schroeven krijg je de houten onderstopping meteen goed onder water gedrukt. Bij grote diepteverschillen zijn lange spindels gebruikt. Op zo n grachtbodem krijg je altijd nog zetting. Die is eenvoudig met de Allroundspindels na te corrigeren. Voor de toegang naar de verschillende niveaus zijn trappentorens met aluminium bordestrappen geplaatst. Ergonomisch is voor het onderhoudspersoneel een trap veel gebruiksvriendelijker dan ladderopgangen. Het onderhoud zal klaar zijn voor de opening van het nieuwe seizoen in Foto: Mara van den Oetelaar 7

8 Tijdelijke fietsbrug van veertig meter over autoweg N46 In Groningen realiseerde Roelofs Wegenbouw B.V. vanaf april tot afgelopen november de bouw van een tweetal fietsecoducten over de autoweg N46 nabij de wijk Lewenborg. Fietsers die gebruik maken van de route via de Stadsweg ondervinden nauwelijks hinder van de bouwwerkzaamheden, omdat zij dan gebruik kunnen maken van een door RECO ontworpen en gebouwde tijdelijke fietsbrug. Deze brug is ongeveer 40 meter lang (inclusief één tussensteunpunt), ruim twee meter breed en heeft een vrije onderdoorgang van 4.8 meter voor het verkeer. Voor de bouw is gebruik gemaakt van het Layher Allroundsysteem in combinatie met de Layher brugspanten. De toegestane veranderlijke belasting bedraagt 5 kn/m², wat evenveel is als de belastbaarheid van een vaste overbrugging. De stalen vlonders zijn voorzien van een rubberen deklaag voor extra grip en veiligheid. 8

9 Van Gogh dahliatableau op Museumplein in Amsterdam Op 29 juli, Vincents sterfdag, bouwde de Zundertse corsogemeenschap als eerbetoon een dahliatableau met een van Vincents zelfportretten. De constructie bestond uit Layher Allround steigermateriaal en een trappentoren. Het tableau werd opgebouwd op het Museumplein in Amsterdam, naast het Van Goghmuseum waar zoveel van Vincents werken hangen. Het tableau had een afmeting van 8 bij 8 meter en bevatte zo n dahlia s. Een mooi fleurig project. 9

10 Publieksvriendelijke oplossing tijdens liftrenovatie De liftschachten van het appartementencomplex Terra te Kampen konden tijdelijk niet gebruikt worden in verband met een renovatie. Er is voor gekozen om uitwendig een tijdelijke RECO-personenlift te plaatsen. Om de liftschacht te bereiken zijn de omgangen en bordessen gemaakt met Layher Allroundmateriaal. Het leuningwerk is uitgevoerd met de kindveilige spijlenleuningen. Hierdoor was de bereikbaarheid van de woningen voor de bewoners op een comfortabele en veilige manier verzekerd. In wezen gaat het om een tijdelijke oplossing, met de kwaliteit van een permanente structuur. Voor de ene flat is 800m 2 Layher Allround in publieksvriendelijke uitvoering (galerijsteiger) gebruikt. Voor de 2e flat is er 325m 2 Layher Allround geleverd. Het steigerwerk is omgezet van de 1e naar de 2e flat. Dit alles heeft plaatsgevonden vanaf eind juni tot begin november Monteren modulaire spantconstructie Toepassing zwaar spant in gevelsteiger

11 Geslaagd programma Open Deuren Dag Layher Kontich Op deze pagina een impressie van de Open Deuren Dag op 29 oktober jl. in Kontich. 11

12 Veilige P2-opbouwmethode en gebruik van rolsteigers De afgelopen jaren zijn de wettelijke eisen met betrekking tot veiligheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden toegenomen. Dit vanuit een maatschappelijk streven om zo min mogelijk beroepsongevallen te krijgen en uitval door ongelukken. Voor rolsteigers heeft Layher de P2 opbouwmethode ontwikkeld waarbij tijdens het opbouwen steeds van achter een leuning gewerkt wordt. In België zijn we met deze P2-opbouwmethode bijna rond met de AIB Vinçotte-keuring. Vanaf januari 2016 gaat SZW in Nederland handhaven op het correct en veilig opbouwen van rolsteigers. Veilige werkwijzen en opbouwmethoden dwingen in de regel tot het toepassen van meer materialen. In de Layher P2 opbouw methode worden elke 2.0m volledige vloeren aangebracht. Verder zijn alle onderdelen die nu al nodig zijn te gebruiken. Alleen de twee P2 kunststof montagehaken zijn extra nodig. Juist bij rolsteigers is lang niet iedereen bereid om de opbouw goed te uit te voeren omdat ze vaak maar voor een korte tijd opgesteld staan. Toch is het aan ons als leverancier de taak om u erop te wijzen dat het veiliger kan. Bij het gebruik van rolsteigers gebeuren immers relatief veel valongelukken en dat schaadt de sector. Meestal hebben gebruikers ook een verkeerd perspectief over de opbouwtijd en de tijd die je met een goede veilige rolsteiger weer terug wint. Een complete rolsteiger van 4.40m sta-hoogte en voorzien van leuningen bouw je met enige routine veilig op in zo n 20 minuten. Met zo n rolsteiger kun je tot aan de dakgoot van een eengezinswoning werken. Daarna heb je de hele gebruiksduur profijt van een veilige werkplek en verlies je geen aandacht aan gevaarlijk balanceerwerk zonder leuningen, halve vloeren of erger nog, geen vloeren. Aan u de keus. Voor informatie over de P2 opbouwmethode zie onze brochures bij downloads pdf op Layher is in 2016 ook weer present op de Batibouw in Brussels Expo! Opruiming en Sale Layher-artikelen in Raamsdonksveer Sinds dit najaar hebben we een tijdelijke opruimingstent op ons buitenterrein te Raamsdonksveer. Iedereen kent het wel: artikelen die overtollig zijn geworden: Teveel bestelde specials, artikelen die in beursstands gebruikt zijn, niet meer courante artikelen, specials retour uit huurprojecten enz. Deze artikelen zijn verzameld in en rond de tent tegenover onze afhaalbalie. Regelmatig vinden er nieuwe aanvullingen plaats. Kijkt u daar eens rustig rond als u ons bezoekt, alles wat aangeboden wordt is onderhandelbaar. In de loop van 2016 komt er ook een Sale- en Opruimingstent bij onze Layher-vestiging te Kontich (B). Layher vakantiesluiting rondom de jaarwisseling De vestiging Raamsdonksveer en het magazijn in Kontich (België) sluiten twee weken. Dit is vanaf 21 december 2015 tot en met 1 januari Attentie: De vakantiesluiting begint op vrijdag 18 december vanaf uur! 12 Layher b.v Lissenveld 18, Postbus 167 mail@layher.nl 4940 AD Raamsdonksveer, NL Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Layher n.v. 015/ Mouterij 6 mail@layher.be 2550 Kontich, B December 2015

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN UNI 285X150 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 02.2015 Om te voldoen aan de eisen voor een veilige (de)montage van

Nadere informatie

Blitz steiger. Montage- en gebruikshandleiding. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. 05-07- 04

Blitz steiger. Montage- en gebruikshandleiding. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. 05-07- 04 Montage- en gebruikshandleiding Blitz steiger 05-07- 04 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. De Layher Blitz-steiger is voor de gebruiker van frame systemen het steigersysteem bij uitstek. Het uitgangspunt

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN UNI 285X75 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 04.2017 DOC/0109 Om te voldoen aan de eisen voor een veilige (de)montage

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN UNI 285X150 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 04.2017 DOC/0108 Om te voldoen aan de eisen voor een veilige (de)montage

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN UNI 285X150 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 07.2015 Om te voldoen aan de eisen voor een veilige (de)montage van

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN KOMBI 180X150 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Prijzen excl. BTW Prijswijzigingen voorbehouden Uitgave 04.2018 DOC0106 Om

Nadere informatie

Staander met pen 108 0,19 0709006 (ring 54) 162 0,28 0707518 270 0,42 0706389

Staander met pen 108 0,19 0709006 (ring 54) 162 0,28 0707518 270 0,42 0706389 Staander met pen 0.50 0,11 5603050 1.00 0,14 2603100 1.50 0,20 2603150 2.00 0,23 2603200 3.00 0,33 2603300 4.00 0,45 2603400 Staander met pen 108 0,19 0709006 (ring 54) 162 0,28 0707518 270 0,42 0706389

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN UNI 285X75 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 02.2015 Om te voldoen aan de eisen voor een veilige (de)montage van rolsteigers

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGERS MONTAGEMETHODE. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Editie 01.02.2015

LAYHER ROLSTEIGERS MONTAGEMETHODE. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Editie 01.02.2015 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. LAYHER ROLSTEIGERS MONTAGEMETHODE Editie 01.02.2015 P2 Montagehandleiding Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Voor rolsteigers

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN KOMBI 180X150 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 07.2015 Meer Mogelijk. Het

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN

LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN LAYHER ROLSTEIGER BOUWVORMEN KOMBI 180X75 Bouwhoogtes Comform NEN-EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG en Arbo Informatieblad-21 Uitgave 07.2015 Om te voldoen aan de eisen voor een veilige (de)montage van

Nadere informatie

Nieuwe veiligere opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiligere opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar de veiligheid laat daarbij nog wel eens

Nadere informatie

Werkvloer: ± 4.3m 2. Werkvloer: ± 2.1m 2

Werkvloer: ± 4.3m 2. Werkvloer: ± 2.1m 2 Uwdealer: MANI Uni 285x150 De Layher Uni 285x150 is door zijn veelzijdigheid de meest populaire rolsteiger. De Uni 285x150 mag buiten tot een werkhoogte van 6.5m gebouwd worden zonder zijsteunen. Deze

Nadere informatie

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar de veiligheid laat daarbij nog wel eens

Nadere informatie

Rolsteigers. voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Montagehandleiding Comform EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG

Rolsteigers. voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Montagehandleiding Comform EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG Montagehandleiding Comform EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG 19-04- 06 Rolsteigers voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Layher rolsteigers zijn voor veel

Nadere informatie

Nieuwe veiligere opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiligere opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar de veiligheid laat daarbij nog wel eens

Nadere informatie

Allround Montage- en gebruikshandleiding. Allround steiger 01-08-2012. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers.

Allround Montage- en gebruikshandleiding. Allround steiger 01-08-2012. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Allround Montage- en gebruikshandleiding Allround steiger 01-08-2012 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Het universele systeem voor gewone en gecompliceerde tijdelijke hulpconstructies. Het originele

Nadere informatie

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar de veiligheid laat daarbij nog wel eens

Nadere informatie

LAYHER (TOPIC) LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS

LAYHER (TOPIC) LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS LAYHER (TOPIC) LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS Uitgave 06.2018 DOC0133 Kwaliteitsmanagement systeem gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 door TÜV-CERT Aluminium ladders TOPIC

Nadere informatie

Allround systeemsteiger

Allround systeemsteiger Layher Allround systeemsteiger Hèt flexibele systeem voor de bouw, industrie en evenementen Het universele systeem voor alledaagse en gecompliceerde tijdelijke constructies Uitgevoerd in volbad verzinkt

Nadere informatie

Kombi 150x180 Kombi 75x180. http://www.layher.nl/rolsteiger//brochure/rolsteiger.htm. Zijsteunen en zijsteunschoren. Extra werkbordes.

Kombi 150x180 Kombi 75x180. http://www.layher.nl/rolsteiger//brochure/rolsteiger.htm. Zijsteunen en zijsteunschoren. Extra werkbordes. pagina 2 van 8 Uni 150x285 Uni 75x285 werkhoogte(m) / stahoogte(m) 4.35 5.35 6.35 7.35 8.35 9.35 10.35 11.35 12.35 13.35 2.35 3.35 4.35 5.35 6.35 7.35 8.35 9.35 10.35 11.35 1299.008 Standelement 150/ 8

Nadere informatie

Informatie Cursus Layher Allround Event

Informatie Cursus Layher Allround Event Informatie Cursus Layher Allround Event Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Monteur/steigerbouwer Allround Event Waarom deze cursussen? Volgens de Arbowet dient iedereen die met arbeidsmiddelen werkt

Nadere informatie

Montage- en gebruikshandleiding. Blitz steiger Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers.

Montage- en gebruikshandleiding. Blitz steiger Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Montage- en gebruikshandleiding Blitz steiger 01-04-2012 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. De Layher Blitz-steiger is voor de gebruiker van frame systemen het gevelsteigersysteem bij uitstek. Het

Nadere informatie

MARÉ STEIGERBOUW PORTFOLIO

MARÉ STEIGERBOUW PORTFOLIO MARÉ STEIGERBOUW PORTFOLIO In deze informatiemap van Maré Steigerbouw, vindt u alle achtergrond informatie over ons bedrijf. Trots presenteren wij een portfolio van een aantal projecten die wij in het

Nadere informatie

Informatie Cursus Layher Allround en Blitz

Informatie Cursus Layher Allround en Blitz Informatie Cursus Layher Allround en Blitz Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Allround Monteur/steigerbouwer A deel 1 Blitz Monteur/steigerbouwer A deel 1 Waarom deze cursussen? Volgens de Arbowet

Nadere informatie

VERHUUR ALLROUND ONDERSTEUNINGSTOREN TG60

VERHUUR ALLROUND ONDERSTEUNINGSTOREN TG60 VERHUUR ALLROUND ONDERSTEUNINGSTOREN TG60 Gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001:2008 TÜV-CERT. 05.2018 DOC0287 WIJ ZORGEN ERVOOR DAT U SNEL, EN VEILIG ELKE ONDERSTEUNING KUNT REALISEREN WAAROM ALLROUND

Nadere informatie

Page 1 of 8 -steiger is voor de gebruiker van frame systemen het steigersysteem bij uitstek. Het uitgangspunt is dat met weinig onderdelen een gevelsteiger kan worden gebouwd. Lichte onderdelen die in

Nadere informatie

LAYHER BENELUX TRAININGSOVERZICHT

LAYHER BENELUX TRAININGSOVERZICHT LAYHER BENELUX TRAININGSOVERZICHT INHOUDSOPGAVE 1 ÉÉNDAAGSE GEBRUIKERSTRAININGEN 4 1.1 CURSUSINFORMATIE 1 DAAGSE GEBRUIKERSTRAINING ALLROUND GEVELSTEIGER 5 1.2 CURSUSINFORMATIE 1 DAAGSE GEBRUIKERSTRAINING

Nadere informatie

Overzicht innovatieve Layher-produkten voor de bouw-, industrie- en evenementenbranche Layher innoveert!

Overzicht innovatieve Layher-produkten voor de bouw-, industrie- en evenementenbranche Layher innoveert! Overzicht innovatieve Layher-produkten voor de bouw-, industrie- en evenementenbranche Layher innoveert! INHOUD: 1 Rubber slof 2 Voetplaat met twee rozetten 0.55m 3 Voetplaat met rozet 0.25m 4 Binnenleuning

Nadere informatie

Layher rolsteigers zijn voor veel werkzaamheden op hoogte, veilig, snel en eenvoudig te (de)monteren.

Layher rolsteigers zijn voor veel werkzaamheden op hoogte, veilig, snel en eenvoudig te (de)monteren. Layher rolsteigers zijn voor veel werkzaamheden op hoogte, veilig, snel en eenvoudig te (de)monteren. Layher rolsteigers zijn vervaardigd uit dikwandig aluminium waardoor kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd

Nadere informatie

Allround systeemsteiger

Allround systeemsteiger Layher Allround systeemsteiger Hèt flexibele systeem voor de bouw, industerie en evenementen Het universele systeem voor alledaagse en gecompliceerde tijdelijke constructies Uitgevoerd in volbad verzinkt

Nadere informatie

Rolsteigers Ladders Trappen

Rolsteigers Ladders Trappen ALU KLIMMATERIALEN Made in Holland Aluminium rolsteigers Klap- en vouwsteigers Ladders - trappen Constructies op maat Klasse A materiaal Alles gecertificeerd volgens de strengste euro-eisen Rolsteigers

Nadere informatie

Blitz steiger. Voldoet aan de algemene Bouwrichtlijnen Z-8.1-16.2 van het Duitse bouwinstituut. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers.

Blitz steiger. Voldoet aan de algemene Bouwrichtlijnen Z-8.1-16.2 van het Duitse bouwinstituut. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Voldoet aan de algemene Bouwrichtlijnen Z-8.1-16.2 van het Duitse bouwinstituut Gecertificeerd volgens DIN ISO 9001/EN 29 001 4-12-03 Blitz steiger B e t r o u w b a r e v e i l i g h e i d Meer Mogelijk.

Nadere informatie

LAYHER TOPIC LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS

LAYHER TOPIC LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS LAYHER TOPIC LADDERS EN TRAPPEN VOOR DE BOUW EN DE INDUSTRIE KATALOGUS Uitgave 02.2016 Kwaliteitsmanagement systeem gecertificeerd volgens ISO 9001:2008 door TÜV-CERT Aluminium ladders TOPIC kwaliteit

Nadere informatie

Steigerbouwer. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig steigerbouwen. Informatie voor de werknemer

Steigerbouwer. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig steigerbouwen. Informatie voor de werknemer Steigerbouwer Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over gezond en veilig steigerbouwen Informatie voor de werknemer Zwaar werk De werkzaamheden die je uitvoert zijn zwaar en belastend

Nadere informatie

Professionele trapladder Gecoat.

Professionele trapladder Gecoat. Professionele trapladder Gecoat. Bestaat uit 1 trapgedeelte en 1 steungedeelte. Speciaal ontworpen voor industrieel gebruik. Voorzien van een kunststof gereedschapsbak boven een aluminium trede. Scharnierend

Nadere informatie

Rest mij nog u veel leesplezier en een fijne vakantieperiode toe te wensen. Hartelijke groet, René Lijzenga, algemeen directeur Layher Benelux

Rest mij nog u veel leesplezier en een fijne vakantieperiode toe te wensen. Hartelijke groet, René Lijzenga, algemeen directeur Layher Benelux BULLETIN Juli 2013 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Veel nieuwe Layher-producten op beurzen Beste lezer, met plezier presenteren wij u hierbij wederom het Layher Bulletin. Dit Bulletin staat met

Nadere informatie

Steigercontroleur (AV-022) Versie TC-K 2010-12-15

Steigercontroleur (AV-022) Versie TC-K 2010-12-15 Steigercontroleur (AV-0) Versie TC-K 00--5 Doelgroep Medewerkers, die steigers (vaste steigers, rolsteigers, hangsteigers, ) op een doeltreffende manier op veiligheid kunnen controleren. De steigercontroleur

Nadere informatie

VANAF NU WORDT ALLES LICHTER.

VANAF NU WORDT ALLES LICHTER. VANAF NU WORDT ALLES LICHTER. // DE NIEUWE ONTWIKKELING IN DE STEIGERBOUW Meer mogelijk. Het systeem voor steigers. LIGHTWEIGHT LICHTGEWICHT MAAR BETER EN STERKER. // DE LIGHTWEIGHT FILOSOFIE MET ZWAARWEGENDE

Nadere informatie

innovatie magazine VIND DE STEIGER DIE HET BESTE BIJ U PAST IN SLECHTS DRIE STAPPEN

innovatie magazine VIND DE STEIGER DIE HET BESTE BIJ U PAST IN SLECHTS DRIE STAPPEN 015 innovatie magazine AANVULLING OP DE CATALOGUS 2014-2015 RS TOWER 5 & RS TOWER 4 EEN NIEUWE SERIE ROLSTEIGERS MiTOWER PLUS & STAIRS EEN UITBREIDING OP DE SUCCESVOLLE MiTOWER STEIGERCONFIGURATOR VIND

Nadere informatie

BULLETIN. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers.

BULLETIN. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. BULLETIN Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. We kijken terug op een jaar dat nog in het teken stond van de kredietcrisis. Ook de vorming van nieuwe regeringen in zowel België als Nederland liep dit

Nadere informatie

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar

Nadere informatie

Custers CAMINO SCHOORSTEENSTEIGER

Custers CAMINO SCHOORSTEENSTEIGER OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING Custers CAMINO SCHOORSTEENSTEIGER 9505.903.001 NL nov 2003 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Industrieterrein Smakterheide 1110 Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0)

Nadere informatie

Meer dan steigers! EUR0 ROLSTEIGERS KAMERSTEIGERS STEIGERTRANSPORTER EXTRUSIE ROLSTEIGERS. www.euroscaffold.nl NEDERLANDS FABRIKAAT GECERTIFICEERD

Meer dan steigers! EUR0 ROLSTEIGERS KAMERSTEIGERS STEIGERTRANSPORTER EXTRUSIE ROLSTEIGERS. www.euroscaffold.nl NEDERLANDS FABRIKAAT GECERTIFICEERD Meer dan steigers! KAMERSTEIGERS EUR0 ROLSTEIGERS EXTRUSIE ROLSTEIGERS STEIGERTRANSPORTER INTRODUCTIE MEER DAN STEIGERS NEDERLAND IS FABRIKANT EN LEVERANCIER VAN PROFESSIONELE ALUMINIUM STEIGERS, ROLSTEIGERS,

Nadere informatie

LAYHER KASSETTENDAK:

LAYHER KASSETTENDAK: LAYHER KASSETTENDAK: Beknopte Montage-instructie Deze informatie gebruiken in combinatie met de Duitstalige brochure Layher Kassettendak System. Algemeen: Het Layher Kassettendak is een dak-constructie

Nadere informatie

Inspectie-actie bouw april 2013. Veilig werken met ladders, trappen & rolsteigers 16-10-2013. Programma: > Inspectie SZW / sector bouw

Inspectie-actie bouw april 2013. Veilig werken met ladders, trappen & rolsteigers 16-10-2013. Programma: > Inspectie SZW / sector bouw Inspectie-actie bouw april 2013 Veilig werken met ladders, trappen & rolsteigers Jan Vermeiren p Programma: > Inspectie SZW / sector bouw > Wettelijke bepalingen > Bouwactie voorjaar 2013 / praktijk (foto

Nadere informatie

De ladder als werkplek?

De ladder als werkplek? De ladder als werkplek? Eerder uitzondering dan regel Informatie voor de werkgever De ladder is geen werkplek De Arbowet heeft als uitgangspunt dat de ladder als werkplek niet is toegestaan wanneer een

Nadere informatie

Gezond werken met. rolcontainers

Gezond werken met. rolcontainers Gezond werken met rolcontainers Op de juiste manier inzetten Rolcontainers: ze worden veel gebruikt. Het werken met rolcontainers kan echter lichamelijk belastend zijn. Daarom is het belangrijk rolcontainers

Nadere informatie

Onderzoek bij TNO. Opdracht AI: wat is de oorzaak? TNO Bouw 1

Onderzoek bij TNO. Opdracht AI: wat is de oorzaak? TNO Bouw 1 Onderzoek bij TNO Opdracht AI: wat is de oorzaak? TNO Bouw 1 Methode van onderzoek (zou een rechtzaak worden): langs 2 wegen Methodiek: A B feiten + + conclusie: bezwijkscenario (1) + + + + mogelijke -

Nadere informatie

LADDERS EN TRAPPEN BRON: ARBOUW

LADDERS EN TRAPPEN BRON: ARBOUW LADDERS EN TRAPPEN BRON: ARBOUW Inleiding Gemiddeld overlijden 3-4 werknemers per jaar als gevolg van een val van ladder of trap, 20 werknemers per jaar houden permanent letsel hieraan over. Een trap of

Nadere informatie

LADDER ENKEL RECHT REFORMLADDER (ONGECOAT) SP-TRAP

LADDER ENKEL RECHT REFORMLADDER (ONGECOAT) SP-TRAP PLATEAUTRAP 1518032 Plateautrap Alu. 1x2 3120 3120102 1 Stuks 1518033 Plateautrap Alu. 1x3 3120 3120103 1 Stuks 1518034 Plateautrap Alu. 1x4 3120 3120104 1 Stuks 1518035 Plateautrap Alu. 1x5 3120 3120105

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

2 HALEN = 1 BETALEN* VOORJAARS ACTIE ALLE ALPHA BUITENMUURVERVEN ACTIEPERIODE 5 MEI T/M 30 MEI 2014

2 HALEN = 1 BETALEN* VOORJAARS ACTIE ALLE ALPHA BUITENMUURVERVEN ACTIEPERIODE 5 MEI T/M 30 MEI 2014 VOORJAARS ACTIE ALLE ALPHA BUITENMUURVERVEN ACTIEPERIODE 5 MEI T/M 30 MEI 2014 2 HALEN = 1 BETALEN* * 1 emmer kopen tegen bruto schildersprijs + 1 emmer EXTRA GRATIS. (goedkoopste product gratis) MEESTERHAND

Nadere informatie

Plafond- en wandmonteur

Plafond- en wandmonteur Plafond- en wandmonteur Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over het gezond en veilig monteren van wanden en plafonds Informatie voor de werknemer Zwaar werk Wanden en plafonds

Nadere informatie

BULLETIN. In deze uitgave... Juni 2014. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers.

BULLETIN. In deze uitgave... Juni 2014. Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. BULLETIN Juni 2014 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Beste lezer, Het is zomer. De natuur ontspruit. Planten en bloemen lopen uit, nieuw leven wordt verwelkomd. Massaal gaan we aan de grote schoonmaak.

Nadere informatie

LAYHER ROLSTEIGERS BROCHURE

LAYHER ROLSTEIGERS BROCHURE Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. LAYHER ROLSTEIGERS BROCHURE Editie 01.09.2015 TÜV-gecertificeerd volgens DIN ISO 9001:2008/ EN 29 001 Uni 150x285 De Layher Uni 150x285 is door zijn veelzijdigheid

Nadere informatie

Beste lezer, Wij wensen iedereen een prettige rustpauze aan het einde van 2014, om daarna weer op volle kracht aan 2015 te beginnen.

Beste lezer, Wij wensen iedereen een prettige rustpauze aan het einde van 2014, om daarna weer op volle kracht aan 2015 te beginnen. BULLETIN December 2014 Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Foto: Ulrich Engert Beste lezer, Met rasse schreden nadert het einde van het jaar. Koning Winter gedraagt zicht als Prince Charming en heeft

Nadere informatie

Altrex ActieWeken 109,- 995,- Ladders. Steigers. en Trappen. vanaf. vanaf. 3 september t/m 23 november 2012 www.altrex.com/actieweken. www.altrex.

Altrex ActieWeken 109,- 995,- Ladders. Steigers. en Trappen. vanaf. vanaf. 3 september t/m 23 november 2012 www.altrex.com/actieweken. www.altrex. Altrex ActieWeken 3 september t/m 23 november 2012 www.altrex.com/actieweken Ladders en Trappen 109,- Steigers 995,- www.altrex.com Rolsteiger breed 5200 t.w.v. 219,- 10.2 m rolsteiger (werkhoogte) Werkhoogte

Nadere informatie

Hans van Leeuwen Lid commissie Richtlijn Steigers. Wat iedereen moét weten: Richtlijn Steigers is een feit!

Hans van Leeuwen Lid commissie Richtlijn Steigers. Wat iedereen moét weten: Richtlijn Steigers is een feit! Hans van Leeuwen Lid commissie Richtlijn Steigers Wat iedereen moét weten: Richtlijn Steigers is een feit! Richtlijn Steigers stand van de techniek Achtergrond Richtlijn Steigers Achtergrond Richtlijn

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies

Veiligheidsinstructies Steigerverhuur Houten www.steigerverhuurhouten.nl Veiligheidsinstructies Lees vóór aanvang van de montage- en demontagewerkzaamheden eerst onderstaande veiligheidsinstructies en volg alle aanwijzingen

Nadere informatie

Rolsteigers. voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Montagehandleiding Comform EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG

Rolsteigers. voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Montagehandleiding Comform EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG Montagehandleiding Comform EN 1004 EU richtlijnen 2001/45/EG 01-05-2010 Rolsteigers voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Layher rolsteigers zijn voor veel

Nadere informatie

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers

Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Nieuwe veiliger opbouw van rolsteigers Schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp ers en particulieren: allemaal maken ze gebruik van de rolsteiger voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte. Maar

Nadere informatie

Groot- en kleinverhuur-accommodatie en productie Handelsartikelen: Steigermaterieel, traditioneel Cat. nr. Omschrijving Gewicht

Groot- en kleinverhuur-accommodatie en productie Handelsartikelen: Steigermaterieel, traditioneel Cat. nr. Omschrijving Gewicht Handelsartikelen: Steigermaterieel, traditioneel Bouwsteiger traditioneel 2001 Steigerbuis 1.0 mtr verzinkt 5,0 kg 2002 Steigerbuis 1.5 mtr verzinkt 6,0 kg 2003 Steigerbuis 2.0 mtr verzinkt 8,0 kg 2005

Nadere informatie

9.501.200.010 8-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.012 8-TRAPSRAAM 0.7 M. 9.501.200.020 4-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.022 4-TRAPSRAAM 0.7 M.

9.501.200.010 8-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.012 8-TRAPSRAAM 0.7 M. 9.501.200.020 4-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.022 4-TRAPSRAAM 0.7 M. 9.501.200.010 8-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.012 8-TRAPSRAAM 0.7 M. 9.501.200.020 4-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.022 4-TRAPSRAAM 0.7 M. 9.501.200.025 2-TRAPSRAAM 1.3 M. 9.501.200.026 2-TRAPSRAAM 0.7 M. 9.501.200.030

Nadere informatie

Geachte klanten, leveranciers, vrienden, collega s, en sympathisanten.

Geachte klanten, leveranciers, vrienden, collega s, en sympathisanten. Geachte klanten, leveranciers, vrienden, collega s, en sympathisanten. Het is al weer een tijd geleden dat wij een nieuwsbrief rond verspreid hebben. Onze laatste dateert van december 2012. Helaas heeft

Nadere informatie

Glaszetter. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig glaszetten. Informatie voor de werknemer

Glaszetter. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig glaszetten. Informatie voor de werknemer Glaszetter Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over gezond en veilig glaszetten Informatie voor de werknemer Zwaar werk Het dragen en plaatsen van ruiten is lichamelijk zwaar

Nadere informatie

VANAF NU WORDT ALLES LICHTER.

VANAF NU WORDT ALLES LICHTER. VANAF NU WORDT ALLES LICHTER. // DE NIEUWE ONTWIKKELING IN DE STEIGERBOUW Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. LightweighT lichtgewicht maar BETER en STerker. // De lightweight filosofie met zwaarwegende

Nadere informatie

vanaf 230,- VOORJAARS ACTIE m! 399,- voor 130,- voor 70,- voor De Supreme brede opsteekladder twee en driedelig

vanaf 230,- VOORJAARS ACTIE m! 399,- voor 130,- voor 70,- voor De Supreme brede opsteekladder twee en driedelig VOORJAARS ACTIE2019 18 maart t/m 17 mei RUIM 100 JAAR KWALITEIT EN ERVARING 230,- De Supreme brede opsteekladder twee en driedelig 2x10 sporten 230,- Maximale 5.95. art.nr. 322800 2x12 sporten 280,- Maximale

Nadere informatie

www.schilling-fn.de Nederlands Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies

www.schilling-fn.de Nederlands Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies Nederlands Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies 1 2 Van de redactie Goedendag!... van

Nadere informatie

Z300 Professionele trap De klassieker bedoeld voor veilig staan en comfortabel werken.

Z300 Professionele trap De klassieker bedoeld voor veilig staan en comfortabel werken. ZARGES Aktiefolder 2016 Z300 Professionele trap De klassieker bedoeld voor veilig staan en comfortabel werken. Stabiele en duurzame gefelste trap-boom verbinding Licht in gewicht Voorzien van praktische

Nadere informatie

VAN DE BOVENSTE PLANK...

VAN DE BOVENSTE PLANK... HOUTEN STELLINGEN VAN DE BOVENSTE PLANK... METALEN STELLINGEN BREEDVAK STELLINGEN Kantoor- en bedrijfsinrichting...tot DE ONDERSTE PLANK Gemaakt uit natuurlijk FSC gecertificeerd Scandinavisch vurenhout

Nadere informatie

Specificatieblad Steigercontroleur NL HSA

Specificatieblad Steigercontroleur NL HSA Fax: +3 (0) 9 368.80.8 SPECIFICATIEBLAD OPLEIDING Steigercontroleur (AV-0) Versie TC-K 00--5 DOELGROEP Medewerkers, die steigers (vaste steigers, rolsteigers, hangsteigers, ) op een doeltreffende manier

Nadere informatie

Imaatverhuur trapsteiger mogelijke oplossing voor werken in trapgat.

Imaatverhuur trapsteiger mogelijke oplossing voor werken in trapgat. Imaatverhuur trapsteiger mogelijke oplossing voor werken in trapgat. In bestaande situaties met een gemonteerde trap in het trapgat is veilig werken vaak een probleem. Ladders op treden en tegen muren

Nadere informatie

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING

ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING ALUMINIUM RUWBOUWSTELLING CUSTERS APRIL 2009 CUSTERS HYDRAULICA B.V. Smakterweg 33, 5804 AE VENRAY NL Telefoon : +31 (0) 478 55 30 00 Postbus 22, 5800 AA VENRAY NL Fax :

Nadere informatie

DUS GEEN LANGE LEVERTIJDEN

DUS GEEN LANGE LEVERTIJDEN NL LADO Klimmaterialen B.V. BE Onze reclame: Standaard modellen uit voorraad leverbaar DUS GEEN LANGE LEVERTIJDEN ONZE SUPERSNELLE SERVICE: Bij uw bestelling voor 12.00 uur Verzenden wij uw klimmaterialen

Nadere informatie

!"# $% % & $ $&& $ + ( & 7( 78 (9 : $ $'*( % & $ $ $ ( $ & $ = '*+ & ( % : && & & = ')*5$ (9 : & & & &= '*5 % $$ $ $& $&& $ && ( &$ & $ =

!# $% % & $ $&& $ + ( & 7( 78 (9 : $ $'*( % & $ $ $ ( $ & $ = '*+ & ( % : && & & = ')*5$ (9 : & & & &= '*5 % $$ $ $& $&& $ && ( &$ & $ = !"# $% % & $ $&& $ $'$ &#((!")"* '+ &*,-./01234-45115+145./0.46( + ( & )(( 7( 78 (9 : $ $'*( 078'*( 4 78 ;( + & + ')*( / < '*1&)(( + $ % & $ $ $ ( $ & $ = '*+ & ( % : && & & = ')*5$ (9 : & & & &= '*5 %

Nadere informatie

HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK

HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK Gebruikershandleiding EUROSCAFFOLD EXTRUSIE 75 KAMERSTEIGER 1 / 5 NL VERRIJDBARE ALUMINIUM KAMERSTEIGERS CONFORM DE NORMERING EN-1004 Deze handleiding geeft instructies voor

Nadere informatie

Systeemvloer Als basis gaan we uit van een te bouwen etagevloer in een bedrijfshal, een kantoor- of showroomgebouw behoort ook tot de mogelijkheden.

Systeemvloer Als basis gaan we uit van een te bouwen etagevloer in een bedrijfshal, een kantoor- of showroomgebouw behoort ook tot de mogelijkheden. VOOR RUIMTE EN LICHT Geachte belangstellende, Wij hebben voor u geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze producten en activiteiten, uiteraard is een persoonlijke ontmoeting mogelijk

Nadere informatie

2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek.

2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek. 2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek. Houtworm In het begin dacht ik nog, hoe krijg ik al die

Nadere informatie

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN

HANDLEIDING MONTAGE CUPLOK TRAPPENTOREN Pagina: 1 van 14 Inleiding Deze procedure dient door de leidinggevende monteur te worden opgevolgd, om zodoende zeker te stellen dat de uitvoering op een juiste en veilige wijze geschied. Pagina: 2 van

Nadere informatie

Leveringsprogramma. Leemkuilstraat 1 : info@esma.be B-3630 Maasmechelen : +32-89779190 Oude Bunders 1307 : +32-89779199 1/34

Leveringsprogramma. Leemkuilstraat 1 : info@esma.be B-3630 Maasmechelen : +32-89779190 Oude Bunders 1307 : +32-89779199 1/34 Leveringsprogramma 1/34 Aansprakelijkheid Alle in deze folder vermelde gegevens zijn met de grootste zorg samengesteld. Desondanks kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onvolkomenheden welke

Nadere informatie

Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. SAMEN MEER SUCCES!

Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. SAMEN MEER SUCCES! Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. BULLETIN SAMEN MEER SUCCES! Succes is een optimaal samenspel tussen klant en leverancier. Constante kwaliteit, snelle levering, innovaties, hoog serviceniveau

Nadere informatie

OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING

OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING OPBOUW- EN GEBRUIKSHANDLEIDING CUSTERS CORONA TRUCKSTEIGER S e p t 201 4 1 I N H O U D 1. I N L E I D I N G 3 2. O N D E R D E L E N E N S A M E N S T E L L I N G.. 4 3. M O N T A G E 5 4. G E B R U I

Nadere informatie

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden

ahrss.nl Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden Roof Shelter Gebruikershandleiding Dakrandbeveiliging voor hellende daken van 10 t/m 50 graden De Wymerts 2D 8701 WT Bolsward, The Netherlands info@ahrss.nl ahrss.nl Volgens de Europese richtlijnen ben

Nadere informatie

DE NIEUWE MANIER VAN INRICHTEN

DE NIEUWE MANIER VAN INRICHTEN DE NIEUWE MANIER VAN INRICHTEN MOEITELOOS OPBERGEN Wilt u een overzichtelijke laadruimte waarin u uw gereedschappen gemakkelijk kunt opbergen en kunt terugvinden? Werkt u graag efficiënt en prettig, zonder

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

De nieuwkomer: BLANCO RECALDO FAMOSO. multifunctionele wagen voor heteluchtregeneratie.

De nieuwkomer: BLANCO RECALDO FAMOSO. multifunctionele wagen voor heteluchtregeneratie. De nieuwkomer: BLANCO RECALDO FAMOSO. multifunctionele wagen voor heteluchtregeneratie. De nieuwe combi: heteluchtregeneratie en contactwarmte voor soepen. RECALDO FAMOSO is de nieuwe ster in de professionele

Nadere informatie

Sky-Line Uitwijkconsole voor Rolsteiger

Sky-Line Uitwijkconsole voor Rolsteiger Sky-Line Uitwijkconsole voor Rolsteiger V E I L I G W E R K E N O P H O O G N I V E A U Skyworks BV Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs Tel. 010-5140050 Fax 010-5140055 E-mail: info@skyworks.nl

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Ploeg kunststof kozijnen b.v. Tel. (0800) 999 999 0 www.ploegkozijnen.nl info@ploegkozijnen.nl Alles onder één naam

Nadere informatie

Handleiding. Vogelsuper. Pagina 1

Handleiding. Vogelsuper. Pagina 1 Pagina 1 Wil je een terrasoverkapping dan ben je op juist adres. De overkapping bestaat uit een houten onderbouw met daarop aluminium rails waarin de platen liggen. De platen zijn 16mm X structuur die

Nadere informatie

Alu-randbeveiliging Leuninghouder Randbeveiliging TITAN

Alu-randbeveiliging Leuninghouder Randbeveiliging TITAN Alu-randbeveiliging Leuninghouder Randbeveiliging TITAN Alu-randbeveiliging TITAN Leuninghouder TITAN H / HS eenvoudige montage - veilig in gebruik. Voor uw veiligheid Of u nu kiest voor leuninghouders

Nadere informatie

Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar

Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar PALLETSTELLINGEN Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar Van simpel rek Tot compex magazijn hoog en stevig en in alle veiligheid PALLETSTELLINGEN Palletstellingen zijn erg eenvoudig

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat;

In deze nieuwsbrief. Bouwactiviteiten! De metselprofielen zijn gesteld, de stenen zijn gearriveerd, zodat; In deze nieuwsbrief Bouwactiviteiten! Karten Mag ik mij even voorstellen? Zonnepanelen? Rijksmuseum en scouting Ridderkerk? Decemberlekkers Buitenterrein Bouwactiviteiten! Donderdag 13 november was het

Nadere informatie

Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s

Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s Nieuwsbrief Juli Augustus September Oktober 2012 Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s het is een tijdje geleden sinds jullie een nieuwsbrief hebben verkregen. Heel wat projecten

Nadere informatie

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen Hijsen en tillen Een voorwerp dat zwaarder is als 25 kg mag je niet alleen met de hand tillen. Ook is het verstandig om grote of moeilijk te pakken voorwerpen niet alleen te tillen. Zijn voorwerpen te

Nadere informatie

Informatie Cursus Layher Allround en Blitz

Informatie Cursus Layher Allround en Blitz Informatie Cursus Layher Allround en Blitz Meer Mogelijk. Het systeem voor steigers. Allround Monteur/steigerbouwer A deel 1 Blitz Monteur/steigerbouwer A deel 1 Waarom deze cursussen? Volgens de Arbowet

Nadere informatie

Tuinhuizen. Beter buiten huizen

Tuinhuizen. Beter buiten huizen Tuinhuizen Beter buiten huizen TuinVisie huisjes zijn voorzien van mooie details, zoals het hardhouten fundament, de ventilatierooster en de geïntegreerde dakgoot constructie. Er zijn diverse soorten,

Nadere informatie

1 Beschrijving. Figuur 1: Voorbeeld van een steiger als opvangvloer

1 Beschrijving. Figuur 1: Voorbeeld van een steiger als opvangvloer Preventiefiche 1053 11/2017 Steiger die gebruikt wordt als opvangvloer 1 Beschrijving Opvangvloeren moeten stevig genoeg zijn om een vallende persoon te kunnen opvangen. Het is dan ook logisch dat de valhoogte

Nadere informatie

Gezond werken met. de handpallettruck

Gezond werken met. de handpallettruck Gezond werken met de handpallettruck Op de juiste manier inzetten Veel bedrijven gebruiken handpallettrucks voor het verplaatsen van goederen, ondanks de groeiende populariteit van de elektrische pallettruck.

Nadere informatie